ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

EPAITHS90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
NathanielΝέο Μέλος
22/08/2007, 03:36:52
"...γεννηθέντα ου ποιηθέντα..."
Αυτό λέει το Σύμβολο της Πίστεως της ορθοδοξίας.
χμ... σημαίνει ότι η έννοια της δημιουργίας δεν υπήρχε πριν τη Δημιουργία των Πάντων γύρω μας. Έτσι ο Θεός/Δημιουργός δεν έχει δημιουργό.
Αν κάτσεις να το σκεφτείς πολλή ώρα θα τρελαθείς.
Υπάρχουμε απλά για να υπάρχουμε, δεν υπάρχει δικαιολογία για τη δημιουργία μας. Άρα, αν υπάρχει Δημιουργός καλά θα κάνει να έχει τις απαντήσεις που ζητάω να μου δοθούν, αν πάλι δεν υπάρχει, υποθέτω ότι δεν υπάρχει Δημιουργός. Μόνο ένας Μαριονετίστας.
Impious VarmintΜέλος
22/08/2007, 12:16:50
quote:
Αν έψαχνες και εσύ, με ειλικρίνεια και χωρίς προκατάληψη, στην Αγία Γραφή, θα μπορούσες να βρεις και εσύ την εξήγηση που ζητάς.

Φαίνεται όμως, και συμπάθα με που το λέω, πως δεν σε ενδιαφέρει να βρεις την εξήγηση, παρά κουβέντα να γίνεται.

Αγαπητέ Ψηλέ πραγματικά θα ήθελα να μελετήσω την Αγία Γραφή προς αναζήτηση απαντήσεων αλλά ακόμη και εφοδιασμένος με ειλοκρίνεια να ήμουνα και χωρίς προδιάθεση να την αμφισβητήσω,θεωρώ πως είναι λιγάκι δύσκολο κάθως οι Γραφές προκατειλημμένες από την φύση τους.Πως μπορώ εγώ να βρώ απαντήσεις από κείμενα τα οποία με οδηγούν από έναν συγκεκριμένο δρόμο σε ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα χωρίς να μου προσφέρουν εναλλακτικές?

Οσο για την "κατηγορία" ,δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που απλά παραθέτει τις απόψεις τους.Προσωπικά μπορώ να πω ότι εμφανίζομαι περισσότερο διαλλακτικός σε σχέση με άλλα άτομα.Και όπως πιστεύω πως πολύ καλά γνωρίζεις η ισχυρή προσκόλληση δεν μας βοηθά να δώσουμε εξηγήσεις...

Impious Varmint

22/08/2007, 15:27:20
quote:

ψηλε,
εκτιμω την καλη σου προθεση απεναντι μου, και σε διαβεβαιονω για την αντιστοιχη δικη μου καλη προθεση απεναντι σου.

αν και μιλαμε την ιδια γλωσσα περιεργως δεν καταλαβαινωμαστε! τι να πω! σου παρεθεσα αρκετα εδαφια που ξεκαθαρα λενε οτι ο Ιησους σαν ανθρωπος ειχε ΣΑΡΚΑ και ΑΙΜΑ.
το λογικο ειναι να το δεχτεις!
κι ομως αντ΄αυτου μου λες, οτι ο Ιησους.. σαν ανθωπος με σαρκα και αιμα.. ηταν ταυτοχρονα.. και θεος ο οποιος ειναι πνευμα!

δηλαδη μου λες οτι ο Θεος αφησε το συμπαν, τον ουρανιο τοπο του απο οπου διοικει τα παντα, και μαζι του αφησε τον ουρανο και ο γιος του, και ηρθαν μαζι στη γη ο ενας με σαρκα, ο αλλος σαν πνευμα, (αλλα παρολα αυτα ηταν ενα και το αυτο) και γιατι το εκαναν;

πραγματικα δεν το καταλαβαινω; μπορεις να μου το εξηγησεις;

τι σημαινει ο ορος Θεος και ανθρωπος ταυτοχρονα;

(εγω τον μονο ανθρωπο που γνωρισα και ηταν και θεος ταυτοχρονα ηταν ο Γκαλης)

μηπως εννοεις κατι τετοιο;

ας μεινουμε μεχρι εδω μηπως βγαλουμε καποια ακρη.

Φίλε eidos,
Ο άκτιστος Θεός, ενσαρκώθηκε και πήρε τη μορφή ενός από τα τελειότερα κτίσματά του, τον άνθρωπο.

Ο Θεός είναι ο μόνος άκτιστος, τα άλλα όλα είναι κτίσματα. Για το Θεό γνωρίζουμε, από δικές Του μαρτυρίες, πως υπάρχει σε τρεις υποστάσεις (τρις-υπόστατος), Ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα.

Με το να λες πως ο Θεός είναι πνεύμα, τον περιορίζεις και, εσύ, το δημιούργημα, προσπαθείς να "χωρέσεις" σε μια λέξη, σε μια έννοια Αυτόν που είναι άχρονος, αχώρητος, ασύλληπτος, αδιάστατος, ……

Ο Θεός βρίσκεται παντού και όχι μόνο στον "ουράνιο τόπο", σε κάποιον συγκεκριμένο τόπο, όπως, για λόγους εύκολης και συμβατικής αντίληψης, μας έχουν μάθει από μικρά παιδιά.

Ο Θεός ενσαρκώθηκε και με τον τρόπο αυτό ήλθε πιο κοντά στο εκλεκτό του κτιστό δημιούργημα που το προόριζε να γίνει κληρονόμος Του . Ο Θεός-άνθρωπος θυσιάστηκε για το δημιούργημά του και δεν το έκανε γιατί Αυτός χρωστούσε σε κάποιους, αλλά οικιοθελώς υπέμενε το μαρτύριο ως άνθρωπος διότι σε ανθρώπους απευθυνόταν. Οπότε, δεν τίθεται θέμα του "παίρνω πίσω κάτι που το έχω προσφέρει", όπως λες εσύ.

Για το τι σημαίνει Θεός και άνθρωπος ταυτόχρονα, στον Ορθόδοξο συγγραφικό πλούτο των φωτισμένων Πατέρων της Εκκλησίας μας, υπάρχουν πάρα πολλές αναλύσεις, τις οποίες αξίζει να διαβάσεις, πράγμα που είναι προτιμότερο από μια δική μου εξήγηση.

Πρόσεξε αυτό που ακολουθεί:

ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Γ
8 Και ήκουσαν της φωνής Κυρίου του Θεού περιπατούντος εν τω παραδείσω το δειλινόν, και εκρύβησαν ό τε Αδάμ και η γυνή αυτού από προσώπου Κυρίου του Θεού εν μέσω του ξύλου του παραδείσου.

"Κυρίου του Θεού περιπατούντος εν τω παραδείσω"; Άκουσαν τον Θεό να περπατά στον παράδεισο το δειλινό;
Ένα πνεύμα μπορεί να περπατά στον παράδεισο; Το πνεύμα μιλά;

***Σε ευχαριστώ και εγώ για την καλή σου πρόθεση και ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο τη συζήτηση.

el.elyonΜέλος
22/08/2007, 15:55:53
quote:
eidos: αν και μιλαμε την ιδια γλωσσα περιεργως δεν καταλαβαινωμαστε! τι να πω! σου παρεθεσα αρκετα εδαφια που ξεκαθαρα λενε οτι ο Ιησους σαν ανθρωπος ειχε ΣΑΡΚΑ και ΑΙΜΑ.
το λογικο ειναι να το δεχτεις!
κι ομως αντ΄αυτου μου λες, οτι ο Ιησους.. σαν ανθωπος με σαρκα και αιμα.. ηταν ταυτοχρονα.. και θεος ο οποιος ειναι πνευμα!

Ιωάννης 20 : 24 – 28,

«24 Θωμάς δε, εις εκ των δώδεκα, ο λεγόμενος Δίδυμος, δεν ήτο μετ' αυτών ότε ήλθεν ο Ιησούς.
25 Έλεγον λοιπόν προς αυτόν οι άλλοι μαθηταί• Είδομεν τον Κύριον. Ο δε είπε προς αυτούς• Εάν δεν ίδω εν ταις χερσίν αυτού τον τύπον των ήλων και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων, και βάλω την χείρα μου εις την πλευράν αυτού, δεν θέλω πιστεύσει.
26 Και μεθ' ημέρας οκτώ πάλιν ήσαν έσω οι μαθηταί αυτού και Θωμάς μετ' αυτών. Έρχεται ο Ιησούς, ενώ αι θύραι ήσαν κεκλεισμέναι, και εστάθη εις το μέσον και είπεν• Ειρήνη υμίν.
27 Έπειτα λέγει προς τον Θωμάν• Φέρε τον δάκτυλόν σου εδώ και ίδε τας χείρας μου, και φέρε την χείρα σου και βάλε εις την πλευράν μου, και μη γίνου άπιστος αλλά πιστός.
28 Και απεκρίθη ο Θωμάς και είπε προς αυτόν• Ο Κύριός μου και ο Θεός μου.»

Και απεκρίθη ο Θωμάς και είπε προς αυτόν• Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

eidosΜέλος
22/08/2007, 16:14:33
ψηλε, μολις εστειλα ενα μηνυμα στον Ελ.ε. και ακομα ειμαι ψιλοσυγχισμενος απο αυτα που δεν ηθελα, αλλα αναγκαστηκα να γραψω, απο την αδιαλακτη σταση του.

κοιταξε! μιλαμε για το ιδιο ζητημα, αλλα ειναι προφανες οτι το βλεπουμε, μεσα απο αλλο πρισμα.

για να τεκμηριωθει η πιστη καποιου, (μοιαζει με ενα παζλ, οσο βαζεις τα κομματια στη σωστη τους θεση, ειναι ολα καλα, οταν ομως βαζεις κομματια απο αλλο παζλ, στο δικο σου, η παλι βαζεις τα κομματια λαθος, τοτε το παζλ, δεν συμπληρωνεται, και η δικη σου εικονα ειναι λαθος εικονα, πιστη εις ματην, συγκεχυμενη πιστι, αταιριαστη και λαθος)
καταλαβαινεις τι σου λεω;

αν εσυ για παραδειγμα εχεις βαλεις σωστα τα κομματια του παζλ, τοτε εχεις τη λυση του παζλ, αν εγω τα βαλω λαθος, τοτε και λαθος τα βλεπω, και δεν εχω την λυση.
παρολα αυτα καποιοι υποστηριζουν και ας εχουν βαλει λαθος τα κομματια οτι εχουν τη σωστη λυση του παζλ!
ε! οχι αυτο δεν γινεται!

θα σου απαντησω αργοτερα σε αυτα που μου αναλυεις

el. elyon

θα μπορεσεις να μου λυσεις την πολυ απλη απορια, πως εγινε και ενας ανθρωπος με σαρκα και αιμα, (ο αναστημενος Ιησους), που κατα την γνωμη σου μετα την ανασταση του πηρε και παλι το ανθρωπινο σωμα που ειχε και πριν, δηλαδη ηταν και παλι σαρκα και αιμα, πως λοιπον περασε μεσα απο την κλειδωμενη πορτα, και βρεθηκε στο ιδιο δωματιο με τους μαθητες του;
(αν και ματαια ρωτω, ξερω ηδη την απαντηση σου)

VasiliscmΜέλος
22/08/2007, 18:15:37
Αγαπητέ Ψηλέ,

λες:

quote:
Αν έψαχνες και εσύ, με ειλικρίνεια και χωρίς προκατάληψη, στην Αγία Γραφή, θα μπορούσες να βρεις και εσύ την εξήγηση που ζητάς.

Δηλαδή οι Εβραίοι που έγραψαν τας γραφάς έχουν απάντηση σε κάθε πρόβλημα Θεολογικής φύσεως;
Οι άλλοι λαοί ήταν άσχετοι περί τα θεολογικά;

Μας έσωσαν οι Εβραίοι με τας γραφάς τους; Θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε;

λες επίσης:

quote:
Ο Θεός είναι ο μόνος άκτιστος, τα άλλα όλα είναι κτίσματα. Για το Θεό γνωρίζουμε, από δικές Του μαρτυρίες, πως υπάρχει σε τρεις υποστάσεις (τρις-υπόστατος), Ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα.

Πότε βγήκε ο Θεός κι έκανε τέτοιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις; Εάν βγήκε και τα είπε γιατί δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην προσοχή και των άλλων λαών παρά μόνο των Εβραίων; Εμπιστεύεσαι τους τσοπάνηδες της ερήμου όταν λένε ότι τους παρουσιάστηκε κάποιος Θεός;

λες επίσης:

quote:
Ο Θεός βρίσκεται παντού και όχι μόνο στον "ουράνιο τόπο", σε κάποιον συγκεκριμένο τόπο, όπως, για λόγους εύκολης και συμβατικής αντίληψης, μας έχουν μάθει από μικρά παιδιά.

Βρίσκεται ο Θεός σας μπροστά στις σφαγές των αμάχων Ιρακινών και δεν κάνει τίποτε;
Γιατί;

Έσωσε την παρουσία του όταν έσφαζε και σκότωνε τους Χαναναίους επικεφαλής των Εβραίων κατά την εισβολή τους στην Γη της επαγγελίας; Κουράστηκε να σκοτώνει τους εχθρούς των Εβραίων και θέλει ξεκούραση;

quote:
31 Και είπε Κύριος προς εμέ, Ιδού, ήρχισα να παραδίδω τον Σηών και την γην αυτού έμπροσθέν σου· άρχισον να κυριεύης διά να κληρονομήσης την γην αυτού.
32 Τότε εξήλθεν ο Σηών εις συνάντησιν ημών, αυτός και πας ο λαός αυτού, διά μάχην εις Ιασσά.
33 Και Κύριος ο Θεός ημών παρέδωκεν αυτόν ενώπιον ημών· και επατάξαμεν αυτόν και τους υιούς αυτού και πάντα τον λαόν αυτού.
34 Και εκυριεύσαμεν πάσας τας πόλεις αυτού κατ' εκείνον τον καιρόν, και εξωλοθρεύσαμεν πάσαν πόλιν, άνδρας και γυναίκας, και παιδία· δεν αφήκαμεν ουδένα υπόλοιπον.
35 Μόνον τα κτήνη ελεηλατήσαμεν δι' εαυτούς και τα λάφυρα των πόλεων, τας οποίας εκυριεύσαμεν.
36 Από της Αροήρ, παρά το χείλος του ποταμού Αρνών, και της πόλεως της παρά τον ποταμόν και έως Γαλαάδ, δεν εστάθη πόλις ικανή να αντισταθή εις ημάς· Κύριος ο Θεός ημών παρέδωκεν αυτάς πάσας έμπροσθεν ημών. (Δευτερονόμιον κεφ.2)

quote:
1 Όταν Κύριος ο Θεός σου σε φέρη εις την γην, εις την οποίαν υπάγεις διά να κληρονομήσης αυτήν, και εκδιώξη έθνη πολλά απ' έμπροσθέν σου, τους Χετταίους και τους Γεργεσαίους και τους Αμορραίους και τους Χαναναίους και τους Φερεζαίους και τους Ευαίους και τους Ιεβουσαίους, επτά έθνη μεγαλήτερα και δυνατώτερά σου·
2 και όταν Κύριος ο Θεός σου παραδώση αυτούς έμπροσθέν σου, θέλεις πατάξει αυτούς· κατά κράτος θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς· δεν θέλεις κάμει συνθήκην μετ' αυτών ουδέ θέλεις δείξει έλεος προς αυτούς·
....
6 επειδή συ είσαι λαός άγιος εις Κύριον τον Θεόν σου· σε εξέλεξε Κύριος ο Θεός σου διά να ήσαι εις αυτόν λαός εκλεκτός, παρά πάντας τους λαούς τους επί του προσώπου της γης.
...
22 Και θέλει εξαλείψει Κύριος ο Θεός σου τα έθνη εκείνα απ' έμπροσθέν σου ολίγον κατ' ολίγον· δεν δύναται να αφανίσης αυτούς πάραυτα, διά να μη πληθυνθώσιν εναντίον σου τα θηρία του αγρού.
23 Αλλά Κύριος ο Θεός σου θέλει παραδώσει αυτούς έμπροσθέν σου και θέλει φθείρει αυτούς εν φθορά μεγάλη, εωσού εξολοθρευθώσι.
24 Και θέλει παραδώσει εις την χείρα σου τους βασιλείς αυτών, και θέλεις εξαλείψει το όνομα αυτών υποκάτωθεν του ουρανού· ουδείς θέλει δυνηθή να σταθή έμπροσθέν σου, εωσού εξολοθρεύσης αυτούς.
(Δευτερονόμιον κ.7)

quote:
1 Άκουε, Ισραήλ· συ διαβαίνεις σήμερον τον Ιορδάνην, διά να εισέλθης να κληρονομήσης έθνη μεγαλήτερα και ισχυρότερά σου, πόλεις μεγάλας και τετειχισμένας έως του ουρανού,
2 λαόν μέγαν και υψηλόν το ανάστημα, υιούς των Ανακείμ, τους οποίους γνωρίζεις και ήκουσας, Τις δύναται να σταθή έμπροσθεν των υιών του Ανάκ;
3 Γνώρισον λοιπόν σήμερον, ότι Κύριος ο Θεός σου είναι ο προπορευόμενος έμπροσθέν σου· είναι πυρ καταναλίσκον· αυτός θέλει εξολοθρεύσει αυτούς και αυτός θέλει καταστρέψει αυτούς απ' έμπροσθέν σου· και θέλεις εκδιώξει αυτούς και ταχέως εξολοθρεύσει αυτούς, καθώς σοι είπεν ο Κύριος.

(Δευτερονόμιον κ.9)

Σφαγή Θεού οργή Λαού !

ΑΥτός είναι ο αιμοβόρος Θεός σας; Μήπως σήμερα μεταλλάχθηκε σε φιλέσπλαχνο; Αγαπάει και τους άλλους λαούς;

Είμαι όλος αυτιά Ψηλέ.

Edited by - Vasiliscm on 22/08/2007 18:27:40

VasiliscmΜέλος
22/08/2007, 18:26:34
Ξέχασα μια ωραία διαταγή του Θού σας για σφαγή, εκτελεσμένη αριστοτεχνικά από τον σφαγέα της Βίβλου, τον Ιησού του Ναυή. ΑΠολαύστε την:

quote:
24 Και αφού ο Ισραήλ ετελείωσε φονεύων πάντας τους κατοίκους της Γαί εν τη πεδιάδι εκ τη ερήμω, όπου κατεδίωκον αυτούς, και έπεσον πάντες εν στόματι μαχαίρας, εωσού εξωλοθρεύθησαν, επέστρεψε πας ο Ισραήλ εις την Γαί και επάταξαν αυτήν εν στόματι μαχαίρας.
25 Και πάντες οι πεσόντες εν τη ημέρα εκείνη, άνδρες τε και γυναίκες, ήσαν δώδεκα χιλιάδες, πάντες οι άνθρωποι της Γαί.
26 Και δεν έσυρεν ο Ιησούς οπίσω την χείρα αυτού, την οποίαν εξέτεινε με την λόγχην, εωσού εξωλόθρευσε πάντας τους κατοίκους της Γαί.
27 Μόνον τα κτήνη και τα λάφυρα της πόλεως εκείνης ελαφυραγώγησεν ο Ισραήλ εις εαυτόν, κατά τον λόγον του Κυρίου, τον οποίον προσέταξεν εις τον Ιησούν.(Ιησούς του Ναυή κεφ.8)
22/08/2007, 18:32:13
quote:

Αγαπητές Ψηλέ,

λες:

quote:

Δηλαδή οι Εβραίοι που έγραψαν τας γραφάς έχουν απάντηση σε κάθε πρόβλημα Θεολογικής φύσεως;
Οι άλλοι λαοί ήταν άσχετοι περί τα θεολογικά;

Μας έσωσαν οι Εβραίοι με τας γραφάς τους; Θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε;

Φυσικά και στην Αγία Γραφή υπάρχει απάντηση σε κάθε πρόβλημα "θεολογικής φύσεως".
Τι με νοιάζει εμένα για το αν ήταν άσχετοι ή όχι οι άλλοι λαοί; Τι θες να πεις με αυτό;

quote:

λες επίσης:

quote:

Πότε βγήκε ο Θεός κι έκανε τέτοιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις; Εάν βγήκε και τα είπε γιατί δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην προσοχή και των άλλων λαών παρά μόνο των Εβραίων; Εμπιστεύεσαι τους τσοπάνηδες της ερήμου όταν λένε ότι τους παρουσιάστηκε κάποιος Θεός;

Φαίνεται πως οι άλλοι λαοί είχαν άλλα πράγματα να κάνουν. Γλέντια, όργια, ……
Αυτό είναι που εσύ δεν μπορείς να χωνέψεις με τίποτα, ο λόγος των "τσομπάνηδων της ερήμου" νίκησε τη σάθρα ανθρωποκεντρική θρησκεία που θεοποιούσε τα πάθη και τις αδυναμίες των ανθρώπων.

quote:

λες επίσης:

quote:

Βρίσκεται ο Θεός σας μπροστά στις σφαγές των αμάχων Ιρακινών και δεν κάνει τίποτε;
Γιατί;

Άστη καλύτερα αυτή την καραμέλα. Είμαι σίγουρος πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα, πιο σοβαρά, επιχειρήματα.

quote:

Έσωσε την παρουσία του όταν έσφαζε και σκότωνε τους Χαναναίους επικεφαλής των Εβραίων κατά την εισβολή τους στην Γη της επαγγελίας; Κουράστηκε να σκοτώνει τους εχθρούς των Εβραίων και θέλει ξεκούραση;

quote:
31 Και είπε Κύριος προς εμέ, Ιδού, ήρχισα να παραδίδω τον Σηών και την γην αυτού έμπροσθέν σου• άρχισον να κυριεύης διά να κληρονομήσης την γην αυτού.
32 Τότε εξήλθεν ο Σηών εις συνάντησιν ημών, αυτός και πας ο λαός αυτού, διά μάχην εις Ιασσά.
33 Και Κύριος ο Θεός ημών παρέδωκεν αυτόν ενώπιον ημών• και επατάξαμεν αυτόν και τους υιούς αυτού και πάντα τον λαόν αυτού.
34 Και εκυριεύσαμεν πάσας τας πόλεις αυτού κατ' εκείνον τον καιρόν, και εξωλοθρεύσαμεν πάσαν πόλιν, άνδρας και γυναίκας, και παιδία• δεν αφήκαμεν ουδένα υπόλοιπον.
35 Μόνον τα κτήνη ελεηλατήσαμεν δι' εαυτούς και τα λάφυρα των πόλεων, τας οποίας εκυριεύσαμεν.
36 Από της Αροήρ, παρά το χείλος του ποταμού Αρνών, και της πόλεως της παρά τον ποταμόν και έως Γαλαάδ, δεν εστάθη πόλις ικανή να αντισταθή εις ημάς• Κύριος ο Θεός ημών παρέδωκεν αυτάς πάσας έμπροσθεν ημών. (Δευτερονόμιον κεφ.2)

quote:
1 Όταν Κύριος ο Θεός σου σε φέρη εις την γην, εις την οποίαν υπάγεις διά να κληρονομήσης αυτήν, και εκδιώξη έθνη πολλά απ' έμπροσθέν σου, τους Χετταίους και τους Γεργεσαίους και τους Αμορραίους και τους Χαναναίους και τους Φερεζαίους και τους Ευαίους και τους Ιεβουσαίους, επτά έθνη μεγαλήτερα και δυνατώτερά σου•
2 και όταν Κύριος ο Θεός σου παραδώση αυτούς έμπροσθέν σου, θέλεις πατάξει αυτούς• κατά κράτος θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς• δεν θέλεις κάμει συνθήκην μετ' αυτών ουδέ θέλεις δείξει έλεος προς αυτούς•
....
6 επειδή συ είσαι λαός άγιος εις Κύριον τον Θεόν σου• σε εξέλεξε Κύριος ο Θεός σου διά να ήσαι εις αυτόν λαός εκλεκτός, παρά πάντας τους λαούς τους επί του προσώπου της γης.
...
22 Και θέλει εξαλείψει Κύριος ο Θεός σου τα έθνη εκείνα απ' έμπροσθέν σου ολίγον κατ' ολίγον• δεν δύναται να αφανίσης αυτούς πάραυτα, διά να μη πληθυνθώσιν εναντίον σου τα θηρία του αγρού.
23 Αλλά Κύριος ο Θεός σου θέλει παραδώσει αυτούς έμπροσθέν σου και θέλει φθείρει αυτούς εν φθορά μεγάλη, εωσού εξολοθρευθώσι.
24 Και θέλει παραδώσει εις την χείρα σου τους βασιλείς αυτών, και θέλεις εξαλείψει το όνομα αυτών υποκάτωθεν του ουρανού• ουδείς θέλει δυνηθή να σταθή έμπροσθέν σου, εωσού εξολοθρεύσης αυτούς.
(Δευτερονόμιον κ.7)

quote:
1 Άκουε, Ισραήλ• συ διαβαίνεις σήμερον τον Ιορδάνην, διά να εισέλθης να κληρονομήσης έθνη μεγαλήτερα και ισχυρότερά σου, πόλεις μεγάλας και τετειχισμένας έως του ουρανού,
2 λαόν μέγαν και υψηλόν το ανάστημα, υιούς των Ανακείμ, τους οποίους γνωρίζεις και ήκουσας, Τις δύναται να σταθή έμπροσθεν των υιών του Ανάκ;
3 Γνώρισον λοιπόν σήμερον, ότι Κύριος ο Θεός σου είναι ο προπορευόμενος έμπροσθέν σου• είναι πυρ καταναλίσκον• αυτός θέλει εξολοθρεύσει αυτούς και αυτός θέλει καταστρέψει αυτούς απ' έμπροσθέν σου• και θέλεις εκδιώξει αυτούς και ταχέως εξολοθρεύσει αυτούς, καθώς σοι είπεν ο Κύριος.

(Δευτερονόμιον κ.9)

Σφαγή Θεού οργή Λαού !

ΑΥτός είναι ο αιμοβόρος Θεός σας; Μήπως σήμερα μεταλλάχθηκε σε φιλέσπλαχνο; Αγαπάει και τους άλλους λαούς;

Είμαι όλος αυτιά Ψηλέ.

Αυτιά στο κεφάλι σου έχεις, αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, δεν σου χρησιμεύουν σε τίποτα.
Όταν αλλάξεις την "κασέτα" και ξεφύγεις από τον αντιχριστιανικό φανατισμό που σε έχει κυριεύσει, τότε πολύ ευχαρίστως να συζητήσουμε.
Δεν ωφελεί σε τίποτα να "αναμασήσουμε" ακόμη μια φορά τα όσα έχουμε πει και σε άλλες συζητήσεις.

VasiliscmΜέλος
22/08/2007, 18:34:22
Ο Ιησούς Χριστός ήξερε ότι θα γινόταν με απόφαση μιας Οικουμενικής Συνόδου μετά από εκατοντάδες χρόνια μέρος της υπόστασης του Θεού;

Εάν Ναι, πως εξηγείται η συμφωνία του να συμμετάσχει σε ένα Θεικό κατασκεύασμα ως 2α φύση με ένα Θεό Σφαγέα; Πως ταιριάζει η Αγάπη με την Σφαγή; Δεν είχε διαβάσει ο Ιησούς την Βίβλο να δει τι έκανε ο Πατέρας του;

Μήπως τον έβαλαν οι Παπάδες ετσιθελικά;

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιος Θεός; 1/3 σφαγέας, 1/3 Ιησούς της Αγάπης και 1/3 άυλο πνεύμα; Και τι είναι αυτό το πνεύμα δηλαδή; Κάτι σαν συνδετικός κρίκος;

22/08/2007, 18:54:23
quote:

quote:

Φαίνεται όμως, και συμπάθα με που το λέω, πως δεν σε ενδιαφέρει να βρεις την εξήγηση, παρά κουβέντα να γίνεται.

Αγαπητέ Ψηλέ πραγματικά θα ήθελα να μελετήσω την Αγία Γραφή προς αναζήτηση απαντήσεων αλλά ακόμη και εφοδιασμένος με ειλοκρίνεια να ήμουνα και χωρίς προδιάθεση να την αμφισβητήσω, θεωρώ πως είναι λιγάκι δύσκολο κάθως οι Γραφές προκατειλημμένες από την φύση τους. Πως μπορώ εγώ να βρώ απαντήσεις από κείμενα τα οποία με οδηγούν από έναν συγκεκριμένο δρόμο σε ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα χωρίς να μου προσφέρουν εναλλακτικές?

Οσο για την "κατηγορία" ,δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που απλά παραθέτει τις απόψεις τους. Προσωπικά μπορώ να πω ότι εμφανίζομαι περισσότερο διαλλακτικός σε σχέση με άλλα άτομα. Και όπως πιστεύω πως πολύ καλά γνωρίζεις η ισχυρή προσκόλληση δεν μας βοηθά να δώσουμε εξηγήσεις...
Impious Varmint

Πρέπει να ομολογήσω, πως είσαι εξαίρεση μεταξύ των ατόμων που "αμφισβητούν", και φαίνεται ο ήπιος χαρακτήρας σου.
Το να αμφισβητείς είναι σαν μια κινητήρια δύναμη που σε προωθεί και σε οδηγεί σε ανακαλύψεις.

Η Πίστη στο Θεό είναι περισσότερο προϊόν της αποκάλυψης του Θεού στον άνθρωπο και λιγότερο έργο της ανθρώπινης λογικής.
Η Πίστη είναι μία, οι λογικές είναι πολλές, όσες σχεδόν και οι άνθρωποι στη γη.
Οι "αξίες" της Πίστης είναι δεδομένες και δεν επιδέχονται "εναλλακτικές".

Οι "εναλλακτικές" (αν κατάλαβα καλά το τι εννοείς με τον όρο "εναλλακτικές") είναι ανθρώπινη επινόηση για να διευκολύνουν τον άνθρωπο που εμπρός στην απελπισία που του προκαλεί το σίγουρο τέλος του, και μη δεχόμενος τη σιγουριά της Πίστης, ψάχνει να βρει άλλα μονοπάτια.

Ξέρεις, όσο "δυνατή προσκόλληση" μπορεί να έχει κάποιος στην Πίστη (και να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις μέσω Αυτής) και να σου φαίνεται εσένα αυτό αρνητικό, άλλο τόσο "ισχυρή προσκόλληση" μπορεί να έχει κάποιος στην άρνηση της Πίστης. Ούτε αυτή η στάση, λοιπόν, είναι ευεργετική για εμάς.
Μια αρνητική στάση, καυτηριάζοντας τα της Πίστεως, δεν αποτελεί "τεκμήριο" ανοιχτόμυαλου ανθρώπου.

12/07/2006, 10:07:22
quote:
Άκουσα και τα δύο τελευταία άλμπουμ των Inner Shrine και είναι όντως υπέροχα....

Τελικά ο φίλος μας ο Dying_Incubus έχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ γούστο...

Χαίρομαι που σου άρεσαν, φίλε μου!
Πρέπει να βρεις το videoclip του Path of transmigration, είναι πραγματικά πολύ καλό και γενικά είναι ένα πάρα πολύ καλό τραγούδι.

Η δισκογραφία των The Sins Of Thy Beloved είναι η εξής:

• All alone (single, 1997)
  • Lake of sorrow (1998)
  • Perpetual desolation (2002)

Πιστεύω πάντως πως το album που κατέβασες είναι το καλύτερο τους.
Τα τραγούδια είναι όλα ένα κι ένα!
Όμως κι η προηγούμενη δουλειά τους αξίζει και θα σου αρέσει γιατί είναι ακριβώς στο ίδιο στυλ.

Δυστυχώς από το 2002 δεν έβγαλαν κάποιο album αλλά έμαθα οτι μέσα στο 2006 θα βγάλουν νέα δουλειά κι ειλικρινά ανυπομονώ για αυτό!

Για τους Cradle Of Filth όπως έχω ξαναπεί δεν έχω και την καλύτερη άποψη.
Μου αρέσουν ελάχιστα τραγούδια τους, τα πιο ατμοσφαιρικά και μόνο.

Υ.Γ. Βλέπω πως έμαθες γρήγορα το edit!

In anticipation of my resurrection...

starflowerΜέλος
12/07/2006, 18:28:04
Γεια σας παιδια!
η καλοπεραση στην Αλεξανδρουπολη δεν μου αφηνει χρονο για ιντερνετ καφε.
αλλα να που τον βρηκα...

quote:
Αλήθεια, τι γνώμη έχετε για τους Sopor Aeternus?

φιλε μου εγω νομιζω οτι ολοι οσοι γραφουν στο τοπικ αυτο πρεπει να ακουσουν sopor aeternus.
η μουσικη τους ειναι σιγουρα κατι το μοναδικο.
δεν νομιζω να εχει βγει ξανα δισκος σαν το dead lovers sarabande face 1 και face 2...
το απολυτο ταξιδι.
βασικα εμενα μου αρεσουν ολοι οι δισκοι τους.

μιας και αναφερθηκαν οι siebenburgen να πω οτι το τελευταιο δισκακι τους ειναι πολυ τραλαλα-τραλαλο...
αποψη μου.

φιλε Kerry King οντως οι filth δεν ειναι για live.
για live ειναι οι slayer!
πως να αντεξει το λαριγκι του Dani τοση ωρα?

Gretel απο tiamat μου αρεσει πολυ το vote for love.

when the starflower bloom in the forest's arcane night
then you better turn away
13/07/2006, 07:36:58
Καλώς τον starflower!
Αφού καλοπερνάς στην Αλεξανδρούπολη, είσαι μια χαρά, φίλε μου!

quote:
φιλε μου εγω νομιζω οτι ολοι οσοι γραφουν στο τοπικ αυτο πρεπει να ακουσουν sopor aeternus.
η μουσικη τους ειναι σιγουρα κατι το μοναδικο.
δεν νομιζω να εχει βγει ξανα δισκος σαν το dead lovers sarabande face 1 και face 2...
το απολυτο ταξιδι.

Πέστα κι εσύ για να μη νομίζουν οτι τα λέω μόνο εγώ!
Οι Sopor Aeternus είναι απίστευτοι, δημιουργούν μια απίστευτη ατμόσφαιρα που όντως σου προκαλεί χίλιες σκέψεις στο μυαλό.

Σύντομα θα παρουσιάσω και κάποια πράγματα για ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, τους Dark Sanctuary.
Τους γνωρίζει κάποιος?

Υ.Γ. Άκουσα το Heart of the ages από In The Woods.
Για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε περισσότερο απ' όσο πίστευα...

13/07/2006, 18:20:51
Χθές ήμουν Rockwave...

Ευτυχώς που οι Moonspell και οι Twisted Sister ήταν εξαιρετικοί και έσωσαν την παρτίδα, γιατί οι άλλοι δύο(Celtic Frost και Crimson Glory)ήταν μετριότατοι εώς αδιάφοροι.

Από κόσμο πρέπει να είχε γύρω στις 4000 έτσι όπως έκοψα την "κίνηση".

Εβγαλα και φώτο με τον τραγουδιστή των Moonspell,Fernando Ribeiro

Αντε και του χρόνου

Lost in Necropolis

La ville de la mort

14/07/2006, 07:40:02
Rockwave, ε?
Μια χαρά είσαι?
Σκεφτόμουν κι εγώ να πάω και μάλιστα μόνο για Moonspell αλλά τελικά δεν το έκανα.
Μήπως πρέπει να αρχίσω να μετανιώνω?

16/07/2006, 20:28:16
Χαιρετώ την παρέα !

Λοιπόν, οι THEATRES DES VAMPIRES έχουν και γ@μώ τις φάσεις !!!
Κατέβασα τα Suicide Vampire (2002), Vampyrisme (2003) και Nightbreed Of Macabria (2004). Πολύ ευχάριστα και τα τρία, παρ'ολη την θεματολογία τους (τι άραγε ) και τους συστήνω ανεπιφύλακτα για ατελείωτες βόλτες στην παραλιακή (για να φρικάρουμε λίγο και τους χλεχλέδες με τον Πλούταρχό τους....). Tα credits μου στον D_I που μας τους ανέφερε !!!

Στο μεταξύ μιλάμε για παιδιά για υιοθεσία !

Η τύπισα που έχει πλέον αναλάβει πρωταρχικό ρόλο, στα live χαρακώνεται με ξυράφια ώστε να πιούν από το αίμα της οι "τυχεροί" θεατές που είναι μπροστά και να μοιραστεί έτσι την αθανασία της !!!!

Που είσαι JBG φρίξεις !!!!!

Περιμένω να κατέβει και η τελευταία τους δουλειά το Pleasure and Pain (2005) και μετά θα πάω να τσιμπίσω τίποτα στο Γενικό Κρατικό....

16/07/2006, 20:46:14
Για τους SHAPE OF DESPAIR δεν έχω να πω τίποτα, πέρα πως είναι μάλλον το μόνο Doom Metal συγκρότημα που κράτησα στην συλλογή μου.

Εκεί που θέλω να πω κάτι είναι για τους ΤΗΕ SINS OF THY BELOVED. Όσοι δεν έχετε ακούσει ΧΑΝΕΤΕ !!! Ειδικά εμείς οι μεταλλάδες των 80's που είμαστε και λίγο κολλημένοι.... Μιλάμε για καταπληκτικό γκρούπ !!!!

Και με γούστο στις γυναίκες :

(Anita Auglend - η πρώην τραγουδίστρια)

(Hege-Marie Aanby - πρώην τραγουδίστρια και αυτή, μετά την Anita)

16/07/2006, 20:48:43
Ερώτηση προς D_I :

Πως και σου αρέσουν οι MOONSPELL ???
Δεν είναι κάπως άγριοι για τα γούστα σου ?
Το κλιπακι πάντως στο site τους άπαικτο, έτσι ???

Ρε τι βγάζει η Πορτογαλλία.....

17/07/2006, 07:28:29
Χεχε!
Οι Theatres Des Vampires είναι ιδανικοί για να ακούγονται βράδυ, με λίγο κόκκινο κρασί.
Αν είσαι και μόνος σπίτι σκέφτεσαι οτι όπου να 'ναι θα βγει ξαφνικά κανένα βαμπίρ από το μέσα δωμάτιο...
Η Scarlet έχει όντως πρωταρχικό ρόλο στο τελευταίο album (Pleasure and pain 2005) και μέσα σε λίγους μήνες θα βγει κι η επόμενη δουλειά του συγκροτήματος.

Από αυτό το album, φίλε μου KERRY KING, θα σου αρέσει το τραγούδι Mater tenebrarum.

Επαναλαμβάνω πάντως πως σε όσους αρέσει τέτοιο είδος μουσικής (vampyric/gothic metal) προτείνω να ακούσουν και:

• The Vision Bleak
  • Siebenburgen

Σχετικά με τους Shape Of Despair είναι ίσως το μοναδικό doom συγκρότημα του οποίου η δισκογραφία περιλαμβάνεται στην συλλογή μου.

Για τους The Sins Of Thy Beloved, φίλος KERRY KING τα είπε όλα!

ΦΟΒΕΡΟΙ!!!

quote:
Ερώτηση προς D_I :

Πως και σου αρέσουν οι MOONSPELL ???
Δεν είναι κάπως άγριοι για τα γούστα σου ?
Το κλιπακι πάντως στο site τους άπαικτο, έτσι ???

Έλα ντε!
Δεν τους θεωρώ καθόλου άγριους για τα γούστα, φίλε μου!
Που και που τους βάζω να τους ακούσω.
Και το κλιπάκι στο site τους είναι όντως άπαιχτο...

17/07/2006, 22:21:48
Ας προχωρήσουμε λοιπόν και στην παρουσίαση ενός πολύ καλού συγκροτήματος από τον χώρο του dark/atmospheric/gothic.

Πρόκειται για τους Dark Sanctuary οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 1996 κι έρχονται να μας συνεπάρουν με τις μελωδίες τους από τη Γαλλία.
Τα φωνητικά είναι αιθέρια, με πολύ συναίσθημα και γυναικεία (Dame Pandora) και το συγκρότημα αποτελείται από 7 συνολικά άτομα, στην παρούσα φάση τουλάχιστον!
Ο τελευταίος μάλιστα (Alexis) μπήκες στο συγκρότημα πριν 4 περίπου μήνες.

Μέχρι τώρα έχουν βγάλει 5 albums:

• Royaume melancolique (1998)
  • De lumiere et d' obscurite (2000)
  • L' etre las - l' envers du miroire (2002)
  • Lew memoires blessees (2004)
  • Exaudi vocem meam I (2005)

Μέσα στο 2006 θα βγάλουν το νέο τους album: Exaudi vocem meam II.

Πολύ όμορφες μελωδίες, σε πολλά σημεία μελαγχολικές και σε άλλα πιο δυνατές.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου συγκροτήματα...

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

Dark Sanctuary