- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΩ...
Το μηδέν είναι ούτως ή άλλως μαθηματικός όρος χωρίς ανάλογο στον πραγματικό κόσμο.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΤΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ...
. Η Πυθία πράγματι έπεφτε σε έκσταση και μιλούσε ακατάληπτα. Αυτοί που έδιναν τον χρησμό ήταν οι ιερείς του ναού που είχαν πείρα στην ανάλυση του σημαδιών του Απόλλωνα.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΟΙΩΝΟΣΚΟΠΙΑΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ...ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ.ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΙΕΡΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΜΩΝ.
1.>ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ
>ΣΟΥ ''ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ
>ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ''ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕΣ;
Αναλόγως την παιδεία μου. Αν μάλιστα η δουλεία (ή η δουλειά) μου εξασφαλίζει τα προς το ζην...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!
2.ΔΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΙΣΩΠΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝ...
Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...
Ο ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ π.χ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ...ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ...
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ!
Μάλλον όμως οι φόνοι και οι διωγμοί τόσων και τόσων εκατομμυρίων αθώων, σου είναι παντελώς αδιάφοροι.
ΟΧΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
Όσο κατάπτυστος κι αν είναι ο θεσμός της δουλείας (σημείωσε ότι τα χριστιανικά ιερά κείμενα τον υποστηρίζουν πλήρως) δεν μπορεί να παραλληλιστεί με τις φρικτές σφαγές και τα βασανιστήρια αθώων ανθρώπων.
ΣΗΜΕΙΩΝΩ Χ..
ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ...
ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.
Edited by - aenaos on 10/11/2002 03:11:45
Χαίρομαι που αυτές οι θέσεις μου σου δίνουν την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσεις ![]()
(Συγνώμη αγαπητοί φίλοι αλλά εργάζομαι και δεν έχω ελεύθερο χρόνο και
δυστυχώς με προσπερνάτε στα μηνύματα!)
Ερμοκράτη θα σε παρακαλούσα όμως να μην διαστρεβλώνεις το Νόημα των θέσεων μου.
Δεν είπα πως «φταίνε» οι Απόλυτες Ιδέες.
Αυτό είναι ανοησία!
Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε σε χρήση έννοιες, όπως Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Αγάπη ![]()
Εξάλλου συγκρίνεις ανομοιογενή συστήματα ιδεών όταν παρομοιάζεις τον Ναζισμό με τον Χριστιανισμό.
Το πρώτο «οδηγεί» στην Τελειότητα μέσω ατομικής και εγωκεντρικής πορείας, ενώ ο Χριστιανισμός είναι Δρόμος Αγάπης, Προσφοράς και Θυσίας του Ατομικού Εγώ.
Ο Ναζισμός υποτιμάει τους «μη άρειους» και διαχωρίζει τους ανθρώπους ακόμη και στην «καθαρότερη» μορφή της ιδεολογίας του, ενώ ο Χριστιανισμός Ενώνει και δίνει Ελπίδα και στους «κατώτερα» κοινωνικά και πνευματικά ανθρώπους.
Λες:
Αν καταλαβαίνω λοιπόν σωστά την αναλογία που θέτεις, ρωτάς αν πρέπει να καταργήσουμε π.χ. την Αγάπη από τους ανθρώπους επειδή απέτυχε ο Χριστιανισμός στην εφαρμογή του; Διόρθωσέ με αν δεν κατάλαβα καλά.
Να σε «διορθώσω» λοιπόν. Όχι δεν λέω αυτό.
Κάθε Ιδέα έχει την Δυναμική για να Πραγματωθεί.
Η Πορεία και ο Αγώνας μας, μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος (και ούτε γίνεται) να καταργήσουμε την Δικαιοσύνη, ή την Ελευθερία, ή την Αγάπη!
Κατανοώντας την Ιστορία και τα λάθη μας μπορούμε να εργαστούμε, εάν και εφόσον ακολουθούμε τον Δρόμο της Αρετής, για την βελτίωση του εαυτού μας και του Περιβάλλοντός μας, μέχρι την Τελειότητα.
Απλά λοιπόν σου παραθέτω και σημειώνω το παράλογο της επίθεσης στις Ιδέες του Χριστιανισμού και όχι ενάντια στα κατεστημένα που τον καπηλεύονται
Όσο τώρα για τα επιχειρήματα που παραθέτεις μέσα από τις Γραφές.
Θα ήταν Φίλε μου αρκετά και θα σε δικαίωναν ΑΝ ήταν τα μοναδικά που έχουμε από την Ζωή και την Διδασκαλία του Ιησού Χριστού.
Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να αντιπαραθέσω σημεία των Ευαγγελίων κάτω από κάθε δικιά σου παρατήρηση. Επίσης θα σου ζητήσω, καθότι δεν γνωρίζω «παπαγαλία» τα Ευαγγέλια, να αναφέρομαι σε αυτά τα σημεία δίχως να παραθέτω και το σημείο αναφοράς τους.
Αν ζητάς από εμένα τέτοιου είδους επιχειρηματολογία, θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή μερικές εβδομάδες για να τα συλλέξω σε μια εργασία.
Βέβαια και αφού έχεις μελετήσεις την Κ. Διαθήκη, δεν θα δυσκολευτείς να τα αναγνωρίσεις. ![]()
Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία Τιμωρίας αλλά Αγάπης και Ελέους!
>Ποιος ευθύνεται για το ότι οι άνθρωποι παρέμειναν προσκολλημένοι στην αντίληψη του Θεού της Π. Διαθήκης;
Τώρα φίλτατε προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικιολόγητα. Μην γράφεις ανακρίβειες γιατί εγώ τουλάχιστον μελέτησα το χριστιανισμό από τις πηγές του:"Είπε λοιπόν προς αυτούς ο Ιησούς, Εάν ο Θεός (σημ. ο Γιαχβέ) ήταν πατέρας σας θα με αγαπούσατε γιατί εγώ προέρχομαι από το Θεό επειδή δεν ήρθα μόνος μου αλλά με έστειλε εκείνος... Εσείς έχετε πατέρα τον διάβολο και θέλετε να πράττετε τις επιθυμίες αυτού του πατέρα σας. Εκείνος ήταν από την αρχή ανθρωποκτόνος και δε μένει στην αλήθεια, επειδή δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του... Όποιος είναι γεννημένος από τον Θεό (σημ. Γιαχβέ) ακούει τους λόγους του Θεού, γι αυτό κι εσείς δεν ακούτε γιατί δεν είστε από το Θεό..." (Ιωάν. η' 42-47)Να, η πραγματική αιτία φίλτατε Φώτιε των απίστευτων εγκλημάτων:
"Οποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου κι όποιος δεν μαζεύει μαζί μου, αυτός σκορπίζει" (Λουκ. ια' 23)
Από που να αρχίσω Φίλε.
Σχεδόν σε κάθε σελίδα των Ευαγγελίων παρουσιάζεται η Νομοτέλεια της Αγάπης και του Ελέους.
Τα σημεία που αναφέρεις, εστιάζονται στην Νομοτέλεια της Άρνησης προς τον Θεό, και παρουσιάζει τα κενά της. Όπως βλέπεις παραθέτει την σχέση «Εάν... θα με αγαπούσατε...» . Επίσης στο «όποιος είναι γεννημένος από το Θεό ακούει τους λόγους του Θεού» να θυμίσω πάλι την «εσωτερική φωνή» του Σωκράτη; Για Νομοτέλεια μιλάμε!
Και για το «...είναι εχθρός μου....σκορπίζει» φανερώνει αυτή ακριβώς την εγωιστική Αντίθεση του ανθρώπου προς το Θείο!
Εξάλλου για ποιους εχθρούς μιλάμε όταν ο ίδιος λέει «αν σας ραπίσουν από την αριστερή γυρίσετε και την δεξιά» και το περίφημο «ευλογείτε τους εχθρούς σας, προσευχηθείτε για όσους σας διώκουν, ελεήστε όσους σας καταριούνται»!!!
Συλλέγω κάποια από τα ποιο γνωστά σημεία της Διδασκαλίας Του:
«Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως Εαυτόν»
Το Έλεος και την Νομοτελειακή αθώωση της Μοιχαλίδας που προσπάθησαν να την χρησιμοποιήσουν για να τον παγιδεύσουν.
Την Παραβολή του Άσωτου Υιού και το μεγαλείο του Ελέους που την διακρίνει.
Παρένθεση: (Να μην ξεχάσουμε και τον περίφημο «Ύμνο της Αγάπης» του Απ. Παύλου.)
Συγνώμη βρε Ερμοκράτη αλλά τι να πούμε;
Την εκ των προτέρων συγχώρεση του Ιούδα και του Πέτρου για την «Προδοσία» τους;
Στην Διπλή άρνηση, Άρνηση στον Θεό, Άρνηση στον Άνθρωπο;
Το εκπληκτικό «Πατέρα συγχώρησέ τους, δεν γνωρίζουν το τι κάνουν» πάνω στο Σταυρό;
Χρειάζεσαι κι άλλα σημεία να αναφερθώ;
με γεμίζουμε σελίδες.
Απλά θα μείνω στα βασικά και ενδεικτικά σημεία της Παγκόσμιας Διδασκαλίας της Αγάπης.
> Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία Ειρήνης και Δημιουργίας και όχι Πολέμου και Καταστροφής! "Νομίζετε ότι ήρθα να φέρω ειρήνη στη γή; Οχι ήρθα να δώσω διαμάχη. Διότι εφεξής, στο ίδιο σπίτι θα είναι πέντε άτομα διχασμένα, οι τρεις κατά των δύο κι οι δύο κατά των τριών. Θα διχαστεί πατέρας με γιό και μάνα με κόρη. (Λουκ. ιβ' 51)
Μήπως γνωρίζεις φίλε μου πολλούς επαναστάτες «μαμόθρεφτα»;
Είναι δυνατόν να απορρίπτει κάποιος το κατεστημένο της Κοινωνίας του και να μένει προσκολλημένος στην « οικογενειακή θαλπωρή» του;
Σοβαρολογείς, αυτό το σημείο θεωρείς ως «Πολεμική» εντολή του Χριστιανισμού;
Μήπως ξεχνάς το: «Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί γιατί αυτοί θα κληρονομήσουνε τη Γη»
Δεν είναι μήπως Πράξη Ειρήνης η στάση Του στον Κήπο της Γεσθημανής όταν Τον συλλαμβάνανε;
Όταν συγκράτησε τους Μαθητές Του και επανακόλλησε το αυτί του δούλου που έκοψε ο Πέτρος;
Δεν αρνήθηκε την προτροπή των Μαθητών Του (των Υιών της Βροντής) που του ζητούσαν να κατακάψει με Φωτιά αυτούς που τους προπηλακίσανε;
Δεν αρνήθηκε την εξουσία να ηγηθεί σε βίαιο επαναστατικό κίνημα απελευθέρωσης του Ισραήλ, και προτίμησε να θυσιάσει τον Εαυτό Του;
> Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία «μεσαζόντων» και «πραματευτάδων» της Θείας Ευλογίας
>αλλά οδηγεί στην άμεση Ένωση του Ανθρώπου με τον Θεό! "Λέγει σ' αυτούς, Αλλά εσείς ποιος λέτε ότι είμαι; Και απαντά ο Σίμων Πέτρος Εσύ είσαι ο Χριστός ο γιός του ζωντανού Θεού (σημ. του Γιαχβέ). Και ανταπαντά ο Ιησούς Μακάριος είσαι Σίμωνα, γιέ του Ιωνά, γιατί δεν στο αποκάλυψε αυτό άνθρωπος αλλα ο ουράνιος Πατέρας μου. Και σου λέω ότι εσύ είσαι Πέτρος, και πάνω σ' αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την εκκλησία μου και δεν θα την κλονίσουν ούτε οι πύλες του Άδη. Και θα σου δώσω τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών και ό,τι κι αν δέσεις στη γή θα είναι δεμένο και στον ουρανό κι ότι λύσεις στη γη θα είναι λυμένο και στον ουρανό" (Ματθ. ιστ' 15-19)Έτσι ορίζει ο Γιεζούα ο χρισμένος, τους μεσάζοντές του στη γη και δίνει απόλυτες εξουσίες. Αν φίλτατε Φώτιε κάνεις το σφάλμα να παραδέχεσαι μια θρησκεία από φόβο ή συνήθεια, χωρίς να την μελετήσεις και να την καταλαβαίνεις, τότε καλύτερα να μην την υπερασπίζεσαι έναντι τρίτων που τη μελέτησαν. Σου αποβαίνει σε ζημία αντί για ώφελος.
Έχω ξαναναφέρει πως η Ζωή του Χριστού είναι Νομοτέλεια σε κάθε της σημείο!
Ο Πέτρος όπως και όλοι οι Μαθητές συμβολίζουν τις Πνευματικές Ικανότητες που αφυπνίζονται μέσα σε κάθε άνθρωπο όταν αυτός ενεργοποιείται Πνευματικά.
Όταν δηλαδή, αναγνωρίζει την Ουσία του Λόγου εντός του και η Ενεργοποίηση αυτή του Θείου Δασκάλου (Ραβί που μένεις;) κινητοποιεί και συγκεντρώνει γύρω του (εσωτερικά) τις Πνευματικές Δυνάμεις-Μαθητές.
Ο Πέτρος συμβολίζει την Δύναμη της Πίστης.
Κάθε ευφυής άνθρωπος, αν αντικαταστήσει την λέξη «Πέτρος» με την λέξη «Πίστη» θα κατανοήσει και την Νομοτέλεια που διέπει αυτή την Ικανότητα-Δύναμη!
Στο τέλος της «ανάλυσης» παρουσιάζεται και η Εξουσία της Κρίσης μέσα από την Πίστη που όταν λειτουργεί αρνητικά δεσμεύει! («ότι και αν δέσεις...κλπ»)
Δεν είπε ο Ιησούς «ζητήστε και θα σας δοθεί, χτυπήστε και θα σας ανοιχτεί!»
Που βλέπεις τους «μεσάζοντες»; !!!!
Δεν είπε «γίγνεσθαι Τέλειοι όπως Τέλειος είναι ο Πατέρας στους Ουρανούς»;
Μήπως σε βοηθάει το «ότι κάνω Εγώ μπορείτε και εσείς και ακόμη περισσότερα»;
Τέλος η πρότυπο-υπόδειγμα Προσευχή που μας άφησε, το «Πάτερ Ημών» δεν απευθύνεται ο Άνθρωπος άμεσα στο Θεό Πατέρα ως πραγματικό Του τέκνο;
Φίλε Ερμοκράτη νομίζω πως αρκούν αυτά για να προβληματιστείς, αν θες, για το πόσο προκατειλημμένος είσαι!
Όσο για τις επόμενες σας θέσεις, τι να πω;
ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ
!!!!!!!
Είναι δυνατόν να είστε ΤΟΣΟ ΠΩΡΩΜΕΝΟΙ που να υπερασπίζετε τα απίστευτα εγκλήματα ΤΡΙΩΝ ΑΙΩΝΩΝ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την ιδέα της Δουλείας;
Ειλικρινά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που αποκαλείτε τους εαυτούς σας ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!
Μόνο ως ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ μπορώ να αναγνωρίσω μια συνείδηση που συγκαλύπτει εγκλήματα!
Ξεκαθαρίστε σας παρακαλώ τις θέσεις σας! Είναι επικίνδυνες, για τον Ελληνικό Πολιτισμό!
Αν θέλετε σκεφτείτε το, ΤΙ ΑΛΛΟ να ΠΩ;
Παρεμπιπτόντως, ακόμα δεν έχετε πάρει θέση στους προβληματισμούς που σας έθεσα!
Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.
>Γιά ποιό λόγο;;
Αντιθέτως προς τους Χριστιανούς που θεωρούν ότι η Αλήθεια έρχεται ως αποκάλυψη από τον Γιαχβέ, εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην έρευνα. .
>Μήπως γιά να βρεις κάποια αμφιλεγόμενα εδάφια τα οποία θα ερμηνεύσεις
>κατά πως σε βολεύουνε,και τα οποία θα χρησιμοποιήσεις στο αγαπημένο σου σπορ;
Αν θεωρείς τα λόγια του Ραββί Γιεζούα αμφιλεγόμενα, τότε ο Γιεζούα πέφτει σε αντίφαση. Στον Θωμά λέει "εγώ είμαι η οδός, και η αλήθεια και η ζωή" (Ιωάν. ιδ' 6). Αν η αλήθεια λοιπόν είναι αμφιλεγόμενη τότε η αλήθεια δεν είναι απόλυτη κι αποκλειστική (αυτό έλεγαν κι οι Έλληνες και κατεσφάγησαν) οπότε έχουμε αντίφαση. Έχεις δίκαιο πάντως ότι ο ουσιαστικός διάλογος είναι το αγαπημένο μου σπορ. Κρίμα να μην είναι και το δικό σου.
>Ασε που δεν πιστεύω να μελέτησες, απλά σου τα δώσανε πακέτο κάποιοι επιτήδειοι.
Αυτό δε θα πείραζε φίλτατε. Είτε τα μελέτησα είτε μου τα είχαν πει, σημασία έχει ότι υπάρχουν τα εδάφια αυτά. Θα πείραζε όμως πολύ αν ΕΣΥ δεν μελέτησες το χριστιανισμό και αναμασάς κάτι που σου δώσανε πακέτο κάποιοι επιτήδειοι. Θα πείραζε αν προσπαθείς να υποστηρίξεις το χριστιανισμό, ενώ προφανώς δεν μπορείς, από φόβο ή από συνήθεια.
>Γιατί αν έκανες τον κόπο να μελετήσεις θα έβλεπες και άλλα πράγματα.
>Οπως ΑΓΑΠΗ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ-ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ κλπ κλπ...
Θα αποδείξεις εσύ ότι μελέτησες παραθέτοντας μου τα κατάλληλα εδάφια γι αυτά που λες. Θα μου δείξεις ότι ο Ραββί Γιεζούα, ο χρισμένος γιός του Γιαχβέ του Κυρίου, διδάσκει ΑΓΑΠΗ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ όχι μόνον για όσους τον προσκυνάνε αλλά και για εμάς τους υπολοίπους που θεωρούμε τη δική μας Πατρώα Κοσμοθεωρία σωστότερη και καταλληλότερη. Θα μου δείξεις ότι δεν μας απειλεί εμάς με κρίσεις και τιμωρίες. Περιμένω τις αποδείξεις σου.. εάν έχεις!
>Θεωρώ ότι θα αρχίσεις πάλι να μιλάς γιά σφαγές και διωγμούς.
Για σφαγές και διωγμούς βοά η Ιστορία! Όχι εγώ μόνον. Ο λόγος που επιμένω σ' αυτές είναι γιατί δεν έχω πειστεί ότι είναι παρελθόν. Νομίζω ότι οι χριστιανοί δεν αισθάνεστε απολύτως καμία ευθύνη και ντροπή γι αυτές κι έτσι είστε καταδικασμένοι να τις επαναλάβετε αν με κάποιο τρόπο χαλαρώσουν οι περιορισμοί που σας επέβαλε η διαφώτιση.
>Νομίζω ότι ο Φώτιος σου απάντησε πολύ καλά.
Κι εγώ νομίζω ότι μ' απάντησε πολύ καλά επειδή ήταν σε πνεύμα διαλόγου. Δε με έπεισε και δεν νομίζω να τον έπεισα κι εγώ αλλά ο διάλογος είναι ωφέλιμος επειδή μας εκπολιτίζει. Θα σύστηνα μάλιστα να ακολουθήσεις το παράδειγμά του Φώτιου, να αφήσεις τις άναρθρες κραυγές αγανάκτησης και να προσπαθήσεις να βρεις επιχειρήματα για όσα λες.
Πως φαντάζονταν τον κόσμο;
Τι οραματίζονταν άραγε οι Διαφωτιστές για τις κοινωνίες του μέλλοντος;
Τι τα παιδιά των λουλουδιών, ή θυσιαζόμενοι επαναστάτες ενάντια στο καπιταλιστικό κατεστημένο;
Φίλε Φώτιε δεν αμφιλέγω ότι ο "παράγων άνθρωπος" στην προκειμένη περίπτωση δρα "σωστά" αλλά το σύτημα αυτό (χριστιανισμός) τον σπρώχνει τελικά προς τον λάθος δρόμο.
Αν ήταν υπόθεση λίγων (βλέπε μυστών ή σοφών που μπορούν να δια-κρίνουν) σε μια ομογενοποιημένη κοινωνία τότε ίσως ο χριστιανισμός να δούλευε και να βοηθούσε εν τέλει την ανθρωπότητα αλλά το θρησκεύειν είναι ατομική ανάγκη κι ο καθένας πλησιάζει το θείο με τον τρόπο που του αρμόζει ή θεωρεί σωστό.
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε ακόμη αφού η ιστορία το έχει γράψει και μπορούμε να το δούμε και γύρω μας ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια ο χριστιανσιμός έχει αποτύχει, δεν έχει σημασία αν οι άνθρωποι είναι τελικά ο αδύναμος κρίκος της υπόθεσης διότι αυτοί είναι που τελικά θα δώσουν τις "εξετάσεις" κι αν το "βοήθημα" δεν είναι καλό θα αποτύχουν ...
Παρουσιάζεις ένα αρμονικό Όραμα για την μελλοντική Εθνική Ελλάδα! Από πού αντλείς την βεβαιότητα της «Αρμονίας» όταν ήδη έχουν βγει αναμεταξύ σας τα «μαχαίρια»;
Δεν ανέφερα εγώ ποτέ ουτοπία και αγάπες, ανέφερα Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Αρετή. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η πανάκεια για όλους τους ανθρώπους, διότι δεν είμαστε όλοι "ίδιοι", τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν αλλά ο Έλλην δεν περιμένει κανέναν μεσία για να του τα λύσει αλλά προσπαθεί να τα λύσει ο ίδιος με τις όποιες ατέλειες του δικού του συστήματος (θεολογίας, φιλοσοφίας, πολιτικής) αλλά αληθινά προσπαθεί και αληθινά το θέλει!
Ο Έλλην δεν διατείνεται ότι κατέχει την μόνη αλήθεια ούτε ότι είναι ο περιούσιος λαός αλλά ιδρώνει και ματώνει για να καταφέρει τον σκοπό του. Η ρήση "Πόλεμος Πατήρ Πάντων" έχουμε ξαναπεί ότι ισχύει σε κάθε δευτερόλεπτο και πτυχή της ζωής μας.
Υγιαίνετε (δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη ευχή)
Edited by - dix on 10/11/2002 18:21:01
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΥΠΑΙΝΙΧΘΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ "ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ"...
ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΕΙΡΩΝΙΑ;;;
ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ-ΘΡΗΣKEYTIKA...
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑ'Ι'ΚΕΣ, ΑΡΑΒΙΚΕΣ, ΣΥΡΙΑΚΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ, "ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ...ΚΑΠΟΥ Τ'ΟΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ"...
ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...............
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ...
ΖΗΤΗΣΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ;;;
ΟΡΙΣΤΕ:
O XRIΣΤΙΑΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΤΟ 500μ.Χ.
ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ: ILLUSTRIS-ΕΠΙΦΑΝΗΣ...
ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ...
ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ...
ΤΙ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ;;;
***Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΣ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ,(ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ) ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΗ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ...***
***ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ - ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5, 18 1-5 ΜΕΤ. ΑΛΟΗΣ ΣΙΔΕΡΗ ΕΚΔ. ΑΓΡΑ***
ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ "ΑΝΕΚΔΟΤΑ" ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΕΝΑΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ...ΕΡΘΕΙ...
ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...............
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ...ΤΟΤΕ........
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ...ΤΟ "ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ" ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑ...
ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ...
ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ "ΕΠΙΑΣΑ" ΜΟΝΟ...
ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ "ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ" ΤΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΛΑΤΡΕΙΑ" ΤΩΝ ΘΕΩΝ...
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ (ΘΕΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟ, ΗΣΙΟΔΟ, ΔΙΟΔΩΡΟ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗ, ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ κ.α.) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ...
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Η ΔΥΝΑΤΟΝ, ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ...ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ (Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ) ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ...
ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ:
O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΘΝΗΤΟΣ...
ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ...
Edited by - ATLAS on 10/11/2002 21:20:25
Edited by - ATLAS on 10/11/2002 21:22:58
Edited by - ATLAS on 10/11/2002 21:29:39
>τον Ναζισμό με τον Χριστιανισμό. Το πρώτο «οδηγεί» στην Τελειότητα μέσω
>ατομικής και εγωκεντρικής πορείας, ενώ ο Χριστιανισμός είναι Δρόμος Αγάπης,
>Προσφοράς και Θυσίας του Ατομικού Εγώ. Ο Ναζισμός υποτιμάει τους «μη άρειους»
>και διαχωρίζει τους ανθρώπους ακόμη και στην «καθαρότερη» μορφή της ιδεολογίας του,
>ενώ ο Χριστιανισμός Ενώνει και δίνει Ελπίδα και στους «κατώτερα» κοινωνικά και πνευματικά ανθρώπους.
Σ' αυτό παράθεσα τα επιχειρήματά μου κι όσα γράφεις τώρα δεν απαντούν. Ο Ναζισμός πχ ευαγγελίζεται την Τελειότητα μέσω της Αγάπης, Προσφοράς και Θυσίας του Ατομικού Εγώ για χάρη της Άρειας Φυλής όπως και ο Χριστιανισμός υποτιμά τους "μη χριστιανούς" και διαχωρίζει τους ανθρώπους σε "οπαδούς του Σατανά" και "πιστούς του Χριστού". Ακόμη μπορείς να πεις ότι κι ο Ναζισμός δίνει "Ελπίδα" και στους "κατώτερους" κοινωνικά Γερμανούς.
>Κατανοώντας την Ιστορία και τα λάθη μας μπορούμε να εργαστούμε,
>εάν και εφόσον ακολουθούμε τον Δρόμο της Αρετής, για την βελτίωση
>του εαυτού μας και του Περιβάλλοντός μας, μέχρι την Τελειότητα.
Σ' αυτά συμφωνώ αλλά λυπάμαι να σου πω ότι είναι απολύτως αντίθετα με τη χριστιανική διδασκαλία. Ο Χριστιανισμός δεν είναι δρόμος προς την τελειότητα. Είναι σωτηριολογικός δηλ. ο Γιαχβέ θα σε σώσει από την τιμωρία του Γιαχβέ (δες "προστάτες") όχι από κάτι που θα κάνεις αλλά με απόφαση του εάν υπακούς: "Ποιος λοιπόν θα σωθεί; Ο Ιησούς τους κοίταξε και είπε: Για τους ανθρώπους αυτό είναι αδύνατον για το θεό όμως τα πάντα είναι δυνατά"(Ματθ. ιθ' 25-26)
>από κάθε δικιά σου παρατήρηση. Επίσης θα σου ζητήσω, καθότι δεν
>γνωρίζω «παπαγαλία» τα Ευαγγέλια, να αναφέρομαι σε αυτά τα σημεία
>δίχως να παραθέτω και το σημείο αναφοράς τους.
Αυτό μ' αρκεί. Όντως αναγνωρίζω τα περισσότερα από τα εδάφια που αναφέρεις. Ορισμένα δεν τα παραθέτεις ακριβώς αλλά όσο δεν αλλάζεις την ουσία τους, δεν πειράζει.
>σχέση «Εάν... θα με αγαπούσατε...» . Επίσης στο «όποιος είναι
>γεννημένος από το Θεό ακούει τους λόγους του Θεού» να θυμίσω πάλι
>την «εσωτερική φωνή» του Σωκράτη; Για Νομοτέλεια μιλάμε!
Για ποια Νομοτέλεια μου μιλάς φίλτατε; Στον Εβραιοχριστιανισμό ο Γιαχβέ ο Κύριος είναι πάνω από τους Κοσμικούς Νόμους. Ο ίδιος ο Γιεζούα περιγράφει αυτή την ευχέρεια (που είναι σαφής και στις Εβραϊκές Γραφές) στην παραβολή των εργατών: ".. πάρε ό,τι σου ανήκει και φύγε. εγώ θα δώσω και σ' αυτόν τον έσχατο ό,τι έδωσα και σε σένα. μήπως δεν έχω την εξουσία να διαχειριστώ όπως θέλω τα όσα μου ανήκουν;" (Ματθ. κ' 14-15)
Παρακάτω αναφέρεσαι σε πάρα πολλά μαζί και φυσικά αν απαντήσω σε ένα ένα θα πρέπει να γράψω βιβλίο. Αφήνω λοιπόν σε εκρεμμότητα τα άλλα ζητήματα καθώς και το ζήτημα της δουλείας και πώς αντιμετωπίζεται στις Εβραϊκές και τις Χριστιανικές Γραφές. Θα αναλύσω λίγο το θέμα της συγχώρεσης στο οποίο φαίνεται να αναφέρεσαι συχνά. Γράφεις:
>Συγνώμη βρε Ερμοκράτη αλλά τι να πούμε;
>Την εκ των προτέρων συγχώρεση του Ιούδα και του Πέτρου για την «Προδοσία» τους;
Παρακαλώ σημείωσε:
"Αν ο Γιαχβέ δεν οικοδομήσει σπίτι, μάταια κοπιάζουν οι οικοδόμοι, αν ο Γιαχβέ δεν φυλάξει την πόλη, μάταια κοπιάζει ο φύλακας, μάταιο είναι να ξυπνάτε νωρίς, να πλαγιάζετε αργά και να τρώτε το ψωμί του κόπου. Ο Γιαχβέ βεβαίως θα δώσει ύπνο μόνο στους εκλεκτούς του" (Ψαλμ. ρκζ' 1-2)
"Η καρδιά του ανθρώπου σκέφτεται το δρόμο του αλλά ο Γιαχβέ είναι αυτός που κατευθύνει τα βήματά του." (Παρ. ιστ' 9)
"Το στραβό δεν μπορεί να ισιώσει κι οι ελλείψεις είναι αμέτρητες" (Εκκλ. α' 15)
"Γιαχβέ, γνωρίζω ότι η οδός του ανθρώπου δεν εξαρτάται απ' αυτόν. Δεν είναι στο χέρι εκείνου που περπατάει το να κατευθύνει τα βήματά του"(Ιερ. ι' 23)
"Επειδή είναι ανάγκη να έρχονται σκάνδαλα. Αλίμονο όμως στον άνθρωπο εκ του οποίου έρχονται." (Ματθ. ιη' 7)
"Οποιος είναι εκ του Θεού (σημ. του Γιαχβέ) τους λόγους του Θεού ακούει, γι αυτό εσείς δεν ακούτε επειδή δεν είστε του Θεού" (Ιωαν. η' 47)
Για ποια συγχώρεση μιλάς λοιπόν; Πώς μπορείς να συνδυάζεις τη Νομοτέλεια με τη Συγχώρεση; Αν είναι ανάγκη να έρχονται τα σκάνδαλα, ποιος δημιούργησε αυτή την ανάγκη; Γιατί θα τιμωρηθεί ή θα συγχωρηθεί κάποιος που ούτε καν είναι σε θέση να κατευθύνει τα βήματά του; Παρακαλώ για μια απάντηση σαφή όχι γενικολογίες.
Σχετικά με τη δουλεία, που φαίνεται πολύ να σε απασχολεί, ζητάς αναφορές από πηγές. Ορίστε λοιπόν οι πιο αναμφισβήτητες πηγές για το πως αντιμετωπίζει ο χριστιανισμός την έννοια της δουλείας από τις Χριστιανικές Γραφές:
"Οι δούλοι ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΑΣ, ουχί με οφθαλμοδουλείας ως ανθρωπάρεσκοι, αλλά με απλότητα καρδίας, φοβούμενοι τον Θεόν. Και παν ότι αν πράττητε, εκ ψυχής εργάζεσθε, ως εις τον Κύριον, και ουχί εις ανθρώπους εξεύροντες ότι από του Κυρίου θέλετε λάβει την ανταπόδοσιν της κληρονομιάς διότι εις του Κύριον Χριστόν δουλεύετε όστις όμως αδικεί, θέλει λάβει την αμοιβήν της αδικίας αυτού και δεν υπάρχει προσωποληψία. Οι κύριοι αποδίδετε εις τους δούλους σας το δίκαιον και το ίσον εξεύροντες ότι και σεις έχετε Κύριον εν ουρανοίς" (Κολ. γ22-δ1)
"Εκαστος εν τη κλήσει καθ' ήν εκλήθη, εν ταύτη ας μένη. Εκλήθης δούλος; Μη σε μέλη αλλ' εάν δύνασαι να γείνης ελεύθερος μεταχειρίσου τούτο καλύτερα" (Α Κορ ζ20)
Επίσης σημείωσε ότι στις περισσότερες παραβολές του ο Ραββί Γιεζούα αναφέρεται σε δούλους και Κυρίους. Ούτε σε ένα σημείο δεν καταδικάζει την έννοια της δουλείας. Τη θεωρεί αυτονόητη. Αντιθέτως αναφέρεται στους πιστούς ως "δούλους του θεού (σημ. του Γιαχβέ)"
Στα παραπάνω εδάφια όχι μόνον δεν ανατρέπεται η δουλεία αλλά δικαιώνεται ιδεολογικά. Ο Σαούλ-Παύλος προτρέπει τους δούλους να εργάζονται για τους αφέντες τους σα να εργάζονταν για τον ίδιο το Θεό Γιαχβέ. Τα αφεντικά των δούλων δεν τα προτρέπει να ελευθερώσουν τους δούλους παρά να τους μεταχειρίζονται δίκαια.
Ευχαρίστως να πιστώσω στον Παύλο την σημαντική προτροπή για καλή μεταχείριση των δούλων, αλλά τη δουλεία καθ' αυτή την δικαιώνει και την αθωώνει με συγκεκριμένα ιδεολογικά επιχειρήματα. Γι αυτό άλλωστε η χριστιανική εκκλησία κατείχε πολλούς δούλους μέχρι και τη στιγμή που οι πολιτικές αρχές κατήργησαν τη δουλεία στα κράτη.
Edited by - Ερμοκράτης on 11/11/2002 00:45:26
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν και σε ένα νέο topic το οποίο ξεκίνησα με θέμα "Ελλ. θρησκεία: "Μονο-" ,"Πολυ-" ή "Παν-"θεϊστική;"
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=512
Αφιερωμένο και στους... μονοθεϊστές και στους... πολυθεϊστές ![]()

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΥΠΑΙΝΙΧΘΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ "ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ"...
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ...
ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΕΙΡΩΝΙΑ;;;
ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ..
ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΙ;ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΙΣΩΣ..
ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ...
ΜΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ...
***ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΩΝ...ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...***
...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ..
Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΣ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ,(ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ) ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΗ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ...***
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ;ΡΩΜΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝΕ...
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΕΝΑΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ...ΕΡΘΕΙ
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΘΑΝΑΤΟ,ΦΩΤΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ..ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΕΜΜΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΚΑΝΩ(ΚΑΚΩΣ)ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΙΣΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ...
ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΙ(ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ..
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ (ΘΕΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟ, ΗΣΙΟΔΟ, ΔΙΟΔΩΡΟ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗ, ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ κ.α.) .
ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ;ΟΧΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΘΕΟΙ.ΕΛΕΟΣ!
ΦΙΛΟΙ ΕΡΜΟΚΡΑΤΗ-ΑΤΛΑ ΜΕ ΕΣΩΣΕ Ο ΤΗΟΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΡΙC ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΙΡΗΣΚΕΙΑΣ ,ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ,ΕΔΩ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΑΝΙΣΜΟ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ)..ΠΕΤΑΓΟΜΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ TOPIC KAI ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ...
Η ΓΝΩΣΤΗ ΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΙΝΑΙ:
ΠΕΤΑ ΛΑΣΠΗ...ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ...
ΛΕΣ:
***ΜΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ...
***ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΩΝ...ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...***
OTAN ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΕΝΝΟΩ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ...ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ:
***ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, (ΠΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΡΟΤΕΡΗΣ ΑΤΕΛΕΙΑΣ;;;***
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ:
***ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΩ...***
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...
ΛΕΣ:
***ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΘΑΝΑΤΟ,ΦΩΤΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ..***
ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ;;;
ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗΣ...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ", ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ", ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ("ΕΙΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ") ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ "ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ",
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ J.HOPKINS ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, MARCELL DETIEN ΔΗΛΩΝΕΙ:
"EINAI BΛAKEIA ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ"...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο VICTOR DAVID HANSON, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ "ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ;" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ(*) ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΕΝΑΟΥΣ" "ΕΛΛΗΝΕΣ"......
(*)ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΕΣ...
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Η "ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Τ'ΑΥΤΙ ΣΟΥ";;;
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ" ΣΟΥ ΛΕΣ:
***ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΙ(ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ..***
ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΝΕΝΑ....
Edited by - ATLAS on 11/11/2002 15:42:39
Edited by - ATLAS on 11/11/2002 15:46:20
ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΟ ΟΤΑΝ ΠΑΣΧΕΙ ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΚΑΙ "ΨΥΧΙΚΟ" ΓΝΩΡΙΣΜΑ.....ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΣΧΕΙ ΞΗΡΕΝΕΤΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΡΠΗΤΑ ΚΤΛ ΚΤΛ..... ΤΟ "ΨΥΧΙΚΟ" ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ......ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ....ΣΕ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΥ Ο ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ 3000 ΧΡΟΝΙΑ!!!!
Αυτό είναι το θέμα μου.
Έχετε αναλωθεί στο να περιγράφετε την ανυπόφορη κατάσταση που προκύπτει απ'τους αεροψεκασμούς.
Νομίζω πως όλοι όσοι παρακολουθούν το συγκεκριμένο θέμα αντιλαμβάνονται τί συμβαίνει γύρω τους.
Δεν έκανα καν σύγκριση όσον αφορά τις μεθόδους αυτοπροστασίας γιατί κανείς δεν αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και όλοι περιορίστηκαν στους τρόπους διαμαρτυρίας.
Το σύστημα θα μπορούσε να βάλλεται εκ των έσω.
Δε λέω, καλές και οι διαμαρτυρίες αλλά χρειάζονται και δραστικότερα μέτρα!
Πώς σου φάνηκε η ''ανάσυρση'' του θέματος της οργόνης?
Δε μπορεί, θα το παρατήρησες!
Και μη μου πείς ότι δεν πρόσεξες τη λέξη που χρησιμοποίησα στην τελευταία πρόταση του προηγούμενου μηνύματός μου.(όχι το love ούτε το with)
Απλά οφείλω να είμαι προσεκτικός ...
Όσοι κατέχουν το θέμα και πώς λειτουργεί το σύστημα θα κάνουν τους ανάλογους συνειρμούς!
Παρ' όλ' αυτά: το πως θα προστατευθούμε/-όμαστε είναι το ένα σκέλος.
Και αυτό είνα βατό ΜΟΝΟ σε όσους ξέρουν πως υπάρχει λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να προστατευθούν.
Άρα οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες έχουν δύο σκέλη:
1) να μάθουν ακόμη περισσότεροι πως σημβαίνει κάτι από το οποίο θα πρέπει να προστατευθούν και
2) να σταματήσει αυτό που σημβαίνει
Νομίζω πως θα σημφωνείς...
Όμως -αν μπεις στον κόπο να ψάξεις τον 1ο τόμο του θέματος- θα δεις πως είχαμε αναφερθεί παλαιότερα στο σκέλος αυτό, δίνοντας όσες πληροφορίες είχαμε. Το ζήτημα είναι ΠΟΙΟΣ θα τις χρησιμοποιήσει ΑΝ ΠΡΩΤΑ δεν ξέρει ΠΩΣ τις χρειάζεται και ΓΙΑΤΙ...
Παγκοσμίως έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα από απλούς και ανοιχτόμυαλους πολίτες...
Στην Ελλάδα γιατί είναι ελάχιστοι και κατατρεγμένοι?
Βέβαια ακόμη και αυτοί κάνουν τη διαφορά και έχουν καθαρίσει διάφορα σήμεία...
Θέλω τη γνώμη σου!
--------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ.................................. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΗΤΟΙ............ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΣ .....
ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΜΥΝΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ.........................ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.....Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.......ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ.......ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.......... ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΗΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΦΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΚΡΗ............. ΣΕ ΩΡΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ.....ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΣΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΟΤΙ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ..... ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΗΜΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ!!!!!!!!!
ΘΑ ΠΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ........ΤΟ 1973 ΕΠΛΕΝΑ ΠΙΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ ΧΑΡΝΤ ΡΟΚ ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ 2 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ..ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ....ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ..ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΜΒΑΙΝΕ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΙΑΤΑ......ΜΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΝΑΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑ.......ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΣ .....ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ......
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ....ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΙΛΑΔΕΣ ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΝΙΞΕΙ........
Τώρα τι θα κάνουμε, θα μοιρολατρούμε για το τέρας που δημιουργήσαμε?
Η΄ θα αφήσουμε το αυτονομημένο τέρας που διαρκώς μεγαλώνει να μας κατατρώει ανελέητα?
Όπως αυτονομήθηκε το σύστημα, ας αυτονομηθούμε και μείς μιας και σε συλλογικό επίπεδο, πρός το παρόν, υπάρχει πολυδιάσπαση.
Το ''διαίρει και βασίλευε'' δεν είναι καθολική αρχή του συστήματος?
Άρα συλλογικότητα, μηδέν.
Τί μας μένει λοιπόν?
Δράση σε ατομικό και πολυδιαστατικό επίπεδο...
Και γιατί φίλε nikon ''πιάνεσαι'' από μια πρόταση και αλλάζεις θέμα?
Στο συγκεκριμένο topic μιλάμε για τους αεροψεκασμούς και πως να τους σταματήσουμε!
Για το συγκεκριμένο link γιατί δεν βλέπω σχολιασμό από κανέναν?
Ή μήπως δεν γνωρίζουν οι αναγνώστες αγγλικά?
Αλήθεια, nikon, εσένα πως σου φαίνεται το link???????????
Μπήκες στον κόπο να του ρίξεις μια ματιά ή...
Προτείνω ευθέως μια λύση που διαλύει τα νέφη των ψεκασμών με τα cloudbusters!!!!!
Και αιθερικούς μετατροπείς μπορεί να φτιάξει ο καθένας με ελάχιστο κόστος!!!
Γιατί δεν μιλάει κανείς γι'αυτά???????
.ΚΑΙ ΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ......... ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ..
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟ ΤΗΣ.. ΕΓΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΣΗΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.......ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ .....ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ