- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το αν πιστευεις αν το αρθρο ειναι δικο μου η οχι ποσος με ενδιαφερει.Δεν με ξερεις και δεν σε ξερω οποτε καλυτερα ας το αφησουμε εδω.Οσο για την ορθογραφια μου το σχολιο σου περιττο.Ο χρονος μου ειναι ελαχιστος και δεν προλαβενω και μου ξεφευγουν μερικα.
Χαρηκα για την γνωριμια.Δεν μου εδωσες ορθες απαντησεις και θα περιμενω κατι ποιο σοβαρο.
Σε ευχαριστω που μου απαντησες και ανταποκριθηκες
Να σαι καλα και παντα με υγεια
quote:
XNAMED
Το αν πιστευεις αν το αρθρο ειναι δικο μου η οχι ποσος με ενδιαφερει.Δεν με ξερεις και δεν σε ξερω οποτε καλυτερα ας το αφησουμε εδω.
Μα όχι... θα με ενδιέφερε πολύ να έχω μια συζήτηση με το συντάκτη του άρθρου, διδάκτορα της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευμάτων, του οποίου ένα από τα βιβλία του υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου.
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω τι σχέση έχουν τα γραφόμενα στο βιβλίο σου "Ορφισμός και Χριστιανισμός" μ'αυτά που γράφεις εδώ πέρα, καθώς και με τις απόψεις που διατύπωσες στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών σχετικά με τον Ορφισμό.
Μάλιστα στο Συνέδριο εκείνο είχαμε συστηθεί μέσω της φίλης μου και προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, άρα με ξέρεις και σε ξέρω, έστω και επιφανειακά.
quote:
XNAMED
Δεν μου εδωσες ορθες απαντησεις και θα περιμενω κατι ποιο σοβαρο.
Οι απαντήσεις που έδωσα ήταν ανάλογες με τις ερωτήσεις που έκανες (οι οποίες τολμώ να πώ δεν συνάδουν με τα γραφόμενα στα βιβλία σου, ούτε με το ύφος ενός καθηγητή πανεπιστημίου).
Αν θέλεις πιο σοβαρές απαντήσεις, κάνε πιο σοβαρές ερωτήσεις...
Περιμένω εναγωνίως την απάντησή σας δόκτωρ.
macedon
"O Oρφισμός, σαν φυσική θρησκεία των ανθρώπων, κατόρθωσε τελικά να κληροδοτήσει αρκετές από τις δοξασίες του στο νεαρό Xριστιανισμό, όπως και αυτούσια εικονιστικά του θέματα.
Oι μορφές και τα σκηνικά άλλαξαν στους αιώνες αλλά τα πρωταρχικά σύμβολα έμειναν τα ίδια."
Τι ακριβώς εννοείτε μ'αυτό; Ποιά είναι τα πρωταρχικά σύμβολα; Ποιά εικονιστικά θέματα κληροδοτήθηκαν;
macedon
quote:
WINDWALKER ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?
?????????
Εδώ είμαι, το παρακολουθώ το θέμα, αλλά δεν θέλω να συμμετάσχω σε κάποιο "στρατόπεδο" απ'τα δύο γιατί την τελευταία φορά που έμπλεξα σε τέτοια συζήτηση αυτή μου πήρε πάρα πολύ χρόνο και είχε μηδενικό αποτέλεσμα.
Το θέμα αυτό, όπως όλα τα ομοειδή του, πνίγεται μέσα στις λέξεις και στις τεχνικές λεπτομέρειες. Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει σε μια ερώτηση, πολύ απλά επικαλείται τα "τεχνικά" του διαλόγου όπως ακριβώς κάποιος "δεν έχει σήμα" όταν δεν θέλει να μιλήσει στο κινητό. Αδυνατώ να βρω ένα τουλάχιστον θέμα στο οποίο οι συνομιλητές να μην επικαλούνται έστω και μια φορά για να αποφύγουν να απαντήσουν τέτοια μέσα.
quote:
XNAMED
ALEXILEXOS ΞΕΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ
quote:
WWalker
.........Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει σε μια ερώτηση, πολύ απλά επικαλείται τα "τεχνικά" του διαλόγου όπως ακριβώς κάποιος "δεν έχει σήμα" όταν δεν θέλει να μιλήσει στο κινητό. Αδυνατώ να βρω ένα τουλάχιστον θέμα στο οποίο οι συνομιλητές να μην επικαλούνται έστω και μια φορά για να αποφύγουν να απαντήσουν τέτοια μέσα.
Φιλικά όπως πάντα
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟ Η ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΙΞΕ ΚΑΝΑ STRATEGY ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙΣ.ΟΚ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΩ.ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΕ "ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΔΟΚΤΩΡΑΔΕΣ "ΚΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ " ΜΕ ΔΟΚΤΩΡΑΔΕΣ ".ΑΝΤΙΟΣ ΑΜΙΓΚΟΣ.
quote:
...ΜΕ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟ Η ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΙΞΕ ΚΑΝΑ STRATEGY ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙΣ...
Να σου προτείνω να μην παίξεις Medieval: Total War ή κάτι σχετικό γιατί είναι τίγκα στις θρησκείες και στο Παπαδαριό.
Να σου προτείνω να μην παίξεις Medieval: Total War ή κάτι σχετικό γιατί είναι τίγκα στις θρησκείες και στο Παπαδαριό
Φιλε WWALKER καλη η συμβουλη που εδωσες στον μακεδονα
υπαρχει και το ROME:TOTAL WAR που εχει πολλεσ θρησκειες μαζι.Καλα ξεμπερδεματα macedona
Κι όταν η Brie Boy σου είπε πόσο καλογραμμένο είναι το άρθρο ΣΟΥ, έκανες επίσης την πάπια. Δεν απάντησες π.χ. "Ποιό άρθρο μου βρε Brie Boy, δεν το έγραψα εγώ.
ΤΕΛΙΚΑ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΕΝΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΣΥ?
macedon
ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΑΑΑΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙΣ ΠΟΛΥ.....!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1. Στην αρχή του άρθρου, γράφεις: " ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΔΩ?". Το "λένε" σημαίνει τρίτο πληθυντικό πρόσωπο, κάποιοι άλλοι. Αν το έγραφες εσύ, θα έλεγες: "Απαντήστε μου σ'αυτά που λέω εδώ".
2. Από την ιστοσελίδα που πήρες το άρθρο, http://www.alito.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=902 στο τέλος γράφει επί λέξη:
"το άρθρο ανήκει στον διδάκτορα του τομέα της ιστορίας και φιλοσοφίας των θρησκειών, κ Τσοπάνη Κων/νο"
Τώρα, πώς το έγραψες εσύ αφού το έγραψε άλλος;
macedon
Επίσης, αν οι απόψεις του συγκλίνουν απόλυτα με αυτό το κείμενο, όπως ξαναείπα, γιατί να μην το παραθέσει;
Τέλος, υπάρχει μια μικρή περίπτωση το πρόσωπο πίσω από το όνομα XNAMED ταυτίζεται με τον κ. Τσοπάνη Κων/νο ή έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο κατά παραγγελία του κ. Τσοπάνη Κων/νου στα πλαίσια του Πανεπιστημίου. Πολλές φορές οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου ως "επιβλέποντες" την εργασία των φοιτητών, ειδικά σε διπλωματικές και κάτι τέτοια καρπώνονται την εργασία των φοιτητών, χωρίς οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν τίποτα, αλλά αντίθετα μπορεί να συμφωνούν κιόλας. Την αποκλείεις αυτή την περίπτωση;
Edited by - WWalker on 15/06/2005 15:35:48
«"το άρθρο ανήκει στον διδάκτορα του τομέα της ιστορίας και φιλοσοφίας των θρησκειών, κ Τσοπάνη Κων/νο"
Τώρα, πώς το έγραψες εσύ αφού το έγραψε άλλος»
Εντοπίζω μια…γοερή αντίφαση ανάμεσα στον συντάκτη και τον χειριστή ή κάνω λάθος ο έρμος φίλε Μακεδόνα?![]()
![]()
WWalker:
«Δηλαδή, αν το έγραψε ο τσοπάνης και όχι ο XNAMED (υποθετικά λέω, δεν γνωρίζω τι συμβαίνει) τι σημαίνει αυτό;»
Στην ουσία πολλά. Εάν όμως ξεκαθαριστεί η πηγή, τότε ελάχιστα. Άλλο συντάκτης και άλλο δανειζόμενος.
WWalker:
«Τέλος, αν οι απόψεις του συγκλίνουν απόλυτα με αυτό το κείμενο, όπως ξαναείπα, γιατί να μην το παραθέσει;»
Κανείς δεν λέει όχι! Ωστόσο, άλλο νομίζω σχολίασε ο Μακεδόνας, αφού πρώτα ρώτησε….![]()
![]()
Φίλε μου Μακεδόνα, από την πρώτη στιγμή δεν είχα αμφιβολία πως o ΧNAMED δεν είναι ο συγγραφέας του άρθρου. Ούτε το ύφος του συνάδει με ύφος καθηγητή πανεπιστημίου, πόσο μάλλον η ορθογραφία του.
Γι' αυτό άλλωστε του έδωσα και συγχαρητήρια για το καλογραμμένο άρθρο του, παραθέτωντας ακριβώς αμέσως αποσπάσματα από τον τρόπο γραφής του, για να φανεί το ηλίου φαεινότερον. Δεν ήθελα να τον κατηγορήσω άμεσα και να τον προσβάλλω, και σκέφτηκα πως έτσι θα ξεκαθάριζε ο ίδιος το ποιός είναι ο συγγραφέας του καταραμένου άρθρου.
Άλλωστε δύσκολα μπορώ να φανταστώ τον κύριο διδάκτορα να προτείνει video games...![]()
Whatever...
Φίλε μου Windwalker, έχεις δίκιο, όλα αυτά είναι επουσιώδη, και σαφώς χάνουμε τον χρόνο μας με τέτοιες αντιδικίες, αλλά φαντάζομαι συμφωνείς πως δεν μπορεί ο καθένας να λέει πως έχει γράψει ένα άρθρο, και εμείς να μιλάμε με τον XNAMED, και να νομίζουμε πως μιλάμε με τον κύριο Τσοπάνη. Είπαμε copy-paste, αλλά όχι να τα λέμε και για δικά μας.
Υπό την ίδια έννοια, να μπαίνω και γω στο "ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ" και να λέω πως είμαι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, για να κάθονται όλοι σούζα όταν μιλάω.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Δεν είναι μόνο το τι λες, αλλά και το πως το λες. Άμα μπω εγώ, ως χριστιανή για παράδειγμα, και αρχίσω να φωνάζω "Άθεοι ψευδοσκεπτικιστές" κτλ κτλ σ' ένα φόρουμ, ως άλλη Λουκά, φαντάζομαι θα αναμένω ότι θα δημιουργηθεί μια μικρή θύελλα γύρω μου.
Να'σαι καλά ![]()
quote:
TO ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ?ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΔΟΚΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΦΕΣ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΡΙ ΜΙΘΡΑ ΚΑΙ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ.
XNAMED θεωρώ απίθανο να έγραψες το άρθρο. Ο macedon ακόμη περιμένει να του απαντήσεις στα παρακάτω:
quote:
"O Oρφισμός, σαν φυσική θρησκεία των ανθρώπων, κατόρθωσε τελικά να κληροδοτήσει αρκετές από τις δοξασίες του στο νεαρό Xριστιανισμό, όπως και αυτούσια εικονιστικά του θέματα.
Oι μορφές και τα σκηνικά άλλαξαν στους αιώνες αλλά τα πρωταρχικά σύμβολα έμειναν τα ίδια."Τι ακριβώς εννοείτε μ'αυτό; Ποιά είναι τα πρωταρχικά σύμβολα; Ποιά εικονιστικά θέματα κληροδοτήθηκαν;
Οι μετέπειτα απαντήσεις σου αναμφίβολα δεν αρμόζουν σε διδάκτορα του τομέα της ιστορίας και φιλοσοφίας των θρησκειών, ιδίως η λέξη ΜΟΥΦΕΣ
χρησιμοποείται από πολύ νεαρά άτομα. Μάλλον άτακτη φυγή δείχνουν.
Φίλε macedon υπομονή. Αγάλι αγάλι....
quote:
αυτό που προσπαθώ εγώ να αποφύγω είναι να θεωρήσουμε πως επειδή ο XNAMED να έκανε copy/paste το κείμενο και να διεκδικεί πως είναι ο συγγραφέας, τότε κατά συνέπεια και τα άλλα που υποστηρίζει ο φίλος XNAMED είναι ψεύδη/λάθη και κατά συνέπεια και ο Χριστιανισμός.
Φίλε WWalker
Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να απαξιωθεί ο χριστιανισμός εάν αυτά που υποστηρίζει ο φίλος XNAMED είναι ψεύδη/λάθη.
Άλλωστε δεν χρειάζεται καμμία βοήθεια στην απαξίωση, τα καταφέρνει μία χαρά από μόνος του.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
quote:
Άλλωστε δεν χρειάζεται καμμία βοήθεια στην απαξίωση, τα καταφέρνει μία χαρά από μόνος του.
Διάβαζα όλα αυτά που λες και έκανα το λάθος να τα πάρω στα σοβαρά, μέχρι που έφτασα στην τελευταία πρότασή σου, και κατάλαβα τι καλαμπουρτζής που είσαι. ![]()
Φίλε Αλεξίλεξε, εαν δεν σου αρέσει μια θρησκεία δεν χρειάζεται να την κοροιδεύεις. Και εμένα δεν μου αρέσει το Ισλάμ εξαιτίας των ακραιοτήτων των πιστών του, αλλά δεν το χλευάζω δημόσια, ούτε το περιφρονώ. Απλώς αφήνω τους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά τους, αφού δεν με ενοχλούν.
Έτσι εαν τυχόν ο Χριστιανισμός είναι αληθινός, εκεί που απλώς θα μπορούσες να μην ακολουθείς και να μην χλευάζεις, και ομοίως ο Χριστιανισμός να μην σε καταδικάσει μετά θάνατον, ουσιαστικά τώρα τον εξαναγκάζεις να το κάνει.
quote:
Χμ... δεν φαντάζομαι πως τίθεται τέτοιο θέμα φίλε μου WWalker- δεν είναι ο XNAMED ο μόνος Χριστιανός εδώ μέσα άλλωστε. O τρόπος που εκφράζεται ο καθένας, είναι δικός του και χαρακτηρίζει μόνο τον ίδιο, όχι τους ομοϊδεάτες του, πόσο μάλλον την θρησκεία του.
Μωρέ έχω δει εγώ ανθρώπους να λένε "Τέτοιοι είναι οι Χριστιανοί!!!" από έναν που έκανε κάτι άσχημο. Αν όντως ο XNAMED έκανε κάτι κακό.
Edited by - WWalker on 15/06/2005 19:44:06
Edited by - WWalker on 15/06/2005 19:53:05
ΥΓ: menas:«Προφανώς ο Μιθρά σύμφωνα με τους ίδιους τους πιστούς του γεννήθηκε από ένα βράχο. Φύτρωσε με λίγα λόγια. ;)»
Schwabe:Εδώ νομίζω ότι το παρακάνεις. Δηλαδή δεν μπορείς να δει τον παραλληλισμό? Πρέπει να είναι όλα τις μετρητοίς?
Με ολο το σεβασμο,οταν το θεμα φτανει στην ερμηνεια των Γραφων εισαι πολυ επικριτικος με τις μεταφορικες ερμηνειες των φιλων μας Χριστιανων.
Ο φίλτατος μόνος του εκτείθεται...
Δεν καταλαβαίνει την αδυναμία του όχι
μόνο σε βασικούς κανόνες ορθογραφίας και συντακτικού
αλλά και την περιορισμένη εκφραστική του δεινότητα.
Έτσι δεν καταλαβαίνει το τεράστιο contrast που έκανε
το κείμενο περί Μιθρα, με τα υπόλοιπα κειμενά του.
Στην αρχή σκέφτηκα να σιωπήσω διότι εδώ μέσα οφείλουν
να διαξιφίζονται ιδέες γνώσεις και απόψεις και όχι
άνθρωποι.
Βλέπω όμως να επειμένει στην προφανή λογοκλοπή και λυπάμαι
διότι προτιμώ οι συνομιλητές μου να είναι αυτόφωτοι
και όχι ετερόφωτοι.
Αυτά φίλε XNAMED. Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει
και τον νοικοκύρη δεν λένε? Καλύτερα να εξασκηθείς μόνος
σου στην συγγραφή λοιπόν και να μάθεις να αναγνωρίζεις
τον πνευματικό κόπο των άλλων
Φιλικά
Champ