- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Schwabe: Λέμε τώρα..
Παρακαλώ συνεχίστε…….
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
«Παρακαλώ συνεχίστε…….»
Να σαι καλά, να σαι καλά…..![]()
quote:
Schwabe: Μια από τις πλέον γνωστές αξιώσεις «ιστορικότητας» που εγείρουν οι χριστιανοί, είναι και αυτή από ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
Τα χειρόγραφα και όχι μόνο κατά την ταπεινή μου γνώμη οδηγούν στην Αίγυπτο την εποχή του Αχνατών. Μιλούν για «τρισδιάστατο πατέρα», περιέχουν και λέξεις κλειδιά στην Ελληνική γλώσσα και γραφή.
Πότε βασίλεψε ο Αχνατών παρακαλώ;
Λουκάς
Ενώ στην εισήγησή σου λοιπόν αναφέρεις :
....θα ήθελα να το τονίσω για άλλη μια φόρα ότι το θέμα θέλει να δει την ιστορικότητα του Χριστιανισμού τα πρώτα 300 χρόνια στο σύνολο της!
Από τις πρώτες κιόλας απαντήσεις μπλέκεις την ιστορία με την θρησκεία λέγοντας :
Μια “σκληρή” πραγματικότητα για να εκπληρώσουν οι πρώτοι χριστιανοί την εντολή του αναστημένου Ιησού. Από το φόβο των Ιουδαίων οι πρώτοι χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ περιμένανε την έλευση του Παράκλητου. Την μέρα της έλευσης του Παράκλητου έγινε και το πρώτο χριστιανικό κήρυγμα και πολλοί δεχτήκαν το κήρυγμα. Η αρχή έγινε!
Αυτά φίλτατε δεν είναι ιστορικά ντοκουμέντα , αλλά θρησκευτικές παραδόσεις προς χρήσιν των πιστών της θρησκείας την οποία αποδέχεσαι εκ προοιμίου όπως σου την λένε χωρίς να κάνης καμία έρευνα .
Αν θέλεις λοιπόν να συζητήσης σοβαρά για τα πρώτα 300 χρόνια του Χριστιανισμού , θα πρέπη να βγάλης πρώτα τις παρωπίδες του φανατισμού , και να ανοίξης το μυαλό σου για να δεχθή τα ιστορικά ντοκουμέντα που περιγράφουν την μετεξέλιξη της θρησκείας αυτής από κίνημα "Μεσιανιστών" Ιουδαίων σε μια παγκόσμια θρησκεία αποτελούμενη από ένα κράμα θρησκειών με βάση τον Ιουδαϊσμό .
quote:Φίλε/η ΕΡΙΩΠΙΣ , ο ο Αχνατών , ή Ακενατόν , όπως ονομάστηκε ο φαραώ Αμένοφις IV ,ύπολογίζεται ότι έζησε περίπου από το 1353 έως το 1335 πΧ . Ιδρυτής της μονοθεϊστικής λατρείας του Άτον .
ΕΡΙΩΠΙΣ
Πότε βασίλεψε ο Αχνατών παρακαλώ;
Μετά τον θάνατό του επανήλθε η παλαιά θρησκεία , κατεδαφίστηκαν τα τα ιερά του Άτον και διώχθηκαν οι οπαδοί της θρησκείας αυτής .
Σύμφωνα με μία εκδοχή (Γ.Κορδάτος) , ο Μωυσής δεν ήταν Εβραίος , αλλά πραγματικός έκπτωτος Αιγύπτιος πρίγκηπας , οπαδός του Άτον .
quote:
Σύμφωνα με μία εκδοχή (Γ.Κορδάτος) , ο Μωυσής δεν ήταν Εβραίος , αλλά πραγματικός έκπτωτος Αιγύπτιος πρίγκηπας , οπαδός του Άτον .
Ο κάθε συγγραφέας για να πουλήσει το βιβλίο του γράφει ότι θέλει.
Αν δεν σου παραθέτει εδάφια μην πιστεύεις τίποτα αγαπητέ.
Αλλος οικονομάει και άλλος διαβάζει πληρώνοντας 5 ευρώ από την τσέπη του για να αγοράσει το περιοδικό που και αυτό απομυζεί τα λίγα λεφτά που διαθέτουν οι προβληματισμένοι.
Λουκάς
quote:.
Από Sesostris Απεστάλη: 03/08/2007, 23:27:04
Φίλε/η ΕΡΙΩΠΙΣ , ο ο Αχνατών , ή Ακενατόν
Ακέν-αχ-Άττων= Φωτοδέσμη που κινείται περιστρεφόμενη.
Το "Ακέν" πολύ πιθανόν να το πρόφεραν "Ασίννα" δηλ. την γνωστή μας Αθηνά έτσι ακριβώς όπως την ονόμαζαν οι Σπαρτιάτες μαζί με τους Υπόλοιπους Δωριείς.
Αριθμολογούμενα νομίζω ότι ταιριάζουν. ΑΚΕΝ=ΑΘΗΝΗ=76
Σημ: Φίλε Sesostris η Εριώπιδα (μητέρα) απεβίωσε πριν 4 μήνες. (Διατηρώ το νικ για προσωπικούς λόγους)
Λουκάς
quote:
sesostris: Αυτά φίλτατε δεν είναι ιστορικά ντοκουμέντα , αλλά θρησκευτικές παραδόσεις προς χρήσιν των πιστών της θρησκείας την οποία αποδέχεσαι εκ προοιμίου όπως σου την λένε χωρίς να κάνης καμία έρευνα .
Φίλε sesostris αν εσύ έχεις ιστορικά ντοκουμέντα για τα γεγονότα, αν θέλεις μπορείς να τα παρουσιάζεις. Στα όσο είπα το γεγονός είναι ότι το πρώτο κήρυγμα έγινε στην Ιερουσαλήμ! Το γεγονός είναι ότι η πρώτη εκκλησία ήταν στην Ιερουσαλήμ! Ας δούμε τα γεγονότα!
Απλά φίλε sesostris όταν μιλάμε για το χριστιανισμό δεν μπορούμε από την συζήτηση να αποκλίσουμε το χριστιανισμό και δεν είναι σωστό!
Σκέψου να μιλάνε για τους Έλληνες χωρίς τους Έλληνες???????
quote:
sesostris: Αν θέλεις λοιπόν να συζητήσης σοβαρά για τα πρώτα 300 χρόνια του Χριστιανισμού , θα πρέπη να βγάλης πρώτα τις παρωπίδες του φανατισμού , και να ανοίξης το μυαλό σου για να δεχθή τα ιστορικά ντοκουμέντα που περιγράφουν την μετεξέλιξη της θρησκείας αυτής από κίνημα "Μεσιανιστών" Ιουδαίων σε μια παγκόσμια θρησκεία αποτελούμενη από ένα κράμα θρησκειών με βάση τον Ιουδαϊσμό .
Το έκανα στο μήνυμα που απευθυνόταν σε σένα!
Φίλε sesostris δεν έχω πρόβλημα με τους χαρακτηρισμούς, μπορείς να πεις ότι θες για μένα. Ευχαριστώ!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
«Ο κάθε συγγραφέας για να πουλήσει το βιβλίο του γράφει ότι θέλει.
Αν δεν σου παραθέτει εδάφια μην πιστεύεις τίποτα αγαπητέ.»
Αυτό τώρα τι είναι, το αστείο της ημέρας ή φωνή απόγνωσης?
Και ο Χριστιανισμός φίλτατε, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΠΟΥΛΑΕΙ». Και προσπαθεί να το πουλάει έναντι των άλλων δογμάτων, όπως φυσικά κάνουνε και εκείνα με την σειρά τους.
Παραθέτει μήπως τίποτα εδάφια άλλων λαών και ιστορικών ο χριστιανισμός για την ύπαρξη ενός Αβραάμ, ενός Ιησού και μιας Ανάστασης (πλην των όσων οι ίδιοι για τους εαυτούς τους λένε..), και δεν το πήραμε χαμπάρι?
dimitris2:
«Αλλος οικονομάει και άλλος διαβάζει πληρώνοντας 5 ευρώ από την τσέπη του για να αγοράσει το περιοδικό που και αυτό απομυζεί τα λίγα λεφτά που διαθέτουν οι προβληματισμένοι.»
Και άλλος τα ρίχνει στο παγκάρι, στα ευχέλαια, στα τρισάγια, στα 40άντα και πάει λέγοντας ο «ιεροπρεπείς» μηχανισμός αφαίμαξης των Εν Χριστώ προγευομένων.
Και λοιπόν, ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ? Μήπως στην επικεφαλίδα του προβληματισμένου?
Ε ρε αντιλήψεις…..
quote:
"Ο θεός του Αβραάμ ήταν ο Ζευς κλπ."- Yehouda. Hebrew is Greek
Λουκάς
Αγαπητέ Λουκά καλημέρα.
Αν δεν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο για το θέμα του topic, τότε καλό είναι που συζητάς για τον Ακενατόν, για τον Αβραάμ, για τον Ζευς, κλπ! Όλο και κάτι θα μάθουμε και όλα αυτά κάποια σχέση θα έχουνε με το θέμα!
Καλή συνέχεια φίλε.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
«Στα όσο είπα το γεγονός είναι ότι το πρώτο κήρυγμα έγινε στην Ιερουσαλήμ! Το γεγονός είναι ότι η πρώτη εκκλησία ήταν στην Ιερουσαλήμ! Ας δούμε τα γεγονότα!»
Συνεχίζεις να εθελοτυφλείς φίλτατε. Κακό πράγμα η συνήθεια!
Όλα αυτά περί Παρακλήτου και «πρώτης εκκλησίας», είναι θέμα που άπτεται της ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, και δεν αποτελούνε ιστορία.
Μπορείς να αντιληφθείς και να διαχωρίσεις την ιστορία από τον θρησκευτικό μύθο?
Γεγονός είναι ότι δύναται να ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ με τρόπο ανεξάρτητο, ενίοτε και επιστημονικό, αλλά σίγουρα δεν είναι «γεγονότα» το (δήθεν) πρώτο κήρυγμα, η φώτιση του Βούδα ή η φωνή που τάχα άκουσε ο Φαρισαίος Σούλ κατά την πεζοπορία του!
Κάνε μας την χάρη λοιπόν και ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ πρώτα μέσα σου το τι θες να πεις και προπάντων, τι μπορείς να βεβαιώσεις ως αναμφίβολο γεγονός.
el.elyon:
«Απλά φίλε sesostris όταν μιλάμε για το χριστιανισμό δεν μπορούμε από την συζήτηση να αποκλίσουμε το χριστιανισμό και δεν είναι σωστό!»
Άσχετο το σχόλιο με αυτά που σου γράφει ο άνθρωπος!!
quote:
Schwabe: Κάνε μας την χάρη λοιπόν και ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ πρώτα μέσα σου το τι θες να πεις και προπάντων, τι μπορείς να βεβαιώσεις ως αναμφίβολο γεγονός.
Μα έχω πει τι θέλω! Το αναμφίβολο γεγονός είναι τα πρώτα 300 χρόνια του χριστιανισμού!
Η επιθυμία μου είναι απλά να γίνει μια συζήτηση για αυτό το γεγονός από διαφορετικές γωνίες. Και θα ακολουθήσω την επιθυμία μου.
Αν κάποιος νομίζει ότι έχει ιστορικά ντοκουμέντα για το θέμα του topic ας τα παρουσιάζει. Αλλά εγώ δεν επιθυμώ να περιορίσω την συζήτηση μόνο σε όσους έχουν αυτά τα ιστορικά ντοκουμέντα. Ο καθένας που επιθυμεί να πάρει μέρος στην συζήτηση προσφέρει με την συμμετοχή του. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι καθηγητές, οι περισσότεροι είναι μαθητές. Για αυτό καλό είναι οι καθηγητές να μην απαιτήσουν από τους μαθητές να γίνουν καθηγητές αλλά να είναι και στην πραγματικότητα καθηγητές!
quote:
Schwabe: el.elyon:
«Απλά φίλε sesostris όταν μιλάμε για το χριστιανισμό δεν μπορούμε από την συζήτηση να αποκλίσουμε το χριστιανισμό και δεν είναι σωστό!»
Άσχετο το σχόλιο με αυτά που σου γράφει ο άνθρωπος!!
κ, Καθηγητά μπορεί το σχόλιο μου να είναι άσχετο με αυτό που γράφει ο συνάδελφο σας και σας ευχαριστώ για την παρατήρηση αλλά νομίζω ότι δεν είναι άσχετο με το θέμα του topic!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 04/08/2007 11:44:04
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
"Ο θεός του Αβραάμ ήταν ο Ζευς κλπ."- Yehouda. Hebrew is Greek
Φίλε Λουκά κατ’ αρχήν θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια , για τον θάνατο της μητέρας σου .
Το βιβλίο του Yehouda. «Hebrew is Greek» το έχω μεν υπ’ όψιν μου σαν βιβλίο , όμως δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στοιχεία για το περιεχόμενό του .
Το παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο φρόντισε να εξαφανίση όλα τα αντίτυπα αυτού του βιβλίου , και από ότι διάβασα υπάρχουν ελάχιστα διασωθέντα σε χέρια Ελλήνων συλλεκτών .
Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα εκδοθή κάποια μετάφραση του βιβλίου αυτού στην Ελλάδα .
quote:Φίλε dimitris 2 , όταν δεν γνωρίζουμε κάτι , καλο είναι να μην αναφερόμαστε σ’ αυτό .
dimitris 2
Ο κάθε συγγραφέας για να πουλήσει το βιβλίο του γράφει ότι θέλει.
Αν δεν σου παραθέτει εδάφια μην πιστεύεις τίποτα αγαπητέ.
Αλλος οικονομάει και άλλος διαβάζει πληρώνοντας 5 ευρώ από την τσέπη του για να αγοράσει το περιοδικό που και αυτό απομυζεί τα λίγα λεφτά που διαθέτουν οι προβληματισμένοι.
Από την απάντηση που δίνεις είναι ολοφάνερο ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα σε ότι αφορά τον ιστορικό ερευνητή Γιάννη Κορδάτο και το έργο του , και τον μπερδεύεις με τον Λιακόπουλο , το Γεωργιάδη ή δεν ξέρω ποιόν άλλο Ελλαδέμπορο .
quote:Φίλε el.elyon , κατά πρώτον και εντελώς πληροφοριακά ο Ζευς σαν ουσιαστικό δεν είναι άκλιτο και στην αιτιατική κάνει τον Δία ή τον Ζήνα , διάλεξε και πάρε .
el.elyon
Αγαπητέ Λουκά καλημέρα.
Αν δεν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο για το θέμα του topic, τότε καλό είναι που συζητάς για τον Ακενατόν, για τον Αβραάμ, για τον Ζευς, κλπ! Όλο και κάτι θα μάθουμε και όλα αυτά κάποια σχέση θα έχουνε με το θέμα!
Όσο για αυτά που αναφέρει ο φίλος Λουκάς , έχουν έμμεση σχέση με τον ιδρυτή του Ιουδαϊσμού Μωυσή , που αποτελεί και την βάση του Χριστιανισμού .
quote:
el.elyon
Φίλε sesostris αν εσύ έχεις ιστορικά ντοκουμέντα για τα γεγονότα, αν θέλεις μπορείς να τα παρουσιάζεις. Στα όσο είπα το γεγονός είναι ότι το πρώτο κήρυγμα έγινε στην Ιερουσαλήμ! Το γεγονός είναι ότι η πρώτη εκκλησία ήταν στην Ιερουσαλήμ! Ας δούμε τα γεγονότα!Απλά φίλε sesostris όταν μιλάμε για το χριστιανισμό δεν μπορούμε από την συζήτηση να αποκλίσουμε το χριστιανισμό και δεν είναι σωστό!
Σκέψου να μιλάνε για τους Έλληνες χωρίς τους Έλληνες???????
Φίλε el.elyon , για να συνεχίσουμε πρέπει επιτέλους να αποφασίσης για ποιόν Χριστιανισμό θα μιλήσουμε , τον «Ιστορικό» ή τον «Θεολογικό» , , γιατί δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε . Είναι δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις του ιδίου θέματος .
Ο μεν «Ιστορικός» Χριστιανισμός βασίζεται στην διερεύνηση των ιστορικών πηγών , αποκαλύπτοντας μερικές φορές και απορρίπτοντας πλαστά ντοκουμέντα και πλαστογραφίες , ο δε «Θεολογικός» βασίζεται στα γραπτά ιερά κείμενα και τις παραδόσεις όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων και έγιναν αποδεκτά ασυζητητί από τους πιστούς του χωρίς καμία έρευνα . «Πίστευε και μη ερεύνα» .
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα που δεν μπορούν να συζητηθούν μαζί γιατί αυτά που εσύ μέσω του δόγματος σου δέχεσαι σαν de facto γεγονότα , είναι αμφισβητήσιμα ιστορικά .
Εδώ ξεκινήσαμε σύμφωνα με την αρχική σου τοποθέτηση να συζητάμε για την ιστορία του Χριστιανισμού τα πρώτα 300 χρόνια . Αν εσύ τώρα θέλεις να θέσης θεολογικά θέματα , δεν έχεις παρά να ανοίξης ένα νέο θέμα όπου με τους ομοφρονούντες σου μπορείτε να συζητήσετε και να αναλύσετε με την ησυχία σας τα ιερά κείμενα , τα υπαρξιακά σας προβλήματα και τα βιώματά σας .
Με αυτό τον τρόπο όπως τον θέτεις εσύ είναι αδύνατον να συνεχιστή η συζήτηση στο παρόν θέμα .
Φίλε sesostris επαναλαμβάνω η επιθυμία μου είναι να δούμε το γεγονός και όχι την αιτία. Γιατί το γεγονός είναι ένα για όλους ενώ η αιτία δεν είναι μια για όλους.
Αγαπητέ μου έχεις την ελευθερία των κινήσεων.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:Φίλτατε , δεν έχω καμία διάθεση να συμετάσχω σε έναν διάλογο κουφών , όπως τείνει να εξελιχθή το παρόν θέμα .
el.elyon
Φίλε sesostris επαναλαμβάνω η επιθυμία μου είναι να δούμε το γεγονός και όχι την αιτία. Γιατί το γεγονός είναι ένα για όλους ενώ η αιτία δεν είναι μια για όλους.
Αγαπητέ μου έχεις την ελευθερία των κινήσεων.
Θα είναι ματαιοπονία .
quote:
el.elyon: Αγαπητέ Λουκά καλημέρα.
Αν δεν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο για το θέμα του topic, τότε καλό είναι που συζητάς για τον Ακενατόν,
Αγαπητέ φίλε el.elyon, ο λόγος που ανέφερα τον Ακεν-αχ-αττών στο παρόν θέμα ήταν η προσδοκία μου να ανταποκριθεί ο φίλος Schwabe στην ερώτησή μου «πότε έζησε ο παραπάνω αρχαίος Αιγύπτιος φαραώ» μιας και έφτασε και έθιξε το θέμα των χειρογράφων.
Τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας δυστυχώς έχουν παρερμηνευθεί και κακοποιηθεί από πολλούς μελετητές και «επιστήμονες». Ας μη ξεχνάμε ότι ανάμεσα στα χειρόγραφα βρέθηκαν και οι Χάλκινοι Πίνακες οι οποίοι χρονολογούνται από το 1400-1700 π.Χ.
Ο Robert feather στο βιβλίο του The Copper Scrolls Decoded αγγίζει όσο κανείς άλλος την αλήθεια, αλλά λόγω φτωχών Ελληνικών χάνει το τρένο. Πετυχαίνει όμως να αποδείξει ότι οι Χάλκινοι Πίνακες που βρέθηκαν με τα υπόλοιπα χειρόγραφα της νεκρής θάλασσας δεν παρήχθησαν ποτέ στην Παλαιστίνη και ότι είναι κατά 1400 χρόνια τουλάχιστον αρχαιότερα βασίζοντας τις μελέτες του στις μεταλλουργικές έρευνές του. Ο ίδιος είναι επιστήμονας μεταλλουργός, το κύρος του και τα πορίσματα των εργασιών του δεν τα αμφισβήτησε τουλάχιστον μέχρι σήμερα κανείς. Οπότε όλες οι θεωρίες για την ηλικία της Ελληνικής γραφής πάνε περίπατο. (Σημ. Υπάρχουν διάσπαρτες Ελληνικές λέξεις οι οποίες μαρτυρούν την «πίστι» σ’ ένα μέγιστο τριαδικό θεό, που όλα μαρτυρούν ότι είναι η θεά Αθηνά, η θεά που έδωσε τ’ όνομά της και στον εν θέματι Φαραώ). Κάτι που οι δικοί μας τουλάχιστον γλωσσολόγοι, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, αρχαιολόγοι κλπ περνούν απαρατήρητα.
Βέβαια το θέμα της μετανάστευσης του Ηλιακού ιερατείου απ΄ την Αίγυπτο στην Παλαιστίνη για πολλούς δεν συνδέεται με το αρχικό Ιουδαϊκό ιερατείο πριν αυτό αλλοτριωθεί απ’ άλλα αλλογενή ιερατεία.
Αν λοιπόν κάποιος θελήσει να ερευνήσει την συμβολή του Ελληνιστικού Ιουδαϊσμού στην δημιουργία του μορφώματος που σήμερα ονομάζουμε «Ιστορικό Χριστιανισμό» υποχρεωτικά πρέπει να περάσει απ’ το Κουμράν και τους Εσσαίους και στην συνέχεια να ετοιμάσει ταξίδι διακοπών για τους ναούς του Ηλίου (Αγνού Απόλλωνος) στην Αίγυπτο.
Τα πράγματα φίλε μου δεν είναι τόσο χαζά όσο νομίζουν μερικοί. Τίποτα από όσα αναφέρονται σ’ αυτά τα κείμενα δεν είναι τυχαίο.
Αν έχουμε διάθεση και καιρό μπορούμε να τα διερευνήσουμε ακόμα περισσότερο και να δούμε πως το Ισλάμ για παράδειγμα άθελά του έγινε ο μόνος γνήσιος κληρονόμος αυτής της αρχαίας θρησκείας και κοσμοθεωρίας και πως πίσω απ’ όλα αυτά βασιλεύει ο Σείριος.
Αγνός Απόλλων, φίλε μου, Αγνός Απόλλων.
Λουκάς
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ Τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας δυστυχώς έχουν παρερμηνευθεί και κακοποιηθεί από πολλούς μελετητές και «επιστήμονες». Ας μη ξεχνάμε ότι ανάμεσα στα χειρόγραφα βρέθηκαν και οι Χάλκινοι Πίνακες οι οποίοι χρονολογούνται από το 1400-1700 π.Χ.
Ο Robert feather στο βιβλίο του The Copper Scrolls Decoded αγγίζει όσο κανείς άλλος την αλήθεια, αλλά λόγω φτωχών Ελληνικών χάνει το τρένο. Πετυχαίνει όμως να αποδείξει ότι οι Χάλκινοι Πίνακες που βρέθηκαν με τα υπόλοιπα χειρόγραφα της νεκρής θάλασσας δεν παρήχθησαν ποτέ στην Παλαιστίνη και ότι είναι κατά 1400 χρόνια τουλάχιστον αρχαιότερα βασίζοντας τις μελέτες του στις μεταλλουργικές έρευνές του. Ο ίδιος είναι επιστήμονας μεταλλουργός, το κύρος του και τα πορίσματα των εργασιών του δεν τα αμφισβήτησε τουλάχιστον μέχρι σήμερα κανείς.
Φίλε Λουκά , πάρα πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις για τους «Χάλκινους Πίνακες» , ειδικότερα όταν τα συμπεράσματα αυτά δεν τα έκανε κάποιος Έλληνας , που θα μπορούσε να κατηγορηθή για παραποίηση των στοιχείων .
Τί είναι αυτοί οι «Χάλκινοι Πίνακες» σε ποια γλώσσα είναι γραμμένοι , και σε τι αναφέρονται ;
Γιατί στο βιβλίο που έχω εγώ «Τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας» , που αναφέρει την ιστορία και το περιεχόμενο των χειρογράφων , δεν υπάρχει τίποτα για αυτούς τους «Χάλκινους Πίνακες» .