ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
12/05/2007, 11:50:09
quote:
Όσο για το θέμα της αλήθειας νομίζω ότι κανένας μας δεν μπορεί να την μονοπωλήσει.
Μπορούμε μάλιστα να καταλήξουμε στο γενικό συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετοί στον πλανήτη που κατέχουν κάποια ψήγματα της αλήθειας.
Καθώς επίσης ότι άλλοι κατέχουν κάπως περισσότερα ψήγματα της αλήθειας και άλλοι λιγότερα έως καθόλου.

Φυσικά θα πρέπει να δεχθούμε αυτό που αναφέρεις, ότι είμαστε ατελείς και ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε από την χωριστικότητα προς την σύνθεση και την ενότητα.
Αυτό όμως μπορούν να το αποφασίσουν από την ανθρώπινη οικογένεια όσοι είναι (κάπως) πνευματικά αφυπνισμένοι γιατί ο υπόλοιπος κόσμος νομίζω ότι δεν έχει διάθεση να δεχτεί τα παραπάνω, απλά λόγω άγνοιας.

Όχι, φίλε oros777.
Την Αλήθεια δε μπορεί να τη μονοπωλήσει κανείς και προσωπική μου άποψη είναι πως όποιος επιχειρεί σθεναρά να το κάνει, προσπαθεί να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό για κάτι που ενδόμυχα γνωρίζει ότι δεν έχει επιτύχει.
Άλλωστε, πως να γνωρίσουμε την Αλήθεια όταν δεν έχουμε ανακαλύψει τη μικροσκοπική μας αλήθεια?

Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι άνθρωποι δε μπορούν να κατανοήσουν κάποια πράγματα λόγω της άγνοιας τους..
Ενδεχομένως να συμβαίνει κι αυτό, ίσως πάλι να έχουν μεγαλώσει σε ένα σύστημα το οποίο τους έχει δώσει έναν εντελώς διαφορετικό προσαναταλοσμό ή πάλι να μη μπορούν να είναι δεκτικοί στην ιδέα αυτή.
Και το θέμα της ατέλειας μας είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθούμε ως ανθρώπινο γένος λόγω του υπέρμετρου εγωϊσμού μας...

In anticipation of my resurrection...

maya1Μέλος
12/05/2007, 21:43:18

Αγαπητέ Dying Incumbus

Έγραψες:

quote:
Όχι, φίλε oros777

Αλήθεια, σε ποιο σημείο διαφωνείς με τον oros777; Δεν κατάλαβα. Έχω την εντύπωση ότι ακριβώς το ίδιο πράγμα λέτε!

Η Αλήθεια είναι μία στους υψηλούς εσωτερικούς κόσμους, αλλά σε κάθε αιώνα, κι ακόμη σε κάθε δεκαετία, την προσεγγίζουμε εμείς τα ανθρώπινα όντα, λόγω των ατελειών μας, με διαφορετικό τρόπο. Εξαρτάται από το συνειδησιακό εξελικτικό μας σημείο. Άλλο ήταν το επίπεδο των ανθρώπων πριν 200- 1000 χρόνια και άλλο είναι τώρα.

Σήμερα υπάρχουν νέα δεδομένα έτσι ώστε η αντίληψή μας να είναι διαφορετική από την κατανόηση των ανθρώπων της εποχής του Χριστού. Η αλήθεια όμως παραμένει ίδια.
Άλλα καταλαβαίνει κάποιος που αρχίζει να έχει επαφή με την ψυχή του, άλλα ο μέσος άνθρωπος και άλλα ένας μυημένος. Έτσι ο καθένας μας γνωρίζει από ελάχιστα έως λίγο περισσότερα τμήματα της Αλήθειας, που εξαρτώνται όμως από τον τύπο και την εξέλιξη της συνείδησής του.

Αναζητώντας την Αλήθεια αρχίζουμε να ανεβαίνουμε το σπιράλ της ανέλιξης προς την Ιεραρχία γιατί αυτό είναι το μονοπάτι, το ανοδικό μονοπάτι, αλλιώς η ζωή μας θα παραμείνει για χιλιετηρίδες πάνω στη γη και το πνεύμα μας δεν θα μπορεί να ελευθερωθεί.

Αγαπητέ Dying Incumbus την πρώτη φορά που διάβασα κείμενά σου, έβλεπα ότι καταλάβαινες πολύ λίγα πράγματα για τον Εσωτερισμό και μάλλον δεν είχες ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Τώρα βρίσκω ότι έχεις κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, κάνεις εύστοχες ερωτήσεις και δείχνεις να κατανοείς σε βάθος θέματα που άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον Εσωτερισμό, τους πήρε αρκετά χρόνια να τα καταλάβουν. Μπράβο σου!
Είναι πολύ ευχάριστο να συναντάς (νέους;) ανθρώπους που προσπαθούν να μάθουν, να ερευνούν και να κατανοούν με τέτοια ταχύτητα. Εδώ δεν έχει να κάνει με το σημείο εξέλιξης του καθενός; Όταν είναι κάποιος έτοιμος θα του δοθεί με κάποιο τρόπο η Διδασκαλία για να προχωρήσει μπροστά. Δεν θα τη χλευάσει, αλλά θα ψάξει να δει πώς θα την αφομοιώσει, σύμφωνα με την κατανόησή του. Συγχαρητήρια!

Χαιρετώ και ευχαριστώ

Η αγνή σκέψη αποτελεί άμεση εγγύηση συνεργασίας.

13/05/2007, 09:15:17
Αγαπητή maya1, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια!

Δε μου αρέσει να χλευάζω κάτι που δεν έχω ακούσει προηγουμένως και δε μπορώ να απορρίψω κάτι αν δεν το έχω εξετάσει πρώτα.
Προκειμένου λοιπόν να γνωρίσω κι εγώ κάποια σημαντικά θέματα ακολουθώ την έννοια της σύνθεσης και της κριτικής σκέψης στον βαθμό που μπορώ.
Όσον αφορά τα θέματα του εσωτερισμού, σε κάποια είχα εντρυφήσει και σε κάποια δεν έχω εντρυφήσει.
Έτσι λοιπόν δεν είχα εντρυφήσει στην διδασκαλία του Θιβετανού και στα βιβλία της A. Bailey.

quote:
Αλήθεια, σε ποιο σημείο διαφωνείς με τον oros777; Δεν κατάλαβα. Έχω την εντύπωση ότι ακριβώς το ίδιο πράγμα λέτε!

Δεν διαφωνώ σε κανένα σημείο με τον oros777 και το "όχι" που έγραψα έδενε με την αμέσως επόμενη πρόταση μου:

quote:
Όχι, φίλε oros777.
Την Αλήθεια δε μπορεί να τη μονοπωλήσει κανείς και προσωπική μου άποψη είναι πως όποιος επιχειρεί σθεναρά να το κάνει, προσπαθεί να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό για κάτι που ενδόμυχα γνωρίζει ότι δεν έχει επιτύχει.

Η Αλήθεια είναι όντως μία κι αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος προσέγγισης της ανά τους αιώνες για την ανθρωπότητα ολόκληρη - όπως είπες - αλλά και σε ατομικό επίπεδο.
Νομίζω πως το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να νομίσει ότι έχει κατακτήσει την Αλήθεια και την έχει γνωρίσει σε όλο της το μεγαλείο.
Αυτή του η πεποίθηση λειτουργεί ως μια συγκάλυψη κάποιων δικών του αναγκών κι είναι μια ψευδαίσθηση η οποία για αυτόν τον άνθρωπο φαντάζει αληθινή.
Το ζητούμενο μας άλλωστε είναι να διευρύνουμε την συνείδηση μας κι όχι να την περιορίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, σωστά?

maya1Μέλος
13/05/2007, 14:52:08

Αγαπητέ kost

Έγραψες:

quote:
εδώ φίλε μου δεν έχουμε ιδέα για το πόσο έχει προχωρήσει η σημερινή Επιστήμη,δεν έχουμε ιδέα πόσο έχει προχωρήσει η εξερεύνηση του διαστήματος και των πλανητών,δεν έχουμε ιδέα για το τί πραγματικά συνέβη με τους Δίδυμους Πύργους και για εκατοντάδες άλλα σύγχρονα ζητήματα και θα ξέρουμε με πλήρη ακρίβεια τί συνέβη πριν από 18.000.000 χρόνια??????έλεος...

Ποιος δεν ξέρει με πλήρη ακρίβεια; Η προσωπικότητα μας δεν γνωρίζει. Η γνώση που αναφέρεσαι είναι εξωτερική γνώση ενώ αυτά που αναφέρονται από τα βιβλία της Bailey είναι εσωτερική γνώση.
Ίσως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ανήκουμε σε ένα βασίλειο, το ανθρώπινο, ένα από τα επτά βασίλεια. Πάνω από το Ανθρώπινο Βασίλειο υπάρχει το Βασίλειο των Ψυχών, των Πλανητικών Ζωών και των Ηλιακών Ζωών. Αυτές είναι αρχές του εσωτερισμού. Ή τις δέχεται κάποιος ή δεν τις δέχεται ή ακόμη δεν παίρνει θέση γιατί δέχεται ότι έχει άγνοια έως ότου ερευνήσει το θέμα (αν θελήσει να το ερευνήσει).
Το σύμπαν δεν έχει επίκεντρο το ανθρώπινο Βασίλειο και δεν θα πρέπει να σκεπτόμαστε με όρους προσωπικότητας, που ζει 70-80 χρόνια, αλλά με όρους συνείδησης που είναι αθάνατη. Αν κάτι δεν αρέσει στην προσωπικότητά μας και αντιδρά ίσως θα πρέπει να αρχίσει κανείς να σκέφτεται για ποιο λόγο αντιδρά στις αρχές του εσωτερισμού εκτός και αν έχει πλήρη εμπιστοσύνη σ’ αυτά που λένε οι επιστήμονες.
Σήμερα δεκάδες εκατομμύρια έχουν πάρει πτυχία πανεπιστημίου και πολλοί απ’ αυτούς ερευνούν εδώ και δεκαετίες τις αρχές του εσωτερισμού και από εκεί αποκομίζουν χρήσιμα συμπεράσματα προκειμένου να συνεχίσουν τις έρευνές τους.

Υπήρχαν αρκετοί επιστήμονες που ανέφεραν ότι το διάστημα δεν είναι κενό αλλά ότι υπάρχει ο αιθέρας. Κάτι που το γράφει η εσωτερική φιλοσοφία εδώ και χιλιετηρίδες. Αλλά οι περισσότεροι επιστήμονες επειδή έχουν στενόμυαλη συμπεριφορά δεν δέχονται ότι υπάρχει ο αιθέρας. Αν είχαν λίγο ασχοληθεί με τον αποκρυφισμό, αν ήταν λίγο ανοικτόμυαλοι, ίσως η επιστήμη θα είχε προχωρήσει πιο πολύ απ’ ό,τι είναι τώρα.

.........................................................................Έτη θνητών

360 ημέρες θνητών απαρτίζουν ένας έτος.............................1

Η Κρίτα Γιούγκα περιέχει...........................................1.728.000

Η Τρέτα Γιούγκα περιέχει........................................1.296.000

Η Ντουαπάρα Γιούγκα περιέχει..................................864.000

Η Κάλι Γιούγκα περιέχει...........................................432.000

Το σύνολο των τεσσάρων αναφερθέντων Γιούγκας συνιστά
μια Μάχα Γιούγκα ................................................4.320.000

Εβδομήντα-μια Μάχα Γιούγκας ορίζουν την περίοδο κυριαρ­χίας ενός Μανού...............................................................306.720.000

Η κυριαρχία των 14 Μανού καλύπτει τη διάρκεια 994 Μάχα
Γιούγκαςπουαντιστοιχούνμε....................................4.294.080.000

Τα Σάντις, δηλαδή τα μεσοδιαστήματα ανάμεσα στην κυριαρ
χία κάθε Μανού, ανέρχονται σε 6 Μάχα Γιούγκας, ήτοι .....25.920.000

Το σύνολο της βασιλείας και της μεσοβασιλείας των 14
Μανού είναι 1.000 Μάχα Γιούγκας, πού συνιστούν μια
Κάλπα, δηλαδή μία ημέρα του Βράχμα που Ισούται με........4.320.000.000

Εφόσον ή νύχτα του Βράχμα είναι ίσης διαρκείας, ένα
ημερονύχτιο του Βράχμα θα περιέχει...........................8.640.000.000

360 τέτοια ημερονύχτια απαρτίζουν ένα έτος του Βράχμα που
ισούται με.........................................................3.110.400.000.000

100 παρόμοια έτη συνιστούν την ολική περίοδο της Βραχμι­
κής ηλικίας, δηλαδή τη Μάχα Κάλπα .....................311.040.000.000.000

Το γεγονός ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι φανταστικοί, αλλά ότι βασίζονται σε
Αστρονομικά δεδομένα, καταδείχτηκε απ' το Davis σ' ένα δοκίμιο των Ασιατικών
Ερευνών του' και ενισχύεται περισσότερο από γεωλογικές έρευνες και υπολογισμούς του Δρ. Ηunt, πρώην Προέδρου της 'Ανθρωπολογικής 'Εταιρίας (Anthropological Society), όπως επίσης, κατά κάποιο τρόπο, απ' τις έρευνες του Καθηγητή Huxley.
Όσο κι αν φαίνεται μεγάλη η περίοδος της Μάχα Κάλπα, μας παρέχεται η βεβαίωση
ότι χιλιάδες χιλιάδων εκατομμύρια Μάχα Κάλπας παρήλθαν και πολύ περισσότερες
πρόκειται να έλθουν (Vide Brahma-Vaivarta καί Bhavishyre Puranas' και Linga Purana,
Κεφ: 171, στροφή 107 κλπ)' και αυτό σε απλή γλώσσα σημαίνει ότι ο Χρόνος που
παρήλθε είναι άπειρος κι ο Χρόνος που θα έλθει είναι εξίσου άπειρος. Το Σύμπαν
σχηματίζεται, διαλύεται κι αναπαράγεται σε μια ατέρμονα διαδοχή. (Bhagavata-gita,
VIII, 19). -The Theosophist, Τόμος VII, σελ. 115.

(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» της Alice Bailey)

H Alice Bailey όπως έχει αναφέρει και ο oros777, δεν «έγραψε» η ίδια τα βιβλία αυτά, αλλά της μεταδόθηκαν τηλεπαθητικά από Διδάσκαλο της Σοφίας, τον Θιβετανό.

Εξ άλλου, αυτά είναι γραμμένα στα Ακασικά Αρχεία. Έχεις ακούσει ποτέ για αυτά;
Οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν, από τα υπερσμήνη γαλαξιών ως την αμοιβάδα, καταγράφεται σ’ αυτά τα αιθερικά αρχεία, στα οποία καταγράφονται επίσης κι όλες οι σκέψεις, όλες οι ιδέες και οι πράξεις μας. Αυτό γίνεται χωρίς να το αντιληφθούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Οι μύστες όμως, και τα ξεχωριστά προικισμένα άτομα μπορούν να επικοινωνούν συνειδητά με αυτά τα συμπαντικά αρχεία και να λαμβάνουν πληροφορίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Έντγκαρ Kέισι, ο "κοιμώμενος προφήτης".

O άνθρωπος αυτός άφησε εποχή στα μέσα του 20ού αιώνα με τις ξεχωριστές του ικανότητες: μπορούσε να πέφτει σε ένα είδος αυτοΰπνωσης και να δίνει σωστές απαντήσεις στις πιο απίθανες ερωτήσεις, όπως η προηγούμενη ζωή κάποιου ή τα γεγονότα που έγιναν η αιτία για τον καταποντισμό της Aτλαντίδας. Μπορούσε επίσης, να κάνει διάγνωση ασθενειών ακόμα και για πρόσωπα που δεν είχε συναντήσει ποτέ του και να προτείνει απόλυτα αποτελεσματικές θεραπείες στηριγμένες σε βότανα και φυσικές μεθόδους. Kι όμως, ο ίδιος ως άτομο είχε πολύ μέτριες γνώσεις. Από πού, αντλούσε αυτό τον ανεξάντλητο πλούτο πληροφοριών; Ακόμα κι εκείνος αναρωτιόταν γι’ αυτό. H απάντηση δόθηκε σε μια από αυτές τις αυτοϋπνωτιστικές συνεδρίες του: τις πληροφορίες για το παρελθόν της ανθρωπότητας ή των συγκεκριμένων ανθρώπων που του ζητούσαν βοήθεια, καθώς και τα στοιχεία για τη διάγνωση ασθενειών και την ενδεδειγμένη θεραπεία τα έπαιρνε όλα από την ίδια πηγή: από τα Aκασικά Aρχεία. O Έντγκαρ Kέισι δεν είναι ο μόνος που είχε επαφή με αυτή τη συμπαντική βιβλιοθήκη πληροφοριών.

Φυσικά όλοι οι μυημένοι πάνω από ένα καθορισμένο βαθμό έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα αρχεία απ’ ό,τι λέγεται.

Αυτό που ήθελα να πω με τα παραπάνω είναι ότι στον εσωτερισμό υπάρχουν πληροφορίες που φυσικά προκαλούν τον γέλωτα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι, ό,τι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν συνήθως το χλευάζουν και το αρνούνται λες και ξέρουν πού ήταν πριν γεννηθούν και πού πηγαίνουν όταν πεθάνουν. Ο εσωτερισμός δίνει χιλιάδες πληροφορίες που αγνοούν οι άνθρωποι. … …

Χαιρετώ και ευχαριστώ.

13/05/2007, 22:04:09

Maya1 δε μου είναι άγνωστος ο Έντγκαρ Κέισι,ούτε τα περί Ακασικών Αρχείων και Αιθέρα.

Και θα σου και κάτι άλλο...από πολύ μικρός,πολύ πριν διαβάσω για την Ακάσα,ΗΜΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ότι αυτή η "συμπαντική βιβλιοθήκη πληροφοριών" υπάρχει...το ήξερα ότι υπάρχει και συνεχίζω να πιστεύω με απόλυτη βεβαιότητα ότι υπάρχει....

Και πως θα μπορούσα άλλωστε να μην το πιστεύω όταν εγώ ο ίδιος έχω δει αρκετά προφητικά όνειρα στη ζωή μου...αυτό και μόνο μου αποδεικνύει ότι Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ακόμα και ο πιο αδαής,μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες άρρητες...

Το θέμα των Ονείρων είναι τεράστιο και μακάρι να είχα το χρόνο να παραθέσω τις παρατηρήσεις μου σχετικά με την απόκρυφη γνώση των ονείρων καθώς και με την ενέργεια που αυτά διοχετεύουν στο υποσυνείδητο του κάθε ανθρώπου,ωθώντας τον σε συγκεκριμένες σκέψεις και ενέργειες κατά την περίοδο της εγρήγορσης....

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το εξής:Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΉ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΛΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ(ΣΥΓΧΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΕΝΟΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ

Όταν η συνείδηση διεισδύει στους Απόκρυφους Τόπους τότε έρχεται σε επαφή με το Χάος.Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι θα έρθει σε επαφή όχι μόνο με την εσωτερική Σοφία αλλά και με την πλήρη σύγχυση...

Είναι λοιπόν μεγάλο λάθος να αντιπαραβάλλετε την Εξωτερική με την Εσωτερική Γνώση.

Δε λέω φυσικά ότι είναι όμοιες,λέω όμως ότι έχουν έντονες αναλογίες τις οποίες είναι λάθος να αγνοείτε...

Όπως ο συνειδητός νους κάποιες πληροφορίες τις ερμηνεύει ορθά και κάποιες λάθος έτσι και ο ασυνείδητος νους κάποιες πληροφορίες τις οραματίζεται ορθά και κάποιες λάθος.

Παράδειγμα:είναι γνωστό ότι οι αρχαίες ιέρειες του Απόλλωνα έρχονταν σε έκσταση και κατόρθωναν μία εκπληκτική διεύρυνση της συνείδησής τουςς,αποκτώντας πρόσβαση σε πληροφορίες άρρητες.

Ωστόσο οι ιέρειες μέσα στο παραλήρημά τους έλεγαν πολλές ασυναρτησίες και γι'αυτό οι ιερείς του Απόλλωνα ήταν πολύ προσεκτικοί στο να βγάλουν ένα λογικό νόημα από τα λεγόμενά τους.

Αυτός είναι και ένας λόγος που οι χρησμοί ήταν συνήθως "λοξοί",διφορούμενοι και ασαφείς...

θεωρώ λοιπόν ότι ο "Εσωτερισμός" δίνει πολλές πληροφορίες που μπορούν να ωφελήσουν τον άνθρωπο αλλά δίνει και πληροφορίες που μπορούν κάλλιστα να αποπροσανατολίσουν τον άνθρωπο.

Όλα λοιπόν εξαρτώνται ΑΠΟ ΕΜΑΣ....και η ουσία είναι να χρησιμοποιούμε τον Εσωτερισμό ως ΜΕΣΟ για να ανακαλύψουμε τη Γνώση και όχι να τον εξυψώνουμε ως την Αλήθεια καθαυτή...

Αλίμονο,κανένας "Εσωτερισμός" δεν είναι πάνω από την Αλήθεια,κανένας....

14/05/2007, 11:32:14
Πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Εσωτερισμός είναι ένα πολύ ενδιαφέρων κομμάτι γνώσης αλλά και σύγχρονος δύσκολο .

Και λέω δύσκολο για τον λόγο ότι τα θέματα που καταπιάνεται είναι πέρα από τις ανθρώπινες αντίληψης μας και μόνο αυτός που έχει καταφέρει να ανέβει σε κλίμακα και έχει ξεπεράσει το προσωπικό του ΕΓΩ ,έχοντας αφοσιωθεί στα συνολικά ΕΓΩ ,μπορεί να αντιληφθεί τις αλήθειες (γνώση) που υπάρχουν πίσω από αυτή (Εσωτερισμός) .

Βέβαια όλο το θέμα που έχει ξεκινήσει σε αυτό το τοπικ έχει πολύ ενδιαφέρων και το παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρων ,αν και πολλές φορές πρέπει να πω ότι κάποια πράγματα θέλουν το ψάξιμο τους για να τα αντιληφθείς καλύτερα .

Με την σειρά μου θα ήθελα να ρωτήσω ,αν γνωρίζει κάποιος κάτι ,για τα αρχεία «Στάντζα των τζιάν»

maya1Μέλος
14/05/2007, 23:50:17

Αγαπητέ kost

Χαίρομαι που έχεις μελετήσει βιβλία του Κέισι.

Είχα αναφέρει ότι οι μυημένοι έχουν πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία. Δεν μπορεί να έχει ενσυνείδητη πρόσβαση ο καθένας μας.
Αυτό μας κάνει πρώτα απ’ όλα να καθορίσουμε τον όρο μυημένος.

Μυημένος. Το άτομο που έχει μάθει, έχει διεισδύσει σε κάτι, στη εσωτερική τέχνη, την εσωτερική επιστήμη. Κάποιος που διεισδύει στα μυστήρια της επιστήμης του Εαυτού. Το σημάδι του μυημένου είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για τον προσωπικό εαυτό του, για τη δική του ανέλιξη και τη δική του προσωπική μοίρα. Λειτουργεί απρόσωπα, δηλαδή πίσω από την σκηνή.
Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί μύησης ανάλογα με το βαθμό του σημείου διεύρυνσης της συνείδησης.

Το θέμα είναι αν δέχεσαι τους Διδασκάλους της Σοφίας. Γιατί ο Θιβετανός είναι ένας Διδάσκαλος της Σοφίας, ανήκει στη Πλανητική Ιεραρχία, το πέμπτο Βασίλειο, το Βασίλειο των Ψυχών, που επανδρώνεται με όντα ανώτερα του ανθρώπου. (Το όνομά του υπάρχει στον εισαγωγικό πίνακα).
Οι πληροφορίες που μας δίδουν οι Διδάσκαλοι είναι πληροφορίες που δεν είμαστε εμείς σε θέση να πάρουμε από τα Ακασικά Αρχεία ως ατελή όντα και εφ’ όσον δεν έχουμε φτάσει στο τέταρτο ή πέμπτο βαθμό μύησης. Ο Θιβετανός είναι, όπως ήδη έχει λεχθεί, Διδάσκαλος της Σοφίας, μυημένος πέμπτου βαθμού. Επομένως οι πληροφορίες που μας δίδει είναι αληθινές, αν αποδεχόμαστε τους Διδασκάλους της Σοφίας.
Στο πέμπτο Βασίλειο της φύσης, το επόμενο του ανθρώπου, υπάρχουν εκατομμύρια υπερανθρώπινες οντότητες. Οντότητες που δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι παρά μόνο οι μυημένοι. Με αυτές τις οντότητες δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι γιατί λειτουργούν σε ανώτερα πεδία του νοητικού πεδίου. Δηλαδή δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή σε ονειρική κατάσταση, γιατί στα όνειρά μας έχουμε επαφή με το αστρικό πεδίο.

Για τα ακασικά αρχεία παραθέτω δύο αποσπάσματα ένα από την «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» και ένα από την «Εσωτερική Ψυχολογία I».

Σχετικά με τους Μυημένους για να δεις τι μπορούν να κάνουν.

1)
Περιοδικότητα της εκδήλωσης είναι η κυκλική εμφάνιση ορισμένων μορφών εξειδικευμένης ενέργειας κι αυτό αληθεύει είτε ο άνθρωπος αναφέρεται σ’ ένα ηλιακό σύστημα, μια Ακτίνα, στην εμφάνιση ενός πλανήτη στο διάστημα ή στο φαινόμενο της ανθρώπινης γέννησης. Ορισμένοι παράγοντες, εξωτερικοί σε κάθε εξεταζόμενη ενεργειακή μονάδα, επηρεάζουν αναπόφευκτα την εμφάνισή της και δρουν ως πράκτορες εκτροπής ή διεύθυνσης. O Νόμος των Κύκλων θεωρήθηκε πάντα σαν ένας από τους πιο δύσκολους να κυριαρχήσει ο άνθρωπος κι έχει ειπωθεί αληθινά ότι όταν ο άνθρωπος κυριαρχήσει τις τεχνικότητές του και μπορεί να κατανοήσει τις μεθόδους του στο χρονικό υπολογισμό έχει επιτύχει τη μύηση. Οι περιπλοκές του είναι τόσο πολυάριθμες και τόσο συνδεμένες με τον ακόμη μεγαλύτερο νόμο, εκείνον της αιτίας και του αποτελέσματος, ώστε πρακτικά υπερβαίνεται έτσι όλη η κλίμακα της πιθανής γνώσης. Η κατανόηση του νόμου αυτού συνεπάγεται την ικανότητα:

α. Ενασχόλησης με τις ανώτερες μαθηματικές φόρμουλες του ηλιακού συστήματος.
β. Yπολογισμού της σχέσης μεταξύ μιας μονάδας κάθε βαθμού και του μεγαλύτερου όλου από τον κραδασμό του οποίου παρασύρεται η μονάδα αυτή σε περιοδική εκδήλωση.
γ. Ανάγνωσης των ακασικών αρχείων ενός πλανητικού συστήματος.
δ. Kρίσης των καρμικών αποτελεσμάτων σε χρόνο και χώρο.
ε. Διαφοροποίησης μεταξύ των τεσσάρων ρευμάτων καρμικών αποτελεσμάτων όσον αφορούν τα τέσσερα βασίλεια της φύσης.
ζ. Διάκρισης μεταξύ των τριών κύριων ρευμάτων ενέργειας – των μονάδων αδράνειας, κινητικότητας και ρυθμού – και σημείωσης της κλείδας κάθε μονάδας και της θέσης της στη μεγάλη ομάδα των μεταβατικών σημείων. Oι τελευταίες αυτές μονάδες είναι εκείνες που βρίσκονται στην κορυφή καθενός των τριών κυμάτων και είναι συνεπώς έτοιμες να μεταφερθούν σ’ ένα κύμα ανώτερης κραδασμικής ικανότητας.
η. Eισόδου στην Aίθουσα των Aρχείων και ανάγνωσης εκεί μιας ιδιάζουσας ομάδας εγγράφων που αναφέρονται στην πλανητική εκδήλωση κατά τετραπλό τρόπο. Aφορούν τον πλανητικό Λόγο κι ασχολούνται με τη μεταφορά ενέργειας απ’ τη σεληνιακή άλυσο. Aφορούν τη διαβίβαση ενέργειας σε άλλη πλανητική διάταξη κι αφορούν την αλληλενέργεια ανάμεσα στην ανθρώπινη Iεραρχία (το τέταρτο Bασίλειο) και τη μεγάλη εμψυχώνουσα Zωή του ζωικού βασιλείου.

Όταν ο άνθρωπος μπορεί να κάνει όλα αυτά τα πράγματα κι έχει κερδίσει το δικαίωμα να γνωρίζει εκείνο που προκαλεί το φαινόμενο της εκδήλωσης, έχει κερδίσει το δικαίωμα να εισέρχεται στα συμβούλια της πλανητικής Iεραρχίας και να κατευθύνει ο ίδιος τα ρεύματα ενέργειας επί, διαμέσου κι εκτός του πλανήτη.

Φίλε kost ποιος από τους ανθρώπους μπορεί να κάνει τα παραπάνω; Κανείς!

Αυτό που έγραψες επομένως:

quote:
Όταν η συνείδηση διεισδύει στους Απόκρυφους Τόπους τότε έρχεται σε επαφή με το Χάος. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι θα έρθει σε επαφή όχι μόνο με την εσωτερική Σοφία αλλά και με την πλήρη σύγχυση...

Το παθαίνουν όσοι δεν έχουν εξαγνίσει το αστρικό τους σώμα.
Ορισμένοι από τους ανώτερους μυημένους δεν έχουν καν αστρικό σώμα!!!

2)
Θα μπορούσε να σημειωθεί εδώ ένα ενδιαφέρον σημείο. Είναι γνωστό εσωτερικά ότι το φυτικό βασίλειο είναι ο διαβιβαστής κι ο μετασχηματιστής του ζωτικού πρανικού ρευστού στις άλλες μορφές ζωής στον πλανήτη μας. Αυτή είναι η θεία και μοναδική λειτουργία του. Το πρανικό αυτό ρευστό υπό τη μορφή του αστρικού φωτός είναι ο ανακλαστήρας της θείας ακάσα. Συνεπώς το δεύτερο πεδίο ανακλάται στο αστρικό πεδίο. Όσοι επιδιώκουν να αναγνώσουν τα ακασικά αρχεία, ή επιχειρούν να εργασθούν ατιμώρητα στο αστρικό πεδίο κι εκεί να μελετήσουν ορθά την αντανάκλαση των γεγονότων στο αστρικό φως, πρέπει αναγκαστικά και ανεξαίρετα να είναι αυστηροί χορτοφάγοι. Αυτή η αρχαία Ατλάντεια παράδοση βρίσκεται πίσω από την επιμονή του χορτοφάγου για την αναγκαιότητα της χορτοφαγικής δίαιτας και δίνει δύναμη και αλήθεια σ’ αυτή την παραίνεση., Η αποτυχία συμμόρφωσης με το σοφό αυτό κανόνα προκάλεσε τις παρερμηνείες των αστρικών και ακασικών αρχείων από πολλούς ψυχικούς της παρούσας εποχής κι έδωσε αφορμή στην αχαλίνωτη και ανακριβή ανάγνωση περασμένων βίων. Μόνον όσοι υπήρξαν αυστηρά χορτοφάγοι επί δέκα χρόνια μπορούν έτσι να εργασθούν με ό,τι θα μπορούσε να αποκληθεί “αρχειακή όψη του αστρικού φωτός”. Όταν προσθέσουν στα καθαρμένα αστρικά και φυσικά σώματά τους το φως της λογικής και τη φώτιση του εστιασμένου νου (που πολύ σπάνια συναντάται), τότε αποβαίνουν ακριβείς ερμηνευτές των αστρικών φαινομένων.

Χαιρετώ και ευχαριστώ

oros777Μέλος
15/05/2007, 08:08:30

Αγαπητέ elo

Καλώς ήρθες σ’ αυτό το τόπικ.

Θα ήθελα να σου πω κάτι τώρα.

Σκέψου για λίγο με αφετηρία την φράση του Ερμή του Τρισμέγιστου «Ως άνω ούτω και κάτω», η οποία έχει την ίδια ισχύ και αντιστρόφως. (Δηλαδή μπορούμε να την προσεγγίσουμε και «Ως κάτω ούτω και άνω».)

Μέσα στην ανθρωπότητα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Πολιτικών, Θρησκευτικών, Στρατιωτικών, Οικονομικών, … Σε όλες αυτές τις ομάδες υπάρχει ο χαρακτηριστικός παράγοντας της Ιεραρχίας προκειμένου να λειτουργούν με τάξη και ομαδικότητα.
Έτσι στην πολιτική βρίσκουμε την ιεραρχία Πρωθυπουργός, Υπουργός, Βουλευτής, ανώτερο πολιτικό στέλεχος κτλ.
Στην θρησκεία βρίσκουμε την ιεραρχία Αρχιεπίσκοπος, Μητροπολίτης, Πρωτοσύγκελος κτλ.
Στον στρατό βρίσουμε την ιεραρχία Στρατηγός, Αντιστράτηγος, Υποστράτηγος, Ταξίαρχος, Συνταγματάρχης, Αντισυνταγματάρχης κτλ.
Σε κάποια οικονομική ή άλλη εταιρία τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γραμματέα κτλ.

Αυτά ισχύουν για το Ανθρώπινο Βασίλειο για σκέψου λοιπόν ότι σύμφωνα με την χαρακτηριστική φράση του Ερμή του Τρισμέγιστου «Ως άνω ούτω και κάτω», κάτι ανάλογο υπάρχει και στους αόρατους κόσμους για εμάς. Διάφορες ιεραρχίες όντων.
Όσον αφορά μάλιστα την ανθρώπινη εξέλιξη μέσω αυτού που ονομάζουμε μυήσεις έχουμε την Πλανητική Ιεραρχία που αναφέρθηκε στην εισήγηση του θέματος.
Αυτή η Ιεραρχία των όντων προσδιορίζει την εσωτερική κυβέρνηση του πλανήτη. Κάτι που δεν επιθυμούν να ακούν οι περισσότεροι από τους σημερινούς κυβερνήτες γιατί … φοβούνται μην χάσουν την (ούτως η άλλως πρόσκαιρη) εξουσία τους.
Ένας από τους πολλούς λόγους που δεν ήθελαν να βγαίνουν τέτοιου είδους πληροφορίες (εσωτερισμού) προς τα έξω, … σε όλη την ιστορία του παρελθόντος, …

Γι’ αυτό που αναφέρεις:

quote:
Με την σειρά μου θα ήθελα να ρωτήσω ,αν γνωρίζει κάποιος κάτι ,για τα αρχεία «Στάντζα των τζιάν»

Αν επισκεφτείς τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις θα βρεις την απάντηση που ζητάς:

http://www.e-zine.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=40

http://www.nea-acropoli-thes.gr/articles.php?lng=gr&pg=489

Σου δίδω επίσης για τις «ΣΤΡOΦΕΣ ΤOΥ ΝΤΖΥΑΝ» την πρώτη και την τελευταία δέκατη τρίτη στροφή από το βιβλίο της «Πραγματείας επί του Κοσμικού Πυρός» έτσι για στοχασμό. …
---------------------------------------
ΣΤΡOΦΗ Ι

Το Μυστικό του Πυρός κρύβεται στο δεύτερο γράμμα της Ιερής Λέξης. Το μυστήριο της ζωής συγκαλύπτεται μέσα στην καρδιά. Όταν το κατώτερο σημείο κραδαίνεται, όταν το ιερό τρίγωνο πυρακτώνεται, όταν το σημείο, το μεσαίο κέντρο και η κορυφή συνδέουν και κυκλοφορούν το Πυρ, όταν η τριπλή κορυφή φλέγεται κι αυτή, τότε τα δύο τρίγωνα – το μεγαλύτερο και το μικρότερο – σμίγουν σε μια φλόγα που κατακαίει το παν.

ΣΤΡOΦΗ ΧΙΙΙ

Μέσ’ απ’ τη ζώνη του ιώδους που περιβάλλει τους Oυρανούς διέρχεται η σφαίρα του βαθύχρωμου πορφυρού. Περνά και δεν επιστρέφει. Βυθίζεται στο κυανό. Τρεις φορές περιβάλλεται απ’ το κυανό κι όταν ο κύκλος συμπληρωθεί, το πορφυρό ξεθωριάζει και σμίγει με το ρόδινο κι η ατραπός διασχίζεται ξανά.
Τρία τα μεγάλα χρώματα στον κύκλο που λογαριάζεται για τέταρτος, το ιώδες, το κυανό και το ρόδινο, με το βασικό πορφυρό σε περιστροφή.
Τέσσερα είναι τα δευτερεύοντα χρώματα στον κύκλο της διάκρισης όπου γίνεται η περιστροφή. Διαγράφει τροχιές μέχρι το κεντρικότατο σημείο και σε κάποιο βαθμό το ξεπερνά. Κίτρινη η ζώνη που έρχεται, πορτοκαλί το σύννεφο που αποκρύβει και το πράσινο για ζωογόνηση. Όμως ο χρόνος δεν ήλθε ακόμη.
Πολλά τα στρεφόμενα πυρά· πολλές οι ανακυκλήσεις, αλλά μόνο όταν τα συμπληρωματικά χρώματα αναγνωρίσουν την πηγή τους και το όλο προσαρμοσθεί στο επτά, η ολοκλήρωση θα γίνει ορατή. Τότε κάθε χρώμα θα γίνει ορατό στην ορθή του θέση κι η περιστροφή θα σταματήσει.

(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»)
---------------------------------------

Σου εύχομαι το καλύτερο

Γνώθι σαυτόν

15/05/2007, 16:40:47

quote:
Το θέμα είναι αν δέχεσαι τους Διδασκάλους της Σοφίας.

Αυτό πολύ δογματικό μου ακούγεται...

Δηλαδή από εκεί κρίνετε το πόσο προχωρημένος είναι ο καθένας?????
Από το αν δέχεται τους Διδασκάλους της Σοφίας?????
Από το αν αναγνωρίζει την Ιεραρχία?????

Οι ίδιοι αν τους ρωτήσεις,πίστεψέ με, δεν θα έχουν καμία λαχτάρα ούτε να τους αναγνωρίσεις ως Μυημένους ούτε να κηρύττεις με πάθος τη θεικότητά τους....το μόνο που θα ζητούσαν από εσένα θα ήταν "να ακολουθήσεις το δικό σου Δρόμο"...

Και μιας και απευθύνεσαι σε μένα θα σου πω ότι προσωπικά μονάχα ένα Διδάσκαλο αναγνωρίζω,τον Όμηρο...κανέναν άλλον

Αυτά που έγραψες περί χορτοφαγίας μου ακούγονται λογικά και πιθανόν να έχουν βάση.

Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος εάν καταλάβατε το πνεύμα του προηγούμενου μηνύματός μου και γι'αυτό θα προσπαθήσω να γίνω πιο κατανοητός.

Δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε κανένα θεωρητικό σύστημα και να το ανάγουμε σε απόλυτη Αλήθεια.

Η γνώση της εκάστοτε σημαντικής θεωρίας μπορεί κάλλιστα να μας ωφελήσει με διάφορους τρόπους αλλά είναι λάθος να περιοριζόμαστε μόνο σε μία από αυτές.

Εσείς προφανώς είστε "ταγμένοι" στο συγκεκριμένο Εσωτεριστικό σύστημα.

Αυτό είναι δικαίωμά σας και κανέις δε μπορεί να σας το αφαιρέσει.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν προσπαθήσετε να πείσετε,έμμεσα ή άμεσα,ότι η πραγματική Γνώση προέρχεται μόνο από το εν λόγω σύστημα και από πουθενά αλλού.

Αυτό θα ήταν σφάλμα για τη δική μου εκλεκτική φιλοσοφία και το δικό μου γούστο,το να περιοριστώ δηλαδή σε ένα μόνο μικρό κομμάτι Γνώσης-ενδεχομένως αληθούς-και να αρνηθώ τις υπόλοιπες....

maya1Μέλος
16/05/2007, 10:44:32

Αγαπητέ kost

Ο Εσωτερισμός βασίζεται πάνω στις Διδασκαλίες των Διδασκάλων της Σοφίας. Αν δεν τις δέχεται κάποιος είναι δικαίωμά του φυσικά, αλλά σημαίνει ότι δεν δέχεται και τον Εσωτερισμό. Βέβαια το να βρίσκεται σε ένα forum εσωτερισμού (esoterica, γιατί αλλιώς θα υπήρχε κάποιο άλλο όνομα) δεν είναι λίγο περίεργο ή παράξενο;

Αλήθεια γιατί εξακολουθείς και μπαίνεις σ’ αυτό το τόπικ αφού διαπίστωσες ότι εδώ δεν συζητείται το θέμα της αστρολογίας, αλλά της πλανητικής ιεραρχίας των οντοτήτων (έστω μίας καθορισμένης εσωτερικής διδασκαλίας;).

Δεν πιστεύω ότι κανείς προσπαθεί να πείσει κανέναν για κάτι. Απλά προσπαθεί να μεταδώσει τις γνώσεις του σε άτομα που πιθανόν τους ενδιαφέρει να μάθουν τι λέει η Εσωτερική Διδασκαλία, μια που για να καταλάβει κανείς και να εμπεδώσει τις αρχές του Εσωτερισμού χρειάζεται πολύ διάβασμα και κόπο, συζητήσεις επί συζητήσεων με άτομα που ασχολούνται για χρόνια με αυτά τα θέματα.

Εκείνοι που είναι έτοιμοι να δεχθούν τη Διδασκαλία των Διδασκάλων, θα τη δεχθούν. Οι άλλοι απλώς την προσπερνούν.

Σημασία είναι να είναι κανείς ανοικτός σε κάθε καινούργια ιδέα, έννοια, να μην είναι απόλυτος. Το να είναι κανείς ανοικτόμυαλος είναι προσόν και θα πρέπει τουλάχιστον οι νέοι να είναι έτοιμοι να ακούσουν και κάτι άλλο από αυτά που ξέρουν μέχρι τώρα.

Χαιρετώ και ευχαριστώ.

oros777Μέλος
16/05/2007, 13:17:49

Αγαπητοί φίλοι

Μετά από την «Δοκιμαστική Ατραπό» ακολουθεί εκείνο το βήμα στην εξέλιξη της συνείδησης που ονομάζεται στον εσωτερισμό «Μαθητεία».

Συνεχίζεται η παράθεση κειμένων με αποσπάσματα κειμένων από τα βιβλία «Μύηση Ανθρώπινη και Ηλιακή» και «Επιστολές επί του Αποκρυφιστικού Διαλογισμού».

MAΘHTEIA

Περιγραφή τoυ Μαθητή.

Μαθητής είναι εκείνoς που πάνω από καθετί άλλo δεσμεύθηκε να κάνει τρία πράγματα:

α. Να υπηρετεί την ανθρωπότητα.

β. Να συνεργάζεται με τo σχέδιo των Μεγάλων Όντων, όπως το βλέπει κι όσo καλύτερα μπoρεί.

γ. Ν’ αναπτύσσει τις δυνάμεις τoυ Εγώ, να διευρύνει τη συνείδησή τoυ ωσότου να μπορεί να λειτουργεί στα τρία πεδία των τριών κόσμων και στo αιτιώδες σώμα και να ακολουθεί την καθoδήγηση τoυ ανώτερoυ εαυτoύ κι όχι τις υπαγoρεύσεις της τριπλής κατώτερης εκδήλωσής τoυ.

Μαθητής είναι εκείνoς πoυ αρχίζει να κατανοεί το oμαδικό έργο και να μετατoπίζει τo κέντρo δράσης τoυ από τoν εαυτό τoυ (σαν άξoνα γύρω από τoν oπoίo περιστρέφoνται τα πάντα) στο ομαδικό κέντρo.

Μαθητής είναι εκείνoς πoυ αντιλαμβάνεται ταυτόχρoνα τη σχετική ασημαντότητα κάθε μονάδας συνείδησης κι επίσης την τεράστια σημασία της. Η αίσθησή του της αναλoγίας έχει προσαρμοσθεί και βλέπει τα πράγματα όπως είναι. Βλέπει τoυς ανθρώπoυς όπως είναι. Βλέπει τoν εαυτό τoυ όπως ενδόμυχα είναι και επιδιώκει κατόπιν να γίνει ό,τι είναι.

O μαθητής αντιλαμβάνεται τη ζωή ή τη δυναμική πλευρά της φύσης και η μoρφή δεν ασκεί καμιά έλξη πάνω τoυ. Εργάζεται με τη δύναμη και μέσω της δύναμης. Αναγνωρίζει τoν εαυτό τoυ σαν δυναμικό κέντρo μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο δυναμικό κέντρo και δική του είναι η ευθύνη να κατευθύνει την ενέργεια πoυ μπορεί να διαχύνεται απ’ αυτόν σε αγωγoύς δια των oπoίων μπoρεί να ωφεληθεί η ομάδα.
O μαθητής γνωρίζει ότι απoτελεί σε μεγάλο ή μικρό βαθμό πρoφυλακή της συνείδησης τoυ Διδασκάλoυ, θεωρώντας τo Διδάσκαλo υπό διπλή έννoια:

α. Σαν τη δική τoυ εγωική συνείδηση.
β. Σαν τo κέντρo της oμάδας τoυ, τη δύναμη που εμψυχώνει τις μονάδες της oμάδας και τις συνδέει σ’ ένα oμoιoγενές όλo.

Μαθητής είναι εκείνoς πoυ μεταφέρει τη συνείδησή τoυ απ’ τo πρoσωπικό στo απρόσωπo και κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου δoκιμάζει κατ’ ανάγκη πολλές δυσχέρειες και πόνους. Oι δυσχέρειες αυτές προκύπτουν από διάφoρα αίτια:

α. Τoν κατώτερo εαυτό τoυ μαθητή πoυ επαναστατεί κατά της μετoυσίωσής του.
β. Την άμεση ομάδα τoυ ανθρώπoυ, τoυς φίλoυς ή την oικογένεια, που επαναστατούν κατά της αυξανόμενης απροσωπίας τoυ. Δεν τους αρέσει να θεωρούνται σαν ένα μαζί τoυ απ’ τη ζωική πλευρά κι όμως χωριστοί απ’ αυτόν όσoν αφoρά τις επιθυμίες και τα ενδιαφέρoντα. Ωστόσο ο Νόμoς ισχύει και μόνo στην oυσιώδη ζωή της ψυχής μπορεί να γίνει γνωστή η αληθινή ενότητα. Στην ανακάλυψη ως προς το τι είναι η μoρφή βρίσκεται πoλλή θλίψη για τo μαθητή, όμως ο δρόμος oδηγεί τελικά στην τέλεια ένωση.

Μαθητής είναι εκείνoς πoυ αντιλαμβάνεται την ευθύνη τoυ απέναντι όλων των μονάδων πoυ περιέρχονται στη σφαίρα επιρρoής τoυ – μια ευθύνη να συνεργασθεί με τo σχέδιo της εξέλιξης όπως υφίσταται γι’ αυτές κι έτσι να διευρύνει τις συνειδήσεις τoυς και να τoυς διδάξει τη διαφoρά μεταξύ τoυ πραγματικoύ και τoυ απατηλoύ, μεταξύ της ζωής και της μoρφής. Το κάνει εξαιρετικά εύκολα καταδεικνύοντας στη δική του ζωή το στόχο του, τον αντικειμενικό τoυ σκοπό και τo κέντρo της συνείδησής τoυ.

Τo Έργo πoυ Πρέπει να Γίνει.

O μαθητής συνεπώς στοχεύει σε διάφορα πράγματα:

Σε ευαίσθητη ανταπόκριση στoν κραδασμό τoυ Διδασκάλoυ.

Σε πρακτική αγνότητα ζωής. Όχι απλώς θεωρητική αγνότητα.

Σε απαλλαγή από μέριμνες. Να έχετε εδώ υπόψη πως η μέριμνα βασίζεται στo πρoσωπικό και είναι απoτέλεσμα της έλλειψης απάθειας και της εύκολης ανταπόκρισης στoυς κραδασμoύς των κατώτερων κόσμων.

Σε εκπλήρωση τoυ καθήκoντoς. Το σημείο αυτό συνεπάγεται την απαθή εκπλήρωση όλων των υπoχρεώσεων και την πρέπουσα πρoσoχή στις καρμικές oφειλές.
Ειδική σημασία πρέπει να δoθεί απ’ όλoυς τoυς μαθητές στην αξία της απάθειας.
Η έλλειψη διάκρισης δεν απoτελεί τόσo συχνά εμπόδιo για τoυς μαθητές αυτή την επoχή, λόγω της ανάπτυξης τoυ νoυ, αλλά η έλλειψη απάθειας συχνά απoτελεί. Υποδηλώνει την επίτευξη εκείνης της κατάστασης συνείδησης όπου παρατηρείται ισoρρoπία και δεν κυριαρχεί oύτε η ηδονή oύτε o πόνoς γιατί έχουν ξεπεραστεί απ’ τη χαρά και τη μακαριότητα. Πρέπει να στοχασθούμε σ’ αυτό, γιατί απαιτείται πολύς αγώνας για την απάθεια.

Πρέπει επίσης να μελετήσει τo καμα-μανασικό σώμα (τo σώμα επιθυμίας-νoυ). Έχει πoλύ πραγματικό ενδιαφέρoν, γιατί από πoλλές απόψεις είναι τo σπoυδαιότερo σώμα στo παρόν ηλιακό σύστημα όσoν αφoρά τo ανθρώπινo oν στoυς τρεις κόσμoυς. Στo επόμενo σύστημα ανάλογη θέση θα έχει o νoητικός φoρέας των αυτoσυνείδητων μονάδων, όπως είχε τo φυσικό σώμα στo πρoηγoύμενo ηλιακό σύστημα.

Πρέπει επίσης να εργασθεί επιστημoνικά, αν μπορεί να εκφρασθεί έτσι, στη δόμηση τoυ φυσικoύ σώματoς. Πρέπει να μoχθήσει για να δημιουργήσει σε κάθε ενσάρκωση ένα σώμα που θα χρησιμεύει καλύτερα σαν φoρέας δύναμης. Δεν υπάρχει συνεπώς τίπoτε πoυ να μην είναι πρακτικό στην παροχή πληρoφoριών σχετικά με τη μύηση, όπως νoμίζoυν μερικoί. Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας κατά την oπoία να μην oραματίζεται αυτό τo στόχο και να μην προωθεί τo έργo της προετοιμασίας. Ένα από τα μεγαλύτερα όργανα για πρακτική ανάπτυξη, πoυ βρίσκoνται στα χέρια μεγάλων και μικρών, είναι τo όργανo της OΜΙΛΙΑΣ. Εκείνoς πoυ περιφρουρεί τα λόγια τoυ και oμιλεί μόνo με αλτρoυιστικό σκοπό για να μεταφέρει την ενέργεια της Αγάπης με το μέσον της γλώσσας, είναι εκείνoς πoυ κυριαρχεί γοργά τα αρχικά βήματα πoυ πρέπει να γίνoυν στην πρoετoιμασία για μύηση. Η ομιλία είναι η πιo απόκρυφη εκδήλωση στην ύπαρξη, είναι τo μέσoν της δημιουργίας και o φoρέας της δύναμης. Στην αποσιώπηση των λέξεων, νοούμενη εσωτερικά, βρίσκεται η διατήρηση της δύναμης· στη χρήση των λέξεων πoυ επιλέγoνται κι εκστoμίζoνται ορθά, βρίσκεται η διανoμή της αγαπητικής δύναμης τoυ ηλιακoύ συστήματoς – της δύναμης πoυ συντηρεί, ενισχύει και διεγείρει. Μόνo εκείνoς πoυ γνωρίζει κάτι για τις δύο αυτές όψεις της ομιλίας, μπoρεί να κριθεί άξιoς να σταθεί ενώπιον του Μυσταγωγού και να μεταφέρει απ’ αυτή την Παρoυσία oρισμένoυς ήχoυς και μυστικά πoυ τoυ μεταδίδονται με την υπoχρέωση της σιωπής.

O μαθητής πρέπει να μάθει να σιωπά μπροστά σ’ εκείνo πoυ είναι κακό. Πρέπει να μάθει να σιωπά μπροστά στα βάσανα του κόσμου, δίχως να σπαταλά χρόνo σε άσκoπες μεμψιμoιρίες κι εκδηλώσεις λύπης, αλλά να ανυψώνει τo φoρτίo τoυ κόσμoυ, να εργάζεται και να μη σπαταλά ενέργεια με την oμιλία. Ωστόσο πρέπει να ομιλεί όταν απαιτείται ενθάρρυνση, χρησιμoπoιώντας τη γλώσσα για επoικoδoμητικoύς σκoπoύς. Nα εκφράζει την αγαπητική δύναμη τoυ κόσμoυ πoυ μπορεί να ρέει μέσα απ’ αυτόν, όταν χρησιμεύει για την ελάφρυνση ή την ανύψωση κάπoιoυ φoρτίoυ, ενθυμούμενος ότι καθώς η φυλή πρooδεύει, τo αγαπητικό στoιχείo μεταξύ των φύλων και η έκφρασή τoυ θα μετατoπίζoνται σε ανώτερo πεδίο. Τότε, μέσω του εκφερόμενου λόγoυ κι όχι της έκφρασης στο φυσικό πεδίo όπως τώρα, θα έρχεται η πραγμάτωση της αληθινής εκείνης αγάπης που ενώνει όσους είναι ένα στην υπηρεσία και την έφεση. Τότε η αγάπη μεταξύ των μονάδων της ανθρώπινης oικoγένειας θα πάρει τη μoρφή της χρήσης της ομιλίας για σκoπούς δημιoυργίας σ’ όλα τα πεδία και η ενέργεια που τώρα στην πλειονότητα εκφράζεται μέσω των κατώτερων ή γεννητικών κέντρων, θα μεταφερθεί στo κέντρo τoυ λαιμoύ. Αυτό απoτελεί προς το παρόν ένα μακρινό ιδεώδες, αλλά ακόμη και τώρα μερικoί μπορούν να oραματίζoνται τo ιδεώδες αυτό και να επιδιώκoυν – μέσω κoινής υπηρεσίας, αγαπητικής συνεργασίας και ενότητας στην έφεση, τη σκέψη και την πρoσπάθεια – να τoυ δώσoυν σχήμα και μoρφή, έστω και ανεπαρκώς.

(Από το βιβλίο «Μύηση Ανθρώπινη και Ηλιακή»).
-----------------------------------------

Η Σχέση Διδασκάλου και Μαθητή.

Όπως σας ειπώθηκε συχνά, η προσοχή ενός Διδασκάλου προσελκύεται σ’ έναν άνθρωπο από τη λαμπρότητα του ενοικούντος φωτός. Όταν το φως αυτό φτάσει σε ορισμένη ένταση, όταν τα σώματα απαρτίζονται από ορισμένου βαθμού ύλη, όταν η αύρα επιτύχει ορισμένη χροιά κι όταν ο κραδασμός φτάσει σε ειδική ταχύτητα και μέτρο κι όταν η ζωή του ανθρώπου αρχίσει να ηχεί αποκρυφιστικά στους τρεις κόσμους (με τον ήχο ν’ ακούγεται μέσω της ζωής υπηρεσίας), κάποιος ιδιαίτερος Διδάσκαλος αρχίζει να τον δοκιμάζει με την εφαρμογή ενός ανώτερου κραδασμού και με τη μελέτη της αντίδρασής του σ’ αυτό τον κραδασμό. Η επιλογή του μαθητή απ’ το Διδάσκαλο διέπεται απ’ το κάρμα του παρελθόντος κι από παλιά συνάφεια, απ’ την ακτίνα στην οποία μπορεί να βρίσκονται αμφότεροι κι από την ανάγκη της στιγμής. Το έργο του Διδασκάλου (τόσο μέρος του όσο μπορεί συνετά να εξωτερικευθεί) είναι ποικίλο κι ενδιαφέρον και βασίζεται στην επιστημονική κατανόηση της ανθρώπινης φύσης.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο Διδάσκαλος με το μαθητή; Απαριθμώντας τα κυριότερα πράγματα που πρέπει να γίνουν, μπορεί να πάρουμε κάποια ιδέα της προοπτικής του έργου Του:

Πρέπει να συνηθίσει το μαθητή ν’ ανυψώνει την ταχύτητα του κραδασμού του μέχρι να μπορεί να διατηρεί συνεχώς έναν υψηλό κραδασμό κι έπειτα να τον βοηθήσει ώστε ο υψηλός αυτός κραδασμός ν’ αποβεί το σταθερό μέτρο των σωμάτων του μαθητή.

Πρέπει να βοηθήσει το μαθητή να πραγματοποιήσει τη μεταφορά της πόλωσης από τα τρία κατώτερα άτομα της Προσωπικότητας στα ανώτερα της Πνευματικής Τριάδας.

Πρέπει να παρακολουθεί το έργο που επιτελεί ο μαθητής ενόσω δημιουργεί τον αγωγό μεταξύ ανώτερου και κατώτερου νου, ενόσω δομεί και χρησιμοποιεί αυτό τον αγωγό (την ανταχκάρανα). O αγωγός αυτός τελικά υποκαθιστά το αιτιώδες σώμα σαν μέσον επικοινωνίας μεταξύ ανώτερου και κατώτερου. Το ίδιο το αιτιώδες σώμα εξαλείφεται τελικά όταν ο μαθητής λάβει την τέταρτη μύηση και μπορεί ελεύθερα να δημιουργεί το δικό του σώμα εκδήλωσης.

Συνδράμει σαφώς στη ζωογόνηση των διαφόρων κέντρων και στην ορθή τους αφύπνιση κι αργότερα βοηθεί το μαθητή να εργασθεί συνειδητά μέσω αυτών των κέντρων και να μεταφέρει το κυκλοφορούν πυρ με σωστή γεωμετρική πρόοδο από τη βάση της σπονδυλικής στήλης στο κεφαλικό κέντρο.

Επιβλέπει την εργασία του μαθητή στα διάφορα πεδία και τηρεί αρχεία της έκτασης του έργου που επιτελείται και του μακρόπνοου αποτελέσματος του προφορικού λόγου, όπως εκφέρεται από το μαθητή. Πρόκειται (θέτοντάς το αποκρυφιστικά) για το αποτέλεσμα επί των εσώτερων πεδίων του φθόγγου της εξωτερικής ζωής του μαθητή.

Διευρύνει τη συνείδηση του μαθητή με ποικίλους τρόπους και αναπτύσσει την ικανότητά του να περιλαμβάνει και να προσεγγίζει ρυθμούς κραδασμού άλλους από τους ανθρώπινους, να καταλαβαίνει τη συνείδηση εξελίξεων άλλων από την ανθρώπινη και να κινείται με ευχέρεια σε σφαίρες άλλες από τη γήινη σφαίρα.

O άμεσος στόχος Του εργαζόμενος με το μαθητή είναι να τον προετοιμάσει για την πρώτη μύηση. Αυτή λαμβάνει χώρα όταν αναπτυχθεί η ικανότητα του μαθητή να διατηρεί έναν ορισμένο ρυθμό κραδασμού για ένα ειδικό διάστημα χρόνου, το οποίο διάστημα χρόνου είναι εκείνο στο οποίο πρέπει να σταθεί ενώπιον του Κυρίου των δύο πρώτων μυήσεων. Επιτυγχάνεται με τη σταδιακή ανύψωση του κραδασμού σε λίγα και τακτά διαστήματα κι αργότερα πιο συχνά, ωσότου ο μαθητής μπορεί να δονείται με μεγαλύτερη ευχέρεια κι άνεση στον κραδασμό του Διδασκάλου του και μπορεί να διατηρεί τον κραδασμό για ένα συνεχώς αυξανόμενο χρονικό διάστημα. Όταν μπορεί να τον διατηρεί για την περίοδο αυτή (της οποίας η διάρκεια αποτελεί βέβαια ένα απ’ τα μυστικά της πρώτης μύησης), υποβάλλεται στην εφαρμογή ενός ακόμη υψηλότερου κραδασμού, ο οποίος – όταν διατηρηθεί – θα του επιτρέψει να σταθεί ενώπιον του Μεγάλου Κυρίου για ένα διάστημα χρόνου αρκετό για να επιτρέψει την τελετή της μύησης. Τότε η επίθεση της Μυητικής Ράβδου προκαλεί κάτι που σταθεροποιεί τον κραδασμό και διευκολύνει την πρόοδο του έργου να δονείται στο ανώτερο μέτρο των λεπτοφυέστερων πεδίων.

Αναπτύσσει την ικανότητα του μαθητή να εργάζεται σε ομαδικό σχηματισμό. Μελετά τη δράση και την αλληλεπίδρασή του με το δικό του συναφή όμιλο. Εργάζεται με το αιτιώδες σώμα του μαθητή και τη διεύρυνση και ανάπτυξή του και διδάσκει το μαθητή να κατανοεί το νόμο της δικής του ύπαρξης και μέσω της κατανόησης αυτής τον οδηγεί στην κατανόηση του μακρόκοσμου.
Όλες αυτές οι ποικίλες όψεις του έργου του Διδασκάλου (και δεν είναι παρά λίγα απ’ τα σημεία που πρέπει να εξετασθούν) θα μπορούσαν να σχολιασθούν σε έκταση και θ’ αποδεικνύονταν διαφωτιστικού ενδιαφέροντος για τον αναγνώστη. Όλες οι παραπάνω παράγραφοι θα μπορούσαν να επεκταθούν και ν’ αποκτήσουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όμως το κύριο σημείο που επιδιώκω να θίξω εδώ είναι αναφορικά με τα αρχικά στάδια του έργου, πριν ο μαθητής γίνει δεκτός στα κατοπινά στάδια της στενής οικειότητας με το Διδάσκαλό του.
O Διδάσκαλος στη διάρκεια αυτής της περιόδου εργάζεται με το μαθητή Του κυρίως:

α. Το βράδυ, όταν βρίσκεται έξω από το φυσικό σώμα.
β. Στη διάρκεια των περιόδων που ο μαθητής διαλογίζεται.

Aνάλογα με την επιτυχία του διαλογισμού, ανάλογα με την ικανότητα του σπουδαστή να αποκλείει το κατώτερο και να έρχεται σ’ επαφή με το ανώτερο, τέτοια θα είναι κι η ευκαιρία του Διδασκάλου να εκπληρώσει επιτυχώς το συγκεκριμένο επιστημονικό έργο που απαιτεί την προσοχή Του. Oι σπουδαστές του διαλογισμού θα έμεναν έκπληκτοι κι ίσως απογοητευμένοι, αν μπορούσαν ν’ αντιληφθούν πόσο σπάνια παρέχουν τις ορθές συνθήκες μέσω διαλογισμού που θα επέτρεπαν στον παρατηρούντα Δάσκαλό τους να επιφέρει ορισμένα αποτελέσματα. Από τη συχνότητα της ικανότητας του σπουδαστή να το κάνει, προκύπτει η ένδειξη της προόδου και η δυνατότητα να μεταφερθεί ένα ακόμη βήμα. Τονίστε το σημείο αυτό στη διδασκαλία, γιατί μεταφέρει ένα κίνητρο για μεγαλύτερη επιμέλεια κι εφαρμογή. Αν ο ίδιος ο μαθητής απ’ την πλευρά του δεν προσφέρει τις σωστές συνθήκες, τα χέρια του Διδασκάλου είναι δεμένα και δεν μπορεί να κάνει παρά λίγα. Η ατομική προσπάθεια είναι το κλειδί της προόδου, σε συνδυασμό με τη συνειδητά κατανοούμενη εφαρμογή του έργου που σχεδιάσθηκε. Όταν η προσπάθεια αυτή γίνεται επίμονα, τότε έρχεται η ευκαιρία του Διδασκάλου να εκτελέσει το δικό Του μέρος του έργου.

Καθώς ο μαθητής διαλογίζεται με αποκρυφιστική ακρίβεια, φέρνει σε ευθυγράμμιση τα τρία κατώτερα σώματά του και – επαναλαμβάνω με έμφαση – μόνο εφόσον επιτευχθεί η ευθυγράμμιση είναι σε θέση ο Διδάσκαλος να εργασθεί με τα σώματα του μαθητή. Αν δεν επιτευχθεί τίποτε άλλο από τη δημοσίευση των επιστολών αυτών εκτός απ’ την τόνωση της επιθυμίας να διαλογίζεσθε με ακρίβεια, ο υπόψη σκοπός θα έχει εκπληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Με την προσπάθεια αυτή θα επέλθουν σωστές συνθήκες και σωστή αλληλεξάρτηση μεταξύ μαθητή και Διδασκάλου. O διαλογισμός προσφέρει αυτές τις συνθήκες όταν εκτελείται ορθά. Προετοιμάζει το πεδίο για μόχθο και έργο.
Ας εξετάσουμε σύντομα τις διάφορες περιόδους όπως απαριθμήθηκαν (χθες), όταν εξετάζαμε τη σχέση μαθητή και Διδασκάλου.

Κατά την περίοδο όπου ο άνθρωπος βρίσκεται υπό δοκιμασία κι επίβλεψη … αφήνεται σχεδόν τελείως μόνος κι έχει συνείδηση της προσοχής του Διδασκάλου μόνο σε αραιά κι ακανόνιστα διαστήματα. O φυσικός του εγκέφαλος δεν είναι συχνά δεκτικός στην ανώτερη επαφή και παρότι το Εγώ του έχει πλήρη επίγνωση της θέσης του στην Ατραπό, ο φυσικός εγκέφαλος δεν είναι ακόμη σε κατάσταση να το γνωρίζει. Αλλά για το σημείο αυτό δεν μπορούν να τεθούν απόλυτοι κανόνες. Όταν ο άνθρωπος για πολλές ζωές είχε επαφές με το Εγώ του ή με το Διδάσκαλό του, μπορεί να έχει την επίγνωσή τους. Τα άτομα διαφέρουν τόσο πολύ που δεν μπορεί να διατυπωθεί λεπτομερώς ένας καθολικός κανόνας.
Όπως γνωρίζετε, ο Διδάσκαλος φτιάχνει μια μικρή εικόνα του δόκιμου, εικόνα που αποθηκεύεται σε ορισμένα υπόγεια κέντρα στα Ιμαλάια. Η εικόνα συνδέεται μαγνητικά με το δόκιμο και παρουσιάζει όλες τις διακυμάνσεις της φύσης του. Καθόσο απαρτίζεται από συναισθηματική και νοητική ύλη, δονείται με τον κάθε κραδασμό αυτών των σωμάτων. Εμφανίζει τις κυρίαρχες αποχρώσεις και με τη μελέτη τους ο Διδάσκαλος μπορεί γρήγορα να εκτιμήσει την πρόοδο που έγινε και να κρίνει πότε ο δόκιμος μπορεί να γίνει δεκτός σε μια στενότερη σχέση. O Διδάσκαλος επιθεωρεί την εικόνα σε τακτά διαστήματα, στην αρχή σπάνια καθώς η πρόοδος που συντελείται στα αρχικά στάδια δεν είναι τόσο γοργή, αλλά με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα καθώς ο σπουδαστής του διαλογισμού κατανοεί πιο άμεσα και συνεργάζεται πιο συνειδητά. Όταν ο Διδάσκαλος επιθεωρεί τις εικόνες, εργάζεται μαζί τους και διαμέσου αυτών επιφέρει ορισμένα αποτελέσματα. Όπως ακριβώς αργότερα η Ράβδος της Μύησης τίθεται στα σώματα και τα κέντρα του μυημένου, έτσι κι ο Διδάσκαλος ορισμένες στιγμές ασκεί κάποιες επαφές στις εικόνες και μέσω αυτών διεγείρει τα σώματα του μαθητή.
Έρχεται κάποια στιγμή που ο Διδάσκαλος βλέπει, απ’ την επιθεώρηση της εικόνας, ότι μπορεί να διατηρηθεί η αναγκαία ταχύτητα κραδασμού, ότι έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξαλείψεις κι ότι έχει επιτευχθεί ένα ορισμένο βάθος χρώματος. Μπορεί τότε να διακινδυνέψει (γιατί είναι κίνδυνος) να δεχθεί το δόκιμο στην περιφέρεια της αύρας Του. Γίνεται τότε αποδεγμένος μαθητής.

Στη διάρκεια της περιόδου που ο άνθρωπος είναι αποδεγμένος μαθητής, το έργο που γίνεται από το Διδάσκαλο έχει πολύ πραγματικό ενδιαφέρον. O μαθητής εντάσσεται σε ειδικές τάξεις που διευθύνονται από πιο προχωρημένους μαθητές υπό την επίβλεψη του Διδασκάλου και μολονότι μπορεί ακόμη να παρακολουθεί τις μεγαλύτερες γενικές τάξεις στο Άσραμ (την αίθουσα διδασκαλίας του Διδασκάλου), υποβάλλεται σε πιο εντατική εκγύμναση…

Στα πρώτα στάδια ο Διδάσκαλος εργάζεται με τέσσερις κύριους τρόπους:

α. Κατά διαστήματα κι όταν το δικαιολογεί η πρόοδος του μαθητή, ο Διδάσκαλος “έλκει το μαθητή στην Καρδιά Του”. Πρόκειται για την εσωτερική δήλωση μιας πολύ ενδιαφέρουσας εμπειρίας στην οποία υπόκειται ο μαθητής. Στο πέρας κάποιας τάξης στο άσραμ, ή στη διάρκεια κάποιου ειδικά επιτυχούς διαλογισμού όπου ο μαθητής φτάνει έναν ορισμένο βαθμό κραδασμού, ο Διδάσκαλος τον ελκύει πλησίον Του, οδηγώντας τον από την περιφέρεια της αύρας Του στο κέντρο της συνείδησής Του. Έτσι του προκαλεί μια τρομακτική προσωρινή διεύρυνση συνείδησης και του επιτρέπει να δονηθεί σε μια ταχύτητα ασυνήθιστη γι’ αυτόν.
Απ’ όπου κι η ανάγκη για διαλογισμό. Η ανταμοιβή μιας τέτοιας εμπειρίας υπερβαίνει κατά πολύ τα οποιαδήποτε επίπονα τμήματα του έργου.

β. O Διδάσκαλος εργάζεται επί των σωμάτων του μαθητή Του με χρώμα κι επιφέρει αποτελέσματα στα σώματα αυτά που επιτρέπουν στο μαθητή να πραγματοποιήσει ταχύτερη πρόοδο. Βλέπετε τώρα γιατί… δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση στο χρώμα. Δεν είναι μόνο γιατί κρύβει το μυστικό της μορφής και της εκδήλωσης (μυστικό που πρέπει να είναι γνωστό στον αποκρυφιστή), αλλά η έμφαση τίθεται για να μπορέσει να συνεργασθεί συνειδητά με το έργο του Διδασκάλου στα σώματά του και να ακολουθήσει με νοημοσύνη τα αποτελέσματα που προκαλούνται. Συλλογισθείτε σ’ αυτό.

γ. Σε τακτά διαστήματα ο Διδάσκαλος παίρνει τους μαθητές Του και τους επιτρέπει να έρθουν σ’ επαφή με άλλες εξελίξεις, όπως οι μεγάλοι άγγελοι και οι ντέβα, οι μικρότεροι δομητές και οι υπανθρώπινες εξελίξεις. Αυτό μπορεί να γίνει ακίνδυνα από το μαθητή μέσω του προστατευτικού αποτελέσματος της αύρας του Διδασκάλου. Βραδύτερα, όταν ο ίδιος θα είναι μυημένος, ο μαθητής θα διδαχθεί πώς να προστατεύεται και να κάνει τις δικές του επαφές.

δ. O Διδάσκαλος προΐσταται του έργου της διέγερσης των κέντρων στα σώματα του μαθητή και της αφύπνισης του εσώτερου πυρός. Διδάσκει στο μαθητή την έννοια των κέντρων και της ορθής τους τετραδιάστατης περιστροφής και με τον καιρό οδηγεί το μαθητή στο σημείο όπου μπορεί συνειδητά και με πλήρη γνώση του νόμου να εργασθεί με τα κέντρα του και να τα φέρει σε σημείο όπου θα μπορούν να διεγερθούν με ασφάλεια απ’ τη Ράβδο της Μύησης. Περισσότερα γι’ αυτό το ζήτημα δεν είναι προς το παρόν εφικτά…

Έθιξα με το συντομότερο τρόπο λίγα από τα πράγματα που ο Διδάσκαλος πρέπει να κάνει με τους μαθητές Του. Δε θα εξετάσω τα μεταγενέστερα στάδια της προόδου του μαθητή. Τους οδηγούμε όλους με σταδιακά βήματα και προς το παρόν ακόμη κι οι αποδεγμένοι μαθητές είναι σπάνιοι. Αν με το διαλογισμό, την υπηρεσία και την κάθαρση των σωμάτων όσοι είναι τώρα υπό δοκιμασία μπορέσουν να οδηγηθούν σε ταχύτερη πρόοδο, τότε θα έρθει η ώρα για την παροχή περαιτέρω πληροφόρησης. Σε τι ωφελεί να δίνουμε γεγονότα τα οποία ο σπουδαστής δεν μπορεί προς το παρόν να χρησιμοποιήσει; Δε σπαταλούμε χρόνο για να κινούμε το διανοητικό ενδιαφέρον όσων επιζητούμε να βοηθήσουμε. Όταν ο μαθητής εξοπλισθεί, όταν εξαγνισθεί κι όταν δονείται επαρκώς, τίποτε δεν μπορεί να κατακρατήσει κάθε γνώση μακριά του. Όταν ανοίξει τη θύρα και διευρύνει τον αγωγό, το φως και η γνώση θα εισρεύσουν.
Αύριο θα ασχοληθούμε με το τρίτο σημείο μας, τις μεθόδους προσέγγισης ενός Διδασκάλου μέσω διαλογισμού· θα επεκταθούμε σε ορισμένους τύπους διαλογισμού που διευκολύνουν την επαφή, όμως μην ξεχνάτε ότι η ζωή της αντικειμενικής υπηρεσίας πρέπει να συμβαδίζει με την υποκειμενική ανάπτυξη· μόνο όταν τα δύο αυτά παρατηρηθούν μαζί κι εγκριθούν, θα επιτραπούν τα αναγκαία βήματα για την επαφή. O Διδάσκαλος ενδιαφέρεται για έναν άνθρωπο μόνο από τη σκοπιά της χρησιμότητάς του στην ομαδική ψυχή και της ικανότητάς του να βοηθήσει.

(Από το βιβλίο «Επιστολές επί του Αποκρυφιστικού Διαλογισμού».
-----------------------------------------

Σχόλια του oros777

Τα παραπάνω αρκούν για να μας δείξουν ότι το θέμα της μύησης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Ότι οι αληθινοί μαθητές με την εσωτερική έννοια είναι ελάχιστοι στην ανθρωπότητα, καθώς επίσης ότι χρειάζονται αρκετές ζωές για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει τα απαιτούμενα, για να πάρει μύηση.

Αν συνδυαστούν αυτές οι πληροφορίες με τις προηγούμενες που δόθηκαν σχετικά με την «Δοκιμαστική Ατραπό», μπορεί να παρατηρήσει κάποιος ότι Δόκιμοι μαθητές (θα) πρέπει να υπάρχουν αρκετοί σχετικά, αλλά μαθητές με την εσωτερική σημασία, όχι.

Το ενδιαφέρον των περισσοτέρων όσων διαβάζουν τα παραπάνω εστιάζεται εκεί που δίδονται οι πληροφορίες με τα ομοιώματα – εικόνες των δοκίμων που έχουν οι Διδάσκαλοι φυλαγμένες σε υπόγεια κέντρα των Ιμαλαΐων. Η φαντασία πολλών καλπάζει και θα ήθελαν να ξέρουν περισσότερα.
Γιατί απλούστατα οι άνθρωποι έχουμε μία τάση να εστιάζουμε τις σκέψεις στα εξωτερικά γεγονότα και τα αποτελέσματα και όχι στις αιτίες που προσδιορίζουν τα εξωτερικά γεγονότα.

Χαιρετώ ευχόμενος εποικοδομητικό προβληματισμό.

Γνώθι σαυτόν

16/05/2007, 19:18:33

Ok,αυτό είναι το τελευταίο μου μήνυμα στο παρόν θέμα διότι δεν είναι σωστό να κόβουμε τη ροή του με παράλληλες συζητήσεις.

Το ότι βρίσκομαι,maya1,σε αυτό το φόρουμ εξηγείται από αυτό που έγραψα περί εκλεκτικισμού...οτιδήποτε μου φαίνεται ενδιαφε΄ρον το ψάχνω...και εξάλλου το esoterica διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία θεμάτων,τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον "Εσωτερισμό".

Βεβαίως και το θέμα αυτό απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται να το ψάξουν και να μάθουν ωστόσο οι αντιρρήσεις που εγείρονται δεν ειναι και λίγες.

Για παράδειγμα επιμένω (και είναι η τελευταία φορά που το κάνω) πως πληροφορίες όπως αυτή περί του πριν από 18.000.000 ετών ερχομού από την Αφροδίτη θεικών οντοτήτων που "φύτεψαν" το σπόρο της ανθρώπινης συνείδησης μου ακούγονται χοντροειδείς...όχι τόσο όσον αφορά τον ερχομό των όντων αλλά κυρίως όσον αφορά το χρονικό διάστημα...εξάλλου η απλή λογική κατανοεί ότι η ανθρώπινη συνείδηση μετράει πολύ λιγότερα χρόνια από τα παραπάνω...

Αυτό βέβαια δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι οι Διδάσκαλοι της Σοφίας έκαναν λάθος...γι'αυτό και ισχυρίστηκα πως αρκετές από τις διδασκαλίες τους μάλλον έχουν συμβολικό νόημα και όχι κυριολεκτικό

Όσο για αυτά που ανέφερα περί ατελούς γνώσης η ίδια η Βailey λέει ακριβώς αυτό που έγραψα. Στην αρχή του "Τηλεπάθεια και το Αιθερικό Όχημα",έργο που μεταξύ άλλων, όπως λέγεται,της μεταδόθηκε από τον Djwhal Khul διαβάζουμε:

"Η χρήση της δημιουργικής φαντασίας αξίζει εδώ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ(ΓΕΝΙΚΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ", εννοώντας την Αλήθεια της μη-χωριστικότητας του Παντός.

Ας μην παίρνουμε λοιπόν τα πάντα τοις μετρητοίς.Όπως λες και εσύ σημασία έχει να είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες....αυτό πάνω απ'όλα σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις μας και κατανοώντας ότι τα πράγματα ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΑΝ...

Καλή συνέχεια στο θέμα φίλοι μου

17/05/2007, 09:03:35
quote:
Αλήθεια γιατί εξακολουθείς και μπαίνεις σ’ αυτό το τόπικ αφού διαπίστωσες ότι εδώ δεν συζητείται το θέμα της αστρολογίας, αλλά της πλανητικής ιεραρχίας των οντοτήτων (έστω μίας καθορισμένης εσωτερικής διδασκαλίας;).

Αγαπητή maya1, υποθέτω πως για να μπαίνει ο kost στο θέμα αυτό και να θέτει κάποια ερωτήματα, θα έχει την διάθεση να μάθει, να αναρωτηθεί και να ψάξει.
Η φύση των ερωτημάτων του νομίζω πως υποδηλώνει κάτι τέτοιο.

Άλλωστε, η φύση όλων των θεμάτων που υπάρχουν στις Συζητήσεις του Esoterica είναι ανοικτές προς όλα τα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν καλοπροαίρετα, να συνδιαλλαγούν και να προσπαθήσουν να διευρύνουν τα όρια της δικής τους αλήθειας.

Σχετικά με την γκάμα των θεμάτων που συζητούνται στα Forums, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι αυτή είναι αρκετά ευρεία.
Η θεματολογία των Συζητήσεων στρέφεται γύρω από τον Εσωτερισμό, τη Μεταφυσική, τον φιλοσοφικό στοχασμό, την εξέταση των θρησκειών μέσα από ένα ερευνητικό πρίσμα, την επιστήμη κτλ.

Αγαπητέ oros777, θα διαβάσω το τελευταίο σου μήνυμα ώστε να συζητήσουμε για τα στοιχεία που παρατίθενται και για να επανέλθουμε στο θέμα της συζήτησης.

18/05/2007, 11:23:00
Αγαπητέ oros777, στο απόσπασμα που παρέθεσες για τη Μαθητεία, αναφέρεται κάτι που είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό από τους ανθρώπους που αποφασίζουν να βαδίσουν στην Ατραπό της Μαθητείας:

quote:

Συνήθως η αγνότητα ζωής παραπέμπει σε εξωτερικούς "κανονισμούς" αγνότητας στο φυσικό πεδίο διαφόρων ειδών.
Αυτό μπορεί να είναι η νηστεία, η αποχή από το σεξ, η αμέλεια του φυσικού φορέα μας, η παραίτηση από καθημερινές δραστηριότητες κτλ.
Κατά την γνώμη μου αυτό αποτελεί μια λανθασμένη αλλά κι εξωτερική θεώρηση της αγνότητας.
Θεωρώ πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για τον καθαρισμό των άλλων 2 φορέων της προσωπικότητας μας αρχικά, του αστρικού και του νοητικού ώστε να επιτρέψουμε στην Ψυχή να εκδηλωθεί και να συντονίσει μαζί της την Προσωπικότητα.
Τι νόημα για παράδειγμα θα είχε να φροντίσω για μια φυσική αγνότητα την ώρα που οι σκέψεις μου, οι επιθυμίες μου κτλ είναι ζωώδη ή δε με βοηθούν να εξελιχθώ?

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σ' αυτό το σημείο σχετικά με κάτι που αναφέρεται:

quote:

Κατά την διάρκεια της νύχτας - όπως έχουμε ξαναπεί - λειτουργούμε στο αστρικό πεδίο.
Τα όνειρα για παράδειγμα προϊόν αυτής της δράσης μας.
Σκέφτομαι ότι όσο περισσότερο εξελιγμένος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο συνειδητή μπορεί να γίνει η δράση του στο πεδίο αυτό κι όχι απλά να "περιπλανάται".

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν στο Μαθητή είναι κατά κάποιο τρόπο γνωστή αυτή η λειτουργία του Διδασκάλου.
Υποθέτω πως όσο διευρύνει την συνείδηση του ο Μαθητής θα το αντιλαμβάνεται όλο και πιο ξεκάθαρα.
Θα ήθελα όμως να μου πεις αν η υπόθεση μου είναι σωστή.

oros777Μέλος
19/05/2007, 02:36:56

Αγαπητέ Dying Incubus

Σχετικά με την παράθεση:

quote:
και μ’ αυτό που σε προβλημάτισε:
quote:
Συνήθως η αγνότητα ζωής παραπέμπει σε εξωτερικούς "κανονισμούς" αγνότητας στο φυσικό πεδίο διαφόρων ειδών.
Αυτό μπορεί να είναι η νηστεία, η αποχή από το σεξ, η αμέλεια του φυσικού φορέα μας, η παραίτηση από καθημερινές δραστηριότητες κτλ.
Κατά την γνώμη μου αυτό αποτελεί μια λανθασμένη αλλά κι εξωτερική θεώρηση της αγνότητας.
Θεωρώ πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για τον καθαρισμό των άλλων 2 φορέων της προσωπικότητας μας αρχικά, του αστρικού και του νοητικού ώστε να επιτρέψουμε στην Ψυχή να εκδηλωθεί και να συντονίσει μαζί της την Προσωπικότητα.
Τι νόημα για παράδειγμα θα είχε να φροντίσω για μια φυσική αγνότητα την ώρα που οι σκέψεις μου, οι επιθυμίες μου κτλ είναι ζωώδη ή δε με βοηθούν να εξελιχθώ?

Αρχικά θα πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών πειθαρχίες.

1) Φυσικές πειθαρχίες που αφορούν το φυσικο(αιθερικό) σώμα.
2) Αστρικές πειθαρχίες που αφορούν το αστρικό (συναισθηματικό) σώμα.
3) Νοητικές πειθαρχίες που αφορούν το νοητικό σώμα.

Ο Δόκιμος μαθητής εργάζεται συνήθως σε ένα από τα σώματα.
Ο μαθητής μαθαίνει να εργάζεται και στα τρία σώματα (της προσωπικότητας).

Τώρα για το θέμα της πρακτικής και θεωρητικής αγνότητας.

Έχουμε μιλήσει μέχρι τώρα για το θέμα της υποκρισίας και για τον φαρισαϊσμό.
Οι άνθρωποι όπως είναι γνωστό γνωρίζουν διάφορα πράγματα θεωρητικά τα οποία συνήθως δεν εφαρμόζουν στην πράξη.

Γνωρίζουν παραδείγματος χάριν όχι μόνον το θέμα της νηστείας όσον αφορά το φυσικό σώμα αλλά ακόμη ότι θα πρέπει να μην καπνίζουν, να μην πίνουν, να ακολουθούν μία ζωή λιτοδίαιτη, να πλένονται συχνά και να πίνουν αρκετό νερό, να τρωνε τροφές υγιεινές και κατά το δυνατόν όχι κρέας (κόκκινο), να κοιμούνται φυσιολογικά, να κάνουν γυμναστική, ... αλλά δεν το κάνουν, ...

Αυτά αφορούν (ορισμένες από) τις φυσικές πειθαρχίες.
Τρεις ιδιότητες που συνδέονται επίσης με το φυσικό σώμα είναι το σεξ, η άνεση και το χρήμα.

Γνωρίζουν επίσης ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται, να μισούν καθώς επίσης να επιθυμούν την δύναμη (όσοι το γνωρίζουν) αλλά αυτοί ελάχιστα εφαρμόζουν τα παραπάνω στην πράξη. ...
Το αστρικό σώμα εκλεπτύνεται στα αρχικά επίπεδα με διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και έπειτα η εργασία μ’ αυτό αφορά την εξάλειψη των αρνητικών επιθυμιών και τελικά των έλεγχο των επιθυμιών. Η στάση ανάμεσα στα ζεύγη των αντιθέτων αφορά τις Ποιότητες και την αισθαντικότητα.
Τα παραπάνω αφορούν (ορισμένες από) τις αστρικές πειθαρχίες.

Οι άνθρωποι γνωρίζουν επίσης ότι δεν θα πρέπει να είναι υπερήφανοι, σκληροί και χωριστικοί (όσοι το γνωρίζουν).
Το νοητικό σώμα εκλεπτύνεται με τις γνώσεις και την μόρφωση. Φυσικά από ένα σημείο και έπειτα δεν αρκούν μόνον οι συγκεκριμένες γνώσεις αλλά είναι απαραίτητες οι λεγόμενες πνευματικές γνώσεις. Τα αντίθετα όταν ο άνθρωπος ασχολείται με το νοητικό σώμα έχουν να κάνουν με τον Ένοικο στο Κατώφλι και τον Άγγελο της Παρουσίας.
Η διαλογιστική εργασία και ο έλεγχος του νου έχει πολύ μεγάλη σημασία σ’ αυτό το σημείο.
Τα παραπάνω αφορούν (ορισμένες από) τις νοητικές πειθαρχίες.

Συνήθως οι δόκιμοι είναι θεωρητικοί ενώ οι μαθητές αποβαίνουν πρακτικοί.

Επομένως η πρακτική αγνότητα ζωής αφορά όλα τα σώματα της προσωπικότητας.

Μετά την παράθεση:

quote:

β. Στη διάρκεια των περιόδων που ο μαθητής διαλογίζεται.

Πιο πάνω επίσης αν προσέξεις έγραφε:

quote:
Αναπτύσσει την ικανότητα του μαθητή να εργάζεται σε ομαδικό σχηματισμό. Μελετά τη δράση και την αλληλεπίδρασή του με το δικό του συναφή όμιλο. Εργάζεται με το αιτιώδες σώμα του μαθητή και τη διεύρυνση και ανάπτυξή του και διδάσκει το μαθητή να κατανοεί το νόμο της δικής του ύπαρξης και μέσω της κατανόησης αυτής τον οδηγεί στην κατανόηση του μακρόκοσμου.
Και σ’ αυτό που γράφεις:
quote:
Κατά την διάρκεια της νύχτας - όπως έχουμε ξαναπεί - λειτουργούμε στο αστρικό πεδίο.
Τα όνειρα για παράδειγμα προϊόν αυτής της δράσης μας.
Σκέφτομαι ότι όσο περισσότερο εξελιγμένος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο συνειδητή μπορεί να γίνει η δράση του στο πεδίο αυτό κι όχι απλά να "περιπλανάται".

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν στο Μαθητή είναι κατά κάποιο τρόπο γνωστή αυτή η λειτουργία του Διδασκάλου.
Υποθέτω πως όσο διευρύνει την συνείδηση του ο Μαθητής θα το αντιλαμβάνεται όλο και πιο ξεκάθαρα.
Θα ήθελα όμως να μου πεις αν η υπόθεση μου είναι σωστή.

Θα πρέπει να παρατηρούμε όλο το κείμενο.
Κατά την διάρκεια του διαλογισμού όπως είναι γνωστό ο μαθητής προσπαθεί και κάποια στιγμή το κατορθώνει να ευθυγραμμίσει τον φυσικό εγκέφαλο, το κατώτερο νοητικό σώμα και το ανώτερο νοητικό σώμα που βρίσκεται το αιτιώδες σώμα της ψυχής.
Ο Διδάσκαλος βρίσκει την ευκαιρία ορισμένες φορές να εργαστεί με το αιτιατό σώμα του μαθητή κατά την διάρκεια του διαλογισμού. (Αν ο μαθητής αξίζει για να το κάνει ο Διδάσκαλος). Όπως είναι γνωστό οι Διδάσκαλοι εργάζονται με τις ψυχές των ανθρώπων. ...

Όταν ο μαθητής γίνει αποδεδειγμένος απ’ ότι λέγεται μπορεί να έχει μία εντυπωσιακή ονειρική εμπειρία με τον Διδάσκαλο, όχι πιο μπροστά όμως.

Στην δεύτερη μύηση ο μαθητής απ’ ότι λέγεται μπορεί να κάνει συνειδητά αστρική έξοδο σαν φυσιολογικό επακόλουθο του συναισθηματικού ελέγχου.
Φυσικά τότε έχει πλήρη επίγνωση των όσων συμβαίνουν μέσα στο αστρικό πεδίο και δεν περιπλανάται, ...
Οι τεχνικές που εφαρμόζονται για την αστρική έξοδο πιο μπροστά από την δεύτερη μύηση έχουν ορισμένα θετικά στοιχεία αλλά ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι για την συνείδηση που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη φυσιολογικά, ...
Δηλαδή αυτό που είτε έτσι είτε αλλιώς θα επιτευχθεί φυσιολογικά μετά από τον συναισθηματικό έλεγχο, προσπαθεί ο σπουδαστής να το αποκτήσει με την βία και με τεχνικές χωρίς η συνείδηση να έχει διευρυνθεί και αναπτυχθεί, ...

Μετά την δεύτερη μύηση η εξέλιξη προχωράει πολύ γρήγορα (απ’ ότι λέγεται) και φυσικά ο μαθητής αποκτά τον τρόπο να έρχεται όλο και περισσότερο ενσυνείδητα με τον Διδάσκαλο.

Στα διάφορα βιβλία της Bailey αναφέρονται πάρα πολλά για τις μυήσεις και την εξέλιξη.

Καληνύχτα

Γνώθι σαυτόν

19/05/2007, 03:48:37
quote:
Κάτι που το γράφει η εσωτερική φιλοσοφία εδώ και χιλιετηρίδες. Αλλά οι περισσότεροι επιστήμονες επειδή έχουν στενόμυαλη συμπεριφορά δεν δέχονται ότι υπάρχει ο αιθέρας.

Οι επιστημονες δεν απορριπτουν την υπαρξη του αιθερα επειδη ειναι στενομυαλοι ή εχουν ελλειψη φαντασιας(στην κβαντικη μηχανικη και στην θεωρια της σχετικοτητας δεχονται πολυ πιο "κουφα" πραγματα απο οτι η υπαρξη του αιθερα-γενικα η φυσικη και οι αλλες επιστημες δεχονται διαρκως καινουργια πραγματα ΑΡΚΕΙ να υπαρχουν στοιχεια να τα στηριζουν) αλλά επειδη στα πειραματα που εγιναν για να τον εντοπισουν δεν αποδειχτηκε η υπαρξη του αιθερα.Δεν αποδεχονται την υπαρξη του γιατι δεν εχουν στοιχεια υπερ αυτης,οχι γιατι ειναι στενοκεφαλοι.

quote:
Αν είχαν λίγο ασχοληθεί με τον αποκρυφισμό, αν ήταν λίγο ανοικτόμυαλοι, ίσως η επιστήμη θα είχε προχωρήσει πιο πολύ απ’ ό,τι είναι τώρα.

Μαθε οτι πολλοι επιστημονες εχουν ασχοληθει με τον αποκρυφισμο (και με τον αιθερα εχουν ασχοληθει μεχρι σημειου να τελεσουν πολλα πειραματα για να δουν αν υπαρχει οπως σου προανεφερα) και τις διαφορες ιδεες που κυκλοφορουν στο χωρο.Φυσικα τα επιτευγματα τους δεν τα καταφεραν με τις μεθοδους του αποκρυφισμου.Τα καταφεραν με τις μεθοδους της επιστημης.

Αν ηταν τοσο ανοιχτομυαλοι οσο εσεις (=δεχομαστε μονο τα στοιχεια που στηριζουν τις ιδεες μας και απορριπτουμε οσα στοιχεια δεν τις στηριζουν)δεν θα ηταν επιστημονες αλλά ιερεις/αποκρυφιστες.Και ξερουμε οτι στον τομεα της προοδου και των επιτευγματων κανενα αποκρυφιστικο συστημα δεν μπορει να παραβγει με την επιστημη.

Και μαθε ακομα οτι ο αποκρυφισμος ειναι ασυμβατος ως μεθοδολογια με την επιστημη.Στην επιστημη πρεπει να παρουσιασεις τις ιδεες σου και τα στοιχεια που τις στηριζουν μπροστα στα ματια ολου του κοσμου για να τα κρινουν οι συναδελφοι σου.Οποτε δεν μπορεις με τιποτα να αποφυγεις την κριτικη με ισχυρισμους περι "μυστικης γνωσης".Ετσι τα λαθη και οι ελλειψεις εντοπιζονται και δεν διαιωνιζονται στον αιωνα τον απαντα οπως τα λαθη και οι ελλειψεις στον αποκρυφισμο.

Edited by - medtech on 19/05/2007 04:10:15

20/05/2007, 12:22:59
Ναι αλλα το γεγονός οτι κάτι δεν εχει αποδειχθεί δεν σημαίνει οτι είναι ανύπαρκτο επειδή μπορεί να γίνει γνωστό αργότερα.
Ας θυμηθούμε πως αντιμετώπισαν οι άνθρωποι την ιδέα οτι η γή είναι στρογγυλή, οτι γυρίζει και ΟΤΙ ΔΕΝ είναι το κέντρο του σύμπαντος...
Ας αναλογιστούμε τι θα σκεφτόταν ενα άνθρωπος το 300 πχ αν του έλεγαν οτι κάποτε θα μπορεί να μετακινήται πετώντας, να ακούει μουσική στρίβοντας ένα κουμπί, να παρατηρεί ενα έμβρυο μέσα σε μια οθόνη κλπ....
20/05/2007, 14:56:43
quote:
Ναι αλλα το γεγονός οτι κάτι δεν εχει αποδειχθεί δεν σημαίνει οτι είναι ανύπαρκτο επειδή μπορεί να γίνει γνωστό αργότερα.
Ας θυμηθούμε πως αντιμετώπισαν οι άνθρωποι την ιδέα οτι η γή είναι στρογγυλή, οτι γυρίζει και ΟΤΙ ΔΕΝ είναι το κέντρο του σύμπαντος...

Σωστο.Φερτε λοιπον τις αποδειξεις οτι υπαρχει αιθερας.Αν δεν εχετε αποδειξεις δεν μπορειτε να ισχυριζεστε οτι η επιστημη δεν δεχεται την υπαρξη του επειδη ειναι "στενοκεφαλη".Να ειστε ειλικρινεις με το κοινο και με τον εαυτο σας:"Δεν εχουμε αποδειξεις γιαυτο δεν δεχεται την υπαρξη του αιθερα η επιστημη".

The plural of anecdote is not data.

Edited by - medtech on 20/05/2007 14:57:59

20/05/2007, 21:43:32

Κάποια πράγματα είναι αυταπόδεικτα

Ακόμα κι αν δεν υπήρχε Αιθέρας θα έπρεπε να τον επινοήσουμε...

Αφήστε που η Επιστήμη 1 λέει και 10 κρύβει...δε μπορούμε να παίρνουμε τοις μετρητοίς όσα ισχυρίζεται...

21/05/2007, 10:43:34
Αγαπητέ oros777, νομίζω πως οι πειθαρχίες που αναφέρεις όσον αφορά τον αστρικό και το νοητικό φορέα είναι πειθαρχίες που ακολουθούν αρκετοί άνθρωποι - τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.
Το θέμα είναι αν ακολουθούνται πιστά από το άτομο κι αυτό θα συμβεί όταν ένας άνθρωπος ανακαλύψει όλους εκείνους τους λόγους που απαιτούν κάτι τέτοιο.
Εμμονές, φοβίες, αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα είναι στοιχεία που απασχολούν τους ανθρώπους κάθε ημέρα.
Κάποιοι προσπαθούν τα ελέγξουν για να μην ελέγχονται από αυτά ενώ κάποιοι άλλοι παραδίνονται.
Σχετικά με την πειθαρχία όσον αφορά το φυσικό μας σώμα, πιστεύω πως στην Δύση θα είναι πολύ πιο δύσκολο να υπάρξει αυτό απ' ό,τι στην Ανατολή, λόγω του τρόπου με τον οποίο έχουμε μεγαλώσει, του τι έχουμε συνηθίσει να πράττουμε κτλ.

Σχετικά με την ερώτηση που είχα θέσει στο προηγούμενο μήνυμα μου, πιστεύω πως είχα παρατηρήσει όλο το κείμενο προτού την θέσω...
Με κάλυψε όμως η απάντηση σου σχετικά με το πότε ο μαθητής έχει πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει στο αστρικό πεδίο.

Συμφωνώ επίσης με αυτό που αναφέρεις:

quote:
Δηλαδή αυτό που είτε έτσι είτε αλλιώς θα επιτευχθεί φυσιολογικά μετά από τον συναισθηματικό έλεγχο, προσπαθεί ο σπουδαστής να το αποκτήσει με την βία και με τεχνικές χωρίς η συνείδηση να έχει διευρυνθεί και αναπτυχθεί, ...

σκεπτόμενος όλα αυτά που ακούγονται συχνά για την αστρική προβολή, τις οδηγίες που δίνονται προς τον υποψήφιο που θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο κτλ.
Κι αρχίζω να αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο έχουν σκεφτεί για ποιούς λόγους θέλουν να το επιχειρήσουν