ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/12/2008, 22:09:45
Ψηλός

quote:
Φίλε Βαγγέλη δεν κατέβηκα για τις γιορτές.

Γιατί αποκαλείς τον τρεχα.... «Βαγγέλη»;

Έτσι τον έλεγαν πρίν από καιρό.

Τώρα ονομάζεται Κώστας.

Γιατί δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις ρε ψηλέ; Γιατί;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

Edited by - γιαπετ on 30/12/2008 22:10:39

Edited by - γιαπετ on 30/12/2008 22:11:16

30/12/2008, 23:36:53
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Οκ ! Ας δουμε ενα θεμα σχετικο με την κουβεντα που ειχαμε πριν λιγες μερες για την προελευση των θεων . Απο την σελιδα των ΟΟΔΕϊτων (http://www.oodegr.com/neopaganismos/ellinikotita/xenoi1.htm)

Η ξένη προέλευση τών αρχαιοελληνικών "θεών" κατά τον Ηρόδοτο

Οι Νεοπαγανιστές μιλούν για "πάτριους θεούς", και κατηγορούν τον Θεό τών Χριστιανών ως "ξενόφερτο", παρά το ότι Εκείνος δήλωσε Θεός όλων τών ανθρώπων. Αντιθέτως όμως, οι δικοί τους "θεοί", είναι ξενόφερτοι από την Αίγυπτο, και ουδεμία σχέση έχουν με τους αρχαιότατους κατοίκους τού Ελληνικού χώρου. Αυτό δεν το λένε οι "ανθέλληνες" (κατ' αυτούς) Χριστιανοί, αλλά ο ίδιος ο πατέρας τής ιστορίας, ο αρχαίος Έλληνας Ηρόδοτος! Ο Έλληνας ιστοριογράφος Ηρόδοτος ο Αλικαρνασσεύς, γράφοντας τον 5ο αιώνα π.Χ., υποστηρίζει ότι η θρησκεία των Ελλήνων της εποχής του προήλθε απ' την Αίγυπτο. Ασφαλώς δεν είναι "σιωνιστής", αλλά Έλληνας ειδωλολάτρης. Αν και το έργο του περιέχει μερικές ανακρίβειες και αναλήθειες, αποκαλείται "ο πατέρας της ιστορίας" λόγω της αντικειμενικότητας και της συστηματικής έρευνάς του.

Το ψεμα εδω ειναι τεραστιο αφου ο Ηροδοτος πουθενα δεν λεει κατι τετοιο . Δινουν και 4 αναφορες του Ηροδοτου τις οποιες παρερμηνευουν αλλα και "ξεχνουν" να κανουν ακριβη μεταφραση , για να τους βγει το γλυκο . Επι παραδειγματι λενε στην ιστοσελιδα τους :
αρχ. κειμ. : - Σχεδόν δε και πάντων τα ουνόματα των θεών εξ Αιγύπτου ελήλυθε ες Ελλάδα
νεοελ. αποδ.:- Τα ονόματα όλων σχεδόν των θεών ήρθαν στην Ελλάδα από την Αίγυπτο ,συνεχιζουν ομως οι κατεχοντες τα διδακτορικα : [Ο Ηρόδοτος δεν εννοεί βέβαια ότι τα ίδια τα ονόματα των θεών του Ελληνικού πανθέου ήρθαν από την Αίγυπτο (γνωρίζει τη διαφορά στις ονομασίες τους, π.χ. Άμμων και Ζευς, Β 42), αλλά επειδή το όνομα αντιπροσωπεύει το σημαινόμενο, ότι οι ελληνικοί θεοί προσδιορίστηκαν και η λατρεία τους εγκαθιδρύθηκε και καθορίστηκε με βάση τους Αιγυπτιακούς].
Αλλο παραδειγμα : αρχ. κειμ. : - ουτοι δε εισι οι ποιήσαντες θεογονίην Έλλησι και τοίσι θεοίσι τας επωνυμίας δόντες και τιμάς τε και τέχνας διελόντες και είδεα αυτών σημηναντες
νεοελ. αποδ.:-ο Όμηρος και ο Ησίοδος, οι ποιητές που δημιούργησαν τη θεογονία και περιέγραψαν τους θεούς, αποδίδοντας σε αυτούς σωστά τους τίτλους, τις τιμές προς αυτούς και τις ασχολίες τους Στην περιπτωση αυτη ,"τας επωνυμίας δόντες" δεν μεταφραζετε οχι γιατι δεν ξερουν αλλα διοτι δεν βολευει . Τα κουτσαβακια αυτα ειναι απατεωνες και αλητηριοι κομπογιαννητες .
Εχω αδικο ;

Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, στήνεις μια δίκη χωρίς το δικηγόρο του κατηγορούμενου, χωρίς τον ίδιο τον κατηγορούμενο! Αυτό είναι φασιστική νοοτροπία και δε μου αρέσει! πιστεύω ότι δε σου ταιριάζει.
Ο καθένας λοιπόν είναι υπεύθυνος για αυτά που γράφει ο ίδιος και μεταφέρει και όχι τα πρόσωπα που συντάσσουν αυτά που αντιγράφει.

Ας δούμε λίγο τα κείμενα: Ιστορίαι, 2, 4: «Έλεγαν ότι οι Αιγύπτιοι πρώτοι κατονόμασαν 12 θεούς κι ότι οι Έλληνες πήραν απ’ αυτούς τα ονόματα. Επίσης ότι πρώτοι αυτοί χάρισαν στους θεούς βωμούς, αγάλματα και ναούς, κι ότι χάραξαν πάνω σε πέτρες διάφορες μορφές».

Ιστορίαι, 2, 50: «Όλα σχεδόν των θεών τα πρόσωπα έχουν έρθει στην Ελλάδα από την Αίγυπτο. Ρωτώντας ανακάλυψα πως έτσι έγινε, πως δηλαδή έχουν έρθει από άλλους λαούς. Μου φαίνεται μάλιστα πως οι περισσότεροι έχουν έρθει από την Αίγυπτο. Στη χώρα τους, την Αίγυπτο, υπήρξαν πάντοτε τα πρόσωπα των άλλων θεών, εκτός από τον Ποσειδώνα και τους Διοσκούρους, όπως έχω και προηγουμένως πει, την Ήρα, την Εστία, τη Θέμιδα τις Χάριτες και τις Νηρηίδες.

Λέω ό,τι λένε κι οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι. Τα πρόσωπα των θεών, που ισχυρίζονται πως δεν τα ξέρουν, νομίζω πως κατονομάστηκαν από τους Πελασγούς – εκτός από τον Ποσειδώνα. Τον θεό αυτόν οι Έλληνες τον έμαθαν από τους κατοίκους της Λιβύης. Κανένας λαός δεν λάτρευε απ’ την αρχή το πρόσωπο του Ποσειδώνα, παρά μόνον οι άνθρωποι απ΄ τη Λιβύη, που τιμούσαν πάντα αυτόν τον θεό. Οι Αιγύπτιοι λοιπόν δεν αφιερώνουν τελετές ούτε κάν στους ήρωες».

Που είναι η ένστασή σου? τι σε παραξενεύει και σε εξεγείρει?
Γράφεις...ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:Το ψεμα εδω ειναι τεραστιο αφου ο Ηροδοτος πουθενα δεν λεει κατι τετοιο.

"Που ακριβώς δε λέει κάτι τέτοιο?"

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ: "Αλλο παραδειγμα : αρχ. κειμ. :( - ουτοι δε εισι οι ποιήσαντες θεογονίην Έλλησι και τοίσι θεοίσι τας επωνυμίας δόντες και τιμάς τε και τέχνας διελόντες και είδεα αυτών σημηναντες.)
νεοελ. αποδ.: -ο Όμηρος και ο Ησίοδος, οι ποιητές που δημιούργησαν τη θεογονία και περιέγραψαν τους θεούς, αποδίδοντας σε αυτούς σωστά τους τίτλους, τις τιμές προς αυτούς και τις ασχολίες τους Στην περιπτωση αυτη ,"τας επωνυμίας δόντες" δεν μεταφραζετε οχι γιατι δεν ξερουν αλλα διοτι δεν βολευει . Τα κουτσαβακια αυτα ειναι απατεωνες και αλητηριοι κομπογιαννητες .
Εχω αδικο ;"

Εφόσον αλλοιώνεται το νόημα όχι! εφόσον το νόημα δεν αλλοιώνεται ναι!.............αλλοιώνεται εδώ το νόημα ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ? και αν ναι δώσε μας το δικό σου.......για σύγκριση.
Να σε ρωτήσω όμως γράφει το κείμενο ότι δημιούργησαν τη θεογονία και "περιέγραψαν τους θεούς".......πως θα τους περιέγραφαν χωρίς όνομα? Αυτό δεν περιέρχεται στην περιγραφή? ίσα ίσα που το "περιγραφή" πέρα από τον τίτλο ή όνομα περιέχει και τα "ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους"........δεν βρίσκω κανένα μεμπτό!........παρά μόνο την υπερβολή σου! είναι σα να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό! πολύ φασαρία για το τίποτα..........ηρέμησε λίγο........

Ιστορίαι, 2, 52: «Οι Πελασγοί πρωτύτερα έκαναν πάντοτε θυσίες και προσφορές στους θεούς, καθώς άκουσα στη Δωδώνη, χωρίς να λένε το όνομα ή την επωνυμία κανενός θεϊκού προσώπου, γιατί δεν είχαν ακούσε τίποτα σχετικό ώς τότε.
Τους έδωσαν την προσωνυμία «θεοί» από αυτό το πράγμα, επειδή δηλαδή «έθεσαν» – έβαλαν, όπως λέμε – τάξη παντού και χάρισαν στους ανθρώπους τα πάντα. Όταν όμως πέρασε πολύς καιρός έμαθαν των άλλων θεών τα ονόματα πούφτασαν από την Αίγυπτο. Το όνομα του Διόνυσου το πληροφορήθηκαν πολύ αργότερα. Μετά από καιρό ζήτησαν χρησμό στο μαντείο της Δωδώνης σχετικά με τα ονόματα.
Γι’ αυτό το μαντείο τούτο θεωρείται το πιο αρχαίο από τα ελληνικά μαντεία. Εκείνον τον καιρό ήταν το μοναδικό, που υπήρχε. Απ’ την αρχή λοιπόν αυτή πρόσφεραν θυσίες, χρησιμοποιώντας τα ονόματα των θεών.Όταν λοιπόν ζήτησαν χρησμό οι Πελασγοί στη Δωδώνη, αν πρέπει να παραλάβουν τα ονόματα των θεών, πούχαν έρθει από τους ξένους, το μαντείο απάντησε να τα παραλάβουν και να τα χρησιμοποιούν.
Κατόπιν, απ’ τους Πελασγούς τα πήραν οι υπόλοιποι Έλληνες» .

....... <<Ιστορίαι, 2, 58>>: «Πανηγύρια και λιτανείες και θρησκευτικές συγκεντρώσεις πρώτοι απ’ όλους τους ανθρώπους έκαναν οι Αιγύπτιοι. Απ’ αυτούς τόμαθαν κι οι Έλληνες.Απόδειξη στα λόγια μου είναι τούτο το πράγμα: οι γιορτές τους φαίνεται ότι γίνονται από πολύν καιρό, ενώ των Ελλήνων καθιερώθηκαν τελευταία».

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ: Δεν φαινεται το κειμενο ; Αν δεν φαινεται πατα εδω να το δεις .

Το κείμενο γράφει διάφορες απόψεις από αυτές αυτό που τεκμαίρεται, είναι ότι καταδικάστηκε επειδή ήταν άθεος επειδή δε σεβόταν τα θεία οπότε........ Τώρα το ότι άλλοι λένε έτσι και άλλοι γιουβέτσι.........

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Και τι σημαινει αυτο ; Προφανως θα ειναι δωρεα ή προσφορα ...

Σημαίνει ότι ο εκδοτικός οίκος δεν είναι κάτι τυχαίο......"Δωρεά΄-προσφορά" έκανε σήμερα και ο ΟΠΑΠ! στο νοσοκομείο παίδων το πρώτο αντικαρκινικό μηχάνημα παίδων στην Ελλάδα που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάπτει ή βλάπτωντας στο ελάχιστο τους υγιείς ιστούς..................να το δώσουν πίσω?.....με τη λογική σου θα πρέπει να είναι χαλασμένο.....
Οι συγκεκριμένες εκδόσεις κοσμούν σχεδόν όλες τις βιβλιοθήκες......μια δοκιμή θα σε πείσει.......πραγματεύονται δε, αρχαίους φιλοσόφους και συγγραφείς.

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙΣ:
Δηλαδη αυτο το θεωρεις κειμενο ; Με λιγα λογια ευρωπαιε στηριζεις την γνωμη σου στα σχολια του Ραπτη ; Οχι στην προσωπικη κριση η οποια προηλθε μεσα απο μελετη ; ... ευγε ! Ημουν βεβαιος !

Να σου δώσω το τηλέφωνό που με παρέσυρε στον κακό το δρόμο?.....να τον μαλώσεις?..........για να σου πω κι εγώ μετά εύγε?

quote:
macedon:
Θα μπορούσα, στο ίδιο πνεύμα να σου πω ότι είσαι ηλίθιος, όπως και οι ομογάλακτοί σου, αλλά δεν το λέω

Eδώ μας έχεις πει γιδοβοσκούς, τσαρλαντάνους, τουρκόψυχους (ασχέτως εάν αντιθέτως με σένα λέμε ότι η Κων/λη ήταν και είναι Ελληνική, έστω στις καρδιές μας), και διάφορα άλλα......τώρα θα κάνουμε θέμα το "ηλιθιοι"?

quote:
ΑΔΙΑΒΣΤΟΣ:
Ο κ. Ραπτης επομενως δεν κρινεται απο την μεταφραση του (διοτι δεν εχω δειγμα του) αλλα απο την αυθαιρεσια α) να "βαπτισει" ενα ψηφισμα ως νομο και β) οτι αυτο εγινε εναντια "σ΄οσους υπεσκαπταν την αρχαια θρησκεια" , αφου γνωριζουμε οτι το ψηφισμα αυτο ηταν "φωτογραφικο - στοχευμενο" , ουδεποτε κατηγορηθηκε καποιος βαση αυτου του ψηφισματος .

Και οι δεκάδες άλλοι που καταδικάστηκαν για ασέβεια? πως έτσι στον αέρα? χωρίς νόμο? εσένα θα σε πείραζε εάν σε καταδίκαζαν με ψήφισμα? ενώ με νόμο θα έκανες χαρούλες?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 30/12/2008 23:39:22

31/12/2008, 13:25:15
quote:

quote:
Ψηλός
Είσαι ένας απλός, κοινός συκοφάντης όπως και οι ομογάλακτοί σου.

macedon
Θα μπορούσα, στο ίδιο πνεύμα να σου πω ότι είσαι ηλίθιος, όπως και οι ομογάλακτοί σου, αλλά δεν το λέω.

Μη το λες, μη το λες.
Η ηλιθιότητα είναι δικό σου χαρακτηριστικό και, ομολογώ, πως κάνεις τα πάντα για να το επιβεβαιώνεις συνεχώς εδώ μέσα. Αλλά, και εγώ θα αποφύγω να το πω.

Για τα άλλα που λες, να σου θυμίσω πως δεν αναφέρεσαι σε παιδάκια ή στους ομόσταβλούς σου.

Σου εύχομαι να έχεις μια καλή χρονιά.

31/12/2008, 13:56:38
quote:
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, στήνεις μια δίκη χωρίς το δικηγόρο του κατηγορούμενου, χωρίς τον ίδιο τον κατηγορούμενο! Αυτό είναι φασιστική νοοτροπία και δε μου αρέσει! πιστεύω ότι δε σου ταιριάζει.
Δεν βρισκομαστε σε δικαστηριο , διαλογο κανουμε ασκωντας κριτικη ... το ιδιο ακριβως κανεις και εσυ .
quote:
Ο καθένας λοιπόν είναι υπεύθυνος για αυτά που γράφει ο ίδιος και μεταφέρει και όχι τα πρόσωπα που συντάσσουν αυτά που αντιγράφει.
Εχω καταλογισει και σε σενα το μεριδιο ευθυνης που σου αναλογει . Απειρες φορες σου εχω πει να μην μας παρουσιαζεις γνωμες και κριτικες αλλων , να μην τις ενστερνιζεσαι ακριτα . Σ΄αυτους που συντασσουν ψευδη αξιζει οξεια κριτικη .
quote:
Ας δούμε λίγο τα κείμενα: Ιστορίαι, 2, 4: «Έλεγαν ότι οι Αιγύπτιοι πρώτοι κατονόμασαν 12 θεούς κι ότι οι Έλληνες πήραν απ’ αυτούς τα ονόματα. Επίσης ότι πρώτοι αυτοί χάρισαν στους θεούς βωμούς, αγάλματα και ναούς, κι ότι χάραξαν πάνω σε πέτρες διάφορες μορφές».
Εδω μιλα για ονοματα θεων οχι για καταγωγη θεων .
quote:
Ιστορίαι, 2, 50: «Όλα σχεδόν των θεών τα πρόσωπα έχουν έρθει στην Ελλάδα από την Αίγυπτο. Ρωτώντας ανακάλυψα πως έτσι έγινε, πως δηλαδή έχουν έρθει από άλλους λαούς. Μου φαίνεται μάλιστα πως οι περισσότεροι έχουν έρθει από την Αίγυπτο. Στη χώρα τους, την Αίγυπτο, υπήρξαν πάντοτε τα πρόσωπα των άλλων θεών, εκτός από τον Ποσειδώνα και τους Διοσκούρους, όπως έχω και προηγουμένως πει, την Ήρα, την Εστία, τη Θέμιδα τις Χάριτες και τις Νηρηίδες. Λέω ό,τι λένε κι οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι. Τα πρόσωπα των θεών, που ισχυρίζονται πως δεν τα ξέρουν, νομίζω πως κατονομάστηκαν από τους Πελασγούς – εκτός από τον Ποσειδώνα. Τον θεό αυτόν οι Έλληνες τον έμαθαν από τους κατοίκους της Λιβύης. Κανένας λαός δεν λάτρευε απ’ την αρχή το πρόσωπο του Ποσειδώνα, παρά μόνον οι άνθρωποι απ΄ τη Λιβύη, που τιμούσαν πάντα αυτόν τον θεό. Οι Αιγύπτιοι λοιπόν δεν αφιερώνουν τελετές ούτε κάν στους ήρωες».

Εδω κανεις λαθος μεταφραση ... το κειμενο μιλα για ονοματα θεων οχι για προσωπα ή καταγωγη θεων ...

quote:
Που είναι η ένστασή σου? τι σε παραξενεύει και σε εξεγείρει?
Γράφεις...ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:Το ψεμα εδω ειναι τεραστιο αφου ο Ηροδοτος πουθενα δεν λεει κατι τετοιο.

"Που ακριβώς δε λέει κάτι τέτοιο?"

Πουθενα δεν λεει για καταγωγη θεων ... λεει για τα ονοματα των θεων .
quote:
Εφόσον αλλοιώνεται το νόημα όχι! εφόσον το νόημα δεν αλλοιώνεται ναι!.............αλλοιώνεται εδώ το νόημα ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ? και αν ναι δώσε μας το δικό σου.......για σύγκριση.

Μα καλα δεν καταλαβαινεις την διαφορα ; Το ιδιο ειναι να λεμε οι θεοι των Ελληνων καταγονται απο την Αιγυπτο και το ιδιο ειναι να λεμε οτι αυτο που πηραμε απο τους Αιγυπτιους ειναι τα ονοματα των θεων ;
quote:
Να σε ρωτήσω όμως γράφει το κείμενο ότι δημιούργησαν τη θεογονία και "περιέγραψαν τους θεούς".......πως θα τους περιέγραφαν χωρίς όνομα? Αυτό δεν περιέρχεται στην περιγραφή? ίσα ίσα που το "περιγραφή" πέρα από τον τίτλο ή όνομα περιέχει και τα "ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους"........δεν βρίσκω κανένα μεμπτό!........παρά μόνο την υπερβολή σου! είναι σα να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό! πολύ φασαρία για το τίποτα..........ηρέμησε λίγο........

Δεν θα αδειασω το δικο μου κεφαλι να γεμισω το δικο σου ... διαβασε την θεογονια του Ησιοδου και αν εχεις αποριες ισως μπορεσω να σε βοηθησω . Αν δεν εχεις ιδεα για το τι πραγματευεται η θεογονια δεν μπορουμε να συζητησουμε , το καταλαβαινεις αυτο πιστευω . Ενημερωτικα να σου πω οτι στην θεογονια του Ησιοδου γινεται λογος για την καταγωγη και την γεννηση των θεων και οχι μονο . Ειναι ενα ευχαριστο στη αναγνωση βιβλιο μεσα στο οποιο διακρινεται η προσπαθεια του Ησιοδου να θεωρησει φιλοσοφικα και να ερμηνευσει ή να κατανοησει τις αιωνιες αρχες του συμπαντος . Πιστευει πως καποιες θεοτητες ειναι προσωποιημενες και εκπροσωπουν φιλοσοφικες εννοιες καθως επισης και αντιληψεις που ειχαν εκπορευθει απο ανθρωπους με καλλιεργημενο πνευμα . Δεν θα επεκταθω περισσοτερο , σου συνιστω να διαβασεις .
quote:
Ιστορίαι, 2, 52:
Και εδω μιλα για ονοματα θεων , οχι για καταγωγη θεων .
quote:
<<Ιστορίαι, 2, 58>>: «Πανηγύρια και λιτανείες και θρησκευτικές συγκεντρώσεις πρώτοι απ’ όλους τους ανθρώπους έκαναν οι Αιγύπτιοι. Απ’ αυτούς τόμαθαν κι οι Έλληνες.Απόδειξη στα λόγια μου είναι τούτο το πράγμα: οι γιορτές τους φαίνεται ότι γίνονται από πολύν καιρό, ενώ των Ελλήνων καθιερώθηκαν τελευταία».

Αυτο το κειμενο δεν μου λεει τιποτα , εκτος αυτου τον Ηροδοτο τον διαψευδει ο Ορφεας (το εχουμε συζητησει παλαιοτερα) ο οποιος λεει οτι πηγε εκει και τους διδαξε .
quote:
Το κείμενο γράφει διάφορες απόψεις από αυτές αυτό που τεκμαίρεται, είναι ότι καταδικάστηκε επειδή ήταν άθεος επειδή δε σεβόταν τα θεία οπότε........ Τώρα το ότι άλλοι λένε έτσι και άλλοι γιουβέτσι.........
Μαλλον δεν καταλαβες τιποτα ...Προσεξε στο τελος τι λεει για το αγαλμα ...
quote:
Σημαίνει ότι ο εκδοτικός οίκος δεν είναι κάτι τυχαίο......"
Ολοι κρινονται ... εκδοτικο οικο εχει και ο Λιακο ...
quote:
"Δωρεά΄-προσφορά" έκανε σήμερα και ο ΟΠΑΠ! στο νοσοκομείο παίδων το πρώτο αντικαρκινικό μηχάνημα παίδων στην Ελλάδα που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάπτει ή βλάπτωντας στο ελάχιστο τους υγιείς ιστούς..................να το δώσουν πίσω?.....με τη λογική σου θα πρέπει να είναι χαλασμένο.....

Ασχετο ... αυτη ειναι η δικη σου λογικη ... αν τους χαριζε οπλα θα επρεπε να τα χρησιμοποιησουν ;
quote:
Οι συγκεκριμένες εκδόσεις κοσμούν σχεδόν όλες τις βιβλιοθήκες......μια δοκιμή θα σε πείσει.......πραγματεύονται δε, αρχαίους φιλοσόφους και συγγραφείς
Εχω την δικη μου βιβλιοθηκη φιλτατε ...
quote:
Να σου δώσω το τηλέφωνό που με παρέσυρε στον κακό το δρόμο?.....να τον μαλώσεις?..........για να σου πω κι εγώ μετά εύγε?

Χαμενος στα σκοταδια εισαι ετσι κι αλλιως ... διαβαζε οτι θελεις ...
quote:
Και οι δεκάδες άλλοι που καταδικάστηκαν για ασέβεια?
Για ασεβεια ! Ασεβεια δεν σημαινει θρησκευτικος περιορισμος .
quote:
πως έτσι στον αέρα? χωρίς νόμο?
Με νομους , γραπτους και αγραφους , παρε κανενα βιβλιο απο τις εκδοσεις ... Ζητρος .
quote:
εσένα θα σε πείραζε εάν σε καταδίκαζαν με ψήφισμα? ενώ με νόμο θα έκανες χαρούλες?
Συμφωνα με το συνταγμα και τους νομους του κρατους δεν υπαρχει εγκλημα ή παρανομη πραξη αν δεν υπαρχει καποιος αναλογος νομος να απαγορευει αυτην την πραξη . Αυτος ειναι ο λογος υπαρξης νομων . Αν λοιπον παρανομησω θα τιμωρηθω συμφωνα με τους νομους και τα ψηφισματα του κρατους . Αν αρχισω και βριζω θεους και δαιμονες θα τιμωρηθω με τις ποινες που οριζουν οι νομοι ... αν υπαρχουν . Αν δεν υπαρχουν βαση ποιου νομου θα τιμωρηθω και με ποια ποινη ; Υπηρχαν επομενως νομοι περι ασεβειας προς τους θεους στην αρχαια Ελλαδα και βαση αυτων τιμωρουνταν οι ασεβεις ... ψαξτο λιγο και μην αναπαραγεις τις ανοησιες των απολογητων ... δεν ειναι δυσκολο .

==========================================================

quote:
Σου προκαλούν αλλεργία και οι αφορισμοί της θρησκείας σου, για τους Έλληνες;;;
Γι΄αυτο τον ρωτησα αν ειναι σιγουρος ! Προφανως δεν ειναι ... σιγουρος

Καλη χρονια σ΄ολους .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

31/12/2008, 18:48:13
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και αξιοπρέπεια.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

31/12/2008, 21:02:11
quote:
Αν προσεχες τον διαλογο απο την αρχη θα εβλεπες οτι εγω εβαλα το αρχαιο κειμενο και κατα συνεπεια δεν αμφισβητω το αρχαιο κειμενο . Τωρα ... οι αποδοσεις εις την νεοελληνικη ποικιλουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο ... παρε δυο διαφορετικες εκδοσεις , ακομα και του ιδιου εκδοτικου οικου και θα το διαπιστωσεις . Μολις μια απαντηση μου πισω θα δεις οτι αυτο που λεω ισχυει .
Τον μεταφραστικο λαθος το κατανοω και ειναι θεμιτο ως εναν βαθμο , τα αυθαιρετα ή τα παραπλανητικα συμπερασματα ειναι αυτα που με εξοργιζουν . Ο κ. Ραπτης επομενως δεν κρινεται απο την μεταφραση του (διοτι δεν εχω δειγμα του) αλλα απο την αυθαιρεσια α) να "βαπτισει" ενα ψηφισμα ως νομο και β) οτι αυτο εγινε εναντια "σ΄οσους υπεσκαπταν την αρχαια θρησκεια" , αφου γνωριζουμε οτι το ψηφισμα αυτο ηταν "φωτογραφικο - στοχευμενο" , ουδεποτε κατηγορηθηκε καποιος βαση αυτου του ψηφισματος . ...
Πως λένε, "η σκέψη μετράει";
Ψήφισμα, νόμος. Οι νόμοι τι είναι, αν όχι ψηφίσματα (στις "δημοκρατίες"); Νομίζω πως τραβιέται από τα μαλλιά η υπόθεση.
Κι αν δεν ξέρουμε αν διώχθηκε κανένας με βάση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διώχθηκε, ή ότι όσοι τον ψήφισαν δεν είχαν την πρόθεση να διώξουν - αλλιώς γιατί να το έκαναν;
31/12/2008, 22:03:13
quote:
panpam:
Οι νόμοι τι είναι, αν όχι ψηφίσματα (στις "δημοκρατίες");

Έλα ντε!!

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αν λοιπον παρανομησω θα τιμωρηθω συμφωνα με τους νομους και τα ψηφισματα του κρατους . Αν αρχισω και βριζω θεους και δαιμονες θα τιμωρηθω με τις ποινες που οριζουν οι νομοι ... αν υπαρχουν . Αν δεν υπαρχουν βαση ποιου νομου θα τιμωρηθω και με ποια ποινη ; Υπηρχαν επομενως νομοι περι ασεβειας προς τους θεους στην αρχαια Ελλαδα και βαση αυτων τιμωρουνταν οι ασεβεις ... ψαξτο λιγο και μην αναπαραγεις τις ανοησιες των απολογητων ... δεν ειναι δυσκολο .

O Σωκράτης βάση νόμου ή βάση ψηφίσματος προσήχθη σε δίκη?

"Χ Ρ Ο Ν Ι Α
Π Ο Λ Λ Α!
Γ Ε Μ Α Τ Α
Υ Γ Ε Ι Α
Γ Ι Α
Ο Λ Ο Υ Σ
Τ Ο Υ Σ
Κ Α Λ Ο Υ Σ
Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ Σ"

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 31/12/2008 22:15:26

01/01/2009, 10:45:11
quote:
Κι αν δεν ξέρουμε αν διώχθηκε κανένας με βάση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διώχθηκε, ή ότι όσοι τον ψήφισαν δεν είχαν την πρόθεση να διώξουν - αλλιώς γιατί να το έκαναν;

Μα καλα , προσεχει κανεις σας αυτα που γραφει ο συνομιλητης του
quote:
panpam:
Οι νόμοι τι είναι, αν όχι ψηφίσματα (στις "δημοκρατίες");

Ευρωπαιος:
Έλα ντε!!

Πως λεμε ... καμια σχεση ...
quote:
O Σωκράτης βάση νόμου ή βάση ψηφίσματος προσήχθη σε δίκη?

Εχει χιλιοειπωθει ... Ποσες φορες πρεπει να ακουσεις (δεις) κατι για να το μαθεις ;

Θεωρω οτι το θεμα αυτο εχει καλυφθει ... αν προκυψει κατι αξιο λογου τοτε βλεπουμε .

Μπηκε λοιπον το 2009 , ας ελπισουμε οι προσδοκιες ολων μας να πραγματοποιηθουν στην νεα χρονια ... ευχομαι και παλι υγεια και ευτυχια σ΄ολο τον κοσμο .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

01/01/2009, 12:14:44
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Εχει χιλιοειπωθει ... Ποσες φορες πρεπει να ακουσεις (δεις) κατι για να το μαθεις ;

Θεωρω οτι το θεμα αυτο εχει καλυφθει ... αν προκυψει κατι αξιο λογου τοτε βλεπουμε .

Mα η δίκη του Σωκράτη είναι η απόδειξη του νόμου περί της ασεβείας! και για τους αρχαίους Έλληνες ασέβεια ήταν ακόμη και η υποψία για μή αποδοχή των θεών τους.
Τρανή απόδειξη ο Σωκράτης! δεν έβρισε τους Θεούς! δεν έσπασε αγάλματα! δε χτύπησε κανέναν ιερέα!.........και όμως επειδή μιλούσε για την εσωτερική φωνή μέσα τους........αυτό χαρακτηρίστήκε "ασέβεια" και σύρθηκε στα δικαστήρια σαν κοινός εγκληματίας!.......και δολοφονήθηκε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ!.....

Εάν αυτό για εσένα δε λέει τίποτα........όντως δε χρειάζεται να σταθούμε.......

Καλημέρα σου! και οι ευχές σου να πιάσουν τόπο, χρόνια πολλά!

Edited by - europaios2 on 01/01/2009 12:15:56

01/01/2009, 13:15:55
ευρωπαίοι

quote:

"Χ Ρ Ο Ν Ι Α
Π Ο Λ Λ Α!
Γ Ε Μ Α Τ Α
Υ Γ Ε Ι Α
Γ Ι Α
Ο Λ Ο Υ Σ
Τ Ο Υ Σ
Κ Α Λ Ο Υ Σ
Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ Σ"

Όλοι οι καλοί άνθρωποι σας ευχαριστούμε και σας ανταποδίδουμε τις ευχές...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ