ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

AitheroVamon61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
03/09/2013, 03:41:46
Θερμή παράκληση προς όλα τα μέλη που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο θέμα,
να κρατήσουν το επίπεδο που αρμόζει,
ειδικά όταν γίνετε λόγος για ένα Σωκράτη, έναν Πλάτωνα ή έναν Αριστοτέλη...

quote:
Χρίστος Έλ Απεστάλη: 02/09/2013, 21:25:54

Δεν υπάρχει κατηγορία μουσική, είναι κυρίως ένα θρησκευτικό φόρουμ.

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσουμε για ακόμα μια φορά Χρίστος Έλ
αλλά δεν είμαστε Θρησκευτικό φόρουμ!
στα μέλη (ενεργά ή μη) που έχουν αφήσει/ουν το "αποτύπωμα" τους στα 10 χρόνια λειτουργίας του esoterica.gr
είμαι στην ευχάριστη θέση να σε πληροφορήσω οτι μεγάλο ποσοστό απαρτίζεται απο ανθρώπους με θαυμαστές γνώσεις, ζηλευτές απόψεις, όρεξη για έρευνα και γραφή που θα ζήλευαν πολλοί!

"Τρωτό" σημείο(?) οτι βρίσκεσαι σε ένα δημόσιο φόρουμ
(και όχι σε "μια κλειστή οργάνωση μυημένων" όπως λες)
οπου ελεύθερα, ο καθένας, μπορεί να εκθέσει τις απόψεις του
με αυτή την ελευθερία που παρέχει αυτός ο χώρος, φυσικό επακόλουθο είναι να γινόμαστε αποδέκτες απο troll...
μέχρι μονόχνοτες αγκυλωμένες αντιλήψεις που με πρόφαση τον διάλογο(!)
προσπαθούν να κοινωνησουν, εως να "επιβάλουν", την άποψη τους
(ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν)

tip: διάλογος μεταξύ διαφορετικών απόψεων μπορεί να ευδοκιμήσει,
παραθέτοντας στοιχεία, και οχι υποθετικές ερωτήσεις/απαντήσεις

Κλείνοντας, θα σε προτρέψω να κάνεις ενα διάλειμμα,
και να περιπλανηθείς στα φόρουμ του esoterica.gr
θα διαπιστώσεις οτι η θεματολογία εχει να κανει με (σχεδόν) τα πάντα, βέβαια, όσων αφορά την μεταφυσική έρευνα την εσωτερική αναζήτηση, τα μυστήρια του κόσμου και τα μυστήρια του εσωτερικού μας κόσμου
(μια και αυτά αποτελούν τα αντικείμενα μελέτης του esoterica.gr)

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
03/09/2013, 06:06:17
Από εδώ και πέρα θα ποστάρω ΜΟΝΟ λόγια "ιερών γιγάντων" που σέβεστε και τίποτε δικό μου. Χωρίς σχόλια, χωρίς τίποτε. Θα σας κάνω πραγματικά να μισείσετε αυτό που υποστηρίζετε. Έτσι για να μην λέμε πως βάζω στο στόμα Θεών, ποιητών, φιλοσόφων, συγγραφέων τις δικές μου ιδέες.

Έτσι όπως τσακίζω στο θέμα του Λουκιανού και έχει πέσει μούγκα, το ίδιο θα επακολουθήσει σε όλα τα θέματα.

Καλή ανάγνωση.

Ματθαίος 8ο κεφάλαιο
29 Και ιδού, έκραξαν λέγοντας: «Τι σχέση έχουμε εμείς κι εσύ, Υιέ του Θεού; Ήρθες εδώ πριν από τον καθορισμένο καιρό, για να μας βασανίσεις;»

03/09/2013, 06:21:48
Νομίζω Aitherovamon πως διευκρίνισα ότι με την εν λόγω τριάδα(τουλάχιστον) δεν υπάρχει διάθεση διαλόγου, ούτε από μέρος μου ούτε από μέρος τους. Ακόμη και μεταξύ τους δεν μπορούν να συζητήσουν όπως βλέπω σε κάποια θέματα. Τρώγονται...

Και ελπίζω να σκεφθείς ξανά αυτό που λες για επιβολή απόψεων από troll. Δεν υπάρχει καμμιά προσπάθεια επιβολής από μέρος μου προς "φιλελεύθερα" αδογμάτιστα άτομα. Υπάρχει μοναχά προσπάθεια ξεστραβώματος για τους ειλικρινείς, για τους άλλους θα είναι βάσανο φυσικά.

Θα υπάρχει μόνο η στυγνή αλήθεια από στόματα που σέβεσαι. Ουδέν σχόλιο δικό μου. Θα αφήσω τα κείμενα να μιλήσουν από μόνα τους.

Στοιχεία από επίσημες πηγές λοιπόν...

03/09/2013, 07:34:09
Aitherovamon: Θερμή παράκληση προς όλα τα μέλη που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο θέμα,

Νικόμαχος: Το μυαλό σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος!

Σαυρόμορφος είναι βρε, είτε σου αρέσει, είτε όχι.
Σκέτο Γκόαλ'ουντ είναι!

Γιαπέτ: Διαφωνώ ριζικά... Δεν είναι σαυρόμορφος. Είναι σαύρα του κερατά!!!Ευτυχώς που είναι καλά κλεισμένος, εκεί που... είναι.

Ερώτηση: Για τον Ιεχωβά δεν ισχύει σεβασμός στο εν λόγω φόρουμ;

/////////////////////////////////////////////////////////////////////

Aitherovamon: "Τρωτό" σημείο(?) οτι βρίσκεσαι σε ένα δημόσιο φόρουμ
με αυτή την ελευθερία που παρέχει αυτός ο χώρος, φυσικό επακόλουθο είναι να γινόμαστε αποδέκτες απο troll...

Σκέτο Γκόαλ'ουντ είναι!

Νικόμαχος:Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη για οποιονδήποτε οπαδό, οποιασδήποτε θρησκείας.Ασε το κλάμα για τους εβραίους.

υπάρχει προκατάληψη, μόνον για την βλακεία και συγκεκριμένα, για αυτήν της οποίας...ουκ έστιν πυθμνήν!!
Εκφράζω μόνον τον εαυτό μου, μιλώντας για προκατάληψη και βλακεία.Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στο esoterica συλλογικά.

Gewkwn: b]Το προβλημα σου φιλε μου ειναι με εμας που δεν
ειμαστε πιστοι καπου γιατι δεν μπορεις να παιξεις
το παιχνιδι αντιπαλοτητας και χαζης διαμαχης
οπως αντιστοιχα κανουν οι οπαδοι των ποδοσφαιρικων
ομαδων οταν μιλανε για την διετησια.

και μην μου γραψεις οτι αλαζω θεμα,
γιατι εσυ αναφερες την θεωρια σου σε ασχετο
θεμα ενω θα μπορουσες να ποαραπεμψεις στο
θεμα που ανεφερα παραπανω , οπως επισης να παψεις
επιτελους να θεωρεις οτι μπορει ενας θρησκευομενος
να ορισει τους Αθεους

Prometheus90:
Στο ξαναείπα πριν κάτι μέρες. Όταν ανήκεις κάπου μάλλον δε σε πολυενδιαφέρει η αλήθεια. Δεν σε αποκάλεσα χριστιανό ούτε σε έβαλα σε αυτό το πανηγύρι εγώ.

Promitheus90: Γενικά αλλιώς αντιλαμβάνεται ο Σωκράτης την "ύλη" όπως την αναφέρεις, αλλιώς ο Ιησούς και αλλιώς το παπαδαριό. Η ερμηνεία που δίνεις στην ύλη εσύ μοιάζει πιο πολύ με των τελευταίων.

Μόνος σου μπαίνεις γιατί νιώθεις ότι προσβάλλεσαι από όσα γράφονται εδώ για τη θρησκεία σου. Χριστιανός είμαι στα χαρτιά. Δεν πολυπιστεύω στο τελετουργικό και στο δόγμα του αλλά πιστεύω στον θεό. Εσύ μπορεί να βρίσκεις αντίφαση σε αυτό, εγώ δε βρίσκω καμία. Δεν έχω μπει σε μάντρα φίλε μου, ακόμα τουλάχιστον.

Δεν έχω γνώμη φίλε, γιατί δεν έχω να υπερασπιστώ τίποτα εναντίον κανενός. Μπορώ να το κουβεντιάσω γενικά το διάλογο που λες αλλά όχι βάσει των ερωτήσεών σου.

Ερώτηση: Πως μπορεί ο ένας να λέει πως δεν υπάρχει προκατάληψη για κανένα οπαδό θρησκείας, ο άλλος να μιλάει για θρησκευόμενους(που ορίζουν τους "άθεους") και ο τρίτος να με ταυτίζει ειρωνικά με το "παπαδαριό", να θεωρεί πως ανήκω σε μάντρα γιατί προσβάλλομαι από αυτά που γράφει; Επίσης πως μπορεί ο πρώτος να λέει πως δεν υπάρχει προκατάληψη την στιγμή που αποκαλεί τον Ιεχωβά σαύρα;

Εν συνεχεία. Αυτός που λέει "είτε σου αρέσει είτε όχι" κάνει επιβολή απόψεων ναι ή όχι; Εκείνος που απαγορεύει στους θρησκευόμενους να ορίζουν τους άθεους πιστεύει στην ελευθερία απόψεων και ελευθερία διαλόγου; Ή μήπως ο πρώτος που επικαλείται την "νοημοσύνη" έχει δικαίωμα να επιβάλλει την δικιά του νοημοσύνη στους άλλους;[/b]

03/09/2013, 08:08:27
Συνεχίζω.

Αμεινίας: Καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι που σου απευθύνονται, σου λένε σαφέστατα ότι πρέπει να ασχοληθεί βαθιά κάποιος με ένα θέμα για να διαμορφώσει άποψη.

Καλέ μου άνθρωπε,όποιος και αν διαμορφώνει άποψη, χωρίς ενδελεχή μελέτη του αντικειμένου που πραγματεύεται,ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.
Το νοιώθεις ότι εκτίθεσαι πολλαπλά, ή ούτε καν αυτό αντιλαμβάνεσαι;

Πιστεύεις ότι είσαι σε θέση να έχεις άποψη, περί της αρχαίας ελληνικής γραμματείας;

Σου απέδειξε κι ο Sesostris,o Προμηθέας κι εγώ,ότι δεν το κατέχεις. Κι εσύ εκφράζεις κι ερωτήσεις αμπελοφιλοσοφίας περί Σωκράτη.Αν είναι δυνατόν...

Ερώτηση: Πως είναι δυνατόν η διαφορετική άποψη να μετονομάζεται σε αμάθεια, ιδιαίτερα χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία; Που είναι τα στοιχεία και οι παραπομπές των άλλων υπέρ των απόψεών τους; Που είναι η συνοδευτική απόδειξη για το τί πιστεύει ο Σωκράτης για την ύλη; Και ακόμη κι αν υπάρξουν στοιχεία, με ποιο δικαίωμα καταδικάζεται η αντίθετη ερμηνεία ως αμάθεια;

https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/apollon-o-katastropheas-theos-tou-thanatou-kai-ton-epidemion

///////////////////////////////////////////////////////////

Νικόμαχος: Η βλακεία και η αμάθειά σου, τσακίζει κόκαλα!

Απορώ όμως τα μάλα, με τους συνδίκτυους, που εξακολουθούν να σου απαντούν, χωρίς να σε γ@μωστ@υρίζουν!

Σε διαβάζει κανείς και σκέπτεται, ότι είναι δύσκολο, στην εποχή μας, να είναι κάποιος τόσο ηλίθιος.Αυτομάτως, πονηρεύεται και σκέπτεται, ότι η ηλιθιότητά σου, είναι σκοπούμενη.

Σκοπούμενη, ώστε να διαβάλλει ένα υγιές και καταξιωμένο φόρουμ, ενός απο τους παλαιότερους ιστοτόπους εσωτερικής αναζήτησης, στην Ελλάδα.

Κάθε μέρα, γεμίζεις σελίδες επι σελίδων, με υπερ-μαλακίες, αφού ήδη, αρκετά μέλη σου έχουν κάνει υποδείξεις περί της ορθής άποψης, τις οποίες ηλιθιωδώς και επι σκοπόν, αγνοείς.

Οποιος αναγνώστης-εσωτερικός αναζητητής, εισέρχεται δια πρώτην φοράν, στα φόρουμς του esoterica και "πέφτει" στα κείμενά σου, το πρώτο που θα σκεφθεί είναι, ότι ο ιστότοπός μας, είναι τουλάχιστον αναξιόπιστος, αφου φιλοξενεί επι μακρόν, τις ηλιθιότητές σου.

Σαν μέλος των φόρουμς του esoterica, καταγγέλω δημοσίως την συμπεριφορά σου, ώς σκοπούμενη και διαβλητή, ώς προς την αξιοπιστία της ιστοσελίδας του esoterica.gr

Θεωρώ ότι η Δ.Ο θα λάβει υπ'όψιν της, την ένστασή μου, ώς προς το υγιές ή μη της συμμετοχής του μέλους Χριστος Ελ.

Ακόμη και αν η ένστασή μου αυτή, επισύρει κάποια ποινή εις βάρος μου, θα είναι αποδεκτή.Κάποιος, κάποτε, πρέπει να "φρενάρει" την...πνευματική ασυδοσία και διαβολή, η οποία εξωθεί τον αναγνώστη στα άκρα!

Ερώτηση: Πως ένα ψυχολογικά ασταθές και επικίνδυνο άτομο σαν το παραπάνω πιστεύει στον υγιή διάλογο και συμμετέχει σε φόρουμ συζήτησης; Πως μπορεί να απαιτεί οι απόψεις μου να καταδικαστούν ως ανόητες, την στιγμή που οι δικιές του(όποιες κι αν είναι αυτές) χαίρουν σεβασμού; Ποιος νομίζει πως τον όρισε υπερασπιστή της Νοημοσύνης; Και πως έχει εντύπωση ότι είναι σε θέση να κάνει τον κριτή σε θέματα Νοημοσύνης; Πως μπορούμε εν τέλει να καταδικάζουμε την αντίθετη άποψη ως παράφρων επειδή έρχεται σε σύγκρουση με την κοσμοθέαση και τις ορέξεις μας;

03/09/2013, 08:55:46
Από το Πλάτωνας - Απολογία Σωκράτους

"Τι είναι αυτά που λέει ο θεός και τι να εννοεί; Γιατί εγώ ξέρω πως δεν είμαι καθόλου σοφός. Τι λέει λοιπόν πως είμαι πιο σοφός απ' όλους; Δεν μπορεί βέβαια να λέει ψέματα. Δεν είναι δυνατόν αυτό". Και για πολύν καιρό απορούσα τι ήθελε να πει. Πολύ αργότερα άρχισα να εξετάζω το ζήτημα με τον τρόπο που θα σας πω. Πήγα σε κάποιον απ' αυτούς που θεωρούνται σοφοί, γιατί ίσως εκεί θα μπορούσα να ελέγξω το μαντείο και να πω στον χρησμό: "Αυτός εδώ είναι σοφότερος από μένα, ενώ εσύ είπες ότι εγώ είμαι". Εξετάζοντάς τον λοιπόν σε βάθος αυτόν - δεν χρειάζεται να πω το όνομά του, - ήταν κάποιος από τους πολιτικούς - εξετάζοντάς τον λοιπόν και συζητώντας μαζί του, έπαθα το εξής, άνδρες Αθηναίοι: μου φάνηκε ότι αυτός ο άνδρας φαινόταν σοφός και σε πολλούς άλλους ανθρώπους και προπαντός στον εαυτό του, ενώ δεν ήταν. Και έπειτα προσπαθούσα να του αποδείξω ότι νόμιζε πως ήταν σοφός, ενώ δεν ήταν. Μ' αυτόν τον τρόπο όμως με αντιπάθησε και αυτός και πολλοί από τους παρόντες.

Εγώ λοιπόν καθώς έφευγα σκεφτόμουν ότι: "Απ' αυτόν τον άνθρωπο εγώ είμαι σοφότερος. Γιατί, όπως φαίνεται, κανένας από τους δύο μας δεν γνωρίζει τίποτα σπουδαίο. Όμως αυτός νομίζει ότι γνωρίζει ενώ δεν γνωρίζει. Ενώ εγώ δεν γνωρίζω βέβαια τίποτα, αλλά ούτε και νομίζω ότι γνωρίζω. Φαίνεται ότι από εκείνον, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, είμαι λίγο σοφότερος, γιατί εκείνα που δεν γνωρίζω δεν νομίζω ότι τα γνωρίζω. Μετά πήγα σε κάποιον άλλον, από εκείνους που θεωρούνται σοφότεροι απ' αυτόν, και κατάλαβα ότι συμβαίνει και μ' αυτόν ακριβώς το ίδιο. Έτσι με αντιπάθησε κι εκείνος και πολλοί άλλοι.

Μετά απ' αυτά συνέχισα να πηγαίνω και σε άλλους, παρ' όλο που ένιωθα - και λυπόμουν και φοβόμουν - πως γινόμουν μισητός, ωστόσο μου φαινόταν ότι ήταν αναγκαίο να προτιμήσω να ερευνήσω τα λόγια του θεού. Έπρεπε λοιπόν να πάω, εξετάζοντας τι θέλει να πει ο χρησμός, σε όλους που θεωρούνταν ότι γνωρίζουν κάτι.

Και μα τον κύνα, άνδρες Αθηναίοι, - γιατί πρέπει να σας πω την αλήθεια - να τι μου συνέβη: Οι πιο φημισμένοι μου φάνηκαν να ξέρουν σχεδόν τα λιγότερα, όταν τους εξέταζα σύμφωνα με τα λόγια του θεού, ενώ άλλοι, που φαίνονταν κατώτεροι, ήταν πιο συνετοί άνδρες. Πρέπει λοιπόν αυτή την περιπλάνησή μου να σας τη διηγηθώ, σαν άθλους που κατόρθωσα να πραγματοποιήσω, για να μην αφήσω ανεπιβεβαίωτο το χρησμό. Μετά λοιπόν από τους πολιτικούς, πήγα στους ποιητές, κι εκείνους των τραγωδιών κι εκείνους των διθυράμβων και τους άλλους, με σκοπό να πιάσω εδώ τον εαυτό μου να είμαι αμαθέστερος απ' αυτούς. Φέρνοντας λοιπόν μαζί μου εκείνα από τα ποιήματά τους που μου φαινόταν ότι τα έχουν δουλέψει περισσότερο, τους ζητούσα να μου εξηγήσουν τι λένε, για να μάθω ταυτόχρονα και κάτι απ' αυτούς. Ντρέπομαι λοιπόν να σας πω, άνδρες, την αλήθεια. Πρέπει όμως να σας την πω. Με λίγα λόγια, σχεδόν όλοι όσοι είναι παρόντες θα μπορούσαν να μιλήσουν καλύτερα για τα έργα τους απ' αυτούς τους ίδιους. Δεν άργησα να αντιληφθώ ότι και για τους ποιητές ισχύει αυτό εδώ, ότι δηλαδή δεν δημιουργούν με τη σοφία, αλλά με κάποιο φυσικό χάρισμα, με κάποια έμπνευση ανάλογη μ' εκείνη των μάντεων και των χρησμωδών.

Γιατί πράγματι αυτοί λένε πολλά και καλά, αλλά δεν γνωρίζουν τίποτα γι' αυτά που λένε. Αυτό μου φαίνεται ότι έχουν πάθει και οι ποιητές. Και ταυτόχρονα κατάλαβα ότι εξαιτίας του ποιητικού τους ταλέντου νομίζουν ότι και στα άλλα είναι οι πιο σοφοί από τους ανθρώπους, ενώ δεν είναι. Έφυγα λοιπόν και από εκεί με τη σκέψη ότι έχω το ίδιο πλεονέκτημα απέναντί τους, όπως και με τους πολιτικούς. Στο τέλος πήγα στους χειροτέχνες. Γιατί ήξερα ότι εγώ δεν γνωρίζω τίποτα, ήξερα όμως ότι αυτούς θα τους εύρισκα να γνωρίζουν πολλά και καλά. Και σ' αυτό δεν διαψεύστηκα, γιατί γνώριζαν αυτά που εγώ δεν γνώριζα και ως προς αυτά ήταν σοφότεροι από εμένα. Αλλά, άνδρες Αθηναίοι, μου φάνηκαν να έχουν το ίδιο ελάττωμα με τους ποιητές και οι καλοί καλλιτέχνες. Επειδή ασκούσε καλά την τέχνη του ο καθένας απ' αυτούς, νόμιζε ότι και στα άλλα είναι πάρα πολύ σοφός, και αυτό το σφάλμα τους σκίαζε κι εκείνη τη σοφία που πράγματι κατείχαν.

Έτσι λοιπόν κατέληξα να αναρωτιέμαι - για να δικαιώσω το χρησμό - τι από τα δύο θα προτιμούσα, να είμαι όπως είμαι, δηλαδή να μην είμαι ούτε σοφός με τη δικιά τους σοφία αλλά ούτε και αμαθής με τη δικιά τους αμάθεια, ή να είμαι και σοφός και αμαθής όπως εκείνοι. Απαντούσα λοιπόν και στον εαυτό μου και στον χρησμό ότι είναι καλύτερα να είμαι όπως είμαι. Από αυτήν τη συνήθεια, άνδρες Αθηναίοι, γεννήθηκαν πολλές έχθρες εναντίον μου και μάλιστα τόσο δυσάρεστες και βαριές, ώστε να γεννηθούν απ' αυτές πολλές συκοφαντίες και να μου βγει η φήμη ότι είμαι σοφός. Γιατί κάθε φορά που αποδεικνύω την άγνοια κάποιου, νομίζουν οι παρόντες ότι είμαι σοφός σ' αυτά που εκείνος δεν γνωρίζει. Όπως φαίνεται όμως, άνδρες, ο θεός μόνο είναι πράγματι σοφός και μ' αυτόν το χρησμό αυτό λέει, ότι η ανθρώπινη σοφία έχει μικρή αξία, ίσως και καμία. Και πιθανόν να υποδεικνύει τον Σωκράτη, και να χρησιμοποιεί το όνομά μου φέροντάς με για παράδειγμα, σα να ήθελε να πει: "Εκείνος από σας είναι, άνθρωποι, ο σοφότερος που, σαν το Σωκράτη, γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι διόλου σοφός". Όλα αυτά λοιπόν εγώ ακόμα και τώρα τα στριφογυρίζω στο μυαλό μου, τα εξετάζω και τα ερευνώ, ακολουθώντας τα λόγια του θεού, κάθε φορά που νομίσω ότι κάποιος είναι σοφός, είτε συμπολίτης μας είτε ξένος. Και όταν έχω την αίσθηση ότι δεν είναι σοφός, βοηθώ τον θεό αποδεικνύοντάς το. Έτσι, όντας απασχολημένος μ' αυτό το έργο δεν ευκαιρώ ούτε για την πόλη να κάνω τίποτα αξιόλογο ούτε για την οικογένειά μου, αλλά βρίσκομαι σε φοβερή φτώχεια υπηρετώντας το θεό.

gewkwnΜέλος
03/09/2013, 11:46:44
quote:

Και αν θες να σου πω τους λόγους που ποστάρω είναι οι εξής

1)Να αποκαλύψω την υποκρισία, την άγνοια, τα λάθη σε θέματα περί αρχαίας Ελλάδας, Παγανισμού, Χριστιανισμού κτλ., έτσι ώστε να βοηθήσω τα νέα παιδιά που ίσως δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα

2) Να συζητήσω και να μάθω πράγματα, εάν βέβαια έχει κάποιος σκοπό να συζητήσει σοβαρά

Και αν πιστεύεις πραγματικά στην έρευνα, τότε δες τί θα γράψω στο άλλο θέμα περί έρευνας πάνω στην αρχαία ελληνική θρησκεία.

Ρε συ Χρηστο μας δουλευεις ;
Ποσο δικααιωμα εχεις ρε να γραφεις
για Υποκρισια οταν ρε Κανεις παραποιηση;

δεν εχεις σκοπο να κανεις συζητηση
απλα θελεις να περασεςι τα δικα σου ;
Ειναι οι διαλογοι δικοι σου (ναι ή οχι);

Εχεις την εντυπωση οτι με αυτη την παραποιηση θα περασεις
την αποψη σου ;

Χρηστο με παραποιση πραγματων εχεις σκοπο δεν εχεις διαθεση
για συζητηση!!!

Οταν λοιπον εχεις σκοπο μην βαζεις το (2)...

Υσ: η εποχη των "ρωμαιων" Χρηστο περασε
οτι και να γραφεις η ελευθερια στο τελος
παντα νικαει ( με καταλαβαινεις ασχετα
εαν θα κανεις τον "κινεζο" σχετικα...)

promitheus90Μέλος
03/09/2013, 11:52:22
Σχετικά με μια χθεσινή σου ερώτηση περί ύλης. Δεν ξέρω πώς εννοεί την ύλη ο Σωκράτης. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν είμαι ο Σωκράτης όπως δεν είσαι κι εσύ. Πάντως το φυλακή της ψυχής που λες δε νομίζω να το εννοεί με την πουριτανική, ιησουήτικη έννοια που το χρησιμοποίησες εσύ σε σχετικό σου post. Κι εκεί είναι που αναφέρω το παπαδαριό που θίχτηκες κιόλας. Το να χρησιμοποιείς τη φράση ενός φιλοσόφου για να στηρίξεις μια κατεψυγμένη συντηρητική άποψη περί σώματος όπως τη στηρίζουν διάφοροι τραγόπαπες ανά τα χρόνια είναι πρόβλημα. Κάπου λες ότι θα προτιμούσες το ιερείς από το παπαδαριό. Οι ιερείς είναι οι ιερείς και το παπαδαριό είναι το παπαδαριό, αν δεν το καταλαβαίνεις πρόβλημά σου.

Έπειτα για το τι είναι ύλη και τι είναι καλό και τι όχι από την ύλη θα σου πρότεινα να διαβάσεις Επίκουρο αλλά είναι άλλο ζήτημα και είσαι επιρρεπής στο να ξεφεύγεις και να αλλάζεις θέμα. Άλλοστε μπορείς να ανοίξεις κι άλλο ένα στα όσα έχεις ανοίξει, δεν τρέχει.

gewkwnΜέλος
03/09/2013, 12:03:09
quote:

Aitherovamon: Θερμή παράκληση προς όλα τα μέλη που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο θέμα,

Σκέτο Γκόαλ'ουντ είναι!

Γιαπέτ: Διαφωνώ ριζικά... Δεν είναι σαυρόμορφος. Είναι σαύρα του κερατά!!!Ευτυχώς που είναι καλά κλεισμένος, εκεί που... είναι.

Ερώτηση: Για τον Ιεχωβά δεν ισχύει σεβασμός στο εν λόγω φόρουμ;

/////////////////////////////////////////////////////////////////////

Aitherovamon: "Τρωτό" σημείο(?) οτι βρίσκεσαι σε ένα δημόσιο φόρουμ

Σκέτο Γκόαλ'ουντ είναι!

Νικόμαχος:Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη για οποιονδήποτε οπαδό, οποιασδήποτε θρησκείας.Ασε το κλάμα για τους εβραίους.

υπάρχει προκατάληψη, μόνον για την βλακεία και συγκεκριμένα, για αυτήν της οποίας...ουκ έστιν πυθμνήν!!
Εκφράζω μόνον τον εαυτό μου, μιλώντας για προκατάληψη και βλακεία.Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στο esoterica συλλογικά.

Gewkwn: b]Το προβλημα σου φιλε μου ειναι με εμας που δεν
ειμαστε πιστοι καπου γιατι δεν μπορεις να παιξεις
το παιχνιδι αντιπαλοτητας και χαζης διαμαχης
οπως αντιστοιχα κανουν οι οπαδοι των ποδοσφαιρικων
ομαδων οταν μιλανε για την διετησια.

και μην μου γραψεις οτι αλαζω θεμα,
γιατι εσυ αναφερες την θεωρια σου σε ασχετο
θεμα ενω θα μπορουσες να ποαραπεμψεις στο
θεμα που ανεφερα παραπανω , οπως επισης να παψεις
επιτελους να θεωρεις οτι μπορει ενας θρησκευομενος
να ορισει τους Αθεους

Prometheus90:
Στο ξαναείπα πριν κάτι μέρες. Όταν ανήκεις κάπου μάλλον δε σε πολυενδιαφέρει η αλήθεια. Δεν σε αποκάλεσα χριστιανό ούτε σε έβαλα σε αυτό το πανηγύρι εγώ.

Promitheus90: Γενικά αλλιώς αντιλαμβάνεται ο Σωκράτης την "ύλη" όπως την αναφέρεις, αλλιώς ο Ιησούς και αλλιώς το παπαδαριό. Η ερμηνεία που δίνεις στην ύλη εσύ μοιάζει πιο πολύ με των τελευταίων.

Μόνος σου μπαίνεις γιατί νιώθεις ότι προσβάλλεσαι από όσα γράφονται εδώ για τη θρησκεία σου. Χριστιανός είμαι στα χαρτιά. Δεν πολυπιστεύω στο τελετουργικό και στο δόγμα του αλλά πιστεύω στον θεό. Εσύ μπορεί να βρίσκεις αντίφαση σε αυτό, εγώ δε βρίσκω καμία. Δεν έχω μπει σε μάντρα φίλε μου, ακόμα τουλάχιστον.

Δεν έχω γνώμη φίλε, γιατί δεν έχω να υπερασπιστώ τίποτα εναντίον κανενός. Μπορώ να το κουβεντιάσω γενικά το διάλογο που λες αλλά όχι βάσει των ερωτήσεών σου.

Ερώτηση: Πως μπορεί ο ένας να λέει πως δεν υπάρχει προκατάληψη για κανένα οπαδό θρησκείας, ο άλλος να μιλάει για θρησκευόμενους(που ορίζουν τους "άθεους") και ο τρίτος να με ταυτίζει ειρωνικά με το "παπαδαριό", να θεωρεί πως ανήκω σε μάντρα γιατί προσβάλλομαι από αυτά που γράφει; Επίσης πως μπορεί ο πρώτος να λέει πως δεν υπάρχει προκατάληψη την στιγμή που αποκαλεί τον Ιεχωβά σαύρα;

Εν συνεχεία. Αυτός που λέει "είτε σου αρέσει είτε όχι" κάνει επιβολή απόψεων ναι ή όχι; Εκείνος που απαγορεύει στους θρησκευόμενους να ορίζουν τους άθεους πιστεύει στην ελευθερία απόψεων και ελευθερία διαλόγου; Ή μήπως ο πρώτος που επικαλείται την "νοημοσύνη" έχει δικαίωμα να επιβάλλει την δικιά του νοημοσύνη στους άλλους;[/b]

Επειδη Χρηστο εχεις Θρασιδειλια
θα σου γραψω τα εξις ...

χαχαχαχαχαχαχαχα

Υσ: χαχαχα

03/09/2013, 13:29:18
Χρίστος Έλ η παράκληση ήταν προς όλους,
για να "προστατευθούν" κάποιοι, και να μην παρεκτραπεί κι άλλο η ..."συζήτηση".

Όσον αφορά τώρα την "απειλή" σου, οτι θα αναρτάς μόνο τμήματα κειμένων
σου εχω πει και στο παρελθόν οτι είναι ενάντια στους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ μας, κείμενα, εικόνες και links, μπορούν να αναρτώνται απο τα μέλη σε περίπτωση που αυτά ενισχύουν ή εξηγούν την άποψη που εκθέτουν, αυτο που μετρά και εχει τον πρώτο λόγο είναι η προσωπική τους γνώμη!

Επίσης κάτι πολύ σωστό σου είπε το μέλος γιαπετ (Απεστάλη: 02/09/2013, 18:12:10)
σχετικά με τον αριθμό των θεμάτων που εχεις ανοίξει,
τα οποία ουσιαστικά έχουν να κάνουν με το ίδιο θέμα
ξεκινάς με εναν διαφορετικό τίτλο, και πας το θέμα εκει που είναι ο "καημός" σου!
(μπορεί ο γιαπετ να μην έχει πρόβλημα, έχουμε όμως εμείς)

Για να στο πω πιο απλά, όταν κάποιος ανοίγει ενα θέμα στο οποίο είτε γράφει μόνος του, είτε προκαλεί αντιδράσεις σε καθε του κουβέντα,
τοτε πρέπει αν επανεξετάσει (αν οχι τις απόψεις του) ίσως τον χώρο που διάλεξε, αν είναι ο κατάλληλος για αυτές.

Φαντάζομαι τον εαυτό μου σε ενα (πραγματικά) Θρησκευτικό φόρουμ,
αλήθεια, τι κοινό θα εχω να συζητήσω με τα μέλη του (?)

δεν είναι οτι εδω δεν θα βρεις μέλη που είναι βαθειά θρησκευόμενα,
αλλα η πλειοψηφία απαρτίζετε απο άτομα που θα συζητήσουν με την ίδια άνεση το ενδεχόμενο μη ύπαρξης "Θεού", κατι που για μερικούς, είναι αδιανόητο.
(το παραπάνω αποτελεί παράδειγμα)

Γι αυτο λοιπόν, και αφού κάνεις εκείνη την αναζήτηση στη θεματολογία που λέγαμε, και εφόσον κατανοήσεις τον τρόπο λειτουργίας του φόρουμ, μένει η απόφαση σου για τον αν σου "κάνει" ή οχι αυτός ο χώρος.

Τέλος, εχεις δίκιο για την συμπεριφορά π.χ. του μέλους ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ (του οποίου γνωρίζεις οτι του έχουν γίνει αρκετές παρατηρήσεις)
απο την άλλη, εύκολα μπορεί να προκαλέσει κάποιος γράφοντας απλά μια ανάρμοστη λέξη και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με κάποιον που θα γράψει σεντόνια, προσέχοντας μεν το λεξιλόγιο του, προκαλώντας όμως το ίδιο ίσως και περισσότερο.

03/09/2013, 15:19:02
quote:
Χρίστος Έλ
Από εδώ και πέρα θα ποστάρω ΜΟΝΟ λόγια "ιερών γιγάντων" που σέβεστε και τίποτε δικό μου. Χωρίς σχόλια, χωρίς τίποτε. Θα σας κάνω πραγματικά να μισείσετε αυτό που υποστηρίζετε.

Το να αναρτά κάποιος σκέτα κείμενα φίλε Χρίστο, δίχως να τα σχολιάζη, ή να τα χρησιμοποιή προκειμένου να στηρίξη τις απόψεις του, δεν είναι διάλογος αλλά πίνακας ανακοινώσεων. Με την ίδια λογική θα μπορούσα κι εγώ να παραθέτω σελίδες από τον "ΑΣΤΕΡΙΞ" ή από τον "ΑΡΚΑ". Τώρα γιατί ντε και καλά θα μισήσουμε πράγματα που οι περισσότεροι από μας έχουν ήδη διαβάσει, δεν το καταλαβαίνω. Το πολύ πολύ να μη δώσουμε σημασία στο θέμα που θ' ανοίξης, μιας και δεν έχει ουσία να διαβάζουμε ξερά κείμενα που ήδη όπως σου έγραψα οι περισσότεροι γνωρίζουμε, και να μη παίρνουμε απαντήσεις στα τυχόν σχόλιά μας.
quote:
Χρίστος Έλ
Έτσι όπως τσακίζω στο θέμα του Λουκιανού και έχει πέσει μούγκα, το ίδιο θα επακολουθήσει σε όλα τα θέματα.

Αν έχεις φίλε Χρίστο την εντύπωση ότι στο θέμα του Λουκιανού τσακίζεις, πλανάσαι. Απλά κανένας δεν δίνει στα γραπτά του Λουκιανού τη σημασία που δίνεις εσύ γιατί απλούστατα επειδή είναι απαλλαγμένος απο θρησκευτικές αγκυλώσεις, δεν τον πολυενδιαφέρει η θέση του Λουκιανού έναντι των θρησκειών. Το λάθος σου είναι ότι ενώ εσύ κρίνεις τα κείμενα του Λουκιανού επηρεασμένος από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σου, ενώ για τους υπόλοιπους ο Λουκιανός είναι αυτός που είναι, αλλού σατιρίζει, αλλού στηλιτεύει, αλλού κατηγορεί, αλλού χλευάζει. Αυτοί λοιπόν που τον διαβάζουν απαλλαγμένοι από θρησκείες και δόγματα, αλλού αποδέχονται αυτά που γράφει εν μέρει, αλλού διασκεδάζουν που σατιρίζει τις θρησκείες ή τα ήθη της εποχής του, και αλλού τον κρίνουν υπερβολικό. Πέραν τούτου ουδέν! Ούτε αφιονίζονται ούτε διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους μ' αυτά που γράφει. Πάντως κουτσομπολίστικοι διάλογοι σαν αυτόν μεταξύ Λίκινου και Θεόμνηστου είναι διαχρονικοί, και με μια μικρή παραλλαγή γίνονται και σήμερα.

*

03/09/2013, 15:48:12
Με την έρμη την ένατη, τί θα γίνει τελικά?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

03/09/2013, 17:56:27
quote:

quote:
Χρίστος Έλ
Από εδώ και πέρα θα ποστάρω ΜΟΝΟ λόγια "ιερών γιγάντων" που σέβεστε και τίποτε δικό μου. Χωρίς σχόλια, χωρίς τίποτε. Θα σας κάνω πραγματικά να μισείσετε αυτό που υποστηρίζετε.

Το να αναρτά κάποιος σκέτα κείμενα φίλε Χρίστο, δίχως να τα σχολιάζη, ή να τα χρησιμοποιή προκειμένου να στηρίξη τις απόψεις του, δεν είναι διάλογος αλλά πίνακας ανακοινώσεων. Με την ίδια λογική θα μπορούσα κι εγώ να παραθέτω σελίδες από τον "ΑΣΤΕΡΙΞ" ή από τον "ΑΡΚΑ". Τώρα γιατί ντε και καλά θα μισήσουμε πράγματα που οι περισσότεροι από μας έχουν ήδη διαβάσει, δεν το καταλαβαίνω. Το πολύ πολύ να μη δώσουμε σημασία στο θέμα που θ' ανοίξης, μιας και δεν έχει ουσία να διαβάζουμε ξερά κείμενα που ήδη όπως σου έγραψα οι περισσότεροι γνωρίζουμε, και να μη παίρνουμε απαντήσεις στα τυχόν σχόλιά μας.
quote:
Χρίστος Έλ

Αν έχεις φίλε Χρίστο την εντύπωση ότι στο θέμα του Λουκιανού τσακίζεις, πλανάσαι. Απλά κανένας δεν δίνει στα γραπτά του Λουκιανού τη σημασία που δίνεις εσύ γιατί απλούστατα επειδή είναι απαλλαγμένος απο θρησκευτικές αγκυλώσεις, δεν τον πολυενδιαφέρει η θέση του Λουκιανού έναντι των θρησκειών. Το λάθος σου είναι ότι ενώ εσύ κρίνεις τα κείμενα του Λουκιανού επηρεασμένος από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σου, ενώ για τους υπόλοιπους ο Λουκιανός είναι αυτός που είναι, αλλού σατιρίζει, αλλού στηλιτεύει, αλλού κατηγορεί, αλλού χλευάζει. Αυτοί λοιπόν που τον διαβάζουν απαλλαγμένοι από θρησκείες και δόγματα, αλλού αποδέχονται αυτά που γράφει εν μέρει, αλλού διασκεδάζουν που σατιρίζει τις θρησκείες ή τα ήθη της εποχής του, και αλλού τον κρίνουν υπερβολικό. Πέραν τούτου ουδέν! Ούτε αφιονίζονται ούτε διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους μ' αυτά που γράφει. Πάντως κουτσομπολίστικοι διάλογοι σαν αυτόν μεταξύ Λίκινου και Θεόμνηστου είναι διαχρονικοί, και με μια μικρή παραλλαγή γίνονται και σήμερα.

*

Φαντάζεσαι όμως φίλε Σέσοστρι να τα έλεγα εγώ αυτά για τον Σωκράτη στους Έρωτες του Λουκιανού, τί θα είχε γίνει;

Θα είχα καταδικαστεί στην πανθεϊστική ιερά εξέταση!

03/09/2013, 18:00:21
quote:

Χρίστος Έλ η παράκληση ήταν προς όλους,
για να "προστατευθούν" κάποιοι, και να μην παρεκτραπεί κι άλλο η ..."συζήτηση".

Όσον αφορά τώρα την "απειλή" σου, οτι θα αναρτάς μόνο τμήματα κειμένων
σου εχω πει και στο παρελθόν οτι είναι ενάντια στους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ μας, κείμενα, εικόνες και links, μπορούν να αναρτώνται απο τα μέλη σε περίπτωση που αυτά ενισχύουν ή εξηγούν την άποψη που εκθέτουν, αυτο που μετρά και εχει τον πρώτο λόγο είναι η προσωπική τους γνώμη!

Επίσης κάτι πολύ σωστό σου είπε το μέλος γιαπετ (Απεστάλη: 02/09/2013, 18:12:10)
σχετικά με τον αριθμό των θεμάτων που εχεις ανοίξει,
τα οποία ουσιαστικά έχουν να κάνουν με το ίδιο θέμα
ξεκινάς με εναν διαφορετικό τίτλο, και πας το θέμα εκει που είναι ο "καημός" σου!
(μπορεί ο γιαπετ να μην έχει πρόβλημα, έχουμε όμως εμείς)

Για να στο πω πιο απλά, όταν κάποιος ανοίγει ενα θέμα στο οποίο είτε γράφει μόνος του, είτε προκαλεί αντιδράσεις σε καθε του κουβέντα,
τοτε πρέπει αν επανεξετάσει (αν οχι τις απόψεις του) ίσως τον χώρο που διάλεξε, αν είναι ο κατάλληλος για αυτές.

Φαντάζομαι τον εαυτό μου σε ενα (πραγματικά) Θρησκευτικό φόρουμ,
αλήθεια, τι κοινό θα εχω να συζητήσω με τα μέλη του (?)

δεν είναι οτι εδω δεν θα βρεις μέλη που είναι βαθειά θρησκευόμενα,
αλλα η πλειοψηφία απαρτίζετε απο άτομα που θα συζητήσουν με την ίδια άνεση το ενδεχόμενο μη ύπαρξης "Θεού", κατι που για μερικούς, είναι αδιανόητο.
(το παραπάνω αποτελεί παράδειγμα)

Γι αυτο λοιπόν, και αφού κάνεις εκείνη την αναζήτηση στη θεματολογία που λέγαμε, και εφόσον κατανοήσεις τον τρόπο λειτουργίας του φόρουμ, μένει η απόφαση σου για τον αν σου "κάνει" ή οχι αυτός ο χώρος.

Τέλος, εχεις δίκιο για την συμπεριφορά π.χ. του μέλους ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ (του οποίου γνωρίζεις οτι του έχουν γίνει αρκετές παρατηρήσεις)
απο την άλλη, εύκολα μπορεί να προκαλέσει κάποιος γράφοντας απλά μια ανάρμοστη λέξη και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με κάποιον που θα γράψει σεντόνια, προσέχοντας μεν το λεξιλόγιο του, προκαλώντας όμως το ίδιο ίσως και περισσότερο.

Δεν είναι το ίδιο θέμα. Τα άλλα μέλη ξεφεύγουν από το Θέμα και τα μπερδεύουν.

Εσύ δεν ζήτησες αποδείξεις για τους ισχυρισμούς και τις προσωπικές απόψεις;

Αυτό δεν εννοείς με το παρακάτω;

"διάλογος μεταξύ διαφορετικών απόψεων μπορεί να ευδοκιμήσει,
παραθέτοντας στοιχεία, και οχι υποθετικές ερωτήσεις/απαντήσεις"

03/09/2013, 18:16:44
quote:
Χρίστος Έλ
Φαντάζεσαι όμως φίλε Σέσοστρι να τα έλεγα εγώ αυτά για τον Σωκράτη στους Έρωτες του Λουκιανού, τί θα είχε γίνει;

Κατ αρχήν φίλε Χρίστο οι πανθεϊστές δεν είχαν ιερές εξετάσεις. Αυτό είναι καθαρά χριστιανικό προνόμιο, ιστορικά καταγεγραμμένο. Έπειτα νομίζεις ότι ο Λουκιανός αν ζούσε και τα έγραφε σήμερα αυτά για τον Σωκράτη, θα ελάμβανε διαφορετικές απαντήσεις από αυτές που θα έπαιρνες εσύ, προκειμένου να καταρριφθούν τα επιχειρήματά και οι υπερβολές του;
Όσο για τους θεούς, χριστιανικό ή άλλους, και τις μεταφυσικές προσεγγίσεις του, καρφάκι δεν μου καίγεται.

*

03/09/2013, 18:53:24
quote:

quote:
Χρίστος Έλ

Κατ αρχήν φίλε Χρίστο οι πανθεϊστές δεν είχαν ιερές εξετάσεις. Αυτό είναι καθαρά χριστιανικό προνόμιο, ιστορικά καταγεγραμμένο. Έπειτα νομίζεις ότι ο Λουκιανός αν ζούσε και τα έγραφε σήμερα αυτά για τον Σωκράτη, θα ελάμβανε διαφορετικές απαντήσεις από αυτές που θα έπαιρνες εσύ, προκειμένου να καταρριφθούν τα επιχειρήματά και οι υπερβολές του;
Όσο για τους θεούς, χριστιανικό ή άλλους, και τις μεταφυσικές προσεγγίσεις του, καρφάκι δεν μου καίγεται.

*

Τί εννοείς φίλε Σέσοστρι; Υπάρχει διαφορά αν ο Λουκιανός έγραφε τα έργα και τους διαλόγους του ΤΩΡΑ ή ΤΟΤΕ; Δηλαδή θα υπήρχε και διαφορά αν ο Σωκράτης καταδικαζόταν ΤΩΡΑ(από Χριστιανούς) αντί ΤΟΤΕ(από δωδεκαθεϊστές);

03/09/2013, 19:00:39
Με την ένατη?

03/09/2013, 19:32:44
ΧρίστοςΕΛ,

Ξέχνα την προτροπή μου περί μελέτης και εμβάθυνσης...
Ξεκίνα από το βασικό:
Γράψε 1000 φορές "γνῶθι σαὐτόν" σε ένα τετράδιο.
Μετά προσπάθησε να το υιοθετήσεις.
Ένα βηματάκι τη φορά.
Μετά βλέπουμε.

Aitherovammon,

quote:
εύκολα μπορεί να προκαλέσει κάποιος γράφοντας απλά μια ανάρμοστη λέξη και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με κάποιον που θα γράψει σεντόνια, προσέχοντας μεν το λεξιλόγιο του, προκαλώντας όμως το ίδιο ίσως και περισσότερο.

DSM,
Ποιος είσαι συ ρε που θα μας πεις περί 9ης?

Άντε μη σου απαντήσει τώρα ο ΧρίστοςΕλ και ψάχνεις να βρεις που να κρυφτείς... γατάκι ε γατάκι.

Νικόμαχε,
Η βλακεία δεν νικιέται.Εγώ θα στα λέω;

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

03/09/2013, 21:43:25
Ρε Χρίστο, βλέπεις τώρα τι γίνεται. Εκτιθέμεθα κι απέναντι στον Αμεινία. Λέγε, θα κάνουμε κάτι με την ένατη?

03/09/2013, 21:50:29
quote:

Ρε Χρίστο, βλέπεις τώρα τι γίνεται. Εκτιθέμεθα κι απέναντι στον Αμεινία. Λέγε, θα κάνουμε κάτι με την ένατη?

Είμαι πολυ περίεργος να δώ τι ανάλυση θα κάνετε και ειδικά στην << Ωδή της Χαράς >>!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.