- Οι Θρησκευτικές, Θεολογικές, φιλοσοφικές πεποιθήσεις και πιστεύω των μελών του φόρουμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Όχι βέβαια για πάντα, αλλά μπορείς να "δανεισθείς" τη λογική ενός ατόμου για να δεις και μόνος σου σε τι συμπεράσματα σε οδηγεί.
Απορώ πάντως με την ευκολία που το κάνεις εσύ με ανθρώπους για τους οποίους δεν έχεις σφαιρική άποψη...
quote:
Ακριβώς!! Υπάρχουν, διότι τα βλέπουμε. Ωραία "επιστημονική/φιλοσοφική" και άκρως τεκμηριωμένη λογική!!!
Δηλαδή εσύ τι θα ήθελες;
quote:
Καλά, και πώς καταλάβαμε πως υπάρχουν μόρια, άτομα, ηλεκτρόνια, ....... αφού δεν τα έβλεπαν πρωτού τα ανακαλύψουν;
Προτού τα ανακαλύψουμε, τα αγνοούσαμε... όταν είδαμε ότι κάτι συμβαίνει, επικεντρώσαμε την προσοχή μας σ’ αυτό και καταλήξαμε σε συμπεράσματα.
quote:
Δε αντιλαμβάνονται, όμως, όλα τα έμβια όντα, κατά τον ίδιο τρόπο το σύμπαν.
Πιθανόν να είναι σωστό αυτό. Όμως δεν γνωρίζουμε και πώς το αντιλαμβάνεται το καθένα απ’ αυτά.
quote:
Είπες, πώς ο άνθρωπος ψάχνει κάτι το υπαρκτό και όχι κάτι το ανύπαρκτο.
Απάντησα σε σένα, με ερώτηση, όταν με προκάλεσες να σου δώσω στοιχεία, για το ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ έφτιαξε το σύμπαν, του οποίου την ύπαρξη αμφισβητούσες. Γι’ αυτό σε ρώτησα πώς είναι δυνατόν να ψάχνει κανείς τον δημιουργό, κάτι ανύπαρκτου.
quote:
Έτσι, λοιπόν, και ο Θεός (άιντε να σου κάνω τη χάρη και να πω οι Θεοί), εφόσον ο άνθρωπος τον ψάχνει, είναι υπαρκτός-οί.
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη λογική σου, παρά το γεγονός ότι εσύ παίζεις στα δάκτυλα τη δική μου.
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ.
quote:
Ώπα, "έξυπνο"; Τι θα πει έξυπνο; Τι πρέπει να φάει ή να καταναλώσει ένα μπουλόνι για να γίνει έξυπνο;
Θεώρησα το παράδειγμα με το... μπουλόνι χιούμορ (πού να φανταστώ ότι σοβαρολογούσες;) και γι’ αυτό «έδωσα» διάνοια σ’ ένα μπουλόνι.
Παράλληλα προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις ότι και ένα μουλόνι μπορεί να ξέρει τι του γίνεται (σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους).
Δεν περίμενα να το πάρεις τόσο... σοβαρά, ούτε να ανταλλάσουμε μηνύματα για ένα... μπουλόνι.
Ήμαρτον...
quote:
Εφόσον για σένα όλα είναι ύλη και δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την ύλη και όλες οι ενέργειες είναι αποτέλεσμα υλικών "αντιδράσεων" (αν κάνω λάθος στην εκτίμησή μου για σένα, διόρθωσ'ε με), τότε θα πρέπει να γνωρίζεις (με τη βοήθεια της επιστήμης) τον τρόπο με τον οποίο ένα μπουλόνι γίνεται έξυπνο, έτσι δεν είναι;
Για την ακρίβεια, έχω πεί ότι ενδεχομένως να υπάρχουν μορφές ύλης, τις οποίες αγνοούμε ή ακόμη πιστεύουμε ότι δεν είναι ύλη.
quote:
Βέβαια, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι θρήσκος για να καταλάβει πως το μπουλόνι (ή ένας βράχος) και ο άνθρωπος δεν είναι απλά δυο "τυχαίες εκφάνσεις της φύσης".
Είμαι ο τελευταίος, που θα σου μιλήσει για τύχη και τυχαία γεγονότα.
quote:
Για τους χριστιανομάχους ή του θρησκομάχους γενικότερα, προκειμένου να στηρίξουν τα αστήρικτα, φτάνουν σε σημείο να εξισώνουν, για παράδειγμα, ένα μπουλόνι ή ένα βράχο ή ένα δένδρο με τον άνθρωπο (μπορεί να είναι και κατάλοιπο ειδωλολατρικό;). Βέβαια, εσύ γιαπετ, μίλησες για εξυπνάδα, …… κάτι είναι και αυτό.
Εσύ είχες τη «φαεινή» να μιλήσεις για μπουλόνια και θεωρώ αυθαιρεσία το συμπέρασμά σου για τους ανθρώπους που δε δέχονται τα παραμύθια, ως θεία αποκάλυψη.
Εκτός αν πιστεύεις ότι ύλη είναι, μόνο, ότι γνωρίζουμε ήδη...
Ψηλέ, μήπως ΕΣΥ θεωρείς κάτι τέτοιο σωστό και γι’ αυτό έφερες ένα μπουλόνι ως παράδειγμα;
quote:
γιαπετ
"….. δεδομένη την «αποκάλυψη» της αλήθειας του θεού, η όλη του θεώρηση βασίζεται πάνω σε κάτι που νομίζει ή εκλαμβάνει ως γεγονός, χωρίς όμως απτές αποδείξεις."
Ακριβώς λοιπόν, αφού δεν υπαρχουν αυτές οι απδείξεις, προσπάθησα να σου πω ότι ανέτρεψες τη λογική σειρά των πραγμάτων , που λέει ότι πρώτα ανακαλύπτουμε κάτι (έχουμε γνώση περί αυτού, δηλαδή) και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιός και γιατί το έφτιαξε...
quote:
Ποιες είναι οι αποδείξεις για το ποιος και γιατί δημιούργησε το σύμπαν;
Νάτο αυτό που είπα παραπάνω. Δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει σύμπαν και ζητάς αποδείξεις για το δημιουργό του!!!!!
Επειδή βαρέθηκα το θεμελιώδες ερώτημα, αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, εσύ έχεις αποδείξεις ότι το ανύπαρκτο σύμπαν το έφτιαξε ο θεός;
Κι επειδή το ξεφτιλίσαμε με τα ... μπουλόνια και τα τέτοια, να σου πω κι εγώ ότι δεν το έφτιαξε ο θεός αλλά έβαλε κάποιον άλλο να το φτιάξει και τα σκάτωσε;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ δε βοηθάς με τοποθετήσεις....όπως "Θα μπορούσα να κάνω τον... ευρωπαίο και να σου πω ότι αυτό δείχνει ότι θεωρείς το θεό σου, ανύπαρκτο, αλλά δεν θα το κάνω"
Πίστευα ότι έχεις χιούμορ και γι' αυτό σε "δανείστηκα", βρε...![]()
![]()
quote:
Ο ψηλός ήταν σαφής................... "εσύ" όμως απαντάς με ασάφειες όπως:....Όμως δεν έθεσες ερώτημα για την ύπαρξη του σύμπαντος, αλλά για το λόγο που φτιάχτηκε και ποιός το έφτιαξε (πράγμα που δείχνει ότι κι εσύ εννοούσες το σύμπαν υπαρκτό, με την έννοια που το εννοούσα κι εγώ).
Ότι δεν καταλαβαίνεις εσύ, δεν είναι πάντα, ασάφεια.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Schwabe:
Εδώ μαζεύονται άνθρωποι και με ντουντούκες και τύμπανα περιφέρουνε και προσκυνάνε μια.........................ΜΟΥΜΙΑ ΥΨΟΥΣ ΟΛΙΓΩΝ ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ (λιτανεία το λένε..), απο την οποία αναζητούνε.......................χείρα βοηθείας και περαιτέρεω ευλογία (έσωσε λένε την Κέρκυρα απο τους Τούρκους μια φορά!!), και εσύ στην εξίσωση του βράχου κόλλησες????Πως ορίζει η ελληνική γλώσσα την ειδωλολατρία είπαμε???
Ορίζεται ως λατρεία του ψεύτικου και ανύπαρκτου, όπως έκαναν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, κατά μία έννοια.
Η θρησκεία μας είναι ζωντανή και οι πιστοί το γνωρίζουν μέσα από προσωπικά τους βιώματα.
quote:
Sesostris:
Τους συκοφάντες θα τους βρης στον Μεταλληνό και την παρέα του , που ακόμα και η επίσημη εκκλησία έχει τηρήσει αποστάσεις από αυτά που γράφουν , και στους ψευδολόγους υβριστές του ελληνισμού βυζαντινόσπορους απολογητές .
Γιατί? να ψάχνω αλλού? έχει τόσους εδώ αυτό το fourm!!!! εσύ τι πιστεύεις η Κων/λη ήταν και Ελληνική?
quote:
Sesostris:
Πρώτα απ’ όλα δεν έχω δηλώσει άθεος , αλά αυτά για σένα είναι ψιλά γράμματα , μια και σύμφωνα με τη λογική σου ένθεοι είναι μόνο οι χριστιανοί , και δη οι ορθόδοξοι .
Όσο για τις παρωπίδες , μιλάς εσύ για παρωπίδες που οι παρωπίδες σου είναι πιο μεγάλες από το μπόι σου και δε σε αφήνουν να δης πέρα από τη μύτη σου ;
Ένθεος είναι αυτός που πιστεύει κάπου......αφού εσύ δεν έχεις βρει ακόμη κάτι για να πιστέψεις τι άλλο είσαι? πιστεύεις κάπου γενικά...... ή κάπου συγκεκριμένα? γιατί αυτό το γενικά δε με καλύπτει..... αλλά για να μη χαλάω χατίρια γράφω συνήθως άθεος-άθρησκος, απλά το ξέχασα, το "άθρηκος" αφού όμως δεν έχεις θρησκεία πως έχεις Θεό? γιατί αυτά είναι αλληλένδετα.
Ούτε ο Θεός είναι αφελής για να μην αφήσει το στίγμα Του στον κόσμο μας. Το έδωσε και με το παραπάνω με τον ίδιο του το "Λόγο ενσαρκωμένο" στον Ιησού. Τι άλλο να περιμένει για να δώσει το στίγμα Του δηλαδή? Εκτός και εάν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει οπότε και ορθός σε είπα.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
«Ορίζεται ως λατρεία του ψεύτικου και ανύπαρκτου, όπως έκαναν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, κατά μία έννοια. Η θρησκεία μας είναι ζωντανή και οι πιστοί το γνωρίζουν μέσα από προσωπικά τους βιώματα.»
Ζωντανή ήταν και είναι φίλτατε ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟ η κάθε θρησκεία. Δεν θα βρεις ποτέ και σε κανένα μέρος του πλανήτη κάποιον να σου πει «η θρησκεία μου είναι πεθαμένη»!!![]()
![]()
Τα δε «προσωπικά βιώματα» είναι θέματα που ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας, στη σφαίρα της ελπίδας, της αυθυποβολής.
Συνεπώς, άσε τα παχιά λόγια και σοβαρέψου.
Πάμε στην ειδωλολατρία όμως!
Οι αρχαίοι έλληνες, λάτρευαν τους Θεούς τους μέσω εορτών και θυσιών που απέδιδαν στα αγάλματα, τα οποία ήσαν τιμές προς το Θείο.
Οι χριστιανοί προσκυνάνε εικόνες Θεού και Αγίων, φυλάνε κόκαλα Αγίων, φυλάνε πτώματα νεκρών τα οποία έχουνε μουμιοποιηθεί. Αυτό δεν είναι πλέον απλά ειδωλολατρεία αλλά.............ΤΟΤΕΜΙΣΜΟΣ!!!!!!![]()
![]()
![]()
Στην αρχαία ελλάδα είχαμε καλαίσθητα αγάλματα, οι χριστιανοί έχουνε σκυθρωπές φάτσες σε ξύλο ζωγραφισμένες, κόκαλα πίσω απο τζαμάκια, αποκρουστικές μούμιες που εάν τις δει ανήλικο παιδί θα................χέζεται το βράδυ απο τον φόβο του!!!!![]()
![]()
Ακόμα ψάχνεις τον ορισμό της ειδωλολατρείας έ???
Βέβαια, ο χριστιανισμός δεν πήρε μόνο μαθήματα λατρείας της «εικόνας» απο τους έλληνες (επί Ιησού δεν υπήρχε ούτε ζωγραφισμένο ξυλαράκι!), αλλά από την μυθολογία των Εθνικών ευρύτερα ο Χριστιανισμός προσάρμοσε πολλές χρήσιμες ιδέες:
Από τη λατρεία του Αδωνι πήρε την ιστορία του αστεριού απο την ανατολή, πάνω στην οποια χτίστηκε η προφητεία του αστεριού του Ιουδαϊσμού, από τη λατρεία του Οσιρι και του Διόνυσου την ιστορία της μετατροπής του ύδατος σε κρασί, από τον Μιθραϊσμό τη γέννηση στη σπηλιά, την λατρεία των ποιμένων, την ιδέα για το ξέπλυμα απο το αίμα του αρνιού και την έκφραση "αναγεννημένος " (κοινή στις ειδωλολατρικές θρησκείες) την χρήση της καμπάνας, του κεριού και του ιερού ύδατος, την χρήση των κατακομβών για τη λατρεία, και τον λόφο του Βατικανού ως ιερή περιοχή.
Οι Χριστιανοί δεν είχαν επίσης κάποια περιφορά στολισμένου επιταφίου, μια τελετή που έχει πανάρχαιες ρίζες στην ελληνική κουλτούρα, ειδικότερα στην λατρεία του Διονύσου.
Στις 6 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη μέρα των Ποσειδωνίων και στόλιζαν τα καράβια οι ναυτικοί στην αρχαία Ελλάδα. Κατά τον ίδιο τρόπο, η εορτή του Πάσχα (Πεσάχ) ορίζεται ως η πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη Πανσέληνο μετά την εαρινή Ισημερία. Τα Μεγάλα Διονύσια που γιόρταζαν το θάνατο και την ανάσταση του Ζαγρέα-Διονύσου γιορτάζονταν την 8η μέρα μετά την πρώτη Πανσέληνο μετά την εαρινή Ισημερία. Επίσης, τότε γιορτάζονταν ο θάνατος και η ανάσταση του Αττι και του Άδωνη…….
Ο κατάλογος έχει μεγάλη συνέχεια, εάν πάρουμε για παράδειγμα τους εκατοντάδες «Αγίους» που ήρθαν να αντικαταστήσουνε τις τιμές που απέδιδαν οι αρχαίοι Έλληνες στους διάφορους Θεούς και ημίθεους, όπως ο Ποσειδώνας που κατέληξε ως Αγιος Νικόλας και πάει λέγοντας και εδώ…..
Γενικά, δεν υπάρχει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ που να μην υφαρπάξανε και συράψανε οι χριστιανοί δημιουργώντας την νέα θρησκεία, την δικιά τους εκδοχή του χριστιανισμού.
Εάν αφαιρέσουμε τις εορτές και συνήθειες των Εθνικών, εάν αφαιρέσουμε τον διάχυτο-επίπλαστο- Πλατωνισμό από τις αράδες των ελληνόφωνων ευαγγελιστών, τότε αυτό που μένει είναι μια άχαρη εσχατολογική εκδοχή του αρχέγονου Ιουδαϊσμού.
Με άλλα λόγια, αυτό που ήταν ο χριστιανισμός πριν εμποτιστεί ως νόθο παιδί της δυτικής διανόησης.
Έεε ευρωπαίε, που πας ξεβράκωτος στα αγγ.....!!!![]()
![]()
![]()
quote:
NOYS
ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΕΝΤΑΞΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΤΟΣ. ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΛΩΣΣΟΤΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΧΩΡΗΣΕΙ.
Δυστυχώς φίλε NOY , έτσι αντιλαμβάνεται τη θρησκεία μια μεγάλη μερίδα θρησκολήπτων συνήθως χριστιανών , καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία του ιερατείου , το οποίο αν πίστευε έστω κατ' ελάχιστον αυτά που λέει στους πιστούς δεν θα έκαναν οι ιεράρχες τα αίσχη που κάνουν .
quote:
NOYS
ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε φίλε NOY στην αρχαία Ελληνική θρησκεία , είναι ο τρόπος σκέψης για την φύση και το περιβάλλον , το οποίο θεωρεί , και όχι άδικα σαν ενιαία οντότητα , και οι αιώνιοι συμβολισμοί της που χάρις σ' αυτούς δημιουργήθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς στον κόσμο , που παρά τον κατατρεγμό που υπέστη , εξακολουθεί να τροφοδοτή με τις προαιώνιες αξίες του τον σύγχρονο πολιτισμό .

quote:
Ψηλός
Μωρέ εγώ κατάλαβα και πολύ καλά μάλιστα.
Αυτός που δεν θέλει να καταλάβει και κάνει πως δεν βλέπει, φαίνεται, και από αυτό που παραθέτεις, πως είσαι εσύ ο ίδιος.
Μπορεί όμως και να σου "ξέφυγε" …… χμ!
Γι' αυτό και εγώ το έβαλα με μεγάλους χαρακτήρες, για να το δεις καλά και να το εμπεδώσεις.
Εγώ Ψηλέ , ούτε χριστιανός έχω δηλώσει , ούτε αντιγραφέας των απολογητών και του Μεταλληνού είμαι , για να απομονώνω προτάσεις και να διαστρευλώνω νοήματα .
Αυτά είναι καθαρά χριστιανικές πρακτικές . Παρέθεσα αυτούσιο τον ορισμό του δόγματος όπως τον αντέγραψα από την εγκυκλοπαίδεια . Το ότι εσύ βλέπεις ορισμένα με μεγεθυντικούς φακούς και άλλα με γυαλιά μυωπίας αυτό δεν αλλοιώνει το νόημα του .
Εκτός και αν ο Χριστιανισμός δεν είναι δόγμα και μπορείς να διαφοροποιείσαι και να ακολουθής δικό σου δρόμο έστω σε ορισμένες από τις διδαχές του , πχ μετεμψύχωση - μετενσάρκωση , οπότε περιμένω να μου αποσαφηνίσης τις διαφοροποιήσεις που μπορεί να έχει ένας πιστός εν σχέσει με τις διδασκαλίες του .

quote:
NOUS
ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΛΩΣΣΟΤΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΧΩΡΗΣΕΙ
Η ηθική των χριστιανών ακολουθεί τη λογική της πιστωτικής κάρτας. Οπως ο καταναλωτής ψωνίζει με την κάρτα του και μετά πληρώνει τη δόση ώστε να έχει περιθώριο να ψωνίσει πάλι, έτσι και οι χριστιανοί "αμαρτάνουν", κατόπιν εξομολογούνται ώστε να έχουν περιθώριο να "αμαρτήσουν" και πάλι.

macedon
Επειδή το topic αφορά προσωπικά πιστεύω και τοποθετήσεις και επειδή εγώ έχω τοποθετηθεί ήδη, θα ήθελα μόνο να κάνω μία επισήμανση σε κάτι που αναφέρει ο φίλος europaios2
quote:
αφού όμως δεν έχεις θρησκεία πως έχεις Θεό? γιατί αυτά είναι αλληλένδετα.
Δεν είναι αλληλένδετα φίλε μου. Η πίστη στο θείο, η πίστη στο Ανώτερο Ον ή ακόμα και η πίστη στην Ανθρώπινη Συνείδηση, ως αφηρημένες έννοιες δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται με συγκεκριμένα δόγματα και θρησκείες. Η διαφορά του Θεού με τη θρησκεία έγκειται ακριβώς στο ότι ο Θεός (ή το Θείο) για τον καθένα από εμάς είναι απρόσωπο, για πολλούς έξω από την ανθρώπινη πραγματικότητα, ενώ αντίθετα η θρησκεία είναι συγκεκριμένη ιδεολογία, βασισμένη σε μείξη (;) - ας το δεχτώ και αυτό - θεϊκών κανόνων και ανθρώπινων παραινέσεων και παρεμβάσεων. Άλλο το να μην πιστεύεις σε κανένα Θεό, άλλο το να μην εντάσσεσαι σε κάποια θρησκεία.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
:quote:
Στην αρχαία ελλάδα είχαμε καλαίσθητα αγάλματα, οι χριστιανοί έχουνε σκυθρωπές φάτσες σε ξύλο ζωγραφισμένες, κόκαλα πίσω απο τζαμάκια, αποκρουστικές μούμιες που εάν τις δει ανήλικο παιδί θα................χέζεται το βράδυ απο τον φόβο του
Tι άλλο θα ακούσουμε?......... αθάνατε Schwabe!
Schwabe
:
quote:
Από τη λατρεία του Αδωνι πήρε την ιστορία του αστεριού απο την ανατολή, πάνω στην οποια χτίστηκε η προφητεία του αστεριού του Ιουδαϊσμού, από τη λατρεία του Οσιρι και του Διόνυσου την ιστορία της μετατροπής του ύδατος σε κρασί, από τον Μιθραϊσμό τη γέννηση στη σπηλιά, την λατρεία των ποιμένων, την ιδέα για το ξέπλυμα απο το αίμα του αρνιού και την έκφραση "αναγεννημένος " (κοινή στις ειδωλολατρικές θρησκείες) την χρήση της καμπάνας, του κεριού και του ιερού ύδατος, την χρήση των κατακομβών για τη λατρεία, και τον λόφο του Βατικανού ως ιερή περιοχή.Οι Χριστιανοί δεν είχαν επίσης κάποια περιφορά στολισμένου επιταφίου, μια τελετή που έχει πανάρχαιες ρίζες στην ελληνική κουλτούρα, ειδικότερα στην λατρεία του Διονύσου.
Στις 6 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη μέρα των Ποσειδωνίων και στόλιζαν τα καράβια οι ναυτικοί στην αρχαία Ελλάδα. Κατά τον ίδιο τρόπο, η εορτή του Πάσχα (Πεσάχ) ορίζεται ως η πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη Πανσέληνο μετά την εαρινή Ισημερία. Τα Μεγάλα Διονύσια που γιόρταζαν το θάνατο και την ανάσταση του Ζαγρέα-Διονύσου γιορτάζονταν την 8η μέρα μετά την πρώτη Πανσέληνο μετά την εαρινή Ισημερία. Επίσης, τότε γιορτάζονταν ο θάνατος και η ανάσταση του Αττι και του Άδωνη…….
Πολύ διαβασμένοι τελικά αυτοί οι αμόρφωτοι και ξυπόλητοι Χριστιανοί! φαίνεται τρέχαν όλοι στις μεγάλες βιβλιοθήκες της Ιουδαίας και διάβαζαν διάβαζαν.....μάλιστα τρέχαν μια στην Αρχαία Ελλάδα μια στην Περσία και αντλούσαν ότι μπορούσαν και να Ω! του θαύματος φτιαξαν τη νέα θρησκεία..........
Για τον Άγιο Νικόλαο και την πρώτη μέρα των Ποσειδωνίων ειλικρινά δε γνωρίζω οπότε θέλω να μάθω, δώσε λοιπόν πηγή.
quote:
Schwabe:
Γενικά, δεν υπάρχει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ που να μην υφαρπάξανε και συράψανε οι χριστιανοί δημιουργώντας την νέα θρησκεία, την δικιά τους εκδοχή του χριστιανισμού.Εάν αφαιρέσουμε τις εορτές και συνήθειες των Εθνικών, εάν αφαιρέσουμε τον διάχυτο-επίπλαστο- Πλατωνισμό από τις αράδες των ελληνόφωνων ευαγγελιστών, τότε αυτό που μένει είναι μια άχαρη εσχατολογική εκδοχή του αρχέγονου Ιουδαϊσμού.
Με άλλα λόγια, αυτό που ήταν ο χριστιανισμός πριν εμποτιστεί ως νόθο παιδί της δυτικής διανόησης.
Έχει καμία σχέση η διδασκαλία του Ιησού, η ζωή Του, τα θάυματά Του, και η Ανάστασή Του με τα αντίστοιχα στην αρχαία Θρησκεία?
κάτι θα μείνει ε Schwabe?quote:
NOYS:
ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.Sesostris:
Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε φίλε NOY στην αρχαία Ελληνική θρησκεία , είναι ο τρόπος σκέψης για την φύση και το περιβάλλον , το οποίο θεωρεί , και όχι άδικα σαν ενιαία οντότητα , και οι αιώνιοι συμβολισμοί της που χάρις σ' αυτούς δημιουργήθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς στον κόσμο , που παρά τον κατατρεγμό που υπέστη , εξακολουθεί να τροφοδοτή με τις προαιώνιες αξίες του τον σύγχρονο πολιτισμό
Tι κατηγορούμε? τους μύθους? Γιατί εξαιτίας αυτής της μερικώς ή ολικός ξενόφερτης θρησκείας θανατώθηκε ο Σωκράτης για παράδειγμα.
Ποιος τρόπος σκέψης? και τι σχέση έχει ο πολιτισμός με αυτήν? την αρχαία Θρησκεία? η οποία είχε πάει στον κάλαθο των αχρήστων από σχεδόν όλους τους αρχαίους φιλόσοφους?
O Αναξαγόρας που κατηγορήθηκε και του απαγγέλθηκε η ποινή του θανάτου για αθεΐα, δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Έλληνας φιλόσοφος που κατηγορήθηκε Πυθαγόρας, Σωκράτης, και άλλοι ήσαν μερικοί από τους ποιο επιφανείς, ενώ ο Ηράκλειτος γέλαγε με τους Έλληνες όταν τους έβλεπε να προσεύχονται στα αγάλματα: "Προσεύχονται στα αγάλματα των θεών σαν να μπορούσαν να τους ακούσουν, ενώ δεν τους ακούνε, δεν δίνουν, όπως και δεν μπορούν τίποτα να ζητήσουν"
quote:
Sesostris:
Εγώ Ψηλέ , ούτε χριστιανός έχω δηλώσει , ούτε αντιγραφέας των απολογητών και του Μεταλληνού είμαι , για να απομονώνω προτάσεις και να διαστρευλώνω νοήματα .
Αυτά είναι καθαρά χριστιανικές πρακτικές . Παρέθεσα αυτούσιο τον ορισμό του δόγματος όπως τον αντέγραψα από την εγκυκλοπαίδεια . Το ότι εσύ βλέπεις ορισμένα με μεγεθυντικούς φακούς και άλλα με γυαλιά μυωπίας αυτό δεν αλλοιώνει το νόημα του .
Εκτός και αν ο Χριστιανισμός δεν είναι δόγμα και μπορείς να διαφοροποιείσαι και να ακολουθής δικό σου δρόμο έστω σε ορισμένες από τις διδαχές του , πχ μετεμψύχωση - μετενσάρκωση , οπότε περιμένω να μου αποσαφηνίσης τις διαφοροποιήσεις που μπορεί να έχει ένας πιστός εν σχέσει με τις διδασκαλίες του .
Aυτή την κατηγορία την απευθύνουμε συνέχεια εμείς οι Χριστιανοί σε όσους μάχονται τον Χριστιανισμό παρουσιάζοντας πάντα στοιχεία. Φέρε μας κάτι λοιπόν, που αποδεικνύει αυτό που λες.
quote:+
macedon:
Η ηθική των χριστιανών ακολουθεί τη λογική της πιστωτικής κάρτας. Οπως ο καταναλωτής ψωνίζει με την κάρτα του και μετά πληρώνει τη δόση ώστε να έχει περιθώριο να ψωνίσει πάλι, έτσι και οι χριστιανοί "αμαρτάνουν", κατόπιν εξομολογούνται ώστε να έχουν περιθώριο να "αμαρτήσουν" και πάλι.
Για ηθική μη μιλάς εσύ όταν δημόσια είπες ότι, βγήκες με το σώβρακο σε 2 κοπέλες μάρτυρες του Ιεχωβά όταν σου χτύπησαν το κουδούνι και αφού πρώτα τις είδες από το ματάκι.......

Edited by - europaios2 on 04/07/2008 12:21:24
quote:
Sesostris
Εγώ Ψηλέ , ούτε χριστιανός έχω δηλώσει , ούτε αντιγραφέας των απολογητών και του Μεταλληνού είμαι , για να απομονώνω προτάσεις και να διαστρευλώνω νοήματα.
Το τι είσαι και τι δηλώνεις φαίνεται καθαρά από τα γραφόμενά σου εδώ μέσα.
Το ποιες πρακτικές ακολουθείς, και αυτό φαίνεται καθαρά.
Ελπίζω κάποια στιγμή να "μεγαλώσεις", να διευρυνθεί η όραση της διάνοιάς σου και να σταματήσεις να βλέπεις μονόπατα.
Ο Χριστιανισμός είναι αυτό που είναι και τον έχει κάνει να ζει στις καρδιές των ανθρώπων 2000 χρόνια τώρα.
Εσύ να φροντίσεις να δεις τι είσαι και που σε οδηγούν οι πρακτικές που ακολουθείς.
Το πιάνεις;;;