ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
stanfromgreeceΜέλος
18/05/2012, 16:44:44
quote:

stanfromgreece

quote:
Χουντικός ΔΕΝ είμαι, ούτε Χρυσαυγίτης (...) Προσοχή... όχι, δεν υποστηρίζω οτι η Χούντα ήταν καλή... απλά στο θέμα του Τανκ αναφέρομαι.

Πω πω ... τι πανικός είναι αυτός αδελφέ μου;

macedon

Δεν θέλω να "σταμπαριστώ"
Καλύτερα να σου βγεί το μάτι, παρά το όνομα

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ

18/05/2012, 16:46:05
Macedon,

Έτσι λέει το πόρισμα του Τσεβά, ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του πολυτεχνείο, εκτός αν, όπως αναφέρει και ο ίδιος παρακάτω, κάποιων οι συγγενείς σιωπούν και αποκρύπτουν τα πραγματικά αίτια θανάτου. Όμως εδώ έχουμε συγκεκριμένα ονόμα δολοφονημένα από πυρά στρατιωτών,στρατιωτικών και αστυνομικών. Τι ακριβώς συζητάμε τότε;

Δεύτερον, λες

quote:
Αν η αστυνομία ήθελε πραγματικά να εκκενώσει το Πολυτεχνείο θα μπορούσε να το κάνει αθόρυβα, χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι και (το κυριότερο) δεν θα μάθαινε κανείς έξω από τους περίοικους τι συνέβαινε εκεί...

Αλλά το παραμύθι έπρεπε να έχει και δράκους...

Με τη διαφορά ότι υπήρχε και στρατιωτική δραστηριότητα μέσα στην Αθήνα. Και οι στρατιώτες δεν ξέρουν να ελέγχουν το πλήθος χωρίς να σκοτώνουν όπως οι αστυνομικοί.

stanfromgreeceΜέλος
18/05/2012, 16:51:25
quote:

Macedon,

Έτσι λέει το πόρισμα του Τσεβά, ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του πολυτεχνείο, εκτός αν, όπως αναφέρει και ο ίδιος παρακάτω, κάποιων οι συγγενείς σιωπούν και αποκρύπτουν τα πραγματικά αίτια θανάτου. Όμως εδώ έχουμε συγκεκριμένα ονόμα δολοφονημένα από πυρά στρατιωτών,στρατιωτικών και αστυνομικών. Τι ακριβώς συζητάμε τότε;

Δεύτερον, λες

quote:
Αν η αστυνομία ήθελε πραγματικά να εκκενώσει το Πολυτεχνείο θα μπορούσε να το κάνει αθόρυβα, χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι και (το κυριότερο) δεν θα μάθαινε κανείς έξω από τους περίοικους τι συνέβαινε εκεί...

Αλλά το παραμύθι έπρεπε να έχει και δράκους...

Με τη διαφορά ότι υπήρχε και στρατιωτική δραστηριότητα μέσα στην Αθήνα. Και οι στρατιώτες δεν ξέρουν να ελέγχουν το πλήθος χωρίς να σκοτώνουν όπως οι αστυνομικοί.

Σωστά, νεκροί υπήρξαν... το πού ήταν αυτοί, δεν παίζει ρόλο...
Για το θέμα αστυνομίας-στρατού, στο ίδιο κείμενο που έγραψα πιο πάνω ο Σκευοφύλαξ αναφέρει:

"αυτό που ξέρω εγώ και έζησα είναι ότι αν δεν ανοίγαμε σειρά για να φυγαδεύσουμε τους φοιτητές από τους αστυνομικούς, θα είχαμε πολλά θύματα. Κι αυτό δεν είναι μύθος"

Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι φοιτητές κινδύνευαν από τους αστυνομικούς,και όχι από τους στρατιώτες...

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ

18/05/2012, 17:04:28
quote:
AitheroVamon,

Μα κατ'αρχην ΔΕΝ υπήρχαν ατομα πισω απο την πορτα την ωρα που εισέβαλε το τανκ !

quote:
Α. Σκευοφύλαξ, οδηγός του τανκ

Πήρα θέση και ξεκίνησα. Δεν έβλεπα πολλά πράγματα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, γιατί κοιτούσα πλέον από τη θυρίδα του άρματος. Δέκα εκατοστά πριν από την πόρτα, σταμάτησα. Σταμάτησα σκόπιμα. Αυτό φαίνεται στο βίντεο της εποχής. Στο φρενάρισμα, οι φοιτητές τρομαγμένοι έφυγαν προς τα πίσω. Αν έμπαινα με ταχύτητα, θα σκότωνα δεκάδες άτομα που εκείνη τη στιγμή ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα.

από http://aristodimos.pblogs.gr/2008/11/a-skefofylax-odhgos-toy-tank.html

Πίσω από την πόρτα και κρεμασμένα στα κάγκελα, υπήρχαν δεκάδες άτομα. Απλά, ο οδηγός του τανκ φρενάρισε για να μην μπει μέσα με ταχύτητα και τους κάνει πίτσα. Στον λίγο χρόνο του φρεναρίσματος, κάποιοι φοιτητές απομακρύνθηκαν γιατί φοβήθηκαν κι αυτοί - λογικό είναι. Κάποιοι όμως δεν μπόρεσαν να απομακρυνθούν. Συνεπώς, ήταν πίσω από την πόρτα. Το φρενάρισμα όμως αυτό, πως το έκανε ; Θέλω να πω, του έδωσε κάποιος διαταγή να φρενάρει ή μήπως αυτός ο έρ'μος φρενάρισε από μόνος του, γιατί φοβούμενος συνειδητοποίησε τι πήγαινε να κάνει ; Εσύ τι λες AitheroVamon ;

Αν δεν υπήρχε η Μερσεντές, θα υπήρχαν σίγουρα νεκροί. Αφ' ενός γιατί δεν θα υπήρχε ένα τέτοιο εμπόδιο, αφ' ετέρου γιατί ακόμη περισσότεροι φοιτητές θα ήταν συνωστισμένοι εκεί.

quote:
Α. Σκευοφύλαξ, οδηγός του τανκ

Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν.

από http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o_odhgos_toy_tank_toy_polytexneioy_apanta_ston_n_mixaloliako.1781042.html

Το τανκ δεν σκότωσε κανέναν. Τραυματίσθηκε όμως η Πέπη Ρηγοπούλου στα πόδια. Αν αυτή η πρόταση η οποία περιγράφει την ιστορική αλήθεια, θεωρείτε πως είναι ίδια με αυτή :

quote:
Ν. Μιχαλολιάκος

Δεν πλάκωσε κανένα τανκς τα παλικάρια. Αυτή είναι μεγάλη παραμύθα. Σταματήστε τη.

τότε, ok, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Edited by - zip on 18/05/2012 17:51:34

18/05/2012, 17:11:33
macedon,

quote:
Αλήθεια, zip και Agnostic, μήπως θα μπορούσατε να εξηγήσετε και σε μας τους ... αφελείς, γιατί διέταξαν το τανκς να ρίξει την πόρτα μ' αυτόν τον Χολυγουντιανό τρόπο; Ποιός ήταν δηλαδή ο ουσιαστικός σκοπός της ενέργειας αυτής πλην του θεάματος;

Δηλ. εσύ θεωρείς πως η εισβολή του τανκ [ ή μήπως δεν ήταν "εισβολή" ; έχω χάσει την μπαλά με την πάρτη σας, να προσέχω και τι λέω δηλ ... ], έγινε για θέαμα. Για να προσφέρουν κάποιοι θέαμα. Το βρίσκεις λογικό αυτό ; Ο λόγος δηλ. ότι το τανκ έριξε την πόρτα για ... θέαμα, είναι λογικός για σένα ;

quote:
Το εν λόγω τανκ στην είσοδο του Πολυτεχνείου δεν εξυπηρετούσε τίποτε απολύτως πέρα από τον εμπλουτισμό των γεγονότων με δραματικό οπτικό υλικό.

Έλα ρε macedon ... τι λες ; Δηλ. το διέταξαν να μπει μέσα για να έχουν δραματικό οπτικό υλικό ; Αυτό θα το πίστευα, αν το τανκ δεν έμπαινε μέσα. Ναι, αν παρέμενε έξω, χωρίς να κινηθεί, γιατί όχι ; Θα μπορούσε να ισχύει αυτό που λες. Αλλά το τανκ κινήθηκε προς το μέρος των φοιτητών, εναντίον των φοιτητών. Αν ο οδηγός δεν φρενάριζε για λίγο και έμπαινε με ταχύτητα, θα υπήρχαν νεκροί από το τανκ. Εκτός αν πιστεύεις πως και αυτό το γεγονός, δηλ. το φρενάρισμα, ήταν μέρος της σκηνοθεσίας.

Κατ' εμέ, υπήρχε πρόθεση να χτυπηθούν οι φοιτητές. Να χτυπηθούν μέχρι θανάτου δηλ. [ ή μήπως και αυτό το αμφισβητείς ; ]. Ίσως κι αυτός να ήταν ο λόγος που κατέβασαν το τανκ μπροστά στην είσοδο. Να δείξουν δηλ. αυτή την πρόθεσή τους ελπίζοντας πως οι φοιτητές θα φοβηθούν και θα φύγουν. Είδαν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβει και δώθηκε η διαταγή. Άλλο λόγο δεν μπορώ να σκεφτώ.

Ρε macedon ... ειλικρινά δηλ. "τρελαίνομαι" ...

Έγραψες ολόκληρο βιβλίο που αχρηστεύει μια θρησκεία [ τέλος πάντων, σ' αυτό δεν είχες κι άδικο ]. Μας είπες πως η Δικτατορία είναι απλώς μια έκτακτη κατάσταση. Μας είπες πως χάρην του Μεταξά και της εθνικιστικής του ιδεολογίας ας πούμε, αποφύγαμε τον πόλεμο με την Γερμανία [ που δεν τον αποφύγαμε, αλλά ... 'ντάξει ]. Παλιότερα, στο θέμα με το Ολοκαύτωμα, ζητούσες να σου φέρουμε ρητή διαταγή του Χίτλερ που να λέει "Σφάξτε τους Εβραίους!". Μας λες τώρα ότι το τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο το '73, εξυπηρετούσε το ... Hollywood, ήταν δηλ. σκηνοθετικό τέχνασμα για να δραματοποιηθεί το παραμύθι και να έχει και δράκους. Ε, ρε macedon δηλ. 'ντάξει ... τι να σου πω ... (;) Καλύτερα, ξαναγράψε την Ιστορία από την αρχή ... τι καθόμαστε και συζητάμε ;

Edited by - zip on 18/05/2012 18:28:41

ΙαπετόςΜέλος
18/05/2012, 18:08:25
quote:

Θα ορκιζόμουν ότι η μεταπολίτευση μας πήγε πίσω. Ξέρεις, αυτή που στελεχώθηκε από τους ακαμάτηδες "αγωνιστές" του πολυτεχνείου οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους...

Aπ'τα μηνυματά σου καταλαβαίνω ότι κρίνεις πολυ αυστηρά τους πολιτικούς (ξέρεις δεν είναι όλοι ακαμάτηδες) εξάλλου εμείς τους ψηφίζουμε άρα είμαστε συνυπέυθυνοι!!

Ακόμα και εσύ αν πολιτευόσουν τα ίδια θα έκανες με αυτούς, απο την στιγμή που δεν λειτουργεί ο θεσμός της δικαιοσύνης εδώ στην Ελλάδα(Είμαστε δηλαδή ένα ξέφραγο αμπέλι...)

18/05/2012, 18:34:59

Κατ' αρχήν (και στο πνεύμα του stanfromgreece (και απαντώντας σε έμμεση ερώτηση του zip) να δηλώσω ότι:

α) Δεν είμαι απολογητής ούτε του Μιχαλολιάκου ούτε της Χρυσής Αυγής ούτε κανενός άλλου φορέα. Εκφράζω την προσωπική μου άποψη και μόνο, βασισμένος στα στοιχεία που γνωρίζω και που έτυχε να εμπλουτιστούν από δύο αυτόπτες μάρτυρες που συμμετείχαν στα γεγονότα και που έτυχε να φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας λίγες μέρες μετά (όταν ήμουν 10 χρονών). Ομολογώ ότι οι περιγραφές τους μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση καθώς δεν γνώριζα καν γιατί μιλάνε.

β) Η θέση μου περί "μυθολογίας" του Πολυτεχνείου δεν έχει να κάνει ούτε με το αν έγιναν τα γεγονότα ούτε με το πώς έγιναν (αν και στο δεύτερο έχω μερικές ενστάσεις). Έχει να κάνει με την "οργάνωση" του σκηνικού και τους στόχους που εξυπηρετούσε.

γ) Η θέση μου είναι η ίδια πολύ πριν την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής ή του Μιχαλολιάκου στο προσκήνιο.

Πάμε παρακάτω...

IndustrialAngel

quote:
Έτσι λέει το πόρισμα του Τσεβά, ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του πολυτεχνείο

Άρα ο μύθος των "νεκρών που πάτησε το τανκ" καταρρέει.

quote:
Όμως εδώ έχουμε συγκεκριμένα ονόμα δολοφονημένα από πυρά στρατιωτών,στρατιωτικών και αστυνομικών.

Όπως έχουμε και νεκρούς από καρδιακά επεισόδια, από γεράματα και φυματίωση. Εντάξει, μπορούμε να τους εντάξουμε όλους στους νεκρούς του Πολυτεχνείου αλλά το πιθανότερο είναι να μην είχαν καμία σχέση.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρχαν θύματα εκείνες τις μέρες. Οι Ευρωπαίοι εθνικιστές θρηνούμε κάμποσους νεκρούς που σκοτώθηκαν από τους κομμουνιστές στους δρόμους "τα χρόνια του μολυβιού" στην Ιταλία, όταν ίσχυε το περίφημο αξίωμα "το να σκοτώσεις έναν φασίστα δεν θεωρείται έγκλημα". Προεξέχουσα θέση ανάμεσά τους έχει ο Μίκης Μάντακας.

Φυσικά υπήρχαν και θύματα και στρατιώτες και αστυνομικοί και αδέσποτες και πυροβολισμοί και ό,τι θες. Αλλά: ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ, με τον τρόπο που έγινε, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. Αυτό λέω.

quote:

Αυτό που λέω Γιώργο, είναι ότι:

1. Έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων (φοιτητών και μη) που κλείνονται στο Πολυτεχνείο, ξεκινώντας (μάλλον συνεχίζοντας, γιατί είχαν προηγηθεί τα γεγονότα της Νομικής Αθηνών την Άνοιξη του '73) ένα είδος στάσης κατά της Χούντας.

2. Οι αρχές (υπουργείο δημόσιας τάξης, αστυνομία, στρατός, κυβέρνηση, κτλ.) φαίνεται να θέλουν να τελειώσει η ιστορία αυτή ώστε να μην υπάρχει φόβος επέκτασης της αντίδρασης.

3. Αντί λοιπόν να κάνουν ό,τι χρειάζεται ώστε να λήξει μια ώρα αρχίτερα αυτή η ιστορία και με το λιγότερο θόρυβο, οργανώνουν μια χολυγουντιανή επιχείρηση με τανκς, στρατιώτες, αστυνομικούς, αύρες (όσοι νεαροί δεν ξέρουν ας ρωτήσουν τι είναι αυτά) και με ζωντανή κάλυψη από τα ξένα ΜΜΕ.

Μου θυμίζει την ιστορία των ευαγγελίων που αντί οι Εβραίοι να συλλάβουν τον Ιησού όμορφα και ήσυχα στο ναό (όπου είχαν κάθε ευκαιρία) οργανώνεται μια επική επιχείρηση όπου στέλνονται 600 Ρωμαίοι στρατιώτες, η Λευιτική αστυνομία και πλήθος κόσμου οπλισμένου για να συλλάβουν ... έναν άστεγο!

Ίσως αυτά σου φαίνονται φυσιολογικά και (κυρίως) λογικά αλλά ... εγώ έχω τις αντιρρήσεις μου.

Να σου πω τι θα έκανα εγώ.

1. Θα απέκλεια το Πολυτεχνείο ώστε να μην μπορεί κανείς να πλησιάσει σε απόσταση 50 μέτρων.

2. Θα τους έκλεινα το ηλεκτρικό και το νερό.

3. Θα έκανα παρεμβολές στο σταθμό τους και δεν θα είχε σήμα ούτε μέχρι την αυλή.

4. Θα τους άφηνα να βγουν μόνοι τους, όποτε το αποφάσιζαν. Πόσο λες να άντεχαν χωρίς νερό, φαί και ρεύμα;

5. Αν είχα διαβάσει και αρχαία ελληνική Ιστορία, θα εφάρμοζα τις τακτικές του Φίλιππου και θα είχα φροντίσει να έχουν παρεισφρύσει μερικοί πρακτορίσκοι ως φοιτητές που θα τους τσάκιζαν το ηθικό μια ώρα νωρίτερα.

Ούτε τανκς, ούτε ελικόπτερα ούτε δραματικές είσοδοι. Κανείς δεν θα το θυμόταν μετά από 10 μέρες, όπως κανείς δεν αναφέρεται στα γεγονότα της Νομικής του ίδιου έτους. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε εικόνα.

macedon

18/05/2012, 18:45:21
zip

10:30 το πρωί:
"Όχι μωρέ ... δεν τα πλάκωσε, 'ντάξει, απλώς πέρασε από πάνω τους ..."

17:51 το απόγευμα:
"Το τανκ δεν σκότωσε κανέναν."

Αλλάζεις απόψεις πιο γρήγορα από το ΣΥΡΙΖΑ. Καταστάλαξε κάπου.

Είτε το τανκ πέρασε από πάνω τους και τους σκότωσε, είτε ΔΕΝ πέρασε από πάνω τους και δεν σκότωσε κανέναν. Ποιά από τις δύο προτάσεις σου ισχύει;

quote:
Δηλ. εσύ θεωρείς πως η εισβολή του τανκ [ ή μήπως δεν ήταν "εισβολή" ; έχω χάσει την μπαλά με την πάρτη σας, να προσέχω και τι λέω δηλ ... ],

Σ'ευχαριστώ που μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό αλλά μπορείς να μου μιλάς και στον ενικό, όπως κάνω και γω.

quote:
Έλα ρε macedon ... τι λες ; Δηλ. το διέταξαν να μπει μέσα για να έχουν δραματικό οπτικό υλικό ;

Είμαι σίγουρος πως θα μου δώσεις μια πιο λογική απάντηση στο ερώτημα: Γιατί έπρεπε να μπει το τανκ στο Πολυτεχνείο;

quote:
Κατ' εμέ, υπήρχε πρόθεση να χτυπηθούν οι φοιτητές. Να χτυπηθούν μέχρι θανάτου (...) Αλλά το τανκ κινήθηκε προς το μέρος των φοιτητών

Δηλαδή μας λες ότι ήθελαν να σκοτώσουν τους φοιτητές μέσα στο Πολυτεχνείο κι αντί να τους πυροβολήσουν (πρωτότυπο, ε;) έβαλαν ένα τανκ να τους κυνηγάει μέσα στην αυλή για να τους ... πατήσει;

Λογικό, δε λέω!

macedon

18/05/2012, 19:18:34
macedon,

quote:
Γιατί έπρεπε να μπει το τανκ στο Πολυτεχνείο;

Δεν ξέρω, δεν έδωσα εγώ την διαταγή να κινηθεί το τανκ. Απλώς σου λέω πως ο λόγος [ χάρην θεάματος δηλ. ή για να εμπλουτισθεί το σκηνικό με δραματικές σκηνές ] που παραθέτεις ως προσωπική σου άποψη, εμένα δεν μου φαίνεται λογικός. Εσένα σου φαίνεται λογικός ;

quote:
Δηλαδή μας λες ότι ήθελαν να σκοτώσουν τους φοιτητές μέσα στο Πολυτεχνείο κι αντί να τους πυροβολήσουν (πρωτότυπο, ε;) έβαλαν ένα τανκ να τους κυνηγάει μέσα στην αυλή για να τους ... πατήσει;

Λέω πως είχαν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν ένοπλη βία εναντίον των φοιτητών. Κι όταν κάποιος έχει τέτοια πρόθεση, το να σκοτώσει είναι κι αυτό μέρος αυτής της προθέσεώς του. Κατά την γνώμη μου, το τανκ το έβαλαν για να δηλώσουν αυτήν την πρόθεση με την ελπίδα να φοβηθούν οι φοιτητές και να φύγουν. Όταν είσαι "ταμπουρωμένος" σε μια αυλή κι απ' έξω από τα κάγκελά της βλέπεις στημένο ένα τανκ, λογικό είναι να φοβηθείς και να σκέπτεσαι πως μπορεί να μπουκάρει. Όμως αυτό δεν συνέβει και τότε δώθηκε η διαταγή να κινηθεί το τανκ προς το μέρος των φοιτητών. Ο οδηγός του τανκ, λέει πως τους έβλεπε τους φοιτητές να είναι κρεμασμένοι στα κάγκελα κι αυτός προχωρούσε προς το μέρος τους. Δεν λέω ούτε ότι το τανκ πήγε να τους κυνηγήσει, ούτε ότι πήγε να τους πατήσει. Το τανκ πήγε για εκφοβισμό, για να τρομοκρατήσει τους φοιτητές να διαλυθούν και κινήθηκε εναντίον τους.

Αυτό μου φαίνεται περισσότερο λογικό από την άλλη εκδοχή του Hollywood.

Η ερώτηση

quote:
Γιατί έπρεπε να μπει το τανκ στο Πολυτεχνείο;

που κάνεις, είναι - πως να σου πω ; - δικηγορίστικη. Με αυτή την λογική, γιατί να υπάρχει καν ένα τανκ εκεί μπροστά ; Και επιπλέον, γιατί εξ' αρχής να χρησιμοποιηθεί στρατός ; Γιατί έπρεπε να κατέβουν ας πούμε οι ΛΟΚατζήδες και η μοίρα των αλεξιπτωτιστών ;

Και πάλι σου λέω πως αν το τανκ παρέμενε έξω, στημένο, η εκδοχή σου θα είχε κάποια βάση. Όμως το τανκ κινήθηκε εναντίον των φοιτητών. Δεν είναι δυνατόν να ρισκάρει κάποιος τις ζωές κάποιων δεκάδων ανθρώπων, χάρην θεάματος ή όπως λες για να εμπλουτισθεί το γεγονός με δραματικό οπτικό υλικό. Πως το βλέπεις αυτό ; Λογικό ;

Edited by - zip on 18/05/2012 19:42:28

18/05/2012, 19:29:22
Μιας και καταπιαστήκαμε με το τόσο επίκαιρο θέμα του Πολυτεχνείου, να θυμίσω εδώ κάποια ονόματα....

Αγγελική Παπαθανασοπούλου - 32 χρονών ΕΓΚΥΟΣ
Βιβή Ζούλια - 35 χρονών
Νώντας Τσακάλης - 36 χρονών.

Τους θυμάστε άραγε ?????
Δεν πάει πολύς καιρός, 2 χρόνια πριν θυσιάστηκαν....
5 Μαΐου 2010....
Θύματα κάποιων "επαναστατών"....

Έτσι για να θυμόμαατε και ποιοί είναι αυτοί που κλείνουνε το μάτι στους μπαχαλάκηδες κάθε φορά που καίνε την Αθήνα....

Edited by - KERRY KING on 18/05/2012 19:30:38

Ippotis2012Μέλος
09/11/2012, 19:56:52
Για να δουμε,γινανε οι αμερικανικες εκλογες.Θα γινει η επεμβαση μεσα στο Νοεμβριο?
CravenΜέλος
21/12/2012, 21:00:25
Τι έγινε? ακόμα εδώ είμαστε? 9 παρά 10 έχει πάει.. τόσες προετοιμασίες, μέχρι και ποπ κορν πήρα για το θέαμα και τίποτα.. ούτε κανένας νιμπίρου πέρασε, ούτε κανένας κομήτης έπεσε, ούτε κανένας πόλος φυσικός ή μαγνητικός γύρισε, η πυξίδα μου και το gps παίζει κανονικά, το όζον μια χαρά το βλέπω άρα ακτίνες γάμα χλωμό να έπεσαν, σεισμός δεν έγινε, για κανένα ηφαίστειο δεν άκουσα, καμιά καταρρακτώδης βροχή δεν έπεσε, καμιά μαύρη τρύπα δεν ένοιωσα να με ρουφάει, το cern έχει κλείσει για Χριστούγεννα, οι θεοί δεν κατέβηκαν ακόμα (λες να είχε κίνηση απ τον Σείριο?) οι νεφιλείμ έμειναν κλεισμένοι στην τάκλα μακαν και στην Ιερουσαλήμ, ο ήλιος μας έγραψε κανονικά και πήγε για ύπνο χωρίς να μας φτύσει κανένα πλάσμα ή καμιά ηλιακή καταιγίδα, καμιά αναβάθμιση στο dna μου δεν βλέπω (ποια ενόραση.. ακόμα δεν θυμάμαι τι έφαγα χθες... και ποιο άυλο σώμα? η μπάκα εκεί είναι ακόμα), κανέναν εξωγήινο δεν είδα (δεν είμαι σίγουρος για έναν γείτονα μόνο..), οι πυραμίδες δεν άρχισαν να εκπέμπουν τίποτα ... νύχτα και ησυχία.. Ξενέρωσα.. πάω να πιω καμιά μπύρα.
Ποια είναι η επόμενη ημερομηνία είπαμε?
22/12/2012, 10:12:48

quote:
Τι έγινε? ακόμα εδώ είμαστε? 9 παρά 10 έχει πάει.. τόσες προετοιμασίες, μέχρι και ποπ κορν πήρα για το θέαμα και τίποτα.. ούτε κανένας νιμπίρου πέρασε, ούτε κανένας κομήτης έπεσε, ούτε κανένας πόλος φυσικός ή μαγνητικός γύρισε, η πυξίδα μου και το gps παίζει κανονικά, το όζον μια χαρά το βλέπω άρα ακτίνες γάμα χλωμό να έπεσαν, σεισμός δεν έγινε, για κανένα ηφαίστειο δεν άκουσα, καμιά καταρρακτώδης βροχή δεν έπεσε, καμιά μαύρη τρύπα δεν ένοιωσα να με ρουφάει, το cern έχει κλείσει για Χριστούγεννα, οι θεοί δεν κατέβηκαν ακόμα (λες να είχε κίνηση απ τον Σείριο?) οι νεφιλείμ έμειναν κλεισμένοι στην τάκλα μακαν και στην Ιερουσαλήμ, ο ήλιος μας έγραψε κανονικά και πήγε για ύπνο χωρίς να μας φτύσει κανένα πλάσμα ή καμιά ηλιακή καταιγίδα, καμιά αναβάθμιση στο dna μου δεν βλέπω (ποια ενόραση.. ακόμα δεν θυμάμαι τι έφαγα χθες... και ποιο άυλο σώμα? η μπάκα εκεί είναι ακόμα), κανέναν εξωγήινο δεν είδα (δεν είμαι σίγουρος για έναν γείτονα μόνο..), οι πυραμίδες δεν άρχισαν να εκπέμπουν τίποτα ... νύχτα και ησυχία.. Ξενέρωσα.. πάω να πιω καμιά μπύρα.
Ποια είναι η επόμενη ημερομηνία είπαμε?

Κάτσε Craven, γιατί μου φαίνεται από αλλού την περιμένουμε,
(τη συντέλεια) και απ'αλλού θα μας έρθει (ή θα τους ερθει...)

Τι εγινε την 21/12/12 ?

1ος "Αστεροειδής" που πέφτει: http://www.nooz.gr/greece/stin-a8ina-i-lista-lagkarnt

2ος "Μετεωρίτης" που πέφτει:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/12/2012_475591

3oς ....και κατακούτελα:

quote:
Όλα αυτά, όπως αξιολογεί ο Nicholas Spiro, Διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy, αποδεικνύουν ότι η πολιτική και η ψυχολογία των αγορών ξεπερνάει σε σημασία τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, που στην περίπτωση της χώρας μας είναι σοκαριστικά άσχημα. Μολαταύτα, ο ίδιος δεν αποκλείει καθόλου το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όχι όμως για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το CNN επαναλαμβάνει την κρίση ότι η Ελλάδα θα βρεθεί πιθανότατα εκ νέου στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος πριν από τις γερμανικές εκλογές, δεδομένης της εκεί λαϊκής διαφωνίας για νέα πακέτα βοήθειας.

Ο Οικονομολόγος της Capital Economics, Ben May, εκτιμά ότι τα μακροπρόθεσμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν επιλυθεί, μιας και οι στόχοι για το χρέος είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν.

Οι αναλυτές λοιπόν, συντείνουν ότι μόνη βιώσιμη λύση συνιστά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των κρατικών πιστωτών, κάτι όμως που δεν θα γίνει εύκολα δεκτό από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ο May δηλώνει τέλος, ότι «τα οικονομικά θεμέλια και η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα σημαίνουν ότι αυτή η ηρεμία δεν θα διαρκέσει».

(από http://www.nooz.gr/economy/cnn-pio-pi8ano-i-ellada-na-meinei-sto-euro)

(και υπόψιν στο κατά Σαμαράν και Στουρνάραν "ευαγγέλιον" Δεν θα παρουμε Νέα Μέτρα ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ τηρήσουμε τις ΤροϊκοΜερκελοΣοϊμπλοΔεσμεύσεις μας, τουτέστιν θα πάρουμε και πολλά και διάφορα μετρα για το 2013 -όσα, όσο, και όπως προλάβουν- γιατί εκ προοιμίου ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΕΦΙΚΤΟ και ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ το να υλοποιηθούν και -κυρίως- να ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ τα ήδη ψηφισθέντα μεχρι προσφάτως μέτρα....)

Πού τον ψάχνουμε τον Αρμαγεδδώνα είπαμε?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

XDΜέλος
22/12/2012, 21:40:09
quote:
[..]Ποια είναι η επόμενη ημερομηνία είπαμε?

Κάποια ή κάποιες μακρινές (πάω στοίχημα) από σήμερα ώστε να υπάρξει ικανό περιθώριο κέρδους από τους επαΐοντες
28/12/2012, 18:53:06
Σύμφωνα πάντα με τις πνευματικές παραδόσεις και με τις new age πληροφορίες,πλέον έχουμε μπεί σε μια τέτοια κατάσταση που οι συχνότητες που κατακλύζουν την γή ,και που θα παραμείνουν μέχρι το 2017, είναι αρκετές για να υπάρξει πνευματική αφύπνιση για την ανθρωπότητα. Αυτό σημαίνει βέβαια μια εξ'ολοκλήρου αλλαγή στον κόσμο μας σε όλα τα επίπεδα.Περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές αυτές χωρίς όμως να μένουμε αμέτοχοι.

Edited by - alex22 on 28/12/2012 18:54:29

02/01/2013, 14:05:00
Εκ του αποτελέσματος ,
το ερώτημα που έθετε το θέμα
"απαντήθηκε" .....
το θέμα αυτό οδεύει προς το χρονοντούλαπο του forum

Ας το αποχαιρετήσουμε με λίγο χιούμορ

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
03/01/2013, 12:25:43
quote:
Εκ του αποτελέσματος ,
το ερώτημα που έθετε το θέμα
"απαντήθηκε" .....
το θέμα αυτό οδεύει προς το χρονοντούλαπο του forum

Ας το αποχαιρετήσουμε με λίγο χιούμορ

Απάντηση του παππού, στη γριά... :
Τι κρεν'ς μαρή (χ)α, και δε σ'ακ(ου)ωω ???

Όντως το παρόν θέμα είναι "εκτός θέματος" πλέον,
αφού ότι ήταν να συμβεί το 2012 συνεβη, ό,τι ήτανε να δούμε, ακούσουμε, μαθουμε, το είδαμε το ακουσαμε το μάθαμε
και το 2012 είναι past and gone πλέον....

-Πάει ο παλιός ο χρόνος, δίχως τέλος ρε παιδιάααα
και της προφητειας ο λόγος πάει για το 'δεκατρίαααα

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "