ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Video Games - και μεταφυσικό. Τα αγαπημένα σας? - ΕΙΚΟΝΕΣ

- Video Games - και μεταφυσικό. Τα αγαπημένα σας? - ΕΙΚΟΝΕΣ

reptilesalonica61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
18/10/2011, 20:53:37
quote:
η κακή απομίμηση "μαιευτικών" διαδικασιών είναι out

Με το συγκεκριμένο που έγραψε αμέσως παραπάνω ο kost, θα συμφωνήσω εμφατικά!

Εν συνεχεία όμως, θα ήθελα να ζητήσω από τον zip να μας εξηγήσει τι σημαίνουν ακριβώς όλες αυτές οι "απαιτήσεις" που θεώρησε καλό να ζητήσει από την Gaea "για να συνεχίσει να κουβεντιάζει μαζί του" σε έναν δημόσιο και ανοικτό διάλογο όπως διεξάγεται εδώ και πως δικαιολογούνται τόσο ως θεμιτές όσο -και περισσότερο- ως πρέπουσες;
Αναφέρομαι στο μήνυμα με ημ/νια & ώρα: 12/10/2011, 11:47:17 (και στο σχετικό 12/10/2011, 14:26:04)

Προσωπικά πάντως zip δεν σου κρύβω πως μου φαίνονται πολύ ύποπτα όλα αυτά, θα έλεγα επίσης και μάλλον επιλήψιμα (αναφερόμενος τουλάχιστον στη νοοτροπία και στους κανόνες του χώρου και με το "μάλλον" εννοώ πως θα χρειαστεί να το εξετάσουμε περισσότερο και ξανά το ζήτημα, αφού έχουμε και τις διευκρινήσεις σου).

Gaea, αλήθεια, γιατί ενέδωσες σε κάτι τέτοιο; Εξάλλου ο zip σου είπε ήδη παραπάνω αυτό που πιστεύει για τον εαυτό του: ότι "είναι πολύ πονηρός"
Κάτι που προφανώς τον έχει επηρεάσει πολύ στη συμπεριφορά του -και ευρύτερα.

Η αλήθεια είναι ότι είναι και αρκούντως αστεία τα γραφόμενα. Όπως το: "πως εγώ δεν φέρω καμία απολύτως ευθύνη για την κουβέντα που διεξάγεται στο συγκεκριμένο θέμα δηλ. στο [ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11240 ], και πως εγώ [ δηλ. το nickame zip ] ούτε σε προέτρεψα να κάνεις κάτι, ούτε σε παρακίνησα για τίποτε, ούτε σε συμβούλεψα για οποιαδήποτε μελλοντική πράξη σου, και πως εσύ αναλαμβάνεις πλήρως την ευθύνη για ότι συμβεί"

"για ότι συμβεί" ;;;
Ανατσουτσούριασα, πραγματικά!

Ωιμέ! Τι άλλο θα ακούσουμε...

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

19/10/2011, 09:47:27
quote:
Admin

Εν συνεχεία όμως, θα ήθελα να ζητήσω από τον zip να μας εξηγήσει τι σημαίνουν ακριβώς όλες αυτές οι "απαιτήσεις" που θεώρησε καλό να ζητήσει από την Gaea "για να συνεχίσει να κουβεντιάζει μαζί του" σε έναν δημόσιο και ανοικτό διάλογο όπως διεξάγεται εδώ και πως δικαιολογούνται τόσο ως θεμιτές όσο -και περισσότερο- ως πρέπουσες;
Αναφέρομαι στο μήνυμα με ημ/νια & ώρα: 12/10/2011, 11:47:17 (και στο σχετικό 12/10/2011, 14:26:04) [ Ο δημόσιος και ο ανοιχτός διάλογος δεν απαγορεύει τις ... εμπορικές πράξεις μεταξύ των μελών του. Οι απαιτήσεις μου ήταν αμιγώς εμπορικές πράξεις που διέπονται από τον οικονομικό νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Κάποιος ζητάει κάτι. Εγώ το έχω. Αλλά του το πουλάω "πολύ ακριβά". (To "πολύ ακριβά" είναι σχετικό όπως καταλαβαίνεις. Εσύ μπορεί να το βλέπεις πολύ ακριβό. Κάποιος άλλος, η Gaea π.χ μπορεί να το δει πολύ φτηνό). Το θέλει ; Αν ναι, έχει καλώς, με πληρώνει και του το δίνω. Το αγοράζει δηλ. Αν δεν το θέλει ή αν δεν έχει να το πληρώσει, πάλι καλώς. Δεν του το πουλάω και η ζωή συνεχίζεται ... so simple δηλ. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα το δώσω τζάμπα ]

Προσωπικά πάντως zip δεν σου κρύβω πως μου φαίνονται πολύ ύποπτα όλα αυτά, θα έλεγα επίσης και μάλλον επιλήψιμα (αναφερόμενος τουλάχιστον στη νοοτροπία και στους κανόνες του χώρου και με το "μάλλον" εννοώ πως θα χρειαστεί να το εξετάσουμε περισσότερο και ξανά το ζήτημα, αφού έχουμε και τις διευκρινήσεις σου).

Δεν σημαίνουν κάτι τρομερό αυτές οι απαιτήσεις μου. Είναι προσωπικές. Το συγκεκριμένο μέλος, η Gaea δηλ. ούτως ή άλλως [ μου έστειλε mail δηλ. η κοπέλα ] απάντησε αρνητικά στην τελευταία τουλάχιστον απάιτησή μου, [ και δεν "ενέδωσε" όπως λες ] συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα από την μεριά μου.

Το αν σου φαίνονται "ύποπτα" όλα αυτά Admin, αυτή είναι ... 'ντάξει, μια δική σου "οπτική". Εγώ από την μεριά μου σε διαβεβαιώ πως δεν υπάρχει τίποτε το ύποπτο σε αυτά που ζήτησα από την Gaea. Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις όλα τα μηνύματά μου και είμαι σίγουρος πως θα βρεις την απάντηση ή τις απαντήσεις που πιθανώς σε έκαναν να απορείς και να με ... "υποπτευθείς".

Το "επιλήψιμα" που λες, δεν το καταλαβαίνω. Τα όσα ζήτησα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους κανόνες του φόρουμ, ούτε το esoterica.gr έχει ουδεμία σχέση με αυτά. Είναι προσωπικής φύσεως επικοινωνία δύο μελών που ο ένας ζητά κάποια πράγματα από τον άλλον [ χωρίς φυσικά να εμπλέκεται πουθενά η συντονιστική ομάδα ή η διαχείριση του φόρουμ ] και ο άλλος αναλόγως [ και κρίνοντας αν πρέπει ή όχι, αν θέλει ή όχι ] δίνει ή δεν δίνει αυτά που του ζητά ο πρώτος. Κανένα απολύτως πρόβλημα δηλ. Εγώ πουλάω, εσύ αν θες αγοράζεις. Αν δεν θες, κανένα πρόβλημα. Τι το επιλήψιμο σ' αυτό ;

Αν θέλετε να το εξετάσετε το θέμα και περισσότερο, και πάλι κανένα πρόβλημα από την μεριά μου.

Πάντως ... σου επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα από την μεριά μου. Είχα μια επικοινωνία με το συγκεκριμένο μέλος, [ και αυτό μπορεί να σου το βεβαιώσει και η Gaea ], επικοινωνία η οποία ήταν σύντομη, τυπική και ευγενική τόσο από μέρους μου όσο και από δικού της, η οποία έληξε και δεν είχε συνέχεια. Αν ωστόσο επιμένεις να μάθεις το περιεχόμενο αυτής της επικοινωνίας, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα [ θα πρέπει να ερωτηθεί όμως και η Gaea ] να σου προωθήσω τα emails που ανταλλάχθηκαν [ αν και περιέχουν προσωπικά δεδομένα δηλ. αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω πρόβλημα να σας τα κοινοποιήσω ].

Αν ρωτάς για ποιο λόγο είχα αυτές τις απαιτήσεις [ αν και μερικούς λόγους δηλ. τους αναφέρω και δημοσίως ], θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω προς το παρόν. Αν επιμείνεις όμως, θα σου απαντήσω.

quote:
Admin

Εξάλλου ο zip σου είπε ήδη παραπάνω αυτό που πιστεύει για τον εαυτό του: ότι "είναι πολύ πονηρός"

Δεν το πιστεύω. Το γνωρίζω ότι είμαι πολύ πονηρός.

Την καλημέρα μου ...

υ.γ για οτιδήποτε άλλο ... εδώ είμαστε Και μια ερώτηση :

quote:
Admin

Η αλήθεια είναι ότι είναι και αρκούντως αστεία τα γραφόμενα. "για ότι συμβεί" ;;; Ανατσουτσούριασα, πραγματικά! Ωιμέ! Τι άλλο θα ακούσουμε...

Αφού τα θεωρείς αστεία [και η αλήθεια για σένα είναι αυτή], γιατί ζητάς διευκρινίσεις γι' αυτά ; Θα μου πεις, 'ντάξει, Admin είσαι, εκπροσωπείς έναν ολόκληρο χώρο, δικαιολογημένα, ζητάς κάποιες διευκρινίσεις γιατί διαβάζει αρκετός κόσμος, άλλοι αναρρωτιούνται, άλλοι ίσως συνομοσιολογούν κι άλλοι ίσως φαντάζονται φοβερά και τρομερά πράγματα. Σου επαναλαμβάνω όμως (και το επαναλαμβάνω όχι για σένα αλλά για να το διαβάσουν όλοι αυτοί που φαντάζονται διάφορα) πως ουδεμία σχέση έχουν οι δικές μου οι απαιτήσεις προς το μέλος Gaea με τα forums του esoterica.gr και γενικότερα δηλ. με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το esoterica.gr.

Επίσης, η προσωπική μου άποψη Admin είναι να μην δωθεί περισσότερη έκταση στο θέμα (στο ανύπαρκτο δηλ. θέμα). Όπως ασφαλώς θα είδες, ούτε εγώ, ούτε η Gaea, δώσαμε έκταση στο γεγονός. Τώρα, γιατί το συνεχίζεις εσύ ειδικά, 'ντάξει, αυτό εσύ μπορείς να μας το πεις και θα ήταν και καλό να μας το πεις.

Εγώ ζήτησα κάτι από ένα μέλος. Δεν έχει σημασία ΤΙ. Θα μπορούσα να του είχα ζητήσει 50,000 euros. Ποιο είναι το πρόβλημα ; Δεν μου το έδωσε (ή τέλος πάντων εν μέρει μου το έδωσε αλλά εγώ θεωρώ πως δεν μου το έδωσε για να μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα μου μαζί του. Οι όροι μου δηλ. ήταν 3 και ικανοποιήθηκαν μόνο οι 2) και η ιστορία τελειώνει εδώ. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Από την μεριά μου δηλ. Τώρα, αν η Gaea θέλει να μπει σε μια διαδικασία απολογίας, γιατί μου ικανοποίησε έστω και τα 2 από τα 3 αιτήματά μου, ε, αυτό είναι δικό της θέμα. Ας το κάνει, δεν έχω εγώ πρόβλημα με αυτό.

Edited by - zip on 19/10/2011 11:31:18

GaeaΝέο Μέλος
19/10/2011, 14:49:42

Νομίζω ότι δώσαμε στο θέμα διαστάσεις μεγαλύτερες από ότι αξίζει. θα αναφέρω ξανά ότι κατανοώ τους λόγους του zip μιας και είχε άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν, όπως δημόσια ανέφερε, και προσπάθησα όσο περνούσε από το χέρι μου να τον καθησυχάσω. “Ενέδωσα” σε απαιτήσεις που θεώρησα πως μπορώ να το κάνω και δεν έχω σκοπό να απολογηθώ γι΄αυτό. Κανείς δεν ξέρει με ποιόν συνομιλεί και όσοι είναι παθόντες είναι και επιφυλακτικοί. Όπως επίσης κατανοώ και οποιονδήποτε έχει επιφυλάξεις να αφιερώσει χρόνο για να απαντήσει σε ερωτήσεις ενός “υποτιθέμενου αναζητητή” χωρίς να πειστεί πρώτα για τις ειλικρινείς του προθέσεις. Η συζήτηση μας ήταν καθαρά για αυτούς τους λόγους και δεν έχει καμία σχέση με το forum και τους κανονισμούς του. Αν παρόλα αυτά υπάρχει αμφιβολία από τους διαχειριστές , η συνομιλία μας είναι στην διάθεση σας. Θα παρακαλούσα το θέμα αυτό να κλείσει εδώ και να προχωρήσουμε παρακάτω.

20/10/2011, 03:20:03

Αυτό το «ό,τι κι αν συμβεί» στους όρους του zip ομολογώ δεν το είχα δει...Ούτε και την ατάκα «αυτό που πουλάω το πουλάω πολύ ακριβά»...ούτε και είχα δει το ύφος βαθυστόχαστου γκουρού που θα έπρεπε κανονικά να αμείβεται...τα καλύτερα έχασα!

Και απαντάει η Gaea ότι «επειδή έχει καεί η γούνα του στο παρελθόν γι’αυτό κι εγώ κατανοώ τις απαιτήσεις του»...Κανείς όμως δεν τον υποχρέωσε να μπει σε διάλογο μαζί σου…και τα όποια διαδικτυακά παθήματα δεν του δίνουν δικαίωμα να σου ζητάει προσωπικά στοιχεία. Και αφού έχοντας ήδη τονίσει πόσο πονηρός και ψεύτης είναι!

Μην νιώθεις πάντως άβολα για τα τελευταία μηνύματα. Ίσα-ίσα, και επειδή όπως είπες και στην αρχή δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα για τα διαδικτυακά forum καλό ήταν πιστεύω που σου εφιστήσαμε την προσοχή στo ευαίσθητο θέμα των προσωπικών δεδομένων.

20/10/2011, 05:24:42
Νομίζω οτι κάνετε λάθος,όσον αφορά τον σκοπό του Ζιπ.
Ηθελε να περάσει ενα μηνυμα στην gaea και το κατάφερε και θεωρώ οτι ήταν όλα τα <<λεφτά>>!!
Προσέξτε το κατωτέρω quote του Ζιπ και θα καταλάβετε.
Απορώ πώς ο ίδιος δεν το επικαλέσθηκε στην <<απολογία>> του στον Admin.

quote:
Ζιπ
[ Επειδή, όπως σου είπα, ξεκινάς ένα δύσκολο ταξίδι και θα ακούσεις πολλά και θα διαβάσεις κι άλλα πολύ περισσότερα, θα ήθελα όταν συζητάς μαζί μου τουλάχιστον (κι όταν σε ρωτάω κάτι) να μην βιάζεσαι. Take your time δηλ. διάβαζε την ερώτηση πολύ καλά, ρώτα τον εαυτό σου πρώτα και μετά με την ησυχία σου, να απαντάς. Ότι κι αν σου πω, να ξέρεις πως λέω ψέματα και να μην με πιστεύεις γιατί είμαι πολύ πονηρός. Επίσης, θα ήθελα να προσπαθήσεις να λες την αλήθεια. Μη σου φαίνεται παράξενο που σου το λέω αυτό. Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα. Ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα. Θα σου το αποδείξω πολύ σύντομα ... ]

Και είμαι σίγουρος οτι το απέδειξε στην Gaea στα μεταξύ τους μηνύματα.
Και του το επισήμανα οτι αντελήφθην την κίνησή του εδώ:

quote:
Νικ
Σοβαρά τώρα.
πολύ καλά το πάς με την καινούρια μας φίλη,αρκεί να προσέξει το βαθύ νόημα των λόγων σου και την ειλικρινή σου προδιάθεση!

Και εδώ:

quote:
Νικ
Σταυρο,επειδή το σωστό πρέπει να λέγεται,δεν κατάλαβες τι εννοεί ο Ζιπ και οδηγήθηκες σε λάθος συμπέρασμα.Δώσε σημασία στο όλο κείμενο της ανάπτυξης που έκανε ο Ζιπ και θα καταλάβεις!

Επίσης υπάρχει τίποτα πιο σωστό απο αυτο που είπε ο Ζιπ στην νέα μας φίλη?

quote:
Ζιπ
[ Gaea, θα καταλάβεις - αργότερα όμως - πως αυτό που αναζητάς, δεν μπορείς να το βρεις μέσα σε ένα φόρουμ. Αν πραγματικά αναζητάς την αρμονία και την ισορροπία στην ζωή σου και μέσα σου και δεν αναζητάς μια απλή ανταλλαγή απόψεων και μια κουβέντα με κάποιους άλλους "αναζητητές", τότε η αναζήτησή σου θα περάσει από πολλά στάδια, αρχικά στάδια, για τα οποία θα κοπιάσεις πραγματικά πολύ περισσότερο από ότι κοπιάζεις για να γράψεις ένα μήνυμα σε ένα φόρουμ. Η αρμονία και η ισορροπία που αναζητάς, δεν έρχονται μέσα από μια συζήτηση σε ένα φόρουμ. Στο υπογράφω αυτό. Αυτά που πιθανώς σου πω εγώ, ή κάποιος άλλος, δεν έχει σημασία ποιος, είναι απλά ... τσιρότα. Το πολύ πολύ να νιώσεις για ένα βράδυ λίγο καλύτερα, να περάσεις την ώρα σου ευχάριστα, να ικανοποιήσεις την περιέργειά σου και ίσως σε κάποια να επιβεβαιωθείς κιόλας λέγοντας "κοίτα μωρέ! αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ!". Δεν γίνεται δουλειά όμως έτσι, να το ξέρεις. ]

Ζιπ
Αν κάνω λάθος να με διαψεύσεις.

Υ.Γ
Είσαι το δεύτερο μεγάλο μυαλό στα mind games,εδώ μέσα και πρέπει να σε υποστηρίζω...[μετα απο μένα βέβαια...]!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/10/2011, 08:42:32
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Ζιπ

ΝΙΚΟΜΑΧΕ,

διάψευση των λόγων κάποιου από κάποιον άλλον, γίνεται όταν αυτά που λέει ο πρώτος έχουν κάποιο νόημα ή τέλος πάντων είναι τουλάχιστον άξια διάψευσης. Σε μαλακίες και καλαμπούρια, τι διάψευση να κάνει κάποιος ; Συνεπώς εγώ, τι να διαψεύσω απ' αυτά που λες ; Τα λες δεν τα λες, το ίδιο είναι ...

20/10/2011, 08:50:18
Βρε zipako αυτό είναι απίστευτο!!!
Να σε κωλογλείφει και και ο αρχικωλοτούμπας?

Καταπληκτικό!!!!!

Τι άλλο ακούσουνε τα ....μάτια μου??

Τώρα τι να μου πεις και συ .... Τρέχα-γύρευε

20/10/2011, 13:13:44
quote:

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Ζιπ

ΝΙΚΟΜΑΧΕ,

διάψευση των λόγων κάποιου από κάποιον άλλον, γίνεται όταν αυτά που λέει ο πρώτος έχουν κάποιο νόημα ή τέλος πάντων είναι τουλάχιστον άξια διάψευσης. Σε μαλακίες και καλαμπούρια, τι διάψευση να κάνει κάποιος ; Συνεπώς εγώ, τι να διαψεύσω απ' αυτά που λες ; Τα λες δεν τα λες, το ίδιο είναι ...

Δεν τσιμπάω Ζιπ!!!!

Πάλι επιβεβαιώνεις το:

quote:

Υ.Γ
Είσαι το δεύτερο μεγάλο μυαλό στα mind games,εδώ μέσα και πρέπει να σε υποστηρίζω...[μετα απο μένα βέβαια...]!!!

Πήρα την απάντησή μου σε αυτο που αρχικά υποπτέυθηκα!!
Δεν θα επεκταθώ όμως γιατι θα μου ζητήσει το λόγο η διαχείρηση και δεν εχω διάθεση πάλι για αντιπαραθέσεις μαζί τους.

με σένα δεν εχω πρόβλημα,θα ανεβάσουμε την <<τηλεθέαση>>!!!

Κύρ-Γιάννη

Καλά εσυ είσαι απλώς ενας αδιόρθωτος βλάκας!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/10/2011, 13:20:27
Οσο για τις μαλακίες που λέω κοίτα απο που τις αντέγραψα:

quote:

Ζιπ
[ Επειδή, όπως σου είπα, ξεκινάς ένα δύσκολο ταξίδι και θα ακούσεις πολλά και θα διαβάσεις κι άλλα πολύ περισσότερα, θα ήθελα όταν συζητάς μαζί μου τουλάχιστον (κι όταν σε ρωτάω κάτι) να μην βιάζεσαι. Take your time δηλ. διάβαζε την ερώτηση πολύ καλά, ρώτα τον εαυτό σου πρώτα και μετά με την ησυχία σου, να απαντάς. Ότι κι αν σου πω, να ξέρεις πως λέω ψέματα και να μην με πιστεύεις γιατί είμαι πολύ πονηρός. Επίσης, θα ήθελα να προσπαθήσεις να λες την αλήθεια. Μη σου φαίνεται παράξενο που σου το λέω αυτό. Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα. Ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα. Θα σου το αποδείξω πολύ σύντομα ... ]

quote:

Ζιπ
[ Gaea, θα καταλάβεις - αργότερα όμως - πως αυτό που αναζητάς, δεν μπορείς να το βρεις μέσα σε ένα φόρουμ. Αν πραγματικά αναζητάς την αρμονία και την ισορροπία στην ζωή σου και μέσα σου και δεν αναζητάς μια απλή ανταλλαγή απόψεων και μια κουβέντα με κάποιους άλλους "αναζητητές", τότε η αναζήτησή σου θα περάσει από πολλά στάδια, αρχικά στάδια, για τα οποία θα κοπιάσεις πραγματικά πολύ περισσότερο από ότι κοπιάζεις για να γράψεις ένα μήνυμα σε ένα φόρουμ. Η αρμονία και η ισορροπία που αναζητάς, δεν έρχονται μέσα από μια συζήτηση σε ένα φόρουμ. Στο υπογράφω αυτό. Αυτά που πιθανώς σου πω εγώ, ή κάποιος άλλος, δεν έχει σημασία ποιος, είναι απλά ... τσιρότα. Το πολύ πολύ να νιώσεις για ένα βράδυ λίγο καλύτερα, να περάσεις την ώρα σου ευχάριστα, να ικανοποιήσεις την περιέργειά σου και ίσως σε κάποια να επιβεβαιωθείς κιόλας λέγοντας "κοίτα μωρέ! αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ!". Δεν γίνεται δουλειά όμως έτσι, να το ξέρεις. ]

Πώ πω μακακίες!!!!!!!!!!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/10/2011, 13:57:32
Εκτός από “ευ-άγγελος” πολλών δεινών, αποδεικνύεσαι μέρα με την μέρα και μέγας κωλογλείφτης.

Είσαι τελικά αξιολύπητος

GaeaΝέο Μέλος
20/10/2011, 14:18:43
Ξεκίνησα αυτό το θέμα με την απορία πως καταλαβαίνει κανείς ποιο είναι το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει. Αν έμαθα κάτι λοιπόν, είναι ότι εδώ δεν είναι το σωστό μονοπάτι για μένα. Ίσως αυτό ήταν και το μάθημα που είχατε σκοπό να μου δώσετε.

Eπειδή το θέμα όμως έχει εκτροχιαστεί, για μένα σταματάει εδώ. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους όσους μπήκαν στο κόπο να μου απαντήσουν και ιδιαίτερα τον Εαρινό που μου έδωσε πολύ τροφή για σκέψη. Καλή συνέχεια σε όλους.

αμοθενΜέλος
21/10/2011, 15:35:41
Gaea

Δεν εγκατελειπουμε τωρα.

Ειχες την ατυχια, από την αρχη, ν’ασχοληθει μαζι σου το «αστερι» της ανωμαλιας στο φορουμ.Τωρα εμαθες ,εχεις εμπειρια.

Αυτό είναι το μονοπατι δεν υπαρχει άλλο,δεν βρεθηκες τυχαια εδώ.

Ας ερθουμε σε οσα σε αποσχολουν.

Αρχιζω με την τοποθετηση σου στις 14/10/11.

Ρωτας,
[πως ξερουμε ότι η κριση μας είναι σωστη αφου διαμορφωνεται από πεποιθησεις που η οικογενεια,η θρησκεια και η κοινωνια εχουν δημιουργησει;
Δεν πρεπει να τα ξεπερασεις όλα αυτά για να γινει η συνειδηση δημιουργικη αιτια;]

Σωστα,από τη στιγμη όμως που αμφισβητεις πεποιθησεις και πιστευω βαθεια ριζωμενα στη συνειδηση σου,εχεις σωστη κριση,αρα θα βρεις και την δυναμη να συνεχισεις.

Ο δρομος για την αναζητηση της αληθειας είναι μοναχικος,μονη σου θα πρεπει να βρεις τις σωστες απαντησεις.Ας παρουμε την θρησκεια για αρχη.

Εισαι Χ.Ο. ;;; Αν η απαντηση είναι ,ναι,τοτε θα σε συμβουλευα να πας στο {μυθος και θρησκεια} του φορουμ να δεις τα θεματα που υπαρχουν να διαβασεις τα υπερ και τα κατά και να αποκρυσταλλωσεις την αποψη σου οσο καιρο και να χρειαστεις γι’αυτό.Αν αποφασισεις πως συνεχιζεις να εισαι Χ.Ο. τοτε σταματα την αναζητηση,δεν εισαι ετοιμη για το επομενο βημα.

Αν δεν εισαι Χ.Ο. μπορεις να δηλωσεις τι εισαι ώστε να συνεχισουμε την συζητηση από εκει.

Παντα καλοπροαιρετα και φιλικα στο ονομα της γνωσης και της αναζητησης της αληθειας.

NotirkΜέλος
18/11/2011, 06:56:31
-Ειναι τοσα και τετοια αυτα που εχουμε να μαθουμε,που ολοι μα ολοι
ειμαστε αρχαριοι,ολοι ειμαστε μαθητες.
-Το προνομιο της γνωσης του μυστηριου της υπαρξης,το εχουμε ολοι,
διανουμενοι και μη και μας δινεται απλοχερα απο την δυναμη που μας
δημιουργησε.
-Την στιγμη που υπερνικοντας τον εγωισμο μας,αντιληφθουμε οτι
δεν ξερουμε τιποτα-οσα πολα και να ειναι αυτα που ξερουμε-τοτε,
θα εχουμε κανει το πρωτο βημα προς την πραγατικη γνωση.Εως εκεινη
την στιγμη,ολοι,διανοουμενοι και μη,επιστημονες και αμορφωτοι
θα παραδερνουμε μεσα στα σκοταδια της αγνοιας και θα συντηρουμε
αυτον τον αθλιο κοσμο που εμεις ολοι δημιουργησαμε,μορφωμενοι και
αμορφωτοι.
-Η τελειοτητα και η ομορφια που ολοι ποθουμε,βρισκεται γυρω μας
και μεσα μας και περιμενει να ανοιξουμε τα ματια μας για να την
γνωρισουμε και να την χαρουμε.

YUGI-OHΜέλος
18/11/2011, 08:52:55
Αυτο που λεει ο Notirk είναι ολη η ουσια και η αληθινη περιουσία

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

18/11/2011, 11:46:35
quote:
Notirk

Το προνομιο της γνωσης του μυστηριου της υπαρξης,το εχουμε ολοι,
διανουμενοι και μη και μας δινεται απλοχερα απο την δυναμη που μας
δημιουργησε.

Είναι προφανές πως κάπου νιώθεις άβολα με τους αμόρφωτους επιστήμονες, και τους κενόδοξους διανοούμενους.
Όταν απαλλαγείς από αυτό το σύνδρομο, και διαπιστώσεις πως η αύξηση της γνώσης/μόρφωσης διευρύνει την άγνοια, θα καταλάβεις το άσκοπο του προβληματισμού σου.

Ιδού ο λόγος, που αρχικά σου ζήτησα να μου περιγράψεις τον “αμόρφωτο”

Ο κόσμος δεν είναι “άθλιος” .
Εμείς μπορεί......
Τα πάντα είναι σχετικά , καθώς και η αλήθεια....
και είναι πάντα αυτή που ο καθένας νομίζει

YUGI-OHΜέλος
18/11/2011, 12:18:56
Notirk, το εγραψα και σε ενα αλλο σημειο αλλά νομίζω πως ταιριάζει ακόμα πιο πολύ εδώ με αυτό που έγραψες.

Σε καποιο λινκ διαβαζα μια μικρη ιστορια.
Τωρα δε βρισκω το λινκ για να το βαλω.
Ειναι μια ωραια ιστορια και θελω να τη γραψω απο οσα θυμαμαι.

Καποτε ενας απλος ανθρωπος γεματος σοφια πηγε κοντα στη θαλασσα.
Ανοιξε εξω στην αμμο ενα μεγαλο λακο.
Ειχε παρει μαζι του και μια κουταλα.
Γεμιζε τη κουταλα με νερο της θαλασσας και μετα πηγαινε στον αμμολακο και το αδειαζε.
Απο εκει περασε και ενας αλλος σοφος πανεπιστημονας της εποχης, διαννοια μεγαλη, γνωριζε ολες τις επιστημες μαθηματικος, φυσικος, αστρονομος, λογιος, ρητορας, φιλοσοφος και τα λοιπα ολα της εποχης.
Ο πανεπιστημονας σοφος διανοουμενος ειδε τον απλο ανθρωπο να γεμιζει τη κουταλα με νερο της θαλασσας και να την αδειαζει στο λακο που ειχε σκαψει στην αμμο.
Τον παρατηρησε για λιγη ωρα και μετα πλησιασε και του ειπε:
"Μα τι κανεις εκει;"
Ο απλος ανθρωπος του ειπε:
"Δε βλεπεις;
Αδειαζω το νερο της θαλασσας μεσα στον αμμολακο"
Ο σοφος διανοουμενος πανεπιστημονας της εποχης του λεει:
"Καλα εισαι τρελος;
Δε βλεπεις οτι αυτο που θες να κανεις δε γινεται;
Καλα δε καταλαβαινεις οτι δε μπορεις να αδειασεις ολο το νερο της θαλασσας που ειναι απειρως μεγαλυτερη μεσα σε αυτο το πολυ μικρο αμμολακο και μαλιστα με μια κουταλα;
Ειναι χαζο αυτο που προσπαθεις να κανεις.
Δε γινεται"
Και ο απλος ανθρωπος του απαντησε:
"Αυτο που προσπαθω να κανω με το νερο της θαλασσας και το λακο στην αμμο, το προσπαθεις εσυ εδω και χρονια σε ολη σου τη ζωη"

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

18/11/2011, 12:37:19
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
με σένα δεν εχω πρόβλημα,θα ανεβάσουμε την <<τηλεθέαση>>!!!

Κρατάω ποπ-κορν... και περιμένω.
Πειράζει να προσθέσουμε και έναν ψεύτη στον σενάριο; Δεν θα χαλάσει τη πλοκή.
quote:
gianipseftis
Εκτός από “ευ-άγγελος” πολλών δεινών, αποδεικνύεσαι μέρα με την μέρα και μέγας κωλογλείφτης.
Έλα Γιάννη, ωραίος, έχεις κάνει τα πρώτα 2 βήματα για απενεργοποίηση. Άμα θες σε βοηθάω να κάνεις το τρίτο, δεν έχω πρόβλημα, μεταξύ φίλων πρέπει να υπάρχει ανιδιοτέλεια.
18/11/2011, 18:36:33

Βρε θεοπάλαβε τι σχέση έχει αυτά που λες με το θέμα?

Βλέπω όμως, οτι το διαπίστωσες – όψιμα – και εσύ έτσι?
Εκδηλώθηκε ανεπιφύλακτα λες εεε?
Εμ!! ο έρως και ο βήχας ......

Γιατί όμως βρε θεομπαίχτη, δεν βαράς κατ ευθείαν το ίδιο το γαϊδούρι?

Υ.Γ
Αλήθεια, τον τρίτο δρόμο ...προς τον σοσιαλισμό πως τον θυμήθηκες?
Εραστής της βαρβαρότητας ή της Βαρβάρας είσαι?

Θαρρείς βρε κουμπάρε, πως είναι δυνατόν να θέσω την ελευθερία μου υπό κηδεμονία?

18/11/2011, 20:03:55
quote:

Α συγνώμη, απλά ζήλεψα και θέλησα να συμμετάσχω στην όμορφη κουβέντα που ξεκίνησες εδώ με τον Νικόμαχο. Τώρα όμως φεύγω και σας αφήνω να λύσεται τα ενδοσυζυγικά σας.
Αντιος!
18/11/2011, 20:44:18
quote:

quote:

Α συγνώμη, απλά ζήλεψα και θέλησα να συμμετάσχω στην όμορφη κουβέντα που ξεκίνησες εδώ με τον Νικόμαχο. Τώρα όμως φεύγω και σας αφήνω να λύσεται τα ενδοσυζυγικά σας.
Αντιος!

Μ-αννουλα μας !!!! που πας?

Μην μας αφήνεις μόνους