- Καινή Διαθήκη και επίμαχα εδάφια; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ινβάντερ, δεν θα σε ακολουθήσω στους χαρακτηρισμούς σου.
Πιστεύεις πως πριν απαντήσω δεν είχα συνείδηση του τι έχω γράψει στα προηγούμενα μηνύματά μου;;
Αλήθεια, θα κάνεις επίθεση και στον WWALKER για τα όσα έγραψε για τον Αλέξανδρο ή μήπως εκεί δεν σε παίρνει;;
Τέλος, πάντων, πιστεύω πως είσαι διαποτισμένος από πολύ αυταρχικές αντιλήψεις και αδυνατείς να δεις τα πράγματα ως έχουν.
Το τι πιστεύω εγώ σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποίησε ο Αλέξανδρος να επιβληθεί και να φτάσει έως εκεί που έφτασε, καμία σχέση δεν έχουν με όσα περιέχονται στην ιστοσελίδα από την οποία αντέγραψα το κείμενο, αλλά ούτε χρησιμοποίησα τα όσα εγώ πιστεύω για να πλάσω ανθελληνική προπαγάνδα.
Όσον αφορά την προσωπικότητα του Αλεξάνδρου, έχουν γραφεί πολλά συγγράμματα ως σήμερα, και δεν πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου ως το μόνο διαβασμένο, μέγα σφάλμα.
Έχω την εντύπωση πως την έχεις δει ύπερ-Έλληνας και πιστεύεις πως όλοι οι άλλοι τριγύρω σου είναι κατώτεροι ή δεν αξίζουν να λέγονται Έλληνες.
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στις ακραίες αντιλήψεις σου περί δημοκρατίας και το ιδανικό πολίτευμα, διότι τα όσα λες, κάθε άλλο παρά σε πραγματικό Έλληνα δημοκράτη άνθρωπο ταιριάζουν.
Έκανες αντιγραφή ενός μέρους αυτών που είπα, το ξέκοψες από το όλο πνεύμα της συζήτησης, και τις παρουσίασες εδώ ως επιχείρημα, μόνο και μόνο για να με κατηγορήσεις και όχι για να μου υποδείξεις ότι: ξέρεις κάτι ψηλέ, στο τάδε μήνυμά σου είπες αυτό και αυτό τα οποία δεν συμφωνούν με τα όσα λες εδώ πέρα.
Άλλωστε δεμ εκπλήσσομαι διότι δεν είσαι και πρώτος που το κάνει. Τείνει να καταντήσει το αγαπημένο άθλημα αρκετών εδώ μέσα.
quote:
Και όποιος χρησιμοποιεί τέτοια μέσα, όπως και να θέλει να χαρακτηριστεί ή και όποιο πρόσχημα η δικαιολογία να χρησιμοποιήσει, δεν είναι παρά ένας ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!!
Για πες μου, λοιπόν, ξέχνα τον Αλέξανδρο για λίγο, όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη φωτιά και σκορπά το θάνατο στο διάβα του, τι είναι;; Φιλάνθρωπος;;;
quote:
Για ποιον σεβασμό να μιλά εδώ άραγε; για το σεβασμό που καθόριζε η Σάρισα, το σπαθί και η φωτιά;;;;;;;;;;;;;;;;
Για πέστα αυτά στους λαούς απ'όπου πέρασε ο φίλος μας ο Αλέξανδρος και θα δούμε τι θα σου πουν!!!!!!!!!!!!!!!
Τη Σάρισα και και το σπαθί σήμερα, οι Αμερικάνοι και αρκετοί Ευρωπαίοι, μαζί τους και η χώρα μας σε ορισμένες περιπτώσεις, τα έχουν αντικαταστήσει με πυράυλους, βόμβες και αεροπλάνα. Αν ρωτήσεις το μέσο Αμερικάνο σήμερα (και αρκετούς ευρωπαίους) θα σου πει πως αυτό που κάνει η χώρα του είναι να απελευθερώνει τους λαούς από δεσποτικά καθεστώτα και επαναφέρει τη δημοκρατία και την ευημερία.
Αν ρωτήσεις όμως το Γιουγκοσλάβο, τον Αφγανό, τον Ιρακινό, πιστεύεις πως θα σου πουν το ίδιο πράγμα;;;;
quote:
Αν θεωρείς τον Αλέξανδρο ''σφάλμα'' και ''πρόβλημα'', τότε άσε τις συζητήσεις στο esoterica και είτε ψάξου ο ίδιος esoterica ή τράβα για κανά forum της ΚΝΕ.
Εγώ ξέρω πολύ καλά πως θεωρώ τον Αλέξανδρο. Να σου πω την αλήθεια όμως, προτιμώ να πάω σε κάνα φόρουμ της ΚΝΕ αντί να παρακολουθώ φόρουμ σαν και αυτά της Χρυσής Αυγής ή και των ομοΐδεατών αυτών.
quote:
Και όσο για τις οικογένειες που μου αναφέρεις έχει γεμίσει η κοινωνία μας απο τέτοιες ''βιτρίνες'', για αυτό και πάμε κατα διαόλου...Ο μέσος νεοέλληνας περνάει την εικόνα του άνετου τύπου με τα δύο αυτοκίνητα καλής μάρκας, την όμορφη και πιστή σύζηγο, τον αριστούχο γιο/κόρη, το εξοχικό, τις διακοπές στη Μύκονο κάθε καλοκαίρι, ενώ στην πραγματικότητα είναι καταχρεωμένος, η γυναίκα του τον έχει κάνει τάρανδο απο το κεράτωμα, ο γιός/κόρη του παίρνει ναρκωτικά και ο ίδιος πίνει κάθε βράδυ καμιά δεκαριά ποτήρια ουίσκι...Τις έχω σιχαθεί τις βιτρίνες Ψηλέ. Ας έχουμε την εντιμότητα να παραδεχόμαστε και δημοσίως τα λάθη μας. Τώρα βέβαια, εξαρτάται το τι θεωρεί ο καθένας λάθος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Εσύ τα λες, εσύ τα επικυρώνεις ή τα αναιρείς, εσύ και χειροκροτάς. Για ποια λάθη μιλάς; το ότι ότι ο μεσοέλληνας είναι καταχρεωμένος; για το ότι του πηδάν τη γυναίκα;; για το ότι ο γιος/κόρη του παίρνουν ναρκωτικά; για το ότι ο ίδιος πίνει κάθε βράδυ καμιά δεκαριά ποτήρια ουίσκι;;
Ποιές βιτρίνες έχεις σιχαθεί; Μα καλά αυτά μόνο σε ενοχλούν και δεν σε κάνουν να αναρωτηθείς τι να φταίει άραγε και τι βαθμό ευθύνης φέρεις και εσύ ο ίδιος για αυτή την κατάντια;
Η όλη σύψη των θεσμών δεν σε ενοχλεί;;
Μήπως δεν αντιλαμβάνεσαι Ινβάντερ ότι αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η κοινωνία όπως εσύ την επιθυμείς, την κοινωνίας χωρίς Χριστό και χωρίς την επίγνωση της τελικής μας κρίσης.
Την κοινωνία χωρίς πνευματικές αξίες αλλά δέσμια των υλιστικών της αντιλήψεων.
Ή μήπως πρέπει να αντιδράσουμε ξεσπαθώνοντας και όποιον πάρει ο χάρος; Κάτι τέτοιο διαφένεται από τα γραφόμενά σου σε διάφορες τοποθετήσεις σου, ή μήπως κάνω λάθος;;
Χαίρομαι που διαβάζεις τους λόγους του Just a Man, του οποίου οι λόγοι είναι ύμνοι αγάπης, και τους χρησιμοποιείς ως επιχειρήματά σου, μόνο που επανλαμβάνεις το λάθος και τους ερμηνεύεις σύμφωνα με το συμφέρον σου και όπου και όπως σε βολεύει αφήνοντας ενεξέταστο το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο ειπώθηκαν οι λόγοι αυτοί.
Αν δεν θεωρείς ότι δεν απάντησα στις μομφές σου, τότε, δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 17/06/2005 01:58:36
Edited by - Ψηλός on 17/06/2005 02:01:59
«Για πες μου, λοιπόν, ξέχνα τον Αλέξανδρο για λίγο, όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη φωτιά και σκορπά το θάνατο στο διάβα του, τι είναι;; Φιλάνθρωπος;;;»
Όταν αγαπητέ Ψηλέ γίνει αυτό συνειδητά, με Θεϊκή αποδοχή και Θείο σχέδιο, τότε πως λέγεται?
Μήπως……«θέλημα θεού»?
Όταν σφαγιαστούνε έθνη ολάκερα, όταν αφανιστούνε φυλές ολάκερες, όταν επιλέξουμε τις παρθένες ως χρήσιμες (!), όταν σκοτώσουμε άμαχους και γυναικόπαιδα, όταν σπείρουμε τον λοιμό και τον πόσο σε ανθρώπους που ποτέ δεν μας πειράξανε, αλλά απλά έτυχε να έχουνε αυτοί χρήμα και αγαθά και όχι εμείς, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ?
Εάν θέλεις, μπορώ να δώσω και τα συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά θαρρώ ότι αντιλαμβάνεσαι την ερώτηση μου.
Λοιπόν?
quote:
Schwabe
Όταν σφαγιαστούνε έθνη ολάκερα, όταν αφανιστούνε φυλές ολάκερες, όταν επιλέξουμε τις παρθένες ως χρήσιμες (!), όταν σκοτώσουμε άμαχους και γυναικόπαιδα, όταν σπείρουμε τον λοιμό και τον πόσο σε ανθρώπους που ποτέ δεν μας πειράξανε, αλλά απλά έτυχε να έχουνε αυτοί χρήμα και αγαθά και όχι εμείς, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ?
"Διάδοση του Ευαγγελίου".
Αλλά... γιατί ρωτάς, δεν το ξέρεις; ![]()
macedon
τι έχεις να πεις με το παρακάτω απόσπασμα από ένα άρθρο στο ΒΗΜΑ:
“θρίλερ
Τα ματωμένα εγχειρίδια
Ραδιουργίες, συνωμοσίες και στυγερά εγκλήματα στην αυλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
………..
…….
Οι αλλεπάλληλες δολοφονίες, οι έρευνες που διεξάγει ο Τελαμώνας δίκην ιδιωτικού ντετέκτιβ, οι ύποπτοι και η τελική αποκάλυψη του ενόχου, εντάσσουν το Φόνοι στην αυλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αστυνομική λογοτεχνία. Ωστόσο, τούτο το εξαιρετικού ενδιαφέροντος ανάγνωσμα, που βασίζεται σε γνωστές ιστορικές πηγές (τον Αρριανό, τον Διόδωρο τον Σικελιώτη, τον Πλούταρχο, τον Κουίντο Κούρτιο Ρούφο, τον Ιουστίνο), διεκδικεί και τον χαρακτηρισμό ιστορικού μυθιστορήματος. Γι' αυτό, προς αποφυγήν παρανοήσεων και παρεξηγήσεων, ο συγγραφέας σημειώνει στο τέλος του βιβλίου ότι τα γεγονότα που περιγράφει έγιναν ακριβώς έτσι. Επιπλέον, ο Ντόερτι δεν μένει απλώς στην παράθεση των μαχών και των συνεπειών τους, αλλά μελετώντας τις πηγές δίνει τη δική του ερμηνεία για συγκεκριμένα επεισόδια. Για παράδειγμα, σχετικά με τη μάχη του Γρανικού, η οποία συχνά υπήρξε αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των ιστορικών, υποστηρίζει ότι ο Αλέξανδρος έδρασε με ταχύτητα αλλά και αγριότητα, με αποτέλεσμα να σφαγιαστούν ανελέητα οι έλληνες μισθοφόροι που πολεμούσαν στο πλευρό των Περσών.
"........ Αυτό που επιτυγχάνει ο Ντόερτι, μελετώντας τις κινήσεις του Αλέξανδρου στη Σηστό, στην Τροία και στον Γρανικό, είναι η αξιοθαύμαστη απόδοση του ζοφερού κλίματος καχυποψίας που επικρατεί στο στρατόπεδο των Ελλήνων, όπου μισθοφόροι, πλήθη που ακολουθούν τη στρατιά γοητευμένα από την προοπτική της λεηλασίας, μάντεις, προφήτες, αγύρτες, επαγγελματίες ζητιάνοι, απατεώνες και πόρνες συνωστίζονται διεκδικώντας το μερτικό τους από τη μελλοντική λεία.
Οπωσδήποτε το Φόνοι στην αυλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά τους ακραίους χαρακτηρισμούς («ο Αλέξανδρος είναι ένας ψυχρός δολοφόνος, ένας αιμοσταγής άνδρας»), οι οποίοι βεβαίως στηρίζονται σε ιστορικά ντοκουμέντα, πλουτίζει τις γνώσεις μας σχετικά με τον ευφυή εκείνον πολέμαρχο και κατακτητή, φωτίζει τη σκοτεινή προσωπικότητά του, ταυτόχρονα δε προσφέρει μιαν αναγνωστική απόλαυση με το συνεχές σασπένς που διατρέχει τις σελίδες του.
Ο κ. Φίλιππος Φιλίππου είναι συγγραφέας. Από τις εκδόσεις Αγρα κυκλοφορεί το βιβλίο του «Ομόνοια 2000».
Το ΒΗΜΑ, 13/01/2002 , Σελ.: S16
Κωδικός άρθρου: B13465S161
ID: 242508"
Λοιπόν, Ινβάντερ, θα μου εξαπολύσεις και για αυτό επίθεση; Εσύ ή όποιος άλλος "υπερευαίσθητος έλληνας";;
Αυτά τα βιβλία νομίζω κυκλοφορούν στη χώρα μας, τι λέτε να τα κάνουμε;; Θα τα ρίξουμε στη φωτιά αφού παρουσιάζουν τον Αλέξανδρο κατ'αυτόν τον τρόπο;;
Πριν όμως πεις οτιδήποτε, σου προτείνω να διαβάσεις όλο το άρθρο που βρίσκεται εδώ:
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13465&m=S16&aa=1
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Σβάπε
Ψηλός:
«Για πες μου, λοιπόν, ξέχνα τον Αλέξανδρο για λίγο, όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη φωτιά και σκορπά το θάνατο στο διάβα του, τι είναι;; Φιλάνθρωπος;;;»Όταν αγαπητέ Ψηλέ γίνει αυτό συνειδητά, με Θεϊκή αποδοχή και Θείο σχέδιο, τότε πως λέγεται?
Συμφωνώ μαζί σου,
Όταν γίνεται συνειδητά, με σκοπό την υπερίσχυση και υποδούλωση του ανθρώπου από τον συνάνθρωπό του, με όποιο πρόσχημα και να γίνεται, ακόμη και με το πρόσχημα της θεικής αποδοχής ή του θείου σχεδίου, τότε αυτός ο άνθρωπος λέγεται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ και θα δώσει λόγο γι΄ αυτό.
Ακριβώς έτσι είναι, όταν οι ίδιοι οι Θεοί ζητούσαν να σφαγιάζονται νεαρές παρθένες για να εξευμενίσουν τα πνεύματα τους, .......όταν οι ίδιοι οι Θεοί είναι λάτρεις της φιληδονίας και της άσωτης ζωής τί παράδειγμα περίμένεις να δώσουν άραγε και στους ανθρώπους;;;
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Ψηλός
Αυτά τα βιβλία νομίζω κυκλοφορούν στη χώρα μας, τι λέτε να τα κάνουμε;; Θα τα ρίξουμε στη φωτιά αφού παρουσιάζουν τον Αλέξανδρο κατ'αυτόν τον τρόπο;;
Το κάψιμο βιβλίων (και ανθρώπων, επιστημόνων κατά προτίμηση) ανήκει αποκλειστικά στο χώρο που πρεσβεύεις.
Οι υπόλοιποι άνθρωποι (οι σκεπτόμενοι δηλαδή) κρίνουν ένα βιβλίο αφού το διαβάσουν (όχι αφού πει ο ιερέας από άμβωνος "Μην το διαβάσετε, θα πατε στην κόλαση", ή "κάψτε το", όπως έγινε με το βιβλίο του Ανδρουλάκη, του Καζαντζάκη και άλλων).
Η ερώτησή σου είναι επί του άρθρου του κ. Φιλίππου ή επί του βιβλίου πάνω στο οποίο ασκεί κριτική ο δημοσιογράφος;
macedon
quote:
Macedon
Το κάψιμο βιβλίων (και ανθρώπων, επιστημόνων κατά προτίμηση) ανήκει αποκλειστικά στο χώρο που πρεσβεύεις.
Αφού το λες εσύ, κάτι θα ξέρεις.
Ο κος Φιλίππου, νομίζω είναι συγγραφέας και όχι δημοσιογράφος (σύμφωνα με το άρθρο).
Τι γνώμη έχετε για τα βιβλία αυτά (διότι γίνεται αναφορά και σε άλλα βιβλία πέραν του συγκεκριμένου), αν θα πρέπει να κυκλοφορεί στη χώρα μας βιβλίο σαν και αυτό του Ντόρτι, και τη στάση των ελλήνων απέναντι σ'αυτό-ά.
Την άποψή σας για τον συγγραφέα αυτού του "ιστορικού μυθηστορήματος"; τον θεωρείτε αντικειμενικό "ερευνητή" αν βέβαια τον γνωρίζετε κάπως καλύτερα πέρα από την εδώ αναφορά;
Και πώς σχολιάζετε την άποψη του κου Φιλίππου σχετικά με τις τοποθετήσεις του περί "ιστορικών ντοκουμέντων" των οποίων κάνει χρήση ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού;
*****Φυσικά γνωρίζω πως για να εκφέρει κάποιος γνώμη για ένα βιβλίο πρέπει να το έχει διαβάσει πρώτα. Θα ήθελα όμως, και με βάση την γρήγορη παρουσιάση του περιεχομένου του βιβλίου από τον κ. Φιλίππου, να μου πείτε την άποψή σας.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 17/06/2005 03:50:05
Edited by - Ψηλός on 17/06/2005 03:53:28
Το Μ είς την ν, δεν το έχω διαβάσει, αλλά θεωρώ ως φτηνό τέχνασμα από μεριά ορισμένων συγγραφέων να βάλλουν κατά του Χριστιανισμού προκειμένου να γίνουν θέμα στα κανάλια και να πουλήσουν λίγα αντίτυπα παραπάνω...
Ο Ανδορυλάκης, γιατί σε αυτόν αναφέρομαι, μπορεί να πουλήσει κάλλιστα και χωρίς κολπάκια.
quote:
Ψηλός
Τι γνώμη έχετε για τα βιβλία αυτά (διότι γίνεται αναφορά και σε άλλα βιβλία πέραν του συγκεκριμένου), αν θα πρέπει να κυκλοφορεί στη χώρα μας βιβλίο σαν και αυτό του Ντόρτι, και τη στάση των ελλήνων απέναντι σ'αυτό-ά.
Το αν θα πρέπει να κυκλοφορούν "τέτοια" ή "αλλοιώτικα" βιβλία δε νομίζω ότι χρειάζεται απάντησης. Είναι αυτονόητο.
Η στάση των Ελλήνων απέναντι σ'αυτά; Προσωπικά δεν έχω ιδέα τι λένε, οπότε δεν μπορώ να προδικάσω τη στάση μου. Γενικά όμως, συνήθως οι άνθρωποι συμφωνούν ή διαφωνούν (με τα ιστορικά βιβλία, όχι με τα μυθιστορήματα). Από κει και πέρα, ο καθένας χρησιμοποιεί τις γνώσεις του και τη λογική του για να διαμορφώσει την άποψή του.
quote:
Ψηλός
Την άποψή σας για τον συγγραφέα αυτού του "ιστορικού μυθηστορήματος"; τον θεωρείτε αντικειμενικό "ερευνητή" αν βέβαια τον γνωρίζετε κάπως καλύτερα πέρα από την εδώ αναφορά;
Δεν είναι ερευνητής, συγγραφέας είναι κι αυτό δεν είναι "ιστορικό μυθιστόρημα", είναι φανταστική ιστορία μυστηρίου, όπως αυτά που ΄γραφε ο John Le Care και η Αγκάθα Κρίστι. Ο συγγραφέας Έχει σπουδάσει ιστορικός στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έχει γράψει διάφορα μυθιστορήματα μυστηρίου σχετιζόμενα με αρχαίους πολιτισμούς (Αιγύπτιοι, Έλληνες, κτλ.).
Τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί είναι Αννα Αποστόλου (!!), Michael Clynes, Ann Dukthas, C. L. Grace, Paul Harding, και Mollie Hardwick.
Προφανώς, το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί ιστορική έρευνα.
quote:
Ψηλός
Και πώς σχολιάζετε την άποψη του κου Φιλίππου σχετικά με τις τοποθετήσεις του περί "ιστορικών ντοκουμέντων" των οποίων κάνει χρήση ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού;
Ο κ. Φιλίππου εκφράζει την προσωπική του άποψη, η οποία ουδόλως αποτελεί αυθεντία, με τον ίδιο τρόπο που οι απόψεις των κριτικών τέχνης ουδόλως αποτελούν τεκμήριο κριτικής ενός έργου τέχνης. Κανείς δεν θα πει "πάμε να δούμε εκείνη την ταινία γιατί ο τάδε κριτικός κινηματογράφου είπε ότι είναι καλή". Θα πεί "πάμε να δούμε την ταινία γιατί σε μια βδομάδα έκανε 2.000.000 εισιτήρια...".
Σαν συγγραφέας πάντως, εμένα προσωπικά μου είναι παντελώς άγνωστος.
macedon
klassikh amyntikh stash einai na leei kapoios "den me katalaves".thelo diko soy htan xchamp,alla kati tetoio dne isxyei.epeidh den se arkoyse to "symfonoyme" tha to kano liana ligo.pragamti oi idees apo thn stigmh poy yparxoyn, yparxoyn kai paei kai teleiose dne mas endiaferei an to prosopo poy tis eksefere htan ayto poy oloi nomizoyme h dne htan an ta eipe h oxi ktl ktl.sthn periptosh toy xristoy omos milame gia theologia,sthrizei olh thn yparxh toy sthn theikh fysiognomia kai den milame gia idees(diafono edo ala tespa) ara einai zotiko na gnorizoyme an yphrxe h oxi.
vevaia h mish pagosmia mas istoria proerxetai apo phges antigrafon me apostash xiliadon eton apo toys ypotithemenoys syggrafeis.o kaisaras p.x me toys galatikoys polemoys,o thoykididis kai o hrodotos me thn istoria toys ktl ktlt .einai zotiko na gnorizoyme an ta osa perigrafontai ginan etsi opos ta lene h an einai syndyasmos mytheymaton kai gegonoton.den milame dhl mono gia filosofia,milame gia olh thn proyparxoysa istoria mas.gia mia taytothta dikia mas poy thn dexthkame dixos amfisvhthsh kai as proilthe apo antigrafa ligon aionon prin.
pisteyo antilifthikes giati milao.apo kei kai pera oi sozomenoi papyroi poy aforoyn ton xristo einai poly konta sta gegonota Toy pragma poy ayksanei thn aksiopistia toys,oxi mono logo toy arithmoy ton papyron alla kyrios logo ths apostaseos toys apo ta gegonota opos proeipa.
tora to an aytoi oi papyroi einai proion zohrhs fantasias h pragamtikothtas soy apanthsa hdh.ego dne nomizo pos os epi to pleiston amorfotoi h periorismenhs morfoshs esto anthropoi(eksairontas ton loyka)einai se thesi na grapsoyn ena toso oraio "mythistorhma".einai prosopikh apopsi toy kathenos gia to an ekeina ta gegonota htan alithina h oxi.prosopika epeidh opos soy eipa gnorisa kapoion geronta(oxi diashmo opos toys porfyrio kai paisio)o opoios pragmati therapeye kai ekane kai alla pragmata sto onoma toy xristoy,anarotithika posoi tetoioi yparxoyn poy vriskontai sto paraskhnio oi opoioi nomizo apoteloyn apth apodeixh ths yparxeos toy theoy.kai se syndyasmo me ta parapano poy egrapsa nomizo telika h olh istoria poy exei na kanei em ton xristo einai alithini.
gi ayto dne katalavaino to epithetiko yfos soy sthn teleytaia protash otan leo me apla logia dne tha lavo meros sto panhgyri ths antidrashs toy milao aplos gia na milhso kai na apanthso apo thn stigmh poy exo diamorfomenes apopseis.poios einai dhl dikos soy skopos na peiseis olo to foroym gia thn skopimothta ton apopseon soy?na apodeixteis o sofos ths pareas?nomizo oxi.o kathe enas exei ta prosopika pisteyo toy gia poikila themata.kai opos vlepo edo sto foroym poy diavasa dyskola ta allazei!an diapistoso oti ta pisteyo moy sto thema poy syzhtame einai lathemena tha se pliroforiso an endiaferesai.
kai kati akoma to syggnomi gia ta greeklish htan gia logoys eygenias dioti dikaioma moy einai na grafo kai sta greeklish kai sta kogolezika akoma kai diko sas dikaioma na ta diavazete h oxi.
apo kei kai pera grapse oti exeis na grapseis tah sta diavaso kai mhn eksaptesai an dne soy apanthso.den xreiazetai soi kai kala na symfonhsoyme me tis apopseis soy gia na dikaiotheis.
na eisai panta kala
quote:
to yfaki kai h eironia sayto to forum perriseyei mporo na po kai einai o logos gia ton opoio dne ithela na antapanthso.
Be cool . Απόψεις διαξιφίζονται, όχι άνθρωποι...
quote:
poios einai dhl dikos soy skopos na peiseis olo to foroym gia thn skopimothta ton apopseon soy?na apodeixteis o sofos ths pareas?
Χαλάρωσε φίλτατε... Δεν είναι όλος ο πλανήτης εχθρός σου!!!
Γιατί είσαι τόσο καχύποπτος???
Αν κάτι που λές είναι λάθος, ωραία! Αν είναι σωστό και πάλι ωραία!!
Την αλήθεια ψάχνουμε όλοι. Πώς κάνεις έτσι???
quote:
o kathe enas exei ta prosopika pisteyo toy gia poikila themata.
"Το πράσινο είναι όμορφο χρώμα. Αυτό είναι προσωπικό μου πιστεύω..."
"Η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι 5 m/sec^2.Αυτό είναι προσωπικό μου πιστεύω..." (!!!)![]()
Καταλαβαίνεις την διαφορά φίλτατε???
Σε ελάχιστα πράγματα υπάρχει πραγματικά, ΜΟΝΟ η έννοια του "προσωπικού πιστεύω".
Στα περισσότερα υπάρχει η έννοια της αλήθειας, και εκεί "προσωπικά πιστεύω"
μπορεί να χωράνε, μπορεί και να ΜΗΝ χωράνε!!!
quote:
gi ayto dne katalavaino to epithetiko yfos soy sthn teleytaia protash otan leo me apla logia dne tha lavo meros sto panhgyri ths antidrashs
quote:
an diapistoso oti ta pisteyo moy sto thema poy syzhtame einai lathemena tha se pliroforiso an endiaferesai.
Οκ.. χαίρομαι που άλλαξες γνώμη, και θα συνεχίσεις να συμμετέχεις τελικά....
quote:
klassikh amyntikh stash einai na leei kapoios "den me katalaves".
Από το τελευταίο post σου τελικά διαπιστώνω ότι με κατάλαβες, και πολύ καλά μάλιστα!!!
quote:
kai kati akoma to syggnomi gia ta greeklish htan gia logoys eygenias dioti dikaioma moy einai na grafo kai sta greeklish
Προτείνω να γράφεις στα ελληνικά,
διότι με τα greeklish οι αναγνώστες σου κουράζονται...
(Καλά, εσένα σου αρέσει η εικόνα του κειμένου σου??)
Συνέχισε όμως, αν σου αρέσει, σου το ξαναείπα...
«Όταν γίνεται συνειδητά, με σκοπό την υπερίσχυση και υποδούλωση του ανθρώπου από τον συνάνθρωπό του, με όποιο πρόσχημα και να γίνεται, ακόμη και με το πρόσχημα της θεικής αποδοχής ή του θείου σχεδίου, τότε αυτός ο άνθρωπος λέγεται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ και θα δώσει λόγο γι΄ αυτό.»
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αλλά δεν θα σου κάνω την χάρη φίλε μου.
Όλα όσα ανέφερα, έγιναν στην Π.Δ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, δηλαδή του ίδιου του θεού που πραγματεύεται ΚΑΙ η Κ.Δ.
Ο Θεός τους υποσχέθηκε την γη της επαγγελίας, η οποία όμως κατοικούνταν ήδη από άλλους!! Ο θεός τους βοήθησε να εκπορνεύσουνε τις γυναίκες τους και να λάβουνε χρήματα για αυτή τους την πράξη, και για….επιβράβευση τιμώρησε από πάνω και τον εξαπατημένο εραστή της Σάρας!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Με άλλα λόγια, όλες οι αθλιότητες, οι βιασμοί και οι απάνθρωπες πρακτικές των εκλεκτών Του (και σημερινών πνευματικών ταγών της ορθοδοξίας και των μυστηρίων της!!), ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ!
Μήπως θέλεις να τα δούμε ένα ένα για να πειστείς?
Λοιπόν, εδώ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ?? Μετέχει ο θεός στα εγκλήματα ναι ή όχι? Είναι ο Θεός αυτός ανώμαλος και αιμοσταγής ναι ή όχι?
Και όχι μόνο αυτό. Όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, ειδικά για τον φίλο Macedon πάει αυτό, το ρίχνετε στο trolling ενάντια στους οπαδούς της αντίθετης παράταξης, βλέπε Ψηλός, και τους εξαναγκάζετε, δηλαδή μας εξαναγκάζετε, να παρεκτραπούμε και να αρχίσουμε τα καντήλια.
Έλεος πια, μπορεί να υπάρξει διάλογος χωρίς τσακωμούς.
Ωστόσο, οφείλω να αναγνωρίσω πως υπάρχουν αξιόλογα άτομα που δεν είναι Χριστιανοί και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κουβέντα. Τα λόγια τους πνίγονται ωστόσο μέσα στον κυκεώνα προσωπικών κατηγοριών και χαλκευμάτων που εκτοξεύουν τα trolls του forum, που σαν σκοπό έχουν όχι να κουβεντιάσουν, αλλά να σπάσουν νεύρα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα ρομαντικά μέλη, που επιχειρούν τέτοιο διάλογο.
Να παραπέμψω λοιπόν και εγώ σαν κακός Χριστιανός που είμαι, και δεν αγαπάω τον εχθρό μου όπως μου είπε ο Ιησούς, ούτε προσεύχομαι για την σωτηρία σας, ούτε καν να σας έχει ο Θεός καλά, σε ένα προφητικό κείμενο που σας θέλει όλους άλαλλους και ηττημένους μπροστά στον Θεό που βλασφημάτε, ο οποίος όμως σας αγαπάει όλους, γι'αυτό και κρατιέται να μην σας σπάσει τα μούτρα.
Με όση αγάπη μπορεί να βγεί από μέσα μου για εσάς που βλασφημάτε τον Κύριο ως ανώμαλο, ψυχασθενή, φονιά, ή ξέρω γω τι άλλο, να σας προειδοποιήσω για τον Αντίχριστο που έρχεται και θα τον προσκυνήσετε, γιατί ο νους σας είναι τυφλωμένος και δεν βλέπετε που πάνε τα πράγματα:
http://members.cox.net/orthodoxheritage/Starets%20Lavrentii.htm
http://members.cox.net/orthodoxheritage/Concering%20the%20Antichrist.htm
http://members.cox.net/orthodoxheritage/St.%20Nilus.htm
http://members.cox.net/orthodoxheritage/St.%20Anatoly.htm
http://www.geocities.com/kitezhgrad/prophets/josvat.html
http://oag.ru/icon/paissios.html
http://www.fatheralexander.org/booklets/english/seraphim_vyritzkij_e.htm
Και μια οδηγία για όποιον μετάνιωσε για το αντιχριστιανικό πνεύμα που τον κατέχει:
http://members.cox.net/orthodoxheritage/St.%20Ambrosy.htm
Και μιας και αρχίσανε τα όργανα, πάρτε και τον πρώτο Αντίχριστο που θα έρθει τώρα στις μέρες μας:
http://www.shareintl.org/maitreya/Ma_main.htm
Καλά να σας έχει ο Κύριος, που όλους τους συγχωρεί όταν του το ζητάνε. Του το ζητάω εγώ για σας, μήπως και σωθείτε και ανοίξετε τα μάτια σας και καταλάβετε πως ο αντίχριστος που έχει μπει μέσα σας δεν είναι δικός σας, και δεν σας αξίζει, γιατί και εσείς είστε παιδιά του Θεού.
quote:
WWalker
Και όχι μόνο αυτό. Όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, ειδικά για τον φίλο Macedon πάει αυτό, το ρίχνετε στο trolling ενάντια στους οπαδούς της αντίθετης παράταξης
Ας δούμε τα τελευταία επιχειρήματα που παρέθεσες σε άλλη συζήτηση:
quote:
WWalker
ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΓΑΜΩ???Και μετά βούλωσέ το κιόλας γιατί είσαι εντελώς βούρλο.
...είσαι τελείως μα τελείως μαλακισμένο.
Κοίταξε να δεις, αν θες να πλακωθούμε θα το κάνουμε.
Δεν μπορώ να πω, είναι πρωτότυπα τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο...
macedon
quote:
WWalker
...γιατί και εσείς είστε παιδιά του Θεού.
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, εγώ όμως είμαι παιδί του μπαμπά μου και της μαμάς μου, έχω και χαρτιά με σφραγίδες που το αποδεικνύουν.
macedon
quote:
Και όχι μόνο αυτό. Όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, ειδικά για τον φίλο Macedon πάει αυτό, το ρίχνετε στο trolling ενάντια στους οπαδούς της αντίθετης παράταξης, βλέπε Ψηλός, και τους εξαναγκάζετε, δηλαδή μας εξαναγκάζετε, να παρεκτραπούμε και να αρχίσουμε τα καντήλια.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Macedon, που παρέθεσες το σημείο στο οποίο παρεκτράπηκα για να το βλέπει ο κόσμος και να δικαιώνομαι όταν λέω ότι μας εξαναγκάζεις να παρεκτραπούμε.
Να σε παρακαλέσω να παρουσιάσεις και τα σημεία στα οποία παρεκτράπηκε και ο φίλος Ψηλός;
Edited by - WWalker on 17/06/2005 18:03:09
Μήπως αυτό έχει να κάνει με την πνευματική γυμνότητα; Την ένδοια επιχειρημάτων; Τις γονιδιακές καταβολές και την παράδοση καψίματος όσων τύχαινε να διαφωνούν με το Χριστιανισμό; Την πρακτική του δια βίας προσηλυτισμού;
Φυσικά, το ύφος και το ήθος του καθενός είναι δηλωτικό της προσωπικότητάς του και αργά ή γρήγορα αυτό βγαίνει έξω από τις χριστιανοαγαπητικές υποκρισίες και καταδεικνύεται.
Προσωπικά οι βρισιές σου στο πρόσωπό μου ουδόλως με ενόχλησαν, καθώς προέρχονται από σένα ή από ανθρώπους σαν και σένα, η παιδεία των οποίων μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί.
Το λυπηρό είναι ότι η νοοτροπία και πρακτική αυτή δεν υπάρχει μόνο στο κοπάδι, υπάρχει (κυρίως) στα ανώτερα στρώματα των ποιμνιαρχών και τελικά ίσως αποδεικνύει ότι, όντως, πλαστήκατε "Κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν".
macedon
quote:
Να ρωτήσω γιατί συνήθως παρεκτρέπονται μόνον οι οπαδοί του Χριστιανισμού εδώ μέσα και όχι οι υπόλοιποι; Βέβαια, δε λέω μετά τα μπινελίκια που ρίχνουν, λένε και ένα "Να σε έχει καλά ο Κύριος" και ξεμπερδεύουν.
Γιατί πίσω από αυτά που μας προκαλλούν να παρεκτραπούμε είναι ο ίδιος ο διάβολος. Δυστυχώς δεν είμαστε αρκετά δυνατοί, και λυγίζουμε.
quote:
Μήπως αυτό έχει να κάνει με την πνευματική γυμνότητα;
quote:
Την ένδοια επιχειρημάτων;
Μπα όχι, αν ήταν έτσι εσύ θα ήσουνα ο πρώτος που θα παρεκτρεπόσουνα.
quote:
Τις γονιδιακές καταβολές
Μπα δεν νομίζω να είναι γονιδιακό. Αν είναι πάντως, δικαιολογούμαστε απ'τις αζωτούχες βάσεις μας.
quote:
και την παράδοση καψίματος όσων τύχαινε να διαφωνούν με το Χριστιανισμό;
Σίγουρα.
quote:
Την πρακτική του δια βίας προσηλυτισμού;
Για αυτό δεν ξέρω. Μπορεί. Ίσως ναι, ίσως όχι.
quote:
Φυσικά, το ύφος και το ήθος του καθενός είναι δηλωτικό της προσωπικότητάς του και αργά ή γρήγορα αυτό βγαίνει έξω από τις χριστιανοαγαπητικές υποκρισίες και καταδεικνύεται.
Όντως, αγαπητέ φίλε Μακεδόνα, είμαστε υποκριτές.
quote:
Προσωπικά οι βρισιές σου στο πρόσωπό μου ουδόλως με ενόχλησαν, καθώς προέρχονται από σένα ή από ανθρώπους σαν και σένα, η παιδεία των οποίων μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί.
Βεβαίως.
Σου είπα, να πας να κοιτάξεις το mail μου στον παλιό μου λογαριασμό (Windwalker) και να μου πεις ποιος provider μονο χορηγεί τέτοιες μάσκες mail. Να σε βοηθήσω να μην κουράζεσαι, το παλιό μου mail ήταν windwalker@'...'.gr, μέχρι που αχρήστευσα την μάσκα, και αχρηστεύτηκε. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου να εξακριβώσεις ποιον συνδυασμό γραμμάτων πρέπει να βάλεις αντί για windwalker@ στο mail μου, για να βρεις ποιο είναι το site.
Επίσης, χάρηκα που δεν σε άγγιξαν οι βρισιές που σου έσουρα, γιατί μετάνιωσα για αυτές, και τώρα θα με βγάλεις απ'τον κόπο να στενοχωριέμαι πως μπορεί να σε πείραξαν.
quote:
Το λυπηρό είναι ότι η νοοτροπία και πρακτική αυτή δεν υπάρχει μόνο στο κοπάδι, υπάρχει (κυρίως) στα ανώτερα στρώματα των ποιμνιαρχών και τελικά ίσως αποδεικνύει ότι, όντως, πλαστήκατε "Κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν".
Είναι λυπηρό, όντως. Να μην μπορώ να κρατήσω τα νεύρα μου όταν μπαίνει ο διάβολος μέσα σου να με τσιγκλίσεις, ειλικρινά στενοχωριέμαι για αυτή την κατάσταση. Θα ασκηθώ περισσότερο για να συγκρατώ τα νεύρα μου.
Αυτά φίλε Μακεδόνα. Συγχώρησέ με αδελφέ, αδίκως σε έβρισα. Έσφαλα, το παραδέχομαι.
EDIT: Για ευνόητους λόγους, τώρα που διαβάστηκε, απομακρύνω την αναφορά στο mail μου.
Edited by - WWalker on 17/06/2005 21:46:11
Όσο για τα υπόλοιπα.... Τι να πώ, διασκεδαστικά είναι. Είναι κι αυτός ο διάβολος στη μέση, μπορούμε να του τα φορτώνουμε όλα. Βολικό... Πολύ βολικό (αν και δεν είδα σε κανένα δικαστήριο να πιάνει το επιχείρημα "ο διάβολος με έβαλε να τον σκοτώσω και να του κλέψω το μαγαζί...".
macedon
Το ότι νευριάζουν οι Χριστιανοί δεν έχει να κάνει με την παιδεία τους, ούτε την μόρφωση τους. (Εσύ δεν μου είπες κάπου αλλού να μην υπεραπλουστεύω τα πράγματα?
)
Βέβαια οι βρίσιες είτε έρχονται από Χριστιανό, είτε από άθεο, είτε από οποιονδήποτε, εμένα με ενοχλούν και στην τελική δεν έχουν και νόημα.
Αλλά χαρακτηρίζουν μόνο αυτόν που έβρισε και όχι όλους τους ομοϊδεάτες του. Στην τελική και αν μπει ένας άθεος εδώ μέσα και αρχίσει να βρίζει και να προκαλεί, δεν θα ήθελα οι Χριστιανοί να με βάλλουν στο ίδιο καζάνι με αυτόν.
Απλά οι εδώ Χριστιανοί έχουν ένα ελαφρυντικό γιατί συνήθως βρίσκονται απολογούμενοι για πράγματα για τα οποία ούτε οι ίδιοι ευθύνονται. Ε, στην τελική η δική τους πίστη βάλλεται με αμφισβητήσεις για την ύπαρξη ακόμη και του ίδιου του Χριστού. Αυτοί έχουν να απολογηθούν για κάτι χιλιάδες χρόνια ιστορίας και για καταστάσεις με τις οποίες καν δεν συμφωνούν πολλές φορές.
Εμείς οι αμφισβητίες το συζητάμε και μπορεί να το καλαμπουρίζουμε κιόλας, αλλά οι Χριστιανοί ουσιαστικά καλούνται να αλλάξουν όλη την κοσμοθεώρηση τους, αν παραδεχτούν για παράδειγμα τόσο ελαφρά τη καρδία, ότι ο Χριστός δεν υπήρξε.
Εντάξει, και ο Βούδας δεν ξέρουμε αν υπήρξε, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να πιστεύουν σε αυτόν. Και ούτε είναι κακό αυτό έτσι?
Πώπω τι pacifisme με έπιασε πάλι!![]()
Καλή συνέχεια!