- Εμπομπη Χαρδαβελλα και Uri Geller - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ποιός θα ερευνήσει, με τί εφόδια και για πόσο θα αμφισβητείται τόσο το παρατηρούμενο όσο κι ο παρατηρητής-ερευνητής; Γιατί εδώ δεν αμφισβητήσαμε μόνο τον Geller, αλλά και όποιον σχετιζόταν με τη συγκεκριμένη παρουσίαση.Νομίζω ότι η αμφισβήτηση μερικές φορές μπορεί να είναι ατέρμονη...
Στο ποιός θα ερευνήσει, υπάρχουν ήδη επιστημονικές ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται με αυτά τα θέμα. Για πόσο θα υπάρχει αμφισβήτηση; Για όσο δεν έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα.
Σχετικά με το τους ποιούς αμφισβητούμε εκτός από τον Geller, δεν έχεις υπ όψιν σου πώς στήνεται μία οποιαδήποτε "παράσταση" που σκοπό της έχει να εντυπωσιάσει το κοινό; Δεν είναι όλοι μέσα στο "κόλπο", παρά ελάχιστα άτομα. Οι υπόλοιποι, οι "άσχετοι", παίζουν άθελά τους τον ρόλο του "κράχτη" με την φυσική αντίδραση τους (ενθουσιασμός, εντυπωσιασμός κλπ). ![]()
quote:
Μήπως θα γλιτώναμε πολύ κόπο, χρόνο και θα μπαίναμε καλύτερα στην ουσία, αν ανακαλύπταμε τις δικές μας ικανότητες, για τις οποίες δεν τίθεται θέμα αμφιβολιών;Γιατί... να σου πω κάτι; Σημαντικό είναι να μάθουμε ποιοί μας "δουλεύουν ψιλό γαζί",αλλά μήπως σημαντικότερο είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας;
Πιό σημαντικό είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας βέβαια. Αλλά για να φτάσω να ανακαλύψω και ν' αναπτύξω τις δικές μου ικανότητες (όποιες είναι) θα πρέπει πρώτα να μάθω ποιά είμαι, πώς σκέφτομαι και γιατί σκέφτομαι, δρω και αντιδρώ με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο και να δουλέψω με τον εαυτό μου και όλα τ'άλλα τα δύσκολα και τα πεζά. Αν τα κατορθώσουμε αυτά τότε πάμε και στα πιό "εξωτικά".
Ολοι αυτοί λοιπόν, που έχουν φτάσει στα "εξωτικά", θεωρητικά έχουν περάσει από τα προηγούμενα στάδια αυτογνωσίας και για μας είναι παραδείγματα προς μίμηση. Τους πλησιάζουμε και τους ζητάμε τα "φώτα" τους. Και δεν έχουμε άλλο τρόπο να τους κρίνουμε (για αρχή τουλάχιστον) παρά μόνο από το 'αλατοπίπερο' δηλαδή από τις διάφορες ικανότητες που ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει.
Μάνο ευχαριστούμε για τα link! θα τα δω γιατί νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον η περίπτωση τους!
Φίλε Υδροχόε καλώς ήρθες! Δεν υπάρχει περίπτωση το "κοινό" να καταλάβει ότι κάτι είναι στημένο, αλλιώς είναι αποτυχημένη η παράσταση. ![]()
Θα πρότεινα να δείτε την ταινία "Χουντίνι" στο βίντεο. Δείχνει πόσα πράγματα περιλαμβάνει η "παράσταση" ακόμα και την δυσκολία, την πρώτη αποτυχία, την κούραση, το παραπάτημα, τα πάντα. Μια καλή παράσταση θέλει και την δυσκολία της για να καταφέρει στο τέλος να συνεπάρει το κοινό.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Στο ποιός θα ερευνήσει, υπάρχουν ήδη επιστημονικές ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται με αυτά τα θέμα. Για πόσο θα υπάρχει αμφισβήτηση; Για όσο δεν έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα.
Μισό... να καταλάβω κάτι.
Τί είδους επιστημονική έρευνα μπορεί να γίνει, για κάτι το οποίο η επιστήμη δεν γνωρίζει.
Να σου φέρω ένα παράδειγμα:
Κάνουμε εγκεφαλογράφημα σε έναν χρήστη LSD και σε έναν γκουρού την ώρα που διαλογίζεται.
Το εγκεφαλογράφημα μπορεί να δείξει την ίδια δραστηριότητα.
Αυτό τί σημαίνει;
Ότι ο γκουρού παίρνει LSD ή ότι διαλογισμός και χρήση LSD είναι το ίδιο;
quote:
Σχετικά με το τους ποιούς αμφισβητούμε εκτός από τον Geller, δεν έχεις υπ όψιν σου πώς στήνεται μία οποιαδήποτε "παράσταση" που σκοπό της έχει να εντυπωσιάσει το κοινό; Δεν είναι όλοι μέσα στο "κόλπο", παρά ελάχιστα άτομα. Οι υπόλοιποι, οι "άσχετοι", παίζουν άθελά τους τον ρόλο του "κράχτη" με την φυσική αντίδραση τους (ενθουσιασμός, εντυπωσιασμός κλπ).
Έχω υπ' όψιν πώς στήνονται τα ινδάλματα της κοινωνίας και πίστεψέ με... είναι πολύ χειρότερη κατάσταση. Έχω δει και την ταινία του "Χουντίνι", όπως έτυχε και γνώρισα και τον ίδιο τον Κόππερφιλντ, τότε με τη Σίφερ...
Εν πάσει περιπτώσει, ας μην ξεφεύγουμε...
Προσωπικά, δεν αναφέρομαι μόνο σε φαινόμενα "παράστασης", τα οποία μπορεί να είναι όπως λες, μπορεί και να μην είναι.
Γι' αυτό σε ρώτησα τί προσωπική εμπειρία έχεις και πόσο εμπιστεύεσαι τα γεγονότα ως πιθανά και όχι τα πρόσωπα.
quote:
Τους πλησιάζουμε και τους ζητάμε τα "φώτα" τους.
Όντως έτσι κάνουμε οι περισσότεροι, αλλά νομίζω ότι ακριβώς αυτό είναι η "παγίδα" μας.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Μισό... να καταλάβω κάτι.Τί είδους επιστημονική έρευνα μπορεί να γίνει, για κάτι το οποίο η επιστήμη δεν γνωρίζει.
Να σου φέρω ένα παράδειγμα:
Κάνουμε εγκεφαλογράφημα σε έναν χρήστη LSD και σε έναν γκουρού την ώρα που διαλογίζεται.
Το εγκεφαλογράφημα μπορεί να δείξει την ίδια δραστηριότητα.Αυτό τί σημαίνει;
Ότι ο γκουρού παίρνει LSD ή ότι διαλογισμός και χρήση LSD είναι το ίδιο;
Πολύ καλό παράδειγμα. Οχι βέβαια, αλλά μπορεί να δείξει ας πούμε το είδος της δραστηριότητας και το μέρος του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται. Κάπως έτσι δεν ξεκινάει κάθε έρευνα; Εκτός κι αν πιστεύεις ότι αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς να τα ερευνήσουμε επιστημονικά, πράγμα που δεν το πιστεύω.
quote:
Έχω υπ' όψιν πώς στήνονται τα ινδάλματα της κοινωνίας και πίστεψέ με... είναι πολύ χειρότερη κατάσταση. Έχω δει και την ταινία του "Χουντίνι", όπως έτυχε και γνώρισα και τον ίδιο τον Κόππερφιλντ, τότε με τη Σίφερ...Εν πάσει περιπτώσει, ας μην ξεφεύγουμε...
Προσωπικά, δεν αναφέρομαι μόνο σε φαινόμενα "παράστασης", τα οποία μπορεί να είναι όπως λες, μπορεί και να μην είναι.
Γι' αυτό σε ρώτησα τί προσωπική εμπειρία έχεις και πόσο εμπιστεύεσαι τα γεγονότα ως πιθανά και όχι τα πρόσωπα.
Εφ όσον ξέρεις τότε καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Για τις προσωπικές εμπειρίες σου είπα, δεν έχω κάτι που να με πείθει, αντιθέτως έχω υπόψιν μου μια στενάχωρη ιστορία που είχε όλα τα στοιχεία να είναι κάτι "περισσότερο" μέχρι που κάποιος κατέληξε στο ψυχιατρείο και αναγκάστηκαν να το ψάξουν προσεχτικότερα και να αποκαλύψουν την απάτη. Γι αυτό, λοιπόν, είμαι πολύ επιφυλακτική ως προς τα πρόσωπα, ενώ αφήνω ανοιχτό το θέμα των ίδιων φαινομένων.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Αγαπητή Ostria, νομίζω ότι καταλήγουμε να συγκλίνουμε αρκετά έστω από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αν θέλεις και για να μη "ζαλίζουμε" άλλο το παρόν θέμα, ρίξε μία ματιά εδώ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, όπου τώρα ακριβώς ερευνώ (όσο μου είναι δυνατό) σχεδόν το παρόν θέμα συζητήσεώς μας.
Οκ θα το δω ![]()
-Arthur C. Clarke-
quote:
Φίλε Υδροχόε καλώς ήρθες! Δεν υπάρχει περίπτωση το "κοινό" να καταλάβει ότι κάτι είναι στημένο, αλλιώς είναι αποτυχημένη η παράσταση.
Αγαπητή Ostria, Καλώς σας βρήκα! ![]()
Θα ήθελα να μου πεις τι ακριβώς πιστεύεις ότι ήταν στημένο και ίσως μπορώ να σου το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω καθώς ήμουν μέσα, και είδα και ένα μέρος της προετοιμασίας.
"Ο άνθρωπος πολλές φορές σκοντάφτει πάνω στην Αλήθεια ...αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του"

quote:
Αγαπητέ ΑLOS το "πείραμα" με το εξ αποστάσεως λύγισμα των κουταλιών δεν έγινε, ξέχασες όμως ότι μόλις ανακοινώθηκε ότι θα γίνει αργότερα, κάποια τηλέφωνησε και είπε ότι το δικό της λύγισε ήδη.
Και γιατί να πιστέψω μία απο εκπομπή που πληρώνει 300αρες και 500άρες
Ευρώ σε άγνωστους και να μήν πιστέψω μια άλλη με έναν άνθρωπο που
έχει χιλιάδες καταγεγραμμένους και άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους
σε εξωτερικό και Ελλάδα; Ε??
Γιατί κάποιος ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ δεν συναντά επιτέλους έναν απο αυτούς που
έχουν ψυχικές δυνάμεις ; Δέν τους βρίσκει επειδή δεν υπάρχουν ή
δεν τους βρίσκει επειδή
he/she only sees what his/her eyes want to see.
Να βλέπει δηλαδή τρικατζήδες και μάγους των καπέλων.
Tα τρύκ και τα μαγικά είναι μέχρι ενός οφθαλμοφανή θαυμαστού σημείου.
Όταν όμως κάποια πράγματα δεν είναι μόνο για το Θεαθήναι τότε αλλάζει.
Γιατί δηλαδή υπάρχει "αρνητικός" σκεπτικισμός εναντίον κάποιων
δυνάμεων του ανθρώπου και δεν υπάρχει αντίστοιχα και ο "θετικός"
στο πώς μπορεί αυτοί να υπάρχουν;
Μήπως πλέον αυτό δεν λέγεται σκεπτικισμός;![]()
![]()
![]()
koitaxte os erasitexnis - imiepagelmatis taxidaktilourgos k apo oti empiria k gnosi exo o geller einai megas apateonas k de to leo mono ego to leei oli i koinotita ton taxidaktilourgon
arketoi kaloi taxidaktiloyrgoi (kai ellines )mporoyn na kanoun ayta pou ekane o geller k akoma kalitera
oso gia ta , rologia pou ftiaxan ,ta koutalia pou ligisan ex apostaseos einai entelos moufa
oi taxidaktiloyrgoi den epikalounte uperfisikes dinameis , ama to kanoyn einai gia na exei endiaferon to show alla de to len alithina opos o giozis o geller
ola einai texnasmata k trik tpt perisotero
Μια και είσαι ερασιτέχνης ταχυδακτυλουργός σε παρακαλώ να μετατρέψεις αμέσως τα γκρηκλις σε ελληνικά για να καταλαβαίνουμε όλοι τί γράφεις.
Ευχαριστώ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
http://www.medium.gr/articles/109699407299692.shtml
http://www.zem.demon.co.uk/nzrh.htm
http://www.simon-jones.org.uk/articles/uri_geller_how.htm
http://www.skepdic.gr/Entries/Gamma/urigeller.htm
φάε χώμα "κύριε" Geller
....ο τσαρλατανισμός έχει και τα όριά του...
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
-Arthur C. Clarke-
Κάνει πολύ πιο καταπληκτικά τρίκ από τον Geller και δεν το "παίζει" και μέντιουμ... 2 σε 1 δηλάδη και συμφέρει!...
Αλλά θα συμφωνήσω με την Ostria ![]()
OXI ΑΛΛΟ ΟΥΡΙΕΛ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!![]()

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com
Φανταστικά αυτά που κάνει ο άνθρωπος... Για λίγες μέρες έχασα την παράσταση του στο Παρίσι....
Αλήθεια πως να εξαφάνισε το αερόπλανο?????
ορεξη να χετε να διαγραφετε :)
Με την λέξη «Θεός» για παράδειγμα επικαλείται το σύνολο των ανθρώπων το κατά την εκάστοτε αντίληψη άγνωστο ενεργειακό πεδίο. Έτσι, «Θεός» μπορεί να είναι ο Βούδας, Ο Αλλάχ, Η Μητέρα Φύση, ο Ήλιος, ο Ιησούς.
Με λίγα λόγια, είναι η ΕΙΣΑΓΩΓΗ θα λέγαμε για περαιτέρω διερεύνηση στα κείμενα της θρησκείας που θα προσεγγίσουμε.
Η λέξη Γιαχβέ δεν θα πρέπει να «ανησυχεί» τους Χριστιανούς, καθώς είναι ουσιαστικά το όνομα του Θεού με το οποίο αποκαλύφθηκε στους εκλεκτούς του. Οι αρχές περί κοσμολογίας, γενεαλογίας, οι προφήτες πάνω στους οποίους εδράζεται θεολογικά η Καινή Διαθήκη, η ερμηνεία της Μεσσιανικής αποστολής και το προπατορικό αμάρτημα, τα θαύματα τα οποία έδωσαν παρουσία και αποκάλυψη του Βιβλικού Θεού, έχουνε ως θεολογικό υπόβαθρο την Πεντάτευχο των Ιουδαίων.
Και εκεί, ο Θεός αποκαλύπτεται με ένα όνομα, πράξη την οποία κανονικά θα πρέπει να τιμούνε και όχι να αποφεύγουνε επειδή σώνει και καλά δεν έχει εξελληνιστεί.
Η Πεντάτευχος προηγείται της Καινής Διαθήκης, και είναι επίσης γνωστό ότι οι όροι που εμπεριέχονται στην Καινή Διαθήκη φέρουνε την επιρροή της επικρατούσας γλώσσας της εποχής, η οποία ήταν τα Ελληνικά. Έτσι, το Joschua έγινε Ιησούς, το Σαούλ έγινε Παύλος, και το ίδιο συνέβη με μια σειρά ονομάτων όπως Γιάννης, Άννα, Θωμάς, Μιχάλης και πάει λέγοντας.
Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί ούτε και αλλάζει ουσιαστικά τίποτα απολύτως. Ούτε ο Ιησούς απαγόρεψε την χρήση του ονόματος αλλά ούτε και κανένας εκ των ευαγγελιστών αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ονόματα στην πρωτότυπη και γνήσια προφορά τους.
Εάν αυτό ήταν επιδίωξη τους, είτε του Ιησού είτε των μαθητών, τότε πολύ απλά θα το έλεγαν. Αλλά αλήθεια, μπορεί κανείς από όλους εσάς να φανταστεί ότι ένας Ιουδαίος θα απαρνιόνταν………το ίδιο το όνομα του ή το όνομα του Θεού του?????????
Ας είμαστε λοιπόν πιο ψύχραιμοι.
ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΕ SIMPLE ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....
ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ 2 ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ.....ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ;;;;;;;; ΧΑΛΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ....
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΜΑ....ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
Γιατί αν εμφανιστεί και σου πεί ότι είναι ο θεός θα τον πιστέψεις ρε gigenis για να καταλάβω δηλαδή Και πώς θα ξέρεις δηλαδή ότι αυτό που σου εμφανίστηκε δεν είναι κάτι άλλο και είναι ο θεός Καλά σου λέει ο Στάθης, εγωιστικό δεν είναι αυτό που ζητάς. Είναι σαν να ζητά ένα μυρμήγκι ενημέρωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τις αποφάσεις του. Εννοώ ότι ούτε να τις επηρεάσεις μπορείς, ούτε και ο θεός πρέπει να ασχοληθεί μαζί σου (αν και το κάνει πολλές φορές).
με λιγα λογια φτιαξω δεν φτιαξω ναο λατρεψω δεν λατρεψω νηστεψω δεν νηστεψω προσευχηθω δεν προσευχηθω το αποτελεσμα ειναι το ιδιο
δεν τον νοιαζει τον θεο
δεν δινει δεκαρα
γιατι οπως λες η διαφορα μεταξη θεου και ανθρωπου ειναι οπως η διαφορα μεταξυ μυρμηγγιου και προεδρου της αμερικης
εγω σου λεω οτι ειναι και μεγαλυτερη
συμφωνα με αυτα που λεει η θρησκεια ο θεος εφτιαξε το συμπαν
η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη
και ειναι πολυ εγωιστικο να πιστευει κανεις οτι η δυναμη που εφτιαξε το συμπαν ασχολειτε με ενα πλανητη απο τα δισεκατομυρια δισεκατομυριων που υπαρχουν στο συμπαν
και μαλιστα με καποια διποδα πλασματα που ζουν πανω σε αυτον
quote:
Στον παράδεισο μαζεύονται οι άνθρωποι που πρόκειται να αναπληρώσουν τους έκπτωτους αγγέλους. Όσοι δεν αξίζουν να είναι άγγελοι πάνε στην κόλαση έτσι απλά γιατί δεν μπορούν να τους προστατέψουν οι άγγελοι όταν πεθαίνουν.
συμφωνα με το ιερο σας βιβλιο 144.000 ατομα θα σωθουν
και θα ειναι απο τις φυλες του ισραηλ και δεν θα εχουν παει με γυναικες
αντε περονοσπορε θα σε περιμενω στην κολαση γιατι δεν νομιζω να μην εχεις κανει σεξ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:Αυτό δεν μπορώ να στο βεβαιώσω, αλλα από όσο ξέρω υπάρχουν άλλες οντότητες που λαμβάνουν υπόψιν τους αυτά που κάνεις και τα μεταφέρουν στον θεό. Ο ίδιος ο θεός δεν ασχολείται με τον καθένα μας κατ' αυτήν την έννοια, έχει τους αγγέλους για αυτήν την δουλειά..
με λιγα λογια φτιαξω δεν φτιαξω ναο λατρεψω δεν λατρεψω νηστεψω δεν νηστεψω προσευχηθω δεν προσευχηθω το αποτελεσμα ειναι το ιδιο
δεν τον νοιαζει τον θεο
δεν δινει δεκαρα
quote:Όπως σου έγραψα και παραπάνω ο θεός δεν ασχολείται με τους ανθρώπους ο ίδιος αλλά μέσω αντιπροσώπων οπότε εδώ θα συμφωνήσουμε..
γιατι οπως λες η διαφορα μεταξη θεου και ανθρωπου ειναι οπως η διαφορα μεταξυ μυρμηγγιου και προεδρου της αμερικης
εγω σου λεω οτι ειναι και μεγαλυτερη
συμφωνα με αυτα που λεει η θρησκεια ο θεος εφτιαξε το συμπαν
η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη
και ειναι πολυ εγωιστικο να πιστευει κανεις οτι η δυναμη που εφτιαξε το συμπαν ασχολειτε με ενα πλανητη απο τα δισεκατομυρια δισεκατομυριων που υπαρχουν στο συμπαν
και μαλιστα με καποια διποδα πλασματα που ζουν πανω σε αυτον
quote:Αυτά τα λέει για την δευτέρα παρουσία και όχι για το πόσοι συνολικά και ποιοί θα μπούν στον παράδεισο (αλλιώς ζήτω που καήκαμε
συμφωνα με το ιερο σας βιβλιο 144.000 ατομα θα σωθουν
και θα ειναι απο τις φυλες του ισραηλ και δεν θα εχουν παει με γυναικες
GDS1 πάρε ένα τηλεφωνάκι σε ένα εργαστήριο αναλυτικής χημείας και θα δείς αμα λέω ηλιθιότητες... Και ναί είναι λίγο δύσκολο να ξέρεις τα πάντα για να μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξη θεού οπότε θα σε παραπέμψω στο απώτερο μέλλον. Για το πτυχίο γιατί σκοτίζεσαι, λογιστής δεν είσαι
, από πότε θεωρείς τον εαυτό σου επιστήμονα δηλαδή![]()
Εγώ είμαι διατεθιμένος να σε συγχωρήσω αν είσαι ηλίθιος, όχι όμως όταν είσαι ηλίθιος και κάνεις τον έξυπνο....

Edited by - Peronosporos on 05/01/2006 12:21:51
quote:quote:
γιατι βαριεται;;;
η μημπως δεν προλαβενει απο την πολλη δουλεια που εχει να αποτρεπει βιασμους παιδιων φονους και διαφορα αλλα;Απαξιω καν να απαντησω σε μια προταση που εχει ως μοναδικο στοχο να πληξει μια θρησκεια χρησιμοποιοντας ασεβεια και οχι να συμβαλλει στη συζητηση.Ο Πλατωνικος και Σωκρατικος τυπος διαλογου και σκεψης φαινεται να ειναι αλαμπουρνεζικα για εσας που χρησιμοποιειτε το ονομα Σωκρατης και Πλατων μονο για εντυπωσιασμο χωρις πραγματικα να μπορειτε καν ουτε απλα να αγγιξετε την ουσια τους.
Και φυσικα η απαντηση σου δειχνει το ποσο εγωιστες μπορει να γινονται οι ανθρωποι και να περιμενουν μια Θεια αποκαλυψη οποτε τους αρεσει.Δεν στα πανε καλα.Το συμπαν δεν γυριζει γυρω σου
Μου φαινεται οτι ζητατε δικαιολογιες για να κανετε αυτο που πραγματικα γουσταρετε χωρις τους ηθικους ενδοιασμους η φραγμους που επιβαλλει μια θρησκεια.Γιατι δεν ειναι μονο ο χριστιανισμος που επιβαλλει φραγμους.Γιατι δεν λετε τιποτε και για τον Βουδισμο ας πουμε?
Το να προσπαθεις να αναπτυξεις τετοια θεματα με ανθρωπους ταγμενους στο να πολεμανε με καθε μεθοδο και τροπο τον χριστιανισμο,ειναι ματαιο.Εδω δεν γινεται συζητηση ουτε διαλογος.Δεν σας νοιαζει η αποκαλυψη της αληθειας παρα μονο η πολεμικη.
Έτσι όπως τα λες είναι Στάθη!!!
Ποτέ μα ποτέ δεν επιδιώχθηκε, από τα συγκεκριμένα άτομα, ένας γόνιμος διάλογος χωρίς να προσβάλλουν ή, αν θες, να αναφερθούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Χριστιανισμού!