ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 21η Απριλίου 1967... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- 21η Απριλίου 1967... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ78 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/07/2009, 16:11:32
quote:
Εχουν αλλάξει πάααρα πολύ τα ήθη από τότε KERRY KING.

Αυτό το έχω αντίληφθεί από τα μέσα του 80 και ύστερα....

Λίγο extreme βέβαια το παράδειγμά σου, γιατί την σήμερον ημέρα εμένα προσωπικά θα μου φαινόταν απαράδεκτο να συνεργαστεί ο ταξιτζής ο καθένας τέλος πάντων) με κάποιον που τον αναζητάει-καταδιώκει η ασφάλεια. Για θυμίσου εκείνη την μαλακισμένη που εμπόδισε την ομάδα ΔΕΛΤΑ να κάνει έλεγχο στο μηχανάκι και στην συνέχεια οι ύποπτοι πυροβόλησαν και τελικά ο αστυνομικός εξέπνευε κάτι εβδομάδες αργότερα.

30/07/2009, 17:14:13
Αφού σας συγχαρώ για το διαλογισμό σας, να προσθέσω σε αυτά που είπε ο KERRY KING και τις συμβουλές που μου έδωσε πρόσφατα μια 90χρονη περίπου στη γειτονιά μου.
Δεν περπατάει παρά μόνο γύρω από το σπίτι της. Στις πρόσφατες λοιπόν εκλογές λοιπόν στις οποίες την πήγαν με το καροτσάκι που λένε για να ψηφίσει!......με συμβούλεψε να προσέχω να μή μιλάω για τα πολιτικά και να μαζεύομαι γρήγορα στο σπίτι!.....μή και με σκοτώσουν!!!!

Μπορεί η συμπαθητική γριούλα να αντικατοπτρίζει κάποια βιώματα που εμείς ευτυχώς δε ζήσαμε!......ωστόσο ψηφίζει!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

30/07/2009, 18:59:17
quote:
Για θυμίσου εκείνη την μαλακισμένη που εμπόδισε την ομάδα ΔΕΛΤΑ να κάνει έλεγχο στο μηχανάκι και στην συνέχεια οι ύποπτοι πυροβόλησαν και τελικά ο αστυνομικός εξέπνευε κάτι εβδομάδες αργότερα.
Εχεις δίκιο εδω.
Πιό σωστό θα ήταν να έλεγα αν κάποιος με τα σημερινά ήθη θα έκανε κάτι τέτοιο τότε...
quote:
Μπορεί η συμπαθητική γριούλα να αντικατοπτρίζει κάποια βιώματα που εμείς ευτυχώς δε ζήσαμε!......ωστόσο ψηφίζει!

Μήπως θες να πεις ότι δεν πρέπει να πσηφίζω;;;
30/07/2009, 20:18:27
quote:
Αίολος:
Μήπως θες να πεις ότι δεν πρέπει να πσηφίζω;;;

Ξέρω γω?......έλεγες κι εσύ τα ίδια με τη θεια Μαρίνα?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

30/07/2009, 22:49:03
quote:
Ξέρω γω?......έλεγες κι εσύ τα ίδια με τη θεια Μαρίνα?
Να σου πω, έτσι κι' αλλοιώς τόσα χρόνια που πσηφίζω τι κατάλαβα;
Στα ίδια σκατά είμαι...
Κάποιος είπε, ότι αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα, θα είχαν απαγορευθεί!
Ασε, θ' αφήσω αυτό το... υποχρεωτικό δικαίωμα στους νεότερους, ν' αποφασίσουν <-(!) για το μέλλον τους! χαααχαχα!

Μπράβο ρε europaios2!
Με έβγαλες από ένα άγχος...

Edited by - Αίολος on 30/07/2009 22:56:33

30/07/2009, 23:23:24
quote:
Αίολος:
Κάποιος είπε, ότι αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα, θα είχαν απαγορευθεί!

Όλα τα λεφτά!!!!!!!!!!!!! φίλε μου!!!

06/03/2010, 10:48:16
Επ' ευκαιρία των σημερινών γεγονότων της ξεφτίλας, πειτε μου κάτι: Πόσο ελκυστικός φαντάζει ένας Παπαδόπουλος, που θα έστηνε στον τοίχο όλα αυτά τα ρεμάλια;
Με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
Διότι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι αυτό που έγινε!
Κατέστρεψαν την χώρα και την ζωή των παιδιών μας, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ!!!
Πού είναι αυτός ο ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που μόνον για τους γάμους των ομοφυλοφίλων ξέρει να μιλάει;;;
Γι' αυτό τον πληρώνουμε πάνω από 200000€ τον χρόνο;;;
Καταλάβατε γιατί τούς διπλασίασαν σκανδαλωδώς τους μισθούς των;

ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ;
ΚΟΛΟΧΑΝΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Kentayros_Sw_2004Νέο Μέλος
30/10/2004, 21:11:32
Το κείμενο αυτό, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Ναγκ Χαμμάντι της Αιγύπτου, ανήκει στα πλέον σημαντικά έργα του Γνωστικισμού. Πρόκειται για μια αποκάλυψη εσώτερων γνώσεων και αληθειών που παρέδωσε ο αναστηθείς Ιησούς στον Ιωάννη, το μαθητή Του.
Η αποκάλυψη αυτή απαντά στα δυο βασικά ερωτήματα:
Α) Ποια είναι η προέλευση του κακού και
Β)Πώς μπορούμε να φύγουμε απ' τον κόσμο του κακού (πονηρού) και να επιστρέψουμε στον ουράνιο οίκο μας.
Σύμφωνα με το Απόκρυφο του Ιωάννη, η πτώση συμβαίνει με την επιθυμία της Σοφίας (η οποία όπως και ο Χριστός είναι οντότητα-φως της υπέρτατης Θεότητας) να γεννήσει (εκδηλώσει) μια οντότητα δίχως την έγκριση του μεγάλου Πνεύματος ή συζύγου (συντρόφου) της. Συνέπεια αυτής της επιθυμίας είναι να γεννηθεί ο τερατώδης δημιουργός Θεός Ιαλδαβαώθ, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει ορισμένες από τις φωτεινές δυνάμεις της μητέρας του. Ο Ιαλδαβαώθ δημιουργεί αγγέλους για να εξουσιάζουν ολόκληρο τον κόσμο και να βοηθήσουν στη δημιουργία του ανθρώπου. Ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργείται κατά την τέλεια εικόνα του Πατέρα, όπως αντανακλάται στο νερό. Ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή όταν ο Ιαλδαβαώθ πλανάται και του εμφυσά δύναμη φωτός. Αρχίζει λοιπόν ένας διαρκής αγώνας ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και τις δυνάμεις του σκότους για την κυριαρχία των θεϊκών στοιχείων του ανθρώπου. Οι δυνάμεις του κακού θέτουν τον άνθρωπο σ' ένα υλικό σώμα για να τον κρατούν φυλακισμένο και δέσμιο και δημιουργούν επίσης τη γυναίκα ώστε η σεξουαλική επιθυμία να επιφέρει μια περαιτέρω διάσπαση των στοιχείων του φωτός και να γίνεται έτσι ακόμα πιο δύσκολη η διαφυγή. Στο τέλος αποστέλλεται ο Χριστός για να σώσει την ανθρωπότητα, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους την ουράνια προέλευση τους. Μόνο όσοι κατέχουν αυτή τη γνώση και ζουν ασκητικά, θα επιστρέψουν στο βασίλειο του φωτός. Οι άλλοι θα ενσαρκώνονται μέχρις ότου γνωρίσουν και αποδεχτούν τη λυτρωτική αυτή αλήθεια.

Τελικά γιατί «ξεχάστηκε» να συμπεριληφθεί αυτό το συγκεκριμένο κείμενο;
Μήπως τελικά είναι ο καιρός που «μερικοί» θα έπρεπε να απολογηθούνε απέναντι στο ανθρώπινο σύνολο για τα όσα αποσιώπησαν και έτσι μας στέρησαν την ελεύθερη βούληση να ακολουθήσουμε το δρόμο μας προς τη γνώση της αληθινής σοφίας;
Πόσα άραγε είναι ακόμα θεληματικά κρυμμένα πίσω από την κατασκευασμένη έκφραση «ο άνθρωπος δεν είναι ακόμα έτοιμος να μάθει»;

thothΙδρυτικό Μέλος
30/10/2004, 21:17:54
Γεια σου Kentayros_Sw_2004

Είναι πολύ ενδιαφέροντες οι προβληματισμοί σου...

Έχω ανοίξει ένα topic εδώ και καιρό για τα κείμενα του Ναγκ Χαμαντί. Ήδη έχω περιλάβει στα σχόλια το Απόκρυφο του Ιωάννη και στη συνέχεια θα το σχολιάσω με αποσπάσματα.

Εάν θες ρίξε κι εσύ μια ματιά

Αρχαίος Χριστιανικός Γνωστικισμός (Σειρά Γνώσης)

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

30/10/2004, 21:48:39
[Εν τω Παν
Αλλά και το μηδέν στο άπειρο είναι μονάδα…
Ειρήνη στη καρδιά σου φίλε μου…μπήκα και είδα την ιστοσελίδα σου…
Ξέρεις όμως κάτι;
Διαβάζοντας τα εγγεγραμμένα τη προσπάθεια σου να συγκεντρώσεις να μάθεις και με τη σειρά στη συνέχεια να μας μεταφέρεις, αναρωτήθηκα το εξής, πόσοι κατανοούνε το νόημα της βαθύτερης έννοιας της γνώσεις;
Πάντως μπορώ να σου πω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ που γνωριζόμαστε, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τόσο ωραία σου προσπάθεια, εκτιμώ και σέβομαι τον κόπο σου, ξέρεις στο μοναχικό μας δρόμο πάντα χαιρόμαστε όταν ανταμώνουμε κάποιους ανθρώπους και συνοδοιπορούμε μαζί.
Είθε πάντα να έχεις την ειρήνη στη καρδιά σου…

Υ.Γ.
Ναι οι κοσμικοί και οι ηθικοί νόμοι όντως μας κρατάνε γερά, αλλά αν δεν υπήρχε και η ηθική τάξη τι θα γινότανε αν αντιλαμβάνονταν λάθος τη γνώση ο ανθρώπινος πληθυσμός; Άραγε που θα έφτανε; Θα ήτανε θετική η άνοδος του ή αρνητική;
Απλά όταν θα περισσέψει λίγο καιρός απάντησε μου αν έχεις κάνει έρευνα στο συγκεκριμένο ερώτημα μου, είναι κάτι που με απασχολεί καιρό…
]

Έχω ανοίξει ένα topic εδώ και καιρό για τα κείμενα του Ναγκ Χαμαντί. Ήδη έχω περιλάβει στα σχόλια το Απόκρυφο του Ιωάννη και στη συνέχεια θα το σχολιάσω με αποσπάσματα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...

[/quote]

thothΙδρυτικό Μέλος
30/10/2004, 23:40:50
Γεια σου ξανά Kentayros_Sw_2004.

Ευχαριστώ για τις... ευχαριστίες σου.

Παλεύω για να έχω ειρήνη στην καρδιά μου αλλά δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά. Πάντως προσπαθώ.

Λες:

quote:
Ναι οι κοσμικοί και οι ηθικοί νόμοι όντως μας κρατάνε γερά, αλλά αν δεν υπήρχε και η ηθική τάξη τι θα γινότανε αν αντιλαμβάνονταν λάθος τη γνώση ο ανθρώπινος πληθυσμός; Άραγε που θα έφτανε; Θα ήτανε θετική η άνοδος του ή αρνητική;
Απλά όταν θα περισσέψει λίγο καιρός απάντησε μου αν έχεις κάνει έρευνα στο συγκεκριμένο ερώτημα μου, είναι κάτι που με απασχολεί καιρό…

Για το θέμα που με ρωτάς δεν ξέρω αν το έχω καταλάβει καλά.

Νομίζω ότι η ηθική τάξη είναι απαραίτητη για την ορθή χρήση της εσωτερικής γνώσης. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Για παράδειγμα ποιοι θα είναι οι Ηθικό-ταξινόμοι και με ποιο κριτήριο θα επιλέγονται;

Προς το παρόν, η ανθρωπότητα είχε τους μεγάλους πνευματικούς αδερφούς της που ερχόταν με ένα ανανεωμένο θρησκευτικό μήνυμα που έθετε τα πλαίσια και τις βάσεις για μια ηθική τάξη. Με τον καιρό, οι εντολοδόχοι τους δεν μπορούσαν να γίνουν ζωντανά παραδείγματα κι έτσι έκλειναν το ζωντανό μήνυμα σε ένα φέρετρο κανονισμών και απαγορεύσεων.

Στους τελευταίους αιώνες η ανθρωπότητα, γύρισε την πλάτη στην θρησκεία, στηρίχτηκε περισσότερο στους ηθικούς κανόνες και στις ιδέες του Διαφωτισμού. Ακόμη όμως και αυτό το μήνυμα που δεν είναι θεολογικό κατέληξε να γίνει μια καρικατούρα του αρχικού φωτός που μετέδιδε.

Πάντως νομίζω ότι η πραγματική ηθική είναι εσωτερική. Είναι η ζωή της Ψυχής που λειτουργεί με τις δικές της Αρχές. Κι έτσι μόνο όταν κάποιος νιώθει και αισθάνεται ως Ψυχή μπορεί να ζει με πραγματική ηθική. Ό,τι άλλο λέμε ηθική είναι ίσως ένας εξωτερικός καταναγκασμός τον οποίον αποδεχόμαστε προσδοκώντας κάποιο εγωκεντρικό αντάλλαγμα και κέρδος.

Αυτά για αρχή...

Αν θέλεις γίνε πιο αναλυτικός για να δω εάν μπορώ να συμμετέχω στους προβληματισμούς σου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...

30/10/2004, 23:49:40
quote:

Θα επανέλθω και θα θέσω αναλιτικά κάποιους προβλιματισμούς...
Γεια σου ξανά Kentayros_Sw_2004.

Ευχαριστώ για τις... ευχαριστίες σου.

Παλεύω για να έχω ειρήνη στην καρδιά μου αλλά δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά. Πάντως προσπαθώ.

Λες:

quote:

Για το θέμα που με ρωτάς δεν ξέρω αν το έχω καταλάβει καλά.

Νομίζω ότι η ηθική τάξη είναι απαραίτητη για την ορθή χρήση της εσωτερικής γνώσης. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Για παράδειγμα ποιοι θα είναι οι Ηθικό-ταξινόμοι και με ποιο κριτήριο θα επιλέγονται;

Προς το παρόν, η ανθρωπότητα είχε τους μεγάλους πνευματικούς αδερφούς της που ερχόταν με ένα ανανεωμένο θρησκευτικό μήνυμα που έθετε τα πλαίσια και τις βάσεις για μια ηθική τάξη. Με τον καιρό, οι εντολοδόχοι τους δεν μπορούσαν να γίνουν ζωντανά παραδείγματα κι έτσι έκλειναν το ζωντανό μήνυμα σε ένα φέρετρο κανονισμών και απαγορεύσεων.

Στους τελευταίους αιώνες η ανθρωπότητα, γύρισε την πλάτη στην θρησκεία, στηρίχτηκε περισσότερο στους ηθικούς κανόνες και στις ιδέες του Διαφωτισμού. Ακόμη όμως και αυτό το μήνυμα που δεν είναι θεολογικό κατέληξε να γίνει μια καρικατούρα του αρχικού φωτός που μετέδιδε.

Πάντως νομίζω ότι η πραγματική ηθική είναι εσωτερική. Είναι η ζωή της Ψυχής που λειτουργεί με τις δικές της Αρχές. Κι έτσι μόνο όταν κάποιος νιώθει και αισθάνεται ως Ψυχή μπορεί να ζει με πραγματική ηθική. Ό,τι άλλο λέμε ηθική είναι ίσως ένας εξωτερικός καταναγκασμός τον οποίον αποδεχόμαστε προσδοκώντας κάποιο εγωκεντρικό αντάλλαγμα και κέρδος.

Αυτά για αρχή...

Αν θέλεις γίνε πιο αναλυτικός για να δω εάν μπορώ να συμμετέχω στους προβληματισμούς σου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...

31/10/2004, 20:32:21
quote:

Γεια σου Thoth!

Ενδιαφέρον θέμα που είχε περάσει απαρατήρητο. Σίγουρα θα ξαναδώ το Matrix με άλλο μάτι!

thothΙδρυτικό Μέλος
01/11/2004, 00:46:53
quote:
Γεια σου Thoth!

Ενδιαφέρον θέμα που είχε περάσει απαρατήρητο. Σίγουρα θα ξαναδώ το Matrix με άλλο μάτι!

Και το Matrix αλλά και τον χριστιανισμό, πιστεύω...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...

ΚλαρίςΝέο Μέλος
22/11/2004, 16:43:46
αυτό το ευαγγέλιο, πού μπορώ να το βρώ; εκδώσεις και τίτλος; τί προτείνεις Kentayros_Sw_2004;

γράφεις στην αρχή:
"Οι δυνάμεις του κακού θέτουν τον άνθρωπο σ' ένα υλικό σώμα για να τον κρατούν φυλακισμένο και δέσμιο και δημιουργούν επίσης τη γυναίκα ώστε η σεξουαλική επιθυμία να επιφέρει μια περαιτέρω διάσπαση των στοιχείων του φωτός και να γίνεται έτσι ακόμα πιο δύσκολη η διαφυγή"

σαν η γυναίκα να μην είναι άνθρωπος, αλλά πλάσμα, δημιούργημα του κακού, και σαν ο έρωτας και η σεξουαλική ολοκλήρωση να είναι κάτι μιαρό. διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι τέτοιες ιδέες θα διέδιδε ή θα ενστερνιζόταν ποτέ ο Χριστός που είναι η ενσάρκωση της αγάπης στη γη, και αισθάνομαι ότι είναι κάπως ανώριμο να πιστεύουμε σαν αληθινό οτιδήποτε μας πουλάνε για σημαντική αποκάλυψη οι διάφοροι "γκουρού", "φιλόσοφοι" ή "διαφωτιστές". ποιος μπορεί να μου αποδείξει ότι αυτό το ευαγγέλιο για το οποίο μιλάς είναι αληθινό;

23/11/2004, 02:17:21
quote:
γράφεις στην αρχή:
"Οι δυνάμεις του κακού θέτουν τον άνθρωπο σ' ένα υλικό σώμα για να τον κρατούν φυλακισμένο και δέσμιο και δημιουργούν επίσης τη γυναίκα ώστε η σεξουαλική επιθυμία να επιφέρει μια περαιτέρω διάσπαση των στοιχείων του φωτός και να γίνεται έτσι ακόμα πιο δύσκολη η διαφυγή"

----..εμενα παλι αυτο μου θυμισε κατι απο τον "Υδροχοο"...του Π.Τραιανου...----

...aum...

filosofos3Μέλος
20/12/2004, 00:34:01
Τα απόκρυφα κέιμενα ήταν αρκετά σε πλήθος,καμμιά εκατοστή ή και περισσότερα και υπάρχουν τόσο της Καινής όσο και της Παλαιάς.Δηλαδή κείμενα που φέρουν το όνομα του Ιωάννη και άλλων μαθητών (Πέτρου, Παύλου,θωμά κλπ) ή παλαιοδιαθηκικών προσώπων (Μωυσής,Ιωβ,Σολομώντας,Αβραάμ κλπ).

Είναι ενδιαφέρον το ότι οι Πατέρες της εκκλησίας ποτέ δεν τα απέρριψαν απολύτως όπως νομίζει πολύς κόσμος σήμερα!

Απόδειξη τα κείμενα του Κλήμη του Αλεξανδρέα και άλλων των πρώτων δύο αιώνων που ευθέως δείχνουν ότι θεωρούν σχετικά γνήσια πολλά από αυτά τα κείμενα. Σχετικά αλλά όχι απόλυτα. Και πολλά από αυτά που γράφονται σε αυτά είναι ήδη μέρος της άγραφης ή της γραπτής ορθόδοξης ιερής παράδοσης.
Δεν τα απέρριψαν λοιπόν αλλά τα ονομασαν απόκρυφα που σημαίνει δύο πράγματα:ή ότι έχουν μυστικά που δεν μπορέυ να ανκοινωθούσ σε όλους τους χριστιανούς ή ότι έχουν ασάφειες που τα κάνουν ακατάλληλα για δημόσια διδαακαλία. Κατά τη γνωμή μου που διαμορφώθηκε μετά από αρκετή έρευνα και τα δύο συμβαίνουν!
Αλλά να μην τα συγχέουμε με τα κέιμενα των γνωστικών γιατί και κείνα ονομάζονται απόκρυφα πολλές φορές. Οι γνωστικοί δεν είχαν όλοι τις ίδιες απόψεις.Υπήρχε όλο το φάσμα των ιδεών ως προς το τι είναι Ο Χριστός και πολλές διαφορετικές οι παραδοχές τους ως προς το ποια είναι τα ιερά κείμενα. Ήταν γενικά "δασκαλοκεντρικοί". Ακολουθούσαν ότι έλεγε ο δάσκαλός τους θεωρώντας τον αυθεντία και δεχόμενοι τις γραφές που έγραφε ως θεόπνευστες. Άλλοι δέχονταν και την αγία γραφή εν μέρει ή εν όλω .Άλλοι την απέρριπταν εν μέρει ή εν όλω και ομοίως και ως προς τα απόκρυφα: τα δέχονταν ανάλογα με την άποψη του δασκάλου τους.
Ακόμα και αν μας παρέδινε όλα τα μυστικά κάποιος γραμμένα θα τα καταλαβαίναμε; και αν άναβε το πιο ισχυρό φως που υπαρχει θα μπορούσαμε να δούμε; Νομίζω ότι έχει περισσότερη σημασία το υπόβαθρό μας και όχι αυτά τα ίδια τα μυστικά σε γραπτή μορφή επειδή αυτά είναι πάντα διαδέσιμα αν είμαστε έτοιμοι.

Όλα είναι τέλεια

KrisnnaΜέλος
23/12/2004, 15:54:45
Σύμφωνα με το Απόκρυφο του Ιωάννη, η πτώση συμβαίνει με την επιθυμία της Σοφίας (η οποία όπως και ο Χριστός είναι οντότητα-φως της υπέρτατης Θεότητας) να γεννήσει (εκδηλώσει) μια οντότητα δίχως την έγκριση του μεγάλου Πνεύματος ή συζύγου (συντρόφου) της. Συνέπεια αυτής της επιθυμίας είναι να γεννηθεί ο τερατώδης δημιουργός Θεός Ιαλδαβαώθ, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει ορισμένες από τις φωτεινές δυνάμεις της μητέρας του. Ο Ιαλδαβαώθ δημιουργεί αγγέλους για να εξουσιάζουν ολόκληρο τον κόσμο και να βοηθήσουν στη δημιουργία του ανθρώπου. Ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργείται κατά την τέλεια εικόνα του Πατέρα, όπως αντανακλάται στο νερό. Ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή όταν ο Ιαλδαβαώθ πλανάται και του εμφυσά δύναμη φωτός. Αρχίζει λοιπόν ένας διαρκής αγώνας ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και τις δυνάμεις του σκότους για την κυριαρχία των θεϊκών στοιχείων του ανθρώπου. Οι δυνάμεις του κακού θέτουν τον άνθρωπο σ' ένα υλικό σώμα για να τον κρατούν φυλακισμένο και δέσμιο και δημιουργούν επίσης τη γυναίκα ώστε η σεξουαλική επιθυμία να επιφέρει μια περαιτέρω διάσπαση των στοιχείων του φωτός και να γίνεται έτσι ακόμα πιο δύσκολη η διαφυγή. Στο τέλος αποστέλλεται ο Χριστός για να σώσει την ανθρωπότητα, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους την ουράνια προέλευση τους. Μόνο όσοι κατέχουν αυτή τη γνώση και ζουν ασκητικά, θα επιστρέψουν στο βασίλειο του φωτός. Οι άλλοι θα ενσαρκώνονται μέχρις ότου γνωρίσουν και αποδεχτούν τη λυτρωτική αυτή αλήθεια.

Ποιός είναι τελικά ο ΙΑΛΔΑΒΑΩΘ? Είναι ο Γιαχβέ, είναι ο Σατανάς ή μήπως είναι ταυτόχρονα και οι δύο μαζί? Απο την στιγμή που φυσά δύναμη φωτός στον Άνθρωπο, και δημιουργουργούνται οι Άγγελοι και στην συνέχεια ο Άνθρωπος με την τέλεια εικόνα του προφανώς θα έχει σχέση με τον Γιαχβέ!
Και απο την στιγμή που χαρακτηρίζεται "τερατώδης", και γεννημένος χωρίς την έγκριση του Μεγάλου Πνεύματος κατέχοντας και φωτεινές δυνάμεις ταυτόχρονα έχει χαρακτηριστικά που τον ταυτίζουν με τον Σατανά ... οπότε σύμφωνα με το Απόκρυφο: ΓΙΑΧΒΕ + ΣΑΤΑΝΑΣ είναι το ίδιο πρόσωπο ο Ιαλδαβαώθ!
Μια λογική εξήγηση όσον αφορά τον Ιαλδαβαώθ είναι η μορφή του Πνεύματος η οποία υπέστη ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ η οποία είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία της Ύλης. Η Ύλη δημιούργησε ζωή, φυτά ,ζώα και τελικά τον Άνθρωπο σύμφωνα με τον Νόμο της εξέλιξης, πάντα με την πρόνοια του Ιαλδαβαώθ ο οποίος είναι ανέκαθεν πανταχού παρών, κατευθύνοντας την ζωή, την εξέλιξη, και την δημιουργία!
Άρα σύμφωνα με το Απόκρυφο προσκόλληση στη ΥΛΗ σημαίνει Ύμνος στον Ιαλδαβαώθ (ή Γιαχβέ, ή Σατανά), και προσκόλληση στο βασίλειο Απόλυτης δημιουργίας του Ιαλδαβαώθ. Άρνηση στην Ύλη και προσανατολισμός στο Πνεύμα και την ψυχή σημαίνει ταυτόχρονα και άρνηση του Ιαλδαβαώθ (ή Γιαχβέ ή Σατανά), και επιστροφή στο Μεγάλο Πνεύμα ή Σύζυγο της Υπέρτατης Σοφίας!
Κατα τα άλλα το Απόκρυφο εκφράζεται υπερβολικά σε μερικά θέματα τα οποία δέν με βρίσκουν ούτε Εμένα σύμφωνο. Ο ρόλος της γυναίκας σε συνδυασμό με αυτόν του άνδρα το οποίο είναι παραφρασμένο σάν Σεξουαλική επιθυμία είναι η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. Οπότε είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός των 2 φύλλων γιατί χωρίς τον διαχωρισμό αναπαραγωγή δέν θα υπήρχε ο Άνθρωπος θα αφανιζόταν, και η διαφυγή θα ήταν δεδομένη αφού η Ύλη θα συνέχιζε τον κύκλο της χωρίς τον Άνθρωπο.
Ο Άνθρωπος είναι δέσμιος της Ύλης, το Απόκρυφο λέει κάποιες Αλήθειες ενώ αναγνωρίζει και την Ενσάρκωση σε αντίθεση με την Χριστιανική Θρησκεία. Η Ασκητική ζωή που προτείνει επίσης δέν με βρίσκει σύμφωνο αλλά ίσως να εννοεί με αυστηρότερο τρόπο την μή Ανθρώπινη προσκόλληση στην ύλη!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

analphabetΜέλος
05/01/2005, 10:23:57
quote:
Ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή όταν ο Ιαλδαβαώθ πλανάται και του εμφυσά δύναμη φωτός. Αρχίζει λοιπόν ένας διαρκής αγώνας ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και τις δυνάμεις του σκότους για την κυριαρχία των θεϊκών στοιχείων του ανθρώπου. Οι δυνάμεις του κακού θέτουν τον άνθρωπο σ' ένα υλικό σώμα για να τον κρατούν φυλακισμένο και δέσμιο και δημιουργούν επίσης τη γυναίκα ώστε η σεξουαλική επιθυμία να επιφέρει μια περαιτέρω διάσπαση των στοιχείων του φωτός και να γίνεται έτσι ακόμα πιο δύσκολη η διαφυγή. Στο τέλος αποστέλλεται ο Χριστός για να σώσει την ανθρωπότητα, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους την ουράνια προέλευση τους.

Έχω μερικές απορίες : Ο Ιαλδαβαώθ είναι τελικά αγαθός ή πονηρός Θεός?

Και όταν λες πως η γυναίκα δημιουργήθηκε για να κρατάει τον άνθρωπο σεξουαλικά υπονοείς πως η γυναικεία φύση δεν είναι εξίσου θεόπνευστη ή έστω τόσο : καθ εικόνα και κατ ομοίωση ?

Συγνώμη, είμαι άσχετη με το θέμα και αν έχετε τη διάθεση λύστε μου τις πιο πάνω απορίες για να μπορέσω να συμμετέχω στην κουβέντα.

Φιλικά

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

analphabetΜέλος
05/01/2005, 10:48:20
quote:
Ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή όταν ο Ιαλδαβαώθ πλανάται και του εμφυσά δύναμη φωτός. Αρχίζει λοιπόν ένας διαρκής αγώνας ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και τις δυνάμεις του σκότους για την κυριαρχία των θεϊκών στοιχείων του ανθρώπου. Οι δυνάμεις του κακού θέτουν τον άνθρωπο σ' ένα υλικό σώμα για να τον κρατούν φυλακισμένο και δέσμιο και δημιουργούν επίσης τη γυναίκα ώστε η σεξουαλική επιθυμία να επιφέρει μια περαιτέρω διάσπαση των στοιχείων του φωτός και να γίνεται έτσι ακόμα πιο δύσκολη η διαφυγή. Στο τέλος αποστέλλεται ο Χριστός για να σώσει την ανθρωπότητα, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους την ουράνια προέλευση τους.

Έχω μερικές απορίες : Ο Ιαλδαβαώθ είναι τελικά αγαθός ή πονηρός Θεός?

Και όταν λες πως η γυναίκα δημιουργήθηκε για να κρατάει τον άνθρωπο σεξουαλικά υπονοείς πως η γυναικεία φύση δεν είναι εξίσου θεόπνευστη ή έστω τόσο : καθ εικόνα και κατ ομοίωση ?

Συγνώμη, είμαι άσχετη με το θέμα και αν έχετε τη διάθεση λύστε μου τις πιο πάνω απορίες για να μπορέσω να συμμετέχω στην κουβέντα.

Φιλικά

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!