ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

stanfromgreece30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
stanfromgreeceΜέλος
11/09/2006, 18:14:34
και μιάς και ανέφερες τόοοσες πολλές φορές το όνομά σου φίλε μου Λαμόγιο... μήπως ξέρεις από πού έχει προέλθει η χρήση αυτής της λέξης και ποιά είναι ακριβώς η σημασία της?
ο φίλος σου Σταμάτης
12/09/2006, 01:36:16
Φίλε Σταμάτη,
θα άφηνα τον φίλο lamogio να σου απαντήσει αλλά άκου να δεις σύμπτωση.

Χτες το πρωί το συζήταγα αυτό με κάποιο φίλο που λαμόγια με ανεβάζει και λαμόγια με κατεβάζει και μου είπε ότι η λέξη προέρχεται από το ισπανικό la moya που σημαίνει "ο τάδε". Μιας και δεν ξέρω ισπανικά το αφήνω έτσι.

Τώρα το πως έφτασε να σημαίνει ότι σημαίνει στα ελληνικά ένας θεός ξέρει.

Infinitum Finitum Producit

stanfromgreeceΜέλος
12/09/2006, 07:57:50
άν είναι έτσι φίλε A. Kircher, τότε της αλλάξαμε τα φώτα της λέξης!!!
Πάντος έψαξα και εγώ λίγο στο Ιντερνετ και βρήκα την ίδια απάντηση. Βρήκα όμως ότι υπάρχει και οικογένεια στην Ισπανία με το επίθετο Lamoya .Λες να είχανε κανέναν προγονο τόσο μεγάλο απατεώνα που να του βγήκε το όνομα? Φτού... εκτός θέματος βγήκαμε... τί μας κάνεις βρε λαμόγιο!!!
SotSofiasΝέο Μέλος
15/09/2006, 14:19:45
Η απάντηση στον φίλο ΟΑΝΝΗSEA

Αγαπητέ ΟΑΝΝΗSEA, μετά από τους χαρακτηρισμούς που μου προσάπτεις, ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω σε μερικά από τα «επιχειρήματα» που παραθέτεις για να καταρρίψεις τους ισχυρισμούς μου. Ελπίζω να παρακολουθήσεις αυτά που γράφω παρακάτω, και να καταλάβεις ότι βιάζεσαι πολύ να με χαρακτηρίσεις ως «ψυχοπαθή». Ίσως θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο ανοιχτόμυαλος και όχι τόσο εχθρικός προς οποιονδήποτε υποστηρίζει κάτι διαφορετικό από αυτά που υποστηρίζεις εσύ.

Το ότι η Σελήνη δεν είναι φυσιολογικός δορυφόρος της γης το είπε πρώτος ο Ισαάκ Ασίμωφ που υπολόγισε («νόμος της Παγκόσμιας Έλξης») ότι η ελκτική δύναμη του Ήλιου πάνω στη σελήνη είναι διπλάσια από αυτήν της Γης στη σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ήλιος, φυσιολογικά, θα έπρεπε να αποσπάσει τη σελήνη από τη Γη.
Φαίνεται όμως ότι κάτι την κρατάει καρφωμένη στη θέση της.

Επίσης, υπάρχει μια τεράστια σειρά δυσαναλογιών, που είναι καλό να έχεις υπόψη σου:

1) Η σελήνη έχει αναλογία διαμέτρων με τη Γη 1:4, όταν οι μεγάλοι δορυφόροι Γανυμήδης του Δία και Τιτάνας του Κρόνου έχουν αντίστοιχα 1:30 και 1:27.

2) Οι αποστάσεις που ένας δορυφόρος περιστρέφεται γύρω από ένα πρωτεύοντα πλανήτη, έχουν να κάνουν και με την απόσταση ασφαλείας που κρατάει ο δορυφόρος από τον πλανήτη για να μην καταστραφεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις. Η απόσταση αυτή είναι γνωστή σαν το όριο του Ρος από το Γάλλο μαθηματικό Edοuard Roche (1820-1883) που πρώτος το διατύπωσε.
Σύμφωνα με αυτό, αν ένας δορυφόρος ή κομήτης υπερβεί αυτή την απόσταση και πλησιάσει το πλανήτη, τότε καταστρέφεται..

3) Το όριο του Ρος για τo δίδυμο Γη-Σελήνη είναι 2,86 γήινες ακτίνες, δηλαδή 18.261 χιλιόμετρα .Αν η Σελήνη πλησιάσει ή περάσει αυτή την απόσταση, θα διαλυθεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις της Γης.
Η σελήνη βρίσκεται σε μέση απόσταση 384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή 21 φορές μακριά από το όριο του Ρος της Γης, όταν οι πλησιέστεροι δορυφόροι των άλλων πλανητών βρίσκονται 1,5 φορά μακριά από το «όριο του Ρος» του κάθε πλανήτη.

4) Η αναλογία μαζών Σελήνης/Γης είναι 1:81 και η αναλογία Γανυμήδη/ Δία 1:13000.

5) Η Σελήνη είναι επίσης ο μοναδικός δορυφόρος που περιστρέφεται σχεδόν στο επίπεδο της εκλειπτικής, όταν όλοι οι υπόλοιποι περιστρέφονται γύρω από το ισημερινό επίπεδο κάθε πλανήτη.

6) Είναι ο μοναδικός μεγάλος δορυφόρος που περιστρέφεται σύγχρονα με τον πρωτεύοντα πλανήτη του, ενώ «τυχαία» και η φαινόμενη διάμετρος της σελήνης είναι 0,52 μοίρες, όσο ακριβώς και του Ήλιου. Δηλαδή, η Σελήνη φαίνεται από τη Γη με το δίιο ακριβώς μέγεθος με τον Ήλιο! Αυτή είναι μια πολύ απίστευτη «σύμπτωση», πρέπει να το παραδεχτείς.

Με κατηγορείς ως ψυχοπαθή. Παρόλα αυτά, εγώ θέτω ερωτήματα και παραθέτω πληροφορίες. Αντίθετα, οι υποστηριχτές της «κουφής» θεωρίας ότι η Σελήνη προήλθε από σύγκρουση με αδέσποτο πλανητοειδή διαμέτρου όσο ο Άρης, γιατί δεν σε ενόχλησαν όπως εγώ;

Σκέψου ότι πριν από 65 εκ χρόνια, ένας μετεωρίτης 10 χιλιομέτρων έκανε, διαπιστωμένα, τεράστια ζημιά στη Γη. Ένας μετεωρίτης 6.800 χιλιομέτρων που θα εξαφάνιζε τη Γη, έφτιαξε και τη σελήνη; Εσύ νομίζεις ότι αυτή η θεωρία είναι πιο αληθοφανής από το να είναι η Σελήνη «μη φυσικός δορυφόρος» της γης;

Όσον αφορά τα στοιχεία για το ununpentium, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Τα διάβασα σε σχετικά sites, αφού είναι πολύ καινούργια ανακάλυψη για να υπάρχει επαρκής βιβλιογραφία. Π.χ. υπάρχει σχετικό λήμμα στην wikipedia ( http://en.wikipedia.org/wiki/Ununpentium ). Εκεί θα διαβάσεις, όπως γράφω, ότι παρασκευάστηκε το 2003 στη Ρωσία από σύντηξη Αμερικίου και Ασβεστίου.
Αν εσύ γνωρίζεις ότι παρασκευάστηκε κάπως αλλιώς πες μου να το διορθώσω.

Οι ιδιότητες του ununpentium δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως ακριβώς λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του.
Τη μεταλλική υφή, πυκνότητα, το σημείο τήξης του και άλλες ιδιότητες, επειδή δεν ήμουνα παρών στα πειράματα, τις διάβασα σε σχετικά άρθρα, όπως το παραπάνω.

Όσο για τα «βαρυτικά κύματα τύπου Α», αυτά τα ανέφερε στη συνέντευξη του ο Μπομπ Λαζάρ, μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθρώπου που ισχυρίζεται, πολύ πειστικά κατά τη γνώμη μου γιατί οι ισχυρισμοί του «συμπίπτουν» με πλήθος στοιχείων πολύ εξειδικευμένων για να είναι απλώς μια σκηνοθεσία, ότι εργάστηκε πάνω σε reverse engineering «εξωγήινων σκαφών». Αν εσύ δεν πιστεύεις το τι λέει ο Λαζάρ, δικαίωμά σου.

Το τι ακριβώς κάνουν τα βαρυτικά κύματα τύπου Α δεν μπορώ να στο εξηγήσω μαθηματικά, γιατί δεν θα το καταλάβεις. Σύμφωνα βέβαια με τους σημερινούς επιστήμονες είναι σε θεωρητικό επίπεδο, αφού κύματα βαρύτητας δεν έχουν παραχθεί εργαστηριακά ούτε έχουν ανιχνευτεί με γήινη τεχνολογία.
Την θεωρία της ηλεκτροβαρύτητας του Τέσλα καλά θα ήταν να της ρίξεις μια ματιά για να μάθεις πως τα ηλεκτρικά κύματα υψηλής ενέργειας μετατρέπονται σε κύματα βαρύτητας (Δυναμική θεωρία της Βαρύτητας Νίκολα Τέσλα, 1899). Σύμφωνα πάντα με το Λαζάρ, χρησιμοποιούνται για μικρές μετακινήσεις στο χώρο, και παράγονται από το Ununpentium, όταν αυτό βομβαρδίζεται με πρωτόνια.
Στη συνέχεια τα βαρυτικά κύματα που παράγονται στον βαρυτικό αντιδραστήρα, ενισχύονται με τρεις ενισχυτές και εκπέμπονται προς κάποια επιφάνεια όπου ανακλώνται.
Τα ανακλώμενα βαρυτικά κύματα δημιουργούν την έλξη που χρειάζεται το διαστημόπλοιο για να κινηθεί. Αυτά περίπου είπε ο Λαζάρ, όχι εγώ.

Όσο για τη διάρκεια ζωής του Ununpentium, που το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα εναντίον μου, έγραψα «λιγότερο από δευτερόλεπτο» γιατί το microsecond, millisecond ή το nanosecond μπορεί να μην το καταλάβουν κάποιοι αναγνώστες.

Το ότι «το Ununpentium το είχαν σε μορφή ταμπλέτας», όπως είπε ο Λαζάρ, σημαίνει ότι ήταν σταθερό και φυσικά όχι ασταθές στοιχείο του εργαστηρίου όπως στη Γη. Όπως θα διαβάσεις στο link που σου παρέθεσα παραπάνω «It is expected to be a hard low melting metal».
Αν κάποια χημικά στοιχεία δεν υπάρχουν σήμερα στο περιοδικό σύστημα της γης, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάπου αλλού στο σύμπαν. Η φύση έχει δημιουργήσει και άλλα χημικά στοιχεία, τα οποία εμείς σήμερα αγνοούμε.
Σίγουρα ο Ερμής σαν πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο έχει στο πυρήνα του βαριά στοιχεία που δεν υπάρχουν στον αντίστοιχο πυρήνα της γης (ρώτησε και κανένα αστρονόμο για να στο επιβεβαιώσει).
Εγώ είπα ότι το ununpentium υπάρχει στο πυρήνα του Ερμή και κατ’ αντιστοιχία της Σελήνης. Αν μπορείς εσύ να αποδείξεις ότι δεν ισχύει, τεκμηρίωσε το μου και το διορθώνω αμέσως.

Το un-un-pentium –που σημαίνει 1-1-5 στα λατινικά– έχει διάρκεια ζωής μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου μόνο αν παρασκευαστεί σε γήινο εργαστήριο. Αν παρασκευάζεται και με κάποιο άλλο τρόπο που εσύ δεν ξέρεις; Με κάποια μέθοδο άγνωστη σήμερα με τη γήινη τεχνολογία;
Την θερμή πυρηνική σύντηξη την έχεις ακουστά; Είναι η βασική πηγή ενέργειας των άστρων όλου του γαλαξία .Εσύ στη γη την έχεις κάνει πράξη; Όχι γιατί χρειάζεσαι 18.000.000ο C και γι αυτό προσπαθούμε μήπως καταφέρουμε την ψυχρή πυρηνική σύντηξη. Δηλαδή με τη δικιά σου λογική δεν υπάρχει σύντηξη.

Όσο για το ποσοστό βαρέων μετάλλων που επικαλείσαι ότι μειώνεται, να σου πω, για να μαθαίνεις, ότι το Ununpentium (όχι φυσικά με το τρόπο που παρασκευάστηκε στη Γη) είναι από τα πλέον σταθερά στοιχεία στο σύμπαν (δηλαδή μη ραδιενεργό), είναι αδρανές (δηλαδή δεν σχηματίζει άλλες χημικές ενώσεις) και για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιείται από έναν ανώτερο τεχνολογικά πολιτισμό και σαν καύσιμη ύλη αλλά και για τη μετάδοση της ενέργειας με μηδενικές απώλειες. Είναι δηλαδή και σχεδόν φυσικός υπεραγωγός σε συνθήκες περιβάλλοντος!

Όσον αφορά τα υπολείμματα του supernova που επικαλείσαι, να σε πληροφορήσω για να μαθαίνεις και λίγο αστρονομία, ότι τα άστρα με μάζα ίδια με τον ήλιο μας ουδέποτε θα γίνουν supernova γιατί η μάζα τους είναι πολύ μικρότερη.
Διάβασε για το όριο του Chandrasekar για να μάθεις ότι ο ήλιος μας και οι ζ δικτύου έπρεπε να έχουν δεκαπλάσια τουλάχιστον μάζα για να εκραγούν σαν supernova και να εξελιχθούν σε λευκούς νάνους, άστρα νετρονίων, μαύρες τρύπες. Θα μετατραπούν λοιπόν σε ερυθρούς γίγαντες και θα αποβάλλουν τα εξωτερικά τους στρώματα ήπια και όχι βίαια όπως στην περίπτωση των supernova. Δηλαδή ο θάνατος του ενός άστρου π.χ. του ζ1 με τίποτε δεν θα επηρέαζε τη ζωή στο ζ2 αν κάποιο από τα δύο είχε την ηλικία των 4,5 δις του δικού μας ήλιου. Τα άστρα ζ Δικτύου είναι όμως άστρα ίδιας ηλικίας αφού σαν διπλό σύστημα σχηματίστηκαν από το ίδιο νέφος αερίων πριν από 7-10 δις χρόνια.

Την υπόθεση των Μπέτυ και Μπάρνευ Χιλλ την διάβασα στο Time-Life και σε άρθρα στο διαδίκτυο και δεν έβγαλα αυθαίρετα συμπεράσματα. Όσο για το σχέδιο που σχεδίασε η Μπέτυ Χιλλ και το έφτιαξε σε τρισδιάστατο χάρτη η Μάρτζορι Φις, να σε πληροφορήσω ότι ο καθηγητής αστρονομίας Μίτσελ του Οχάιο είπε ότι τα άστρα του επίπεδου χάρτη ταιριάζουν με τον τρισδιάστατο, όχι εγώ.
Όσο για το ολόγραμμα ή 3D μοντέλο να σε πληροφορήσω ότι αν είχες στοιχειώδεις γνώσεις προοπτικής (που ολοφάνερα δεν έχεις), θα καταλάβαινες ότι στο σχέδιο της Μπέτυ Χιλλ ο ζ2 δικτύου είναι κατά πολύ μεγαλύτερος του ζ1. Όμως τα άστρα ζ1 και ζ2 είναι ίσης διαμέτρου. Συνεπώς αν ήταν σχεδιασμένα σε επίπεδο χάρτη (drawing map) θα ήταν μικρά κυκλάκια ίσης διαμέτρου. (Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για εσένα). Όμως ο ζ2 είναι τουλάχιστον διπλάσιος, που σημαίνει ότι ήταν πιο κοντά στο οπτικό πεδίο της Χιλ. Φυσικά και ένας άσχετος δεν θα μπορούσε να αποδώσει σε δισδιάστατο χάρτη έναν τρισδιάστατο. Γι αυτό μην απορείς που για σένα είναι πολύ δύσκολο. Για τη Μάρτζορι Φις (δασκάλα και ερασιτέχνη αστρονόμο) πριν από 40 χρόνια ήταν φαίνεται παιγνιδάκι. Εξάλλου τα άστρα που είχε να ελέγξει η Φις δεν ήταν 100 δις όπως λες, αλλά περίπου 100 άστρα σε απόσταση από τη Γη μέχρι 50 έτη φωτός.

Όσο για το βιβλίο μου σε πληροφορώ ότι όσοι το διάβασαν προσεκτικά μου έχουν δώσει συγχαρητήρια. Αν το διαβάσεις αποσπασματικά τότε μπορεί να σχηματίσεις λάθος εντύπωση για μένα.

Προσπάθησα να τεκμηριώνω τα πάντα με φωτογραφίες. Αν πάρεις το πλανηταριακό πρόγραμμα Redshift 5 και το γυρίσεις στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, δεν θα καταφερθείς ξανά με τέτοιο μένος εναντίον μου. Θα αντικρίσεις με έκπληξη αυτό που οι αστροναύτες του Απόλλωνα 8 είδαν τα Χριστούγεννα του 1968 και το οποίο επιβεβαίωσα και εγώ, και για αυτό έγραψα το βιβλίο.
Καταφέρεσαι επίσης με απαξία για το περιοδικό Strange. Μιλάτε επίσης κάποιοι για «κότερα και επαύλεις», και δεν έχετε τη στοιχειώδη νοημοσύνη να υπολογίσετε ότι αυτά τα περιοδικά και τα βιβλία βγάζουν ίσα-ίσα τα έξοδα τους και φτιάχνονται από ανθρώπους που αγωνιούν για να ακουστούν όλες οι απόψεις και ζούνε με ελάχιστα χρήματα, ενώ θα μπορούσαν με τις γνώσεις που έχουν, να κάνουν άλλες, πολύ πιο επικερδείς δουλειές. Ίσως να σου λέει κάτι, το γεγονός ότι το Strange ειδικά, δεν έχει διαφημίσεις!
Μπορείς να τα υπολογίσεις αυτά, λαμβάνοντας στοιχεία από τα πρακτορεία πωλήσεων.

Έχε επίσης υπόψη σου ότι οι αναγνώστες στην Ελλάδα είναι πολύ λίγοι, και ακόμη λιγότεροι ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα, που απευθύνονται μόνο σε ανθρώπους με εξερευνητική διάθεση και δίψα για γνώση και ανοιχτό μυαλό. Δηλαδή, σε πολύ λίγους.

Αντίθετα, κάθε μέρα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες σου πουλάνε μόνο διαφημίσεις και απόψεις του κατεστημένου και επίπεδο λαϊκισμού και θησαυρίζουν. Αλλά δεν στρέφεσαι εναντίον τους. Στρέφεις τα βέλη σου μόνο κατά όσων έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου.

Εν κατακλείδι φίλε μου, αν δεν σου αρέσουν τα βιβλία και τα άρθρα που λένε «παράξενα πράγματα», μην τα αγοράζεις. Όσο για τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που μου απευθύνεις δεν θα πέσω στο ατόπημα να στους επιστρέψω αν και θα το άξιζες.
Εύχομαι μόνο το επίπεδο των επισκεπτών του esoterica.gr να μην είναι σαν το δικό σου και να αποτελείς την εξαίρεση.

Φιλικά
Σωτήρης Σοφιάς

Υ.Γ.1 Σε ευχαριστώ πολύ για την διαφήμιση του βιβλίου μου, έστω και αρνητική
Υ.Γ.2 Σε συγχαίρω για την άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας. και το επίπεδο σου. Τα κείμενα σου πρέπει να τα διαβάζουν και μικρά παιδιά για να καταλάβουν πως πρέπει να μιλάνε σε όσους έχουν διαφορετική άποψη.

15/09/2006, 15:20:59
Οκ εχω να κανω μερικες παρατηρησεις με τις γνωσεις που διαθετω:

Α)Το γεγονος οτι μια παραδοξοτητα σε δεν δικαιολογει την υποθεση οτι η σεληνη ειναι τεχνητος δορυφορος.

Το ηλιακο συστημα ειναι φισκα στις παραδοξοτητες.

Ας κοιταξουμε τον πλανητη Ουρανο:

"Με ένα ισχυρό τηλεσκόπιο φαίνεται σαν ένας γαλαζοπράσινος δίσκος πεπιεσμένος στους πόλους. Χρειάζεται 84 χρόνια για να συμπληρώσει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο, ενώ εκτελεί μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό του σε 11 μόνο ώρες. Διαφέρει από τους άλλους πλανήτες στο ότι έχει άξονα περιστροφής όχι κάθετο αλλά σχεδόν παράλληλο με το επίπεδο περιφοράς του. Για το λόγο αυτό φαίνεται σαν να “κατρακυλάει” στο Διάστημα εναλλάσσοντας σαράντα χρόνια συνεχόμενης ημέρας με σαράντα χρόνια νύχτας. Ενα επιπλέον πρόβλημα που έχει προκύψει από αυτή την παρατήρηση αφορά στο ερώτημα ποιος πόλος είναι ο νότιος και ποιος ο βόρειος, διότι κάποιος μπορεί να θεωρήσει είτε την κλίση του άξονα του πλανήτη λίγο μεγαλύτερη των 90 μοιρών είτε την κλίση λίγο μικρότερη από 90 μοίρες."

Και τον πλανητη Ουρανο εξωγηινοι τον θεσανε σε τροχια?

Β)Η τροχια της σεληνης μεταβαλεται βαθμιαια.

quote:
Το ότι η Σελήνη δεν είναι φυσιολογικός δορυφόρος της γης το είπε πρώτος ο Ισαάκ Ασίμωφ που υπολόγισε («νόμος της Παγκόσμιας Έλξης») ότι η ελκτική δύναμη του Ήλιου πάνω στη σελήνη είναι διπλάσια από αυτήν της Γης στη σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ήλιος, φυσιολογικά, θα έπρεπε να αποσπάσει τη σελήνη από τη Γη.

ποιος ειπε οτι η Σεληνη δεν φευγει σιγα σιγα απο την τροχια της?Απλα η μεταβολη της τροχιας γινεται ΒΑΘΜΙΑΙΑ.Η σεληνη δεν θα ειναι για παντα εκει πανω.

ΥΓ.Ο Ισσακ Ασιμωφ ηταν συγγραφεας επιστημονικης φαντασιας αν δεν κανω λαθος ε?

Γ)

quote:
Το όριο του Ρος για τo δίδυμο Γη-Σελήνη είναι 2,86 γήινες ακτίνες, δηλαδή 18.261 χιλιόμετρα .Αν η Σελήνη πλησιάσει ή περάσει αυτή την απόσταση, θα διαλυθεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις της Γης.
Η σελήνη βρίσκεται σε μέση απόσταση 384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή 21 φορές μακριά από το όριο του Ρος της Γης, όταν οι πλησιέστεροι δορυφόροι των άλλων πλανητών βρίσκονται 1,5 φορά μακριά από το «όριο του Ρος» του κάθε πλανήτη.

Ε και?

Δ)

quote:
Η αναλογία μαζών Σελήνης/Γης είναι 1:81 και η αναλογία Γανυμήδη/ Δία 1:13000.

Και παλι Ε ΚΑΙ?Ο δε Διας και οι περισσοτεροι πλανητες,ιδιως οι αεριοι γιγαντες εχουν πολλους περισσοτερους δορυφορους απο εναν,με πολλες διαφορετικες αναλογιες μαζας.

Εχεις κανα κοματι απο την επιφανεια της σεληνης που να δειχνει οτι η σεληνη ειναι τεχνητο κατασκευασμα?

Ε)

quote:
Είναι ο μοναδικός μεγάλος δορυφόρος που περιστρέφεται σύγχρονα με τον πρωτεύοντα πλανήτη του, ενώ «τυχαία» και η φαινόμενη διάμετρος της σελήνης είναι 0,52 μοίρες, όσο ακριβώς και του Ήλιου. Δηλαδή, η Σελήνη φαίνεται από τη Γη με το δίιο ακριβώς μέγεθος με τον Ήλιο! Αυτή είναι μια πολύ απίστευτη «σύμπτωση», πρέπει να το παραδεχτείς.

Και ο πλανητης Ουρανος περιστρεφεται " με τις παντες"...Και αυτον εξωγηινοι τον φτιαξανε?

Και ποιο πρακτικο σκοπο θα εξυπηρετουσε αυτο το φαινομενο (του φαινομενικα ιδιου μεγεθους) εαν ηταν δορυφορος?Οταν εμεις φτιαχνουμε δορυφορους προσπαθουμε να τους κανουμε να φαινονται οτι εχουν το ιδιο μεγεθος με τον Ηλιο?Ποιον σκοπο θα εξυπηρετουσε ενας τεραστιος ενεργοβορος δορυφορος?Για να φτιαξεις εναν τετοιο μεγαλο δορυφορο και να τον θεσεις σε τροχια απαιτουνται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσοτητες ενεργειας!Γιατι να μπουνε σε τοσο κοπο αυτοι που τον εβαλαν εκει?Τι ειχαν να κερδιοσουν?

ΣΤ)

quote:
Οι ιδιότητες του ununpentium δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως ακριβώς λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του.
Τη μεταλλική υφή, πυκνότητα, το σημείο τήξης του και άλλες ιδιότητες, επειδή δεν ήμουνα παρών στα πειράματα, τις διάβασα σε σχετικά άρθρα, όπως το παραπάνω

Και ποτε προλαβαν και τις καθορισαν σε αυτο το πολυ μικρο χρονο ζωης που εχει?

(

quote:
Όσο για τη διάρκεια ζωής του Ununpentium, που το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα εναντίον μου, έγραψα «λιγότερο από δευτερόλεπτο» γιατί το microsecond, millisecond ή το nanosecond μπορεί να μην το καταλάβουν κάποιοι αναγνώστες.
)

(ωω θα σε εκπληξει ποσοι πολλοι αναγνωστες μπορουν να καταλαβουν τι εστι micro,milli και nanosec αλλα το κυριοτερο ποσοι αναγνωστες μπορουν να πιασουν τις χοντρες αντιφασεις...)

Σε ενα nanosecond ποτε προλαβανε και καθορισανε τις ιδιοτητες του?

Ακομα καλυτερα ποια μεθοδος κατασκευης μπορει να κανει ενα στοιχειο που ειναι ασταθες ΜΗ ασταθες?Καμια απο οσο γνωριζω.Εαν δεν κανω λαθος η ασταθεια οφειλεται στον υπερβολικα μεγαλο αριθμο σωματιδιων του πυρηνα.Εαν ο αριθμος μεταβληθει (ωστε να γινει ο πυρηνας σταθεροτερος),τοτε προκυπτει πυρηνας αλλου στοιχειου!(μεταστοιχειωση).

quote:
Όσο για το σχέδιο που σχεδίασε η Μπέτυ Χιλλ και το έφτιαξε σε τρισδιάστατο χάρτη η Μάρτζορι Φις, να σε πληροφορήσω ότι ο καθηγητής αστρονομίας Μίτσελ του Οχάιο είπε ότι τα άστρα του επίπεδου χάρτη ταιριάζουν με τον τρισδιάστατο, όχι εγώ.

Τοτε επρεπε να σκεφτεις οτι ενας διδιαστατος χαρτης αστεριων αναγωμενος σε τριδιαστατο χωρο μπορει να ταιριαξει με πολλα διαφορετικα σημεια.

quote:
Αντίθετα, κάθε μέρα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες σου πουλάνε μόνο διαφημίσεις και απόψεις του κατεστημένου και επίπεδο λαϊκισμού και θησαυρίζουν. Αλλά δεν στρέφεσαι εναντίον τους. Στρέφεις τα βέλη σου μόνο κατά όσων έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου.

Μπορουν οι υποθεσεις σου να "φορεσουν" τα γυαλια στο κατεστημενο με τον ιδιο τροπο που "φορεσαν τα γυαλια" στο κατεστημενο ΟΛΟΙ οι πραγματικα αξιοι πρωτοποροι της επιστημης?

Απο οσα διαβασα ΑΜΦΙΒΑΛΩ.

quote:
Όσο για τα «βαρυτικά κύματα τύπου Α», αυτά τα ανέφερε στη συνέντευξη του ο Μπομπ Λαζάρ, μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθρώπου που ισχυρίζεται, πολύ πειστικά κατά τη γνώμη μου γιατί οι ισχυρισμοί του «συμπίπτουν» με πλήθος στοιχείων πολύ εξειδικευμένων για να είναι απλώς μια σκηνοθεσία, ότι εργάστηκε πάνω σε reverse engineering «εξωγήινων σκαφών». Αν εσύ δεν πιστεύεις το τι λέει ο Λαζάρ, δικαίωμά σου.

Ο καθενας μπορει να βγει και να ισχυριστει το οτιδηποτε.Αυτος ο κυριος Λαζαρ εχει να μας δειξει ενα κοματι γνησιας εξωγηινης τεχνολογιας?

Ασε με να μαντεψω...

difanΝέο Μέλος
15/09/2006, 16:52:41
Ας μπω και εγω στη συζητηση γιατι εδω παραχαραζεται γερα η αληθεια και η προσπαθεια ενος ανθρωπου να πει κατι διαφορετικο και σπιλωνονται ονοματα και υποληψεις. Ας τα παρουμε ενα ενα:
quote:
Α)Το γεγονος οτι μια παραδοξοτητα σε δεν δικαιολογει την υποθεση οτι η σεληνη ειναι τεχνητος δορυφορος. Το ηλιακο συστημα ειναι φισκα στις παραδοξοτητες.Ας κοιταξουμε τον πλανητη Ουρανο(...) Και τον πλανητη Ουρανο εξωγηινοι τον θεσανε σε τροχια?

Ναι φιλε, αλλα σε συνδυασμο με αλλα στοιχεια τα παραδοξα της Σεληνης ειναι οντως πολλα και ειναι ανοησια να μη τα εχεις υποψη σου. Ο κ. Σοφιας δεν σου ειπε οτι απο αυτο εβγαλε το συμπερασμα του, σου ειπε οτι αν δεις τα στοιχεια, σιγα σιγα θα δικαιολογησεις τα ακραια συμπερασματα του. Αρα, εισαι φαουλ και παραπληροφορητης, μεχρι εδω.

quote:
quote:

ποιος ειπε οτι η Σεληνη δεν φευγει σιγα σιγα απο την τροχια της?Απλα η μεταβολη της τροχιας γινεται ΒΑΘΜΙΑΙΑ.Η σεληνη δεν θα ειναι για παντα εκει πανω.
ΥΓ.Ο Ισσακ Ασιμωφ ηταν συγγραφεας επιστημονικης φαντασιας αν δεν κανω λαθος ε?

Πρώτον, εδώ το επιχειρημα ειναι οτι με τα κοσμικα μετρα και σταθμα, η Σεληνη δεν επρεπε να ειναι εκει. Όπως το καταλαβαινω εγω, ο Σ.Σ. λεει οτι θα επρεπε λογω της αποστασης της να βρισκεται σε τροχια γυρω απο τον ηλιο και οχι γυρω απο τη Γη. Κατανοητο; Κι ομως η Σελήνη "παγιδεύτηκε" ακατανόητα απο τη Γη...
Οσο για τον Ασιμοφ, ηταν πραγματι συγγραφεας επιστημονικης φαντασιας, αλλα θεωρειται και ενα απο τα μεγαλα επιστημονικα κεφαλια. Εχει δημοσιευσει πολλα καθαρα επιστημονικα βιβλια και ηταν απολυτα σεβαστος απο την επιστημονικη κοινοτητα... Το ιδιο συγγραφεας φαντασιας ηταν και ο Αρθουρ Κλαρκ, αλλα ανακαλυψε και κατοχυρωσε μαθηματικα τις τροχιες Κλαρκ στις οποιες στεκονται οι τηλεπικοινωνιακοι δορυφοροι.
Αλλα μαλλον εσυ εισαι προκατειλημμενος εναντιον οποιουδηποτε, ετσι δεν ειναι;

quote:
quote:
Το όριο του Ρος για τo δίδυμο Γη-Σελήνη είναι 2,86 γήινες ακτίνες, δηλαδή 18.261 χιλιόμετρα .Αν η Σελήνη πλησιάσει ή περάσει αυτή την απόσταση, θα διαλυθεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις της Γης.

Ε και?

Αυτο το "ε και?" λεγεται μηπως στρουθοκαμηλισμος; Οταν καποιος σου δινει ενα επιχειρημα που δεν καταλαβαινεις, λες 'ε και?';
Η Σεληνη δηλαδη κραταει αποσταση ασφαλείας, αυτο λεει ο κ. Σοφιας εδω. Κι αυτο ειναι συμπτωση; Αν λεμε "ε και?" στα παντα, οδηγουμαστε στο να ειμαστε ζωα. Το "Ε και?" λεγεται αλλιως 'ωχαδελφισμος'.

quote:
Δ)
quote:
Η αναλογία μαζών Σελήνης/Γης είναι 1:81 και η αναλογία Γανυμήδη/ Δία 1:13000.

Και παλι Ε ΚΑΙ?Ο δε Διας και οι περισσοτεροι πλανητες,ιδιως οι αεριοι γιγαντες εχουν πολλους περισσοτερους δορυφορους απο εναν,με πολλες διαφορετικες αναλογιες μαζας.
Εχεις κανα κοματι απο την επιφανεια της σεληνης που να δειχνει οτι η σεληνη ειναι τεχνητο κατασκευασμα?

Το 'Ε Και?' επαναλαμβανεται.
Σωστο αυτο που λες με τους πολλους δορυφορους, σε καμια περιπτωση ομως δεν υπαρχει τοσο μικρη αναλογια δορυφορου και κυριου πλανητη.
Όσο για το κομματι της Σεληνης, εσύ εχεις κανενα κομματι που να αποδυκνειει το αντιθετο;

quote:
quote:
Είναι ο μοναδικός μεγάλος δορυφόρος που περιστρέφεται σύγχρονα με τον πρωτεύοντα πλανήτη του, ενώ «τυχαία» και η φαινόμενη διάμετρος της σελήνης είναι 0,52 μοίρες, όσο ακριβώς και του Ήλιου. Δηλαδή, η Σελήνη φαίνεται από τη Γη με το ίδιο ακριβώς μέγεθος με τον Ήλιο! Αυτή είναι μια πολύ απίστευτη «σύμπτωση», πρέπει να το παραδεχτείς.

Και ο πλανητης Ουρανος περιστρεφεται "με τις παντες"...Και αυτον εξωγηινοι τον φτιαξανε?
Και ποιο πρακτικο σκοπο θα εξυπηρετουσε αυτο το φαινομενο (του φαινομενικα ιδιου μεγεθους) εαν ηταν δορυφορος?Οταν εμεις φτιαχνουμε δορυφορους προσπαθουμε να τους κανουμε να φαινονται οτι εχουν το ιδιο μεγεθος με τον Ηλιο?

Κάτσε ρε φιλε, τι σχεση εχει ο πλανητης Ουρανος με αυτο που σου λεει ο Σ.Σ.; Εδω σου λεει οτι η Σεληνη ειναι τοποθετημενη ετσι ωστε να ειναι διδυμο του Ηλιου!
Τι σχεση εχουμε εμεις με τους δορυφορους που κανουμε και πετάς αυτο το επιχειρημα; Να το παραδοξο: Αν η Σεληνη ηταν πιο μακρια, δεν θα γινονταν ποτε εκλειψεις ΗΛιου γιατι δεν θα καλυπτε το δισκο του Ηλιου. Αν ηταν πιο κοντα, δεν θα γινονταν εκλειψεις της Σεληνης.
Αλλα, "συμπτωση", γινονται και τα δυο πανομοιοτυπα, σαν να θελει καποιος να μας πει κατι με αυτο.
Και εσυ ανταπαντας με τη χαζομαρα για τον Ουρανό; Τι να σου πω. Το εχεις σκεφτει οτι εισαι λιγο κολλημενος; Μαλλον ομως δεν το καταλαβες...

quote:
Ποιον σκοπο θα εξυπηρετουσε ενας τεραστιος ενεργοβορος δορυφορος?Για να φτιαξεις εναν τετοιο μεγαλο δορυφορο και να τον θεσεις σε τροχια απαιτουνται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσοτητες ενεργειας!Γιατι να μπουνε σε τοσο κοπο αυτοι που τον εβαλαν εκει?Τι ειχαν να κερδιοσουν?

Αν ειχες διαβασει λιγο επιστημονικη φαντασια (δεν μιλαω για Επιστημη, οπου θα διαβασεις πολυ πιο απιστευτα πραγματα, όπως σφαιρες Ντάισον κλπ, αλλα μαλλον δεν ειναι για σενα) θα ηξερες οτι ειναι πολυ πιο οικονομικο να μετασκευασεις εναν πλανητοειδη σε διαστημοπλοιο, παρα να φτιαξεις ενα τεραστιο διαστημοπλοιο για να μεταφερεις ολον π.χ. τον πληθυσμο του πολιτισμου σου...

quote:
ΣΤ)
quote:
Τη μεταλλική υφή, πυκνότητα, το σημείο τήξης του και άλλες ιδιότητες, επειδή δεν ήμουνα παρών στα πειράματα, τις διάβασα σε σχετικά άρθρα, όπως το παραπάνω

Και ποτε προλαβαν και τις καθορισαν σε αυτο το πολυ μικρο χρονο ζωης που εχει?

Και απ οτι φαινεται, δεν ξερεις και να διαβαζεις αγγλικα. Στο wikipedia γραφει οτι το ununupentium (με το οποιο καποιοι εξυπνοι γελουσαν πριν "επειδη ξερουν λατινικα", αλλα μετα αποδειχτηκε οτι ειναι πραγματικο στοιχειο... ουδεν σχολιο) ανηκει σε ενα 'θεωρητικο νησι σταθεροτητας' και πρεπει να υπαρχουν σταθερα ισοτοπά του. Αλλα ενταξει, αν θελουμε να κατηγορησουμε καποιον, διαβαζουμε μονο οτι μας συμφερει, ετσι δεν ειναι;

quote:
(
quote:
)

(ωω θα σε εκπληξει ποσοι πολλοι αναγνωστες μπορουν να καταλαβουν τι εστι micro,milli και nanosec αλλα το κυριοτερο ποσοι αναγνωστες μπορουν να πιασουν τις χοντρες αντιφασεις...)

Σε ενα nanosecond ποτε προλαβανε και καθορισανε τις ιδιοτητες του?

Οι αντιφασεις οπως βλεπεις στο προηγουμενο σχολιο σου, ειναι μονο στο κεφαλι σου.
Επισης οι ιδιοτητες ενος στοιχειου προβλεπονται απο τη δομη του, και για αυτο ο πινακας των στοιχειων λεγεται "περιοδικός", ετσι δεν ειναι; Γιατι 'περιοδικά' εμφανιζονται οι ιδιοτητες, αναλογα με τη θεση στον πινακα. Αλλα πρεπει να ξερεις λιγη χημεια για να το ξερεις αυτο. Και για να μαθεις χημεια η οποιαδηποτε αλλη γνωση, δεν πρεπει να απαξιωνεις αυτοματα αυτον που διαβαζεις...

quote:
Ακομα καλυτερα ποια μεθοδος κατασκευης μπορει να κανει ενα στοιχειο που ειναι ασταθες ΜΗ ασταθες?Καμια απο οσο γνωριζω.Εαν δεν κανω λαθος η ασταθεια οφειλεται στον υπερβολικα μεγαλο αριθμο σωματιδιων του πυρηνα.Εαν ο αριθμος μεταβληθει (ωστε να γινει ο πυρηνας σταθεροτερος),τοτε προκυπτει πυρηνας αλλου στοιχειου!(μεταστοιχειωση).

ΑΝ διαβασεις στο wikipedia, θα δεις. Μιλαει για σταθερα ισοτοπα. Αλλα αν θελεις να το παιξεις ειπαμε εξυπνος, δεν διαβαζεις, απλως κατηγορεις.

quote:
quote:
Όσο για το σχέδιο που σχεδίασε η Μπέτυ Χιλλ και το έφτιαξε σε τρισδιάστατο χάρτη η Μάρτζορι Φις, να σε πληροφορήσω ότι ο καθηγητής αστρονομίας Μίτσελ του Οχάιο είπε ότι τα άστρα του επίπεδου χάρτη ταιριάζουν με τον τρισδιάστατο, όχι εγώ.

Τοτε επρεπε να σκεφτεις οτι ενας διδιαστατος χαρτης αστεριων αναγωμενος σε τριδιαστατο χωρο μπορει να ταιριαξει με πολλα διαφορετικα σημεια.

Ναι, αλλα αν δινεις και τα σχετικα μεγεθη των αντικειμενων βαση της προοπτικης, τοτε δινεις και την τριτη διευθυνση, οπως πολυ σωστα γραφει ο κ. Σοφιας. Και εδω ομως σε τυφλωσε η μανια της απαξιωσης.

quote:
quote:

Μπορουν οι υποθεσεις σου να "φορεσουν" τα γυαλια στο κατεστημενο με τον ιδιο τροπο που "φορεσαν τα γυαλια" στο κατεστημενο ΟΛΟΙ οι πραγματικα αξιοι πρωτοποροι της επιστημης?

Απο οσα διαβασα ΑΜΦΙΒΑΛΩ.

Για αυτο εσυ απορριπτεις αυτοματα ολους τους ανθρωπους που λενε κατι 'απιστευτο'; Δεν μου κανει εντυπωση, τα ιδια ακουγε και ο Αινστάιν, και ο Νεύτωνας, και οποιος αλλος ελεγε κατι πολυ απιστευτο για τους "εξυπνους" της εποχης του...
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΕΣΥ αποκλειεται να απειλησεις το κατεστημενο...

quote:
quote:

Ο καθενας μπορει να βγει και να ισχυριστει το οτιδηποτε.Αυτος ο κυριος Λαζαρ εχει να μας δειξει ενα κοματι γνησιας εξωγηινης τεχνολογιας?
Ασε με να μαντεψω...

Η αλληλουποστηριξη τον στοιχειων ειναι που δειχνει οτι κατι συμβαινει. Και στο θεμα των εξωγηινων, υπαρχουν αμετρητα στοιχεια. Εσυ εχεις να μας δειξεις ενα κομματι γνησιας μαύρης τρυπας ή σκοτεινης υλης ή ΕΣΤΩ ΕΝΑ ηλεκτρονιο; Ασε με να μαντεψω...

Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο τον ανθρωπο που απορριπτει, νομιζοντας οτι ξερει.
Εγω δεν νομιζω οτι ξερω, αν και μελετω χρονια την Επιστημη και αυτα τα θεματα. Δεν ειμαι φιλος ή γνωστος του κ. Σοφια, αλλα γνωριζω τη θεωρια που υποστηριζει και το βιβλιο του και ξερω οτι δεν ειναι καθολου ανόητο ή εμπορικό. Μιλάει για ενα γνησιο μυστηριο που πρεπει να μελετηθει.

Και νομιζω οτι αυτο που λεει ο κ. Σοφιας στο τελος ειναι το πιο σοβαρο. Αν τα απορριπτετε αυτα τα πραγματα, γιατι ασχολειστε; Μπορειτε παντοτε να δειτε ποδοσφαιρο και Τατιανα Στεφανιδου και καμια ταινια καρατε.
Γιατι απο το επιπεδο των προβληματισμων σας και τη γνωση σας για τα επιστημονικα θεματα, φαινεται οτι ασχολειστε μονο με αυτα, ουτως η αλλως.

Edited by - difan on 15/09/2006 17:20:14

15/09/2006, 19:06:13

Ισαακ Ασιμοφ ,σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, όπου πήρε πτυχίο Βιοχημείας

Αρθουρ Κλαρκ ,σπουδασε φυσικη και μαθηματικά στο κινγκ κολετζ στο λονδινο.Υπηρετησε στην RAF ως αξιωματικος ειδικος ρανταρ και επικοινωνιων

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

gentlemanΜέλος
15/09/2006, 19:11:35
> Η σελήνη έχει αναλογία διαμέτρων με τη Γη 1:4, όταν οι μεγάλοι δορυφόροι του Δία έχουν 1:30 και 1:27.

Πρέπει να συγκρίνουμε τη σχετική διάμετρο της σελήνης με αυτές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ, για να έχουμε στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα. Αν η σελήνη είναι στο top 10% κανονικοποιημένων διαμέτρων, κάτι έχουμε.

Ομοίως, πρέπει να συγκρίνουμε την κανονικοποιημένη απόσταση της σελήνης (21 ακτίνες Roche που λες) με αυτές όλων των άλλων δορυφόρων, όχι μόνο με τον πλησιέστερο του μεγαλύτερου πλανήτη! Αν είναι στο top 10%, κάτι έχουμε.

Αλλιώς, είναι σαν να λέμε:

O Γκάλης έχει ύψος 1.83.
O πιο κοντός στην Ελλάδα έχει ύψος 1.03.
Άρα κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει με το ύψος του Γκάλη! Είναι καλά προστατευμένος, από όσα τραβάνε οι νάνοι"
(με ύψος 1.83, ο Γκάλης ήταν από τους πιο κοντούς μπασκετμπωλίστες)

> Η Σελήνη είναι επίσης ο μοναδικός δορυφόρος που περιστρέφεται σχεδόν στο επίπεδο της εκλειπτικής, όταν όλοι οι υπόλοιποι περιστρέφονται γύρω από το ισημερινό επίπεδο κάθε πλανήτη.

Αυτό δεν είναι αλήθεια! Πολλοί δορυφόροι του Κρόνου έχουν τροχιές με:
- αρκετή γωνία σε σχέση με τον ισημερινό του Κρόνου, και
- αρκετή γωνία σε σχέση με το επίπεδο της τροχιάς του Κρόνου

> Είναι ο μοναδικός μεγάλος δορυφόρος που περιστρέφεται σύγχρονα με τον πρωτεύοντα πλανήτη του

Κι αυτό ψέμα είναι φίλε μου. Κι άλλοι δορυφόροι έχουν αυτή την ιδιότητα. Οφείλεται στο "παλιρριακό κλείδωμα" (tidal lock), καλά μελετημένο φαινόμενο, με πολλά papers από μαθηματικούς. Παραδείγματα:
στον ΑΡΗ: Φοβος Δειμος
στον ΔΙΑ: Kαλλιστω Iω Ευρωπη Γανυμηδης
στον ΚΡΟΝΟ: Τηθυς Εγκελαδος Διονη Ρεα Καλυψω Ιαπετος
στον ΟΥΡΑΝΟ: Ουμπριελ Τιτανια Ομπερον Αριελ
στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ: Τριτων Πρωτεας
στον ΠΛΟΥΤΩΝΑ: Χαροντας

> και η φαινόμενη διάμετρος της σελήνης είναι 0,52 μοίρες, όσο ακριβώς και του Ήλιου.

Η φαινόμενη διάμετρος ποικίλει αρκετά (γύρω στο +/-15%), και είναι κατά μέσο όρο 3% μεγαλύτερη του Ήλιου. Παραμένει στατιστικά ενδιαφέρον πάντως, you have a point here.

Κανένα άλλο στοιχείο έχεις;

> Την θεωρία της ηλεκτροβαρύτητας του Τέσλα καλά θα ήταν να της ρίξεις μια ματιά για να μάθεις πως τα ηλεκτρικά κύματα υψηλής ενέργειας μετατρέπονται σε κύματα βαρύτητας

Ή αν βαριέσαι, φτιάχνεις τη δική σου συσκευή αντιβαρύτητας με ένα παλιό μόνιτορ υπολογιστή απ' όπου παίρνεις τα 25.000 V από την κάθοδο, όπως έχουν κάνει 100άδες άτομα σε όλο τον κόσμο:

http://jnaudin.free.fr/html/liftbldr.htm

Και γ..ώ τα πρότζεκτ.

> Αν πάρεις το πλανηταριακό πρόγραμμα Redshift 5 και το γυρίσεις στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, δεν θα καταφερθείς ξανά με τέτοιο μένος εναντίον μου. Θα αντικρίσεις με έκπληξη αυτό που οι αστροναύτες του Απόλλωνα 8 είδαν τα Χριστούγεννα του 1968

Και τι είναι αυτό που θα δεις στην αθέατη πλευρά; Εγώ ξέρω η αθέατη πλευρά έχει πολύ λιγότερες "θάλασσες" (κοιλάδες), και ο φλοιός είναι λίγο παχύτερος (με βάση μετρήσεις σεισμογράφων και μόνο, τις οποίες θα αμφισβητώ μέχρι να καταλάβω πως γίνεται η "αντιστροφή σεισμογραφικών δεδομένων").

Έχει τίποτα άλλο πίσω από τη σελήνη, που είδαν οι αστροναύτες; Καμιά Λίλιθ τίποτα;

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 15/09/2006 20:52:15

gentlemanΜέλος
15/09/2006, 19:43:56
Μεταξύ μας, δεν έχει σχέση με την βαρύτητα το project , το παίρνω πίσω.

Πάντως ότι είναι συναρπαστικό, είναι. Με μπαταρίες ρολογιών, inverter και πολλαπλασιαστή τάσης σε αρκετά μικρό μέγεθος, η συσκευή πετάει και στο διάστημα!

15/09/2006, 21:40:32
Δόξα τον Κύριο!
Το ψάρι άργησε αλλά τελικά τσίμπησε! Δεν σου φάνηκε παράξενο ότι μέτα από 1 χρόνο στο εσωτέρικα ήταν το πρώτο θέμα που έβαζα: (Και μάζι με εσένα βγήκαν και οι άσχετοι καλοθελητές...)

Πριν αρχίσω όμως την αντιπαράθεση σου αναθέρω ότι σχεδόν όλοι εδώ μέσα ξέρουν ότι είμαι μηχανολόγος – σχεδιαστής μηχανημάτων. Εσύ τι έχεις σπουδάση και τι επαγγέλεσαι; Από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς πολλά. Α, όχι εξυπνάδες ε, μπορώ να ελέγξω ότι γράψεις...

Α) Ο πλανήτης μας είναι ουσιαστικά σύστημα Γης – Σελήνης. Τι το παράξενο βρίσκεις σο μέγεθος του δορυφόρου; Δηλαδή μπορείς να υποδείξης άλλους πλανήτες στο σύπμαν που ΔΕΝ είναι παρόμοιο σύστημα; Πλούτωνας και Χάροντας – ΔΙΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τον Χάροντα οι εξωγήινοι τον φύτεψαν εκεί; Και φυσικά το σύστημα τους είναι πιο περίπλοκο από το σύστημα της γης, μια και ο ένας υπερκομητοειδής περιστρέφεται γύρω από τον άλλο. Ο Roche το διατύπωσε σωστά όμως μίλησε για ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ σε τροχιά πλανητών και ΟΧΙ για συστήματα. Ουσιαστικά στο σύστημα Γης – Σελήνης έχουμε να κάνουμε με δύο ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Νέες μελέτες δείχνουν ότι οι δορυφόροι του Δία είναι σχετικά καινούριοι. Ο Δίας ουσιατικά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τους δορυφόρους ανά κάποιο χρονικό διάστημα και έρχονται καινούριοι είτε δημιουργούνται από τα υπολοίματα των προηγούμενων καταστροφών.
Τους δορυφόρους του Άρη τους έχεις κατά νου; Μπορείς να ανφέρεις στο κοινό μας τι είχε υποθεί για την προέλευση του ενός από αυτών; Μπορείς στην συνέχεια να αναφέρεις την απόδειξη που κατέρριπτε την υπόθεση και έτσι κανείς δεν ξαναμίλησε για <τοποθετημένους από νοήμονα όντα δορυφόρους>. Αν δεν μπορείς μπορώ να το κάνω εγώ...
Με εκπλήσει το γεγονός ότι γράφεις σα να ξέρεις όλα τα ηλιακά συστήματα του γαλαξία μας. Μήπως έχεις περισσότερες γνώσεις από τους ανθρώπους που μελετούν το σύμπαν;

Β) Δεν ήταν αδέσποτος πλανητοειδής αυτός που συγκρούστηκε με την Γη. Νέες μελέτες δείχνουν ότι ήταν ένας υπερκομητοειδής. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και οι δυνάμεις της σύγκρουσης και η ύπαρξη στην Γη του Αζώτου σε αυτή την αναλογία και η ύπαρξη της Σελήνης. Η σύγκρουση έγινε όταν η Γη ήταν στα αρχικά στάδια δημιουργίας και ήταν ακόμα ΡΕΥΣΤΗ. Οι δυνάμεις μπορεί να επέτρεψαν τον διαχωρισμό αλλά συγκράτησαν τα υλικά στην ίδια ελειπτική και στο ίδιο σημείο. Μήπως και έχεις προσέξει την περίπτωση των κομητών που περνούν κοντά από τον Δία και τεμαχίζονται από τις βαρυτικές του δυνάμεις; ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ την πορεία τους σε ΚΟΜΜΑΤΙΑ μέχρι να βρεθεί ο ίδιος ο πλανήτης ή κάποιος άλλος για συγκρουστούν και να εξαφανιστούν... Η Γη που είχε πολύ μεγαλύτερη συγκρητικά μάζα γιατί να μην το κάνει αυτό;

Α ναι, σίγουρα αντλής στοιχεία από ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ...

Η πλάκα είναι ότι ενώ γράφεις ΤΥΧΑΙΑ στοιχεία για την Σελήνη δεν αναφέρεις την ταμπακιέρα.... Ποιά είναι αυτή;
Πρώτον, το βιολογικό ρολόι όλων των πλασμάτων στην Γη είναι 23 ώρες και όχι 24. Με λίγα λόγια η Σελήνη βρίσκεται εκεί ΠΑΝΩ από 500.000.000 χρόνια δηλαδή κοντά στην προκάμβρια περίοδο. Βλέπεις η Σελήνη χάρη στις παλίρροιες αναγκάζει την Γη να ΦΡΕΝΑΡΕΙ και να γυρνάει όλο και πιο αργά. Δύσκολο αυτό για τους παραμυθάδες – για αυτό και το παραλίπουν. Όσο για τα πλάσματα που χρησιμοποιούν την Σελήνη και τις παλίρροιες για να πολαπλασιαστούν – πιστεύεις ειλικρινά ότι πλάσματα που έχουν ζωή κάπου 300 εκατομμύρια χρόνια πάνω στην Γη έμαθαν να αλλάζουν τις μεθόδους αναπαραγωγής τους με την Σελήνη; Άρα οι εξωγήινοι μετέφεραν την Σελήνη εκεί πριν από 500 εκατομμύρια χρόνια....
Δεύτερον, έχεις καμία ιδέα (αν μπορείς δηλαδή) να υπολογίσεις μαθηματικά την συμπεριφορά ενός πλανήτη σε περίπτωση που κάποιο σώμα σαν την Σελήνη τον πλησιάση; Αναφέρεις ότι η αναλογία Σελήνης – Γης είναι 1,81. Για ψάξε λίγο περισσότερο γιατί 1,81 δεν είναι με τίποτα! Οι βαρυτικές δυνάμεις σε αυτήν την περίπτωση και σε αυτή την απόσταση θα ήταν τόσο μεγάλες που ουσιαστικά τα ηφαίστεια θα εκρήγονταν κάθε ημέρα. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι γράφεις; Ότι από την μία μέρα στην άλλη δημιουργήθηκαν τα βαρυτικά κύματα τα οποία ανέτρεψαν όλη την φυσιολογία της Γης. Ανέτρεψαν τα ωκεάνια ρεύματα (καταστρέφοντας το 95% των πλασμάτων στην θάλλασα), δημιούργησαν σεισμούς (μια και η Σελήνη ευθήνεται για το 75% των σεισμών που έχουμε), δημιούργησαν τα τεκτονικά ρήγματα και το πλήθος των υφαιστίων (για ρίξε μία ματιά στους σεισμούς και στις εκρήξεις των υφαιστίων και την σχετική θέση του φεγγαριού).
Τρίτον οι κρατήρες που δημιουργήθηκαν στην Σελήνη είναι και αυτοί τεχνιτοί; Έτσι δηλαδή σαν αρτ – ντεκόρ να πούμε; Το ότι το πλήθος τους συμπήπτει με τα μαθηματικά που δίνουν τον ρυθμό πρόσκρουσης των σωμάτων με την Γη, όπως και τον βαθμό φθοράς τους λόγω της διάβρωσης είναι κάτι άσχετο έτσι; ΑΛΛΑ το είπαμε, οι εξωγήινοι την τοποθέτησαν εκεί πριν από 500 εκατομμύρια χρόνια. Περίεργο μεν αλλά πουθενά δεν αναφέρεις την χρονολογία τοποθέτησης της εκεί. Η πλάκα θα είναι να μου πεις πριν από 15000 χρόνια.
Τέταρτον δν θα επεκταθώ στα τεχνικά, του πως κατασκευάστηκε, του πως είρθε κ.λ.π. γιατί τα έχω γράψει κάπου αλλού. Το πολύ να κάνω ένα copy-paste.
Πέμπτον η Σελήνη επιβραδύνεται και αυτή από τις βαρυτικές δυνάμεις της Γης και στο τέλος μετά από μερικές εκατονάδες εκατομμύρια χρόνια θα ΣΤΑΜΤΗΣΕΙ σε ένα σημείο του ουρανού, πάνω από κάποιο σημείο της Γης, αυτό θα σημάνει και την καταστροφή της.

Γ) Ununpentium. Γελάμε όλοι. Πήραν το δικό μας 1-1-4 και το εξέλιξαν; Όλα τα στοιχεία που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο αιώνα πήραν ένα συγκεκριμένο όνομα για κάποιο λόγο – μπορείς να αναφέρεις του στοιχείου 115; Είπαμε θα γελάσουμε όλοι, ακόμα και το ποικιλόχρωμο ερίφιο. Όσο για το τι έχεις πάρει από το διαδύκτιο και το πως το έχεις περάσει στο άρθρο είναι εμφανές στα link που έδωσα ΕΓΩ και τα οποία δεν είναι από την wikipedia. ΚΑΝΕΙΣ επιστήμονας δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτήν. Με λίγα λόγια πήρες τα στοιχεία και τα έκανες αχταρμά όπως ακριβώς σε βόλευε.
ΡΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ – ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ – ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΜΟΝΟ 1/10 ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ; (Και όχι του 1 δευτερολεπτου όπως ανέφερες). Δεν μπορεί ούτε σε κράμα να το μεταφέρει... Όσο για τα υπόλοιπα στοιχεία – άσε τα έχεις κάψει. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ – ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΚΟΜΑ.». ΜΩΡΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ; ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;
ΑΝ, ΛΕΩ ΑΝ, ΗΞΕΡΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ. ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Δ) Βαρυτικά κύματα τύπου Α. ΠΟΙΟΣ μωρέ είναι αυτός ο Λαζάρ για τον πιστέψω; Ο Βούδας, ο Χριστός, ο Μωάμεθ; Βγαίνει κάθε προβληματικός, λέει μία χοντρή μαλακία, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ και εγώ ο αφελής πρέπει να τον πιστέψω; Ναι ρε είσαστε προβληματικοί που δεν πιστεύετε στα θεόσοφα λόγια του Αδόλφου Χίτλερ και στο ιερό του βιβλίο «Ο αγών μου» - εβραιόφιλα, μπολσεβίκικα γουρούνια. Είσαστε προβληματικοί που δεν πιστεύετε στον Μάο τσε Τουνγκ στο κόκκινο βιβλιαράκι και στην πολιτιστική επανάσταση – λακέδες των αμερικανών, ρεμβιοζιονιστικά κατάλοιπα του παρελθόντος.
Το κακό είναι ότι ο προβληματικός βάζει και τον Τέσλα μέσα για να δείξει πιο σοβαρός. ΜΟΝΟ που ο Τέσλα μπορούσε να αποδείξει ότι σκέψη είχε και το ότι έχουμε τα καλούδια του ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα το οφείλουμε σε αυτον. Στον «θεό» Λαζάρ τι ακριβώς οφείλουμε; Τα γελοία ψεύδη;

Ε) Όσον αφορά τα υπολείμματα του supernova που επικαλείσαι, να σε πληροφορήσω για να μαθαίνεις και λίγο αστρονομία, ότι τα άστρα με μάζα ίδια με τον ήλιο μας ουδέποτε θα γίνουν supernova γιατί η μάζα τους είναι πολύ μικρότερη.
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που δεν διαβάζω τα ψέματα των παπαρολόγων και την δική τους έκδοση τους για το τι είναι ένας υπερκαινοφανής ή καινοφανής. Απόψε δε, θα αυτομαστιγοθώ που έχω διαβάσει τόσα βιβλία από άσχετους επιστήμονες που μόνο το κακό της αλήθειας θέλουν.
ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΩΡΕ; Γιατί σκοτώνεις άδικα τον όρο επιστήμη; Βάλε το μυαλό σου μωρέ να σκεφτεί λίγο. Εάν ήταν τα πράγματα όπως τα λες,. γιατί να μην στήλουν το «διαστημοπλοιο» στο άλλο άστρο και να κάνουν τσάρκες στο σύμπαν; Ακόμα και οι δύδιμοι άνθρωποι εξελίσονται διαφορετικά κα δεν πεθαίνουν τον ίδιο χρόνο! Θα είχαν τουλάχιστον 5000 χρόνια ζωής στον άλλο πλανήτη. Είναι λίγα για σένα; Σε 5000 χρόνια ξέρεις μωρέ τι γίνεται; Σε 300 φτάσαμε από τις απαρχές τουα ατμού στην πυρηνική σύντηξη!

Ζ) Η υπόθεση Μπένη Χιλ.
Γιατί σπας τα νεύρα των σχετικών; Πιάσε και διάβασε τις ΑΡΧΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ των «απαχθέντων» και θα καταλάβεις ότι όλοι οι ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ μέσα στην αγωνία να βγάλουν ΧΡΗΜΑ από το θύματα, ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ τα λεγόμενα του κάθε ένος. Η Μπέτυ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΕΦΕΡΕ ότι ήταν ΔΙΠΛΟ άστρο. Στον ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ πίνακα το περιέγραψε ως ΜΟΝΟ. Φαίνεται ότι στις αναφορές της έγινε διπλό μετά την ανακάληψη αυτή από τους ατρονόμους για να πουλάμε στους αφελείς και να προοθούμε τις ψυχοπαθείς ιδεές μας... Όσο για τον τρισδιάστατο χάρτη, ακόμα και εάν ξέρουμε το σημείο αναφοράς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το ταυτοποιήσουμε με ένα δισδιάστατο χάρτη! ΤΟ έχεις κάνει ποτέ να δεις πόσο δύσκολο είναι; Εκτός και εάν κάνουμε κάποιες «παραδοχές» που μας βολεύουνε...

Η) Ποιοί σου έδωσαν συγχαρητήρια για το βιβλίο; Ο Γιαννουλάκης, ο Αικατερινήδης και ο Φουράκης; Ή παρόμοια άτομα αποδεδειγμένου υψηλού κύρους και έχοντες ανά χείρας τουλάχιστον 1 νόμπελ...

Θ) Το επίπεδο μου είναι το επίπεδο της πιάτσας – στην οποία εσύ μάλλον δεν έχεις βγει – και δεν με πληρώνουνε για να χρησιμοποιώ την γλώσσα μου αλλά την ΛΟΓΙΚΗ μου, για τους φτιάχνω τα μηχανήματα και τις γραμμές παραγώγής τους. Με τις αηδίες του «είπε ο ένας και ο άλλος» δεν φτιάχνεται μηχάνημα. ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. Κάθε κατασκευαστής και δη αυτοί που έχουν κατασκευάσει γιγάντια μηχανήματα γελάνε και ΦΤΥΝΟΥΝΕ όλους αυτούς που γράφουν παρόμοιες αηδίες, γιατί ξέρουν δύο πράγματα: Πρώτον τον χρόνο που θέλει να σχεδιαστεί ένα μηχάνημα και δεύτερον τον χρόνο που θέλει να κατασκευστή. Όσοι δεν έχουν πιάσει να σχεδιάσουν, έστω μία βίδα, ή να κάνουν μία τρύπα (Φ8 ρε αδερφέ) ή να κολλήσουν με TIG ανοξείδωτη λαμαρίνα, μπορούνε να λένε ότι αηδία τους κατέβει στο κεφάλι. Μόλις όμως τους βάλεις την ποδιά και τους στρώσεις στην δουλειά και βλαστημίσουν την ώρα που γεννήθηκαν, αλλάζουν γνώμη. Δε μου λες κούκλε, είσαι να έρθεις στο μηχανουργείο να ζωστείς την ποδιά και να δουλέψεις ΩΣ ΒΟΗΘΟΣ, για μία μέρα; Ακόμα και το γυάλισμα των αλουμινίων, η τοποθέτηση της πάστας στις κολλήσεις και η κοπή των κομματιών του μετάλλου στο πριόνι θα σε κάνουν να καταλάβεις τις ΑΗΔΙΕΣ που γράφεις.

Ι) Μία πολύ καλή συμβουλή; Πριν γράψεις οτιδήποτε βεβαιώσου ότι ισχύει μέσα σε ένα κύκλο γεγονότων και ρυθμών.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΕΣΑΙ...

Y.Γ. Μετά την τρομακτική διαφήμηση που σου έκανα στο βιβλίο, πες μου πούλησες και στην ακαδημία Αθηνών; Μήπως θα σε δούμε και στα διεθνεί δελτία ειδήσεων; Εάν είναι έτσι να το τρέξω ρε παιδί μου, σε κανάλια, σε οργανισμούς, να μην το αφήσω έτσι...

Edited by - OANNHSEA on 15/09/2006 21:45:53

Συνιστούμε σε όλους τους συμμετέχοντες
να αποφεύγουν τις κρίσεις σε προσωπικό επίπεδο
και ιδιαιτέρως τους προσβλητικούς και υποτιμητικούς
χαρακτηρισμούς σε κάθε περίπτωση.

16/09/2006, 04:21:25
quote:
ΠΟΙΟΣ μωρέ είναι αυτός ο Λαζάρ για τον πιστέψω;

Όντως ένα πάρα μα πάρα πολύ αμφιλεγόμενο πρόσωπο και μιλάω ανάμεσα σε ουφολόγους και άλλους ερευνητές. Οτιδήποτε στοιχεία βασίζονται σε όποιες αναφορές του πρέπει να εξετάζονται με καχυποψία.

Infinitum Finitum Producit

stanfromgreeceΜέλος
16/09/2006, 08:08:41
καλημέρα φίλοι μου
επίσης και εγώ να προσθέσω,επειδή έγινε εκτενής αναφορά στην wikipedia ότι δεν είναι αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Είναι μια "εγκυκλοπαίδεια" (ναι! σωστά,μέσα σε εισαγωγικά),την οποία την "κτίζουν" λίγο λίγο οι χρήστες του διαδυκτίου. Οπότε ο καθένας μπορεί να περάσει ανακριβή στοιχεία ή και μπαρούφες εκεί μέσα (μέχρι βιογραφικό του Αλέφαντου βρήκα... υπάρχει σοβαρός ερευνητής που θα έβαζε κάτι τέτοιο σε μία σοβαρή εγκυκλοπαίδεια? απλά κάποιος χρήστης έβαλε τα στοιχεία για να κάνει πλάκα!).
Για τα υπόλοιπα με έχουν καλύψει πλήρως η φίλη Medtech και ο φίλος OANNHSEA.
ευχαριστώ πολύ
Σταμάτης
16/09/2006, 12:59:30
Όσο για τον περιοδικό πίνακα και τις ιδιότητες του στοιχείου 115 για δείτε τα link τα οποία παραθέτω...

http://www.webelements.com/
http://www.jergym.hiedu.cz/~canovm/vyhledav/varianty/recko2.html

Κατόπιν μπείτε και διαβάστε για το κάθε στοιχείο αναλυτικά.

Στην χημεία και στην φυσική είχα 18-19 στην πλάκα. Για αυτό και έγραψα τι σχέση έχει το τιτάνιο με το Uup.
Αν όμως το μόνο που κάνεις είναι να πιστεύεις τους κάθε λογής ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ , γράφεις στο τέλος χοντρές κοτσάνες...

16/09/2006, 13:12:40
Δείτε και τα παρακάτω link γιατί ο κύριος Σόφιας νομίζει ότι απευθήνεται σε κουφιοκέφαλα αμερικανάκια

Για την Σελήνη:
http://www.greekastronomy.gr/solarsystem/sol_moon.htm
http://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7

Για μια μυρωδιά του πόσο διαφορετικό και τρελλό είναι το υπόλοιπο σύμπαν:
http://www.space.com/scienceastronomy/060914_cork_planet.html

gentlemanΜέλος
16/09/2006, 13:43:29
> είμαι μηχανολόγος – σχεδιαστής μηχανημάτων

Πόσες φορές έχεις επαναλάβει ότι είσαι "μηχανολόγος σχεδιαστής μηχανημάτων" αδερφέ;

Και τι θες να μας πεις; "Άσχετοι, μιλάει ο ειδήμων";

"Μη σκέφτεστε μόνοι σας. Εγώ θα λέω κι εσείς θα ακούτε";

Για "ειδικός και ειδήμων", είναι τόσα τα λάθη σου και τα besides-the-point στο χτεσινό σου post, που αρχίσω να αναρωτιέμαι αν μας δουλεύεις κι εσύ σαν τον Ογυγό.

Dare To Dream

ΕΛΛΗΝ123Νέο Μέλος
16/09/2006, 14:15:01
Δυστυχώς ένα θέμα όσο σοβαρό και αν είναι αν λάχει κακής προβολής οι καλοθελητές εδώ μέσα το λοιδορούν. Θα ενημερώσω το κοινό ότι η Σελήνη και είναι κούφια και κατοικείται και γνωρίζω άτομα που την έχουν επισκεφθεί, όχι βέβαια με τους συμβατικούς τρόπους. Δεν θα επιδοθώ στην γνωστοποίηση το μεθόδων διότι πιθανότατα θα αποτελέσουν άλλο ένα θέμα για κοροϊδία από τους κατά φαντασίαν σκεπτόμενους, όσοι γνωρίζουν γνωρίζουν. Παραθέτω κείμενο από το βιβλίο του Don Wilson. Σας φαίνεται η επίτευξη μιας τέτοιας κατασκευής αδύνατη γιατί θεωρείτε τον εαυτό σας στολίδι του σύμπαντος και κάτι σπουδαίο. Ναι είναι στολίδι ο άνθρωπος όταν το συγκρίνεις με ζώα αλλά με ανώτερους πολιτισμούς που βλέπουν εμάς σαν μερμήγκια; Επείδη δεν το έχει καταφέρει ο άνθρωπος δεν σημαίνει ότι δεν το έχει καταφέρει κανείς.

«…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ!

…ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΒΑΛΕ Η ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΩΡΙΑ, ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΠΩΣ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠ΄ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ, ΚΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΥΦΙΑ ΣΦΑΙΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ.

…ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΟΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΙΧΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΛΟΓΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΜΑΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ, ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΓΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΦΑΡΟΥΚ ΕΛ ΜΠΑΖ, ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΜΙΘΣΟΝΙΑΝ, ΟΤΙ Η ΝΑΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΟΤΕ Τ΄ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, Ο ΕΛ ΜΠΑΖ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΠΩΣ Η ΝΑΣΑ ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ. ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ; ΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ Σ΄ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ.

…Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ UFO ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ, ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ Σ΄ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ UFO.

…Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ UFO ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ …ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ. ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ UFO ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΔΥΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΟ! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤ΄ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ! ΑΥΤΟ ΚΑΘΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΖΙΝ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΤΣΕΡΜΠΑΚΩΦ.

…Ο ΤΖΩΡΤΖ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ. Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΔΡ. ΣΑΜ ΟΥΙΤΚΟΜΠ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΖΕΤ (ΤΗΣ ΝΑΣΑ) ΚΙ ΕΝΑΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ. ΟΙ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ, ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.

…ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΣΕΛΗΝΗ, ΣΑΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΝΩΕ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ή ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΙ ΒΑΖΙΝ ΚΑΙ ΣΤΣΕΡΜΠΑΚΩΦ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ: “Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΤΗΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΛΟΓΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΕ ΕΜΑΣ.

ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΥΛΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΑΥΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΟΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ Μ΄ ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Σ΄ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Σ΄ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ. ΤΕΛΟΣ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΡΟΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΗΤΑ ΜΕΣΑ. ΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΞΕΩΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ.

…ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΥΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΦΘΟΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ, ΑΝ Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ;

H ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑ ΨΥΧΡΟ ΣΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Σ΄ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟ Ή ΨΥΧΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ. ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ, ΜΕ ΥΠΕΡ-ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ “ΖΕΣΤΑΝΑΝ” ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΛΑΒΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ Τ΄ ΑΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΕΟΝ ΠΥΡΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΡΥΩΣΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΣΩΜΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΞΗ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΡΟΣΕ. ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ή ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΕΤΣΙ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΣΕΛΗΝΗ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΡΟΣΕ ΑΝΕΠΑΦΗ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΝΙΓΜΑΤΟΣ …ΝΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΜΠΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΑΛΛΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ. ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΞΗΣ “ΠΑΡΚΑΡΙΣΑΝ” ΜΑΛΑΚΑ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

ΣΤΑ 1973, ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SPACEFLIGHT ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Τ΄ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑΝ. Ο ΣΚΩΤΣΕΖΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ ΡΑΔΙΟΣΗΜΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ, ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΟΥΝΑΝ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΓΥΡΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΠΡΙΝ 12.600 ΕΤΗ. ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ, ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ “ΛΟΓΙΚΗ” ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

…ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΝΑΝ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΩΣ Ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΑΠΟ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ Σ΄ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ “ΕΨΙΛΟΝ ΒΟΩΤΗΣ”.

…ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΟΥΝΑΝ. ΚΑΙ Ο ΣΚΩΤΣΕΖΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ν΄ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ:

ΑΡΧΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ: ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΕΨΙΛΟΝ ΒΟΩΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΑΣΤΡΟ. ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. Ο ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ. Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΡΕΙΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ. ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΑΣ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΣΑΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΝΤΡΑΝΤΡΙΤΖ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ ΑΣΙΜΩΦ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠ΄ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. Μ΄ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΑΝΗΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ Ν΄ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.

ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΟΝΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΩΣ Ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΙΝ 12.600 ΕΤΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΕΛΛΑΜΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΣΕΛΗΝΗ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 11.500 ΚΑΙ 13.500 ΕΤΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ.

DON WILSON - "TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ"

Edited by - ΕΛΛΗΝ123 on 16/09/2006 14:19:51

Edited by - ΕΛΛΗΝ123 on 16/09/2006 14:31:16

stanfromgreeceΜέλος
16/09/2006, 15:03:37
Φίλτατε Ελλην123
Στο κέιμενο που παραθέτετε, δεν διαβάζουμε τίποτα παραπάνω εκτός από τις "θεωρίες" κάποιων "επιστημόνων" ή συγγραφέων βιβλίων επιστημονικής φαντασίας. Αποδείξεις υπάρχουν περί αυτών των θεωριών? αν ναι πού μπορούμε να τις βρούμε? Οι ενδείξεις που αναφέρονται δεν αποτελούν και αποδείξεις. Λέτε πως γνωρίζετε άτομα που την έχουν επισκεφθεί,αλλά όχι με συμβατικούς τρόπους. Αν δεν θέλετε να λάβετε λοιδορικές απαντήσεις περι αυτού, παρακαλώ προβείτε σε λεπτομέρειες! Είναι χειρότερο για εσάς να αφήσετε το θέμα να αιωρείται
ευχαριστώ
Σταμάτης
pronoonΝέο Μέλος
16/09/2006, 18:43:15
OANNHSEA, αν κανεις κλικ στα λινκς που παραθέτεις, βλέπεις ότι ο Σοφιάς έχει δίκιο, όχι εσύ.
Το Ununpentium προβλέπεται σε κάποια ισότοπά του να είναι πράγματι σταθερό στοιχείο, μεταλλικό, στερεό σε συνθήκες περιβάλλοντος, όπως λέει ο Σοφιάς. Διαβάζω:
quote:
Here is a brief description of ununpentium.
* Standard state: presumably a solid at 298 K
* Colour: unknown, but probably metallic and silvery white or grey in appearance
* Classification: Metallic
(Ελπίζω να μη χρειάζεται μετάφραση).
Επίσης στα λινκς αυτά φαίνεται η ύπαρξη 118 στοιχείων και οι ιδιότητές τους!

Όσο για τα αστρονομικά στοιχεία που παραθέτει ο κ. Σοφιάς, είναι ενδιαφέροντα, αλλά πράγματι, δεν είναι μοναδικά στο ηλιακό σύστημα. Παρόλα αυτά, το λινκ που παραθέτεις OANNHSEA για τη Σελήνη, μοιάζει και αυτό να συμφωνεί με τον Σοφιά και όχι με σένα! Πρόσεχε σε παρακαλώ...
Π.χ. στο http://www.greekastronomy.gr/solarsystem/sol_moon.htm γράφει:

quote:
«Σε σύγκριση με τους άλλους δορυφόρους του ηλιακού μας συστήματος, η Σελήνη είναι πολύ εκκεντρική. Εκτός από τον μικρό Πλούτωνα, όλοι οι άλλοι πλανήτες είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους δορυφόρους τους. Η Γη όμως είναι μονάχα τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη Σελήνη σε διάμετρο. Αν μάλιστα συγκρίνουμε τους τεράστιους πλανήτες Δία και Κρόνο, που είναι 40 με 50 φορές μεγαλύτεροι από τους σημαντικότερους δορυφόρους τους, η Γη και η Σελήνη θα μπορούσαν να θεωρηθούν δίδυμοι πλανήτες.
Όμως η Γη και η Σελήνη δεν μοιάζουν να είναι δίδυμοι. Αντίθετα προς τη Γη, η Σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρα και νερό (μολονότι τα επιστημονικά όργανα της διαστημοσυσκευής Κλημεντίνης έδειξαν ότι ίσως να υπάρχουν ποσότητες πάγου κρυμμένες μέσα σε κρατήρες στους πόλους της). Επίσης, η σεληνιακή επιφάνεια είναι καλυμμένη με κρατήρες. Αμέτρητα σημάδια από διαστημικά βράχια -μερικά είναι μάλιστα και μεγαλύτερα από βουνά- τη χτυπούσαν ανελέητα για δισεκατομμύρια χρόνια.»

Ο άνθρωπος που έγραψε αυτές τις παραγράφους, μου φαίνεται ότι συμφωνεί με τον κ. Σοφιά...

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος σου είναι άδικα επιθετικός. Κάθεσαι και λες ότι είσαι μηχανολόγος και άλλες τετοιες χαζομαρες. Αυτό δεν αποτελεί κανενός είδους επιχείρημα. Και εγω είμαι φυσικός και μαθηματικός, και σου λέω ότι δεν βρίσκω κάποιο λάθος στα λεγόμενα του Σοφιά, πέραν από ότι το τελικό συμπέρασμά του είναι όντως τραβηγμένο και δύσκολα το δέχεται κανείς.

Θέλω επίσης να σε ενημερώσω ότι το 19 και το 20 που έπαιρνες στο Λύκειο δεν σημαίνει τίποτα, γιατί η Επιστήμη που διδασκόμαστε στην Ακαδημία είναι πολύ ανώτερου επιπέδου και αρκετά, να μην πω τελείως, διαφορετική από τη σχολική. Οι σχολικές γνώσεις είναι συνήθως ανεπαρκείς και πολλές φορές "περιορισμένες" εκδόσεις των πραγματικών επιστημονικών γνώσεων.

Αν θέλεις τη συμβουλή μου, πρόσεχε τα πράγματα που παραθέτεις, γιατί φαίνεσαι, ίσως άδικα, ανόητος και βιαστικός.

Π.χ. δύο φορές απέρριψες την ύπαρξη του un-un-pentium και αμέσως μετά παρέθεσες λινκ που έδειχνε ότι είναι μια επιστημονική πραγματικότητα. Πολύ μεγάλο λάθος. Η συμπεριφορά σου μοιάζει σαν να είσαι "στημένος" για να αυτογελοιποιηθείς και να διαφημίσεις έτσι τον αντίπαλό σου...

Δεν προχωρά έτσι η Επιστήμη. Απαιτείται ηρεμία, συζήτηση, παράθεση επιχειρημάτων και στοιχείων (π.χ. ενδιαφέρον το στοιχείο που παρέθεσες για το συγχρονισμό των ζωικών λειτουργειών με τον κύκλο της Σελήνης)και εξερεύνηση ακόμη και των πιο παράξενων και ακραίων θεωριών, γιατί πολλές φορές στην επιστήμη αυτό που μας φαίνεται το πιο τρελό και αδύνατο, αυτό είναι τελικά η αλήθεια!

Επίσης, θα ήθελα να πω στον φίλο stanfromgreece ότι η εγκυκλοπαίδεια Wikipedia είναι μου πολύ πιο αξιόπιστη και ενημερωμένη από κάθε άλλη εγκυκλοπαίδεια. Καθημερινά παρακολουθείται από χιλιάδες επιστήμονες και ειδικούς, οι οποίοι διορθώνουν άμεσα κάθε ανακρίβεια. Αν κάποιο θέμα είναι αμφιλεγόμενο, κατευθείαν τοποθετείται σχετική ανακοίνωση. Η επιστημονική κοινότητα χρησιμοποιεί έντονα την Wikipedia, γιατί είναι ένας πολύ γρήγορος και συνεχώς ενημερωμένος τρόπος reference. Δοκιμάστε να γράψετε κάποια ανακρίβεια σ' αυτήν, και θα δείτε πόσο γρήγορα θα σας τη διορθώσουν...

Θα ήθελα πάντως να σας πω ότι με όλα αυτά, μου δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον να αγοράσω το βιβλίο του κ. Σοφιά, γιατί θέλω να δω τις φωτογραφίες που αναφέρει για την αθέατη πλευρά της Σελήνης. Θα το διαβάσω και θα επιστρέψω...

16/09/2006, 20:56:39
Για αρχή θα ήθελα να σας μεταφέρω την ειλικρινή μου συγκίνηση που νέοι ομιλητές (ήδη 2 μέχρι στιγμής), μπαίνουν και μεταφέρουν την γνώμη τους στο θέμα αυτό και ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!!

Δεύτερον. Dear gentleman, σου έχω δώσει μέχρι τώρα ενδείξεις ότι δεν ξέρω τι γράφω ή ότι είμαι λαλημένος; Για ψάξε λίγο στα παλιά θέματα. Ποιά είναι δε τα λάθη που βρήκες στο κείμενο μου; Σε παρακαλώ ανέφερε τα για να τα συζητήσουμε.... Τέλος ως μηχανολόγος είμαι ΤΕΧΝΙΚΟΣ. Αλήθεια και το ξαναγράφω, έχει δοκιμάσει κανείς σας να σχεδιάσει ένα μηχάνημα που δεν υπάρχει στην αγορά; Έχει δοκιμάσει κανείς σας να σχεδιάσει γραμμές παραγωγής; Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω φωτογραφίες της δουλειάς μου ή να σου γράψω που να πας να τις δεις ζωντανά, σε περίπτωση που δεν με πιστεύεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα που κατοικείς – οι δημιουργίες μου είναι σε όλη την Ελλάδα...

Έλλην 123, ειλικρινά, έχεις σκεφτεί ποτέ από τεχνική πλευρά τα όσα έγραψες πιο πάνω; Αν πάρω τις πηγές σου σίγουρα θα προέρχονται από «μεγάλες διάνοιες του χώρου». Αλήθεια μπορείς να μας πεις ποιές είναι αυτές οι πηγές στις οποίες βασίστηκες για να γράψεις; Άσε που εάν πάρουμε ένα προς ένα τα θέματα που γράφεις και τα αναλύσουμε με τεχνικούς όρους θα χτυπάτε την κεφαλήν σας στον τοίχο που τους πιστέψατε.
Λοιπόν εκτός αυτού έχω καταπληκτική – μοναδική και άκρως αξιόπιστη πληροφορία!!!! Ένας φίλος μου μου είπε, ότι του είπε ένας ταβερνιάρης ότι πριν από 6 μήνες είχε πάει και είχε φάει στην ταβέρνα του ο κουμπάρος του γραμματέα της βουλής και ενώ ήταν ελαφρά μεθησμένος έλεγε ότι στην πραγματικότητα όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης προκύπτουν μετά από συζητήσεις σε ένα ειδικό τηλέφωνο του οποίου τα καλώδια χάνονται κάπου στο υπόγειο της βουλής... ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!!

Pronoon, σε ευχαριστώ θερμά που μπήκες στον κόπο να αφήσεις (όπως και το μέλος difan) την θαλπωρή του καναπέ και να ασχοληθείτε με εμέ τον ασήμαντο...
Το κακό όμως είναι ότι ξέρω την αγγλική... ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ...

* Standard state: presumably a solid at 298 K
Κατάσταση : ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟ στους 298 κέλβιν (ΑΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!)

* Colour: unknown, but probably metallic and silvery white or grey in appearance
Χρώμα : ΑΓΝΩΣΤΟ, ΜΑ ΠΙΘΑΝΑ μεταλλικό ή ασιμίζων λευκό ή γκρίζο στην εμφάνιση.

Δηλώσεις του Σόφια στο Strange αλλά και στο κείμενο που παρέθεσε (προς τιμήν μου ασφαλώς!) πιο πάνω...
«Στερεό στους 2000C , όπως περίπου και το τιτάνιο»
Απάντηση: ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟ στους 298 κέλβιν και βρίσκεται μακριά από την στοιβάδα του τιτανίου για να έχει τις ιδιότητες του..,.
«Τη μεταλλική υφή, πυκνότητα, το σημείο τήξης του και άλλες ιδιότητες, επειδή δεν ήμουνα παρών στα πειράματα, τις διάβασα σε σχετικά άρθρα, όπως το παραπάνω.»
Ποιές άλλες ιδιότητες μωρέ; Τις υποθετικές;

Καταπληκτικό δε το ότι βρήκες άλλα τρία στοιχεία πέρα από το 115.
NΟΜΠΕΛ στον Ρronoοn !!!!
Μήπως μπήκες στον κόπο να διαβάσεις ότι τα σχετικά στοιχεία είναι υποθετικά και πιθανά και δεν έχουν ανακαλυθφεί ακόμα; Λέω ρε παιδί μου μήπως...
Είσαι φυσικός και μαθηματικός ε; Πως το πήρες το πτυχίο; Με τα σάλια και τα κέρατα; Αν πραγματικά ήσουν, θα ταραζόσουν από την φράση του Σόφια ότι η σταθερότητα ενός στοιχείου εξαρτάται από την τρόπο κατασκευής του! Αλλά δεν βρήκες κανένα λάθος στα λεγόμενα του. Στην σχολή σίγουρα θα σε διδάξανε για τα βαρυτικά κύματα τύπου Α (σίγουρα δε θα πεθαίνεις να μας διδάξεις τα βαρυτικά κύματα Β, Γ, Δ) και σίγουρα στο μάθημα της αστροφυσικής θα σε διδάξανε ότι όταν καταρέει ένα άστρο το διπλανό του που δεν απέχει ούτε ένα 1/3 του έτους φωτός δεν παθαίνει τίποτα!!! Φυσικά δεν σε είχαν διδάξει αρκετά για τον περιοδικό πίνακα αλλιώς γιατί να μπεις στον κόπο να κοιτάξεις τα στοιχεία που έδωσα εγώ; Ούτε λογικά σε πειράζει καθόλου ότι τα βαρέα στοιχεία με ατομικό αριθμό 80 και πάνω, είναι σχετικά πρόσφατα και δεν υπήρχαν πριν από 7-10 δις έτη. Τι ακριβώς σε διδάξανε στη σχολή σου; Οικοκυρικά και οδήγηση νταλίκας;

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ ΜΩΡΕ!!!!!
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΟΦΙΑ!!! ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ!!!

Υ.Γ Ψάχνω το Redsift 5 για να δω και εγώ, το ταπεινό χαμομηλάκι, όσα οι προφέσορες έχουν δει και έχουν εντυπωσιαστεί... Μήπως κάποιος το έχει για να του ρίξω μια ματιά; Δεν είμαι τσιγκούνης αλλά θα κάνει αρκετό χρόνο να μου έρθει εάν το παραγγείλω από αμέρικα...

Συνιστούμε σε όλους τους συμμετέχοντες
να αποφεύγουν τις κρίσεις σε προσωπικό επίπεδο
και ιδιαιτέρως τους προσβλητικούς και υποτιμητικούς
χαρακτηρισμούς σε κάθε περίπτωση.

17/09/2006, 00:47:46
quote:
Ναι φιλε, αλλα σε συνδυασμο με αλλα στοιχεια τα παραδοξα της Σεληνης ειναι οντως πολλα και ειναι ανοησια να μη τα εχεις υποψη σου. Ο κ. Σοφιας δεν σου ειπε οτι απο αυτο εβγαλε το συμπερασμα του, σου ειπε οτι αν δεις τα στοιχεια, σιγα σιγα θα δικαιολογησεις τα ακραια συμπερασματα του. Αρα, εισαι φαουλ και παραπληροφορητης, μεχρι εδω.

Οχι φιλος,ΦΙΛΗ.Γυναικα ειμαι.Αλλα τεσπα ας μην κολησουμε σε αυτο.

Το θεμα ειναι οτι τα στοιχεια οπως συλλεχθηκαν απο τους ανθρωπους που ΠΗΓΑΝ εκει ή που εστειλαν μη επανδρωμενα σκαφη(και δεν ηταν μονο οι Αμερικανοι) μας δειχνουν οτι προκειται για φυσικο κατασκευασμα.Τωρα καποιοι αλλοι απο τον καναπε τους χτιζουν ανωγια και κατωγια με τα λογια και προσπαθουν να αρπαξουν λιγη απο την δοξα των πραγματικων ερευνητων.

Ολα τα στοιχεια δειχνουν οτι ειναι φυσικος δορυφορος και δεν εβαλε καποιος εξωγηινος το χερακι του.

Κοιταξτε την βομβαρδισμενη απο τους μετεωριτες επιφανεια της.Κοιταξτε τους κρατηρες οπου ανεβλυσε καυτη λαβα μετα απο τις διαφορες συγκρουσεις.Σας φαινεται για τεχνητο κατασκευασμα η Σεληνη?Με το ανωμαλο σχημα της,την επιφανεια της που εχει γινει σουρωτηρι απο τις κοσμικες συγκρουσεις.Εχει οποιαδηποτε ομοιοτητα με τεχνητο κατασκευασμα?Ξερετε καποιοι πηγαν εκει και εφεραν δειγματα απο την επιφανεια της.Και βεβαια η δουλεια τους απαξιωνεται συνωμοσιολογικα απο τους ερευνητες του καναπε.

Οι χαρακτηρισμοι φαουλ και παραπληροφορητης (δεν χορταινετε να συνομωσιολογειτε ε?)επιστρεφονται στον αποστολεα του και τους κλωνους του.

quote:
Πρώτον, εδώ το επιχειρημα ειναι οτι με τα κοσμικα μετρα και σταθμα, η Σεληνη δεν επρεπε να ειναι εκει. Όπως το καταλαβαινω εγω, ο Σ.Σ. λεει οτι θα επρεπε λογω της αποστασης της να βρισκεται σε τροχια γυρω απο τον ηλιο και οχι γυρω απο τη Γη. Κατανοητο; Κι ομως η Σελήνη "παγιδεύτηκε" ακατανόητα απο τη Γη...

Και αλλη επιχειρηματολογια απο την αγνοια (κλασικο σε τετοιους "ερευνητες").

quote:
Αλλα μαλλον εσυ εισαι προκατειλημμενος εναντιον οποιουδηποτε, ετσι δεν ειναι;

Αστρονομοι ηταν ο Ασιμωφ και ο Κλαρκ ή μηπως αστροναυτες?Ο καθενας μπορει να βγει και να πει το μακρυ και το κοντο του.Αλλα μερικοι εκαναν τον κοπο και πηγαν ισαμε εκει.Μεχρι την Σεληνη.Και εφεραν μαζι τους καποια σουβενιρ που δεν στοιχειοθετουν οτι η Σεληνη ειναι τεχνητο κατασκευασμα.

quote:
Αυτο το "ε και?" λεγεται μηπως στρουθοκαμηλισμος; Οταν καποιος σου δινει ενα επιχειρημα που δεν καταλαβαινεις, λες 'ε και?';
Η Σεληνη δηλαδη κραταει αποσταση ασφαλείας, αυτο λεει ο κ. Σοφιας εδω. Κι αυτο ειναι συμπτωση; Αν λεμε "ε και?" στα παντα, οδηγουμαστε στο να ειμαστε ζωα. Το "Ε και?" λεγεται αλλιως 'ωχαδελφισμος'.

Αγαπητε κε Κλωνε,

καταλαβαινω που το παει ο κος Σοφιας,δεν ειμαι εντελως ηλιθια.Αλλα με βαση το σκεπτικο του,ολοι οι αλλοι δορυφοροι που δεν περνανε το οριο κρατανε και αυτοι αποσταση ασφαλειας.Αρα ολοι οι υπολοιποι δορυφοροι ειναι τεχνητοι?

ΥΓ αμα επασχα απο ωχαδερφισμο δεν θα καθομουν να ασχοληθω με αυτες τις γελοιοτητες.Αν δεν πιστευα οτι αυτος ο τροπος σκεψης ειναι επιζημιος και οτι καποιος πρεπει να το υποδειξει,δεν θα καθομουν να ασχοληθω.

quote:
Το 'Ε Και?' επαναλαμβανεται.
Σωστο αυτο που λες με τους πολλους δορυφορους, σε καμια περιπτωση ομως δεν υπαρχει τοσο μικρη αναλογια δορυφορου και κυριου πλανητη.
Όσο για το κομματι της Σεληνης, εσύ εχεις κανενα κομματι που να αποδυκνειει το αντιθετο;

Εχουν αυτοι που πηγαν ισαμε εκει και τα εφεραν με κινδυνο της ζωης του ενω καποιοι αλλοι εκαναν (και κανουν) ερευνα απο τον καναπε.

quote:
Κάτσε ρε φιλε, τι σχεση εχει ο πλανητης Ουρανος με αυτο που σου λεει ο Σ.Σ.; Εδω σου λεει οτι η Σεληνη ειναι τοποθετημενη ετσι ωστε να ειναι διδυμο του Ηλιου!
Τι σχεση εχουμε εμεις με τους δορυφορους που κανουμε και πετάς αυτο το επιχειρημα; Να το παραδοξο: Αν η Σεληνη ηταν πιο μακρια, δεν θα γινονταν ποτε εκλειψεις ΗΛιου γιατι δεν θα καλυπτε το δισκο του Ηλιου. Αν ηταν πιο κοντα, δεν θα γινονταν εκλειψεις της Σεληνης.
Αλλα, "συμπτωση", γινονται και τα δυο πανομοιοτυπα, σαν να θελει καποιος να μας πει κατι με αυτο.
Και εσυ ανταπαντας με τη χαζομαρα για τον Ουρανό; Τι να σου πω. Το εχεις σκεφτει οτι εισαι λιγο κολλημενος; Μαλλον ομως δεν το καταλαβες...

Ο Σοφιας επιχειρηματολογει εκ της παραδοξοτητας και της αγνοιας.Δεν μου δινει ενα κοματι που ηρθε αποδεδειγμενα απο τη σεληνη και που ειναι αποδεδειγμενα τεχνητο.Απλα λεει "ειναι παραξενο" αρα ειναι τεχνητο.Ε και εγω επισημαινω οτι βαση αυτης της επιχειρηματολογιας μπορουμε να βγαλουμε τεχνητο ολο το ηλιακο συστημα.

ΥΓ Αμα ηθελαν κατι να μας πουν οι ΕΤ δεν θα επρεπε να μας το δωσουν με πιο αμεσο τροπο?Δηλ. εκατσαν και ξοδεψαν τεραστια ποσα ενεργειας για να καθισει η σεληνη σε συγκεκριμενη τροχια και να γινεται αυτη η επικαλυψη (που και παλι γινεται μονο ορισμενες φορες και οχι παντα καθως τις περισσοτερες φορες εχουμε μερικες εκλειψεις ηλιου και Σεληνης) αντι πχ να σκαλισουν στην επιφανεια της κανα ανθρωπακι με κεραιες ?

quote:
Αν ειχες διαβασει λιγο επιστημονικη φαντασια (δεν μιλαω για Επιστημη, οπου θα διαβασεις πολυ πιο απιστευτα πραγματα, όπως σφαιρες Ντάισον κλπ, αλλα μαλλον δεν ειναι για σενα) θα ηξερες οτι ειναι πολυ πιο οικονομικο να μετασκευασεις εναν πλανητοειδη σε διαστημοπλοιο, παρα να φτιαξεις ενα τεραστιο διαστημοπλοιο για να μεταφερεις ολον π.χ. τον πληθυσμο του πολιτισμου σου...

Βασικα εχω διαβασει πολυ επιστημονικη φαντασια αλλα δεν βασιζομαι στην επιστημονικη φαντασια για να βγαλω συμπερασματα για επιστημονικα ζητηματα.

Βασικα αν ειχες λιγο κοινο νου θα καταλαβαινες οτι σε καμια περιπτωση δεν προκειται να μεταφερθει ολοκληρος ο πληθυσμος ενος πλανητη σε περιπτωση καταστροφης.Λιγοι θα την σκαπουλαρουν αν ειναι να την σκαπουλαρουν.

quote:
Και απ οτι φαινεται, δεν ξερεις και να διαβαζεις αγγλικα.

PROFICIENCY UNIVERSITY OF CAMBRIDGE GRADE A ( ε μια και βγαλαμε τα πτυχια μας και τα μετραμε...)

Δεν εκατσα να διαβασω για το στοιχειο καθολου.Εγω επικεντρωθηκα στην παραδοξοτητα του "εχει χρονο ζωης λιγα nanosecond αλλα το μεταφερουμε μαζι μας σε ταμπλετες".

Εγω ακομα περιμενω απαντηση στο:

quote:

quote:
ανηκει σε ενα 'θεωρητικο νησι σταθεροτητας' και πρεπει να υπαρχουν σταθερα ισοτοπά του.

θεωρητικα,μπλα μπλα μπλα μπλα....θεωρητικα εχει αυτες τις ιδιοτητες με βαση τον περιοδικο πινακα μπλα μπλα μπλα

quote:
Για αυτο εσυ απορριπτεις αυτοματα ολους τους ανθρωπους που λενε κατι 'απιστευτο'; Δεν μου κανει εντυπωση, τα ιδια ακουγε και ο Αινστάιν, και ο Νεύτωνας, και οποιος αλλος ελεγε κατι πολυ απιστευτο για τους "εξυπνους" της εποχης του...
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΕΣΥ αποκλειεται να απειλησεις το κατεστημενο

Οχι φιλαρα!Σε απορριπτω γιατι εσυ κανεις ερευνα απο τον καναπε ενω αλλοι πηγαν εκει πανω με κινδυνο της ζωης τους.Και ενω εσυ ακολουθεις ψευδοεπιστημονικη μεθοδολογια,καποιοι αλλοι εφαγαν χρονια στην ερευνα και την μελετη του συμπαντος με επιστημονικο τροπο.Δεν ειχειρηματολογουν απο την αγνοια και το παραδοξο,στελνουν δορυφορους,διαστημοπλοια επανδρωμενα και μη για να μελετηοσυν τα προσιτα με αυτες τις μεθοδους ουρανια σωματα,σαρωνουν τον ουρανο με τα τηλεσκοπια και τα ραδιοτηλεσκοπια τους κτλ

Η διαφορα σου με τους μεγαλους πρωτοπορους της επιστημης που αμφισβητηθηκαν,ειναι οτι αυτοι καταφεραν και απεδειξαν τις θεωριες τους.Οι δικες σου δεν βλεπω να φτουρανε.Και εαν νομιζεις οτι θα γινεις ο νεος Νευτων ή ο νεος Einstein κανοντας ερευνα απο τον καναπε εισαι πολυ γελασμενος.

quote:
Η αλληλουποστηριξη τον στοιχειων ειναι που δειχνει οτι κατι συμβαινει. Και στο θεμα των εξωγηινων, υπαρχουν αμετρητα στοιχεια. Εσυ εχεις να μας δειξεις ενα κομματι γνησιας μαύρης τρυπας ή σκοτεινης υλης ή ΕΣΤΩ ΕΝΑ ηλεκτρονιο; Ασε με να μαντεψω...

Θελεις αρκετα ηλεκτρονια?Βαλε το χερακι σου κει και εγω θα σου διοχετευσω καμποσα ηλεκτρονια χρησιμοποιωντας αγωγο ηλεκτρικου ρευματος φυσικα.

ΥΓ.Για τα στοιχειωδη σωματιδια εχουν περιγραφει και αναπαραχθει πολλα πειραματα εντοπισμου τους.

Επιπροσθετως το βαρος της αποδειξης πεφτει σε αυτον που κανει τον ισχυρισμο.

quote:
Η αλληλουποστηριξη τον στοιχειων ειναι που δειχνει οτι κατι συμβαινει. Και στο θεμα των εξωγηινων, υπαρχουν αμετρητα στοιχεια

Στο θεμα των εξωγηινων υπαρχουν αμετρητα στοιχεια.ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΔΕΝ υπαρχουν (ελπιζω να το πιασατε το υπονοουμενο...).