ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κάλεσμα Πνευμάτων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Κάλεσμα Πνευμάτων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Anathema61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
planeΜέλος
16/05/2003, 18:13:27
Οχι βρε συ wicca, που είδες την Αμαλία να σε κοροϊδεύει;
Αυτά που έλεγε για τα ντουλάπια και αποθήκες θέλει να πεί οτι μπορεί να είναι δίπλα σου, μπορεί και παντού.

Αλήθεια, στο πατάρι κοίταξες;

wiccaΜέλος
16/05/2003, 21:44:32
ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΗΡΘΕ?
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ?
ΑΜΑΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ...

η δηναμη της μαγειας ειναι μεγαλη

17/05/2003, 23:07:33
Κανένα πρόβλημα φίλε μου wicca!

Ρώτησες γιατί το πνευματάκι να είναι δίπλα σου και παντού.
Αφού πνευματάκι μάγισσας ζήτησες, τέτοιο μάλλον θα έλαβες. Ξέρε, πάντα, ότι ζητήσεις θα λάβεις, γιαυτό πρόσεχε πολύ τι θα ζητήσεις!

Ενα πνευματάκι μάγισσας λοιπόν, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Στο που βρίσκεται θα κολλήσει τώρα;

Δεν μου λες;
Διάβασες τα μαθήματά σου το Σαββατκύριακο, ή ασχολείσαι με τα πνευματάκια συνέχεια; Γιατί ένα πουλάκι μου λέει ότι εάν δεν το κάνεις, κανένα πνεύμα και κανένας πίνακας ούτζι δεν θα σε βοηθήσει την Τρίτη που γράφετε διαγώνισμα...

αυτή...που τα κατάφερε!

AnathemaΜέλος
18/05/2003, 11:21:59
Λοιπόν.
Σου δηλώνω κατηγορηματικά, πως δεν θα έρθει αυτό που θα καλέσεις.
Να βγάλεις απ' το μυαλό σου ότι θα κατεβάσεις το πνεύμα της προγιαγιάς σου για παράδειγμα

Αλλά να πως θα χρησιμοποιήσεις το πίνακα:

Οδηγίες πίνακα ouija:

1. Χρειάζονται 2 άτομα. Συνήθως ένας δεν είναι ικανός να το καταφέρει να δουλέψει. Πάρε μαζί ένα φίλο, κατα προτίμηση το αντίθετο φύλο.
2. Ο χρόνος παίζει μεγάλη σημασία και πιο εύκολο γίνεται το βράδυ όπου υπάρχουν λιγότερες παρεμβολές στην ατμόσφαιρα.
3. Φτιάξε ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα σβήσε όλα τα φώτα και άναψε μερικά κεράκια. Και κλείσε ότι κάνει φασαρία.
4. Πάρτε θέση κοιτώντας ο ένας τον άλλο, με τα γόνατα σας να αγγίζουν και πάνω στα γόνατα σας, ο πίνακας. Μην χρησιμοποιήσετε τραπέζι.
5. Αποφασίστε ποιος θα το καλέσει και θα κάνει ερωτήσεις. Με λίγα λόγια, ποιος θα κάνει το μέντιουμ. Αν και οποιοσδήποτε, έχει την ικανότητα να επικοινωνήσει, μόνο ένας μπορεί να κάνει ερωτήσεις.
6. Βάλτε τα δάκτυλα και των τεσσάρων χεριών στη σανίδα ή δείκτη. Πολύ απαλά όμως.
7. Κουνήστε το δείκτη κυκλικά πάνω στο πινακά για 1-2 λεπτά, για να 'ζεσταθεί'.
8. Μην αφήσετε το πίνακα να κάνει ότι θέλει. Το μέντιουμ πρέπει να αρχίσει ανακοινώνωντας πως η αρνητική ενέργεια δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτη.
9. Ξεκινήστε απλά. Με ερώτηση που απαντάται με ναι ή όχι.
10. Υπομονή! Μπορεί να μην πάρετε απάντηση αμέσως. Δώστε ευκαιρία στο πίνακα να ζεσταθεί.
11. Ευγένεια! Όταν ο πίνακας αρχίσει να δουλεύει, να ευχαρηστήσετε το πνεύμα που ήρθε και δέχτηκε να επικοινωνήσει.
12. Μην ρωτάτε βλακώδες ερωτήσεις. Αποφύγετε ερωτήσεις όπως, 'πότε πρόκειται να πεθάνω?'. Ο πίνακας μπορεί να απαντήσει 'σε 3 μήνες', και να ανησυχείτε άδικα.
13. Μην προσπαθήσετε να βεβαιωθείται αν το πνεύμα είναι αληθινό ή παρών, με οποιοδήποτε τρόπο και κυρίως ρωτώντας το.
14. Μην πιστεύετε σε ότι λέει ο πίνακας. Δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο.
15. Όταν τελειώσετε. Κυλήστε το δείκτη στο 'goodbye' και απομακρύνετε τα χέρια σας.

Tips:

1. Αν γίνεται, ένα τρίτο πρόσωπο, να καταγράφει τις απαντήσεις
2. Παίξτε νηφάλιος. Είναι πολύ πιο εύκολο χωρίς αλκοόλ και καπνό.
3. Κρατήστε έλεγχο. Αν ο πίνακας αρχίσει να γίνεται εχθρικός, κλείστε τον με το 15ο βήμα

Κι αυτά τα γράφω για να μην έχεις και παράπονο.
Καλύτερα όμως να ακούσεις την Αμαλία και να μην ασχολήσαι με κόσμους όπου δεν ανήκεις. Κάνε υπομονή ακόμα καμια 80ριά χρόνια το πολύ ακόμα και θα μάθεις για τα πνεύματα σίγουρα

Κι ο πιο μεγάλος φόβος μου,
φοβάται.. μην και δεν τον φοβηθώ

akpeΜέλος
18/05/2003, 16:31:53
Να επισημάνω οτι το πιό επικίνδυνο που μπορείς να "ζητήσεις" απο οτιδήποτε κάλεσες, είναι να σου αποδείξει, υλικά, οτι υπάρχει...

Proteus Team: http://www.proteusteam.cjb.net
Greek Paranormal Webring: http://www.greekparanormalwebring.cjb.net

wiccaΜέλος
27/05/2003, 13:42:20
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΑΘΕΜΑ!
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ?
(ΩΡΑΙΑ!!!!!! ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙ!!)

nataliaΜέλος
27/05/2003, 15:29:47
Γεια σου φίλε OZZY.Χαίρομαι πολύ που θίγεις αυτό το θέμα και πιστεύω να σε βοηθήσω στο να αποφασίσεις αν τελικά θέλεις να συνεχίσεις...
Το μόνο που θα ήθελα να μου πεις αν δεν σε πειράζει είναι αν το κάνεις απλά από περιέργεια ή για κάποιον άλλον λόγο.
Οταν ήμουν στο Λύκειο (Τώρα είμαι 34)είχα χάσει τον αδελφό μου, του οποίου είχα και μεγάλη αδυναμία. Πήγαινα φροντιστήριο, όταν σε κάποιο διάλειμμα είχαμε μείνει μέσα στην τάξη γύρω στα 4 άτομα. Ανοίχτηκε λοιπόν μια συζήτηση γύρβ από τα πνεύματα και η μία κοπέλα είπε ότι αυτή συχνά κάνει συγκεντρώσεις τέτοιου είδους σπίτι τ
Οταν λοιπόν την ρώτησα τον τρόπο και μου είπε για το ποτήρι (δεν θα αναφερθώ στο τρόπο τώρα- μόνο αν θελήσεις αργότερα να μάθεις λεπτομέρειες) σκέφτηκα και εγώ να το προτείνω στη δικιά μου παρέα για να το κανουμε..
Εγώ τότε όμως ήθελα να το κάνω μόνο και μόνο για να επικοινωνήσω -αν γινόταν - με τον αδελφό μου.
Πραγματικά πέτυχε...ή τουλάχιστον έτσι "ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ".
Καταλαβαίνεις τη χαρά και τη συγκίνησή μου όταν πίστευα ότι επικοινωνούσα με τον αδελφό μου.
...Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά. Αρχίσαμε να το βλέπουμε σαν ωραίο παιχνίδι και το κάναμε καθημερινά και ότι ώρα θέλαμε. Αρχισα να αισθάνομαι όμως όταν έφευγα από κει κάπως περίεργα. Δηλαδή, φοβόμουν ότι συνέχεια κάποιος ήταν μαζί μου, αισθανόμουν κρύα ενώ ήταν καλοκαίρι, όλο κοίταγα από πού έρχεται ρεύμα. Επιασα τον εαυτό μου να κάθομαι κουλουριασμένη σε γωνίες του σπιτιού μου και να τρέμω και κάτι τέτοια.
Συνέχιζα όμως... Διαπίστωσα αργότερα ότι από τις απαντήσεις που παίρναμε από το "πνέυμα" ας μου επιτραπεί η έκφραση, αρχίσαμε να έχουμε φαγωμάρα μεταξύ μας και μια επιθετικότητα.
Ξέχασα να σου πω ότι δυο φορές σε κάποιες απαντήσεις που περιμέναμε το ποτήρι έσπασε... Μιλάμε γινόταν σαν άμμος και έτσι το διαλύαμε.
Οι συναντήσεις διήρκησαν περίπου 2-3 μήνες... Ηταν αιτία το ότι τσακώθηκα και με δικούς μου συγγενείς γιατί πιστεύοντας σε πράγματα που μου έλεγε "ο αδελφούλης μου" πως δεν του άρεσαν έτσι όπως γίνονταν , καταλαβαίνεις ότι πήγαινα σπίτι και είχα αντίθετες απόψεις από τους υπόλοιπους.
(Και τι να τους έλεγα ότι δεν ήθελε ο αδελφός μου; Τότε θα ήταν που θα μου φορούσαν το αναάποδο λευκό πουκαμισάκι).
Για να μην σας κουράσω άλλο θα πω στον φίλο Ozzy τι έγινε την τελευταία φορά που μας ανάγκασε να σταματήσουμε και να μην ξανασυζυτήσουμε καν για αυτό το θέμα...
Καλώντας όπως κάθε φορά τον πνεύμα του αδελφού μου, ρωτάγαμε είσαι εδώ; Δεν απαντούσε. Εμείς ξαναρωτάγαμε και αυτό μας έγραφε όχι. Από ' κείνη τη στιγμή που καταλάβαμε την κοροϊδία κατάλαβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά αυτή τη φορά.. Αρχιζε να μας γράφει βρισιές. Μας έλεγε λούστρους και ότι θα μας γ... (συγνώμη), Θέλω να με φοβάστε έγραφε και περιττό να σου πω ότι από κάποια στιγμή και μετά δεν ακουμπούσαμε το δάκτυλό μας στο ποτήρι, όπως πρέπει γιατί όλοι είχαμε τρομάξει.
Ρωτήσαμε ποιος Είσαι; και μπορείς να καταλάβεις την απάντηση Βελζεβούλ έγραψε το ποτήρι και καταλαβαίνεις τι έγινε μετά. Θυμάμαι ότι η μια κοπέλα λιποθυμήσε από την τρομάρα της και γενικά είχαμε πανικοβληθεί όλοι. Το ποτήρι το πετάξαμε από το παράθυρο (πράγμα που δεν έπρεπε) και από τότε δεν σκεφτήκαμε καν να επιχειρήσουμε άλλη τέτοιου είδους συνάντηση.
Τώρα σχετικά με το σπίτι αν είχαν κανένα πρόβλημα στο μέλλον δεν ξέρω γιατί ήταν μια γκαρσονιέρα που νοικιάζαν κατι κοπέλλες από τα Γιάννενα. Ετσι λοιπόν όταν φύγαν λίγο αργότερα από κειδεν ξέρω, αν συμβαίνει κάτι σους επόμενους.
Ταπεινή μου γνώμη φίλε Οzzy είναι ότι κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανένα πνεύμα. Ισως υπάρχουν κάποιες άλλες οντότητες χαμηλού επιπέδου που παρουσιάζονται όπως θέλεις εσύ και σκοπός τους είναι να σε φοβίσουν. Πιστεύω πως παίρνουν δύναμη από αυτό.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που σκέφτομαι.... Ηταν όντως έτσι ή κάποιος από την παρεα (ίσως και χωρίς να το ξέρει) τα προκαλούσε;
Δεν θέλω να το ψάξω ή μάλλον δεν μπορώ να το ψάξω για να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη τότε.
Δεν θέλω να το παίξω ξύπνια και να σου πω μην το κάνεις και τέτοια. Είναι καθαρά δική σου επιλογή όπως και μένα ήταν κάποτε. Και δεν ξέρω αν ποτέ ξανά βρισκόμουν σε μια τέτοια παρέα αν τελικά ξαναδεχόμουν να δοκιμάσω..(κακό του κεφαλιού μου)

Ναταλι

wiccaΜέλος
27/05/2003, 20:11:05
quote:
Οταν λοιπόν την ρώτησα τον τρόπο και μου είπε για το ποτήρι (δεν θα αναφερθώ στο τρόπο τώρα- μόνο αν θελήσεις αργότερα να μάθεις λεπτομέρειες) σκέφτηκα και εγώ να το προτείνω στη δικιά μου παρέα για να το κανουμε..

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ...
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΙΡΙ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ OUIJA?

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
29/05/2003, 01:53:06
Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας.
Φίλη natalia γι αυτό είπα σε προηγούμενη απάντησή μου πως πρέπει αυτός που καλεί να είναι έμπειρος,επειδή υπάρχουν κακά πνεύματα (κατώτερες οντότητες) που το λιγώτερο είναινα σου κάνουν πλάκα.Φυσικά υπάρχουν και χειρότερα.Επίσης,είπα πως πρέπει να υπάρχει η εικόνα κάποιου Αγίου ο οποίος θα "παίξει το ρόλο παρατηρητή" , πέραν του κοινού παρατηρητή που αυτομάτως με την επίκληση θα υπάρξει.Από τους παρατηρητές δεν θα επέμβει κανείς σε όποιο κατώτερω πνεύμα "μπει" μέσα στο ποτήρι γιατί ο "καλών" είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θα κάνει μ'αυτό.Μόνον εάν ο "Καλών" νοιώσει πολύ μεγάλο βάρος στην αριστερή πλευρά του καφαλιού και προς το σβέρκο , θα καταλάβει πωε το πνεύμα είναι κατώτερο και θα πρέπει να το διώξει μιλώντας του ήρεμα και ζητώντας από τον προστάτη Άγιο που θα έχει σαν παρατηρητή να το συνοδεύσει στην έξοδο από το ποτήρι ή από τη συνεδρία.
Επί πλέον σας τονίζω πως χρειάζεται πεπειραμένος ο οποίος καλεί συχνά κάποιο πνεύμα ,(το ίδιο πάντα) και από το οποίο θα ζητήσει να φέρει το πνεύμα του αγαπημένου σας νεκρού.Απ'ευθείας δεν μπορείτε να καλέσετε τον αγαπημένο σας γιατί δεν γνωρίζει,(εκτός των άλλων), ούτε πως θα έλθει ούτε πως θα φύγει.Σημειώστε ότι : όπως φοβάστε εσείς να καλέσετε ένα πνεύμα έτσι "φοβάται" και το αγαπημένο σας πρόσωπο να έλθει "την πρώτη φορά".
Αυτά και τα ξαναλέμε.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

AnathemaΜέλος
29/05/2003, 09:50:02
Πού τα διάβασες αυτά Αναλύων?
Αβάσιμα μου ακούγονται.
Παρατηρητές και αγαπημένα καλά πρόσωπα.
Πράσινα άλογα μπορούμε να καλέσουμε?

Με ποτήρια και ouija boards ΔΕΝ μπορούμε να φέρουμε αγαπημένα πρόσωπα.
Αμφιβάλω αν μπορούμε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Κι ο πιο μεγάλος φόβος μου,
φοβάται.. μην και δεν τον φοβηθώ

VasiliscmΜέλος
10/05/2006, 14:46:07
Είναι πασίγνωστες οι πρώτες παράγραφοι της Γέννεσης που μας περιγράφουν την δημιουργία του κόσμου μας:

quote:
Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην.
2 Η δε γη ήτο άμορφος και έρημος· και σκότος επί του προσώπου της αβύσσου. Και πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων.
3 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω φώς· και έγεινε φώς·
4 και είδεν ο Θεός το φως ότι ήτο καλόν· και διεχώρισεν ο Θεός το φως από του σκότους·
5 και εκάλεσεν ο Θεός το φως, Ημέραν· το δε σκότος εκάλεσε, Νύκτα. Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα πρώτη.
6 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω στερέωμα αναμέσον των υδάτων, και ας διαχωρίζη ύδατα από υδάτων.
...........................................
14 Και είπεν ο Θεός, Ας γείνωσι φωστήρες εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να διαχωρίζωσι την ημέραν από της νυκτός· και ας ήναι διά σημεία και καιρούς και ημέρας και ενιαυτούς·
15 και ας ήναι διά φωστήρας εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να φέγγωσιν επί της γης. Και έγεινεν ούτω.
16 Και έκαμεν ο Θεός τους δύο φωστήρας τους μεγάλους, τον φωστήρα τον μέγαν διά να εξουσιάζη επί της ημέρας, και τον φωστήρα τον μικρόν διά να εξουσιάζη επί της νυκτός· και τους αστέρας· (δηλαδή ο Ήλιος και η Σελήνη)
17 και έθεσεν αυτούς ο Θεός εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να φέγγωσιν επί της γης,
18 και να εξουσιάζωσιν επί της ημέρας και επί της νυκτός και να διαχωρίζωσι το φως από του σκότους. Και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν.
19 Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα τετάρτη.

ΕΡΩΤΩ:

Την πρώτη ημέρα δημιούργησε ο θεός το φως και την τέταρτη τον Ήλιο;

Ποιός μπορεί να απαντήσει;

10/05/2006, 15:43:45
Τι ψάχνεις να βρεις τώρα. Πολλοί αρχαίοι λαοί διατύπωναν την άποψή τους περί της γέννησης του κόσμου μεσω της μυθολογίας. Ετσι και η Βίβλος αποτελεί τη μυθολογία των Εβραίων. Οπως βλέπουμε ξεκινώντας γράφει "Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην." Μα είναι προφανές ότι αυτοί που γράψανε το σημείο αυτό δεν ήξεραν για σύμπαν και περιέγραφαν αυτό που μπορούσαν να δουν. Δηλαδή τον ουρανό και τη γη. Τι ήθελες να γράφει. "Εν αρχή ο Θεός εποίησεν σύμπαν εκ της κβαντικής διακυμάνσεως του μηδενός" ??
Πόσο μάλλον για το φως πριν τον ήλιο...

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

VasiliscmΜέλος
10/05/2006, 16:33:50
Αγαπητέ Agnostic,

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει τι λένε οι Χριστιανοί για το Θέμα.
Τι λέει κάποιος που πιστεύει στην Βίβλο;

Βασίλης

dimitris2Μέλος
10/05/2006, 18:25:19
Το είχα αναφέρει σαν παράδειγμα πέρσι και έχει συζητηθεί.

ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ .
Μα δεν καταλαβαίνετε ότι πριν κατασκευαστεί η γή δεν υπήρχαν μέρες?

Η γέννεση γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν, ευτυχώς που σώθηκε.
Περιέχει νοήματα "εγκεκριμένα εν κόπροις ανθρωπίνης" για όσους ενδιαφέρονται και παραμύθια της χαλιμάς για όσους δεν νοιάζονται.

Ο συγγραφέας ήταν μύστης της αιγυπτιακής σοφίας, σαν υιοθετημένος από τον Φαραώ.

Στην αίγυπτο πήγαν για σπουδές και οι προπάτορές μας, Σόλων , Πυθαγόρας κτλ.

Κι αυτοί δεν έγραψαν, αλλά οι μαθητές τους είπαν τις απόψεις τους κεκαλυμμένες με μύθους."

VasiliscmΜέλος
10/05/2006, 19:56:48
Δημήτρη,

διάβασα την μη απάντησή σου:

quote:
"Εξετάζουμε αν η ημέρα ήταν 24 ώρες ή 24 αιώνες?

Περιέχει νοήματα "εγκεκριμένα εν κόπροις ανθρωπίνης" για όσους ενδιαφέρονται και παραμύθια της χαλιμάς για όσους δεν νοιάζονται.

Ο συγγραφέας ήταν μύστης της αιγυπτιακής σοφίας, σαν υιοθετημένος από τον Φαραώ.

Στην αίγυπτο πήγαν για σπουδές και οι προπάτορές μας, Σόλων , Πυθαγόρας κτλ.

Κι αυτοί δεν έγραψαν, αλλά οι μαθητές τους είπαν τις απόψεις τους κεκαλυμμένες με μύθους."

Διάβασα και το topic.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ.

ΛΕΣ:

quote:

μα ποιοί είστε εσείς; Αυτοί της κυριολεκτικής ερμεινείας; (το παπαδαριό κλπ.)
Ή αυτοί της μεταφορικής ερμηνείας; (οι πιό στριμωγμένοι και ψαγμένοι! που βλέπουν ότι όπως και να τα πάρουν δεν τους βγαίνει;)

Έστω ότι απαντώ για την δεύτερη περίπτωση λοιπόν ΚΑΙ έστω ότι ο Θεός (μιλώντας μεταφορικά) δημιούργησε την Γη την πρώτη Ημέρα (που είναι 24 αιώνες ή ότι άλλο)

ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 24 ΑΙΩΝΕΣ; ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ 4 ΕΠΙ 24 = 96 ΑΙΩΝΩΝ;

ΠΩΣ ΔΗΜΗΤΡΗ;

2η ερώτηση:
Που έχουν χαθεί οι "κυριολεκτικοί" ερμηνευτές της Βίβλου;

Βασίλης

10/05/2006, 19:58:45
Εάν θυμάσαι φίλτατε Δημήτρη τον Σόλωνα, τότε μάλλον θα πρέπει και να θυμάσαι το τι είπαν οι Αιγύπτιοι ιερείς στον Σόλωνα σχετικά με τον πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό.

Θυμάσαι?

Κατά τα άλλα, οι λαοί ανέκαθεν χρειάστηκε να «ερμηνεύσουνε» την ΣΙΩΠΗ που τους περιβάλει, και μιας και ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβαν απάντηση, έφτιαξαν οι ίδιοι (βολικές) απαντήσεις: Γιαχβέ και εκλεκτός λαός (sic)-Δίας και αμέτρητοι Θεοί και ημίθεοι, και πάει λέγοντας.

Ο νοών νοείτω…..

dimitris2Μέλος
10/05/2006, 22:09:31
Θυμάμαι Σβάμπε, περί μνήμης ατλαντίδας κτλ.
Που να ξέρουμε εμείς τι πολιτισμό είχαν τα πανάρχαια χρόνια? αν είχαν.
Πλήν όμως και ο Πυθαγόρας φωτοειδής αστέρας η βάση της κλασικής ελλάδας σπούδασε στην αίγυπτο τα μυστικά που μάλλον είχε σπουδάσει πριν από αυτόν ο Μωυσής. Αυτό προσπαθώ να απαντήσω (και στο φίλο Βασίλη) ότι κάποιος που έχει σπουδάσει σε τέτοιες σχολές δεν πεφτει σε τέτοια λάθη ώστε να τοποθετεί τις ημέρες πριν την δημιουργία του ήλιου. Θα ήταν πολύ χαζός και αμόρφωτος. Αρα κάτι συμβολικό θέλει να πει όπως και η όλη δημιουργία είναι γεμάτη συμβολισμούς. Το ίδιο βλέπουμε και στους Πυθαγορικούς μέχρι την εποχή του Πλάτωνα.

Διευκρυνίζει η παλαιά διαθήκη ότι μια ημέρα είναι (ωσί) χίλιες μέρες στα μάτια του θεού. Και βάζει το ωσί για να μη μετρήσουν οι άνθρωποι λογιστικά 1000 μέρες αλλά να καταλάβουν (όσοι θέλουν να αναλύσουν σε βάθος) ότι η κάθε ημέρα είναι ένα μεγάλο απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

"" ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ .
α ποιοί είστε εσείς; Αυτοί της κυριολεκτικής ερμεινείας; (το παπαδαριό κλπ.)
Ή αυτοί της μεταφορικής ερμηνείας; (οι πιό στριμωγμένοι και ψαγμένοι! που βλέπουν ότι όπως και να τα πάρουν δεν τους βγαίνει;)""

Εμείς εννοώ όλους τους ανθρώπους που ξυπνούν και βλέπουν την αυγούλα. Το ίδιο έκανε και ο Μωυσής και γνώριζε καλά ότι πριν κατασκευαστεί η γή ή ο ήλιος δεν υπήρχαν αυγούλες και ημέρες.

Στην 1η ερώτηση νομίζω απάντησα.
Στη δεύτερη "Που έχουν χαθεί οι "κυριολεκτικοί" ερμηνευτές της Βίβλου;"
λογικό είναι να υπάρχουν ανα τους αιώνες και σήμερα άνθρωποι που με διάφορα κλειδιά μπορούν να ξεκλειδώσουν τα νοήματα. Ισως υπάρχουν και σε αυτό το φόρουμ. Μη περιμένουμε όμως να αποκαλύψει κάποιος δημόσια αυτά που επιμελώς έκρυψαν οι Μύστες ανά τους αιώνες.

Edited by - dimitris2 on 10/05/2006 22:19:42

TelekinesisΜέλος
10/05/2006, 22:56:22
quote:

Εμένα προσωπικά φιλαράκο μου θα μου επιτρέψεις να είμαι της γνώμης οτι η Γένεση γράφτηκε αρκετές χιλιάδες χρόνια μετά την Ελληνική μυθολογία...

Thanks.

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

VasiliscmΜέλος
10/05/2006, 23:11:04
Δημήτρη,

ευχαριστώ άλλη μια φορά για την ΜΗ απάντησή σου.

Λες:

quote:

ΩΡΑΙΑ λοιπόν μετά την κατασκευή της Γης που υπάρχουν μέρες πως γίνεται να μην υπάρχει φως;
Πως γίνεται να δημιουργήθηκε ο Ήλιος δεκάδες αιώνες μετά την ΓΗ; (για τους Χριστιανούς πάντα, διότι η επιστήμη ξέρει και έχει αποδείξει ότι δεν γίνεται)

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ;

Η επιστήμη έχει λύσει από καιρό το πρόβλημα της καταγωγής του Ηλιακού συστήματός μας. Έχει χρονολογίσει την Ηλικία της Γης σε 4,5 δις χρόνια.

Το ιερατείο της Βίβλου, είναι αυτονόητο ότι δεν γνώριζε τα επιστημονικά δεδομένα του σήμερα.
Εσείς όμως που τα γνωρίζετε γιατί ακόμη "δεχόσαστε" την Βίβλο για την καταγωγή της Γης και του ανθρώπου;

Θα μου πείτε λοιπόν ότι όχι "εμεις" αλλά μόνον οι φανατικοί Χριστιανοί δέχονται τις εξηγήσεις της Βίβλου! ΚΑΙ ΟΜΩΣ τα παιδιά μας στα σχολεία διδάσκονται αυτή την φανατισμένη θρησκευτική ερμηνεία ως ΜΑΘΗΜΑ!!!!
Και εκεί (στο σχολείο) δεν υπάρχει κανένας Δημήτρης να τους εξηγήσει τα περί συμβολισμών της ΒΙΒΛΟΥ! Την δέχονται και την διδάσκουν αυτολεξεί.

Πρέπει να πάνε τα παιδιά στο γυμνάσιο για να διδαχθούν την καταγωγή των ειδών σύμφωνα με την επιστημονική θεωρεία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου.
Στο γυμνάσιο μαθαίνουν και για την καταγωγή της Γης και τους αιώνες εξέλιξης γωολογικά.

Βασίλης

10/05/2006, 23:27:21
dimitris2:
«Θυμάμαι Σβάμπε, περί μνήμης ατλαντίδας κτλ.
Που να ξέρουμε εμείς τι πολιτισμό είχαν τα πανάρχαια χρόνια?»

Δεν είναι μονάχα η Ατλαντίδα. Οι ιερείς μίλησαν στον Σόλωνα για ΤΗ ΣΟΦΙΑ που τους δίδαξαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ. Φαντάζομαι να αντιλαμβάνεσαι τους συμβολισμούς…..

dimitris2:
«Πλήν όμως και ο Πυθαγόρας φωτοειδής αστέρας η βάση της κλασικής ελλάδας σπούδασε στην αίγυπτο τα μυστικά που μάλλον είχε σπουδάσει πριν από αυτόν ο Μωυσής.»

Κοίτα να δεις, είναι δεδομένο ότι όλοι πήραν από κάπου και κάτι. Το θέμα είναι ΤΙ ΠΗΡΑΝ?

Δεν είναι τυχαίο που οι Αιγύπτιοι δεν ανέδειξαν έναν Πλάτωνα, έναν Ηράκλειτο, έναν Σωκράτη, έναν Θαλή, έναν Πυθαγόρα ή ακόμα και την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας.

Ο δε Μωυσής, θα μου επιτρέψεις, δεν έκανε και τίποτα το σπουδαίο αγαπητέ. Συμπιλήματα είναι η Πεντάτευχος, και οι μύθοι περί «Γενέσεων» στην Ασία έδιναν και έπαιρναν εκείνα τα χρόνια. Γνωρίζουμε πολύ καλά για παράδειγμα ότι η περιτομή είναι μια Αιγυπτιακή πρακτική, άσχετα εάν οι περισσότεροι νομίζουνε ότι πρόκειται περί «ιδιομορφίας» των λεγομένων Εβραίων.

Τα δε «μυστικά», είναι απλά η διαστρωμάτωση που έδωσε ο κάθε λαός, ανάλογα και το πολιτιστικό του επίπεδο, ως προς το ΑΓΝΩΣΤΟ. Και το ΑΓΝΩΣΤΟ, παρέμεινε.

Ας μην τα φουσκώνουμε λοιπόν τόσο τα θέματα. Είναι πολύ πιο απλά από ότι μας μάθανε να τα βλέπουμε…….