ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

dreamtrap62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
13/08/2005, 12:53:09
Ωραίες παραπομπές.
Προσωπικά γνωρίζω τα περισσότερα από τα αναγραφόμενα...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

13/08/2005, 13:00:15
quote:

http://members.aol.com/jalw/joseph_alward.html
www.biblesexstories.com/
www.evilbible.com/
poli oreo thema,merika links gia osous theloun na meletisoun orismena themata tis vivlou.

Ιδίως το πρώτο link είναι πολύ ενδιαφέρον!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

El IdioΜέλος
13/08/2005, 13:41:16
http://www.jesusneverexisted.com/
allo ena link.
CentariusΜέλος
13/08/2005, 14:01:46
Καλησπέρα στην παρέα, να παραθέσω και εγώ την άποψη μου για τον χριστιανισμό....τα αναπάντητα και τα ανεξήγητα ερωτήματα και γεγονότα που καταγράφονται "μόνο" στα επίσημα βιβλία του χριστιανισμό είναι αν όχι εκατοντάδες σίγουρα δεκάδες(χώρια τα ανεπίσημα κείμενα εκείνης της εποχής) και απορώ πως μπορεί να πιστεύει κάποιος σε κάτι που δεν του δίνει απαντήσεις και εξηγήσεις παρα μόνο αοριστικολογίες και "καραμέλες" τύπου πιστευε και μη ερεύνα κλπ...
Προσωπικά πιστεύω ότι με το πέρασμα των χρόνων και όσο αναβαθμίζονται οι γνώσεις στην χώρα μας θα αυξηθούν και οι άθεοι καθότι θα διαπιστώσουν τις κοροιδίες που πουλάει ο χριστιανισμός με μόνο όφελος την εξουσία και την χειραγώγηση του λαού....

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

13/08/2005, 15:47:53
Centarius, εμένα μου κάνει εντύπωση πως μερικοί Χριστιανοί είναι τόσο κολλημένοι που όταν είπα πως μέσα από την Αγία Γραφή υπάρχουν εδάφια (τα οποία είχα παραθέσει παλιότερα) που αναφέρουν πως η μητέρα του Ιησού είχε αποκτήσει κι άλλα παιδιά από τον Ιωσήφ, μου είπε ένας οτι αναφέρονταν στα παιδιά του Ιωσήφ από πρώτο γάμο ή σε κάτι ξαδέλφια του Ιησού, άσχετα αν τα εδάφια μιλάνε για ΑΔΕΛΦΙΑ.
Το θέμα είναι πως οι μπαρούφες αυτές που έλεγε δεν αναφέρονται πουθενά μέσα στην Καινή Διαθήκη και μου παρέθεσε ως link ένα κείμενο που μίλαγαν κάποια μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υποστηρίζοντας τα ίδια με αυτόν.
Αυτά όμως είναι υποκειμενικά σχόλια επειδή τους βολεύουν, δεν αναφέρονται μέσα στην Αγία Γραφή.
Σιγά μην βγάλω άκρη με δαύτους!

CentariusΜέλος
13/08/2005, 16:31:09
Dying Incubus:
quote:

Σιγά μην βγάλω άκρη με δαύτους!

Αυτό ξαναπέστο όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι βρίσκονται αναμεσα σε 4 πράγματα....δηλαδή δεξιά η ΠΔ αριστερά η ΚΔ μπροστά ο "τριαδικός" θεός και πίσω ο σατανάς τι περιμένεις????
Ικανοποιούνται με τα όσα γίνονται σε αυτούς γνωστά και ακολουθούν το γνωστό δόγμα και δεν τους ενδιαφέρουν απαντήσεις για ανεξήγητα ερωτήματα και γεγονότα φοβούμενοι ότι θα καταριφθούν όσα πιστεύουν....και βασικά δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά τα μυδιάματα που αποκαλούνται καθηγητές θρησκευτικών(κανονικά έπρεπε να λέγονται καθηγητές της χριστιανικής ορθόδοξης θρησκείας) και τους-μας ποτίζουν-φανατίζουν το μυαλό απο 5 χρονών!!!!!
Απο τα καλύτερα πράγματα κατα την γνώμη μου είναι ή να αλλάξει το μάθημα εμπεριέχωντας αναλυτικά όλες τις θρησκείες ή να είναι προαιρετικό ή να καταργηθεί τελείως....
Ελπίζω να μην θεωρηθώ ακραίος για τα γραφόμενά μου αλλά έχω αγανακτήσει πιά με αυτά που συμβαίνουν και μας επηρεάζουν είτε άμεσα είτε έμεσα!

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

13/08/2005, 16:45:16
Όχι, φίλε μου!
Δεν είσαι καθόλου ακραίος, είσαι δίκαιος!
Θα έπρεπε ή να διδάσκονται ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΚΙ ΕΞΙΣΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ όλες οι θρησκείες ή να μην υπάρχει καθόλου αυτό το μάθημα κι η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών να πέσει ή πανω στην οικογένεια του ή στο ίδιο που θα μπορούσε να διαβάσει μόνο του μεγαλώνοντας ό,τι ήθελε.
Κοιτάνε να φωνάζουν μόνο οι παπάδες για τις νέες ταυτότητες και που πλεόν τα Μαθηματικά δεν εξετάζονται σε πανελλήνιο επίπεδο παρά να δούν πως έχουν κάνει τα πράγματα μεταξύ τους με όλα τα σκάνδαλα που έχουν δημιουργήσει.
Και μερικά πρόβατα ακολουθούν τυφλά....

actrΜέλος
13/08/2005, 16:46:16
Πράγματι φίλε centarius, έχω ξανααναφερθεί στο μάθημα των θρησκευτικών.
Εντύπωση μου κάνει πως οι υπολογιστές αποτελούν μάθημα επιλογής ενώ τα θρησκευτικά όχι.
Πού είναι η ανεξιθρησκεία λοιπόν και η ελευθερία επιλογής όπως και το κλαύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που μας έταζαν τόσα χρόνια.
Τελικά μου φαίνεται δεν έχουμε και μεγάλες διαφορές απο τις μέσης ανατολής οπου τους φανατίζουν απο τα 5 τους΅.
Ετσι και εδώ πλήση εγκεφάλου απο μικρός με σκοπό την ένταξη το μαντρί με τα υπόλοιπα πρόβατα.
Ευτυχώς εγώ μόλις τελείωσα μαυτά αλλά με ανησυχούν πολύ οι νεότερες γενιές

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

13/08/2005, 16:56:54
quote:
Πράγματι φίλε centarius, έχω ξανααναφερθεί στο μάθημα των θρησκευτικών.
Εντύπωση μου κάνει πως οι υπολογιστές αποτελούν μάθημα επιλογής ενώ τα θρησκευτικά όχι.

Απλά η Εκκλησία έχει επέμβει ΚΑΙ στην εκπαίδευση...
Αντί να καθίσουμε να μάθουμε υπολογιστές που είναι η γνώση του μέλλοντος καθόμαστε και μαθαίνουμε τη μυθολογία των Εβραίων!

quote:
Πού είναι η ανεξιθρησκεία λοιπόν και η ελευθερία επιλογής όπως και το κλαύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που μας έταζαν τόσα χρόνια.

Μόνο στα χαρτιά...

quote:
Τελικά μου φαίνεται δεν έχουμε και μεγάλες διαφορές απο τις μέσης ανατολής οπου τους φανατίζουν απο τα 5 τους΅.

Φυσικά και δεν έχουμε!
Απλά εδώ μας το έχουν επιβάλλει πιο "συγκαλυμμένα"...

CentariusΜέλος
13/08/2005, 16:59:58
Ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα???? τι είναι αυτό???? Παραλίγο να πάω αυτόφορο για εξίβρυση των θείων επειδή πάνω σε ένα καβγά(διαφωνίες για θρησκευτικά θέματα πάλι) ανάμεσα σε παρέα γνωστών ένα παιδί έβρισε τον Χριστό(κακώς κατα την γνώμη μου και δεν το έκανε επίτηδες αλλά το έφερε σαν παράδειγμα ότι όλοι βρίζουν τον χριστο και κανείς τον αλλάχ) και τσουπ ένας παππούς δίπλα καλεί τον αστυνομικό που ήταν 30 μέτρα παραπέρα......φαντάζεστε τι επακολούθησε.....εξηγήσεις....και ξανά εξηγήσεις....μια και μισή ώρα εξηγούσαμε ότι κάναμε συζήτηση και δεν ήταν κάτι μεμπτό όσπου κατάλαβε ο αστυνομικός και μας έκανε απλώς σύσταση.....κλπ.....κλπ....κλπ
ΧΩΡΑ που γενήθηκε η δημοκρατία σου λέει ο άλλος!!!!!

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

dimitris2Μέλος
13/08/2005, 21:51:08
quote:

Απο τα καλύτερα πράγματα κατα την γνώμη μου είναι ή να αλλάξει το μάθημα εμπεριέχωντας αναλυτικά όλες τις θρησκείες ή να είναι προαιρετικό ή να καταργηθεί τελείως....
Ελπίζω να μην θεωρηθώ ακραίος για τα γραφόμενά μου αλλά έχω αγανακτήσει πιά με αυτά που συμβαίνουν και μας επηρεάζουν είτε άμεσα είτε έμεσα!

Το μάθημα των θρησκευτικών είναι προαιρετικό. Ο νόμος ορίζει σαφώς ότι απαλάσεται ο μαθητής από το μάθημα κατόπιν γραπτής αίτησης του γονιού του. Αρα αναλαμβάνει ο γονιός το θέμα.

Συμφωνώ ότι πρέπει να διδάσκονται και οι άλλες θρησκείες ή να μη διδάσκεται καμία.
Είναι ένα και το αυτό.

Ο κοιλαράς θα διδάσκει γιόγκα.
Ο σατανιστής χριστιανισμό.
Ο άσχετος αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

13/08/2005, 23:44:40
quote:
Το μάθημα των θρησκευτικών είναι προαιρετικό. Ο νόμος ορίζει σαφώς ότι απαλάσεται ο μαθητής από το μάθημα κατόπιν γραπτής αίτησης του γονιού του. Αρα αναλαμβάνει ο γονιός το θέμα.

Και κοίτα μετά πως κοιτάνε αυτό το παιδί με μισό μάτι οι καθηγητές κι οι γονείς των άλλων μαθητών και μετά πές μας για την απαλλαγή.

quote:
Είναι ένα και το αυτό.

Τι εννοείς με αυτό?

Centarius, σχετικά με το πιο τελευταίο σου post, ένα έχω να πώ...
Σκοταδισμός!!!

actrΜέλος
14/08/2005, 00:28:43
quote:

Αν είναι έτσι όπως λές
γιατί δεν σε ρωτάνε οπως και με τους υπολογιστές αν θες να το παρακολουθήσεις
αλλά πρέπει να μπεις σε ολόκληρη διαδικασία?
Περιέργως βέβαια 6 χρόνια τα πέρασα εκεί μέσα και αυτό
το μαθαίνω πρώτη φορά απο σένα

dimitris2Μέλος
14/08/2005, 00:43:29
η άγνοια νόμων είναι ποινικό αδίκημα.
velialΜέλος
14/08/2005, 02:18:33
Πάντως προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη "Βίβλο". Το θεωρώ ένα αρκετά διασκεδαστικό ανάγνωσμα, με έρωτες, ίντριγκες, δολοπλοκίες και ενίοτε χρήσιμα εδάφια. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολύ ωραίο ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ!
Το πρόβλημα αρχίζει όταν πάψεις να θεωρείς τη Βίβλο ως μυθολογία, και πιστέψεις ότι είναι ο λόγος του Θεού. Όταν δηλαδή πιστέψεις ότι δεν είναι έργο του Μωησή, των ευαγγελιστών και αυτών των "καλών παιδιών", αλλά του συγγραφέα "Jehoba Sabbaoth"
Το ίδιο ισχύει και για τον Jesus. Εντάξει, καλή η (Πλατωνική) διδασκαλία του, αλλά να γεννήθηκε από παρθένο... πολύ χλωμό. Όσο για αυτούς που αναστήθηκαν κατά τη σταύρωση, πήγαν να κάνουν παρέα στο Λάζαρο και την αναστημένη κόρη. Κάτι σαν το From Dusk Till Dawn
Η πίστη είναι πίστη, και η στήριξή της με τη λογική είναι αδύνατη. Και δεν θα υπήρχε πρόβλημα με το να πιστεύει ο κόσμος, αν δεν υπήρχαν οι παπάδες να εκμεταλλεύονται τους πιστούς.
14/08/2005, 02:29:37
Velial, και για εμένα μία μυθολογία είναι...

CentariusΜέλος
14/08/2005, 17:31:27
quote:

....Ενός άλλου λαού που την διδασκόμαστε απο 5 χρονών.....

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

14/08/2005, 17:46:58
quote:
....Ενός άλλου λαού που την διδασκόμαστε απο 5 χρονών.....

Δυστυχώς, αγαπητέ μου!

arisseiriosΜέλος
14/08/2005, 19:58:18
quote:

Αντιλαμβάνομαι το πνεύμα σας όμως -και αυτό κυρίως για τον φίλο Velial- ας μην κάνουμε το λάθος να θεωρούμε την ΠΔ ως μυθολογία διότι έτσι τους δίνουμε συγχωροχάρτι. Η αλήθεια είναι ότι η ΠΔ είναι γεμάτη ψεύδη που αποσκοπούν να αναδείξουν τους Εβραίους ως περιούσιο λαό αλλά υπάρχουν και πραγματικά γεγονότα. Οι σφαγές των ανύποπτων φιλειρηνικών λαών της Χαναάν όταν έφτασαν εκεί οι Εβραίοι (υπάρχουν ανατριχιαστικές αναφορές στο..."ιερό βιβλίο"), οι ύβρεις για τους Έλληνες, οι αιμομιξίες, οι εμπορίες λευκής σαρκός, οι ανωμαλίες κλπ. μόνον μυθολογία δεν είναι...
14/08/2005, 21:03:01
Tώρα που λέτε για παράδοξα έχω και γω μιαν απορία:
O Θεός λέει καταράστηκε μετά την ανάμειξή του στο προπατορικό αμάρτημα τον Οφη να σέρνεται... δηλαδή πριν είχε πόδια ή μήπως πετούσε??

Τώρα σοβαρά... πόσοι από μας ξέρουν ότι ο Θεός δεν μίλησε μόνο στον Μωυσή αλλά και στην αδελφή του την Μύριαμ?
Πόσοι από μας ξέρουν το ρόλο που διαπραγμάτευσε αυτή η τόσο αινιγματική αλλά και έντονη γυναικεία προσωπικότητα στο δρόμο προς την χώρα της επαγγελίας? Ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια που περιπλανιόντουσαν στην έρημο οι Ισραηλίτες πίνανε νερό από το "πηγάδι της Μύριαμ" που τους ακολουθούσε παντού? (ναι μια "φορητή" πηγή που μόνο η Μύριαμ μπορούσε να την καλεί και όχι ο Μωυσής...) Τι έγινε στην πορεία και υποβαθμίστηκε ο ρόλος της γυναίκας στον χριστιανισμό... πόσα άλλα άραγε υπάρχουν και έχουν αποσιωπηθεί?...
Bizzare... αντε βρε παιδί μου θα το ανοίξεις το θέμα που λέγαμε?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."