ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ταφος Μεγαλου Αλεξανδρου,νεα στοιχεια,αντιμετωπιση απο επισημους φορεις ελληνες και ξενους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ταφος Μεγαλου Αλεξανδρου,νεα στοιχεια,αντιμετωπιση απο επισημους φορεις ελληνες και ξενους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Efstathios61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
13/10/2014, 20:03:46
Σχόλια:

1. Απλός πολίτης,όσο πλούσιος κι αν ήταν, δεν θα μπορούσε να απολαύσει τιμές τέτοιου μνημείου.

2. Η Αμφίπολη ήταν όντως πολύ σημαντική.Όχι μόνο ως αναπτυξιακό κέντρο,αλλά ΚΥΡΙΩΣ για το συμβολισμό που είχε δημιουργηθεί γύρω της,επειδή είχε διεκδικηθεί από τις ισχυρές ελληνικές πόλεις της εποχής.
Προφανώς η Μακεδονία, μέσω και της Αμφίπολης, αποκτούσε ένναν πανελλήνιο χαρακτήρα.

3. Ο Μ.Αλέξανδρος είναι κατά πάσα πιθανότητα, θαμμένος κάτω από την Αλεξάνδρεια...

4. Ο γιος του μπορεί να βρίσκεται στην Αμφίπολη.Αυτό είναι πιθανό.Και ίσως όχι μόνος του.

5. Θεωρώ ότι ο Κάσσανδρος έλυνε κι έδενε για πολλά συνεχόμενα χρόνια,εκείνη την περίοδο.
Όποιος ή όποιοι είναι θαμμένοι εκεί,σίγουρα ήταν, αν όχι με δική του πρωτοβουλία,σίγουρα με τη δική του ανοχή.

Τα άρθρα που παραθέσατε φίλοι μου (Κηφέα και Πυθαγόρα) ,βασίζονται σε λογικότατα κριτήρια.Αυτό ήθελα να ενισχύσω με τα παραπάνω 5 σχόλιά μου.
Παραμένουν όμως σε επίπεδο θεωριών.Λογικότατων μεν,θεωριών δε.

Ελπίζω να έχουμε περισσότερα στοιχεία σύντομα.

Την καλησπέρα μου

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 13/10/2014 20:04:29

13/10/2014, 20:12:16
Τεκμηριωμένες οι απόψεις του "Υδροχόου"-Τραϊανού...από παλιά θυμάμαι με πρώτη ματιά φαίνεται να παραθέτει ευφάνταστες και λογικοφανείς συνομωσιολογίες όμως αρκετές απόψεις του έχουν πολύ καλή συνοχή και πείθουν...

Κάπου γράφει ότι "Όλη η αρχιτεκτονική του αυτό μαρτυρά. Δεν είναι επιφανειακό μνημείο, αλλά "ημιβυθισμένο", ώστε να συμβολίζει την "κάθοδο" προς τον Κάτω Κόσμο ...Ένα "πέρασμα" από τον Άνω στον Κάτω Κόσμο. Στην πορεία προς το εσωτερικό του συνδέει όλα τα στοιχεία, τα οποία "οδηγούν" τον επισκέπτη στο επιθυμητό συμπέρασμα μέσα από μια κλιμάκωση εικόνων και άρα και συναισθημάτων. Για να εντυπωσιάζει ανθρώπους και όχι θεούς - που δεν εντυπωσιάζονται από τέτοια πράγματα - έχει φτιαχτεί το υπέροχο αυτό μνημείο"...

Το νέο εύρημα -το ψηφιδωτό στο πάτωμα- επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές...ο Ερμής φέρεται να έχει την ιδιότητα του ψυχοπομπού, καθοδηγώντας το άρμα του βασιλιά-ήρωα προς τον Κάτω Κόσμο (απεικονίσεις του Ερμή έχουν βρεθεί και σε άλλους μακεδονικούς τάφους)...και επίσης λένε το άρμα κατευθύνεται από την ανατολή προς τη δύση (συμβολικά της πορείας προς τον Άδη)...για την ταυτότητα τώρα του προσώπου λέει μία αρχαιολόγος ότι είναι ο Φίλιππος. Απεικονίζεται στεφανωμένος οδηγώντας άρμα, και ξέρουμε ότι ο Φίλιππος είχε τιμηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε κούρσα με άρματα. Το γεγονός ότι φαίνεται μόνο η αριστερή πλευρά του προσώπου του δεν διευκολύνει την ταυτοποίησή του -δεδομένου ότι ο Φίλιππος είχε χάσει το δεξί του μάτι- ίσως όμως γι'αυτό να τον απεικόνισαν έτσι, ώστε να μην χρειαστεί να δείξουν το ελάττωμά του αυτό...

Άλλοι λένε ότι είναι ο Πλούτωνας, γνωστό μοτίβο της εποχής, και ειδικά εάν υπάρχει γυναικεία μορφή στο κρυμμένο μέρος στο κέντρο, τότε αυτό φαίνεται σίγουρο...εδώ που τα λέμε πάντως δεν πρέπει να υπάρχει γυναικεία μορφή στο κέντρο, δεν γίνεται να χωράει σε τόσο λίγο χώρο...εάν λοιπόν δεν είναι ο Πλούτωνας τότε ο γενειοφόρος άνδρας που απεικονίζεται να κατευθύνεται με δόξα και τιμές προς τον κάτω κόσμο είναι μάλλον ο "θαμμένος" της Αμφίπολης...

14/10/2014, 12:27:21
οκ, αν υπάρχει τελικά γυναικεία μορφή (η Περσεφόνη) αυτή θα είναι στο δεξί χέρι του Πλούτωνα, ο οποίος φαίνεται όντως να κρατάει κάτι...και έργο του ζωγ΄ραφου Νικόμαχου πιθανόν λένε, ή μαθητών του; έχουμε και εδώ στο φόρουμ Νικόμαχο
14/10/2014, 14:33:57
quote:

οκ, αν υπάρχει τελικά γυναικεία μορφή (η Περσεφόνη) αυτή θα είναι στο δεξί χέρι του Πλούτωνα, ο οποίος φαίνεται όντως να κρατάει κάτι...και έργο του ζωγ΄ραφου Νικόμαχου πιθανόν λένε, ή μαθητών του; έχουμε και εδώ στο φόρουμ Νικόμαχο

Περιμένετε πρώτα βρε να βρεθεί κανένα κόκαλο εκεί μέσα και αφήστε τους συμβολισμούς και τις έννοιες των κατασκευαστών του μνημείου.
Εγώ λέω, θα βρούν καμιά αρχαία καραμπίνα πλάσματος, από αυτές που ξερνούσαν φωτιά και εξαέρωναν τον εχθρό.Αντε και κανέναν θαμένο εργάτη, για να κρατηθεί το μυστικό του χώρου.

Οπως βλέπεις kost, ο εδώ Νικόμαχος, με τον ζωγράφο, ουδεμίαν σχέση έχουν!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

14/10/2014, 16:35:30
quote:
Περιμένετε πρώτα βρε να βρεθεί κανένα κόκαλο εκεί μέσα και αφήστε τους συμβολισμούς και τις έννοιες των κατασκευαστών του μνημείου.
Εγώ λέω, θα βρούν καμιά αρχαία καραμπίνα πλάσματος, από αυτές που ξερνούσαν φωτιά και εξαέρωναν τον εχθρό.Αντε και κανέναν θαμένο εργάτη, για να κρατηθεί το μυστικό του χώρου.

Κοίτα, για το Βουκεφάλα
ότι δεν ήταν άλογο (δηλ. το γνωστό ζώο "άλογο") αλλά ειδική ρομποτική (ουφοειδής/εξωγήινης τεχνολογίας) συσκευή που υπηρετούσε τον άξιο αναβάτη,κάπου τό'χω ακούσει...

Αλλά με τη θεωρία για "καραμπίνα πλάσματος" είσαι πολύ μπροστά Νικόμαχε....
Κατοχύρωσε δικαιώματα, πριν σε προλάβει κανας ...Τραϊανού τώρα

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Shadow_DancerΜέλος
14/10/2014, 23:54:46
quote:
με τη θεωρία για "καραμπίνα πλάσματος" είσαι πολύ μπροστά Νικόμαχε....

Φίλε μου, ο Μέγας Αλέξανδρος, ακόμη και αν ζούσε στις μέρες μας, ελάχιστη σημασία θα έδινε στο plasma gun.
Αυτή η μορφή, βασιζόταν σε άλλες "καταστάσεις" για να θριαμβεύσει, γι' αυτό και είναι αξεπέραστος.
Ο Ναπολέων δηλαδή, δεν είχε πολύ ποιό προηγμένα όπλα απ' αυτά που είχε ο Μέγας Αλέξανδος?
Γιατί δεν τον έφτασε ούτε στο μικρό του δακτυλάκι? Παρά το μόνο που πήρε ήταν το Βατερλώ του?
Άστο φίλε, εμάς σε 50 χρόνια (και πολά λέω), όυτε που θα μας θυμούνται, ο Μέγας και Αθάνατος Αλέξανδρος θα υπάρχει για πάντα στα χρυσά κατάστοιχα της Ιστορίας.

quote:
Κοίτα, για το Βουκεφάλα
ότι δεν ήταν άλογο (δηλ. το γνωστό ζώο "άλογο") αλλά ειδική ρομποτική (ουφοειδής/εξωγήινης τεχνολογίας) συσκευή που υπηρετούσε τον άξιο αναβάτη,κάπου τό'χω ακούσει...

Που το έχεις ακούσει? Σε καμιά ψυχιατρική πτέρυγα υψηλής ασφάλειας?
Που πάτε ρε παιδιά και τα βρίσκετε αυτά τα θεωρήματα εναλακτικής αρχαιολογίας?

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

15/10/2014, 00:44:26
Shadow_Dancer

Μερικές φορές βρε κλειδαρά, πιάνεις πουλιά στον αέρα!!!

κατά γράμμα και κατά έννοια τα πήρες βρε, ότι λέμε με τον Πυθαγόρα?

Απλώς διακωμωδούμε την "παντογνωσία" των αρχαιολόγων, τα πρώϊμα σενάρια, κατά το "Μηδένα προ του τέλους...κακάριζε"!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2014, 01:01:52
Η Αμφίπολη κρύβει πράγματι έναν τεράστιο θησαυρό. Ακόμα κι αν αυτός δεν περιέχεται εντός της τούμπας, θα μπορούσε να εμφιλοχωρεί στη συνείδηση όποιου επιθυμεί να τον αντιληφθεί. Ως ανάμνηση και υπενθύμιση.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

AbbaeionΜέλος
15/10/2014, 20:33:24
quote:
Άλλοι λένε ότι είναι ο Πλούτωνας, γνωστό μοτίβο της εποχής, και ειδικά εάν υπάρχει γυναικεία μορφή στο κρυμμένο μέρος στο κέντρο, τότε αυτό φαίνεται σίγουρο...εδώ που τα λέμε πάντως δεν πρέπει να υπάρχει γυναικεία μορφή στο κέντρο, δεν γίνεται να χωράει σε τόσο λίγο χώρο...εάν λοιπόν δεν είναι ο Πλούτωνας τότε ο γενειοφόρος άνδρας που απεικονίζεται να κατευθύνεται με δόξα και τιμές προς τον κάτω κόσμο είναι μάλλον ο "θαμμένος" της Αμφίπολης...

Σε παρόμοιες παραστάσεις που βλέπουμε σε αρχαία νομίσματα εκείνης της εποχής απεικονίζεται κάποιος θεός με το όνομα του βασιλιά συνήθως ο θεός αυτός είναι ο Δίας, ή ο Ηρακλής ή ο Διόνυσος αλλού απεικονίζεται ο ίδιος ο βασιλιάς αλλά εκεί φαίνεται μόνο το κεφάλι δεν δείχνει τον βασιλιά συνήθως σε κάποια παράσταση. Συμπερασματικά στην συγκεκριμένη παράσταση της Αμφίπολης το πιο πιθανό να απεικονίζεται κάποιος θεός πολύ πιθανό ο Πλούτωνας.

Shadow_DancerΜέλος
15/10/2014, 22:43:31
quote:
Μερικές φορές βρε κλειδαρά, πιάνεις πουλιά στον αέρα!!!

κατά γράμμα και κατά έννοια τα πήρες βρε, ότι λέμε με τον Πυθαγόρα?

Απλώς διακωμωδούμε την "παντογνωσία" των αρχαιολόγων, τα πρώϊμα σενάρια, κατά το "Μηδένα προ του τέλους...κακάριζε"!!!

Φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ, ξέρεις πάρα πολύ καλά οτι δεν είμαι χαϊβάνι, καταλαβαίνω πολύ καλά το χιούμορ, απλώς εμένα εκείνη τη στιγμή, μου βγήκε αυτό που έγραψα, γιατί απλά ήθελα να το ποστάρω.
Εσείς καλά κάνετε και "στολίζετε" με το χιούμορ σας τα χαϊβάνια, αλλά τι τα θες?
Στου κου(νκγ)φού την πόρτα.....

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

16/10/2014, 15:12:52
Αυτά λοιπόν τα νέα....της Περσεφόνης

http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58852

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

ilios35Μέλος
14/09/2005, 01:41:47
ΦΙΛΕ-Η OSTRIA
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΕΞΕΙΣ.
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ?
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ?
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ .ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΧΛΟ...ΑΣΧΗΜΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΖΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΙΤΙΑ.ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΟΠΙΝΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ .
stemixΜέλος
14/09/2005, 12:05:48
Φίλε ilios35, λάβε υπόψη σου όμως την πιθανότητα ο ιστορικός μετά από 150 χρόνια να έχει πρόσβαση σε απόρρητα αρχεία, που ο ιστορικός του σήμερα να μην έχει, με συνέπεια να αλλάζει όλη η ιστορία. Νομίζω πως ο ιστορικός του σήμερα μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια τα γεγονότα. Την αιτία όμως των γεγονότων, δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Edited by - me

14/09/2005, 17:08:09
quote:

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟSTRIA ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ.ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΠΟ ΜΟΥ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΠΛΩΣ ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ.
ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?

φίλοι μου καλησπέρα και απο εμένα συγνώμη για την απουσία μου ήταν τα μωρά μου άρωστα, ευτυχώς είναι καλύτερα και μπορώ πια να απολαύσω την παρέα σας .
Καταρχήν να απαντήσω στον φίλο ilios35 αν και ουσιαστικά την γνώμη μου επι του συγκεκριμένου θέματος την διατύπωσα διακριτικά με το απλό μου παράδειγμα.
Το νεράκι που πίνω απο την πηγή πια δεν το εμπιστεύομαι ΔΥΣΤΥΧΩΣ , Που ξέρω με τα όσα γίνονται σήμερα τι περιέχει?
Ισώς πιο νόστιμο και δροσερό απο της βρύσης δεν θα άφηνα όμως τα παιδιά μου να το ποιούν τουλάχιστον της βρύσης έχει την πρέπουσα επεξεργασία.
Σου είπα και πρίν έχεις όλο το δικαίωμα να αμφισβητείς τους νεότερους
ιστορικούς, όχι όμως και να τους απορρίπτουμε τελείως , ποτέ δεν πρεπει να παίρνουμε σαν δεδομένο ότι μας λέγεται να αμφησβητούμε όμως κατα την γνωμη μου εξήσου και τους ίδιούς τους ιστορικούς.
Για παράδειγμα ο Γεώργιος Φραντζής, για να μην ξεφευγουμε και απο το κυρίος θέμα μας ,
http://www.deyteros.gr/writersgr/fratzis.html
θα μπορούσε έχοντας χάσει δύο παιδιά απο τους τούρκους και έχοντας ζήσει τα όσα έζησε να μην είναι και τόσο αντικειμενικός έπειτα απο ότι φαίνεται ήταν γέροντας όταν έγραψε το χρονικό, (προς Θεού δεν αμφησβητω το εργο αυτου του ήρωα, παραδειγμα λέω!),
Κοιταξα και το link που μας έδωσε η Ostria για την σελήνη και το βρήκα πολυ ενδιαφέρον να λοιπόν είπα και μια επηστημονική εκδοχή (ή επιβεβαίωση) για τα παράξενα καιρικά φενόμενα που αναφέρεται οτι συνέβησαν και την γνωρίζω πια χάριν των ερευνών ενος σύγχρονου επηστήμονα.
Και τονίζω όπως και στο παράδειγμα με τον παπου οτι μιλάω για δυνατότητα ανθρώπου με ανάλογη επιστημονική κατάρτιση, ανθρώπου που θα μπορούσε να συλλέξει πληροφορίες εκ των πηγών και να βγάλει συμπεράσματα μετά απο μια επηστημονική διαδικασία.
Όσον αφορά το κανόνι η παρατήρηση μου φαίνεται πολύ σωστή και εύλογη και σαν πιθανότητα η υπερθέρμανση πολύ λογική θα ήθελα να το ψάξω λίγο αυτό.Τα λεφτά που δεν είχαμε άχ! αυτά τα ρημάδια φταίνε για όλα ...

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

14/09/2005, 17:19:13
Συγνώμη το έδωσα λάθος
http://www.deyteros.gr/writersgr/fratzis/fratzis.html

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

stemixΜέλος
14/09/2005, 18:30:48
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ, περαστικά στα μωρά σου. Είμαι σίγουρος πως θα τους δώσεις σωστή διαπαιδαγώγηση, κανοντάς τα ΑΕΚάρες (ε, να μην ρίξουμε και κανένα αθλητικό;)

Edited by - me

14/09/2005, 18:50:35
ευχαριστώ!είμαστε μισό ΑΕΚΑΡΑ και μισό Ο.Σ.Φ.Π. βλέπεις το καράβι μας έβγαλε (την τότε οικογένεια )στον Πειραιά...

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

ilios35Μέλος
15/09/2005, 03:25:16
Τα λεφτά που δεν είχαμε άχ! αυτά τα ρημάδια φταίνε για όλα ...

ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΦΤΕΙΑΧΝΑΝ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΥΡΙΕΣ ΕΚΛΗΣΙΕΣ."ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΛΛΑΙΩΝ ΛΕΕΙ ΗΣΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΕΝΟΣ ΓΕΡΟΔΕΜΕΝΟΥ ΑΝΔΡΟΣ".
ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙ ? ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ . ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ Η "ΠΑΝΑΓΙΑ" ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .
ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΥΜΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ .
ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ? ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ? ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ?

stemixΜέλος
15/09/2005, 10:36:10
Διαφωνώ φίλε ilios35. Όταν ένα κράτος φτάνει στην κατάσταση που έφτασε η άλλωτε κραταιά Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, φταίνε όλοι. Όταν εξαγοράζεις την θητεία σου για να γλυτώσεις το στρατιωτικό και δεν έχεις ιδέα πως να κρατήσεις την ασπίδα και το σπαθί για όταν θα χρειαστεί να υπερασπίσεις όσα μια ζωή πάλευες να αποκτήσεις, φταίει και το δικό σου το ξερό κεφάλι (ένα μικρό παράδειγμα). Και την συγκεκριμένη τακτική την ακολουθούσαν όλοι από το 1026 και μετά.

Edited by - me

GDS1Μέλος
15/09/2005, 11:50:25
stemix συμφωνώ εν μέρει μαζί σου. Όλοι φταίνε αλλά το θέμα είναι ποιοι φταίνε περισσότερο. Όσο για το στρατιωτικό άστο καλύτερα, εγώ που πήγα έμαθα να χειρίζομαι την σκούπα και όχι το όπλο και είμαι Ι1 και έκανα στον Έβρο (Λαγό, Διδυμοτείχου)

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα