ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/06/2010, 20:59:10
Όχι βρε Βιομηχανικέ μου, δεν σε παρεξήγησα...
Δεν θεώρησα απαραιτητο το να είσαι ευγενικός, αφού δηλώνεις μορφωμένος...Εσύ,τι δηλωνεις σε θέματα, ηθικής, σεβασμού;
Εντελώς ..εξελικτικά το θέμα:Ο δυνατός επιβιώνει;....
Ότι δεν κραιτέσαι αγόρι μου κι είσαι ταύρος εν υαλοπωλείο, το έχω αντιληφθεί εδώ και καιρό,αλλά, έλεγα, μήπως τη γλυτώναμε....
Πρώτον,αν δούμε, ότι διαβάζεται απο ότι γράφεις, εσύ δεν απαντάς
στα θέματα, αλλάζεις συνέχεια αντικείμενο και σ αυτο μην το παίζεις τρελίτσα....
Που είναι η θεωρία του Δαρβίνου και τι νέο,δικό της προσφέρει, για να έχει δικαίωμα λόγου,αλλά και ....ύπαρξης;
Ποτέ δεν έφερες, ούτε μια περίπτωση, που να αποδειχτει λάθος, η Αγία Γραφή....Όλο υπεκφευγεις και βρίζεις μετά, για επιβεβαίωση...Τονίζοντας, ότι τις πράξεις σου κανουν άλλοι...
Ρε συ, ακόμη στη ζούγκλα είσαι, ή πας για πολιτικός;....
09/06/2010, 21:51:55
Τρώω πίτσα..
09/06/2010, 22:32:24
quote:
Πρώτον,αν δούμε, ότι διαβάζεται απο ότι γράφεις, εσύ δεν απαντάς
στα θέματα, αλλάζεις συνέχεια αντικείμενο και σ αυτο μην το παίζεις τρελίτσα

Μάλλον με μπερδεύεις με εσένα...Εκνευριστική άρνηση να απαντήσεις σε ερωτήσεις μέχρι του σήμειου που έπρεπε να σε προκαλέσω φραστικά για να απαντήσεις και πάλι να δώσεις μισές απαντήσεις...

quote:
Δεν θεώρησα απαραιτητο το να είσαι ευγενικός, αφού δηλώνεις μορφωμένος...Εσύ,τι δηλωνεις σε θέματα, ηθικής, σεβασμού;
Εντελώς ..εξελικτικά το θέμα:Ο δυνατός επιβιώνει;.

Άλλο ένα σημείο άγνοιας. Η λέξη δεν είναι survival of the strongest αλλά survival of the fittest. Fit σημαίνει καλύτερα προσαρμοσμένος στο περιβάλλον, εξού και τα παντελόνια που εφαρμόζουν καλά στο σώμα (φιτ). Γιατί ρε άνθρωπε ενώ έχεις συμφωνήσει ότι τα κείμενα πρέπει να τα διαβάζουμε στο πρωτότυπο εμπιστεύεσαι τη μετάφραση τρίτων και μάλιστα άσχετων με το θέμα που μόνος τους σκοπός είναι ΟΧΙ η αναζήτηση της αλήθειας αλλά η προάσπιση των θρησκευτικών τους πιστεύω

Η ηθική με την αλήθεια δεν είναι πάντα μαζί. Η ειλικρίνεια είναι ηθική συμπεριφορά αλλά η αλήθεια δεν είναι πάντα ηθική. Για παράδειγμα σε ένα υιοθετημένο παιδί μπορεί η γνώση του ότι οι πραγματικοί του γόνεις το εγκατέλειψαν να προκαλέσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μπορεί να μην είναι ηθικό να το πληροφορήσουμε για την αλήθεια, τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία... Αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι η αλήθεια είναι αυτή και υπάρχει πάντα η ίδια.

Η ατομική βόμβα δεν είναι κάτι ηθικό, αυτό δε σημαίνει ότι αμφισβητείται η επιστημονικότητα της λειτουργίας της. Οι αρχές που τη διέπουν είναι γνωστές στους φυσικούς και είναι αληθείς...

quote:
Που είναι η θεωρία του Δαρβίνου και τι νέο,δικό της προσφέρει, για να έχει δικαίωμα λόγου,αλλά και ....ύπαρξης;

Άλλη πάλι μυθολογία των δημιουργιστών. Μπράβο είσαι καλό φερέφωνο... Πληροφοριακά, "δημοσιογράφε", δεν έπρεπε να ρωτάς εμένα αλλά να ψάξεις και να διαβάσεις.

Αλλά επειδή είσαι τεμπελάκος θα σου απαντήσω

http://en.wikipedia.org/wiki/Level_of_support_for_evolution

47 από τα 50 Νόμπελ ιατρικής ή φυσιολογίας αφορούσαν σε έρευνες σχετικές με την εξέλικτική θεωρία(βασιζόμενες στην αποδοχής της)

Η βιομηχανία των φαρμάκων, εφαρμόζει συνεχώς εξελικτικές θεωρήσεις για να φτιάξει καινούρια φάρμακα.

Η εξέλιξη θεωρείται αναπόσπαστο τμήμα της βιολογίας και κεντρικότερος άξονας των εξηγήσεων που δίνει στον κόσμο

Και εν πάσει περιπτώσει... Όταν η ανθρωπότητα ρωτάει "από πού έρχομαι;" η επιστήμη οφείλει να δώσει μια αληθή απάντηση.

quote:
Ποτέ δεν έφερες, ούτε μια περίπτωση, που να αποδειχτει λάθος, η Αγία Γραφή....Όλο υπεκφευγεις και βρίζεις μετά, για επιβεβαίωση...Τονίζοντας, ότι τις πράξεις σου κανουν άλλοι...
Ρε συ, ακόμη στη ζούγκλα είσαι, ή πας για πολιτικός;.

Το ότι η Αγία Γραφή μιλάει για επίπεδη γη και ήλιο να γυρίζει γύρω από αυτήν σου φτάνει;

Επίσης, αν δεν αμφισβητείται ποτέ γιατί ο κάθε χριστιανός καταλαβαίνει τα δικά του; Γιατί οι καθολικοί από το ίδιο βιβλίο βγάζουν άλλα συμπεράσματα; Γιατί οι προτεστάντες βγάζουν άλλα συμπεράσματα; Οι ίδιοι οι Χριστιανοί δεν έχουν συμφωνήσει ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ η Αγία Γραφή και ζητάς να σου απαντήσω στο αν διαψεύδεται; Συνενοήσου με τους υπόλοιπους και πες μου ΤΙ ΛΕΕΙ πρώτα και μετά θα σου απαντήσω αν διαψεύδεται. Αν δεν ξέρεις καλά καλά τι πιστεύεις μην περιμένεις ο άλλος να λάβει και θέση...

Είναι η τρίτη φορά που θα ρωτήσω... για να φανεί ποιος δεν απαντάει σε ερωτήσεις... Γιατί δε διαβάζεις την εξέλιξη από τις πηγές της; Γιατί δε συστήνεις στο μέσο αναγνώστη να εξετάσει ΌΛΑ τα δεδομένα;

Edited by - IndustrialAngel on 09/06/2010 22:37:46

09/06/2010, 22:35:37
Όσο για το ζεν που πρότεινε ο γείτονας, έχω να ρωτήσω το εξής...τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο κόσμος που το χρησιμοποιεί; Σε πρακτικό επίπεδο...ανακάλυψε ας πούμε τη θεραπεία κάποιας αρρώστιας;
09/06/2010, 23:11:42
09/06/2010, 23:21:06
Απο που θες να αρχίσω,Βιομηχανικέ μου;...
Βρε αγόρι μου, εγώ σου απαντάω, σου λέω, ότι δεν τα διαβάζεις,δεν απαντάς κι ο εγωισμός σου σου λέει, ότι δεν απαντάω;
Βρε ...βλέπουν κι άλλοι..΄Εστω κάποιοι, που δεν θέλουν να τους περνάνε για χαζούς....
Μην ζορίζεις την τύχη σου...
Το ο δυνατός επιβιώνει,είναι γνωστό ρητό,για τον κόσμο, λέω, εκτος της γυάλινης μπάλας σου...τώρα, αν βρήκες κανένα επιστημονικό όρο
για να το ....κατοχυρώσεις πάλι, τι να πω, είσαι ..καπιταλιστής των εννοιών....Καλά, ρε όλα δικά σου τα θέλεις;
Σε ρωταω αν θεωρείς τον εαυτό σου ηθικό , σοβαρό και με αρχές, τι αλαμπουρνέζικα, μου τσαμπουνάς;; Δεν έχεις τρόπους και αρχές, σου γράφω, τι ανάλυση των εννοιών, επιχειρείς;;
Τα χεις χάσει εντελώς;
Για τους δαρβινιστές, σου λέω, τι πρόσφεραν, πέραν του γνωστού και έρευνες πάνω σε γνωστά αντικειμενα;Δικό τους πεδίο, όχι υπάρχων, έκαναν κανένα;
Μπορείς να απαντήσεις καμιά φορά;
Η Αγία Γραφή, δεν λέει πουθενά, ότι η γή είναι ακίνητη και ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω της....Δεν έχει βγει πουθενά, που η επιστήμη, να την έβγαλε λάθος....
Τελεία και παύλα..
09/06/2010, 23:29:29
ή ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αραμενίζουμε..
Ιδού η απορία
09/06/2010, 23:45:36
09/06/2010, 23:48:00
09/06/2010, 23:49:03
DiostasΜέλος
07/09/2006, 01:58:35
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

1). Στην κρίσιμη στιγμή πρέπει να αποκλειστεί η εκτίμηση της κατάστασης, η ανθρώπινη λογική και το ανθρώπινο εγώ.
Κατηγορηματικά απαγορεύονται οι ερωτήσεις του τύπου: « Τι θα απογίνω? Θα ζήσω?»
Πρέπει να βλέπουμε την Υπέρτατη Βούληση σ’ αυτό , που έχει συμβεί.

2). Ποτέ και κανένα πρόβλημα η δοκιμασία δεν στέλνεται για να γονατίσει η να τιμωρηθεί ο άνθρωπος.
Ο Θεός ποτέ δεν στέλνει μια δοκιμασία, που δεν μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος.
Σε οποιοδήποτε γεγονός που συμβαίνει, κρύβεται η θετική αρχή, που στοχεύει στην ανάπτυξη των ανώτερων επιπέδων του ανθρώπινου «Εγώ» μας.
Και στην φοβερότερη κατάσταση υπάρχει η δημιουργική όψη, ασχέτως αν μας είναι πολύ δύσκολο να την διακρίνουμε και να την αισθανθούμε αμέσως.
Οτιδήποτε, που κάνει ο Θεός- είναι για το καλλίτερο.

3). Στις κρίσιμες στιγμές ποτέ δεν πρέπει να φοβόμαστε η να κακιώνουμε- αυτό είναι πάντα ήττα.
Ο φόβος για το μέλλον- είναι απιστία στον Θεό, απιστία στην Υπέρτατη Θέληση.
Γι΄ αυτό στην κρίσιμη στιγμή πρέπει πιο συχνά να επαναλαμβάνουμε :
« Γεννηθήτω το Θέλημά Σου Κύριε»- αυτό βοηθάει να ξεπεραστεί ο φόβος.
Ο εκνευρισμός- είναι επίσης απιστία στον Θεό, απιστία στο βαθύ θετικό που συμβαίνει.
Πρέπει μια για πάντα να πούμε στον εαυτό μας : « Στον Θεό δεν υπάρχει η έννοια της τιμωρίας. Υπάρχει μόνο η δοκιμασία, που βοηθάει να υπερβείς τον εαυτόν σου για να πλησιάσεις τον Θεό.»

4). Ότι και να συμβεί- πριν απ’ όλα πρέπει να σώζουμε το αίσθημα της Αγάπης μέσα στην ψυχή.
Να λέμε ακατάπαυστα: « Ότι και να μου συμβεί, Κύριε, ότι δυστυχίες και να πέσουν επάνω μου- η Αγάπη μου για Σένα δεν ελαττώνεται».
Στις κρίσιμες στιγμές μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο χάριν της μη αναμενόμενης, απότομης αύξησης της Αγάπης μας προς τον Θεό.
Η καλοψυχία, η επιθυμία να βοηθήσεις τους άλλους στις κρίσιμες στιγμές- είναι μια έμμεση μορφή προσέγγισης στον Θεό.

5). Πρέπει από πριν να ετοιμαζόμαστε για τις δοκιμασίες.
Μπορούμε να αναπαράγουμε νοερά την κατάρρευση και την διάψευση των επιθυμιών, τις απώλειες και να λέμε συνεχώς: « Κύριε, δέχομαι τα πάντα σαν απαραίτητη κάθαρση της Αγάπης μου για Σένα. Ότι και να μου συμβεί- η Αγάπη μου για Σένα μόνο μεγαλώνει.»
Δεν επιτρέπεται να φοβόμαστε το μέλλον, ούτε να λυπούμαστε για το παρελθόν.
Το πιο επικίνδυνο πράγμα στην κρίσιμη στιγμή- είναι να αναζητάς τους φταίχτες, να κατηγορείς τον εαυτόν σου η τους άλλους, να κακιώνεις.

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

07/09/2006, 12:52:31

Φίλε Diosta υποθέτω ότι αυτούς τους κανόνες τους έχεις θεσπίσει εσύ.
Άρα θα πρέπει να έχεις βιώσει πολλές κρίσιμες καταστάσεις διότι αλλιώς θα ήταν εντελώς άτοπο να θεσπίσεις κανόνες...

Ισχυρίζεσαι ότι σε μία κρίσιμη κατάσταση πρέπει να αποκλειστεί η εκτίμηση της κατάστασης και η ανθρώπινη λογική...

Φοβάμαι ότι αυτός ο κανόνας οδηγεί στην καταστροφή και όχι στην επιβίωση...

Αντιθέτως,η σωστή εκτίμηση και λογική κρίση είναι αυτή ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ που μπορεί να βρει τρόπους για να ξεφύγει από την οποιαδήποτε κρίσιμη κατάσταση.

Ισχυρίζεσαι ότι απαγορεύονται οι ερωτήσεις "Τί θα απογίνω?Θα ζήσω?".Όντως,τέτοια ερωτήματα αποτελούν χάσιμο πολύτιμου χρόνου ωστόσο προκύπτουν μοιραία ακόμα και στους πιο γενναίους(διότι από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει χαώδης διαφορά).

Η ουσία κατεμέ είναι η εξής:Φυσικά και πρέπει να έχουμε σεβασμό και πίστη στους πάνσοφους θεούς,φυσικά και δεν πρέπει να φοβόμαστε ή να κακιώνουμε,όμως η πρωταρχική σκέψη σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλει να είναι η εξής:Πρέπει να βρω έναν τρόπο για να ζήσω!!

Φοβάμαι ότι δίχως το ανώτερο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και τη θέληση να μείνουμε όρθιοι τα πράγματα είναι σκούρα...

Συμφωνώ,τέλος,με αυτό που λες ότι "και στη φοβερότερη κατάσταση υπάρχει η δημιουργική όψη".Έτσι είναι...

maraTΜέλος
07/09/2006, 14:39:57
φίλε diosta ενδιαφέροντες οι κανόνες επιβίωσής που παραθέτεις.
βέβαια όλοι αυτόι οι κανόνες για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν τη δύσκολη στιγμή προηποθέτει πως τους έχεις κάνει βίωμα στην καθημερινότητά σου. μόνο αν έχεις μάθει να ζεις καθημερινά με αυτή την πίστη της "θετικής δοκιμασίας", μόνο αν στην ζωή σου δέχεσε ότι όλα συμβαίνουν για καλό και υπάρχει ανώτερος σκοπός για ότι κακό σου τυχαίνει, μόνο τότε θα μπορείς να αποδώσεις στην έκτακτη ανάγκη.
εμένα όλα αυ΄τοί οι κανόνες μου θυμίζουν την "θετική άποψη" με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας άσχετα αν πιστεύουμε σε κάποιον θεο ή όχι, φτάνει να πιστεύουμε στην έκληση της θετικής ενέργειας μέσω των θετικών σκέψεων.
με λίγα λόγια, θεωρώ πως άν κάποιος αποφασίσει μόνο στην κρίσιμη στιγμή να αναλύσει και να εφαρμόσει τους κανόνες που παραθέτεις τότε βράστα Χαράλαμπε!!
φυσικά αν έχει βάλει στην ζωή του και ζει με την θετικότητα που περιγράφεις τότε μόνο με την ΨΥΧΡΗ ΛΟΓΙΚΗ (η οποία λογική του θα διέπεται από το πνέυμα της θετικότητας) θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.
το συναίσθημα σε περιόδους κρίσης και ειδικά αυτών που απειλούν τη ζωή μας, περισεύει. με την πίστη πως όλα θα πάνε καλά (για να προκαλέσουμε την θετική ενέργεια προς βοήθειά μας) και με λογικές και μεθοδικές κινήσεις, μόνο τότε θα γλυτώσουμε το τομαράκι μας και ίσως και των άλλων που βρίσκονται γύρω μας.
10/09/2006, 15:26:06
Αγαπητέ Diotstas το τι χαρακτηρίζει και εννοεί ο καθένας μας << κρίσιμη κατάσταση >> είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την καθολική μας άποψη για την ζωή.

Απο εκεί και μετά ο όρος << κανόνες επιβίωσης>> με παραπέμπει σε συνθήκες πολέμου, σεισμού, πλημμύρας κλπ οπου εκεί δεν μπορώ να διανοηθώ οτι θα προλάβουμε να φιλοσοφήσουμε το Θεϊκό θέλημα και να σκεφτούμε και την εμπειρία που θα αποκομίσουμε [ αν την γλυτώσουμε].

Σε μια τέτοια περίπτωση μόνο η ψυχραιμία και η λογική μπορεί να μας βοηθήσει και εκ των υστέρων συμφωνώ οτι πρέπει να προσευχηθούμε και να ευχαριστήσουμε τον Θεό μας.

Νομίζω οτι τέτοια γεγονότα δεν είναι μέσα στην καθημερινότητα μας όμως.

Τα υπόλοιπα που μας συμβαίνουν και δεν μας αρέσουν θα τα χαρακτήριζα σαν κουραστικά προβλήματα αλλά όχι απειλητικά για την ζωή μας.

Φιλικά

10/09/2006, 17:28:56
Καλησπέρα!
Αγαπητέ Diostas, αυτά που παραθέτεις είναι η άποψή σου για το πώς οφείλουμε
να επιβιώνουμε στις κρίσιμες καταστάσεις, ή είναι κάτι που
μεταφέρεις από κάπου;

Ο λόγος που σου κάνω αυτή την ερώτηση είναι επειδή ο τρόπος γραφής
του μηνύματος δεν αποκαλύπτει το αν είναι άποψή σου, ή μεταφορά
κάποιας άλλης άποψης.

Έχει σημασία αυτό;
Για εμένα, έχει σημασία. Όταν συνομιλώ και έχω να απαντήσω στην
άποψη του συνομιλητή μου, η οποία ενδεχομένως ξεκινά με μια
φράση του τύπου: "πιστεύω ότι", "έχω τη γνώμη ότι" κλπ. με
βάζει στη σκέψη ότι ο συνομιλητής μου αναζητά έναν διάλογο και δε
θεωρεί την άποψή του τελική.
Αλλιώτικα, διαβάζοντας μια παράθεση κειμένου, χωρίς να φαίνεται
μια χροιά ερωτήματος από το συνομιλητή μου, μπορεί και να
παρανοήσω: Θέλει ο συνομιλητής μου να μου περάσει μια "διδασκαλία";
θέλει να μου πει την εμπειρία του; θέλει συζήτηση, τί θέλει;

Δηλαδή, δυσκολεύομαι ακριβώς να εντοπίσω το σκοπό της συζήτησης...

Και μια που στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρεσαι σε Κανόνες,
μπλέκομαι περισσότερο, γιατί η λέξη "κανόνας", αναφέρεται σε κάτι
που δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κριτικής ή αμφισβοίτησης.
Είναι έτσι;

Θα μπορούσες, αν ήθελες να μου διευκρινήσεις αυτά τα ερωτήματα;

14/09/2006, 04:29:16

μερικες φορες η αλεπου στριμωχνει τον λαγο, και τοτε αυτος αντιδρα επιθετικα και την σκαπουλαρει

ενας ειναι ο κανονας στην Φυση σε κρισιμες καταστασεις: ο θανατος σου η ζωη μου

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

αγνοώνΜέλος
14/09/2006, 13:05:49
θα συμφωνήσω με τον jonniebegood.

μερικές φορές δε χρειάζεται καν να σκέφτεσαι,αλλά να δρας εντελώς ενστικτωδώς.