ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
10/04/2011, 08:20:48
quote:
Εάν μια εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί επιτυχώς σε μικρότερη κλίμακα μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε ή τουλάχιστον θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να είχε πραγματοποιηθεί και από τους λαούς του παρελθόντος σε μεγαλύτερη?

Σίγουρα
Απο τη στιγμή δηλαδή που μπορούσαν να μεταφέρουν ένα πετραδάκι στην τσέπη τους θα πρέπει να σκεφτούμε ``αν`` θα μπορούσαν να μεταφέρουν και μία πέτρα 1.000 τόννων.
Εχω την εντύπωση agnostic οτι δεν έχεις αντιληφθεί το βάρος της πέτρας. Μία πέτρα 1.000 τόννων επεξεργασμένη έχει τον διπλό βάρος κατά τη διάρκεια της εξόρυξης της.
Οι ασβεστόλιθοι της πυραμίδας βάρους 20 τόννων ωχριούν μπροστά της.
Ο συγκεκριμένος λίθος απο γρανίτη που σκεπάζει τον ταφικό θάλαμο της πυραμίδας είναι γρανιτένιος βάρους 80 τόννων.
Αυτός έχει μήκος 12 μέτρα και πλάτους 6 μέτρα.
Φαντάσου οτι για να γίνει επίπεδος θα πρέπει να κοπεί με μία λάμα χάλκινη μήκος τουλάχιστον 15 μέτρα και να αφαιρέσουν 6 ολόκληρα μέτρα.
Οπως και να έχει και πάλι ο ογκόλιθος αυτός ωχριά μπρός τους αλλους ογκόλιθους που έχουν το 20πλάσιο βάρος του.
Σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει στη θέση ενός μονόλιθου κάποιους αλλους με μικρότερο όγκο όμως προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν μονόλιθους παρ`ολο που αυτό μας φαίνεται ακατόρθωτο.
Αν εσύ προτείνεις ``να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε ή τουλάχιστον θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να είχε πραγματοποιηθεί και από τους λαούς του παρελθόντος σε μεγαλύτερη?`` εγώ προτείνω να σκεφτούμε το γιατί να μπούν σε αυτή τη διαδικασία, σε αυτή την παράλογη και παράτολμη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν μονόλιθο και να μην κάνουν κάτι το πολύ πιο εύκολο.
Οι ογκόλιθοι αυτοί υπάρχουν και απο τη στιγμή που υπάρχουν και λαξεύτηκαν και μεταφέρθηκαν. Τώρα το πως έγινε αυτό μας είναι άγνωστο. Πάντως έγιναν.
Είναι φανερό οτι ήθελαν να περάσουν το μήνυμα στις μελλοντικές γενιές οτι υπήρχαν.

10/04/2011, 09:46:07

quote:
Εάν μια εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί επιτυχώς σε μικρότερη κλίμακα μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε ή τουλάχιστον θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να είχε πραγματοποιηθεί και από τους λαούς του παρελθόντος σε μεγαλύτερη?

Aυτό νομίζω ότι είναι ένα αυθαίρετο και άκρως παρακινδυνευμένο συμπέρασμα! Θα συμφωνήσω με τον allzzaro.

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
10/04/2011, 21:22:21
Σχετικό με το θέμα (που όμως δεν κουβεντιάζετε.) http://news247.gr/kosmos/science/article830166.ece
11/04/2011, 18:47:37
Στο επεισόδιο 01, μια καταπληκτική παρατήρηση σχετικά με τον θεό της παλαιάς διαθήκης(ξέρετε, τον εθνικιστή,τιμωρό,εκδικητή) απο τον giorgio tsoukalo(Έλληνας λογικα),είναι οτι στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινος και όχι ο πραγματικός θεός.

Αυτό εξηγεί το γεγονός οτι παρουσιάζεται σαν να είναι κάποιος έξω απο εμάς κάπου στον ουρανό και μας επιβλέπει,ενω είναι δεδομένο στους καλλιεργημένους ανθρώπους οτι ο θεός είναι μέσα μας.

12/04/2011, 00:02:46
quote:
εγώ προτείνω να σκεφτούμε το γιατί να μπούν σε αυτή τη διαδικασία, σε αυτή την παράλογη και παράτολμη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν μονόλιθο και να μην κάνουν κάτι το πολύ πιο εύκολο.

Ισως γιατί για αυτούς που το έκαναν, να ήταν εύκολο.

12/04/2011, 00:24:28
quote:

quote:
εγώ προτείνω να σκεφτούμε το γιατί να μπούν σε αυτή τη διαδικασία, σε αυτή την παράλογη και παράτολμη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν μονόλιθο και να μην κάνουν κάτι το πολύ πιο εύκολο.

Ισως γιατί για αυτούς που το έκαναν, να ήταν εύκολο.

Να και μιά απάντηση που δεν εξέτασε κανένας.
Με ενα λεηζερ για λιθάρια και μια συσκευή αντιβαρύτητας!!!!
Στο τάκα-τάκα.
Πραγματα που θα εχουμε και εμείς σε λίγο.
Αρχαιοι αστροναύτες?Κατακτητές?Τίποτα παληόπαιδα του
διαστήματος που έκαναν πλάκα?
Γιατί οχι?
Για όλα είμαι έτοιμος πιά.
Ετοιμάζομαι για την 5μτη διάσταση!
Πιο εύκολα μπορώ να δεχθώ αυτά παρά οτι τα έκαναν
οι πρόγονοί μας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/04/2011, 02:36:53
quote:
allzzaro

Αν εσύ προτείνεις ``να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε ή τουλάχιστον θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να είχε πραγματοποιηθεί και από τους λαούς του παρελθόντος σε μεγαλύτερη?`` εγώ προτείνω να σκεφτούμε το γιατί να μπούν σε αυτή τη διαδικασία, σε αυτή την παράλογη και παράτολμη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν μονόλιθο και να μην κάνουν κάτι το πολύ πιο εύκολο.
Οι ογκόλιθοι αυτοί υπάρχουν και απο τη στιγμή που υπάρχουν και λαξεύτηκαν και μεταφέρθηκαν. Τώρα το πως έγινε αυτό μας είναι άγνωστο. Πάντως έγιναν.
Είναι φανερό οτι ήθελαν να περάσουν το μήνυμα στις μελλοντικές γενιές οτι υπήρχαν.

Το ερώτημα "γιατί να μπουν στον κόπο να το κάνουν" ενδεχομένως να είναι παραπλανητικό φίλε allzzaro και θα μπορούσε να το θέσει κάποιος μελλοντικός άνθρωπος για ποικίλες εκφάνσεις του σημερινού μας πολιτισμού που δεν θα γνώριζε όλες τις πτυχές της ψυχοσύνθεσης και της κουλτούρας μας. Οταν μιλάς για το μήνυμα περί ύπαρξης εννοείς τους λαούς της αρχαιότητας ή κάτι άλλο πιο σκοτεινό?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

12/04/2011, 15:49:56
agnostic
quote:
Το ερώτημα "γιατί να μπουν στον κόπο να το κάνουν" ενδεχομένως να είναι παραπλανητικό φίλε allzzaro και θα μπορούσε να το θέσει κάποιος μελλοντικός άνθρωπος για ποικίλες εκφάνσεις του σημερινού μας πολιτισμού που δεν θα γνώριζε όλες τις πτυχές της ψυχοσύνθεσης και της κουλτούρας μας. Οταν μιλάς για το μήνυμα περί ύπαρξης εννοείς τους λαούς της αρχαιότητας ή κάτι άλλο πιο σκοτεινό?

Πιό σκοτεινό δεν θα το έλεγα!
Πιό φωτεινό ναί
Θα μπορούσε να πεί κάποιος λόγω μιας επικείμενης φυσικής καταστροφής προσπάθησαν επιτυχώς να αφήσουν ένα μνημείο άφθαρτο απο το χρόνο που να εμπεριέχει στοιχεία τέτοια ώστε να αποδεικνύουν την ύπαρξη γνώσης και τεχνολογίας τους.
Αυτό δηλαδή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

CravenΜέλος
12/04/2011, 16:48:45
Η απάντηση μπορεί να είναι πολύ πιο πεζή απο την απόδειξη ύπαρξης κτλ. Μπορεί να είναι απλά η φιγούρα ή η ματαιοδοξία.
Με τα σκεπτικά που έχω ακούσει θα πρέπει σε 2000-3000 ή 10000-20000 χρόνια όσοι ανακαλύψουν τον πύργο του Άιφελ, το άγαλμα της ελευθερίας, τα τεχνητά μέρη στο Dubai καθώς και άλλα ανούσια μνημεία (υποθετικά γιατί τα περισσότερα δεν θα υπάρχουν), να υποθέσουν ότι τα κάναμε για να δείξουμε κάτι συγκεκριμένο πχ οτι υπήρχαμε ή ότι είχαν συγκεκριμένη χρήση ή ότι ήταν ναοί ή δεν ξέρω γω τι. Επίσης αν για κάποιο λόγο τότε πιστεύουν (αν πχ όλα έχουν ξεκινήσει απ την αρχή μετά απο μια μεγάλη καταστροφή) ότι δεν είχαμε τα εργαλεία ή ότι ήμασταν πρωτόγονοι, πιθανόν να πιστέψουν ότι τα έκαναν οι εξωγήινοι, οι θεοί κτλ.. οι εξηγήσεις καμιά φορά είναι πολύ πιο πεζές απ ότι πιστεύουμε για ότι μας φαντάζει περίεργο, απ την άλλη καμιά φορά είναι πολύ πιο πολύπλοκες για ότι μας φαντάζει απλό.
12/04/2011, 17:09:49
quote:
Η απάντηση μπορεί να είναι πολύ πιο πεζή απο την απόδειξη ύπαρξης κτλ. Μπορεί να είναι απλά η φιγούρα ή η ματαιοδοξία.

Σίγουρα

Με τη μόνη διαφορά οι φιγουρατζήδες και ματαιόδοξοι αυτοί κατασκευαστές εφοδίασαν τα μνημεία αυτά με αστρονομικές και μαθηματικές πληροφορίες που μας κάνουν να τραβάμε τις κ%$#@#$ μας.
Εστω και αν το έκαναν για λόγους εντυπωσιασμού λοιπόν το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Για χιλιάδες χρόνια τώρα κάποια μυστικά κάποιες αλήθειες αποκρύπτονται.
Σε προηγούμενα πόστ έχω δημοσιοποιήσει πληροφορίες για την ηλικία των μνημείων αυτών. Ντοκυμαντέρ της ΕΤ1 που πραγματικά σε αφήνουν άφωνο.

quote:
Με τα σκεπτικά που έχω ακούσει θα πρέπει σε 2000-3000 ή 10000-20000 χρόνια όσοι ανακαλύψουν τον πύργο του Άιφελ, το άγαλμα της ελευθερίας, τα τεχνητά μέρη στο Dubai καθώς και άλλα ανούσια μνημεία (υποθετικά γιατί τα περισσότερα δεν θα υπάρχουν), να υποθέσουν ότι τα κάναμε για να δείξουμε κάτι συγκεκριμένο πχ οτι υπήρχαμε ή ότι είχαν συγκεκριμένη χρήση ή ότι ήταν ναοί ή δεν ξέρω γω τι. Επίσης αν για κάποιο λόγο τότε πιστεύουν (αν πχ όλα έχουν ξεκινήσει απ την αρχή μετά απο μια μεγάλη καταστροφή) ότι δεν είχαμε τα εργαλεία ή ότι ήμασταν πρωτόγονοι, πιθανόν να πιστέψουν ότι τα έκαναν οι εξωγήινοι, οι θεοί κτλ.. οι εξηγήσεις καμιά φορά είναι πολύ πιο πεζές απ ότι πιστεύουμε για ότι μας φαντάζει περίεργο, απ την άλλη καμιά φορά είναι πολύ πιο πολύπλοκες για ότι μας φαντάζει απλό.

Με τη μόνη διαφορά φίλε οτι όλα αυτά κατασκευάστηκαν την εποχή του σιδήρου, την εποχή της ενέργειας, την εποχή της μηχανικής, την εποχή της γνώσης γενικώς.
Τα άλλα φίλε κατασκευάστηκαν την εποχή του λίθου
Υπάρχει διαφορά φίλε..

12/04/2011, 17:21:27
Μπορεί όμως allzzaro η σημερινή εποχή της γνώσης, να φαντάζει ως η αντίστοιχη "εποχή του λίθου" για τους μακρινούς απογόνους μας στην εποχή των οποίων η τεχνολογική και γενικότερη γνώση φυσιολογικά θα έχει προοδεύσει με αλματώδεις ρυθμούς.
Αρα υπάρχει μια λογική σε αυτό που έγραψε ο φίλος Craven και είχα κι εγώ στο μυαλό μου.

Εχω και τις ενστάσεις μου σε αυτό που αναφέρεις για την επικείμενη φυσική καταστροφή καθώς και την αποσιώπηση των αρχαίων γνώσεων.

-Τι είδους φυσική καταστροφή ήταν αυτή και πώς τεκμηριώνεται?

-Αν υπήρχε ο επικείμενος κίνδυνος από αυτήν μάλλον ο καθένας θα προσπαθούσε να σώσει όπως μπορούσε τον εαυτό του ή ο κάθε λαός τους ομοεθνείς του και δεν θα σπαταλούσε χρόνο για να χτίζει μεγαλειώδη και επιβλητικά μνημεία. Είναι σα να ξέρουμε ότι θα χτυπήσει αναπόφευκτα ένας αστεροειδής τη Γη ή ότι θα εκραγούν υπερηφαίστεια ανά τον πλανήτη κι εμείς να καθόμαστε να χτίζουμε κολοσσιαίους ουρανοξύστες α λα Ντουμπάι για να δείξουμε ότι υπήρχαμε. Αυτή η συμπεριφορά μου φαίνεται ακατανόητη.

-Ποιοι κρύβουν αυτές τις υποτιθέμενες αρχαίες γνώσεις και γιατί?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

12/04/2011, 20:01:57
quote:
Μπορεί όμως allzzaro η σημερινή εποχή της γνώσης, να φαντάζει ως η αντίστοιχη "εποχή του λίθου" για τους μακρινούς απογόνους μας στην εποχή των οποίων η τεχνολογική και γενικότερη γνώση φυσιολογικά θα έχει προοδεύσει με αλματώδεις ρυθμούς.

Τι ακούω Θεέ μου?
Μα καλά τι σκεπτικό είναι αυτό?
Η σημερινή εποχή να φαντάζει ως εποχή του λίθου για τους απογόνους μας.
Κάνετε το σχοινί κορδόνι εσείς οι αντιδραστικοί.
Τι να σου απαντήσω ρε agnostic?

quote:
Εχω και τις ενστάσεις μου σε αυτό που αναφέρεις για την επικείμενη φυσική καταστροφή καθώς και την αποσιώπηση των αρχαίων γνώσεων.

Δηλαδή θέλεις να μας πείς οτι δεν παραδέχεσαι φυσικές καταστροφές στους χρόνους εκείνους και οτι δεν υπάρχει διαστρέβλωση καθώς και απόκρυψη γεγονότων.
Μάλιστα.

quote:
-Ποιοι κρύβουν αυτές τις υποτιθέμενες αρχαίες γνώσεις και γιατί?

Οχι ποιοί αλλά γιατί?

quote:
-Αν υπήρχε ο επικείμενος κίνδυνος από αυτήν μάλλον ο καθένας θα προσπαθούσε να σώσει όπως μπορούσε τον εαυτό του ή ο κάθε λαός τους ομοεθνείς του και δεν θα σπαταλούσε χρόνο για να χτίζει μεγαλειώδη και επιβλητικά μνημεία. Είναι σα να ξέρουμε ότι θα χτυπήσει αναπόφευκτα ένας αστεροειδής τη Γη ή ότι θα εκραγούν υπερηφαίστεια ανά τον πλανήτη κι εμείς να καθόμαστε να χτίζουμε κολοσσιαίους ουρανοξύστες α λα Ντουμπάι για να δείξουμε ότι υπήρχαμε. Αυτή η συμπεριφορά μου φαίνεται ακατανόητη.

Εσένα ναί. Σίγουρα φαίνεται ακατανόητη.
Ομως τα μηνύματα υπάρχουν οπως και τα μεγαλιθικά μνημεία.
Για πλάκα τα έφτιαξαν έτσι για να γελάσουμε.

12/04/2011, 20:39:57
Aρα ... καταλήγουμε ότι 2 τινά μπορούν να συμβαίνουν...

1) Υπάρχει γνώση χαμένη στο πέρασμα του χρόνου...λόγω καταστροφών των πολιτισμών που χάθηκαν...

2) Υπάρχουν στοιχεία ότι εξωγήινοι ήλθαν και άφησαν τα σημάδια τους στον πλανήτη μας για τους δικούς τους λόγους...

Να σας πω την αλήθεια δεν έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου ποιο από τα 2 ισχύει.

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
ZephyrΜέλος
12/04/2011, 20:58:19
quote:

Aρα ... καταλήγουμε ότι 2 τινά μπορούν να συμβαίνουν...

1) Υπάρχει γνώση χαμένη στο πέρασμα του χρόνου...λόγω καταστροφών των πολιτισμών που χάθηκαν...

2) Υπάρχουν στοιχεία ότι εξωγήινοι ήλθαν και άφησαν τα σημάδια τους στον πλανήτη μας για τους δικούς τους λόγους...

Να σας πω την αλήθεια δεν έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου ποιο από τα 2 ισχύει.

Μπορεί και τα δυο, μπορεί και τίποτα από τα δυο αλλά κάτι που ακόμα δεν έχουμε σκεφτεί
Ενδείξεις υπάρχουν πολλές, αποδείξεις όμως όχι. Αφορούν γεγονότα του απώτατου παρελθόντος και όσα αρχαία γραπτά κείμενα κάνουν τέτοιες αναφορές, τις κάνουν και εκείνα στα πλαίσια του μύθου! Εν πολλοίς καταλήγει το ζήτημα σε αδιέξοδο για κάποιον που ψάχνει μια συγκεκριμένη απάντηση. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

12/04/2011, 22:28:10
quote:
Ενδείξεις υπάρχουν πολλές, αποδείξεις όμως όχι.

Τα στοιχεία είναι τόσα πολλά και με τέτοια λογική τοποθετημένα που δεν σου αφήνουν άλλη εξήγηση.

Είναι πέρα για πέρα βέβαιο οτι στην αρχαιότητα μας επισκέφτηκαν εξωγήινοι,οποιος δεν το βλέπει αυτό,είναι επειδή δεν θέλει να το δεί.

12/04/2011, 22:48:01
alex22:

Τα στοιχεία είναι τόσα πολλά και με τέτοια λογική τοποθετημένα που δεν σου αφήνουν άλλη εξήγηση.

Είναι πέρα για πέρα βέβαιο οτι στην αρχαιότητα μας επισκέφτηκαν εξωγήινοι,οποιος δεν το βλέπει αυτό,είναι επειδή δεν θέλει να το δεί.
-------------------------------------------------------------

ΙΣΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/04/2011, 23:30:09
Ευχαριστώ Νικόμαχε,προσωπικά πίστευα και ποιό πρίν δω την σειρά,ωστόσο με το που την είδα,αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν οι σκεπτικιστές να λένε αυτά που λένε,είναι απίστευτα παράλογο το σκεπτικό τους.

Πώς είναι δυνατόν να τα αποδίδουν όλα στην τυχαιότητα? Την τέλεια γεωγραφική θέση των πυραμίδων,τους αρχαίους χάρτες που δείχνουν με λεπτομέρια θέσεις που ανακαληφθηκαν εκατοντάδες χρόνια αργότερα,τα τεράστια σχήματα στο περού,τα απίστευτα ακρίβιας σχέδια που δεν γίνονται ούτε με την σημερινή τεχνολογία, και πάρα πολλά άλλα.

Το απίστευτο της υπόθεσης δεν είναι οι αρχαίοι εξωγήινοι που το έπαιζαν θεοί,αλλά η στάση των σκεπτικιστών.

12/04/2011, 23:39:46
Εθελοτυφλούν alex.
Υπάρχει πιθανότητα το Ηistory να θέλει να
προιδεάσει τον κόσμο,κατ εντολήν άνωθεν,
για τα επερχόμενα crash-test,της συμβατικής
ιστορίας?
Θα δείξει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

13/04/2011, 05:06:52
quote:
alex22

Ευχαριστώ Νικόμαχε,προσωπικά πίστευα και ποιό πρίν δω την σειρά,ωστόσο με το που την είδα,αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν οι σκεπτικιστές να λένε αυτά που λένε,είναι απίστευτα παράλογο το σκεπτικό τους.

Πώς είναι δυνατόν να τα αποδίδουν όλα στην τυχαιότητα? Την τέλεια γεωγραφική θέση των πυραμίδων,τους αρχαίους χάρτες που δείχνουν με λεπτομέρια θέσεις που ανακαληφθηκαν εκατοντάδες χρόνια αργότερα,τα τεράστια σχήματα στο περού,τα απίστευτα ακρίβιας σχέδια που δεν γίνονται ούτε με την σημερινή τεχνολογία, και πάρα πολλά άλλα.

Το απίστευτο της υπόθεσης δεν είναι οι αρχαίοι εξωγήινοι που το έπαιζαν θεοί,αλλά η στάση των σκεπτικιστών.

Φίλε alex22 προκειμένου να αποφανθούμε για το αν οι αμφισβητίες των θεωριών για αρχαίους αστροναύτες-εξωγήινους ή χαμένους πολιτισμούς συμπεριφέρονται προκατειλημμένα, ακατανόητα και δογματικά πρέπει να ασχοληθούμε σε βάθος με το θέμα διερευνώντας το από όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές. Προσωπικά δεν μου αρκεί μια απλοϊκή προσέγγιση γαρνιρισμένη με τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών της θεωρίας περί αρχαίων αστροναυτών όπως βλέπουμε στο βίντεο. Αν και έχω κατορθώσει να δω μόνο το πρώτο μέρος από τα τρία του ντοκιμαντέρ παρατήρησα ότι δίνεται έμφαση μόνο στην προβολή των βασικών πυλώνων της θεωρίας αυτής χωρίς να παρουσιάζεται επαρκώς και ο αντίλογος.

Εγώ για παράδειγμα βρήκα ότι υπάρχει τεράστια αμφισβήτηση για θέματα που προβάλλονται ως "αλήθειες" από τους θεωρητικούς των αρχαίων αστροναυτών με επιχειρηματολογία και στοιχεία.

Σχετικά με τα αστρονομικά δεδομένα και την ακριβή σχέση τους με τις πυραμίδες έχω βρει ορισμένα άρθρα αντίθετα προς την υπόθεση αυτή:
http://doernenburg.alien.de/alternativ/orion/ori00_e.php
http://www.ianlawton.com/oc8.htm
http://www.antiquityofman.com/Krupp_pyramid_marketing_schemes.html
http://www.antiquityofman.com/Krupp_refutes_Bauval_and_Roy.html
http://www.swan.ac.uk/egypt/infosheetgen/pyramyths.htm

Σχετικά με τον "ακριβή" χάρτη που υποτίθεται δείχνει την Ανταρκτική και αναφέρει το ντοκιμαντέρ, έχω επιχειρηματολογήσει παλιότερα ότι ουσιαστικά είναι η Νότιος Αμερική προσθέτοντας και πηγές με περαιτέρω διευκρινιστική ανάλυση.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=5&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=9231
(διάβασε τη δημοσίευσή μου: 17/12/2007, 22:49:27)

Γενικά αυτά τα θέματα χρειάζονται βαθύτερο ψάξιμο και εκτενέστερη έρευνα. Αν επαναπαυτούμε σε μια επιφανειακή προσέγγιση και ατάκες του στιλ "I don't think so" όπως του μουστάκια στο ντοκιμαντέρ που απορεί πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες, το πιθανότερο είναι να παραμείνουμε στο σκοτάδι.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

13/04/2011, 05:27:52
quote:
allzzaro

Τι ακούω Θεέ μου?
Μα καλά τι σκεπτικό είναι αυτό?
Η σημερινή εποχή να φαντάζει ως εποχή του λίθου για τους απογόνους μας.
Κάνετε το σχοινί κορδόνι εσείς οι αντιδραστικοί.
Τι να σου απαντήσω ρε agnostic?

Βρε allzzaro μια αναλογία υποστήριξα και φυσικά η "εποχή του λίθου" είχε μεταφορική χρησιμότητα. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος που θα έχει πραγματοποιηθεί στο μακρινό μέλλον και η μεγάλη διαφορά της από τη σημερινή.

quote:
allzzaro

Δηλαδή θέλεις να μας πείς οτι δεν παραδέχεσαι φυσικές καταστροφές στους χρόνους εκείνους και οτι δεν υπάρχει διαστρέβλωση καθώς και απόκρυψη γεγονότων.
Μάλιστα.

Φυσικές καταστροφές αποδέχομαι αλλά όχι στον βαθμό που θα εξαφανίσουν έναν υπεραναπτυγμένο γήινο ή εξωγήινο πολιτισμό(που ήρθε στη γη). Αν υπάρχουν στοιχεία γι'αυτές και την έκτασή τους ας προσκομίσουμε το σχετικό υλικό. Σχετική είναι και η απόκρυψη και η διαστρέβλωση που αναφέρεις.

quote:
allzzaro

Οχι ποιοί αλλά γιατί?

Αρα αφού ξέρουμε το "ποιοι" ας το γνωστοποιήσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν όπως εγω.
Με μεγάλο ενδιαφέρον είμαι έτοιμος να διαβάσω και το γιατί.

quote:
allzzaro

Εσένα ναί. Σίγουρα φαίνεται ακατανόητη.
Ομως τα μηνύματα υπάρχουν οπως και τα μεγαλιθικά μνημεία.
Για πλάκα τα έφτιαξαν έτσι για να γελάσουμε.

Οχι για πλάκα. Εγώ θεωρώ πιθανότερο να το έκαναν για λόγους που σχετίζονται με τη θρησκεία και την κουλτούρα τους γενικότερα, για λόγους που σχετίζονται με τις ανάγκες τους και άλλοτε για χάρη των ηγετών τους. Οπως κάνουμε κι εμείς στη νεότερη ιστορία μέχρι σήμερα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort