- ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΄΄Τhe Lord of the Rings" - - Κινηματογράφος -
Θα ήθελα αν κάποιον τον ενδιαφέρει το θέμα και έχει κάποιες σκέψεις πάνω σε αυτό και γενικά πάνω στο όλο έργο, να γράψει κάποια σχόλια, μήπως καταλάβουμε κάτι παραπάνω από τους συμβολισμούς του Τόλκιν, τον κόσμο στον οποίο ζούμε, και πως μπορεί να αλλάξει η καταστροφική πορεία των πραγμάτων.
Ίασπις σημαίνει φως!
see you !!!
Edited by - Ίασπις on 10/11/2003 14:30:41

Εσύ δε θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα!
Ο καλός μας Admin θα φροντίσει γι αυτό! Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφτείς το Forum -=ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ=- και να αναζητήσεις τις ...αρκετές συζητήσεις γύρω από το "Τhe Lord of the Rings".
Ευχαριστώ!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Αγαπητή Ίασπις, καλωσήλθες στην παρέα μας καταρχάς! ![]()
Εάν παραβλέψουμε το ότι μέσα στο τρίωρο άνοιξες το ίδιο Θέμα και στο Forum - Κινηματογράφος - - λίγη υπομονή να έχεις και "θα ανταμοιφθείς" ![]()
- η Συζήτηση που άνοιξες εκεί έχει πολύ καλή έναρξη κατά την γνώμη μου και θίγει λιτά, πλην περιεκτικά αρκετά από τα κεντρικά σημεία του έργου του Τόλκιν.
Κατόπιν τούτου, τα προηγούμενα σχετικά θέματα κλείνουν (είχαν δεχτεί τις τελευταίες τους απαντήσεις τον Μάρτιο εξάλλου)και συνεχίζουμε τη Συζήτηση σε αυτό: Αποσυμβολισμός του "The Lord of the Rings"
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Μπορώ να μάθω βρε γιαπετ γιατί όταν κολλάει αυτή η μαμημένη η βελόνα, αρχίζετε τις επιθέσεις επί προσωπικού προσπαθώντας να μειώσετε τους συνομιλητές σας προσβάλλοντας τους;
Όταν καμιά φορά σας απαντώ χρησιμοποιώντας υφάκι παρόμοιο με το δικό σας, τότε αρχίζετε και σκούζετε και να με "δακτυλοδείχνετε" θαρρείς και διέπραξα το μεγαλύτερο έγκλημα!
Αναρωτιέσαι αν μπορεί κανείς να κάνει σοβαρή συζήτηση μαζί μου, παρακινούμενος από τις απαντήσεις που έδωσα στον macedon.
Για δες εδώ:
quote:quote:
ΨηλόςΓιατί, δεν φτάνει;
macedon
Οχι! Εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς. Και ειδικά αν πρόκειται για το μεγαλύτερο παραμυθά και πλαστογράφο της χριστιανικής ιστορίας.
Ο ένας είναι παραμυθάς, ο άλλος είναι ψεύτης, το άλλο είναι μεταγενέστερη προσθήκη .......... μονά ζυγά δικά μας, τι ωραία τι καλά!!!
Άιντε, κάνε εσύ τώρα σοβαρή συζήτηση, θα μπορούσες;
Δεν πάτε καλύτερα να κάνετε μια συνάντηση μεταξύ σας, να κάνετε μια επιλογή για το τι σας αρέσει και τι όχι, να τα πείτε, να το ευχαριστηθείτε και να χειροκροτά ο ένας τον άλλο;;
Ούτως ή άλλως, έχετε γίνει "επιστημονικότεροι" των επιστημόνων και, τους τελευταίους, τους έχετε γραμμένους προ πολλού!!!
****Εκείνος ο Sesostris, άνοιξε η γη και τον κατάπιε;;;

quote:
Μπορώ να μάθω βρε γιαπετ γιατί όταν κολλάει αυτή η μαμημένη η βελόνα, αρχίζετε τις επιθέσεις επί προσωπικού προσπαθώντας να μειώσετε τους συνομιλητές σας προσβάλλοντας τους;
Η έκφραση της άποψης που έχει διαμορφώσει κάποιος για κάποιον, δεν είναι επίθεση επί προσωπικού. Άντε να είναι λάθος αλλά επίθεση, ποτέ.
Άλλωστε όταν επιβεβαιώνεται θα πρέπει να προβληματίζει, γενικώς...
quote:
Αναρωτιέσαι αν μπορεί κανείς να κάνει σοβαρή συζήτηση μαζί μου, παρακινούμενος από τις απαντήσεις που έδωσα στον macedon.Για δες εδώ:
quote:
quote:
ΨηλόςΓιατί, δεν φτάνει;
macedon
Οχι! Εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς. Και ειδικά αν πρόκειται για το μεγαλύτερο παραμυθά και πλαστογράφο της χριστιανικής ιστορίας.
Έχει κάποια σχέση αυτό που παραθέτεις με τις δικές "απαντήσεις" που ανέφερα εγώ;;
Αυτή είναι γνώμη κάποιου για κάποιον, δεν είναι "πολύ θα τόθελες, ε;;" ή "τι λες μωρέ, σοβαρά;" και τέτοια καλά...
Εγώ αναφέρθηκα στις απαντήσεις σου σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, πάνω σ' αυτά που εσύ ανέφερες προηγουμένως.
Επίσης ρώτησα ποιό απ' τα δύο που αναφέρεις, ισχύει, το:
quote:
Η άρνηση απόδοσης τιμής στο πρόσωπό του ως θεού επέσυρε τιμωρία.
ή το:
quote:
(άσε τώρα τα ακροβατικά περί αποδόσεων τιμών και τις άλλες σαχλαμάρες που αναφέρει ο macedon);
Επίσης άφησες ασχολίαστο το:
... όταν έρχεται το "άγιο φως" και αποδίδονται σ' αυτό τιμές αρχηγού κράτους, το καθιστά πρόεδρο σε κάποιο κράτος;;;
που ανέφερα.
quote:
Ούτως ή άλλως, έχετε γίνει "επιστημονικότεροι" των επιστημόνων και, τους τελευταίους, τους έχετε γραμμένους προ πολλού!!!
Για ποιές αντιεπιστημονικές θέσεις μιλάς;;;
Έχεις ακούσει επιστήμονα να ισχυρίζεται ότι το θαμμένο ξύλο μπορεί να ανασυρθεί ατόφιο απ' τη γη, τριακόσια χρόνια μετά;;;
Έχεις ακούσει επιστήμονα να λέει ότι μπορεί κάποιος να κοπεί κομμάτια και να ξαναραφτεί, έστω κι απ' την... παναγία;;;
Έχεις ακούσει επιστήμονα να λέει ότι μπορεί μια ζωγραφιά να κλαίει... βυσσινάδα;;;
Και τόσα, τόσα άλλα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
trexagireve
Το ξέρω, καλοί μου, ότι είναι δύσκολο να μην έχεις θεό
και πόσο πρέπει να λοιδωρείς τον Θεό,αλλά,η ένδεια, απο πότε
έγινε όριο;Απο πότε κάποιος που βλέπει την αιωνιότητα, πρέπει να
σφραγιστεί στις μικρές λογικές φυλακές του νου, ορισμένων;
Δεν βλέπετε καλύτερα...Απλά είστε στείροι..Σκέφτεστε μόνο υλικά..
Γι αυ΄το και δεν εννοείτε την έννοια Θεός...Για σάς, είπαμε, μόνο
ο ..Ροναλντίνιο είναι θεός κι αυτός, για λίγο...
Δεν ειναι έτσι οι θεοί, άνθρωποι καλούνται όσοι υπακούουν στους
νόμους της φθοράς και τον θάνατο....
Φίλε trexagireve , κατανοώ την αδυναμία σου να κατανοήσης ορισμένα πράγματα , γι αυτό και δεν παρεξηγώ τα κατά καιρούς ξεσπάσματά σου .
Όμως φίλε μου ο Δημιουργός δεν έχει ανάγκη από κοπτορραπτούδες και διάφορες άλλες μαγγανείες για να κάνη αισθητή την παρουσία του .
Υπάρχουν και όρια στην γελοιότητα , τα οποία ως φαίνεται δεν τα αντιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αγύρτες ρασοφόροι , γιατί το μυαλό τους έχει μαστουρώσει από το λιβάνι και το μουρμουρητό των ψαλμωδιών .
Νομίζουν λοιπόν ότι βρίσκονται την εποχή του μεσαιωνικού Βυζαντίου όπυ η δράση τους ήταν ανεξέλεγκτη , και ότι ο κόσμος εξακολουθεί να τρώει κουτόχορτο .
Και μια και αναφέρεσαι στον Θεό , πρέπει κάποτε να καταλάβης πως όποιος δεν πιστεύει στον Θεό του (περιούσιου λαού) , δεν έχει κατ’ ανάγκη για θεό του τον Ροναλντίνιο .
Σου στέλνω παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από τον ΤΙΜΑΙΟ ή ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ του Πλάτωνος , όπου ο Τίμαιος αφού περιγράφει την δημιουργία του σφαιρικού σύμπαντος , των πλανητών και των αστέρων και την περιστροφική τους κίνηση καταλήγει ...........

Όπως βλέπεις λοιπόν η ελληνική αντίληψη περί θεού και κοσμογονίας , δεν έχει καμία σχέση με αυτήν των γιδοβοσκών της ερήμου που θεωρείς αγίους και ένδοξους προπάτορές σου , και καταρρέει η ψευδολογία των πτωματολάγνων απολογητών που κατηγορούν τους Έλληνες για ειδωλολατρία .
*
quote:
Ψηλός
Ας δούμε τι θα πει και ο Sesostris ….. (λέτε να μας πούνε τη γνώμη τους ο γιαπετ; ο Marte, η ar_ia, ……..)????
quote:
trexagireve
Μόνο εσύ Μακεδών,θα έβλεπες ότι υπάρχει σύγκριση θεού
με άνθρωπο, έστω στην απόδοση τιμών....Δηλαδή, τον προσκυνάμε τώρα
τον πρόεδρο της Δημοκρατίας;Αν δεν έχεις αγαλματάκι στο σπίτι,
πάς φυλακή;
Ψηλέ και trexagireve
Για να γίνη κάποιος διάλογος , πρέπει προηγουμένως να υπάρχη εκ μέρους σας κάποια στοιχειώδης γνώση της ιστορίας και των γεγονότων της εποχής εκείνης , και να μην απαντάτε με άρες μάρες κουκουνάρες .
Οι Ναζωραίοι λοιπόν , γιατί έτσι ονόμαζαν τους πρώτους χριστιανούς , ήταν όσοι από τους Εβραίους των κοινοτήτων της αυτοκρατορίας πίστεψαν ότι ο πολυπόθητος Μεσσίας της Βίβλου και των προφητών ήλθε για να τους ελευθερώση από τον ρωμαϊκό ζυγό . Αυτοί λοιπόν όχι μόνο δεν τιμούσαν το πρόσωπο του αυτοκράτορα (και κανένας φίλε trexagireve δεν τους υποχρέωνε να έχουν στα σπίτια τους το αγαλματάκι του) , αλλά αντιθέτως επειδή μισούσαν τους Ρωμαίους κατακτητές και την θρησκεία τους , έσπαγαν αγάλματα και δημιουργούσαν ταραχές , για τις οποίες και εδιώκοντο .
Για να υπάρχη όμως διωγμός για τα θρησκευτικά πιστεύω ή την φυλετική καταγωγή κάποιας κατηγορίας ανθρώπων , θα πρέπη να υπάρχη και κάποιος νόμος ή διάταγμα που να τον αναφέρη και να διατάζη την εφαρμογή του , όπως το διάταγμα του Ιουστινιανού όπως περιγράφεται στην χρονογραφία του Ι. Μαλάλα με το οποίο διατάζει....
... ώστε μη πολιτεύεσθαι τους ελληνίζοντας , τους δε των άλλων αιρέσεων όντας αφανείς γενέσθαι της Ρωμαϊκής πολιτείας , προθεσμίαν τριών μηνών λαβόντας εις το γενέσθαι αυτούς κοινωνούς της ορθοδόξου πίστεως όστις θείος τύπος ενεφανίσθη εν πάσαις ταις εξωτικές πόλεσιν .
Όμως τέτοια αυτοκρατορικά διατάγματα που να κηρύσσουν διωγμό εναντίον των χριστιανών ή κάποιας άλλης θρησκευτικής κατηγορίας ανθρώπων δεν υπάρχουν στην ρωμαϊκή νομοθεσία , γιατί δεν εξεδόθησαν ποτέ , και γιατί δεν σκέφτηκαν οι πατέρες της εκκλησίας που ήταν άσοι στην πλαστογραφία , να πλαστογραφήσουν μερικά για να βρίσκονται για ώρα ανάγκη προς χρήσιν των διαδόχων τους .
*
quote:
Ψηλός
Εκείνος ο Sesostris, άνοιξε η γη και τον κατάπιε;;;
Πρέπει να γνωρίζης Ψηλέ , ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που φυγομαχούν . Όμως παράλληλα δεν είμαι και αργόσχολος , και η μοναδική μου ασχολία δεν είναι να κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και να γράφω την όποια ανιστόρητη κουταμάρα μου κατεβεί , γιατί μου αρέσει οι απαντήσεις μου να έχουν την πρέπουσα σοβαρότητα . Επίσης σε πληροφορώ ότι είμαι μόνος μου και δεν έχω σαν βοηθό κάποιον Sesostris Νο2 για να μου κατεβάζει σεντόνια από τις σελίδες των απολογητών .
*
quote:Δεν δείχνω. Είμαι. Οπως είμαι και ο αντίχριστος ο ίδιος.
macedon
Ισούς (!) Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά !
Εκδηλώθηκες επιτέλους ! Είσαι ο κύριος με το "καλλιτεχνικό" 666 (αλήθεια γιατί αυτό και όχι π.χ. το ....41 ;) ![]()
Θεού, της επισημης,ή επικρατούσας θρησκείας του ελληνικού κράτους και το κράτος δέχεται αυτό που σημαίνει για την θρησκεία το φώς,ότι εκπορεύεται εκ Θεού και άρα πρέπει απόδοση Θεού, όπως και για την Παναγία,ή τους Αρχαγγέλους,στρατιωτικές τιμές....Εσύ γιατί πιστεύεις ότι δεν πρέπει να αποδίδουν τιμές αρχηγού κράτους;
Μήπως, γιατί μόνο και μόνο δεν αναγνωρίζεις εσύ τον Θεό;
Καλέ μου sesostris μόνιμα, βάζετε, εσύ και οι άλλοι, ελαφρά τη καρδία και υπο την επήρεια της ευθυμίας κάποια πράγματα,περί κοπτοραπτούδες,κλπ και προσπαθείτε να τα ΦΟΡΤΏΣΕΤΕ σε μας τους χριστιανούς...Ότι εμείς βλέπουμε τα πράγματα έτσι...
Φυσικά, το καταλαβαίνω γιατί το δικό σας 12θεο, το μόνο που μπορούσε να κάνει, είναι να είναι στα ανθρώπινα, κόψιμο, ράψιμο,μετατροπή σε κύκνο, σε φτέρη, σε ταύρο κλπ....
Στη δική μας θρησκεία, όμως πιστεύουμε ότι ο Θεός, λειτουργεί θαυματουργικά,ότι είναι παντοδύναμος κι όχι δεμένος στη μοίρα του,οπως οι του 12θεου κι αυτό δεν συζητάται για το τι είναι Θεός...
Ένας άνθρωπος που ανέβηκε κάπου ή μια κατάσταση που υπάρχει εκεί
και που δεν εξελίσσεται και γι αυτό λέγεται αιώνιος τέλειος και Ένας... Είναι Αυτός που έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στην αρχκή κατάσταση ένα τραύμα ή μια αρρώστεια, ή ότι άλλο, χωρίς να δεσμεύεται απο νόμους που πρέπει να υπακούει....Δεν είναι Θεός τότε αλλά δύναμη....Όταν, δε, θέλει να δειξει κάτι ιαθέν ή και με ουλή, το κάνει όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά για τη δική μας αδυναμία να σκεφτούμε και εννοήσουμε την θεική ενέργεια και θέλουμε "αποδείξεις των ύλων"...
Το θέμα όμως, είναι ότι πρέπει να γινουμε πιστοί κι όχι άπιστοι...Να βλέπουμε τον Θεό σαν Θεό κι όχι σαν υπεράνθρωπο, που θα κάνει απλά κάτι παραπάνω απο έναν άνθρωπο....Ευτελίζουμε έτσι την έννοια Θεός,
τίποτε άλλο...
Το δε κείμενο του Τιμαίου του Πλάτωνα,με βρίσκει απολυτα σύμφωνο, με ανάλογο ορισμό των λέξεων...Συμφωνω ότι έτσι είναι, άρα, ο Δημιουργός του σύμπαντος, πόσο κοντά βρίσκεται με αυτούς που αποκαλείς θεούς;
Η αναφορά μου στον Ροναλντινιο,δεν είχε να κανει με το άτομο ή άτομα, αλλά ελαφρύτητα κατάστασης και αίτησης, απο την έννοια Θεός...Παράδειγμα, πρόχειρο, ώστε να λέμε "ρηχά είναι μπείτε"
να μην φαίνεται ακατανόητη η συζήτηση, να είναι βατή...Αυτό που δειχνω με τον Ροναλντίνιο, το κατάλαβες;Κατάλαβες ότι εννοούσα, πως
πρέπει κάποτε να είμαστε υπεύθυνοι, για τις επιλογές μας και τον
δρόμο που ακολουθούμε,άσχετα απο το πόσο καλά το κάνουμε....
Φίλε, μου αρέσει η πνευματική και προβληματισμένη συζήτηση, δεν ειμαι δογματικός, στην συζήτηση....Στις αξίες, όμως, θα έπρεπε να με θεωρήσεις άτιμο, αν δεν ήμουνα πιστός και αναξιόπιστο...
Έτσι δεν είναι;
quote:quote:
Ψηλός
Εκείνος ο Sesostris, άνοιξε η γη και τον κατάπιε;;;
Πρέπει να γνωρίζης Ψηλέ , ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που φυγομαχούν . Όμως παράλληλα δεν είμαι και αργόσχολος , και η μοναδική μου ασχολία δεν είναι να κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και να γράφω την όποια ανιστόρητη κουταμάρα μου κατεβεί , γιατί μου αρέσει οι απαντήσεις μου να έχουν την πρέπουσα σοβαρότητα . Επίσης σε πληροφορώ ότι είμαι μόνος μου και δεν έχω σαν βοηθό κάποιον Sesostris Νο2 για να μου κατεβάζει σεντόνια από τις σελίδες των απολογητών.
Εντάξει, πάω πάσο.
Με ανθρώπους που καταπίνουν τα λόγια τους, δεν μπορείς να κάνεις καμιά σοβαρή συζήτηση.
quote:
SesostrisΤώρα έρχεσαι στα λόγια του macedon . Και επειδή το να τιμάται ο αυτοκράτορας σαν θεός ήταν νόμος , οι χριστιανοί δεν διωκόντουσαν για την θρησκεία τους αλλά για παράβαση και ανυπακοή στους νόμους του κράτους .
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που σας πορώνει και σας φανατίζει τόσο κατά του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού προσπαθώντας να σπείρετε μισαλλοδοξία και διχόνοια. Δεν με ενδιαφέρει να το μάθω.
Αυτό που έχει σημασία, είναι να σας διαβάζει ο κόσμος εδώ και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Δυστυχώς, από ανθρώπους σαν και εσάς, το έθνος μας υπέφερε και υποφέρει ακόμη και σήμερα. Εύχομαι κάποια στιγμή ο "σπόρος" αυτός να σταματήσει να ευδοκιμεί στην Ελλάδα.
*Διάβασα σήμερα στα νέα πως κατόπιν μαρτυρίας τουρκοκύπριου, 320 ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό, στο πλαίσιο της εθνοκάθαρσης, κατά την εισβολή στο νησί.
Κοίτα να δεις τους ψεύτες τους ελληνοκύπριους τι σκαρώνουν! ![]()
Δεν ξέρουν άραγε πως αύριο, θα παρουσιαστούν οι macedon, Sesotris, γιαπετ και η λοιπή παλιοπαρέα και θα τους ζητάει "ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ" που θα επιβεβαιώνουν το περιστατικό και πως επρόκειτο για εθνοκάθαρση και όχι για "άρνηση απόδοσης τιμών στον αυτοκράτορα"; ![]()
**Τελικά, δεν ξέρω αν είστε για γέλια ή για κλάματα;

quote:
trexa
Αγαπητε μου Γιάπετ, το άγιο φώς, είναι η εκπόρευση του
Θεού, της επισημης,ή επικρατούσας θρησκείας του ελληνικού κράτους και το κράτος δέχεται αυτό που σημαίνει για την θρησκεία το φώς,ότι εκπορεύεται εκ Θεού και άρα πρέπει απόδοση Θεού, όπως και για την Παναγία,ή τους Αρχαγγέλους,στρατιωτικές τιμές....Εσύ γιατί πιστεύεις ότι δεν πρέπει να αποδίδουν τιμές αρχηγού κράτους;
Μήπως, γιατί μόνο και μόνο δεν αναγνωρίζεις εσύ τον Θεό;
Γιατί τον στρατό, τα αεροπλάνα, τις λιμουζίνες, τα πληρώνουμε όλοι!!!
Δικό σας είναι το φως, αν θέλετε πανηγύρια και ότι άλλου είδους θέαμα, να το πληρώνετε μόνοι σας!!
quote:
trexa
Φυσικά, το καταλαβαίνω γιατί το δικό σας 12θεο, το μόνο που μπορούσε να κάνει, είναι να είναι στα ανθρώπινα, κόψιμο, ράψιμο,μετατροπή σε κύκνο, σε φτέρη, σε ταύρο κλπ....
Επειδή μου αρέσει να βλέπω όμορφες εικόνες και όχι το τέρας του φραγκενσταιν (σαν αυτά της παναγιάς της κοπτοραπτούς), σε μετατρέπω λοιπόν σε κύκνο!!!!!!
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Edited by - ar_ia on 02/09/2009 12:23:43
πληθυσμού( και μην πιάσουμε πάλι τα νούμερα, είναι βαρετό)
αγαπητή μου ar_ia και γι αυτο όλοι, ή σχεδόν όλοι στην Ελλάδα, το θέλουμε...
Για τις λιμουζίνες και τα άλλα, εννοείται ότι δεν χρειαζονται
εθιμοτυπικά,χωρίς ουσία, γιατί ο Θεός δεν δοξάζεται απο τον άνθρωπο, αλλά απο τη δική Του Δόξα ,που δεν εξαρτάται απο μας:Έφτιαξε ένα κόσμο τέλειο κι εμείς τον χαλάμε....Ακόμη και με λιμουζίνες...
Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι είμαι υπέρ του τυπικού,δίχως ουσία;
Σ ευχαριστώ για το δώρο του κύκνου, καλή μου,το θεωρώ κι εγώ όμορφο,
αλλά λέω να δοκιμάσω την τύχη μου με αυτο που έφτιαξε ο Θεός μέσα μου
και έξω μου..Να τιμήσω το πλάσμα του κι όχι να το απαξιώσω,όπως αρκετοί τόσο ρομαντικά κάνουν, δίχως να υπολογίζουν το βάρος της πράξης τους....
Μου αρέσει ο ρομαντισμός, αλλά να μη με αλλοιώνει κιόλας....
Το 1988, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας, ο Ιάκωβος Οικονομίδης έπεισε το ελληνικό κράτος μέσω της Δήμητρας Παπανδρέου να μετατρέψει τη θρησκευτική τελετή της αφής σε πανηγύρι. Ο Οικονομίδης είχε γραφείο ταξιδίων και μέχρι το 2004 οργάνωνε εκδρομές στους λεγόμενους "Αγιους Τόπους", ενώ για τις υπηρεσίες του τόσο με τον κόσμο που μετέφερε όσο και με την μετατροπή της τελετής σε πανηγύρι τιμήθηκε με το μεγαλόσταυρο του παναγίου τάφου.
Λόγω της σχέσης του που είχε με τον Ειρηναίο (το γνωστό απατεώνα-πατριάρχη) που το 1988 ήταν Εξαρχος του Παναγίου τάφου στην Αθήνα (μετά έγινε πατριάρχης) συνέλαβε την ιδέα κι έπεισε το ελληνικό κράτος να ναυλώνει αεροπλάνο για τη μεταφορά του καντηλιού από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Επί προεδρίας Σαρτζετάκη προστέθηκαν και εύζωνοι στο πανηγύρι για να φτάσουμε στη σημερινή γελοιότητα της απόδοσης τιμών αρχηγού κράτους στο ... καντήλι.
Εκατοντάδες χρόνια, στις ορθόδοξες εκκλησίες ανά τον κόσμο οι ιερείς έπαιρναν το "αγιο φως" από την ακοίμητη κανδήλα του ιερού. Σήμερα όμως το φως για να είναι άγιο, πρέπει να μεσολαβήσουν υπουργοί, βουλευτές, αστυνομία, στρατός, μπάντα, η Ολυμπιακή αεροπορία, τα κανάλια και βέβαια ... το κόκκινο χαλί και οι εύζωνοι...

macedon
προσωπική δόξα ζηλούν οι άνθρωποι,όχι ο Θεός...Αλλά, είναι
και πολύ γκλάμουρ, να έχεις το άγιο φώς, άμεσα, να γιορτάσει όλη
η οικουμένη το θαύμα, λίγες ώρες απο όταν βγαίνει...
Μην παρασύρεσαι,μιλάω λογικά για το 95%, ή περίπου του ελληνικού
λαού...Αυτοί καθορίζουν.....
quote:
να γιορτάσει όλη
η οικουμένη το θαύμα, λίγες ώρες απο όταν βγαίνει
Δε βλέπω τι είδους "θαύμα" αποτελεί το να απλώσει ο πατριάρχης το κερί του και να το ανάψει από την λεγόμενη "ακοίμητη κανδήλα".

macedon
ελληνικού λαού, ότι κακώς πιστεύει ότι το θαύμα συντελείται
κι ότι είναι ψέμα, γιατί εσύ έτσι θέλεις να πιστεύεις;Χιλιάδες
χρόνια γίνεται..Για τους χριστιανούς....Εσύ αν αμφιβάλλεις:
Το επόμενο Πάσχα μια βόλτα στα Ιεροσόλυμα, θα σε πείσει...
Συνδύασε το με επίσκεψη στην Ναζαρέτ,που δεν υπήρξε, αλλά, οι
άχρηστοι χριστιανοί, βγήκαν και ανακαλύψαν κτίσματα στην περιοχή...
Δεν έχει σημασία αν τα κτίσματα δείχνουν ότι υπήρχε κι οι εβραίοι αρχαιολόγοι δεν έιναι χριστιανοί..Άλλη μια πλάνη των χριστιανών....
Κι ο Θεός να βάλει κάποτε το χέρι του, να καταλάβουμε ολοι, ότι ότι είναι είναι δεν το κάνουμε ή δεν εξαρτάται απο μας...
quote:
ότι είναι ψέμα, γιατί εσύ έτσι θέλεις να πιστεύεις;
Το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ. Το θέμα είναι ποιά είναι η πραγματικότητα, όπως δηλώνει επίσημα ο πρωτοπρεσβύτερος του πατριαρχείου Γεώργιος Τσέτσης αλλά και ένα σωρό άλλοι που ξέρουν τα πράγματα "από πρώτο χέρι".
Το ότι οι χριστιανοί έχουν υποβιβάσει το θεό τους στο επίπεδο του θαυματοποιού, γιατί έχουν ανάγκη από φακιρικά "θαύματα" είναι μεν δικαιολογημένο αλλά δε σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.
quote:
Χιλιάδες χρόνια γίνεται
Καλά, ό,τι πεις. Πάντως γίνεται από τον 9ο αιώνα, όταν και το εφηύραν οι καθολικοί.
quote:
Συνδύασε το με επίσκεψη στην Ναζαρέτ,που δεν υπήρξε, αλλά, οι
άχρηστοι χριστιανοί, βγήκαν και ανακαλύψαν κτίσματα στην περιοχή
Κανείς αρχαιολόγος δεν έχει ανακαλύψει κτίσματα στην περιοχή της Ναζαρέτ που να χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα. Το μόνο που ανακαλύψανε είναι ρωμαϊκοί τάφοι. Μάλιστα το υποτιθέμενο σπήλαιο της Μαρίας, βρίσκεται πάνω από τάφο του 1ου αιώνα. Εχουμε το μοναδικό φαινόμενο στην Παλαιστίνη κάποιος άνθρωπος να μένει πάνω από έναν τάφο.
quote:
Δεν έχει σημασία αν τα κτίσματα δείχνουν ότι υπήρχε κι οι εβραίοι αρχαιολόγοι δεν έιναι χριστιανοί
Και οι δύο αρχαιολογικές έρευνες έγιναν από χριστιανούς: Το 55-60 από έναν παπά και το 1996 από ένα θεολόγο.
Καμία δεν ανακάλυψε κτίσματα ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη ότι η περιοχή κατοικούνταν κατά τον 1ο αιώνα

macedon