- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:Όντως το 2012 ήταν ένα μεγάλο φιάσκο απο πολλές απόψεις,αλλά υπάρχει και το 2013!Μόνο με το τέλος και αυτής της χρονιάς,θα μπορούμε να λέμε οτι οι προφητείες περι εμφάνισης του Αντιχρίστου δεν έχουν ισχύ.....
και οταν θα διαψευτει το 2013 θα υπαρχει μια καινουρια
"Αληθινη" προφητεια...
gewkwn,
δεν είναι έτσι...Οι προφητείες που μιλάνε για Αντίχριστο και τέλος του κόσμου το 18 είναι γνωστές και δεν υπάρχουν άλλες που να δείχνουν διιαφορετική περίοδο...Γι'αυτό ακριβώς το λόγο είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι τώρα,διότι δεν υπάρχουν άλλες που να δείχνουν μετά.......

macedon
Edited by - macedon on 04/03/2013 20:48:53
quote:
Αυτό που λέει ο λαός μας "πας μετά Χριστό προφήτης, γάιδαρος", το έχεις ακούσει ποτέ;macedon
Edited by - macedon on 04/03/2013 20:48:53
Χαχαχα,καλό!Δηλαδή οι τόσοι Άγιοι που υπήρξαν ''μετα Χριστόν προφήτες'',ήταν γάιδαροι;

macedon
quote:
Αν "προφήτευσαν" ναι. Όπως για παράδειγμα ο Όσιος Ανδρέας ο Σαλός που "προφήτευσε" ότι την Πόλη δεν θα την πάρει κανείς στον Αιώνα τον άπαντα και το 1453 ψάχνανε γιαούρτια να του ρίξουνε...macedon
Τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό,τον ξεχνάς;Μετα Χριστόν ήταν και αυτός,και ότι έχει πει,έχει βγεί μέχρι τώρα!
quote:
Αν "προφήτευσαν" ναι. Όπως για παράδειγμα ο Όσιος Ανδρέας ο Σαλός που "προφήτευσε" ότι την Πόλη δεν θα την πάρει κανείς στον Αιώνα τον άπαντα και το 1453 ψάχνανε γιαούρτια να του ρίξουνε...
Αναρωτιέμαι πόσοι ΑΘΕΟΙ σ'αυτόν τον κόσμο ξέρουν τις προφητείες του οσίου Ανδρέα...
Από πότε ένας ΑΘΕΟΣ ασχολείται με τις προφητείες ενός οσίου που ως Χριστιανό τον θεωρεί ΚΡΕΤΙΝΟ και που απευθύνεται σε άλλους ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ.
Ένας δηλωμένος ΑΘΕΟΣ που κολλάει σ'όλον αυτόν τον ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟ μπορείς να μου πεις???
Βέβαια θα μου πεις ότι και εσύ ξεράδια ξέρεις ΚΑΙ γι'αυτό το αντικείμενο αλλά εσύ τουλάχιστον είσαι γιαλαντζί άθεος και γι'αυτό θα έπρεπε να τα ξέρεις λίγο καλύτερα τα θεματάκια αυτά...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 04/03/2013 21:24:44
quote:
Αναρωτιέμαι πόσοι ΑΘΕΟΙ σ'αυτόν τον κόσμο ξέρουν τις προφητείες του οσίου Ανδρέα...
Πανούλη μην ξεχνας το γεγονός πώς ένας άθεος ίσως είναι βαθύτατος γνώστης, όλων των παραμέτρων των θρησκειών και για αυτο ακριβώς επέλεξε να είναι άθεος.
Οι προφητείες είναι και αυτές μια απο τις παραμέτρους!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
[/quote]
Τί σημαίνει sectarianism; Νομίζω αυτό που λέμε σέχτα αν δεν κάνω λάθος.
Θα προτιμούσα να λεγόμαστε όλοι Χριστιανοί και να μην είχαμε χωριστεί σε παρατάξεις που η κάθεμια θα ισχυρίζετο αποκλειστικότητα και μοναδικότητα. Εμείς οι αληθινοί, εσείς οι ψεύτικοι κτλ κτλ κτλ κτλ
Ποιος αληθινός και ποιος ψεύτικος, ένας είναι ο Ιησούς Χριστός.
Σχετικά με τις εικόνες, δεν θα έλεγα ότι είναι κακό να κρεμάς. Αλλά δεν μου αρέσει να τις προσκυνώ γιατί είναι ειδωλολατρεία(για μένα). Λένε ότι ο Χριστός ενανθρωπίστηκε, οπότε μπορούμε να τον απεικονίσουμε. Ναι, αλλά ο Χριστός όπως και ο Πατέρας του είναι πνεύματα. Ακόμα και ανθρώπινη μορφή να ελάμβανε, θα προτιμούσα να υποκλιθώ στον Ιησού Χριστό, παρά σε ένα άφωνο ξύλο και είδωλο που τον απεικονίζει.
Πιστεύω αυτά είναι λαϊκά κατάλοιπα από την εποχή της λατρείας των ειδώλων. Κάπου ο συγκρητισμός το παράκανε.
[/quote]
Οι αποφασεις των οικουμενικων συνοδων δεν αφηνουν κανενα περιθωριο.Οσοι θελουν ας επιστρεψουν στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Οσο για τις εικονες;Μια μανα που εχασε το παιδι της,κραταει μερα νυχτα την φωτογραφια του εις αναμνηση του προσωπου ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ.
Τα προσωπα που προσκυναμε στις εικονες ειναι υπαρκτα δεν ειναι φαντασιωσεις.
Εκεινοι οι αθεοι δεν βλεπω να παιρνουν θεση για την Αποκαλυψη.Λουφαξαν;;;;
Δηλωσεις που μεινανε δηλωσεις ![]()
![]()
321
quote:quote:
Αναρωτιέμαι πόσοι ΑΘΕΟΙ σ'αυτόν τον κόσμο ξέρουν τις προφητείες του οσίου Ανδρέα...Πανούλη μην ξεχνας το γεγονός πώς ένας άθεος ίσως είναι βαθύτατος γνώστης, όλων των παραμέτρων των θρησκειών και για αυτο ακριβώς επέλεξε να είναι άθεος.
Οι προφητείες είναι και αυτές μια απο τις παραμέτρους!
ΝΙΚΟΜΑΧΕ αν αυτό το έχει κάνει ένας άθεος για όλες τις θρησκείες (ή έστω για αρκετές) στέκει ως επιχείρημα και η συζήτηση γίνεται σε άλλο επίπεδο.
Αν αφορά ΜΟΝΟ την Ορθοδοξία τότε δεν είναι ΑΘΕΟΣ αλλά γιαλαντζί άθεος και είναι απλά εμπαθής (αλλά και συμπαθής εν μέρει καθότι αναγνωρίζω ότι το παλούκι που έχει φάει κάθε μέρα και σε κάθε φάση της ζωής του δεν διαχειρίζεται και τόσο εύκολα...).
Και για να έρθουμε και στα δικά μας.
Αν ο macedon γράψει το επόμενο βιβλίο με τίτλο π.χ "Η Απάτη του Κορανίου" και ασχολείται με την "πανούκλα του Ισλάμ" τότε εδώ θα είμαστε και θα το ξανασυζητήσουμε.
Αν τυχόν γράψει ένα τέτοιο βιβλίο θα του αναλάβω ΕΓΩ όλα τα έξοδα έκδοσης μιας που έχει συνηθίσει να εκδίδει βιβλία δωρεάν και θα το προωθήσω σ'όλο τον Ισλαμικό κόσμο μπας και γλιτώσουμε και κανέναν ταλαίπωρο Μουσουλμάνο μετά τους Χριστιανούς.
Το'πιασες???
Αν τυχόν δε σε κάλυψα να μου το πεις.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
nediB
Όχι μόνο υπαρκτά άλλα και με πληθωρική παρουσία λειψάνων τους , δεδομένου ότι αρκετοί άγιοι έχουν γύρω στα 10 κεφάλια , 7 με 8 σώματα , πληθώρα χεριών και δακτύλων , και πλήθος ανταλλακτικών κρανίου . Επειδή βαριέμαι να αντιγράφω από τον Karlheinz Deschner , μπορείς απ' εδώ να πάρης μια ιδέα για το πόσο υπαρκτοί ήταν , όχι όλοι , αλλά κάμποσοι απ' αυτούς .
*
quote:quote:quote:Όντως το 2012 ήταν ένα μεγάλο φιάσκο απο πολλές απόψεις,αλλά υπάρχει και το 2013!Μόνο με το τέλος και αυτής της χρονιάς,θα μπορούμε να λέμε οτι οι προφητείες περι εμφάνισης του Αντιχρίστου δεν έχουν ισχύ.....
και οταν θα διαψευτει το 2013 θα υπαρχει μια καινουρια
"Αληθινη" προφητεια...
gewkwn,
δεν είναι έτσι...Οι προφητείες που μιλάνε για Αντίχριστο και τέλος του κόσμου το 18 είναι γνωστές και δεν υπάρχουν άλλες που να δείχνουν διιαφορετική περίοδο...Γι'αυτό ακριβώς το λόγο είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι τώρα,διότι δεν υπάρχουν άλλες που να δείχνουν μετά.......
Κατα την αποψη σου θα γινει η Δ.Π. το 18'.
Για εμενα δεν θα γινει ποτε .
Προσεξε να δεις τι γινεται(παντα κατα την αποψη μου)
οι "προφητειες " ειναι προσωπικες εμπειριες του καθε
προφητη της εκλησιας σου δεν ειναι κατι που μπορει
να αποδωθει απολυτα και εκει ειναι το κολπο...
Σου εκανα μια πολυ εκτενη αναλυση στα πρωτα μυνηματα
στην μεταξυ μας συζητηση σχετικα με την "εγκυροτητα"
της καθε προφητειας και το γιατι δεν μπορει να λαβεις
απολυτα συγκεκριμενες προφητειες και καποιες να τις
αποριψεις .
Δεν εχει νοημα να σου ξαναγραψω την αναλυση απλα σου το
θυμιζω εαν θελεις να ανατρεξεις εκει .
Απο εκει και μετα για εμενα ο Αντι-προσωπος δεν θα υπαρξει
"ποτε'ς" ...
Υσ : οπως σου εγραφα και σε προηγουμενο μυνημα μολις τελειωσει
το 13' θα βγει καινουρια προφητεια απλα για να κραταει τον κοσμο...
quote:quote:
nediB
Όχι μόνο υπαρκτά άλλα και με πληθωρική παρουσία λειψάνων τους , δεδομένου ότι αρκετοί άγιοι έχουν γύρω στα 10 κεφάλια , 7 με 8 σώματα , πληθώρα χεριών και δακτύλων , και πλήθος ανταλλακτικών κρανίου . Επειδή βαριέμαι να αντιγράφω από τον Karlheinz Deschner , μπορείς απ' εδώ να πάρης μια ιδέα για το πόσο υπαρκτοί ήταν , όχι όλοι , αλλά κάμποσοι απ' αυτούς .*
Μπραβο φιλε μου!!!
Κολαφος για την δυτικη <<εκκλησια>>
Ευγε για την προσπαθεια σου!!!
321
quote:
Θα προτιμούσα να λεγόμαστε όλοι Χριστιανοί και να μην είχαμε χωριστεί σε παρατάξεις που η κάθεμια θα ισχυρίζετο αποκλειστικότητα και μοναδικότητα. Εμείς οι αληθινοί, εσείς οι ψεύτικοι κτλ κτλ κτλ κτλ
Ποιος αληθινός και ποιος ψεύτικος, ένας είναι ο Ιησούς Χριστός.
καλώς η κακώς οι Χριστιανοί χωρίστηκαν σε Ορθοδόξους, παπικούς, προτεστάντες κτλ το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που κάποιος έχει καταλήξει στο να ασπαστεί το Χριστιανισμό θα πρέπει να επιλέξει ποιά "παράταξη" έχει την αλήθεια (διότι είναι αδύνατο να την έχουν όλες η να έχουν από ένα κομμάτι η κάθε μία) και να την ακολουθήσει.
Μία απλή μέθοδος διαπίστωσης για το ποιός έχει την αλήθεια είναι η ακόλουθη:
Να καλέσεις έναν Ορθόδοξο έναν παπικό και έναν προτεστάντη και να τους πεις να πάνε σε έναν ναό να τελέσουν μία Θεία Λειτουργία όπως την τελούσαν οι πρόγονοί μας πριν το σχίσμα ας πούμε το 900 μ.Χ. Θα διαπιστώσεις ότι θα μείνει μόνο ο Ορθόδοξος και αυτό διότι δεν έχει αλλάξει τίποτε δογματικό από τότε μέχρι σήμερα, ενώ σε αυτούς αρκετά.
quote:
Σχετικά με τις εικόνες, δεν θα έλεγα ότι είναι κακό να κρεμάς. Αλλά δεν μου αρέσει να τις προσκυνώ γιατί είναι ειδωλολατρεία(για μένα).
Αναφορικά με τις εικόνες έχω να πω ότι όταν ο Χριστιανός προσκυνά τις εικόνες δεν προσκυνά το τύπωμα αλλά το εκτύπωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ειδωλολατρεία.
quote:
Τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό,τον ξεχνάς;Μετα Χριστόν ήταν και αυτός,και ότι έχει πει,έχει βγεί μέχρι τώρα!
Μόνο που ο τουρκοϋπάλληλος Κοσμάς ο Αιτωλός δεν είπε ούτε μία προφητεία. Οι προφητείες που αποδίδονται σ'αυτόν γράφτηκαν 200 χρόνια μετά το θάνατό του, από τον Καντιώτη, τη δεκαετία του '50 και περιγράφουν γεγονότα που ήδη έχουν γίνει.
Καναν άλλο έχεις;
PanosT
quote:
Εγώ τις ξέρω.
quote:
Βέβαια θα μου πεις ότι και εσύ ξεράδια ξέρεις ΚΑΙ γι'αυτό το αντικείμενο αλλά εσύ τουλάχιστον είσαι γιαλαντζί άθεος και γι'αυτό θα έπρεπε να τα ξέρεις λίγο καλύτερα τα θεματάκια αυτά...
Τα ξέρω πολύ καλύτερα απ' όσο φαντάζεσαι, ασβεστωμένε τάφε. Κι αν θα δεις την προφητεία θα δεις πως έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λέω. Λυπάμαι που ούτε κι αυτό σε βολεύει, αλλά life is a bitch, ain't it? ![]()

macedon
quote:
Αναφορικά με τις εικόνες έχω να πω ότι όταν ο Χριστιανός προσκυνά τις εικόνες δεν προσκυνά το τύπωμα αλλά το εκτύπωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ειδωλολατρεία.
Αν ίσχυε αυτό που λες, θα λέγαμε "η εικόνα της θαυματουργής Παναγίας ", κι όχι "η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας".
Στην πρώτη περίπτωση το θαύμα αποδίδεται στην Παναγία, στη δεύτερη περίπτωση (όπως ισχύει στο χριστιανισμό) το θαύμα αποδίδεται στο αντικείμενο που είναι η εικόνα.
Για να μη μιλήσουμε για κομμένα δάχτυλα, χέρια, πόδια, γλώσσες, αυτιά, μύτες, κεφάλια, κτλ. που τα προσκυνάνε οι χριστιανοί γιατί θεωρούν ότι είναι θαυματουργά. Αν δεν είναι αυτό η ύψιστη μορφή ειδωλολατρίας, τότε τι είναι;

macedon
quote:
Πανος
ΝΙΚΟΜΑΧΕ αν αυτό το έχει κάνει ένας άθεος για όλες τις θρησκείες (ή έστω για αρκετές) στέκει ως επιχείρημα και η συζήτηση γίνεται σε άλλο επίπεδο.
Πάνο μας, αυτό ακριβώς έχουν κάνει οι άθεοι και έχω την τιμή να είμαι μεταξύ αυτών.
Επι σειρά ετών μελέτησα όλες τις θρησκείες του κόσμου και σε αρκετές απο αυτές, είχα και προσωπική παρουσία ( λόγω επαγγ.ασχολιών ).
Ετσι θεωρώ εαυτό κατάλληλον να αποκαλείται άθεος με όλη την σημασία της λέξης.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αν ίσχυε αυτό που λες, θα λέγαμε "η εικόνα της θαυματουργής Παναγίας ", κι όχι "η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας".
Δηλαδή εσύ εάν έχεις να δεις το παιδί σου αρκετό καιρό και δεις μία φωτογραφία του και την φιλήσεις τότε τι ακριβώς φιλάς; Το χαρτί;
θα μπορούσα ποτέ να σε χαρακτηρίσω ως ειδωλολάτρη εάν σε έβλεπα να δακρύζεις και εν συνεχεία να ασπάζεσαι την φωτογραφία του παππού σου η της γιαγιά σου, πρόσωπα θαυμαστά και σεβάσμια όσο ήταν εν ζωή για σένα;

macedon
Πιστεύω ότι δυστυχώς οι Οικουμενικές Σύνοδοι δεν είχαν την εύνοια του Θεού. Ο Χριστός και οι Απόστολοι δεν μίλησαν για την παραβολή των ζιζανίων που θα αυξάνονταν όλο και περισσότερο;Το να επιβάλλεις με την βία και την αιματοχυσία το δόγμα της Τριάδας που είναι μια θεολογική άποψη, δεν είναι καθόλου χριστιανικό. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρειο και τους Βάνδαλούς του.
Δεν με βρίσκει σύμφωνο η διαφωνία πάνω σε θεολογικές, ανθρωπολογικές, κοσμολογικές ερμηνείες. Χριστιανός πρέπει να είναι απλά αυτός που δέχεται τον Χριστό ως τον Σωτήρα της Ανθρωπότητας με την ενανθρώπιση, τον θάνατο και την ανάστασή Του.
Απο 'κει και πέρα όλοι έχουν χωριστεί με τα διάφορα δόγματά τους. Ακόμα και οι Προτεστάντες Διαμαρτυρόμενοι κατέληξαν να είναι όσο σκληροί όσο και οι Καθολικοί. Τα άλλα διάφορα σχίσματα όπως οι Σπουδαστές της Γραφής, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Αντβεντιστές ήταν ουσιαστικά αθώοι καταδιωκούμενοι ώσπου απέκτησαν και αυτή την δύναμη και ακολούθησαν σε αδιαλλαξία και σκληρότητα, εκείνους τους οποίους κατηγορούσαν, δηλαδή την επίσημη θρησκεία. Είναι μέχρι να αποκτήσεις την δύναμη...
Βέβαια δεν κατηγορώ τους πιστούς μιας θρησκείας, αλλά τα ηγετικά στελέχη του ιερατείου.
Τώρα, για τις εικόνες δεν θέλω να επιβάλλω τις απόψεις μου. Πιστεύω πάντως πως οι οπαδοί των ειδώλων, έχουν κάπου δίκιο όταν κατηγορούν την ορθόδοξη μορφή λατρείας.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί ένας να απευθύνεται στο πρόσωπο και όχι στο υλικό, αλλά σιγά σιγά δημιουργείται μια σχέση προσήλωσης στο είδωλο. Δηλαδή αν πάθει ζημιά το υλικό, τότε ο πιστός το θεωρεί γρουσουζιά και φοβερή καταστροφή, λες και καταστράφηκε ο Θεός του. Επίσης, κάποια είδωλα που θεωρούνται θαυματουργά βρίσκονται σε μεγαλύτερη εκτίμηση από κάποια άλλα ακόμα και αν απεικονίζουν το ίδιο πρόσωπο. Έπετια διαβάζουμε ότι ΕΙΣ μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπου, Ιησούς Χριστός. Δεν πέθαναν οι άγιοι για εμάς ούτε κάθονται αυτοί στον Θρόνο του Πατέρα, αλλά ο Ιησούς Χριστός. Βέβαια και οι Άγιοι λαβαίνουν εξουσία αλλά δεν νομίζω να έχουν την εξουσιοδότηση να συγχωρήσουν αμαρτίες.
Τέλος, μια και ο Θεός είναι πνεύμα, δεν χρειάζεται να προσκυνούμε υλικές αναπαραστάσεις, αλλά να προσευχόμαστε εν πνεύματι και αληθεία. Δεν νομίζω ο Χριστός να είναι σάρκα και αίμα.
Αυτές είναι οι γνώμες μου, φυσικά δεν θα επιβληθούν με το σπαθί, είναι απλώς συμβουλές από την μελέτη μου στην Γραφή. Ναι στην ένωση του Χριστιανισμού, όχι στην διχόνοια
quote:
parokaquote:
Αναφορικά με τις εικόνες έχω να πω ότι όταν ο Χριστιανός προσκυνά τις εικόνες δεν προσκυνά το τύπωμα αλλά το εκτύπωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ειδωλολατρεία.Αν ίσχυε αυτό που λες, θα λέγαμε "η εικόνα της θαυματουργής Παναγίας ", κι όχι "η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας".
Στην πρώτη περίπτωση το θαύμα αποδίδεται στην Παναγία, στη δεύτερη περίπτωση (όπως ισχύει στο χριστιανισμό) το θαύμα αποδίδεται στο αντικείμενο που είναι η εικόνα.
Για να μη μιλήσουμε για κομμένα δάχτυλα, χέρια, πόδια, γλώσσες, αυτιά, μύτες, κεφάλια, κτλ. που τα προσκυνάνε οι χριστιανοί γιατί θεωρούν ότι είναι θαυματουργά. Αν δεν είναι αυτό η ύψιστη μορφή ειδωλολατρίας, τότε τι είναι;
macedon
Σε ολους τους Αγιους που απεικονιζονται πρεπει να δειχνουμε σεβασμο και τιμη/
Εαν καποιες εικονες θαυματουργουν υπαρχουν λογοι,ψαξτους.
321