ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/12/2008, 00:02:26
quote:
Richter
Θα σου απαντήσω εγώ.. Η μεγαλύτερη μαλακεια του Ελληνα είναι ότι έχει μπερδέψει τις έννοιες Ελληνισμός και θρησκεία.. Το Χριστό με το Δία..

trexagireve
Κανείς δεν θα έκανε τέτοια βλακεία να μπερδέψει Χριστό με
δία, απο που ως που;

Η μόνη ομοιότητα μεταξύ Διός και Χριστού φίλε trexagireve , είναι το ότι και οι δύο υπήρξαν φανταστικά πρόσωπα . Και ο μεν Ζευς της θεογονίας είναι δημιούργημα των ποιητών , ο δε Χριστός των ευαγγελίων είναι δημιούργημα του Παύλου .

*

10/12/2008, 10:05:55
Αγαπητέ μου sesostris, καταλαβαίνω την λύπη σου που αποδεικνύεται φανταστικό
πρόσωπο ο διάς,αν και για μένα δεν είναι, ο διά-βολος υπάρχει,
δεν γίνεται να ισοπεδώσουμε τα πάντα και να κάνουμε και τον Θεό, κρυπτομανή...
Δεν κρύβεται ο Θεός, αλλά όποιος θέλει τον βλέπει και τον αναγνωρίζει,
στο τελος ο λογαριασμός;...
Φίλε μου, θέλεις να ξαναγράψουμε για τα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν την
ύπαρξη και το μέγεθος του Χριστού στην ανθρώπινη ιστορία;Επιστήμονες έχουν
δηλώσει ότι ευτυχώς που ήρθε ο Χριστός,τους αμφισβητείς για ένα πάθος,
που μόνο να φύγει απο τον άνθρωπο μπορει; Την πιστη στον Χριστό,
αν θέλεις, μπορεις να τη δεις κάθε μέρα γύρω σου, οι άνθρωποι,
παρά τα όσα τους τυχαίνουν, πιστεύουν σε ένα κόσμο
καλύτερο, που ξέρουν ότι ο Θεός θα τους δώσει και περιμένουν...Ζουν τις
δοκιμασιες της σάρκας και του πνεύματος, ο καθένας ατομικά και ετοιμάζεται
ως αθλητής να στεφανωθεί απο την αγάπη του Θεού και να σωθεί...
Επειδή εσάς σας..πέθανε ο θεούλης, πρέπει να σκοτώσουμε και την πίστη στον
αληθινό Θεό;
Κάτι απο μεγάλο λάθος μου φέρνει και απο "να καούν ολα"...
12/12/2008, 01:25:15
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris, καταλαβαίνω την λύπη σου που αποδεικνύεται φανταστικό
πρόσωπο ο διάς,αν και για μένα δεν είναι, ο διά-βολος υπάρχει,
δεν γίνεται να ισοπεδώσουμε τα πάντα και να κάνουμε και τον Θεό, κρυπτομανή...
Δεν κρύβεται ο Θεός, αλλά όποιος θέλει τον βλέπει και τον αναγνωρίζει,
στο τελος ο λογαριασμός;...

Φίλε trexagireve , τόσο ο Ζευς όσο και ο Ιησούς , είναι μυθικά πρόσωπα και δεν λυπούμαι καθόλου για κανέναν από τους δύο . Φυσικά και οι διάφορες εκφάνσεις του Θεού γύρω μας δεν κρύβονται , μόνο που εγώ μπορώ και τις βλέπω διαφορετικά δίχως τα μυωπικά γυαλιά της θρησκοληψίας και του δογματισμού των όποιων θρησκειών .
Όσο για τον λογαριασμό που υπονοείς , εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου , και δεν πιστεύω ότι αυτό που αποκαλούμε συμβατικά Θεό κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων χωρίζοντάς τους σε εκλεκτούς ή μη , όπως και δεν έχει περιούσιους λαούς , γιους , κόρες , μπατζανάκηδες , και ότι άλλο τον έχει φορτώσει η φαντασία των ανθρώπων .
quote:
trexagireve
Φίλε μου, θέλεις να ξαναγράψουμε για τα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν την
ύπαρξη και το μέγεθος του Χριστού στην ανθρώπινη ιστορία;Επιστήμονες έχουν
δηλώσει ότι ευτυχώς που ήρθε ο Χριστός,τους αμφισβητείς για ένα πάθος,
που μόνο να φύγει απο τον άνθρωπο μπορει; Την πιστη στον Χριστό,
αν θέλεις, μπορεις να τη δεις κάθε μέρα γύρω σου, οι άνθρωποι,
παρά τα όσα τους τυχαίνουν, πιστεύουν σε ένα κόσμο
καλύτερο, που ξέρουν ότι ο Θεός θα τους δώσει και περιμένουν.

Φίλε trexagireve , νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο να επαναλαμβάνω ότι η μόνη γραπτή αναφορά στα τόσο σπουδαία γεγονότα που έκανε ο Χριστός αναφέρεται μόνο σε δυο τρεις αράδες του Φλάβιου Ιώσηπου και αυτές εμβόλιμες και πλαστές .
Πουθενά και από κανένα σύγχρονό του ιστορικό δεν αναφέρεται . Τόσο ο Τάκιτος όσο και ο Σουετώνιος αναφέρονται στους οπαδούς του , και το τι πίστευαν από όσα έχουν ακούσει . Επίσης όπως είναι γνωστό οι Ρωμαίοι είχαν την συνήθεια να καταγράφουν στα «Αρχεία του Κράτους» , με την παραμικρή λεπτομέρεια τα όσα συνέβαιναν στην επικράτειά τους . Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι τα αρχεία αυτά μετά την επιβολή και την επικράτηση του Χριστιανισμού , εξαφανίστηκαν .
quote:
trexagireve
Ζουν τις δοκιμασιες της σάρκας και του πνεύματος, ο καθένας ατομικά και ετοιμάζεται
ως αθλητής να στεφανωθεί απο την αγάπη του Θεού και να σωθεί...

Πιστεύω ότι κανένας Θεός , εκτός και αν ο Θεός των Χριστιανών είναι σαδομαζοχιστής , θα ήθελε οι πιστοί του να βάζουν σε δοκιμασία την σάρκα τους στην παρούσα ζωή , προκειμένου να του είναι αρεστοί και να επιβραβευθούν στην μέλλουσα . Πάντως αυτό φαίνεται να εξηγή τις αυτομαστιγώσεις και την κατάκλιση πάνω σε πέτρες των φανατικών μοναχών και αναχωρητών , και το «Κιλίκιο» των Καθολικών μοναχών .
quote:
trexagireve
Επειδή εσάς σας..πέθανε ο θεούλης, πρέπει να σκοτώσουμε και την πίστη στον
αληθινό Θεό;

Προσωπικά εμείς οι Σεσόστρεις , δεν δηλώσαμε ποτέ κάτι τέτοιο .

*

12/12/2008, 10:41:27
Μα αγαπητέ μου sesostris, υπάρχουν τα ιστορικά στοιχεία και
αναφορές για την παρουσία του Χριστού στον κόσμο, με αποδέιξεις
που δέχονται όλοι σε κάποια υπόσταση... Πως όμως συγκρίνεις τον
δία μυθική και κεκαλυμένη ύπαρξη του διαβόλου, ίση με τον Χριστό;...
Όταν είπα για λογαριασμούς, δεν εννοούσα για τις πράξεις, που δεν
αμφιβάλλω ότι μπορεί να είσαι καλύτερος απο μένα,μιλάω για το τι ζητάμε
στη ζωή ως μέλλον... Δαιμόνια ή τον Υιό του ανθρώπου;
Όσο για τους ιστορικούς που λές ότι γράψαν για τους οπαδούς χριστιανούς,
πιστεύεις ότι αν δεν είχε υπάρξει, δεν θα κάνανε και σχετική αναφορά;
Όχι καλέ μου φίλε, δεν βάζει ο Θεός δοκιμασίες.. Η δική μας συνείδηση τις
βάζει γιατί αυτή προβληματίζεται ακόμη και στο ασυνέιδητο για το πως να
ενονήσιε ότι βλέπει γύρω του...Η ημιμάθεια είναι που μας μπερδεύει...Τέτοιο
πρόβλημα δεν έχει ο διάβολος, που γνωρίζει ότι υπάρχει ο Θεός, αλλά θέλει
να τον φτάσει...Δεν ζητά να τον ξεπεράσει, αλλά "ινά στήσει τον θρόνο του
ίσα με τον Θεό".. Μόνο ο άνθρωπος, δια της άγνοιας και ημιμάθειας του,
προσπαθεί με τα δικά του δεδομένα να εξηγήσει πράγματα που δεν αντιλαμβάνεται
καλά καλά...
Η άσκηση της σάρκας, δεν είναι σαδομαζοχισμός, γιατί τότε είναι και η
γυμναστική..Όλα άσκηση είναι για να ξεφύγουμε απο την νομοτέλεια που υπακούει
σε αυτή πάσα η φθαρτή ζωή...
12/12/2008, 15:37:31
quote:

αυτομαστίγωση=γυμναστική σύμφωνα με τον τρέχα

αυτοευνουχισμός=γυμναστική σύμφωνα με τον τρέχα

το να ζεις μέσα σε ένα τσουβάλι και να αναπνέεις να τρως και να αφοδέυεις από μια μόνο τρύπα=γυμναστική σύμφωνα με τον τρέχα

το να ζεις πάνω σε έναν στύλο=γυμναστική σύμφωνα με τον τρέχα

το να ζεις σε ένα πηγάδι=γυμναστική σύμφωνα με τον τρέχα

γιατί δεν οργανώνεται ολυμπιακούς αγώνες με όλα αυτά τα αθλήματα;

12/12/2008, 16:14:18
τρεχα....

quote:

Ισχυρίζεσαι ότι είσαι δημοσιογράφος, να υποθέσω ότι τα άρθρα σου είναι κάπως έτσι;

"Σήμερα δεν έγινε σεισμός και δεν υπήρχαν θύματα, απ' αυτόν..."

"Χθες ο πρωθυπουργός δεν πήγε στις Βρυξέλες..."

"Χθες δεν είχαμε νεκρούς σε τροχαία δυσυχήματα, στην εθνική Αθηνών - Λαμίας..."

"Σήμερα δεν ξεκίνησε επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν..."

Πολύ λείπει έρνα τέτοιο έντυπο, που θα μας ενημερώνει για ό,τι δεν έγινε!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

12/12/2008, 19:04:07
Αγαπητέ μου Γιάπετ, εγώ φταίω που γράφω δυσνόητα, φαίνεται...

ωστόσο πίστευα ότι θα καταλάβαινες πως οι δημοσιογράφοι λένε
μια ψεύτικη θρησκκελια με ένα φανταστικό ηγέτη που δεν υπήρξε
εκεί που δεν είχε αυτό το περιβάλλον, έχει χιλιάδες οπαδούς που αυξάνονται
με μεγάους ρυθμούς και πεθαίνουν κατά χιλιάδες γι αυτόν...
Τι λές; Έχω δίκαιο;

12/12/2008, 23:22:37
quote:

Edited by - allzzaro on 12/12/2008 23:49:38

13/12/2008, 00:08:22
τρεχα....

quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ, εγώ φταίω που γράφω δυσνόητα, φαίνεται...

Έλα τώρα... υπερβάλλεις!!

Το υπόλοιπο μήνυμά σου, ας πούμε,

quote:
ωστόσο πίστευα ότι θα καταλάβαινες πως οι δημοσιογράφοι λένε
μια ψεύτικη θρησκκελια με ένα φανταστικό ηγέτη που δεν υπήρξε
εκεί που δεν είχε αυτό το περιβάλλον, έχει χιλιάδες οπαδούς που αυξάνονται
με μεγάους ρυθμούς και πεθαίνουν κατά χιλιάδες γι αυτόν...

είναι... πανεύκολο να το καταλάβει κανείς!!

quote:
Τι λές; Έχω δίκαιο;

Τι... με ρώτησες;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

13/12/2008, 00:50:57
quote:
trexagireve
Μα αγαπητέ μου sesostris, υπάρχουν τα ιστορικά στοιχεία και
αναφορές για την παρουσία του Χριστού στον κόσμο, με αποδέιξεις
που δέχονται όλοι σε κάποια υπόσταση...

Εκτός από τα Ευαγγέλια φίλε trexagireve που δεν θεωρούνται ιστορικά βιβλία , και τις εμβόλιμες αράδες στον Φλάβιο Ιώσηπο , δεν είδα να προσκομίζεται κανένα αξιόπιστο ιστορικό ντοκουμέντο από τους Χριστιανούς του forum .
quote:
trexagireve
Πως όμως συγκρίνεις τον
δία μυθική και κεκαλυμένη ύπαρξη του διαβόλου, ίση με τον Χριστό;...
Όταν είπα για λογαριασμούς, δεν εννοούσα για τις πράξεις, που δεν
αμφιβάλλω ότι μπορεί να είσαι καλύτερος απο μένα,μιλάω για το τι ζητάμε
στη ζωή ως μέλλον... Δαιμόνια ή τον Υιό του ανθρώπου;

Αυτή είναι επινόηση των Χριστιανών φίλε μου για να σπιλώσουν την θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων , και αφορμή για να κατεδαφίσουν τους ναούς τους .
Μπορείς να μου τεκμηριώσης αυτά που γράφεις , ότι ο Ζευς ήταν μυθική και κεκαλυμμένη ύπαρξη του διαβόλου;
quote:
trexagireve

Και εγώ μπορώ να γράψω ότι οι ερυθρόδερμοι της Αμερικής πιστεύουν στον «Μέγα Μανιτού» και να αναφερθώ στις δοξασίες τους , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πιστεύω στην ύπαρξή του ούτε και ότι αναφέρομαι στην βιογραφία του . Άλλο είναι το να γράφη κάποιος για το τι πιστεύει μια μερίδα ανθρώπων , και άλλο το να ερευνά και να αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες αυτού του προσώπου , το οποίο λατρεύουν αυτοί οι άνθρωποι.
quote:
trexagireve
Όχι καλέ μου φίλε, δεν βάζει ο Θεός δοκιμασίες.. Η δική μας συνείδηση τις
βάζει γιατί αυτή προβληματίζεται ακόμη και στο ασυνέιδητο για το πως να
ενονήσιε ότι βλέπει γύρω του...Η ημιμάθεια είναι που μας μπερδεύει...

Συμφωνώ απολύτως .
quote:

trexagireve

Είδες εσύ φίλε trexagireve ή άκουσες ποτέ σου να αυτομαστιγούται ή να ξαπλώνη σε αιχμηρές πέτρες κάποιος αθλητής , προκειμένου να γυμνάση το σώμα του ;
Εγώ πάντως δεν γνωρίζω ότι υπάρχει τέτοιου είδους γυμναστική . Μόνο όσοι έχουν τάσεις σαδομαζοχισμού δένονται , δέρνονται , φιμώνονται , κρεμιούνται , και τέλος πάντων ηδονίζονται με το να κακοποιούν το σώμα τους ποικιλοτρόπως .
Για να μην αναφερθώ και στα ορφανά που κλείνονται στα μοναστήρια και κακοποιούνται αγρίως από τους μοναχούς για να βγάλουν τους δαίμονες από μέσα τους .
Δημοσιογράφος είσαι ... την υπόθεση στην «Μονή Κερατέας» την ξέχασες ;;;

*

NotirkΜέλος
15/12/2010, 08:22:25
Θα ηθελα αν συμφωνητε να ξεκινησουμε με την εξης υποθεση:

"Αν καποιος αναμεσα μας,στο DNA του ειχε τρεις σπειρες,

αντι για δυο που εχουμε εμεις,πως αυτος θα εβλεπε εμας τους

αλλους και πως εμεις θα βλεπαμε αυτον;"

Edited by - Notirk on 15/12/2010 09:07:59

15/12/2010, 18:06:06
Notirk πιστεύω πως το θέμα που άνοιξες ταιριάζει καλύτερα στην ενότητα ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

Όσο για την υποθετική ερώτηση που κάνεις (εκτός και αν δεν είναι υποθετική για εσένα…), τι εννοείς… "πως αυτος θα εβλεπε εμας τους
αλλους και πως εμεις θα βλεπαμε αυτον;"…

16/12/2010, 07:01:47
Notirk κάνε μια καλύτερη εξήγηση (ανάλυση) στο θέμα σου γιατί πιστεύω πως είναι αρκετά δυσνόητο και περίεργο και δύσκολα μπορούμε να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό το υποθετικό σενάριο…

melisaΝέο Μέλος
17/12/2010, 14:17:46
Αγαπητε Notirk θα θελα να σου επισημανω οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και το γεγονος οτι καποιοι διαφερουν γεννετικα δεν τους κανει ουτε κατωτερουσ ουτε ανωτερους! Αυτεσ οι αντιληψεις ειναι ρατσιστικες και σκοπο εχουν να προσβαλουν και να μειωσουν τις ευαλωτεσ κοινωνικα ομαδες πχ ατομα σε συνδρομο Dawn. Μην σκεφτεσαι πωσ θα βλεπεις ατομα που διαφερουν απο εσενα η πωσ σε βλεπουν αυτα, ειμαστε ολοι κατοικοι του ιδου πλανητη, συμβιβασου με την διαφορετικοτητα και αποδεξου την γιατι ετσι ειναι η ζωη!

17/12/2010, 14:23:55
quote:

Αγαπητε Notirk θα θελα να σου επισημανω οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και το γεγονος οτι καποιοι διαφερουν γεννετικα δεν τους κανει ουτε κατωτερουσ ουτε ανωτερους! Αυτεσ οι αντιληψεις ειναι ρατσιστικες και σκοπο εχουν να προσβαλουν και να μειωσουν τις ευαλωτεσ κοινωνικα ομαδες πχ ατομα σε συνδρομο Dawn. Μην σκεφτεσαι πωσ θα βλεπεις ατομα που διαφερουν απο εσενα η πωσ σε βλεπουν αυτα, ειμαστε ολοι κατοικοι του ιδου πλανητη, συμβιβασου με την διαφορετικοτητα και αποδεξου την γιατι ετσι ειναι η ζωη!

Το σύνδρομο Νταόυν δεν έχει να κάνει με 3η αλυσίδα DNA!!

Χρωμοσωμική ανωμαλία είναι, συγκεκριμένα υπάρχει τρεις φορές το χρωμόσωμα 21(αντί για δύο), γι αυτό και αλλιώς ονομάζεται τρισωμία 21.

Τώρα, προφανώς, ο Notirk αναφέρεται σε κάτι διαφορετικό... Θα μας εξηγήσει, πιστεύω.

18/12/2010, 01:42:40
@ Narkissa555

MasvidalΜέλος
23/01/2011, 20:09:00
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΙΤΡΟΥΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Προς
Το Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Αγαπητοί μου,
Ακούγεται πως στις ημέρες αυτές πρόκειται να γίνουν κάποιες “ελληνοπρεπείς τελετές στον Όλυμπο”. Θα θέλαμε να διατυπώσουμε τη θέση της τοπικής μας Εκκλησίας.
Το όλον θέμα ξεκινάει από κάποιο κ. Τρύφωνα Κωστόπουλο που διαθέτει εξοχική κατοικία στον Όλυμπο.
Ο εν λόγω καθηγητής στο παρελθόν ετέλεσε το γάμο του με αρχαίο ειδωλολατρικό τρόπο, αποδεικνύοντας έτσι πως απέρριψε τη χριστιανική του ιδιότητα και συνεπώς δεν είναι μέλος της Εκκλησίας. Τώρα προκαλεί και πάλι την τοπική μας κοινωνία αλλά και κάθε σώφρονα άνθρωπο και κάθε χρόνο αυτόν τον καιρό έρχεται από την Αθήνα και καλεί τον λαό της περιοχής μας να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που ξεκινούν από φαιδρότητες και φθάνουν στην απροκάλυπτη ειδωλολατρία.
Θα μπορούσαν κάλλιστα αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν αποδεκτές μόνο σαν μία καλή θεατρική παράσταση. Αλλά ο κ. Κωστόπουλος που στο μεταξύ μετέτρεψε το επώνυμό του σε “Ολύμπιο” στην υπόθεση αυτή δίνει το νόημα όχι της παράστασης αλλά της τελετής.
Πρόκειται δηλαδή για μία ουτοπική και παράλογη προσπάθεια αναβίωσης γεγονότων και μύθων που έσβησαν πριν δυόμισυ χιλιάδες χρόνια και που αυτά καθεαυτά δεν έχουν τίποτα απολύτως να προσθέσουν στην εθνική μας παράδοση και κληρονομιά.
Δεκάδες έγκριτοι ιστορικοί και αρχαιολόγοι τα έχουν περιγράψει με κείμενα, σχέδια και φωτογραφίσεις αρχαιολογικών ανακαλύψεων και φυσικά κανείς δεν περίμενε την απόπειρα ενός ιδιώτη να αναβιώσει μύθους και ιστορικά γεγονότα που δεν επαναλαμβάνονται.
Εκτός αν έχει χαθεί η αίσθηση του γελοίου υπόθεση που μάλλον αποδεικνύεται από την λεπτομερέστατη αναφορά του Ολύμπιου στις αρχαιοελληνικές χλαμύδες με τις οποίες καλεί τον κόσμο να προσέλθει ντυμένος.
Είναι λοιπόν φανερό πως η συμμετοχή στις ειδωλολατρικές όσο και φαιδρές αυτές τελετές είναι τελείως ασυμβίβαστη με την χριστιανική μας ιδιότητα. Πέρασαν δύο χιλιάδες χρόνια από τότε που πάνω στη γη έλαμψε το φως του αληθινού Θεού και από τότε που σαρώθηκε το σκοτάδι της αρχαίας ειδωλολατρικής θρησκείας, που οι ανύπαρκτοι θεοί της δολοφονούσαν μοιχεύονταν, φθονούσαν και μισούσαν… Μιας θρησκείας στην πνευματικότητα της οποίας η παιδεραστία θεωρούνταν τρόπος μύησης σε “ανώτερη πνευματική γνώση”.

Αγαπητοί μου,
Η Ελλάδα μας είναι η χώρα των πρώτων χριστιανών Αγίων και Μαρτύρων. Ας μην επιστρέψουμε με τυχόν συμμετοχή μας, έστω και από περιέργεια, να πάρουν θάρρος οι λίγοι νοσταλγοί του πνευματικού σκότους. Αντίθετα, με την παγερή αδιαφορία μας και εφέτος ας δείξουμε στον κ. Ολύμπιο εκείνο που αποτελεί αναμφίβολη πραγματικότητα: Ότι όλα τα θετικά και υγιή στοιχεία της αρχαίας ελληνικής παράδοσης και ιστορίας ενσωματώθηκαν με φυσιολογικό και αβίαστο τρόπο στην μεταγενέστερη εθνική μας παράδοση, στα δημοτικά μας τραγούδια, στις τοπικές ενδυμασίες και στα διάφορα ήθη και έθιμά μας.
Αναφέρουμε το εξής παράδειγμα. Ότι σε διάφορα χωριά και κωμοπόλεις της Μακεδονίας μας, μέχρι το 1950 ποτέ δεν φορούσαν ευρωπαϊκά φορέματα αλλά τις τοπικές ενδυμασίες με το “κατσούλι” δηλαδή το καπέλο που ήταν απομίμηση της περικεφαλαίας του Μεγ. Αλεξάνδρου και τις οποίες συνεχίζουν να φορούν στις διάφορες εκδηλώσεις και στα χορευτικά.

Τιμώντας τον μεγάλο πολιούχο και προστάτη μας Άγιο Διονύσιο που αγίασε στο βουνό των ψευτοθεών, ας μείνουμε μακριά από αυτές τις ανόητες τελετές αμετακίνητοι στις γνήσιες εκκλησιαστικές και εθνικές παραδόσεις μας.

Με πολλή πατρική αγάπη
+ Ο Μητροπολίτης Σας ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ

Σημείωση:
Η παρούσα να διαβαστεί καθαρά την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου.

23/01/2011, 20:13:34
Τί σχέση έχει τώρα αυτό με το θέμα , αλήθεια δεν ξέρω...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...