ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Dr Jekyll Mr Hyde60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
12/05/2012, 18:52:32
Ο Εθνικισμός είναι μια ιδεολογία, μια πολιτική ιδεολογία [ και το "πολιτική" μπαίνει γιατί υπάρχει στην ιδέα και στην έννοια του Έθνους η κατάληξη "-ισμός" ], η οποία βάζει πάνω από όλα και πρώτ' απ' όλα αυτήν την έννοια και την ιδέα του Έθνους. Και την έννοια του έθνους, ο Εθνικισμός την ερμηνεύει πρωτ' απ' όλα ως ταυτότητα για μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, με συγκεκριμένα [ συνήθως γηγενή ] χαρακτηριστικά.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η απάντηση του Κασιδιάρη, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρωτάει "Τι σχέδιο έχει η Χ.Α για την υγεία ;". Κι εκείνος απαντάει "Να διώξουμε όλους τους μετανάστες".

Ορισμένα εργαλεία του Εθνικισμού είναι σε κάποιες περιπτώσεις [ π.χ Επεκτατικός Εθνικισμός ] η επιβολή στρατιωτικών νόμων και η εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων, καθώς ο Εθνικισμός ενεργεί βάζοντας σε "σειρά προτίμησης" ας πούμε, πρώτα το Έθνος κι έπειτα το άτομο. Ο Φασισμός π.χ ήταν μια ακραία έκφραση του Ιταλικού Εθνικισμού, ενώ αντίστοιχη περίπτωσή της στην Γερμανία ήταν ο Ναζισμός.

Αυτά τα πράγματα είναι γνώστα και δεν νομίζω πως χρειάζονται επαναπροσδιορισμό. Τώρα, αν ο macedon θέλει να τα επαναπροσδιορίσει, ok, ελεύθερα από μένα ... no problem.

H X.A δηλώνει πως είναι Εθνικιστικό κόμμα, Εθνικιστές. Ok, καμιά αντίρρηση. Θα πρέπει όμως να μας εξηγήσουν τι σόϊ Εθνικιστές είναι, γιατί ο Εθνικισμός δεν αντιμετωπίζεται ως συνεκτικό φαινόμενο, αλλά περισσότερο σαν μια σειρά από είδη εθνικισμού με κοινό χαρακτηριστικό την έννοια του Έθνους.

Ένα από τα προεκλογικά συνθήματα του Καρατζαφέρη π.χ ήταν και το "Πρώτ' απ' όλα η Ελλάδα", αν θυμάμαι καλά. Δηλ. πρώτ' απ' όλα το έθνος. Συνεπώς, αν ήταν κάποιος δικαίως να χαρακτηρισθεί "Εθνικιστής", αυτός θα έπρεπε να ήταν πρώτ' απ' όλους ο Καρατζαφέρης και μετά ας πούμε, ο Μιχαλολιάκος. Τώρα βγήκαν οι Χρυσαυγίτες και λένε "είμαστε εθνικιστές". 'Ντάξει, ο καθένας ότι γουστάρει λέει ...

Ο Μιχαλολιάκος ήταν στην Κ.Υ.Π. Μάλιστα είχε και το ψευδώνο "Αστυάναξ". Ο άνθρωπος έχει άριστες σχέσεις με το στράτευμα. Από 'δω κι έπειτα, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις τι θα συμβεί αν η άνοδος του κόμματός του συνεχισθεί ...

quote:
macedon

Ο στρατιωτικός νόμος είναι ένα εργαλείο που δίνει η δημοκρατία στον εαυτό της για να αυτοκαταργείται όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που η ίδια δεν μπορεί να λύσει.

Γι' αυτό ακριβώς σου είπα στην αρχή, πως για τον κάθε Εθνικιστή [ π.χ Μιχαλολιάκος ], ένα διάταγμα του τύπου : " Έχοντας υπ'όψιν το άρθρο 91 του Συντάγματος και κατόπιν εισηγήσεως της κυβερνήσεως, αναστέλλομεν τας διατάξεις των άρθρων του εν ισχύει Συντάγματος καθ' όλον το Κράτος λόγω εκδήλου απειλής κατά της δημοσίας τάξεως και ασφαλείας της χώρας εξ εσωτερικών κινδύνων.", θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Ένα "εργαλείο που δίνει η Δημοκρατία", όπως χαρακτηριστικά λες.

quote:
macedon

Εκτός αν θεωρείς σαν δικτατορία το ακομματικό κράτος.

Όχι. Σαν Δικτατορία εννοώ την διακυβέρνηση ενός κράτους χωρίς Σύνταγμα, με νομοθετικά διατάγματα που δεν έχουν ψηφισθεί από κοινοβούλιο και με άσκηση εξουσίας από έναν ηγέτη [ τον δικτάτορα δηλ. ] ή από μια μικρή ομάδα.

Εσύ βέβαια την θεωρείς διαφορετικά, δηλ.

quote:
macedon

Κατά τα λοιπά, η δικτατορία είναι απλά μια έκτακτη κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό.

απλά μια ... "έκτακτη κατάσταση", αλλά 'ντάξει, απόψεις είναι αυτές του καθενός μας. Αναρρωτιέμαι πάντως τι σόϊ παιδεία λαμβάνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο μας, όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι δημόσια χαρακτηρίζουν την δικτατορία ως απλά ... μια "έκτακτη κατάσταση". Έπειτα ρωτάν' κάποιοι γιατί την Χ.Α την ψήφισαν κυρίως νέοι ... Είναι να ρωτάτε ρε παιδιά ;

quote:
macedon

Γιατί, για τον εθνικισμό τα κόμματα είναι φορείς διχασμού του έθνους και υπηρέτες ξένων συμφερόντων.

Αναμφίβολα. Γι' αυτό και ο Εθνικισμός τα καταργεί. Και κατά πάσα πιθανότητα, το ίδιο θα κάνει κι ο Μιχαλολιάκος ... σαν εθνικιστής που είναι δηλ.

Edited by - zip on 12/05/2012 20:08:55

CravenΜέλος
12/05/2012, 19:34:56
quote:

Γιατί του λες ψεύτες; Ποία είναι τα ψέματα;

Ζήτησα αν κάποιος απαντήσει (καθώς τα παραπάνω ήταν για τον Macedon) να έχει διαβάσει την προηγούμενη συζήτηση. Επίσης ΑΝ είχες διαβάσει τα προηγούμενα θα ήξερες ήδη ότι συζήτηση πάνω σε συγκρίσεις ΔΕΝ ΚΑΝΩ και ήμουν ξεκάθαρος. Επίσης συζήτηση δεν κάνω με κανέναν που διαστρεβλώνει ότι λέω (πχ το μετανάστης να το κάνει βολικά ΛΑΘΡΟμετανάστης) ή που απ τα πρώτα του γραφόμενα κιόλας αρχίζει να το πηγαίνει επι προσωπικού (βλέπε ότι δεν με ενδιαφέρουν οι ημεδαποί) κάτι που θα καταλήξει σε ανόητη διαμάχη αντί για συζήτηση.
Τέλος ο τόνος της απάντησης σου είναι εντελώς διαφορετικός απ το κλίμα της συζήτησης που είχα με τον Macedon. Συγνώμη αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική απάντηση στα λεγόμενα σου απ την μεριά μου.
Άλλωστε εγώ τελείωσα πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και κυρίως ήθελα μια ανάλυση σε αυτά που έγραψα στο τέλος (αλλά κακά τα ψέμματα δεν ταιριάζουν εδώ καθώς αφορούν τον Εθνικισμό και όχι την ΧΑ για μένα)
Οπότε εγώ δεν έχω κάτι παραπάνω να πω σε αυτό το θέμα καθώς αν πεις τις θέσεις σου, τις συζητήσεις και μετά πρέπει να ξαναλές τα ίδια συνεχώς αυτό γίνεται για να καταλήξουμε να μαλώνουμε και μόνο.
Να σαι καλά και καλή συνέχεια.

Edited by - Craven on 12/05/2012 19:47:26

12/05/2012, 19:56:15
quote:
ahlobar

Καλησπερα φιλο.Βλεπω οτι δεν ανοιχτηκε ενα σοβαρο εκλογικο θεμα.Την εισοδο της ΧΑ στη βουλη.Προσωπικα ντρεπομαι για αλλη μια φορα για την καταγωγη μου.Πρεπει να συμφωνησω με τον σιχαμενο δεξιο Μπουταρη οτι πρεπει να αποκλειστει νομικα απο τις εκλογες και απο τη θεση της στη βουλη η ΧΑ.Το πιο ανησυχητικο ειναι ομως οτι ψηφιστηκε ως επι το πλειστον απο νεους ανθρωπους,γιατι οσο να ναι οι μεγαλυτεροι ξερουν τι θα πει χουντα.Επισης ψηφιστηκε απο ανθρωπους που οι περιοχες τους πλειτονται απο το λαθρομεταναστευτικο κυμα.Προσωπικα απαραδεχτο αλλα οκ.Κατι αλλα εξαιρετικα ανησυχητικο ειναι οτι δεν ψηφιστηκε μονο στην αττικη,που εκει ειναι μαζεμενος ο μεγαλυτερος ογκος λαθ/στων,αλλα και σε επαρχιες.Και ερωτω γιατι?
Συνοψιζουμε:1)Γιατι η νεολαια ψηφισε την ΧΑ και 2)γιατι στις επαρχιες?
Τελικα η ημημαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.Καταθεστε τις αποψεις σας

Κατ' αρχήν δεν χρειάζεται να νιώθεις ντροπή για την καταγωγή σου επειδή ένα ακραίο κόμμα εισήλθε στην ελληνική Βουλή.

Σχετικά με το ερώτημα γιατί οι πολίτες ψήφισαν Χρυσή Αυγή θα σου πω ότι σε περιόδους κρίσεων και έντονων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων τέτοιοι οργανισμοί βρίσκουν μια στήριξη από απογοητευμένους και εξοργισμένους πολίτες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δύναμη και η επιρροή τους (βλέπε την άνοδο του εθνικοσοασιαλιστικού κόμματος στη Γερμανία όταν υπήρχαν παρόμοια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα). Σε τέτοιες ανήσυχες περιόδους αρκετός κόσμος ψηφίζει παρορμητικά χωρίς λογική και σύνεση.

Επί παραδείγματι ένας πολίτης που ζει σε μια περιοχή της Αθήνας με πολλούς μετανάστες και που έτυχε να του έχουν διαρρήξει το σπίτι(άγνωστοι ή μετανάστες) ψηφίζει Χρυσή Αυγή με γνώμονα το προσωπικό του πρόβλημα (ή το πρόβλημα που αφορά τη γειτονιά, δηλαδή μια μειοψηφία) νομίζοντας ότι έτσι δίνει μια λύση σ' αυτό, αδιαφορώντας για προβλήματα γενικότερης φύσης που αγγίζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού (ή έστω βάζοντάς τα σε δεύτερη μοίρα), όπως τις δυσάρεστες συνέπειες που μπορεί να έχει η έξοδος της χώρας από το ευρώ και μια ανεξέλεγκτη χρεωκοπία.

Οταν επανέλθει η σταθερότητα στην χώρα τότε αυτά τα κόμματα θα βρεθούν ξανά εκεί που ήταν και νωρίτερα: στο περιθώριο.

Το γεγονός ότι τόσα χρόνια βρίσκονταν σ' αυτή τη θέση αποδεικνύει ότι ουδέποτε αποτέλεσαν σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις για το μέλλον της χώρας κι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους θεωρεί γενικά ανεπιθύμητους. Μια προσωρινή, συμπτωματική άνοδός τους λόγω των συγκυριών δεν πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα ούτε να μας παραπλανεί, κάνοντάς μας να νομίζουμε ότι έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό πέρα από φρούδες ελπίδες και πατριωτική συνθηματολογία για λαϊκή κατανάλωση.

Ήδη πήραμε μια πρώτη ιδέα για την απολυταρχική φύση αυτού του κόμματος με τις απαράδεκτες εικόνες από το χώρο τους και τα περίφημα εγέρθητι ή μάλλον "εγερθουτου" που ξεστόμισε ο εύσωμος τύπος στα αριστερά.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

ΙαπετόςΜέλος
12/05/2012, 20:04:36
quote:
Οταν επανέλθει η σταθερότητα στην χώρα τότε αυτά τα κόμματα θα βρεθούν ξανά εκεί που ήταν και νωρίτερα: στο περιθώριο

Tο θέμα είναι πότε θα επανέλθει η σταθερότητα..;; Κατ εμέ θα αργήσει πάρα πολύ....

12/05/2012, 20:16:06
quote:
Agnostic

Σχετικά με το ερώτημα γιατί οι πολίτες ψήφισαν Χρυσή Αυγή θα σου πω ότι σε περιόδους κρίσεων και έντονων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων τέτοιοι οργανισμοί βρίσκουν μια στήριξη από απογοητευμένους και εξοργισμένους πολίτες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δύναμη και η επιρροή τους (βλέπε την άνοδο του εθνικοσοασιαλιστικού κόμματος στη Γερμανία όταν υπήρχαν παρόμοια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα). Σε τέτοιες ανήσυχες περιόδους αρκετός κόσμος ψηφίζει παρορμητικά χωρίς λογική και σύνεση.

Συμφωνώ αλλά κατ' εμέ, πάει και λίγο πιο βαθιά ακόμη το θέμα ...

12/05/2012, 20:41:11
quote:
Αχλομπαρ
Θελω να μου εξεηγησετε πως τασσεστε υπερ του κομματος που αν μπορουσε θα εκλεινε τα συνορα και θα απομομωνε την χωρα,που θα σκοτωνε τους λαθρο/στες στην ψυχρα,θα απογορευε τισ συναθροισεις,θα εφαρμοζε θανατικη ποινη για ψιλουπηδημα,θα σου εκοβε την ελευθερια για την οποια σκοτωθηκαν συμπατριωτες μας,

Την...λοβοτομή ξέχασες!!
Αν πει και λοβοτομη ο Μιχαλολιάκος,θα τον ψηφίσω κι εγώ!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/05/2012, 20:47:26
Λοβοτομη σε τι ρε Νικ?
Δεν βλεπεις οτι εχουμε γινει ενα μπαχαλο γενικως και ειδικος

12/05/2012, 20:51:25
quote:

Λοβοτομη σε τι ρε Νικ?
Δεν βλεπεις οτι εχουμε γινει ενα μπαχαλο γενικως και ειδικος

Δε βλέπεις πόσα λέει ο ειδικός επι της Χ.Α. Αχλομπάρ?
Μέσα σε αυτα που χρεώνει στον ΜΙχαλολιάκο,είπα να βάλει και την λοβοτομή.Σιγά το πράγμα,αν κάνει όλα τα άλλα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ahlobarΜέλος
12/05/2012, 20:55:06
Ο "ειδικος" φαινεται οτι εισαι εσυ

El meu banya a l'interior

12/05/2012, 20:55:10
Γιατι δεν γράφει ο καθένας μας, πως νομιζέι πως θα βγούμε απο την κρίση.

Αστε προς το παρον τις προτιμήσεις σας, εδω το σπίτι μας καίγεται...

Γραφτε αν βγούμε απο το ευρω, τι νομίζεται πως θα συμβεί. Τι θα αντιμετώπισουμαι?

Αν πάλι μείνουμε στο ευρο, με μια ζωη χρέη, και μικρομισθοι, τι προοπτικές έστω και μακροπρόθεσμα υπάρχουν?

Καμία ιδέα να προωθήσουμε...σκεφθείτε!

07/10/2008, 01:06:38
Συμφωνω,ειναι ωραιο και το σουτζουκ λουκουμ, αλλα μοιαζει...συγνωμη κιολας..με σκατουλα!!
Περιμενω για την μαστιχα και ευχαριστω τον φιλο μου elo για το κερασμα..
Predator,ειμαι πιο γιαγια απο σενα.26..
07/10/2008, 04:40:15
Καλημέρα
Αχ predator τι μου κανες με το υποβρύχιο έψαχνα σήμερα στο super market να βρω με γεύση μαστίχα μου άνοιξες την όρεξη!Επίσης για τους λάτρεις του ούζου(φυσικά βάζω μέσα και τον εαυτό μου)υπέροχο είναι και το ούζο με γεύση μαστίχας

Wolf
07/10/2008, 06:39:16
Καλημέρα φιλαράκια .

quote:
keraynos -Αχ predator τι μου κανες με το υποβρύχιο έψαχνα σήμερα στο super market να βρω με γεύση μαστίχα μου άνοιξες την όρεξη!

Μην μου πεις ότι τέτοια ώρα 04:40:15 κάθεσαι και τρως μαστίχα…

loukritiaΜέλος
07/10/2008, 09:05:24
Καλημέρα στην γεροντοπαρέα

Ρε συ Predator, δηλ. εμεις που 30αρίζουμε, να αρχίσουμε να προσέχουμε για καμιά άνοια ή κανα Alzheimmer;;;

quote:
μαϊμουδίτσα - Predator,ειμαι πιο γιαγια απο σενα.26..
Εντάξει, εσύ για αρχή πήγαινε να σου μετρήσουν την πίεση

Αγαπητέ elo, να φανταστω (με την πολυτιμη βοηθεια της περιγραφης της μαϊμουδίτσας) ότι το σουτζούκ λουκούμ είναι αυτο το μακρυνάρι που μοιάζει με λουκούμι;

Εγώ πάλι προτιμώ τις χαλβαδόπιτες Σύρου - αν και έχω εμπάθεια με το συγκεκριμένο νησί

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
07/10/2008, 09:12:57
Καλημέρα στην παρέα

quote:
elo:Μην μου πεις ότι τέτοια ώρα 04:40:15 κάθεσαι και τρως μαστίχα…

Όχι!...αλλά με πιασες κάτι έτρωγα, σάντουιτς με γαλοπούλα[D]

Wolf
loukritiaΜέλος
07/10/2008, 09:17:33
Άσχετο, αλλά έχω φάει κόλλημα με το παρακατω κομμάτι!(ελπίζω το link να βγει σωστά)

http://www.youtube.com/watch?v=PHxwx6Kd4Ac

Δεν ξέρω αν είναι καινούριο, αλλά εγώ τελευταία το άκουσα κι έχω κολλήσει τρελά!

07/10/2008, 09:55:12
quote:

Συμφωνω,ειναι ωραιο και το σουτζουκ λουκουμ, αλλα μοιαζει...συγνωμη κιολας..με σκατουλα!!
Περιμενω για την μαστιχα και ευχαριστω τον φιλο μου elo για το κερασμα..
Predator,ειμαι πιο γιαγια απο σενα.26..

θα πρεπει να μας κλεισουν στο γηροκομειο δηλαδη... τουλαχιστο να μας βαλουν στο ιδιο να ειμαστε παρεα

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
07/10/2008, 09:56:16
quote:

Καλημέρα
Αχ predator τι μου κανες με το υποβρύχιο έψαχνα σήμερα στο super market να βρω με γεύση μαστίχα μου άνοιξες την όρεξη!Επίσης για τους λάτρεις του ούζου(φυσικά βάζω μέσα και τον εαυτό μου)υπέροχο είναι και το ούζο με γεύση μαστίχας

Wolf

Μαστιχα Χιου του Σαραντη να περνεις! ειναι η καλυτερη!

07/10/2008, 10:00:08
quote:

Αγαπητέ elo, να φανταστω (με την πολυτιμη βοηθεια της περιγραφης της μαϊμουδίτσας) ότι το σουτζούκ λουκούμ είναι αυτο το μακρυνάρι που μοιάζει με λουκούμι;

Εγώ πάλι προτιμώ τις χαλβαδόπιτες Σύρου - αν και έχω εμπάθεια με το συγκεκριμένο νησί

αυτο ειναι το Σουτζουκ λουκουμ...

καποτε ξετρελενομουν αλλα τωρα προτιμω αλλα πιο ωραια..

απο χαλβας μου αρεσει ο κλασσικος (σιμιγδαλενιος) ο Μακεδονικος και φυσικα ο Φαρσαλων

07/10/2008, 11:08:30
Χαιρετώ την παρέα τι πάθατε με τις ηλικίες ?αγχώνεστε από τώρα ?εγώ είμαι 31 αλλα
Δεν αγχώνομαι κάθε ηλικία έχει την χάρη της .