ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dimitris245 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
dimitris2Μέλος
22/07/2005, 16:16:07
quote:

Εγώ πάλι γιατί έχω ακούσει παπάδες να λένε οτι το σεχ ακόμα και μέσα στον γάμο είναι ιερό μόνο για την απόκτηση παιδιών...?
Αλλά ακόμα κι έξω από το γάμο, παντρευτούμε στα 30-35 μας δεν πρέπει να έχουμε κάνει έρωτα ποτέ? Θα λαλούσαμε!
Δε γίνεται να παντρευτεί ένα ζευγάρι χωρίς να έχουν κάνει έρωτα πρίν.
Αν μετά το γάμο ανακαλύψουν οτι δεν ταιριάζουν σεξουαλικά δεν θα μοιχέψουν για να ικανοποιηθούν? Αυτό δεν είναι μεγαλύτερη αμαρτία?

Πρώτα η αγάπη προς τον πλησίον σύζυγο και μετά όλα τα επακόλουθα.
Αν εξαλείψουμε την αγάπη και πάμε σε προγράμματα τεκνογονίας, κ.α. τότε ας μη μιλάμε για χριστιανισμό. Ο χριστός δεν δίδαξε τσελεμεντέ τεκνογονίας αλλά την αγάπη και τον έρωτα. Τον θείο και τον ανθρώπινο.
Το θέμα δεν είναι αν κάποιος κάνει έρωτα σωματικό στα 40 ή 50 αλλά αν μέχρι τα 90 δεν έχει καταλάβει ποιος στο καλό ήταν αυτός που είχε δίπλα του και κάνανε διάφορα.
Τεκνογονία χωρίς έρωτα σημαίνει παραγωγή ατόμων που δεν πρόκειται να γνωρίσουν τον έρωτα, παρά μόνο τον σαρκικό γιατί δεν διδάχτηκαν διαισθητικά απ τους γονείς τους, αφού αυτός δεν υπήρχε στο ζευγάρι.
22/07/2005, 17:12:25
quote:
Όστρια,
Η ευχαρίστηση που δίνει ή δεν δίνει το σεξ, δεν έχει θέση στην Χριστιανική εκκλησία, ότι και να λένε οι φίλοι μας εδώ. Η τεκνοποίηση δεν προδιαθέτει σεξουαλικό ταίριασμα, οπότε αν μετά τον γάμο το ζευγάρι ανακαλύψει ότι δεν ταιριάζει σεξουαλικά πρέπει απλώς να υπομείνει την κατάσταση για χάρη της οικογένειας. Η μοιχεία δεν έχει θέση στην Χριστιανική οικογένεια (θεωρητικά λέμε τώρα!) οπότε μένεις εκεί και προσπαθείς να αντλήσεις προσωπική χαρά από άλλες δραστηριότητες για να καλύψεις το κενό (όντας όμως σεξουαλικά ευνουχισμένος).

Και σε ερωτώ εγώ φίλη Όστρια:
Είσαι με το φίλο σου και ταιριάζετε σεξουαλικά. Παντρεύεστε και αμέσως κάνετε ένα παιδί. Μέσα σε δύο χρόνια, αρχίζετε να μην τα πηγαίνετε καλά σεξουαλικά, υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Τι κάνετε λοιπόν εδώ πέρα;;;
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να πει ότι τον καλύπτει 100% σεξουαλικά ο σύντροφός του;; Δηλαδή και αν δεν μας καλύπτει, τι πρέπει να κάνουμε; να πλακώσουμε να τους αλλάζουμε έως ότου βρούμε αυτόν που θα μας καλύπτει;; Ποτέ δεν θα βρούμε τον τέλειο σύντροφο σεξουαλικά, ίσως γιατί αλλάζουν και σεξουαλικές μας ανάγκες (βάλε και τη συνήθεια που έρχεται με το χρόνο), οπότε το σεξ στη ζωή μας είναι ένας συνεχώς «εξελισσόμενος» παράγοντας.
Ότι ευχαριστεί τον άνθρωπο και είναι εντός της υγιούς οικογενειακής ζωής του ζευγαριού, είναι ευλογημένο από την εκκλησία.

Στην ερώτηση σχετικά με το αν ταιριάζεις ή όχι σεξουαλικά πριν το γάμο, εγώ θέτω μια άλλη ερώτηση. Αν ο σύντροφός σου με τον οποίο ζεις μαζί του για 10 χρόνια και έχεις αποκτήσει παιδιά, ξαφνικά χάνει κάθε ενδιαφέρον για το σεξ και η σχέση σας γίνεται προβληματική σ' αυτόν τον τομέα, ενώ στους άλλους τομείς τα πάτε περίφημα, τι κάνεις;;;;;;;
Τον παρατάς για να βρεις άλλον;;

Έχουμε δώσει πρωταρχική και εντελώς άσχετη σημασία στο σεξ όσον αφορά την ευτυχία του ζευγαριού. Ο όρος σεξ, όπως εννοείται σήμερα, καμία σχέση δεν έχει με την ελληνική λέξη ΣΥΝ-ΟΥΣΙΑ που δηλώνει κάτι το πολύ πιο ιερό και μεγάλο.

Θα συμφωνήσω με το φίλο Δημήτρη2

quote:
Τεκνογονία χωρίς έρωτα σημαίνει παραγωγή ατόμων που δεν πρόκειται να γνωρίσουν τον έρωτα, παρά μόνο τον σαρκικό γιατί δεν διδάχτηκαν διαισθητικά απ τους γονείς τους, αφού αυτός δεν υπήρχε στο ζευγάρι.

Φιλικά όπως πάντα

AngelosΜέλος
22/07/2005, 17:23:17
quote:

Ότι ευχαριστεί τον άνθρωπο και είναι εντός της υγιούς οικογενειακής ζωής του ζευγαριού, είναι ευλογημένο από την εκκλησία.

Και οπως λενε, στον ερωτα ολα επιτρεπονται αρκει να συμφωνουνε και οι
πεντε.

Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σου για τη χρηση προφυλακτικου

Αγγελος.

RumyanaΜέλος
22/07/2005, 17:27:35
Ψηλέ
ο τροπος που προσεγγιζεις το σεξ και αυτά που ρωτάς δείχνουν αλλα
πράγματα ...
Δε λέω γιατι μπορει σε θίξω.

Τελος πάντων
Θα μας βαλεις copy paste εκεινο το εδαφιο που
λεει ο Ιησους τι θα γινει με την γυναίκα που
την παντρευτηκαν τα 7 αδελφια πριν πεθανουν
ενα ενα και αναστηθούν ?? Ποιανου ειναι η γυναίκα ??
Να καταλάβει ο κόσμος τι ειναι επι τελους αυτη η αιωνιότητα
που επιδιώκετε να κερδίσετε ??

Αμα το βραδυ δεν το βρω να το εχεις βαλει θα το βαλω εγω
μαζι με τα σχόλιά μου και θα μετανιώσεις .

Φιλικά
R

Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της

Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.

Edited by - Rumyana on 22/07/2005 17:28:41

22/07/2005, 18:11:55
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Και οπως λενε, στον ερωτα ολα επιτρεπονται αρκει να συμφωνουνε και οι
πεντε.

Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σου για τη χρηση προφυλακτικου

Αν θεωρήσουμε ότι η ο Χριστιανισμός ωθεί τον άνθρωπο σε ενέργειες που εναντιώνονται στη φύση του, τότε τη χρήση προφυλακτικού (κάθε είδους προφυλακτικό μέσο) μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως κάτι το φυσικό;;
Για να ακούσω λοιπόν και εγώ τη γνώμη σας πάνω σ' αυτό;;

quote:
Rumyana
Ψηλέ
ο τροπος που προσεγγιζεις το σεξ και αυτά που ρωτάς δείχνουν αλλα
πράγματα ...
Δε λέω γιατι μπορει σε θίξω.

Αν τα πεις, ό,τι θες, με σωστό τρόπο, δεν θα με θίξεις. Αλλά πρόσεξε, πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν και η κρίση μας, μας ρίχνει σε λούμπες, αν κατάλαβα καλά για το τι θες να πεις (μιλάω από την πείρα μου διότι και εγώ νόμιζα για κάποιους ότι ήταν οι σούπερ .... αλλά τελικά δεν ήταν).

Όσον αφορά για το ποιανού γυναίκα είναι, αφού ο ίδιος ο Ιησούς το λέει καθαρά, τι θες από εμένα;;
Ίσως δεν κατάλαβα τι με ρωτάς, αν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη.

Φιλικά όπως πάντα

22/07/2005, 23:25:03
quote:
Τελος πάντων
Θα μας βαλεις copy paste εκεινο το εδαφιο που
λεει ο Ιησους τι θα γινει με την γυναίκα που
την παντρευτηκαν τα 7 αδελφια πριν πεθανουν
ενα ενα και αναστηθούν ?? Ποιανου ειναι η γυναίκα ??
Να καταλάβει ο κόσμος τι ειναι επι τελους αυτη η αιωνιότητα
που επιδιώκετε να κερδίσετε ??

Rumyana, ούτε οι ίδιοι που την παντρεύτηκαν δεν κατάλαβαν ποιανού γυναίκα ήταν... Μην το ψάχνεις!

quote:
Αν εξαλείψουμε την αγάπη και πάμε σε προγράμματα τεκνογονίας, κ.α. τότε ας μη μιλάμε για χριστιανισμό. Ο χριστός δεν δίδαξε τσελεμεντέ τεκνογονίας αλλά την αγάπη και τον έρωτα. Τον θείο και τον ανθρώπινο

dimitris2, δεν νομίζω πως όλοι όσοι μοιχεύουν δεν αγαπάνε τον/την σύζυγο τους. Ο Ιησούς μπορεί να δίδαξε την αγάπη αλλά το έκανε θεωρητικά. Αν ευλογούσε τον γάμο γιατί δεν παντρεύτηκε?
Εκτός κι αν παντρεύτηκε και κάποιοι το απέκρυψαν για κάποιους λόγους....

23/07/2005, 00:43:42
quote:

Και τι είναι ο έρωτας; Ερχεται κατά παραγγελία; Και πώς εξασφαλίζουμε την ανάπτυξη της αγάπης ανάμεσα στο ζευγάρι;
Ξεχνάτε μάλλον ότι μόλις πριν λίγα χρόνια το μεγαλύτερο ποσοστό των γάμων γινόταν μέσω προξενιού. Η νύφη και ο γαμπρός δεν γνωριζόντουσαν μεταξύ τους, δεν ήταν απαραίτητο να ήθελαν ο ένας τον άλλο, ούτε καν να αλληλοσυμπαθιούνται. Και αυτούς τους γάμους τους ευλογούσε κατά κόρον η Εκκλησία.
Σε τι ποσοστό λέτε να αναπτυσσόταν έρωτας ή αγάπη μέσα σε αυτό τον τύπο των γάμων;

Και όταν μιλάω για έρωτα, δεν εννοώ ενθουσιασμό, και όταν μιλάω για αγάπη, δεν εννοώ συνήθεια, ανοχή ή τυπική συζυγική σχέση.

quote:
Και σε ερωτώ εγώ φίλη Όστρια:
Είσαι με το φίλο σου και ταιριάζετε σεξουαλικά. Παντρεύεστε και αμέσως κάνετε ένα παιδί. Μέσα σε δύο χρόνια, αρχίζετε να μην τα πηγαίνετε καλά σεξουαλικά, υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Τι κάνετε λοιπόν εδώ πέρα;;;

Μα δεν ισχύει αυτό που λες. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Αν ταιριάζεις σεξουαλικά με τον άλλο (ή αν νοιώθεις έρωτα για τον άλλο όπως λέει ο dimitris) τότε αυτό το συναίσθημα δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί τελείως όσα άλλα προβλήματα κι αν προκύψουν. Το ταιριάζω σεξουαλικά σημαίνει ότι λαχταρώ το άγγιγμά σου, το χάδι και το φιλί σου, θέλω να είμαι δίπλα σου επειδή με γεμίζει η παρουσία σου. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική πράξη.

quote:
Στην ερώτηση σχετικά με το αν ταιριάζεις ή όχι σεξουαλικά πριν το γάμο, εγώ θέτω μια άλλη ερώτηση. Αν ο σύντροφός σου με τον οποίο ζεις μαζί του για 10 χρόνια και έχεις αποκτήσει παιδιά, ξαφνικά χάνει κάθε ενδιαφέρον για το σεξ και η σχέση σας γίνεται προβληματική σ' αυτόν τον τομέα, ενώ στους άλλους τομείς τα πάτε περίφημα, τι κάνεις;;;;;;; Τον παρατάς για να βρεις άλλον;;

Συνήθως το χάσιμο του σεξουαλικού ενδιαφέροντος του ενός, σημαίνει ότι ψάχνεται αλλού (και όχι μόνο σεξουαλικά). Αυτό δείχνει λοιπόν ότι ο άλλος σε έχει ήδη παρατήσει (σεξουαλικά αλλά και συναισθηματικά). Αν είναι να μείνεις τυπικά δίπλα σε κάποιον που δεν σε θέλει πιά (εσύ αλήθεια συνεχίζεις να τον θέλεις και να το αγαπάς;), αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα.

quote:
Έχουμε δώσει πρωταρχική και εντελώς άσχετη σημασία στο σεξ όσον αφορά την ευτυχία του ζευγαριού. Ο όρος σεξ, όπως εννοείται σήμερα, καμία σχέση δεν έχει με την ελληνική λέξη ΣΥΝ-ΟΥΣΙΑ που δηλώνει κάτι το πολύ πιο ιερό και μεγάλο.

Εσύ την δίνεις μάλλον. Εγώ απλώς χρησιμοποιώ τον σύγχρονο όρο.

quote:
Αν θεωρήσουμε ότι η ο Χριστιανισμός ωθεί τον άνθρωπο σε ενέργειες που εναντιώνονται στη φύση του, τότε τη χρήση προφυλακτικού (κάθε είδους προφυλακτικό μέσο) μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως κάτι το φυσικό;;
Για να ακούσω λοιπόν και εγώ τη γνώμη σας πάνω σ' αυτό;;

Οχι είναι αφύσικο. Γι αυτό πρέπει να κάνουμε σεξ χωρίς προφυλάξεις και να γεννοβολάμε συνέχεια και από την μία να καταριόμαστε την τύχη μας που δεν έχουμε χρήματα να τα ζήσουμε και από την άλλη να λέμε "τι να κάνουμε; Ο Θεός τα στέλνει τα παιδιά"!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

23/07/2005, 01:04:07
Ostria, αυτό με το προξενιό δεν το είχα σκεφτεί.... Αλλά έχεις απόλυτο δίκιο! Τώρα γιατί γινόταν αυτό... Το θέμα όλο είναι μια πιστή απεικόνιση της ιδεολογίας της ελληνικής Εκκλησίας...
"Δεν έχεις δικαίωμα λόγου κι αναγκαστικά θα κάνεις κάτι που σου επιβάλλεται".
23/07/2005, 01:17:30
Προσπαθώ τόση ώρα να στείλω μηνύματα αλλά το ΠΣ μου δεν λέει να στείλει.

Δοκιμή

Φιλικά όπως πάντα

23/07/2005, 01:43:15
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΒ΄
23 Εν εκείνη τη ημέρα προσήλθον αυτω Σαδδουκαίοι, οι λέγοντες μη είναι ανάστασιν. και επηρώτησαν αυτόν 24 λέγοντες· διδάσκαλε, Μωσής είπεν, εάν τις αποθάνη μη έχων τέκνα, επιγαμβρεύσει ο αδελφός

Φιλικά όπως πάντα

23/07/2005, 01:47:09
αυτού την γυναίκα αυτού και αναστήσει σπέρμα τω αδελφω αυτού. 25 ήσαν δε παρ’ ημίν επτά αδελφοί· και ο πρώτος γαμήσας ετελεύτησε, και μη έχων σπέρμα αφήκε την γυναίκα αυτού τω αδελφω αυτού·

Φιλικά όπως πάντα

RumyanaΜέλος
23/07/2005, 03:32:50
Απο το www.jesuslovesyou.gr εχω παει τα παρακάτω αποσπάσματα .

Αυτο που θέλω να σας πω (εσενα ψηλε και δημητρη το λεω κυριως)
ειναι οτι οσοι πιστευουν στην αιωνιοτητα που υποσχεται ο
χριστιανισμος και νομιζουν οτι θα ζουν οπως τωρα ειναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ανοργασμικοι και ανεραστοι θα εισαστε ...
Δεν θα ξερετε αν εισται αντρες ή γυναικες...
Εδω τουλάχιστον ενα μεγαλο μπράβο στους Ισλαμιστες που το εχουν πιασει το νοημα ,
τουλαχιστον στον παραδεισο τους θα εχουν μπολικο σεξ.
Σας εχει δωσει ο Θεος , η φυση δεν ξερω και γω τι ενα μεγαλο προνόμοιο
Να ζησετε για λιγα χρονακια σαν ανθρωποι και σεις το χαραμιζετε
σε ψευτοθεουργιες και αηδιαστικα ανεραστα ανταλάγματα.
Και νομιζετε πως εισαστε και μαγγες . Ανθρωποειδή εχετε καταντησει.

...Γιατί, στην αναστημένη ζωή δεν παντρεύονται ούτε οι άντρες ούτε οι γυναίκες, αλλά είναι όλοι σαν άγγελοι του Θεού στον ουρανό...

Δηλαδή ... ολη μερα προσευχη και κυριε ελεησον ... μια αιωνιοτητα
κυριε ελεησον. Απηδηχτη μια αιωνιοτητα και να κανω προσευχες.
Οχι ... δεν θελει η Ρουμιανα ... καλυτερα κολαση ,πιο ενδιαφερον ακουγεται.

Σας παραθετω τα εδαφια για να σας θυμισω τι εχετ να τραβηξετε ...

Ματθαίος - ΚΒ 23-33
Πώς θα είναι η αναστάσιμη ζωή

23Eκείνη την ημέρα τον πλησίασαν μερικοί Σαδδουκαίοι - αυτοί που λένε πως δεν υπάρχει ανάσταση - και τον ρώτησαν: 24"Δάσκαλε, ο Mωυσής είπε: Aν κάποιος πεθάνει άτεκνος, τη γυναίκα του να την παντρευτεί ο αδελφός του και να κάνει απογόνους στον αδελφό του. 25Στον τόπο μας, λοιπόν, υπήρχαν εφτά αδέλφια. O πρώτος, αφού παντρεύτηκε, πέθανε. Kι επειδή δεν είχε παιδί, άφησε τη γυναίκα του στον αδελφό του. 26Tο ίδιο και ο δεύτερος και ο τρίτος ως τον έβδομο. 27Ύστερα απ' όλους πέθανε και η γυναίκα. 28Στην ανάσταση, λοιπόν, τίνος από τους εφτά θα είναι η γυναίκα; Γιατί την παντρεύτηκαν όλοι". 29Aποκρίθηκε τότε ο Iησούς και τους είπε: "Aπατάστε, επειδή δε γνωρίζετε τις Γραφές μήτε τη δύναμη του Θεού. 30Γιατί, στην αναστημένη ζωή δεν παντρεύονται ούτε οι άντρες ούτε οι γυναίκες, αλλά είναι όλοι σαν άγγελοι του Θεού στον ουρανό. 31Όσο για την ανάσταση των νεκρών, δε διαβάσατε αυτό που σας αποκαλύφθηκε από το Θεό, όταν λέει: 32Eγώ είμαι ο Θεός του Aβραάμ και ο Θεός του Iσαάκ και ο Θεός του Iακώβ; O Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών". 33Kαι σαν τον άκουσαν τα πλήθη, έμειναν κατάπληκτα από τη διδαχή του.

Μαρκος κεφ 12 24-27

24Aποκρίθηκε τότε ο Iησούς και τους είπε: "Mήπως αυτός ακριβώς δεν είναι ο λόγος που βρίσκεστε σε πλάνη, το ότι δηλαδή δε γνωρίζετε τις Γραφές μήτε τη δύναμη του Θεού; 25Γιατί, όταν οι άνθρωποι αναστηθούν από τους νεκρούς δεν παντρεύονται πια ούτε οι άντρες ούτε οι γυναίκες, αλλά είναι σαν τους αγγέλους στον ουρανό. 26Kι όσο για τους νεκρούς, ότι ανασταίνονται, δε διαβάσατε στο βιβλίο του Mωυσή, εκεί που γράφει για τη βάτο, πως του είπε ο Θεός: Eγώ είμαι ο Θεός του Aβραάμ, και ο Θεός του Iσαάκ, και ο Θεός του Iακώβ; 27O Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών. Eσείς, επομένως, βρίσκεστε σε μεγάλη πλάνη".

Και Ο Λουκάς Κεφ 20 34-37

34Aποκρίθηκε τότε ο Iησούς και τους είπε: "Σε τούτη τη ζωή οι άντρες και οι γυναίκες παντρεύονται. 35Eκείνοι όμως που καταξιώθηκαν ν'απολαύσουν εκείνη τη ζωή και ν' αναστηθούν από τους νεκρούς, δεν παντρεύονται είτε για άντρες πρόκειται είτε για γυναίκες. 36Kι ούτε υπάρχει βέβαια πια η δυνατότητα να πεθάνουν, γιατί είναι όμοιοι με τους αγγέλους και είναι γιοι του Θεού, αφού είναι άνθρωποι που έχουν αναστηθεί. 37Kι όσο για το γεγονός, ότι οι νεκροί ανασταίνονται, το αποκάλυψε και ο Mωυσής στο περιστατικό της βάτου, καθώς λέει για τον Kύριο πως....

----------

Edited by - Rumyana on 23/07/2005 03:39:42

AllienΜέλος
23/07/2005, 04:14:41
quote:

Και νομιζετε πως εισαστε και μαγγες . Ανθρωποειδή εχετε καταντησει.

...Γιατί, στην αναστημένη ζωή δεν παντρεύονται ούτε οι άντρες ούτε οι γυναίκες, αλλά είναι όλοι σαν άγγελοι του Θεού στον ουρανό...

Δηλαδή ... ολη μερα προσευχη και κυριε ελεησον ... μια αιωνιοτητα
κυριε ελεησον. Απηδηχτη μια αιωνιοτητα και να κανω προσευχες.
Οχι ... δεν θελει η Ρουμιανα ... καλυτερα κολαση ,πιο ενδιαφερον ακουγεται.

Μήπως νομίζεις ότι το παρόν θέμα είναι καμμία τσόντα; Για πνευματικά θέματα μιλάμε εδώ..

ΥΓ.: Αυτή τη λέξη "μάγκες" γράψτην και σωστά καμμιά φορά, βάζε και και κανένα τόνο .. εκτός αν το μόνο που έχεις μάθει σε αυτή τη ζωή είναι το πήδημα και θες να το συνεχίσεις και στην επόμενη..

Α.

RumyanaΜέλος
23/07/2005, 04:36:42
Ευχαριστω για το "μαγκες" θα το εχω στο νου μου.

Απο που καταλαβαίνεις οτι μιλαω για πορνο ??
Επειδή μιλάω για σεξ ?? Εκτος και αν δεν ξερεις και πως γινεται
και σου φαίνονται ολα πορνο και τσόντες .

Εχεις κατι καλυτερο να προτείνεις για την αιωνιότητα ??

Ασε ρε Allien τις εξυπναδες και πες μας τι θα κανεις στην αιωνιοτητα ?
Τι θα εισαι ? αντρας ?? γυναικα ?? ουδετερο ??

Η μόνη σου απαντηση ειναι τα ορθογραφικά μου,για αυτο εισαι ο κυριος "μηδεν"

Πολυ φιλικά
Ρουμιανα

RumyanaΜέλος
23/07/2005, 04:42:53
και για να δεις τι εγκεφαλικο τραυμα εχεις δεχθει απο την θρησκεία σου Allien , απο που και ως που ο ερωτας και τα προιοντα του
(οργασμος ) δεν ειναι ενα κομματι της πνευματικοτητας του ανθρωπου ??

23/07/2005, 09:44:38
Βρε Rumyana χαλάρωσε λίγο.

quote:
Δεν θα ξερετε αν εισται αντρες ή γυναικες...

Δεν θα είναι ούτε άντρες ούτε γυναίκες. Υποτίθεται ότι θα εξισωθούν με τους αγγέλους, και άντε να μας πει κάποιος τι είδους όντα είναι τελικά οι άγγελοι και γιατί θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να τους μοιάσουμε.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

filosofos3Μέλος
23/07/2005, 11:16:52
Ρουμιάνα βλέπω ότι βγάζεις συμπεράσματα από μεταφράσεις της πλάκας. Και είναι αστεία τα συμπεράσματά σου γιατί αποδεικνύεται ότι δε γνωρίζεςι την ελληνική γλώσσα στην οποία γράφτηκε το ευαγγέλιο το οποίο λέει το εντελώς αντίθετο από αυτό που νομίζεις. Ή ερωτική ένωση φυσικά και θα υπάρχει και στον παράδεισο αλλά δε θα είναι "σεξ" με υλικο σώμα όπως τώρα γιατί τότε το σώμα θα είναι διαφορετικό. Γιαυτό λέει ο Χριστός ότι θα είναι σαν τους αγγγέλους οι οποίο "ούτε γαμούσι, ούτε εκγαμίζονται". Η ερωτικότητα υπάρχει σε όλες τις διαστάσεις αλλά δεν είναι επαφή με το υλικό σώμα πάντα. Δες και λίγο προς ανατολή μεριά ποιο ήταν το αρχικό νόημα της Τάντρα Γιόγκα, η οποία σήμερα έχει περιοριστεί σε σεξουαλικές τεχνικές μόνο, και μετά θα καταλάβεις που βρίσκεται ο χριστιανισμός και τι σημαίνει έρωτας και με την ψυχή γιατί τώρα μου φαίνεται ότι μόνο το σωματικό γνωρίζεις, ΑΝ τον γνωρίζεις...

Όλα είναι τέλεια

RumyanaΜέλος
23/07/2005, 12:21:03
Παντως filosofe συμφωνείς οτι αυτο που εισαι τωρα (και που ειμαι και γω)
ΔΕΝ θα ειναι σε αιωνιότητα.
Εχει ζωη περιπου μιας εικοσαετίας (αν ειμαστε τυχεροι, βγάζω εξω τα εφηβικά και μετα την μεση ηλικία) και δεν αξιζει και τοσα πολλά μπροστα στην αιωνιότητα.

Οι πιο πολλοι πιστοί τα πιστευουν ολα αυτα ως αντάλαγμα για την
αιωνιότητα της "ζωουλας τους" , με τα χωραφάκια τους και τα σπιτάκια
τους και τα παιδάκια τους κλπ κλπ

filosofos3Μέλος
23/07/2005, 12:47:40
Δεν ξέρω για σένα Ρουμιάνα αλλά εγώ δε σκοπεύω να περιοριστώ στην εικοσαετία αν δεν θα έχω κανένα πρόβλημα υγείας βέβαια, αν και πιστεύω ότι και αυτά θεραπεύονται μέσα από μια ολοκληρωμένη σχέση με τον κατάλληλο άνθρωπο.Ολοκληρωμένη=σε όλα τα επίπεδα.
Σκοπέυω να ξεπεράσω τους ταοϊστες δασκάλους και να είμαι σεξουλικά ενεργός για παντα και μετά από μερικούς αιώνες ή χιλιετηρίδες να εξαυλωθώ και να πάω και στον παράδεισο , στον οποίο βέβαια θα έχω μπει από πριν και θα ξέρω που βαδίζω και που πάω.
Πως σου φαίνεται η εκδοχή μου;

Η χριστιανική άποψη για την είσοδο στον παράδεισο πάντως είναι οτι "δε μπορέι να μπει κανείς στον παράδεισο μετά θάνατον αν δεν έχει ήδη μπει όσο ζει" (Συμεών ο νέος θεολόγος).

Όλα είναι τέλεια

RumyanaΜέλος
23/07/2005, 13:20:22
quote:
Πως σου φαίνεται η εκδοχή μου;

Πολυεπίπεδη,οπτιμιστική και με εντονη παρουσία αειζωικων αντιλήψεων
αλλα ... η αλήθεια ειναι πιο σκληρη filosofe3 μου, sori . Θα σε πικρανω λιγο.

Oταν η νοημοσύνη του ανθρώπου "αναδειχθηκε" και αναβαθμίστηκε
εναντι ολων των υπόλοιπων μελών του ζωικου βασιλείου το τίμημα
που εκληθει να πληρώσει ο ανθρωπος για αυτο ηταν παρα πολυ βαρύ.
Υποψιάστηκε πως ολα αυτα καποτε τελειώνουν.
Και μετα απο λιγο οι υποψιες εγιναν "βασιμες".
Τρομος μεγάλος τον κυρίευσε , φοβος και πανικός.
Στην αρχή δεν μιλουσε , δεν ακουγε , δεν ηθελα να το πιστεψει ...
Δε μπορούσε να το πιστέψει.
Περίμενε το αγαπημενο του πρόσωπο μερες ολοκληρες μεσα σε καποια
σκοτεινή σπηλιά να ξυπνησει αλλα αυτο δεν ξυπναγε...
Εκλεγε και ξαναεκλεγε , φωναζε , χτυπιόταν ...
αλλα το αγαπημένο του πρόσωπο ειχε φυγει για πάντα....

Πως να πιστεψει ο ανθρωπος αυτός οτι μια μέρα ....
Του ηταν αδύνατον.

Και ξαφνικά , ολα εγιναν πιο απλά. Μια λαμπρή ιδέα ευδοκίμησε μεσα του.

Σηκώθηκε απο το αδιέξοδο που ειχε εγκλωβιστει , εχτισε ενα ναό
και ολα ηταν πιο απλά. Τουλαχιστον μπορουσε να συνεχίσει να ζει
με ελπιδα, κατι ηταν και αυτό.
Ειναι ενα προνόμοιο που εχουμε να ζουμε τελικά . Μεγαλο προνομοιο.

Φιλικά
R