- ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:Θα με ενδιέφερε αρκετά να μάθω ποιοι είναι αυτοί και τι ακριβώς προτείνουν
PY8AGORAS
Αν μελετούσες τις θέσεις μερικών σοβαρών αντιμνημονιακών, θα διαπίστωνες ότι δεν πρόκειται για ευχολόγια.
Η δικιά μου αντιμνημονιακή μόρφωση έχει μείνει στην εποχή που ο Βαρουφάκης με τον Καζάκη έδιναν διαλέξεις στο Σύνταγμα (ο καθένας από τη δική του οπτική)
quote:
χωρίς βέβαια επιστροφή, στο -ουτως ή άλλως- "πλαστό", επίπεδο ζωής, που είχαμε πριν
έτσι τουλάχιστον λέει η θεωρία
Tα περί "πλαστού" επιπέδου ζωής, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για κάθε χώρα, καλό θα ήταν να αποτελέσουν ένα άλλο θέμα,
γιατί είναι ένα θέμα από μόνο του.
Εγώ πχ. ισχυρίζομαι ότι κάθε επίπεδο είναι πλαστό (και ανώτερο και κατώτερο), διότι είναι αποτέλεσμα κυριαρχίας και εκβιασμών και λειτουργίας με το γνωστό σαθρό, ψεύτικο, ομιχλώδες και 'ανήθικο' σύστημα των "αγορών" και της "παγκόσμιας οικονομίας".
Είπαμε είναι σχεδόν προαποφασισμένο μέχρι ποιο επίπεδο μπορεί και πρέπει να φτάσει η κάθε χώρα, και υπάρχει λίστα με 'ιεράρχηση', και υπάρχουν μηχανισμοί για να μη σε αφήσουν "να σηκώσεις κεφάλι" (ασχέτως κυβέρνησης, προγράμματος, ή ικανοτήτων, λαού και κυβερνώντων).
quote:
Όσο για την "ανθρωπιστική καταστροφή"..
Όταν ο Τσίπρας πήγαινε αρχές του '15 στα Eurogroup και μιλούσε για ανθρωπιστική καταστροφή, μόνο γέλωτα προκαλούσε.
Ανθρωπιστική καταστροφή, υφίσταται η Συρία.
Άντε και η Βενεζουέλα.
Τώρα, το πώς συγκρίνει κάποιος τη Συρία με την Ελλάδα, μόνο αυτός ξέρει
Τον γέλωτα τον προκαλούσε μόνο ίσως σε σένα και στους ομοίους σου, και σε όσους από τους Ευρωπαίους στέκονταν μόνο στα στερεότυπα του ήλιου,φραπέ και ξάπλα (επειδή κρυφοζήλευαν κιόλας, πώς μπορεί αυτός ο πούστης ο έλληνας να κάθεται και να απολαμβάνει καφεδάκι όντας άνεργος).
Σε Συρίες, Αργεντινές, Βενεζουέλες, έχουμε ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Που είναι ο πάτος, ο πόλεμος, το πλιάτσικο, η διάλυση και καταπάτηση των πάντων. Ανθρώπων, αξιών, πολιτισμού.
Η αθνρωπιστικη καταστροφή δεν είναι μια διακοπτική διαδικασία. ΟΝ-ΟFF. Πατάς το κουμπί, Δευτέρα είσαι άρχοντας και Τρίτη τσουπ έχεις ανθρωπιστική καταστροφή. Εχει επίπεδα, διαβαθμίσεις, εξελίσσεται συν τω χρόνω.....
Και φυσικά δεν ακουμπά όλους το ίδιο.
Αν εσύ βολεμένος από το γραφειάκι σου ή το διαμερισματάκι σου, έχεις και το χρόνο και το χρήμα, αφενός να αμολάς διαδικτυακές π@παριές, αφετέρου να μη βλέπεις τι γίνεται γύρω σου,
πήγαινε ρώτα και τον άστεγο τι γνώμη έχει για το αν υπάρχει ή όχι ανθρωπιστική καταστροφή, πήγαινε ρώτα τους συγγενείς των χιλιάδων αυτοκτονησάντων ή και τους ίδιους τους επόμενους αυτόχειρες που είναι στη σειρά οσονούπω, και μετά έλα να μας πεις αν εξελίσσεται ή δεν εξελίσσεται ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα βιώνει αργά και βασανιστικά τις σχεδόν ισοδύναμες συνέπειες πολεμικού χτυπήματος ή γενικευμένης κρίσης, και σε αυτό συμφωνούν πολλές και ανεξάρτητες (μεταξύ τους και σχετικά με την προελευσή τους) φωνές τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.
quote:
Δεν είχα "ΕΛΠΙΔΑ".
Αυτό βασικά.
Ωραία, και αυτό το δεχόμαστε. Αλλά πέστο έτσι. Εσύ, για σένα.
Άλλοι μπορεί να είχανε ελπίδα, και σχεδόν την τελευταία,
γιατί αν όχι και με αυτούς, τότε με ποιους?
Με τον .....Κούλη??? Με τον(σιγανο)Ποταμάκια???? Με τη Φωφούλα????
Θα εξαιρούσα ελαφρώς το Λεβέντη, καθώς αυτός είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, και μια κατηγορία από μόνος του, αλλά επειδή ακριβώς τώρα τελευταία πολύ 'στρατευμένος' δείχνει με την 'οικουμενική' προσπάθεια, μάλλον είναι άλλο ένα συστημικό δεκανίκι (εξελλισσόμενο κι αυτό).
Αλλά βεβαίως, όπως λέει κι ο Heretic:
quote:
Ρε συ Πύρινε, για να τελειώνει το πρόβλημα σου. Οτι και να έκανε ο Σύριζα, καραγκιόζηδες ή γελοιοί, τομάρια ή πουλημένοι, δεν θα πάει κανένας να ψηφίσει ΝΔ γι' αυτόν το λόγο. Ούτε Λεβέντη. Οι συγκεκριμένοι είναι μια απο τα ίδια, και ακόμα μεγαλύτερης εμβέλειας. Δεν ξέρω τι καΐλα σε έχει πιάσει με το θέμα, αυτού του είδους η κομματική σπέκουλα είναι γνωστή και εύκολα αναγνωρίσιμη. Πήγαινε να τα γράφεις αυτά στις παπαροσελίδες του Κάπιταλ και των άλλων αναμεταδοτών των μνημονίων. Εδω δεν θα πείσεις κανέναν. Ούτε καν περαστικούς. Αυτοί που έρχονται δω δεν ανήκουν στο target group σου. Ή του ύψους ή του βάθους, δεν τσιμπάνε από ηλεκτρονικούς αφισοκολλητές. Φτιάξε μια "ομάδα αναζήτησης" και μοίραζέ τους το πρόγραμμα του Κούλη, του Λεβέντη και του Τζήμερου. Ισως κάποιος να τσιμπήσει. Εδω δεν τσιμπάνε.
quote:
quote:
..καπάκι στο καπάκι οι ατάκες...; Λογικό, αφού μάλλον πρόκειται για εντεταλμένη υπηρεσία. Α ρε φατσούλα... εσωτερισμός και @@ μάντολες; Προφάσεις για να κάνουμε τη δουλίτσα μας, έτσι;
Εννοείται.
Μαγκιά σου τότε για σένα προσωπικά, αν το κάνεις αυτό,
αλλά κρίμα γι'αυτούς που σε πληρώνουνε/εμπιστεύονται.
quote:
quote:
PY8AGORAS
Αν μελετούσες τις θέσεις μερικών σοβαρών αντιμνημονιακών, θα διαπίστωνες ότι δεν πρόκειται για ευχολόγια.
Θα με ενδιέφερε αρκετά να μάθω ποιοι είναι αυτοί και τι ακριβώς προτείνουν
Η δικιά μου αντιμνημονιακή μόρφωση έχει μείνει στην εποχή που ο Βαρουφάκης με τον Καζάκη έδιναν διαλέξεις στο Σύνταγμα (ο καθένας από τη δική του οπτική)
Κοίταξε, εξυπνάκια,
δεν θα στα δίνουμε όλα στο πιάτο. Ούτε πληρωνόμαστε για να κάνουμε αναλύσεις.
Τι θες να σου γράψω δηλαδή, διευθύνσεις και ονόματα 500.000 ή ενός εκατομμυρίου Ελλήνων? (το σοβαρό μέρος του 60%, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν και κατά τα 2/3 ή και πλέον, καραγκιόζηδες, μακάκες, και οπορτουνιστές, που πάντα υπάρχουν και παντού).
Αυτά που γράφουμε σε τόσα μηνύματα εδώ, μερικοί σαν εμένα ή τον Ντιεσέμη ή τον Αμεινία δεν σου κάνουν?
Πρέπει να λέγομαι Βαρουφάκης ή Καζάκης πχ.? Ή πρέπει να βγαίνω στην τηλεόραση?
Φαντάζομαι διαβάζεις Τύπο και ενημερώνεσαι.
Δεν υπέπεσε στην αντίληψή σου τόσον καιρό κανένα αρθρο, μια στήλη, μια γραμμή ρε παιδί μου σοβαρή, που να είχε και μια 'άλλη' ματιά από τη μυωπική δική σου? Ή απλώς αυτές τις προσπερνάς στα γρήγορα?
Και μια και λες για Βαρουφάκη και για Συντάγματα,
δηλαδή οι απόψεις του Βαρουφάκη, οι πλείστες τουλάχιστον, και η προσέγγιση, δεν ήταν σοβαρές?
άλλο αν δεν πρόλαβε ή δεν μπόρεσε να τις εφαρμόσει, αφού τον κόψανε άγαρμπα στον....πρόλογο ακόμα (ζήτημα να έχαιρε της εμπιστοσύνης και της αποδοχής του Τσίπρα 2-3 μήνες, αφού τον είχει 'αδειάσει' πολύ πριν να φύγει και επίσημα από τα καθήκοντά του ως ΥπΟΙΚ.).
Το βασικό κακό είναι ότι ακριβώς, αυτά τα Συντάγματα και οι Αγανακτισμένοι, ενώ έπρεπε να είναι κάθε μέρα εκεί,
και να μην επιτρέπουν σε κανέναν πούστη Κουλαλέξη πλέον να περνάει ούτε απ'έξω απ'το πεζοδρόμιο της Βουλής,
αυτοί εφαρμόζουν τις ..."σοφές" αντιλήψεις τις δικές σου!
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/576715/koulalexis/

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:Καλά άμα το πάρουμε έτσι φίλε μου, να βγούμε και με τις κόκκινες σημαίες στους δρόμους
PY8AGORAS
Tα περί "πλαστού" επιπέδου ζωής, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για κάθε χώρα
Εγώ πχ. ισχυρίζομαι ότι κάθε επίπεδο είναι πλαστό (και ανώτερο και κατώτερο), διότι είναι αποτέλεσμα κυριαρχίας και εκβιασμών και λειτουργίας με το γνωστό σαθρό, ψεύτικο, ομιχλώδες και 'ανήθικο' σύστημα των "αγορών" και της "παγκόσμιας οικονομίας".
Μιλάμε στα πλαίσια του συστήματος, αν είναι να μιλάμε για παράλληλα σύμπαντα, εντάξει
quote:Ναι, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, άνευ θαύματος, ισχυροί οι οποίοι θα καταπιέζουν τους λιγότερο ισχυρούς.
Είπαμε είναι σχεδόν προαποφασισμένο μέχρι ποιο επίπεδο μπορεί και πρέπει να φτάσει η κάθε χώρα, και υπάρχει λίστα με 'ιεράρχηση', και υπάρχουν μηχανισμοί για να μη σε αφήσουν "να σηκώσεις κεφάλι" (ασχέτως κυβέρνησης, προγράμματος, ή ικανοτήτων, λαού και κυβερνώντων).
Από την αρχαία ΑΘήνα γίνεται αυτό.
Αυτό που είναι το ζητούμενο, είναι το τι κάνει ο αδύναμος για να γίνει ισχυρός
(εκτός απ' το να αυτοπυροβολείται)
quote:Και εμείς τον πάτο δεν είχαμε για πρότυπο;
Σε Συρίες, Αργεντινές, Βενεζουέλες, έχουμε ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Που είναι ο πάτος, ο πόλεμος, το πλιάτσικο, η διάλυση και καταπάτηση των πάντων. Ανθρώπων, αξιών, πολιτισμού.
Είναι τυχαίο που τον πλησιάζουμε;
quote:Σύμφωνοι
Η αθνρωπιστικη καταστροφή δεν είναι μια διακοπτική διαδικασία. ΟΝ-ΟFF. Πατάς το κουμπί, Δευτέρα είσαι άρχοντας και Τρίτη τσουπ έχεις ανθρωπιστική καταστροφή. Εχει επίπεδα, διαβαθμίσεις, εξελίσσεται συν τω χρόνω.....
quote:Εξελίσσεται, με αυτούς που ψηφίζουμε
πήγαινε ρώτα και τον άστεγο τι γνώμη έχει για το αν υπάρχει ή όχι ανθρωπιστική καταστροφή, πήγαινε ρώτα τους συγγενείς των χιλιάδων αυτοκτονησάντων ή και τους ίδιους τους επόμενους αυτόχειρες που είναι στη σειρά οσονούπω, και μετά έλα να μας πεις αν εξελίσσεται ή δεν εξελίσσεται ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα.
quote:Οι αντιμνημονιακοί, είχαν πολλές επιλογές
Ωραία, και αυτό το δεχόμαστε. Αλλά πέστο έτσι. Εσύ, για σένα.
Άλλοι μπορεί να είχανε ελπίδα, και σχεδόν την τελευταία,
γιατί αν όχι και με αυτούς, τότε με ποιους?
προτίμησαν να ψηφίσουν αυτούς
quote:Γιατί, είχατε ποτέ κάτι να δώσετε;
Κοίταξε, εξυπνάκια,
δεν θα στα δίνουμε όλα στο πιάτο.
quote:Με έχει καλύψει ο DSM για αυτό το θέμα
Ούτε πληρωνόμαστε για να κάνουμε αναλύσεις.
quote:Δεν υπάρχει καμία πρόταση μέσα σε αυτά
Αυτά που γράφουμε σε τόσα μηνύματα εδώ, μερικοί σαν εμένα ή τον Ντιεσέμη ή τον Αμεινία δεν σου κάνουν?
Αφορισμούς κάνω και εγώ
Για τον Τσίπρα
quote:Σταμάτησαν να πέφτουν στην αντίληψή μου, μετά το πρώτο εξάμηνο του '15
Δεν υπέπεσε στην αντίληψή σου τόσον καιρό κανένα αρθρο, μια στήλη, μια γραμμή ρε παιδί μου σοβαρή, που να είχε και μια 'άλλη' ματιά από τη μυωπική δική σου?
quote:Στη θεωρία
Και μια και λες για Βαρουφάκη και για Συντάγματα,
δηλαδή οι απόψεις του Βαρουφάκη, οι πλείστες τουλάχιστον, και η προσέγγιση, δεν ήταν σοβαρές?
quote:Τα παιδιά, έχουν μεγάλη ευφυία
άλλο αν δεν πρόλαβε ή δεν μπόρεσε να τις εφαρμόσει, αφού τον κόψανε άγαρμπα στον....πρόλογο ακόμα
Αλλά ποτέ δεν τα αφήνεις να διοικήσουν το σπίτι σου
Ομολογώ οτι στην αρχή και εγώ είχα μια ελπίδα οτι θα κάνει κάτι,
δυστυχώς αποδείχθηκε ένας έξυπνος ηλίθιος
quote:Τώρα έχουμε ΣΥΡΙΖΑ,
Το βασικό κακό είναι ότι ακριβώς, αυτά τα Συντάγματα και οι Αγανακτισμένοι, ενώ έπρεπε να είναι κάθε μέρα εκεί
Δεν έχουν λόγο να είναι στους δρόμους
Και αν εχεις αμφιβολία γιατί δεν εμφανίστηκαν ξανά οι αγανακτισμένοι
είναι γιατί αφού πήραν την εξουσία
έπαψαν να είναι αγανακτισμένοι
τώρα είναι απελπισμένοι
και έχουν κλείσει εισιτήρια για Δανία
Edited by - Πύρινος on 10/05/2016 18:06:55
quote:Τον Βαρουφάκη εννοούσα στην προκειμένη περίπτωση, όχι τον Τσίπρα
Καθόλου ηλίθιος είναι ο Τσίπρας. Εξυπηρετεί μια χαρά την κοινωνική ομάδα που τον ψήφισε. Δημόσιοι υπάλληλοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, αγανακτισμένοι και μερικοί σκόρπιοι, σαν κι εμένα.
Για τον Τσίπρα, από αυτούς που αναφέρεις, ζήτημα αν εξυπηρετεί μια κατηγορία
Και ξέχασες επίσης και τις άλλες ομάδες: αγρότες, πολύτεκνοι, χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα
quote:Το μεγάλο θετικό δεν είναι οτι ξεφτιλίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οτι ξεφτιλίζεται μια ολοκληρη κουλτούρα, που τρώει σαν το σαράκι την Ελλάδα για χρόνια
Όταν ξεφτιλίζεται ο Σύριζα, αυτό είναι το μόνο θετικό.
quote:Στο έχω ξαναπεί: Αριστερά δεν υπάρχει.
Γιατί οι διεργασίες που γίνονται στη συνέχεια από κάτω, δημιουργούν την πραγματική αριστερά του μέλλοντος, όχι τα πασόκια που βάφτηκαν ροζ μέσα σ' ένα βράδυ.
Η αριστερά είναι σαν την ωραία Ελένη: Ο καθένας τη φαντάζεται όπως θέλει,
και η μοναδική ύπαρξη που έχει είναι αυτή: στη φαντασία του καθενός.
Βρες κάτι άλλο να λες, λέγε "είμαι κομμουνιστής" ή "είμαι σταλινιστής"
έστω,
κάτι που να έχει νόημα
Edited by - Πύρινος on 10/05/2016 23:34:22
Zήτησα από ένα συνάδελφο, που υπερασπίστηκε με πάθος το «Όχι» στο δημοψήφισμα, να μου προσδιορίσει το ανίθετο του «φιλελέ». Κόλλησε, διστακτικός. Δοκίμασε το «σοσιαλιστής», αλλά το απορρίψαμε μετά από λίγη σκέψη. Δηλαδή ποιος είναι σοσιαλιστής; Σοσιαλιστής δηλώνει και ο Μαδούρο και μάλιστα βαρβάτος. «Κομμουνιστής»; Ε, όχι. Όλοι αυτοί που την πέφτουν στους «φιλελέ» είναι κομμουνιστές; Και σε ποιο είδος ανήκουν; Στον Περισσό; Στην Κίνα ή στη Βόρεια Κορέα; Μην είναι ο «σοσιαλδημοκράτης» το αντίθετο του «φιλελέ»; Μπα... Σοσιαλδημοκράτης στην Ελλάδα, μέχρι να προλάβει να γίνει ο Τσίπρας, είναι ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή χώρος που ελέγχεται ως «φιλελέ» ή, ακόμα χειρότερα, ως «νεοφιλελέ». Κάποιος τρίτος παρενέβη στην κουβέντα και πρότεινε το «συριζαίος». Εκεί σήκωσα το χέρι για να υποβάλω ένσταση.
Η πολιτική «των μνημονίων» που εφαρμόζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα αυτή που το κόμμα εγκαλεί ως «φιλελεύθερη». Έλα όμως που αληθινά φιλελεύθερη πολιτική είναι εκείνη που περιορίζει το κράτος και μειώνει τους φόρους. Μία φιλελεύθερη πολιτική υπόσχεται μικρότερους φόρους προκειμένου η μεσαία τάξη να καταναλώσει περισσότερο και η άρχουσα να δημιουργήσει δουλειές και κέρδη. Το φιλελεύθερο σενάριο δεν προβλέπει καν ΔΝΤ. Το κράτος είναι μικρό και, ακόμα και αν δεν τα βγάζει πέρα, δεν θα δανειστεί εις βάρος του φορολογούμενου – θα αρχίσει να κόβει τα δάχτυλά του, εν ανάγκη και το χέρι του. Και κάπως έτσι πας στον ψυχίατρο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις της κρίσης έχουν εφαρμόσει μία βαθιά αριστερή πολιτική –άγρια φορολόγηση για να συντηρηθεί το κράτος– που, τελικά, στην κοινή γνώμη έχει συστηθεί ως φιλελεύθερη ή νεοφιλελεύθερη, δηλαδή η πιο άγρια εκδοχή της. Εντάξει; Και επιμένω να κοιτάζω το ντουβάρι του αδιεξόδου ρωτώντας το συνομιλητή μου: ποιο είναι το αντίθετο του «φιλελέ»;
Ανοησίες. Η κουβέντα δεν είναι πολιτική. Είναι άλλη μία γελοία ελληνική συζήτηση από ανθρώπους που μπερδεύουν όρους, συγχέουν έννοιες και ιδιότητες. Ειδικά αν κάτσεις και την παρακολουθήσεις στα social media είναι να μοιράζεις φάσκελα. Διαβάζεις, ας πούμε, δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι οι «φιλελεύθεροι» είναι υπέρ της λογοκρισίας. Κοινωνικά ανάλγητοι, γουρούνια σκέτα. Ακούς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταφέρεται κατά του «νεοφιλελευθερισμού», όταν ο ίδιος υπηρέτησε ακόμα και ως υπουργός το κόμμα που διεκδικεί την ιδεολογική και πολιτική εκπροσώπηση του φιλελευθερισμού.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αντιπαράθεση που είναι περισσότερο lifestyle και στη συνέχεια πολιτική. Η μομφή κατά του «φιλελέ» είναι στην πραγματικότητα η υπεράσπιση του μετρίου. Και επειδή το μέτριο είναι ο μέσος όρος, στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με το πλειοψηφικό, το δημοκρατικό. Οτιδήποτε, λοιπόν, ξεφεύγει από τους κανόνες, αποστρέφεται τη μετριότητα, διεκδικεί την επιτυχία, απενεχοποιεί την ανταμοιβή και πάει να βγάλει το κεφάλι από το κοπάδι, αποκτά το χαρακτηρισμό του «φιλελέ». Για παράδειγμα είναι «φιλελέ» η απαίτηση για αξιολόγηση αφού δεν μας αντιμετωπίζει όλους ως ένα ενιαίο σύνολο, αλλά επιχειρεί να αναδείξει τους καλύτερους. Όμως οι καλύτεροι είναι μειοψηφία, άρα η αξιολόγηση δεν είναι δημοκρατική.
Εννοείται ότι η μομφή αποδίδεται και για λόγους αισθητικής. Αν εγκαλείς τον Τσίπρα επειδή δεν φοράει γραβάτα μπροστά στον Πάπα, είσαι «φιλελές». Αντιθέτως η αισθητική παλαιού εισπράκτορα στο ντύσιμο του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και πλήθος υπουργών, θεωρείται «εντάξει». Γενικώς ελέγχεσαι ως «φιλελές» όταν είσαι αυτό που δεν αρέσει στα θορυβώδη αμφιθέατρα ή, τέλος πάντων, δυσφορείς πια με ανεδαφικά κλισέ και παραμύθιασμα με όρους και κώδικες των 70s. Οι «φιλελέδες» παίρνουν τη θέση που είχαν στα 80s οι δεξιοί. Είναι αυτοί που θα δεχθούν στο πρόσωπο τα σάλια του αφρίζοντος λαϊκισμού. Ο «εχθρός» που πάντα πρέπει να υπάρχει και να καταγράφεται ως παρουσία στο δρόμο, στην τηλεόραση, στο καφενείο.
Από τη μία θα είναι, λοιπόν, αυτοί, οι «φιλελέδες». Και από την άλλη οι ευκαιριακοί θεματοφύλακες «αρχών» και «ηθικών αξιών». Οι εκπρόσωποι του λαϊκού. Αυτοί που καίνε μάγισσες για να αποδείξουν ότι είναι καλοί χριστιανοί.
Πηγή: Athens Voice
Βρε καραγκιοζάκο, σε πληρώνουν να δημιουργείς traffic και hits? Τόσο ξεφτίλα κι εσύ κι αυτοί?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ.
ΦΙΔΙ= ΔΙΑΒΟΛΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ= ΑΡΝΙΟ, ΚΤΛ
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
quote:
Σε αυτό το τελευταίο έχει δοθεί απάντηση. Σου λέει, υπάρχει ελεύθερη βούληση. Ο άνθρωπος πρέπει να κρίνει μόνος του.
Δε νομίζω οτι εχει καποια σχέση
Αν ο Θεός είναι παντοδύναμος γιατί αφήνει το σατανά να περιφέρεται στον παράδεισο και ακόμη γενικότερα γιατί τον αφήνει να ύπάρχει?
Αφού υποτίθεται οτι θέλει να προστατέψει τα τέκνα του
Εξάλλου ο πιστός δεν πρέπει ασχολείται με τα έργα του διαβόλου, όπως ο Χριστός έλεγε «μη βάλητε τους μαργαρίτας έναντι των χοίρων».

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
quote:
Εγώ ένα παράδοξο (με πολλές εμφανίσεις!) που έχω εντοπίσει είναι η εκδικητικότητα του Θεού.
Π.χ. όταν έκανε τον κατακλισμό, όταν κατέστρεψε τα Σόδομα & Γόμορα, κ.τ.λ.
Αυτό δεν μου ταιριάζει με την εικόνα του καλού Θεού στην οποία θέλω να πιστεύω.
νομίζω πως η απάντηση που ζητάς βρίσκεται ήδη μέσα σ'αυτό που έγραψες...
το πρόσωπο του Θεού, παρουσιάζεται κατά εποχή όπως "θέλουν" να πιστεύουν οι άνθρωποι...
τότε είχαν ανάγκη έναν Θεό εκδικητικό που υπερασπιζόταν άλλοτε τα εδάφη τους και άλλοτε τις παραδόσεις τους...
δεν είναι κακό αυτό... θα έλεγα ότι μάλλον είναι αναμενόμενο...
το πρόβλημα δημιουργείται όταν αυτό το πρόσωπο (και τις καταγραφές και ερμηνείες γύρω απ'αυτό) τις μπερδεύουμε μ'αυτό που ο καθένας θεωρεί ως ιδανικό πρόσωπο του Θείου...
Galadriel

in God we trust
Το σύμβολο του φιδιού και επιρροές ανα πολιτισμό και προεκτάσεις του είναι τρομερές!
Μια άποψη είναι ότι οι Εβραίοι πήρανε τον συμβολισμό τους εν μέρει από τους Σουμέριους που θεωρούσανε αντίστοιχα το φίδι σαν κακό που το νίκησε το φως (Τιαμάτ και Μαρδουκ).
Ανθρωπολογικά να το δούμε σαν κύριο συστατικό διατροφής τον Εβραίων ήτανε ο αμνός κοινός το πρόβατο σαν τσομπάνηδες που ήτανε και για αυτό ήτανε το σύμβολο τους! Το φίδι εξάλλου θεωρείτε και εχθρός τον προβάτων άρα αυτόματα και κάτι κακό άρα και από αυτό το σημείο μπορούμε να αντλήσουμε το επιχείρημα για αυτήν την καταδίκη του φιδιού ! Μια απλή εξήγηση θα μπορούσε να ήτανε και αυτή. Μια πιο σύνθετη θα προϋπέθετε κατ εμέ σε αντιστοιχία και έναν άλλου τύπο πολιτισμό πιο πολύπλοκο από αυτόν τον Εβραίων τσομπάνηδων και τον Χαλδαίων συνοδοιπόρων τους.
Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι
Με το να δαιμονοποιήσουν το φίδι, που σε άλλους πολιτισμούς και θρησκείες ήταν ιερό, κατάφεραν να "μαντρώσουν" τους πιστούς τους και να τους αποτρέψουν από το να αλλαξοπιστήσουν, αφού αυτό που για εκείνους είναι διαβολικό για τους άλλους λαούς είναι ιερό.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Αν είμαστε κατά εικόνα και ομοίωση του Θεού, για να σχηματίσει ο θεός την γυναίκα, από πού πήρε μορφή; Μήπως στην έννοια της θεότητας εμπεριέχεται και το γυναικείο φύλο; Δηλαδή ο θεός είναι και με γυναικεία μορφή;
2) Με τον θάνατο του χριστού στον σταυρό, λεει η αγία γραφή ότι άνοιξαν οι τάφοι και βγήκαν πολλοί νεκροί, που πήγαν αυτοί; Στην οικογένεια τους; Και αν ναι σίγουρα θα ήξεραν από πρώτο χέρι το θεό και το μέρος που πήγαν. Τους ρώτησαν πως ήταν εκεί; Και αν ναι γιατί μας το κρύβουν το τι είδαν;
3) Γιατί ο Διάβολος αναφέρεται σαν κακός, αφού στην βίβλο δεν φαίνεται να έκανε κάποιο κακό;
4) Με ποια λογική ο Διάβολος ανέβασε τον χριστό σε ένα ψηλό βουνό για να του δείξει όλα τα βασίλεια ,(όπως διάβασα) και θα του τα χάριζε αν προσκυνούσε, ήταν και είναι τόσο δυνατός;
και πως γίνεται να δει κάποιος όλη την γη από ένα βουνό αφού η γη είναι σφαίρα;
αυτά όλα τα διάβασα, και σας τα θέτω υπ΄όψιν σας και περιμένω τις δικές σας απαντήσεις
σας ευχαριστώ.
Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.
Έχει αναφερθεί πως στα προχριστιανικά χρόνια πιστεύοταν ο Γιαχβέ κι η Σεκινά, το αντίστοιχο θηλυκό του Γιαχβέ.
Η Σεκινά εξοστρακίστηκε μυστηριωδώς...
Αυτό για τους αναστηθέντες νεκρούς, χάθηκαν.
Η Αγία Γραφή δεν αναφέρει τίποτα ξανά για αυτούς (άλλη μία αντίφαση).
Το άλλο ερώτημα με τον Διάβολο το έχω απαντήσει σε άλλο θέμα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
www.biblesexstories.com/
www.evilbible.com/
poli oreo thema,merika links gia osous theloun na meletisoun orismena themata tis vivlou.