- Νέα Εποχή - Εωσφόρος - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
δεν λυπάμαι κανέναν, λυπάμαι που δεν μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο
ευχαριστώ!
quote:
Όχι δεν θέλω καμία απάντηση.δεν λυπάμαι κανέναν, λυπάμαι που δεν μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο
ευχαριστώ!
Νά'σαι καλά!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Το σκέφτηκα πολύ εαν έπρεπε να απαντήσω!Τέλος, η ύλη δεν υπάρχει δίχως τον διάβολο, όχι ο Θεός! και μάλιστα ούτε αυτή ακόμη! καλύτερα θα έπρεπε να πω ότι το η ύλη δεν υπάρχει χωρίς το κακό, αφού είναι γέννημά του.
λυπάμαι είναι το μόνο που μπορώ να πω σε τέτοιες ερωτήσεις σαν και τις δικές σας.
Εγω λυπάμαι που διαβάζω τις σκέψεις ενός ανθρώπου που υπονομεύει την ίδια του την ύπαρξη.Πίστεψέ με,ο κόσμος είναι σκατά θα έλεγα.Παρ'όλα αυτά υπάρχουν στιγμές που τον χαίρεσαι,και τόσο η ύλη,όσο και οι αισθήσεις σου δεν είναι αμέτοχες σε αυτό.Αν πάλι θεωρείς τα αισθήματά σου ψεύτικα και αμφισβητούμενα για την αυθεντικότητά τους,έχουμε τεράστιο πρόβλημα και καλό θα ήταν να το λύσεις μόνος.
Εξάλλου,δεν ξέρω τι το τόσο σατανικό έχει το να βλέπεις π.χ. ένα δέντρο να ανθίζει.Και αυτά τα λέω και με αφορμή ένα post σου στο θέμα "τι είναι κακό".
Σκέψου φίλε μου,απλά στο προτείνω.Απελευθερώσου.
Λέει λοιπόν ο συνδίκτυος Azael , to εξής:
"καλύτερα θα έπρεπε να πω ότι το η ύλη δεν υπάρχει χωρίς το κακό, αφού είναι γέννημά του".
Δηλαδή κοντολογίς λέει , ότι οτιδήποτε το υλικό που βλέπουμε γύρω μας και μας περιβάλλει...το δημιούργησε ο διάβολος , είναι γέννημά του ... όπως χαρακτηριστικά δηλώνει...
Δηλαδή ακόμα και το σώμα μας -ύλη είναι- είναι δημιούργημα του σατανά , όπου εκεί στο δημιούργημα αυτό το σατανικό , ο θεός έβαλε μια ψυχή...???
Φταίω εγώ ρε γαμώτο μου...λάθος διαβάζω και λάθος εν-νοώ..???

Ότι αισθάνεσαι με τις αισθήσεις σου! Και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα ΠΑΝΤΑ!!!
Αν αυτό που νοιώσεις μπορεί να εκφραστεί και να περιγραφεί με τον λόγο, τότε είναι πηγή κακού!
Το άυλο δεν μπορεί να εκφραστεί με το Υλικό
Αυτά είναι τα λεγόμενά σου Azael.Και εγώ λαχταράω να μιλήσουμε για να δω πού ακριβώς μπορείς να στηρίξεις τον αφορισμό της ολότητας του κόσμου που σε περιβάλλει.Χωρίς καμία διάθεση να σε κατηγορήσω,αλλά με μια ειληκρινή Θέληση να σε κάνω να σκεφτείς κάτι περισσότερο από αυτό που σε οδήγησε σε αυτή σου την πίστη.
quote:
Όχι δεν θέλω καμία απάντηση.
δεν λυπάμαι κανέναν, λυπάμαι που δεν μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο
ευχαριστώ!
φιλε azael , δεν ειναι θεμα λυπησης κανενος , γιατι το ιδιο μπορουμε να πουμε και εμεις για σενα , αλλα τοτε μπαινει το θεμα εαν ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικα να κανουμε διαλογο ή απλα πεταμε τις φωτοβολιδες και την κανουμε τρεχοντας
συγχωρα με φιλε μου που ειμαι τοσο μικρος και βλακας και δεν σε καταλαβαινω , αλλα εχεις και εσυ την ευθυνη , οτι δεν προσπαθησες να μου εξηγησεις ωστε να καταλαβω ...
λεγοντας κουβεντες του αερα (συγχωρα με , εννοω κουβεντες που καταλαβαινεις μονο εσυ και κανενας αλλος) τοτε δεν κανεις διαλογο , αλλα κυρηγμα , το ιδιο κανεις και οταν μιλας χωρις να φερνεις και καποια στοιχεια , καποια αποδειξη , καποια ΕΞΗΓΗΣΗ εαν θες για να μη κολλαμε στην λεξη αποδειξη
οποτε εαν θες να μας εξηγησεις καλως , εαν παλι οχι , παλι καλως , εδω , σε μας (ή εαν θες σε μενα γιατι δεν εκπροσωπω κανεναν) δεν υπαρχει κακο, το κακο ειναι δημιουργημα αυτων που εχουν την αποκλειστικοτητα της γνωσης και δεν αποδεχονται κανεναν αντιλογο, χαρισμα σου δηλαδη !!!
να εισαι παντα καλα ...
υγ... κρατηθηκα και σκεφτηκα εαν θα σου απαντησω και αποφασισα να μη το κανω

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
13/11/2010
ακομα και να μπορουσα να σε οδηγησω στον παραδεισο δε θα το εκανα γιατι οπως εγω σε οδηγησα να βρεις τον παραδεισο καποιος αλλος θα μπορουσε να σε βγαλει απο εκει.Αν ομως βρεις μονος σου το δρομο τοτε κανεις δε θα μπορεσει να σε παρει απο εκει!
Eugen Berthold Friedrich Brecht,σε ελευθερη αποδοση!
Το θεμα μας εδω ειναι οτι ειναι δυσδιακριτη η κορυφη...
μηπως τα αναφερεις σχηματικα?
εμενα μου φερνουν προς τον δυισμο παντως, βογγομιλισμος κτλ.
διορθωστε με αν κανω λαθος.
quote:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ?Ότι αισθάνεσαι με τις αισθήσεις σου! Και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα ΠΑΝΤΑ!!!
Αν αυτό που νοιώσεις μπορεί να εκφραστεί και να περιγραφεί με τον λόγο, τότε είναι πηγή κακού!
Το άυλο δεν μπορεί να εκφραστεί με το Υλικό
Αυτά είναι τα λεγόμενά σου Azael.Και εγώ λαχταράω να μιλήσουμε για να δω πού ακριβώς μπορείς να στηρίξεις τον αφορισμό της ολότητας του κόσμου που σε περιβάλλει.Χωρίς καμία διάθεση να σε κατηγορήσω,αλλά με μια ειληκρινή Θέληση να σε κάνω να σκεφτείς κάτι περισσότερο από αυτό που σε οδήγησε σε αυτή σου την πίστη.
Τι είναι αυτό Προμηθέα που σε κάνει διακριτό στον λόγο σου...η ευθυτητά σου άραγε...η ευκρίνεια του λόγου σου...η λογική διατύπωση και ξεδίπλωμα της σκέψης σου...η "εσωτερική ελευθερία σου" ???
Μάλλον όλα αυτά μαζί...την καλησπέρα μου..!!!![]()

Μάλλον πάσχεις από κάποιο είδος σοβαρής ψύχωσης, δεν εξηγείται αλλιώς.
Εγώ σου αναφέρω πού θα βρεις απομυθοποίηση για την απάτη σχετικά με τους Αϊνστάιν-Καραθεοδωρή κι εσύ μου αναφέρεις τις μουσικές σου προτιμήσεις, το αν επισκέπτεσαι γιατρό, την επιλογή σου να παίρνεις κάτι έτοιμο επειδή υποτίθεται είναι και πιο ψαγμένο, καθώς και φανταστικές ιστοριούλες για κάποιον που παραπονέθηκε στον Κύριο ότι τον εγκατέλειψε και κοιτουσε τις πατημασιές του στο έδαφος! Πάλι καλά που δεν μας κατέθεσες και την άποψή σου για το ασφαλιστικό και την ανεργία! Και στο καπάκι με ρωτάς σε τι θεό πιστεύω!
Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε δηλαδή!
Σύνελθε φίλε trexagireve πριν εξελιχθείς κι εσύ στον παλιάτσο του φόρουμ. Τόση αίγλη έχει ο τίτλος αυτός πια? Για να τον κυνηγάς μπορεί τελικά κάτι περισσότερο να ξέρεις![]()
quote:
europaios2-Εδώ δεν μπροούν να σπάσουν τη δομή του Καρκίνου! για να βρούν το φάρμακο την εξέλιξη θα εξηγήσουν! Είναι σαν τους σεισμολόγους! όλο θεωρία για να τσεπώνουν φράγκα! Αν δεν έβγαιναν κατα καιρούς να πουν θεωρίες θα κοβόταν η μασαμπούκα! από τις επιδοτήσεις
Αλλη μια σοβαρή καταγγελία και φυσικά εύκολη να ελεγχθεί από τον αξιολογότατο και πληρως ενημερωμένο για επιστημονικά θέματα φίλο europaios2. Ορμα τους φίλε Ευρωπαίε και μη μασας πουθενά! Αλλωστε οι επιστήμονες θέλουν πολλά καρβέλια για φτάσουν την σοφία σου. Είμαι σίγουρος ότι όλοι τους θα ξύνουν το κεφάλι τους μολις ενημερωθούν για την έκπληξη που ένιωσε μια πιθηκίνα όταν είδε το μωρό της να βγαίνει παραμορφωμένο και θα αναθεωρήσουν την θεωρία της εξέλιξης!![]()

Edited by - Agnostic on 21/03/2008 17:40:37
καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε από τις θέσεις του άλλου,
αλλά εσύ το πρώτο διδάξασας, με τον Μήτσο από τα Πετράλωνα,
κλπ δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς…
Οσο για παλιάτσος τι να σου πω ο καθένας λέει ότι θέλει…
κι ότι τον βολεύει, το πώς είναι όμως είναι μια άλλη υπόθεση…
Αλλά για τις ψυχώσεις δεν ξέρω αλλά βλέπω πως αρχίζουμε και
ζούμε περίεργα πράγματα γιατί λέγεται πλέον ψυχωτικός
κάποιος που λέει ότι πιστεύεται από την κοινή γνώμη για
2000 χρόνια και ότι ακούγεται τώρα τυχάρπαστα,
αποκαλείται λογική… Μην τρελαθούμε...
quote:
trexagireveΦίλο Agnostic, πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να
καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε από τις θέσεις του άλλου,
αλλά εσύ το πρώτο διδάξασας, με τον Μήτσο από τα Πετράλωνα,
κλπ δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς…
Οσο για παλιάτσος τι να σου πω ο καθένας λέει ότι θέλει…
κι ότι τον βολεύει, το πώς είναι όμως είναι μια άλλη υπόθεση…Αλλά για τις ψυχώσεις δεν ξέρω αλλά βλέπω πως αρχίζουμε και
ζούμε περίεργα πράγματα γιατί λέγεται πλέον ψυχωτικός
κάποιος που λέει ότι πιστεύεται από την κοινή γνώμη για
2000 χρόνια και ότι ακούγεται τώρα τυχάρπαστα,
αποκαλείται λογική… Μην τρελαθούμε...

Όσο για τον Λιακόπουλο, δεν διαφωνώ μαζί σου τον θεωρώ εκμεταλευτή και γραφικό, αλλά κάποια απ' αυτά που λέει έχουν τουλάχιστον,κάποια βάση...
Εδώ έχουμε τον Μακεδον που μας λέει ότι οι σφαγιασθέντες χριστιανοί σφάζανε, τόση ανάποδη απόδοση των πραγμάτων, ο Λιακό είναι πιο αθώος από τον φίλο μας του φόρουμ.Ο Λιακό ξέρουμε πως ότι κάνει το κάνει για την κονόμα, βρήκε κοινό (πάλι θα στενοχωρήσουμε τον Μακεδόν και τον Γιάπετ...), άλλοι δεν έχουν δικαιολογία κι αυτό μοιάζει πιο ύποπτο..
Επίσης αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιος -όπως εσύ- αρπάζεται από 2 φανταστικά πρόσωπα όπως ο "Μπάμπης ο Σουγιάς" και ο "Μήτσος ο Πεταλούδας". Μόνο όσοι διακατέχονται από σύνδρομο καταδίωξης δικαιολογούνται να τσαντιστούν ή να αρπαχτούν απ'το εν λόγω φανταστικό παράδειγμα, οπότε τους προτείνω να ανοίξουν σχετικό θέμα στην κατηγορία του Esoterica "Η ΨΥΧΗ", μήπως φιλοτιμηθεί κάποιος ειδικός και τους βοηθήσει παρέχοντας ψυχολογική βοήθεια.
Farewell!!!

Αλλά επαναλαμβάνω, μη θεωρείς τον εαυτό
σου ότι έχεις το περιθώριο για να κάνεις
κάτι που κατηγορείς τους άλλους…
Το ποιος τσαντίζεται φαίνεται,
όπως και το ποιος αλλάζει θέμα συζήτησης, μόλις δει ότι δεν τον παίρνει και δεν περνάει το δικό του …
Πάντως αν θέλεις δες καμιά φορά και τι σου γράφουνε.
Αυτό με τις πατημασιές, κακώς που δεν το κατάλαβες,
είναι άκρως διδακτικό….
quote:
europaios2 :
-Εδώ δεν μπροούν να σπάσουν τη δομή του Καρκίνου! για να βρούν το φάρμακο την εξέλιξη θα εξηγήσουν! Είναι σαν τους σεισμολόγους! όλο θεωρία για να τσεπώνουν φράγκα! Αν δεν έβγαιναν κατα καιρούς να πουν θεωρίες θα κοβόταν η μασαμπούκα! από τις επιδοτήσειςAgnostic :
Αλλη μια σοβαρή καταγγελία και φυσικά εύκολη να ελεγχθεί από τον αξιολογότατο και πληρως ενημερωμένο για επιστημονικά θέματα φίλο europaios2. Ορμα τους φίλε Ευρωπαίε και μη μασας πουθενά! Αλλωστε οι επιστήμονες θέλουν πολλά καρβέλια για φτάσουν την σοφία σου. Είμαι σίγουρος ότι όλοι τους θα ξύνουν το κεφάλι τους μολις ενημερωθούν για την έκπληξη που ένιωσε μια πιθηκίνα όταν είδε το μωρό της να βγαίνει παραμορφωμένο και θα αναθεωρήσουν την θεωρία της εξέλιξης
-NA! KAI ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ!
-Αφού θεωρείς τους πιθήκους συγγενείς σου να τους θυμηθείς στη διαθήκη σου!
quote:
Agnostic :
Δεν το γυρίζω πουθένα. Απλά μερικές φορές μια εικόνα λέει περισσότερα από χίλιες λέξεις.
-Σωστά και αν αναλογιστούμε την εικόνα που έχεις επιλέξει!
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Η αλήθεια είναι ότι υπαρχουν 9 τάξεις ασωμάτων που υπηρετούν τον κόσμο και που κάποια στιγμή πρέπει να τους δείξουμε τον πρέποντα σεβασμό...
Αυτοί είναι:
1. Σεραφείμ: Είναι πνεύματα φωτιάς και φωτός, τα οποία ονομάζονται και Εξαπτέρυγα. Στη Γένεση αναφέρονται ως φύλακες του Παραδείσου, με τις περιστρεφόμενες πύρινες ρομφαίες
2. Χερουβείμ: Αναφέρονται ως πολυόμματα και προέρχονται από την Ακκαδική παράδοση. Υμνούν αιώνια το Θεό, με το γνωστό ως χερουβικό ύμνο (Άγιος Κύριος Σαβαώθ)
3. Θρόνοι. Έδρα τους είναι ο 4ος Ουρανός και σύμφωνα με τον Διονύσιο, διαμέσου των Θρόνων εκφράζεται η Θεία Δικαιοσύνη στους ανθρώπους
4. Κυριότητες. Αναφέρονται και ως Χασμαλείμ και είναι οι Άγγελοι εκείνοι που συντονίζουν και κατευθύνουν τα καθήκοντα των υπολοίπων Αγγέλων. Έμβλημά τους είναι τα σκήπτρα και σφαίρες φωτός.
5. Δυνάμεις. Άγγελοι επιφορτισμένοι με την προστασία έναντι στους δαίμονες
6. Εξουσίες. Θεωρούνται ως μια υπο-ομάδα των Δυνάμεων
7. Αρχές. Προστάτες Άγγελοι των αρχηγών των ανθρώπων και της θρησκείας
8. Αρχάγγελοι. Κανονικά εδώ υπάγονται όλοι οι Άγγελοι μεγαλύτερου βαθμού από τους τελευταίους αλλά ο τίτλος φαίνεται να είναι περισσότερο τιμητικός, δεδομένου ότι Αρχάγγελοι αποκαλούνται Άγγελοι, όπως ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ, οι οποίοι ανήκουν στην πρώτη τριάδα της ουράνιας ιεραρχίας
9. Άγγελοι. Το τελευταίο τάγμα στη συγκεκριμένη ιεραρχία, που περιλαμβάνει όλους τους Αγγέλους που δεν ανήκουν στις προηγούμενες οκτώ κατηγορίες
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι, εκτός από τις προαναφερθείσες ταξινομήσεις, υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετά συστήματα ιεράρχησης των Αγγέλων. Τα σπουδαιότερα από αυτά είναι του Αγίου Αμβροσίου, του Αγίου Γρηγορίου, του Ψευδο Διονύσιου, του Ισίδωρου της Σεβίλλης και πολλά άλλα. Γίνεται κατανοητό από τον κάθε αναγνώστη ελπίζω, ότι η ιεράρχηση των Αγγέλων ακολουθεί ένα καθαρά εξανθρωποποιημένο μοντέλο αντίληψης του Θείου.
Διαφωνίες και διαφοροποιήσεις υπάρχουν επίσης σχετικά με το σε ποιά ιεραρχία ανήκουν γνωστοί Άγγελοι. Για παράδειγμα, ο Μιχαήλ θεωρείται ότι είναι Αρχάγγελος αλλά ταυτόχρονα ορισμένοι τον ταξινομούν στα Σεραφείμ, στις Κυριότητες, καθώς επίσης τον συγκαταλέγουν και στους Επτά Ισχυρούς Αγγέλους. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους Αγγέλους.
Θα έχετε προσέξει ίσως πως τα περισσότερα ονόματα των Αγγέλων έχουν την κατάληξη -ηλ ή -ελ αλλά η απορία σας θα λυθεί, μιας και Ελ σημαίνει Κύριος ή Θεός (Ελ Ελιόν = Κύριος των Κυρίων). Η βιβλική λέξη για τον Άγγελο είναι Μαλ' Ακ (και Μελ' Εκ στον πληθυντικό). Έτσι, Μαλ' Ακ Γιαχβέ είναι ο Άγγελος Κυρίου, αν και σε άλλα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης η λέξη Μελ' Εκ χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει τους υιούς των Θεών, τους Άγιους ή και τους απλούς, ανθρώπινους αγγελιοφόρους. Ας εξετάσουμε τώρα και μερικά άλλα ονόματα, τα οποία έχουν δημιουργήσει πλήθος ερμηνευτικών προβλημάτων.
Οι Άγγελοι, λοιπόν, αναφέρονται ως Άγιοι στον προφήτη Ζαχαρία και ως Παρατηρητές στον Δανιήλ. Λέγονται επίσης Ουράνια στρατιά ή στρατιά του Αδωνάι, στο Δευτερονόμιο και στον Ιησού του Ναυί αντίστοιχα, ενώ αναφέρονται ακόμη και ως Bene Elohim ή Bene Elim, αν και αυτοί οι τελευταίοι όροι συχνά αναφέρονται στο Θεό στην Ιουδαϊκή παράδοση (σημειώστε ξανά τη χρήση του πληθυντικού στο όνομα του Θεού).
Να σημειωθεί επίσης πως σε πολλά σημεία στην Παλαιά Διαθήκη ο ίδιος ο Θεός εμφανίζεται στους ανθρώπους και επικοινωνεί μαζί τους, ενώ αφήνεται επίσης να εννοηθεί πως, εκείνο που εμείς ονομάζουμε Άγγελο Κυρίου, λόγω των ισοδύναμων μεταφράσεων, μπορεί να εννοεί την εμφάνιση του ίδιου του Θεού.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αρκετά ενδιαφέροντα σημεία ακόμα αλλά θα χρειαστεί να περιοριστούμε στα παραπάνω. Εκείνο που ο αναγνώστης πρέπει να κρατήσει είναι ότι στην Παλαιά Διαθήκη σε μερικά σημεία δεν φαίνεται απόλυτα ξεκαθαρισμένο το ποιές εμπειρίες αναφέρονται σε Αγγέλους και ποιές σε μια πραγματική Θεοφάνεια. Κυρίαρχη μορφή στην Παλαιά Διαθήκη παραμένει ο Θεός, έστω και αν αναφέρονται σε αυτόν χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό αριθμό.
αλλά πυρός απειλής…» Μια αλήθεια που θα ήθελα να συζητήσουμε.
Ο άνθρωπος λατρεύει την κτίση ή τον Κτίσαντα;
Όπως επίσης και «Ψυχή μου, ψυχή μου, ανάστα τι καθεύδεις…
το τέλος εγγίζει…»
Που λέει ότι ο άνθρωπος νοιάζεται για το σήμερα κι όχι
το αύριο για την ψυχή του, την μεταθανάτια ζωή,δηλαδή…
Γι’ αυτά τα δύο θα ήθελα να δούμε το πόσο ο άνθρωπος έχει
ξεφύγει κι έχει γίνει απο τη μια στιγμή στην άλλη,
ειδωλολάτρης και λατρεύει
τα πράγματα που φθείρονται κι όχι τον Άφθαρτο Θεό,
αλλά και την δύναμη Του να μας δώσει ότι καλύτερο για
το οποίο εμείς αδιαφορούμε…
Αλλά κι επίσης το ότι αδιαφορούμε και για την ψυχή μας και
τι θα συμβεί μετά θάνατον…
Κύριοι και κυρίες, είναι ενδιαφέρον θέμα, αν υπολογίσουμε ότι είμαστε νοήμονα όντα κι όχι ζώα που τρώνε κουτόχορτο…
Περιμένω τοποθετήσεις…
Κατά συνέπεια άρχισε η εκμετάλυεση με όλα τα παρελκόμενα (δολοφονίες αδικίες ληστείες καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας)
-Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε <<η ζούγκλα του σύγχρονου άνθρωπου>> Μία ζούγκλα που συνεχώς μεγαλώνει. Συμφέρον αυτής της ζούγκλας για την επιβίωσή της αλλά και την εξάπλωσή της είναι η εξάλειψη και του τελευταίου εμποδίου-ηθικού φραγμού! που δεν είναι άλλο από τον ίδιο το Θεό. Όσο οι άνθρωποι πιστεύουν σε Αυτόν θα υπάρχει και ελπίδα για τη διάσωση του ανθρώπινου είδους.
-Για αυτό και πολεμάτε τόσο λυσαλέα η πίστη σε οποιονδήποτε Θεό και όχι μόνο στο Χριστό για παράδειγμα.
-Στα σχέδια αυτά υπάρχουν τόσο ηθελημένοι στηλοβάτες όσο και αθέλητοι οι οποίοι όμως γίνονται γρανάζια στη μηχανή τους.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!