ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αποτέφρωση νεκρών εκτός Χριστιανών - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Αποτέφρωση νεκρών εκτός Χριστιανών - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

GDS128 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
GDS1Μέλος
09/12/2005, 16:27:33

"ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που επιτρέπει και ρυθμίζει την αποτέφρωση νεκρών, αλλά δεν αφορά τους Χριστιανούς, κατέθεσαν χθες στη Βουλή 10 βουλευτές της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ Η υπερκομματική νομοθετική πρωτοβουλία αφορά μόνον άτομα, των οποίων οι θρησκευτικές πεποιθήσεις επέτρεπαν τη μετά θάνατον αποτέφρωση του σώματός τους.

Αιτιολογώντας την πρωτοβουλία τους οι υπογράφοντες βουλευτές κ.κ. Μ. Εβερτ, Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Γεωργιάδης (Ν.Δ.), Θ. Πάγκαλος, Μ. Δαμανάκη. Γ. Φλωρίδης, Ν. Αλευράς, Π. Σγουρίδης (ΠΑΣΟΚ), Αλ. Αλαβάνος και Φ. Κουβέλης, χαρακτηρίζουν πάντως την αποτέφρωση «νόμιμη και αρκετά διαδεδομένη πρακτική, που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης». "

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2005 07:00

http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/09/1128981.htm

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

09/12/2005, 16:54:40
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

Αυτό που εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα είναι το σημείο του άρθρου που λέει :

quote:
αλλά δεν αφορά τους Χριστιανούς

Τί εννοούν μ' αυτό; Δεν υποτίθεται ότι είναι θέμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ και ότι φυσικά είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ; Και, εφόσον η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες έχει πλέον καταργηθεί, δεν μπορώ να καταλάβω την ανάγκη τους αυτή να δηλώσουν ότι "Το θέμα δεν αφορά τους Χριστιανούς!"...Μήπως πάλι φοβούνται μήπως "τσινίσει" η Εκκλησία;

Λιγάκι "σκοτεινό" το σημείο, δε νομίζετε;

09/12/2005, 17:05:02
quote:

Μήπως πάλι φοβούνται μήπως "τσινίσει" η Εκκλησία;

σίγουρα αυτός είναι ο λόγος//αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό
το "δεν αφορά τους Χριστιανούς".
Αν πεθάνω πχ. κ δεν έχω αλλάξει θρήσκευμα αλλά επιθυμώ να αποτεφρωθώ
θα γίνεται ή όχι??

"There's no gene for fate"
Valnta + Gattaca

09/12/2005, 17:16:53
quote:
Αν πεθάνω πχ. κ δεν έχω αλλάξει θρήσκευμα αλλά επιθυμώ να αποτεφρωθώ
θα γίνεται ή όχι??

Ακριβώς αυτό...

Και, να το τραβήξω λίγο περισσότερο;

Τελικά, ρε παιδιά, ΠΩΣ αλλάζεις θρήσκευμα

Μήπως κάνεις καμιά αίτηση στο Δήμο, στη Νομαρχία, στο Υπουργείο Θρησκευμάτων και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Για άλλη μία φορά νομίζω πως οι πολιτικοί μας χαϊδεύουν τα αυτάκια του ιερατείου...Τρελοί είναι να μπλέξουν;

GDS1Μέλος
09/12/2005, 17:18:32
Μάλλον όχι....η ΧΟ Εκκλησία απαγορεύει την καύση συνεπώς για να αποτεφρωθείς θα πρέπει επίσημα να έχεις αλλάξει θρήσκευμα....

Δεν ξέρω αν βιάζεστε αλλά μάλλον αυτό είναι η αρχή σε καμία δεκαετία θα αλλάξει και είτε είσαι είτε δεν είσαι αν θέλεις θα σε αποτεφρώνουν.......

Λοιπόν ποιος γουστάρει να ανοίξουμε κανένα αποτεφρωτήριο να κονομήσουμε....

09/12/2005, 17:30:29
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ
ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ .
ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?.

GDS1Μέλος
09/12/2005, 17:33:57
Μήπως από τα Μητρώα του Δήμου...όλο και κάπου θα γράφεται....πχ όταν βαφτίζεται κάποιος δεν γράφεται κάπου.....

Βασικά δεν ξέρω.....

ΥΓ Βρήκα και σλόγκαν "πεθαίνετε για να ζήσουμε" καλό ;;;;;

09/12/2005, 17:34:02
Η καθολική Εκκλησία δηλ. το επιτρέπει?
Γιατί στην Ιταλία γίνεται αποτέφρωση/όσο για το θρήσκευμα
νομίζω--μπορεί να λέω κ μεγάλη μπαρούφα τώρα/
ότι είναι σχετικά απλό ν'αλλάξεις, αλλάζοντας ταυτότητα
κ δηλώνοντας άλλο.-αν χρειάζεσαι χαρτιά πάντως νομίζω πως
το Υπουργείο Θρησκευμάτων είναι το καταλληλότερο...

αλλά στην τελική δεν καταλαβαίνω... αν εγώ πω να αποτεφρωθώ
θα ζητάνε αποδείξεις σχετικά με το τι πίστευα??
χμ.. λες να τη στήνει κανάς παπάς εκεί απέξω?

"There's no gene for fate"
Valnta + Gattaca

GDS1Μέλος
09/12/2005, 17:38:24
βρε valnta και εσύ....συγκρίνεις τους καθολικούς...αίσχος....

που είσαι ρε Ψηλέ να μας πεις ότι η Ορθοδοξία είναι η Ορθή Δόξα του God....

πάντως αν ψηφιστεί είναι μόνο η αρχή έπεται και συνέχεια .... το θέμα είναι να γίνει η αρχή....

ΥΓ τελικά θα ανοίξουμε το αποτεφρωτήριο θα ψάξω για καμία επιδότηση από το Γ ΚΠΣ.....

09/12/2005, 18:05:38
Παιδιά, πάντως έχω την εντύπωση ότι πλέον δεν αναγράφεται πουθενά...Εννοώ, η φασαρία με τις ταυτότητες γι' αυτό το λόγο δεν έγινε τελικά;

Δεν είμαι σίγουρος αν εξακολουθεί να αναγράφεται στις στρατιωτικές ταυτότητες μόνο...Νομίζω πως ναι...

Αλλά και πάλι, νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για να αλλάξεις θρήσκευμα...Απλά...Αλλάζεις!!

KrisnnaΜέλος
09/12/2005, 20:10:49
quote:
αλλά δεν αφορά τους Χριστιανούς

Αυτό δέν το καταλαβαίνω καθόλου, μήπως θα μπορούσαν οι βουλευτές που σύνταξαν την τροπολογία να μας το εξηγήσουν καλύτερα, χωρίς να αφήνουν τόσο σκοτεινά σημεία?
Όσοι επιθυμούν την αποτέφρωση τους, είναι επιβεβλημένο να ικανοποιηθεί η επιθυμία τους ανεξάρτητα θρησκεύματος. Αυτό έπρεπε να έχει επιτραπεί εδώ και δεκαετίες τώρα.
Η φράση αυτή δέν εξυπηρετεί τίποτα, είναι χωρίς ουσία απο την στιγμή που δέν αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

10/12/2005, 13:15:26
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Krisnna ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΟΣΩΝ
ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΟΥΝ .
10/12/2005, 16:14:44
Το θέμα είναι από πότε θα ισχύσει αυτό το μέτρο...
Πάντως το θεωρώ πολύ σημαντικό ως βήμα.
Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι αν θα ισχύει και για όσους είναι Χριστιανοί, δηλαδή αν θα έχουν το δικαίωμα της επιλογής να καεί το σώμα τους μετά θάνατον ή να θαφτεί.
Προσωπικά πάντως είμαι υπέρ αυτής της τροπολογίας...

In anticipation of my resurrection...

KrisnnaΜέλος
10/12/2005, 22:41:36
Η φράση αυτή κρύβει πολλές παγίδες, κατα την γνώμη μου ήταν μεγάλο λάθος που ειπώθηκε αφού χαντάκωσε την καλή προσπάθεια που πήγε να γίνει στην κατεύθυνση της επιλογής του τρόπου ταφής.
Χριστιανοί τουλάχιστον επίσημα στα χαρτιά είμαστε όλοι μας, με εξαίρεση τους μουσουλμάνους της Θράκης.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

skepticΜέλος
11/12/2005, 22:59:37
EΠITEΛOYΣ!!! ΘA EΠITPEΠETAI NOMIMΩΣ ΠΛEON H KAYΣIΣ NEKPΩN EIΣ THN EΛΛAΔA!!! ΘA ΣTAMATHΣEI H ΨYXOΛOΓIKH KAI IΔEOΓPAMMATIKH TPOMOKPATIA THΣ MIΣEΛΛHNIKHΣ AIMOΣTAΓOYΣ KINEZOEBPAΪKHΣ OPΘOΔOΞOY XPIΣTIANIKHΣ ΘPHΣKEIAΣ, ENANTION TΩN EΛΛHNΩN. ΠΛEON, TO ΣΩMA ΠPΩTHΣ ΔIAΣTAΣEΩΣ TΩN ANAXΩPOYNTΩN EΛΛHNΩN ΘA ΠAPAΔIΔETAI EIΣ TO AEIZΩON AIΩNION ΠYP KAI OXI EIΣ TA ΣKOYΛHKIA.

Απο ελληνολατρικό -αρχαιόπληκτο site...

Eρώτηση αφελούς: Oι αρχαίοι έλληνες καίγαν τους νεκρούς τους;

ArelaΜέλος
12/12/2005, 03:03:05
Επιτέλους ναι! Και γιατί να μην αφορά τους Χριστιανούς, όταν ένα σωρό Χριστιανοί αποτεφρώνονται με τις ευλογίες πολλών χριστιανικών δογμάτων? 'Εχουν βγει κατά καιρούς και στα ΜΜΕ να μιλήσουν γι'αυτό το θέμα (θεολόγοι, εκπρόσωποι του ιερατείου, μοναχοί κλπ) και "στήριξαν" τη λογική της ταφής ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, με το αμίμητο και φαιδρό επιχείρημα περί "ανάστασης νεκρών" στη Β' Παρουσία... Κι αυτών τα κόκαλα που πάνε στο χωνευτήρι μετά την τριετία λόγω του υπερκορεσμού των νεκροταφείων της Αττικής (και άλλων μεγάλων πόλεων πιστεύω), αυτοί δε θα..."αναστηθούν"? Δεν κατάλαβα δε, πώς εννοούν αυτήν την...ανάσταση. Τα οστά θα ανακτήσουν σάρκες και τα υπόλοιπα στη Β' Παρουσία? Μα έλεος! Πόσο κρετίνοι πια νομίζουν ότι είμαστε για να νιώθουν ότι μπορούν να "περνάνε" τέτοιες ανοησίες και να πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση να πείσουν με τέτοιες ανυπόστατες ηλιθιότητες? Δεν είναι ν'απορεί κανείς που όταν φρακάρουν στο "ορθολογιστικό" επιχείρημα, καταφεύγουν στο εύκολο τσιτάτο-θέσφατο του "πίστευε και μη ερεύνα". Θου Κύριε..

GDS1Μέλος
13/12/2005, 09:19:34
"Η καύση των νεκρών από πλευράς εκκλησιαστικής και θεολογικής, όπως τη διδάσκει η Ορθοδοξία μας είναι απαράδεκτη, αλλά η Εκκλησία δέχεται την ελευθέρα βούληση των ανθρώπων να εκδηλώνεται όπως αυτοί νομίζουν", δήλωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

ΑΠΕ
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2005 07:18
Τελευταία Ενημέρωση : 11/12/2005 00:56

http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/10/1129389.htm

ΥΓ Arela τώρα είδα την υπογραφή σου....να είσαι καλά μου έφτιαξες την ημέρα!!!!!!!!!

Edited by - GDS1 on 13/12/2005 09:21:09

AngelosΜέλος
14/12/2005, 09:59:19
Πολύ σωστό βήμα. Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι κατωχυρωμένο απο ολες τις
συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το θρήσκευμα δεν επιτρέπεται ηθικά να αναγράφεται σε ΚΑΝΕΝΑ δημοσιο έγγραφο, διοτι
πολύ απλά κατι τέτοιο είναι συνώνυμο με "φακέλωμα βάση θρησκευτικών πεποιθήσεων".

Κάθε εκκλησιά φυσικά μπορεί να φακέλώνει τους πιστούς ή άπιστους όπως γουστάρει.
απλά αυτή η καταγραφή δεν πεπει να έχει κανένα πολιτειακό και νομικό αντίκτυπο.

Τώρα το πώς η πολιτεία δέχεται εκκλησιαστικά έγγραφα ώς "επίσημα" και τα αναγνωρίζει
(π.χ. το ληξιαρχείο απαιτεί χαρτί απο την εκκλησία για να ονοματισει ένα παιδί)
είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιταξουνε λίγο.

Ευελπιστώ οτι εστω και τον 21ο αιώνα ο διαφωτισμός θα φτάσει και στο ελαδιστάν.

Αγγελος.

15/12/2005, 02:55:14

.

την κατεθεσαν, αλλα θα την ψηφισουν???

οχι!!!

εδω ειναι ακομη Ελλας, Ελληνων (καλα μεχρι εδω), χριστιανων (που θεωρουν ιεροφανη τροπο, μονο τον μεταβολισμο των σκουληκιων! δεν εχω τιποτα με τα σκουληκια, ισα ισα που φευγεις με μεγαλη και ορεξατη παρεα, αλλα δεν μπορουν πλεον να μας απολαυσουν - υπαρχει λιστα αναμονης στα νεκροταφεια και πολλη χημεια στα κουφαρια μας!)

.

στους χριστιανοπροοδευτικοφανεις ορχεις τους αν οι προγονοι μας εφαρμοζαν την καυση κατα προτιμησιν, ή αν εγω δεν γουσταρω σαπιλα σε υπερκεκορεσμενο απο τα ανθρωπινα λιπαρα και τα φαρμακα ακριβα νοικιασμενο για 3 χρονια οικοπεδο!

το καταλαβατε ή να κανω και κακα?

να τα κανω!

δε γουσταρω θαψιμο για λογους αισθητικης κατα πρωτον, και για διαφορους αλλους - μ αρεσει κατα προσεγγιση αυτο που κανουν οι Θιβετιανοι που ταϊζουν τους κονδορες με τα πτωματα (αν και διαφωνω με τον τεμαχισμο αλα χασαπα) - γενικα προτιμω να με φανε τ αγριμια (οσα απεμειναν) αλλα δεν το απαιτω, ειμαι λογικος ως ευρωπαιος πολιτης.

ειδα στο Μπεναρες καυσεις φτωχων, που τα ξυλα δεν εφταναν για να αποτεφρωθει ολο το σωμα, και κανα χερι ή ποδι αν περισευε τοριχαν στον Γκανγκα να το φανε οι αλιγατορες ή να το πιω στο νερο ή στο τσαϊ εγω.

σας εκοψα την ορεξη???

η δικη μου ομως κοπηκε οταν καποτε στα 21 μου συνοδευσα την τοτε κοπελια μου στην εκταφη των γονιων της, και δεν ειχαν λιωσει λογω φαρμακων - καρικατουρες ειμαστε, τοτε το καταλαβα...

απαιτω καυση, εδω και τωρα για οποιον το επιθυμει!

γμ την δημοκρατια μας, γμ...

.

α...

και δε γουσταρω να με διαβασει κανενας κερατας "αντιπροσωπος του θεου" - τι ψυχη θα παραδωσω μονο εγω και ο Θεος το ξερουμε, και δεν ενδιαφερει κανεναν αλλον!

η δε συγχωρεση, πρεπει να ερθει απο τους ανθρωπους που στενοχωρησα, κι οχι μεσω οποιουδηποτε παππα...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

15/12/2005, 03:05:08
quote:

Arela

Δεν κατάλαβα δε, πώς εννοούν αυτήν την...ανάσταση. Τα οστά θα ανακτήσουν σάρκες και τα υπόλοιπα στη Β' Παρουσία?

δεν εχεις δει ταινια με ζομπι???

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr