- ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
καλησπερα σας:))
φυσικα συμφωνω να πηγαινουμε σιγα σιγα,ειναι λογικο.
δεν μπορω να σκεφτω προσωπικα κατι με τον αριθμο 7,ισως να εννοει επιπεδα γνωσης? σοφιας? αληθειας? αρετης? προνοητικοτητας? νοησης? αγαπης? μια μορφη μυησης προς την ανυψωση του πραγματικου ανθρωπου??
και ο αριθμος 2 ??? χιονατη-μαγισσα????
μπορει να ειναι αυτο που ανεφερες η διπλη οψη του εαυτου μας.
ισως ....
, την εποχη που γραφτηκε ποια γεγονοτα ειχαν συντελεστει????
τι βιωματα ειχε ο ανθρωπος που δημιουργησε την χιονατη????
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
-ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ-
..ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ
ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...
κ με βρίσκει απολύτως σύμφωνη...
Τι αντιπροσωπεύουν όμως τα 3 αντικείμενα;
Ζώνη
Χτένι
Μήλο

Communicating at an unknown rate...
και εδω συνανταμε τα χρωματα που αναφερεις ,ναι ειναι στοιχεια χρωματων που συνανταμε και αλλου.
μια μικρη παρενθεση εκανα -ασχετη καπως και ζηταω συγνωμη γι'αυτο.
μια σκεψη φανερη που ηθελα μεσα σε αυτην την παρενθεση να μοιραστω μαζι σας
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
H Τριπλή Θεά

Communicating at an unknown rate...
Edited by - Valnta on 26/09/2003 19:43:18
καταπληκτική ανάλυση!
quote:
Ζώνη
Xτένι
Μήλο
χμμμ...
γιά να δούμε
υποθέτω...
ζώνη: δέσμευση, υποχρέωση, ανελευθερία...
χτένι: υπολογισμός, ορθολογισμός, ύλη...
μήλο: συναίσθημα, αναζήτηση, ελπίδα και ευχαρίστηση ή απογοήτευση και θλίψη, προσκόλληση στα συναισθήματα...
οι τρείς δοκιμασίες;
φαίνονται στην αρχή σαν δώρα, αλλά είναι παγίδες...
ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ- ΧΜ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΚΟΜΗ-
ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΟΜΟΡΦΗ ΑΡΤΑΝΑΣΗ".
-ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ-
"Η ΟΜΟΡΦΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΑΡΤΑΝΑΣΗ,ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΕ)ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗ ΜΙΣΟΥΣΕ.ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΡΤΑΝΑΣΗ,Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ+ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΑΜΙΑ+ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.Ο ΔΗΜΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙ,ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ.Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΝΑΣΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ,ΟΤΑΝ ΧΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ,ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ....ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΜΝΟΥΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥΣ."
Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΧΙΟΝΑΤΗ"...
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΑΝΟΥΣ(ΓΗ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ(ΠΥΡ)...
ΦΩΣ!
ΥΓ.-ΒΑΛΝΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ, ΝΑΙ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΠΛΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ....+ ΤΗΣ ΜΥΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ-ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΝΤΕΛΩΣ.
-ΛΙΛΙΘΑΚΙ ...ΤΑ "ΔΩΡΑ" ΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΣΗΣ-ΜΑ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ "ΤΑ ΠΗΓΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ"...
-ΟΥΔΕΙΣ ΨΟΓΟΣ-
όσον αφορά το παραμυθι που ανέφερες, είναι πολύ ενδιαφέρον το πώς τέτοιοι μύθοι παρουσιάζονται σε πολλές διαφορετικές κουλτούρες με μικροδιαφορές. ωστόσο και εμένα με προβληματίζει ή διαφορά δράκοι / νάνοι -φωτιά / γη...
ίσως να έχει να κάνει με τον τόπο, και με αυτό που είναι κυρίαρχο. ίσως στη χώρα μας να υπερισχύει η φωτιά αντί της γης...δεν ξέρω
K είχε μια εισαγωγή που πάνω-κάτω έλεγε τα εξής (πάνω-κάτω, γιατί η γεύση της σοκολάτας είχε ψιλομπλοκάρει τις αισθήσεις μου):
Mερικές φορές όταν γίνεται κάτι πολύ κακό ή κάτι απίστευτο, επειδή δεν μπορεί να το δεχτεί ο νους, αναγκαζόμαστε να "ξαναγράψουμε" την ιστορία αλλαγμένη. K κάπως έτσι γεννιέται ένα παραμύθι....
Λυπάμαι που το έγραψα έτσι, ακουγόταν πολύ -πολύ καλύτερο....
Λίλιθ...εγκατέλειψες;

Thothoula γεματούλα
Kόρη Thoth Tρισμέγιστου
Aδερφή TAT Kύβου
quote:
Αν ενδιαφέρεσαι για μένα, και σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου, τότε και εσύ μπορείς να κάνεις κάτι για τα "νεύρα μου".Λίγη ευπρέπεια παραπάνω εκ μέρους σου και θα δεις πως θα στρώσουν τα νεύρα μου.
Από φωστήρες έχουμε γεμίσει εδώ μέσα και δεν μας χρειάζονται άλλοι.
Οκ, σου υπόσχομαι ότι θα γίνω "καλό" κορίτσι και θα πηγαίνω και κάθε κυριακή στην εκκλησία............ε τώρα αν θα..... "ξεφύγω" πάλι σαν καλός χριστιανός που είσαι.... θα με συγχωρήσεις.....
Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!
quote:
Πιστεύω πως κανείς δεν σου μίλησε ή σου μιλά με τον τρόπο που εσύ μιλάς "πετάξτε πρώτα τα πτώματα που προσκυνάτε και μετά το ξανασυζητάμε ..."Μα ποια νομίζεις πως είσαι;
Εδω ρε φίλε ο ZIP μας λέει "χριστιανοκα.." "η***" κ τετοια χωρίς να τιμωρηθει.. τα "πτωματα" σε πήραξαν? τι μου λες τωρα δλδ...
Η ασέβεια σε όλο της το μεγαλείο..
Για να μη μιλησουμε για το αρχικό μνμ αυτου του φόρουμ.. που ενω μεν-οπως είπε κ η διαχειρηστρια-κανει τσουβαλοποιηση κ τετοια... ακομα εκεί είναι.. Άθικτο!! Ο τίτλος βεβαια αλλαξε.. οποτε ισως.. κ ελπίζω.. να μην είχαν χρόνο να αλλαξουν κ το αρχικό μνμ..
Ο δε άθεος σε αλλο θέμα μου λέει οτι απαντησε στις.. "βλακειες μου".. αστα να πάνε φιλτατε
Man uses 100% of his brain. The 10% is a myth.
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
http://www.youtube.com/watch?v=7kBX-r1AoS0
περί ..πτωμάτων, ας κοιτάξουν την πεθαμένη θρηκσεία τους, που
πια υπάρχει μόνο μέσα στα μυαλά τους, γιατί όχι απλα βρωμάει
και ζέχνει, αλλά είναι και αποκρουστικό στη θέα, το πτώμα της ...
Εμας τουλάχιστον, μόνο για απλό στυλ ζωής μας κατηγόρησαν, ότι δεν
κάνουμε μπότοξ και πλαστικές, όχι ότι είμαστε..ζόμπι...
quote:Τα εκατομυρια νεκρων στο περασμα των ορδων του χριστιανισμου μεχρι την επικρατηση του , μην κανεις τον χαζο !
trexagireve
Ποιοί μάρτυρες ρε φίλε;
quote:Δεν εχω χασει ποτε αυτη την επαφη !
Ρε φίλε λίγη επαφή με την πραγματικότητα, δεν βλάπτει...
quote:Λαθος ! Απευθυνεται "προς τους νεους" και βεβαια οχι στους Ελληνες .
Οι τότε Έλληνες, στο σύνολο που γνωρίζουμε ήταν ειδωλολάτρες και
προς αυτούς απεθύνεται ο λόγος του Μεγάλου βασιλείου ...
quote:Γινε ποιο συγκεκριμενος παρακαλω ...
εσύ θα υπερασπιζόσουνα τα αίσχη της εποχής εκείνης;
quote:Μακραν απεχεις απο την αληθεια .
Αυτή την αλήθεια, πρέπει να μάθουμε να την βλέπουμε...
quote:Δεν ξερω αν ηταν παρενθεση , το σιγουρο ειναι ομως πως δεν εβλαψε , δεν δημιουργηθηκε για να βλαψει και κυριως δεν δημιουργηθηκε βλαπτοντας κανενα οπως η θρησκεια που ασπαζεσαι .
Το 12θεο, ήταν μια άσχημη
παρένθεση στην Ελλάδα, που ευτυχώς δεν μπόρεσε να κάνει ζημιά...

θάνατου, πραγματωγνομωσύνη, κλπ.... Γιατί οι χριστιανοί μάρτυρες
τα έχουν,υπάρχουν μαρτυρολόγια, βίοι αγίων,συναξαριστής,κλπ....
Εσείς, αυτά τα ΨΕΎΤΙΚΑ πτώματα,που λές ότι υπήρξαν, που θα τα αποθέσετε;
quote:
samuel1974
Ακόμα περιμένω απο τον Σεσόστρη να μου φέρει το τάχα ρηθέν του Ιωάννη του Χρυσοστόμου για το εδάφιο του κήπου της Γεσθημανής. Πάνε 2 μήνες τώρα και ακόμα ψάχνει.
Σου είπα πού βρίσκεται , βιβλιοθήκη υποτίθεται ότι έχεις , ψάξε και βρες το μόνος σου .
Σου επεσήμανα από την αρχή εξ άλλου ότι δεν μπορώ προς το παρόν να αφήσω άλλες πιο σημαντικές ασχολίες μου , και να διαβάσω ολόκληρο βιβλίο για να βρώ την συγκεκριμένη σελίδα . Αν δεν είσαι μαθημένος να ψάχνης στα βιβλία , ρώτα τους απολογητές να σου το δώσουν έτοιμο , όπως σου δίνουν έτοιμες και πολλές από τις απαντήσεις σου .
*
quote:
trexagireve
Δηλαδή φίλε sesostris, για σένα η στωική φιλοσοφία είναι το νόημα της ζωής;
Γιατί για μένα όχι.. Και φυσικά τον μηδενισμό και υλισμό τους θεωρώ αιτία
πολλών κακών για μια ανθρώπινη κοινωνία. Για μένα,έχει καλώς, λοιπόνκαι σωστά
ειπώθηκε το "καταπτύσας των στωικών φιλοσόφων"... Για σένα; Ή κάθε ελληνικό
το υπερασπιζόμαστε ακόμη κι όταν είναι λάθος;
Φίλε trexagireve , κάθε άλλο παρά οπαδός του «Στωικισμού» είμαι , γιατί μια και η θρησκεία σου δανείστηκε αρκετά από αυτόν ίσως κάποια στιγμή να μου την έδινε και μένα και να έπεφτα στην χριστιανοσύνη .
Επειδή όμως από ότι βλέπω φίλτατε μάλλον έχεις άγνοια για το τι ήταν ο Στωισκισμός επέτρεψέ μου να σου γράψω λίγα λόγια γι αυτόν .
Η «Στωική» σχολή λοιπόν ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα παχχ από τον Ζήνωνα τον Κιτιαία και στεγάστηκε στην «Ποικίλη» στοά των Αθηνών από όπου και πήρε το όνομά της .
Δίδασκε μεταξύ άλλων την προσαρμογή στις θελήσεις της μοίρας (μοιρολατρεία) , και της θείας πρόνοιας . Διάδοχος του Ζήνωνα ήταν ο Κλεάνθης από την Ασσό της Τρωάδας και ένας από τους σπουδαιότερους στωικούς ήταν ο Χρύσιππος ο Σολεύς ο οποίος και ονομάστηκε δεύτερος ιδρυτής της σχολής .
Στην δεύτερη φάση της σχολής κατά τον 2ο και τον 1ο αιώνα παχχ , υπάρχουν εξέχοντα ονόματα φιλοσόφων όπως του Παναιτίου και του Ποσειδωνίου με τους οποίους ο Στωικισμός επηρέασε την ρωμαϊκή σκέψη , με την οποία ήλθε σε επαφή μέσω του Διογένη του Βαβυλωνίου .
Στην τρίτη και τελευταία φάση του ο στωικισμός αντιπροσωπεύεται από τον λεγόμενο «ρωμαϊκό στωικισμό» μέσω των , Μάρκο Αυρήλιο , Επίκτητο , και Σενέκα δάσκαλο του Νέρωνα και προσωπικό φίλο του Παύλου , τον οποίο οι χριστιανοί επίσκοποι αποκαλούσαν «Seneca nostrum» (ο δικός μας Σενέκας) .
Αυτά τα ολίγα φίλε trexagireve , για να καταλάβης γιατί πράγμα μιλάμε , και ότι αυτοί οι άνθρωποι εκτός των τελευταίων , δεν ήταν Κινέζοι αλλά Έλληνες .
*
quote:
Για να μη μιλησουμε για το αρχικό μνμ αυτου του φόρουμ.. που ενω μεν-οπως είπε κ η διαχειρηστρια-κανει τσουβαλοποιηση κ τετοια... ακομα εκεί είναι.. Άθικτο!! Ο τίτλος βεβαια αλλαξε.. οποτε ισως.. κ ελπίζω.. να μην είχαν χρόνο να αλλαξουν κ το αρχικό μνμ..
Μήπως θα ήθελες να γίνεις πιό σαφής, σε σχέση μ' αυτό που λες για το αρχικό μήνυμα;;;
Είσαι ζαλισμένος από κάτι;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Να περιμένεις τι;;;
Διάβασε το κείμενο βρε και θα το δεις.
Μιλά ή δεν μιλά για την "ενυπόστατο σοφία";
Δεν είναι αυτό μέσα από το κείμενο;
Ενυπόστατος είναι ο ενυπάρχων ή ο υφιστάμενος, αν δεν με απατούν τα λεξικά. Μπορεί να μ’ εμποδίζει το κρασάκι που ήπια, αλλά δεν καταλαβαίνω τι δείχνει αυτό, κατά τη γνώμη σου.
Θέλεις να εξηγήσεις το συλλογισμό σου;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ