ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

panos84061 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
12/02/2009, 21:48:11
Θα συμφωνήσω με τον αγαπητό panpam και τον φίλο τον trexagireve και θα προσθέσω ότι, το ποιος ήταν ο Θεός και ποιός ο Ιησούς θα μας το πουν τα Ευαγγέλια Του και όχι τα Ευαγγέλια των άλλων.....απλή λογική!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 12/02/2009 21:51:34

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
13/02/2009, 06:12:31
quote:
europaios2
και όχι τα Ευαγγέλια των άλλων.....

....μα οι άλλοι είμαστε εμείς, δεν το ήξερες αυτό;

Ερίωπας

13/02/2009, 10:17:39
Απλά, επειδή τα ευαγγέλια είναι 2000 χρόνων και
νόμιμα, απο αγίους εκλεγμένα, που δεν μπορώ σηλλύβδιν
να τους τσουβαλιάσω σε παροξυσμό εσωστρέφειας, ότι κάναν
επιλογές με συμφεροντολογικά κριτήρια, λές κι
είναι κόμμα της εποχής μας, αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ, γι αυτο και
δεν τα συγκρίνω με τα αμφιβόλου προελεύσεως και φρέσκα
απόκρυφα...
Και για πολλοστή φορά, θα επαναλάβω ότι έχομε 4 ευαγγέλια
για συγκεκριμένους λόγους και γι αυτο δεν υπάρχουν άλλα...
Δεν μπορεί φίλε μου να ψάχνεις συμβολισμούς στις ληστρικές
επιδρομές κάποιων προγόνων μας και να παραβλέπεις ότι λέγεται πεντακάθαρα για τα ευαγγέλια:Ότι έγιναν 4 όσοι και οι τύποι ανθρώπων, όπως στα ζώδια, γη, φωτιά, αέρας και νερό, ώστε κανείς να μην έχει δικαιολογία ότι δεν κατάλαβε το κήρυγμα του ευαγγελίου,στην
δική του λογική δλδ, του μηνύματος της σωτηρίας του
ανθρώπου απο τον Χριστό....
Μερικά πράγματα τα ξέρουμε,δεν χρειάζεται να ψάχνουμε όπως άλλα
να βρούμε τι λενε..Κι όμως, προτιμάνε μερικοί να χάνονται...
Ίσως γιατί ρεμβάζουν....
Έ αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ;
13/02/2009, 22:33:04
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
....μα οι άλλοι είμαστε εμείς, δεν το ήξερες αυτό;

Σε σας αναφερόμουνα.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
14/02/2009, 00:15:35
Μα τον "΄Αθα" φίλε Ευρωπαίε2, ούτε περιστρεφόμενος πολεμιστής (Κουρήτας)να ήσουνα δεν θα "στροβάριζες" τέτοιες ζεμπεκιές.

Οι "όρνιθές" σου γιατί κρυφτήκανε;

Ερίωπας

14/02/2009, 08:09:18
Παίδες ας συνέλθουμε λιγο. 1.Άν υπήρξε Ιησούς ΔΕΝ ήταν Έλληνας,ήταν εβραίος...τι το κακό;Και το λέω εγώ που είμαι λάτρης τών αρχαίων Ελλήνων,αλλά δέν είμαι ρατσιστής... 2.Τό όνομα ίσως μοιάζει με αυτά που αναφέρεις Ερίωπα ,διότι ίσως εμπεριέχει τόν ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ συμβολισμό{μάλλον τών λαών τής Μεσογείου},γιά τόν Ήλιο....α.Ώρος=υιός Θεού Ρά,η προσωποποίηση του Ηλίου,σταυρώθηκε και αναστήθηκε μετά 3 ημέρες. β.Διόνυσος....το ίδιο...γ.Μίθρας....ακριβώς το ίδιο...δ.Χριστός.....και υπάρχουν άλλοι 15-16.
Είναι ίσως η προσωποποίηση του Υιού Τού Θεού στήν "Κοσμική-Ηλιακή" λατρεία και γιαυτό και η κοινή ρίζα του ονόματός του,από τήν "μητέρα" αρχαία Ινδοευρωπαική γλώσσα,λόγω του ότι η Ηλιακή-Κοσμική λατρεία προήλθε από τούς Αρείους στίς Ινδίες.Τήν πήραν και οι πρωτοσημίτες και μετέπειτα οι Αιγύπτιοι και οι Εβραίοι.Γιατί μήν ξεχνάμε ότι όλες οι μετέπειτα θρησκείες προκύψαν από αυτή.Η Ηλιακή-Κοσμική λατρεία είναι αυτή που αντικατέστησε πρώτα στήν ανατολή και μετά στήν Ευρώπη τήν παλαιότερη{από τα τέλη τής παλαιολιθικής εποχής} μητριαρχική λατρεία τής Σελήνης και τής Γαίας.Καί το επιχείρημα αυτό στέκει α.λόγω τής κοινής ρίζας τού ονόματος{η λώσσα ποτέ δέν κάνει λάθη},β.λόγω τής ομοιότητος του βίου όλων αυτών τών "Ιερών" προσώπων{Μίθρα,Χριστού,Ώρου,Διονύσου...}.γ.λόγω πλήθους συμβολισμών όπως π.χ. 12 μαθητών-12αστερισμοί πέριξ του Ηλίου,σταυρώσεως-ο ήλιος παραμένει από τις 21 Δεκεμβρίου έως και τις 24,στό βόρειο ημισφαίριο κατά τό χειμερινό ηλιοστάσιο,στήν κατώτατη θέση του στόν ορίζοντα,προβαλόμενος μπροστά στόν σταυρό του νότου{θάνατος στον σταυρό...συμβολικά} και μετά λόγω κλίσεως τής γής τόν βλέπουμε να ανυψώνεται{ανάστασις}...κ.λ.π.Ο Χριστός ενδεχομένως να είναι ο συμβολισμός του ηλίου κατά τήν εποχή τών ιχθύων που διανύουμε ακόμη{οι ιχθείς ήταν και τό σύμβολο τών πρώτων Χριστιανών}.Άρα μήν τσακόνεστε διότι πιθανότατα πρόκειται γιά τήν ίδια λατρεία εξελισσόμενη στόν χρόνο.Άσχετο που τα παπαδαριά γιά να επιβάλουν τίς νέες θρησκείες τίς κάναν δόγματα {τα κάναν αχταρμά} και προέβησαν και σε διωγμούς.Αγνοούσαν τούς συμβολισμούς στόν εσωτερικό πυρήνα τής ίδιας τους τής θρησκείας{εκτός μυημένων}και συνεχίζουν να τούς αγνοούν.

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 14/02/2009 08:11:12

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 14/02/2009 08:12:46

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 14/02/2009 08:14:46

14/02/2009, 08:27:31
Όσον αφορά Τόν ΓΙΑΧΒΕ,είναι ο Ένας Θεός όλων τών μονοθειστών στήν Εβραική γλώσσα,απλώς.Πείτε τον όπως θέλετε...Άμμωνα-Ρά,Δία,Θεό,Γιαχβέ,Υπέρτατο Όν,Συμπαντική συνείδηση,Δημιουργό,Πατέρα Παντοκράτωρα,Μέγα Αρχιτέκτονα Του Σύμπαντος...Και όσον αφορά τόν "κακό Γιαχβέ",αποτελεί παρανόηση τών ανθρώπων.Ο Θεός δέν έχει ανθρώπινες ιδιότητες {π.χ. καλός ή κακός}.
14/02/2009, 10:42:49
Καλημέρα και θα συμφωνήσω σε όλα σχεδόν, αγαπητέ
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, αλλά με δυο ερωτήσεις: Πρώτον ο Χριστός,
είναι Υιός του Θεού ή απλά μύστης, όπως οι άλλοι που αναφέρεις;
Και δεύτερον,το δόγμα πιστεύεις ότι είναι περιττό;
Το λέω αυτό γιατί, αν πούμε τον Χριστό μύστη, εννοούμε ότι
υπάρχουν κι άλλοι ίσοι του,ενώ Θεού Υιός δεν είναι άλλος...
Απο την άλλη, αν δεν δεχτούμε το δόγμα πυλές, τότε οι
αυθαίρετες θέσεις, υλικά παρακινούμενες, πολλών, φτιάχνουν
ένα γήινο θεό και λατρεύουν, πράγμα που δεν έχει καμία σχέση,
όπως κι εσύ επισημαίνεις, με τον Θεό που δεν έχει γήινα συναισθήματα και ιδιότητες....
ValliantΝέο Μέλος
14/02/2009, 16:07:01
Σας ευχαριστω πολυ ολους φιλοι μου για τις απαντησεις σας.Χαιρομαι πολυ που υπαρχουν ατομα σαν και σας στο διαδικτυο,φιλοτιμα και αξια να διαφωτισουν ενα νεαρο ατομο που θελει να μαθει!Πιστευω πως ολοι με τις απαντησεις σας με καλυψατε πληρως.Θελω μονο να τονισω πως δεν εξυπηρετω καποιον δολιο σκοπο οπως προανεφερε ενα μελος σε μια απαντηση απλα ειχα μια υπονοια η οποια ομως γρηγορα ξεκαθαρισε μεσα μου συμπεριλαμβανομενων των ιστορικων συνθηκων που ισως να μην ειχαν ληφθει υπ'οψιν απο μερους μου...Ομως και παλι ειλικρινα ευχαριστω πολυ ολους σας.

Ο φιλος σας Valliant :D

14/02/2009, 22:50:54
quote:
panpam
Πραγματικά. Αν το "anciently pronounced" θέλει κάποια επεξήγηση/ερμηνεία. Βασικά όλη η φασαρία με την επιμονή των Ελληνιστικών βασιλέων να κάνουν τους Ιουδαίους με το ζόρι λάτρεις του Διόνυσσου ξεκινά από την παρεξήγηση αυτή.
YHVH - Ίακχος
Αδωνάι - Άδωνης
Σαβαώθ - Σαβάζιος
Έβλεπαν τα κοινά σημεία που είναι πολλά και παρέβλεπαν τα διαφορετικά που δημιουργούσαν αγεφύρωτο χάσμα.

Φίλοι panpam και Ερίωπα , από ότι έχω διαβάσει τόσο η λέξη Jehovah όσο και η λέξη Heva = Εύα έχουν σαν ρίζα την αραβική και ταυτόχρονα σουμεριακή λέξη πνοή ανέμου .

*

15/02/2009, 17:13:55
Μα αγαπητέ μου sesostris, αν το αραβικό γένος, αποτελεί
ρίζα του Αβράαμ, δια του γιού του Ισμαήλ, εκ της Άγαρ, τότε
πως μπορεί το Γιαχβέ, που προυπήρχε ως Θεός του Αβραάμ, να έχει
προελευση τους απογόνους του γιού του;
Προφανώς, λάθος έχεις κάνει....
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
15/02/2009, 22:36:12
Έχε υπόψη σου φίλε Τρεχαγύρευε ότι η λέξη Άλλαχ στην προ-ισλαμική εποχή σήμαινε θεά και όχι θεός.
Ψιλά γράμματα που λένε....

Ερίωπας

15/02/2009, 22:43:50
Και ποιός σου είπε ότι διαφωνώ με αυτά που λές, βρε Εριωπα;
Μια χαρά τα λές..,μερικές φορές..Αν δεν υπήρχε κι ο βερμπαλισμός,
θα συζητούσαμε αυτό το θέμα περί Γιαχβέ, το αν είναι όνομα,
ή ιδιότητα, ώστε να δούμε ότι αφορά σε ένα τμήμα του Θεού κι όχι
σε όλο τον Θεό...
Όσο για τον Αλλάχ, είπα...συμφωνώ...
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
16/02/2009, 00:04:51
quote:
trexagireve
Και ποιός σου είπε ότι διαφωνώ με αυτά που λές, βρε Εριωπα;
Μια χαρά τα λές..,μερικές φορές..Αν δεν υπήρχε κι ο βερμπαλισμός,
θα συζητούσαμε αυτό το θέμα περί Γιαχβέ, το αν είναι όνομα,
ή ιδιότητα, ώστε να δούμε ότι αφορά σε ένα τμήμα του Θεού κι όχι
σε όλο τον Θεό...
Όσο για τον Αλλάχ, είπα...συμφωνώ...

Πως να μη καμαρώνω και εγώ για τον φίλο μου...που είναι ανόθευτο βηρύλλιο;

Μιά τόση δα, διορθωσούλα, όμως, σιλβουπλέ;

Άλλα(h) και όχι Αλλάχ.
Στα σανσκριτικά σημαίνει "μανούλα", όπως και το Mesh-iah που σημαίνει Αμνός του Iah (θεού).
Που να τα χωρέσει το "Kapaali" μας (κεφάλι μας, στα Σανσκριτ.)και ακόμα περισσότερο όταν μέσα στην "Κάαμπα" (κύβη, κεφαλή) λατρεύεται η Άλλα(h) ή Rabi(Ήλιος).
Που να το χωρέσει η Κύβη μας ότι ο αριθμός 33 έχει να κάνει με το Οσιρικό ιερατείο και το Ινδικό Πάνθεο.

Ερίωπας

16/02/2009, 00:22:32
Απάντηση σε trexagyreye. 1.Όπως φαίνεται από τίς διάφορες πηγές τα πρόσωπα αυτά ήταν τέλειοι Θεοί και τέλειοι άνθρωποι.Είναι διαφορετικά πρόσωπα μα τήν ίδια ιδιότητα-Του Χριστού.Άρα Ώρος,Μύθρας,Διόνυσος...κ.λ.π.=Διαφορετικά πρόσωπα-Ένα όμως Πνεύμα...Του Χριστού.Η "ενσάρκωση" Του Θείου επί της γής,ο Έχων λάβει τήν ψυχή εκ του Πατρός.Αυτό αναφέρεται και από τόν Ιησού,όταν μιλά γιά επάνοδό του, θα είναι άλλο πρόσωπο ώς άνθρωπος,με τήν ίδια Θεία ιδιότητα,Του Υιού Του Μονογενούς,ώς πνευματική οντότητα.Επομένως ΩΣ ΤΈΛΕΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΎΣΤΕΣ,ΩΣ ΠΝΕΥΜΕΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ...Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
16/02/2009, 11:47:05
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΑ, ελπίζω ότι η κύβη σου χωράει και
το ότι το θέμα είναι ποιός ειναι ο Γιάχβε, ιδιότητα, μερική
μορφή του Θεού, ή θεός;
Φίλε μου ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, θέτεις ένα θέμα οξύμωρο...Εμείς οι
άνθρωποι ερχόμαστε στη γή για να εξελιχθούμε και βελτιωθούμε,
γι αυτό και ερχομαστε σε πολλές ενσαρκώσεις, αλλά ο Υιός του Θεού,
ποιά ανάγκη έχει να έρθει πάνω απο μια φορά; Δεν είναι ικανός να
μεταφέρει το μήνυμα του με τη μια εμφάνιση;Τότε, αγαπητέ μου, εμένα δεν με καλύπτει, σαν Θεός, τότε δεν είναι θεός αλλά άνθρωπος
θεοποιημένος, με αδυναμιες κι ανικανοτητες,αντι ικανοτήτων και
δυνάμεων, που τον έχω συνηθίσει...Γι αυτο και θεωρώ και δέχομαι
ότι ήταν ένας κι οι υπόλοιποι, απλοί μύστες, που σαν μέλη της ανθρωπότητας, είχαν το προνόμιο να γνωρίζουν, αλλά, μόνο και μονο για να μοιραστούν μαζι μας τα μηνύματα που έστελνε μέσω αυτών ο Θεός...
Ο Υιός του Θεού, δεν μπορεί να έρχεται κάθε 50 χρονια, όπως οι Λάμα,
Βούδας, Κρίσνα,κλπ..Ένας ήταν κι αυτο αν θέλεις το συζητάμε, ώστε
να δούμε τι είναι Θεός και τι πράξεις Θεού...Όπως και τι είναι
μύστες, αν είναι τελικό στάδιο ή μερικό...
16/02/2009, 17:58:57
Τρεχαγύρευε,Αυτός δέν έχει καμία ανάγκη,εμείς δέν τόν κατανοήσαμε {ώς σύνολο η ανθρωπότητα},δέν ήταν έτοιμη η ανθρωπότητα και μάλιστα η πληροφορία τότε ήταν δύσκολο να διαδωθεί,τήν τελευταία φορά βοήθησε η εννοποίηση του Μεσογειακού χώρου λόγω Ρωμαικής αυτοκρατορίας στήν διάδοση της διδασκαλίας Του.Προσωπικά πιστεύω ότι και τήν τελευταία φορά λίγο πιό πολύ Τόν κατανοήσαμε απ'ότι τίς προηγηθήσες ,αλοιώς ο Χριστιανισμός δέν θα είχε αυτά τα χάλια που έχει τα τελευταία 1300 έτη,όπως και οι άλλες θρησκείες εξάλλου.Οπότε ήλθε και επανήλθε και το αυτό επαναλαμβάνεται,διότι είναι ανάγκη του ανθρώπου η έλευσίς του.Δέν έρχεται με σκοπό τήν δική Του βελτίωση{αυτό εξυπακούεται,είναι τέλειος},έρχεται γιά τόν Άνθρωπο.{και δέν μιλώ γιά κάθε 50 έτη,μιλώ γιά μεγαλύτερες περιόδους}.Και πώς αλοιώς μπορεί να έλθει και να επανέλθει άν δέν ενσαρκωθεί σε κάποιο σώμα ανθρώπου τήν συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/02/2009 18:24:53

16/02/2009, 18:06:43
Τρεχαγύρευε λές και με εκπλήσεις...."Φίλε μου ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, θέτεις ένα θέμα οξύμωρο...Εμείς οι
άνθρωποι ερχόμαστε στη γή για να εξελιχθούμε και βελτιωθούμε,
γι αυτό και ερχομαστε σε πολλές ενσαρκώσεις, αλλά ο Υιός του Θεού,
ποιά ανάγκη έχει να έρθει πάνω απο μια φορά; Δεν είναι ικανός να
μεταφέρει το μήνυμα του με τη μια εμφάνιση;Τότε, αγαπητέ μου, εμένα δεν με καλύπτει, σαν Θεός, τότε δεν είναι θεός αλλά άνθρωπος
θεοποιημένος, με αδυναμιες κι ανικανοτητες,αντι ικανοτήτων και
δυνάμεων, που τον έχω συνηθίσει..."....1.Τότε γιατί να έλθει έστω και μία φορά;2.Ο άνθρωπος δύσκολα κατανοεί....η ανάγκη του ανθρώπου οδηγεί στήν ενσάρκωση τού Θείου...Τρεχαγύρευε άν σου είναι δύσκολο να το κατανοήσεις αυτό πολύ φοβούμαι ότι δέν πιστεύεις στήν ύπαρξη του Θεού και στήν αθανασία τής ψυχής και απλά είσαι καθηλωμένος τυπολατρικά σε ένα δόγμα γιά δικούς σου λόγους στερούμενος αληθούς πίστεως.

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/02/2009 18:23:29

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/02/2009 18:27:29

16/02/2009, 18:35:08
Αγαπητέ μου ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είχε ανάγκη,
αλλά προκύπτει ένα ερώτημα: ¨Ολες οι θρησκείες, μιλάνε για μια εντυπωσιακή επάνοδο κι όχι για πολλές ενσαρκώσεις…Δηλαδή, ότι θα ρθεί ως Θεός, όχι παλι ως άνθρωπος, επι θρόνου δόξης, για την ακρίβεια…
Δεν μοιάζει περίεργο, που εμείς συζητάμε, για μια επανάληψη του Χριστού, όπου Θα είναι θέμα ενσάρκωσης και μηνυμάτων προς την ανθρωπότητα κι όχι τελικής κρίσης…
Είναι εύκολο στον καθένα, πιστεύω αν καθήσει και δει το σύνολο του Χριστού επι γής, είναι κατανοητό ότι δεν θα ξαναέρθει ως άνθρωπος, επαναλαμβάνω, ενώ οι δοξασίες περι μυστών, έχουν να κάνουν με ανθρώπινα πρόσωπα…
Δεν είναι Υιοί Θεού, ως μονογενής, που λέμε για τον Χριστό…Πνευματικά παιδιά του Θεού, είμαστε όλοι, αλλά, όχι Υιοί του Θεού, με την έννοια του Χριστού, εξ αρχής του χρόνου…
Ο Κύριος δεν ενσαρκώθει ώς θνητός, αλλά, εξ ασπόρου συλλήψεως και
μονογενής, ήτοι, απο Θεό γεννηθείς κι όχι απο άνθρωπο..Αυτα λένε
οι προφητειες όλων των λαών,όχι μόνο ο χριστανισμός, όσο δφοροποιημένα κι αν το λένε, χοντρά χοντρά..Αυτό με τις πολλές ενσαρκώσεις που ισχύουν για τον άνθρωπο, απο ανθρωπο, δεν ταιριάζει
σε Θεό, πιά...
Καλέ μου φίλε, πίστευε και μή, ερεύνα....Συμφωνούμε ότι ο άνθρωπος
πάει για θεός, ο Θέος, όμως, λέω, δεν έχει αυτόν τον τρόπο εμφάνισης
πλην μιας φοράς, για να δείξει απλότητα, την ικανότητα του πλάσματος του,ζώντας ως τέτοιο, όχι καταδικασμένος σε αυτό....
Ζητήσετε και δοθήσετε, λέει...
Φίλε μου, δεν μιλάω δογματικά, προσπαθώ να λακωνίζω στις θέσεις μου
για να μην πλατειάζω, αλλά και για να βγαίνει ένα συμπέρασμα...
Ο Γιάχβε, ήταν τμημα Θεού, ιδιότητα, λέω, δεν ήταν ο ίδιος μόνο ο Θεός...
Επ αυτού;
16/02/2009, 18:53:31
Τρεχαγύρευε,ΔΕΝ κάνω αντιπαράθεση μαζί σου,ούτε αμφισβητώ τήν πίστη σου,απλά σου απαντώ με το ίδιο σκεπτικό που απαντάς.Οπότε δέν θα δεχθώ στείρα αντιπαράθεση λόγω του ότι εκ του τελευταίου μπορεί να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση εκ μέρους σου.Σου θυμίζω όμως ότι ο Θεός δέν είναι κάτι εκτός του "όλου"... είναι το τέλειο και αδιαίρετο, το θεϊκό όλο (σύνολο κοσμικής ενέργειας που ελκύει την ψυχική και όχι κάποιος Έξωθεν φανταστικός δημιουργός)=ΜΟΝΑΣ{άποψη όλων τών φιλοσόφων}.Και συνεχίζω το σκεπτικό μου...ΤΡΙΑΣ= οι τρεις υποστάσεις - το μορφικό πρότυπο της τριαδικότητας που αργότερα υιοθέτησαν και οι χριστιανοί ως πατήρ-ψυχή (δίδει την ψυχή), Υιός (σώμα- λαμβάνουσιν ταύτην) και Άγιο Πνεύμα (Νους). Επομένως ο Θεός μπορεί να ενσαρκώνεται επ'άπειρον ώς Υιός...εφόσον ο Υιός έχει σώμα.Τήν άποψη αυτή υιοθετεί ο ίδιος ο Πλούταρχος{όλοι οι φιλόσοφοι είχαν φθάσει στά ίδια συμπεράσματα}, λέγοντας ότι οι αριθμοί διαιρούνται σέ άρτιους καί περιττούς καί η Μονάδα είναι κοινή κατά τη δύναμη καί στά δύο είδη, αφού προστιθέμενη, κάνει τόν άρτιο περιττό καί τόν περιττό άρτιο. Τό δύο είναι ο πρώτος άρτιος καί τό τρία ο πρώτος περιττός. Τό άθροισμα αυτών τών δύο δίνει αριθμό εξαιρετικής τιμής, γιατί πρώτος αυτός αποτελείται από πρώτους καί έχει ονομασθή από τούς Πυθαγόρειους Γάμος, λόγω τής ομοιότητάς του μέ τήν ενωτική σχέση τού άρτιου πρός τό θήλυ καί τού περιττού πρός τό άρρεν. Γιατί από καμιά ανάμιξη τους δέν γεννιέται άρτιος, μα πάντα περιττός καί ποτέ άρτιος όταν προστεθή σέ άρτιο δέν γεννά περιττό, ούτε βγαίνει από τή φύση του, από αυτήν ακριβώς τήν αδυναμία του νά γεννήση άλλον. Αντίθετα, περιττοί όταν προστεθούν σέ περιττούς, γεννούν πολλούς άρτιους, γιατί πάντα αποτελούν τό γόνιμο στοιχείο. Τό πέντε (Ε) λέγεται καί φύσις γιατί μέ τόν πολλαπλασιασμό επί τόν εαυτό του τελειώνει πάντα στόν εαυτό του. Γιατί καί η φύση - πού από τό σπόρο μετά από διάφορες μεταμορφώσεις, αποδίδει πάλι σπόρο - πάντα τελειώνει στόν εαυτό της. Κι όταν αυτό (τό Ε) προστίθεται στόν εαυτό του, γεννά εκ περιτροπής ή τόν εαυτό του ή τήν δεκάδα, κι αυτό γίνεται επ' άπειρον. Η ένωση λοιπόν τής Πεμπάδος (Ε) μέ τόν εαυτό της δέν γεννά τίποτε ατελές ή αλλιώτικο, αλλ' έχει καθορισμένες μεταβολές. Γεννά ή τόν αριθμό τού είδους της ή τόν τέλειο αριθμό. Εδώ ακριβώς βρίσκεται τό κοινόν μέ τόν Απόλλωνα, γιατί ο Θεός υμνείται ως αιώνιος καί άφθαρτος από τήν ίδια του τήν φύση, καί άλλοτε ως πύρ τά πάντα εξομοιώνει πρός τά πάντα (ΠΥΡΟΣ Τ' ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΣΘΑΙ ΠΑΝΤΑ), άλλοτε δε καταφεύγει σέ μεταμορφώσεις τού εαυτού του ως πρός τή μορφή, τή διάθεση καί τή δύναμη, όπως ακριβώς κι ο Κόσμος.

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/02/2009 19:02:26

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 16/02/2009 19:06:28