ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

RMD30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
RMDΜέλος
08/03/2007, 09:09:45
quote:

RMD , επειδή κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποιήσανε και δώσανε , ανθρωπόμορφες ιδιότητες σε αυτό που ονομάζουμε Θεό , δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχει μια πρωταρχική δύναμη .
Μια δύναμη που υπάρχει μέσα σε όλα , που είναι όλα ( το ΠΑΝ ) .
Μια δύναμη που όπως δημιουργεί έτσι και καταστρέφει , μια αρχή που προϋπήρχε μέσα στο χάος , που από το Χάος γεννιέται η Γαία και από την Γαία ο Ερωτάς .

Τώρα για το σύστημα της εξουσίας και εμπορίου στην θρησκεία , μην ξεχνάς ότι πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει .Και για να είμαι αντικειμενικώς , όλοι γνωρίζουμε το συμβάν με τον Ιησού τον Ναό , και το εμπόριο που γινότανε υπόψη των ιερέων .

Βλέπεις ο φόβος της μεταθανάτιας τιμωρίας ( άγνοια ) , είναι το καλύτερο όπλο για τον έλεγχο της μάζας .

Αγαπητε elo
απο που και ως που συμπεραινεις οτι "....δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχει μια πρωταρχική δύναμη" .
Σου εχει εμφανιστει ;;
Στο κατω κατω αν δεχτουμε την υποθεση σου οτι υπαρχει δημιουργος θα πρεπει να απαντησεις στο αμεσο ερωτημα που προκυπτει .....ΠΟΙΟΣ δημιουργησε τον δημιουργο ;; Αν χρησιμοποιουμε την στενη λογικη να την χρησιμοποιουμε παντα .

Μηπως επειδη η λογικη σου (και η δικη μου παλαιοτερα) δεν μπορουν να δεχτουν την υπαρξη αυτου του κοσμου χωρις καποιο δημιουργο του ;;
Και γιατι αυτος ο κοσμος που αντιλαμβανομαστε να μην υπαρχει επειδη απλα μπορει να υπαρχει . Η δυνατοτητα να "γεννα" την πραγματικοτητα ;;

RMDΜέλος
08/03/2007, 09:23:13
Αγαπητε Dying_Incubus ειναι αιχμηροι οι χαρακτηρισμοι μου αλλα η ανθρωπινη ιστορια βριθει βλακειας και ηλιθιοτητας . Εκατομμυρια ανθρωποι πεθαναν και βασανιστηκαν με τον χειροτερο τροπο λογω της αγνοιας και της πιστης τους σ αστηρικτα και γελοια συστηματα εξουσιας δηλαδη τις διαφορες θρησκειες .

Στην εποχη μας θεωρω οτι ειναι απαραδεκτο να συνεχιζεται η ιδια κατασταση και η ανθρωπινη στενομυαλια , ο φανατισμος, η ηλιθιοτητα να βρισκονται στην εξουσια και να αναρωτιομαστε για θεους και διαβολους !! ΗΜΑΡΤΟΝ !!

08/03/2007, 12:18:55
quote:
απο που και ως που συμπεραινεις οτι "....δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχει μια πρωταρχική δύναμη" .
Σου εχει εμφανιστει ;

RMD , κατά πρώτον πιστεύω ότι μπορείς να συνειδητοποιήσεις , ότι κάθε προσπάθεια στο να απαντήσουμε σε ένα από αυτά τα ερωτήματα , θα μας δημιουργηθούνε άλλα δέκα , και το όλο θέμα θα πηγαίνει αλυσίδα .

Το πρώτο από όλα που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι ποτέ δεν πρόκειται να συλλάβουμε την έννοια του Θεού με το μυαλό μας , δηλαδή αυτό που συμβαίνει τώρα , ένας Θεός με ανθρωπομορφικές ιδιότητες και αδυναμίες , που ο κάθε λαός τον πλάθει βάση τον πολιτισμό που κατέχει .
Τώρα στο κομμάτι που αναφέρεις … «Μηπως επειδη η λογικη σου (και η δικη μου παλαιοτερα) δεν μπορουν να δεχτουν την υπαρξη αυτου του κοσμου χωρις καποιο δημιουργο του ;;»…Μπορούν να δοθούν αρκετές ερωτήσεις , όπως ποιος έδωσε την αρχική εντολή για να ξεκινήσει η δημιουργία του σύμπαντος ; Γιατί τότε και όχι μετά ; Το σύμπαν έγινε ή υπήρχε πάντα ; Στην περίπτωση της μεγάλης έκρηξης , ο χρόνος γεννήθηκε μαζί με τον διαστελλόμενο χώρο ; Αληθεύει ότι από το σημείο μηδέν ξεκινούν δυο σύμπαντα ;
Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα ερωτήματα έχουν απόλυτη εξάρτηση με αυτό που εγώ λέω πρωταρχική δύναμη , και άλλοι Θεό

Το θέμα RMD , είναι ότι πραγματικά δεν μπορώ να σου δώσω μια απαντήσει , γιατί αν σου πω ότι γνωρίζω , τότε πραγματικά θα δουλεύω τον ίδιο μου τον εαυτό .
Και μην ξεχνάς ότι σπουδαία μυαλά αφιερώσανε την ζωή τους σε αυτά τα θέματα , χωρίς να μπορούν να απαντήσουν .

quote:
Στο κατω κατω αν δεχτουμε την υποθεση σου οτι υπαρχει δημιουργος θα πρεπει να απαντησεις στο αμεσο ερωτημα που προκυπτει .....ΠΟΙΟΣ δημιουργησε τον δημιουργο ; Αν χρησιμοποιουμε την στενη λογικη να την χρησιμοποιουμε παντα .

Φίλε μου αν δεχτούμε ότι κάποιος δημιούργησε τον Θεό , τότε αυτόν τον δημιουργό ποιος το δημιούργησε ;
Και πάει λέγοντας , ένας ατελείωτος κύκλος ερωτήσεων που δεν σταματάει ποτέ .

Αυτή η θεωρεία μου θυμίζει , Γνωστικούς , που πιστεύανε πως υπάρχει και άλλος Θεός εκτός τον δημιουργό , μια κατώτερη δύναμη που δημιουργήθηκε από τον Έναν , και που αυτή η κατώτερη δύναμη επέμβει με την καθοδήγηση του Ενός , και δημιούργησε το σύμπαν , με την διαφορά ότι αυτός ( κατώτερη δύναμη ) είναι ο Θεός που μας περιγράφει η Βίβλος . Ο Θεός τις τιμωρίας ( προπατορικό αμάρτημα ) της ζηλοφθονίας , και ότι άλλο περιγράφουμε στον θεό με ανθρώπινες αδυναμίες .

Οπότε καλέ μου RMD , τι πιστεύεις αυτές οι θεωρίες αποσκοπούν στο να αποδείξουμε το αναπόδεικτο ή στο να λάβουμε μια γνώση , που θα μας δώσουνε τα θεμέλια για να αποφύγουμε κάθε τι που μπορεί να μας παγιδεύσει λόγο μιας άγνοιας που θέλουν κάποιοι να έχουμε .

Πλάτων : Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο είναι να αποφεύγει να σκέπτεται .
Ηράκλειτος : Η φύση αγαπάει να κρύβεται .

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ

CROWL26Μέλος
08/03/2007, 13:03:32
quote:
Αγαπητε Dying_Incubus ειναι αιχμηροι οι χαρακτηρισμοι μου αλλα η ανθρωπινη ιστορια βριθει βλακειας και ηλιθιοτητας . Εκατομμυρια ανθρωποι πεθαναν και βασανιστηκαν με τον χειροτερο τροπο λογω της αγνοιας και της πιστης τους σ αστηρικτα και γελοια συστηματα εξουσιας δηλαδη τις διαφορες θρησκειες .

Στην εποχη μας θεωρω οτι ειναι απαραδεκτο να συνεχιζεται η ιδια κατασταση και η ανθρωπινη στενομυαλια , ο φανατισμος, η ηλιθιοτητα να βρισκονται στην εξουσια και να αναρωτιομαστε για θεους και διαβολους !! ΗΜΑΡΤΟΝ !!

@ RMD

Το θεωρώ τουλάχιστον άστοχο και βλάσθημο να κατηγορούμε από τον καναπέ μας ή τον υπολογιστή μας όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για τις αρχές και αντιλήψεις τους, τα πιστεύω τους έστω και αν σε κάποιους δεν αρέσουν.Κάποιοι πολέμησαν για πατρίδες, οικογένειες και θρησκείες μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού τους.Σε αυτούς οφείλουμε τιμή και δόξα γιατί χάριν σε αυτούς μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι και να λέμε ότι βλακεία θέλουμε μέσα στην ελαφρότητα της ελευθερίας και ασφάλειας που άλλοι μας εξασφάλισαν.

Φιλικά.-
ICXC

08/03/2007, 16:01:39
CROWL26:
«Το θεωρώ τουλάχιστον άστοχο και βλάσθημο να κατηγορούμε από τον καναπέ μας ή τον υπολογιστή μας όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για τις αρχές και αντιλήψεις τους, τα πιστεύω τους έστω και αν σε κάποιους δεν αρέσουν.Κάποιοι πολέμησαν για πατρίδες, οικογένειες και θρησκείες μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού τους.»

Κάποιοι πολέμησαν και έσφαξαν για την ελευθερία τους, και κάποιοι άλλοι έσφαξαν και βιαιοπράγησαν ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, για την επικράτηση ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ.

Επίσης, πάμπολλοι πολέμησαν και σκότωσαν χιλιάδες αθώων με λάβαρο την θρησκεία τους.

Υπάρχει λοιπόν όντως ο φόρος τιμής, αλλά εξίσου υπάρχει και πρέπει να υπάρχει Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ και η ανάδειξη της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

RMDΜέλος
08/03/2007, 22:19:15
quote:

quote:

@ RMD

Το θεωρώ τουλάχιστον άστοχο και βλάσθημο να κατηγορούμε από τον καναπέ μας ή τον υπολογιστή μας όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για τις αρχές και αντιλήψεις τους, τα πιστεύω τους έστω και αν σε κάποιους δεν αρέσουν.Κάποιοι πολέμησαν για πατρίδες, οικογένειες και θρησκείες μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού τους.Σε αυτούς οφείλουμε τιμή και δόξα γιατί χάριν σε αυτούς μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι και να λέμε ότι βλακεία θέλουμε μέσα στην ελαφρότητα της ελευθερίας και ασφάλειας που άλλοι μας εξασφάλισαν.

Φιλικά.-
ICXC

Δυστυχως αγαπητε CROWL26 και εγω και εσυ απο τον καναπε και τον υπολογιστη γραφουμε σ αυτο το φορουμ .

Θεωρω οτι η υπενθυμιση-υποδειξη της αναιτιας θυσιας εκατομμυριων ανθρωπων που σχετιζονταν με τις ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ τους περι θρησκειων , δεν ειναι ουτε βλασφημη , ουτε αστοχη .

Το οτι καποιος πεθαινει για καποια ιδανικα δεν τον καθιστα απαραιτητα ουτε ηρωα , ουτε εξυπνο , ουτε ιδεαλιστη , ουτε καλοπροαιρετο , ουτε αμοιρο ευθυνων και κυριως η "θυσια" του δεν τον απαλασσει απο την κριτικη . Επισης οι ενδεχομενη καλη του προθεση δεν εξαφανιζει το βλακωδες κινητρο (θρησκευτικος φανατισμος) .

Θα ηταν ενδιαφερον να μας πεις αν θελεις που βασιζεις την πιστη σου στην υπαρξη θεου ;; Στην αναγκη να μην αισθανεσαι μονος και ερημος στο συμπαν η σου φανερωθηκε στον ξυπνιο σου η σε εξ ακοης μαρτυρια (σου ειπαν , που τους ειπαν κλπ ) . Συγνωμη για το προκλητικο υφος γραφης αλλα ειναι προκλητικοτερο το μειλιχιο υφος αυτων που πιστευουν ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ .

RMDΜέλος
08/03/2007, 22:42:23
Αγαπητε elo αν , λεω αν καποια στιγμη μαθαινες οτι δεν υπαρχει δημιουργος , εντολεας , θεος , πρωταρχικη δυναμη θα αισθανοσουν ασχημα ; (ρωταω χωρις ιχνος ειρωνειας η κακοπροαιρετης διαθεσης)
08/03/2007, 23:07:31
quote:
Αγαπητε elo αν , λεω αν καποια στιγμη μαθαινες οτι δεν υπαρχει δημιουργος , εντολεας , θεος , πρωταρχικη δυναμη θα αισθανοσουν ασχημα ; (ρωταω χωρις ιχνος ειρωνειας η κακοπροαιρετης διαθεσης

Ειλικρινά RMD καθόλου .

Γιατί αυτό που κατανοώ εγώ σαν Θεό , δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας έχουνε μάθει .

Θεός για μένα είναι ο αέρας που αναπνέω , η βροχή που πέφτει πάνω μου , το χώμα που πιάνω από το έδαφος , τα δέντρα που μου δίνουνε σκιά για να δροσιστώ , ο ήλιος που με ζεσταίνει , τα αστέρια που λάμπουνε το βράδυ , το Σύμπαν που μας μαγεύει με την ομορφιά του ……

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου , για να πάψει να υπάρχει ο θεός , πρέπει να πάψουν να υπάρχουν όλα αυτά .

RMDΜέλος
09/03/2007, 00:05:22

Σ ευχαριστω elo . Δεν διαφωνω με την "οπτικη" σου .
Οι ανθρωποι ομως αντι να χαιρονται αυτο που εχουν ψαχνουν για εχθρους και αντιπαλους και "αφεντες" της ψυχης τους .
RMDΜέλος
09/03/2007, 00:07:06

Αν θελετε θα παρακαλουσα να απαντησετε , οσοι ενδιαφερεστε , στο ερωτημα που εθεσα παραπανω στον elo .
EPAITHSΜέλος
09/03/2007, 05:48:04
quote:

Όσοι πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για πατρίδες, οικογένειες και θρησκείες θα εννοείς τους πολέμους μας κατά των Τούρκων το έκαναν προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους απο ανθρώπους που είχαν το ίδιο άσχημο μικρόβιο τον θρησκευτικό φανατισμό.
Ο θρησκευτικός φανατισμός των μουσουλμάνων Τούρκων δέν έχει καμιά σημαντική διαφορά απο τον χριστιανικό όταν ήταν στις δόξες του, θα έλεγα καλύτερα οτι ήταν ηπιότερης μορφής. Πρόκειται για θρησκείες με κοινές ρίζες, καταγωγή, βασικές αρχές, Ιουδαιογενείς, έχοντες όλους τους λόγους να δημιουργήσουν ανθρώπους θρησκόληπτους και φανατικούς.
Δέν είναι τυχαίο και σήμερα άλλωστε την εποχή της διαστημικής τεχνολογίας, να εμφανίζεται ο Παρασκευαίδης με την παρέα του να απαιτούν απο τον λαό να ζήσει με προκαταλήψεις και ταμπού ξεχασμένα προ χιλιετιών.
Ο φανατισμός και η οπισθοδρόμηση είναι τα αποτελέσματα που οδηγεί ο φανατισμός απέναντι και στις δύο αυτές θρησκείες

09/03/2007, 08:42:55
Φίλε RMD, δεν διαφωνώ καθόλου στο ότι η ανθρώπινη Ιστορία βρίθει περιστατικών βλακείας κι ηλιθιότητας.
Ο φανατισμός είναι το χειρότερο άκρο στο οποίο μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο η πίστη του με αποτέλεσμα να καταστρέφει τόσο αυτόν όσο και τους γύρω του.

Σχετικά με το ερώτημα σου, η απάντηση που θα δώσω δεν διαφοροποιείται καθόλου από αυτήν του φίλου elo:

quote:
Θεός για μένα είναι ο αέρας που αναπνέω , η βροχή που πέφτει πάνω μου , το χώμα που πιάνω από το έδαφος , τα δέντρα που μου δίνουνε σκιά για να δροσιστώ , ο ήλιος που με ζεσταίνει , τα αστέρια που λάμπουνε το βράδυ , το Σύμπαν που μας μαγεύει με την ομορφιά του ……

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου , για να πάψει να υπάρχει ο θεός , πρέπει να πάψουν να υπάρχουν όλα αυτά .

Όταν αντικρύζεις όλη αυτή τη μαγεία και το μεγαλείο που υπάρχει γύρω μας, αισθάνεσαι πως όλα αυτά πρέπει να έχουν δημιουργηθεί από κάτι ανώτερο από εμάς.
Εμείς απλά είμαστε μία έκφραση αυτής της Δύναμης.
Κι αυτή η Δύναμη κι η ουσία της μπορεί να υπάρχει σε κάθε θρησκεία, μπορεί να προσεγγιστεί από κάθε θρησκεία.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως προσεγγίζεται μόνο από κάποια συγκεκριμένη και σαφώς δεν περιορίζεται σ' αυτήν.

Φίλε CROWL26, κάποιοι έδωσαν όντως την ζωή τους για να υπερασπιστούν αξίες κι ιδανικά που θεώρησαν ανώτερα κι από τον ίδιο τους τον εαυτό, ανάμεσα σ' αυτά κι η θρησκεία τους.
Σκέψου όμως πως πολλοί άνθρωποι πέθαναν λόγω του φανατισμού που τους επέφερε η τυφλή και δογματική τους προσήλωση σε ένα θρήσκευμα.
Η πίστη, αγαπητέ μου, έχει ως σκοπό στο να ελευθερώσει τον άνθρωπο και να τον βοηθήσει να φτάσει σε ένα ανώτερο εξελικτικό και συνειδησιακό επίπεδο, όχι να τον υποδουλώσει.
Και δυστυχώς από την Ιστορία μαθαίνουμε ότι τα εγκλήματα έχουν γίνει από όλες τις πλευρές γιατί πολύ απλά δεν κατανόησαν το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει η θρησκεία τους για αυτούς.
Ή πάλι αυτή χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει δικά τους θέλω και συμφέροντα...

In anticipation of my resurrection...

06/04/2007, 13:03:03
Λόγω των ημερών είπα να ξαναφέρω το θέμα πάλι στο προσκήνιο και να γράψω κάποιες απορίες μου .

Όλοι γνωρίζουμε την στιγμή της σταύρωσης του Χριστού , για τους δυο ληστές .
Ο ένας που δέχεται τον Χριστό...« Μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου » και ο άλλος που αμφιβάλει λέγοντας... « Ει συ ει ο Χριστός, σώσον σεαυτόν και ημάς »

Εδώ έρχεται και το ερώτημα μου .
Αλήθεια , έχετε σκεφτεί ή έχετε δει και από μια άλλη πλευρά την αμφισβήτηση του βλάσφημου ληστή , και του ληστή που πιστεύει ;

Ο ένας ( βλάστημος ) δεν αρνήθηκε ,ούτε αμφισβήτησε ,απλά έθεσε μια ερώτηση ( Αν …) .
Ο άλλος ληστής δέχτηκε χωρίς καμία αμφιβολία τον Υιό του Θεού ,επιπλήττοντας τον βλάστημο ληστή λέγοντας «Ουδέ φοβεί συ τον Θεόν;...”. Εμείς, συνεχίζει, δίκαια τιμωρούμεθα, ούτος δε ουδέν άτοπον έπραξε »

Πόσοι από εμάς έχουμε αναρωτηθεί και αμφιβάλει για αυτά που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε , βάζοντας πάντα μπροστά αυτό το τεράστιο ΑΝ ;

Η πόσοι από εμάς έχουμε πιστέψει κάτι ,απλά γιατί το νοιώθουμε ή έχουμε ανάγκη να το νοιώσουμε ;
Κοιτάξτε το τότε και το τώρα , τίποτα δεν έχει αλλάξει .
Ο άνθρωπος πάντα θα αμφιβάλει και θα αναρωτιέται , και πάντα θα δέχεται χωρίς να ψάχνει παραπέρα .

Το θέμα είναι ότι πίσω από αυτόν τον συμβολισμό της πίστης και της αμφιβολίας όπως μας τον έχουνε περάσει και όπως βλέπουμε από αυτήν την ιστορία με τους ληστές , αυτός που πιστεύει και δέχεται είναι ο ενάρετος , αυτός που πάντα θα έχει μια θέση δίπλα στον Θεό .
Και αυτός που αμφιβάλει και αναρωτιέται πάντα θα είναι μακριά από τον Θεό .

Το κατά πόσο από αυτά που έχω γράψει είναι σωστά η όχι ,είναι κάτι που πραγματικά το ψάχνω , και αυτό γιατί έχω μάθει να μην περιμένω το (θεϊκό) να έρθει από μόνο του, αλλά να ψάχνω μέσα από κάθε τι να το βρω ,να το ανακαλύψω .

06/04/2007, 14:59:44
Φίλε μου elo, το πιστεύεις ότι πριν λίγες ώρες σκεφτόμουν αυτό το θέμα κι έλεγα να το ανανεώσω?

Σχετικά με αυτό που ρωτάς:

quote:
Πόσοι από εμάς έχουμε αναρωτηθεί και αμφιβάλει για αυτά που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε , βάζοντας πάντα μπροστά αυτό το τεράστιο ΑΝ ;

Η πόσοι από εμάς έχουμε πιστέψει κάτι ,απλά γιατί το νοιώθουμε ή έχουμε ανάγκη να το νοιώσουμε ;
Κοιτάξτε το τότε και το τώρα , τίποτα δεν έχει αλλάξει .
Ο άνθρωπος πάντα θα αμφιβάλει και θα αναρωτιέται , και πάντα θα δέχεται χωρίς να ψάχνει παραπέρα .

Πιστεύω ότι όλοι μας αναρωτιόμαστε κι αμφιβάλλουμε.
Άλλωστε, δεν ξέρω κατά πόσο μας ωφελεί να δεχόμαστε άκριτα κάποια πράγματα και να μην τα ερευνούμε περισσότερο.
Άλλωστε, είναι στην φύση μας να "ψαχνόμαστε" γενικά...

Σχετικά με το παράδειγμα με τους 2 ληστές - τουλάχιστον όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη - πιστεύω πως ο ληστής εκ των αριστερών του Ιησού, δε μπόρεσε να γνωρίσει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του αυτό που αναγνώρισε ο εκ των δεξιών.
Η διαφορά όπως την αντιλαμβάνομαι είναι στο ότι ο πρώτος αρνήθηκε την πιθανότητα ο άνθρωπος επάνω στον σταυρό να είναι ο Ιησούς ενώ ο δεύτερος την δέχθηκε.
Δεν ξέρω, είναι λίγο μπερδεμένο!

09/04/2007, 01:43:08
quote:
Σχετικά με το παράδειγμα με τους 2 ληστές - τουλάχιστον όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη - πιστεύω πως ο ληστής εκ των αριστερών του Ιησού, δε μπόρεσε να γνωρίσει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του αυτό που αναγνώρισε ο εκ των δεξιών.
Η διαφορά όπως την αντιλαμβάνομαι είναι στο ότι ο πρώτος αρνήθηκε την πιθανότητα ο άνθρωπος επάνω στον σταυρό να είναι ο Ιησούς ενώ ο δεύτερος την δέχθηκε.
Δεν ξέρω, είναι λίγο μπερδεμένο!

Πράγματι Dying_Incubus είναι μπέρδεμα , γιατί άμα σκεφτείς το ηθικό δίδαγμα που βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι το ότι ο ένας ληστής που δέχτηκε τον Χριστό είναι δίπλα του στον ( παράδεισο ) , ενώ ο άλλος βρίσκεται στην κόλαση να καίγεται στα αιώνια καζάνια σαν αχνιστή σούπα .
Άλλωστε η ιστορία που μας μαθαίνουνε , όπως θέλουνε να μας την μαθαίνουνε , είναι ότι ο Χριστός δέχτηκε τον έναν ληστή επειδή αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον Υιό του Θεού, και για τον άλλο που απλά αμφισβήτησε , μην έχοντας την ευκαιρία πάνω στον σταυρό να γνωρίσει ,αφήνουν απλά να αιωρείται ένα δίδαγμα προς αποφυγή .

Όποιος αμφιβάλει και δεν δέχεται θα είναι πάντα μακριά από τον Θεό .

Η πλήρης αντίθεση με την διδασκαλία της αγάπης του Χριστού , που δεχότανε τους πάντες κοντά του , και τους έδινε την ευκαιρία να γνωρίσουν .
Όπως άλλωστε υπάρχει και μεγάλη αντίθεση με τον άπιστο Θωμά , τον μαθητή του που ενώ έζησε μαζί Του , άκουσε το κήρυγμα Του , είδε τα Θαύματα Του , παρόλα αυτά τον αμφισβήτησε μέχρι την στιγμή που έπιασε τα σημάδια από της πληγές της Σταύρωσης.

Έχεις δίκιο ,είναι μεγάλο μπέρδεμα , εκτός και αν το μπέρδεμα βρίσκεται μέσα μας ;

09/04/2007, 12:22:39
Φίλε μου, νομίζω κι εγώ πως το θέμα με το ληστή έρχεται σε ένα βαθμό αντίθετο προς την διδασκαλία αγάπης του Ιησού όπως παρουσιάζεται μέσα από την Καινή ΔΙαθήκη, εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο που δε μπορούμε να αντιληφθούμε.

quote:

Δεν ξέρω αν εννοεί τον οποιοδήποτε αμφιβάλλει για τον Ιησού, ίσως να εννοεί αυτόν που όχι μόνο αμφιβάλλει αλλά αρνείται ταυτόχρονα επειδή δε μπορεί να γνωρίσει.
Ομολογώ όμως πως πάντοτε με "βασάνιζαν" τέτοιου είδους ερωτηματικά.

Σε άλλες περιπτώσεις, βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι πριν αρνούνταν τον Ιησού και μάχονταν εναντίον της διδασκαλίας του να τον αποδέχονται.
Ένα παράδειγμα είναι ο Σαούλ.

Από την άλλη, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι έχουν γίνει κάποιες ανθρώπινες παρεμβάσεις στα κείμενα κι ότι έχουν γραφτεί αρκετά άλλα ευαγγέλια που αν τα εξετάζαμε όλα σφαιρικά, ίσως να ξεκαθάριζε περισσότερο το τοπίο.

09/04/2007, 15:18:03
quote:

Η πλήρης αντίθεση με την διδασκαλία της αγάπης του Χριστού , που δεχότανε τους πάντες κοντά του , και τους έδινε την ευκαιρία να γνωρίσουν .
Όπως άλλωστε υπάρχει και μεγάλη αντίθεση με τον άπιστο Θωμά , τον μαθητή του που ενώ έζησε μαζί Του , άκουσε το κήρυγμα Του , είδε τα Θαύματα Του , παρόλα αυτά τον αμφισβήτησε μέχρι την στιγμή που έπιασε τα σημάδια από της πληγές της Σταύρωσης.

Να ήταν μόνο ο Θωμάς καλά θα ήταν. Εδώ οι περισσότεροι μαθητές του Ιησού δεν πίστευαν σε αυτόν, δηλ σε αυτό που έλεγε ότι ήταν. Δες τι έγινε όταν αναστήθηκε. Επρεπε να τον δουν οι ίδιοι με τα μάτια τους, για να το πιστέψουν και αυτό πάλι με δυσκολία. Αρα, ξαναγυρνάμε στην παλιότερη ερώτηση, τι ακριβώς πίστευαν οι μαθητές για τον δάσκαλό τους πριν την ανάσταση του;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

dimitris2Μέλος
09/04/2007, 23:48:39
Λέμε ότι ο Θεός είναι Υπερούσιος.
Τι σημαίνει αυτό;
Οτι ανήκει σε άλλη ουσία.
Υπάρχει η ουσία του Θεού.
Η ουσία των αγγέλων αρχαγγέλων κλπ.
Η ουσία των ανθρώπων.
Η ουσία των ζώων
Η ουσία της ύλης.
Ο άνθρωπος επειδή έχει σώμα και ψυχή, μετέχει στην ουσία ζώων και πνευμάτων σαν ενδιάμεσος κρίκος.
Αλλά η γνώση από τη μια ουσία στην άλλη έχει τεράστιο χάσμα ενδιάμεσα.
Δηλαδή αν προσπαθήσω να εξηγήσω στην πανέξυπνη γατούλα μου φιλοσοφικές θεωρίες θα μου απαντήσει με ένα χασμούρημα.
Ετσι και γιατί ο Χριστός σήμερα έχει στον παράδεισο μόνο το ληστή και όχι τους αποστόλους , τους οσίους, τους αγίους, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το απαντήσουμε.
Για μας η λέξη ληστής είναι μια ταυτότητα.
Ονομάζουμε ληστή κάποιον που τον ταυτίζουμε με κάτι.
Ο Θεός κάτι είδε στο ληστή που δεν μπορούμε εμείς να το δούμε και τον κάλεσε στον παράδεισο.

09/04/2007, 23:53:38
quote:
Να ήταν μόνο ο Θωμάς καλά θα ήταν. Εδώ οι περισσότεροι μαθητές του Ιησού δεν πίστευαν σε αυτόν, δηλ σε αυτό που έλεγε ότι ήταν. Δες τι έγινε όταν αναστήθηκε. Επρεπε να τον δουν οι ίδιοι με τα μάτια τους, για να το πιστέψουν και αυτό πάλι με δυσκολία. Αρα, ξαναγυρνάμε στην παλιότερη ερώτηση, τι ακριβώς πίστευαν οι μαθητές για τον δάσκαλό τους πριν την ανάσταση του;

Πράγματι Ostria, είναι γνωστό άλλωστε το σημείο που τους μιλάει η Μαρία η Μαγδαληνή ότι τον είδε αναστημένο , και όλοι κοιτάγανε με απορία μην πιστεύοντας τα λόγια της .
Από την άλλη όμως όλοι έχουμε αναρωτηθεί ,το κατά πόσο έχει αλλοιωθεί η Καινή διαθήκη .
Γιατί όμως μας περνάνε τόσο ξεκάθαρα την δυσπιστία των μαθητών του Χριστού για την ανάσταση του ;
Λίγο μπερδεμένα τα πράγματα ,δεν νομίζεις ;

Εδώ βέβαια πρέπει να συμφωνήσω απόλυτα με τον Dying_Incubus σε αυτό που λέει . «Άλλωστε, είναι στην φύση μας να "ψαχνόμαστε" γενικά»

10/04/2007, 00:45:19
quote:
Για μας η λέξη ληστής είναι μια ταυτότητα.
Ονομάζουμε ληστή κάποιον που τον ταυτίζουμε με κάτι.
Ο Θεός κάτι είδε στο ληστή που δεν μπορούμε εμείς να το δούμε και τον κάλεσε στον παράδεισο.

Δηλαδή dimitris2 για να καταλάβω καλύτερα το σκεπτικό σου ,θέλεις να πεις ότι ο Χριστός είδε κάτι εσωτερικά στον ένα ληστή ,ενώ στον άλλον δεν μπόρεσε να δει τίποτα .
Αν θυμάμαι καλά όμως ο Χριστός πάντα ήτανε ανοιχτός και δίπλα σε όλους τους ανθρώπους ,πόρνες ,ληστές ,απατεώνες ,και πολλές φορές από ότι γνωρίζουμε αυτό προκαλούσε την αντίθεση στους μαθητές του .
Όταν τον καλούσανε πήγαινε παντού ,ποτέ δεν κοίταγε ( από ότι γνωρίζουμε ) αν τον πιστεύανε ή αν έπρεπε να τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουνε τρόπο ζωής .
Όλους τους είχε στην ίδια μοίρα και όλοι είχαν την ίδια ευκαιρία στο να γνωρίσουν .

Για αυτό αναφέρθηκα και στον ληστή που δεν τον αρνήθηκε , αλλά την στιγμή του πόνου πάνω στον σταυρό αναρωτήθηκε ..Αν είσαι ; …

Αυτός τουλάχιστον δεν τον γνώρισε !!!
Ενώ κάποιοι άλλοι τον γνωρίσανε ,και παρόλα αυτά τον αμφισβήτησαν