ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

KERRY KING37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/11/2008, 12:06:07
quote:
Kostakis
Ποιος σου είπε ότι δε λέμε τίποτα απολύτως; μήπως απλά δεν έχεις παρατηρήσει το εν λόγω γεγονός;

Φίλε Κωστάκη,
Μάλλον θα μου διέφυγαν τα αντίστοιχα θέματα ου έχετε ανοίξει και αφορούν το γεγονός αυτό.
Οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, πάντως, σε αντίθεση με την προπαγάνδα κατά της Εκκλησίας, δεν είδα να αναφέρουν τίποτα!!

quote:

quote:
Υπό τις τωρινές συνθήκες το να κατέχει η Εκκλησία περιουσία καθίσταται αναγκαίο για το λαό τον ίδιο.

Kostakis
ΟΡΙΣΤΕ; Αυτό θα ήθελα να μου το εξηγήσεις. Εγώ προσωπικά λόγο να έχει η Εκκλησία περιουσία δε βρίσκω, ίσως να ήμουν πιο ελαστικός στο θέμα της μισθοδοσίας των απλών ιερωμένων, αλλά όχι και στην κατοχή περιουσίας. Ας σοβαρευτούμε λίγο, δεν μπορώ να τα ακούω αυτά από ανθρώπους που υπερασπίζονται το "ο έχων δύο χιτώνια...."

Κοίτα, μου είναι δύσκολο να ψάξω και να βρω το σύνολο των αγαθοεργιών της Εκκλησίας. Ο ευρωπαίος σου ανέφερε κάτι. Πέρα από τα ιδρύματα που συντηρούν διάφορες μητροπόλεις, π.χ. θα σου πω πως στο Βόλο η Μητρόπολη καθημερινά προσφέρει περί τα 150 γεύματα σε άπορους. Αναλογίσου το κόστος.
Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος άλλος φορέας που να κάνει το ίδιο στην πόλη αυτή.
Όλη η κτιριακή περιουσία της Εκκλησίας που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά του λαού μας έχει ανάγκη από συντήρηση. Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα.
Από τα παραπάνω και από άλλα πολλά καθίσταται αναγκαία σήμερα να έχει περιουσία η Εκκλησία.
Εμένα, σήμερα, δεν με απασχολεί αν πρέπει να έχει ή όχι περιουσία η Εκκλησία.
Αν υπάρχει κάτι που θα με απασχολούσε αυτό θα ήταν η σωστή διαχείριση της περιουσίας της.

quote:
Kostakis
Για μένα τίθεται, γιατί δεν υπάρχει. Και δυστυχώς μπορώ να στο αποδείξω και με τα γνωστά στοιχεία από το Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και με καταστάσεις (νομότυπες δε λέω) που ισχύουν στην ελληνική κοινωνία. Εκτός αν εννοούμε εντελώς διαφορετικά τη λέξη διαχωρισμός. ΑΛήθεια, όταν ακούς τον kostakis και τον κάθε kostakis να μιλάει για διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας, εσύ πως το αντιλαμβάνεσαι;

Το καλύτερο θα ήταν να μου πει ο Κωστάκης πως τον αντιλαμβάνεται το διαχωρισμό αφού αυτός είναι που μιλά για διαχωρισμό.
Για μένα ο διαχωρισμός υπάρχει. Για να στο πω απλά, ό, τι πιστοποιητικό χρειάζομαι απευθύνομαι στον Δήμο μου. Για παράδειγμα όταν έγραψα το παιδί μου στην Ελλάδα, στο Δήμο πήγα και το έκανα. Χρειάζομαι ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το Δήμο θα το ζητήσω και όχι από το γραφείο της Ενορίας μας. Όταν πήγα φαντάρος, το χαρτί μου ήλθε από τη στρατολογία και όχι από τη Μητρόπολη. Και άλλα πολλά …….

quote:
Kostakis
Το μόνο θολό και εσκεμμένα ακαθόριστο φίλε Ψηλέ είναι το δικαίωμα ενός κρατικού, συνταγματικά κατοχυρωμένου οργανισμού, να επιβάλλει στο υποσυνείδητο (πολλάκις και στο συνειδητό) ενός ολόκληρου πληθυσμού, διαμέσω της εκπαίδευσης, ιδεολογίες και θέσφατα που κατ' ουσίαν θα έπρεπε να αποτελούν στοιχεία εσωτερικής αναζήτησης και όχι έξωθεν διδαχής.

Αυτό που λες συζητείται και θα μπορούσε από μόνο του να αποτελέσει ένα ολόκληρο θέμα. Απαιτεί βέβαια μια πολύπλευρη προσέγγιση και δεν ξέρω αν εγώ ή και άλλοι είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Γεγονός είναι πως ο "οργανισμός" αυτός στο πέρας των δύσκολων καιρών του έθνους μας, συγκέντρωσε στο πρόσωπό του, στήριξε, συντήρησε και εγγυήθηκε τη συνέχεια της ταυτότητας του έθνους. Οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να τίθεται καν θέμα δικαιώματος.
Δεν πιστεύω πως το ερώτημα που θέτεις να απασχόλησε ή να ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο π.χ. τον κόσμο της εποχής του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη.

samuel1974Μέλος
07/11/2008, 12:08:41
@ kostakis

quote:
Συμφωνώ μαζί σου στη βάση αυτού που αναφέρεις. Διαφνώ βέβαια στο αν υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπισθούν και τα δύο αυτά θέματα, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου για τον επανακαθορισμό του ρόλου της Εκκλησίας στην κοινωνικοοικονομική (και προσοχή, δεν εννοώ ΣΤΗΝ ΠΕΝΥΜΑΤΙΚΗ) ζωή της χώρας.

Το άρθρο, το οποίο παρέθεσα, και το οποίο περιέργως έσπευσαν κάποιοι, ώς συνήθως, να θίξουνε την εγκυρότητα του, αναφέρει και για το τι γίνεται στην Ισπανία και στη Γερμανία. Το να φορολογήσεις έναν θρησκευτικό οργανισμό, όποιον και να ναι, ή να πας άκόμα πιο πέρα και να δημεύσεις την περιουσία του, αφήνωντάς του λίγα απαραίτητα, δεν γίνεται στα πλαίσια ενός φιλελεύθερου οικονομικού συστήματος. Δε γίνεται να απαιτείς, όπως κάνουνε κάποιοι, Λενινισμό που θα πιάσει μόνο την περιουσία της Εκκλησίας, γιατί ακόμα και εάν τον εφαρμόσεις μέσα στο τωρινό σύστημα, τότε τα χρήματα και τα οικόπεδα μόνο οι ακτήμονες δε θα τα πάρουνε.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

07/11/2008, 12:18:57
quote:
Kostakis
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, αλλά δε μου απαντάς στην ουσία. "Ο έχων δύο χιτώνια κλπ. κλπ.", ο έχων πολλά χιτώνια εξαιρείται;

quote:
Kostakis
Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι σου έγραψα, να στο εξηγήσω. Δεν είπα ότι η εκκλησία δε συντηρεί κοινωφελή ιδρύματα ή δεν κάνει κάποιες κοινωφελείς πράξεις, είπα ότι το να το κάνεις αυτό με κλεμμένα ή "ύποπτα" χρήματα, είναι κηδεία με ξένα κόλλυβα. Και ο Μπιλ Γκέιτς κάνει αγαθοεργίες και ο Αλ Γκορ πολεμάει για το περιβάλλον και ο Socrates έχει ίδρυμα : Ε, ΚΑΙ;

Αν μου επιτρέπεις φίλε Κωστάκη,
Αν κατάλαβα καλά, το θέμα που τίθεται από σένα και από άλλους, δεν είναι για το δεύτερο χιτώνα, αλλά αυτό που ζητείται είναι να μείνει η Εκκλησία χωρίς χιτώνα (αφαίρεση της κατ' εσέ με "ύποπτους" τρόπους αποκτηθείσας εκκλησιαστικής περιουσίας).
Αν δεν κατάλαβα καλά και αναφέρεσαι μόνο στους "πολλούς χιτώνες", τότε το θέμα μετατίθεται στο να βρεθεί τρόπος "καλύτερης και πιο δίκαιης" διαχείρισης των χιτώνων.
Αν είναι έτσι και υπάρχει πράγματι ειλικρινές ενδιαφέρον και δεδομένου ότι η Εκκλησία δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος της, τότε είμαι μαζί σου.

07/11/2008, 12:33:44
quote:
Samuel1974
Δε γίνεται να απαιτείς, όπως κάνουνε κάποιοι, Λενινισμό που θα πιάσει μόνο την περιουσία της Εκκλησίας, γιατί ακόμα και εάν τον εφαρμόσεις μέσα στο τωρινό σύστημα, τότε τα χρήματα και τα οικόπεδα μόνο οι ακτήμονες δε θα τα πάρουνε.

Μα σαφώς και έτσι θα γίνει. Όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, όπως γίνεται σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.
Όπου υπάρχει συμφέρον τα μεγάλα συμφέρονται θα συνθλίψουν τον μικροακτήμονα!

07/11/2008, 12:57:55
quote:
kostakis:
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, αλλά δε μου απαντάς στην ουσία. "Ο έχων δύο χιτώνια κλπ. κλπ.", ο έχων πολλά χιτώνια εξαιρείται;

Δε νομίζω......λέει όμως πουθενά να μην έχει κανένα χιτώνα?
quote:
kostakis:
Άμα δεν του αρέσει η Ελληνική ιστορία να πάει στη χώρα του να μάθει την Αλβανική. Δεν τον πίεσε κανείς να έρθει εδώ. Αντίθετα εμένα, ως Έλληνα υπήκοο, με διδάσκουν πράγματα που δεν αποτελούν στοιχεία της ιστορίας μου (βλέπε Παλαιά και Καινή Διαθήκη ), αντί να μου πουν για τις όποιες συμμετοχές και δράσεις των χριστιανών ελλήνων ιερωμένων στου αγώνες του Έθνους (με εξαίρεση το κρυφό σχολειό και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, όλα τα άλλα εδώ μέσα τα έχω μάθει..). Άστοχο αυτό το επιχείρημα.
Όσο για το αν πάνε πακέτο, είσαι λάθος, αλλά επειδή δε θα βγάλουμε άκρη, ο καθείς τη γνώμη του. Αρκεί να μην επιχειρείται η επιβολή της στους άλλους. Αυτό λέγεται ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, άνοιξε λεξικό και διάβασε.

Σε διδάσκουν στα θρησκευτικά την ιστορία της θρησκείας μας, εάν δε θέλεις να παρακολουθήσεις παίρνεις απαλλαγή, εγώ γιατί είμαι υποχρεωμένος να μη διδαχθώ?
Το επιχείρημά μου είναι εύστοχο. Δεν ενδιαφέρει τον Αλβανό η ιστορία της πατρίδας μας ας πάει στην Αλβανία. Δεν ενδιαφέρει τον Έλληνα η θρησκεία της πλειοψηφίας των υπολοίπων Ελλήνων? ας πάρει απαλλαγή από το μάθημα εκτός εάν θέλει να πάει στη δική του Ελλάδα......με το ζόρι να μου επιβάλλεις να μην παρακολουθήσω το μάθημα? Γιατί πας να μου καταπατήσεις την ελευθερία μου?
-Όσο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό κακώς το ανέφερες το έχουμε αναλύσει διεξοδικά εκτός εάν θέλεις άλλη μία επανάληψη.

quote:
kostakis:
Τι υποψίες;

Υποψίες για τα κίνητρα αυτής της ενέργειας. Ή κάποιοι ντρέπονται που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως οι υπόλοιποι Έλληνες ή κάποιοι θέλουν στα πλαίσια της διάλυσης των πάντων να διαλύσουν και τη θρησκεία........οι όψιμοι αγώνες για ελευθερία, ανεξιθρησκία κ.ο.κ. που παράλληλα θέλουν να περιορίσουν τη δική μου.........μυρίζουν......
quote:
kostakis:
Με συγκίνησε το υπονοούμενο, αλλά είμαι στη διάθεσή σου να με γνωρίσεις από κοντά για να αντιληφθείς το μέγεθος του ολισθήματος στο οποίο υπέπεσες. Κάνε όμως τώρα μία προσπάθεια να αποδείξεις το 96% που λες (πριν 2-3 μήνες ήταν 98%, με αυτό το ρυθμό ευελπιστώ ότι σε μερικά τέρμινα θα κατέλθετε πλησιέστερα στο σωστό ποσοστό).

Για να προβληματιστείς στο έγραψα, όχι για να συγκινηθείς.

quote:
kostakis:
Η δική σου αλήθεια, ναι. Ίσως και του Αλογοσκούφη.

Απαγορεύεται να συμπίπτουν?
quote:
kostakis:
Καλά, μην αρχίσουμε τα μαγκιώρικα, ρίχνουμε το επίπεδο. Οι αλλαγές ασφαλώς διεκδικούνται και πραγματοποιούνται με αγώνες, δε διαφωνώ. Τίποτα δεν προέκυψε μόνο του.
Χώρια που ο κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι δε γίνεται συζήτηση για αλλαγή, γίνεται συζήτηση για ενδεχόμενη αλλαγή βάση λαϊκής απόφασης. Ψιλά γράμματα, θα μου πεις...

Άνθρωπέ μου, έρχεσαι και μου λες......"καίγομαι θέλω δημοψήφισμα"....εμένα τι μου το λες? πως είναι δυνατόν να σε βοηθήσω σε κάτι στο οποίο είμαι αρνητικός? κοινός τράβα το κουπί μόνος σου....
Φιλικά!

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

kostakisΜέλος
07/11/2008, 13:49:31
Χαιρετώ και πάλι

Μετά την ομοβροντία, καιρός να απαντήσω...
Φίλε Ψηλέ

quote:
Οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, πάντως, σε αντίθεση με την προπαγάνδα κατά της Εκκλησίας, δεν είδα να αναφέρουν τίποτα!!

Τα Μ.Μ.Ε. ξέρεις καλά ότι δεν εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα, αλλά τα συμφέροντα 3-4 "μεγάλων"

quote:
Πέρα από τα ιδρύματα που συντηρούν διάφορες μητροπόλεις, π.χ. θα σου πω πως στο Βόλο η Μητρόπολη καθημερινά προσφέρει περί τα 150 γεύματα σε άπορους. Αναλογίσου το κόστος.

Χονδρικά 50.000 ευρώ το μήνα και πολλά σου βάζω. Άξιον το γεγονός, όπως και όλα τα άλλα, αλλά πάλι δεν απαντά στο ερώτημά μου.

quote:
Όλη η κτιριακή περιουσία της Εκκλησίας που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά του λαού μας έχει ανάγκη από συντήρηση. Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα.

Δεν ξέρω αν αυτό εντάσσεται οικονομικά αποκλειστικά στη διαχείριση της Εκκλησίας ή και του Υπουργείου Πολιτισμού, γι' αυτό δεν αντιπαρέρχομαι.

quote:
Από τα παραπάνω και από άλλα πολλά καθίσταται αναγκαία σήμερα να έχει περιουσία η Εκκλησία.

Αναγκαία όχι. Τέλος πάντων...

quote:
Το καλύτερο θα ήταν να μου πει ο Κωστάκης πως τον αντιλαμβάνεται το διαχωρισμό αφού αυτός είναι που μιλά για διαχωρισμό.

Ο Κωστάκης εννοεί ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη στο Σύνταγμα περί "επίσημης θρησκείας", δε θα έπρεπε να υπάρχει μονομερής προσέγγιση της θρησκευτικότητας στα σχολεία, αλλά αντίθετα να παρέχεται αυτή η εκπαίδευση σε όσους επιθυμούν από την ίδια την εκκλησία ή τις εκκλησίες των άλλων δογμάτων, αφού κάποιοι θα πουν ότι η διδαχή της θρησκειολογίας και όχι των θρησκευτικών καταπιέζει (από που κι ως που, δεν καταλαβαίνω) τα δικαιώματά τους. Δε θα έπρεπε να υπάρχει κοινό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά δύο ξεχωριστά Υπουργεία. Δε θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για υποχρεωτικό θρησκευτικό όρκο, ούτε στο Σύνταγμα, ούτε πουθενά.
Θες κι άλλα; έχω ακόμα, αλλά έχω να απαντήσω και σε άλλα ζητήματα στο παρόν...

quote:
Όταν πήγα φαντάρος, το χαρτί μου ήλθε από τη στρατολογία και όχι από τη Μητρόπολη.

Όταν πήγες φαντάρος, σου δινόταν η δυνατότητα να μην εκκλησιαστείς, έστω και αν δεν το πίστευες; πάμε παρακάτω..

quote:
Γεγονός είναι πως ο "οργανισμός" αυτός στο πέρας των δύσκολων καιρών του έθνους μας, συγκέντρωσε στο πρόσωπό του, στήριξε, συντήρησε και εγγυήθηκε τη συνέχεια της ταυτότητας του έθνους. Οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να τίθεται καν θέμα δικαιώματος.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εγώ ας δεχτώ, χάριν της συζήτησης, το πρώτο σου επιχείρημα. Δε συνδυάζεται όμως με το δεύτερο, γιατί στο παρόν (υποτίθεται ότι) έχουμε ανεξιθρησκεία.

quote:
Δεν πιστεύω πως το ερώτημα που θέτεις να απασχόλησε ή να ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο π.χ. τον κόσμο της εποχής του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη.

Ναι, άλλωστε η εκπαίδευση που είχαν εκείνο τον καιρο δεν τους επέτρεπε κατι τέτοιο, σωστά;
Για το θέμα των χιτώνων που αναφέρεις, έγραψα και ανωτέρω ότι θα ήμουν πιο ελαστικός στο θέμα της μισθοδοσίας των ιερωμένων, αλλά δε θα είμαι καθόλου ελαστικός στα φαινόμενα πλουτισμού, είτε ανωτάτων κληρικών, είτε μονών ως νομικά πρόσωπα. Σε κάλυψα;

Φίλε samuel

quote:
Το να φορολογήσεις έναν θρησκευτικό οργανισμό, όποιον και να ναι, ή να πας άκόμα πιο πέρα και να δημεύσεις την περιουσία του, αφήνωντάς του λίγα απαραίτητα, δεν γίνεται στα πλαίσια ενός φιλελεύθερου οικονομικού συστήματος.

Να το πάρουμε σε κομμάτια...
α) "Το να φορολογήσεις έναν θρησκευτικό οργανισμό, όποιον και να ναι, δεν γίνεται στα πλαίσια ενός φιλελεύθερου οικονομικού συστήματος."
Οικτρό λάθος. Η φορολογία είναι βασικό συστατικό κάθε φιλελεύθερου οικονομικού συστήματος, έστω και αν δυστυχώς συνήθως είναι έμμεση.
β) "Το να πας άκόμα πιο πέρα και να δημεύσεις την περιουσία του, αφήνωντάς του λίγα απαραίτητα, δεν γίνεται στα πλαίσια ενός φιλελεύθερου οικονομικού συστήματος."
Εδώ θα μπορούσα εν μέρει να συμφωνήσω. Από την άλλη βέβαια θα πρέπει, μέσα στα πλαίσια ενός φιλελεύθερου οικονομικού συστήματος, να υπάρχουν και οι σχετικές ποινικές συνέπειες για παράνομο πλουτισμό του οργανισμού και ξέρεις καλά ότι έχουμε και έχουμε γεγονότα που να τον τεκμηριώνουν.

quote:
Δε γίνεται να απαιτείς, όπως κάνουνε κάποιοι, Λενινισμό που θα πιάσει μόνο την περιουσία της Εκκλησίας, γιατί ακόμα και εάν τον εφαρμόσεις μέσα στο τωρινό σύστημα, τότε τα χρήματα και τα οικόπεδα μόνο οι ακτήμονες δε θα τα πάρουνε.

Επειδή ίσως με εντάσσεις στους "κάποιους", το που θα πάνε τα οφέλη, είναι καθαρά θέμα της (αμφισβητούμενης) τιμιότητας των νομοθετικών και εκτελεστικών οργάνων της κοινωνίας μας.

Φίλε europaios2

quote:
λέει όμως πουθενά να μην έχει κανένα χιτώνα?

Δεν το χω ψάξει, αλλά εμένα με ενδιαφέρουν οι πολλοί χιτώνες, νομίζω ότι η τίμια μισθοδοσία των κληρικών και η πρόνοια για να ασκούν υπό ανθρώπινες συνθήκες το έργο τους αποτελεί τον ένα χιτώνα που δίδαξε ο Ιησούς. Διαφωνείς;

quote:
Σε διδάσκουν στα θρησκευτικά την ιστορία της θρησκείας μας, εάν δε θέλεις να παρακολουθήσεις παίρνεις απαλλαγή, εγώ γιατί είμαι υποχρεωμένος να μη διδαχθώ?

Τα έγραψα και πιο πάνω κι ας μη συμφωνείς. Φασισμός είναι η βίαιη (και δεν εννοώ σωματικά μόνο) επιβολή θέσεων που δημιουργούν άκριτα περιθωριοποιήσεις για τις μειοψηφίες, όχι η δυνατότητα επιλογής συμμετοχής σε μία δράση.

quote:
Δεν ενδιαφέρει τον Έλληνα η θρησκεία της πλειοψηφίας των υπολοίπων Ελλήνων? ας πάρει απαλλαγή από το μάθημα εκτός εάν θέλει να πάει στη δική του Ελλάδα......με το ζόρι να μου επιβάλλεις να μην παρακολουθήσω το μάθημα? Γιατί πας να μου καταπατήσεις την ελευθερία μου?

Άλλο η ιστορία, άλλο τα θρησκευτικά. Το ένα είναι μάθημα, το άλλο είναι κατήχηση, για να μην το πω προσηλυτισμός. Το ένα αφορά γεγονότα, τα οποία απλά πρέπει να υπάρχει κριτική σκέψη για να τα προσεγγίσεις, το άλλο αφορά ιδεολογίες που επιβάλλεται να γίνουν αποδεκτές. Αν τα βλέπεις ίδια, ζύγισε μαζί μανταρίνια και πεπόνια.

quote:
-Όσο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό κακώς το ανέφερες το έχουμε αναλύσει διεξοδικά εκτός εάν θέλεις άλλη μία επανάληψη.

Από τη "μανία" σου να μου την πεις, δεν πρόσεξες ότι εγώ είπα ότι μόνο το κρυφό σχολειό και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό έμαθα ως δράσεις στο σχολείο, δεν αμφισβήτησα κάτι.

quote:
Υποψίες για τα κίνητρα αυτής της ενέργειας.

Ήμαρτον, να φέρουμε τον Πουαρώ να βρει τους δολοφόνους...

quote:
Ή κάποιοι ντρέπονται που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως οι υπόλοιποι Έλληνες

Ή κάποιοι ντρέπονται που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Έλληνες : όχι δεν ντρέπονται και κανονικά δε θα πρεπε να το προσεγγίζεις έτσι. Είναι σα να λες ότι πρέπει να ντρέπομαι που δεν έχω κινητό, επειδή έχουν οι περισσότεροι, κατά μία έννοια. Δεν έχει σχέση με ντροπές, ούτε με πλειοψηφίες.

quote:
κάποιοι θέλουν στα πλαίσια της διάλυσης των πάντων να διαλύσουν και τη θρησκεία

Αγαπητέ μου φίλε, ποιος σου είπε να διαλυθεί η θρησκεία; ζήτησα κάτι τέτοιο; αλήθεια, τι αντιλαμβάνεσαι εσύ ως θρησκεία και φοβάσαι μη διαλυθεί αν διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος; και τι έχει να φοβηθεί η Ορθοδοξία ως θρησκεία, αν αφαιρέσουμε μερικούς χιτώνες από τις μονές;

quote:
οι όψιμοι αγώνες για ελευθερία, ανεξιθρησκία κ.ο.κ. που παράλληλα θέλουν να περιορίσουν τη δική μου.........μυρίζουν......

Ναι, και το αντίθετο. Η πέραν πάσης ηθικής προσπάθεια να επιβάλλουμε τη θρησκεία περιορίζοντας a priori το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και κατανόησης του Θείου, εμένα δε μου μυρίζει απλά, αλλά μου ζέχνει.

quote:
Για να προβληματιστείς στο έγραψα, όχι για να συγκινηθείς.

Να σαι καλά, άργησες.

quote:
Απαγορεύεται να συμπίπτουν?

Όχι, αυτό έλειπε.

quote:
καίγομαι θέλω δημοψήφισμα"....εμένα τι μου το λες? πως είναι δυνατόν να σε βοηθήσω σε κάτι στο οποίο είμαι αρνητικός? κοινός τράβα το κουπί μόνος σου....

Δε ζήτησα συνδρομή σε κάτι που δε θες να κάνεις, αλλοίμονο. Ότι είναι να καταφέρω, θα το καταφέρω μόνος ή με τους ομοϊδεάτες μου, όπως και εσύ άλλωστε. Συζήτηση κάνουμε, γιατί εξάπτεσαι;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

samuel1974Μέλος
07/11/2008, 14:26:46
@ kostakis

quote:
Επειδή ίσως με εντάσσεις στους "κάποιους", το που θα πάνε τα οφέλη, είναι καθαρά θέμα της (αμφισβητούμενης) τιμιότητας των νομοθετικών και εκτελεστικών οργάνων της κοινωνίας μας.

Τι ωραίο πράγμα!! Αυτή η τιμιότητα των οργάνων της αστικής ολιγαρχίας, που θα πάρει τα οικόπεδα απο το μοναστήρια και θα τα μοιράσει στους απόρους και στους ακτήμονες.

Δε μου λες! Τα δάση που καήκανε στην Πελοπόνησσο, θα γίνουνε οικόπεδα και θα τα μοιράσουνε στους ακτήμονες ή θα τα κάνουνε γήπεδα γκολφ;;;

Γνώμη μου είναι, ότι όσοι θέλουνε να γίνει δήμευση όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας και δεν είναι παράλληλα συνειδητοποιημένοι κομμουνιστές, που να θέλουνε δηλαδή ΟΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ (όχι μόνο την περιουσία της Εκκλησίας) να τα πάρει ο λαός, ή είναι καρχαρίες και έχουνε βάλει στο μάτι κάποιο συγκεκριμένο οικοπεδάκι, ή διακατέχονται απο έντονη εμπάθεια κατά του Χριστιανισμού.

Να υποθέσω ότι πολλά απο τα μέλη αυτού του φόρουμ είναι Μαρξιστές;;;

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 07/11/2008 14:35:57

07/11/2008, 16:03:48
Μιά παρέμβαση μόνο, επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση, σχετικά με δύο πραγματάκια.

Πρώτον, το ποσοστό των χ.ο. στην Ελλάδα, ίσως είναι και μεγαλύτερο του 98%, αν σκεφθεί κανείς ότι μέσα σ' αυτό είμαστε σχεδόν όλοι οι συνομιλητές.

Κι εμένα με βαφτίσανε ενός έτους, παντρεύτηκα στην εκκλησία, βάφτισα τα παιδιά μου στην εκκλησία κλπ. κλπ. Αυτό με προσδιορίζει σαν χ.ο. κατά την άποψη κάποιων...

Δεύτερον, τα 150 γεύματα της μητρόπολης του Βόλου, άντε να κοστίζουν ένα χιλιάρικο την ημέρα.

Πόσες ενορίες έχει η συγκεκριμένη μητρόπολη;

Σε τι ποσοστό του συνολικού τζίρου ανέρχεται το χιλιάρικο;

Γιατί η εκκλησία, με τόσο μεγάλο και πολυέξοδο ανθρωπιστικό έργο, αυξάνει την περιουσία της, αντί να την μειώνει;
Μήπως επειδή τα έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερα απ' τα έξοδα;
Γιατί δεν αρκείται στην κάλυψη των αγαθοεργιών της και τα υπόλοιπα, με πρόγραμμα, να τα διοχετεύει σ' αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, πέραν του ενός γεύματος;

Και από πού προέρχονται τα έσοδα, αν όχι απ' το ίδιο το εκκλησίασμα;

Έχουν πάψει μήπως, να υπάρχουν επιγραφές στους ναούς, του τύπου "ενισχύστε....";

Για παράδειγμα, γιατί κάποιος μητροπολίτης ή ο αρχιεπίσκοπος (δεν θυμάμαι ακριβώς, αυτήν τη στιγμή), αγόρασε μετοχές της εθνικής τράπεζας, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σαν επένδυση, σκεπτόμενος να εκμεταλευτεί την κρίση που υπάρχει, αδιαφορώντας για την κρίση του ποιμνίου;;;

Συγγνώμη για την ενόχληση...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

07/11/2008, 16:14:39
quote:
kostakis:
Ο Κωστάκης εννοεί ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη στο Σύνταγμα περί "επίσημης θρησκείας", δε θα έπρεπε να υπάρχει μονομερής προσέγγιση της θρησκευτικότητας στα σχολεία, αλλά αντίθετα να παρέχεται αυτή η εκπαίδευση σε όσους επιθυμούν από την ίδια την εκκλησία ή τις εκκλησίες των άλλων δογμάτων, αφού κάποιοι θα πουν ότι η διδαχή της θρησκειολογίας και όχι των θρησκευτικών καταπιέζει (από που κι ως που, δεν καταλαβαίνω) τα δικαιώματά τους. Δε θα έπρεπε να υπάρχει κοινό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά δύο ξεχωριστά Υπουργεία. Δε θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για υποχρεωτικό θρησκευτικό όρκο, ούτε στο Σύνταγμα, ούτε πουθενά.
Θες κι άλλα; έχω ακόμα, αλλά έχω να απαντήσω και σε άλλα ζητήματα στο παρόν...

Άποψή σου..... η δική μου είναι ότι όταν οι άλλες θρησκείες προσφέρουν αυτά που η Ορθόδοξη εκκλησία έχει προσφέρει στον Έλληνα τότε να διεκδικήσουν και την επισημότητα.
Αυτή τη στιγμή η επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους είναι αυτή που εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι η πατρώα θρησκεία μας αυτή του Ηράκλειτου, του Θαλή και των λοιπών προσωκρατικών φιλοσόφων που, ω! τι σύμπτωση ήσαν όλοι τους μονοθεϊστές παρά το δωδεκάθεο της εποχής για αυτό και θεωρούνται και οι πρόδρομοι του Χριστιανισμού.
quote:
kostakis:
Όταν πήγες φαντάρος, σου δινόταν η δυνατότητα να μην εκκλησιαστείς, έστω και αν δεν το πίστευες; πάμε παρακάτω..

Τι εννοείς? γιατί εγώ ως φαντάρος τη μόνη λειτουργία που άκουσα, ήταν αυτή του αγιασμού..... αυτό εννοείς?
quote:
kostakis:
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εγώ ας δεχτώ, χάριν της συζήτησης, το πρώτο σου επιχείρημα. Δε συνδυάζεται όμως με το δεύτερο, γιατί στο παρόν (υποτίθεται ότι) έχουμε ανεξιθρησκεία.

Ανεξιθρησκία έχουμε, σε ενόχλησε κανείς για τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις?
quote:
kostakis:
Δεν το χω ψάξει, αλλά εμένα με ενδιαφέρουν οι πολλοί χιτώνες, νομίζω ότι η τίμια μισθοδοσία των κληρικών και η πρόνοια για να ασκούν υπό ανθρώπινες συνθήκες το έργο τους αποτελεί τον ένα χιτώνα που δίδαξε ο Ιησούς. Διαφωνείς;

Όχι.
quote:
kostakis:
Τα έγραψα και πιο πάνω κι ας μη συμφωνείς. Φασισμός είναι η βίαιη (και δεν εννοώ σωματικά μόνο) επιβολή θέσεων που δημιουργούν άκριτα περιθωριοποιήσεις για τις μειοψηφίες, όχι η δυνατότητα επιλογής συμμετοχής σε μία δράση.

Και που είδες εσύ τη βίαιη επιβολή των θέσεων?
quote:
kostakis:
Άλλο η ιστορία, άλλο τα θρησκευτικά. Το ένα είναι μάθημα, το άλλο είναι κατήχηση, για να μην το πω προσηλυτισμός.

Το ίδιο θα πει και ο Αλβανός που στην ιστορία του η Αλβανία περιλαμβάνει και τα Γιάννενα.........Σε φαντάζομαι όμως στο Λύκειο ή στο Γυμνάσιο στο μάθημα των Ευαγγελικών περικοπών (νομίζω έτσι το λέγανε), ή αλλιώς στην ώρα του παιδιού, όπου όλοι μας η μόνη μας σύνδεση με το μάθημα ήταν η φυσική μας παρουσία εκεί.......ακόμη και τα φυτά ετοιμαζόντουσαν για το μάθημα της επόμενης ώρας.......σε όλα τα τμήματα και τάξεις για να σε προλάβω........πρέπει να είσαι ο μόνος στην Ελλάδα που δεχόσουνα αυτόν τον καταιγισμό της κατήχησης......

quote:
kostakis:
Από τη "μανία" σου να μου την πεις, δεν πρόσεξες ότι εγώ είπα ότι μόνο το κρυφό σχολειό και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό έμαθα ως δράσεις στο σχολείο, δεν αμφισβήτησα κάτι.

Εγώ θα το έλεγα "βιασύνη", έχω ελάχιστο χρόνο για να γράφω από τη δουλειά μου λόγω φόρτου εργασίας κάτι που θα κρατήσει τουλάχιστον
2-3 μήνες .
Αλλά με την ευκαιρία μόνο αυτά κράτησες? Τον μπουρλοτιέρη τον Σαμουήλ γιατί τον ξεχνάς? τον Παπαφλέσσα? τον Διάκο? τον Γρηγόριο τον Ε'? εγώ ακόμη τους θυμάμαι.......ίσως από το μάθημα της ιστορίας..........
quote:
kostakis:
Ήμαρτον, να φέρουμε τον Πουαρώ να βρει τους δολοφόνους...

Δε χρειάζεται και μάτια έχω και αυτιά..........
quote:
kostakis:
Ή κάποιοι ντρέπονται που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Έλληνες : όχι δεν ντρέπονται και κανονικά δε θα πρεπε να το προσεγγίζεις έτσι. Είναι σα να λες ότι πρέπει να ντρέπομαι που δεν έχω κινητό, επειδή έχουν οι περισσότεροι, κατά μία έννοια. Δεν έχει σχέση με ντροπές, ούτε με πλειοψηφίες.

Ε! τότε προς τι αυτή η τρεμούρα?
quote:
kostakis:
Αγαπητέ μου φίλε, ποιος σου είπε να διαλυθεί η θρησκεία; ζήτησα κάτι τέτοιο; αλήθεια, τι αντιλαμβάνεσαι εσύ ως θρησκεία και φοβάσαι μη διαλυθεί αν διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος; και τι έχει να φοβηθεί η Ορθοδοξία ως θρησκεία, αν αφαιρέσουμε μερικούς
χιτώνες από τις μονές;

Έχω ξαναγράψει ότι η εκκλησία δε φοβάται τίποτα.
-Αλήθεια πιστεύεις ειλικρινά ότι δεν υπάρχει ομάδα ανθρώπων που θέλει να διαλυθεί η θρησκεία?
quote:
kostakis:
Ναι, και το αντίθετο. Η πέραν πάσης ηθικής προσπάθεια να επιβάλλουμε τη θρησκεία περιορίζοντας a priori το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και κατανόησης του Θείου, εμένα δε μου μυρίζει απλά, αλλά μου ζέχνει.

Πολύ σωστά! έχεις διαγνώσει τέτοαι προσπάθεια? για πες μας θα έχει ενδιαφέρον.........φαντάζομαι...........
quote:
kostakis:
Να σαι καλά, άργησες.

Δε σε πρόλαβα ε? Δάκρυσες?
quote:
kostakis:
Δε ζήτησα συνδρομή σε κάτι που δε θες να κάνεις, αλλοίμονο. Ότι είναι να καταφέρω, θα το καταφέρω μόνος ή με τους ομοϊδεάτες μου, όπως και εσύ άλλωστε. Συζήτηση κάνουμε, γιατί εξάπτεσαι;

Γιατί το πολύ το κύριε ελέησον......το βαριέται κι ο παπάς......

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

kostakisΜέλος
07/11/2008, 17:39:40
Χαιρετώ και πάλι

Φίλε samuel

quote:
Τι ωραίο πράγμα!! Αυτή η τιμιότητα των οργάνων της αστικής ολιγαρχίας, που θα πάρει τα οικόπεδα απο το μοναστήρια και θα τα μοιράσει στους απόρους και στους ακτήμονες.

Δεν μπορώ να μπω ξανά στη διαδικασία να συζητάω για το εφικτό ή όχι κάποιων δράσεων, τις οποίες εγώ θεωρώ σημαντικές. Ο καθείς μπορεί να λέει ότι κάποια πράγματα δε γίνονται στον κόσμο μας, τότε ας μη συζητάμε και καθόλου, γιατί κάθε τι που σκεφτόμαστε ίσως τελικά να μην είναι πραγματοποιήσιμο. Με λίγα λόγια, δικές μου προτάσεις παρουσιάζω, δε σου λέω τι γίνεται στην πραγματικότητα.

quote:
Γνώμη μου είναι, ότι όσοι θέλουνε να γίνει δήμευση όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας και δεν είναι παράλληλα συνειδητοποιημένοι κομμουνιστές, που να θέλουνε δηλαδή ΟΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ (όχι μόνο την περιουσία της Εκκλησίας) να τα πάρει ο λαός, ή είναι καρχαρίες και έχουνε βάλει στο μάτι κάποιο συγκεκριμένο οικοπεδάκι, ή διακατέχονται απο έντονη εμπάθεια κατά του Χριστιανισμού.

Γνώμη σου. Γνώμη μου πάλι είναι ότι εγώ που θέλω να γίνει δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας, αλλά να συνεχίσουν οι κληρικοί να μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, είμαι άνθρωπος που θεωρώ πιο τίμιο και οικονομικά λογικό τη διαχείριση της Δημόσιας γης και περιουσίας να την έχουν αυτοί που κυβερνούν την Πολιτεία (έστω και αν είναι ο,τι κι αν τους αποδίδεται), παρά μία ομάδα ανθρώπων που πίσω από το ψευδεπίγραφο (για αυτούς φυσικά) πρόσχημα της ταπεινότητας και της πνευματικής ανύψωσης, έχουν αποκτήσει περισσότερες επενδυτικές δραστηριότητες και γνώσεις από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στην Ελλάδα. Γνώμη μου...

quote:
Να υποθέσω ότι πολλά απο τα μέλη αυτού του φόρουμ είναι Μαρξιστές;;;

Να υποθέσω ότι δεν πρέπει μονίμως να εντάσσουμε τους άλλους σε συγκεκριμένες σχολές, τις οποίες γνωρίζουμε θεωρητικά και μπορούμε να τις αντιπαρέλθουμε, αλλά να αφήνουμε να εκφράζουν τη γνώμη τους έξω από κοινωνικά και οικονομικά σχήματα και να απαντάμε αποκλειστικά σε αυτούς;

Φίλε γιάπετ

quote:
Πρώτον, το ποσοστό των χ.ο. στην Ελλάδα, ίσως είναι και μεγαλύτερο του 98%, αν σκεφθεί κανείς ότι μέσα σ' αυτό είμαστε σχεδόν όλοι οι συνομιλητές.

Εξαρτάται τι ορίζει κανείς ως Χ.Ο. για να τον κατατάξει μέσα στο ποσοστό.

quote:
Για παράδειγμα, γιατί κάποιος μητροπολίτης ή ο αρχιεπίσκοπος (δεν θυμάμαι ακριβώς, αυτήν τη στιγμή), αγόρασε μετοχές της εθνικής τράπεζας, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σαν επένδυση,

Βλακεία έκανε, α πάθει έμφραγμα με τα πάνω - κάτω των αγορών στο προσεχές διάστημα. Χώρια που εγώ θα την αγοράσω φτηνότερα... , σε μονοψήφιο...

Φίλε europaios2

quote:
Άποψή σου..... η δική μου είναι ότι όταν οι άλλες θρησκείες προσφέρουν αυτά που η Ορθόδοξη εκκλησία έχει προσφέρει στον Έλληνα τότε να διεκδικήσουν και την επισημότητα.

Δεν υπάρχει έννοια του "επίσημου" σε κάτι προσωπικό, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

quote:
Αυτή τη στιγμή η επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους είναι αυτή που εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι η πατρώα θρησκεία μας αυτή του Ηράκλειτου, του Θαλή και των λοιπών προσωκρατικών φιλοσόφων που, ω! τι σύμπτωση ήσαν όλοι τους μονοθεϊστές παρά το δωδεκάθεο της εποχής για αυτό και θεωρούνται και οι πρόδρομοι του Χριστιανισμού.

Καλά κρασιά...

quote:
Τι εννοείς? γιατί εγώ ως φαντάρος τη μόνη λειτουργία που άκουσα, ήταν αυτή του αγιασμού..... αυτό εννοείς?

Ακόμα και μόνο αυτή, θα μπορούσες να την αποφύγεις αν το ήθελες; όχι, λόγω ειδικών συνθηκών θα μου πεις, πάω πάσο.

quote:
Ανεξιθρησκία έχουμε, σε ενόχλησε κανείς για τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις?

Ναι, και σίγουρα όχι εσύ που συζητάς μαζί μου.
Να σου φέρω ένα απλό παράδειγμα. Στην τρίτη λυκείου κόντεψα να χάσω ένα αριστείο (το μοναδικό που πήρα εντέλει), εξαιτίας της στενοκεφαλιάς του καθηγητή των θρησκευτικών, ο οποίος είχε βάλει στο μάτι εμένα και ένα παιδί γιο καθολικών (ο οποιος εισήχθη αριστήνδην τελικά στο Πανεπιστήμιο), επειδή θέταμε ερωτήματα, τα οποία εισήγαν καινά δαιμόνια στο μάθημα. Ένα χρόνο πριν την ενηλικίωση, ο κύριος αυτός με ενόχλησε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων και προσπάθησε να μου στερήσει ένα δικαίωμα, που είχα κατακτήσει λόγω γνώσεων και μελέτης (καλά, μη φάω κι εγώ, με μία ώρα την έβγαζα), ένεκα διαφορετικής ιδεολογίας.
Κι αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα. Αλλά δε θα μου πεις κι όλας αν έχω ενοχληθεί λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

quote:
Και που είδες εσύ τη βίαιη επιβολή των θέσεων?

Η βία δεν είναι πάντα σωματική, το είπαμε. Το να βάζεις τα παιδιά των 5 και 6 και 7 χρόνων να μαθαίνουν συγκεκριμένες ιδεολογίες, ονοματολογίες και θέσφατα στο όνομα μίας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ επισημότητας, ενός εγκλήματος του Ελληνικού Συντάγματος, είναι φασισμός και πράγματι αποτελεί εκτροπή της Δημοκρατίας. Πρόκειται περί πλύσεως εγκεφάλου, την οποία έχει επιβάλλει η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Όσο για τη λύση, στην είπα. Δεν είδα σχόλιο επ' αυτής, μάλλον γιατί δεν υπάρχει αντίλογος.

quote:
.Σε φαντάζομαι όμως στο Λύκειο ή στο Γυμνάσιο στο μάθημα των Ευαγγελικών περικοπών (νομίζω έτσι το λέγανε), ή αλλιώς στην ώρα του παιδιού, όπου όλοι μας η μόνη μας σύνδεση με το μάθημα ήταν η φυσική μας παρουσία εκεί.......ακόμη και τα φυτά ετοιμαζόντουσαν για το μάθημα της επόμενης ώρας.......σε όλα τα τμήματα και τάξεις για να σε προλάβω........πρέπει να είσαι ο μόνος στην Ελλάδα που δεχόσουνα αυτόν τον καταιγισμό της κατήχησης......

Πρέπει να ήμουν από τους λίγους που είχα το μυαλό να τα βάλω κάτω και να τα μελετήσω, όπως πιστεύω έκαναν και κάποιοι Χ.Ο., οι οποίοι, κατόπιν σωστής μελέτης, αποδέχτηκαν συνειδητά το δόγμα. Αυτούς τους βγάζω το καπέλο. Για τους άλλους, που λέγονται απλά Χ.Ο. ή έχουν μία ταυτότητα με αυτό το χαρακτηριστικό και μόνο, ας μην κάνω κανένα σχόλιο.

quote:
Εγώ θα το έλεγα "βιασύνη", έχω ελάχιστο χρόνο για να γράφω από τη δουλειά μου λόγω φόρτου εργασίας κάτι που θα κρατήσει τουλάχιστον 2-3 μήνες .

Ζητώ συγνώμη για την αιχμή.

quote:
Αλλά με την ευκαιρία μόνο αυτά κράτησες? Τον μπουρλοτιέρη τον Σαμουήλ γιατί τον ξεχνάς? τον Παπαφλέσσα? τον Διάκο? τον Γρηγόριο τον Ε'? εγώ ακόμη τους θυμάμαι.......ίσως από το μάθημα της ιστορίας..........

Το Σαμουήλ δεν τον θυμάμαι. Το Γρηγόριο τον Ε' τον θυμάμαι αμφιλεγόμενο, χωρίς να παίρνω θέση. Οι άλλοι, ναι... μου είναι γνωστοί ως αγωνιστές, όχι ως ιερωμένοι. Ίσως ήταν λάθος της εκπαίδευσης και αυτό....

quote:
Ε! τότε προς τι αυτή η τρεμούρα?

Δεν υπάρχει τρεμούρα, σε καλώ να ρθεις να με δεις.

quote:
-Αλήθεια πιστεύεις ειλικρινά ότι δεν υπάρχει ομάδα ανθρώπων που θέλει να διαλυθεί η θρησκεία?

Σαφώς και υπάρχει. ΕΓΩ προσωπικά (γιατί τον εαυτό μου εκπροσωπώ και μόνο) δεν εντάσσομαι εκεί.

quote:
Πολύ σωστά! έχεις διαγνώσει τέτοαι προσπάθεια? για πες μας θα έχει ενδιαφέρον.........φαντάζομαι...........

Πάλι τα ίδια περί διδαχής θρησκειολογίας ή πλήρους απόρριψης του μαθήματος και δικαιώματος συμμετοχής στη διδαχή και την κατήχηση από την εκκλησία (ως αρμόδιο φορέα) θα λέμε;
Αλήθεια, τη θέση μου περί διαχωρισμού Υπουργείων δεν τη σχολίασες. Με στενοχωρείς...

quote:
Δε σε πρόλαβα ε? Δάκρυσες?

Όχι ευτυχώς... μετά από ένα έντονο σοκ αποφάσισα να επανέλθω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

quote:
Γιατί το πολύ το κύριε ελέησον......το βαριέται κι ο παπάς......

Αν βαριέσαι αν συζητήσεις για το θέμα, γιατί μου απαντάς; Εμένα μου αρέσει ο διάλογός μας, αλλά αν βαρέθηκες (για τον παπά δεν ξέρω), η πόρτα είναι ανοικτή...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

tptΜέλος
10/05/2006, 10:22:49
εχει δει κανεις και ξερει πως λεγεται μια εκπομπη της TVΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ καθε Κυριακη το βραδακι που αποκαλυπτει τα κολπα των street magicians ????

02/06/2006, 15:58:29
Μιας και μιλάμε για σύγχρονους μάγους, να αναφέρουμε ότι ο μέγιστος των "μάγων" Ντέιβιντ Κόπερφιλντ θα μας επισκεφτεί για μοναδικές στιγμές "μαγείας"!!! Θα εξαφανίσει και κόσμο!!! Ας ελπίσουμε και πολιτικούς!!! Αν θέλετε να εξαφανίσει κάποιον που να σας σπάει τα νεύρα δεν έχετε παρά να του το ζητήσετε!!!
Αμπρα κατάμπρα...γι'αυτό τον άνδρα...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=711472&lngDtrID=253

Θα προσπαθήσω να μην λείψω από το πάρτυ!!

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

Edited by - Agnostic on 02/06/2006 15:59:29

22/04/2009, 12:06:49
Επαναφέρω το θέμα μια και τώρα τελευταία βλέπω την εκπομπή του chris angel
Στο ΣΚΑΙ και με έχει εντυπωσιάσει πιστεύω ότι ξεπερνά και τον κοπερφιλντ .
Δείτε ένα βιντεακι που παρακάτω να δείτε τι κάνει .

http://www.youtube.com/watch?v=0C5tS3N0STs

helios2012Μέλος
22/04/2009, 14:51:14
Ωραίος ο Chris Angel αλλά μιας και έθεσες θέμα Kόπερφιλντ αγαπητέ Open Mind, έχεις δεί τον Kevin James?
http://www.youtube.com/watch?v=USJTXjxcgAU
(Μου φαίνεται πολλοί είναι αυτοί που έχουν "ξεπεράσει" τον "χάλκινο" μάγιστρο...)
22/04/2009, 17:51:38
Καλος και ο Kevin James Δες κάτι παρόμοιο του chris angel
http://www.youtube.com/watch?v=OepvNl9AwtE&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Efacebook%2Ecom%2Fhome%2Ephp%3F&feature=player_embedded
07/05/2009, 17:44:35
Ο καλύτερος από όλους είναι ο Amazing Jonathan. Έχει απίστευτο γέλιο και κάνει και κάποια καλά κόλπα. Θαυμάζω πολύ αυτούς που αποκαλείτε μάγους γιατί είναι έξυπνοι διαβασμένοι και γρήγοροι στα χέρια. Και πάνω από όλα είναι καλοί ηθοποιοί υποδύονται το μάγο καλά. Γιατί πραγματικοί μάγοι δεν είναι
elbereththesilverΝέο Μέλος
21/05/2009, 10:03:29
Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είναι τρικ
Το λέω διότι είχα έναν φίλο που ‘’σπούδαζε’’ ταχυδακτυλουργός στην Αγγλία όταν ήμουν. Βέβαια αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς μυστικοπαθείς και αρκετά βαρεμένοι αλλά όχι κακοί . Είναι καλλιτέχνες !
Και με την τεχνολογία που υπάρχει....παπάδες μπορείς να κάνεις
Μέχρι και τα εγκεφαλικά κύματα μπορείς να επηρεάσεις .
Η αλήθεια είναι ότι έχουν αυξημένη την ικανότητα της πειθούς ....
Αυτό ίσως τους κατατάσσει στους so called illusionists αλλά δεν έχουν τόσο ισχυρά κίνητρα. Και ένας καλός πωλητής είναι Illusionist από πολλές απόψεις.. Μπορώ να σας πω και με καλύτερα αποτελέσματα....
Απλά δείτε το σαν τέχνη και μην το κάνουμε και τρελό θέμα.
Εμένα με συναρπάζει ....its show time!