ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/03/2008, 16:43:07
quote:
Dying_Incubus:
europaios2:
-Ερώτηση: η Ανώτερη αυτή δύναμη ο Θεός εν συντομία! αφού για σένα όπως λες υπάρχει πιστεύεις ότι θα μπορούσε εάν ήθελε να προσεγγίσει Αυτός τον άνρθωπο?

Αγαπητέ europaios2, θα μπορούσες μήπως να επαναδιατυπώσεις τη μορφή της ερώτησης που μου απευθύνεις;
Δεν είμαι σίγουρος εάν την κατάλαβα αρκετά οπότε ίσως θα ήταν περιττό να δώσω μια απάντηση ακόμα.

-Ποιες είναι οι άγνωστες έννοιες?

Εν πας περιπτώσει...... Η ανωτέρο δύναμη πιστεύεις ότι θα μπορούσε εάν ήθελε να πλησιάσει η ίδια τον άνθρωπο? να πάρει δηλαδή πρωτοβουλία?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

09/03/2008, 20:25:09
Φίλε D Incubus, δεν ξέρω πως θα το δείς,
αλλά πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν θα άντεχε να δει τον Θεό ή ανώτερο Όν ή δύναμη, ή όπως αλλοιώς θες να το /τον πεις...
Είναι σαν να προσπαθήσει ο άνθρωπος
να επικοινωνήσει και να πλησιάσει ένα άγριο ζώο...
Η φύση και το ένστιγκτο του ζώου¨θα το κάνει να το βάλει στα πόδια...
Όσο ακραίο ή έντονο κι αν σου φανεί το παράδειγμα
,έτσι είναι σε σχέση με την επαφή των διανοιών που
αναφέρεσαι, του ανθρώπου και του Θεού...
Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε σ' αυτή τη γη ώστε να μην το βάλουμε στα πόδια...Είναι ένας περιορισμός για το καλό μας... Ας φτάσουμς πρώτα κάπου με την διάνοια και μετά βλέπουμε για άλλα όρια...
10/03/2008, 00:49:12
Πολύ σωστό αυτό που αναφέρεις trexagireve .

Κάθε μορφή που έχουμε δώσει σε αυτή την ....δεν είναι παρά μια ανθρώπινη προβολή του δικού μας μυαλού, που πλάθουμε από το κοινωνικό / θρησκευτικό περιβάλλον μας .

Και με αυτό βέβαια δεν εννοώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάτι, αλλά ότι θέλοντας και μη, η «περιπλοκότητα» αυτής της ……πρέπει να πάρει γνωστικές μορφές που ανήκουν στον ανθρώπινο νου για να γίνει «κατανοητή» .

Τώρα αν υπάρχει λόγος/σκοπός που είμαστε εδώ, προσωπικά πιστεύω πως έχει να κάνει με μια εσωτερική αναζήτηση/εξέλιξη του ανθρώπου, όχι για να κάνει μόνο την υπέρβαση και να κατανοήσει αυτό το «Ανώτερο Ον» που αναφέρεσαι, αλλά για να κάνει την υπέρβαση από το ατομικό Εγώ στο ΕΜΕΙΣ …

10/03/2008, 10:15:20
quote:
elo:
Τώρα αν υπάρχει λόγος/σκοπός που είμαστε εδώ, προσωπικά πιστεύω πως έχει να κάνει με μια εσωτερική αναζήτηση/εξέλιξη του ανθρώπου, όχι για να κάνει μόνο την υπέρβαση και να κατανοήσει αυτό το «Ανώτερο Ον» που αναφέρεσαι, αλλά για να κάνει την υπέρβαση από το ατομικό Εγώ στο ΕΜΕΙΣ

-Φίλε elo! αυτό το εμείς είναι απαρχή του Κουμουνισμού! ο μοαδικός και πρώτος στην πράξη κουμουνιστής ήταν ο Χριστός! και εν συνεχεία οι Απόστολοι και Άγιοι θαυταργουγοί! ο Καρλ Μαρξ, ήταν στη θεωρία!
-Για πες μου πέρα από αυτούς οι οποίοι αναμφισβήτητα είχαν κάνει την υπέρβαση από το ατομικό εγώ στο εμείς ποιοι άλλοι είναι? ίσως να είναι και οι μοναχοί σε διάφορα μοναστήρια είτε στην Ελλάδα είτε στην Κίνα! όμως από όλους αυτούς! μόνο ο Χριστός και οι Απόστολοι κινήθηκαν πορκειμένου να διδάξουν το ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΓΩ! συμφωνείς μέχρι εδώ?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

10/03/2008, 10:45:09
Αγαπητέ μου Elo,συμφωνούμε στο τι έχουμε κάνει εμείς απέναντι στην έννοια Θεός, έστω συγκαταβατικά για σένα,
το θέμα για μένα είναι ότι Αυτός δεν έχει κάνει τίποτα για την αλλοίωση Του, όλα τα κάνουμε εμείς οι άνθρωποι, τα άσχημα και την ανθρώπινη προβολή Του…
Τώρα όμως, εννοώ στην εποχή μας, ο άνθρωπος είναι σαφώς πιο πολύ ικανός να αντιληφθεί μεγαλύτερες έννοιες και να πλησιάσει καλύτερα στο τι είναι θείο.
Αν βγάλουμε από τη μέση την διαφθορά της θρησκείας και το πόσο υλιστής τείνει να γίνει ο άνθρωπος, οι δυνατότητες είναι μόνο αισιόδοξες και πάμπολλες…
Αυτά θα ήθελα κάποιοι σοβαροί να δούνε και να ασχοληθούνε, προσπαθώντας, βέβαια να αποφύγουνε τα λάθη του παρελθόντος. Ένα από τα αποφευκτέα είναι η ύπαρξη χρήματος ή οποιασδήποτε μονάδας μέτρησης οικονομίας.
Άλλο η υπερκαταναλωτικότητα, κλπ, που κάνουν τον άνθρωπο πάλι ένα ζώο που απλά περνάει καλά…
Αποχαύνωση που δεν εξυπηρετεί το πνεύμα.

Για μένα μεγάλη σημασία έχει και το ότι παρά το ότι έχουμε τέτοιο πολιτισμό, ο άνθρωπος έχει σκλαβωθεί πιο πολύ από ότι παλιότερα… Αυτά τα θεωρώ τεχνηέντα κόλπα που σκοπό έχουν να κάνουν τον άνθρωπο να λατρεύσει την θεοποιημένη πια ύλη…
Κι αυτό είναι μια παιδαριώδη προπαγάνδα, που όλοι μας την έχουμε πατήσει μαζί της…
Φίλε Europaios2, ο κομμουνισμός ήρθε για να ανταγωνιστεί τον χριστιανισμό και να τον σφετεριστεί και συμφωνώ για το πώς τα βλέπεις.
Σαν κάθε υλιστική θεωρεία, εξέπεσε και πέφτει,
αλλά το θέμα είναι ότι τα κόλπα των εβραίων,
δεν έχουν γίνει γνωστά στην κοινή γνώμη, ώστε
να απομονώνονται κιόλας…

10/03/2008, 11:36:19
-Συμφωνώ μαζί σου φίλε trexagireve! Ο κουμουνισμός δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το πρόσχημα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιομάτων! η παγίδα του λαού που πίστευε στο εμείς αλλά αυτοίο που ηγούντο πίστευαν στο εγώ!
-Πουθενά δεν εφαρμόστηκε παρά μόνο στη διδασκαλία και το βίο των Αποστόλων!

-Όπως λοιπόν βλέπεις φίλε elo! οι άνθρωποι δεν μπορούν από μόνοι τους να αναζητήσουν το Εμείς, γαιτί αμέσως πέφτουν θύματα των καπηλευτών, για αυτό και ο Θεός έστειλε τον Υιό Του αν θέλεις λοιπόν να κάνεις την υπέρβαση για το εμείς μελέτησε λίγο τα λόγια του Κυρίου......................

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

10/03/2008, 16:05:13
trexagireve:
«αυτή η ανώτερη δύναμη που λές εσύ κι εγώ λέω Θεός,
δεν μπορεί να είναι ανώτερη άμα έχει τόσο φθηνά συναισθήματα,όπως μίσος, φόβος, κλπ, είναι ζώο, δεν είναι ανώτερο όν…»

Αυτό καλά θα κάνεις να το σκεφτείς εσύ καλύτερα.

Διότι ο Θεός που αναδύεται απο την Βίβλο, έχει και μίσος, και συναισθήματα! Μισεί του αλλόθρησκους, προστατεύει τους δικούς του άσχετα εάν αυτοί είναι ανήθικοι ή στυγνοί φονιάδες, δίνει υποσχέσεις για γη και λάφυρα!

Μάλλον για άλλον Θεό μιλάς φίλτατε. Όχι πάντως για αυτόν της Βίβλου.

trexagireve:
«Και να σε ξενερώσω λίγο:»

Άντε να δούμε τι έχεις μάθει, ή μάλλον τι έχεις ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ της συγκεκριμένης σελίδας.
http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/iera.exetasis1.htm

trexagireve:
«ΠΛΑΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ»

Άχετε, τα έργα του Πλάτωνα έχουν τη μορφή διαλόγου. Το πιάνεις ετούτο?

Ο Πλάτων αποτελεί βασική ενασχόληση κάθε φιλοσοφικής σχολής/πανεπιστημίου ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Είσαι εξόχως λίγος, εσύ και η σκοταδιστική σελίδα που χαριεντίζεσαι, ώστε να «τοποθετηθείς» περί του Πλάτωνα.

Με άλλα λόγια, τρέχα γύρευε!

trexagireve:
«Αν όμως κάποιος ασεβής θα δείξει ανυπακοή στους νόμους, θα εφαρμόζεται ο εξής νόμος σχετικά με την ασέβεια:»

Ο κάθε Έλληνας φιλόσοφος κρίθηκε και κρίνεται για τα γραφόμενα του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν υφίσταται ποτέ στην αρχαιοτητα οργανωμενη θρησκεία με Όντολογικα και ηθικα δόγματα. Αυτό γίνεται αντιληπτό απο την πληθώρα των φιλοσοφικών σχολών. Αυτός και ο λόγος για το ότι και να είπε ή όχι ο Πλάτωνας, ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ, καθώς δεν υπηρχε μια φασίζουσα θρησκεία, όπως και η αίρεση του ιουδαϊσμού με το όνομα χριστιανισμός.

Σημασία έχει ότι πρώτον το φιλοσοφικό μεγαλείο του Πλάτωνα είναι αξεπέραστο, και δεύτερον ότι θρησκευτικές διώξεις, σφαγές αλλόθρησκων αλλά και θεσμοθετημένους νόμους κατα αλλοθρήσκων έχει γνωρίσει η παγκόσμια ιστορία μόνο μέσα απο τα «χριστιανικά ιδεώδη».

Επίσης, ο Πλάτων υπήρξε ένας θνητός φιλόσοφος, όμως η Βίβλος, που απο εσένα θεωρείται ο ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ είναι γεμάτη κακότητα, μίσος και φθόνο κατα αλλόθρησκων.

Θέλεις μήπως να δούμε τα λόγια του Θεού σου όσον αφορά τους αλλόθρησκους? Θέλεις μήπως να δούμε τις πράξεις που υποστήριξε ο Θεός σου και να αφήσουμε το τι είπε ένας θνητός?

Φουκαρά τρεχαγύρευε.....

10/03/2008, 16:22:44
europaios2:
«Μια βόλτα από την Παναγία της Τήνου και μια συζήτηση με διάφορους πιστούς και προσωπικά τους βιώματα, πείθουν και τον ποιο καλοπροαίρετο άθεο-άθρησκο.»

Επειδή έχω πάει και έχω παρακολουθήσει και αυτή την προσκυνηματική αθλιότητα, μπορώ να σου πω ότι όπως πάνε οι διάφοροι άρρωστοι και ανάπηροι έτσι και φέυγουνε!

Εάν αυτό το παραμύθι και η κονόμα είχε κάτι το «θεϊκό», τότε θα πέρναγε και καμιά κατοσταριά φορές ο φουκαράς ο Χριστόδουλος κάτω απο την εικόνα ή τόσοι και τόσοι γέροι απο άλλα μοναστήρια φίλτατε.

Ντροπή για την χώρα μας είναι και τίποτα άλλο.

europaios2:
«Tι σχέση έχει ο πολιτισμός με τη θρησκεία? Γιατί αν είχαμε τον πολιτσμό χάριν του Δία....»

Έχει και μάλιστα μεγάλη.

Η θρησκεία ήταν σταθερό στοιχείο των Ελλήνων, της Πόλης, των κοινών και της συνοχής.

europaios2:
«Οι Έλληνες για αιώνες αλληλοσφαζόντουσαν επειδή ήσαν Δωδεκαθειστές..»

Τόσα ξέρεις, τόσα λες. Ελπίζω να μην.....περάσεις αυτή σου την «σοφία» και σε νεαρότερα παιδιά!!

Οι Έλληνες δηλαδή, όταν ήσαν χριστιανοί στην δεκαετία του ’40 στον εμφύλιο, σφάζονταν ένεκα της πίστης στον Ιησού ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων?

Μήπως η βλακεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δεν το πήρες χαμπάρι?

Οι Έλληνες φίλτατε ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. Απλά ποτέ.

europaios2:
«Το μίσος στον Τρωικό πόλεμο οφειλόταν στους Θεούς!»

Κάνεις τεράστιο λάθος, φρόντισε πρώτα να διαβάζεις ιστορία και μετά να δίνεις «ιστορικές επιβεβαιώσεις». Φέρε μας έναν ιστορικό που να στηρίζει την χριστιανική σου φαντασίωση, και τα λέμε!

Θέλεις όμως να σου υποδείξω εγώ πολέμους και σφαγές που διέταξε ο Θεός της Βίβλου, ο δικός σου Θεός με άλλα λόγια, κατα αλλόθρησκων?

europaios2:
«Ε! τι λες τώρα! έπρεπε οι απόστολοί του να ήσαν τουλάχιστον άρχοντες... να ήσαν κάποιοι βρε αδερφέ!»

Πάντως, απο τσοπαναραίους και απόκληρους νομάδες καλύτερα να επιλέξουμε ανθρώπους που χιλιάδες χρόνια μετά συνεχίζουνε να μαγεύουνε ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, και τέτοιους έχουμε ως Έλληνες αρκετούς φίλτατε.

Άσχετα εάν εσύ δεν τους γνωρίζεις ή ως παπαγάλος άλλων αναπαράγεις....

10/03/2008, 16:33:27
quote:
Schwabe:
Διότι ο Θεός που αναδύεται απο την Βίβλο, έχει και μίσος, και συναισθήματα! Μισεί του αλλόθρησκους, προστατεύει τους δικούς του άσχετα εάν αυτοί είναι ανήθικοι ή στυγνοί φονιάδες, δίνει υποσχέσεις για γη και λάφυρα!

Μάλλον για άλλον Θεό μιλάς φίλτατε. Όχι πάντως για αυτόν της Βίβλου.

-Aν διαβάσεις την Καινή Διαθήκη! αν μελετήσεις την Παλαιά Διαθήκη με στόχο την αλήθεια θα βρεις τα παραπάνω? Δε νομίζω!..........
-Μπας και μπέρδεψες τον Ιησού με τον Πάσαρη?

Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

10/03/2008, 17:18:34
quote:
europaios2:
«Tι σχέση έχει ο πολιτισμός με τη θρησκεία? Γιατί αν είχαμε τον πολιτσμό χάριν του Δία....»

Schwabe:
Έχει και μάλιστα μεγάλη.
Η θρησκεία ήταν σταθερό στοιχείο των Ελλήνων, της Πόλης, των κοινών και της συνοχής.

-Για διευκρίνησε λίγο μου αρέσει η τοποθέτησή σου!
-Δηλαδή οι μάο μάο στην Αφρική που δεν επέδειξαν πολιτισμό οφειλόταν στο ότι δεν πίστευαν στο Δία?

quote:
Schwabe:
Επειδή έχω πάει και έχω παρακολουθήσει και αυτή την προσκυνηματική αθλιότητα, μπορώ να σου πω ότι όπως πάνε οι διάφοροι άρρωστοι και ανάπηροι έτσι και φέυγουνε!

-Και αφού έχεις παέι! μόνο ανάπηρους είδες? Υγιείς ανθρώπους είδες?

-Πως εγώ είχα την εντύπωση ότι μπαίνουν ξάπλα και βγαίνουν όρθιοι?

quote:
Schwabe:
Εάν αυτό το παραμύθι και η κονόμα είχε κάτι το «θεϊκό», τότε θα πέρναγε και καμιά κατοσταριά φορές ο φουκαράς ο Χριστόδουλος κάτω απο την εικόνα ή τόσοι και τόσοι γέροι απο άλλα μοναστήρια φίλτατε.

-Ιδέα δεν έχεις!
-Τα τάματα των πιστών που είναι στην Παναγία της Τήνου ξέρεις πότε τα πηγαίνουν οι πιστοί? προ θαύματος? ή μετά? και γιατί?
quote:
europaios2:
«Οι Έλληνες για αιώνες αλληλοσφαζόντουσαν επειδή ήσαν Δωδεκαθειστές..»

Schwabe:
Τόσα ξέρεις, τόσα λες. Ελπίζω να μην.....περάσεις αυτή σου την «σοφία» και σε νεαρότερα παιδιά!!

Οι Έλληνες δηλαδή, όταν ήσαν χριστιανοί στην δεκαετία του ’40 στον εμφύλιο, σφάζονταν ένεκα της πίστης στον Ιησού ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων?

Οι Έλληνες φίλτατε ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. Απλά ποτέ.

Δεν ντρέπεσαι να διστρεβλώνεις σχόλια για ίδιον όφελος?

-Έγραψα Ναι ε? αν είχα το μυαλό σου θα σου έλεγα ότι ο Μέγα Αλέξανδρος έκανε επεκτατικούς πολέμους ως Δωδακαθειστής! Οι Έλληνες για αιώνες αλληλοσφαζόντουσαν επειδή ήσαν Δωδεκαθειστές, Το μίσος στον Τρωικό πόλεμο οφειλόταν στους Θεούς! κ.ο.κ. Λίγη σοβαρότης στα επιχειρήματα δεν είναι κακό..................... κράτα το μίσος του Χριστινισμού και τα μύρια κακά! για την πάρτι σου.

Το ότι στο έγραψα ειρωνικά σίγουρα το κατάλαβες για να κάνεις όμως τάχα ότι δεν το κατάλαβες δείχνει το τι συκοφάντης είσαι

-Αλλά τέτοιος κοινός συκοφάντης που είσαι, τι θα έγραφες?

quote:
Schwabe:

Οι Έλληνες φίλτατε ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. Απλά ποτέ

-Δεν είσαι καλά γράφεις πράγματα που έχω γράψει σε διάφορα θέματα! για να αποδείξω ότι όλοι οι πόλεμοι είχαν ως στόχο την πολιτική εξουσία και τον επεκτατισμό! ειδικά το...... Οι Έλληνες δηλαδή, όταν ήσαν χριστιανοί στην δεκαετία του ’40 στον εμφύλιο, σφάζονταν ένεκα της πίστης στον Ιησού ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων? το έχω υποστηρίξει πολλές φορές!
quote:
Schwabe:
-Πάντως, απο τσοπαναραίους και απόκληρους νομάδες καλύτερα να επιλέξουμε ανθρώπους που χιλιάδες χρόνια μετά συνεχίζουνε να μαγεύουνε ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, και τέτοιους έχουμε ως Έλληνες αρκετούς φίλτατε.

-Ο Πέτρος είχε οκογένεια ο Θαλής ο Μιλήσιος δεν είχε!
-Ο Πέτρος ήταν Απόστολος ο Θαλής Φιλόσοφος! άλλος ο προορισμός του ενός άλλος του άλλου!
-Αλλά όπως σου έχω ξαναγράψει εσύ για να τους έδεινες σημασία θα έπρεπε να είχαν αξιώματα! λεφτά! οικοδομήματα! Τώρα πως δε σε μαγεύει ότι η διδασκαλία αυτή! από τους νομάδες έφτασε σε όλον τον κόσμο!...........

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

10/03/2008, 20:36:26
europaios2:
«Aν διαβάσεις την Καινή Διαθήκη! αν μελετήσεις την Παλαιά Διαθήκη με στόχο την αλήθεια θα βρεις τα παραπάνω?»

Είναι γνωστές οι βίαιες αναφορές και οι φρικαλεότητες που περιέχονται στην Βίβλο. Ο Ιησούς, δεν καταδίκασε τίποτα απολύτως...

europaios2:
«Δηλαδή οι μάο μάο στην Αφρική που δεν επέδειξαν πολιτισμό οφειλόταν στο ότι δεν πίστευαν στο Δία?»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ φίλτατε.

Δεν είναι τυχαίο ότι όσο πιο ακραία είναι μια θρησκεία ή η συγκεκριμένη εκδοχή της, τόσο πιο ελάχιστα είναι και τα ευεργετήματα για την επιστημονική σκέψη, για την φιλοσοφία.

europaios2:
«Και αφού έχεις παέι! μόνο ανάπηρους είδες? Υγιείς ανθρώπους είδες?»

Πάντως, «θαύματα» δεν είδα φίλτατε! Όπως πήγανε, έτσι και φύγανε όλοι τους..

europaios2:
«Τα τάματα των πιστών που είναι στην Παναγία της Τήνου ξέρεις πότε τα πηγαίνουν οι πιστοί? προ θαύματος? ή μετά? και γιατί?»

Το εμπόριο της πίστης έχει πολλές εκδοχές. Το που και πότε σε ενδιαφέρει εσένα?

europaios2:
«Το ότι στο έγραψα ειρωνικά σίγουρα το κατάλαβες για να κάνεις όμως τάχα ότι δεν το κατάλαβες δείχνει το τι συκοφάντης είσαι»

Καλά, καλά, ηρέμησε, μας έπεισες!

Έλαβες φίλτατε την απάντηση στα όσα έγραψες, και τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα, δικιά σου πικρία.

europaios2:
«Ο Πέτρος είχε οκογένεια ο Θαλής ο Μιλήσιος δεν είχε!»

Ο Θαλής διαβάζεται σήμερα απο πιστούς όλων των δογμάτων, ο Πέτρος όχι. Αυτό, σου λέει κάτι??

europaios2:
«Ο Πέτρος ήταν Απόστολος ο Θαλής Φιλόσοφος! άλλος ο προορισμός του ενός άλλος του άλλου!»

Ο Πέτρος, είχε αποστολή να μαζέψει πιστούς στην νέα θρησκεία του και στη φιλοσοφία που αυτή δίδασκε. Ο φιλόσοφος, μίλησε για μια ευρύτερη αντίληψη, άνοιξε ορίζοντες στη σκέψη, στο πνεύμα. Αυτή είναι η ουσία..

europaios2:
«Αλλά όπως σου έχω ξαναγράψει εσύ για να τους έδεινες σημασία θα έπρεπε να είχαν αξιώματα! λεφτά! οικοδομήματα! Τώρα πως δε σε μαγεύει ότι η διδασκαλία αυτή! από τους νομάδες έφτασε σε όλον τον κόσμο!.........»

Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα το «σοφό» ή κάτι που να μην είχε διατυπωθεί απο Έλληνες φιλοσόφους, και να έπρεπε να το αναζητήσει κανείς στα όσα είχε να πει ο Πέτρος ή ο οποιοσδήποτε άλλος Απόστολος.

Το αντίθετο ισχύει, το 95% των όσων είπανε οι Απόστολοι είναι ρηχότητες.

Η διδασκαλία φίλτατε αυτή, όπως λες, δεν έφτασε σε όλον το κόσμο λόγω των τσοπαναραίων Αποστόλων, αλλά λόγω της πολιτικής επιβολής, λόγω του γεγονότος ότι όπου η πολιτική κυριαρχία ήταν εκχριστιανισμένη περνούσε και ο χριστιανισμός. Απλά πράγματα.

Ότι έγινε με άλλα λόγια και το Ισλάμ, καθώς βλέπουμε ότι όπου κυριάρχησαν Ισλαμικά καθεστώτα επικράτησε και το Ισλάμ.

Τόσο τυφλός θέλεις να μένεις απέναντι στα δεδομένα?

10/03/2008, 22:03:35
Αγαπητέ Schwabe, ευγενικός όπως πάντα!!!
Μιλάμε ότι κάθε σου κουβέντα είναι βάλσαμο για τις πληγωμένες καρδιές…
Πιο πολύ όταν δεν βλέπεις τι σου λέει ο άλλος και περνάς ότι θέλεις, μόνο και μόνο γιατί αυτό ήθελες να πεις ούτως ή άλλως, εξ' αρχής…

Εννοώ φυσικά ότι δεν είναι έτσι ο Θεός της αγάπης και πατέρας όλων μας, δηλαδή με μίση και συναισθήματα που μόνο κομπλεξικοί άνθρωποι αισθάνονται…
Δεν έχει λόγους για τέτοια συναισθήματα ο Θεός ,φιλαράκι…
Ο Θεός δεν μισεί αλλόθρησκους όπως λές γιατί είμαστε όλοι παιδιά Του…
Οι άνθρωποι αισθάνονται τέτοια συναισθήματα από τον φόβο τους, όπως εσύ…
Άσχετος δεν είμαι … Διάβαζα Πλάτωνα και αρχαίους όταν εσύ ακόμη φορούσες …πάμπερς…
Το αν έχουν μορφή διαλόγου γιατί ο φιλόσοφος φοβότανε πως θα εκλάβουν τις φασιστικές και ολοκληρωτικές ιδέες του, δεν σκέφτηκες , μάλλον…
Και φυσικά θέλω να δούμε και τον Πλάτωνα και τον Θεό των όλων, σε αντιδιαστολή, αλλά εσύ δεν θέλεις... όποτε νοιώσεις ώριμος για κάτι τέτοιο πές μου…

Στις απαντήσεις σου καλά θα ήτανε να μην παθιάζεσαι, γιατί γράφεις λάθη…
Η αρχαία θρησκεία, μόνο σταθερή δεν ήταν..Άλλαζε σχέσεις των θεών της τόσο συχνά, ώστε πρώτα ήταν αρχηγός ο Ουρανός,μετά ο Κρόνος,. Μετά ο Δίας και φυσικά οι σχέσεις τους με τους ανθρώπους, γεμάτες σασπένς,άλλαζαν κάθε τρεις και λίγο…
Συμπαθούσαν τον ένα, μετά τον μισούσαν, εντελώς ανθρώπινοι. Καμία σχέση με Θεό, για να το πούμε ξεκάθαρα…
Αυτά που σου λένε καλά θα ήταν, επαναλαμβάνω, πρώτα να ρωτάς κανέναν να σου τα εξηγήσει…Στην αρχαιότητα κάθε θεός έβαζε έναν ή πιο πολλούς ανθρώπους να κάνουν στραβές ο ένας στον άλλο, για να δείξουν την εύνοια τους… Ποτέ δεν μπορούσαν να δείξουν κάτι ωραίο.
Ο Πάρης έκλεψε την Ελένη από προτροπή της Αφροδίτης κι όντως, όπως λέει ο μύθος, έτσι άρχισε ο πόλεμος της Τροίας…
Κι άλλα τέτοια ηθικοπλαστικά από τους θεούς της αρχαίας θρησκείας…

Ότι και να έχουνε οι Έλληνες τους εδόθει από τον Θεό και δεν το είχαν μόνοι τους. Μόνοι τους έχουν την διχόνοια και τους μικροεγωϊσμούς… Μικρότητες που δεν έχουν πολλοί λαοί….
Παραλλάζοντας ιστορικά και άλλα στοιχεία, σε καμία περίπτωση δεν κάνεις το δωδεκάθεο τίποτε άλλο από αυτό που είναι : παρελθόν και ιστορίες για παιδάκια…
Όλοι χρειάζονται βελτίωση, φίλε μου, μπορείς κι εσύ να προσπαθήσεις…

10/03/2008, 23:45:03
quote:
Schwabe:
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ φίλτατε.

-Aυτό ξαναπές το! να γιατί είμαστε Χριστιανοί εμείς οι Έλληνες και όχι Μουσουλμάνοι όπως οι Τούρκοι!

quote:
Schwabe:
Δεν είναι τυχαίο ότι όσο πιο ακραία είναι μια θρησκεία ή η συγκεκριμένη εκδοχή της, τόσο πιο ελάχιστα είναι και τα ευεργετήματα για την επιστημονική σκέψη, για την φιλοσοφία.

-Άρα στην εποχή μας με την τόσο τεχνολογική εξέλιξη?..........κατά πόσο εμποδίστηκε από το Χριστιανιμό! η προσελήνωση για παράδειγμα?

quote:
Schwabe:
Πάντως, «θαύματα» δεν είδα φίλτατε! Όπως πήγανε, έτσι και φύγανε όλοι τους..

-Το περίεργο θα ήταν να έβλεπες! .....Βλέπεις είναι ορατά μόνο στους Χριστιανούς
quote:
Schwabe:
Το εμπόριο της πίστης έχει πολλές εκδοχές. Το που και πότε σε ενδιαφέρει εσένα?

-Οι πιστοί από το κρεβάτι του πόνου κάνουν τάματα! όχι γιατί αλλιώς δε θα τους προσέξει ο Κύριος αλλά γιατί έτσι το νιώθουν!
-Όταν λοιπόν εκπληρώνωνται πάντα τα πραγματοποιούν!
-Για αυτό και λέγονται τάματα! δηλαδή! πιο απλά!......ένα πάράδειγμα.... <<βοήθησέμε Παναγία μου να περπατήσω και θα σου φέρω ένα χρυσό πόδι (μη φανταστείς στις πραγματικές διαστάσεις)
-Μόλις γίνουν καλά πηγαίνουν το τάμα!

-Αφού όπως λες είχες παέι..... θα είδες κα υγιείς ανθρώπους να μπαίνουν γονατιστεί και πολύ μάλιστα ξεκινώντας από το λιμάνι!
-Από αυτούς τουλάχιστον οι μισοί έχουν γίνει καλά! και ως δείγμα σεβασμού και ευχαριστίας πάνε γονατιστοί! οι δε άλλοι μισοί πάνε για λογαριασμπο οικίων τους που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων.

-Τώρα αν νομίζεις ότι όποιος πάει αμέωσως γίνεται καλά! ....θα σου πω τα εξής!
-Ο Κύριος διαλέγει που θα δώσει το θαύμα αλλά και πότε! ανάλογα με τις βουλές Του! ξέρει τι πότε και γιατί να το κάνει το θαύμα.

quote:
europaios2:
«Το ότι στο έγραψα ειρωνικά σίγουρα το κατάλαβες για να κάνεις όμως τάχα ότι δεν το κατάλαβες δείχνει το τι συκοφάντης είσαι»

Schwabe:
Καλά, καλά, ηρέμησε, μας έπεισες!
Έλαβες φίλτατε την απάντηση στα όσα έγραψες, και τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα, δικιά σου πικρία

-Να στο ξαναγράψω γιατί ως Μέγας συκοφάντης χρήζεις ειδικής μεταχείρησης!
europaios2:
Δεν ντρέπεσαι να διστρεβλώνεις σχόλια για ίδιον όφελος?

-Έγραψα...europaios2 << Ναι ε? αν είχα το μυαλό σου θα σου έλεγα ότι ο Μέγα Αλέξανδρος έκανε επεκτατικούς πολέμους ως Δωδακαθειστής! Οι Έλληνες για αιώνες αλληλοσφαζόντουσαν επειδή ήσαν Δωδεκαθειστές, Το μίσος στον Τρωικό πόλεμο οφειλόταν στους Θεούς! κ.ο.κ. Λίγη σοβαρότης στα επιχειρήματα δεν είναι κακό..................... κράτα το μίσος του Χριστινισμού και τα μύρια κακά! για την πάρτι σου.

Το ότι στο έγραψα ειρωνικά σίγουρα το κατάλαβες για να κάνεις όμως τάχα ότι δεν το κατάλαβες δείχνει το τι συκοφάντης είσαι!
-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ!!!!!!!!!!!

quote:
Schwabe:
Ο Θαλής διαβάζεται σήμερα απο πιστούς όλων των δογμάτων, ο Πέτρος όχι. Αυτό, σου λέει κάτι??

-Ναι αν μη τι άλλο ο Θαλής δεν ήταν Θρησκευτικό πρόσωπο! Δεν μπορώ να φανταστώ έναν Μουσουλμάνμο να μελετάει Παύλο! εσύ?

quote:
Schwabe:
Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα το «σοφό» ή κάτι που να μην είχε διατυπωθεί απο Έλληνες φιλοσόφους, και να έπρεπε να το αναζητήσει κανείς στα όσα είχε να πει ο Πέτρος ή ο οποιοσδήποτε άλλος Απόστολος.

-Για αυτό και στην Αθήνα είχαν ναό στον άγνωστο Θεό! ξέραν οι πρόγονοί μας, για αυτό και ο Σωκράτης ήταν μονοθειστής Για αυτό και άλλος φιλόσοφος ο Αριστοτέλης δεν πίστευε στο δωδεκάθεο! Για αυτό και τον έκαψαν!
-Για αυτό και οι Έλληνες είμαστε Χριστιανοί και μάλιστα Ορθόδοξοι!
quote:
Schwabe:
Η διδασκαλία φίλτατε αυτή, όπως λες, δεν έφτασε σε όλον το κόσμο λόγω των τσοπαναραίων Αποστόλων, αλλά λόγω της πολιτικής επιβολής, λόγω του γεγονότος ότι όπου η πολιτική κυριαρχία ήταν εκχριστιανισμένη περνούσε και ο χριστιανισμός. Απλά πράγματα.

-Μπράβοι πέραση οι ΤΣΟΠΑΝΑΡΕΟΙ! ΟΥΤΕ ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΙ ΝΑ ΗΣΑΝ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

11/03/2008, 00:55:47
Ευρωπαίος2

quote:
-Οι πιστοί από το κρεβάτι του πόνου κάνουν τάματα! όχι γιατί αλλιώς δε θα τους προσέξει ο Κύριος αλλά γιατί έτσι το νιώθουν!
-Όταν λοιπόν εκπληρώνωνται πάντα τα πραγματοποιούν!
-Για αυτό και λέγονται τάματα! δηλαδή! πιο απλά!......ένα πάράδειγμα.... <<βοήθησέμε Παναγία μου να περπατήσω και θα σου φέρω ένα χρυσό πόδι (μη φανταστείς στις πραγματικές διαστάσεις)
-Μόλις γίνουν καλά πηγαίνουν το τάμα!

Μου δημιούργησες μια απορία, πέραν του γιατί να χρειάζεται να "λαδώσεις" το θεό για να σε κάνει καλά, κάτι που είναι ποινικό αδίκημα για τους ιατρούς.

Την περαιτέρω πορεία του τάματος, την γνωρίζεις; Τι γίνεται με τα τάματα; Πού καταλήγουν;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

11/03/2008, 09:48:32
Αγαπητέ Γιάπετ είναι γνωστό το τι κάνει, όχι πάντα,
αλλά κάποιες φορές, ο άνθρωπος σε τέτοιες περιπτώσεις
με τα τάματα:
Δείχνει τον εαυτό του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσάπτεται κατηγορία στον Θεό ή στην θρησκεία .
Τώρα πάντα για τις αδυναμίες των ανθρώπων, θα κατηγορείς τον Θεό ή την θρησκεία;
Τα θαύματα που γίνονται μετράνε που καμιά άλλη θρησκεία δεν έχει να επιδείξει και η ευγνωμοσύνη των πιστών…
Ο Θεός βλέπει , κατανοεί την ευγνωμοσύνη και μετράει και την φιλαργυρία μερικών, καθώς δεν γίνεται πάντα αυτό που υπαινίσσεσαι …
Η ευγνωμοσύνη στον Θεό, δεν θεωρείται λάδωμα, αλλά αφιέρωμα…
11/03/2008, 10:05:38
quote:
Εν πας περιπτώσει...... Η ανωτέρο δύναμη πιστεύεις ότι θα μπορούσε εάν ήθελε να πλησιάσει η ίδια τον άνθρωπο? να πάρει δηλαδή πρωτοβουλία?

Αγαπητέ europaios2, δε νιώθω ότι η Ανώτερη Δύναμη είναι απομακρυσμένη από τον άνθρωπο καθώς κι ο άνθρωπος είναι μια έκφραση της.
Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον η Δύναμη αυτή ενυπάρχει στα πάντα δεν είναι αποτραβηγμένη από την κάθε έκφραση της.

Αγαπητέ trexagireve, ίσως να έχεις δίκιο.
Πιστεύω όμως ότι ο άνθρωπος για να μπορέσει να προσεγγίσει και να γνωρίσει περισσότερο την Δύναμη από την οποία προέρχεται, θα πρέπει να εργαστεί σε αυτό ακριβώς το μονοπάτι.
Δεν ξέρω εάν θα μπορέσει να προσεγγίσει περισσότερο το Θείο εάν ο ίδιος δεν προσεγγίσει περισσότερο τον εαυτό του.
Όταν αναφέρομαι στην έκφραση "να προσεγγίσει το Θείο" εννοώ να προσπαθήσει να δει τον εαυτό του ως ένα μέρος ενός πολύ ευρύτερου συνόλου το οποίο είναι σε στενή αλληλεπίδραση κι αλληλεξάρτηση με τα πάντα γύρω του κι όχι κάτι αποκομμένο.
Να προσπαθήσει να συνθέσει τα επιμέρους στοιχεία για να κατανοήσει λίγο καλύτερα το Μυστήριο της Ζωής αλλά και τους Σκοπούς στους οποίους μετέχει και καλείται να εκπληρώσει κι ο ίδιος.

Επειδή νιώθω ότι έχουμε απομακρυνθεί από τον αρχικό σκοπό του θέματος, θα παρακαλέσω να επιστρέψουμε σε αυτόν.

In anticipation of my resurrection...

11/03/2008, 10:53:01
quote:

europaios2:

Dying_Incubus:
Αγαπητέ europaios2, δε νιώθω ότι η Ανώτερη Δύναμη είναι απομακρυσμένη από τον άνθρωπο καθώς κι ο άνθρωπος είναι μια έκφραση της.
Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον η Δύναμη αυτή ενυπάρχει στα πάντα δεν είναι αποτραβηγμένη από την κάθε έκφραση της.

-Αγαπητέ μου δε σε ρωτάω εάν είναι αποτραβηγμένη από την κάθε έκφραση της!........ σε ρωτάω εάν ανωτέρο δύναμη πιστεύεις ότι θα μπορούσε εάν ήθελε να πλησιάσει η ίδια τον άνθρωπο? να πάρει δηλαδή πρωτοβουλία?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

11/03/2008, 23:17:18
Οι θεοποιημένοι της αρχαιότητας του δωδεκάθεου κι οι υπόλοιποι μικρότεροι θεοί δεν ήταν παρά άνθρωποι που η παραξενιά της αφήγησης όπως αναμασούνταν στο πέρασμα του χρόνου, τους έκανε θεούς...
Tο μόνο στάδιο που θα μπορούσαν να πετύχουν είναι, όπως κι έγινε, να διαμονοποιηθούν…
Μια δαιμονολατρία, στην ουσία δημιουργήθηκε με αυτούς τους παλιούς ανθρώπους-θεούς κι οι οποίοι δεν μπόρεσαν ποτέ να πολεμήσουν τον αληθινό Θεό και γι’αυτό, χάθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… Αφήνοντας πίσω τους μόνο κάποιους νοσταλγούς του παρελθόντος να τους επιθυμούν ακόμη…
Αυτό είναι πολύ φυσικό να έχει θλιβερές συνέπειες στην όλη ζωή των ανθρώπων. Διότι διεστραμμένη ιδέα περί Θεού έχει ως αποτέλεσμα διεστραμμένη αντίληψη και περί των καθηκόντων μας προς τον Θεόν και προς τον πλησίον, για να υπειέλθουμε και στην ασχετοσύνη των παλιών θεών με την φιλοσοφία του αρχαίου ελληνικού κόσμου....
Το δόγμα δημιουργεί και ανάλογο ήθος.
Γράφει ο Μέγας Αθανάσιος: « οι άνθρωποι βλέποντες ότι οι δαιμονικοί θεοί τους ενεργούσαν, πολιτεύονταν και δοκίμαζαν ευχαρίστηση με τον ακόλαστο βίο τους, μιμήθηκαν αμέσως και οι ίδιοι τους θεούς τους με όμοια παραπτώματα. Έτσι οι άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες και σ’ όλες τις ασέλγειες. Και σχεδόν κάθε πόλη είναι γεμάτη από κάθε ασέλγεια, διότι έχει τρόπους όμοιους με εκείνους των θεών της· μεταξύ δε των ειδωλολατρών δεν θεωρείται σώφρων κανείς, παρά μόνον αυτός που αποδεδειγμένα ζει ακόλαστο βίο! ..» Έτσι κι οι άνθρωποι του τοτε έγιναν θεοί-δαίμονες…
Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, στηλιτεύοντας τον αποστάτη αυτοκράτορα Ιουλιανό, παρατηρεί πολύ εύστοχα: «Αν τα όσα λέγει η ελληνική μυθολογία είναι αληθινά, δεν πρέπει οι ειδωλολάτρες να ντρέπονται, αλλά να φιλοτιμούνται να τα μιμηθούν και να πείσουν ότι δεν είναι αισχρά. Γιατί λοιπόν πρέπει να καταφεύγουν στο μύθο, ως συγκάλυμμα της αισχύνης; Διότι ο μύθος δεν είναι χαρακτηριστικό των θαρραλέων, αλλά εκείνων που υποχωρούν. Εάν δε όσα λέγει η ελληνική μυθολογία είναι ψευδή, πρώτον μεν ας μας υποδείξουν τους σαφείς θεολόγους, για να απευθυνθούμε σ εκείνους. Έπειτα ας μας πουν πώς δεν είναι μωρία, με εκείνα, που ως μυθικά ντρέπονται, με τα ίδια, ως αισχρά, να καλλωπίζονται...»

Η ίδια η κοσμολογία της ειδωλολατρίας λέει την αλήθεια…. Για να δείξει και το πόσο θεοί ήταν…
Στους αρχαίους Έλληνες δεν υπάρχει δημιουργία τού κόσμου από το μηδέν. Γι’ αυτούς υπήρχε ανέκαθεν «πύρ αείζωον». Γράφουν, συγκεκριμένα: «Οι θεοί των Ελλήνων δεν δημιούργησαν τον σύμπαντα κόσμο. Ο κόσμος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει από μόνος του, ερήμην των θεών και των ανθρώπων. Ο κόσμος, κατά τον Ηράκλειτο, «είναι πύρ αείζωον», φωτιά διαρκούς και ακατάπαυστης ζωής, η οποία με μέτρο ανάβει και με μέτρο σβήνει (...). Δεν υπάρχει θεία δημιουργία ούτε θεία πρόνοια ούτε θεία δίκη. Ούτε καν ωφελιμιστική σκοπιμότητα. Τα αυτιά και τα μάτια δεν τα έχουμε για ν’ ακούμε και να βλέπουμε. Αντίθετα, ακούμε και βλέπουμε επειδή συμβαίνει να έχουμε αυτιά και μάτια». Οι ίδιοι πάλι επιμένουν ότι ο κόσμος «είναι αυτογέννητος αιώνια και γεννήτορας όλων των θεών (...). Το χάος είναι η δημιουργική αρχή των όντων». Στη «θεολογία» τού Ησίοδου «υπάρχει πρώτα το Χάος, έπειτα η Γαία, ο έρως εκ Χαέος, Ερεβος ως νύξ».

Ωστόσο οι ειδωλολάτρες φιλόσοφοι για να δείξουν την αδυναμία τους, δεν συμφωνούν καν στα θέματα της κοσμογενέσεως. Γι’ αυτό ο Θαλής και οι έπειτ’ απ’ αυτόν είπαν ότι ο κόσμος είναι ένας. Ο Δημόκριτος, ο Επίκουρος και ο μαθητής του Μητρόδωρος είπαν ότι υπάρχουν μέσα στο άπειρο άπειροι κόσμοι και με κάθε κατάσταση. Ο Σέλευκος δίδαξε ότι ο κόσμος είναι άπειρος. Ο Εμπεδοκλής, ότι η τροχιά τού ηλίου είναι περιγραφή των ορίων τού κόσμου. Ο Διογένης, ότι το πάν είναι άπειρο, ενώ ο κόσμος έχει πέρας (...). Οι Στωικοί, ότι ο κόσμος είναι σφαιροειδής, άλλοι ότι είναι κωνοειδής ή ωοειδής (...). Ο Πυθαγόρας και οι Στωικοί πιστεύουν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Θεό και είναι φθαρτός ως προς την φύση (...). Ο Ξενοφάνης θεωρούσε ότι ο κόσμος είναι αγέννητος, αιώνιος και άφθαρτος (...). Άλλοι είπαν ένα τον κόσμο, άλλοι πολλούς (...). Άλλοι ότι ο Πλάτων είχε αντιμαχόμενες γνώμες, ο δε μαθητής του Αριστοτέλης ήταν αντίθετος και τον αντέκρουε...

Και οι μεν θύραθεν φιλόσοφοι, όσο σοφοί και αν υπήρξαν, συγκρινόμενοι προς το φως της εξ αποκαλύψεως Χριστιανικής αληθείας, είναι νυχτερίδες· ωστόσο είναι αξιέπαινοι, διότι έφθασαν εκεί όπου έφθασαν με τη δύναμη τού λογικού τους. Για να φθάσουν όμως ν’ αντικρύσουν την αλήθεια είχαν ανάγκη θείου φωτισμού. Έπρεπε να γίνει η ενανθρώπηση τού Θεού και Λόγου για να φωτισθεί η διάνοια των ανθρώπων και να ομολογήσουν με τον απόστολο Παύλο ότι κανένα είδωλο δεν έχει πραγματική ύπαρξη στον κόσμο και κανένας άλλος Θεός δεν υπάρχει, παρά μόνον ένας, ο αληθινός Θεός (Α΄ Κορ. η΄ 4). Καί για να φανεί ότι η ειδωλολατρία είναι απ’ αρχής μέχρι τέλους ένα δαιμονικό ψεύδος· η έσχατη αφροσύνη (βλ. Σοφ. Σολ. κεφ. ιγ΄-ιδ΄). Η δε «των ανωνύμων ειδώλων θρησκεία» είναι η αρχή και η αιτία και το τέλος παντός κακού (Σοφ. Σολ. ιδ΄ [14] 27), και γενικά η αιτία ολέθριων συνεπειών στον κόσμο και στον άνθρωπο (Σοφ. Σολ. ιδ΄ [14] 22-31). Κι όμως, αυτή την ειδωλολατρία θέλουν να εισαγάγουν σήμερα στον κόσμο οι νεοειδωλολάτρες ή οι «εθνικοί» Έλληνες!...

12/03/2008, 08:49:54
quote:
-Αγαπητέ μου δε σε ρωτάω εάν είναι αποτραβηγμένη από την κάθε έκφραση της!........ σε ρωτάω εάν ανωτέρο δύναμη πιστεύεις ότι θα μπορούσε εάν ήθελε να πλησιάσει η ίδια τον άνθρωπο? να πάρει δηλαδή πρωτοβουλία?

Μα αυτό σου εξήγησα, αγαπητέ europaios2.
Δε νιώθω ότι δεν πλησιάζει τον άνθρωπο ούτε ότι στερείται πρωτοβουλίας.
Πέρα από αυτό βέβαια, δεν ξέρω αν μπορώ εγώ με την ανθρώπινη νόηση μου να αναφερθώ σε πιθανότητες της Θεϊκής Φύσης...

Αγαπητέ trexagireve, το περιεχόμενο του τελευταίου μηνύματος σου βασίζεται σε κάποια πηγή που βρίσκεται στο Internet;

Ειλικρινά δε μπορώ να σχολιάσω ούτε το πως και γιατί πέρασαν στο χρονοντούλαπο οι Θεοί της αρχαίας ελληνικής θρησκείας - όπως αναφέρεται στο μήνυμα σου - ούτε την δαιμονολατρεία, ούτε την διεστραμμένη οπτική του Θεού που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Διαφωνώ κάθετα με τέτοιες θέσεις γιατί τις θεωρώ άδικες, έχω αναφερθεί πολλάκις σε αυτά τα ζητήματα, οπότε το θεωρώ περιττό να αναφερθώ ξανά.

Θα ήθελα όμως να σταθώ λίγο στο σημείο με τους ειδωλολάτρες φιλόσοφους - όπως αναφέρονται στο μήνυμα σου - της αρχαίας Ελλάδας και να επισημάνω ότι κατά την διάρκεια του "ειδωλολατρικού" θρησκευτικού κατεστημένου, ο Ελλαδικός χώρος αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα λίκνα του πολιτισμού, παρήγαγε τεράστιο φιλοσοφικό έργο που τιμάται και μελετάται ακόμη και σήμερα με θαυμασμό, αναπτύχθηκαν οι τέχνες κι αρκετές επιστήμες κλπ.
Όλα αυτά για κάποιο μυστηριώδη λόγο έπαψαν ξαφνικά την στιγμή που το θρησκευτικό κατεστημένο άλλαξε κι ο νοών νοείτω...

Το να αναφέρουμε όμως ότι οι ειδωλολάτρες και νυχτερίδες Έλληνες φιλόσοφοι και δη οι Προσωκρατικοί όπου άλλοι ασχολήθηκαν με την κοσμολογία άλλοι με την οντολογία, άλλοι με την ατομική θεωρία, άλλοι με το ηλιοκεντρικό σύστημα και πόσα άλλα ακόμα ήταν αδύναμοι να συμφωνήσουν και σε θέματα κοσμολογίας είναι τουλάχιστον βεβιασμένο κι άδικο.
Το ζητούμενο, αγαπητέ trexagireve, δεν ήταν να συμφωνήσουν σε θέματα κοσμολογίας - παρόλο που μπορεί να υπήρχαν "κόντρες" μεταξύ κάποιων για θέματα των τομέων που ασχολήθηκαν - αλλά η Γνώση που άφησαν πίσω τους κι ο εμπλουτισμός της.

Όταν λοιπόν γίνεται μια τέτοια κριτική στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα κατά αυτόν τον τρόπο, λυπάμαι αλλά δε μπορώ να μπω στην διαδικασία ενός διαλόγου.

In anticipation of my resurrection...

12/03/2008, 10:07:57
Αγαπητέ D Incubus, έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν είναι σωστό η διάκριση που γίνεται ανάμεσα στον ένα Θεό και τους σχολιασμούς κάποιων μελών του φόρουμ (ρακένδυτος!!!γελοιός!!!,κλπ), σε σχέση με τους θεούς του αρχαίου κόσμου, οι οποίοι πηδούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, άνθρωπο, άνδρα, γυναίκα ή ζώο και γι’ αυτό διεστραμένοι…
Θέλω να πιστεύω δε ότι καταλαβαίνεις και σύ ότι μπορεί να εκτίθεσαι υπερασπιζόμενος την τοιαύτη δημοκρατία της ερωτικής ακρασίας των θεών των προγόνων μας…περί αυτού υπάρχουν πλείστα παραδείγματα μύθων και αγαλμάτων που δεν θα ήθελα να παραθέσω…
Μαζί με τα χλωρά ας μην καίγονται και τα ξερά…
Όσο για τους ειδωλολατρικούς φιλοσόφους, θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν ήταν όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και μη,ειδωλολάτρες και ότι κάποιος που έχει σωστές ιδέες σε ένα θέμα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει λάθος σε άλλα…Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους προαναφερόμενους φιλοσόφους…
Το να παίρνεις θέση , επίσης, ως συντονιστής, είναι απρεπές γιατί δείχνει προκατάλειψη και μεροληψία… Καλά θα ήταν αν θέλεις να πάρεις μέρος στη συζήτηση ως συμετέχων να δηλώνεις ούτως και όχι να μιλάς υπέρ μιας πλευράς από τη θέση του συντονιστή…
Όλα αυτά τα λέω, καλή τη προθέση, γιατί ο διάλογος όπως έχουμε ξανασυμφωνήσει είναι όφελος για όλους, άσχετα από τις θέσεις που ασπαζόμαστε όλοι μας…

Τώρα όσον αφορά το περιεχόμενο των κειμένων μου και τις πηγές μου απάντησα και στον Macedon, καλά θα ήταν να μην γίνεται διάκριση από πού παίρνει ο καθένας τα στοιχεία που χρησιμοποιεί, στα πλαίσια της δημοκρατικότητας του διαλόγου, άλλως μπορείτε να μας πείτε εσείς ποιους συγγραφείς και βιβλία, ή ότι άλλο να συμβουλευόμαστε ώστε να συμφωνούμε κιόλας…
Τέλος ο διάλογος δεν περιχαρακώνεται με αξιώματα, αλλά με θέσεις και αποδείξεις….