- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Doc
Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η απεραντοσύνη ενός πράγματος, προϋποθέτει τη μηδαμινότητα ενός άλλου. Για μένα τα πάντα σε αυτό το σύμπαν είναι ίσα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο και μικρότερο. Όπως ακριβώς η αγάπη του πατέρα της βίβλου δεν ξεχωρίζει έναν υιο ως δουλευταρά, και έναν άλλο υιο ως άσωτο. Στην ουσία δηλαδή το "μικρότερο-μεγαλύτερο" είναι μια διπολικότητα, η οποία υπάρχει στη θεωρία, στις σκέψεις του νου.
Τη λέξη Μηδαμινότητα δεν την λέω με μειωτικό χαρακτήρα Doc. H Απόλυτη Μηδαμινότητα οδηγεί στην Απόλυτη Αυτογνωσία και στο Σωκρατικό "εν οίδα ότι ουδεν οίδα" που είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη πνευματική κατάκτηση.
quote:
Χεχεμ... αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα. Μπορείς να βρεις πολλές απαντήσεις για αυτό και τον "πολιτισμό" μας, στο βιβλίο που σου έστειλα.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω Doc...
Thanks again!
quote:
Σημασία έχει να βρίσκεται σε σύνδεση με το φως. Σε συνδεση με αυτό το ήταν, είναι, και θα ΕΙΝΑΙ.
Όταν ρώτησαν τον θεό της Βίβλου, ποιος είσαι; Απάντησε ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
Αν τώρα αυτό, το ΕΙΝΑΙ, θέλουμε εμείς να το διακοσμίσουμε με θεωρίες, οκ no problem. Αρκεί να μη πέσουμε σε πλάνη. Οι θεωρίες του νου, το καθιστούν πολύ εύκολο να παραπλανηθούμε. Έτσι π.χ. το Ισραήλ πιστέυει ότι είναι ο εκλεκτός λαός. Οκ ας το πιστεύει, είναι απλά μια θεωρία.
Το έθεσες απίστευτα λυρικά και ποιητικά Doc!
Και αυτό το πολύ εύηχο "ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ" ή "Ο ΩΝ" προτιμούν κάποια μέλη για τους δικούς σκοπούς να επιλέγουν επίτηδες το κακόηχο (στα Ελληνικά αυτιά τουλάχιστον) Εβραικό "Γιαχβέ" και να επιμένουν ότι αυτό είναι και το Όνομά Του...
Τέσπα ας είναι καλά εκεί κλεισμένοι στη σιωπή τους πλέον...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Ο άνθρωπος υπάρχει σκεπτόμενος όχι 120.000 χρόνια μόνον,αλλά τουλάχιστον 700.000.Το θέμα όμως παραμένει.Απο τότε έως και σήμερα,δεν έχει αποτινάξει τις θρησκείες.
Γιατί?ποιοί τις επιβάλλουν?Ποιοί ελέγχουν τα απαίδευτα μυαλά να μην σκέπτονται?
H τελευταια μερα ολων των θρησκειων,θα ειναι η μερα που ο ανθρωπος θα ανακαλυψει και θα εχει αποδειξεις για το τι γινεται μετα το θανατο.Αρα οπως καταλαβες νικομαχε,οι θρησκειες δεν θα σταματησουν ποτε,γιατι ειναι σχεδον αδυνατο να υπαρξει αυτη η μερα.
quote:
Καταρχην,τα 120.000 χρονια,φυσικα δεν ειναι δικος μου ισχυρισμος,αλλα αυτο λενε οι αρμοδιοι επιστημονες με βαση τα ευρηματα που εχουν βρεθει.Το γραμμικη δεν το καταλαβαινω,με βαση τα ευρηματα,ξερουμε περιπου τη πορεια του πολιτισμου,ο οποιος φυσικα διαφερει απο τοπο σε τοπο κυριως τα τελευταια 10.000 χρονια.
Τα 120.000 χρόνια τα θεωρώ λίγα και θεωρώ ότι είναι κοντά στο εκατομμύριο (όπως γράφει και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ).
Το "γραμμική" πήγαινε στον πολιτισμό που θεωρείς ότι είχαν οι προ-κατακλυσμιαίοι πολιτισμοί.
Εκτίμηση πάντα διότι επιστημονικά ευρύματα είναι δύσκολο να βρεθούν.
quote:
Συγκρινεις ανομοια πραγματα,ενω εγω ιδια.Ολοι ξερουμε τη διαφορα του να εισαι 5,η 10 χρονων,με το να εισαι 20,η,30.
Εγω ομως συγκρινω τον 20-30αρη,πριν 100.000-20.000 χρονια με του σημερα,οπου σε διανοητικη λειτουργια,η,αν θες ικανοτητα,βρισκονται στο ιδιο επιπεδο...
Το πήρες στην κυριολεξία και σε μπέρδεψα έτσι όπως το έγραψα.
Ένα σημερινό παιδάκι του Γυμνασίου, αν και συμφωνούμε ότι έχει τις ίδιες πνευματικές ικανότητες με οποιονδήποτε συνομήλικο Homo Sapiens ανεξαρτήτου χρονολογίας, έχει περισσότερες γνώσεις για τον Κόσμο που τον περιβάλλει απ'ότι ένας Επιστήμονας του 19ου αιώνα.
Δηλ. την ηλικία του 5άχρονου την "συγκρίνω" με το επίπεδο της Γνώσης και της Συνειδητότητας του προιστορικού (ενήλικα θεώρησε) ανθρώπου.
Αν μιλάμε για μετά τον τελευταίο κατακλυσμό, διότι όπως είπαμε πριν δεν υπάρχουν στοιχεία, ο Θεός, ο Αλλάχ, ο Βούδας κτλ "αποφάσισε" να εμφανιστεί όταν η Ανθρωπότητα ως σύνολο "ενηλικιώθηκε" και έφτασε σε ένα επίπεδο Συνειδητότητας ώστε να μπορούσε να κατανοήσει κάποια απλά πράγματα όπως ο 20άρης του παραδείγματος που πήγε Πανεπιστήμιο όταν μπορούσε να κατανοήσει τη σχετική διδακτέα ύλη.
Ελπίζω να μη σε έμπλεξα χειρότερα...![]()
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:quote:
Ο άνθρωπος υπάρχει σκεπτόμενος όχι 120.000 χρόνια μόνον,αλλά τουλάχιστον 700.000.Το θέμα όμως παραμένει.Απο τότε έως και σήμερα,δεν έχει αποτινάξει τις θρησκείες.
Γιατί?ποιοί τις επιβάλλουν?Ποιοί ελέγχουν τα απαίδευτα μυαλά να μην σκέπτονται?
H τελευταια μερα ολων των θρησκειων,θα ειναι η μερα που ο ανθρωπος θα ανακαλυψει και θα εχει αποδειξεις για το τι γινεται μετα το θανατο.Αρα οπως καταλαβες νικομαχε,οι θρησκειες δεν θα σταματησουν ποτε,γιατι ειναι σχεδον αδυνατο να υπαρξει αυτη η μερα.
Bingo!
NIKOMAXE, είναι όπως τα γράφει ο skartados.
Μην ψάχνεις μάταια για εμπνευστές και δημιουργούς και υποκινητές θρησκειών που θέλουν να παγιδεύσουν τον κόσμο!
Το ερώτημα που θα έχεις να απαντήσεις ΠΡΙΝ από το ποιοι είναι, είναι ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Δώσε μου μια πειστική απάντηση και το συζητάμε.
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 22/03/2012 20:08:56
quote:
Το ερώτημα που θα έχεις να απαντήσεις ΠΡΙΝ από το ποιοι είναι, είναι ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.Δώσε μου μια πειστική απάντηση και το συζητάμ
Μήπως επειδή είμαστε βροτοί?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μην ψάχνεις μάταια για εμπνευστές και δημιουργούς και υποκινητές θρησκειών που θέλουν να παγιδεύσουν τον κόσμο!
Το ερώτημα που θα έχεις να απαντήσεις ΠΡΙΝ από το ποιοι είναι, είναι ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Δώσε μου μια πειστική απάντηση και το συζητάμε.
........
Υπάρχει πανος, ακόμα μια ερώτηση, έτσι αλλα socrates!
Όχι ποιοι ούτε ποιο, γιατι και το ποιοι και το ποιο, είναι προϊόν, απο κάτι που έχει δημιουργηθεί στο χρόνο.
Αυτο που ονομάζουμε εαυτο, (χώρις αυτο, δεν θα έκανες ουδεμία ερώτηση) είναι κάτι που δημιουργείται απο μια κίνηση, (ΣΚΈΨΗ) απο ένα παρατηρητη προς κάτι παρατηρούμενο, και δημιουργεί συνεχώς την έμπειρο μνήμη. Αυτη είναι το ξεχωριστό, στην κίνηση της ζωής και η λεγόμενη εξυπνάδα μας. Δεν έχει ποτε βρεθεί που ακριβώς βρίσκεται, έτσι ακριβώς συμβαίνει με οτι αποκαλουμε Θεό.
Αυτο το ανύπαρκτο πράγμα, δημιουργει κάτι για να συνεχίσει την ύπαρξη του (βασίζεται σε μια ελπίδα) για το τώρα και το μετα. (θάνατο)
Επειδή δεν γίνεται να αποδειχθεί, συνεχίζει θελευμε δεν θελουμε, η ύπαρξη του.
Τώρα ιδιαιτερότητες και ξέχωρα πνεύματα όπως ένας Σωκρατης ένας Χριστός ένας Βουδας, υπήρξαν και θα υπάρχουν, μιας και η ανάγκη της παρουσίας τους κάθε τότ χρόνια, ωφελείται στον ίδιο μηχανισμό της σκέψης που έγραψα.
Έχει ανάγκη η ανθρωπότητα απο τέτοια πνεύματα?
Ε θα παρουσιάζονται...
quote:
Τα 120.000 χρόνια τα θεωρώ λίγα και θεωρώ ότι είναι κοντά στο εκατομμύριο (όπως γράφει και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ).
O σημερινος ανθρωπος,ο χομο σαπιενς,ζει 120.000 χρονια συμφωνα με τα μεχρι τωρα ευρηματα.Πριν απο αυτον,οι προγονοι του ηταν αρκετα διαφορετικοι....
Σκαρταδος
Οπως ελεγαν και οι ιθαγενεις σε καποιο μερος του ειρηνικου,οταν ηρθαν,αυτοι κρατουσαν το σταυρο και εμεις ειχαμε τη γη.Τωρα,εμεις κραταμε το σταυρο και αυτοι τη γη.Μεγάλη κουβέντα εκατόνταρχε.
Μακάρι να την καταλάβαιναν μερικοί τύποι σαν τον συνομιλητή σου.
Σπουδαία παρατήρηση και επειδή αποτελεί έναν από τους κορυφαίους urban myths του Χριστιανισμού επιτρέψτε μου να επεκταθώ.
Την άποψή μου πάντως την έχω ξαναγράψει ΝΙΚΟΜΑΧΕ και σχετικά πρόσφατα απευθυνόμενος στο Σωτήρη.
Αυτοι οι "ταγοί του Χριστιανισμού" πείθουν μόνο τους θρησκόληπτους και τους...άθεους!!!
Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξουν... οι άθεοι.
Αυτά τα "μπουμπούκια" (τύπου Εφραίμ, Καλλίνικου Πειραιώς) είδαν φως στην Εκκλησία και μπήκαν. Εάν έτρωγαν πόρτα όπως θα έπρεπε θα πήγαιναν στην Πολιτική ή στο Εμπόριο για να κάνουν εκεί τις λαμογιές του.
Στη διδασκαλία του Χριστιανισμού ο διαχωρισμός κλήρου και λαικών (όπου στην ουσία δεν υπάρχει αλλά λέμε τώρα) λειτουργεί ΠΑΝΤΑ προς όφελος των λαικών. Οι κληρικοί έχουν ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ απέναντι στους λαικούς και ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ τιμωρίες στα ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ κατά τον ΘΕΙΚΟ ΝΟΜΟ.
Πέρε λίγο "ΔΟΓΜΑ"
Λκ Ιβ‐47 ἐκεῖνος δὲ ὁ δοῦλος, ὁ γνοὺς τὸ θέλημα τοῦ κυρίου ἑαυτοῦ καὶ μὴ ἑτοιμάσας μηδὲ ποιήσας πρὸς τὸ θέλημα αὐτοῦ, δαρήσεται πολλάς·
Λκ Ιβ‐48 ὁ δὲ μὴ γνούς, ποιήσας δὲ ἄξια πληγῶν, δαρήσεται ὀλίγας. παντὶ δὲ ᾧ ἐδόθη πολύ, πολὺ ζητηθήσεται παρ᾿ αὐτοῦ, καὶ ᾧ παρέθεντο πολύ, περισσότερον αἰτήσουσιν αὐτόν.
Και για όσους από τους ιεράρχες/μητροπολίτες/πατριάρχες το παίζουν αντιπρόσωποι/εκπρόσωποι/απεσταλμένοι κτλ μην τσιμπάτε και να τους δείχνετε αυτό για να στανιάρουν (από Παυλάρα)
Α Κρ Δ‐1 Οὕτως ἡμᾶς λογιζέσθω ἄνθρωπος, ὡς ὑπηρέτας Χριστοῦ καὶ οἰκονόμους μυστηρίων Θεοῦ.
Και το ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ για να τελειώνουμε με τους μεγαλοσχήμονες ρασσοφόρους (σας παρακαλώ να το διαβάσετε με προσοχή λέξη προς λέξη)
Μτ Κγ‐3 πάντα οὖν ὅσα ἐὰν εἴπωσιν ὑμῖν τηρεῖν, τηρεῖτε καὶ ποιεῖτε, κατὰ δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν μὴ ποιεῖτε· λέγουσι γάρ, καὶ οὐ ποιοῦσι.
Μτ Κγ‐4 δεσμεύουσι γὰρ φορτία βαρέα καὶ δυσβάστακτα καὶ ἐπιτιθέασιν ἐπὶ τοὺς ὤμους τῶν ἀνθρώπων, τῷ δὲ δακτύλῳ αὐτῶν οὐ θέλουσι κινῆσαι αὐτά.
Μτ Κγ‐5 πάντα δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν ποιοῦσι πρὸς τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις. πλατύνουσι γὰρ τὰ φυλακτήρια αὐτῶν καὶ μεγαλύνουσι τὰ κράσπεδα τῶν ἱματίων αὐτῶν,
Μτ Κγ‐6 φιλοῦσι δὲ τὴν πρωτοκλισίαν ἐν τοῖς δείπνοις καὶ τὰς πρωτοκαθεδρίας ἐν ταῖς συναγωγαῖς
Μτ Κγ‐7 καὶ τοὺς ἀσπασμοὺς ἐν ταῖς ἀγοραῖς καὶ καλεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων ῥαββὶ ῥαββί.
Μτ Κγ‐8 ὑμεῖς δὲ μὴ κληθῆτε ῥαββί· εἷς γὰρ ὑμῶνἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός· πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε.
Μτ Κγ‐9 καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς· εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατὴρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
Μτ Κγ‐10 μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός.
Μτ Κγ‐11 ὁ δὲ μείζων ὑμῶν ἔσται ὑμῶν διάκονος.
Μτ Κγ‐12 ὅστις δὲ ὑψώσει ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, καὶ ὅστις ταπεινώσει ἑαυτὸν ὑψωθήσεται.
(Άμα είσαι ΘΕΟΣ ε, macedon???....)
Επαίοντες, γνώστες, υπεράνω, δήθεν, ντεμεκ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν ούτε τον εαυτό τους πόσο μάλλον τον Χριστιανισμό!
Κακά παραδείγματα έχετε καλά μου μέλη ως Χριστιανούς.
Συνεχίζω.
Όλα τα "ΟΥΑΙ" δεν απευθύνονταν μόνο στους Γραμματείς και τους Φαρισσαίους αλλά σε όλα τα μπουμπούκια που θέλουν να το παίξουν ειδήμονες, επαίοντες και ταγοί (τρομάρα τους)...
Και "πατήρ τάδε", "πατέρα τάδε" που προσφωνούμε τους ιερείς πάλι λάθος κάνουμε!
Για τα άλλα επίθετα (π.χ "πανοσιολογιότατος" μπλιαχ...) ούτε να τα σκέφτομαι γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και θα με χάσει και ο macedon...
Όοοοοοοοολοι αυτοί ΝΙΚΟΜΑΧΕ έχουν ΗΔΗ λάβει και θα λάβουν οι εν ζωη ΑΞΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΑΝ...
Αυτοί εκπροσωπούν τον Χριστιανισμό μόνο για τους θρησκόληπτους και για τους Χριστομάχους.
Για όλους εμάς τους υπόλοιπους Χριστιανούς είναι δυστυχισμένα και πλανεμένα ανθρωπάκια και ας τους λυπηθεί ο ΘΕΟΣ...
Στα μάτια μου ΝΙΚΟΜΑΧΕ είσαι πιο Χριστιανός (άντε και ο macedon παρέα) από πολλούς τέτοιους ρασσοφόρους...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 23/03/2012 14:53:39
O σημερινος ανθρωπος,ο χομο σαπιενς,ζει 120.000 χρονια συμφωνα με τα μεχρι τωρα ευρηματα.Πριν απο αυτον,οι προγονοι του ηταν αρκετα διαφορετικοι....
Οκ. Τώρα κατάλαβα πως το εννόησες και συμφωνούμε αν πρόκειται για Sapiens μόνο.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
για τους δικούς σκοπούς να επιλέγουν επίτηδες το κακόηχο (στα Ελληνικά αυτιά τουλάχιστον) Εβραικό "Γιαχβέ" και να επιμένουν ότι αυτό είναι και το Όνομά Του...
"אֲנִ֥י יְהוָ֖ה ה֣וּא שְׁמִ֑י" (Ανι Γιαχβέχ χου σεμι - "Είμαι ο Γιαχωβάς κι αυτό είναι το όνομά μου") (Ησαϊας 42:8)

macedon
διαβάζοντας τις τελευταίες καταχωρήσεις στο θέμα με τις προτροπες και συστάσεις γέλασα πολύ και προβληματίστηκα ταυτόχρονα. Αποφάσισα λοιπόν να ανοίξω ένα θέμα το οποίο το είχα ξαναφτιάξει παλιά αν δεν κάνω λάθος στο φόρουμ του innernet. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθείς την ψυχοσύνθεση κάποιων ανθρώπων και μέσα απο αυτήν την διαδικασία και την δικιά μου προσωπικά γιατί όλοι μας έχουμε αδυναμίες και προβλήματα. Αναρωτήθηκα πολύ τον προηγούμενο καιρό γιατί να συμβαίνει όλο αυτό. Η απάντηση μου ήρθε εχθές ακούγοντας μια πολύ καλή εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Αν δεν κάνω λάθος ομιλούσε ο Χρήστος Γιανναράς και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Διογένη του Κυνικού και του μεγάλου φιλόσοφου Πλάτωνα.
Ο Διογένης λοιπόν ήταν ένας αναρχικός της εποχής του ο οποίος αμφισβητούσε και λοιδορούσε τα πάντα γύρω του,. Θεσμούς, φιλοσόφους, θρησκείες, αντιλήψεις κάθε τι κατεστημένο. Ειδικά όμως με τον Πλάτωνα είχε μια απίστευτη μανία. Πήγαινε καθημερινά έξω απο την ακαδημία του και έβριζε με τον χειρότερο τρόπο και τους μαθητές και τον ίδιο τον Πλάτωνα, πολλές φορές τους πετούσε πέτρες και ότι άλλο έβρισκε μπροστά του, άλλες φορές αφόδευε μπροστά στις σκάλες της σχολής και ενίοτε αυνανιζόταν δημοσίως. Ένα απίστευτο άτομο δηλαδή.
Ο Πλάτωνας δεν του έδινε καμία σημασία αν και θα μπορούσε λόγω της κατατομής του να του ρίξει μια φάπα και να τον κάνει αλοιφή. Γι' αυτό και ονομάστηκε Πλάτωνας γιατί είχε πολύ πλατύ στέρνο. Όσο λοιπόν ο Πλάτωνας δεν του έδινε σημασία τόσο σκύλιαζε ο Διογένης και γινόταν όλο και πιο προκλητικός. Ένα πρωί λοιπόν εκεί που πήγαινε ο Πλάτων να μπει στην σχολή του να τον πάλι ο Διογένης να ωρύεται να βρίζει να φτύνει οπότε για πρώτη και μοναδική φορά τον πλησιάζει ο Πλάτωνας και του λέει:
"Ρε συ Διογένη πραγματικά στο λέω, δεν έχω δει άλλον άνθρωπο να είναι τόσο πολύ ερωτευμένος με τον εαυτό του..."
Αυτό του είπε και έφυγε και ο Διογένης έμεινε ξερός. Τον επηρέασε τόσο πολύ η κουβέντα που του είπε ώστε τον ακολουθούσε σε όλο τον υπόλοιπο βίο του και πάντα την σχολίαζε στους οπαδούς του.
Τι θέλω να πω με αυτήν την ιστορία. Μέσα απο αυτήν την ιστορία κατάλαβα γιατί το φόρουμ είναι η χαρά του κάθε πικραμένου. Η μεγαλύτερη μάζα των ανθρώπων είμαστε τόσο εγωϊστές, τόσο φιλάρεσκοι και τόσο ερωτευμένοι με τον εαυτό μας, ώστε να προσπαθούμε προκαλώντας με τον χειρότερο τρόπο, να κάνουμε τους άλλους να ασχολούνται μαζί μας έστω και αρνητικά. Κατάλαβα τόσο καλά τι πραγματικά συμβαίνει με αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων και εν μέρει ίσως και με μένα τον ίδιο ώστε θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να μην εμπλακώ ξανά σε τέτοια διαδικασία όσο και να προκληθώ. Και κατάλαβα επίσης ότι οι περιπτώσεις αυτές στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε για να γελάς ούτε για να θυμώνεις. Ίσως μόνο για να λυπάσαι και να δείχνεις κατανόηση για το που μας οδηγεί η εγωπάθειά μας...
Φιλικά...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Edited by - Απέριττος on 12/03/2007 09:05:36
Edited by - Απέριττος on 12/03/2007 09:06:29
Edited by - Απέριττος on 12/03/2007 09:07:23
αρκεί να τα πιστεύεις όλα αυτά !! και να τα εφαρμόσεις !!
....................................................
πάντως εγώ συμφωνώ σε όλα
Φιλικά...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
δυστυχώς , θα συμφωνήσω μαζί σου..
Αν και είμαι νέο μέλος, διαβάζοντας , και γράφοντας , σε κάποια τόπικ, είδα ακριβώς αυτό που λές - δηλαδή άτομα που , διαλέγουν ένα θέμα , όχι τόσο για να συζητήσουν με τους άλλους, αλλά για να βρούν ευκαιρία να επιτεθούν σε κα΄ποιον, και να γίνει μάχη! Με αποτέλεσμα επι του θέματος συνήθως, μηδέν!
Σίγουρα οδηγούνται απο εγωπάθεια, αλλά, αν το πάμε και βαθύτερα, απο ανασφάλεια, πιθανα γιατί κανένας δεν θα ασχολείτο μαζί τους με θετικό τρόπο..
Αλλά επίσης και απο μια φυσική επιθετικότητα, που μπορούν εύκολα να τη διοχετεύσουν μέσα στα φόρουμς - ενώ στην πραγματική ζωή, αν κάνανε το ίδιο , θα παίζανε ξύλο. ( Πιστεύω ότι τέτοιου τύπου άτομα αποφεύγουν τις πολλές κοινωνικές επαφές, γι αυτό ακριβώς το λόγο..)
Το Ιντερνετ , παρά τα καλά του, "προσφέρεται" για τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά δεν βοηθάει καθόλου αυτά τα άτομα να κοινωνικοποιηθούν - αντίθετα, τα σπρώχνει περισσότερο στο να γίνουν πιό αντι-κοινωνικά- και καταλήγουν στο Ιnternet Addiction - το μοντέρνο ναρκωτικό της εποχής μας, όπου με " ασφάλεια" μπορούν να αερίζουν την επιθετικότητα τους δεξιά κι αριστερά.
- Το ζήτημα όμως είναι , κι εμείς που τα συζητάμε αυτά, να μην αρχίσουμε να υιοθετούμε τέτοιες συμπεριφορές, καλυμένης η μη, επιθετικότητας, η χλευασμού του συνομιλητή μας..
- Για να δούμε, θα πάρει μέρος στη συζήτηση και κανένας "επιθετικός"?
quote:
Φόλε [Απέριττε,/b]
Sorry, εννοούσα [b]Φίλε Απέριττε...
Στην προκειμένη περίπτωση ο Διογένης ο Κυνικός νόμιζε πως το πρόβλημα του ήταν ο Πλάτωνας.
Στην ουσία όμως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τον Πλάτωνα - ή έστω η εμπάθεια που του προκαλούσε - ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου.
Πολλές φορές η καρδιά του προβλήματος έγκειται σ' εμάς.
Αν εγώ σου αποδώσω 2 - 3 χαρακτηρισμούς που σε ενοχλήσουν, συμβαίνουν 2 πράγματα.
Εγώ δεν έχω κατανοήσει την αληθινή σημασία Ελευθερία του Λόγου και σου λέω ό,τι μου κατέβει στο μυαλό.
Εσύ όμως πληγώνεσαι γιατί αυτοί οι χαρακτηρισμοί σου δημιούργησαν ένα άσχημο συναίσθημα.
Κι αυτό το συναίσθημα σου δημιουργήθηκε έπειτα από μια σειρά σκέψεων που έκανες.
Κι εκεί είναι ένα λεπτό σημείο όπου πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι το παραβλέπουμε.
Νομίζουμε ότι η αιτία του άσχημου συναισθήματος είναι απλά το άλλο άτομο.
Στην ουσία όμως αυτό το άτομο λειτούργησε απλώς ως το μέσο που κινητοποίησε κάτι σ' εμάς.
Κι αυτό το κάτι πρέπει να το εντοπίσουμε, να το ανασύρουμε από το σκοτάδι στο φως και να το δούμε κατάματα και συστηματικά απ' όλες τις πλευρές του.
Ναι, είναι πολλές φορές που εμείς οι άνθρωποι κοντραριζόμαστε, ερχόμαστε σε ρήξη με τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας, πληγώνουμε κάποιους απ' αυτούς (έστω κι άθελα μας) και ταυτόχρονα πληγωνόμαστε κι εμείς.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Γιατί τείνουμε να εστιάζουμε στα σημεία αυτά της προσωπικότητας μας που είναι διαφορετικά με αυτά της προσωπικότητας κάποιου άλλου.
Δεν κοιτάμε όμως τις ομοιότητες που έχει η δική μας ψυχή με την ψυχή εκείνου.
Δεν κοιτάμε εκείνα που μας ενώνουν αλλά αυτά που μας διαφοροποιούν.
Εχθές άκουσα από μια καλή φίλη μου κάτι το πολύ σημαντικό.
Μπορεί να βλέπεις κάποιους ανθρώπους να μαλώνουν συνεχώς σαν τον σκύλο με την γάτα.
Αν όμως τύχει κάποιο γεγονός πολύ αρνητικό και καταστρεπτικό, τους βλέπεις να τρέχουν ο ένας για τον άλλον.
Κι έτσι είναι.
Κι έτσι είναι και στα Forums.
Έχω παρατηρήσει ανθρώπους να έχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ τους αλλά όταν συμβεί κάτι σε κάποιον, ο άλλος τρέχει για εκείνον για να τον βοηθήσει.
Πως ονομάζεται αυτό?
Μεγαλείο ψυχής?
Υπερπήδηση του εγώ μας?
Εγώ το ονομάζω απλά αγάπη προς τον διπλανό μας κι ας την ξεχνάμε πολλές φορές.
Αλήθεια, αν παραμερίζαμε για λίγο μόνο τον εγωϊσμό μας - δε νομίζω ότι μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς και δεν βρίσκω και το λόγο για κάτι τέτοιο - πως θα ήμασταν ως άνθρωποι?
Πόσα πράγματα τα οποία υπάρχουν μέσα μας ήδη και που ενεργοποιούνται "αυτοματικά" σε μεμονωμένες περιστάσεις, θα μας επισκέπτονταν συχνότερα? ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Μέσα απο αυτήν την ιστορία κατάλαβα γιατί το φόρουμ είναι η χαρά του κάθε πικραμένου. Η μεγαλύτερη μάζα των ανθρώπων είμαστε τόσο εγωϊστές, τόσο φιλάρεσκοι και τόσο ερωτευμένοι με τον εαυτό μας, ώστε να προσπαθούμε προκαλώντας με τον χειρότερο τρόπο, να κάνουμε τους άλλους να ασχολούνται μαζί μας έστω και αρνητικά. Κατάλαβα τόσο καλά τι πραγματικά συμβαίνει με αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων και εν μέρει ίσως και με μένα τον ίδιο ώστε θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να μην εμπλακώ ξανά σε τέτοια διαδικασία όσο και να προκληθώ. Και κατάλαβα επίσης ότι οι περιπτώσεις αυτές στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε για να γελάς ούτε για να θυμώνεις. Ίσως μόνο για να λυπάσαι και να δείχνεις κατανόηση για το που μας οδηγεί η εγωπάθειά μας...

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one
Άντε και να δούμε αν θα αλλάξει τίποτα...

η αλήθεια είναι ότι κάθε τι το αρνητικό ή "κακό" είναι εύκολο να γίνει. Κάθε τι το σημαντικό, το δημιουργικό και καλό χρειάζεται προσπάθεια και κόπο. Επειδή λοιπόν οι άνθρωποι βολευόμαστε στο εύκολο και στην αδράνεια για αυτό επικρατεί ο αρνητισμός. Μην γελιόμαστε το ίδιο συμβαίνει και με μένα. Και όταν το εντοπίζω αυτό με ενοχλεί. Προχτές το βράδυ είχα μια τηλεφωνική συζήτηση με έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο ο οποίος μένει στην επαρχία. Μέσα στην ροή της συζήτησης ένα θέμα που κυριάρχησε ήταν η έννοια της ιδιότευσης που έχει κυριαρχήσει στην εποχή μας. Ένα φαινόμενο που στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία θεωρείτο ως μεγάλο παράπτωμα. Όμως το σύστημα καθημερινά σε οδηγεί σε αυτήν την λογική και αυτό παράλληλα αυξάνει στο έπακρο τον ατομικισμό, τον ωχαδελφισμό και την εγωπάθειά μας. Αναγνωρίζοντας αυτήν την κατάσταση θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και θέληση να ξεφύγουμε απο τις παγίδες και μια απο αυτές είναι και το φαινόμενο που παρατηρούμε και στο φόρουμ. Απο την άλλη πάλι είναι προσωπική δουλειά του κάθε ένα απο εμάς η βελτίωση του εαυτού του. Κάνοντας καλύτερο τον εαυτόν μας κάνουμε καλύτερο και τον κόσμο. Και κάποια στιγμή ίσως όλες αυτές οι προσπάθειες ενωθούν σε ένα ποτάμι που θα παρασύρει την πνευματική "κόπρο" που μας κατακλύζει. Ας είμαστε αισιόδοξοι γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή... Είθε...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Το ότι τείνουμε να επαναπαυόμαστε είναι γεγονός, το θέμα είναι που επαναπαυόμαστε.
Σε μια κατάσταση στην οποία έχουμε εισέλθει εμείς εδώ και καιρό ή σε μια κατάσταση που επικρατεί γενικότερα γύρω μας και - παρόλο που μπορεί να μη μας ικανοποιεί - δε μας κινητοποιεί αρκετά ώστε να αγωνιστούμε.
Δυστυχώς το εγώ μας προβάλλεται σε μεγάλο βαθμό ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή.
Αυτό φυσικά και δεν είναι κάτι το κακό, όλοι μας έχουμε μια ταυτότητα και πρέπει να την έχουμε.
Ακόμη κι όταν ανήκουμε σε μια ομάδα ή σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο το ζητούμενο δεν είναι να χάσουμε την ταυτότητα μας ούτε να υϊοθετήσουμε μια καινούρια, ανάλογη με τις ταυτότητες των υπολοίπων.
Το ζητούμενο είναι μέσα σε ένα σύνολο όλες οι επιμέρους ταυτότητες να βρουν τον τρόπο εκείνο που θα τους επιτρέψει να συντονιστούν μεταξύ τους και να συνυπάρξουν αρμονικά ώστε να παραχθεί κάποιο Έργο.
Πιστεύω λοιπόν πως πολλές φορές αυτός είναι κι ο λόγος που δε μπορούμε να λειτουργήσουμε μέσα σε μια ομάδα.
Επικρατεί και ξεπροβάλλει το Εγώ μας με αποτέλεσμα να επέρχονται συγκρούσεις.
Τα επιμέρους Εγώ όμως μέσα σε μια ομάδα θα πρέπει - μέσω της διατήρησης τους και της συνεργασίας τους παράλληλα - να δημιουργήσουν κάτι το ανώτερο.
Το οποίο δεν είναι άλλο από το Εμείς.
Αν επιτευχθεί αυτό, τότε αυτό που αναφέρεις:
quote:
Απο την άλλη πάλι είναι προσωπική δουλειά του κάθε ένα απο εμάς η βελτίωση του εαυτού του. Κάνοντας καλύτερο τον εαυτόν μας κάνουμε καλύτερο και τον κόσμο.
μπορεί να έρθει πολύ πιο γρήγορα.
Από την στιγμή που υπάρχει το Εμείς, φίλε μου, υπάρχει κι η αλληλοβοήθεια κι η αλληλοϋποστήριξη του ενός μέρους στο άλλο... ![]()

In anticipation of my resurrection...