- ΤΕΧΝΟΛΟΓIA STEALTH KAI AMEΡΙΚΑΝΙΚΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ότι πεις Αδιάβαστε.
Γράφω σε δημόσιο forum λέει, άρα οφείλω να κάτσω να σε ακούω να ειρωνεύεσαι και να διαστρεβλώνεις ότι λέω.
Δεν ειρωνευτικα κανενα και δεν διαστρεβλωσα (?) κανενος τα γραφομενα.Σε καμια περιπτωση η φραση :Κατι τετοια λες και ο WWalker σου δινει τα ευσημα δεν αποτελει ειρωνικο σχολιο σε σενα!Απεναντιας η φραση :αυτό μου θυμίζει κάτι χαζογκομενίτσες που διαμαρτύρονται ειναι καθαρα ειρωνικο σχολιο,και απο εκει ξεκινουν ολα (κανε μια αναδρομη και θα το διαπιστωσεις).
quote:Αυτο:
Τι ακριβώς είναι τόσο δύσκολο στον σχολιασμό μου που σε κάνει να ωχριάς και να νομίζεις πως είναι σαν να μην υπάρχει, μου λες
quote:Μα επιτελους θα καταλαβεις ;
Δεν βρίσκω τον παραμικρό λόγο να κάτσω να απολογηθώ
quote:
Μάλλον τα δικά σου τα καλώδια κάπου δεν κάνουν επαφή.
Μα ποιος ειμαι ..ο ρομποκοπ!
quote:Ειπες την πρωτη φορα Τα δις θα τα πληρώνουμε, όπως τα πληρώνει και η Μόσχα και στο Πατριαρχείο της και την δευτερη φορα Τι εννοείς "αποφάσισα"; Έτσι είναι τα πράγματα, από εκεί και πέρα τι σημασία έχω έγω;Επιβεβαιωνεις λοιπον τον ισχυρισμο μου !Μα τοσο βλακα δεν σε περιμενα.Ανοιξε κανενα συντακτικο νεας ή αρχαιας Ελληνικης γλωσσας και θα δεις οτι ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ξερει τι λεει .Θα διαπιστωσεις ποιος ειναι ή οχι αμαθης ,αμαθεστατε !
Η διαφορά είναι στο ότι κάτι πρέπει να πεις για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. ... Άμα ξέρεις εσύ έτσι, εγώ πάω πάσο.
quote:Δεν με πειραξε αυτο !Η βλακεια σου ειναι που με ενοχλει.
Βλέπω το τελευταίο quote σε πείραξε έτσι;
quote:Πονηρος εισαι (το παραδεχομαι) ,αλλα οχι εξυπνος!
Και έλεγα και γω όταν το 'γραφα "ώρα να φωτογραφίσουμε τον Schwabe τώρα" (που του το είπα κιόλας μετά), αλλά βλέπω ότι και σένα σου φάνηκε σαν να απευθύνομαι σε σένα.
quote:Δεν λεω τιποτα στην τυχη.Οτι γραφω ειναι ευκολως εννοουμενο απο οποιον εχει σωας τας φρενας!
Μωρέ τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν;
quote:Ειπα ηδη τι πρεπει να κανεις:Ανοιξε κανενα συντακτικο νεας ή αρχαιας Ελληνικης γλωσσας .Ειναι κανονας του συντακτικου ...πως αλλιως να σου το πω !Επιτελους δεν μπορει ο καθε αμαθης - ημιμαθης να λεει οτι του κατεβασει το ξερο του.
Να ξεχνάμε αγαπητέ ότι εσύ ήσουν αυτός που άρχισε τα γνωστά περί... κατηγορηματικής πρότασης και μετά σφίγγεται να τα μπαλώσει, βασιζόμενος σε ακροβασίες και παραλογισμούς που προκαλούν τον γέλωτα ακόμα και στον πιο διανοτητικά χαμηλού επιπέδου ακροατή;
quote:Εχει ηδη απαντηθει.Εσυ το αρχισες.Εισπρατεις του καρπους απο τους σπορους που εσπειρες.
Όχι αγαπητέ, εσύ με το που έβαλες την τζίφρα σου να μπεις εδώ μέσα συμφώνησες οικειοθελώς ότι δεν θα αποστείλεις μηνύματα με υβριστικό/υποτιμητικό περιεχόμενο, και μου 'ρχεσαι με το καλημέρα να ειρωνεύεσαι.
quote:Χα! Ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα!
Ευτυχώς, γιατί είχα μια καούρα το τι θέλει ο κάθε ανώριμος εδώ μέσα.
quote:Τσαμπουκας και τραμπουκος εγω ;;;Eσυ ειπες :ζητάει να πλακωθούμε εδώ μέσα.Και εν πασει περιπτωσει επειδη σηκωσες ψηλα τον αμανε αν θελεις να πλακωθουμε υπεδειξε τον τροπο -τον χρονο -τον τοπο και ειμαι στην διαθεση σου!
Αν έτσι νομίζεις ότι είσαι εντάξει και μπορείς ελεύθερα να το παίζεις "τσαμπουκάς" και "τραμπούκος" όπου σου κάτσει,
quote:Το μονο πραγμα που σε προικισε η φυση ειναι η σε μεγιστο βαθμο βλακεια.
τότε και εγώ θα νιώσω εντάξει να χρησιμοποιήσω ότι μέσο με προίκισε η ζωή ως τώρα για να σου ανταποδώσω για να δεις μετά την γλύκα.
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ.
quote:
****Ωχ, λες να μου την πέσει τώρα ο Αδιάβαστος και να μου πει ότι ανταλλάσσω φιλοφρονήσεις με τον WWalker;;;
quote:
quote: Ότι πεις Αδιάβαστε.
Γράφω σε δημόσιο forum λέει, άρα οφείλω να κάτσω να σε ακούω να ειρωνεύεσαι και να διαστρεβλώνεις ότι λέω.Δεν ειρωνευτικα κανενα και δεν διαστρεβλωσα (?) κανενος τα γραφομενα.Σε καμια περιπτωση η φραση :Κατι τετοια λες και ο WWalker σου δινει τα ευσημα δεν αποτελει ειρωνικο σχολιο σε σενα!Απεναντιας η φραση :αυτό μου θυμίζει κάτι χαζογκομενίτσες που διαμαρτύρονται ειναι καθαρα ειρωνικο σχολιο,και απο εκει ξεκινουν ολα (κανε μια αναδρομη και θα το διαπιστωσεις).
Ως απάντηση στην ειρωνία σου σε αυτό που έγραψα ότι "αφού το αποφάσισες εσύ WWalker, εμείς το ποίμνιο θα ακολουθήσουμε".
Ή μήπως μια σαφώς ειρωνική πρόταση, η οποία έρχεται ως... απάντηση στην "κατηγορηματική" μου πρόταση, δεν νοείται ειρωνία αγαπητέ; Και μετά είμαι εγώ ο ημιμαθής/αμαθής που οφείλει να κοιτάξει συντακτικό και γραμματική όπως μου αναφέρεις πιο κάτω;
quote:
quote:Τι ακριβώς είναι τόσο δύσκολο στον σχολιασμό μου που σε κάνει να ωχριάς και να νομίζεις πως είναι σαν να μην υπάρχει, μου λεςΑυτο:
quote:Δεν βρίσκω τον παραμικρό λόγο να κάτσω να απολογηθώ
Μα επιτελους θα καταλαβεις ;
Αυτό αγαπητέ, συμβαίνει πως απαξιώ καν να ασχοληθώ με το να τους υπερασπιστώ. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Το έχω εξηγήσει πολλάκις, και δεν εννοείς να το καταλάβεις (γιατί δεν σε συμφέρει).
quote:
Μα επιτελους θα καταλαβεις ;
Για να "καταλάβω" εγώ αγαπητέ, και να συμμεριστώ αυτό το οποίο γράφεις, στοιχειώδης προυπόθεση είναι πως εσύ ο ίδιος αποφεύγεις αυστηρώς και δια ροπάλου το να εμπλακείς σε προσωπική κόντρα μαζί μου, δεν με έχεις σημαιοστολίσει κοσμητικά επίθετα τα οποία συναντάει κανείς σε λεξιλόγιο λημενεργάτη (το οποίο φρόντισες αγαπητέ, πολύ κακώς γιατί εκτίθεσαι), και πάνω από όλα δεν έχεις μπει στην διαδικασία να πιαστείς από τα λόγια μου για να αρχίσεις καυγά για "ψήλου πήδημα".
Εγώ αγαπητέ, για να ακούσω κάποιον, το θεωρώ αυτονόητο πως θα πρέπει να με σέβεται σαν ακροατή/δέκτη, ή τουλάχιστον να έχει την ειλικρίνεια στον εαυτό του να παραδεχθεί πως με προσβολές και κόντρες ψευτοεγωισμού δεν πρόκειται να πείσει τον άλλο για τίποτα απολύτως, αλλά να τον εξαγριώσει και να του προξενίσει συναισθήματα μίσους ή απέχθειας. Διαφορετικά, αν δεν τηρείται αυτός ο βασικός κανόνας, τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να γίνει δεκτό, και τίποτα δεν πρόκειται να περάσει.
quote:
quote:Η διαφορά είναι στο ότι κάτι πρέπει να πεις για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. ... Άμα ξέρεις εσύ έτσι, εγώ πάω πάσο.Ειπες την πρωτη φορα Τα δις θα τα πληρώνουμε, όπως τα πληρώνει και η Μόσχα και στο Πατριαρχείο της και την δευτερη φορα Τι εννοείς "αποφάσισα"; Έτσι είναι τα πράγματα, από εκεί και πέρα τι σημασία έχω έγω;Επιβεβαιωνεις λοιπον τον ισχυρισμο μου !Μα τοσο βλακα δεν σε περιμενα.Ανοιξε κανενα συντακτικο νεας ή αρχαιας Ελληνικης γλωσσας και θα δεις οτι ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ξερει τι λεει .Θα διαπιστωσεις ποιος ειναι ή οχι αμαθης ,αμαθεστατε !
Το χοντραίνεις το πράγμα πολύ.
Έχεις επιλέξει να ακολουθείς έναν δρόμο γεμάτο πάθη και έχθρες, ο οποίος δεν οδηγεί κανέναν σε καλό, αλλά μόνο κακό κάνει.
Αμαθής αγαπητέ, δεν είμαι. Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να έχω ένα πολύ καλό ιστορικό ακόμη και στις θεωρητικές σπουδές, τις οποίες ποτέ δεν χώνευα.
Το ότι επιλέγω να μην αποδέχομαι την εμμονή σου πως έγραψα κάτι το... κατηγορηματικό με την χρήση του μελλοντικού χρόνου, δεν οφείλεται στο ότι δεν σέβομαι τους κανόνες του συντακτικού ή των χρόνων, αλλά στο ότι πιστεύω πως η χροιά που αποδίδει κανένας είναι αυτή που έχει την σημασία και όχι απλώς και μόνο η επιλογή των λέξεων και των τύπων.
Αν σε αυτό αγαπητέ, εσύ βασίζεσαι για να με χαρακτηρίσεις "αμαθή", "ημιμαθή" ή ξέρω γω τι άλλο, εγώ θα μπορώ κάλλιστα να τονίσω το ότι τα όσα προτείνεις στερούνται ρεαλισμού ή πραγματικής βάσης, και να έχω και δίκιο, μιας και οι ισχυρισμοί σου για την απόδωση τέτοιων χαρακτηρισμών στερούνται σοβαρότητας και επαρκών ερεισμάτων.
Οι φιλοφρονήσεις σου αγαπητέ (βλάκας), καλά θα κάνουν να κρατηθούν σε κόσμιο επίπεδο ή να αποφευκτούν παντελώς. Προβλήματα δημιουργούν και σε εκθέτουν. Γιατί προφανώς, όποιος στερείται επιχειρημάτων είναι αυτός ο οποίος καταφεύγει σε χυδαιότητες και παρατραβηγμένες προσβολές προσωπικού επιπέδου.
quote:
quote:Βλέπω το τελευταίο quote σε πείραξε έτσι;Δεν με πειραξε αυτο !Η βλακεια σου ειναι που με ενοχλει.
Τι να σου πω τώρα.
Να σου το ανταποδώσω, ή να το χοντρύνω και εγώ;
Δεν επιθυμώ να σου το ανταποδώσω, αν και να είσαι σίγουρος πως μπορώ ανά πάσα στιγμή να οικειοποιηθώ λεξιλόγιο μπετατζή ή νταλικέρη, γι' αυτό καλά θα κάνεις να περιορίσεις τους χαρακτηρισμούς σου, ή ακόμη καλύτερα, να τους εξαλείψεις παντελώς. Κακό σε εμμένα δεν κάνουν, εσένα όμως σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
quote:
quote: Και έλεγα και γω όταν το 'γραφα "ώρα να φωτογραφίσουμε τον Schwabe τώρα" (που του το είπα κιόλας μετά), αλλά βλέπω ότι και σένα σου φάνηκε σαν να απευθύνομαι σε σένα.Πονηρος εισαι (το παραδεχομαι) ,αλλα οχι εξυπνος!
Επιπόλαιο εκ μέρους σου να διατυπώνεις κρίσεις για άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις αγαπητέ, ή έχεις ελλιπέστατη άποψη. Για καλή μου τύχη αγαπητέ, είμαι αρκετά έξυπνος ώστε αποδεδειγμένα να ανήκω στο ανώτερο 5% των ανθρώπων από πλευράς ευφυίας, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σήμερα είμαι μηχανικός, σε ιδιαίτερα δύσκολο γνωστικό αντικείμενο.
Θα πρέπει να προσπαθήσεις καλύτερα αγαπητέ στην εύρεση αντεπιχειρημάτων. Τουλάχιστον να αποφεύγεις συμπεράσματα τα οποία έρχονται σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα.
quote:
quote: Μωρέ τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν;Δεν λεω τιποτα στην τυχη.Οτι γραφω ειναι ευκολως εννοουμενο απο οποιον εχει σωας τας φρενας!
Αν τα επιχειρήματά σου περιορίζονται στο "είσαι βλάκας" ή "πονηρός είσαι, αλλά όχι έξυπνος", οποιοσδήποτε έχει σώας τας φρένας μπορεί να αντιληφθεί πως στο αδιέξοδο στο οποίο έχεις περιέλθει σε έχει οδηγήσει η έλλειψη αντεπιχειρημάτων και η αδυναμία παραγωγής πειστικού λόγου.
Αν πάλι πιστεύεις στην τύχη, αυτομάτως μπορώ να δικαιολογήσω πολλά από τα λογικά σου ολισθήματα και τα δεκανίκια στα οποία καταφεύγεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
quote:
Ειπα ηδη τι πρεπει να κανεις:Ανοιξε κανενα συντακτικο νεας ή αρχαιας Ελληνικης γλωσσας .Ειναι κανονας του συντακτικου ...πως αλλιως να σου το πω !Επιτελους δεν μπορει ο καθε αμαθης - ημιμαθης να λεει οτι του κατεβασει το ξερο του.
Σταμάτα να προκαλλείς επιτέλους.
Το να θεωρείς πως κάτι αυθαίρετο το οποίο λες είναι σωστό, είναι επιτρεπτό, το να χρησιμοποιείς όμως παραδοχές χαμηλού επιπέδου και τεχνάσματα για να κάνεις επίδειξη γνώσεων (βρήκες και εσύ τομέα να πιαστείς) είναι απαράδεκτο.
Και μιας και στο τέλος φρόντισες να βάλεις την πρόταση κλειδί "δεν μπορεί ο κάθε αμαθής-ημιμαθής να λέει ότι του κατεβάσει το ξερό του", σου προτείνω να ακολουθήσεις την συμβουλή σου και να προσέχεις καλύτερα το πως εκφράζεσαι, καθώς και το τι επιχειρήματα επικαλείσαι.
Εξάλλου, έχω την τιμή να είμαι από τους λίγους θετικούς που έχουν διδαχθεί προχωρημένο συντακτικό να επιβεβαιώνεται άμεσα, και όχι αόριστα σχήματα τα οποία προκαλλούν διαμάχες μεταξύ των ίδιων των φιλολόγων, και δυστυχώς προξενούν πληθώρα προβλημάτων ακολούθως.
Κατά συνέπεια, ηρέμησε αγαπητέ, και δες τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, και όχι όπως θα σε βόλευε να είναι.
quote:
Εχει ηδη απαντηθει.Εσυ το αρχισες.Εισπρατεις του καρπους απο τους σπορους που εσπειρες.
Μέχρι που είσαι διατεθειμένος να το φτάσεις ακριβώς, να ξέρω; Να προετοιμάζομαι για μεγάλα πράγματα;
quote:
quote: Ευτυχώς, γιατί είχα μια καούρα το τι θέλει ο κάθε ανώριμος εδώ μέσα.Χα! Ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα!
Αν αυτή είναι ώριμη απάντηση, σωστά αναδεικνυόμενη από τα όσα έχεις επιδείξει ως τώρα, τότε σου αξίζουν συγχαρητήρια αγαπητέ.
quote:
Τσαμπουκας και τραμπουκος εγω ;;;Eσυ ειπες :ζητάει να πλακωθούμε εδώ μέσα.Και εν πασει περιπτωσει επειδη σηκωσες ψηλα τον αμανε αν θελεις να πλακωθουμε υπεδειξε τον τροπο -τον χρονο -τον τοπο και ειμαι στην διαθεση σου!
Αν θέλω να πλακωθούμε αγαπητέ, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα είναι με τον τρόπο που το εννοείς εσύ: με τον παλιό καλό τρόπο πυξ-λαξ, καθώς κάτι τέτοια αρμόζουν μόνο σε βαρβάρους του χειρίστου είδους. Αν δεν μπορείς πια να συγκρατηθείς έστω και λίγο και να προσποιηθείς έστω πως διαθέτεις την στοιχειώδη ωριμότητα να καταλάβεις τι πάει να πει να "πολεμάς" πολιτισμένα και μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια, με σεβασμό και υπευθυνότητα, τότε πολύ απλά με επιβεβαιώνεις τον αρχικό μου ισχυρισμό: ότι επιδιώκεις τον τσακωμό και την ανακατωσούρα.
quote:
Το μονο πραγμα που σε προικισε η φυση ειναι η σε μεγιστο βαθμο βλακεια.
Τα λόγια σου χαρακτηρίζουν το επίπεδό σου αγαπητέ. Τέτοια σχόλια μόνο κουραστικό σε κάνουν, σου το επαναλαμβάνω, κακό σε εμμένα δεν κάνουν, γιατί εγώ γνωρίζω το ότι έχω δίκιο, και εσύ με επιβεβαιώνεις με το να παρεκτρέπεσαι. Αυτό που θα σκεφτόταν ο πρώτος που θα σε έβλεπε να εκφράζεσαι έτσι, είναι ότι ο εγωισμός σου σε έχει κυριεύσει σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά σε εξαναγκάζει να χυδαιολογείς, να προσβάλλεις και να υβρίζεις.
Αν το δίκιο είναι με το μέρος σου, αγαπητέ, με το να καταφεύγεις σε ύβρεις το διώχνεις.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Edited by - WWalker on 27/11/2005 07:06:19
Είμαι διατεθειμένος να ζητήσω συγνώμη, εάν αυτό γίνει και από την άλλη πλευρά, με πλήρη απόσυρση χαρακτηρισμών, προσβολών, χυδαιοτήτων και άλλων τέτοιων παρεκτροπών, οι οποίες και δεν αρμόζουν σε πολιτισμένο διάλογο.
Αυτα βεβαίως, για να γίνουν σεβαστά, προυποθέτουν την καλή διάθεση για να σταματήσει το θέμα εδώ, την οποία και εγώ έχω. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά, εγώ δεν θα έχω την ίδια διάθεση συμφιλίωσης.
----------------------
quote:
WWalker:
«Εγώ είπα και ελάλησα: ή θα αναφέρεις πηγή, ή το κείμενο που παρέθεσες δεν έχει σχέση με τον Δ. Κόκκινο.»Εάν θέλεις, και είσαι σίγουρος για τα όσα λες και «ελάλησες», ορίστε να στοιχηματίσουμε. Εγώ θα διαθέσω το όποιο κέρδος ενός τέτοιου στοιχήματος ως δωρεά στο esoterica!
Άντε ντε, ευκαιρία να κονομήσεις. Για το χρήμα δεν γίνονται όλα?
Δεν θέλω τα λεφτά κανενός, αγαπητέ, και δεν θέλω τα στοιχήματα και άλλα τέτοια παράπλευρα για να ενισχύσω το εισόδημά μου. Η ζωή ως τώρα μου τα 'φερε περίφημα αγαπητέ, ώστε να μην χρειάζεται να βασιστώ οικονομικά σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Αν καμμιά φορά αστειεύομαι στο θέμα των οικονομικών, είναι για να γίνει καλαμπούρι και όχι επειδή το εννοώ ή έχω ανάγκη παραπάνω λεφτά.
Αυτό το οποίο επιθυμώ, και θέλω να πιστεύω πως είναι σεβαστό, είναι αναφορά στην πηγή ενός κειμένου. Είμαι πρόθυμος να εξετάσω το περιεχόμενο οποιουδήποτε κειμένου, εάν και εφόσον γνωρίζω πως αυτό πληροί την βασικότερη προυπόθεση: έχει γραφτεί από άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει.
Γι' αυτό και σου ζητάω την πηγή του κειμένου. Και πιστεύω πως, μιας και το θεωρεί και ο Ψηλός ως απαραίτητο το συγκεκριμένο, είμαι κάθε άλλο παρά παράλογος σε ότι ζητάω.
----------------------
Edited by - WWalker on 27/11/2005 07:22:32
Έχω την εντύπωση και εγώ πως έχεις ξεφύγει λίγο στους χαρακτηρισμούς σου και δεν πιστεύω να βοηθά αυτό ούτε εσένα αλλά ούτε και τη συζήτησή μας.
Εσύ ξέρεις, όπως νομίζεις λοιπόν!.
quote:
WWalker
Γι' αυτό και σου ζητάω την πηγή του κειμένου. Και πιστεύω πως, μιας και το θεωρεί και ο Ψηλός ως απαραίτητο το συγκεκριμένο, είμαι κάθε άλλο παρά παράλογος σε ότι ζητάω.
Τόσο καιρό τώρα, εδώ μέσα, αυτό λέω συνεχώς!!
Μόνο όταν παραθέτουμε τις πηγές, μπορούν να δουν όλοι και να εξακριβώσουν ότι αυτά που γράφουμε έχουν κάποια "βάση", και μπορούν όλοι να εξετάσουν την ορθότητά τους (σύμφωνα πάντα με τις ικανότητες και δυνατότητες του καθενός).
Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι ο φίλος WWalker ζητά κάτι το παράλογο!!
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Τόσο καιρό τώρα, εδώ μέσα, αυτό λέω συνεχώς!!
Μόνο όταν παραθέτουμε τις πηγές, μπορούν να δουν όλοι και να εξακριβώσουν ότι αυτά που γράφουμε έχουν κάποια "βάση", και μπορούν όλοι να εξετάσουν την ορθότητά τους (σύμφωνα πάντα με τις ικανότητες και δυνατότητες του καθενός).
Συμφωνώ φίλε Ψηλέ.
Κάνουμε έναν κόπο να ερχόμαστε στα εσωτερικα για εμπλουτισμό γνώσεων (εγώ έτσι το βλέπω), και ομολογώ ότι αυτό το πράγμα δουλεύει, και μάλιστα επαρκώς.
Καλό, αν όχι απαραίτητο, θα ήταν το να υπάρχει αναφορά στην πηγή ενός κειμένου, ώστε να μπορεί να κρίνει ο καθένας την αξιοπιστία του.
----------------------
Θα κανω μονο μια-δυο επισημανσεις ...ετσι... για να ομαλοποιησουμε την κατασταση.
quote:Δεν σου ζητησα να τους υπερασπισθεις , να σχολιασεις τα διαδραματισθεντα ζητησα.Υπαρχει διαφορα.
Αυτό αγαπητέ, συμβαίνει πως απαξιώ καν να ασχοληθώ με το να τους υπερασπιστώ
quote:Σε προκαλω λοιπον επι της ουσιας να μου αντιτεινεις το συνεδρειο-forym εκεινο στο οποιο οι φιλολογοι απερριψαν ή ειχαν αντιγνωμια σχετικα με τη χρηση του "συνηθως συμβαινοντος" ή "γνωμικου μελλοντος".
Γιατί προφανώς, όποιος στερείται επιχειρημάτων ...Το να θεωρείς πως κάτι αυθαίρετο το οποίο λες είναι σωστό...
quote:Απεναντιας ειπα :...υπεδειξε τον τροπο ...Μην παραποιεις την εννοια των οσων πολυ προσεκτικα και καθαρα εχω γραψει.
Αν θέλω να πλακωθούμε αγαπητέ, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα είναι με τον τρόπο που το εννοείς εσύ
quote:Αυτο παλι;Να σου απαντησω στο επιπεδο μου ή στο δικο σου ;
Τα λόγια σου χαρακτηρίζουν το επίπεδό σου αγαπητέ.
Οχι δεν θα κανω τιποτα ,απλα θα αποσειρω ολους τους χαρακτηρισμους εφ΄οσον ,οπως λες, εχεις και εσυ την ιδια διαθεση .
Τα λεμε...
«Δεν θέλω τα λεφτά κανενός, αγαπητέ, και δεν θέλω τα στοιχήματα και άλλα τέτοια παράπλευρα για να ενισχύσω το εισόδημά μου.»
Όλα είναι ένα στοίχημα σε τελική ανάλυση. Στοίχημα το ότι εκκίνησες να σπουδάσεις όσον αφορά την πολιτεία, στοίχημα το ότι βγαίνεις από το σπίτι και θεωρείς φυσικό το ότι θα επιστρέψεις σώος.
Όταν είμαστε μάλιστα ΒΕΒΑΙΟΙ για την κατηγορία που απευθύνουμε, τότε ένας λόγος παραπάνω να το κάνουμε! Και εσύ, λες ότι είσαι. Η όχι?
WWalker:
«Αν καμμιά φορά αστειεύομαι στο θέμα των οικονομικών, είναι για να γίνει καλαμπούρι και όχι επειδή το εννοώ ή έχω ανάγκη παραπάνω λεφτά.»
Καλά, ηρέμησε. Τη δόξα πολλοί μίσησαν, το χρήμα κανείς. Ρίξε μια ματιά στους ιερωμένους, σε αυτούς που «αφιέρωσαν» τη ζωή τους στο Θεό, και θα πειστείς.
Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι η κατάπτυστη συμπεριφορά εκείνων των μοναχών είναι ιστορικά γνωστή και καταγεγραμμένη. Τα λόγια του Δ.Κόκκινου είναι ένα μονάχα επιστέγασμα.
Είναι 100% όπως τα παρέθεσα. Ψάξε, ρώτα, και θα βρεις. Δεν το θεωρώ απαραίτητο να κάνω προς το παρόν κάτι άλλο.
Εκτός και εάν θέλεις να κάνουμε το στοίχημα ένα προς εκατό για να προσπαθήσεις.![]()
![]()
![]()
quote:
Χμ ? Σαν να γραφει αλλος ανθρωπος !
Ή αυτό αγαπητέ, ή κάπου σκάλωσες προηγουμένως.
quote:
Θα κανω μονο μια-δυο επισημανσεις ...ετσι... για να ομαλοποιησουμε την κατασταση.
Καλώς.
quote:
quote:Αυτό αγαπητέ, συμβαίνει πως απαξιώ καν να ασχοληθώ με το να τους υπερασπιστώΔεν σου ζητησα να τους υπερασπισθεις , να σχολιασεις τα διαδραματισθεντα ζητησα.Υπαρχει διαφορα.
Απάντησα ήδη πως τα διαδραματισθέντα τα καταδικάζω, δεν τα θεωρώ καν άξια για απολογία, σε αντίθεση με αρκετά άλλα πράγματα στην Εκκλησία με τα οποία συμφωνώ.
quote:
quote: Γιατί προφανώς, όποιος στερείται επιχειρημάτων ...Το να θεωρείς πως κάτι αυθαίρετο το οποίο λες είναι σωστό...Σε προκαλω λοιπον επι της ουσιας να μου αντιτεινεις το συνεδρειο-forym εκεινο στο οποιο οι φιλολογοι απερριψαν ή ειχαν αντιγνωμια σχετικα με τη χρηση του "συνηθως συμβαινοντος" ή "γνωμικου μελλοντος".
Μιας και δεν ασχολούμαι με φιλολόγους ή λοιπούς άλλους τέτοιους που μόνο τα νεύρα μου ροκανάνε όταν κάνουν αναλύσεις επι αναλύσεων, δεν μπορώ να αντιτείνω οποιοδήποτε συνέδρειο forum, όπως και δεν θέλω γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι αναλύσεις τους.
Νομίζω αυτό που είπα είναι σαφές: ότι δεν μετράει απλώς και μόνο η διάταξη λέξεων και τύπων για να μεταφερθεί νόημα, αλλά και η χροιά, η προσωπική πινελιά πάνω στα όσα λέγονται, γι' αυτό και λέω πως αυτό που είπα δεν το είπα κατηγορηματικά.
quote:
quote:Αν θέλω να πλακωθούμε αγαπητέ, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα είναι με τον τρόπο που το εννοείς εσύΑπεναντιας ειπα :...υπεδειξε τον τροπο ...Μην παραποιεις την εννοια των οσων πολυ προσεκτικα και καθαρα εχω γραψει.
Ομολογώ ότι δεν σε καταλαβαίνω. Είπα εγώ ότι θέλω να πλακωθούμε ώστε να χρειάζεται να γράψω και τον... τρόπο;
quote:
quote:Τα λόγια σου χαρακτηρίζουν το επίπεδό σου αγαπητέ.Αυτο παλι;Να σου απαντησω στο επιπεδο μου ή στο δικο σου ;
Οχι δεν θα κανω τιποτα ,απλα θα αποσειρω ολους τους χαρακτηρισμους εφ΄οσον ,οπως λες, εχεις και εσυ την ιδια διαθεση .
Τα λεμε...
Καλώς τότε αγαπητέ. Πράττω και εγώ το ίδιο για τα όσα μπορεί να είπα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσβλητικά.
----------------------
quote:
Όταν είμαστε μάλιστα ΒΕΒΑΙΟΙ για την κατηγορία που απευθύνουμε, τότε ένας λόγος παραπάνω να το κάνουμε! Και εσύ, λες ότι είσαι. Η όχι?
Ουφ πάλι τα ίδια. Βρε πηγή θέλω να μου πεις, και τα άλλα άσε τα στην άκρη.
quote:
Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι η κατάπτυστη συμπεριφορά εκείνων των μοναχών είναι ιστορικά γνωστή και καταγεγραμμένη. Τα λόγια του Δ.Κόκκινου είναι ένα μονάχα επιστέγασμα.Είναι 100% όπως τα παρέθεσα. Ψάξε, ρώτα, και θα βρεις. Δεν το θεωρώ απαραίτητο να κάνω προς το παρόν κάτι άλλο.
Εκτός και εάν θέλεις να κάνουμε το στοίχημα ένα προς εκατό για να προσπαθήσεις.
Ούτε στοίχημα θέλω ούτε τίποτα τέτοιο: παράθεση πηγής θέλω, να δούμε όντως τι γράφει μέσα ο κυρ. Κόκκινος (αν τα γράφει αυτός). Αυτό γιατί δεν λες να το αποδώσεις, μου λες;
----------------------
Ο λογος για τον οποιο το εκανε :
«Έδώ θα καταγραφούν μέ κάθε λεπτομέρεια, όλα όσα έτυχε να συμβούν σε κάθε σημείο της ρωμαϊκης έπικράτειας. Ό λόγος είναι, ότι ήταν άδύνατο να καταγραφούν οί πράξεις μέ τον πρέποντα τρόπο, όσο οί αυτουργοί τους ήταν άκόμη στη ζωή, γιατι αν μέ άνακάλυπταν, δεν θα μπορούσα να γλυτώσω άπο τον πιοοίκτρο θάνατο και δεν θα μπορούσα να είμαι σίγουρος ούτε καν για την άσφάλεια τών πιο στενών μου συγγενών. ' Αλλα και σε πολλΕς περιπτώσεις άναγκάστηκα να άποκρύψω τις αίτίες τών γεγονότων, που έχω άναφέρει στα προηγούμενα βιβλία μου. Θα χρειαστη λοιπον στο σημείο αυτο της ίστορίας μου να άποκαλύψω όχι μόνο όσα έχω προηγουμένως παρασιωπήσει, άλλα και τις αίτίες τών γεγονότων που ήδη άνέφερα».
Οί σφαγες οί διωγμοι και η αρπαγη περιουσιων:
«Πολλοι μάλιστα άνθρωποι, μολονότι ατήν πίστη τους ήταν ορθόδοξοι, με τό πρόσχημα ΟΤΙ οί δουλειές τους τό επέ6αλλαν, 6ιοπορίζονταν πάντα άπό τά ίερά αυτά. Ό αυτοκράτορας λοιπόν άφαίρεσε ξαφνικά ολα τά χρήματα άπό τά εν λόγφ ίερά, άφοϋ πρώτα δήμευσε τις κτηματικές τους περιουσίες. Ετσι πολλοι άπό αυτους τους άνθρώπους έμειναν άπό τότε χωρις πόρους ζωής.
»Πολλά πρόσωπα εξάλλου άρχισαν ευθυς νά περιφέρωνται παντού και νά άναγκάζουν οποιον αίρετικό συναντούσαν νά άπαρνηθή την πατροπαράδοτη πίστη του. Έπειδή ομως ή πράξη αυτη φάνηκε άνόσια στους άγροτικους πληθυσμούς, άποφάσισαν ολοι νά άντισταθούν σε εκείνους που τους επέ6αλλαν νά άλλάξουν την πίστη τους. Πολλοι λοιπόν σκοτώνονταν άπό τους στρατιώτες και πολλοι έδωσαν τέλος ατή ζωή τους, πιστεύοντας μέσα στήν αφροσύνη τους ότι κάνουν έργο ύψιστης εύσέ6ειας. Οί περισσότεροι πάντως από αύτούς, ξερριζωμένοι από την πατρική τους γη, έπαιρναν τό δρόμο της εξορίας. Οί Μοντανοί, πού κατοικουσαν στη Φρυγία, κλείστηκαν από μόνοι τους μέσα στά ίερά τους καί, 6άζοντας φωτιά στούς ναούς, χάθηκαν μαζί τους χωρίς κανένα λόγο. Τό αποτέλεσμα ήταν οτι σ' όλόκληρη τη Ρωμαίκη Αύτοκρατορία γίνονταν φονικά καί εξορίες.
»"Οσοι από αύτούς εΙχαν έστω καί λίγη λογικη καί σύνεση, δεν δίστασαν καθόλου νά ασπαστουν την όρθόδοξη πίστη, οί περισσότεροι ομως αγανακτισμένοι, πού αναγκάστηκαν από τό νόμο νά απαρνηθουν παρά τη θέλησή τους τόπατροπαράδοτο δόγμα, προσχώρησαν στη στιγμη στούς Μανιχαίους καί τούς αποκαλούμενους Πολύθεους. Οί γεωργοί εξάλλου συγκεντρώθηκαν ολοι μαζίκαί αποφάσισαν νά σηκώσουν τά οπλα εναντίον του αύτοκράτορα, προ6άλλοντας ώς αύτοκράτορά τους κάποιο ληστη όνόματι 'Ιουλιανό, γιό του Σα6άρου. Γιά ενα διάστημα άντεξαν στη σύγκρουση με τούς στρατιώτες, έπειτα ομως νικήθηκαν καί σκοτώθηκαν ολοι μαζί με τόν αρχηγό τους. Λένε οτι στη μάχη αύτη χάθηκαν εκατό χιλιάδες (100.000) άνθρωποι καί ή γη εκείνη, πού εΙναι ή πιό εύφορη του κόσμου, έμεινε από τότε έρημη από καλλιεργητές. . Αλλά καί γιά τούςιδιοκτητες της γης, πού ήταν χριστιανοί, ή ύπόθεση αύτη είχε καταστρεπτικες συνέπειες: ενω ή γη δεν τούς απέφερε πιά τίποτε, ήταν ύποχρεωμένοι νά πληρώνουν στόν αύτοκράτορα τόν βαρύτατο ετήσιο φόρο στόν αιώνα τόν άπαντα, επειδη οί αρχες δεν έδειξαν ποτε οίκτο προκειμένου νά εισπράξουν»
Γενοκτονία καί έρήμωση της Έλλάδος:
«Μετά από τούς Σαμαρείτες άρχισε νά καταδιώκη τούς αποκαλούμενους 'Έλληνες, ύποβάλλοντάς τους σε σωματικά βασανιστήρια καί άρπάζοντας τά χρήματά τους. Άκόμα καί οσοι από αύτούς, στην προσπάθειά τους νά γλυτώσουν μετά λόγια από τίς επικείμενες συμφορές, αποφάσισαν νά ασπασθουν δηθεν τη χριστιανική θρησκεία.
«" Άλλους τούς θέρισε ό πόλεμος κι άλλους ή αρρώστια καί ή πείνα, πού εΙναι 6έ6αια φυσικά επακόλουθα του πολέμου. "Οσο γιά την 'Ιλλυρία καί τη Θρακη όλόκληρη - πού σημαίνει ολη την περιοχή από τόν 'Ιόνιο κόλπο ως τά προάστια τού Βυζαντίου, μέσα στην όποία βρίσκονται ή Ελλάδα καί ή χώρα τών Χερρονησιωτών- Ουννοι καί Σκλαβηνοι καί Αντες, κάνοντας επιδρομές εναντίον τους σχεδόν κάθε χρόνο, αφ' ότου ό Ίουστινιανός παρέλαβε την εξουσία, προξένησαν αγιάτρευτα κακα στούς κατοίκους της. Πάνω από διακόσιες χιλιάδες ήταν νομίζω οί Ρωμαίοι πού σκοτώνονταν η γίνονταν σκλάβοι σέ κάθε επιδρομή, ωστε ή λεγόμενη «σκυθικη ερημία» επικράτησε στ' αλήθεια παντού σ' αύτη τη χώρα»
«Οτι ό Ίουστινιανός δέν ήταν ανθρώπινο πλάσμα αλλα ήταν, όπως αναφέρθηκε, κάποιος δαίμονας ανθρωπόμορφος, θα μπορούσε κανείς να τό απoδείξn, σταθμίζοντας τό μέγεθος τών κακών πού έκανε στούς ανθρώπους, γιατί ή δύναμη τού ανθρώπου πού δρα, φανερώνεται στό ύπέρμετρο μέγεθος τών πράξεών του. Ο άνθρωπος αύτός λοιπόν έχει σκοτώσει τόσους πολλούς, ωστε κανένας στόν κόσμο, μού φαίνεται, δέν θα ήταν ποτέ σέ θέση να πη τόν ακριβη αριθμό τους, παρα μόνο ό θεός. Πιό γρήγορα, νομίζω, θα μετρούσε κανείς τούς κόκκους της αμμου όλου τού κόσμου, παρα όσους σκότωσε ό αύτοκράτωρ αύτός. Yπολογίζοντας όμως κατα προσέγγιση τίς περιοχές πού κατάντησαν τελικα ακατοίκητες, λέω ότι χάθηκαν πολλα έκατομμύρια άνθρωποι»
Ή άρπαγη τών οίκονομιών τών Έλλήνων:
«Στη διάρκεια τού ίδιου αύτού ταξιδιού ό 'Αλέξανδρος (Ψαλιδιος)έβλαψε και τούς Ελληνες μέ τον έξης τρόπο: Απο τον παλιο καιρο οι αγρότες, πού ειχαν τα χτήματά τους στην περιοχη τών Θερμοπυλών, είχαν την φροντίδα τού εκεί όχυρού και φρουρούσαν εκ περιτροπής το τείχος, κάθε φορα πού αναμενόταν να επιτεθούν κάποιοι βάρβαροι κατευθυνόμενοι προς την Πελοπόννησο. Τότε όμως ό εν λόγω 'Αλέξανδρος επισκέφτηκε την περιοχη και μέ την πρόφαση ότι προνοεί για την ασφαλεια των Πελοποννησίων, αρνήθηκε να αναθέσει στούς αγρότες τη φρούρηση τού όχυρού. Έγκατέστησε λοιπον εκεί δυό χιλιάδες περίπου στρατιώτες και ωρισε οι μισθοι να μη χορηγούνται απο το δημόσιο. αντίθετα, μέ το πρόσχημα αύτο μετέφερε στο δημόσιο όλα τα χρήματα απο όλες τις πόλεις της Έλλάδας, τα προοριζόμενα είτε για δημοτικές ανάγκες είτε για δημόσια θεάματα, για να συντηρούνται τάχα στο έξης απο τούς πόρους αύτούς οι στρατιώτες. Το αποτέλεσμα ήταν, ότι σέ όλη την Έλλάδα, ακόμα και στην ίδια την' Αθήνα, κανένα δημόσιο κτίριο δέν επισκευάστηκε ούτε κανένα άλλο χρήσιμο έργο ήταν δυνατο να γίνει. Ό Ίουστινιανος ώστόσο χωρις καμμια χρονοτριβη επικύρωσε τα μέτρα αύτα τού Αλέξανδρου Ψαλιδίου»
Ο αυτοκρατωρ - συμβολο της ορθοδοξιας, εκεινος που οικοδομησε την Αγια Σοφια και ανακηρυχθηκε απο τον Χριστιανισμο «Μεγας», αποκαλυπτεται μεσα απο τα « Ανεκδοτα» κειμενα του επισημου Ιστορικου του Προκοπιου ως ενας αιμοβορος τυραννος, ο οποιος βυθισε ολοκληρους πληθυσμους της ρωμαϊκης αυτοκρατοριας στο αιμα και τη σφαγη. Σ' οτι αφορα εμας τους Ελληνες αποδειχθηκε μεγαλος σφαγεας των Ελληνων .
quote:Οχι φιλτατε.Μην λαμβανεις ως αδυναμια το οτι δεν θελω να συνεχισω στο ιδιο στυλ.Αν θελεις μπορω να το κανω αναδρομικα!
Ή αυτό αγαπητέ, ή κάπου σκάλωσες προηγουμένως.
quote:Οκ.Δεν θα επιμεινω αλλο.
Απάντησα ήδη πως τα διαδραματισθέντα τα καταδικάζω
quote:Δηλαδη θα μπορουσε να πει κανεις πως τα δις "μπορει" και να μην τα πληρωνουμε ετσι; Αμεσως μετα ομως λες πως ετσι εχουν τα πραγματα.Ειλικρινα δεν μπορω να σε καταλαβω.
... ότι δεν μετράει απλώς και μόνο η διάταξη λέξεων και τύπων για να μεταφερθεί νόημα, αλλά και η χροιά, η προσωπική πινελιά πάνω στα όσα λέγονται, γι' αυτό και λέω πως αυτό που είπα δεν το είπα κατηγορηματικά.
quote:Ναι ,δυο φορες.
Είπα εγώ ότι θέλω να πλακωθούμε ώστε να χρειάζεται να γράψω και τον... τρόπο;
quote:Οκ.Παμε λοιπον απο την αρχη , αν και νομιζω πως το θεμα αυτο εχει εξαντληθει...
Καλώς τότε αγαπητέ. Πράττω και εγώ το ίδιο για τα όσα μπορεί να είπα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσβλητικά.
Άρχισε ο αγώνας και δεν το πήρα χαμπάρι;;
Αύριο, όμως....
Τώρα για το βιβλίο του Μπράουν, τι να πούμε..Η χαρά των αποκρυφιστών...Ήταν κρυφοί, γιατί είχαν κρυφές ιδέες..Τώρα, είναι
της μόδας να είναι φανεροί...
Γιατί;
Μόνο γιατί ελέγχουν τον κόσμο, αλλοιώς δεν θα τολμούσαν...Ξέρεις,
ακόμη ...κρυφοί θα ήτανε...
Πραγματικά διαθέτεις εναν ξεχωριστό τρόπο να οδηγείς τη συζήτηση εκεί που θές και οπως τη θές.
Συμφωνώ.. 
Συχνά αναφέρεται αυτό που επισημαίνεις οπότε γενικώς δεν θα διαφωνήσω.
Όμως θα επιμείνω στην τοποθέτηση ότι η λογική είναι μια και δεν έχει νόημα η φράση «υπό αυτή την λογική». Η λογική είναι ένα εργαλείο που προστατεύει τον άνθρωπο από τις ψευδαισθήσεις και τον στηρίζει ασφαλώς σε κάθε σημείο της πορείας του, εάν λοιπόν είναι σχετική είναι και άχρηστη για την ψυχονοητική του προστασία.
Μπορείς να στηριχτείς στον άνθρωπο που έχει λογική και όχι την δική του λογική, είναι τόσο σταθερός όσο ένας βράχος που πάνω του θα κτίσεις το σπίτι σου (αφού έχεις διαβάσει την Καινή Διαθήκη σίγουρα έπιασες το νόημα).![]()
Για να πω και την αλήθεια (που λέει ο λόγος) σκέφτομαι πως ίσως ο kostakis να μην ήθελε να με στενοχωρήσει και από ευγένεια μίλησε για λογική. Ίσως να του ερχόταν να μου πει «τι λες ρε Καραμήτρο που η Καινή Διαθήκη περιέχει διδασκαλία». ![]()
πορωμένος χριστιανός, νόμιζα ότι ήμουνα πολύ λιγότερα,
αλλά, σε ευχαριστώ...
Εσύ φίλε μου, μπορείς να δεις άνθρωπο,χωρίς να τον προδσιορίζεις;
Μπορείς;Γιατί "είσαι καλύτερος απο μένα, άμα μπορείς να κρίνεις
έναν άνθρωπο απο το χρώμα της γραβάτας," που έλεγε κι ένα παλιό
τραγουδάκι των σίξτυς οι "Γιάρντμπερντς"
Edited by - zip on 07/06/2009 20:03:54"
Αυτή η συμπεριφορά,δεν φέρνει κάτι απο τις ..αλησμόνητες μέρες
του χαφιεδισμού και της ...αιωρούμενης απειλής, για διώξεις;
Ή μήπως φέρνει απο σαβουάρ βίβρ;

quote:
Αγαπητέ μου allzzaro, σε ευχαριστώ για τον προσδιορισμό
πορωμένος χριστιανός, νόμιζα ότι ήμουνα πολύ λιγότερα,
αλλά, σε ευχαριστώ...
Μου αρέσει που παρεξηγιέσαι γμτ μου.
Αυτή την εντύπωση δίνεις Βαγγέλη.
Ανοιξες θέμα ολόκληρο για αυτο ακριβώς..![]()