- Εγκέφαλος, ο γνωστός μας άγνωστος… - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
alex22, τα υπερφυσικα φαινομενα που αναφερεις δεν υπαρχουν , συγκεκριμενα οι σοβιετικοι αλλα και οι αμερικανοι εχουν κανει απειρα πειραματα , οπου ποτε δεν καταφεραν να κουνισουν τιποτα , μαλιστα κατα καιρους παρομοια πειραματα εχουν γινει σε πανεπιστημια , οπως επισης μεχρι προσφατα υπηρχε αγγελια για ανθρωπο που μπορει να αιωρηθει μπορστα στις καμερες για ενα πολυ μεγαλο χρηματικο ποσο, οι ινδοι φακιρηδες ηταν απλα τρυκ , ψευδαισθησεις σαν αυτες που κανει και ο κοπερφιλντ (δεν νομιζω να θεωρεις οτι κανει υπερφυσικα πραγματα???) ας μη πιστευουμε οτι μας σερβιρουν , επισης τυποι γκιελερ και αλλοι απλα ειναι "μαγοι της στατιστικης" και εκει πατανε , θα επιμεινω σε κατι , η υπαρξη υπερφυσικου θα ειχε ως αποτελεσμα την καταρευση του φυσικου
το LSD ειναι ενα ναρκτωτικο που σου δημιουργει ψευδαισθησεις , μαλιστα πολλοι μιλουσαν οτι σε απελευθερωνε σε αλλους κοσμους και αλλα , αυτο που εκανε ηταν το μπερδευε το οπτικο με τον ακουστικο νευρο , ετσι ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΝ ΗΧΟ , αποτελεσμα ηταν να ψαχνουν σκοτεινα δωματια μεσα στα οποια εβλεπαν καθαρα τα χρωματα του ηχου της μουσικης τους που ηταν και εντονη πολυ. το συγκεκριμενο υπαρχει και ως ΑΘΕΝΕΙΑ , δηλαδη εαν το ματι μας αντι να πηγαινει στο σημειο του εγκεφαλου που ειναι για το ματι παει στο σημειου του αυτιου και αντιστροφα , ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ , συγκεκριμενα οταν μιλαμε οι αλλοι θα βλεπουν χρωματα να δημιουργουνται γυρω απο το κεφαλι μας , που τα χρωματα αυτα ειναι τα ουστικα κυματα , αντιστοιχα οτι βλεπουμε θα μεταφραζεται σε βουη - ηχος ...
σε ντοκυμαντερ για τον εγκεφαλο και τους αυτιστικου εδειξε μια περιπτωση που οι αριθμοι ειναι σχεδια δηλαδη οταν λες σε καποιο το 14 αυτος το συνδεει με καποιο σχεδιο , μαλιστα οι πραξεις που κανει αναγονται σε νεα σχεδια που παντα αποτελουν το σωστο αποτελεσμα της πραξης.
παραξενο οργανο τελικα εεε ?
quote:
α υπερφυσικα φαινομενα που αναφερεις δεν υπαρχουν , συγκεκριμενα οι σοβιετικοι αλλα και οι αμερικανοι εχουν κανει απειρα πειραματα , οπου ποτε δεν καταφεραν να κουνισουν τιποτα
Και πώς θα μπορούσαν να τα καταφέρουν άμα δέν ξέρουν τους εσωτερικούς νόμους? Εγώ πάντως δέν πιστεύω οτι αυτά που λένε στους ανθρώπους είναι η αλήθεια,πιστεύω κρύβουν πράγματα.Πιστεύω οτι υπάρχει συνομοσία για να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι,και φυσικά το έχουν καταφέρει(δέν μιλάω για τους επιστήμονες).
συμφωνω οτι μπορει να μας κρυβουν πολλα , αλλα ειτε το θελουμε ειτε οχι δεν ειμαστε σε θεση να τα εξηγησουμε , ετσι υπαρχει ο κινδυνος να μας πιασουν κοτσο , κοροϊδα
παρτο εαν θες σαν παραδειγμα , η ομαδα Ε , ποσα εχουν γραφει ? θα βρεις νομιζω και εδω στο εσωτερικα διαφορα και ΠΟΛΛΑ , εχει ξεκαθαρισει τι ειναι ? μας εχει ερθει ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που επικοινωνει με διαφορους τροπους με τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ , πριν πω αυτο που θελω, σκεψου οτι οι εκλεκτοι ειναι ολοι η αφροκρεμα του ΦΑΣΙΣΜΟΥ στην χωρα μας ... παραξενο ? προσεξε τωρα , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ οι εν λογω κυριοι ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 50 χρονια .... μαλιστα ΕΧοΥΝ βρεθει κειμενα που ειναι ακριβως ιδια , ΜΑΛΙΣΤΑ εχουν μεταφερει ακομη και ορθογραφικά ή λογικα λαθη της γλωσσας !!! κουφο ??? και ομως αληθεια ... ψαξε θα το βρεις καπου , τι καναν αυτοι οι κυριοι ? βρηκαν εαν τροπο να πουλησουν βιβλια και σε βαθος χρονου να δημιουργησουν ΟΠΑΔΟΥΣ που οταν τους πουν ΠΗΔΑ θα πηδαν !!! σκεψου το
απο την αλλη τι εχουμε ? εχουμ την δυνατοτητα να ελενξουμε τον κυκλο μας και να τον μεγαλωνουμε συνεχεια , πχ φανταζομαι οτι καποια πραγματα που ισως σου ελεγε ο πατερας σου ή ο παππους τα θεωρεις λαθος , γιατι? τι αλλαξε? ο παππους γιατι το θεωρουσε σωστο ? εκανε λαθος ?
μετα μπορουμε να παμε λιγο παρακατω , σχολειο , τι απο οσα μας μαθαινουν ειναι αληθεια ? γιατι τα βιβλια επρεπε να παιρνουν εγκριση απο την εκκλησια ? γιατι μαθαινουμε ανουσια (ισως) πραγματα για τον κοσμο ολο αλλα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ για την χωρα μας ? γιατι τα αρχαια (παρα του οτι επανηλθαν) παραμενουν ενα μαθημα ΘΟΛΟ χωρις ουσια και νοημα ? γιατι μας μαθαινουν χιλια δυο ασχετα για την θρησκεια μας και δεν μας μαθαινουν ολες τις φιλοσοφιες του κοσμου ? γιατι δεν εστιαζονται στην ΠΑΙΔΕΙΑ και οχι στην παπαγαλια??? παραξενα θεματα , μηπως υπαρχει λογος ??? μπορει ναι , μπορει και οχι , δεν θα πω οτι ειναι συνομωσια , θα πω ομως οτι καποιοι δεν θελουν να σκεφτομαι , να κρινω ... γιατι ?
μετα το πας ποιο περα , αυτα που ξερω για τον ανθρωπο ειναι αληθεια ? παρε την δικη μας την θρησκεια (εννοω στην ελλαδα , εγω πλεον δεν εχω θρησκεια) εαν ειμουν πιστος θα πρεπει να πιστευω οτι γιναμε απο λασπη και οτι ο κοσμος εχει ζωη 6000 χρονια (το 75% των αμερικανων το ΠΙΣΤΕΥΕΙ!!!! μαλιστα πιστευει στην πιστη εφαρμογη της βιβλου, ειδες ποσο προβατα ειναι? πολεμο στο αφγανιστα , ΠΟΛΕΜΟ φωναξαν ολοι , ΕΙΡΗΝΗ στο αφγανιστα του εταξε ο ομπαμα , ΕΙΡΗΣΗ φωναξαν ολοι!!! καμια αντιδραση ή εαν θες ελαχιστες) δεν πρεπει να μπει σε σκεψεις ? για την εξελιξη για το συμπαν , για ολα οσα ερχονται απο την επισημη , δεν λεω να γινει πιστος εκει ,, ΟΧΙ αλλα καποια πραγματα ειναι πλεον σταθερες στο κοσμο μας
εδω θα σκαθω στον εγκεφαλο , οταν κοιτας το φεγγαρι την ωρα που ανατελει , ειδικα στην πανσεληνο ΔΕΙΧΝΕΙ τεραστιο , οταν παει στο κορυφη του ουρανου ΜΙΚΡΟ , ΕΙΝΑΙ ? δεν το πιστευεις ? βγαλε φωτογραφια το φεγγαρι κατω και μετα πανω , θα δεις οτι θα ειναι ιδιο :) αλλος τροπος κανε με χαρτι ενα κυλινδρο με ανοιγα ισα ισα για το φεγγαρι , θα δεις οτι και σε ευθεια και στη κορυφη ειναι το ιδιο. ΕΡΩΤΗΜΑ εαν ξεγελιεται ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ πως ξερω οτι ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ που βλεπω ειναι αληθινα ???
ενα δευτερο παραδειγμα , δικο μου , οταν βρεχει και οδηγω , εχει τυχει να εχω το παραθυρο ελαυρος ανοιχτο (συνηθως εαν μιλησω σε κινητο) μικρες σταλες περνανε μεσα και πεφτουν στο χερι μου πανω , η ΑΙΣΘΗΣΗ ειναι ακριβως η ιδια με το μουδιασμα , ενω οδηγω νιωθω το χερι μου να μουδιαζει , κουναω τα δαχτυλα αλλα ΔΕΝ ειναι μουδιασμενο , το κουναω τιποτα, το βαζω ξανα στη πορτα και μετα απο μερικα δευτερολεπτα ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ... ΤΡΟΜΑΞΑ , σταματησα στην ακρη και εκεινη την στιγμη ειδα τις σταγονες ... ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ θα με τρελανει ???
δεν θα σου πω οτι δεν υπαρχει πνευμα (ασχετα εαν το πιστευω αυτο) θα σου πω οτι πως ξερουμε οτι αυτο που αποκαλουμε πνευμα δεν ειναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ του εγκεφαλου ? ειδικα οταν παιζει καθημερινα παιχνιδια ???
μια απο τις νεες ανακαλυψεις ειναι το γεγονος οτι ο εγκεφαλος δεν ζει στο παρον , αλλα στο μελλον , ο λογος ειναι οτι οι αποφασεις του ειναι παντα ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ , προβλεπει τι θα γινει τι θα κανει ... οταν απο μακρυα κοιταζω ενα φυλο στην ασφαλτο , νομιζω οτι ειναι ενα ζωακι (ποντικι πχ) , γιατι ? γιατι το σχημα μυαζει , γιατι τι αλλο μπορει να ειναι στη μεση του δρομου και να ειναι καμπυλο και ομοιομορφο ? ο εγκεφαλος προβλεπει και λεει αυτο ειναι ποντικι , πλησιαζω και βλεπω το φυλο , ΓΙΑΤΙ μου ειπε ψεματα ? ή μηπως ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ?
σημαντικο για μενα ειναι πριν αποδεχθω κατι πρεπει να το εχω περασει απο την δικη μου επεξεργασια , ειδικα οταν οι πληροφοριες ερχονται απο ανθρωπους που ουτε γνωριζω αλλα πολυ περισσοτερ δεν γνωριζω τις προθεσεις τους ...
quote:
παρτο εαν θες σαν παραδειγμα , η ομαδα Ε , ποσα εχουν γραφει ? θα βρεις νομιζω και εδω στο εσωτερικα διαφορα και ΠΟΛΛΑ , εχει ξεκαθαρισει τι ειναι ? μας εχει ερθει ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που επικοινωνει με διαφορους τροπους με τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ , πριν πω αυτο που θελω, σκεψου οτι οι εκλεκτοι ειναι ολοι η αφροκρεμα του ΦΑΣΙΣΜΟΥ στην χωρα μας ... παραξενο ? προσεξε τωρα , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ οι εν λογω κυριοι ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 50 χρονια .... μαλιστα ΕΧοΥΝ βρεθει κειμενα που ειναι ακριβως ιδια , ΜΑΛΙΣΤΑ εχουν μεταφερει ακομη και ορθογραφικά ή λογικα λαθη της γλωσσας !!! κουφο ??? και ομως αληθεια ... ψαξε θα το βρεις καπου , τι καναν αυτοι οι κυριοι ? βρηκαν εαν τροπο να πουλησουν βιβλια και σε βαθος χρονου να δημιουργησουν ΟΠΑΔΟΥΣ που οταν τους πουν ΠΗΔΑ θα πηδαν !!! σκεψου το
Δέν ξέρω πολλές πληροφορίες για αυτήν την ομάδα,αλλά οτιδοίποτε έχει μέσα το φασιστικό στοιχείο δέν μπορεί να είναι κατι άλλο εκτος απο κάτι κακό.
quote:
ετα μπορουμε να παμε λιγο παρακατω , σχολειο , τι απο οσα μας μαθαινουν ειναι αληθεια ? γιατι τα βιβλια επρεπε να παιρνουν εγκριση απο την εκκλησια ? γιατι μαθαινουμε ανουσια (ισως) πραγματα για τον κοσμο ολο αλλα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ για την χωρα μας ? γιατι τα αρχαια (παρα του οτι επανηλθαν) παραμενουν ενα μαθημα ΘΟΛΟ χωρις ουσια και νοημα ? γιατι μας μαθαινουν χιλια δυο ασχετα για την θρησκεια μας και δεν μας μαθαινουν ολες τις φιλοσοφιες του κοσμου ? γιατι δεν εστιαζονται στην ΠΑΙΔΕΙΑ και οχι στην παπαγαλια??? παραξενα θεματα , μηπως υπαρχει λογος ??? μπορει ναι , μπορει και οχι , δεν θα πω οτι ειναι συνομωσια , θα πω ομως οτι καποιοι δεν θελουν να σκεφτομαι , να κρινω ... γιατι ?
Συμφωνώ απόλυτα.Θα το πάω ακόμα πιο μακριά και θα πώ οτι το σχολείο έτσι όπως είναι σήμαιρα είναι ο μεγαλήτερος κίνδυνος για το παιδί.Και φυσικά μήν ξεχνάμε την τηλεόραση.
Αυτά που λές για τον εγκέφαλο είναι σωστά,είναι αλήθεια οτι την πραγματικότητα που ζούμε την ζούμε μέσα απο εκείνον.Αυτός την κάνει να δείχνει έτσι όπως δείχνει για το καθένα.
Απο αυτό το γεγονός,δηλαδή οτι τα βλέπουμε όλα υπο το πρίσμα του,δέν μπορείς να σκεφτείς οτι υπάρχει κάτι πέρα απο αυτόν.Αυτό το κάτι μπορεί να είναι η σταθερή αλήθεια και όχι οι μεταβλητές ψευδαισθήσεις μας.Σκέψου λίγο το παράδειγμα με το φεγγάρι,γιατί να μήν ισχύει για όλα τα πράγματα?Εγώ πιστεύω οτι ισχύει,αλλά με πολλύ περισσότερο βάθος.Αυτό το βάθος είναι που μας κάνει ανίκανους να παρατηρήσουμε την διαφορά.
Τώρα που βλέπεις την οθόνη του pc σου, αυτό που βλέπεις είναι κάτι γνωστό για σένα,είναι η οθόνη.Αυτή η έννοια όμως πηγάζει απο τον εγκέφαλο,δηλαδή βλέπεις αυτό που νομίζεις οτι βλέπεις.Με λίγα λόγια τα βλέπουμε όλα μέσα απο τον εγκέφαλο.Εξού και η μόνιμη πλάνη.
Ενας άνθρωπος για να πιστέψει το πνευματικό,το θεικό,δέν είναι ανάγκη να του αποδείξουν με δίαφορες θεωρίες την ύπαρξη του.
Αρκεί να έχει νιώσει την αληθινή αγάπη και τότε μπορεί να είναι σίγουρος για το θεικό αφού υπάρχει μέσα του.
Αυτό είναι το πρόβλημα,ψάχνουν έξω για το θεό και όχι μέσα.Ο θεός είναι αγάπη.Εσύ φίλε μάκφορ οταν σκέφτεσαι οτι δέν υπάρχει το θεικό,δέν σε καταλαμβάνει θλίψη μέσα σου.Ο άνθρωπος χωρίς θεό-αγάπη δέν έχει ζωη.
quote:
alex22 -Φίλε elo πολύ ενδιαφέροντα τα αρθρα.
Δηλαδή μπορούμε να πειράξουμε μερικές περιοχές του εγκεφάλου και να έχουμε πνευματικές εμπειρίες.Αυτό είναι σωστό πιστεύω.Μπορώ να σου πώ οτι μπορεί κάποιος κατα βούληση να πειράξει αυτα τα μέρη του εγκεφάλου,απλά με την σκέψη του και με την συνείδησή του.
Ακριβώς έτσι είναι alex22 .
Βέβαια το ερώτημα που γεννιέται είναι το αν κάθε πνευματική (νοητική) εμπειρία που βιώνουμε είναι ένα κατασκεύασμα του εγκέφαλου μας ή ο εγκέφαλος μας είναι ο δέκτης αυτών των νοητικών (πνευματικών) καταστάσεων και που απλά αυτό που κάνει είναι να μορφοποιεί αυτές τις «εικόνες/βιώματα» σε ανθρωπομορφικές, ώστε να γίνουν αναγνωρίσιμες από τις συνειδήσεις μας, βάση την κοσμοθέαση του καθενός…![]()

quote:
Βέβαια το ερώτημα που γεννιέται είναι το αν κάθε πνευματική (νοητική) εμπειρία που βιώνουμε είναι ένα κατασκεύασμα του εγκέφαλου μας ή ο εγκέφαλος μας είναι ο δέκτης αυτών των νοητικών (πνευματικών) καταστάσεων και που απλά αυτό που κάνει είναι να μορφοποιεί αυτές τις «εικόνες/βιώματα» σε ανθρωπομορφικές, ώστε να γίνουν αναγνωρίσιμες από τις συνειδήσεις μας, βάση την κοσμοθέαση του καθενός…
Το ερώτημα που θέτεις , φίλε elo, είναι πολύ ενδιαφέρον .
Είχα αναφέρει παλαιότερα ότι : Η ισχυρή ανάπτυξη και η έντονη χρήση της αναπλαστικής λειτουργίας είναι τα στοιχεία που μου φαίνονται πως χαρακτηρίζουν τις μοναδικές ιδιότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Όλοι οι επιστήμονες πρέπει (νομίζω) νάχουν τη συναίσθηση του γεγονότος , ότι ο στοχασμός τους , στο μύχιο διάστρωμά του , δεν είναι λεκτικός : είναι ένα φανταστικό πείραμα που αναπλάθεται με τη βοήθεια μορφών , δυνάμεων , αλληλεπιδράσεων , που μόλις και μετά βίας απαρτίζουν μιαν «εικόνα» με την οπτική σημασία του όρου .
Δεν πιστεύω ότι τις οπτικές εικόνες επάνω στις οποίες ενεργεί η ανάπλαση , πρέπει να τις θεωρούμε σαν σύμβολα , αλλά μάλλον σαν την απευθείας προσφερόμενη στο φανταστικό πείραμα , υποκειμενική και αφηρημένη «πραγματικότητα» .
Είναι μεν θεμιτό να θεωρούμε ότι η σκέψη στηρίζεται σε μια διεργασία υποκειμενικής ανάπλασης , πρέπει όμως και να δεχτούμε ότι η μεγάλη ανάπτυξη αυτής της ικανότητας στον άνθρωπο είναι απόρροια μιας εξέλιξης κατά τη διάρκεια της οποίας η αποτελεσματικότητα αυτής της διεργασίας , η αξία επιβίωσής της δοκιμάστηκαν από την επιλογή μέσα στη συγκεκριμένη πράξη , την προπαρασκευαζόμενη από το φανταστικό πείραμα .
Μεγάλα μυαλά (Άινστάιν) έχουν μείνει πολλές φορές έκθαμβα , δικαιολογημένα , από το γεγονός ότι τα μαθηματικά όντα που δημιουργούνται από τον άνθρωπο μπορούν και αναπαριστάνουν τόσο πιστά τη φύση , μολονότι δεν οφείλουν τίποτα στην εμπειρία . Τίποτα , ασφαλώς , στην ατομική και συγκεκριμένη εμπειρία , τα πάντα όμως στις αρετές του αναπλαστικού κέντρου που έχει σφυρηλατηθεί από την αμέτρητη και οδυνηρή εμπειρία των ταπεινών μας προγόνων . Αντιπαραβάλλοντας συστηματικά τη λογική και το πείραμα σύμφωνα με την επιστημονική μέθοδο , στην πραγματικότητα αντιπαραβάλλουμε την πείρα ολόκληρη των προγόνων αυτών με την πείρα τη σημερινή .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
...κάθε πνευματική (νοητική) εμπειρία που βιώνουμε είναι ένα κατασκεύασμα του εγκέφαλου μας ή ο εγκέφαλος μας είναι ο δέκτης αυτών των νοητικών (πνευματικών) καταστάσεων ...
ή μηπως ειναι αυτα που ΚΑΠΟΙΟΙ μας λενε οτι πρεπει να βιωσουμε ( ή το διαβασαμε καπου , ή το ειδαμε ή πολλα αλλα ή ) και εμεις μεσα απο την προσπαθεια μας αυθυποβαλουμε τα βιωματα αυτα στον εγκεφαλο μας ??
εαν σταθω στην μεση μιας πλατειας και σηκωσω το χερι ψηλα και δειξω τον ουρανο , καποιοι ίσως και πολλοι θα δουνε κατι στον ουρανο ... γιατι υπάρχει? ή γιατι το δημιουργουν ??? εαν σταθω σε μια εκκλησια και φωναξω θαυμα ΠΕΡΠΑΤΑΩ , ολοι θα το δουνε ;) ασχετα εαν εγω περπατουσα παντα ... γιατι αραγε ? τι μας κανει τοσο ευπιστους σε θεματα που ξεπερναν το "φυσικο" το "αυταποδεικτο" , εαν φωναξω τα παπουτσια μου ειναι κοκκινα κανενας δεν θα με πιστεψει γιατι θα τα δει που ειναι μαυρα .... ?????????
πριν απο 3000 χρονια υπηρχαν χιλιαδες πνευματικα οντα τα περισσοτερα απο τον φυσικο κοσμο , πριν απο 2000 αυτα τα χιλιαδες γιναν εκατονταδες και πριν απο 100 χρονια σχεδον μηδενιστικαν , γιατι απλα εξηγηθηκαν ,
σημερα εχουμε ξεκινησει το ταξιδι της εξερευνησης του εγκεφαλου , αυτο το ταξιδι πρεπει να δουμε θετικα (θελουμε δεν θελουμε γιατι εκει θα καταληξη οπως τοσα αλλα) γιατι ετσι θα καταλαβουμε πως λειτουργει , πως αντιλαμβανεται τον κοσμο , ποτε μας λεει αληθειες και ποτε ψεματα , γιατι μονο καλα εχει να μας προσφερει , καλο ειναι λοιπον να μην ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΜΕ οτι δεν μας αρεσει , οτι δεν συμφωνει με την καθε πιστη που εχουμε , ίσως και οτι δεν συμφωνει με την κοσμοθεωρια μας , αλλα να ακουμε αυτα που ερχονται , ταυτοχρονα με ολα τα αλλα που ο καθενας μας εχει μεσα του
Η λεπτοεπεξεργασία των ανθρώπινων γνωστικών λειτουργιών και η πληθώρα των εφαρμογών τους από τον άνθρωπο , μας κρύβουν την αληθινή όψη των πρωταρχικών λειτουργιών τις οποίες εκτελεί ο εγκέφαλος σε όλο το ζωικό κλάδο (μαζί και στον άνθρωπο) .
Μπορούμε , νομίζω , να απαριθμήσουμε και να ορίσουμε αυτές τις λειτουργίες του εγκέφαλου . Ας δούμε, λοιπόν, ποιές (απ'ότι έχω αντιληφθεί από την μέχρι τώρα ανάλυση του θέματος που έχομε κάνει, εδώ) είναι :
1)Να διασφαλίζει τον έλεγχο και τον κεντρικό συντονισμό τη νευροκινητικής δραστηριότητας συναρτήσει , κυρίως , των αισθητικών προσαγωγών .
2)Να συγκρατεί , υπό μορφή γενετικά καθορισμένων κυκλωμάτων , διάφορα προγράμματα δράσης , περισσότερο ή λιγότερο περίπλοκα . Να θέτει σε ενέργεια τα προγράμματα αυτά συναρτήσει ιδιαίτερων ερεθισμάτων .
3)Να διαμορφώνει . να φιλτράρει και να ολοκληρώνει τις αισθητικές προσαγωγές για να οικοδομήσει μια παράσταση του εξωτερικού κόσμου , προσαρμοσμένη στα ειδοποιά επιτελέσματα του ανθρώπου .
4)Να καταγράφει τα φαινόμενα εκείνα που (παίρνοντας υπόψη την κλίμακα των ειδοποιών αποτελεσμάτων) έχουν σημασία , να τα συγκεντρώνει σε τάξεις , σύμφωνα με τις αναλογίες τους . Να συνδυάζει αυτές τις τάξεις σύμφωνα με τις σχέσεις (σύμπτωσης ή διαδοχής) των γεγονότων που τις απαρτίζουν . Να εμπλουτίζει , να επεξεργάζεται και να ποικίλλει τα εγγενή προγράμματα , εγκλείοντας σ’αυτά τις νέες εμπειρίες.
5)Να φαντάζεται , δηλαδή να αναπαριστάνει και να αναπλάθει γεγονότα εξωτερικά ή προγράμματα δράσης του ίδιου του ανθρώπου .
Οι λειτουργίες της παραγράφου 5 , που θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε «βουλητικές» , αποτελούν , χωρίς αμφιβολία , αποκλειστικό προνόμιο των ανώτερων σπονδυλωτών (και φυσικά, του ανθρώπου).
Εδώ όμως παρεμβάλλεται ο φραγμός της συνείδησης και ενδέχεται να μη μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις εξωτερικές ενδείξεις αυτής της δραστηριότητας (το όνειρο π.χ.) παρά μονάχα στους πιο κοντινούς συγγενείς μας (εννοώ τα ανώτερα σπονδυλωτά ζώα) , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα είδη ζώων στερούνται απολύτως από τη δραστηριότητα αυτή .
Οι λειτουργίες 4 και 5 είναι γνωστικές , ενώ οι λειτουργίες των παραγράφων 1 , 2 και 3 είναι αποκλειστικά συντονιστικές και παραστατικές . Μόνο οι λειτουργίες 5 μπορούν και είναι δημιουργοί υποκειμενικής εμπειρίας ..
Από τα παραπάνω συμπεραίνομε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένας περίπλοκος πομποδέκτης που υπακούει στις προαναφερθείσες λειτουργικές λεπτομέρειες .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Εσύ μιλάς για μούμιες, γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν πολύ καλά την τεχνική μουμιοποίησης.
Στο δικό μας παράδειγμα, ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, δεν υπήρξε καμιά ανθρώπινη επέμβαση και υποβολή του σώματος σε διαδικασία μουμιοποίησης μετά το θάνατό του (τουλάχιστον έτσι λένε οι ειδικοί που εξέτασαν το σκήνωμα), θέλετε να το καταλάβετε ναι ή όχι;
Τουλάχιστον, πέρα από οποιοδήποτε φανατισμό, παραδεχτείτε κάποια πράγματα που δεν τα λέω ή τα βγάζω από το μυαλό μου αλλά είναι τα συμπεράσματα ειδικών!!!!
Σβάμπε,
με το να μου αναφέρεις τα παραδείγματα της Κίνας ή οποιαδήποτε άλλα, δεν απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα του Βησσαρίωνα, σύμφωνα με το πόρισμα των ειδικών, δεν υπήρξε κανενός είδους επέμβαση μετά το θάνατό του.
Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι είναι, θα συμβεί το ίδιο πράγμα αν τοποθετήσουμε το πτώμα ενός νεκρού υπό τις ίδιες συνθήκες και σε ίδιο περιβάλλον;;;;
Εγώ προσωπικά, δεν γνωρίζω με ακρίβεια τι θα συμβεί.
Πιστεύω όμως πως μετά από 15 χρόνια τα μόνα που θα βρούμε θα είναι τα υφάσματα (κομμάτια ή ολόκληρα) και τα οστά! Τουλάχιστον, μέχρι σήμερα αυτά λένε αυτοί που γνωρίζουν.
Εδώ πεθαίνει κάποιος και λίγες ώρες μετά το νεκρό σώμα αρχίζει να μυρίζει, τι μου λέτε τώρα για μούμιες και παραμύθια;;;
Εγώ, όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμά μου, προτιμώ να περιμένω πριν πω οτιδήποτε για το φαινόμενο Βησσαρίωνα.
Ο καλύτερος μάρτυρας και συνήγορος είναι ο χρόνος.
Εσείς όμως αγαπητοί μου δεν παίζεστε!!!!
Χωρίς να έχετε γνώσεις, και χωρίς να έχετε ίδια εμπειρία, παρακινούμενοι από ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ναι!! η στάση σας αυτή δείχνει ποιος πραγματικά είναι φανατισμένος) σπεύσατε αμέσως να δηλώσετε όχι το συμπέρασμά σας, αλλά τις ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
Τέλος πάντων, ας είναι και έτσι. Αφού προτιμάτε να εθελοτυφλείτε, δικαίωμά σας.
Όποιος θέλει να δει τι δήλωσε η επίσημη Εκκλησία, δεν έχει παρά να διαβάσει στην παρακάτω ιστοσελίδα:
http://www.neotita.gr/dis_visarion.doc
Σβάμπε:
"ΠΩΣ μπορείς να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ο «Συγκεκριμένος» δεν είναι μια αυθαίρετη υποστασιοποίηση της Φύσης?
Βρε άνθρωπε με τέτοια πράγματα πας να κάνεις συζήτηση;;
Εδώ εγώ σου μιλάω για ζωντανά παραδείγματα. Αν θέλεις υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις στη διάθεσή σου.
Η φύση αγαπητέ μου δεν είναι αυθαίρετη αλλά ούτε και αυθαιρετεί η ίδια!!
Το "αυθαιρετείν" είναι γνώρισμα μόνο του ανθρώπου και ειδικότερα του σύγχρονου ά-θεου ανθρώπου!!!
Στην προσπάθειά σου να επιχειρηματολογήσεις, μην ισοπεδώνεις τα πάντα.
ΣΒΑΜΠΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ!!!!
Δεν θα καθήσω να επαναλαμβάνω συνεχώς τις ερωτήσεις μου. Είναι φανερό ότι η διάθεσή σου είναι άλλη από αυτή του να κάνεις διάλογο.

«Στο συγκεκριμένο παράδειγμα του Βησσαρίωνα, σύμφωνα με το πόρισμα των ειδικών, δεν υπήρξε κανενός είδους επέμβαση μετά το θάνατό του.»
Ε και λοιπόν???
Είδες τον Κουτσάφτη, τον Ιατροδικαστή, να λέει για τίποτα το «θαυματουργό» ή το «καινοτόμο»?? Όχι μόνο αυτός, αλλά και άλλοι πολλοί εξήγησαν ότι αυτό το φαινόμενο (της Μουμιοποίησης) κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (υγρασία-έλλειψη μικροβίων ένεκα τοποθέτησης σε τσιμεντένιο τάφο και όχι στο χώμα κ.α.), είναι πιθανότατο και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
Λοιπόν, ΠΟΥ κολλάς??![]()
![]()
![]()
Ψηλός:
«Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι είναι, θα συμβεί το ίδιο πράγμα αν τοποθετήσουμε το πτώμα ενός νεκρού υπό τις ίδιες συνθήκες και σε ίδιο περιβάλλον;;»
Το πιο πιθανό είναι, εάν ο θανών δεν είχε βαριές αρρώστιες και άραγε έπαιρνε πολλά και διάφορα φάρμακα, να έχουμε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Βλέπεις, τώρα που τον βγάλανε από τον ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΤΑΦΟ άρχισε ήδη να αλλοιώνετε το «σκήνωμα». Ας τον βάλουνε στο χώμα για λίγο, και θα σου εγώ που θα πάει η «αγιότητα» του……..![]()
![]()
Ψηλός:
«Τέλος πάντων, ας είναι και έτσι. Αφού προτιμάτε να εθελοτυφλείτε, δικαίωμά σας.»
Μπροστά σε ΤΙ να εθελοτυφλούμε βρε Ψηλέ??? Εις τις….δυνάμεις του Κυρίου που έδειξε (ενδεχομένως..) για μια ακόμη φορά την «θέληση Του» μετατρέποντας σε κοκαλωμένη μούμια έναν ιερέα που (κατά τύχη..) δεν θάφτηκε στο χώμα??
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Ψηλός:
«Εδώ εγώ σου μιλάω για ζωντανά παραδείγματα. Αν θέλεις υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις στη διάθεσή σου.»
ΠΟΙΑ είναι τα «ζωντανά παραδείγματα» ρε Ψηλέ? ΠΟΙΑ????
Θα μου μιλήσεις για τίποτα ασθενείς πάλι? Θα μου μιλήσεις για κάποιον ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ασθενών που ΕΤΥΧΕ να βελτιωθεί η υγεία του? Αυτό είναι το «τεκμήριο» για σένα ότι υπάρχει ο Θεός που διαβάζεις στις λίγες αράδες χαρτιού??
Ψηλός:
«ΣΒΑΜΠΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ!!!»
Να απαντήσω ΣΕ ΤΙ???![]()
![]()
![]()
Στις ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΕΣ ερμηνείες που δίνετε κάθε τρεις και λίγο επειδή έγινε καλά ο τάδε ή ο ΧΥ ασθενής? Έδωσες κάποιο ΤΕΚΜΗΡΙΟ και δεν απάντησα?
Επειδή δηλαδή θέλεις ΕΣΥ να βλέπεις πίσω από το απρόβλεπτο και ξαφνικό έναν «Θεό», θα σου απαντήσω εγώ για ποιόν λόγο…….δεν βλέπω το ίδιο που βλέπεις και εσύ?? Είσαι σοβαρός άνθρωπε μου?![]()
![]()
Δηλαδή το ότι ένας (ιατρικά) ετοιμοθάνατος έγινε καλά, άσχετα εάν αυτό δεν αποτελεί ούτε καν το 0.01% των ασθενών που πεθαίνουν καθημερινά ανά τον κόσμο, αποτελεί για σένα……………..απόδειξη ύπαρξης ενός Θεού???
Έλεος ρε Ψηλέ, έλεος πια με αυτή την ευπιστία σας! Σε λίγο, και οι κάλοι κανενός να φύγουνε θα βρείτε λόγο για να αποδώσετε χροιά «θαύματος»!!!!!!![]()
![]()
![]()
Δώσε λοιπόν κάτι το ΣΟΒΑΡΟ ως τεκμήριο, δώσε κάτι το ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ που να αποδεικνύει τον Θεό που φαντάζεσαι, και εδώ είμαστε…..
quote:
Ψηλός:
«Στο συγκεκριμένο παράδειγμα του Βησσαρίωνα, σύμφωνα με το πόρισμα των ειδικών, δεν υπήρξε κανενός είδους επέμβαση μετά το θάνατό του.»Ε και λοιπόν???
Είδες τον Κουτσάφτη, τον Ιατροδικαστή, να λέει για τίποτα το «θαυματουργό» ή το «καινοτόμο»?? Όχι μόνο αυτός, αλλά και άλλοι πολλοί εξήγησαν ότι αυτό το φαινόμενο (της Μουμιοποίησης) κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (υγρασία-έλλειψη μικροβίων ένεκα τοποθέτησης σε τσιμεντένιο τάφο και όχι στο χώμα κ.α.), είναι πιθανότατο και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
Λοιπόν, ΠΟΥ κολλάς??
![]()
Μα καλά καλέ μου, θα αποτρελάνεις τελείως;; Που τις είδες εσύ τις συγκεκριμένες συνθήκες;;
Ένα τούβλο πάνω στ' άλλο και λίγο τσιμέντο;;
Τέλος πάντων, εγώ δεν μπορώ να ισχυριστώ ακόμη τίποτα με βεβαιότητα, αλλά με προκαλούν κάτι τύποι σαν και εσένα που σπεύδουν αμέσως να ρίξουν λάσπη.
quote:
Ψηλός:
«Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι είναι, θα συμβεί το ίδιο πράγμα αν τοποθετήσουμε το πτώμα ενός νεκρού υπό τις ίδιες συνθήκες και σε ίδιο περιβάλλον;;»Το πιο πιθανό είναι, εάν ο θανών δεν είχε βαριές αρρώστιες και άραγε έπαιρνε πολλά και διάφορα φάρμακα, να έχουμε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Βλέπεις, τώρα που τον βγάλανε από τον ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΤΑΦΟ άρχισε ήδη να αλλοιώνετε το «σκήνωμα». Ας τον βάλουνε στο χώμα για λίγο, και θα σου εγώ που θα πάει η «αγιότητα» του……..
Νομίζω πως όταν ο αποθανών είχε βαριές αρρώστιες και έπαιρνε ισχυρά φάρμακα, τότε είναι πιο δύσκολο να λιώσει το σώμα του, μπορεί και να κάνω λάθος αλλά αυτή την εντύπωση έχω.
Δηλαδή βρε Σβάμπε, τόσα σκηνώματα Αγίων που υπάρχουν εκατοντάδες χρόνια τώρα και δεν παθαίνουν τίποτα;;; και μη μου μιλήσεις πάλι για ιδανικές συνθήκες γιατί οι περισσότεροι μέσα σε απλές λάρνακες φυλάσσονται.
quote:
Ψηλός:
«Τέλος πάντων, ας είναι και έτσι. Αφού προτιμάτε να εθελοτυφλείτε, δικαίωμά σας.»Μπροστά σε ΤΙ να εθελοτυφλούμε βρε Ψηλέ??? Εις τις….δυνάμεις του Κυρίου που έδειξε (ενδεχομένως..) για μια ακόμη φορά την «θέληση Του» μετατρέποντας σε κοκαλωμένη μούμια έναν ιερέα που (κατά τύχη..) δεν θάφτηκε στο χώμα??
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Αχ καημένε μου, εσύ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο και τολμάς να ειρωνεύεσαι τη θέληση του Κυρίου;;
Για πολύς και καμπόσος περνιέσαι και δεν κάνεις καλά.
quote:
Ψηλός:
«Εδώ εγώ σου μιλάω για ζωντανά παραδείγματα. Αν θέλεις υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις στη διάθεσή σου.»ΠΟΙΑ είναι τα «ζωντανά παραδείγματα» ρε Ψηλέ? ΠΟΙΑ????
Θα μου μιλήσεις για τίποτα ασθενείς πάλι? Θα μου μιλήσεις για κάποιον ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ασθενών που ΕΤΥΧΕ να βελτιωθεί η υγεία του? Αυτό είναι το «τεκμήριο» για σένα ότι υπάρχει ο Θεός που διαβάζεις στις λίγες αράδες χαρτιού??
Άιντε, ας σου κάνω τη χάρη, ας μιλήσουμε για το γεγονός των Αγων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που αποκαλύφθηκαν θαυματουργικά στο χωρίο Θέρμη Λέσβου το 1959;; Μπορείς να βρεις ονόματα και διευθύνσεις, κι αν το θέλεις (εδώ γελάμε) μπορείς να πας να το ερευνήσεις και μόνος σου.
quote:
Ψηλός:
«ΣΒΑΜΠΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ!!!»Να απαντήσω ΣΕ ΤΙ???
Στις ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΕΣ ερμηνείες που δίνετε κάθε τρεις και λίγο επειδή έγινε καλά ο τάδε ή ο ΧΥ ασθενής? Έδωσες κάποιο ΤΕΚΜΗΡΙΟ και δεν απάντησα?
Δεν πρόκειται για τον ΧΥ ασθενή, πρόκειται για άτομα με ταυτότητα όνομα που έχουν ευθύνη του λόγου τους.
Πρόκειται επίσης και για ιατρούς, οι οποίοι κατέχοντας την τέχνη, μπορούν να σου διαβεβαιώσουν κατά πόσο έγκυρο είναι το πόρισμά τους.
quote:
Επειδή δηλαδή θέλεις ΕΣΥ να βλέπεις πίσω από το απρόβλεπτο και ξαφνικό έναν «Θεό», θα σου απαντήσω εγώ για ποιόν λόγο…….δεν βλέπω το ίδιο που βλέπεις και εσύ?? Είσαι σοβαρός άνθρωπε μου?![]()
Το θέμα δεν είναι να Τον δεις εσύ, οι εθελο-τυφλοί βλέπουν;; Όχι βέβαια.
Δεν μπορείς όμως να την βγαίνεις σε επιστήμονες και να το παίζεις επιστημονικότερος των επιστημόνων!!
quote:
Δηλαδή το ότι ένας (ιατρικά) ετοιμοθάνατος έγινε καλά, άσχετα εάν αυτό δεν αποτελεί ούτε καν το 0.01% των ασθενών που πεθαίνουν καθημερινά ανά τον κόσμο, αποτελεί για σένα……………..απόδειξη ύπαρξης ενός Θεού???
Για μένα το ότι υπάρχω και ζω αποτελεί τεκμήριο ύπαρξης Θεού. Το αν αποτελεί τεκμήριο ή απόδειξη ύπαρξης του Θεού για έναν ετοιμοθάνατο, η μέσα σε λίγα λεπτά ή και ώρες μεταβολή στην κατάσταση της υγείας του, πήγαινε ρώτησε τον ίδιο. Υπάρχουν πλήθος, χιλιάδες αν όχι και περισσότερες μαρτυρίες, μην περιμένεις να σου το επιβεβαιώσω εγώ.
Άσε που και εσύ ο ίδιος που φωνασκείς και ζητάς αποδείξεις, δεν ξέρεις καν τι είδους αποδείξεις ζητάς!!
quote:
Έλεος ρε Ψηλέ, έλεος πια με αυτή την ευπιστία σας! Σε λίγο, και οι κάλοι κανενός να φύγουνε θα βρείτε λόγο για να αποδώσετε χροιά «θαύματος»!!!!!!![]()
Μωρέ, αν φύγουν αυτοί που έχουν ορισμένοι στον εγκέφαλο, τότε σίγουρα θα πρόκειται για θαύμα!!!
quote:
Δώσε λοιπόν κάτι το ΣΟΒΑΡΟ ως τεκμήριο, δώσε κάτι το ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ που να αποδεικνύει τον Θεό που φαντάζεσαι, και εδώ είμαστε…..
Για δώσε τον ορισμό του χειροπιαστού σε παρακαλώ;;;

«Μα καλά καλέ μου, θα αποτρελάνεις τελείως;; Που τις είδες εσύ τις συγκεκριμένες συνθήκες;;»
Ένα ΣΤΕΓΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ένα ξηρό μέρος δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την στεγνωμένη εικόνα του νεκρού που βρέθηκε. Τώρα που άλλαξε το σκηνικό (πόσο δε μάλλον εάν τον θάψουνε..) και εκτίθεται σε περισσότερα μικρόβια, έχει αρχίσει……….ο χορός!!![]()
Ψηλός:
«Δηλαδή βρε Σβάμπε, τόσα σκηνώματα Αγίων που υπάρχουν εκατοντάδες χρόνια τώρα και δεν παθαίνουν τίποτα;;; και μη μου μιλήσεις πάλι για ιδανικές συνθήκες γιατί οι περισσότεροι μέσα σε απλές λάρνακες φυλάσσονται.»
Κανένα απολύτως σκήνωμα δεν εκτίθεται δίχως συντήρηση. Κανένα!
Συχνά πυκνά ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ οι λάρνακες που φυλάσσονται, ώστε να εξετασθεί ο βαθμός συντήρησης της μούμιας. Έχεις δει τον «Άγιο» της Κέρκυρας άνθρωπε μου?? Έχεις δει για ΤΙ ΧΑΛΙ ΜΙΛΑΜΕ?? Ένα ΜΑΥΡΟ μικροκαμωμένο πραγματάκι είναι, το οποίο ως θέα είναι ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και…..προσκυνηματική ατραξιόν!!![]()
![]()
![]()
Δηλαδή, από ένα τέτοιο «σκήνωμα», ΤΙ περιμένεις πλέον να χαλάσει βρε Ψηλέ?? Μα, έχει τόσο μουμιοποιηθεί πλέον ο Α ή ο Β «Άγιος» (πλήρη αποξήρανση!) που δεν υπάρχει και τίποτα που να μπορεί πλέον να χαλάσει!!!![]()
![]()
Ψηλός:
«Αχ καημένε μου, εσύ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο και τολμάς να ειρωνεύεσαι τη θέληση του Κυρίου;»
Έως ότου σταθείς ικανός να αποδείξεις για αυτό που μιλάς, θα ειρωνεύομαι όχι τον «Κύριο» αλλά την υπόσταση που δώσατε στο ΑΓΝΩΣΤΟ, στην αθέατη πλευρά της Φύσης αγαπητέ.
Διότι αυτό έχεις αναγάγει σε «Κύριο».
Ψηλός:
«Άιντε, ας σου κάνω τη χάρη, ας μιλήσουμε για το γεγονός των Αγων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που αποκαλύφθηκαν θαυματουργικά στο χωρίο Θέρμη Λέσβου το 1959;;»
Α, καλά!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Σαν και το άλλο έ, με τον Δημήτριο που εμφανίστηκε λέει στα κάστρα της Θεσσαλονίκης και……………..φόβισε τους εχθρούς!!!!! Κάτι σαν την…..ρομφαία του Κυρίου που περίμεναν οι χριστιανοί κλεισμένοι στην Αγία Σοφία λίγο πριν περιοδεύσουν πάνω από τα κεφάλι τους οι Τούρκοι??
Ε ρε Ψηλέ, πραγματικά, πιστεύεις αυτές τις ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ διαφόρων θρησκόληπτων?
Αλήθεια, μήπως θέλεις να μας πεις και λίγα για τον Άγιο Φανούριο για παράδειγμα? Να μας πεις πως από……….ανύπαρκτος έγινε υπαρκτός για κάτι λίγους πιστούς και………………..έκτοτε εορτάζεται Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ!!![]()
![]()
Ψηλός:
«Πρόκειται επίσης και για ιατρούς, οι οποίοι κατέχοντας την τέχνη, μπορούν να σου διαβεβαιώσουν κατά πόσο έγκυρο είναι το πόρισμά τους.»
Ποιο «πόρισμα» ρε Ψηλέ???? Το «πόρισμα εμφάνισης του Θεού»?????![]()
![]()
Ε ρε γλέντια……..![]()
![]()
![]()
Ψηλός:
«Το θέμα δεν είναι να Τον δεις εσύ, οι εθελο-τυφλοί βλέπουν;; Όχι βέβαια.»
Αν ο Θεός που διαλαλείς φίλτατε είναι τόσο ΑΔΥΝΑΜΟΣ, ώστε να μην γίνεται ΑΜΕΣΑ αντιληπτός ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, πιστούς και μη, τότε μάλλον δεν είναι αυτός για τον οποίο μας μιλάς. Επομένως, ή σε λάθος Θεό επένδυσες τα ψυχικά σου αποθέματα ή η ερμηνεία που έχεις επιλέξει δεν ανήκει σε κανέναν θεό!
Ψηλός:
«Για μένα το ότι υπάρχω και ζω αποτελεί τεκμήριο ύπαρξης Θεού.»
Σεβαστό. Είναι η πίστη σου, η άποψη σου, η ερμηνεία που θέλεις να δίνεις για το ότι υπάρχεις. Αυτό, είναι μια υπόθεση ωστόσο.
Ψηλός:
«Υπάρχουν πλήθος, χιλιάδες αν όχι και περισσότερες μαρτυρίες, μην περιμένεις να σου το επιβεβαιώσω εγώ.»
Πάνε και πες τα αυτά στην Αφρική, εκεί όπου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ παθαίνουν εκατοντάδες παιδάκια Ψηλέ! Πάνε και πες τα στις ογκολογικές κλινικές, εκεί που κάθε μέρα ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ!
Ο καθένας που σώθηκε από μια δύσκολη κατάσταση, και έτυχε να προσευχηθεί, είτε στον Ιησού είτε σε έναν ζωόμορφο Θεό (το ίδιο είναι ως προς την ψυχική ανάταση), μετά την ενδεχόμενη ίαση του θα αποδώσει την σωτηρία του στον Θεό που προσευχήθηκε.
Αυτά τα παιχνίδια του μυαλού είναι γνωστά φίλτατε στους κλινικούς ψυχολόγους. Απλά, οι πιστοί, όπως και εσύ, θέλουνε να βλέπουνε πίσω από κάθε τι το θετικό τον «Θεό» τους, και πίσω από κάθε τι το κακό…………τον κακό Σατανά!!
Έτσι Ψηλέ?![]()
![]()
Ψηλός:
«Μωρέ, αν φύγουν αυτοί που έχουν ορισμένοι στον εγκέφαλο, τότε σίγουρα θα πρόκειται για θαύμα!!!»
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ψηλός:
«Για δώσε τον ορισμό του χειροπιαστού σε παρακαλώ;;;»
Κάτι που να αποτελεί θεωρία κοινής συγκατάθεσης και όχι ετσιθελικές ερμηνείες. Το εάν σώθηκε ο τάδε από ένα εγκεφαλικό, δεν αποτελεί «τεκμήριο του θεού» αλλά προσωρινή αδυναμία της ιατρικής.
Με πιάνεις?![]()
quote:
Ψηλός:
«Μα καλά καλέ μου, θα αποτρελάνεις τελείως;; Που τις είδες εσύ τις συγκεκριμένες συνθήκες;;»
Ένα ΣΤΕΓΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ένα ξηρό μέρος δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την στεγνωμένη εικόνα του νεκρού που βρέθηκε. Τώρα που άλλαξε το σκηνικό (πόσο δε μάλλον εάν τον θάψουνε..) και εκτίθεται σε περισσότερα μικρόβια, έχει αρχίσει……….ο χορός!!
Δηλαδή, αν κάποιος πεθάνει και τον κρατήσουμε στο σπίτι, στο κρεβάτι του ας πούμε και κρατήσουμε την ατμόσφαιρα ξερή, τότε θα επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα;; Αυτό θες να πεις;;
Τα σκουλήκια που θα βγουν θα φάνε και εσένα Σβάμπε, όχι μόνο το νεκρό σώμα!!!! Μα καλά, συνειδητοποιείς τι λες άνθρωπέ μου;;;
quote:
Ψηλός:
«Δηλαδή βρε Σβάμπε, τόσα σκηνώματα Αγίων που υπάρχουν εκατοντάδες χρόνια τώρα και δεν παθαίνουν τίποτα;;; και μη μου μιλήσεις πάλι για ιδανικές συνθήκες γιατί οι περισσότεροι μέσα σε απλές λάρνακες φυλάσσονται.»
Κανένα απολύτως σκήνωμα δεν εκτίθεται δίχως συντήρηση. Κανένα!
Συχνά πυκνά ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ οι λάρνακες που φυλάσσονται, ώστε να εξετασθεί ο βαθμός συντήρησης της μούμιας. Έχεις δει τον «Άγιο» της Κέρκυρας άνθρωπε μου?? Έχεις δει για ΤΙ ΧΑΛΙ ΜΙΛΑΜΕ?? Ένα ΜΑΥΡΟ μικροκαμωμένο πραγματάκι είναι, το οποίο ως θέα είναι ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και…..προσκυνηματική ατραξιόν!!
Δηλαδή, από ένα τέτοιο «σκήνωμα», ΤΙ περιμένεις πλέον να χαλάσει βρε Ψηλέ?? Μα, έχει τόσο μουμιοποιηθεί πλέον ο Α ή ο Β «Άγιος» (πλήρη αποξήρανση!) που δεν υπάρχει και τίποτα που να μπορεί πλέον να χαλάσει!!!
Τι περιμένω να χαλάσει;; Εφόσον δεν έχει υποστεί τη διαδικασία της τεχνητής μουμιοποίησης, και εφόσον δεν διατηρείται σε «ψυγείο» ας πούμε, περιμένω να λιώσουν τα πάντα και να μείνουν μόνο τα κόκαλα, και όχι να μένει αναλλοίωτο για 400-500 χρόνια, κατάλαβες τι περιμένω να χαλάσει;;
quote:
Ψηλός:
«Αχ καημένε μου, εσύ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο και τολμάς να ειρωνεύεσαι τη θέληση του Κυρίου;»
Έως ότου σταθείς ικανός να αποδείξεις για αυτό που μιλάς, θα ειρωνεύομαι όχι τον «Κύριο» αλλά την υπόσταση που δώσατε στο ΑΓΝΩΣΤΟ, στην αθέατη πλευρά της Φύσης αγαπητέ.
Διότι αυτό έχεις αναγάγει σε «Κύριο».
Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δεν στέκει;; Πώς είναι δυνατόν να δώσεις μια υπόσταση στο άγνωστο;; Πώς είναι δυνατόν να ξέρεις πώς είναι το αθέατο;;
Εγώ σου μιλώ γι’ Αυτόν που έγινε άνθρωπος, περπάτησε ανάμεσά μας, έφαγε, ήπιε, πόνεσε, ......
Δεν σου μιλώ για το άγνωστο. Αν σου μιλήσει ο κύριος (δεν θυμάμαι το όνομα του αυτή τη στιγμή, το έχω όμως και σε DVD και αν θες, με μεγάλη μου χαρά σου στέλνω ένα αντίγραφο) αρεοπαγίτης, γι’ αυτό που έζησε πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, και που στη συνέχεια της αφήγησής του ομολογεί πως κατανοεί ότι είναι πράγματα που δεν τα δέχεται εύκολα ανθρώπινο μυαλό, όπως άλλωστε ήταν και αυτός πριν του συμβεί, και λέει πως είναι καλύτερα να σταματήσει εκεί την αφήγησή του για να μην σκανδαλίσει αυτούς που δεν το χωράει ο νους τους ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα δεχθείς τουλάχιστον ότι οι άνθρωποι αυτοί λένε την αλήθεια και ότι δεν έχουν κανένα λόγο ή προσωπικό όφελος με το να διηγούνται τις προσωπικές τους εμπειρίες;;;;
quote:
Ψηλός:
«Άιντε, ας σου κάνω τη χάρη, ας μιλήσουμε για το γεγονός των Αγων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που αποκαλύφθηκαν θαυματουργικά στο χωρίο Θέρμη Λέσβου το 1959;;»
Α, καλά!!!!!!!!!
Σαν και το άλλο έ, με τον Δημήτριο που εμφανίστηκε λέει στα κάστρα της Θεσσαλονίκης και……………..φόβισε τους εχθρούς!!!!! Κάτι σαν την…..ρομφαία του Κυρίου που περίμεναν οι χριστιανοί κλεισμένοι στην Αγία Σοφία λίγο πριν περιοδεύσουν πάνω από τα κεφάλι τους οι Τούρκοι??
Ε ρε Ψηλέ, πραγματικά, πιστεύεις αυτές τις ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ διαφόρων θρησκόληπτων?
Αλήθεια, μήπως θέλεις να μας πεις και λίγα για τον Άγιο Φανούριο για παράδειγμα? Να μας πεις πως από……….ανύπαρκτος έγινε υπαρκτός για κάτι λίγους πιστούς και………………..έκτοτε εορτάζεται Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ!!
Κοίτα να δεις, εγώ για αυτά που αναφέρεις εσύ, δεν κατέχω. Εγώ σου αναφέρω ότι έχω διαβάσει.
Υπάρχουν ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και πιστεύω να βρίσκονται ακόμη εν ζωή ορισμένοι από τους «πρωταγωνιστές» του γεγονότος αυτού.
Πιστεύω επίσης πως υπάρχουν και αρκετές μυθοπλασίες, καθώς και ότι υπάρχουν αρκετοί που κοιτούν να επωφεληθούν και να εκμεταλλευτούν το θρησκευτικό φρόνημα και την ευαισθησία του κοσμάκη, κι έτσι δημιουργούν ψεύτικα γεγονότα, εικόνες που δακρύζουν και άλλα διάφορα.
Όχι όμως και να τους παίρνουμε σβάρνα όλους και να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, όπως κάνεις εσύ Σβάμπε!!!
Δεν πιστεύω ότι η δική σου ικανότητα διάκρισης να είναι ανώτερη από έναν π.χ. επιστήμονα ο οποίος και ζει και το συγκεκριμένο γεγονός;;
Δεν πιστεύω να είσαι σε θέση, έτσι για την πλάκα και τελείως αβίαστα, να κρίνεις και να περιγελάς ένα ολόκληρο χωριό που έζησε το όλο περιστατικό, όταν μάλιστα αρκετοί από τους αυτόπτες μάρτυρες, στην αρχή, αρνούταν να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να συνέβαινε κάτι τέτοιο!!
quote:
Ψηλός:
«Πρόκειται επίσης και για ιατρούς, οι οποίοι κατέχοντας την τέχνη, μπορούν να σου διαβεβαιώσουν κατά πόσο έγκυρο είναι το πόρισμά τους.»
Ποιο «πόρισμα» ρε Ψηλέ???? Το «πόρισμα εμφάνισης του Θεού»?????
Ε ρε γλέντια……..
Ναι, ακριβώς, το πόρισμα σχετικά με το αν αυτό που ισχυρίζονται είναι αλήθεια ή όχι, σύμφωνα με την ευχέρεια που τους δίνουν οι γνώσεις τους!!
Και σε άλλες συζητήσεις που είχαμε σου ανέφερα κάποια ονόματα πιστών ιατρών ή και άλλων επιστημόνων, αλλά εσύ, όπως πάντα, ο πανεπιστήμονας, είσαι επιστημονκότερος του επιστήμονα και τους «σκίζεις» όλους!!
quote:
Ψηλός:
«Το θέμα δεν είναι να Τον δεις εσύ, οι εθελο-τυφλοί βλέπουν;; Όχι βέβαια.»
Αν ο Θεός που διαλαλείς φίλτατε είναι τόσο ΑΔΥΝΑΜΟΣ, ώστε να μην γίνεται ΑΜΕΣΑ αντιληπτός ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, πιστούς και μη, τότε μάλλον δεν είναι αυτός για τον οποίο μας μιλάς. Επομένως, ή σε λάθος Θεό επένδυσες τα ψυχικά σου αποθέματα ή η ερμηνεία που έχεις επιλέξει δεν ανήκει σε κανέναν θεό!
Μωρέ ξέρω εγώ που επένδυσα τα ψυχικά μου αποθέματα!!! Μακάρι ο κόσμος όλος να στρεφόταν προς Αυτόν και θα έβλεπες πόσο καλύτερος θα γινόταν ο κόσμος μας από τώρα που Τον «αποστρέφονται»!!
quote:
Ψηλός:
«Για μένα το ότι υπάρχω και ζω αποτελεί τεκμήριο ύπαρξης Θεού.»
Σεβαστό. Είναι η πίστη σου, η άποψη σου, η ερμηνεία που θέλεις να δίνεις για το ότι υπάρχεις. Αυτό, είναι μια υπόθεση ωστόσο.
«Είδαμε γι’ αυτό και πιστέψαμε»
quote:
Ψηλός:
«Υπάρχουν πλήθος, χιλιάδες αν όχι και περισσότερες μαρτυρίες, μην περιμένεις να σου το επιβεβαιώσω εγώ.»
Πάνε και πες τα αυτά στην Αφρική, εκεί όπου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ παθαίνουν εκατοντάδες παιδάκια Ψηλέ! Πάνε και πες τα στις ογκολογικές κλινικές, εκεί που κάθε μέρα ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ!
Εγώ αυτά τα λέω εδώ σε σένα. Τα παιδάκια στην Αφρική έχουν ανάγκη από πολλά πράγματα που τους τα στερείς και εσύ και η παρέα σου με την αδιάφορη στάση σας. Βέβαια μαζί μ’ εσάς και εγώ.
Ας το αφήσουμε καλύτερα αυτό το κεφάλαιο, γιατί μάλλον θα σου γυρίσει μπούμερανγκ!
quote:
Ο καθένας που σώθηκε από μια δύσκολη κατάσταση, και έτυχε να προσευχηθεί, είτε στον Ιησού είτε σε έναν ζωόμορφο Θεό (το ίδιο είναι ως προς την ψυχική ανάταση), μετά την ενδεχόμενη ίαση του θα αποδώσει την σωτηρία του στον Θεό που προσευχήθηκε.
Όπου αλλού και να το αποδώσει, Αυτός που τον αγαπά και νοιάζεται για το δημιούργημά του είναι για όλους ο ίδιος.
Τώρα όσον αφορά το περί ίδιου που λες, θα μου επιτρέψεις να έχω τις αντιρρήσεις μου.
quote:
Αυτά τα παιχνίδια του μυαλού είναι γνωστά φίλτατε στους κλινικούς ψυχολόγους. Απλά, οι πιστοί, όπως και εσύ, θέλουνε να βλέπουνε πίσω από κάθε τι το θετικό τον «Θεό» τους, και πίσω από κάθε τι το κακό…………τον κακό Σατανά!!
Έτσι Ψηλέ?
Τι λέει ρε μεγάλε, όλα τόσο εύκολα και τόσο απλά ε;;; Παιχνίδια του μυαλού, υπερψυχολόγοι που γνωρίζουν και απομυθοποιούν τα πάντα, ........ και μετά ξύπνησες ε;; Τι ωραία που τα λες.
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και έβαλαν σε σωστό δρόμο την κοινωνία μας. Σε αυτούς χρωστάμε όλη αυτή τη θαυμάσια πορεία στην οποία έχει εγκλωβιστεί σήμερα η «απελευθερωμένη» η κοινωνία μας;;;
quote:
Ψηλός:
«Μωρέ, αν φύγουν αυτοί που έχουν ορισμένοι στον εγκέφαλο, τότε σίγουρα θα πρόκειται για θαύμα!!!»
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!
Αμήν Σβάμπε μου, αμήν!!
quote:
Ψηλός:
«Για δώσε τον ορισμό του χειροπιαστού σε παρακαλώ;;;»
Κάτι που να αποτελεί θεωρία κοινής συγκατάθεσης και όχι ετσιθελικές ερμηνείες. Το εάν σώθηκε ο τάδε από ένα εγκεφαλικό, δεν αποτελεί «τεκμήριο του θεού» αλλά προσωρινή αδυναμία της ιατρικής.
Με πιάνεις?
Κάτι που να αποτελεί θεωρία κοινής συγκατάθεσης
Μάλιστα!!! Πρέπει να ομολογήσω πως πιο συγκεκριμένος δεν θα μπορούσες να ήσουνα!!
Όπως άλλωστε το πνεύμα της γενικότερης επιχειρηματολογίας σου!!

quote:
lol!!! Το πρωτοσέλιδο είναι φανερό ότι στοχεύει στους κυρ-Βαγγέληδες του καφενείου και στις κυρ-Μαρίκες του Φώσκολου που είναι όλη την ώρα με το λιβάνι και φοβούνται τις κακές "αιρέσεις", τις "ειδολολατρείες" και τον Βελζεβούλη
Τα συγχαρητήρια μου και από εμένα. Επιτέλους οι καταπιεσμένες γενιές των αγγλικών, γαλλικών, ωδείων, κομπιούτερς, και φροντιστηρίων βρήκαν τουλάχιστον την πνευματική δικαίωσή τους. Δεν χρειάζεται πλέον να συναγελάζονται με την πλέμπα, τον κυρ Βαγγέλη και την κυρά Κατίνα, έχουν πια και την δικιά τους θρησκεία. Μπορεί να μην κατάφεραν να δημιουργήσουν τίποτα ιδιαίτερο σε παγκόσμιο επίπεδο, στην επιστήμη στην λογοτεχνία, να κάνουν έστω λίγο καλύτερη την Ελλάδα ως οικονομία, το όνειρό τους ήταν η καριέρα ή όταν τα πράγματα ζόρισαν μια θέση στο δημόσιο. Στα @@ τους που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να δημιουργήσουν ή να κάνουν κάτι παραγωγικό και πρωτότυπο μόνο σκέφτονταν τον εαυτούλη τους βλέποντας τους άλλους υποτιμητικά χωρίς ίχνος αυτογνωσίας και αυτοκριτικής. Συγχαρητήρια ξανά, και συγχαρητήρια βέβαια και στους ιεράρχες που μετά από 2000 χρόνια κατόρθωσαν με την αδιαφορία τους για τον κόσμο που αλλάζει γύρω τους, να κάνουν τους ανθρώπους να βλέπουν το Χριστό ως βάρος και υποχρέωση.
Εφόσον, σύμφωνα με δηλώσεις σύγχρονων παγανιστών, υπάρχει μια "πανσπερμία" θεών τους οποίους και λατρεύουν, γιατί να μιλάμε για Δωδεκάθεο;
Μήπως γιατί ηχεί καλύτερα στα αυτιά των Ελλήνων και γίνεται πιο ελκυστική η καμπάνια;

quote:
Δεν ξέρω κατά πόσο ο όρος "Δωδεκάθεο" αντιπροσωπεύει ή χαρακτηρίζει ακριβώς αυτό που πρασπαθούν να αναβιώσουν στη χώρα μας.
Εγώ πάλι, φίλε μου, δεν ξέρω κατά πόσο η οποιαδήποτε θρησκεία χαρακτηρίζει την επιθυμία για αναβίωση στην χώρα μας ή σε μια χώρα γενικότερα...

In anticipation of my resurrection...
Schwabe είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν υπήρχαν "Θεόπνευστες Βίβλοι" στην αρχαία Ελλάδα?
Υποθέτω ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου Όμηρο και Ησίοδο.
Αλλά ακόμα και αν τους έχεις διαβάσει δεν κατάλαβες τίποτα,όπως και το 99% όσων τους έχουν διαβάσει.