ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alex2260 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
16/01/2007, 15:06:16
quote:
Υψιστος Θεός
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ AΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ 'ΑΝΑΚΡΙΣΗ' ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

Η μόνη αλήθεια που αναγνωρίζω είναι η επιστημονική. Καμία θεολογική, μυθολογική ή οτιδήποτε άλλο.

quote:
Υψιστος Θεός
ΠΑΝΩ ΑΠΩ ΟΛΑ.....ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!

Εχεις δίκιο αν και δεν ξέρεις τι λες.

quote:
Υψιστος Θεός
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ macedon ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ

Ο πονοκέφαλος μου δημιουργείται από την προσπάθειά μου να μεταφράσω στα ελληνικά τα μηνύματά σου. Είναι τόσο δύσκολο να βάλεις λίγο ειρμό στο λόγο σου;

quote:
Υψιστος Θεός
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΣΥ ΒΑΡΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Αει, καλά.

quote:
Υψιστος θεός
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ 'ΑΝΑΚΡΙΣΗ' ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ

Δεν αντέχω ποιό; Το μέτρημα; Το χτύπημα; Ποιά ανάκριση; Από ποιόν; Γιατί;

ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ

-----------------------
Φιλική συμβουλή: Μην κοιμάσαι ξεσκέπαστος.

macedon

el.elyonΜέλος
16/01/2007, 15:20:38
[quote]
elo: <<Καλέ μου el.elyon δυστυχώς θέτεις μόνο ερωτήσεις , χωρίς να έχεις την απαιτούμενη επιχειρηματολογία να αποδείξεις ότι έχεις μια σωστή βάση σε αυτά που λες και ρωτάς , αποδεικνύοντας συνέχεια ότι απλά παίζεις με λέξεις που δεν ξέρεις την σημασία τους . Το αποτέλεσμα είναι να κρύβεσαι συνεχώς πίσω από μια Αγία Γραφή . Εξήγησε μας για να καταλάβουμε που στηρίζεσαι και προσάπτεις αυτούς τους χαρακτηρισμούς ( με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ) σε όσους δεν έχουν τα ίδια πιστεύω με σένα . Στοιχεία φίλε μου και όχι ένα σκέτο Αγία Γραφή .>>

el.elyon:
ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ'. ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΦΙΛΕ elo! ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η 'ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ' ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ;
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ;

elo: <, Πάντα νόμιζα ότι η Εκκλησία και η Αγία Γραφή ότι είναι ένα , εκτός και αν εσύ έφτιαξες έναν καινούργιο κανόνα , μήπως δεν ανήκεις στην Επίσημη Χ . Ορθόδοξη Εκκλησία και ανήκεις σε μια από της πολλές αιρέσεις της ; Και όσο αν έχεις απαντήσει σε άλλους αυτό δεν με ενδιαφέρει , σε εμένα δεν απαντάς ποια είναι τα πραγματικά σου πιστεύω ; και για ποιο λόγο βάζεις ταμπέλες σε όσους δεν συμφωνούν μαζί σου . Εξήγησε μας μια φορά αν μπορείς χωρίς τις μονολεκτικές σου συνηθισμένες λέξεις .>>

el.elyon:
ΦΙΛΕ elo, ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ! ΦΙΛΕ elo, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 'ΤΑΜΠΕΛΕΣ' ΑΠΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΦΙΛΕ elo!

elo: <<Διαφωνώ με την Παλαιά Διαθήκη που το μόνο που μας δείχνει είναι ένα Θεό τιμωρό , έναν Θεό εκδικητικό , πανούργο , που ο μόνος αγαπημένος του λαός είναι οι εβραίοι , και που πρέπει οι υπόλοιποι λαοί να είναι υποτελείς σε αυτούς , αλλιώς θα εξολοθρευτούν ,και πολλά άλλα .Εκτός και αν δεν τα έχεις διαβάσει ή μήπως τα έχεις και απλά κάνεις τα στραβά μάτια ;>>

el.elyon:
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΒΑ! ΤΩΡΑ Η ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΒΑ Η ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΒΑ!

elo: <<Τι έγινε φίλε μου ; ξέμεινες από υπομονή ή σου τελείωσε η Χριστιανική αγάπη σου.>>

el.elyon:
ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ. ΣΥΓΜΩΜΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ elo!

elo: <<Άντε πάλι ρε συ .... να σου απαντήσω και σε αυτό .>>

el.elyon:
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ, ΦΙΛΕ elo!

elo: <<Ποιος είναι αυτός ο Θεός ; Μα φυσικά φίλε μου el.elyon ένας Θεός υπάρχει .>>

el.elyon:
ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Chastity, Η ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ;

elo: <<Ο Θεός ( ΧΡΙΣΤΟΣ ) της αγάπης , εκτός εάν δεν το γνωρίζεις ;>>

el.elyon:
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ, ΦΙΛΕ elo, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΘΕΟ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΦΙΛΕ elo;

elo: Η μήπως σε συμφέρει μες στην φαντασία σου να υπάρχουν και άλλοι Θεοί ώστε να προβάλλεσαι ανώτερος από τους υπόλοιπους .>>

el.elyon:
ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ Chastity ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟΙ ΘΕΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

elo: <<Και όσο για το ποιες είναι αυτές οι προσωπικότητες και οι μαθητές , δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενάρετοι άνθρωποι που είχαν σαν σκοπό με την βοήθεια του Θεϊκού πνεύματος να διδάξουν και να δείξουν στο ανθρώπινο γένος τον δρόμο προς την τελειότητα .>>

el.elyon:
ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;

elo: <<1 προβατάκι ,2 προβατάκια ,3 προβατάκια .......
όπως καταλαβαίνεις ότι απαντήσει και να πάρεις , με όποιον τρόπο και να στην εκφράσει κάποιος μέσα στον διάλογο , δεν θα παύει από την στιγμή που έχεις το αλάνθαστο στην σκέψη σου , να είναι για εσένα ένας επιπλέον επικίνδυνος Avatars>>

el.elyon:
ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, ΦΙΛΕ elo! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ 'ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ'.....
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ! ΑΡΑ ΕΣΥ, ΦΙΛΕ elo, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ!!!

elo: <<Καληνύχτα φίλε el.elyon ;;;;!!!!!>>

el.elyon:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el,elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
16/01/2007, 16:31:26
[quote]
macedon: <<Η μόνη αλήθεια που αναγνωρίζω είναι η επιστημονική. Καμία θεολογική, μυθολογική ή οτιδήποτε άλλο.>>

el.elyon:
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΦΙΛΕ macedon!

macedon: <<Εχεις δίκιο αν και δεν ξέρεις τι λες.>>

el.elyon:
ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ, ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ; ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΩ, ΦΙΛΕ macedon!

macedon: <<Ο πονοκέφαλος μου δημιουργείται από την προσπάθειά μου να μεταφράσω στα ελληνικά τα μηνύματά σου. Είναι τόσο δύσκολο να βάλεις λίγο ειρμό στο λόγο σου;>>

el.elyon:
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΣΩΣΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΦΙΛΕ macedon!

macedon: <<Δεν αντέχω ποιό; Το μέτρημα; Το χτύπημα; Ποιά ανάκριση; Από ποιόν; Γιατί;

ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ>>

el.elyon:
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ!

macedon: <<-----------------------
Φιλική συμβουλή: Μην κοιμάσαι ξεσκέπαστος.>>

el.elyon:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΦΙΛΕ macedon. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΦΙΛΕ macedon, ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ METKO ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΦΙΛΟΣ Chastity ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ elo ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΙ! ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ! ΜΠΟΡΕΙ ΦΙΛΕ macedon ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ macedon!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

EPAITHSΜέλος
16/01/2007, 16:46:58
Tί ασχολείσαι μαζί του αγαπητέ macedon?
Το παιδί κάποιο εγκεφαλικό πρόβλημα έχει δέν καταλαβαίνει ούτε τί γράφει, ούτε σκέφτεται αυτά που γράφει.
ChastityΜέλος
16/01/2007, 18:40:25
Παιδιά επειδή πλέον δεν έχει κανένα νόημα να συμμετέχω στη συζήτηση, κλείνω με ένα γνωστό ρητό (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε):

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ.
ΑΔΙΚΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ...

Lux e tenebris
16/01/2007, 19:45:56
el.elyon:
«ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟ ΕΠΟΧΗΤΗΣ!»

Και ΠΟΙΟΣ σου είπε εσένα ότι υπονόησα πως αναφερόσουν σε μένα? Ερώτηση έκανα, απάντηση δεν είδα....

el.elyon:
«ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe!»

Άντε να δούμε....

el.elyonΜέλος
17/01/2007, 11:15:32
[quote]

Schwabe: <<κοίτα να δεις, στην εποχή του ο Αριστοτέλης μάλλον δεν είχε ακόμα γνωρίσει τα....UNIX systems!!!! (λέγονται και roots..)

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει φίλτατε....>>

el.elyon:
ΝΑΙ, Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ.....

Schwabe: <<Για να καταλάβω και εγώ: εσύ δηλαδή είσαι.....παλαιοεποχίτης??>>

el.elyon:
ΕΠΕΙΔΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΕΠΟΧΙΤΕΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ 'ΘΕΜΑΤΑ'.

Schwabe: <<Αλήθεια φίλτατε, ΕΣΥ τα όσα ως προς τα επέκεινα δέχεσαι, τα........«γνωρίζεις»??>>

el.elyon:
ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ, ΦΙΛΤΑΤΕ.

Schwabe: <<Και εάν ναι, ΠΟΘΕΝ η γνώση σου? Εάν όχι, τότε.....περί ποίου θέματος άραγε ομιλείς?>>

el.elyon:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ; ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ, ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΦΙΛΕ Schwabe!

Schwabe: <<Την δικιά σου την αλήθεια φίλτατε, νομίζεις άραγε ότι την «είπες»? Έχεις ειλικρινά την ψευδαίσθηση πως τα όσα συνέθεσες αποτελούν «αλήθεια»? ΠΩΣ μπορείς να θέλεις να.....βοηθήσεις (!) τρίτους να πούνε την προσωπική τους αλήθεια όταν εσύ ο ίδιος έχεις κολλήσει σε έωλα και φαντασιακά σχήματα?>>

el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΤΙ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΠΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ!

Schwabe: <<Ο Ησαϊας (με σύζυγο προφήτισσα παρακαλώ!), απευθύνεται βασικά στο βασίλειο του Ιούδα και το Εβραϊκο έθνος. Το κεφάλαιο 45 δεν περιέχει τίποτα το «καινοτόμο» ως προς την ευρύτερη εννοιολογία καλού-κακού, αλλά συσχετίζεται με δράσεις και αναφορές της αρχικής προφητικής γραφής του (άγνωστου..) συγγραφέα.

Μήπως θέλεις να μας το αναλύσεις λιγάκι?>>

el.elyon:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ.....
ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ Chastity ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΣΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Schwabe: <<Μετά την δικιά σου αγαπητέ, πως να τολμήσω ο έρμος ο......αγνωστικιστής!!!!

Τελικά, πολλοί δεν έχουν ακόμα καταφέρει να διακρίνουν την Αλήθεια περί της Οντολογίας με την πρακτική αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός Θεού φίλτατε....>>

el.elyon:
ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΨΕΜΑ ΤΗΝ 'ΑΛΗΘΕΙΑ' ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΛΙΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ 'ΑΛΗΘΕΙΑ'!
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ Schwabe, ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΘΕΩΡΕΙΣΑ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ! ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ 'ΓΟΥΡΟΥΝΙ'! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 17/01/2007 11:17:11

17/01/2007, 11:15:56
Καλέ μου el.elyon η επιχειρηματολογία που σε ρωτάω είναι το να μου δώσεις να καταλάβω ποιος , τι είναι αυτός ο Αβατάρ Χριστός που αναφέρεσαι συνέχεια , και ποιος ο Χριστιανός της νέας εποχής , γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει αυτή η ορολογία . Δεν απαιτώ απλά ρωτάω .
Βλέπεις το ότι τόσα εκατομμύρια κόσμος ασχοληθήκανε με το όνομα του Ιησού Χριστού , και ψάξανε μέσα από την Γραφή αλλά και στα λεγόμενα Αιρετικά βιβλία να βρουν το τι ήτανε πραγματικά ο Χριστός πάει να πει πολλά ; και όχι απαραίτητα μόνον την άσχημη πλευρά , το να αποδείξουνε ότι δεν υπάρχει .

Τώρα ότι σου αναφέρθηκα για την Αγια Γραφή και την Εκκλησία , πιστεύω , αλλά και έχουμε μάθει ότι αυτά τα δυο έχουν μια απόλυτη ταύτιση μεταξύ τους , ναι μεν εσύ πιστεύεις σε σένα και στην Αγια Γραφή και ότι αυτό είναι η μοναδική αλήθεια όπως αναφέρθηκες , αλλά δυστυχώς , όπως και να το κάνουμε η Εκκλησία και οι ιερείς , είναι αυτή τι στιγμή το Πνευματικό κεφάλι του Θεού , του Χριστιανισμού , ο πλέον αντιπρόσωπος της Αγίας Γραφής .Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε από πλευρά ιερέων είναι ένα εμπόριο της Θρησκείας , μια διαφθορά , και μια διαστρεβλώσει του Λόγου του Ιησού .Σε αυτό αναφέρθηκα ότι συμφωνώ με τον Chastity .Τώρα εσύ αν πιστεύεις μόνον στην Αγια Γραφή , και απορρίπτεις την Εκκλησία ( ιερείς ) , συγνώμη φίλε μου αλλά και εσύ ,όπως πολλοί από εμάς λέγεσαι αυτό που μας προσάπτεις , για τους κατά τα άλλα φωτισμένους με το Άγιο Πνεύμα Ιερείς .

Όσο για τα ονόματα που αναφέρθηκες και βέβαια έχουν και είναι πολύ εύκολο να στα παραθέσω , αλλά με αυτό φίλε μου τι θα αλλάξει , τι είναι αυτό που θα ικανοποιήσει στο εγώ σου άμα διαβάσεις , μια σειρά από ονόματα χωρίς να ξέρεις την ιστορία τους , πραγματικά έχω την απορία ; Και το τελευταίο μια απλή ερώτηση κρίσης , τι πιστεύεις φίλε μου , ότι υπάρχουν πολλοί Θεοί ; ή Ένας με πολλές ονομασίες ; Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου τα πάντα χωρίζονται από μια πολύ λεπτή γραμμή , που από εμάς εξαρτάτε αν θα μείνουμε πίσω από αυτή η θα την προσπεράσουμε ,εκεί είναι και η όλη η ομορφιά του θέματος , η αναζητήσει της γνώσεις που υπάρχει για να κατανοήσεις κάποια πράγματα καλύτερα .

el.elyonΜέλος
17/01/2007, 11:38:13
quote:

Παιδιά επειδή πλέον δεν έχει κανένα νόημα να συμμετέχω στη συζήτηση, κλείνω με ένα γνωστό ρητό (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε):

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ.
ΑΔΙΚΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ...

Lux e tenebris

el.elyon:
ΑΡΑΓΕ ΤΟ 'ΓΟΥΡΟΥΝΙ' ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.....

ΑΡΑΓΕ ΤΟ 'ΓΟΥΡΟΥΝΙ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ;

ΑΡΑΓΕ ΤΟ 'ΓΟΥΡΟΥΝΙ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ/ΟΛΩΝ;

ΑΦΟΥ ΟΑΛ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, ΤΟ 'ΓΟΥΡΟΥΝΙ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ, ΑΡΑ ΘΕΟΣ;
ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΩΗ, ΤΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 'ΓΟΥΡΟΥΝΙ';

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
17/01/2007, 11:54:59
quote:

Καλέ μου el.elyon η επιχειρηματολογία που σε ρωτάω είναι το να μου δώσεις να καταλάβω ποιος , τι είναι αυτός ο Αβατάρ Χριστός που αναφέρεσαι συνέχεια , και ποιος ο Χριστιανός της νέας εποχής , γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει αυτή η ορολογία . Δεν απαιτώ απλά ρωτάω .
Βλέπεις το ότι τόσα εκατομμύρια κόσμος ασχοληθήκανε με το όνομα του Ιησού Χριστού , και ψάξανε μέσα από την Γραφή αλλά και στα λεγόμενα Αιρετικά βιβλία να βρουν το τι ήτανε πραγματικά ο Χριστός πάει να πει πολλά ; και όχι απαραίτητα μόνον την άσχημη πλευρά , το να αποδείξουνε ότι δεν υπάρχει .

Τώρα ότι σου αναφέρθηκα για την Αγια Γραφή και την Εκκλησία , πιστεύω , αλλά και έχουμε μάθει ότι αυτά τα δυο έχουν μια απόλυτη ταύτιση μεταξύ τους , ναι μεν εσύ πιστεύεις σε σένα και στην Αγια Γραφή και ότι αυτό είναι η μοναδική αλήθεια όπως αναφέρθηκες , αλλά δυστυχώς , όπως και να το κάνουμε η Εκκλησία και οι ιερείς , είναι αυτή τι στιγμή το Πνευματικό κεφάλι του Θεού , του Χριστιανισμού , ο πλέον αντιπρόσωπος της Αγίας Γραφής .Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε από πλευρά ιερέων είναι ένα εμπόριο της Θρησκείας , μια διαφθορά , και μια διαστρεβλώσει του Λόγου του Ιησού .Σε αυτό αναφέρθηκα ότι συμφωνώ με τον Chastity .Τώρα εσύ αν πιστεύεις μόνον στην Αγια Γραφή , και απορρίπτεις την Εκκλησία ( ιερείς ) , συγνώμη φίλε μου αλλά και εσύ ,όπως πολλοί από εμάς λέγεσαι αυτό που μας προσάπτεις , για τους κατά τα άλλα φωτισμένους με το Άγιο Πνεύμα Ιερείς .

Όσο για τα ονόματα που αναφέρθηκες και βέβαια έχουν και είναι πολύ εύκολο να στα παραθέσω , αλλά με αυτό φίλε μου τι θα αλλάξει , τι είναι αυτό που θα ικανοποιήσει στο εγώ σου άμα διαβάσεις , μια σειρά από ονόματα χωρίς να ξέρεις την ιστορία τους , πραγματικά έχω την απορία ; Και το τελευταίο μια απλή ερώτηση κρίσης , τι πιστεύεις φίλε μου , ότι υπάρχουν πολλοί Θεοί ; ή Ένας με πολλές ονομασίες ; Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου τα πάντα χωρίζονται από μια πολύ λεπτή γραμμή , που από εμάς εξαρτάτε αν θα μείνουμε πίσω από αυτή η θα την προσπεράσουμε ,εκεί είναι και η όλη η ομορφιά του θέματος , η αναζητήσει της γνώσεις που υπάρχει για να κατανοήσεις κάποια πράγματα καλύτερα .

el.elyon:
ΦΙΛΕ elo, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

METKAΝέο Μέλος
17/01/2007, 17:28:00
Φίλε elo έτσι όπως έχουν τα πράγματα πρέπει να ζητήσω συγνώμη τόσο από εσένα όσο και από τον Chastiy διότι η άποψη μου ήταν βιαστικά γραμμένη και η συντακτική της δομή έχει όντως αλλάξει το νόημα που ήθελα να αποδώσω το βρίσκω λοιπών απαραίτητο να ζητήσω για ακόμα μια φορά συγνώμη.
Το θεωρώ ανούσιο να το ξαναγράψω απλώς μόνο θέλω να πω ότι η παράληψη μερικών εισαγωγικών σε ορισμένες λέξεις ήταν αρκετό για να αλλάξει το όλο νόημα.
Φίλε el elyon με την απάντηση σου έδειξες ότι έχεις ήθος στο διάλογο σου
Και αυτό δεν μπορώ να μην το λάβω υπόψη
Πες μου σε παρακαλώ εκτός από την Αγια γραφή που για πόλους είναι ένα από τα ποιο Σοφά βιβλία τη αλλά βιβλία έχεις διάβαση;
Επίσης φίλε el.elyon δεν απαγόρευσα σε κανέναν να κάνει διάλογο.
17/01/2007, 17:59:57
el.elyon:
«ΝΑΙ, Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ....»

Είμαι σίγουρος!

el.elyon:
«ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΕΠΟΧΙΤΕΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ 'ΘΕΜΑΤΑ'..»

Με άλλα λόγια: και πάλι δεν έλαβα απάντηση!!!!

el.elyon:
«ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ, ΦΙΛΤΑΤΕ.»

Μωρέ και εγώ πολλά νομίζω, αλλά ΠΟΘΕΝ δεν μας είπες νομίζεις!! Υπονοείς μια...εξ αποκαλύψεως ας πούμε ενημέρωση??

el.elyon:
«..ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΦΙΛΕ Schwabe!»

Προφανώς και δεν απάντησες αγαπητέ!

Εγώ σε ρώτησε ΠΟΘΕΝ Η ΓΝΩΣΗ, και όχι πόθεν η θεωρία. Διότι, τα όσα διαβάζεις απο την λεγόμενη Αγία Γραφή, είναι αναπόδεικτη θεωρία την οποία ο καθένας μπορεί να πάρει και να κάνει χρήση. Άλλο η ΓΝΩΣΗ φίλτατε και άλλο η κατ επίφαση γνώση.

Επικαλείσαι γνώση, στην ουσία όμως απλά αναπαράγεις μια αναπόδεικτη θεωρία..

el.elyon:
«ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ Chastity ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΣΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!»

Έχεις επιμείνει στο θέμα καλού-κακού, και ξανά και ξανά στο κεφάλαιο 45. Ρώτησα λοιπόν να μου αναλύσεις λίγο καλύτερα αυτό που εννοείς. Θα το κάνεις?

el.elyon:
«ΘΕΩΡΕΙΣΑ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ!»

Και καλά έκανες αγαπητέ!

Απλά, τα μεν με τα δε που συχνά γράφεις, δεν «κολλάνε» μεταξύ τους....

el.elyon:
«ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ 'ΓΟΥΡΟΥΝΙ'!»

Μπορεί ορισμένοι να χρησιμοποιούν «καυστικές μεταφορές», αλλά δεν νομίζω ότι και αυτό κυριολεκτικά εννοούνε. Δες το έτσι, διότι δεν μου φαίνεται να είναι αλλιώς....

el.elyon:
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!»

Να σαι καλά για τα καλά σου λόγια, θεωρώ πως όλοι εισπράτουν απο μια συζήτηση. Άλλοτε ερεθίσματα, άλλοτε απορίες που χρειάζονται αλλά και δοκιμάζουν την βαθύτερη μας πίστη σε σχέση με τις απόψεις μας.

Διότι τελικά, μόνο η δοκιμασία μας κάνει δυνατούς. Δυνατούς για την προσωπική πορεία και αλήθεια μας.

Και για σκέψου, τι θα ήταν το καλό δίχως το κακό, η ζέστη δίχως το κρύο, η ζωή μας δίχως την συμβολή του Σατανά....

CROWL26Μέλος
17/01/2007, 20:18:19
quote:
Πώς μπορείς να γνωρίσεις αγαπητέ μου ποιοί ιερείς είναι σωστοί ή βρώμικοι;;
Όλοι σωστοί σου παρουσιάζονται, αλλά το τί κρύβουν απο μέσα τους και σε τί χέρια πάς εσύ να εμπιστευτείς την ψυχή σου ούτε οι ίδιοι δέν το γνωρίζουν. Ευαγγελίζεσαι την αγιότητα των μυστηρίων της εκκλησίας χωρίς να σκεφτείς το παραμικρό για την σημασία τους.
Σύμφωνα με τα μυστήρια αυτά που αναφέρεις το νεογέννητο μωρό είναι κολασμένο απο το προπατορικό αμάρτημα και πρέπει επειγόντως να βαπτιστεί κατα τα χριστιανικά ήθη. Και το εμπιστεύεσαι εσύ στα χέρια του οποιουδήποτε ιερέα χωρίς να γνωρίζεις τίποτα απο τον βίο και πολιτεία του προκeιμένου να το σώσει απο την αμαρτία, και μάλιστα με γερά φιλοδωρήματα που πάντα τους αφήνουν ανικανοποίητους.
Παντρεύσαι πρέπει να σε ευλογήσει ο παπάς για να πάει καλά ο γάμος σου, πεθαίνεις πρέπει να σε διαβάσει μήπως και παρακαλέσει τον θεό να σου σώσει τις αμαρτίες.
Θεωρείς αυτή την τακτική σωστή, μα πού ζούμε επιτέλους;

@ EPAITHS

Είσαι ελεύθερος φίλε μου να μην επιλέξεις αυτόν τον τρόπο ζωής!Μην απορρείς για το πού ζούμε επιτέλους!!!Μπορείς να μην βαπτιστείς στη ζωή σου.Αν έχεις ήδη βαπτιστεί μπορείς να μην βαπτίσεις τα παιδιά σου αν με αυτόν τον τρόπο πιστεύεις ότι τους κάνεις καλό.Μπορείς να μην παντρευτείς και να μην πάρεις την ευλογία του παπά κάνοντας πολιτικό γάμο και βεβαίως μπορείς να επιλέξεις να πεθάνεις αδιάβαστος!Εγώ που πιστεύω σε αυτήν την τακτική την ακολουθώ και θα την ακολουθήσω και την θεωρώ πολύ σωστή!Εσύ αν δεν την θεωρείς σωστή ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ!Είναι πολύ απλό!!!

Φιλικά.-
ICXC

CROWL26Μέλος
17/01/2007, 20:47:01
quote:
Αν θέλουμε λοιπόν να μιλάμε για έναν χριστιανισμό που επιδιώκει το φως, που δεν έχει τίποτα να κρύψει και για έναν χριστιανισμό που θεωρεί την κοσμοθέασή του ανώτερη και πληρέστερη των υπολοίπων, απαιτώ να έχω στη διάθεσή μου όλη τη σχετική γραμματεία. Όταν η αλήθεια δεν αποκαλύπτεται ολόκληρη, μιλάμε για μισή αλήθεια και η μισή αλήθεια λέγεται ψέμα

@ Chastity

Δυστυχώς αυτό που αναφέρεις χωρεί πολύ συζήτηση!Το κατά πόσον δηλαδή η αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται ολόκληρη!Πάντως δεν νομίζω ότι η μισή αλήθεια είναι ή αποτελεί ψέμα.Η σκοπιμότητα της μισής αλήθειας δεν είναι πάντοτε κάτι το αρνητικό ή δεν αποσκοπεί πάντοτε σε ιδιοτελείς σκοπούς.Υπάρχουν πολλά παραδείγματα της ζωής που είναι άσχετα βεβαίως με το θέμα μας αλλά πολύ χρήσιμα για να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι πάντοτε αρνητική η σκοπιμότητα όταν αυτή έχει ως αφετηρία το κοινό καλό η το καλό του άλλου.Αν σε έναν άρρωστο για παράδειγμα του πείς όλην την αλήθεια για την κατάστασή του ίσως να έχει αρνητικές επιδράσεις στην ψυχολογία του(ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας).Κάποιοι βέβαια την επιδιώκουν αλλά είναι πολύ δυνατοί χαρακτήρες και δυστυχώς πολύ, μα πάρα πολύ λίγοι.Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα Μ.Μ.Ε.Η ωμή βία συνήθως αποφεύγεται γιατί μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.Πόσες και πόσες ταινίες και σκηνές της σκληρής πραγματικότητας δεν έχουν οδηγήσει σε αυτόκλητους μιμητές και δεν έχουν επηρεάσει τις ψυχές των ανθρώπων.Θα μου πείς βέβαια αυτή είναι η ζωή φίλε μου σκληρή και αδυσώπητη!Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά λίγοι άνθρωποι την αντέχουν.Επίσης και σε άλλα θέματα της ζωής μας υπάρχει η μισή αλήθεια.Στην Αρχαία Ελλάδα και στον πολιτισμό της(παράλειψη ή απόκρυψη των βαναυσωτήτων των Ελλήνων κατά τους πολέμους,κατά των μη αρτιμελών παιδιών στην Σπάρτη και απέναντι στους δούλους της εποχής και πολλά άλλα),στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας,στην επανάσταση του 1821(δολοπλοκίες και προδοσίες),στον εμφύλιο(σκοπιμότητες εξουσίας και δύναμης) και σε πολλές ακόμα δραστηριότητες της καθημερινής ζωής μας.Με λίγα λόγια χωρίς να θέλω να σε κουράσω αυτό που θέλω να πώ είναι ότι στη ζωή αυτή που ζούμε λίγοι άνθρωποι αντέχουν όλην την αλήθεια!!!!

Φιλικά.-
ICXC

EPAITHSΜέλος
18/01/2007, 01:16:02
quote:
Είσαι ελεύθερος φίλε μου να μην επιλέξεις αυτόν τον τρόπο ζωής!Μην απορρείς για το πού ζούμε επιτέλους!!!Μπορείς να μην βαπτιστείς στη ζωή σου.Αν έχεις ήδη βαπτιστεί μπορείς να μην βαπτίσεις τα παιδιά σου αν με αυτόν τον τρόπο πιστεύεις ότι τους κάνεις καλό.Μπορείς να μην παντρευτείς και να μην πάρεις την ευλογία του παπά κάνοντας πολιτικό γάμο και βεβαίως μπορείς να επιλέξεις να πεθάνεις αδιάβαστος!Εγώ που πιστεύω σε αυτήν την τακτική την ακολουθώ και θα την ακολουθήσω και την θεωρώ πολύ σωστή!Εσύ αν δεν την θεωρείς σωστή ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ!Είναι πολύ απλό!!!

Aγαπητέ φίλε CROWL26 δείχνεις οτι βλέπεις πολύ επιφανειακά τα πράγματα. Σωστά τα όσα λές αλλά τα περισσότερα προβλήματα ότι και άν αποφασίσω εγώ σχετικά με αυτά τα θέματα παραμένουν άλυτα.
Εγώ δέν δέχομαι τον Παρασκευαίδη να καθορίζει την σχολική ύλη που θα διαβάζουν τα παιδιά μας, τον Παρασκευαίδη να μήν πληρώνει τους φόρους του και να θησαυρίζει με τα λεφτά μας, τον Παρασκευαίδη να καθορίζει κυβερνήσεις και πολιτικές.
Εγώ δέν δέχομαι προπαντώς άν ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο που με συμβουλεύεις να κοπούν τα δικαιώματα μου και να θεωρούμαι πολίτης τελευταίας κατηγορίας. Είδες χαρακτηριστικότερα το πιό πρόσφατο παράδειγμα με τον ναύαρχο Αντωνιάδη. Θεοί και δαίμονες πέσανε επάνω του γιατί δέν είπε την άποψη του όταν ήταν εν υπηρεσία ώστε να του ξηλώσουν τα γαλόνια!!!
Εσύ πώς το βλέπεις αυτό, θεωρείς σωστό ένας καλός αξιωματικός που στην ανάγκη θα μπορεί να σε υπερασπιστεί άξια απο τον κακό ισλαμιστή γείτονα να ξηλώνεται γιατί δέν πιστεύει τον Ιησού σάν τον έναν και μοναδικό αληθινό θεό;;

el.elyonΜέλος
18/01/2007, 11:22:42
[quote]
elo: <<Καλέ μου el.elyon η επιχειρηματολογία που σε ρωτάω είναι το να μου δώσεις να καταλάβω ποιος , τι είναι αυτός ο Αβατάρ Χριστός που αναφέρεσαι συνέχεια , και ποιος ο Χριστιανός της νέας εποχής , γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει αυτή η ορολογία . Δεν απαιτώ απλά ρωτάω .
Βλέπεις το ότι τόσα εκατομμύρια κόσμος ασχοληθήκανε με το όνομα του Ιησού Χριστού , και ψάξανε μέσα από την Γραφή αλλά και στα λεγόμενα Αιρετικά βιβλία να βρουν το τι ήτανε πραγματικά ο Χριστός πάει να πει πολλά ; και όχι απαραίτητα μόνον την άσχημη πλευρά , το να αποδείξουνε ότι δεν υπάρχει .>>

el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ elo, ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΠΛΑ ΕΔΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ!

elo: <<Τώρα ότι σου αναφέρθηκα για την Αγια Γραφή και την Εκκλησία , πιστεύω , αλλά και έχουμε μάθει ότι αυτά τα δυο έχουν μια απόλυτη ταύτιση μεταξύ τους , ναι μεν εσύ πιστεύεις σε σένα και στην Αγια Γραφή και ότι αυτό είναι η μοναδική αλήθεια όπως αναφέρθηκες , αλλά δυστυχώς , όπως και να το κάνουμε η Εκκλησία και οι ιερείς , είναι αυτή τι στιγμή το Πνευματικό κεφάλι του Θεού , του Χριστιανισμού , ο πλέον αντιπρόσωπος της Αγίας Γραφής .Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε από πλευρά ιερέων είναι ένα εμπόριο της Θρησκείας , μια διαφθορά , και μια διαστρεβλώσει του Λόγου του Ιησού .Σε αυτό αναφέρθηκα ότι συμφωνώ με τον Chastity .Τώρα εσύ αν πιστεύεις μόνον στην Αγια Γραφή , και απορρίπτεις την Εκκλησία ( ιερείς ) , συγνώμη φίλε μου αλλά και εσύ ,όπως πολλοί από εμάς λέγεσαι αυτό που μας προσάπτεις , για τους κατά τα άλλα φωτισμένους με το Άγιο Πνεύμα Ιερείς .>>

el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΑ 'ΕΛΛΗΝΙΚΑ' ΜΟΥ!
ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΘΗΡΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ( Ο ΛΟΥΘΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ). ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΓΩ ΣΥΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΘΗΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ 'ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ' ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 'ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ' ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ!

elo: <<Όσο για τα ονόματα που αναφέρθηκες και βέβαια έχουν και είναι πολύ εύκολο να στα παραθέσω , αλλά με αυτό φίλε μου τι θα αλλάξει , τι είναι αυτό που θα ικανοποιήσει στο εγώ σου άμα διαβάσεις , μια σειρά από ονόματα χωρίς να ξέρεις την ιστορία τους , πραγματικά έχω την απορία ; Και το τελευταίο μια απλή ερώτηση κρίσης , τι πιστεύεις φίλε μου , ότι υπάρχουν πολλοί Θεοί ; ή Ένας με πολλές ονομασίες ; Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου τα πάντα χωρίζονται από μια πολύ λεπτή γραμμή , που από εμάς εξαρτάτε αν θα μείνουμε πίσω από αυτή η θα την προσπεράσουμε ,εκεί είναι και η όλη η ομορφιά του θέματος , η αναζητήσει της γνώσεις που υπάρχει για να κατανοήσεις κάποια πράγματα καλύτερα .>>

el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ elo ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!
ΦΙΛΕ elo, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
18/01/2007, 15:17:35
[quote]
METKO: <<Φίλε el elyon με την απάντηση σου έδειξες ότι έχεις ήθος στο διάλογο σου
Και αυτό δεν μπορώ να μην το λάβω υπόψη
Πες μου σε παρακαλώ εκτός από την Αγια γραφή που για πόλους είναι ένα από τα ποιο Σοφά βιβλία τη αλλά βιβλία έχεις διάβαση;
Επίσης φίλε el.elyon δεν απαγόρευσα σε κανέναν να κάνει διάλογο.>>

el.elyon:
ΦΙΛΕ METKO, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΝΑΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ GRAHAM HANCOCK: ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ( ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ }. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΙ - << ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ >>.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

CROWL26Μέλος
19/01/2007, 10:34:18
quote:
Aγαπητέ φίλε CROWL26 δείχνεις οτι βλέπεις πολύ επιφανειακά τα πράγματα. Σωστά τα όσα λές αλλά τα περισσότερα προβλήματα ότι και άν αποφασίσω εγώ σχετικά με αυτά τα θέματα παραμένουν άλυτα.

@ EPAITHS

Φίλε μου απλά λέω την αλήθεια, δεν τα βλέπω επιφανειακά.Μιλάω για ελευθερία επιλογών.Εσύ να επιλέξεις αυτήν την επιλογή που προανέφερες και εγώ την δική μου επιλογή, ελεύθερα.Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλείσαι από την δική μου επιλογή και θέλεις αυτήν την επιλογή μου να μου την στερήσεις επειδή δεν αρέσει σε εσένα.Γιατί παραμένει άλυτο το θέμα???Κανένα θέμα δεν μένει άλυτο, εκτός και αν δεν σου αρέσει η δική μου επιλογή να βαπτίζομαι,να κάνω θρησκευτικό γάμο και να διαβάζομαι όταν πεθάνω και θέλεις να μου την στερήσεις!!

Φιλικά.-
ICXC

CROWL26Μέλος
22/01/2007, 21:37:02
Καλησπέρα σε όλους!Ελπίζω να είδατε όλοι στις τηλεοράσεις αυτούς που πήγαν στους στήλους του Ολυμπίου Διός και έκαναν τη "θρησκευτική" τους λατρεία.Είχε πολύ πλάκα και συγχρόνως πολύ γέλιο!Μου θύμισαν το καρναβάλι που έρχεται σε λίγο!!!

Φιλικά.-
ICXC

CROWL26Μέλος
22/01/2007, 21:38:37
Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος macedon αν ήταν στην Ελλάδα θα πήγαινε μαζί τους!!!!

Φιλικά.-
ICXC