- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Κάποιο κομμα που πιστεύουμε ότι μας εμπνέει εκτος από τα δυο μεγάλα που μας έχουν
Φέρει σε αυτή την κατάσταση .
αλήθεια. Η οργάνωση τους είναι πολλών δεκαετιών ή και αιώνων,
αλλά το θέμα είναι ότι έχουν ψήσει τον κόσμο, τον
απλό κόσμο εννοείται, ότι δεν τρέχει τίποτα...
Πάρε παράδειγμα ότι το άγαλμα της Ελευθερίας είναι
"δώρο" των γάλλων μασόνων στην Νέα Εποχή...
Φίλε Open mind, όσες ψήφους και να ρίξουμε
αυτοί ελέγχουν τα πράγματα...γι' αυτό σου έχω γράψει ότι
το θέμα είναι ότι θα φαγωθούν μόνοι τους και φυσικά
υπάρχει και Θεός και αργεί αλλά δεν λησμονεί...
Άσπρη μέρα μην τα περιμένουμε όλα απ τον θεό όποιος και αν είναι αυτός άλλωστε αν
Υπήρχε θεϊκή παρέμβαση στα πράγματα δεν θα υπήρχαν οι αδικίες που υπάρχουν ουτε
Ο λεγόμενος τρίτος κόσμος .
κι επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να δούμε κι εμείς
τα ποατελέσματα των πράξεων μας, μήπως και κάτι μάθουμε..
Δυστυχώς καλή η θεωρία, αλλά μόνο "άμα πάθεις μαθαίνεις"...
δεν έχει γίνει ακόμη... Ο άνθρωπος πιστεύει ακόμη
ότι μπορεί να παίζει με το σωστό...
Εκεί που δυσκολεύτηκα πολύ (μου πήρε χρόνια) ήταν με τους γονείς μου........ η μητέρα μου θυμόταν τη δολοφονία της μητέρας της (που δε γνώρισε) από τους Γερμανοτσολιάδες και είχε σταματήσει εκεί ο πολιτικός-κομματικός της κόσμος.............. πρόσφατα επιτέλους ξεκόλλησε! βοήθησε βέβαια και η αντιπολίτευση σε αυτό!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Αυτό με κάνει και αισιοδοξώ ότι με το πέρασμα των ετών θα αλλάξουν τα πράγματα καθώς
Οι νέοι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι .
quote:
Αγαπητέ Carmel, το παραπάνω επιχείρημά σου (μου κάνει κάτι σε λογικό άλμα, για να είμαι ειλικρινής) μου φαίνεται ως ένα καλό "κόλπο" για να μπει στην κουβέντα το πνεύμα αλλά κάπου δεν...
Δεν μπορώ να καταλάβω τη σύνδεση που κάνεις μεταξύ υποατομικών σωματιδίων από τη μία και Ντετερμινισμού & Υλισμού από την άλλη.
Κάνε λίγη υπομονή. Κάπου εδώ σκάει και το Ωρολόγιον Ωμέγα. Όλα θα εξηγηθούν. Επιστημονικά. Ακόμα και ο τρόπος που μικραίνουν τα αντικείμενα. Για τις μεγάλες ταχύτητες τουλάχιστον.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
εντάξει, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που προσπαθεί ατσούμπαλα να ταυτίσει ένα προσωπικό άλμα πίστης με 'κβαντικά άλματα' και διάφορες σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες. Εδώ υπάρχουν άλλοι κι άλλοι που το κάνουν, γιατί να μην το κάνει κι ο Carmel;; είπαμε, η πίστη είναι μία σοβαρή επένδυση που προσπαθεί να πιαστεί από διαφόρων ειδών πατήματα...στην ανάγκη θα επιστρατεύσει και τον 'ορθό λόγο'
Σεβαστά αυτά που γράφεις αλλά δεν έχει νόημα να διαφωνούμε για τον Μωυσή καθώς δεν θα βγει άκρη.
Σχετικά με Αρτάπανο Νουμήνιο κτλ δεν νομίζω ότι είχαν τέτοιους υστερόβουλους και υποχθόνιους σκοπούς που τους βάζεις αλλά οκ αν το πιστεύεις ούτε και πάλι θα διαφωνήσουμε διότι δε θα βγάλουμε και πάλι άκρη.
Εγώ όταν συνάντησα αυτές τις περιπτώσεις τις προσπέρασα γρήγορα και νόμιζα ότι έτσι όπως το έθετες το ζήτημα ότι θα είχες βρει τίποτα άλλο.
Πάντως σ'ευχαριστώ που ασχολήθηκες!
Για την προέλευση του αλφαβήτου όμως η ξεφτίλα με το Φοινικικό αλφάβητο έχει υιοθετηθεί και επισήμως από την επιστημονική κοινότητα.
Γενικά εγώ μένω στην έμπρακτη εκτίμηση και σεβασμό και αγάπη που έδειξαν οι Ορθόδοξοι του Βυζαντίου (λόγιοι, μοναχοί, κληρικοί)προς την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και μακάρι να είχαν διασωθεί περισσότερα.
Αν πιστέψουμε τους συνωμοσιολόγους ίσως να έχουν διασωθεί και περισσότερα και μακάρι να έχουν δίκιο.
quote:
Μην τα βάζεις με τον άμοιρο τον Popper, βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ!
Αχ D.I, αφού ξέρεις...
Καλή η φιλοσοφία, αλλά όταν μιλάμε για φυσική, δεν χωρεί ούτε χιλιοστό.
H Φιλοσοφία των Επιστημών, ως μελέτη των δεδομένων της επιστημονικής διερεύνησης και της εγκυρότητας των επιστημονικών θεωριών μέσα από μια φιλοσοφική προοπτική, αναγνωρίστηκε σαν ξεχωριστός επιστημολογικός κλάδος.
Κοίτα την διαφορά.Επιστημολογικός και όχι επιστημονικός.
Και εκτός αυτού, εμένα κανείς δεν με ρώτησε για αυτή την αναγνώριση!![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Γενικά εγώ μένω στην έμπρακτη εκτίμηση και σεβασμό και αγάπη που έδειξαν οι Ορθόδοξοι του Βυζαντίου (λόγιοι, μοναχοί, κληρικοί)προς την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και μακάρι να είχαν διασωθεί περισσότερα.
Είπαμε να τρολλάρουμε, αλλά εδώ έγραψε tilt το μηχάνημα...
Επειδή καλή η μαλακία, αλλά έχει και όρια, την Ακαδημία, ποιός την έκλεισε?
Ά, ρε νούμερο...
Ο Καρμελίτο μας, είναι ένα γλυκό παιδί.
Το αναφέρω αυτό με επιστημονικά κριτήρια.
Εχει συγκεντρώσει στο μυαλό του, μια ειδική βαρύτητα.Εχει βαθμονομήσει ένα γραμμικό πεδίο, ειδικά για να απωθήσει τα κβάντα βαρυτικού πεδίου ( εμάς ).Διαχειρίζεται ένα βαρυτικό πεδίο, εντός κι εκτός μυαλού του.
Αν το δεις καθαρά επιστημονικά, πρόκειται για μοναδικό επίτευγμα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
Όταν τα αντικείμενα μικρύνουν πολύ σε επίπεδο υποατομικών σωματιδίων και κάτω και οι ταχύτητες πλησιάσουν την ταχύτητα του φωτός εκεί ρετάρει η θεωρία καταρρέει ο Ντετερμινισμός και παίρνει ο διάολος τον Υλισμό που τόσο πολύ φαίνεται ότι αγαπάτε αν κρίνω απ'αυτά που μου γράφετε περί Επιστήμης.Αγαπητέ Carmel, το παραπάνω επιχείρημά σου (μου κάνει κάτι σε λογικό άλμα, για να είμαι ειλικρινής) μου φαίνεται ως ένα καλό "κόλπο" για να μπει στην κουβέντα το πνεύμα αλλά κάπου δεν...
Δεν μπορώ να καταλάβω τη σύνδεση που κάνεις μεταξύ υποατομικών σωματιδίων από τη μία και Ντετερμινισμού & Υλισμού από την άλλη.
Εφόσον ρετάρει, όπως λες, η θεωρία στο υποατομικό επίπεδο, τι συμβαίνει σε αυτό το έρμο το επίπεδο;
Ξεκαθάρισέ μου σε παρακαλώ φίλε μου Dying_Incubus που είδες το λογικό άλμα?
Εκεί που Κβαντομηχανική έδωσε λύσεις στο αδιέξοδο της Νευτώνιας ή εκεί που διεμβόλισε και έστειλε στον αγύριστο τα φιλοσοφικά ρεύματα του Ντετερμινισμού και του Υλισμού?
Επιπλέον εγώ δεν μίλησα πουθενά για πνεύμα. Κάποιος άλλος είπε κάτι σχετικό και μάλιστα ήταν Νομπελίστας Φυσικός .
Πες μου όμως τι κατάλαβες από την φωτό με το quote του Heisenberg που πόσταρα σχετικά με την Υλη σε επίπεδο μικρόκοσμου.
quote:
Όντως, αντέγραψαν αρκετά συγγράμματα αλλά είτε δεν αντέγραψαν άλλα (ίσως ήταν εχθρικά προς τη χριστιανική πίστη;) είτε σε διάφορα συγγράμματα έγραψαν χριστιανικούς ύμνους (βλ. παλίμψηστο του Αρχιμήδη).

In anticipation of my resurrection...
- Εγώ μίλησα για λόγιους, μοναχούς και κληρικούς. Δεν είπα τίποτα για αυτοκράτορες.
Εντελώς σούργελο. Και τον αποκάλεσες και χιλίαρχο...