ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Avallon60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ChastityΜέλος
17/06/2006, 20:08:08
Παιδιά ο συνειρμός είναι παλιός και γνωστός:

Η άγνοια προκαλεί φόβο

Ο φόβος προκαλεί πανικό

Ο πανικός δημιουργεί λάθος συμπεράσματα

Τα λάθος συμπεράσματα δίνουν λάθος εικόνα

Νομίζω πως γνώμη δικαιούται να έχει μόνον όποιος έχει γνώση. Και γνώση σημαίνει έχω έρθει σε επαφή με το αντικείμενο. Το να χλευάζονται οι όποιοι Τέκτονες από τους "απ' έξω" και να ακούγονται γελοιότητες του τύπου "εσείς που είστε χαμηλόβαθμοι δεν ξέρετε τι σας γίνεται" κλπ, μου φέρνουν αναγούλα

Lux e tenebris
ΧΙΡΑΜΝέο Μέλος
17/06/2006, 22:17:27
Καλησπέρα σε όλους είμαι λίγο στενοχωρημένος που γράφω απόψε κι αυτό διότι είδα κάποια μηνύματα "πικρίας" από τέκτονες αναφορικά με την "ποιότητα" αδελφών μέσα σε στοές.
1. Αδελφοί, οι αναντικατάστατοι βρίσκονται στα νεκροταφεία. Κάθε εποχή έχει τους προβληματισμούς της που μπορεί να τους εκφράσει, καθένας που θέλει να εισαχθεί στον τεκτονισμό ανεξάρτητα πνευματικού επιπέδου, αρκεί να είναι δεκτικός στις τεκτονικές αλήθειες, τις ανθρώπινες αλήθειες, μπορεί να το κάνει. Ο τεκτονισμός έχει τη δύναμη να ματαμορφώσει και να βγάλει από τον κάθε άνθρωπο τον καλύτερο εαυτό του. Στον τεκτονισμό εισήλθαν άνθρωποι από τα ανώτατα στρώματα της κοινωνίας, επιστήμονες, όπως ο Γαλάνης που το 19ο αιώνα θεμελίωσε το θεσμικό ρόλο του τεκτονισμού στην ελληνική κοινωνία, αλλά και άνθρωποι μέχρι τότε αγράμματοι, όπως η θρυλική μορφή του Σπύρου Νάγου, η οποία κάποιο καιρό με απασχολεί ερευνητικά. Ο άνθρωπος αυτός, αν ποτέ "κοιμήθηκε" με την κλασική σημασία του όρου, μπήκε στον τεκτονισμό αγράμματος και έμαθε γράμματα για να μας παραδώσει σημαντικά από σχολιαστικής άποψης υπομνήματα στον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα. Άραγε θα θεωρήσουμε ότι ο Νάγος, που μέχρι τότε είχε αλλάξει τριάντα δουλειές, ότι εισήλθε στον τεκτονισμό για προσωπικό όφελος, για να γίνει κάποιος ; Και ο Σολωμός όταν μυήθηκε τι ήταν ; Ο Λένιν ; O Λένιν μυήθηκε το 1904 όταν κυνηγιόταν από το τσαρικό καθεστώς και ήταν ένα είδος διεθνούς καταζητούμενου της εποχής.
2.Είναι πέρα για πέρα παραπλανητικό φίλε templier κατά τη γνώμη μου, και βαθιά ελιτίστικο, το επιχείρημα ότι κάποτε γίνονταν οι σημαντικοί τέκτονες και τώρα γίνεται κάποιος τέκτονας για να γίνει σημαντικός. Αναδύει ένα άρωμα νοσταλγίας, αλλά ως προς ποιο αντικείμενο αναφοράς και ως προς ποια προοπτική ; Ακολουθούν κάποιοι μήπως τον τεκτονισμό για προσωπικό όφελος ; Και εμείς ποιοι είμαστε αδελφοί για να ξέρουμε τι γίνεται στα τρίσβαθα της ψυχής του καθένα ;
3. Φίλε PaNos. Τα φαινόμενα φίλε δεν τοποθετούνται απέναντί μας θετικά ή αρνητικά. Ούτε η ενέργεια. Πρόσεξέ το αυτό. Εμείς τοποθετούμαστε, θετικά ή αρνητικά, απέναντι σ'αυτά. Η ενέργεια είναι ενέργεια, δε διακρίνεται σε θετική ή αρνητική. Εσύ τοποθετείσαι απέναντι στην ενέργεια, όπως και απέναντι σε κάθε φαινόμενο.

Αλαφροίσκιωτε καλέ για πες τίδες απόψε ;
Nύχτα γιομάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια.

masons of larissaΝέο Μέλος
18/06/2006, 09:07:16
Φίλε αγνοών
quote:
masons of larissa,
γράφουμε κι από την ίδια πόλη

ειλικρινά χαίρομαι για αυτό.
αναφέρεσαι στα «κουστούμια» έχοντας στον νου σου καποιες φωτωγραφίες που έχεις δει;
Σου λέω μονό ότι ο ενδυματολογικός κώδικας σε μια συμβολική στοά δεν αλαζει σε τίποτα από τον ενδυματολογικό κώδικα που χρησιμοποιείται σε μια οποιοδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση. Δηλαδή κουστούμι και γραβάτα.
Τα υπόλοιπα τα οποία προφανώς έχεις κατά νου είναι σύμβολα της θέσης και του βαθμού του τέκτονα και θα τα δεις μονό μέσα στην στοά.
Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι ο συμβολισμός ή η ιεράρχηση τους ή η ονομασία τους δεν είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρει κάποιον αμύητο και δεν θα αναφερθώ.
Πόσο ενδιαφέρει τον μέσω πολίτη που δεν σχέση με το ναυτικό πχ τι σημαίνουν τα 3 χρυσά σιρίτια στα μανίκια του αξιωματικού που συναντά στο λιμάνι…;
quote:
Για το πότε γίνονται οι διάφορες συνεδρίες και τι γίνεται εκεί μέσα,
νομίζω πως μόνο εσύ μπορείς να μας το πεις.

Οι συνεδρίες γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε αυτές οι αδελφοί ασχολούνται με τα θέματα που αφορούν την στοά τους, με φιλοσοφικό και με φιλανθρωπικό έργο.
Βλέπεις φίλε αγνοών το θέμα είναι να κανείς τις σωστές ερωτήσεις και τότε θα πάρεις τις σωστές απαντήσεις

Φιλε CALAMUS SCRIPTORIUS και templier την προβληματική στο θέμα το οποίο αναφέρεστε και τον συλλογισμό σας δεν το καταλαβαίνω. Ποιος είναι αυτός που θα κλείσει την πόρτα τις στοάς σε κάποιον που θέλει να μυηθεί, σε κάποιον που ζητά φως.
Ποιος και με ποια κριτήρια θα κρίνει ότι κάποιος δεν είναι το επιπέδου του ως συνομιλητής ή ότι δεν μπορεί να προσφέρει γενικότερα..
Το επίπεδο κάποιου ατόμου δεν είναι κάτι που το ορίζει μόνος του είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται το ίδιο το άτομο ζώντας σε κοινωνίες. Όταν το αντιληφθεί η θέση του σε αυτές είναι πλέον συνεχώς βελτιουμένη.
Όταν λοιπόν κάποιος φτάσει στο σημείο να χτυπήσει την πόρτας μια στοάς είναι ήδη αρκετά ώριμος για να προσφέρει και πρέπει να του δοθεί αυτή η ευκαιρία.
Στον δρόμο θα ξανακριθεί πολλές φορές και πολλές φορές θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει τον δρόμο του
Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο σύστημα επιλογής είναι ότι καλύτερο μπορούμε να έχουμε και σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλύτερο από το φέρω δυο φίλους και τρεις συγγενείς μου και να τους επιβάλω στην στοά επειδή κανείς για λόγους ευγένειας δεν θα μπορεί να μου που όχι.
Αν θέλουμε ο τεκτονισμός να παραμείνει φορέας σκέψης, ανανέωσης, προόδου και Ιδεών, και οι τέκτονες να παραμείνουν πρωτοπόροι όπως ήταν πάντα και παντού, θα πρέπει να είμαστε ανοικτοί σε νέους και ενδεχομένως αδημιούργητους ανθρώπους με την προβληματική που αυτοί κουβαλούν και με την επαφή που αυτοί έχουν με την κοινωνία.
Αυτός ο θησαυρός δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί.
Και θα χαθεί αν αναζητούμε και δεχόμαστε μόνο σπουδαία και «φτασμένα» άτομα..
Σε τελευταία ανάλυση συμφωνώ με το ΧΙΡΑΜ. Οι αναντικατάστατοι είναι στα νεκροταφεία…
.: εκ λαρισης

αγνοώνΜέλος
18/06/2006, 10:54:28
ΟΚ masons of larisa,συμπολίτη μου !
Πάντως το ότι ασχολούνται με φιλανθρωπικό και φιλοσοφικό έργο,ακούγεται πολύ γενικό.
Με κάθε ειλικρίνεια όμως,δεν ενδιαφέρομαι να μάθω τι συμβαίνει εκεί μέσα,διότι δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθώ σε κάτι τέτοιο.
Όσο για το dress code,ναι,από φωτογραφίες είναι ότι έχω υπ'όψιν μου.
Πως αλλιώς θα μπορούσα να έχω περίπου μια ιδέα σχετικά με όλα αυτά ?
Iris_hdΝέο Μέλος
18/06/2006, 20:14:49
Καλησπέρα σε όλους!

Διαβάζω από καιρό το θέμα, αλλά δεν είχα κάτι να προσθέσω μέχρι τώρα. Άλλωστε οι ΧΙΡΑΜ και ο masons of larissa με καλύπτουν απόλυτα. Η ίδια δεν είμαι μασόνος, είναι όμως οι γονείς μου και ο παππούς μου και όταν ήμουν μικρή πολύ συχνά ήμουν μέσα στις στοές.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση σε κάποια μηνύματα είναι το εξής: Μίλησαν κάποιοι για θετικές, αλλά κυρίως αρνητικές τους εμπειρίες με μασόνους. Από όσο γνωρίζω όμως, δεν αποκαλύπτει ένας τέκτον τόσο απλά την ιδιότητά του αυτή. Αν κάηκε λοιπόν κάποιος από φίλο του, τότε αυτό δεν θα έπρεπε να το αποδίδει σε κάποια ιδιότητα του άλλου...... Αν πάλι μιλάμε για απλό γνωστό, τότε εγώ θα σκεφτόμουν 2 φορές, ότι κάτι δεν πάει καλά με το άτομο αυτό, όταν με τόση ευκολία αποκαλύπτει στον καθένα κάτι τόσο προσωπικό και δυστυχώς κατακριτέο στην ελληνική κοινωνία...

«Όταν αισθανθείς τον άνεμο της αλλαγής, μην χτίσεις ανεμοφράχτες, αλλά ανεμόμυλους!»

ChastityΜέλος
18/06/2006, 20:44:29
Φίλη Iris_hd εκπλήσσομαι απ' αυτό που έγραψες. Εξ όσων γνωρίζω, η είσοδος σε στοά επιτρέπεται μόνον σε τέκτονες. Αν ήταν έτσι όπως τα λες, οι στοές θα μετατρέπονταν σε παιδικές χαρές

Lux e tenebris
Iris_hdΝέο Μέλος
18/06/2006, 21:42:15
quote:

Φίλη Iris_hd εκπλήσσομαι απ' αυτό που έγραψες. Εξ όσων γνωρίζω, η είσοδος σε στοά επιτρέπεται μόνον σε τέκτονες. Αν ήταν έτσι όπως τα λες, οι στοές θα μετατρέπονταν σε παιδικές χαρές

Υπάρχουν περιπτώσεις, που κάποιος μπορεί να μπει μέσα σε μία στοά, σε κάποιες γιορτές πχ..

«Όταν αισθανθείς τον άνεμο της αλλαγής, μην χτίσεις ανεμοφράχτες, αλλά ανεμόμυλους!»

ChastityΜέλος
18/06/2006, 22:44:49
Σωστό, αλλά αυτό ισχύει και για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση (οικογενειακή κλπ.) με τον Τεκτονισμό (ανοιχτές συνεδριάσεις κλπ). Το να μπορείς να μπεις σε στοά υπό τέτοιες συνθήκες δε συμβαίνει επειδή εσύ έχεις τέκτονες στην οικεγένειά σου, αλλά γιατί είναι μια ειδική περίπτωση για όλους τους μη τέκτονες.

Lux e tenebris
18/06/2006, 23:26:12
quote:
Το να μπορείς να μπεις σε στοά υπό τέτοιες συνθήκες δε συμβαίνει επειδή εσύ έχεις τέκτονες στην οικεγένειά σου, αλλά γιατί είναι μια ειδική περίπτωση για όλους τους μη τέκτονες.

Πολύ σωστά!!
Μάλλον όμως η νέα μας φίλη έψαχνε έναν τρόπο για να μας πει ότι η οικογένειά της είναι Τέκτονες και βρήκε αυτόν...
Καλώς ήλθες Iris_hd στη συζήτηση

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Odysseus_nemoΜέλος
18/06/2006, 23:39:22
quote:
Όπως επίσης αναρωτιέμαι το γιατί πέραν της Λευκίππη κανείς δεν αναφέρεται στον φιλανθρωπικό έργο του τεκτονισμού.

Το έργο αυτό είναι άγνωστο!! Άλλωστε δεν τραβάει αυτό που σε αθωώνει, αλλά εκείνο που σε ενοχοποιεί.

Συνηθίζουμε να λέμε πως κουβαλάμε τον προσωπικό μας Σταυρό, όμως αποδεικνύεται πως κουβαλάμε το προσωπικό μας φτυάρι!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

11/06/2008, 16:54:23
quote:
γιαπετ
quote:
Αν μου πεις-πείτε πρώτα εσείς, αφού εσείς πιπιλίζετε την καραμέλα του Αγίου Κωνσταντίνου κάθε τρεις και λίγο, τι προσπαθείτε να κερδίσετε, θα σου πω και εγώ στη συνέχεια.

Όχι μόνο τον Κωνσταντίνο, αλλά και τα άλλα μπουμπούκια, "αγίους" και "μεγάλους" (Θεοδόσιο, Ιουστινιανό κ.α.) της θρησκείας σου.

Αααααααα! Ώστε τώρα ο Άγιος Κωνσταντίνος έγινε της θρησκείας μου;;
Η θρησκεία σου, όμως, τον ενέπνευσε να κάνει αυτά για τα οποία εσείς σήμερα τον κατηγορείτε.
Όταν όμως μετανόησε, και ασπάστηκε τον αληθινό Θεό, τότε κατάλαβε το τι έπραξε.

Βλέπεις, λοιπόν, πως ακόμη και για σένα, υπάρχει χώρος και δεν είναι αργά.

quote:
γιαπετ
Αν δεν το έχεις καταλάβει, εδώ γίνεται ένας διάλογος (λέω τώρα) ανταλλαγής και ερμηνείας ιστορικών στοιχείων.

Βεβαίως και το έχω καταλάβει.
Φτάνει κανείς να διαβάσεις τις φλούδες που παραθέτει ο Σβάμπε, χωρίς καν να χρειαστεί να προχωρήσει και στα άλλα μπουμπούκια, και θα καταλάβει αμέσως για το τι σόι "ερμηνεία ιστορικών στοιχείων", μιλάτε.

quote:
γιαπετΑναφέρεται λοιπόν το γεγονός ότι ο χριστιανισμός, ανάμεσα σε άλλους, "αγίασε" και έχρισε "ισαπόστολο" έναν φονιά και μάλιστα παιδοκτόνο.

Σωστότατα. Ο Παράδεισος (μη με βάζεις να σου αναλύω τι και ποιος είναι ο Παράδεισος) είναι ανοιχτός για όλους. Στο χέρι σου είναι να τον κερδίσεις. Ξεκίνα και εσύ από σήμερα.

quote:
γιαπετ
Μέχρι εδώ είναι απλή αναφορά ενός γεγονότος, έρχεσαι εσύ και λες ότι το έκανε σαν ειδωλολάτρης (αυτό και τόσα άλλα), χωρίς να λες και τι σημασία έχει αυτό...

Ναι, γιατί για έναν ειδωλολάτρη, της εποχής αλλά και σημερινό, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την τιμή και την αξία που έχει για έναν Χριστιανό.
Αυτή την επανάσταση έφερε ο Χριστός, γι' αυτό και μισήθηκε και μαζί με Αυτόν και όσοι θέλησαν και θέλουν να τον ακολουθήσουν.

quote:
γιαπετΌλοι έχουν κέρδος μαθαίνοντας ιστορία ψηλέ και η πραγματική ιστορία λέει ότι προσκυνάς πολλούς δολοφόνους, σαν "αγίους" και απ' ότι φαίνεται, το ξέρεις αλλά το κρύβεις.

Καταρχήν, δεν προσκυνώ κανέναν άλλον πλην του Θεού μου που είναι ο Πατέρας μου.
Τιμώ και σέβομαι τους Αγίους και τους Πατέρες της Εκκλησίας μου.

Βλέπεις, στην Πίστη μου, έχουμε έναν μόνο Θεό και ποτέ κανείς δεν μας ανάγκασε να προσκυνούμε αυτοκράτορες ή/και αιμοβόρους στρατηλάτες ως θεούς από φόβο μην τυχόν και ξεκολλήσει το κεφάλι μας από το λαιμό μας. Το πιάνεις;;;;

Όταν αρχίσεις να ασχολείσαι με τα γεγονότα, χωρίς να τα χρησιμοποιείς και να τα πλάθεις έτσι ώστε να τα εντάσεις στην αντιχριστιανική σου προπαγάνδα, τότε ίσως αποκομίσεις κάποιο κέρδος από το "μάθημα της ιστορίας".

quote:
γιαπετ
Και σε ρωτάω πάλι, γιατί το κρύβεις και προσπαθείς να το δικαιολογήσεις με παιδαριώδη επιχειρήματα;

Και εγώ σου απαντάω, δεν προσπαθώ να κρύψω τίποτα απολύτως.

11/06/2008, 17:06:14
Έδωσες ρέστα ψηλέ! δεν έχει νόημα ποια!..........άντε γεια τα λέμε αργότερα εδώ!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

11/06/2008, 17:15:03
europaios2:
«Ποιοι ήσαν οι ΡωμαιοΧριστιανοί?»

Ε, καλά, αυτό μόνο εσύ δεν θα μπορούσες να το καταλάβεις πάλι!!!!

europaios2:
«Ποτέ δε συνέλαβαν χιλιάδες όπως ψευδώς αναφέρει ο Schwabe. Δε θέλαν να στρέψουν τον αυτοκρατορικό στρατό εναντίων τους! να ληστέψουν θέλαν.»

Και όμως, οι ελληνικές περιοχές στέρεψαν απο τις σφαγές αλλά κυρίως απο τον θρησκευτικό διωγμό των μισαλλόδοξων και αλλοεθνών βυζαντινών. Πικρό, αλλά αλήθεια.

europaios2:
«Τα δύο μεγάλα κόμματα οι Βένετοι (ορθόδοξοι) και οι πράσινοι (μονοφυσίτες) ήσαν σε συνεχή σύγκρουση μεταξύ τους...»

Έ, και???

Εδώ ήταν σε συνεχή σύγκρουση.....οι ίδιοι οι συγγενείς των αυτοκρατόρων μεταξύ τους (!), διότι όλοι θέλανε μέσα στην απληστία τους ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ, και εσύ ήρθες να μας διαφωτίσεις για την φαγωμάρα μεταξύ Βενετών και Πράσινων??

Η Νέα Ρώμη ήταν ένα ΜΩΣΑΪΚΟ ΛΑΩΝ, και έτσι ουδέποτε είχε συνοχή παρά ίντριγκα, φόνους και διάφορες άλλες ανωμαλίες.

europaios2:
«ο "μετρ" στο είδος του, Βυζαντινολόγος OSTROGORSKY, και βρισκόταν το εμπόριο της Μεσογείου αποκλειστικά στα χέρια των Ελλήνων και των Σύριων εμπόρων.»

Έ και???

Το λες και μόνος σου βρε άσχετε: ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ! Δηλαδή, επειδή το εμπόριο ήταν ισάξια και στα χέρια των Σύριων μήπως πρέπει.......να αρχίσουνε και αυτοί να φωνάζουνε «έ, το βυζάντιο ήταν καθαρά Συριακη αποικία»??

Ρε συ, τι πίνεις?

europaios2:
«ο Schwabe! Τι κάνει? Πιστεύοντας ότι οι αναγνώστες του πάσχουν αδυναμίας να πάρουν ένα βιβλίο και να το ανοίξουν! Γράφει την ιστορία όπως τη θέλει κόβοντας και ράβοντας, προκειμένου να τη φέρει στα μέτρα του..»

Παρατηρεί σχετικά ο παλαιός και καταξιωμένος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής και μελετητής του Βυζαντίου Ιωάννης Καραγιαννόπουλος:

«Αυτό που εμείς σήμερα λέμε βυζαντινή αυτοκρατορίας οι Βυζαντινοί το θεωρούσαν, όπως είπαμε, αδιάσπαστη συνέχεια του Imperium Romanum. Οι Βυζαντινοί δεν νιώθαν παρά ως υπήκοοι ενός και μοναδικού κράτους, του ρωμαϊκού, και είναι παντού και πάντα ολοφάνερη η τάση των βυζαντινών αυτοκρατόρων να θεωρούν τη βασιλεία τους συνέχεια της βασιλείας των παλαιών Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Στον 6ο μάλιστα αιώνα ο Ιουστινιανός προχωρεί ακόμα περισσότερο και σε µία Νεαρά του μιλά για τον «φίλτατον Καίσαρα», που έδωσε «αρχήν αγαθην τη καθ’ ημάς μοναρχία»».

Βέβαια, αυτές τις ιστορικές αλήθειες δεν θλεουνε να τις ακούνε ούτε τα αυτάκια του Ευρωπαίου, ούτε του Ψηλού αλλά ούτε και του θρησκευτικού κατεστημένου.

Σωστά?

Πάμε να δούμε και άλλες πτυχές αυτού του θεοκρατικού μορφώματος.

Το λεγόμενο «Βυζάντιο» πέρασε 3 κυρίως περιόδους αναζήτησης της εθνικής ενότητας αλλά και ταυτότητας:

• Εις την 1η θεωρούσε τον εαυτό της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ρώμη και Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με αποκορύφωμα τις προσπάθειες του Ιουστινιανού

• Εις την 2η θεωρούσε τον εαυτό της ΚΥΡΙΩΣ χριστιανική αυτοκρατορία, για να αντιμετωπίσει κυρίως τους Άραβες αντλώντας εθνικισμό από εκεί, καθώς η Ασιατική θρησκεία των χριστιανών προσέφερε αρκετή τροφή φανατισμού μέσα απο τα κείμενα της Αγίας Γραφής.

•Εις την 3η υπάρχουνε και ΨΗΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ στην αυτοκρατορία, καθώς οι Δυτικοί ήταν και αυτοί Χριστιανοί αλλά καθολικοί και άρα ΕΧΘΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, και ο Χριστιανισμός δεν έφτανε πλέον για να υπερασπίσει το έδαφος που ολοένα και γινόταν λιγότερο

• Χρειαζόταν συνεπώς και κάτι άλλο, το οποίο άλλο αρχισε να αναβιώνει από τον 10-11ο αιώνα και ήταν η λεγόμενη σήμερα Βυζαντινή Αναγέννηση. Έτσι, ιδιαιτέρως από το 1204 και μετά, οι Δυτικοί ήταν ως επί το πλείστον Φράγκοι, με μια χρήση του όρου ανάλογη με αυτήν του Βάρβαροι που έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Περαιτέρω, διαβάζοντας την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, της Αρβελέρ, βλέπουμε τα εξής:

« Το Βυζάντιο εγκαταλείπει έτσι τή μεγαλεπήβολη ρωμαϊκή Ιδέα (λόγω της ελεεινής κατάστασης..), για νά ενστερνισθεί τήν ίδέα της άμυνας του «πάτριου εδάφους», της πατρίδας αυτών τών ίδιων των στρατιωτών, τήν οποία επιβουλεύονται αντίπαλοι, πού είναι εχθροί του κράτους και κυρίως της Θρησκευτικής πίστης τών βυζαντινών. Αυτοι μ' άλλα λόγια είναι οι εχθροί του βυζαντινού έθνους (ρωμαίοι ορθόδοξοι), κι ή ίδέα αυτή γεννήθηκε άπό τόν κίνδυνο πού αποτέλεσαν για τήν Αυτοκρατορία οι άπιστοι -Αραβες.

«Ετσι ό βυζαντινός εθνικισμός εμφανίζεται σαν ένα ευρύτατο κίνημα αλληλεγγύης, πού ενώνει πληθυσμούς μέ διαφορετική εθνική και κοινωνική προέλευση, αλλά εξίσου αποφασισμένους να αντιμετωπίσουν τήν κοινή δοκιμασία, τόν κίνδυνο δηλαδή πού απειλούσε ταυτόχρονα το κράτος και κυρίως τή θρησκεία τους. Ή χριστιανική αλληλεγγύη ταυτίζεται τώρα πλέον μέ τήν εθνική αλληλεγγύη.»

Κάπου εδώ ανάμεσα, είναι χαμένοι στην χάλκευση της ιστορίας και άτομα όπως ο Ευρωπαίος και ο Ψηλός, οι οποίοι επειδή μεγάλωσαν με τα γνωστά παραμύθια τα οποία προήλθαν απο την απίστευτη επιρροή που είχε το παπαδαριό, θεωρούνε σήμερα ότι.......το βυζάντιο μας ανήκει διότι «εμείς είμαστε η ορθοδοξία»!!!

Ναι, δυστυχώς, μιλάμε για τόση ασχετοσύνη.....

11/06/2008, 17:36:05
Ψηλός:
«Όταν όμως μετανόησε, και ασπάστηκε τον αληθινό Θεό, τότε κατάλαβε το τι έπραξε.»

Καλά, καλά, απο μύθους και παραμύθια ποτέ δεν είχε έλειμα φαντασίας η χριστιανική προπαγάνδα!!

Ο περίφημος Μέγας Κωνσταντίνος βαπτίστηκε δήθεν λίγο πριν το θάνατό του, λες και.......δεν είχε χρόνο να το κάνει πριν ή δεν είχαν αρκετές κολυμπήθρες οι παπάδες!!!!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ουδέποτε «βαπτίστηκε» ο δολοφόνος Φλάβιος Βαλέριος, διότι εάν πράγματι το ήθελε θα το είχε κάνει και θα το είχαν καταγράψει πάμπολλοι ιστορικοί και χρονικογράφοι, αλλά ξέρουμε ότι υπήρχανε πολλοί λόγοι ώστε να αγιοποιηθεί απο τους «έντιμους παπάδες»: ήταν εξυπηρετικότατος προς την χριστιανική θρησκεία επιτρέποντας την ελεύθερη λατρεία της αλλά και προωθώντας σειρά μέτρων που ουσιαστικά την έθεταν ως κρατική αρωγή!

Οι πράξεις του «Αγίου» γνωστές (π.χ. δολοφονίες μελών της οικογένειάς του), Αγιοποιείται λοιπόν ο.......ενάρετος, ο μεταμεληθείς εγκληματίας ή ο εξυπηρετών τα συμφέροντα μας με τον καλύτερο τρόπο?

Χρειάζεται άραγε πολύ μυαλό ώστε να κατανοήσει κανείς για πιο λόγο η καισαροπαπική εκκλησία αγιοποίησε αυτό το κάθαρμα και έκτοτε οι φουκαράδες οι έλληνες τρέχουνε και προσκυνάνε αυτό το απόβρασμα μαζί με την αναλόγου «κύρους» μαμάκα του?

11/06/2008, 18:10:14
quote:
Schwabe

..... αλλά ξέρουμε ότι υπήρχανε πολλοί λόγοι ώστε να αγιοποιηθεί απο τους «έντιμους παπάδες»: ήταν εξυπηρετικότατος προς την χριστιανική θρησκεία επιτρέποντας την ελεύθερη λατρεία της, ......

Είδες που όταν σου ξεφεύγει ..... λες και από καμιά αλήθεια!!!!!

***Γιαπετ, Σεσόστρη και λοιπή ομήγυρης ..... το ακούσατε;;

ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ!!!

Edited by - Ψηλός on 11/06/2008 19:10:48

11/06/2008, 18:29:37
Ψηλός

quote:
Αααααααα! Ώστε τώρα ο Άγιος Κωνσταντίνος έγινε της θρησκείας μου;;
Η θρησκεία σου, όμως, τον ενέπνευσε να κάνει αυτά για τα οποία εσείς σήμερα τον κατηγορείτε.
Όταν όμως μετανόησε, και ασπάστηκε τον αληθινό Θεό, τότε κατάλαβε το τι έπραξε.

Έχεις πολύ πλάκα ψηλέ, δεν είναι ο Κωνσταντίνος «άγιος» και «ισαπόστολος» της ορθοδοξίας;

Δεν έκανε αυτά για τα οποία τον «κατηγορώ»; (Ευθέως δεν έχεις απαντήσει ακόμη, καταλαβαίνω ότι είναι αποτρόπαιο ακόμη και να το παραδεχθείς...)

Για την έμπνευση:

Πρώτον, γνωρίζεις τι "ενέπνευσε" τον Κωνσταντίνο να σκοτώσει το παιδί του ( κι εγώ που νόμιζα ότι η δίψα για εξουσία κι ο φόβος της εκθρόνισης τον έκαναν αδίστακτο παιδοκτόνο);

Δεύτερον, αν η αρχαία Ελληνική κοσμοθέαση ωθούσε εκεί τους ανθρώπους, φαντάζομαι τι θα γινόταν πιο παλαιά, θα σκότωνε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, ε;;;

Τρίτον αγνοούσα ότι μπορείς να ρίξεις μια μετάνοια στο τέλος και να «αγιάσεις», αν είναι έτσι, καλά λες, έχουμε καιρό όλοι...

quote:
Βλέπεις, λοιπόν, πως ακόμη και για σένα, υπάρχει χώρος και δεν είναι αργά.

Για μένα δεν το συζητάω, κάτι σπουργίτια έχω σκοτώσει μικρός με το αεροβόλο, θα πρέπει να γίνω "ισόχριστος" με την ίδια λογική.

quote:
Βεβαίως και το έχω καταλάβει.
Φτάνει κανείς να διαβάσεις τις φλούδες που παραθέτει ο Σβάμπε, χωρίς καν να χρειαστεί να προχωρήσει και στα άλλα μπουμπούκια, και θα καταλάβει αμέσως για το τι σόι "ερμηνεία ιστορικών στοιχείων", μιλάτε.

Το ότι δεν το τρώνε το γλυκό εδώ μέσα όλοι, όπως το έφαγες εσύ, δεν φταίει η ιστορία.
Πάντως, όπως λες κι εσύ, ποτέ δεν είναι αργά να πεις ότι την πάτησες, απλά λίγη λεβεντιά θέλει και αυτοσεβασμό.

quote:
Σωστότατα. Ο Παράδεισος (μη με βάζεις να σου αναλύω τι και ποιος είναι ο Παράδεισος) είναι ανοιχτός για όλους.

Όχι όχι, ξέρω τι είναι ο παράδεισος, πράσινα λιβάδια, ηρεμία και τέτοια, ακριβώς όπως το χωριό μου πριν τις φωτιές.

quote:
Στο χέρι σου είναι να τον κερδίσεις. Ξεκίνα και εσύ από σήμερα.

Αφού είπες ότι έχω καιρό βρε, άσε να κάνω κι άλλες αμαρτίες ακόμη και λίγο πρίν (κάνα τέταρτο) το τέλος, θα μετανοιώσω κι εγώ!!!

quote:
Ναι, γιατί για έναν ειδωλολάτρη, της εποχής αλλά και σημερινό, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την τιμή και την αξία που έχει για έναν Χριστιανό.

Είναι γεγονός ότι η ζωή κάθε πιστού έχει την τιμή του και την αξία της για την εκκλησία. Τόσα ο γάμος, τόσα η κηδεία, τόσα η βάφτιση κλπ
Επειδή άλλη αξία για την ανθρώπινη ζωή δεν μπορώ να δω στην ιστορία του χριστιανισμού.

quote:
Αυτή την επανάσταση έφερε ο Χριστός, γι' αυτό και μισήθηκε και μαζί με Αυτόν και όσοι θέλησαν και θέλουν να τον ακολουθήσουν.

Κάνει επαναστάσεις και ο θεός; Ενάντια σε ποιόν;

quote:
Καταρχήν, δεν προσκυνώ κανέναν άλλον πλην του Θεού μου που είναι ο Πατέρας μου.
Τιμώ και σέβομαι τους Αγίους και τους Πατέρες της Εκκλησίας μου.

Σε διαψεύδουν οι πιστοί που μπροστά στις ζωγραφιές δίνουν εξετάσεις οσφυοκαμψίας, άσχετα με το ποιός είναι ζωγραφισμένος στο ξύλο και τι έκανε όταν ζούσε.

quote:
Βλέπεις, στην Πίστη μου, έχουμε έναν μόνο Θεό και ποτέ κανείς δεν μας ανάγκασε να προσκυνούμε αυτοκράτορες ή/και αιμοβόρους στρατηλάτες ως θεούς από φόβο μην τυχόν και ξεκολλήσει το κεφάλι μας από το λαιμό μας. Το πιάνεις;;;;

Μια και συνεχίζεις να μιλάς στο πρώτο πληθυντικό, θα σου απαντήσω στον ίδιο αριθμό.

Το να φοβάται κανείς μη ξεκολλήσει το κεφάλι του απ’ τους ώμους του, είναι πιο λογικό απ’ το να πιστεύει ότι αν πεθάνει έξω απ’ το μαντρί, θα βράζει μέσα σε καζάνια με πίσσα και θα τον βασανίζουν διαβόλοι, όπως έχουν κάνει εσάς να φοβάστε, για να είστε πειθήνια όργανα και πηγή πλούτου για τους «αντιπροσώπους του θεού σας.

quote:
Όταν αρχίσεις να ασχολείσαι με τα γεγονότα, χωρίς να τα χρησιμοποιείς και να τα πλάθεις έτσι ώστε να τα εντάσεις στην αντιχριστιανική σου προπαγάνδα, τότε ίσως αποκομίσεις κάποιο κέρδος από το "μάθημα της ιστορίας".

Δηλαδή μου λες ότι έγώ τόβγαλα ότι ο «άγιος» είναι ειδεχθής φονιάς (αυτό είπα μόνο);
Δεν είναι αλήθεια; Το έπλασα;

quote:
Και εγώ σου απαντάω, δεν προσπαθώ να κρύψω τίποτα απολύτως.

Ευτυχώς που διαβάζουν κι άλλοι κασι βλέπουν και την προσπάθεια και τον τρόπο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

11/06/2008, 18:37:28
quote:
Schwabe:
Παρατηρεί σχετικά ο παλαιός και καταξιωμένος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής και μελετητής του Βυζαντίου Ιωάννης Καραγιαννόπουλος:

«Αυτό που εμείς σήμερα λέμε βυζαντινή αυτοκρατορίας οι Βυζαντινοί το θεωρούσαν, όπως είπαμε, αδιάσπαστη συνέχεια του Imperium Romanum. Οι Βυζαντινοί δεν νιώθαν παρά ως υπήκοοι ενός και μοναδικού κράτους, του ρωμαϊκού, και είναι παντού και πάντα ολοφάνερη η τάση των βυζαντινών αυτοκρατόρων να θεωρούν τη βασιλεία τους συνέχεια της βασιλείας των παλαιών Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Στον 6ο μάλιστα αιώνα ο Ιουστινιανός προχωρεί ακόμα περισσότερο και σε µία Νεαρά του μιλά για τον «φίλτατον Καίσαρα», που έδωσε «αρχήν αγαθην τη καθ’ ημάς μοναρχία»».

Βέβαια, αυτές τις ιστορικές αλήθειες δεν θλεουνε να τις ακούνε ούτε τα αυτάκια του Ευρωπαίου, ούτε του Ψηλού αλλά ούτε και του θρησκευτικού κατεστημένου.
Σωστά?

Μα μιλάς για τον 6ο αιώνα! χαίρω πολύ χαιρόπουλος!
Για να δούμε τι άλλα λέει ο Καραγιανόπουλος που επικαλείσαι!...

<<......Τονίζουν μερικοί συχνά ότι οι Αρμένιοι ή οι εκπρόσωποι άλλων εθνικοτήτων έφτασαν στα υψηλότερα κρατικά αξιώματα ή ότι ανέβηκαν ακόμα και στον αυτοκρατορικό θρόνο. Και θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να διατρανώσουν τη συμβολή της μιας ή της άλλης εθνικότητας στη ζωή και τη διαμόρφωση του βυζαντινού κράτους.
Ασφαλώς δεν πρέπει να παραβλέπουμε ή να υποτιμούμε το ρόλο που έπαιξαν άλλες εθνότητες στη ζωή του κράτους. Δεν πρέπει, όμως, και να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πρέπει να ιεραρχηθεί η προσφορά τους . Και στην ιεράρχηση αυτήν προβάλλει επιβλητικά η προσφορά του ελληνισμού και της ελληνικής παιδείας.
Εκτός, όμως, απ’ αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ένα γεγονός που κανείς δε μπορεί να αρνηθεί: όσο οι διάφοροι λαοί αποκτούσαν συνείδηση του εαυτού τους, τόσο αποχωρίζονταν λίγο-λίγο από το κράτος.>>
Έτσι μείναμε στο τέλος μόνο εμείς οι Έλληνες που ήμασταν και ο κύριος κορμός του Βυζαντίου από την αρχή! Γι' αυτό σου λέω μη συνδέεις την Ελληνικότητα του Βυζαντίου με τον 1-8ο αιώνα, το Βυζάντιο όταν ταυτίστηκε με τα φυσικά σύνορα της Ελλάδας έγινε ένα καθαρό Ελληνικό κράτος με πρωτεύουσα την Κων/λη!

quote:
Schwabe:
Και όμως, οι ελληνικές περιοχές στέρεψαν απο τις σφαγές αλλά κυρίως απο τον θρησκευτικό διωγμό των μισαλλόδοξων και αλλοεθνών βυζαντινών. Πικρό, αλλά αλήθεια.

Κατά τον ιστορικό Αug. Ηeisenberg <<Βυζαντινό είναι το εκχριστιανισθέν ρωμαϊκό κράτος του ελληνικού έθνους>>

Ο ιστορικός D. Τalbοt Rice γράφει ότι <<...Το Βυζάντιο πρέπει πραγματικά να μελετηθεί σαν ένα κεφάλαιο της μακρόχρονης ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού στοχασμού>>.
Ο πιο μεγάλος βυζαντινολόγος του 20ού αιώνα, ο Sir Steven Ranciman, απαντώντας στην άποψη ότι οι Βυζαντινοί δεν ήταν Έλληνες, είπε: "Δε νομίζω ότι οι σύγχρονοι έλληνες είναι περισσότερο έλληνες από τους βυζαντινούς".

Ο ιστορικός J.Β. Βury γράφει: <<...Ο πολιτισμός του Βυζαντινού κράτους έχοντας βαθειές ρίζες στο παρελθόν, ήταν η τελευταία φάση του ελληνικού πολιτισμού>>

Το 1901 εκδόθηκε το έργο "Ιστoρία της Ρωμιοσύνης" του Α. Eφταλιώτη. <<...Την εποχή εκείνη, ακόμα , τα ονόματα Ρωμηός και Ρωμηοσύνη συγκινούσαν περισσότερο από σήμερα τους Ρωμηούς. Τούτο διότι τα ονόματα Έλληνας και Ελληνισμός δεν είχαν ακόμη επικρατήσει στην συνείδηση του απλού λαού.>>

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 11/06/2008 19:01:37

11/06/2008, 19:21:37
quote:

γιαπετ

Δεύτερον, αν η αρχαία Ελληνική κοσμοθέαση ωθούσε εκεί τους ανθρώπους, φαντάζομαι τι θα γινόταν πιο παλαιά, θα σκότωνε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, ε;;;

Μωρέ για κάτσε να δεις, πού, σε ποιο παραμύθι μας δίδασκαν στο σχολείο για κάποιους θεούς που γεννούσαν και έτρωγαν τα παιδιά τους;;

Γιαπετ, άσε βρε φίλε, πέστα αλλού αυτά.

11/06/2008, 19:52:51
Ψηλός

quote:
Μωρέ για κάτσε να δεις, πού, σε ποιο παραμύθι μας δίδασκαν στο σχολείο για κάποιους θεούς που γεννούσαν και έτρωγαν τα παιδιά τους;;

Όπως το είπες, ήταν παραμύθι...

Τι έγινε όμως;

Ξεφούσκωσες και βρήκες μόνο αυτό να πεις;

Χαίρομαι που δεν αμφισβητείς τα υπόλοιπα, έχεις κουράγιο!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ΕΡΜΙΑΣΝέο Μέλος
11/06/2008, 23:50:32
Eiδα φως και μπηκα.Μπα λαθος εκανα σκοταδια παλι;

ΕΡΜΙΑΣ