ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

wholemind61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
11/12/2009, 19:44:57
Ας το δούμε πρακτικά φιλε Αλεξ.. Τι λες; Ο άνθρωπος ζει συνειδητά; ή ζει με έναν μηχανικό παρορμητικό τρόπο οπού κυβερνιέται από τα διάφορα εγώ;

Πες μου.

Όταν λέω συνειδητά δεν εννοώ κάποιων που έχει αυτόπραγματωθεί.. αλλά κάποιον που αποκτά σταδιακή αυτοσυνείδηση όχι μέσα από τον νου αλλά με την «επαφή» αυτής της καθαυτού ουσία του.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

11/12/2009, 20:05:07
quote:
Μονό νομίζεις. Όλα είναι μέσα στην φαντασία σου. Έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα ότι «αν αυτό είναι έτσι τότε θα έκανα εκείνο»
«Αν αυτό ήταν αλλιώς τότε θα έκανα το άλλο». Όλα αυτά είναι τα αν που δεν έχουν καμιά πραγματική υπόσταση. Όλα αυτά τα αν είναι μέσα στην σφαίρα του νου. Αυτά σε κρατάνε δέσμιο.

Μου φανερώνεις ότι παλεύεις με μια προκατάληψη.

quote:
Ας το δούμε πρακτικά φιλε Αλεξ.. Τι λες; Ο άνθρωπος ζει συνειδητά; ή ζει με έναν μηχανικό παρορμητικό τρόπο οπού κυβερνιέται από τα διάφορα εγώ;

Βασικά ο άνθρωπος έχει το διακαίωμα να ζεί όπως αυτός θέλει.Ο καθένας να κοιτάει την δουλειά του,αν σε εσένα δουλεύει αυτή η ιστορία με τα εγώ,τότε καλώς.

11/12/2009, 20:26:40
Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να ζει κάνει όπως θέλει. Δεν πηγαμε «εμείς» και είπαμε πρέπει να ζείτε έτσι. Αλλά ΟΤΑΝ κάποιος θέλει να ζήσει συνειδητά τότε υπάρχει μονό ένας τρόπος ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

Αν κάποιος θέλει να έχει συγκέντρωση πρέπει να τη αποκτήσει να προσπαθήσει. .δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή έχεις συγκέντρωση ή δεν έχεις.

Τα εγώ είναι μια πραγματικότητα που αρνησε να δεις. Έχεις θυμό. Λαγνεία. περηφάνια και πολλά αλλά. Αυτά τα εγώ λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο στο διανοητικό σου και στο συναισθηματικό σου. Είσαι κάτω από την επιρροή των σκέψεων που προκαλούν.

Είσαι κάτω από την επιρροή των συναισθημάτων που προκαλούν και γενικά όλα είναι κάτω από αυτήν την επιρροή. Αυτή η επιρροή δεν είναι μια ελεύθερη βούληση αλλά μια μηχανική ζωή που επισκιάζει την συνείδηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο και να το αρνησε. Δεν είναι κάτι που με βολεύει. Δεν είναι ο τρόπος μου. Είναι αυτό που αντιμετωπίζω ζώντας συνειδητά και κατανοώντας το που προσκολλάτε η συνείδηση και τι είναι αυτό που δεν μου επιτρέπει να ΕΙΜΑΙ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

11/12/2009, 20:33:22
quote:
Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να ζει κάνει όπως θέλει. Δεν πηγαμε «εμείς» και είπαμε πρέπει να ζείτε έτσι.

Δέν το λές άμεσα,αλλά με έμεσο τρόπο.

quote:
Αν κάποιος θέλει να έχει συγκέντρωση πρέπει να τη αποκτήσει να προσπαθήσει. .δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή έχεις συγκέντρωση ή δεν έχεις.

Τα εγώ είναι μια πραγματικότητα που αρνησε να δεις. Έχεις θυμό. Λαγνεία. περηφάνια και πολλά αλλά. Αυτά τα εγώ λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο στο διανοητικό σου και στο συναισθηματικό σου. Είσαι κάτω από την επιρροή των σκέψεων που προκαλούν.

Είσαι κάτω από την επιρροή των συναισθημάτων που προκαλούν και γενικά όλα είναι κάτω από αυτήν την επιρροή. Αυτή η επιρροή δεν είναι μια ελεύθερη βούληση αλλά μια μηχανική ζωή που επισκιάζει την συνείδηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο και να το αρνησε. Δεν είναι κάτι που με βολεύει. Δεν είναι ο τρόπος μου. Είναι αυτό που αντιμετωπίζω ζώντας συνειδητά και κατανοώντας το που προσκολλάτε η συνείδηση και τι είναι αυτό που δεν μου επιτρέπει να ΕΙΜΑΙ.

Όλα αυτά που λές δέν είναι δικά σου,αλλά του Σαμαέλ.Συγνώμη αλλά αυτά που λένε οι αρχαίοι 'Ελληνες φιλόσοφοι μου φένονται πολύ πιο σημαντικά.

Θα μπορούσε κάποιος αντί να προσπαθεί μάταια να σκοτώνει τα εγώ του,να εφαρμόσει την μεσότητα του Αριστοτέλη.

Edited by - alex22 on 11/12/2009 20:36:28

11/12/2009, 20:47:04
Μέσα σε αυτό που λέμε αγάπη, όταν αυτή δεν πηγάζει από την συνείδηση περιέχει πόθο, κτητικοτητα, και εγωισμούς διαφόρων ειδών. Αυτη είναι η αγαπη που υπάρχει στην επιφάνεια των πραγμάτων, στην περιφέρεια του 4ου κύκλου εκεί που η κατανόηση είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Όταν λέμε «σε αγαπώ» τι πραγματικά εννοούμε;

Ποσό βαθιά μέσα μας υπάρχει ο φόβος της απορρίψεις από τον άλλο και πόσο βαθιά η ικανοποίηση της αποδοχής; Αυτά είναι των εγώ, της επιφάνειας όχι της ουσίας.

quote:
Όλα αυτά που λές δέν είναι δικά σου,αλλά του Σαμαέλ.Συγνώμη αλλά αυτά που λένε οι αρχαίοι 'Ελληνες φιλόσοφοι μου φένονται πολύ πιο σημαντικά.

To λέει δεν το λέει.. είτε αυτός είτε κάποιος άλλος...είναι μια αντιμετωπίσιμη πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο που πολλά οντά όταν προχωρούν αυτά που λένε μοιάζουν . Στο πρώτο κύκλο της ανθρωπότητας δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση.Δηλ αυτα που ειπε ο χριστος ειναι για πεταμα επιδη δεν τα σκεφτεικαμε εμεις πρωτοι. Να ο εγωκεντρισμος!!

Στο είπα.. αντιμετωπίζεις μια προκατάληψη!!

quote:
Θα μπορούσε κάποιος αντί να προσπαθεί μάταια να σκοτώνει τα εγώ του,να εφαρμόσει την μεσότητα του Αριστοτέλη.

δηλ ;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

11/12/2009, 20:58:29
quote:
Μέσα σε αυτό που λέμε αγάπη, όταν αυτή δεν πηγάζει από την συνείδηση περιέχει πόθο, κτητικοτητα, και εγωισμούς διαφόρων ειδών. Αυτη είναι η αγαπη που υπάρχει στην επιφάνεια των πραγμάτων, στην περιφέρεια του 4ου κύκλου εκεί που η κατανόηση είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Όταν λέμε «σε αγαπώ» τι πραγματικά εννοούμε;

Ποσό βαθιά μέσα μας υπάρχει ο φόβος της απορρίψεις από τον άλλο και πόσο βαθιά η ικανοποίηση της αποδοχής; Αυτά είναι των εγώ, της επιφάνειας όχι της ουσίας.

Και νομίζεις οτι άμα κάποιος προσπαθεί να σκοτώσει τα εγώ του,θα γεννηθεί μέσα του η αληθινή αγάπη?Ενας άνθρωπος που έχει εγώ,δέν μπορεί να αγαπήσει αληθινά? Η αγάπη έρχεται μόνη της, δέν θα σκοτώσεις τα εγώ σου για να την αποκτήσεις.Προσωπικά,δέν ασχολούμε με τα εγώ μου αλλά αυτό δέν με εμποδίζει να νιώθω την αληθινή αγάπη.Ξέρω πολύ καλά τη σημαίνει αληθινή αγάπη.

quote:
quote: Θα μπορούσε κάποιος αντί να προσπαθεί μάταια να σκοτώνει τα εγώ του,να εφαρμόσει την μεσότητα του Αριστοτέλη.

δηλ ;

Ισορροποία ή καλύτερα να ενώσεις το "καλο" με το κακό".

quote:
To λέει δεν το λέει.. είτε αυτός είτε κάποιος άλλος...είναι μια αντιμετωπίσιμη πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο που πολλά οντά όταν προχωρούν αυτά που λένε μοιάζουν . Στο πρώτο κύκλο της ανθρωπότητας δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση.Δηλ αυτα που ειπε ο χριστος ειναι για πεταμα επιδη δεν τα σκεφτεικαμε εμεις πρωτοι. Να ο εγωκεντρισμος!!

Στο είπα.. αντιμετωπίζεις μια προκατάληψη!!

Ο χριστός δέν είπε κάντε αυτές τις τεχνικές και θα φωτιστείτε.

Αυτό το "εμείς πρώτοι" δέν έχει καμία σχέση με αυτό που λέω.Μου κάνει εντύπωση που δέν το καταλαβαίνεις.Είπα οτι ο δρόμος για την αυτογνωσία είναι καθαρά προσωπικός και δέν λέγεται σε κάποιον άλλον γιατί δέν έχει νόημα,ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο .

Edited by - alex22 on 11/12/2009 21:20:36

11/12/2009, 21:24:14
quote:
Ενας άνθρωπος που έχει εγώ,δέν μπορεί να αγαπήσει αληθινά?

Όσο έχει εγώ όχι. Αν κάποια στιγμή απουσιάσουν τότε μπορεί να γευτεί αυτό που λες. Αλλά μονό όταν απουσιάσουν.

quote:
Ισορροποία ή καλύτερα να ενώσεις το "καλο" με το κακό"

Η ενώσει του καλού με το κακό δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό πάλι υπάρχει εξάλειψη. Στον θάνατο των εγώ το καλό και το κακό δεν υπάρχουν. Πια η διάφορα;

Πως θα τα ενώσεις στην πράξη επειδή αυτό έχει αξία. Το να πεις ότι θα τα ενώσεις είναι μια κουβέντα. ΔΗΛ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;
Ισορροποία ή καλύτερα να ενώσεις το "καλο" με το κακό".

Με το να ενώσει το "καλό" και το "κακό". Η ενώσει του καλού με το κακό δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό πάλι υπάρχει εξάλειψη. Στον θάνατο των εγώ το καλό και το κακό δεν υπάρχουν. Πια η διάφορα;

Πως θα τα ενώσεις στην πράξη επειδή αυτό έχει αξία. Το να πεις ότι θα τα ενώσεις είναι μια κουβέντα. ΔΗΛ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;

quote:
Ο χριστός δέν είπε κάντε αυτές τις τεχνικές και θα φωτιστείτε.

Είπε πολλά. Ένα από αυτά είναι ότι πρέπει να γίνουμε σαν τα παιδιά. Ένα άλλο ότι πρέπει να γεννηθούμε δεύτερη φορά. Είπε πολλά στο επί του όρους ομιλία, είπε αγρυπνάτε και προσεύχεστε και κάποια αλλά…

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

11/12/2009, 21:31:01
quote:

Μήν περιμένεις να σου πώ τον δικό μου τρόπο.

quote:
Η ενώσει του καλού με το κακό δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό πάλι υπάρχει εξάλειψη. Στον θάνατο των εγώ το καλό και το κακό δεν υπάρχουν. Πια η διάφορα;

Η διαφορά είναι οτι δέν μπορείς να σκοτώσεις τα εγώ σου.

Οκ,καλό βράδυ.

Edited by - alex22 on 11/12/2009 21:32:56

11/12/2009, 21:43:15

quote:
ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο .

Όταν κάποιος θέλει να συγκεντρωθεί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Πρέπει να συγκεντρωθεί. Πες μου εσύ κάτι άλλο. Δεν υπάρχει φίλε Αλεξ. Αυτός είναι ο τρόπος! Η συγκεντρώνεσαι ή όχι.

Όταν κάποιος θέλει να έρθει στην χωρίς εγώ κατάσταση ή στην επίγνωση της παρουσίας του,ή στην αυτοενθυμηση ή στην ψυχολογική αυτοπαρατήρηση ή στην αυτοσυνείδηση ή στην αίσθηση του παρατηρητή ή όπως αλλιώς θέλεις…πρέπει ο νους να σιωπήσει. Πρέπει όλοι οι κυματισμοί σε όλα τα επίπεδα να σωπάσουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ο διαλογισμός ανθίζει μέσα στην σιωπή. Αυτός είναι ο τρόπος δεν υπάρχει άλλος. Όλα τα αλλά είναι αυταπάτες που δημιουργεί ο νους για να κινείτε και τελικά.. να σου κλέβει την προσοχή οδηγώντας σε από την μια σκέψη στην άλλη, από τον ένα συλλογισμό στον άλλο, από το ένα συμπέρασμα στο άλλο, από την μια θεωρία στη άλλη από την μια αμφιβολία στην άλλη!! Πάντα να κινείτε ..ποτέ να σταματά. Αυτό φίλε δεν είναι ελεύθερη βούληση αλλά επισκίαση της συνείδηση από τα εγώ.

Η μάχη του Αρτζουνα ,οι αθλοι του Ηρακλή, τα πάθη του Χριστού, το χρυσόμαλλο δέρας, το ταξίδι στην Ιθακη ,η μέδουσα και πολλά αλλά.. δεν είναι παρά η «μάχη που κάνει η συνείδηση για να απελευθερωθεί από όλα αυτά που την επισκιάζουν!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

11/12/2009, 21:51:13
Κόλλησες στις λέξεις. Σκοτώσεις, εξαλείψεις, ισορρόπησεις.

Όταν υπάρχει ισσοροποια δεν μπορεί να εκδηλωθεί ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όταν δυο δυνάμεις είναι ίσες και αντίρροπες.. τότε η μια εξουδετερώνει την άλλη. Εξουδετερώνει..

Αυτό λέγετε στον αποκρυφισμό συνθετικός συλλογισμός και εξαλείψει μέσω αυτής της συνθέσεις. Συνθέτεις τα αντίθετα και τα αυτοανερεις μέχρι που ο νους να ησυχάσει. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ... αλλιώς ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

el.elyonΜέλος
02/08/2007, 10:22:49
Καλημέρα σε όλους.

Στην Ελλάδα όταν μιλάνε για το Χριστιανισμό συνήθως αποφεύγουν να μιλάνε για τα πρώτα 300 χρόνια του Χριστιανισμού. Για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα θέμα αποκλειστικά για αυτά τα πρώτα 300 χρόνια του Χριστιανισμού. Απλά θα ήθελα να τονίσω ότι το θέμα είναι ιστορικό και αφόρα την ιστορικότητα του Χριστιανισμού τα πρώτα 300 χρόνια. Σαφώς και το θέμα είναι πολύ μεγάλο και μπορεί κάποιοι να θέλουν να πούνε και για τον ιστορικό Ιησού ή τον ιστορικό Παύλο και αυτό είναι καλό αλλά θα ήθελα να το τονίσω για άλλη μια φόρα ότι το θέμα θέλει να δει την ιστορικότητα του Χριστιανισμού τα πρώτα 300 χρόνια στο σύνολο της!

Χριστιανισμός τα πρώτα 300 χρόνια.......

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

rasputinΜέλος
02/08/2007, 22:34:46
Ενδιαφέρον.
Ο Χριστιανισμός τα πρώτα 300 χρόνια λοιπον...

Θα μπορουσε καλλιστα να αλλαξει ο τιτλος του θεματος σε: "Πρωτοχριστιανοι: Γνωστικοι και διαφορες γνωστικες σχολες"...

Και για να κανουμε την αρχη.

Ποια ειναι η δικη σου αποψη για τη κατασταση που επικρατουσε τα πρωτοχριστιανικα χρονια ?

02/08/2007, 23:50:40
Πράγματι είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα !
Θα πρέπη να ξεκινήσουμε από τους πρώτους "Μεσιανιστές" οπαδούς της Ιουδαϊκής αυτής αίρεσης στις Εβραϊκές κοινότητες στα λιμάνια κυρίως της Μεσογείου , να συνεχίσουμε με την μετάλλαξη του αρχικού νοήματος από τον Παύλο που από επαναστατικό κίνημα την μετέτρεψε σε μοιρολατρική αποδοχή της υποτέλειας , μέχρι την οριστική αποδοχή της νέας θρησκείας από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες , οι οποίοι θεώρησαν ότι τους βόλευε όπως ήταν σαν ενιαία θρησκεία της αυτοκρατορίας και την επέβαλλαν δια της βίας .
03/08/2007, 00:30:17
Πράγματι, ένα θέμα που έχει ειπωθεί αρκετές φορές και που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε την εξέλιξη που θα έχει .
Ακόμα και αν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για τον λόγο της επικράτησης του Χριστιανισμού .

Πάντως συμφωνώ ότι το θέμα πρέπει να ξεκινήσει από τον Μεσσιανισμό και τις μεσσιανικές δοξασίες για την έλευση του Μεσσία .

el.elyonΜέλος
03/08/2007, 10:28:41
Καλημέρα.

quote:
rasputin: Και για να κανουμε την αρχη.
Ποια ειναι η δικη σου αποψη για τη κατασταση που επικρατουσε τα πρωτοχριστιανικα χρονια ?

Η κατάσταση που επικρατούσε τα πρωτοχριστιανικά χρόνια δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, η ελληνική σοφία και η Ιουδαϊκή θρησκεία ήταν ο κόσμος που γεννήθηκε ο χριστιανισμός, ήταν η τότε πραγματικότητα. Μια “σκληρή” πραγματικότητα για να εκπληρώσουν οι πρώτοι χριστιανοί την εντολή του αναστημένου Ιησού. Από το φόβο των Ιουδαίων οι πρώτοι χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ περιμένανε την έλευση του Παράκλητου. Την μέρα της έλευσης του Παράκλητου έγινε και το πρώτο χριστιανικό κήρυγμα και πολλοί δεχτήκαν το κήρυγμα. Η αρχή έγινε!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
03/08/2007, 10:53:27
quote:

Πράγματι είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα !
Θα πρέπη να ξεκινήσουμε από τους πρώτους "Μεσιανιστές" οπαδούς της Ιουδαϊκής αυτής αίρεσης στις Εβραϊκές κοινότητες στα λιμάνια κυρίως της Μεσογείου , να συνεχίσουμε με την μετάλλαξη του αρχικού νοήματος από τον Παύλο που από επαναστατικό κίνημα την μετέτρεψε σε μοιρολατρική αποδοχή της υποτέλειας , μέχρι την οριστική αποδοχή της νέας θρησκείας από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες , οι οποίοι θεώρησαν ότι τους βόλευε όπως ήταν σαν ενιαία θρησκεία της αυτοκρατορίας και την επέβαλλαν δια της βίας .

Φίλε sesostris θα πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από μας τους ίδιους, από την διάθεση μας. Από την διάθεση για διάλογο με σεβασμό προς την άλλη άποψη. Με σεβασμό προς όλους. Γιατί αγαπητέ μπορεί εσύ να έχεις μελετήσει το θέμα (αυτό είναι καλό ) και να έχεις βγάλει τα δικά σου συμπεράσματα αλλά μπορεί κάποιος άλλος να μην έχει μια πλήρη εικόνα και να μην έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αν θεωρείς ότι τα δικά σου συμπεράσματα και ο δρόμος που ακολούθησες είναι αλάθητα τότε μπορείς να μας δείξεις το δρόμο!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

03/08/2007, 11:08:31
Επειδή ορισμένοι εθελοτυφλούνε εξ επαγγέλματος, πράγματι αξίζει να γνωρίζει κανείς ορισμένα ιστορικά στοιχεία ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙ, και όχι η «καταγραφή» της κάθε αίρεσης.

Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι κατά την διάρκεια του 2ου αιώνα (το, 2ΟΥ το τονίζουμε) ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΠΕΡΙ «ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ» ΤΟΥ «ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΗΤΑΝΕ ΑΠΛΑ Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Ε Σ.

Και διευκρινίζω ότι αναφερόμαστε στον 2ο αιώνα, ΔΙΟΤΙ ΚΑΘ’ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (όπου υποτίθεται άνθιζε ο Χριστιανισμός..) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΕΡΙ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ (έστω και με από τα μαλλιά τραβηγμένη φαντασία) ΑΒΙΑΣΤΑ ΣΤΟΥΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι, ενώ από όλους τους υπόλοιπους λαούς και νομάδες της περιοχής ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΥΠΩΝ, από τους λεγομένους χριστιανούς, δεν ανεβρέθηκε έως σήμερα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΑΦΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΙΣΟΥ ΤΟΥ 2ΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Προκειμένου όμως να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο δημιουργείται εκ του Μεσσιανισμού η αίρεση των χριστιανών, ας δούμε κάτι σχετικό.

Μια από τις πλέον γνωστές αξιώσεις «ιστορικότητας» που εγείρουν οι χριστιανοί, είναι και αυτή από ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

Ανακαλύφθηκαν το 1947 στο Κουμράν, βορειοδυτικά της Νεκράς Θάλασσας, και είναι κάμποσοι ρόλοι περγαμηνές, γραμμένες στα εβραϊκά (περιέχουνε κείμενα της αποκαλούμενης από τους χριστιανούς «Παλαιάς Διαθήκης») με κείμενα των προφητών.

Ενώ στους περισσότερους δεν προκύπτουνε ιδιαίτερα στοιχεία που να είναι ικανά να φωτίσουνε τα θρησκευτικά δρώμενα της εποχής, σε κάποιον από τους ρόλους αυτούς βρέθηκαν, σαν σχόλιο στα κείμενα του προφήτη Χαμπακούκ, περιγραφές διωγμών εναντίον ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ καθώς και την εκτέλεση του αρχηγού της, που στο εβραϊκό κείμενο αναφέρεται με τον τίτλο «Δάσκαλος της Δικαιοσύνης».

(σημ: οι εβραϊκές αιρέσεις που επικαλούνταν την γνώση της ορθής ερμηνείας των κειμένων καθώς και οι διάφοροι που εμφανίστηκαν ως «προάγγελοι» ή «Μεσσίες», υπήρξανε σε αφθονία εκείνα τα χρόνια της δυστυχίας και δεισιδαιμονίας….)

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν την ανακάλυψη αυτών των περγαμηνών της Νεκρής Θάλασσας, πλημμύρισε ο τύπος πολλών κρατών με άρθρα «ειδικών» που «εξηγούσαν» πως ο αρχηγός αυτός δεν θα μπορούσε να ήτανε άλλος από……………………τον Ιησού (!), και πως οι περγαμηνές αυτές έπρεπε να υιοθετηθούνε ΑΜΕΣΑ ως τα πιο παλιά μνημεία του χριστιανισμού!!!!

Και ΒΕΒΑΙΩΣ, έτσι και έγινε.

Οι πιστοί αποδέχθηκαν άμεσα το «βιβλικό εύρημα» (?) και χωρίς να θέσουνε ούτε το παραμικρό ερώτημα ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ, τα όσα τους σερβίρισαν οι μεταπράτες.

Εξάλλου, η πίστη είναι και ανάγκη και συνήθεια.

Βέβαια, το γεγονός ότι οι περγαμηνές αυτές δεν αναφέρουνε ούτε το παραμικρό για Ιησού, Χριστιανούς, μαθητές, Υιό Θεού, άμωμο σύλληψη και άλλα ευφάνταστα, αυτό τους αφήνει παγερά αδιάφορους….

Αργότερα, αιώνες αργότερα, με στήριγμα τις μεσσιανικές προσδοκίες των εβραίων δομείται ο χαρακτήρας του Ιησού, δίχως να αποκλείουμε την συλλογική μνήμη εβραίων σε πρόσωπα/ραβίνους που έδρασαν ως επίδοξοι σωτήρες/απελευθερωτές.

el.elyonΜέλος
03/08/2007, 11:09:26
quote:

Πράγματι, ένα θέμα που έχει ειπωθεί αρκετές φορές και που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε την εξέλιξη που θα έχει .
Ακόμα και αν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για τον λόγο της επικράτησης του Χριστιανισμού .

Πάντως συμφωνώ ότι το θέμα πρέπει να ξεκινήσει από τον Μεσσιανισμό και τις μεσσιανικές δοξασίες για την έλευση του Μεσσία .

Αυτό που υπάρχει είναι ο Χριστιανισμός και οι Χριστιανοί! Το θέμα είναι ξεκάθαρο, τα πρώτα 300 χρόνια του χριστιανισμού! Τα πρώτα 300 χρόνια του χριστιανισμού είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει! Γιατί κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα γεγονότα αλλά μπορεί να αμφισβητήσει την ΑΙΤΙΑ! Η υπάρξει του ανθρώπου είναι ένα γεγονός που είναι αποδεχτό από όλους. Η ΑΙΤΙΑ της υπάρξεις δεν είναι αποδεχτή από όλους!

Το θέμα θέλει να δει τα γεγονότα και ο καθένας ας ορίζει την ΑΙΤΙΑ!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
03/08/2007, 11:13:51
quote:
Schwabe: Επειδή ορισμένοι εθελοτυφλούνε εξ επαγγέλματος,

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

03/08/2007, 11:18:14
Επίσης, και ως σκέψη στο όλο θέμα και προσέγγιση, ας δούμε και λίγα στοιχεία για την κάθε άλλο παρά καινοφανή αξίωση της Ανάστασης εκ νεκρών.

Αλήθεια, έχουμε σκεφτεί ΠΟΣΕΣ φορές έχει προϋπάρξει ο μύθος του θανάτου και της ανάστασης? Την σημειολογία του συνδυασμού?

Όταν οι Ευρωπαίοι κατακτητές ανακάλυψαν την Νότια Αμερική διαπίστωσαν κατάπληκτοι ότι οι ιθαγενείς, που δεν είχανε ιδέα τι εστί χριστιανισμός, λάτρευαν έναν Θεό που πεθαίνει και ανασταίνεται. Ο Θεός Κβετσαλκοάτλι σταυρώθηκε επάνω σε έναν ξύλινο σταυρό, εξαιτίας της αγνωμοσύνης των ανθρώπων που ήρθε να σώσει….

Στο «Αρχαίο Λεξικό» του Κίνγκςμπορουνγκ διαβάζουμε ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της χερσονήσου του Γιουκατάν, λάτρευαν τον «σωτήρα» Μακάμπ, γεννημένο από την ΑΜΜΩΜΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΣΙΡΙΜΠΙΡΑ, μέλος κάποιας «αγίας τριάδας», που φόρεσε ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ και σταυρώθηκε σε ΞΥΛΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ. Έμεινε πεθαμένος για ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ και έπειτα αναστήθηκε και αναλήφθηκε στον ουρανό….

Είναι γνωστό ότι ο Μαρντούκ ήταν ο Θεός της Βαβυλώνας. Ήταν ο Θεός του ανοιξιάτικου ήλιου που νίκησε τον δράκοντα του αρχικού χάους, τον Τιαμάτ. Οι λατρευτές του πίστευαν ότι πεθαίνει κάθε χειμώνα και ανασταίνεται την άνοιξη. Τιμούσαν τον θάνατο του με πολυήμερο πένθος και στην συνέχεια ακολουθούσε ένα χαρμόσυνο γλέντι για να γιορτάσουν ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. Η λατρεία του Μαρντούκ ενσωματώθηκε τελικά στην εβραϊκή θρησκεία με το θρύλο της Εσθήρ και του μαρδοχαίου….

Τεράστια δημοτικότητα απολάμβανε κατά την αρχαιότητα και η λατρεία του Αδώνιδος, ο οποίος επίσης ΠΕΘΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΝ κάθε χρόνο. Μητέρα του ήταν η Μύρα που ταυτίστηκε με το δέντρο της σμύρνας. Κατά την ανάσταση του οι λατρευτές του Αδώνιδος χαιρετιόντουσαν στους δρόμους με την τυπική φράση «Άδωνις Ανέστη»….
(να σημειώσουμε πως η λέξη Άδωνις σημαίνει «Κύριος»….)

Βλέπουμε λοιπόν 1200 χρόνια και πλέον ΠΡΙΝ από την εμφάνιση της αίρεσης του εβραιοχριστιανισμού, η λατρεία του «Θεού» που πεθαίνει και ανασταίνεται να είναι διαδεδομένη σε όλες τις παραλιακές χώρες της Μεσογείου.

Συμπτώσεις? Τυχαίο?

Παρόμοιοι θρύλοι θεών που πέθαιναν και ανασταίνονταν συναντώνται στους Θεούς Μίθρα, Ταμούζ, Διόνυσου, του Όσιρι και άλλων πολλών.

Αλήθεια, πόσοι παπάδες τα λένε αυτά στους πιστούς τους? Πόσοι θα θέλανε να τα γνωρίζουνε οι πιστοί τους?

Λέμε τώρα..