ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

A. Kircher113 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/6
22/10/2006, 14:39:29
Γενικά οι "Λαοί της Θάλασσας" ήταν μια ετερογενής συμμαχία χωρίς κάποια ενιαία διοίκηση. Υπάρχει λίγο σκοτάδι για την "σύνθεσή" τους. Πιθανότατα αποτελούνταν από Φιλισταίους, Σικελείς, Πελασγούς και διάφορους προ-Ελληνες εκδιωχθέντες από την Κρήτη αλλά πρέπει να υπήρχαν και ελληνικά φύλα στις τάξεις τους(Αχαιοί, Δωριείς).

Πάντως ήταν αρκετά καταστροφικοί στο περασμά τους από την Ανατολική Μεσόγειο.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

samuel1974Μέλος
22/10/2006, 14:57:26
@ beyond

Γράφεις:
"ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ?
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ...ΛΕΜΟΥΡΙΑ-ΜΟΥ ? Η ΓΝΩΣΤΗ-ΑΓΝΩΣΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ?"

Οι συντεταγμένες των Δελφών είναι:

38° 28′ 45″ N
22° 29′ 45″ E

Επομένως το αντιδιαμετρικό σημείο βρίσκεται στις συντεταγμένες:

38° 28′ 45″ S , 157° 31′ 15″ W

Δηλαδή κάπου 18 μοίρες νοτιότερα απο τα νησιά Κούκ, κάπου 1000 χιλιόμετρα

22/10/2006, 15:29:50
Να 'μαι κι εγώ!
Ας πω λοιπόν κάποια πραγματάκια κι εγώ...

Καταρχάς θα πω οτι συμφωνώ με την άποψη του φίλου μας Agnostic στις 18/10/2006, 08:46:45 όσον αφορά την προέλευση αλλά και την φυσική ύπαρξη τους ή όχι.
Τείνω κι εγώ να πιστεύω πως οι Θεοί αντικατοπτρίζουν φυσικά και κοινωνικά φαινόμενα όπως είχα ξαναπεί πριν λίγες μέρες στο topic:

Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?)

Σχετικά με την προέλευση διάφορων θεοτήτων (ειδικά των θηλυκών Θεών) πιστεύω οτι είναι πολύ λογικό να κατανοήσουμε τους λόγους που υπήρξαν κάποια δάνεια από την πλευρά μας από τους λαούς της Μεσοποταμίας και της Αιγύπτου.
Εμπορικές σχέσεις, ναυσιπλοΐα, αποικίες...

Η Αφροδίτη πχ έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με την Θεά Ιστάρ των Ασσυρίων.
Αλήθεια, έχει ακούσει κανείς γιατί η Αφροδίτη θεωρείται και χθόνια Θεότητα?
Το έχω ακούσει και μου έχει κάνει εντύπωση, οπότε όποιος ξέρει κάτι ας ρίξει κανένα φως!

Για την Άρτεμη είναι λίγο πιο "θολά" τα πράγματα...
Αν κι η καταγωγή της φαίνεται να είναι Μεσοποταμιακή, κάτι αναφορές για την Βιρτομάτις (πρόγονος της Θεάς) στην Κρήτη με έχουν μπερδέψει...
Δυστυχώς στο google δεν βρήκα κάποιο αποτέλεσμα.

Η Ήρα δεν θα μπορούσαμε να πούμε οτι έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Ίσιδα των Αιγυπτίων όπως εν μέρει κι η Εκάτη ως θεά της μαγείας?

Οι μόνες Θεές που πιστεύω οτι δεν δανειστήκαμε είναι η Δήμητρα κι η Εστία.
Τέλος όμως με τις αναφορές μου στις Θεές, μην κάνουμε πισωγυρίσματα στο θέμα!

quote:
Τι ακριβώς συνέβη; «Ενώ πριν από 70.000 μέχρι και 18.000 χρόνια από σήμερα το κλίμα δεν είχε καμία μεταβολή, ξαφνικά περί το 16000 π.Χ. οι παγετώνες αρχίζουν να λειώνουν και το τοπίο να αλλάζει άδρην. Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει σταδιακά και η μεγαλόνησος των κεντρικών Κυκλάδων βυθίζεται και μένουν τα κυκλαδονήσια που ξέρουμε σήμερα, ενώ η Αττική χωρίζεται από την Πελοπόννησο και δημιουργείται ο Σαρωνικός Κόλπος.

Αυτό ακριβώς που λες για τον Κυκλαδικό χώρο, φίλε μου, δεν θα μπορούσε να είναι μια πιθανή εξήγηση για τον καταποντισμό της Ατλαντίδας?

In anticipation of my resurrection...

22/10/2006, 18:18:53
ελειψα δυο μερες και εχασα οχι επεισοδια αλλα σεζον!
τεσ'πα... να απευθυνθω σε οσα προηγηθηκαν...

kircher, τυχερος εισαι! χθες ενω προσπαθουσα να συγυρησω το δωματιο μου [ναι, καλα, ουτε ο ηρακλης δεν καταφερνει τετοιον αθλο!] βρηκα το αποκωμμα που σου ελεγα!

βασικα ειναι απο την εφημεριδα τα νεα, και μου εχει συναψει και μια επεκταση του αρθρου απο τη σελιδα the εφημεριδας

λαβε:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18087&m=P26&aa=1

προσαφατα διαβασα μια πολυ ενδοιαφερουσα θεωρια για την καταστροφη της ατλαντιδας:

θα την παραθεσω εδω με τη μορφη συγκρισης των περιγραφων του ισιοδου με την εξηγηση του φυσικου οττο μουχ. η θεωρια στηρζεται στην υπαρξη ενος πλανητη αναμεσα σε αρη και δια, που παραδοξως, συμφωνα με τη σειρα μποντ των αστρονομων... θα επρεπε να ειναι εκει σημερα!

1η πραξη [ισιοδος]
απο λαθος του φαεθοντα το ηλιακο αρμα προκαλει την εκρηξη του πλανητη Χ [φαεθων], που σκορπιζεται σε μυρια κομματια.

μουχ: ενας αστεροειδης κατεβαινει προς τη γη, αρχιζει να κοκκινιζει... πιανει φωτια... τυφλωνει οποιον τον κοιταζει. η θερμοκρασια φτανει στους 20.000 C [την ιδια ακριβως περιγραφη κανει και ο ισιοδος]

2η πραξη [ισ]
εκρηξη, προσκρουση, διασπαση του φλοιου της γης, εκτοξευση πυρινης στηλης απο βραχους, λαβα και αερα.

μουχ: ο φλοιος διασπαστηκε σε μια βροχη απο τεραστιους αερολιθους.. μια πυρινη στηλη ξεπηδησε στον ουρανο, αποτελουμενη απο καυτο μειγμα, αερια, ηφαιστειακα συντριμματα.

3η πραξη [ισ.]
φωτιες παντου, οι ωκεναοι βραζουν. η γη λιωνει

μουχ:ολα καηκαν η πυρακτωθηκαν... ο ωκεανος αρχισε να κοχλαζει.

4η πραξη [ισ.]
ανεμοι απο ατμους και τεφρα

μουχ: μαζες νερου εγιναν ατμος και ανακατεμενες με σκονη και σταχτη μεταφερθηκαν... δυνατοι ανεμοι.
5η πραξη
καταβυθιση της ατλαντιδας

ετσι λοιπον εχουμε μια ακριβη περιγραφη αο τον ισιοδο, του τι θα γινοταν αν αυτος ο πλανητης καταστρεφοταν... επιβεβαιωμενες απο τον φυσικο οττο μουχ, ο οποιος δινει ακριβως την ιδια περιγραφη για την περιπτωση ενος τετοιου γεγονοτος.

δε μου φαινεται καθολου απιθανο, καθως δικαιολογειται και αστρονομικα, και ιστορκα, καθως μιλαμε για εναν κατακλισμο, ενα κοσμοιστορικο γεγονος, που αλλαξε το ρουν της ιστοριας.

σας προτεινο το βιβλιο "ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ τα αρχεια της χωρας του ποσειδονα" απο το θεωδωρο αξιωτη, εκδοσεις σμυρνιωτακης" απ' οπου πηρα το αποσπασμα. ο τυπος, αν και αερολογει και μπλεκει πολυ συμβολισμο, σε ορισμενα σημεια ο λογος του ειναι τρομερα μεστος και απολυτος, σαν να βλεπει εκεινη τη στιγμη αυτα που περιγραφει, σε αντιθεση με αλλους συγγραφεις που αναφερουν συνεχεια στοιχεια, εμπλουτισμενα με μπλαμπλαδολογια, και τελικα δε σου λενε τι εγινε! εμενα με επεισε ακριβως γιατι λεει "αυτο εγινε. τελος."

να σημειωθει οτι δεν κανω διαφημιση, καθως δεαν εχω κατι να κερδισω απο την ιστορια... μερικα εκατομμυρια μονο!

22/10/2006, 18:21:38
παντως πρεπει να πω οτι δεν επρεπε να αμφισβητησω την ιδεα του kircer για αυτο το τοπικ. ενταξη, εχει συμμετοχη... αλλα και πολυ δυσπιστια.

23/10/2006, 02:27:12
Πολύ ωραίο θέμα A. Kircher
Προς το παρόν θα συμβάλλω παραπέμποντας σε ένα άρθρο από την κεντρική σελίδα και σε ένα θέμα στην ενότητα ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Το άρθρο αναφέρεται σε 10 αρχαίους πολιτισμούς, κάποιοι από τους οποίους είναι μυθικοί. Το θέμα αποτελεί μία συλλογή κοσμογονικών μύθων. Μελετώντας αρκετούς από αυτούς, μπορεί να διακρίνει κανείς αρκετά κοινά στοιχεία.

Οι δέκα κορυφαίοι αρχαίοι πολιτισμοί με προηγμένη τεχνολογία

< Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ι Α > Συλλογή κοσμογονικών μύθων, υποθέσεων, δογμάτων (ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

23/10/2006, 03:26:14
Γειά σας φίλοι μου,
χαίρομαι που το θέμα συνεχίζεται!

Agnostic, ενδιαφέρουσα η άποψη του γεωλόγου Μαριολάκου για τις κλιματολογικές αλλαγές που πιθανόν να οδήγησαν στον σχηματισμό των μύθων της Τιτανομαχίας και της Γιγαντομαχίας. Από ότι καταλαβαίνω, ο Μαριολάκος θεωρεί ότι αυτοί οι μύθοι συμβολίζουν την ψυχολογική ανασφάλεια του ανθρώπου μπροστά σε αυτές τις κοσμογονικές αλλαγές. Το περίεργο ή μάλλον το ενδιαφέρον με την παραπάνω άποψη είναι ότι από την στιγμή που αυτές οι αλλαγές έγιναν πριν από εκατομύρια χρόνια αυτό σημαίνει ότι είτε η αρχή της μυθολογίας χάνεται στα βάθη του χρόνου είτε ότι υπήρχε μια φυλετική μνήμη αυτών των γεγονότων που διατηρήθηκε και πήρε αργότερα την μορφή μύθων. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον και για την υπόθεση των χαμένων ηπείρων.

Πάντως αν η ικασία του Μαριολάκου έχει κάποια βάση αυτό ίσως να εξηγεί και το γεγονός της παρουσίας ανάλογων ιστοριών σε πολλούς άλλους λαούς.

quote:
παντως πρεπει να πω οτι δεν επρεπε να αμφισβητησω την ιδεα του kircer για αυτο το τοπικ. ενταξη, εχει συμμετοχη... αλλα και πολυ δυσπιστια.

Η δυσπιστία είναι κάτι καλό αφού πολλές φορές οδηγεί στην γνώση.

quote:
βρηκα το αποκωμμα που σου ελεγα!

βασικα ειναι απο την εφημεριδα τα νεα, και μου εχει συναψει και μια επεκταση του αρθρου απο τη σελιδα the εφημεριδας

crucifire το διάβασα και πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα.

"«Υπάρχουν σοβαρότατα στοιχεία που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως βρισκόμαστε στον χώρο όπου όχι απλώς θεωρείται πως γεννήθηκε ο Ηρακλής, αλλά πως εκεί σκότωσε τα παιδιά και τη γυναίκα του όταν βρέθηκε σε κατάσταση μανίας. Ο μύθος μάλιστα θέλει τη θεά Αθηνά να του πετά τον "σωφρονιστήρα λίθο", μία πέτρα για να τον συνεφέρει και να μη σκοτώσει και τον πατέρα του», λέει στα «NEA» ο προϊστάμενος της Θ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Βασίλης Αραβαντίνος, ο οποίος διευθύνει και τη συγκεκριμένη ανασκαφή."

Τον Βασίλη Αραβαντινό τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Τώρα με αυτό που λέει παραπάνω μου δίνει την εντύπωση ότι πιστεύει πως για τους αρχαίους Θηβαίους ο Ηρακλής θεωρείτο υπαρκτό πρόσωπο που μάλιστα ζούσε κάποτε στο παραπάνω σπίτι. Το άρθρο δεν δίνει χρονολογία αλλά υποθέτω πως πρόκειται για μυκηναικό οικοδόμημα. Αν είναι κανείς από την Θήβα και γνωρίζει κάτι επιπλέον για το σπίτι νομίζω ότι θα μας ενδιέφερε όλους μας να μάθουμε κάτι περισσότερο για την συνέχεια των ανασκαφων.

Infinitum Finitum Producit

Edited by - A. Kircher on 23/10/2006 03:59:20

23/10/2006, 04:03:33
quote:
Σχετικά με την προέλευση διάφορων θεοτήτων (ειδικά των θηλυκών Θεών) πιστεύω οτι είναι πολύ λογικό να κατανοήσουμε τους λόγους που υπήρξαν κάποια δάνεια από την πλευρά μας από τους λαούς της Μεσοποταμίας και της Αιγύπτου.
Εμπορικές σχέσεις, ναυσιπλοΐα, αποικίες...

Η Αφροδίτη πχ έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με την Θεά Ιστάρ των Ασσυρίων.
Αλήθεια, έχει ακούσει κανείς γιατί η Αφροδίτη θεωρείται και χθόνια Θεότητα?
Το έχω ακούσει και μου έχει κάνει εντύπωση, οπότε όποιος ξέρει κάτι ας ρίξει κανένα φως!

Dying Incubus έχεις δίκιο σχετικά με την προέλευση θηλυκών θεωτήτων από την ανατολή. Αυτή είναι και η σύγχρονη ισχύουσα άποψη των φιλολόγων.

Σχετικά με την Αφροδίτη.....

Έχω διαβάσει κάποια άρθρα που μελετούν αγγεία όπου η Αφροδίτη παρουσιάζεται να αναδύεται από την γη. Τα ίδια άρθρα μιλάνε για λατρεία της χθόνιας Αφροδίτης από τον 4ο αιώνα π. Χ. Επειδή πάει κάποιος καιρός που τα διάβασα αυτά δεν μπορώ να πω κατά πόσο βάσιμη είναι αυτή η θεωρία.

Πάντως η Αφροδίτη μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει μία χθόνια όψη στο βαθμό που συσχετίζεται με την Σουμεριακή θεότητα Ερεσκιγκάλ την βασίλισσα του κάτω κόσμου. Υπήρχε μάλιστα και η ονομασία Αφροδίτη Μέλαινα. Μερικοί πιστεύουν πως αυτό το όνομα δόθηκε γιατί ο έρωτας είναι μιά βραδυνή ενασχόληση. Από την άλλη κανείς μπορεί να δώσει πολλές συμβολικές ερμηνείες. Για παράδειγμα: Ο έρωτας μας φέρνει στην ζωή αλλά με το που γεννιόμαστε ξεκινάει η πορεία μας προς το θάνατο οπότε η Αφροδίτη που μας φέρνει στον κόσμο μας οδηγεί κατα συνέπεια και στον άλλο κόσμο (εδώ σταματάω την ανάλυση γιατί το έκανα death metal).
Πάντως η χθόνια όψη σχετίζεται και με την ιδέα της Μεγάλης Μητέρας.

quote:
Προς το παρόν θα συμβάλλω παραπέμποντας σε ένα άρθρο από την κεντρική σελίδα και σε ένα θέμα στην ενότητα ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Το άρθρο αναφέρεται σε 10 αρχαίους πολιτισμούς, κάποιοι από τους οποίους είναι μυθικοί. Το θέμα αποτελεί μία συλλογή κοσμογονικών μύθων. Μελετώντας αρκετούς από αυτούς, μπορεί να διακρίνει κανείς αρκετά κοινά στοιχεία.

Αγαπητή Αμαλια σε ευχαριστώ και περιμένουμε τα φώτα σου στο μέλλον. Δεν είχα χρόνο προς το παρόν να διαβάσω τις παραπομπές αλλά θα το κάνω σύντομα και θα σχολιάσω.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ηρακλή που υποσχέθηκα να αναφέρω κάποια στοιχεία. Θεωρώ όπως λέει και η φίλη Mariha2912 πως ίσως οι μύθοι για τα ταξίδια του Ηρακλή στην δύση σχετίζονται με αποστολές αποικισμού και εξερεύνησης. Τώρα σχετικά με την Ατλαντίδα ο Πλάτωνας αναφέρει νομίζω για εμπορικές σχέσεις με τους Έλληνες αλλά ίσως και να κάνω λάθος.

23/10/2006, 07:44:16
Η συζήτηση είναι συναρπαστικότατη πάντως

Μερικες επισημάνσεις πάνω σε γραφόμενα των αγαπητών συνομιλητών

quote:
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ,ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ (ΝΑΤΗ ΠΑΛΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ...)
ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ,ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ... ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ!!! Η ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ* Η ΠΑΤΑΤΕΣ! (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΓΙΑ ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ ΜΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΟΔΙΕΣ ΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ).

*ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΤΙΝΟΓΕΝΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ,POMMODORI=ΜΗΛΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ.
(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ,ΣΟΡΥ)

Φίλη μου mariha2912 απ'ότι έχω διαβάσει ο Ηρακλής για την διεκπεραίωση αυτού του άθλου ταξίδεψε σε διάφορα γνωστα μέρη του τότε κόσμου, όπως η Ιλλυρία, η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Αραβία και ο Καύκασος. Τώρα η τοποθεσία για την άκρη του κόσμου ή για το ταξίδι πέρα από τον ωκεανό που διάβασα στην παρακάτω ιστοσελίδα δεν διευκρινίζεται(εκτός αν μου διαφεύγει κάποια πληροφορία).

http://mythologia.8m.com/athlos12.html

Γενικά θα συμφωνήσω με την άποψη του φίλου A. Kircher, ότι δηλαδή πιθανόν αυτή η περιπέτεια του Ηρακλή να "φωτογραφίζει" ουσιαστικά εμπορικά ταξίδια και αποικήσεις Ελλήνων στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και στον Καύκασο. Τώρα για την ετυμολογία της τοματας βρήκα ότι προέρχεται από τη λέξη tomatl ,από κάποια ντόπια γλώσσα της περιοχής του Μεξικού.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tomato

Ισως τα χρυσά μήλα να αφορούν και γενικά σε θησαυρούς και λάφυρα από αποικίες. Ή μήπως και λεμόνια?? Αυτά σαν πιο ελεύθερη σκέψη.

quote:
Αυτό ακριβώς που λες για τον Κυκλαδικό χώρο, φίλε μου, δεν θα μπορούσε να είναι μια πιθανή εξήγηση για τον καταποντισμό της Ατλαντίδας?

Εύστοχη παρατήρηση θα έλεγα
Αλλωστε όπως λέει και ο φίλος crucifire

quote:
σχετικα με τη θεωρεια σου για τη σαντορινη:
ο πλατων την ονομαζει μικρη ατλαντιδα και τη διαχωριζει χωρο-χρονικα απο την καταστροφη της ατλαντιδας...

Οπότε γιατί όχι?? Εχει λογική.

quote:
Από ότι καταλαβαίνω, ο Μαριολάκος θεωρεί ότι αυτοί οι μύθοι συμβολίζουν την ψυχολογική ανασφάλεια του ανθρώπου μπροστά σε αυτές τις κοσμογονικές αλλαγές. Το περίεργο ή μάλλον το ενδιαφέρον με την παραπάνω άποψη είναι ότι από την στιγμή που αυτές οι αλλαγές έγιναν πριν από εκατομύρια χρόνια αυτό σημαίνει ότι είτε η αρχή της μυθολογίας χάνεται στα βάθη του χρόνου είτε ότι υπήρχε μια φυλετική μνήμη αυτών των γεγονότων που διατηρήθηκε και πήρε αργότερα την μορφή μύθων. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον και για την υπόθεση των χαμένων ηπείρων.

Σίγουρα τέτοιες γεωλογικές αλλαγές και καταστροφές οι προίστορικοί άνθρωποι θα τις ταύτιζαν με συμπεριφορές θεών. Και αυτή η μνήμη θα πέρναγε απο γενιές σε γενιές και από λαό σε άλλο λαό μέσω επαφών σε διάφορες παραλλαγές κτλ...

Καλημέρα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 23/10/2006 07:47:55

23/10/2006, 08:58:19
Χμμμ!
Φίλε μου crucifire, σχετικά με τον πλανήτη Φαέθοντα λέγεται οτι βρισκόταν ανάμεσα στον Δία και τον Άρη κι οτι καταστράφηκε τεχνητά.
Είχα ανοίξει και σχετικό θέμα - με τον μύθο του Φαέθοντα κυρίως και το δίδαγμα του καθεαυτό - σε αυτήν την Κατηγορία Συζητήσεων.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να πούμε οτι δεν είναι ο μόνος πλανήτης ο οποίος καταστράφηκε...
Στο παραπάνω topic είχε ειπωθεί επίσης - με τα αντίστοιχα links - οτι υπήρχε ακόμη ένας πλανήτης, ο Ήφαιστος, ο οποίος βρισκόταν κοντύτερα στον Ήλιο απ' ό,τι ο Ερμής κι έπεσε επάνω του κάποια στιγμή.

Φίλε μου A. Kircher, δεν έχω δει την απεικόνιση κάποιου αγγείου στο οποίο να φαίνεται πως η Αφροδίτη αναδύθηκε από την Γη.
Απ' ό,τι έχω μάθει αναδύθηκε από τον αφρό της θάλασσας όταν ο Κρόνος πέταξε σ' αυτήν τα γεννητικά όργανα του Ουρανού.
Τίποτα δεν αποκλείεται όμως...

Μιας που αναφέρεις για την ομοιότητα της Αφροδίτης με την Ερεσκιγκάλ (χθόνια Θεότητα) θυμάμαι ένα μύθο που έχει να κάνει με την σύνδεση Αφροδίτης - Κάτω Κόσμου.
Ο μύθος αυτός δεν είναι άλλος από το μύθο του Άδωνι.

Ο Άδωνις ήταν γιός της Μύρρας, μιας κοπέλας που τιμωρήθηκε από την Αφροδίτη να ερωτευτεί τον πατέρα της.
Αφού η Μύρρα μεθούσε τον πατέρα της ενωνόταν μαζί του κι όταν εκείνος το ανακάλυψε κυνήγησε να την σκοτώσει.
Τρέχοντας η Μύρρα παρακάλεσε τους Θεούς να τη λυπηθούν κι εκείνοι τη μεταμόρφωσαν στο αντίστοιχο φυτό από το οποίο 9 μήνες μετά γεννήθηκε ο Άδωνις.
Τα υπόλοιπα ίσως είναι γνωστά.
Η Αφροδίτη ερωτεύτηκε το ομορφόπαιδο, περνούσαν πολύ καλά μαζί κι ο πρώην σύντροφος της, ο Άρης, μεταμορφώθηκε σε αγριογούρουνο και τον σκότωσε.
Ο Άδωνις πήγε στον Κάτω Κόσμο, τον ερωτεύτηκε η Περσεφόνη (κι αυτή δεν έχει στοιχεία της Ερεσκιγκάλ? ) κι αποφασίστηκε ο Άδωνις να περνάει 4 μήνες στον Άδη κι 8 μήνες κοντά στην αγαπημένη του Αφροδίτη.

Κι η δική σου εξήγηση όμως ειλικρινά είναι πολύ καλή, φίλε μου!
Ο έρωτας μας φέρνει στην ζωή και μοιραία κάποια στιγμή πεθαίνουμε...
Σαν Θεά πάντως έχει αρκετά κοινά στοιχεία με άλλες Θεότητες όπως με την Ιστάρ, της Ινάννα και την Ερεσκιγκάλ.
Με την Ασσυριακή επίσης Ινάννα (ως προς την ιδιότητα της σαν Θεά του Κυνηγιού) είχε σχέση κι η Άρτεμις.

In anticipation of my resurrection...

23/10/2006, 16:59:18
Γειά χαρά σε όλους,
θα είμαι σύντομος μιας και είμαι ακόμα στην δουλειά.

quote:
Απ' ό,τι έχω μάθει αναδύθηκε από τον αφρό της θάλασσας όταν ο Κρόνος πέταξε σ' αυτήν τα γεννητικά όργανα του Ουρανού.

Φίλε Dying Incubus αυτό είναι σωστό. Μια φωτογραφία ενός από τα αγγεία που ανέφερα είναι και η παρακάτω.

Η μορφή μπορεί να είναι η Περσεφόνη αλλά η άποψη περί Αφροδίτης υποστηρίχθηκε λόγω του ότι η μορφή παρουσιάζεται γυμνή από την μέση και πάνω. Στην αρχαία αγγειογραφία η Περσεφόνη δεν παρουσιάζεται ποτέ γυμνή. Εκτός και αν είναι η Περσεφόνη και ο καλλιτέχνης θέλησε να δείξει κάτι τις επιπλέον

Επίσης κατά τον εορτασμό των Απατουρίων θυσιάζονταν μαύρες κατσίκες στην Αφροδίτη άλλη μια ένδειξη για κάποιες άλλες χθόνιες όψεις της θεάς.

Solid StateΝέο Μέλος
04/02/2003, 13:56:49
Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα και που έχει απασχολήσει πολλούς ανθρώπους, όπως και εμένα, είναι αυτό των διαστάσεων, των διαστάσεων στο χρόνο και η ιδέα των διαφορετικών χρόνων. Ερωτήματα όπως: ¨Υπάρχουν διαστάσεις ή είναι όλα ένα ψέμα;¨ - ¨Μέσα σε πόσες διαστάσεις ταξιδεύουμε;¨ - ¨Τι είναι οι διαστάσεις;¨ και πολλά ακόμα ερωτήματα… Μαζί με αυτό το θέμα, γράφω και μια άποψη του Κόλιν Ρόντνεϊ, ελπίζοντας πως θα οι απόψεις μας θα δώσουν ένα ακόμα λιθαράκι απαντήσεων σε αυτό το τόσο μεγάλο θέμα. Περιμένω να ακούσω…

«Κατά την άποψή μου,» λέει ο Κόλιν, «το κλειδί για τη -μέχρι ενός σημείου- κατανόηση της ιδέας αυτής βρίσκεται στη θεωρία των Έξι Διαστάσεων του Ουσπένσκι. Η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη διάσταση είναι σαφώς το μήκος, το πλάτος και το πάχος (πυκνότητα) του χώρου. Η τέταρτη είναι η γραμμή του χρόνου που συνειδητοποιούμε, η γραμμή της ατομικής ζωής. Η πέμπτη είναι η άπειρη επανάληψη της ζωής αυτής και όλων όσων περιέχει, το ¨αιώνιο τώρα¨. Η έκτη πρέπει να είναι η διάσταση, στην οποία τα πάντα υπάρχουν οπουδήποτε, όλες οι δυνατότητες πραγματώνονται και όλα είναι ΕΝΑ. Η τέταρτη διάσταση είναι ¨χρόνος¨, η πέμπτη ¨αιωνιότητα¨. Πώς όμως θα ονομάσουμε την έκτη; Για μας είναι η ίδια η θεότητα»
Κόλιν Ρόντνεϊ

«Υπάρχουν διαστάσεις ανώτερες ή ανώτεροι κόσμοι, όπου οι ανώτερες ιδιότητες του ανθρώπου μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα;»

04/02/2003, 15:52:36
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ,Solid State!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΠΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΕΙΝΑΙ 'ΔΙΔΥΜΑ'ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ...
ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΣΠΕΝΣΚΙ,Η ΤΟΝ ...4ο ΔΡΟΜΟ +ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΔΩ ΘΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ...

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ 'ΟΡΑΣΗ'...

ΦΩΣ,ΑΤΜΑ

'manava seva, madhava seva'

05/02/2003, 00:00:03
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Solid State ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ....

ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ????????
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ????
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ????
ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ???????
ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ Η ΠΕΝΤΕ Η ΔΕΚΑ ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

30/12/2004, 01:48:15
Γεια σας!

Τοποθετούμε κι εδώ την Ανακοίνωση από τον χώρο !! Νέα των Forums !! και περιμένουμε εναγωνίως τις απόψεις σας!

Νομίζω πως ίσως αυτή είναι η πλέον κατάλληλη ημέρα(ή νύχτα καλύτερα) - καθώς και περίοδος - για να επιταχύνουμε κάπως περισσότερο τα πράγματα!!

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος και όσο περιεκτικός μπορώ:

Η παρούσα Ανακοίνωση αναφέρεται σε ένα καινούργια άνοιγμα στην Λειτουργία και στην "Ζωή" των Ομάδων Συζήτησης του ESOTERICA, το οποίο όμως είχαμε προβλέψει να πάρει "σάρκα και οστά" μετά το 2ο(μεγάλο) μέρος της Αναβάθμισής τους, δηλαδή αμέσως μετά την ύπαρξη ενός πλήρους περιβάλλοντος(τεχνικού και λειτουργικού) για να το υποστηρίξει.

Όμως επειδή πάντα(και για εμάς ειδικότερα) έχουν μεγαλύτερη Σημασία οι Άνθρωποι, το Πνεύμα(με τα κατάλληλα "οχήματά" του) και η "κόρη" του, η Ανάγκη(η οποία, ως γνωστόν θεωρούνταν ανώτερη Δύναμη στην αρχαία Ελλάδα και στην οποία υποκλίνονταν οι ίδιοι οι Θεοί) τελικά αποφασίζουμε και βάζουμε σε εφαρμογή σήμερα τη διαδικασία αυτή! Ή μάλλον την ανακοινώνουμε.

Τα Forums του ESOTERICA έχουν μεγαλώσει περισσότερο από κάθε προσδοκία! Σύντομα τα Μέλη τους θα ξεπεράσουν τους 10.000 ανθρώπους! Ο αριθμός των μηνυμάτων που αποστέλλονται σε αυτά καθημερινά, καθώς και ο συνολικός αριθμός των Θεμάτων Συζήτησης είναι μεγάλος, σίγουρα αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που μία μικρή Ομάδα ανθρώπων που αποτελούν τη "Συντοφιά του ESOTERICA"(οι οποίοι εκτός από την προσωπική τους ζωή ασχολούνται επιπλέον και με ένα μεγάλο αριθμό άλλων Δράσεων που αφορούν την προσπάθεια του ESOTERICA) θα μπορούσαν να διαχειριστούν και να συντονίσουν με απόλυτη επάρκεια.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις Ομάδες Συζήτησης και την σχεδόν καθημερινή τριβή μαζί τους, έχει αναδειχθεί ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που αγαπούν τον χώρο αυτό, αγαπούν να συμμετέχουν σε αυτόν και αγαπούν να συνευρίσκονται(τουλάχιστον Διαδικτυακά) μαζί με άλλους ανθρώπους, να βοηθούνται στην Αναζήτησή τους και να βοηθούν τους άλλους! Εξάλλου από αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους είναι που αποτελείται αυτήν τη στιγμή ολόκληρη η "Συντροφιά του ESOTERICA"(εκτός από τον γράφοντα που προυπήρχε των Forums, ευτυχώς ή... δυστυχώς ).

Κατά καιρούς έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα του έργου "συντονιστικού" τύπου από όσο το δυνατόν περισσότερα Μέλη, σίγουρα από τους αρχικούς δημιουργούς των Θεμάτων και πολύ περισσότερο από τα Μέλη με την μεγαλύτερη Συμμετοχή, τόσο σε παλαιότητα όσο και ποσοτικά. Σε αυτήν την "πρόκληση" έχουν ανταποκριθεί κατά καιρούς πολλά από τα Μέλη των Forums και πολλά συνεχίζουν να το κάνουν σε πείσμα οποιονδήποτε κελευσμάτων της εποχής μας για αποστασιοποίηση, για ατομικισμό, για "προστασία" του κύρους και της αίγλης ...

Τους έχουμε ευχαριστήσει αρκετές φορές εώς τώρα και θα το κάνουμε άλλη μία φορά!

Όμως θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό πιο... επίσημο, να το "ενσαρκώσουμε" πιο πιστά στον "κόσμο" του ESOTERICA και των Forums του!

Γι'αυτό και προτείνουμε να δημιουργηθεί μία "Ομάδα Συνεργατών των Forums" από αυτά τα Μέλη που έμπρακτα έχουν αποδείξει την καλοπροαίρετη διάθεσή τους(ή που θα ήθελαν να το κάνουν καλύτερα) η οποία να συμμετέχει ταυτόχρονα με τους Συντονιστές της "Συντροφιάς" στο έργο του Συντονισμού των Συζητήσεων.

Ξαναλέω σε αυτό το σημείο, ότι η πλήρης εφαρμογή αυτού του κύκλου Μελών - Συνεργατών(μαζί και με άλλους Κύκλους που έχουν προβλεφθεί) θα υπάρξει όταν το τεχνικό/λειτουργικό περιβάλλον που διαθέτουμε μας παρέχει όλες τις ανάλογες δυνατότητες.

Δεν υπάρχει όμως πραγματικά κάποιος λόγος που να μας αποτρέπει να ξεκινήσουμε από σήμερα. Κάθε άλλο μάλιστα!!

Εν συντομία θα αναφερθώ στα βασικά σημεία, αν και θα γίνουν περισσότερες διευκρινήσεις στη συνέχεια:

- Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την "Ομάδα Συνεργατών των Forums" έχουν τα Πλήρη Μέλη(δηλαδή οι άνθρωποι με 800 μηνύματα και πάνω).

- Ένα όμως κριτήριο που θα πρέπει να τηρείται ταυτόχρονα είναι να έχουν συμμετάσχει ενεργά στις Συζητήσεις μας τους τελευταίους 2 μήνες.

- Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν και να συμπεριληφθούν σε αυτήν την Ομάδα δράσης θα πρέπει να αποστείλουν ένα Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στη διεύθυνση forums@esoterica.gr όπου θα αναπτύσσουν τους λόγους για τους οποίους θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

- Η είσοδος σε αυτήν την Ομάδα προϋποθέτει την δίμηνη αρχική ανάληψη συντονιστικού ρόλου στις Συζητήσεις με τουλάχιστον 7 μηνύματα συντονιστικού τύπου κάθε εβδομάδα! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα συνοδεύει το Όνομα του κάθε συγκεκριμένου Μέλους ο τίτλος "Συντονιστής - Συνεργάτης" για να είναι εμφανής(αυτός και ο ρόλος) σε όλους τους συμμετέχοντες στις Συζητήσεις. Η συνεργασία ως Συντονιστής δεν αποτρέπει στο ελάχιστο την παράλληλη κανονική συμμετοχή στις Συζητήσεις(με προσωπικές απόψεις επί των θεμάτων), όπως ακριβώς δηλαδή γίνεται για όλους τους Συντονιστές. Το ζητούμενο όμως είναι τα μέλη της Ομάδας των Συνεργατών των Forums να τηρούν με πολύ μεγαλύτερη προσοχή από τα υπόλοιπα Μέλη τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Συζητήσεων, καταγεγραμμένους επίσημα ή μη.

- Η επανειλημένη παραβίαση των Kανoνισμών των Forums και των Καταστατικών Αρχών του ESOTERICA θα σημαίνει και το πέρας της Συνεργασίας(ως ενεργής συντονιστικής ή όχι).

- Μετά το πέρας του Δίμηνου Συντονιστικού έργου, το Όνομα του Συνεργάτη των Forums θα συνοδεύεται από τον τίτλο "Συνεργάτης Forums" συνεχώς(εκτός εάν το προηγούμενο ακριβώς σημείο δεν εκπληρούται). Κατά τη διάρκεια που ένα Μέλος της "Ομάδας των Συνεργατών των Forums" δεν έχει ενεργό συντονιστικό ρόλο θα πρέπει να θεωρείται από τα υπόλοιπα Μέλη ότι τον διαθέτει "άτυπα" και ότι τον ασκεί κατά βούληση και κατ'ανάγκη.

- Μετά το πέρας της Δίμηνης Συντονιστικής "θητείας" αυτή μπορεί να ανανεωθεί(και αυτό θα γίνεται με κυκλικό τρόπο ούτως ή άλλως), όμως θα πρέπει να υπάρχει ένα "ανενεργό" μεσοδιάστημα 1 τουλάχιστον μηνός. Σε περίπτωση που κάποιο Μέλος δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί για κάποιον λόγο να συμμετάσχει στην Κυκλική ανάληψη ενεργού συντονιστικού ρόλου(ή όταν υπάρξει σαφής ανάγκη) δεν θα χάνει την ιδιότητά του ως Μέλος αυτής της Όμάδας, όμως αυτό δεν θα μπορεί να συμβεί για περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές. Εάν κάποιο Μέλος της Ομάδας των Συνεργατών των Forums επιθυμεί να συνεχίσει πέραν του Διμήνου ή να αναλάβει ξανά δράση πριν δοθεί η ευκαιρία της "κυκλικής" ενεργοποίησης αυτό θα είναι εφικτό κατά περίπτωση και πάντα σύμφωνα με τις συνθήκες και τις ανάγκες(γι'αυτό και παρακαλούμε εκ των προτέρων να υπάρξει κατανόηση - δεν θα πρόκειται βέβαια για "απόρριψη" από πλευράς μας).

- Δεν θα γίνονται όλες οι "αιτήσεις" για συμμετοχή στην Ομάδα αυτήν αποδεκτές και για τους λόγους θα ενημερώνουμε προσωπικά τα ενδιαφερόμενα Μέλη. Επίσης θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους Φίλους/ες που ενδιαφέρονται να μην εκλάβουν οποιαδήποτε μη δεκτή αίτηση ως απόρριψη ή κατάκριση. Τίποτε από τις προσωπικές επικοινωνίες μεταξύ μας και των ενδιαφερομένων δεν θα ανακοινώνονται στα Forums. Ελπίζουμε να τηρηθεί το ίδιο και από την πλευρά των Μελών μας, ειδάλλως δεν απομένει κάτι άλλο παρά να το θεωρήσουμε επιθετική συμπεριφορά καθώς και παραβιάζουσα την ιδιωτικότητα.

- Επιπλέον, και από τους ανθρώπους που οι "αιτήσεις" τους για Συνεργασία θα γίνονται αποδεκτές, δεν θα μπορούν όλοι να συμμετάσχουν κατευθείαν σε αυτή την διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ταυτόχρονα ένας μεγάλος αριθμός Συντονιστών στα Forums, οπότε είναι, φανταζόμαστε, κατανοητή αυτή η αδυναμία μαζικής εισόδου καθώς η αρχική Δίμηνη ανάληψη Συντονιστικού ρόλου είναι απαραίτητη.

- Επεξεργαζόμαστε την πιθανότητα να ανακοινώνονται τα Ονόματα Μελών των οποίων οι "αιτήσεις" γίνονται δεκτές συνολικά σε κάποιον χώρο, είτε πρόκειται να αναλάβουν κατευθείαν συντονιστική δράση είτε όχι. Δεν ξέρουμε ακόμην εάν αυτό θα είναι πρέπον ή δόκιμο και γι'αυτό ζητάμε και την δική σας άποψη.

- Οι "Συνεργάτες των Forums" θα πρέπει να συμμετάσχουν παράλληλα σε κάποιον ειδικό χώρο(αφανή για τα υπόλοιπα Μέλη) που θα δημιουργηθεί με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση μεταξύ μας καθώς και να φροντίζουν για την όσο δυνατόν άμεση ενημέρωση(με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στην περίπτωση "εκτάκτων" αναγκών. Δεν υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση, όπως συναντήσεις με κάποιο Μέλος της "Συντροφιάς", τηλεφωνήματα κ.ο.κ.

- Σε περίπτωση που η αρχική δίμηνη συντονιστική περίοδος δεν μπορεί να συμπληρωθεί λόγω δυσκολιών που παρουσιάζονται έκτακτα στο Μέλος, δεν χάνεται το δικαίωμα συμμετοχής του/της στην διαδικασία, όταν ξαναδοθεί χρονικά η ευκαιρία και καθόσον φυσικά το Μέλος εξακολουθεί να το επιθυμεί.

- Οι δυνατότητες τροποποίησης Μηνυμάτων και τεχνικής επέμβασης στις Συζητήσεις των "Συντονιστών - Συνεργατών" δεν είναι οι ίδιες με αυτές των Συντονιστών της "Συντροφιάς του ESOTERICA"(όπως εξάλλου και οι υποχρεώσεις όπως είναι προφανές), ξεκινάμε όμως αυτήν τη στιγμή με τα ίδια ακριβώς "δικαιώματα" καθώς μόνον οι Διαχειριστές διαθέτουν δυνατότητα τροποποίησης/και διαγραφής Μηνυμάτων και Λογαριασμών. Στο μέλλον όμως, και μετά το πέρας των εργασιών της "τελικής" μεγάλης αναβάθμισης του χώρου θα υπάρξουν το πιθανότερο τέτοιες δυνατότητες και για τους "Συντονιστές - Συνεργάτες" σε μικρότερη κλίμακα και σε συγκεκριμένα όρια(δυνατότητες επέμβασης επί συγκεκριμένων Θεμάτων, Forums ή Υπό-Forums).

- Είναι προφανές ότι ίσως δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις(και από πλευράς τους και από πλευράς μας) για τη συμμετοχή και στη "Συντροφιά του ESOTERICA" και για κάποια από τα Μέλη της "Ομάδας των Συνεργατών των Forums".

- Η ύπαρξη "Συντονιστών - Συνεργατών" μέσα από την ευρύτερη Ομάδα των Μελών των Forums δε σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι καταργείται η αναγκαιότητα του "συντονιστικού" τύπου δράσης για όλα τα Μέλη, οπωσδήποτε στα Θέματα Συζήτησης που ξεκινούν οι ίδιοι/ες ή και όπου θεωρήσουν ότι μπορούν και πρέπει.

- Σε περίπτωση που η "Ομάδα των Συνεργατών των Forums" Θελήσει συνολικά να κάνει κάποια Συνάντηση μεταξύ των Μελών της θα θεωρούσαμε καλό, θα θέλαμε και θα ήταν τιμή μας να συμμετέχει ένα τουλάχιστον μέλος της Συντροφιάς του ESOTERICA σ'αυτήν(εάν υπάρχει βέβαια η δυνατότητα χρόνου και τόπου).

- Η αποδοχή e-mails εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα Μέλη που έχουν έχουν 800 μηνύματα(με ενεργή συμμετοχή τους τελευταίους 2 μήνες) και πάνω("Πλήρη Μέλη" και "ΜΕΛΗ "FORUMS ESOTERICA"") δεν αποτρέπει την εκδήλωση ενδιαφέροντος(καθώς και την πιθανή αποδοχή από πλευράς μας) και από άλλα Μέλη που δεν εκπληρούν αυτά τα κριτήρια, όπως "Μέλη 3ης Βαθμίδας" κατά βάση, Μέλη που εξαιτίας κάποιας δυσκολίας δεν τους ήταν δυνατόν να συμμετάσχουν τον τελευταίο καιρό ή και από Μέλη που δεν εμπίπτουν σε κάποια "κατηγορία" που μπορούμε να προβλέψουμε αυτήν τη στιγμή.

- Αυτό πρόκειται για ένα καινούργιο, άγνωστο ακόμη, "άνοιγμα" που επιχειρούν οι Ομάδες Συζήτησης, ίσως και ένας πραγματικός "Σταθμός", και θα θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο προσεκτικοί και σώφρονες. Γι'αυτό και επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με τον αριθμό των 5 "Συντονιστών - Συνεργατών". Ζητάμε εκ των προτέρων και τη δική σας προσοχή καθώς και κατανόηση για οποιαδήποτε λάθη μπορεί να γίνουν μέχρι να κατανοηθεί καλύτερα το όλο σχήμα.

- Σε περίπτωση που υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις σχετικά με τα σημεία αυτά, τις διάφορες προϋποθέσεις κ.ο.κ.(που παραλείψαμε ή δεν σκεφτήκαμε ακόμη) και μετά και την δική σας επανατροφοδότηση, θα υπάρξουν καινούργιες, εμφανείς, ανακοινώσεις στο αντίστοιχο Θέμα από τον χώρο "!! Νέα των Forums !!" καθώς και στο παρόν ενεργό(του Forum "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά."). Ανακοίνωση επίσης θα υπάρξει για την επίσημη έναρξη εφαρμογής της διαδικασίας.

Περιμένουμε λοιπόν τα e-mail σας καθώς και τις απόψεις ή τις προτάσεις σας σχετικά με την "Ομάδα των Συνεργατών των Forums"!!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

Glasya LabolasΝέο Μέλος
01/01/2005, 11:50:29
Εγω μπορω να βαλω υποψηφιοτητα gia συνεργατις? *
Glasya LabolasΝέο Μέλος
01/01/2005, 11:51:42
τα παλια μου μυνηματα ηταν καμια 300αρα. Δε γινεται να μου τα προσθεσετε στο νεο νικνειμ? *
01/01/2005, 20:24:43
quote:
Εγω μπορω να βαλω υποψηφιοτητα gia συνεργατις?

Πρότεινετο.. μπορεί και να γίνεις.. και να προσφέρεις περισσότερα απο οσα μέχρι τώρα...

quote:
Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις Ομάδες Συζήτησης και την σχεδόν καθημερινή τριβή μαζί τους, έχει αναδειχθεί ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που αγαπούν τον χώρο αυτό, αγαπούν να συμμετέχουν σε αυτόν και αγαπούν να συνευρίσκονται(τουλάχιστον Διαδικτυακά) μαζί με άλλους ανθρώπους, να βοηθούνται στην Αναζήτησή τους και να βοηθούν τους άλλους!

Νομίζω admin οτι σε τιμά η ενέργεια αυτή ώστε να δώσεις την ευκαιρία σε μέλη που αξίζουν να είναι στην ``ομάδα`` και θα τηρούν τις προυποθέσεις που θέτεις. Παράλληλα θα ήθελα να επισημάνω στα μέλη που θα επιθυμούσαν να λάβουν τέτοιους είδους δραστηριότητες οτι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τιμήσουν και αυτοί με τη σειρά τους την απόφαση αυτή οποια και αν είναι..

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω οτι υπάρχουν πολλά και αξιόλογα μέλη τα οποία πραγματικά θαυμάζω.. για την ολη συμπεριφορά τους στις ομάδες συζήτησης καθώς και στην αξιόλογη συνεισφορά τους στις ομάδες συζήτησης.
Τα μέλη αυτά είναι πολλά και θα χαρώ πολύ να δηλώσουν συμμετοχή και να διακριθούν.
Νομίζω admin οτι οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες αλλά είμαι σίγουρος οτι θα είναι αμερόληπτες και αξιοκρατικές.
Ευχομαι η απόφαση να εχει καλή επιτυχία, οι ομάδες συζήτησης να γίνουν πιο ειρηνικές , πιο φιλικές, πιο δημιουργικές, οπως ακριβώς αρμόζει στο χώρο του esoterica.

Μπράβο παιδιά...

Edited by - allzzaro on 01/01/2005 20:29:29

02/01/2005, 15:24:40
"Ευχομαι η απόφαση να εχει καλή επιτυχία, οι ομάδες συζήτησης να γίνουν πιο ειρηνικές , πιο φιλικές, πιο δημιουργικές, οπως ακριβώς αρμόζει στο χώρο του esoterica."

Ευχαριστούμε ειλικρινά για την ευχή αυτή αγαπητέ allzzaro!

Φυσικά, συνυπογράφω.

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

02/01/2005, 18:47:44
quote:
"Ευχομαι η απόφαση να εχει καλή επιτυχία, οι ομάδες συζήτησης να γίνουν πιο ειρηνικές , πιο φιλικές, πιο δημιουργικές, οπως ακριβώς αρμόζει στο χώρο του esoterica."

φως+αγαπη
Αtma

aum mani padme hum

Edited by - ΑΤΜΑ on 02/01/2005 18:49:47