ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
01/04/2008, 00:15:35
Φίλε Γιάπετ, έχω καταλάβει ότι απλά θέλεις να
με απασχολείς… Πονηρούλη, θέλεις να μείνουμε μόνοι…
Κατά το ανέκδοτο…
Φίλε μου αναφέρει τον Ιωάννη από τον Άννα και τον Καιάφα,
μέχρι τον σταυρό όπου του λέει να έχει ως μάνα του την Παναγία, απ’αυτά τι δεν καταλαβαίνεις;
Επαναλαμβάνω, πρέπει να λέει συνέχεια ο Ιωάννης το όνομα του;
Το λέει περιοδικά, αν ξέρεις τη λέξη, όχι συνέχεια και
πρέπει να το καταλαβαίνεις…
Μου θυμίζεις πολλά ανέκδοτα…
Και πιστεύω ότι έχει να κάνει με την νεαρή σου ηλικία
κι όχι την εξυπνάδα σου…
01/04/2008, 01:03:15
τρεχα..., λες όταν... μεγαλώσω να γίνω σαν και σένα;

Αν είναι έτσι μόλις τελειώσω το... λύκειο θα πάω σε μοναστήρι.

Εντάξει, δεν σε πιέζω άλλο.

Κατάλαβα κι εγώ και όλοι...

Θα μπορούσες να το πεις κι αλλιώς βέβαια, αλλά είναι δύσκολο να το ομολογήσει κάποιος για τον εαυτό του...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/04/2008, 10:54:29
Φίλε μου Γιάπετ,βλέπω ότι είσαι όντως ελληνολάτρης...
Βλέπεις με μάτια του τότε, αν και δημαγωγείς με το
άν βλέπουν όλοι και εκβιάζεις για να προκαταλάβεις
απόψεις ...
Πάλι για συκοφάντηση το πας, αλλά, φαντάζομαι
δεν έχεις άλλο τίποτα να πεις και , απ' το τίποτα,
μια βρισιά είναι καλύτερη...
01/04/2008, 10:55:00
quote:
γιαπετ:
Εντάξει, δεν σε πιέζω άλλο.
Κατάλαβα κι εγώ και όλοι...

-Nα υποπτευθώ ότι σου λύθηκε η απορία για το πως έσπασε ο όρκος σιωπής που είχε δώσει ο Πιλάτος με τους λοιπούς στο πραιτόριο? και έγιναν γνωστοί οι διάλογοι?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

01/04/2008, 14:34:29
Φίλοι υπεύθυνοι του "esoterica", καλό το πρωταπριλιάτικο, προς στιγμήν νόμισα ότι οι αμερικάνοι, μαζί με τα Σκόπια βάλανε πακέτο και τη διαχείρηση του φορουμ μας.

Θα ήταν καλλίτερα να υποπτευθείς ότι πρέπει, κάποιοι που θέλουν να σηκώνουν σημαίες, να έχουν και τα γνωστικά φοντα, για να το πράξουν.

Διότι μαζί μ' αυτούς εκτίθενται και αυτά που νομίζουν ότι "προφυλάσσουν" από "άδικη" κριτική και καταλήγουν να γίνονται οι ίδιοι οι μεγαλύτεροι συκοφάντες, λόγω άγνοιας και αδυναμίας επιχειρηματολογίας.

Ο καθένας καταλαβαίνει τι διαβάζει και πώς υποστηρίζονται οι απόψεις.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/04/2008, 17:58:44
Αίρεται το άβατο του Αγίου Όρους

Η Ιερά σύνοδος αποφάσισε να αρθεί το άβατο του Αγίου όρους.
Σε ερώτηση που δέχτηκε ο εκρόσωπος τύπου της εκκλησίας είπε, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μέσα στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της Ελλαδικής εκκλησίας, και ότι το μέτρο απαγόρευσης της παρουσίας γυναικών ήταν πλέον αναχρονιστικό. Οι μοναχοί είπε δυναμώνουν την πίστη τους αν ο "πειρασμός" είναι παρών και όχι με την απουσία του.
Την λειτουργία της Αναστάσεως θα την τελέσει φέτος ο Αρχιεπίσκοπος όχι στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στη Μονή Βατοπεδίου παρουσία και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την άρση του άβατου αναμένεται πλήθος πιστών κατά τις ημέρες του Πάσχα να επισκεφθούν την χερσόνησο του Άθω.

πηγή: www.kaliprotapriliaesotericopoula.com

Wolf
01/04/2008, 21:42:36
Μετά από πολύχρονες έρευνες, ανακαλύφθηκαν σε μια πλάγια του Ολύμπου κοντά στην περιοχή Σκοτίνα, απομεινάρια από γιγάντιους σκελετούς .

Οι αρχαιολόγοι που κάνουνε τις έρευνες μιλάνε για την γνωστή μας τιτανομαχία, καθώς οι σκελετοί που ανακαλυφθήκανε ήτανε θαμμένοι κάτω από μια τεραστία συστάδα βράχων που είχαν κλείσει ερμητικά ένα φαράγγι 800 μέτρων, καθώς και από μια τεράστια τσιμεντένια πλάκα που ανάφερε (έγραφε) πάνω της κάποια ονόματα όπως Κρόνος, Ουρανός, Υπερίων .

Βέβαια το περίεργο είναι πως έξω από αυτήν την πλάκα υπήρχαν και άλλοι τεράστιοι σκελετοί που δεν .. «γνωρίζουν».. από τι είδος είναι, καθώς αναφέρεται πως πολλοί από αυτούς είχαν γενετικές ανωμαλίες….

Λέτε τελικά αυτά που λέγαμε ως μυθολογία, να είναι πραγματικότητα ;

Edited by - elo on 01/04/2008 21:45:43

01/04/2008, 21:59:00
Φίλε elo! μαύρος μου φαίνεται! βέβαια μπορεί να είναι ο εργάτης ή εκτός αν τον μαυρίζει η σκιά, γιατί το πόδι είναι λευκού! αλλά επειδή η γύρω βλάστηση μου θυμίζει έρημο και αφενός οι δικοί μας είναι κοπρίτες, αφετέρου φοράει κοντομάνικο με σορτσ! και στις πλαγιές του Ολύμπου έχει πολύ κρύο! ειδικά αυτή την εποχή! μάλλον το βλέπω για πρωταπριλιάτικο! μακάρι όμως να μην είναι για να έχουμε να λέμε!

01/04/2008, 22:50:30
Ευρωπαίε το περίεργο είναι πως οι αρχαιολόγοι/ανθρωπολόγοι που αναφέρονται είναι ξένοι και πως οι έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και 2.5 ή 3 χρόνια, οπότε και οι φωτογραφίες δεν πρέπει να είναι πρόσφατες .

Δεν ξέρω τι μπορεί να αληθεύει, περιμένω εξελίξεις .

01/04/2008, 23:32:43
.

quote:
trexagireve
Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι η γυναίκα του Πιλάτου,που έγινε χριστιανή και μάλιστα αγία, μετέφερε στους υπόλοιπους χριστιανούς ότι συζητήθηκε μεταξύ Ιησου και Πιλάτου γιατί ήταν μπροστά…

ce non’ est vero est ben trovato !
Είναι εξ’ ίσου αληθές με την ομιλία του Παύλου στον Άρειο Πάγο που μετά από αυτή όλοι οι Αθηναίοι έγιναν χριστιανοί , και με τον Εμίρη που έδωσε βουτιά από τον μιναρέ μόλις είδε να βγαίνη το «Άγιο Φως» από την κολώνα .
quote:
trexagireve
Δεν πειράζει, απλά όταν δεν ξέρεις κάτι ρώτα…
Μην κάνεις τα λάθη που κάνουν κι άλλοι…

Τι να ρωτήσω φίλε trexagireve , όταν και εσύ είσαι μπερδεμένος και δίνεις απαντήσεις ήξεις αφίξεις .
Λίγο πιο πάνω μου απαντάς :
quote:
trexagireve
Φίλε Sesostris οι διάλογοι έγιναν στην αυλή του
Πραιτωρίου όπως προειπώθηκε, καθώς οι εβραίοι δεν μπήκαν μέσα…
Οι διάλογοι λοιπόν, όχι μόνο του Χριστού αλλά και των εβραίων με τον Πιλάτο, έγιναν με διερμηνείς, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονταν διάλογος μεταξύ των…

Πράγμα που δεν αναφέρεται σε κανένα ευαγγέλιο , ιδίως το ότι είχαν και στο παρελθόν διαλόγους μεταξύ τους , και εν συνεχεία :
quote:
trexagireve Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι η γυναίκα του Πιλάτου,που έγινε χριστιανή και μάλιστα αγία, μετέφερε στους υπόλοιπους χριστιανούς ότι συζητήθηκε μεταξύ Ιησου και Πιλάτου γιατί ήταν μπροστά…

Άντε τώρα εγώ να βγάλω συμπέρασμα …., από τους διερμηνείς οι οποίοι σημειωτέον δεν αναφέρονται πουθενά , ή από την η γυναίκα του Πιλάτου που μόλις είδε το Χριστό έγινε suo motu χριστιανή και πήγε και τους τα μαρτύρησε όλα ;

02/04/2008, 09:36:37
quote:
sesostris:
Είναι εξ’ ίσου αληθές με την ομιλία του Παύλου στον Άρειο Πάγο που μετά από αυτή όλοι οι Αθηναίοι έγιναν χριστιανοί , και με τον Εμίρη που έδωσε βουτιά από τον μιναρέ μόλις είδε να βγαίνη το «Άγιο Φως» από την κολώνα .

Για εξηγήσέ μου το σχίσιμο της κολόνας! από έναν άλλο λόγο? που σίγουρα θα πρέπει να εξηγηθεί οικοδομικά!http://www.apologitis.com/gr/fos/kolonna2.jpg

02/04/2008, 13:22:07
Φίλε Sesostris, μάλλον είσαι ανενημέρωτος…
Γράφτηκαν πιο πάνω αυτά που αμφισβητείς και μόνο εκτίθεσαι…
Η γυναίκα του Πιλάτου μετέφερε τους διαλόγους του Χριστού με τον Πιλάτο , καθώς ήταν εκεί και μάλιστα είχε όραμα για τον Χριστό,
όπως αναφέρεται στα ευαγγέλια και οι εβραίοι δεν μπήκαν μέσα
επειδή νηστεύαν για το Πάσχα τους…
Αυτά είναι γραμμένα, διάβασε και τίποτα, κρίμα να βγαίνεις αδιάβαστος…
Κεφάλαιο Ιη΄. «28 Ἄγουσιν οὖν τὸν Ἰησοῦν ἀπὸ τοῦ Καϊάφα εἰς τὸ πραιτώριον· ἦν δὲ πρωΐ· καὶ αὐτοὶ οὐκ εἰσῆλθον εἰς τὸ πραιτώριον, ἵνα μὴ μιανθῶσιν, ἀλλ' ἵνα φάγωσι τὸ πάσχα. 29 ἐξῆλθεν οὖν ὁ Πιλᾶτος ἔξω πρὸς αὐτοὺς καὶ εἶπε...·»από το Κατά Ιωάννη, αλλά και άλλα…
Γίνεται πολύ εύκολο έτσι και δεν είναι σωστό να
βγαίνεις έτσι λάθος…
02/04/2008, 19:30:58
quote:
trexagireve
Φίλε Sesostris, μάλλον είσαι ανενημέρωτος…
Γράφτηκαν πιο πάνω αυτά που αμφισβητείς και μόνο εκτίθεσαι…
Η γυναίκα του Πιλάτου μετέφερε τους διαλόγους του Χριστού με τον Πιλάτο , καθώς ήταν εκεί και μάλιστα είχε όραμα για τον Χριστό,
όπως αναφέρεται στα ευαγγέλια και οι εβραίοι δεν μπήκαν μέσα
επειδή νηστεύαν για το Πάσχα τους…
Αυτά είναι γραμμένα, διάβασε και τίποτα, κρίμα να βγαίνεις αδιάβαστος…
Κεφάλαιο Ιη΄. «28 Ἄγουσιν οὖν τὸν Ἰησοῦν ἀπὸ τοῦ Καϊάφα εἰς τὸ πραιτώριον· ἦν δὲ πρωΐ· καὶ αὐτοὶ οὐκ εἰσῆλθον εἰς τὸ πραιτώριον, ἵνα μὴ μιανθῶσιν, ἀλλ' ἵνα φάγωσι τὸ πάσχα. 29 ἐξῆλθεν οὖν ὁ Πιλᾶτος ἔξω πρὸς αὐτοὺς καὶ εἶπε...·»από το Κατά Ιωάννη, αλλά και άλλα…
Γίνεται πολύ εύκολο έτσι και δεν είναι σωστό να
βγαίνεις έτσι λάθος…

Τότε κάποιος άλλος που πλαστογράφησε προφανώς το όνομά σου φίλε trexagireve μου απάντησε στις 28/3/08 ως εξής :
quote:
Φίλε Sesostris οι διάλογοι έγιναν στην αυλή του
Πραιτωρίου όπως προειπώθηκε, καθώς οι εβραίοι δεν μπήκαν μέσα…
Οι διάλογοι λοιπόν, όχι μόνο του Χριστού αλλά και των εβραίων με τον Πιλάτο, έγιναν με διερμηνείς, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονταν διάλογος μεταξύ των…

Και με μπέρδεψε . Τελικά που έγιναν οι διάλογοι , στην αυλή με διερμηνείς παρουσία ακροατηρίου ; ή μέσα στο πραιτώριο που τους άκουσε η γυναίκα του Πιλάτου και τους μετέφερε ;
02/04/2008, 20:16:29
Φίλε Sesostris, μπερδεύτηκες λίγο… Οι διάλογοι
με τους εβραίους έγιναν στην αυλή και οι διάλογοι Πιλάτου
Χριστού έγιναν μέσα στο Πραιτώριο παρουσία της γυναίκας
του Πιλάτου…
Αυτό ήταν απορία του Μακεδόν ή του Γιάπετ και γι’ αυτό δόθηκαν οι λεπτομέρειες όσον αφορά για δυο διαλόγους, Πιλάτου – εβραίων και Πιλάτου – Χριστού…
Αυτά δε που ειπώθηκαν, έγιναν συζήτηση και συζητήσεις μεταξύ
πολλών ,Χριστιανών και μη και έτσι διεσώθησαν…
Αν δεις το τέλος του Κατά Ιωάννη ευαγγελίου, λέει ότι υπήρχαν
πολλά περισσότερα και αν γράφονταν όλα θα γέμιζαν πολλά βιβλία…
03/04/2008, 00:32:12
-Πρέπει να εξηγούντε συνέχεια τα αυτονόητα! σαν τα μικρά παιδιά! γιατί καίει η φωτιά! γιατί έρχεται η νύχτα! γιατί δεν έχουμε το σκύλο μες στο σπίτι! γιατί φεύγει ο μπαμπάς κάθε πρωί..

03/04/2008, 01:31:51
Αγαπητοί και συμπαθείς ευρω τρεχα...., μην κουράζεστε πλέον.

Όλοι έχουν διαπιστώσει ότι διαβάζετε την αγία γραφή απ' τη μετάφραση και τις "σύντομες ερμηνείες".

Επομένως είστε δικαιολογημένοι για τα αυθαίρετα συμπεράσματα στα οποία σας έχουν οδηγήσει οι πατέρες της εκκλησίας σας.

Κατά καιρούς απλά θα αναδυκνείεται αυτό, μέσα απ' τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι σχετικοί διάλογοι.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

03/04/2008, 10:24:36
Φίλε Γιάπετ, έχεις ακούσει για την…δημοκρατία;
Άσε και τους άλλους να βγάζουν τα συμπεράσματα
τους,
μην τους βοηθάς τόσο πολύ, γιατί για τσομπάνης
που …
σαλαγάει πρόβατα μοιάζεις κι οι άνθρωποι του
σήμερα,
δεν είναι έτσι…
Βγάζουν μόνοι τους συμπεράσματα…
Όντως αναδεικνύονται οι θέσεις κι οι προθέσεις του
καθενός, γι ‘ αυτό μην εκτίθεσαι…Δείχνεις να νομίζεις
ότι μιλάς σε αγράμματους…
03/04/2008, 11:10:31
quote:
γιαπετ:
Αγαπητοί και συμπαθείς ευρω τρεχα...., μην κουράζεστε πλέον.

Όλοι έχουν διαπιστώσει ότι διαβάζετε την αγία γραφή απ' τη μετάφραση και τις "σύντομες ερμηνείες".

Επομένως είστε δικαιολογημένοι για τα αυθαίρετα συμπεράσματα στα οποία σας έχουν οδηγήσει οι πατέρες της εκκλησίας σας.

Κατά καιρούς απλά θα αναδυκνείεται αυτό, μέσα απ' τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι σχετικοί διάλογοι.

Αγαπητέ μου φίλε! σας ξύνισαν τα μούτρα ε?

04/04/2008, 00:34:16
τρεχα..., δεν "βοηθάω" κανένα να βγάλει συμπεράσματα.

Με όλους έχεις πρόβλημα συνεννόησης πλην των ομογάλακτών σου,κάτι που φαίνεται απ' τις παρατηρήσεις όλων αυτών που κάνουν απόπειρα να "συζητήσουν" μαζί σου.

Μόνο αυτοί βλέπουν μέσα σε κείμενα που διαβάζουν όλοι, αυτό που βλέπεις εσύ, όπως το τελευταίο με το ευαγγέλιο του Ιωάννη.

Μέχρι που στο τέλος είπες ότι φαίνεται γενικά (!!!) μέσα στα κείμενα, αυτό που δεν μπορείς να υποδείξεις ειδικά.

Καλός είσαι για πλακίτσα αλλά στα σοβαρά δε μπορεί να σε πάρει κανείς...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

04/04/2008, 10:51:03
Φίλε Γιάπετ, το πόσο επικοινωνώ και με ποιους,
άστο καλύτερα….Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα
εγώ κι εσύ και το ξέρεις οπότε…chill out…
Μην βγάζεις κακιούλες, γιατί πιστεύω έχεις πιο πολύ μυαλό…
Το να προσπαθείς να βάλεις τους άλλους σε στρατόπεδα
και μάλιστα αντιμαχόμενα, δείχνει παιδική νοοτροπία…
Καλύτερα να τη δούμε ότι όλοι αναζητάμε το ίδιο πράγμα και επιχειρηματολογούμε για την οπτική γωνία που τα βλέπουμε…
Εγώ προσωπικά, δεν την είδα…να σωθώ εγώ και γράφω τους
άλλους στα παλαιότερα των υποδημάτων μου…
Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν κάτι καλύτερο και
όντως ο Χριστός αυτό δίδαξε και ήθελε… Οι παραβολές του είναι ενδεικτικότατες επ’ αυτού…
Το αν όπως έχουν γίνει σήμερα τα πράγματα και δημιουργούνται παρατάξεις και αντίπαλοι, πρέπει να καταλαβαίνεις ότι είναι τουλάχιστον λάθος…
Για τον Ιωάννη , το μόνο που θα σου υπενθυμίσω περί του ότι
δεν θέλει να αναφέρει τον εαυτό του, είναι αποσπάσματα όπως
το: « ο μαθητής όν ο Ιησούς ηγάπα» , « και ο άλλος μαθητής..»
αλλά κι άλλες φράσεις, που πιστεύω ότι έχεις την ελάχιστη
νοητική ικανότητα για να καταλάβεις ότι μιλάει για τον
εαυτό του…
Ειρήνη ημίν...