- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Σχετικά με τον ενάμισυ μισθό, είχε να κάνει με το ότι παλιότερα
είχες λεφτά, ενώ τώρα τα βασικά ΄θέλουν ενάμισυ μισθό και
δεν σου φτάνουν..
Επειδή ακριβώς συμφωνώ με αυτό που γράφεις, συνιστώ να περιορίσουμε τα εxtra, στο μέτρο του δυνατού.
quote:
Το χρήμα αυτή τη στιγμή έχει πάρει μεγαλύτερη από τη αξία που
είχε. Τώρα είναι υποχρεωτικό, ακόμη και για να αναπνέεις...
Μη δίνεις ιδέες, μην κλέβεις ιδέες... χαχαχαχα. Εγώ είμαι ο εφευρέτης της φορολόγησης στην αναπνοή!! ![]()
Φίλη simori
quote:
δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμε όλες αυτές τις γυναίκες που τις εκμεταλλεύτονται με τον χείριστο τρόπο πως ήταν άξιες της μοίρας τους!!
Δεν τις κατηγόρησα όλες. Είπα απλά ότι, αν έχεις δει που οδηγούνται οι προκάτοχοί σου και επομένως έχεις γνώση του κυκλώματος, δεν εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα φρούδες υποσχέσεις. Όμως, ειδικά σε χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, το δυτικό μάρκετιγκ (με την ενσυνείδητη ή υποσυνείδητη επιβολή της "δυτικής κοινωνίας της αφθονίας") δούλεψε πολύ καλά : πολλές τρέχουν να βρουν τα πλούτη της ζωής τους στο δυτικό κόσμο, λες και οι καπιταλοφιλελεύθεροι περίμεναν με αγωνία τις ανατολικές πτυχιούχους για να επανδρώσουν τις θέσεις ευθύνης στις μεγάλες εταιρείες.
Είναι θέμα απλής λογικής simori. Εσύ θα πίστευες τον οποιοδήποτε καραγκιόζη σου έλεγε π.χ. ότι αν πας στη Νιγηρία θα μοιραστεί μαζί σου 25 εκατ. δολ. (phising mail, θα έχει έρθει σε κάποιους από σας); φυσικά και όχι, γιατί έχεις ακούσει και έχεις ενημερωθεί. Εκείνες που τώρα ξεκινούν τέτοια ταξίδια δεν έχουν ενημερωθεί;
Και επαναλαμβάνω : δε μιλώ ούτε για την πρώτη γενιά, που ας δεχτώ ότι δεν ήξερε, ούτε για όσες μεταφέρονται διά της βίας (γιατί ασφαλώς παίζει και αυτό). Μιλάω για εκείνες τις γυναίκες, που καίτοι μορφωμένες στη χώρα τους, καταλήγουν στα πλοκάμια του εμπορίου λευκής σάρκας, λες και έχουν μυαλό κουκούτσι. Αμ δεν έχουν... πολλές από αυτές, μόλις απελευθερώνονται από τους εκβιαστές τους, συνεχίζουν μόνες το επάγγελμα, γιατί είναι προσοδοφόρο και αφορολόγητο.
quote:
Ο πραγματικός θύτης είναι ο πελάτης.... αυτή είναι η πραγματικότητα είτε το θέλουμε είτε όχι..
quote:
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να διώκεται και ο πελάτης?
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το ότι κάποιες γυναίκες λειτουργούν με την προσδοκία του εύκολου πλουτισμού (όπως και άντρες σε άλλες προϋποθέσεις και συνθήκες, γενικά λοιπόν οι περισσότεροι άνθρωποι) δε σχτίζεται με την ηθική των πελατών. Αυτό είναι άλλο θέμα και ευχαρίστως να συμφωνήσω μαζί σου, όχι βέβαια τόσο για την περίπτωση των ενηλίκων γυναικών, όσο για την παιδεραστία. Στην τελική, παρότι υποψιάζεται κανείς τι ισχύει, δεν μπορείς να αποδείξεις ποιες από τις ενήλικες που "ψωνίζονται" ασκούν το επάγγελμα ως επιλογή ή διά της βίας : αντίθετα, δεν πιστεύω ότι κανένα παιδάκι το κάνει επειδή του αρέσει.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
τα πράγματα, τότε θα επαναστατήσουμε; Θέλω να πω δεν είναι ήδη
ύποπτα ψηλά όλα, σαν αετοί( για τις τιμές μιλάω..) τι πρέπει να γίνει να μας πουν ότι φορολογούμαστε που υπάρχουμε;
Σφίγγουν τα πράγματα φίλε μου για μας, αλλά φιέστες και συνέδρια γι
αυτούς...
Φίλε trexagireve
quote:
τι πρέπει να γίνει να μας πουν ότι φορολογούμαστε που υπάρχουμε;
Με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία το θέμα των γεννήσεων, ήδη μας το λένε και δεν το καταλαβαίνουμε. Απλά εμείς προλάβαμε να γεννηθούμε!! ![]()
quote:
Σφίγγουν τα πράγματα φίλε μου για μας, αλλά φιέστες και συνέδρια γι αυτούς...
Για ποιους; με ενδιαφέρει η απάντηση...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Green Peace, Το χαμόγελο του Παιδιού, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ,
σου έχω πει όλοι οι οργανισμοί αυτοί που υπάρχουν,
είναι για τα μάτια του κόσμου. Ξοδεύουν δις για στελέχη,
γραφεία, υλικά, διαφημίσεις... Μπορείς να φανταστείς τι θα
γινόταν αν τα λεφτά αυτά πήγαιναν στους υποτιθέμενους
ενδιαφερόμενους;...
Φίλε μπορούν και δεν κάνουν τίποτα, από ότι μπορουν πραγματικά...
΄Οσο για τις γεννήσεις, φροντίζουν αυτοί με άλλους τρόπους να
μας κάνουννα μην έχουμε παιδιά...Πριν 20 χρόνια, οι γυναίκες
είχαν διήμερο κύκλο όπου πμορούσαν να μείνουν έγκυες, τώρα είναι
6 ώρες!!! Οι άντρες είχαν τουλάχιστον 2 μέρς ζωή το σπερματοζωάριο,
τώρα μειώθηκε κι αυτο... Συν το ότι τα ...τζούφια σπερματοζωάρια
έχουν αυξηθεί... Μην νομίζεις, μας ...σκέφτονται....
Το να κρίνω εγώ από την θέση που βρίσκομαι, μπροστά στην οθονούλα μου, εκ του ασφαλούς δηλαδή, αυτές τις γυναίκες, μου φαίνεται τουλάχιστον άδικο... Υπάρχουν άνθρωποι που γίνονται θύματα εκμετάλλευσης γιατί η κοινωνία που ζουν τους ωθεί εκεί...
Τα κυκλώματα αυτά είναι τόσο καλά οργανωμένα, μεταβάλλοντας αναλόγως τους τρόπους δράσης τους για να έχουν πρόσβαση στο εύκολο και μεγάλο κέρδος, επωφελούμενοι από ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να κάνεις τους ανθρώπους να καταλάβουν, δηλαδή να ξεριζώσεις αντιλήψεις των καιρών και των κοινωνιών, αυτό όσο αφορά τις γυναίκες που τείνουν στην πορνεία ακόμα και μετά την απελευθέρωσή τους...(όχι γιατί τους αρέσει να εκδίδονται)αλλά για να κατανοήσουμε πως τα αίτια είναι πάντα κοινωνικά. Όμως στην προκειμένη μιλάμε για γυναίκες που εξωθούνται αναγκαστικά σε αυτό, επειδή θέλουν να φύγουν από τη χώρα τους, που δεν είναι τυχαίο άλλωστε, με το όραμα μιας καλύτερης ζωής.
Υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται μέσα στα δίκτυα αυτά, ενώ είναι υπεράνω υποψίας..
Όπως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι πελάτες, αν σκεφτεί κανείς πως στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε 1 στους 4 άντρες κατέφευγε στον αγοραίο έρωτα...
Τα πράγματα δεν είναι απλά και να κρίνουμε από απόσταση πολλές φορές μας κάνει άδικους..
Κατά την άποψή μου για την πάταξη της σωματεμπορίας θα πρέπει να διώκονται και τα τρία επωφελούμενα μέρη 1ον :μαστροπός, 2ον : πελάτης και 3ον: το άτομο που ασκεί την πορνεία, εκτός και εάν αποδειχτεί πως έχει εξαναγκαστεί, ειδάλλως να νομιμοποιηθεί με τη μορφή εργασίας, για να σταματήσει η σωματεμπορεία και η γενικότερη ροή μαύρου χρήματος, γιατί αυτά είναι τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράττονται... όμως όπως και με τα ναρκωτικά, πιάνουν τους χρήστες και όχι τους πραγματικά ένοχους που τα διακινούν!!
Τελικός σκοπός μου είναι να επισημάνω πως όλοι συμβάλλουμε σε αυτό το έγκλημα, είτε με το να αποσιωπούμε ή να το δεχόμαστε σαν κοινωνία, είτε με το να καταφεύγουμε στον έρωτα επί χρήμασι, γιατί όπως πολύ καλά λέμε οτι είμαστε συνυπεύθυνοι για τα σκουπίδια και τις χωματερές και άλλων, με τον ίδιο τρόπο γινόμαστε συνυπεύθυνοι σε αυτό που λέγεται σωματεμπορία/πορνεία/μαύρο χρήμα..
Οι καρεκλοκένταυροι και η εξουσία στην πραγματικότητα υποβοηθούν-υποβαστάζουν τη διακίνηση μαύρου χρήματος το οποίο είναι υπαίτιο για πολλές παράνομες ή εγκληματικές, ενέργειες....επειδή έχουν μεγάλα κέρδη και οι ίδιοι.. έτσι πιάνουν μόνον όποιον τους συμφέρει..
quote:
Κωστάκης
Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με τη συνειδητοποίηση της ατομικής μας δύναμης. Και αυτό δε θα γίνει με το ....τηλεκοντρόλ στο χέρι, αλλά με το μυαλό σε κίνηση. Και τη διάθεση για δράσεις, έστω και σε υποτυπώδες στάδιο.
Είδες που συμφωνούμε τελικά? ![]()
![]()
quote:
Κωστάκης
Συγνώμη για το αισχρόν της έκφρασης, αλλά κάποτε κοροϊδεύαμε αυτούς που ήταν "με το .... στο χέρι". Τώρα το υποκείμενο υπό κράτηση άλλαξε και ο παλιός βασιλιάς αποκαθηλώθηκε, γι' αυτό βλέπεις αυτήν την εκρητική συμπεριφορά.
Ο βασιλιάς δεν αποκαθηλώθηκε, αλλά μετράμε περισσότερους βασιλιάδες να ταΐσουμε
quote:
Θέλω πολύ να δω τις μούρες εκείνων (των δήθεν "πολιτών") που υποστήριζαν μπροστά στην κάμερα την επέκταση του ωραρίου στα super market, υπό τη λογική της ευκολότερης πρόσβασης. Θέλω πολύ να δω εκείνους που μέμφονται το δημόσιο για τα ωράρια του. Μία πολύ ωραία αντιεξουσιαστική φράση (στην Αθήνα μάλιστα η αφίσα) γράφει : αν θέλεις να ψωνίζεις μέχρι τις 9, ετοιμάσου να εργάζεσαι μέχρι τις 11.
Συμφωνώ....
quote:
Δεν έχει σχέση το euro, όχι όσο θέλουμε να λέμε. Αλλά είναι ανθρώπινο να βρίσκουμε αλλού τους φταίχτες και όχι σε κάποιους εξ ημών. Για πες μου : ακούμε συνέχεια για τους μεσάζοντες που πλουτίζουν σε βάρος των πρωτογενών παραγωγών και διακινητών (σε όλες τις κατηγορίες προιόντων). ΑΜΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, όνομα και ταυτότητα δεν έχουν; ή μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι;
Μα, το ίδιο πράγμα δεν λέμε?
Φιλικά
θα επανέλθω.....
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Edited by - simori on 21/08/2008 04:26:26
quote:
Αγαπητέ φίλε Open mind κάποιαστιγμή, πρέπει
να μιλήσουμε για την έννοια τάιμινγκ....
Αναμένω
ότι πρέπει να γίνεται κάθε πράγμα στην ώρα του.Να
υπάρχουν οι ανάλογες γνώσεις και στοιχεία που να ευνοούν την
όποια κίνηση...
Και ειδικά όταν οι συνθήκες, στο σύνολο των πνευματικών και
υλιστικών δρωμένων,μοιάζουν συνεχώς κινούμενες και
θολές, τοτε πρέπει να περιμένεις, ώστε να καθαρίσουν
τα πράγματα κι έρχεται μετά κι η ώρα της δράσης...
Μια βιαστική κίνηση, δεν βοηθάει πάντα...
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι .
Εγώ ξέρω ότι θεραπεύεται μια άρρωστη κατάσταση ευκολότερα όταν δρούμε γρηγορότερα
Άμα το αφήνεις μετά δεν μαζεύεται το πράγμα.
πω τόσο καιρό για το θέμα αυτό, είναι ότι
είναι λίγο πολύπλοκο... Περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες
που δεν τους υπολογίζεις, καθώς το παιχνίδι είναι
έτσι μπλεγμένο, ώστε να ζητείται επειγόντως λύση...
Συνήθως, ότι γίνεται γίνεται για χειρότερο...
Σε ποιούς να αντιδράσεις; Ξέρεις πόσοι ενέχονται;
quote:
Τρέχα γύρευε
Φίλη Simori, αν δε μπορείς να δεις για ποιόν έγινε ο
κόσμος βλέπεις πολύ εξ επαφής, κάνε λίγο πίσω και ξαναδές...
Όλος ο κόσμος έγινε για τον άνθρωπο, για να ζει θαυμάζει
και μαθαίνει, αλλά γι αυτον....
Τα υπόλοιπα είναι ντεκόρ κ ιαποτελούν σερβομηχανισμούς,
ή αν προτιμάς τέλειες κατασκευές, αλλά ο άνθρωπος είναι να
τις ελέγχει και βλέπει..
Φίλε μου, δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς όταν λες πως βλέπω εξ επαφής? Όσες φορές και αν κάνω πίσω, βλέπω μόνο εγωκεντρισμό...
Με όσα αναφέρεις, καταλήγω στο συμπεράσμα πως δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα για το πλανήτη, εφόσον τα πάντα είναι "πλασματικά" γύρω μας, ας αφήσουμε λοιπόν και την επιστήμη και την αστρονομία και τη φυσική, την ιατρική κ.α. γιατί όλα είναι εικονικά.. το σύμπαν, τα ζώα, η φύση γενικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..
π.χ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΟΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..!!
ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ,π.χ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ?
ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΣΑΣ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Αυτές τις μέρες διαβάζω το μυθιστόρημα του Λεωνίδα Χατζηνικολάου "Ο μαγικός ψίθυρος του Ερμή". Εκεί αναπτύσσει μία ενδιαφέρουσα θεωρία για την γλώσσα.
"Οταν ο μέσος άνθρωπος αναφέρεται στην γλώσσα, νομίζει ότι έχει να κάνει απλώς με έναν επικοινωνιακό κώδικα. Μέγιστο λάθος! Η γλώσσα συνδέεται πρώτιστα και αναπόσπαστα με τον τρόπο λειτουργίας του μυαλού μας-όχι του εγκεφάλου μας, ως βιολογικού οργάνου, αλλά της νόησής μας... (η λειτουργία της γλώσσας ως φορέας της σκέψης, διότι χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να σκεφτούμε. Παύουμε να είμαστε νοήμοντα όντα)...
Η λανθασμένη αντίληψη, που προανέφερα, συσκοτίζει την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι όσο πιό εκλεπτισμένη είναι μία γλώσσα τόσο ορθότερα και ακριβέστερα μπορεί να σκέφτεται αυτός που την κατέχει και την χρησιμοποιεί... Καθώς περνούν τα χρόνια, ειδικά στην εποχή μας, που έχει ασπαστεί ως φετίχ την έννοια της προόδου, θα ανέμενε κανείς τη σταδιακή βελτίωση, μετεξέλιξη και αναβάθμιση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού εργαλείου που λέγεται γλώσσα...αλλά σε αντίθεση με τις άλλες τεχνολογίες που εξελίσσονται διαρκώς, οι γλώσσες καθίστανται τελειότερες, πολυπλοκότερες και ακριβέστερες καθώς ανατρέχουμε στο παρελθόν....
Η γλώσσα σήμερα ακολουθεί μία φθίνουσα πορεία.
Ολες οι γλώσσες παρουσιάζουν το εξής χαρακτηριστικό: με την πάροδο του χρόνου μεταπίπτουν σε απλούστερες μορφές' οι δομές τους υποβαθμίζονται και μειώνεται η λειτουργικότητά τους...
Η παραφθορά μιάς γλώσσας εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των ατόμων που τη μιλούν. Οσο περισσότεροι είναι οι χρήστες μιάς γλώσσας τόσο ταχύτερα εκδηλώνεται η δομική της αποσύνθεση..."
Οι γλώσσες χωρίζονται σε τρία είδη σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό.
"Πρώτον σε εκείνες, όπου για την ολοκλήρωση ενός συλλογισμού ο χρήστης δαπανά περισσότερη ενέργεια από όση εμπεριέχεται στον νοητικό έργο που παράγει... Αυτές οι γλώσσες είναι οι γλώσσες "Αρνητικής Ενέργειας", όπως αυτή που χρησιμοποιούμε για να συνεννοηθούμε σήμερα.
Δεύτερον, σε εκείνες όπου για την ολοκλήρωση ενός συλλογισμού ο χρήστης δαπανά ίση ενέργεια προς το νοητικό έργο που παράγει. Αυτές είναι οι γλώσσες "Μηδενικής Ενέργειας" (τέτοια γλώσσα λέει πως ήταν η αρχαία εβραϊκή πού με νόμο του κράτους του Ισραήλ διδάσκονται ως μητρική σήμερα τα παιδιά των Ισραηλιτών, όπου δεν ξεοδεύουν ενέργεια όταν σκέφτονται, σε αντίθεση με τους περισσότερους σύγχρονους λαούς.)
Τρίτον, σε εκείνες, όπου για την ολοκλήρωση ενός συλλογισμού ο χρήστης δαπανά μικρότερη ενέργεια από το νοητικό έργο που παράγει. Αυτές είναι οι γλώσσες "Θετικής Ενέργειας", όπως η ελληνική πριν από τον τέταρτο προ Χριστού αιώνα. Εκείνη την εποχή η γλώσσα των Ελλήνων ήταν ενεργός, δηλαδή οι άνθρωποι με το να σκέφτονται εισέπρατταν ενέργεια, τώρα που η γλώσσα έχει πέσει σε αρνητικό πρόθεμα συμβαίνει εντελώς το αντίθετο' όταν σκεφτόμαστε, δαπανούμε ενέργεια, όπως ξοδεύουμε ενέργεια και για κάθε άλλη μας δραστηριότητα."
Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι αυτή η θεωρία αλλά εμένα με εντυπωσίασε.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΧΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΕΓΩ ΕΘΕΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ
1)ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
2)ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ
3)ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
4)ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ
ΕΠΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ (ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ)
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Στο γηγενή θα ήθελα να πω ότι για την ανορθογραφία του φταίνε όλοι οι άλλοι εξωγενείς παράγοντες εκτός από αυτόν...
καλα δεν ντρέπεσαι λίγο να το λες αυτό;;; και όχι τιπότα άλλο αλλά λες ότι μπορεί να είναι δυσλεκτικός και γι' αυτο δεν μπορει να γράψει σωστά. Ξέρεις πόσοι δυσλεκτικοι υπάρχουν που γράφουν μια χαρά γιατί προσπάθησαν, μην τους προσβάλεις θεωρώντας τους ως μέρος του προβλήματος. Διαφωνώ με όσους σου επιτέθηκαν αλλά μη προσπαθείς και εσύ να αποβάλλεις τις πολλές ευθύνες που έχεις.
Στην όστρια,
η θεωρία ακούγεται ωραία, όμορφη... αλλά είναι μια "θεωρία" σε ένα μυθιστόρημα. Η ερώτηση που κάνεις μάλλον στοχεύει σε μια συζήτηση για τον αν ισχύει ή όχι. Το να συζητάς φιλοσοφίκα για το αν ισχύει ή όχι δεν έχει νόημα. θα μπορούσες όμως να φιλοσοφίσεις για το αν θα μπορούσε να ισχύει και αν καταλήξεις ότι θα μπορούσε τότε συνεχίζεις και προσπαθείς να δεις αν ισχύει ή όχι.
Τέλος για το Beyond, ένας ...φίλος μου, καθηγητής... μου είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
καταλαβαίνεις ότι αυτο που είπες είναι τόσο γενικό που δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.
Το καλύτερο θα ήταν να σου πει ακριβώς τι λέει η οδηγία... αντι να ρωτάς εδώ γιατι δεν ρωτάς τη φίλη σου που σου του είπε; ή μηπως δεν στο είπε κανενας και κάπου το άκουσες και προσπαθεις να δεις αν ισχύει;;;
Στο γηγενή θα ήθελα να πω ότι για την ανορθογραφία του φταίνε όλοι οι άλλοι εξωγενείς παράγοντες εκτός από αυτόν...
ΔEN EIΠA KATI TETOIO
καλα δεν ντρέπεσαι λίγο να το λες αυτό;;; και όχι τιπότα άλλο αλλά λες ότι μπορεί να είναι δυσλεκτικός και γι' αυτο δεν μπορει να γράψει σωστά.
OTAN KAΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΛΕΞΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΗ ΓΡΑΦΗ
Ξέρεις πόσοι δυσλεκτικοι υπάρχουν που γράφουν μια χαρά γιατί προσπάθησαν, μην τους προσβάλεις θεωρώντας τους ως μέρος του προβλήματος.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΛΕΞΙΚΟΙ
Διαφωνώ με όσους σου επιτέθηκαν αλλά μη προσπαθείς και εσύ να αποβάλλεις τις πολλές ευθύνες που έχεις.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΛΕΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ
ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ;
ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΗ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΟΥ
ΔΕΣ ΠΑΛΙ ΤΙ ΕΙΠΑ
ΕΓΩ ΕΘΕΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ
1)ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
2)ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ
3)ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
4)ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ
ΕΠΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ (ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ)
ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..
π.χ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΟΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..!!ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ,π.χ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ?
Συμφωνα με διασταυρωμενες πηγες,και απο το πανεπιστημιο στα Γιαννενα,Ισχυει δυστυχως,ξεκινησε απο την καταργηση του πολυτονικου συστηματος και φτασαμε ως εδω,και σιγουρα θα εχει συνεχεια..

Να αναφέρει επίσης ποιές είναι αυτές οι διασταυρωμένες πήγες, τι εννοεί όταν λέει από πανεπιστημίο στα Γιαννενα;;
Ελπίζω να μην περίμενει καποιος να γίνει πιστευτός λέγοντας μόνο αυτά.
Οποιοσδήποτε μπορεί να βγει και να πει τα ιδια. Αλλα το θέμα είναι οι πηγές, και ελπίζω αυτες να μην είναι ο μπάμπης ο σουγιάς και νίκος ο πεταλούδας.
Λοιπον ας πει καποιος λεπτομερειες και όχι λογια του αέρα...
Στο θέμα μας, αν πάψει να μας ενδιαφέρει η ορθογραφία, μέσα σε λίγα χρόνια θα έχουμε υιοθετήσει το λατινικό αλφάβητο. Και θα μας έρθει ως "φυσική εξέλιξη", για την δική μας ευκολία και την ευκολία των ξένων...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Αλλά καλύτερα θα ήταν να την αποκαλείς άποψη παρά θεωρία, η έννοια της θεωρίας περιέχει και άλλα πράγματα.
Πάντως, σαν θέμα συζήτησης δεν είναι άσχημο, αυτο απλά θέλω να επισημάνω.
Τώρα, για το θέμα μας.
Αν και δεν έχω προσωπικα πιστεί (ορθα κατα τη γνώμη μου αφου δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρα μόνο λόγια) για την ύπαρξη της οδηγίας θα δεχθώ την ύπαρξη της για χάρη κάποιων ερωτημάτων που θα ήθελα να κάνω.
Αν δεχθουμε ότι ισχύει, για ποιό λόγο πιστευετε εσεις ότι αποφασίστηκε κάτι τέτοιο;;
Την ευθύνη για την χρήση της ορθογραφίας ποιός την έχει;
Και παω και πιο πίσω. Όταν καταργήθηκε το πολυτονικό γιατί καταργήθηκε;
Ποιός χρησιμοποιούσε πολυτονικό;
θέλω να καταλήξω στο ότι αν κάποιοι καταργούν την ορθογραφία ο λόγος ο κυριότερος είναι κατα τη γνώμη μου ότι κάποιοι άλλοι δεν την είχαν και σε μεγάλη υπόληψη και ασελγούσαν ... και έτσι έδωσαν την αφορμή σε όποιον εσεις πιστεύτε ότι ήθελε να βλάψει τη γλώσσα μας να το πράξει.
Η αιτία είμαστε εμείς και μέτα οι άλλοι...
quote:
θέλω να καταλήξω στο ότι αν κάποιοι καταργούν την ορθογραφία ο λόγος ο κυριότερος είναι κατα τη γνώμη μου ότι κάποιοι άλλοι δεν την είχαν και σε μεγάλη υπόληψη και ασελγούσαν ... και έτσι έδωσαν την αφορμή σε όποιον εσεις πιστεύτε ότι ήθελε να βλάψει τη γλώσσα μας να το πράξει.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες... Ή μάλλον καταλαβαίνω κάτι αλλά μου φαίνεται λίγο άσχετο. Θες να πεις ότι επειδή κάποιοι ήταν ανορθόγραφοι κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να καταργηθεί η ορθογραφία για να μην την "κακοποιούμε" ας πούμε;
Προσωπικά τα βρίσκω τραγικά όλα αυτά. Είμαι από τους ανθρώπους που προσβάλλεται η αισθητική τους με την "καινούργια" απλοποιημένη ορθογραφία πολλων λέξεων. Κ το "αισθητικό" είναι το λιγότερο. Η ελληνική γλώσσα είναι δομημένη έτσι ώστε η λέξη να είναι το αντικείμενο κ όχι το όνομα του αντικειμένου. ---δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι κατανοητή αλλά το παλεύω..
Κάνοντας τα ο -ω και τα υ-β κτλ αρχικά χάνεις τη ρίζα της λέξης κ αργότερα θα χαθεί κ η σημασία της. Στο τέλος θα καταλήξουμε να χρησιμοποιούμε 500 λέξεις κ αυτό όντως θα είναι το τέλος της γλώσσας....
--Ostria, θεωρία μυθιστορήματος ή όχι, έχει φοβερό ενδιαφέρον!