ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

rubita60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
13/10/2008, 23:04:28
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde

Aπο τα φαρμακεία η λεκινθίνη αυτή της lanes αρκετά φτηνή και καλή.
Η καρνιτίνη απο τα καταστήματα με συμπληρώματα.
Μια μέρα κάψουλες λεκινθίνης και μια μέρα καρνιτίνης στις δοσολογίες που αναφέρει η ετικέτα.

quote:
και ταυτοχρονα ενα κουταλακι καθαρη πρωτεινη μετα την προπονηση σε νερο?σωστα?

Οχι ταυτόχρονα φίλη μου.
Λεκινθίνη και καρνιτίνη με τα γεύματα.

Η πρωτείνη είναι ενα μεταπροπονητικό συμπλήρωμα αμέσως μετά την προπόνηση. Σου την σύστησα επειδή προπονείσαι..

13/10/2008, 23:38:45
Χωρίς να κανω τον δογματικό, αλλά χάρην διαλόγου
και θέσεων φίλε allzzaro, θα ήθελα να προσθέσω ότι το σώμα,
όπως έχει παρατηρηθεί σε σχετικές έρευνες, έστω με ποντίκια, όταν
καλύπτει μερικώς, αλλά ποσεχτικά τις ανάγκες του, ζει περισσότερο...
Επι δε της κρεοφαγίας, να προσθέσω, οτι τα σαρκοφάγα, χωνεύουν και
αποβάλλουν τα λοιπά, σε μια ημέρα, όπως και μεις και τα χρτοφάγα τις
τροφές απο φυτά κα ζωικά προιόντα.Αντιθέτως το κρέας στον άνθρωπο, μένει
περισσότερο,2 μέρες και σαπίζει μέσα του , με ανάλογες αρρώστειες κα παθήσεις,
έως και τη συντόμευση της ζωής...
Επαναλαμβάνω, αυτά τα γράφω λόγω του ότι 23 χρόνια τώρα δεν τρώω, όχι για να
τεκμηριώσω την στάση μου, αλλα για να βρούμε αν έτσι είναι...
Το συζητάμε;
helios2012Μέλος
14/10/2008, 00:43:31
Λοιπόν φίλε τρέχα(μ'αρέσει ακούγεται ωραία)

Οπώς κατάλαβα έχεις χάσει πολλά επεισόδια και θα'πρεπε να σου βγάλουμε κόκκινη κάρτα...!

Πού ήσουν όταν αναλύαμε το συγκεκριμένο θέμα?

Επειδή έχεις μείνει πολύ πίσω, για τιμωρία κάτσε διάβασε το τόπικ που σου έδειξα ο allzzaro άλλα απ'την αρχή μέχρι το τέλος και θα σου λυθούν πολλές απ'τις απορίες σου.

Allzzaro φαντάζεσαι να συμμετείχε τότε και ο τρέχα?
Ακόμα εκεί θα είμασταν!
Ε ρε γλέντια που χάσαμε!

Ναι τελικά σου βγάζω κόκκινη τρέχα!
Απαράδεκτος...
Βάζω τα smilies όλα μαζεμένα γιατί αλλιώς θα'πρεπε να τα ''σπείρω'' σ'όλο το κείμενο!

Α ρε τρέχα τι έχασες...
Και τι δεν είπες...

14/10/2008, 19:19:28
quote:
όπως έχει παρατηρηθεί σε σχετικές έρευνες, έστω με ποντίκια, όταν καλύπτει μερικώς, αλλά ποσεχτικά τις ανάγκες του, ζει περισσότερο...

Oντως φίλε trexagireve.
Eίναι γεγονός οτι αυτοί που τρέφονται λιγότερο απο οσο χρειάζεται ζούν περισσότερο.

quote:
Αντιθέτως το κρέας στον άνθρωπο, μένει
περισσότερο,2 μέρες και σαπίζει μέσα του , με ανάλογες αρρώστειες κα παθήσεις έως και τη συντόμευση της ζωής...

Δεν το γνωρίζω.
Θα το ψάξω.
Εχω την εντύπωση οτι αυτό πρέπει να συμβαίνει με ολες τις τροφές.

quote:
Επαναλαμβάνω, αυτά τα γράφω λόγω του ότι 23 χρόνια τώρα δεν τρώω, όχι για νατεκμηριώσω την στάση μου, αλλα για να βρούμε αν έτσι είναι...Το συζητάμε;

Θα ήθελα να μου διευκρινήσεις για ποιό λόγο δεν τρώς κρέας.
Δεν τρώς γιατί θεωρείς οτι είναι κακό για την υγεία μας? ή κάτι αλλο.

14/10/2008, 23:44:48
Αγαπητέ μου allzzaro, όλα άρχισαν κατά τη στρατιωτική μου
θητεία, όταν εν έτη 1985,είδα σφραγίδα κρέατος που τρώγαμε και το
οποίο έγραφε επάνω 1946....Κατάλαβα ότι είτε τούβλο τρώς είτε αυτό
ένα και το ίδιο... Από τότε έδινα το δικό μου κρέας κι έπαιρνα σαλάτες
και τυριά.
Οι λόγοι που δεν τρώω κρέας είναι 5:
Πρώτον γιατί πεθαίνει κάτι για να τραφώ εγώ και δεν το θέλω.. Η ιδεολογία μου
λέει οτι ολα επαρκούν, χωρίς τέλος ζωής.Ότι δεν κάνει να τρώω ζωή, είναι
βλασφημία προς τον Δημιουργό.
Δεύτερον γιατι το κρέας δεν είναι ανθρώπινη τροφή, αφού ο άνθρωπος είναι
φύσει, τουλάχιστον, χορτοφάγος.Θυμάμαι ότι όταν νήστευα μικρός,μετά από
40 μέρες, το κρέας μου έκανε ζημιά στο στομάχι. Κανένα φυτικό τρόφιμο δεν
μού κανε ποτέ κάτι τέτοιο.
Τρίτον, το ζώο που πεθαίνει, όταν πεθαίνει, χύνει τη χολή του και την τοξίνη
του που δηλητηριάζει το σώμα, όσο το δηλητηριάζει κι όσο αν το αναγνωρίζουμε,
ή το γνωρίζουμε..
Τέταρτον, το ζώο μεταφέρει ένστικτα και πάθη που δεν υπάρχουν στον άνθρωπό.
Αυτά μπερδεύουν τη λογική και την ισορροπία του. Όταν τρώς
φυτικές τροφές, είσαι πιο λεπτός και όχι τόσο ζωώδης, σαν κίνηση.Γνωρίζω ανθρώπους
που αποπνέουν λίπος.
Πέμπτον,το ζωο απο τη στιγμή που πεθαίνει αρχίζει και αποσυντίθεται, άρα
τρώμε κάτι που σαπίζει, άρα όχι καλό για το σύστημα μας, που μολύνεται
και αποκτά ένα πιο ευάλλωτο οργανισμό...
Υπάρχουν κι άλλα, αλλα ας μείνουμε σε αυτά...
Τι λές;Πως σου φαίνεται η αιτιολογία, στέκει , σε συνολική βάση;
Όλα μαζί εννοώ...
helios2012Μέλος
15/10/2008, 01:45:20
Διάβασε καλέ μου trexagireve το ''7 θανάσιμα αμαρτήματα, πόσο πρέπει να τρώμε'' και θα δείς συγκεντρωμένες τις απόψεις του allzzaro και άλλων, επί του θέματος αυτού.
Συγκεκριμένα απ'την 2η ή 3η σελίδα και μετά παρεισφρύω και γώ, στο τελευταίο μου μήνυμα σου'χω και αφιέρωση!
15/10/2008, 19:38:11
quote:
Τι λές;Πως σου φαίνεται η αιτιολογία, στέκει , σε συνολική βάση;
Όλα μαζί εννοώ...

Σωστά φίλε μου tgexagireve. Συμφωνώ εκτός απο ενα

quote:
Δεύτερον γιατι το κρέας δεν είναι ανθρώπινη τροφή, αφού ο άνθρωπος είναι φύσει, τουλάχιστον, χορτοφάγος

Ο άνθρωπος απο τη στιγμή που μπορεί να φάει κρέας θεωρείται σαρκοφάγος. Δεν είναι ομως μόνο αυτό του αρέσει το κρέας. Το τρώει μετά μανίας. Δεν είναι ομως προκειμένου να φάει κρέας ανέχεται να σκοτώσουν κάποιοι αλλοι για αυτόν και αυτός να το αγοράσει. Δεν είναι ομως μόνο αυτό. Ενώ δεν το εχει ανάγκη οπως τα ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με κρέας ενώ λοιπόν δεν το εχει ανάγκη το τρώει και ας ξέρει οτι του κάνει κακό. Δεν είναι ομως μόνο αυτό κυνηγά και ψαρεύει μετα μανίας και ας μην φάει αυτό που σκοτώνει.

Για ποιόν άνθρωπο λοιπόν μιλάμε φίλε μου trexagireve?
Σίγουρα τα παραπάνω δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που θεωρείται άνθρωπος και σίγουρα ο σημερινός άνθρωπος δεν αντισωπεύει τον Ανθρωπο.

15/10/2008, 19:58:26
Εδώ ρε παιδιά σε αυτό το ρημάδι που λέγεται ``βίβλος`` γράφει μέσα οτι ο Δημιουργός στον παράδεισο εφτιαξε τα πάντα να ζούν ειρηνικά.
Η τροφή του ανθρώπου ήταν οι καρποί ... αποκλειστικά και οτι η δουλειά του Ανθρώπου ήταν να διευθύνει τα του Παραδείσου.
Φαίνεται οτι κύριο μέλημα του Δημιουργού είναι ο Ανθρωπος να ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με το έργο του και τη συντήρηση του βάζοντας τις δικές του πινελιές χωρίς να ξεφεύγει απο τη φιλοσοφία του ετσι θέλει να το παρουσιάσει ο γραφεύς της πεντάτευχου ή πράγματι υπήρχαν αυτές οι εντολές.

Ηθελα να ήξερα ολοι αυτοί που κοσκινίζουν , διυλίζουν, φιλτράρουν , βγάζουν συμπεράσματα , δημιουργούν δόγματα , ολοι αυτοί λοιπόν δεν αναρρωτιούνται.. τι στο δ...λο θέλει να πεί η παράγραφος αυτή.
Δεν βλέπουν οτι πιο κάτω μετά τον κατακλυσμό εκεί που σταματά πλέον η ύπαρξη ενος ανθρώπινου είδους και δημιουργείται ενα αλλο εκεί πλέον ο θεός (πιθανόν ενας αλλος θεός) δίνει εντολή να τρώνε κρέας και μάλιστα τους προτρέπει για αυτό κάνοντας δεκτές θυσίες και οχι μόνο αλλά τους προτρέπει να σφάξουν ζώα και να βάψουν τις πόρτες τους με αίμα και αλλα πολλά.

Αυτά δεν τα βλέπετε ρε άνθρωποι?
Ασχολείστε με το αν ο Θεός είναι ξανθός ή μελαχροινός με ποιόν λαό αγαπά και ποιόν οχι και παραβλέπετε οτι καταστρέφετε τα δημιουργήματα του?
Συγχίστηκα @##$$@@@@

15/10/2008, 21:08:50
Καλέ μου allzzaro, γιατί πιστεύεις σε τόσο ευματάβλητο Θεό
όπου η τελειότητα του σταματά στις ενέργειες του τις ίδιες;
Ο Θεός έκανε ένα πλάσμα, η όποια γνώση, άλλαξε τον άνθρωπο και
το έκανε διττό.Αυτ΄τον παιδεύει, μέχρι να το συνδυάσει αρμονικά..
15/10/2008, 21:31:51
quote:
Καλέ μου allzzaro, γιατί πιστεύεις σε τόσο ευματάβλητο Θεό
όπου η τελειότητα του σταματά στις ενέργειες του τις ίδιες;

Πού να πιστέψω πές μου?
Κάπου πρέπει να πιστέψω.
Ολοι θέλουν να πιστεύουν σε εναν Θεό αγαθό , δυνατό, γενναιόδωρο, σοφό, δίκαιο και υπάρχει ενα πακέτο που συμφέρει.

Εχω χάσει ομως το μπούσουλα.
Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμματα.
Διαθέτω κρίση και γνωρίζω τι είναι το καλό και τι είναι το κακό αλλά...

13/04/2010, 23:24:33
Εαρινέ, μ' αυτόν τον τρόπο ο Κωστάκης ο μεγάλος, κατάφερε και συνδύασε τον Αρειανισμό με τους άλλους, είναι πολύ πονηρά φτιαγμένο το "πιστεύω" τους...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

13/04/2010, 23:26:36
Ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα φίλοι μου , συνεχίζω με τα κατορθώματα του Ιησού του Ναυή , πάντοτε βεβαίως με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Γιαχβέ .

Η Κατάληψη της Γαι

18 Και ο Κύριος είπε στον Ιησού: Έκτεινε τη λόγχη, που είναι στο χέρι σου, προς τη Γαι• επειδή, θα την παραδώσω στο χέρι σου. Και ο Ιησούς εξέτεινε τη λόγχη, που ήταν στο χέρι του, προς την πόλη.
19 Και η ενέδρα σηκώθηκε από τη θέση της με βιασύνη, και όρμησαν αμέσως, όταν εξέτεινε το χέρι του• και μπήκαν στην πόλη, και την κυρίευσαν, και σπεύδοντας έκαψαν την πόλη με φωτιά.
20 Και όταν οι άνδρες τής Γαι γύρισαν να δουν προς τα πίσω, είδαν, και να, ο καπνός τής πόλης ανέβαινε στον ουρανό, και δεν μπορούσαν να φύγουν εδώ κι εκεί• επειδή, ο λαός που έφευγε προς την έρημο στράφηκαν προς τα πίσω ενάντια σ' αυτούς που τους καταδίωκαν.
21 Και ο Ιησούς και ολόκληρος ο Ισραήλ, αφού είδαν ότι η ενέδρα είχε κυριεύσει την πόλη, και ότι ανέβαινε ο καπνός τής πόλης, στράφηκαν προς τα πίσω, και πάταξαν τους άνδρες της Γαι.
22 Και οι άλλοι βγήκαν από την πόλη εναντίον τους, ώστε ήσαν στο μέσον τού Ισραήλ, από εδώ και από εκεί• και τους πάταξαν, ώστε δεν άφησαν κανέναν απ' αυτούς, που να εναπέμεινε ή να διέφυγε.
23 Και τον βασιλιά τής Γαι τον έπιασαν ζωντανό, και τον έφεραν στον Ιησού.
24 Και αφού ο Ισραήλ τελείωσε να φονεύει όλους τους κατοίκους τής Γαι στην πεδιάδα μέσα στην έρημο, όπου τους καταδίωκαν, και έπεσαν όλοι με μάχαιρα, μέχρις ότου εξολοθρεύθηκαν, ολόκληρος ο Ισραήλ επέστρεψε στη Γαι, και την πάταξαν με μάχαιρα.
25 Και όλοι αυτοί που έπεσαν εκείνη την ημέρα, και άνδρες και γυναίκες, ήσαν 12.000, όλοι οι άνθρωποι της Γαι.
26 Και ο Ιησούς δεν έσυρε προς τα πίσω το χέρι του, που είχε απλώσει με τη λόγχη, μέχρις ότου εξολόθρευσε όλους τους κατοίκους τής Γαι.
27 Μόνον τα κτήνη, και τα λάφυρα της πόλης εκείνης, λαφυραγώγησε ο Ισραήλ για τον εαυτό του, σύμφωνα με τον λόγο τού Κυρίου, που είχε προστάξει στον Ιησού.
28 Και ο Ιησούς κατέκαψε τη Γαι, και την έκανε έναν σωρό, παντοτινά ακατοίκητο, μέχρι αυτή την ημέρα.
29 Και τον βασιλιά τής Γαι τον κρέμασε επάνω σε ένα ξύλο μέχρι την εσπέρα• και καθώς ο ήλιος έδυσε, ο Ιησούς πρόσταξε και κατέβασαν το πτώμα του από το ξύλο, και το έρριξαν στην είσοδο της πύλης τής πόλης, και ύψωσαν επάνω του έναν μεγάλο σωρό από πέτρες, που μένει μέχρι σήμερα.

Ιησούς του Ναυή κεφ.8

Άλλο ένα διδακτικό κεφάλαιο αγάπης κατάλληλο για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας , μέσα από το ιερό ιουδαιοχριστιανικό βιβλίο της «Αγίας Γραφής» .

*

13/04/2010, 23:37:32
Φίλε μου Σωτήρη, είσαι μέγας... λασπολόγος. Πώς μιλάς έτσι γι το θεό της αγάπης προς όλους τους ανθρώπους;;

Εσύ πού το είδες το μίσος μέσα σ' αυτό το απόσπασμα;;;

Να αφήνανε τους ανθρώπους άσφαχτους να ζήσουν σε μια καμμένη πόλη;;; Γνωρίζεις σε τι περιπέτειες θα έμπαιναν, πώς θα ζούσαν;;;

Τους έστειλαν στην αγκαλιά του δημιουργού τους, που τους περίμενε πώς και πώς...

Τώρα θα δεις τι θα σου γράψουν οι "τρεχαγυρευευρωπαίοι"...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

14/04/2010, 09:42:08
Δεν τα λές όλα όμως, φιλε μου sesostris,δεν λες, τι λαοί ήταν γύρω, ότι οι καταδρομές, ήταν σύνηθες φαινόενο, ότι η γή Χαναάν ,άλλαξε πολλούς κατακτητές, ότι ως εν εξόδω λαός, έπρεπε να στερώσει καπου, αλλοιώς θα χάνονταν...
Ούτε ότι τα κεφάλαια που λές, ειναι απο περιπτώσεις, που ήθελαν ασφαλή διέλευση μέσα απο εδάφη και επειδή δεν τους αφήνανε, γινονταν ο πόλεμος...
Δεν λές πολλά, αλλά,δεν σε παρεξηγώ, πως να τα ξέρεις άλλωστε;
Δεν είσαι χριστιανός, ή εβραίος, οι μόνοι που έχουν μια κοινή θρησκευτική αρχή, οι οποίοι, μετά διαχωρίστηκαν,μετατρεπόμενοι, στους μεγαλύτερους εχθρούς, λόγω άρνησης των εβραίων στον Θεό που περίμεναν....
D.P.J. 10Μέλος
14/04/2010, 11:59:48
quote:

ότι ως εν εξόδω λαός, έπρεπε να στερώσει καπου, αλλοιώς θα χάνονταν...

Πολλοί λαοί χάθηκαν κατά την διάρκεια ύπαρξης του ναθρώπινου γένους . Γιατί αυτός o λαός ειδικά έπρεπε να σωθεί και όχι οι άλλοι ; Ήταν......ο "εκλεκτός λαός" ; Έχουμε δηλαή θεό.....με προτιμήσεις! Κάτι πολύ φυσικό φαντάζομαι για το τέλειο όν του σύμπαντος....

quote:
λόγω άρνησης των εβραίων στον Θεό που περίμεναν....

Για σκέψου : αυτοί που τον περίμεναν δεν τον πίστεψαν ή δέχτηκαν ......και τον "πιστέψαμε" εμείς που δεν τον περιμέναμε !!!! Λες να ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς ;
Βέβαια δεν περιμένω να σε προβληματίσει ούτε αυτό...

14/04/2010, 12:36:36
Εγώ καλέ μου DPJ10, θα σου το πω ....στατιστικά...Κάποιοι πέθαναν,χάθηκαν και κάποιοι έζησαν, έγιναν έθνος....
Μην τα βάζεις με τα στατιστικά νούμερα....
Δεν παλεύονται με τίποτε...
Να με προβληματίσει καλέ μου φίλε, το γιατί οι Έλληνες, είναι πιο έξυπνοι και πιο πνευματικοί απο τους εβραιους;
Μπα το ξέρω εδώ και καιρό...Εσύ γιατι, δεν αποδέχεσαι, την συνάφεια χριστιανισμού και ελληνικού πνεύματος, που είναι η πηγή του δυτικού πολιτισμού σήμερα;...
14/04/2010, 15:57:06
τρεχα....

quote:
Δεν είσαι χριστιανός, ή εβραίος,

Κι εσύ που είσαι το πρώτο και θάθελες να είσαι το δεύτερο θεωρείς ότι αν δεν τους άφηναν να περάσουν απ' τα εδάφη τους (δεν συνέβαινε αυτό, αλλά ακολουθώ τις μπαρούφες σου) έπρεπε να τους εξαφανίσουν;;

Κακώς πράξαμε εμείς στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, που δεν αφήσαμε τον άξονα να χρησιμοποιήσει τη χώρα μας;;; Φταίμε γι' αυτό;;;

Σου έχω πει να μην κάθεσαι κοντά σε θυμιατό όταν γράφεις στο φόρουμ ή να ανοίγεις τα παράθυρα...

quote:
Εσύ γιατι, δεν αποδέχεσαι, την συνάφεια χριστιανισμού και ελληνικού πνεύματος, που είναι η πηγή του δυτικού πολιτισμού σήμερα;...

Μπορείς να αναφέρεις ένα πανεπιστήμιο που διδάσκουν απ. Πέτρο ή Παύλο;;;

Σβήστο βρε, φτάνει, σε πείραξε....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

14/04/2010, 17:25:41
Αφου τα κατάλαβες όλα αυτά φίλε μου Γιάπετ, με αναγκάζεις να αναφωνήσω την κλασσική φάση: "Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!!!"
Έγραψα, οτι περνώντας απο περιοχές, φορές συγκρούονταν με τους κατοίκους των, λόγω τους ότι τους απαγόρευαν τη διέλευση,οπως και αναφέρεται στα κείμενα που ανέφερες, αλλά σκοπίμως, απέκρυψες....
Κάτι άλλο;..
Το ότι όλη η Ευρώπη, έχει τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμο, το ξέρουν όλοι...Διάβασε καμιά ....εγκυκλοπαίδεια...Βέβαια όχι τα ίδια, αλλα παραπληρωματικά....
Σε θεολογικές σχολές, τα διδάσκουν....Όπως και σε κοινωνικές σχολές...Ανάλογα,δλδ....Το φαντάζεσαι να τους τα δίδασκαν σε επιστήμες, όπως τα μαθηματικά;..Άσχετο, που λέμε...
14/04/2010, 17:51:37
τρεχα....

quote:
Το ότι όλη η Ευρώπη, έχει τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμο, το ξέρουν όλοι..

Ευκαιρία να δούμε ποιοί άλλοι νομίζουν ότι υπάρχει Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός.

Πλάκα θα έχει....

Αποφεύγεις συστηματικά να απαντήσεις, αλλά έχουμε συνηθίσει στα αεροκηρύγματα αντί απάντησης, δεν πειράζει.

Σε ποιά εγκυκλοπαίδεια διάβασες για... Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, ρε τρεχα....;;;

quote:
Έγραψα, οτι περνώντας απο περιοχές, φορές συγκρούονταν με τους κατοίκους των, λόγω τους ότι τους απαγόρευαν τη διέλευση,οπως και αναφέρεται στα κείμενα που ανέφερες, αλλά σκοπίμως, απέκρυψες....

Σκοπίμως απέκρυψα;;; Αυτό εννοείς;;;

"10 ᾿Εὰν δὲ προσέλθῃς πρὸς πόλιν ἐκπολεμῆσαι αὐτούς, καὶ ἐκκαλέσαι αὐτοὺς μετ᾿ εἰρήνης· 11 ἐὰν μὲν εἰρηνικὰ ἀποκριθῶσί σοι καὶ ἀνοίξωσί σοι, ἔσται πᾶς ὁ λαὸς οἱ εὑρεθέντες ἐν αὐτῇ ἔσονταί σοι φορολόγητοι καὶ ὑπήκοοί σου· " (Δευτερ. Κ' 10- 11)

Καταλαβαίνεις τι λέει;;;

Και αμέσως παρακάτω: (Κ' 12-17)

"12 ἐὰν δὲ μὴ ὑπακούσωσί σοι καὶ ποιῶσι πρὸς σὲ πόλεμον, περικαθαριεῖς αὐτήν, 13 ἕως ἂν παραδῷ σοι αὐτὴν Κύριος ὁ Θεός σου εἰς τὰς χεῖράς σου, καὶ πατάξεις πᾶν ἀρσενικὸν αὐτῆς ἐν φόνῳ μαχαίρας, 14 πλὴν τῶν γυναικῶν καὶ τῆς ἀποσκευῆς καὶ πάντα τὰ κτήνη καὶ πάντα, ὅσα ἂν ὑπάρχῃ ἐν τῇ πόλει, καὶ πᾶσαν τὴν ἀπαρτίαν προνομεύσεις σεαυτῷ καὶ φαγῇ πᾶσαν τὴν προνομὴν τῶν ἐχθρῶν σου, ὧν Κύριος ὁ Θεός σου δίδωσί σοι. 15 οὕτω ποιήσεις πάσας τὰς πόλεις τὰς μακρὰν οὔσας σου σφόδρα, αἱ οὐχὶ ἐκ τῶν πόλεων τῶν ἐθνῶν τούτων, ὧν Κύριος ὁ Θεός σου δίδωσί σοι κληρονομεῖν τὴν γῆν αὐτῶν. 16 ἰδοὺ δὲ ἀπὸ τῶν πόλεων τῶν ἐθνῶν τούτων, ὧν ὁ Κύριος ὁ Θεός σου δίδωσί σοι κληρονομεῖν τὴν γῆν αὐτῶν, οὐ ζωγρήσετε ἀπ᾿ αὐτῶν πᾶν ἐμπνέον, 17 ἀλλ᾿ ἢ ἀναθέματι ἀναθεματιεῖτε αὐτούς, τὸν Χετταῖον καὶ ᾿Αμορραῖον καὶ Χαναναῖον καὶ Φερεζαῖον καὶ Εὐαῖον καὶ ᾿Ιεβουσαῖον καὶ Γεργεσαῖον, ὃν τρόπον ἐνετείλατό σοι Κύριος ὁ Θεός σου, "

Αυτά έκρυψα σκοπίμως;;

Για γέλια είσαι όπως προσπαθείς να δικαιολογήσεις τους προγόνους σου....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

14/04/2010, 18:54:08
Τώρα Γιάννη μου, θα σε μαλλώσω...Χάνεις την ψυχραιμία σου και λές ψεμματάκια.....Εγώ έγραψα,οπου δεν τους αφηνανε να περάσουνε, επειδή έπρεπε να περάσουν, περνούσαν πολεμώντας,αυτό,δεν εξηγεί τους πολέμους τους, λέω;Υπήρχε άλλη λύση;...
Πές την γνώμη σου, ρε παιδι μου, ή αν δεν μπορείς να το γράψεις, ζωγράφισε το...