ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

amalia62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
G.I.GΝέο Μέλος
03/02/2003, 00:17:46
....και συ σκοτεινέ μας άγγελε... Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι κάτι σημαντικό θα έχεις να προσθέσεις για όλα αυτά... σπάσε τη σιωπή σου και τις παραπομπές και έλα μαζί μας σ' αυτό το ταξίδι... έστω κι αν δεν είναι ακόμη αστρικό!!!

03/02/2003, 02:02:15
φωτεινα ονειρα.
ονειρα που μας γεμιζουν ενεργεια, που ξυπναμε με μια αισθηση δεους και καλη διαθεση. φιλη-ε ελιξιρ σε νιωθω γιατι εχω δει παρομοιο ονειρο. ανεβαινω στην ταρατσα ενος υπογειου κτηριου που βρισκεται σε μια ερημο -η ταρατσα βρισκεται στο επιπεδο του εδαφους και εγω ανεβαινω απο το σκοταδι στο φως. το φως ειναι εκτυφλωτικο, η ατμοσφαιρα θελκτικα ζεστη και εγω νιωθω μια αισθηση τρομερης ευφοριας. ξυπνησα ανανεωμενη.
θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη ολων των φιλων σχετικα με αυτο το ειδος ονειρων. απο που προερχονται και γιατι τα βλεπουμε.

φιλε G.I.G. με ενδιαφερει αυτο που αναφερες σχετικα με την ερευνα του ΑΠΘ. -κανω και εγω ερευνα που κατα καποιο τροπο σχετιζεται με ονειρα. θα μπορουσες ισως να μου δωσεις καποιες πληροφοριες?

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

03/02/2003, 14:41:48
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ Κ.ΚΑΣΤΑΝΕΔΑ(ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ) ΣΤΟΝ Κ.ΓΙΟΥΓΚ ΣΤΗΝ 5 ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Η ΣΤΑ 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ Η ΣΤΟ ΕΓΩ... ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΕΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ....
ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ???????
ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ......

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΟΝΕΙΡΕΜΑ Η ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΧΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ. (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

G.I.GΝέο Μέλος
03/02/2003, 18:35:19
Απάντηση στη Λίλιθ.... Στείλε μου e-mail αν θες να το συζητήσουμε κατ' ιδίαν και με περισσότερες λεπτομέρειες.... Πάντως αν θες λεπτομέρειες και για την έρευνα του πανεπιστημίου στείλε e-mail στη διεύθυνση perakaki@psy.auth.gr...

G.I.GΝέο Μέλος
03/02/2003, 18:43:11
Απάντηση στον ΑΒΑΤΑΡ... Κατ' αρχήν, επειδή είμαι άνθρωπος της επαρχίας, νομίζω ότι δεν είναι σωστή η διάκριση... :)) Αν με τον όρο άνθρωπος της επαρχίας υπονοείς κάποιον απλοικό άνθρωπο χωρίς γνώσεις ή αντίληψη ή και ενδιαφέρον πάνω στο θέμα, νομίζω ότι θάταν μάταιο να του πούμε ο,τιδήποτε... άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς που μπορούμε να ερμηνεύσουμε το όνειρο οποιουδήποτε άλλου όταν καλά καλά δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα δικά μας όνειρα; Κι όσον αφορά το αν τα όνειρα είναι διαφορετικό πράγμα από τα φωτεινά ονειρα ή τα αστρικά ταξίδια οι επαίοντες φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη... ίσα ίσα λένε ότι και τα όνειρα λαμβάνουν χώρα στην ίδια διάσταση με τα φωτεινά όνειρα και τα αστρικά ταξίδια. Απλά στην μεν πρώτη περίπτωση συμμετέχουμε στην ...ας την πούμε... ονειρική διαδικασία ενσυνείδητα ενώ στην δεύτερη όχι...

03/02/2003, 20:36:00
Συγνώμη,
τι είναι "επαίοντες";

Για να δω τι θα απαντήσω εδώ...
(χωρίς παρεξήγηση, είναι μια λέξη που δεν ξέρω και τα λεξικά είναι ψηλά στο πατάρι)

αυτή...που τα κατάφερε!

03/02/2003, 20:52:33
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ G.I.G Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ....
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ G.I.G ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.....
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ .... (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΠΛΑ ΑΝΑΖΗΤΩ)
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΤΑΝ "ΟΝΕΙΡΟ" ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ (ΟΝΕΙΡΑ)
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ........
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΛΙΛΙΘ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ.

Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ Darkangel_78 ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ 4 ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΜΑ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

SabriNaΝέο Μέλος
03/02/2003, 21:01:21
geia sas pedia
mporw na pw oti h amalia arxise mai wra kouventa...gia ta oneira..tis exigiseis tous..ama uparxoun kai ta viwmata tou kathenos....
ean kai den diavasa ola osa exoun graftei se auto to plesio(tha ta diavasw argotera...)pisteuw oti uparxoun 2 exigiseis:
1)pragmatika na promhnuoun kati ta oneira eite auto einai kako eite kalo,na theloun na mas proidopiioun skopima gia kati pou tha mas sumvei klp.
2)polles fores vlepoume auta pou skeftomaste ekeinh thn periodo entona p.x. skeftome ti thelw na spoudasw kai me vlepw thn methepomenh se oneiro na mazeuw skoupidia.nai,isws einai mia aplh epirroh apo osa exoume zhsei teleftea kai mas exei meinei sto mualo...mas exei "simadepsei".
ta leme isws argotera idalws aurio,kalhnxuta me agaph sabrina

04/02/2003, 00:51:28
Μια ενδεχόμενη εξήγηση των προφητικών ονείρων με συμβολική ή και με άμεση γλώσσα, είναι αυτή της συναισθηματικής συνάφειας.

Κάποιο όνειρο, που βλέποντάς το μένουμε με ένα έντονο αλλά και πολύ συγκεκριμένο συναίσθημα, ασχέτως συχνά του περιεχομένου του ονείρου αυτού. Πχ, βλέπουμε ότι τρώμε φράουλες σε ένα γαλάζιο δάσος, περπατάμε και χανόμαστε, οι φράουλες κολυμπάνε και μας χλευάζουν. Φαινομενικά ακατανόητο, συνοδευόμενο με μια αίσθηση απέραντης απογοήτευσης. Πολύ συγκεκριμένης αίσθησης όμως.
Μετά από 4 μέρες, μας συμβαίνει ένα γεγονός, άσχετο με τις φράουλες βέβαια, που όμως μας φέρνει στο μυαλό ένα ντεζαβού. Αυτό του συναισθήματος που νιώσαμε στον ύπνο μας.

Αλλες φορές πάλι, το όνειρο είναι πολύ πιο ξεκάθαρο, μέχρι και το σημείο του να είανι καθαρά προφητικό.
Εδώ, μπορούμε να πούμε ότι το συναίσθημα λειτουργεί ως φορέας της εικόνας, ένας φορέας, που δεν "κολλάει"στο ταξίδι μέσα στο χρόνο...

αυτή...που τα κατάφερε!

G.I.GΝέο Μέλος
05/02/2003, 23:52:27
Επαίοντες... = Οι ειδικοί... δυστυχώς δεν ξέρω πως αν βάλω διαλυτικά... Προφέρεται epaiontes και όχι epeontes...:):)

Darkangel_78Μέλος
09/02/2003, 00:47:50
ΝΑ'μαι και γω.....
G.I.G ήρθα!!
Λοιπόν το να βάλεις διαλυτικά στα μηνύματά σου είναι εύκολο:
Όταν γράφεις ελληνικά,πάτα "Shift" και ";" ΠΡΙΝ το φωνήεν,όπως ακριβώς κάνεις πρίν βάλεις τόνο.Τώρα αν το φωνήεν ΤΟΝΙZΕΤΑΙ κιόλας,με το πληκτρολόγιο "γυρισμένο" στα ελληνικά,πατάς "Shift" και "W" πάλι ΠΡΙΝ το φωνήεν...
Οπότε έχουμε "επαΐοντες","προϋποθέσεις" και πάει λέγοντας...
Πάντως καλό θα ήταν για τέτοια ζητήματα να ΜΗΝ διακόπτεται η ροή της συζήτησης και να ανοίγετε νέα θέματα (ή να αναζητείτε παλιότερα) στο forum
Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
στη διεύθυνση:
/forums/forum.asp?FORUM_ID=13

Τώρα όσον αφορά το θέμα,θα σας απαντήσω εκτενέστερα αύριο,καλώς εχόντων των πραγμάτων!
Καληνύχτα,o Σκοτεινός Άγγελος!

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 10/02/2003 09:19:07

samuel1974Μέλος
17/09/2006, 15:00:36
Τι πραγματικά πιστεύουνε οι 12θεϊστές σε βασικά υπαρξιακά ζητήματα όπως:

Υπάρχει ψυχή;;

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον;;;

Ποιός δημιούργησε τον κόσμο, αν τον δημιούργησε κανείς;;;

Όποιος θέλει ας απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και όποιος έχει και άλλες απορίες ας τις καταθέσει.

18/09/2006, 16:35:26
Φίλε samuel1974 , αντί να κάνης τέτοιες ερωτήσεις , επισκέψου

http://www.mythologia.8m.com/grmenu.htm ή

http://www.phpbbserver.com/phpbb/index.php?mforum=mythologyclub

ή ακόμα καλύτερα άνοιξε κανένα βιβλίο . Σου προτείνω ανεπιφύλακτα την "Θεογονία" του Ισιόδου και την "Ωγυγία ή Αρχαιολογια" του Αθ. Σταγειρήτη . Ειδικά το τελευταίο θα σου λύση όλες σου τις απορίες .

samuel1974Μέλος
18/09/2006, 17:42:23
Τα βιβλία του "Θεογονία" του Ισιόδου και του Απολλοδώρου "Βιβλιοθήκη", τα είχα διαβάσει το έτος 1984 μ.X.

Ρώτησα κάποια απλά πράγματα και περίμενα απλές απαντήσεις.

18/09/2006, 23:41:10
Εμεις που δεν ανηκουμε σε καμια θρησκεια μπορουμε να συμετεχουμε ;

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

19/09/2006, 01:16:29
Απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει ένα είδος "ιερού" βιβλίου, όπου θα μπορέσεις να βρεις κωδικοποιημένες τις αρχές της αρχαίας θρησκείας, κατά το πρότυπο των ιουδαϊκών θρησκειών. Οπότε, μια καλή αρχή, αν σε ενδιαφέρει το θέμα, είναι αυτό που σου προτείνει ο sesostris.

Από κει και πέρα αν έχεις απορίες πάνω σε "βασικά υπαρξιακά ζητήματα" μπορείς να ανατρέξεις στους αρχαίους φιλοσόφους.

Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει και το θρησκευτικό σωματείο ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. (ως αναγνωρισμένο σωματείο της πατρώας θρησκείας) να λύσεις τις απορίες σου.

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Εμεις που δεν ανηκουμε σε καμια θρησκεια μπορουμε να συμετεχουμε ;

Από το κλίμα που βλέπω εδώ μέσα, αν δεν είσαι χριστιανός είσαι σίγουρα νεοεποχίτης νεοπαγανιστής με σκοτεινούς σκοπούς (ο μη μεθ'εμού κατ'εμού εστι) οπότε άσε τα "εμείς δεν ανήκουμε σε καμία θρησκεία" και πήδα μέσα. Κοινή γαρ η τύχη ...

macedon

Edited by - macedon on 19/09/2006 01:20:47

samuel1974Μέλος
19/09/2006, 12:27:10
Απαντήσεις ζήτησα και όχι παραπομπή σε ιστιοσελίδες και βιβλία.

Αλλα επιβεβαιώνεται αυτό που ακούγεται, ότι ο καθένας από τους νεοπαγανιστοδωδεκαθειστες πιστεύει ότι του κατεβει.

Μου φαίνεται δεν έχετε πιστη, αλλα supermarket...

19/09/2006, 14:05:19
quote:
samuel1974
Αλλα επιβεβαιώνεται αυτό που ακούγεται, ότι ο καθένας από τους νεοπαγανιστοδωδεκαθειστες πιστεύει ότι του κατεβει.

Μου φαίνεται δεν έχετε πιστη, αλλα supermarket...

Και ποιός σου είπε πως είμαστε "νεοπαγανιστοδωδεκαθεϊστές" ή ανήκουμε στη συγκεκριμένη θρησκεία;

Το ότι δεν ανήκει κανείς στο χριστιανικό μαντρί δε σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να ανήκει σε κάποιο άλλο... Αν και μεταξύ μας χίλιες φορές προτιμότερο το φως της αρχαίας θρησκείας από το σκοτάδι της διαστροφής του εβραϊκού γιαχβεδισμού.

macedon

EPAITHSΜέλος
19/09/2006, 14:22:51
quote:
Τι πραγματικά πιστεύουνε οι 12θεϊστές σε βασικά υπαρξιακά ζητήματα όπως:

Υπάρχει ψυχή;;

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον;;;

Στα ορφικά μυστήρια υπήρχε η σύνδεση ζωής και θανάτου που παρουσιάζεται και στα ελευσίνια μυστήρια. Οι ορφικοί αρχικά δραστηριοποιήθηκαν στην Θράκη και αργότερα διαδόθηκαν σε όλη την Ελλάδα και επηρέασαν την άποψη για την μεταθανάτιο ζωη μέχρι σήμερα, παγκοσμίως. Πίστευαν ότι ο άνθρωπος αποτελείται από το θνητό σώμα και την ψυχή, το θεϊκό στοιχείο σε αυτόν που είναι αθάνατη και το σώμα είναι τάφος της ψυχής. Ο άνθρωπος θα πρέπει με τους εξαγνισμούς κατά την διάρκεια της ζωής του να τιθασεύσει το ακάθαρτο σώμα του.
Την ίδια άποψη είχαν αργότερα και οι Πυθαγόριοι και αμφότεροι ανέπτυξαν τις θεωρίες της μετεμψύχωσης και της μετενσάρκωσης.
Διάβασε εκτός των άλλων και τις απόψεις του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη περί ψυχής και μεταθανάτου ζωής.
Οπότε αγαπητέ μου Samuel μή μου πείς οτι όλοι περιμέναμε τον χριστιανισμό σου, ώστε να μας τα διδάξει.

19/09/2006, 20:23:29
quote:
macedon

Από το κλίμα που βλέπω εδώ μέσα, αν δεν είσαι χριστιανός είσαι σίγουρα νεοεποχίτης νεοπαγανιστής με σκοτεινούς σκοπούς (ο μη μεθ'εμού κατ'εμού εστι) οπότε άσε τα "εμείς δεν ανήκουμε σε καμία θρησκεία" και πήδα μέσα. Κοινή γαρ η τύχη ...

Ας δουμε τα ερωτηματα ενα ενα :

α)Υπάρχει ψυχή;;

Δεν ξερω τι εννοεις εσυ ψυχη . Ψυχη εγω θεωρω την συναισθηματικη εκεινη κατασταση του ανθρωπινου νου , οπως αυτη επηρεαζεται και εκφραζεται την καθε χρονικη στιγμη , απο προηγουμενα ,παρωντα ή μελλουμενα γεγονοτα της καθημερινοτητας . Αρα μιλω για τον νου , ψυχη = νους - νοηση .

"ΨΥΧΗΣ ΝΟΣΟΥΣΗΣ ΛΟΓΟΙ ΕΙΣΙΝ ΙΑΤΡΟΙ" . Οι λογοι απορροφουνται απο το μυαλο , τον εγκεφαλο ουσιαστικα ... επομενως ολα ειναι στο μυαλο αγαπητε !

Αν εννοεις ψυχη κατι διαφορο του νου τοτε θα διαφωνησω . Αυτη ειναι η γνωμη μου !

β) Υπάρχει ζωή μετά θάνατον;;;

Εχει συζητηθει παλαιοτερα : http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4035 και σε ενα-δυο αλλα topic .

Οπως και ναχει ομως πιστευω πως ειναι παιδαριωδες να δεχτουμε πως υπαρχει μετα θανατον ζωη .

γ) Ποιός δημιούργησε τον κόσμο, αν τον δημιούργησε κανείς;;;

Εδω φιλε μου "επεμβαινει" ο Ηρακλειτος και συμφωνω απολυτα μαζι του : κόσμος τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών, ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ' ην αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωτον".

Αυταααα !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ