ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Lock_Smith30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Lock_SmithΜέλος
13/02/2008, 22:50:22
Καλησπέρα,

Έχω αρκτετές ημέρες να επισκεφθώ το forum και βλέπω εξελίξεις.

Dying_Incubus:

quote:
θα σε παρακαλούσα μόνο να αποφεύγεις την χρήση του β' προσώπου πληθυντικού αριθμού όταν απευθύνεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο συνομιλητή σου.
Η χρήση του πολλές φορές τείνει να "ομαδοποιεί" τους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί μεν να έχουν ένα κοινό σύνολο απόψεων αλλά σίγουρα έχουν την δική τους ατομικότητα και προσωπικότητα.

Κι εγώ απο την πλευρά μου μη θέλωντας σε καμιά περίπτωση να θίξω ανθρώπους οι οποίοι συνειδητά μένουν έξω απο νοοτροπίες "Σταυροφόρου", επιλέγω να τηρήσω την αποφυγή του άνω πληθυντικού αριθμού, δηλώνω όμως οτι τυγχόν χρήση του θα απευθύνεται σε ομάδες του παρελθόντος οι οποίες έδρασαν μαζικά διαπράτοντας κάποιο - σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα - έγλημα, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα ομαδοποιήσω τους συνομιλητές μου για να τους ταυτίσω με καταστάσεις που δεν τους αρμόζουν.

Samuel1974 :

quote:
Απ όσο έχω διαβάσει, η ετυμολογία της λέξης δεν έχει ερμηνευτεί ακόμα πλήρως και οι προσπάθειες να συνδέσουνε τη λέξη με κάποια χετιτική ή ινδοευρωπαϊκή ρίζα έχουνε αποτύχει. Εάν εσύ τώρα σαν διακεκριμένος γλωσσολόγος έχεις μία άλλη θεωρία, ορίστε να τη δούμε.

Πρώτα απ' όλα δεν είμαι γλωσσολόγος.
Η λέξη - απ' όσο έχεις διαβάσει??? - έχει ερμηνευτεί στην δημοτική μιας και είναι καθαρά ελληνική λέξη.
Φαρμακεία λοιπόν σημαίνει μαγεία και φαρμακός σημαίνει μάγος (ο μάγος της φυλής π.χ.), μεθύστερες χρονολογικά λέξεις απαύγασμα της φαρμακείας είναι η γητειά και τελικά η μαγεία.

Απ' όσο γνωρίζει ο κόσμος η επίσημη θρησκεία της αρχαίας Ελλάδας ήταν το Δωδεκάθεο και όχι οι προ - παγανιστικές θρησκείες, οι οποίες δεν ήταν απαγορευμένες με την προϋπόθεση όμως να μην εν περιέχονται σε αυτές ανθρωποθυσίες.

Επίσης και μόνος σου λες:

quote:
πήρανε το ιερατικό αξίωμα απο την οικογένεια του Ζοίλου.

Δεν έγινε ακριβώς έτσι, αφενός διότι δεν υπήρχε ιερατικό αξίωμα στην αρχαία ελλάδα, ο ιερέας ήταν πάντοτε κάποιος κοινός άνθρωπος ας πούμε γεωργός ο οποίος φορούσε το άμφιο μέχρις τελέσεως του μυστηρίου και κατόπιν επέστρεφε στην εργασία του,(εξερούνταν μόνον οι μάντες & μάντισες που ηγούντω ιερών ναών με το όνομα μύστες), αφ' ετέρου διότι όποιον εσυλάμβαναν να πράτει ανθρωποθυσία τον δίκαζαν και τον εξόριζαν ή τον λιθοβολούσαν (ή και τα 2).

Αν λοιπόν η αναφορά του Πλούταρχου εις ένα εγκληματικό στοιχείο σε έκανε να βγάλεις το συμπέρασμα οτι οι αρχαίοι έλληνες ήταν ανθρωποφάγοι τότε η εντύπωση που μου δίνεις εσύ και οι όποιοι διδάσκουν αυτές τις χαζομάρες είναι η χείριστη.
Είναι σαν να μου λες οτι ο δικογράφος που περιγράφει στα δικόγραφα τις πράξεις του Κατσούλα του Δημ,ητροκάλη και της Μαριέτη είναι κι αυτός Σατανιστής! Είναι λογική αυτή?

quote:
Ο Στράβων 10.2.9 αναφέρει πως φορούσανε φτερά στον θυσιαζόμενο και τον γκρεμίζανε απο τον γκρεμό για να πετάξει στην αγκάλια του Απόλλωνα...

Τον Βλάκωνα και τον Χάζωνα τους ξέρεις?

Φίλε, τέλος συζήτησης επ' αορίστω._

Europaios2:

quote:
Επειδή ο Λώτ ήταν μεγάλος στην ηλικία και δεν υπήρχε άλλος άνδρας εκεί οι 2 αδερφές προκειμένου να αποκτήσουν απογόνους και φοβούμενες το θάνατο του πατέρα τους αποφάσισαν να τον μεθύσουν προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά και αφού το πέτυχαν έκαναν σεξ μαζί του!

Δικαιολογίες τύπου Europaios, ο Λωτ και οι κόρες του σύντομα έφτασαν σε άλλη πόλη, δεν ήταν η συντέλεια του κόσμου μόνον τα σόδομα καταστράφηκαν, απλούστατα έχουμε μια ομολογία της παιδεραστίας στην ιουδαϊκή - προ Χριστιανική κουλτούρα, γιατί δηλαδή δεν μπορείς να δεχθείς την αλήθεια?
Δεν σε κάνει συνένοχο, δεν κάνει συνένοχο κανέναν επειδή ακολουθεί μια τάδε θρησκεία, αυτά ήταν ήθη και έθιμα ενός λαού ο οποίος εκ των πραγμάτων ήταν πίσω απο άλλους πολιτισμούς - οι οποίοι είχαν δοκιμάσει και αυτοί κάποτε τέτοια έθιμα - και αυτό είναι όλο.

Στην παλαιά διαθήκη υπάρχει και η ιστορία του Ιωνά που τον θυσίασαν οι δικοί του άνθρωποι για να κατευνάσουν την αγριεμένη θάλασσα και ο Θεός το δέχτηκε πολύ καλά αυτό.
Τι σημαίνει αυτό? Οτι ο europaios αμα βρεθεί σε καράβι και πέσει σε αγριεμένη θάλασσα θα πετάξει καμιά γριά μέσα στο νερό για να μην του έρθει ναυτία?

Τα συμπεράσματα που βγάζω εγώ είναι τούτα:
1)Κανένας πολιτισμός δεν ήταν ουτοπικός, αν υπήρχε τέτοιος πολιτισμός δεν θα είχε νόημα η λέξη "ουτοπικό".
2)Όλοι οι πολιτισμοί περάσανε το στάδιο της εξέλιξής τους - σε διαφορετικό χρονικό στάδιο - δοκιμάζοντας πράγματα που εμείς θεωρούμε σήμερα κατάπτυστα αλλά κάνουμε παράληλλα πράγματα που έτσι κι αλλιώς είναι κατάπτυστα.
3)Η αρχαία Ελλάδα με κεφαλή το αρχαίο κράτος των Αθηνών ήταν είναι και θα είναι το λίκνο του πολιτισμού και των επιστημών,
"Είναι μεγάλη απογοήτευση για έναν επιστήμονα να ανακαλύπτει κάτι και μετά να μαθαίνει οτι τελικά το είχαν ανακαλύψει οι αρχαίοι έλληνες ή έστω οτι είχαν γράψει γι' αυτό" Arthur Klark, πέρας.
4)Το - προσωρινό - τέλος της αρχαίας Ελλάδας άρχισε να γράφεται με την άνοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και την προσβολή της πλουτοκρατίας, αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα γίνει topik σε κάποια φάση απο εμένα.
5)Οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας απο την Ελλάδα είναι κατασκεύασμα κάποιων θερμοκέφαλων σημερινών Ιεραπόστολων που νομίζουν οτι η επανάδειξή της τείνει να απειλήσει το κύρος του Χριστιανισμού, καθαρά επιθετική στάση η οποία πρέπει να περιθωριοποιηθεί για να μην υπάρξουν μεταγενέστερα έκτροπα.

Τα ξαναλέμε καλό βράδυ, ώρα για δουλειά.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

14/02/2008, 10:26:10
Αγαπητέ Lock_Smith, χαίρομαι ειλικρινά που κατανόησες το μήνυμα που σου είχα απευθύνει.

quote:
4)Το - προσωρινό - τέλος της αρχαίας Ελλάδας άρχισε να γράφεται με την άνοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και την προσβολή της πλουτοκρατίας, αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα γίνει topik σε κάποια φάση απο εμένα.

Θεωρώ πως θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να συζητήσουμε για αυτό το θέμα όποτε ανοίξεις το νέο θέμα.
Αναμένουμε λοιπόν!

In anticipation of my resurrection...

14/02/2008, 11:34:20
quote:
Europaios2:
Επειδή ο Λώτ ήταν μεγάλος στην ηλικία και δεν υπήρχε άλλος άνδρας εκεί οι 2 αδερφές προκειμένου να αποκτήσουν απογόνους και φοβούμενες το θάνατο του πατέρα τους αποφάσισαν να τον μεθύσουν προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά και αφού το πέτυχαν έκαναν σεξ μαζί του!

Lock_Smith:
Δικαιολογίες τύπου Europaios, ο Λωτ και οι κόρες του σύντομα έφτασαν σε άλλη πόλη, δεν ήταν η συντέλεια του κόσμου μόνον τα σόδομα καταστράφηκαν, απλούστατα έχουμε μια ομολογία της παιδεραστίας στην ιουδαϊκή - προ Χριστιανική κουλτούρα, γιατί δηλαδή δεν μπορείς να δεχθείς την αλήθεια?
Δεν σε κάνει συνένοχο, δεν κάνει συνένοχο κανέναν επειδή ακολουθεί μια τάδε θρησκεία, αυτά ήταν ήθη και έθιμα ενός λαού ο οποίος εκ των πραγμάτων ήταν πίσω απο άλλους πολιτισμούς - οι οποίοι είχαν δοκιμάσει και αυτοί κάποτε τέτοια έθιμα - και αυτό είναι όλο.

Στην παλαιά διαθήκη υπάρχει και η ιστορία του Ιωνά που τον θυσίασαν οι δικοί του άνθρωποι για να κατευνάσουν την αγριεμένη θάλασσα και ο Θεός το δέχτηκε πολύ καλά αυτό.
Τι σημαίνει αυτό? Οτι ο europaios αμα βρεθεί σε καράβι και πέσει σε αγριεμένη θάλασσα θα πετάξει καμιά γριά μέσα στο νερό για να μην του έρθει ναυτία?

-Δικαιολογία? αυτό ακριβώς γράφει η Παλαιά Διαθήκη! Σίγουρα τα ήθη και τα έθιμα της κάθε εποχής και λαού διαφέρουν.
-Θα με βοηθούσες εάν μου έλεγες πότε χρονολογικά συνέβησαν αυτά!
-Την άποψη μου νομίζω ότι την έχεις νοήσει!
-Θα σταθώ στα 2 αυτά σημεία σου......
quote:

5)Οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας απο την Ελλάδα είναι κατασκεύασμα κάποιων θερμοκέφαλων σημερινών Ιεραπόστολων που νομίζουν οτι η επανάδειξή της τείνει να απειλήσει το κύρος του Χριστιανισμού, καθαρά επιθετική στάση η οποία πρέπει να περιθωριοποιηθεί για να μην υπάρξουν μεταγενέστερα έκτροπα.

1)-Το τέλος της αρχαίας Ελλάδας δεν οφείλεται κατεμέ στη Δημοκρατία! αλλά στη διχόνοια και στην τρέλα της εξουσίας!
2)-Επίθεση χωρίς λόγο δε γίνεται! Εδώ γίνεται μία προσπάθεια να γίνει μία διάκριση σε αυτούς που αγαπούν την αρχαία Ελλάδα και στους Χριστιανούς που δεν την αγαπούν! Ότι ποιο ελεεινό! η αγάπη για την πατρίδα ξέρεις που φαίνεται? στις πράξεις του καθενός!
-Αγαπάς την πατρίδα? ή πιο πολύ το προσωπικό σου συμφέρον?
-Σε θέμα που ανοίχτηκε σχετικά με το Μακεδονικό σε πρόταση για πραγματική δράση ώστε να πιέσουμε τους βουλευτές μας! 2 εμφανίστηκαν με το ''ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ'', εγώ και ο αδιάβαστος! που είσανε όλοι αυτοί που αγαπάν την αρχαία Ελλάδα και νοιάζονται για τη μαμά πατρίδα? πως το είπαμε? μακρυά από μας αυτό το πικρό ποτύριο!
-Το κίνητρο φιλαράκο δεν είναι οι αγαθές προθέσεις! αυτές στα μικρά παιδάκια! τι κίνητρο είναι να πουλήσουμε κανά βιβλίο και αν γίενεται γιατί όχι? και μια νέα θρησκεία! στο κάτω κάτω γιατί να πλουτίζουν μόνο οι Δεσποτάδες! τι είναι αυτοι? πονηροί? και εμείς είμαστε οι κουτοί της παρέας?...........................
-Όπως παντού έτσι όμως και εδώ θα υπάρχουν και οι αγαθές προθέσεις, μόνο που, όπως παντού θα είναι σταγόνα στον ωκεανό! Τα άλλα τ' ακούω βερεσέ!
quote:
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ:
Παρόλα αυτά το ότι καταδίκασα την ένοια της Θεοποίησης στην Παγκόσμια Ιστορία δεν είχε να κάνει με επιμέρους καταστάσεις, αλλά με τη γενικότερη λανθασμένη ψυχολογία της ανθρωπότητας.

Και είναι αλήθεια ότι τα Ιερατεία ανά τους πολιτισμούς του κόσμου δεν υπήρξαν ποτέ θετικές πηγές ενέργειας για τους πολιτισμούς που εξυπηρετούσαν. αλλά επειδή λειτουργούσαν σαν κράτος σε κράτος με το παραπέτασμα της Θεοποίησης, με παροτρύνσεις και συνωμοσίες κατόρθωναν να εκφυλιζουν αυτούς τους πολιτισμούς.

-Τ κάθε ιερατείο της κάθε θρησκείας εμείς το αναδύουμαι στο χέρι μας είναι να το τιθασεύσουμε! στο χέρι μας είναι αλλά όταν μπαίνουν συμφέροντα οικονομικά και εξουσιαστικά τότε κάνουμε τον κουτόνε!
-Αν δούμε όλες οι θρησκείες μιλάνε για αγάπη! που είναι όμως? πιος φταίει? η θρησκεία ή το ιερατείο που υποτίθεται ότι την υπηρετεί?
-Φταίει ο Χριστός για τις δολοφονίες των Χριστιανών? φταίει ο Βούδας για τις δολοφονίες των Κινέζων? φταίει ο Θεός των α-θέων ή α-θρήσκων για τις δολοφονίες του Χίτλερ?
-Μήπως φταίει ο άνθρωπος? μήπως φταίει το χρήμα? μήπως αν εφαρμόζαμε τα μισά από ότι διδάσκουν οι θρησκείες ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος?
-Έχει σημασία αν είσαι Χριστιανός ή ά-θεος ά-θρησκος Μουσουλμάνος...κ.λ.π. τη στιγμή που είσαι παλιάνθρωπος? κλέφτης και λοπωδύτης? ή έχει σημασία το αντίθετο?
-Θαρείς ότι το Μεσαίωνα εάν δεν έκαναν το κυνήγι μαγισσών! χάρι του Χριστιανισμού! δε θα είχαν βρει άλλον τρόπο για να επιβάλουν τους στόχους τους?
-Πιον προσβάλουμε όταν καταφερόμαστε εναντίων του Χριστού, τον Χριστό ή το Ιερατείο?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

17/02/2008, 23:32:45
quote:
europaios2
-Τ κάθε ιερατείο της κάθε θρησκείας εμείς το αναδύουμαι στο χέρι μας είναι να το τιθασεύσουμε! στο χέρι μας είναι αλλά όταν μπαίνουν συμφέροντα οικονομικά και εξουσιαστικά τότε κάνουμε τον κουτόνε!

Φίλε europaios2 , δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα . Και εξηγούμαι .
Πώς είναι δυνατόν επί παραδείγματι να αναδείξης ένα ιερατείο για την εκκλογή του οποίου δεν σε ρωτάει κανένας ; Και με ποιό τρόπο μπορείς να το τιθασσεύσης , ειδικότερα όταν το στηρίζουν οι πολικοί , με αμοιβαία ανταλλάγματα ;
Θα μου πης ίσως ότι μπορούμε να το μποϊκοτάρουμε , όμως για να γίνη κάτι τέτοιο χρειάζονται νοήμονες πιστοί με κρίση . Όμως στην περίπτωσή μας αυτοί αποτελούν μειοψηφία .
Οι πιό πολλοί από αυτούς που συρρέουν στις εκκλησίες , θα πήγαιναν στην ακόμα και αν χοροστατούσε ο... Γιαγκούλας .

quote:
europaios2 -Αν δούμε όλες οι θρησκείες μιλάνε για αγάπη! που είναι όμως? πιος φταίει? η θρησκεία ή το ιερατείο που υποτίθεται ότι την υπηρετεί?

Εδώ φίλε europaios2 , με εκπλήσσεις ευχάριστα και συμφωνώ μαζί σου , ότι άλλα διδάσκουν και άλλα πράττουν , πράγμα που για μένα σημαίνει οτι ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε στον κόσμο .
anassaΝέο Μέλος
19/02/2008, 04:20:22
Γειά σας κ απο μένα.Είμαι καινούρια στο forum.
Παιδιά,νομίζω οτι χάσατε το νόημα ή τουλάχιστον βάλατε λάθος τίτλο,θα σας πρότεινα το <<ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ VS ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ>>...Αυτή η μάχη δεν κόπασε 2000 χρόνια κ Όσο κ αν τρωγεστε δε θα νικήσει κανείς.Δε θέλω να ανοίξω πυρά.Αν σκαλίζεται την ιστορία κ ψάχνετε παραπτώματα για να κράζεστε θα είναι μια μεγάλη ενότητα,αλλά δε θα καταφέρεται τίποτα.Έχουν πολλά κοινά στοιχεία (καλά-κακά)-π.χ. τα ιερατεία,τους φονους,τα ψεύδη,αλλά κ τη διδασκαλία για αγαπη που ποτε κανείς δε τηρεί...΄Ολες οι θρησκειες εξυπηρετουν σκοπούς.(Το οπιο του λαού...)αλλα εχουν κ κατι να πουν...Μιλατε για πατροα θρησκεια αλλα δεν ειδα να ξεχωρισει το ηθος κ η αρετη...εμβαθυνετε λιγο.

Edited by - anassa on 19/02/2008 06:07:34

19/02/2008, 09:49:22
anassa καλώς ήρθες στο ESOTERICA .

Χαίρομαι ειλικρινά όταν διαβάζω τέτοιες απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν σε έναν σωστό διάλογο και όχι να τον πυροδοτήσουν ..

19/02/2008, 12:43:19
quote:

Μιλατε για πατροα θρησκεια αλλα δεν ειδα να ξεχωρισει το ηθος κ η αρετη...εμβαθυνετε λιγο.

Edited by - anassa on 19/02/2008 06:07:34

Καλώς ήλθες anassa.
Είπες μεγάλη αλήθεια.
Τρία χρόνια τώρα, εδώ μέσα, αυτό λέω και εγώ αλλά "κάνουν τους Κινέζους".
Αυτό που θα διαπιστώσεις και εσύ, είναι πως ο στόχος τους είναι το πώς θα σπιλώσουν το Χριστιανισμό και τίποτα άλλο.
Οτιδήποτε άλλο κι αν πουν, είναι απλά λόγια του αέρα, χωρίς αντίκρισμα.

anassaΝέο Μέλος
20/02/2008, 05:40:31
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα αν κ θα δυσανασχετήσω τον Ψηλό.Θα μπω κ εγω στο τρυπάκι σας κ θα βγω εκτός θέματος-αλλωστε αυτό είναι στη πραγματικότητα το θέμα,απ'οτι φαίνεται.
Θέλω απλά να κάνω μια επεξήγηση για τα όσα είπα χθές,γιατί προφανώς τα φερατε στα δικά σας μέτρα κ σταθμά...το θέμα το οποίο ξεκίνησα εγω να διαβάσω ήταν για την θεοποιηση στα αρχαία χρόνια...κ το μόνο που βρήκα εδω μέσα ήταν το...πόσο ανοιχτομπούταήταν η Ελένη κ η Φρύνη κ άλλα τέτοια.Δε με νοιάζει!Δεν θέλω να πάρω το μέρος ούτε των μεν,ούτε των δε,αλλά...οι χριστιανοί<<ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ>> κ βγάζεται μαχαίρια (!) κ οι ελληνιστές ή δωδεκαθειστες ή κ εγω δεν ξερω τι άλλο,χυδαιολογείτε κ κολλάτε σε πράγματα μικρά(ή αν όχι μικρά,εκτος θέματος)!Αυτό είναι το Ελληνικό πνέυμα που προσπαθείται να αναδείξετε;Αυτή είναι η οδός της αρετής;
Δηλώνετε όλοι οπαδοί σε κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν ξέρετε καν τι υποστηρίζει...Ή δεν το υποστηρίζετε όπως θα άρμοζε.

Δίνω ενα τέλος σε αυτή τη συζήτηση.
κ ζητω συγγνωμη που έγινα τοσο κακιά με την πρωτη γνωριμία...
Φαντάσου να είχες εμένα γιαγιά ή πεθερά....
Δεν ξέρω για το τι κάνει ο Αλάχ στον παράδεισο αλλά σίγουρα η κόλαση θα έχει γυναίκες σαν εμένα...

20/02/2008, 07:23:23
Θα ήθελα κι εγώ να σε καλωσορίσω από τη μεριά μου και να σου υπενθυμίσω πως ένα forum σαν κι αυτό, είναι ουσιαστικά ένας μικρόκοσμος, καθ'ομοίωση και σχεδόν κατ'εικόνα του πραγματικού κόσμου.

Ο καθένας εδώ μέσα, αγαπητή φίλη, όπως και στη ζωή, δίνει απ' αυτό που έχει και απ'αυτό που είναι.

Κάποιος που έχει άποψη, θα δώσει άποψη. Κάποιος που έχει γνώση, θα προσφέρει γνώση. Κάποιος που είναι φανατικός, θα δώσει από το φανατισμό του. Κάποιος που είναι φαιδρός, θα δώσει από τη φαιδρότητά του. Κάποιος που δεν έχει τίποτε, θα δώσει την κενότητά του.

Και, όπως και στον πραγματικό κόσμο, θα εκπλαγείς βλέποντας πόσους μπορείς να συναντήσεις απ'όλες τις κατηγορίες...

Και πάλι καλώς ήρθες.

macedon

21/02/2008, 17:27:57
quote:

europaios2

Sesostris:
Φίλε europaios2 , δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα . Και εξηγούμαι .
Πώς είναι δυνατόν επί παραδείγματι να αναδείξης ένα ιερατείο για την εκκλογή του οποίου δεν σε ρωτάει κανένας ; Και με ποιό τρόπο μπορείς να το τιθασσεύσης , ειδικότερα όταν το στηρίζουν οι πολικοί , με αμοιβαία ανταλλάγματα ;
Θα μου πης ίσως ότι μπορούμε να το μποϊκοτάρουμε , όμως για να γίνη κάτι τέτοιο χρειάζονται νοήμονες πιστοί με κρίση . Όμως στην περίπτωσή μας αυτοί αποτελούν μειοψηφία .
Οι πιό πολλοί από αυτούς που συρρέουν στις εκκλησίες , θα πήγαιναν στην ακόμα και αν χοροστατούσε ο... Γιαγκούλας .

Yπάρχουν πολλοί τρόποι Sesostris
-Σε καμία όμως περίπτωση η αποχή από την εκκλησία!
-Ένας για παράδειγμα είναι ο οικονομικός αποκλεισμός της ενορίας όπου γίνονται τα ντράβαλλα! άλλος είναι ο μη χαιρετισμός του παππά ή του Δεσπότη που έχουν ξεφύγει από την αποστολή τους! άλλος είναι η απάιτηση για εξίσωση των μισθών στο ύψος του παππά ώστε να μην έχουν κίνητρο οι επίορκοι!
-Είναι πολλοί τρόποι!

quote:

europaios2
-Αν δούμε όλες οι θρησκείες μιλάνε για αγάπη! που είναι όμως? πιος φταίει? η θρησκεία ή το ιερατείο που υποτίθεται ότι την υπηρετεί?
Sesostris:
Εδώ φίλε europaios2 , με εκπλήσσεις ευχάριστα και συμφωνώ μαζί σου , ότι άλλα διδάσκουν και άλλα πράττουν , πράγμα που για μένα σημαίνει οτι ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε στον κόσμο

-Δε με παρακολουθείς καθόλου φαίνεται!
-Δε σημαίνει ότι όποιος δεν τα εφαρμόζει απλά δεν τα πιστεύει.
-Να στο πω αλλιώς θέλει τεστάρισμα γερό για να εξοστρακυστούν από την εκκλησία οι επίορκοι και φιλοχρήματοι ιερείς όλων των βαθμίδων! και για να γίνει αυτό θα πρέπει πάνω από όλα να μειωθούν οι μισθοί των υψιλόβαθμων για να αναγκαστούν όσοι είναι λοποδύτες να την κάνουν
quote:
macedon:
Και, όπως και στον πραγματικό κόσμο, θα εκπλαγείς βλέποντας πόσους μπορείς να συναντήσεις απ'όλες τις κατηγορίες...

-Nαι! και για να σε βοηθήσω εάν συμφωνείς με την άποψη κάποιου είσαι καλή, έξυπνη και ωραία! αν διαφωνείς είσαι ανόητη άσχημη και κακιά!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

21/02/2008, 23:47:43
quote:
europaios2
Yπάρχουν πολλοί τρόποι Sesostris
-Σε καμία όμως περίπτωση η αποχή από την εκκλησία!
-Ένας για παράδειγμα είναι ο οικονομικός αποκλεισμός της ενορίας όπου γίνονται τα ντράβαλλα! άλλος είναι ο μη χαιρετισμός του παππά ή του Δεσπότη που έχουν ξεφύγει από την αποστολή τους! άλλος είναι η απάιτηση για εξίσωση των μισθών στο ύψος του παππά ώστε να μην έχουν κίνητρο οι επίορκοι!
-Είναι πολλοί τρόποι!

Φίλε europaios2 , είναι τόσα πολλά τα έσοδα της εκκλησίας και μάλιστα αφρολόγητα που δεν θα ιδρώσει το αυτί τους .
Ύστερα τί σου φταίει ο παπάς (αν φυσικά ανήκει στους ελάχιστους σωστούς) , για να μη τον χαιρετίσης ; Και ποιό θα είναι το αποτέλεσμα ;
Το πολύ - πολύ να αναρωτηθή ο άνθρωπος , τί τού 'χω κάνει αυτουνού και μου κρατάει μούτρα .

Λες : <<σε καμία περίπτωση αποχή από την εκκλησία>> >
Γιατί ; Είναι αναγκη να εκκλησιαστής ; Μήπως ο Χριστός σύμφωνα με την θρησκεία σου , δεν είπε : Ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς ο οίκος του πατρός μου , πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να προσευχηθής οπουδήποτε και ταυτόχρονα να δείξης τη δυσαρέσκειά σου .

quote:
europaios2
-Δε με παρακολουθείς καθόλου φαίνεται!
Προσπαθώ φίλε μου , προσπαθώ .

quote:
europaios2
-Δε σημαίνει ότι όποιος δεν τα εφαρμόζει απλά δεν τα πιστεύει.

Ένας προμαρξιστής φιλόσοφος (ο Μπακούνιν αν θυμάμαι καλά) , έλεγε : Αν δεν ζείς σύμφωνα με το πιστεύω σου , τοτε έχεις κάνει πιστεύω τον τρόπο ζωής σου .
Είχε άδικο ;;;
quote:
europaios2-Να στο πω αλλιώς θέλει τεστάρισμα γερό για να εξοστρακυστούν από την εκκλησία οι επίορκοι και φιλοχρήματοι ιερείς όλων των βαθμίδων! και για να γίνει αυτό θα πρέπει πάνω από όλα να μειωθούν οι μισθοί των υψιλόβαθμων για να αναγκαστούν όσοι είναι λοποδύτες να την κάνουν
Αν γίνη κάτι τέτοιο φίλε μου , στην εκκλησία θα μείνουν μόνο οι..... "Αγιογραφίες"

21/02/2008, 23:50:15
Φίλη anassa καλώς ήλθες στην παρέα μας ,
Εδώ θα διαβάσης πολλές απόψεις , άλλες ιστορικά σωστές , και άλλες διαστρεβλωμένες προκειμένου να αποσιωπηθούν ορισμένα γεγονότα της ιστορίας τα οποία δεν συμφέρουν . Ελπίζω με την συμμετοχή να συμβάλλης εποικοδομητικά στους διαλόγους (κόντρες) μας , και να βάλης και συ την δική σου σφραγίδα .
22/02/2008, 01:50:08
Φίλη anassa, θέλω κι εγώ να καλωσορίσω την παρουσία σου στο φορουμ.

Η γνώμη μου είναι ότι όταν αναφέρεσαι σε χυδαιότητες (ιστορικά καταγεγραμμένες), είναι δύσκολο να μην τις χαρακτηρίσεις με αιχμηρό τρόπο.
Επίσης σε ένα ζωντανό διάλογο, υπάρχουν εξάρσεις οι οποίες όμως είναι στιγμιαίες και (απ’ τους περισσότερους) δεν έχουν σκοπό να θίξουν προσωπικότητες ή να μειώσουν συνομιλητές.

Αν καμμιά φορά ξεφεύγουν τα πράγματα, απ’ όλους, νομίζω ότι είναι παρόρμηση κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται, απ’ τη διάρκεια.

Δεν χυδαιολογούμε εδώ, απλά κάποιες φορές, λοξοδρομούμε, αλλά αμέσως επανερχόμαστε.

Και πάλι καλώς μας ήλθες.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

anassaΝέο Μέλος
23/02/2008, 04:54:01
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!Μου έκανε εντύπωση,μάλιστα,που ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να με βάλει στο πνεύμα.
Αν κ ανα καιρούς επισκεπτόμουν το forum εδω κ 1-2 χρόνια...
απλά δεν είχα την πολυτέλεια του internet στο σπίτι...
23/02/2008, 16:43:54
quote:
Sesostris:
Φίλε europaios2 , είναι τόσα πολλά τα έσοδα της εκκλησίας και μάλιστα αφρολόγητα που δεν θα ιδρώσει το αυτί τους .
Ύστερα τί σου φταίει ο παπάς (αν φυσικά ανήκει στους ελάχιστους σωστούς) , για να μη τον χαιρετίσης ; Και ποιό θα είναι το αποτέλεσμα ;
Το πολύ - πολύ να αναρωτηθή ο άνθρωπος , τί τού 'χω κάνει αυτουνού και μου κρατάει μούτρα .

-Φίλε Sesostris! να μην εξηγώ τα αυτονόητα! Όταν ο παππάς της ενορίας παραστρατεί, έγραψα όταν ξεφύγει από την αποστολή του, που είδες τη γενίκευση?........δε λεώ για τον καλό παππά! ούτε είναι ελάχιστοι οι καλοί παππάδες! η μείωση παρατηρείται ανεβαίνοντας τους βαθμούς!
quote:
Sesostris:
λες <<σε καμία περίπτωση αποχή από την εκκλησία>> >
Γιατί ; Είναι αναγκη να εκκλησιαστής ; Μήπως ο Χριστός σύμφωνα με την θρησκεία σου , δεν είπε : Ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς ο οίκος του πατρός μου , πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να προσευχηθής οπουδήποτε και ταυτόχρονα να δείξης τη δυσαρέσκειά σου .

-Ναι γιαπετ! είναι ανάγκη να εκκλησιαστείς!
-Πρώτον και κυριότερον στην εκκλησία τελούνται μυστήρια τα οποία δεν μπορείς να τα τελέσεις σπίτι σου! Από κει και έπειτα υπάρχουν τόσο ωραίοι Θεόπνευστοι και πολλοί ψαλμοί που μόνο στο άκουσμά τους γαληνεύεις, οπότε και είναι κρίμα να μην τους ακούς! (δε χρειάζεται να μου πεις για κασέτες κ.λ.π.)
-Όμως επειδή σε βλέπω αρκετά ενημερωμένο! για το σπίτι του Θεού το οποίο είναι και παντού! θα στο απλουστεύσω! Για μας τους Έλληνες σπίτι μας είναι όλη η χώρα! έτσι δεν είναι? που κοιμάσαι όμως τα βράδια? που τρως? κ.λ.π......έτσι και η εκκλησία έχει την ιδιαιτερότητά της, αλλιώς ο Ιησούς δε θα εξαγριωνόταν με τους εμπόρους έξω από το ναό του Σολομώντα! θα έμενε αδιάφορος!
-Η αποχή από την εκκλησία θα ήταν δεκτή εφόσον η εκκλησία ήταν του παππά! δεν είναι όμως! και κανείς δεν πρέπει να τη βλέπει ως ξένο σπίτι παρά μόνο οι μη-Χριστιανοί! λογικό εξάλου!
-Υπάρχουν τελευτάια αρκετά αισόδοξα μυνήματα! Την Κυριακή για παράδειγμα ο νέος μητροπολιτης Κορίνθου, ο οποίος φαίνεται να προσπαθεί! έδωσε 35.000€ σε άπορες οικογένειες! δε μπορώ να το παραβλέψω! όπως δε μπορώ ως γνώστης της τοπικής κοινωνίας να μην πω ότι ο προηγούμενος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αλήτες-λοπωδήτες που έχουν περάσει ποτέ όχι μόνο από την εκκλησία αλλά από ολόκληρη τη χώρα!
quote:
Sesostris:
Ένας προμαρξιστής φιλόσοφος (ο Μπακούνιν αν θυμάμαι καλά) , έλεγε : Αν δεν ζείς σύμφωνα με το πιστεύω σου , τοτε έχεις κάνει πιστεύω τον τρόπο ζωής σου .Είχε άδικο ;;;

-Το βρίσκω αόριστο! και υποκειμενικό!
quote:
Sesostris:
Αν γίνη κάτι τέτοιο φίλε μου , στην εκκλησία θα μείνουν μόνο οι..... "Αγιογραφίες"

Όχι τόση απαισιοδοξία υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα για δεκάδες κοινωνικά έργα από ιερείς όλων των βαθμίδων!
-Σίγουρα υπάρχει πολύ διαφθορά! θα ήταν παράξενο για τις μέρες μας να μην υπήρχε! αλλά θα το παλέψουμε!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

23/02/2008, 22:27:33
Φίλε europaios2 , εφ όσον δεν υπάρχει περίπτωση αποχής , ή άλλης δυναμικής επιδείξεως της δυσαρέσκειας του ποιμνίου (κοπαδιού) έναντι των ποιμεναρχών (τσομπάνηδων) , τότε δεν υπάρχει και περίπτωση να ευοδοθούν και οι προσδοκίες σου για κάθαρση και αξιοκρατία στους κόλπους της εκκλησίας .
Δυστυχώς φίλε μου κυνηγάς μιά χίμαιρα .
24/02/2008, 14:54:01
.

Edited by - europaios2 on 24/02/2008 15:07:16

24/02/2008, 15:03:58
quote:
Sesostris:
Φίλε europaios2 , εφ όσον δεν υπάρχει περίπτωση αποχής , ή άλλης δυναμικής επιδείξεως της δυσαρέσκειας του ποιμνίου (κοπαδιού) έναντι των ποιμεναρχών (τσομπάνηδων) , τότε δεν υπάρχει και περίπτωση να ευοδοθούν και οι προσδοκίες σου για κάθαρση και αξιοκρατία στους κόλπους της εκκλησίας .
Δυστυχώς φίλε μου κυνηγάς μιά χίμαιρα .

-Κοίταξε! άποψή μου είναι ότι κανείς δεν πρέπει να απέχει από την εκκλησία άμεσα! γιατί αυτό υποθάλπτει άλλου είδους κινδύνους!
-Δικαιούσαι να έχεις διαφορετική άποψη ως Χριστιανός! θεωρώντας όμως το ποίμνιο κοπάδι! και τους πομενάρχες τσομπάνηδες δείχνεις ευθέως τα συναισθήματά σου για το Χριστιανισμό!
-Είναι σα να θελήσω εγώ να δώσω συμβουλές στους Μουσουλμάνους ή στους Ιεχωβάδες για τα προβληματά τους στο χώρο τους! Ε! δε νομίζω να το δικαιούμε! πόσο μάλον όταν προσφέρομαι και κακοπροαίρετα! φίλε Sesostris!
-Και μην ανυσυχείς! χίμαιρα ή χιμαιρίτσα θα παταχθεί!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

24/02/2008, 17:45:26
Διαβάζοντας φίλοι μου τις απαντήσεις των μελών στο θέμα «ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ» , διαπίστωσα ότι ελάχιστες από αυτές ανταποκρίνονται στο θέμα , και ότι οι περισσότερες μιλάμε για όλα τα άλλα εκτός για αυτούς που θεοποιήθηκαν από τους ανθρώπους κατά την αρχαιότητα , και γιατί όχι και πολλους αιώνες αργότερα .

Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να κάνω σήμερα μία προσπάθεια για να επαναφέρω το θέμα στον αρχικό του σκοπό και να συζητήσουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που είτε σαν ιδρυτές πόλεων είτε σαν τελεστές κοινωφελών έργων ή ηρωικών πράξεων εξυψώθηκαν στα μάτια των συγχρόνων τους σε σημείο να τους ανακηρύξουν προστάτες των πόλεων καταγωγής τους και να τους τιμούν με τελετές κάθε χρόνο .

Αν και σύμφωνα με ορισμένους όπως ο Σαγχουνιάθων και ο Τζετζης που προσπάθησαν να αποσυμβολίσουν την μυθολογία , και το Δωδεκάθεο έλκει την καταγωγή του , από θεοποιημένους βασιλείς , ναυάρχους , στρατηγούς , και τεχνίτες εφευρέτες της απώτατης αρχαιότητας .

Εν τούτοις τους συγκεκριμένους Ήρωες οι Έλληνες τους τιμούσαν μεν , όχι όμως σαν θεούς αλλά σαν προστάτες όπως προανέφερα των πόλεων καταγωγής τους , κάτι σαν τους σημερινούς πολιούχους αγίους , οι οποίοι κατά τη γνώμη μου αποτελούν την συνέχεια της αρχαίας αυτής συνήθειας η οποία πέρασε στον Χριστιανισμό , όπου αρκετοί αρχαίοι γερμανικοί, ελληνικοί και οι ρωμαϊκοί ήρωες, μαζί με τις ιδιότητες και τις λατρευτικές πρακτικές τους ενσωματώθηκαν από την Ορθόδοξη και κυρίως την Καθολική εκκλησία του Χριστιανισμού κατά τους μεσαιωνικούς κυρίως χρόνους, σχηματίζοντας τη βάση στης σύγχρονης λατρείας των Αγίων.

Τη συνήθεια των Ελλήνων να τιμούν σαν πολιούχους τους τοπικούς ήρωες , ακολούθησαν και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορές , οι οποίοι κατά τα πρότυπα των Φαραώ της Αιγύπτου οι οποίοι εθεωρούντο σαν θεϊκές μετενσαρκώσεις , την επεξέτειναν ακόμα περισσότερο ψηφίζοντας νόμους που υποχρέωναν το λαό να τους αποδίδη τιμές θεών .

Η συνήθεια αυτή συνεχίζεται και αργότερα στους πρώτους Βυζαντινούς αιώνες με την αγιοποίηση του Μ. Κωνταντίνου , και της μητέρας του Ελένης , ο οποίος υμνείται ως

«κηδεμόνας των απανταχού Χριστιανών Ρωμαίων και αλλοφύλων»,«απόστολος», «ισαπόστολος», «κυβερνήτης των απανταχού της οικουμένης εθνών», «προστάτης» και «εγγυητής» της σωτηρίας όλων των χριστιανών, «εκ των περάτων του Ωκεανού» και «απάσης της Οικουμένης»
Και όπως είναι φυσικό ακολουθούν και οι άλλοι αυτοκράτορες , οι οποίοι δεν αποκαλούνται μεν άγιοι , όμως απεικονίζονται με φωτοστέφανο αγίου μαζί με τους αγίους τις εκκλησίες όπου και υμνούνται.

Μέγας Κωνσταντίνος (Μωσαϊκο από Αγ. Σοφία)

Αλέξιος Α' Κομνηνος

Ο Ανδρόνικος Β' δίνει διάγραμμα στον βασιλέα Μιλούτιν

Αλέξιος Β'

Όπως βλέπετε φίλοι μου , το φωτοστέφανο πάει σύνεφο .

24/02/2008, 18:00:46
quote:
europaios2
-Δικαιούσαι να έχεις διαφορετική άποψη ως Χριστιανός! θεωρώντας όμως το ποίμνιο κοπάδι! και τους πομενάρχες τσομπάνηδες δείχνεις ευθέως τα συναισθήματά σου για το Χριστιανισμό!

Φίλε europaios2 , ποτέ μου δεν έχω δηλώσει Χριστιανός , γιατί απλούστατα δεν ασπάζομαι και δεν ανήκω σε καμία θρησκεία .
Τα πάντα προσπαθώ να τα ερευνήσω καθαρά από την ιστορική και όχι την μεταφυσική τους πλευρα .
Οι αντιρήσεις μου σε πολλά θέματα που αφορούν τον Χριστιανισμό , δεν συνεπάγονται κατ' ανάγκη και μίσος για την θρησκεία σου , όπως και για καμία άλλη .
Αν ήσουν Μουσουλμάνος επί παραδείγματι θα διαφωνούσαμε για το Ισλάμ , και θα σου εξέθετα τις αντιρήσεις μου για την ιστορική ακρίβεια ορισμένων δοξασιών που αφορουν την θρησκεία αυτή .