- ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
"the world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams"
Πολλές είναι οι καλές ταινίες των τελευταίων 10 χρόνων. Να αναφέρω μερικές με μεταφυσικό περιεχόμενο και πνεύματα. Εχουμε και λέμε...οι αγαπημένες μου είναι Η έκτη αίσθηση, οι ψίθυροι των πνευμάτων, Οι Αλλοι και Gothika. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι ταινίες με τέτοιο σενάριο βασίζονται σε μια απρόμαυρη ταινία δεκαετίας 60-70 ονόματι Carnival of Souls στην οποία η πρωταγωνιστρια είναι νεκρή και το ανακαλύπτει σιγα σιγά στην πορία του έργου.
Απο επικές σίγουρα το Braveheart εντυπωσιάζει, ο Μονομάχος αν και κάνει κοιλιά σε σημεία, είναι απο τις καλύτερες επικές ταινίες των 10 τελευταίων χρόνων αλλά προσωπικά...αυτή που λατρεύω ειναι η Τροία(ξέρω ότι πολλοί θα χλευάσουν, όμως για μένα ο ρόλος της ταινίας δεν είναι να σου διδάξει ιστορία αλλά να περάσεις ευχάριστα βλέποντάς την).
Για το Lord of the rings...τα λόγια περιτεύουν...και νομίζω πως το δεύτερο μέρος του είναι το καλύτερο.
Απο thriller...ως λάτρης των ταινιών που συνδυάζουν μυστηριώδη πλοκή και splutter θα αναφέρω ως αγαπημένα τα Seven, Bone Collector, Τα πορφυρά ποτάμια και για σκέτα splutter Λάθος Στροφή, Hannibal, Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, και Saw
Από γοτθικές νομίζω ότι Ο ακέφαλος καβαλάρης μα πολύ περισσότερο το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΟΣ "Underworld" κυριαρχούν( αχ όνειρό μου είναι να με βιάσει η πρωταγωνίστρια του underworld και να με γεμίσει βαμπιρικές δαγκωματιές
)
Η περιπετεια που με ενθουσίασε πιο πολύ ήταν το παράξενο αλλα εξαιρετικό " Η αδελφότητα των Λύκων".
Απο κοινωνικά το trainspotting πολύ καλό και ακόμα προσπαθώ να βρω μια μέρα να δω το Requiem for a dream.
Από κωμωδίες πολύ γέλιο είχαν τα American pie και τα Asterix.
Σιγουρα είναι και πολλές άλλες καλές ταινίες που δεν θυμάμαι τώρα ή δεν έχω δει ακόμα...
God is dead and can't help your soul...so long live the freedom that lives in us all
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
quote:
και ακόμα προσπαθώ να βρω μια μέρα να δω το Requiem for a dream.
Βρες το ΤΩΡΑ!!! ![]()
Την ψήφο μου στον Aronofsky και στην ταινία του, ως μία απ' τις καλύτερες...![]()

Όπως η τριλογία ringu.. ειδικά το 0..
Να μην αναφερθώ στο lord of the rings..εννοείται.
<<Οι άλλοι>>,
<<fight club>>,
<<έκτη αίσθηση>>,
μου άρεσε πολύ το <<Τσάρλυ και το εργοστάσιο σοκολάτας>>
<<corpse bride ή αλλιώς (η νεκρή νύφη του Τιμ Μπάρντον)>>,
<<Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ>> του Γούντι Aλεν (μια από τις πιο έξυπνες κωμωδίες που έχω δει τελευταία).
<<seven>>
<<Dracula>>
<<Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα>>, όπου πολλοί παραδέχτηκαν για πρώτη φορά το ταλέντο του Τομ Κρουζ...
<<NADJA>>
<<Jacob's Ladder>> είναι ταινία του 1990 (περισσότερο από 10 χρόνια)αλλά παραμένει από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει..
<<the clerks>> και το <<δόγμα>> του Kevin Smith
<<High Fidelity>>...
Αυτά μπόρεσα να θυμηθώ μέχρι στιγμής.. θα επανέλθω...
Καλή χρονιά σε όλους..
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Ξέχασα το πανέμορφο <<Φρίντα>>.. απαράδεκτη..
επίσης...<<Princess Mononoke>> και <<Spirited Away>> του Miyazaki..
βλέπω να επανέρχομαι...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Edited by - simori on 08/01/2006 05:41:39
quote:
ναι...
δεν λέω,καλό...αλλά απο το fall και μετά...άσε,δεν σου λέω.
πάντως εγω δεν θέλω να το ξανα δω!δεν μπορώ!
quote:το ξέρεις οτι έχουν βγεί δύο ταινίες με διαφορετικό τέλος?
Πρόσφατα είδα το butterfly effect και ήταν εξαιρετικό
quote:
THE DAY AFTER TOMORROW
καλό ρε παιδιά αλλά η όλη υπόθεση πατέρας-γιός δεν ήταν για γέλια?
μπαμπάκα μου,ήρθες?τα κατάφερες!γιούπι!!!
-kill Bill(1-2)
-(π)
-ένατη πύλη
-fight club
-nosferatu(1922)
-συνέντευξη με ένα βρυκόλακα
-δικηγόρος του διαβόλου(έπος)
-η σκιά πάνω από το Ίνσμουθ(ε,να μη κάνουμε και ένα όνειρο?!?)
-American psycho(1-2)
-the dreamers
και πολλάααααα ακόμη...

Never Leave Me...
Επιτέλους κάποιος που τις είδε ^_^.
Προσθέτω: Κόμης Μοντε Κρίστο
Τα 4 φτερά
Big Fish
Vidoque κ.α

quote:
ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ
το πρόβλημα με αυτή την ταινία είναι οτι δεν γίνετε να την ξανα δεις δεύτερη φορά...αν ξέρεις οτι ο Μπρούς είναι νεκρός τότε πιό το νόημα να την ξανα δεις?

Never Leave Me...
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Βρες το ΤΩΡΑ!!!Την ψήφο μου στον Aronofsky και στην ταινία του, ως μία απ' τις καλύτερες...
Αυτη η ταινια με εκαε να εκτιμησω για πρωτη φορα το ποσο ωραια ειναι η ζωη ΜΟΥ.Τωρα την ειδα.
Υ.Γ.:Να αρχισε η τηλεοραση να προβαλλει σημαντικες ταινιες,κ οχι χαζοχαρουμενες μ****ιουλες...

quote:
Αυτη η ταινια με εκαε να εκτιμησω για πρωτη φορα το ποσο ωραια ειναι η ζωη ΜΟΥ.Τωρα την ειδα.
Join the club...![]()
Α και κάτι άλλο...:
quote:
το πρόβλημα με αυτή την ταινία είναι οτι δεν γίνετε να την ξανα δεις δεύτερη φορά...αν ξέρεις οτι ο Μπρούς είναι νεκρός τότε πιό το νόημα να την ξανα δεις?
Nossoforos : Ο απόλυτος spoiler ταινιών!!! ![]()
![]()
(Αν και νομίζω ότι λίγοι έχουν μείνει που να μην την έχουν δει...
)

quote:
Nossoforos : Ο απόλυτος spoiler ταινιών!!!

φίλε μου δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μη την έχει δει πλέον...

Never Leave Me...
Million dollar baby
I am Sam
All about my mother
La vita e bella
Seven
6η Αίσθηση
Stigmata
The monster
Man on fire
Αυτές έρχονται στο μυαλό μου προς το παρόν αλλά ειδικα το Boys dont cry και το i am Sam τις λατρεύω!Είναι ταινίες που με άγγιξαν απίστευτα!Σε όποιον δεν τις έχει δει προτείνω ανεπιφύλακτα να τις δεί αλλά να προετοιμαστεί για πολύ ψυχολογικό πέσιμο!!!
Πολύ καλή και δυνατή ταινία. Ισως, ανάλογα και με το γούστο βέβαια, να μπορούμε να την τοποθετήσουμε στις πολύ καλές καινούργιες ταινίες και να μπορεί να καθιερωθεί σαν μια πολύ καλή ταινία των επόμενων 10 χρόνων
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
Από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ!
Γεννά αυθόρμητο γέλιο και αυθόρμητο κλάμμα!
Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε...
Όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος!
Seredipity,
Matrix,
Η μέρα της μαρμότας,
Ονειρεμένη Ζωή,
Το 13ο πάτωμα,
Το 5ο στοιχείο,
Έκτη αίσθηση,
Το νησί,
Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας...