ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Agnostic53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
19/06/2008, 15:43:58
Πάντα το χιούμορ είναι καλοδεχούμενο.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

19/06/2008, 18:14:05
Σ' ευχαριστώ δείχνεις "ήθος". Δεν σε έχω ξεχάσει στα άλλα,......αλλά απλά η μεγάλη ποικιλία των θεμάτων με δυσκολεύει πολύ να ανταποκριθώ όπως θα ήθελα.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

20/06/2008, 22:50:33
"2)Γιατί δεν μπορούσε ο Θεός να γράψει για την εξέλιξη του ανθρώπου από παλιότερο ον που είχε χαρακτηριστικά και πιθήκου(χωρίς να είναι πίθηκος) και ανθρώπου(χωρίς να είναι άνθρωπος)? Σαν πολλά δεν είναι αυτά που δεν μπορούσε να πράξει ο παντοδύναμος Θεός σου?"

Γιατι φιλε μου, αν ελεγε οτι ο ανθρωπος καταγεται απ τον πίθηκο τοτε οι ανθρωποι θα γυρνουσαν στη ειδολολατρεια λατρεύοντας τον πίθηκο ως θεό κ προσπαθώντας να του μοιασουν(δεδομενου οτι θα ηταν πιο κοντα απο αυτους στο "κατ'εικονα και καθ'ομοιωση" ως πρωτοι "ανθρωποι").Και ποσοι νομιζεις ανθρωποι τοτε θα ξεραν καν τι ειναι πιθηκος, δεδομενου οτι πολλοι ηταν αυτοι που ποτε δεν αλλαζαν τοπο και δεν πηγαιναν για σαφαρι στη κεντρικη Αφρικη.

Διαφωνω επισης με τον Ευροπαιο για το οτι ειναισε θεση να κρινει με δυο φωτογραφιες και 0 γνωσεις κρανια 'η καποιο αλλο ευρημα.Και ετσι κι αλλιως το 2ο κρανιο απο αυτα που εδειξε μου δειχνει πιο ανθρωπινο και οχι το πρωτο.Το Χιουμουρ σεβαστο.

Και τα πραγματα με το ονομα τους

20/06/2008, 23:34:20
Dr Jekkyll and mr hyde....Φίλε μου υπάρχει η εξέλιξη , όχι
από πίθηκο σε άνθρωπο, αλλά αυτό που λέμε πρόοδο και υπάρχει
και η ανέλιξη... Η επιστροφή στη λήθη... Λατρεύοντας τον ...
πίθηκο, ο άνθρωπος γίνεται ζώο , όπως παλιότερα λατρεύαν άλλα
ζώα για άλλους λόγους..
Σήμερα, αυτό που πρέπει να κάνουμε, λογικό μοιάζει, να θέλουμε
να μοιάσουμε σε κάτι ανώτερο, όπως ο Θεός,....Νομίζω δηλαδή...

21/06/2008, 01:24:22
Ναι φιλε μου, φυσικα, εγω αναφερομαι στους τοτε ανθρωπους.
Ισως βεβαια να πρεπει να μοιασουμε στον εαυτο μας... πριν τον αλλαξουμε προκειμενου να γινεται αρεστος ή οτιδηποτε που αναγκαζομαστε να γινουμε.
21/06/2008, 14:39:33
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Διαφωνω επισης με τον Ευροπαιο για το οτι ειναισε θεση να κρινει με δυο φωτογραφιες και 0 γνωσεις κρανια 'η καποιο αλλο ευρημα.Και ετσι κι αλλιως το 2ο κρανιο απο αυτα που εδειξε μου δειχνει πιο ανθρωπινο και οχι το πρωτο.Το Χιουμουρ σεβαστο.

Και τα πραγματα με το ονομα τους

Όταν βλέπω μια εικόνα θα πω τα πράγματα με το όνομά τους! Αυτό είδα, αυτό είπα......αν παρατηρήσεις στο δεύτερο κρανίο (υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην αρίθμηση που έδωσα στις 18/06/2008, 15:08:11 και όχι στην τελευταία σύγκριση),
η απόσταση του τέλους της σιαγόνας στο βάθος με το τέλος του κρανίου! είναι ακριβώς όσο το μήκος της σιαγώνας!

Εάν με μια απλή δόκιμη βάλουμε το χέρι μας στη δική μας σιαγώνα τη μετρήσουμε και μετά υπολογίσουμε την απόσταση από το τέλος του
κρανίου μας και με οριζόντια μέτρηση! θα δούμε ότι είναι πολύ μικρή! κάτι που ισχύει με το πρώτο κρανίο. Κάτι όμως που δεν ισχύει στα πιθηκοειδή και εδικά στον μπαμπουίνο αλλά και στην δεύτερη εικόνα. Και προσθέτω και την τρίτη εικόνα!

Τώρα όσον αφορά τις γνώσεις δεν τις έχω.....αλλά ούτε ο Αμερικάνος θα με πείσει ότι πάτησε στη σελήνη με τη σημαία να κυματίζει ελλείψεις αέρα ούτε ο ειδικός ότι αυτό που βλέπω δεν είναι αυτό που νομίζω αλλά ..........κάτι άλλο!

Κρανίο ένα 300.000 ετών

Κρανίο δύο 50.000 ετών

Κρανίο τρία 45.000-11.000 ετών

Edited by - europaios2 on 21/06/2008 14:55:41

21/06/2008, 15:08:03
Κοιτα, ετσι κι αλλιως δεν με απασχολουν τα κρανια, απλα αφου κανουμε κριτικη φωτογραφκης τεχνης να πω τη αποψη μου.Εγω οπως τα βλεπω με τη σειρα που τα χεις βαλει μου φαινεται οτι χρονολογικα πανε σωστοτατα.Αλλα και να μην πανε δε με απασχολει το θεμα οποτε μη αρχισεις για τα κρανια παλι.
21/06/2008, 22:14:59
Να συμπληρώσω ότι το δεύτερο κρανίο που εξετάζει ο europaios2, αυτό των 50.000 ετών, είναι από Νεαντερταλ, δηλαδή από είδος παρόμοιο με το δικό μας, αλλά δεν αποτελεί πρόγονο του σημερινού ανρώπου. Θα μπορούσαμε χαριτολογώντας να τον αποκαλέσουμε "ξάδερφό" μας.

"Old Man", Homo sapiens neanderthalensis

Ο Νεάντερταλ είχε μεγαλύτερο κρανίο από το δικό μας και μεγαλύτερο τόξο πάνω απ'τα μάτια. Ελπίζω τώρα ο φίλος europaios2 να μην αγχώνεται που βλέπει ότι δεν μοιάζει με τα δικά μας κρανία. Έτσι κι αλλιώς φίλε europaios2 δεν προερχόμαστε απ'αυτόν

Πάντως τόσο ο Νεάντερταλ όσο κι εμείς έχουμε κοινό πρόγονο τον Homo Erectus.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

22/06/2008, 08:07:30
quote:
trexagireve
Dr Jekkyll and mr hyde....Φίλε μου υπάρχει η εξέλιξη , όχι
από πίθηκο σε άνθρωπο, αλλά αυτό που λέμε πρόοδο και υπάρχει
και η ανέλιξη... Η επιστροφή στη λήθη... Λατρεύοντας τον ...
πίθηκο, ο άνθρωπος γίνεται ζώο , όπως παλιότερα λατρεύαν άλλα
ζώα για άλλους λόγους..
Σήμερα, αυτό που πρέπει να κάνουμε, λογικό μοιάζει, να θέλουμε
να μοιάσουμε σε κάτι ανώτερο, όπως ο Θεός,....Νομίζω δηλαδή...

Φίλε trexagireve , ποτέ δεν υποστήριξε κανείς ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο . Όλες οι επιστημονικές έρευνες , οι οποίες τελικά επιβεβαιώθηκαν όταν έγινε κατορθωτή η διάσπαση του γενετικού κώδικα και η ανάγνωση του DNA , κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα :

Τόσο ο άνθρωπος όσο και ο πίθηκος , είναι δύο διαφορετικοί κλάδοι εξέλιξης , του ιδίου πρωτεύοντος πρωτοζώου .

Νομίζω ότι τα παραπάνω έχουν εντελώς διαφορετική έννοια από το υπεραπλουστευμένο «ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο» , που φυσικά είναι εντελώς ασύστατο και απορριπτέο .

Μερικές φυλές της Ασίας έχουν εισάγει την λατρεία των πιθήκων στη θρησκεία τους , αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους δεδομένου ότι είχαν πλήρη άγνοια , τόσο για τη Βιβλική κοσμοθεωρία , όσο και για το DNA των επιστημόνων .
Επίσης οι αρχαίοι Αιγύπτιοι οι οποίοι είχαν την συνήθεια να θεοποιούν τόσο τα ζώα που τους ωφελούσαν , όσο και αυτά που τους έβλαπταν , τα μεν πρώτα για να τα ευχαριστήσουν και τα δεύτερα για να τα εξευμενίσουν , θεωρούσαν αρκετά ζώα ιερά .
Όμως αυτό όχι μόνο δεν τους έφερε σε ζωώδη κατάσταση , αλλά αντίθετα ανέπτυξαν έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς , που συγκεντρώνει ακόμα σήμερα τον θαυμασμό του κόσμου .

22/06/2008, 15:26:20
quote:
Sesostris:
Φίλε trexagireve , ποτέ δεν υποστήριξε κανείς ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο . Όλες οι επιστημονικές έρευνες , οι οποίες τελικά επιβεβαιώθηκαν όταν έγινε κατορθωτή η διάσπαση του γενετικού κώδικα και η ανάγνωση του DNA , κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα :

Τόσο ο άνθρωπος όσο και ο πίθηκος , είναι δύο διαφορετικοί κλάδοι εξέλιξης , του ιδίου πρωτεύοντος πρωτοζώου .

Νομίζω ότι τα παραπάνω έχουν εντελώς διαφορετική έννοια από το υπεραπλουστευμένο «ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο» , που φυσικά είναι εντελώς ασύστατο και απορριπτέο .

Μερικές φυλές της Ασίας έχουν εισάγει την λατρεία των πιθήκων στη θρησκεία τους , αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους δεδομένου ότι είχαν πλήρη άγνοια , τόσο για τη Βιβλική κοσμοθεωρία , όσο και για το DNA των επιστημόνων .
Επίσης οι αρχαίοι Αιγύπτιοι οι οποίοι είχαν την συνήθεια να θεοποιούν τόσο τα ζώα που τους ωφελούσαν , όσο και αυτά που τους έβλαπταν , τα μεν πρώτα για να τα ευχαριστήσουν και τα δεύτερα για να τα εξευμενίσουν , θεωρούσαν αρκετά ζώα ιερά .
Όμως αυτό όχι μόνο δεν τους έφερε σε ζωώδη κατάσταση , αλλά αντίθετα ανέπτυξαν έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς , που συγκεντρώνει ακόμα σήμερα τον θαυμασμό του κόσμου .

Oπότε η διαχωριστική γραμμή μικραίνει μιλάς για παράδειγμα για δύο διαφορετικούς κλάδους εξέλιξης , του ιδίου πρωτεύοντος πρωτόζωου .
Ενώ εγώ αναφέρω, ένα τελείως διαφορετικό πρωτεύον! πρωτόζωο!
Άντε τώρα να αποδείξεις ότι ήταν ένα πρωτεύον και όχι δύο διαφορετικά!

24/06/2008, 14:26:49
quote:
europaios2
Oπότε η διαχωριστική γραμμή μικραίνει μιλάς για παράδειγμα για δύο διαφορετικούς κλάδους εξέλιξης , του ιδίου πρωτεύοντος πρωτόζωου .

Όλοι αυτή την άποψη των παλαιοντολόγων υποστήριζαν από την αρχή . Μόνο η δική σου βελόνα είχε κολλήσει στο ότι εννοούσαν ότι ο «άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο»
quote:
europaios2
Ενώ εγώ αναφέρω, ένα τελείως διαφορετικό πρωτεύον! πρωτόζωο!
Άντε τώρα να αποδείξεις ότι ήταν ένα πρωτεύον και όχι δύο διαφορετικά!

Συγχαρητήρια , άντε τώρα να κάνης αυτή την επιστημονική σου ανακάλυψη γνωστή σε κάποιο επιστημονικό συνέδριο . Όλο και κάτι μπορεί να κονομήσης , Νόμπελ , ντομάτες ακόμα και ζουρλομανδύα .
Όλα παίζονται .

28/06/2008, 21:29:10
Ας κάνουμε ένα τραγουδιστικό
διάλειμμα

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

MarteΜέλος
28/06/2008, 22:30:22
quote:
διάλειμμα

"Γιατί τα σπάσαμε τ'αγάλματά των, γιατί τους διώξαμεν απ' τους ναούς των, διόλου δεν πέθαναν γι' αυτό οι θεοί"
28/06/2008, 23:34:59
Σε παρακαλω Γιαπετ... εγω κανω τα μουσικα διαλλειματα...
Αντε τελος παντων... σου χαριζω τα πνευματικα δικαιωματα...
30/06/2008, 13:33:49
quote:

διάλειμμα

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

13/07/2008, 13:12:47
Μεταφέρω εδώ, μια ερώτηση, σε μια δήλωση που μου έκανε εντύπωση στο θέμα Πιστεύετε ότι οι σημερινές θρησκείες θα μπορούσαν να επιζήσουν και εκτός Γης?, απ' τον τρεχα..., για να μη συνεχιστεί εκεί η εκτός θέματος συζήτηση.

quote:
τρεχα....

καθώς γνωρίζω από πρώτο χέρι,
ότι Σκυθούπολη με τη μορφή που λες δεν υπήρξε...

Μπορείς να αποσαφηνίσεις αυτή τη δήλωση;

Επειδή το "πρώτο χέρι" με κάνει και σκέπτομαι πράγματα... αδύνατα!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

14/07/2008, 10:50:50
Αγαπητέ μου Sesostris ο χρόνος ..εξωραίζει τα πράγματα...
τώρα όσο για τον πολιτισμό των σκλάβων, γούστα είναι αυτά,
δεν μπορώ να σε αλλάξω...Το να λατρεύεις τα ζώα σημαίνει
ότι τα θεωρείς ανώτερα σου κι αυτό εκ των πραγμάτων είναι
...μεσαιωνικό, αν μου επιτρέπεις τον ελευθεριασμό....
Φίλε Γιάπετ, ας πούμε ότι υπάρχουν αρχαία κείμενα που
δεν κυκλοφορούνε στο εμπόριο, ή που δεν έχουν αναλάβει
διάφοροι "φωστήρες" να τα ..μεταφράσουν...
Άσε τα τα καημένα, να είναι πρωτότυπα...Αυτο σημαίνει
το πρώτο χέρι... Απλά δεν έχω όρεξη να αντιπαρατεθούμε πάλι
για το κατα πόσο είναι αλήθεια ή υπερβολή...Θα σου πω μόνο
ότι η Σκυθούπολη δεν έχει μείνει στην ιστορία του ανθρώπου, όπως
άλλα, σαν το ότι ρίχναν τους χριστιανούς στα λιοντάρια
για να διασκεδάζουν στα πλαίσια του άρτος και θέαμα...
14/07/2008, 11:39:25
quote:
τρεχα....
καθώς γνωρίζω από πρώτο χέρι,
ότι Σκυθούπολη με τη μορφή που λες δεν υπήρξε...

γιαπετ:
Μπορείς να αποσαφηνίσεις αυτή τη δήλωση;

Επειδή το "πρώτο χέρι" με κάνει και σκέπτομαι πράγματα... αδύνατα!!!

Μην ανησυχείς αγαπητέ γιαπετ......είναι το αλτσχάιμερ που έλεγα........

14/07/2008, 14:00:20
τρεχα....

quote:
Φίλε Γιάπετ, ας πούμε ότι υπάρχουν αρχαία κείμενα που
δεν κυκλοφορούνε στο εμπόριο,

Τι λες ρε παιδί μου....

Και δε σου φαίνεται ότι σκάβεις ή έχεις πρόσβαση στα υπόγεια του Βατικανού...

Τιμή μας που συμμετέχεις στο φορουμ!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

14/07/2008, 20:05:24
Αγαπητέ μου Γιάπετ, έχεις πολύ πλάκα... Ώρα είναι
τώρα να μας το παίξεις και ιστορικός...