ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δημιουργία μιας οντότητας στο φυσικό κόσμο? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Δημιουργία μιας οντότητας στο φυσικό κόσμο? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Bizarre61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
YamiΜέλος
25/08/2006, 00:25:42
Γεια σου fafmir

Απ'τις μέχρι τώρα,αναζητήσεις μου και μέχρι εκεί που έχω διαβάσει και καταλαβαίνω, μπορώ να πω ότι όλες οι σκέψεις αποτελούν σκεπτομορφές. Δηλαδή μορφές που παίρνει η σκέψη.Υπάρχουν σκεπτομορφές σχετικά ακίνδυνες, που τη μια στιγμή που δημιουργούνται, την επόμενη στιγμή καταστρέφονται.Αν όμως σκεφτείς κάτι, (οτιδήποτε και αν είναι, συναίσθημα, φαντασίωση) και αρχίζεις είτε αθέλητα είτε ηθελημένα να το τροφοδοτείς με την ενέργεια της θέλησης, επιθυμίας κτλ,τότε η σκέψη θα αρχίσει να σταθεροποιείται, προσελκύοντας ίσως και άλλες σκεπτομορφές παρόμοιου κραδασμού απο ένα σωρό άλλες πηγές. Έτσι αποκτά όλο και περισσότερη δύναμη, επηρεάζοντας τη ζωή σου.
Οι σκεπτομορφές δεν παίρνουν απο μόνες τους πρωτοβουλίες.Δεν έχουν βούληση, θέληση. Χρειάζεται κάποιος ή κάτι για να τις κατευθύνει.

Αυτός που βλέπω στον ύπνο μου, απ' ότι έχω καταλάβει τελικά,δεν πρέπει να' ναι σκεπτομορφή, αλλά κάτοικος του αστρικού.Παίρνει πρωτοβουλίες μόνος του.

Αγαπητέ φίλε Yngwie

Ασφαλώς και δεν περιμένω απο κανέναν να μου απαντήσει όλες μου τις ερωτήσεις.Γνωρίζω τη σοβαρότητα τους και εννοείται πως δεν θα ήθελα με καμία δύναμη να σε διαμέλιζαν στους 4 ανέμους

Αισθάνσου ελεύθερος να μοιραστείς, ότι σου επιτρέπει η συνείδησή σου.Εγώ πάντως είμαι έτοιμη, ν' ακούσω τα πάντα.

Η αλήθεια είναι ότι έχεις δίκιο σ' αυτό με τα γυαλιά.Δεν υπάρχει χειρότερος τυφλός απ' αυτόν που δεν θέλει να βρει το φως του.

Παράθεση:
Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις ότι αυτό που έχεις κάνει ξεπερνά κατά πολύ τη μέση ανθρώπινη ονειροπόληση

Ναι..το υποψιάζομαι.Γι' αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να' μαι προσεκτική και να μη παρασύρομαι.'Οσο μπορώ.Γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την μέχρι τώρα κατάσταση (ελπίζω να μη μου βγει ξυνό)

Παράθεση:
Αυτήν την οντότητα την
1)Κατασκεύασες μόνη σου χτίζοντας την σιγά σιγά???
2) Την πέτυχες στα όνειρα σου ως περαστική???
3) Είναι ενσαρκωμένη εδω κάτω ή απενσαρκωμένη ή κάτοικος άλλου πεδίου γενικότερα???
4) Σου συστήθηκε, σου είναι γνωριμη απο άλλη ζωή , είπε το τι σχέση είχες μαζί της πρίν κτλ????

Νόμιζα ότι τον είχα δημιουργήσει εγώ αλλά τώρα τελευταία έχω αμφιβολίες καθώς δεν τον σκεφτόμουν τόσο έντονα πριν αρχίσει να μου εμφανίζεται απο μόνος του στα όνειρά μου.Τον σκεφτόμουν βέβαια λίγο αλλά όχι τόσο έντονα.
Σε ένα απ' τα πρώτα όνειρα που είχα μ'αυτόν, τον φώναξα με το όνομά του μόλις τον είδα και μου λέει ότι δεν είναι αυτό το όνομά του.Και μου είπε το πραγματικό του όνομα.
Στην αρχή δεν μπορούσε να διατηρήσει σταθερή τη μορφή του.Μου είχε πει ότι δεν γινόταν να είμαστε μαζί γιατί είμαστε απο διαφορετικούς κόσμους και θα υπέφερα.Μου έχει πει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να είμαστε μαζί εκτός απ' το αστρικό πεδίο.
Δεν μου έχει πει τίποτα για το αν τον ξέρω απο προηγούμενη ζωή αλλά μια φορά είχα ένα πολύ έντονο όνειρο που το συνδιάζω με αυτό.Είμασταν μαζί στην Αίγυπτο, ζευγάρι πριν πολλά χρόνια και χωριστήκαμε με μια δίνη που με πήρε μακριά, σε άλλη διάσταση, μπροστά στο χρόνο.Πολύ ζωντανό όνειρο.

Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας ενσαρκωμένη ψυχή σε προβολή?

Λέγοντας στοιχειακά του νερού, εννοείς αυτα που αναφέρονται στο βιβλίο του carlos castaneda, η τέχνη του συνειδητού ονειρέματος?

Παράθεση:
Αυτό δειχνει ότι δεν μπορείς να βάλεις εσύ όρια καλή μου φίλη σε εκεινα τα άχρονα πεδία και ότι εάν αναλάβει ο επισκέπτης σου τα ηνία , κάτι το οποίο μπορεί να έχει ήδη κάνει , μπορεί να σε υποβάλει συνεχώς να τον ξαναβλέπεις και να τον ξαναβλέπεις εκεί πάνω. Βάζω στοίχημα ότι θα σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να έκοβες τις επαφές μαζί του έστω και για λίγο γήινο καιρό.

Τώρα τελευταία δεν τον βλέπω πάλι αν και θυμάμαι όνειρα.Κάνει διαλλείματα που και που.Το συνηθίζει.
Δεν πιστεύω να είναι κακός.Νιώθω ότι μπορώ να τον εμπιστεύομαι.Με προσέχει.Και στο αστρικό και νιώθω ότι και στο φυσικό πεδίο,το ίδιο.

Αυτό που λες για την ανταλλαγή ψυχών σ' ένα σώμα με τη βία (κατάληψη)το έχω διαβάσει.Όπως επίσης και για την ανταλλαγή ψυχών μετά απο συμφωνία μεταξύ της ψυχής χωρίς φυσικό σώμα και του ανθρώπου (αυτό λέγεται κάπως αλλιώς νομίζω).Μετά συμβαίνει κάτι σαν αυτό που ανέφερες.Ένα ατύχημα, μια βαριά αρρώστεια όπου ο ασθενής τη γλιτώνει ως εκ θαύματος αλλά δεν είναι πια ποτέ ο ίδιος.

Τελικά όσον αφορά την κοπέλα σου και αυτόν τον μάγο? Σταμάτησε κάπως, τις επισκέψεις?

Και μια ερώτηση λίγο άσχετη: Ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος που αυνανίζεται ή κάνει έρωτα συχνά πυκνά με έναν ημιπολύτιμο λίθο αιματίτη στο δεξί του χέρι, τη στιγμή της κορύφωσης σκέπτεται, φαντασιώνεται κάτι συγκεκριμένο?

Σ' ευχαριστώ ξανά για τις πληροφορίες (Χ και Ψ) που ο χρόνος και η ψυχή σου, επέτρεψαν να μου διαθέσεις για μια ακόμη φορα.

LOGOSΜέλος
25/08/2006, 13:08:24
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον και προσοχή τα όσα αναφέρετε...αλλά οι απορίες μου τελικά αυξάνονται..όχι τόσο στο βάθος των λεγόμενων σας (διότι δεν έχω το ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο) όσο στην "επιφάνεια" τους (στην επιφάνεια επαφής τους με την καθημερινότητα για τον πολύ και αμύητο κόσμο).Για παράδειγμα ...υπαρχούσης αυτής της τάσης ..οι έντονες και καθηλωμένες σκέψεις μας να εξελιχθούν σε οντότητες που δεν θα μπορούμε να τις ελένξουμε...τότε ακόμα και ο δημιουργικός οραματισμός (οραματισμός επίτευξης στόχων που θα μας βοηθήσουν) πόσο ασφαλής μπορεί να είναι...?Υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει κι αυτός ...σε κάποια φάση και να μας "παγιδέψει" έστω μέσα απο μια άλλη διάσταση..?

Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω ίσως και να μην επιδέχεται απάντηση...ίσως να είναι απλώς ένα ρητορικό ερώτημα...ή απλά μια παρατήρηση/προβληματισμός.Ακούμε πολλές φορές (και στην τηλεόραση) ψυχιάτρους,ψυχολόγους...σεξολόγους να μιλούνε για τον ευεργετικό ρόλο των φαντασιώσεων στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.Ειδικά η σεξουαλική ζωή της γυναίκας (λόγο του "οιστρογονικού" εγκεφάλου της) θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εμποτισμένη με φαντασιωσικό υλικό (που ποικίλει βέβαια κατα περίπτωση).Όμως ακόμα και στον πιο ζωώδη άντρα....η φαντασίωση (τροφοδοτούμενη απο συζητήσεις..ή ότι άλλο τέλος πάντων...:P ) είναι ένα είδος "μπούσουλα" που μπορεί να κατευθύνει τις σεξουαλικές του ορέξεις-προτιμήσεις.(Άν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον αυνανισμό που έχει ακόμα μεγαλύτερη συγγένεια με τα φαντασιωσικά αποθέματα ενός ανθρώπου...τότε ξεφεύγουμε....τελείως..).Υπάρχει λοιπόν....κάποιο σεξουαλικό μοντέλο που να μας διασφαλίζει έστω και απ το ελάχιστο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες οντότητες σε άλλα επίπεδα...?

Και πάλι...ζητώ την κατανόηση σας...για την απλο'ι'κότητα με την οποία επεξεργάζομαι θέματα που δεν "σκαμπάζω".

FafmirΝέο Μέλος
25/08/2006, 14:31:08
Για σου και πάλι φίλη Yami kai ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου να μου απαντήσεις!
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα απ'όσα μου είπες για τις σκεπτομορφές.Απλά θέλω να ρωτήσω κάτι για μια πιθανή μικρή ασάφεια.Λες πως οι σκεπτομορφές χρειάζονται κάποιον ή κάτι να τις κατευθύνει.Όταν λες κάποιον ή κάτι τι εννοείς?Προσωπικά πιστεύω πως ο μόνος που μπορεί να τις κατευθύνει,είναι το ίδιο το Εγώ αυτού που τις δημιουργεί.

Μου φαίνεται περίεργο να μπορεί κάποιο άλλο πλάσμα του αστρικού ή οποιοδήποτε άλλου πεδίου να μπορεί να επιρρεάσει την σκέψη μας που έχει λάβει μορφή.

Οι σκεπτομορφές,πιστεύω ότι τρέφονται από το ίδιο μας το υποσυνείδητο.Οι βαθύτερες μας επιθυμίες,που πιθανών να μην εκδηλώνονται στην καθημερινή μας ζωή,είναι αυτές που ενδυναμώνουν μία σκεπτομορφή κατά την άποψη μου.(Άμα κάνω λάθος διορθώστε με)
Ευχαριστώ,
Πέτρος

YamiΜέλος
26/08/2006, 03:03:06
Τι κάνεις fafmir?

Εγώ σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου εδώ.

Σε μια συζήτηση που είχα πολύ πρόσφατα με κάποιον, μου είπε ότι οι σκέψεις υλοποιούνται απο οτιδήποτε υπάρχει διαθέσιμο στον γύρω,χώρο.Όπως σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί να υπήρξαν στο χώρο αυτό. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι παρ' όλο που η κινητήρια δύναμη της σκεπτομορφής είναι η αρχική σκέψη που τη δημιούργησε (απ΄το Εγώ σου) μπορεί να αλλάξει εντελώς στη συνέχεια με την επίδραση και την ανάμειξη άλλων σκεπτομορφών.

Κάθε φορά που κάποιος σε σκέφτεται, σου στέλνει και μια σκεπτομορφή για παρέα η οποία επηρεάζει εσένα και τις σκεπτομορφές σου ανάλογα.Αν σε σκέφτεται με κακό σκοπό και δεν έχεις καλή άμυνα, θα έχεις πρόβλημα.Δεν το συζητάω αν έχει και γνώση αυτών των θεμάτων.Ο Yngwie, έχει φέρει αρκετά καλά παραδείγματα.

Το ζήτημα των σκεπτομορφών κάνει πολύ περίπλοκο και το πιο απλό πράγμα, όπως για παράδειγμα το να μπεις σε ένα μαγαζί και να ψωνίσεις ένα..σαπούνι,μπαταρίες κτλ.Το χρειαζόσουν πραγματικά ή μήπως σε επηρέασε χωρίς να το συνειδητοποιήσεις μια αδέσποτη γειτονική σκεπτομορφή που έτυχε να περιφέρεται στο κατάστημα (απο κάποιον άνθρωπο ή διαφήμιση σε ραδιόφωνο) και να φέρει τον τίτλο: πάρε σαπούνι, πάρε μπαταρίες (άσχετο αν έχεις ήδη μπόλικα απ' αυτά στο σπίτι)

Προσωπικά πιστεύω βέβαια,ότι όταν η σκεπτομορφή σου έχει την ανάλογη φροντίδα απο σένα με διάφορους τρόπους (η προσευχή για παράδειγμα παράγει πολύ δυνατές σκεπτομορφές, οραματισμός κτλ), είναι μάλλον δύσκολο να επηρεαστεί απο άλλες κατώτερων κραδασμών, οι οποίες και καταστρέφονται όταν έρθουν σε επαφή μαζί της.

Παράθεση:
Οι σκεπτομορφές,πιστεύω ότι τρέφονται από το ίδιο μας το υποσυνείδητο.Οι βαθύτερες μας επιθυμίες,που πιθανών να μην εκδηλώνονται στην καθημερινή μας ζωή,είναι αυτές που ενδυναμώνουν μία σκεπτομορφή κατά την άποψη μου

Fafmir συμφωνώ απόλυτα.Έτσι βρίσκει ενέργεια η σκεπτομορφή και τρέφεται και δυναμώνει.

Και πιθανόν να έχει σχέση και με τη φράση που είχε πει ένας διάσημος ζωγράφος: όταν θέλεις κάτι πολύ, συνωμοτεί ολόκληρο το σύμπαν για να το αποκτήσεις.
(με λίγα λόγια η σκεπτομορφή είναι έτοιμη να την κατευθύνεις στον στόχο σου.Με προσοχή όμως γιατί έχει την τάση να επιστρέφει πάλι πίσω στον νου που αρχικά τη δημιούργησε)

Να πω και γω με τη σειρά μου, αν χρειαστεί να με διορθώσει κάποιος, να το κάνει

YngwieΜέλος
26/08/2006, 04:31:39
Για να τα πάρουμε με τη σειρά

Πρός τον φίλο xspy

Οι μέθοδοι της Κας Ζαβού προσωπικά δεν με εκφράζουν απόλυτα. Πιστεύω , πιθανά να είμαι και λάθος αλλά η παράδοση για την επικοινωνία με άλλης ενεργειακής συχνότητας όντα άς πούμε αγγελικά δεν πιστευω ότι είναι τόσο εύκολη.

Κατά την παράδοση τα αγγελικά όντα δεν συνδιαλέγονταν με οποιονδήποτε «μολυσμένο» άνθρωπο για αυτό και οι συχνοί καθαρμοί που περνούσαν οι μυημένοι απο τα διάφορα ιερατεία όλων των εποχών στα οποία δίδονταν η γνώση επικοινωνίας με τον αόρατο κόσμο.

Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι άνθρωποι με καθαρή καρδιά και αγνό νού να έβλεπαν τέτοια όντα στη ζωή τους και μάλιστα συχνά αλλα δεν νομίζω ότι δύναται ο οποιοσδήποτε καθημερινός άνθρωπος με το καλημέρα να το κάνει αυτό.

Φαντάσου μόνο ότι η επαφή με τον Φύλακα Αγγελο ή Ανώτερο εαυτό κατ άλλους έπαιρνε πολύ χρόνο και πολύ δουλειά μέσα σε κάποιο τάγμα το οποίο είχε βαθμούς όχι για ομορφιά αλλά δοκιμασίες που εάν δεν πέρναγε ο μυούμενος δεν προχώραγε παρακάτω και κάθε βαθμίδα (τουλάχιστον στο αποκρυφιστικό μονοπάτι) είχε και εργασίες που έπρεπε να έρθουν εις πέρας, αναπτύσσονταν και κάποιες δυνάμεις κτλ Ο δε μυστικιστικός δρόμος της απευθείας ένωσης με το Θείο γινόταν απο ανθρώπους που ριγούσαν με τις προσευχές τους, άγιους ασκητές κτλ Χρειάζεται και κάποιος κάματος και όχι μία 5λεπτη οραματιστική διαδικασία.

Η Κα Ζαβού γραφει για τη δημιουργία μίας σκεπτομορφής στην οποία περιμένουμε να κατοικήσει ο Αγγελος. Για φαντάσου να ενσαρκωθεί εκεί μέσα κάποιο εσωτερικό μας σύμπλεγμα ή ακόμα χειρότερα να αντιληφθεί κάποιος τη σκεπτομορφή και να κατοικήσει μέσα της κάνοντας πλάκα στην καλύτερη περίπτωση.

Ο τρόπος της Κας Ζαβού θα δουλέψει υπο συνθήκες σε άνθρωπο κατασταλαγμένο,θεοσεβούμενο με την πλατιά έννοια του όρου και σε συνάφεια με τους κοσμικούς νόμους έτσι ώστε να απαντήσει ο φύλακας άγγελος του μέσα απο αυτήν την σκεπτομορφή.
Πιστεύω βέβαια ότι σαν αυθυποβλητική μέθοδος είναι καλή και μπορεί να έχει αποτελέσματα εάν κάποιος ψάχνει τον Ανώτερο του εαυτό απεγνωσμένα. Και στα ταγματα γινόταν ανάλογη εργασία μόνο που ο Αγγελος είχε συγκεριμένα ενδύματα, συμβολισμό, διαδήματα, σκήπτρα ή ξίφη κτλ και αποδιδόταν σε συγκεκριμένη κατηγορία σύμφωνα με την κοσμική δύναμη που του αποδιδόταν απο πολύ παλαιά συχνά προχριστιανικά γραπτά και έπαιρνε αρκετό χρόνο απο την πλευρά του μυημένου να εμψυχώσει την σκεπτομορφή με την συγκεκριμένη κοσμική δύναμη.

Βασικά ο μυούμενος είχε και ένα πακέτο τεχνικών για να τσεκάρει κατά πόσο ήταν υγιής η σκεπτομορφή του και «Αγγελική». Τέτοιες μέθοδοι υπάρχουν αρκετές όπως η προβολή θείων συμβόλων πάνω στο Ον όπως πεντάγραμμα, άστρα του Δαβίδ κτλ γαι να δουν εάν θα διογκωθεί (καλό όν) ή θα συρρικνωθεί, η προβολή εβραικών π.χ γραμμάτων καί αλλες πολυπλοκότερες. Η καλύτερη όμως είναι η διαίσθηση που παίρνουμε απο το όλο γεγονός ή τα μάτια του όντος. Εάν ο άνθρωπος έχει μία καλή σύνδεση με τον Ανώτερο εαυτό του τότε θα ξέρει και τι είναι αυτό που ειναι απέναντι του, για να το πώ σύντομα θα του το σφυρίξει η ίδια του η ψυχή.

quote:
Δέν μπορεί να υπάρξει κάποιος συνδιασμός? :) Όταν υπάρχει ένα άτομο που το θαυμάζεις χρόνια,συνεχώς κάνει καινούργια καταπληκτικά πράγματα,σε μαγέυει,σε ενθουσιάζει στιγμιαία και χίλια άλλα..και βλέπωντας ότι υπάρχει μόνο ένα τέτοιο άτομο σ'ολόκληρο τον πλανήτη,πώς είναι δυνατόν να το κόψεις??

Πρίν καιρό φίλε μου βρέθηκα σε μία πολύ παλιά εκκλησία στην Ηπειρο. Αφού προσευχήθηκα και διαλογίστηκα λίγο εκεί καθώς ήταν άδεια, σηκώθηκα και πήγα στο ψαλτήριο. Ανοιξα κάποιο βιβλίο ξέροντας ότι θα πάρω κάποιο μήνυμα και το ίδιο έκανε και η κοπέλα μου ταυτόχρονα. Και τις τρείς φορές που ανοιξαμε το βιβλίο έγραφε η πρώτη πρόταση Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ. Γράφτηκε μέσα μου με ανεξίτηλα γράμματα, το γνώριζα και το τηρούσα αλλά τότε το κατανόησα.

Ο θάνατος όπως καταλαβαίνεις είναι πνευματικός. Και βέβαια μπορούμε να θαυμάζουμε έναν καλλιτεχνη, ένα ηθοποιό, έναν άνθρωπο γενικότερα για το έργο του αλλά το μη λατρεύσεις είδωλα είχε πολύ βαθιά σημασία και δεν αναφέρεται σε εδώλια σκαλισμένα. Μία Mercedes , το παραλιακό κλάμπ , το κότερο εάν χρησιμοποιηθούν με την εξής λογική α) ένα καλό μέσο μεταφοράς ή αγορά π.χ για ταξί, β)μία μορφή διασκέδασης, γ)ένα μέσο ναυσιπλοίας δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Εάν όμως είναι 1)Απόλυτο όπλο επίδειξης πλούτου και μ..νοπαγίδα, 2)«ναός» για το κάθε Σαββατοκύριακο 3) ότι και το 1 τότε ναι υπάρχει ειδωλοποίηση και πνευματικός θάνατος . Ο πνευματικός θάνατος σε κάνει νεκρό στην προσπάθεια των αγγελικών όντων ή του ίδιου του Ανώτερου σου εαυτού να αναλάβει τα ηνία της ζωής σου. Αυτός που θα κάνει κοσμικές θυσίες εθελούσια θα προοδεύσει 100% ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και αυτό δεν σημαίνει ότι θα απαρνηθεί τη διασκέδαση,απλά θα αλλάξει σταθμό στο ράδιο του και το σκεπτικό που είχε ώς τώρα θα αλλάξει και δεν θα τον ικανοποιεί τίποτε άλλο. Θα χει πιεί απο «Τα νερά της ζωής» και οτιδήποτε άλλο θα φαίνεται λιγότερο σημαντικό.

YngwieΜέλος
26/08/2006, 04:35:36
quote:
Φίλε Yngwie, διαβάζοντας την τελευταία σου τοποθέτηση μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα οπότε θα ήθελα μερικές απαντήσεις μπας και "ξεμπερδευτώ".
quote:
Οταν λοιπόν το Στοιχειακό (το οποίο είναι κατώτερης εξέλιξης και ψυχής απο τη δική μας παρά τις δυνάμεις του που είναι μεγάλες) άφηνε τον μαθητή με κομμένη την ανασα και μετά απο ερωτικές συνευρέσεις μαζί του τον πίεζε για παντρειά (καθώς με αυτήν θα αποκτούσε αθάνατη ψυχή) ο μαθητής ενέδιδε καθώς οι μεγάλες ποσοτητες στοιχείου του νερού του είχαν ανακατέψει τόσο πολύ τον συναισθηματισμό (Νερό) που ήταν χειροτερα απο ερωτευμένο μαθητούδι.

Το άλλο μου ερώτημα έχει να κάνει με το στοιχειακό το οποίο αναφέρεις οτι δημιούργησες μόνος σου συνειδητά και το οποίο μετά από 3 μήνες κατέστρεψες.
Δεδομένου οτι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι δημιουργούν στοιχειακά (τουλάχιστον ασυνείδητα) πως γίνεται η εξαφάνιση ενός στοιχειακού μας?

Θα σου απαντήσω καλέ μου φίλε Dying Incubus όσο καλύτερα μπορώ.
Οσον αφορά τα στοιχειακά του Νερού , ο μυούμενος σε οποιαδήποτε σχολή ή τάγμα εσωτερικού χαρακτήρα Δυτικού και όχι μόνο τύπου έπρεπε να περάσει απο τα Στοιχειακά βασίλεια και τις αντίστοιχες μυήσεις που τις συμβόλιζαν.

Στο βασίλειο του Νερού , οι δάσκαλοι ή κατώτεροι μυητές προειδοποιούσαν τον υποψήφιο ότι πάει εκεί για αναγνωριστική βόλτα και για εκπαίδευση και όχι για χόρταση. Τα στοιχειακά του Νερου μοιάζουν πολύ με τον άνθρωπο και είναι απίστευτης υπνωτιστικής ομορφιάς.

Εάν κάποιος μάλιστα είναι σε αστρική προβολή μπορεί να κάνει και έρωτα με αυτά ο οποίος μάλιστα λέγεται ότι παραμένει αξέχαστος. Η συνεχής βόλτα στα βασίλεια του Νερού μπερδεύει την ανακατανομή των στοιχείων ενός ανθρώπου δηλαδή την αναλογία νερού,φωτιάς, αέρα, Γής κτλ

Η συνεχής παραμονή εκεί ανακατεύει το συνασθηματισμό του ατόμου ειδικά εάν δεν έχει περάσει σωστά απο τη Σεληνιακή μύηση (για τους καββαλιστές η σεφίρα του Γεσούντ), ειδικά εάν κάποιος μπεί στην πρίζα και γυροφέρνει εκεί μέσα συνέχεια η κατάσταση είναι επικινδυνη μετά απο λίγο καιρό. Με αυτά έρχονται σε επαφή (συνειδητά ή ασυνείδητα) αυτοί που τρελλαίνονται να κοιτάνε ώρες ατέλειωτες απο την παραλία τη θάλασσα.

Ξέρω άτομο δικό μου το οποίο κόντεψε να πνιγει και το σώσανε. Είχε μπεί στα βασίλεια του Νερού χωρίς να το ξέρει(πιθανά απο παλαιότερη ενσάρκωση είχε ανοιξει τις πύλες για εκεί), κατασκεύασε και 4 πλάσματα-στοιχειακά του νερού με τη φαντασία και αυτά σιγά σιγά ζωντάνεψαν και την πήραν μετά απο καιρό μέσα και ενώ κολυμπούσε τα έβλεπε και βούτηξε για τα καλά,σαν απο γλυκιά ζαλάδα, ευτυχώς μία κολυμβήτρια και φίλη άπλωσε το πόδι της και την έσωσε απο βέβαιο πνιγμό. H Dion Fortune έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για αυτά τα γεγονότα στην Ψυχική της Αυτοάμυνα.

Τώρα πάμε στη σκάντζα ψυχών που λέγαμε. Η παράδοση λοιπόν λέει ότι τα στοιχειακά είναι σαν μικρά παιδιά και κάνουν ότι τους πεί ο Μάγος αλλά εάν κάνουν κάτι κακό αυτό χρεώνεται στο Μάγο και όχι σε αυτά καθώς αυτα είναι άβουλα και παρά τις τρομερές τους δυνάμεις, ο άνθρωπος είναι σε καλύτερη εξελικτική φάση απο αυτά, καθώς είναι πλασμένος απο όλα τα στοιχεία σύν το πνεύμα.

Οατν λοιπόν ο εκκολαπτόμενος και άπειρος μάγος έπεφτε στην παγίδα του μαγνητικού ερωτισμού των θηλυκών στοιχειακών, τότε αυτά τον πίεζαν να μείνουν γαι πάντα μαζί του. Εάν ο Μάγος έμενε όλη μέρα στ άλλα πεδία σύντομα τρελαινόταν.

Εάν όμως του την βάραγε και του λεγε το στοιχειακό πές εσύ το ναί και κάνε αυτό και αυτό και εγώ θα σου ρθω ολοζώντανο τότε εάν ο μάγος έλεγε το Ναί , και χωρίς περιορισμούς (και όταν λέω περιορισμούς ο έμπειρος μάγος βάζει όρους, πώς βλέπουμε στα παλιά Γριμόρια επίκλησης πνευμάτων : Θα εμφανιστείς μπροστά μου με ανθρώπινη μορφή , χωρίς καμία αηδή μυρωδιά, χωρίς να πειράξεις άνθρωπο,φυτό ή ζώο ή κάποιο άλλο πλάσμα κτλ)

Και χωρίς περιορισμούς λοιπόν το στοιχειακό ακολουθούσε τον εξής δρόμο, ή έβρισκε κάποια θνήσκουσα απο ασθένεια όμορφη κοπέλα ή προκαλούσε ασθένεια σε κάποια αλλά προτιμούσε το πρώτο για να μην αλλοιώσει το κάρμα της κοπέλας εκτός εάν ο μάγος είχε πεί στο στοιχειακό : Κάνε ότι θές αρκεί να βρεθούμε μαζί και στη συνέχεια το στοιχειακό έκανε σκάντζα τις ψυχές. Δεν μιλάμε για κατάληψη αλλά για εκτόπιση.

Τώρα όσον αφορά το τελευταίο σου ερώτημα ένας απλός άνθρωπος κατασκευάζει συνήθως σκεπτομορφές και όχι τεχνητά στοιχειακά έτσι εύκολα, οι πιό αδύναμες διαλύονται συνήθως αργά αργά, άλλες που είχαν έντονη συγκινησιακή φόρτιση αντέχουν περισσότερο και πολώνονται με αντίστοιχες άλλες με αυτήν της φύσης τους και εάν η συγκινησιακή φόρτιση είναι πολύ έντονη (δανείζομαι ένα παράδειγμα απο τη Fortune) τότε μία μάνα πεθαίνοντας εάν πεί Θεε μου στείλε ένα άγγελο να φυλά το παιδί μου τότε μπορεί κάποιος να παράγει ακούσια ένα τεχνητό στοιχειακό με αυτή τη μορφή.

Ο αμύητος δεν μπορεί να διαλύσει το στοιχειακό του, η την πολύ πυκνή σκεπτομορφή του, στην καλύτερη αποκόπτεται απο αυτόν και αποκτά με τον καιρό μία ημισυνειδητότητα και στη χειρότερη γίνεται λάρβα (βλέπε προηγούμενα πόστ) και τον τρώει σιγά σιγά τον "δημιουργό" της.

Οσον αφορά τον Μάγο και δημιουργό τεχνητών στοιχειακών ούκ ολίγοι την έχουν πατήσει και παρά το ότι η Τέχνη αυτή ανάγεται στην εποχή της Ατλαντίδας και των μάυρων ιερατείων της. O Franz Bardon περιγράφει μεθόδους με τις οποίες μπορούμε νε εμψυχώσουμε έναν ζωγραφικό πίνακα και να βγαίνουν οι πρωταγωνιστές του έξω (όσο τρελό και άν ακούγεται είναι αληθινό) ή με πήλινο κούφιο εδώλιο-αγαλματάκι το οποιο κρύβει το στοιχειακό εντός του.
Λόγω του ότι ο άνθρωπος είναι ένας μικρός Θεός μπορεί με την κατάλληλη εκπαίδευση να γίνει και δημιουργός και εκεί βασίζεται το όλο σκηνικό. Ο τρόπος καταστροφής του στοιχειακού κατά Bardon είναι πολύπλοκος και απαιτεί τόσο την καταστροφή του εδωλίου, τη χρήση νερού να διασκορπιστούν οι ενέργειες του στοιχειακού κτλ

Εγώ προτίμησα την μέθοδο της τελετουργικής απορρόφησης όπου ρουφας το στοιχειακό μέσα σου αλλά είναι δύσκολη και επικίνδυνη καθως δεν ρουφάς μόνο την αρχική ουσία κατασκευής αλλά και ότι έχει δεί το στοιχειακό, ότι βλαστήμι έφαγε απο κάποιον που το αντιλήφθηκε κτλ αλλά δεν θα αναφερθώ περισσότερο επ αυτού.

Εν τέλει είτε μυημένος είτε αμύητος , ο καθείς απο μάς πρέπει να σκέφτεται και να λογίζει ότι σκέφτεται ,πρίν το σκέφτεται καθώς οι ίδιες μας οι σκεπτομορφές μπορούν να ποικίλλουν απο νέκταρ έως και δηλητήριο είτε γαι εμάς είτε για τους άλλους.

Edited by - Yngwie on 26/08/2006 04:40:36

FafmirΝέο Μέλος
26/08/2006, 13:36:31
Φίλε Yngwie με μπέρδεψες και μένα τωρα!!!!
Όταν λες στοιχειακό,εννοείς κάποια οντότητα,που απ'ότι κατάλαβα πρέπει να κατοικεί στο αστρικό πεδίο,η οποία συνδέεται άμεσα με τα 4 στοιχεία?

Από την απάντηση στου στον φίλο Dying Incubus,κατάλαβα ότι είναι αρκετά δυνατά πλάσματα.Είναι σκεπτομορφές?Ή μήπως με την δημιουργία μιας σκεπτομορφής μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο πλάσμα?

Τέλος,ήθελα να ρωτήσω την φίλη Yami αν η δημιουργία μιας σκεπτομορφής μπορεί να γίνει ασυνείδητα χωρις να το καταλάβουμε και αν όντως γίνει κάτι τέτοιο τότε πως μπορούμε να την ξεχωρίσουμε?πχ αν αυτή η σκεπτομορφή έχει πάρει την μορφή ενός γνωστού μας πρόσωπου?
Πέτρος

YngwieΜέλος
26/08/2006, 16:20:12
Φίλε fafmir θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα στο ερώτημα σου.

Τα στοιχειακά πλάσματα (elementals) είναι αυτά που αναγνωρίζουν όλες οι απόκρυφες αλλά και οι λαικές παραδόσεις δηλαδή καλικάντζαροι, νεραιδες, νάνοι,γοργόνες κτλ. Οι ονομασίες και οι μορφές τους είναι πολλές και διαφερουν ανάλογα με τη φιλολογία και την κουλτούρα του κάθε λαού. Σύμφωνα με τις διάφορες παραδόσεις είναι τα πνεύματα της φύσης, αυτά που επικαλούνται οι σαμάνοι ιερείς, οι Κέλτες Δρυίδες, οι αρχαίοι λαοί Αιγύπτιοι,Βαβυλώνιοι κτλ καθώς και τα σημερινά τάγματα που δίνουν κυρίως βάση στις αρχαίες Καββαλιστικές και όχι απαραίτητα Ιουδαικής ρίζας πρακτικές.

Τα πλάσματα λοιπόν αυτά συνήθως διαιρούνται σε 4 μεγάλες κατηγορίες

1)Γνώμες(Gnomes) ή Καταχθόνια - Στοιχειακά της Γής (καλικάντζαροι κτλ)
2)Στοιχειακά του νερού (Undines) -(γοργόνες, νύμφες των λιμνών και των ποταμών κτλ)
3)Σαλαμάνδρες (salamanders) -Στοιχειακά της φωτιάς
4) Συλφίδες (Sylphs)-Στοιχειακά του αέρα (νύμφες αέρα κτλ)

Αυτά τα όντα είναι υπεύθυνα σύμφωνα με την παράδοση όπως και πολλά άλλα (κένταυροι, νεράιδες πηγών, πνεύματα δέντρων κτλ) για την σωστή λειτουργία της Φύσης για αυτο και λατρεύονταν ή επικαλούνταν απο τους αρχαίους ιερείς και μάγους. Απαντώνται σε όλα τα φυσικά πράγματα όπως βασίλεια των βράχων, των βουνών,των ορυκτών , των κρατήρων,των ηφαιστείων , των λιμνών ,των ωκεανών κ.ο.κ

Επειδή δεν είναι ορατα πάντοτε με γυμνό μάτι καθότι ζούν στην αμέσως επόμενη διάσταση και δή στα χαμηλά πεδία του Αστρικού πεδίου , ο αναζητητής θα έρεθι σε επαφή μαζί τους σε εκείνο το πεδίο είτε διαλογιστικά είτε με αστρική προβολή και συχνά θα τα επικαλεστεί με καταλληλες τελετουργίες. Αυτά λοιπόν τα όντα είναι σαν μικρά παιδια και άν δεν τους κάνεις το χατίρι ή δεν είσαι συνέχεια με το μπράβο απεναντι τους σε τσακίζουν και σου κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Το στοιχείο τους όμως είναι ένα π.χ Γή , ή Νερό κάτι που τα κάνει άβουλα ή ανήθικα στα μάτια μας καμιά φορά αλλά είναι τόσο δυνατό το πεδίο τους και αυτό που εκπέμπουν που δεν γυρνάς πάντοτε αλώβητος απο τα πεδία τους π.χ ένας που θα κάτσει καιρό στο βασίλειο του Νερού αποκτά συναισθηματικά μπερδέματα και δεν σκέφτεται λογικά παρά συναισθηματικά συνεχώς καθότι το στοιχέιο του Νερού συμβολίζει το συναισθημα κτλ

Βέβαια μπροστά σε΄έναν μυημένο, σε έναν άγιο ή φτασμένο Μάγο που ξεχειλίζει απο Σοφία και Αγάπη για τη δημιουργία αυτά τα όντα κάθονται "σούζα" και παλεύουν ποιό θα πρωτοκολυμπήσει στην άυρα του και ποιό θα τον πρωτουπηρετήσει καθώς και αυτά επιθυμούν την εξέλιξη τους όντας κατωτερα απο εμάς σε βαθμίδα , οι οποιοι άνθρωποι διαθέτουν και τα 4 στοιχεία σύν το πνεύμα.

Τα στοιχειακά είναι πολύ δυνατά και μπορούν να προκαλέσουν έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλα παρ' όλα αυτά ένας εξελιγμένος τύπος ανθρώπου έχει τις ίδιες αλλά και παραπάνω δυνάμεις και ουκ ολίγοι τα αρχαία χρόνια είχαν δυνατότητα να χωρίσουν και τα νερά στα δύο (εκτός του Μωυσή) ή να προκαλέσουν βροχές και αστραπές.

Ο Μάγος που τα χρησιμοποιουσε για ιδιοτελή συμφέροντα είχε βαρύ τίμημα να πληρώσει στο κάρμα του καθώς θεωρούνται άβουλα πλάσματα σαν μικρά παιδιά που θέλουν να παίξουν δίχως να γνωρίζουν το πώς η παρέα τους η οι δυνάμεις τους μπορούν να επηρεάσουν τον καινούργιο τους φίλο, έναν άνθρωπο ο οποίος εισήρθε στο βασίλειο τους.

Τα αρχαία χρόνια εντός των ιερατείων οι μυουμενοι έπρεπε να πάρουν τις αντίστοιχες μυήσεις με δοκιμασίες π.χ να περάσουν μέσα απο μεγέλες φωτιές ή να κολυμπήσουν κοντρα σε ένα ορμητικό ρεύμα νερού για να τους σεβαστούν αυτά τα όντα. Η επιρροή τους επίσης θεωρείται για κάποιους εκείνη η πρωταρχική αρχέγονη δύναμη που σε κάνει να νιώθεις έτσι με δέος για τη μανα Φύση, ή να σκαλίσεις ένα γλυπτό απο ξύλο, ή να πλεύσεις πρός το πουθενά παρασυρμένος απο τα βάθη της θάλασσας. Ελπίζω να σε κάλυψα λίγο.

FafmirΝέο Μέλος
26/08/2006, 17:17:45
Φίλε Yngwie,
μπορώ να πω ότι με κάλυψες με αυτά που είπες.Άμα γνωρίζεις κάποιο βιβλίο να μου προτείνεις ή site στο internet θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα διότι υπάρχουν ακόμα πολλές απορίες για αυτα.Σ'ευχαριστώ
27/08/2006, 16:58:15
Αγαπητέ Yngwie, διαβάζοντας το μήνυμα σου στο οποίο απαντάς στα ερωτήματα μου μου γεννιούνται κάποιες καινούριες απορίες!

quote:
Και χωρίς περιορισμούς λοιπόν το στοιχειακό ακολουθούσε τον εξής δρόμο, ή έβρισκε κάποια θνήσκουσα απο ασθένεια όμορφη κοπέλα ή προκαλούσε ασθένεια σε κάποια αλλά προτιμούσε το πρώτο για να μην αλλοιώσει το κάρμα της κοπέλας εκτός εάν ο μάγος είχε πεί στο στοιχειακό : Κάνε ότι θές αρκεί να βρεθούμε μαζί και στη συνέχεια το στοιχειακό έκανε σκάντζα τις ψυχές. Δεν μιλάμε για κατάληψη αλλά για εκτόπιση.

Μετά την εκτόπιση λοιπόν από το στοιχειακό, η ψυχή αυτής της άμοιρης κοπέλας τι γινόταν?

Σε μια συζήτηση με κάποιον φίλο μου πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στα στοιχειακά (αν θες σκεπτομορφές) που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι και τα οποία είναι αρνητικής φύσης.
Ένας τρόπος για να τα εξαλείψεις αυτά, ακόμα κι αμύητος, δεν θα μπορούσε να είναι η δημιουργία από εμάς μια θετικής σκεπτομορφής?

In anticipation of my resurrection...

06/07/2008, 23:52:50
Αυτό φαίνεται ότι αναφέρει μία πινακίδα που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ειδικών μελετητών και καθώς φαίνεται προέρχεται από την Νεκρά Θάλασσα και προηγείται χρονολογικά της γέννησης του Ιησού.
Η "αποκάλυψη του Γαβριήλ" όπως την ονόμασαν, αποτελείται από 87 σειρές γραμμένες με μελάνι πάνω σε μία πέτρινη πινακίδα.
Η πινακίδα αναφέρεται σε έναν σωτήρα που υποφέρει και σφαγιάζεται από τους Ρωμαίους για να φέρει με την ανάστασή του μετά από 3 μέρες την δικαιοσύνη για το Ισραήλ, σύμφωνα με το όραμα του αρχάγγελου Γαβριήλ.
Αυτή η οπτική ενός μεσσία-μάρτυρα δεν υπάρχει μέσα στην ΠΔ (Δανιήλ, Ζαχαρία κλπ) γι αυτό και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των μελετητών.

Δυστυχώς τα επίμαχα σημεία είναι λίγο δισανάγνωστα επειδή η πινακίδα έσπασε στα δύο (εντελώς τυχαία ε;). Παρόλα αυτά οι ειδικοί που την εξέτασαν επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητά της και την χρονολογία της που την τοποθετούν στο τέλος του 1ου πΧ. αιώνα.

Η πινακίδα που βρέθηκε κοντά στην Νεκρά Θάλασσα πριν μία δεκαετία βρίσκεται στην ιδιωτική συλλογή ενός συλλέκτη από την Ελβετία, ο οποίος δεν αναγνώρισε την αξία της παρά μόνο πριν από λίγα χρόνια όταν την εξέτασε ένας Ισραηλίτης ειδικός.

http://www.iht.com/articles/2008/07/06/mideast/tablet.php

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

07/07/2008, 08:57:26
Καλή μου Ostria, πραγματικά ενδιαφέρουσα η πληροφορία που μας παρέθεσες.

Εφόσον αποδείχθηκε - όπως αναφέρεται - η αυθεντικότητα της επιγραφής μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι οι Εβραίοι όπως και κάθε άλλος λαός είχε τους ευσεβείς του πόθους και τις παραδόσεις του, τις οποίες και προσπάθησε να πραγματοποιήσει.
Εάν συμβαίνει όντως αυτό, γιατί να μην σκεφτώ ότι αυτό που περιγράφει η επιστολή δημιουργήθηκε από τον συγκεκριμένο λαό και πέρασε σήμερα σ' εμάς ως θρησκεία;

In anticipation of my resurrection...

08/07/2008, 01:17:36
Αγαπητέ μου το ερώτημα αυτό συζητείται αυτή την στιγμή ανάμεσα στους μελετητές του Ιουδαισμού-Χριστιανισμού και στα διάφορα φόρα.
Αν υπήρχε ένα σενάριο για το πώς θα ήταν ο σωτήρας, τι θα έκανε στην ζωή του και τι αποτέλεσμα θα είχε με τον θάνατό του, το μόνο που δεν κατάφεραν να αναπαραστήσουν είναι το αποτέλεσμα, τουλάχιστον με την στενή έννοια. (δηλ ένα αποτέλεσμα που θα ευνοούσε το Ισραήλ).

Νομίζω πάντως ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποιά κομμάτια απο την ζωή και την δράση του Ιησού υπαγορεύτηκαν από τις διάφορες προφητείες. Νομίζω ότι κάποτε είχαμε κάνει μια τέτοια προσπάθεια να τα μαζέψουμε όλα μαζί αλλά όχι ως ξεχωριστό θέμα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

08/07/2008, 02:00:10
Ostria:
«Αν υπήρχε ένα σενάριο για το πώς θα ήταν ο σωτήρας, τι θα έκανε στην ζωή του και τι αποτέλεσμα θα είχε με τον θάνατό του, το μόνο που δεν κατάφεραν να αναπαραστήσουν είναι το αποτέλεσμα, τουλάχιστον με την στενή έννοια.»

Ο Σωτήρας-Μεσσίας, ουδέποτε είχε κοινή «μορφή» και εννοιολογικό περιεχόμενο για τους Ιουδαίους στο σύνολο τους. Υπήρχανε καιρό πριν την εμφάνιση του ρεύματος που χαρακτηρίζουμε ως Χριστιανισμό, πληθώρα διαφόρων τάσεων/αιρέσεων.

Ένα απο αυτά ήταν και οι Γνωστικοί.

Οι Γνωστικοί είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε ΠΡΙΝ την εμφάνιση του Χριστιανισμού.

Πρόκειται για προχριστιανικό κίνημα, που συμπεριέλαβε και τον Χριστό όταν εμφανίσθηκε ο μύθος. Οι Γνωστικοί εμφανίσθηκαν λίγο πριν την αρχή της χρονολογίας μας (καμιά κατοσταριά χρόνια), σε μια εποχή έντονου θρησκευτικού Συγκρητισμού στην γνωστή μας περιοχή.

Ταύτιζαν τον Θεό Διόνυσο, με τον Άδωνι και τον Όσιρι και θεωρούσαν την διαδικασία που περιγράφουν οι μύθοι αυτών των θεών, ως εσωτερική διαδικασία γνώσης (εξ' ου και το όνομα Γνωστικοί). Με την εμφάνιση του Χριστιανισμού, οι Γνωστικοί θεώρησαν τον Χριστό ως την μεσανατολική έκδοση του ίδιου μύθου και ταύτισαν αυτόν με τους τρεις παραπάνω θεούς. Δηλ. οι Γνωστικοί δέχονταν τον Χριστό μόνο ως Θεό, όχι ως Άνθρωπο.

Στα αρχικά χρόνια του Χριστιανισμού, ο Γνωστικισμός γνώρισε διάδοση, καθώς το Συγκρητικό σκεπτικό του συμβάδιζε με το σκεπτικό κάθε μιας των προχριστιανικών θρησκειών.

Για παράδειγμα, η Ανάσταση ή η Παρθενογέννεση στις προχριστιανικές θρησκείες (πχ. Διόνυσος, Άδωνις, Όσιρις) εννοείτο ως εσωτερική διαδικασία. Οι άνθρωποι είχαν μάθει αυτό, είχαν μεγαλώσει μ' αυτό, το να τους πει κάποιος ότι ο Χριστός, ένας άλλος θεός, παρθενογεννήθηκε ή αναστήθηκε, δεν έτρεχε και τίποτα σπουδαίο.

Όταν όμως ο Χριστιανισμός το γύρισε κι άρχισε να μιλά για κυριολεκτική ανάσταση ή παρθενογέννεση, τότε......άρχισε να πέφτει και το μπινελίκωμα, είτε απο τους εθνικούς είτε απο τους διάφορους Γνωστικούς.

Οι Γνωστικοί βεβαίως, όλα αυτά τα θεωρούσαν εσωτερικά, οπότε στις αρχές της χρονολογίας μας αποτέλεσαν μια ισχυρότατη τάση στους κόλπους του Χριστιανισμού. Μετά όμως επενέβησαν οι "καθολικοί" (όχι αυτοί μετά το Σχίσμα). Οι "καθολικοί" ήταν αυτοί που ήθελαν ο Χριστιανισμός να ισχύει καθολικά. Δηλ. όχι μόνον να είναι ένας "εσωτερικός" μύθος, αλλά να ισχύει και στην αντικειμενική πραγματικότητα.

Όταν έλεγαν Ανάσταση, εννοούσαν και ανάσταση του σώματος ή καλύτερα μόνον ανάσταση του σώματος και όχι μια συγκεκριμένη εσωτερική διαδικασία, και πάει λέγοντας με τα γνωστά και σε εμάς που αποδέχεται ως «αλήθειες» και η Ορθοδοξία π.χ.

Συμπέρασμα: Οι Γνωστικοί έβλεπαν τον Χριστό-Σωτήρα μόνον σαν Θεό, όχι σαν άνθρωπο. Οι "καθολικοί" έκαναν τον Χριστό και άνθρωπο.

Έτσι, και μιας και η χρονολογία ταιριάζει, κάλλιστα μπορεί να πρόκειται για κάτι σχετικό με την συγκεκριμένη επιγραφή-πέτρα.....

08/07/2008, 08:49:03
quote:
Schwabe:
Για παράδειγμα, η Ανάσταση ή η Παρθενογέννεση στις προχριστιανικές θρησκείες (πχ. Διόνυσος, Άδωνις, Όσιρις) εννοείτο ως εσωτερική διαδικασία. Οι άνθρωποι είχαν μάθει αυτό, είχαν μεγαλώσει μ' αυτό, το να τους πει κάποιος ότι ο Χριστός, ένας άλλος θεός, παρθενογεννήθηκε ή αναστήθηκε, δεν έτρεχε και τίποτα σπουδαίο.

Όταν όμως ο Χριστιανισμός το γύρισε κι άρχισε να μιλά για κυριολεκτική ανάσταση ή παρθενογέννεση, τότε......άρχισε να πέφτει και το μπινελίκωμα, είτε απο τους εθνικούς είτε απο τους διάφορους Γνωστικούς.

Kαι ζήσαν αυτοί καλά και ο Schwabe, πήρε το φτύαρι του....
Ποια εσωτερική διαδικασία και πράσινα άλογα? Τους μύθους πιστεύανε οι άνθρωποι....Για παράδειγμα η λατρεία του Άδωνη διαδόθηκε στην Ελλάδα μετά από τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Προς τιμή του ωραίου αυτού θνητού, που ήταν το σύμβολο της βλάστησης και της άνοιξης, τελούσαν γιορτές τα "Αδώνια".
Στην τελετή αυτή μαζεύονταν γυναίκες και θρηνούσαν μπροστά σε δυο κλίνες, όπου είχαν τοποθετηθεί ξύλινα ή κερένια αγάλματα, ομοιώματα του Άδωνη και της Αφροδίτης. Σύμφωνα με το μύθο από όλα είχε ο μπαξές....έρωτα ίντριγκες παραπλάνηση θεικές διαμάχες μαγική ζώνη....
Tι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με τη ζωή τη διδασκαλία, το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού!..........ένας Schwabe! γνωρίζει!
Ας μην πιάσω και τον Όσιρι.........ή τον Διόνυσο.........
το μπινελίκομα στράφηκε προς τους ειδωλολάτρες και τους γνωστικούς......για αυτό και μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Γνωστικισμός και Ιουδαϊσμός - Live-Pedia.gr Ένα ωραίο link
για το γνωστικισμό.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

08/07/2008, 10:49:13
europaios2:
«Ποια εσωτερική διαδικασία και πράσινα άλογα? Τους μύθους πιστεύανε οι άνθρωποι..»

Σωστά φίλτατε, σωστά. Μύθους πιστεύανε, μύθος είναι και τα όσα αφηγείται ο χριστιανισμός, απλά πήρε ότι υπήρχε και το έντυσε με λιγάκι διαφορετικό story!

Η νομίζεις ότι επειδή τάχα τα «είδανε» ορισμένοι, ανύπαρκτοι για την ιστορία, «Ευαγγελιστές» και τα αποφάσισε μια Σύνοδο τρεις αιώνες αργότερα, ότι σώνει και καλά είναι και αλήθεια η ιστορία της Καινής Διαθήκης?

europaios2:
«Tι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με τη ζωή τη διδασκαλία, το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού!..........ένας Schwabe! γνωρίζει!»

Έχουνε, καθώς κομματάκι-κομματάκι μαζεύεται το..............σωτηριολογικό πάζλ που ονομάστηκε χριστιανισμός!

Φυσικά όπως παραπάνω έγραψα, η ιδέα του Σωτήρα-Χριστού ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ σε ορισμένες Ιουδαϊκές σέκτες, αλλά αποκλειστικά με την ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ και όχι με την έννοια του.............ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ» ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.

Τόσο απλά....

europaios2:
«το μπινελίκομα στράφηκε προς τους ειδωλολάτρες και τους γνωστικούς......για αυτό και μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.»

Στο χρονοντούλαπο μπήκανε οι Γνωστικοί διότι ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ, κάτι που αποτέλεσε και τον διακαή πόθο των πουλημένων ιερέων που αποφάσισαν την περίφημη ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Γνωστά τα κόλπα αυτά για την ιστορία φίλτατε.

Όσον αφορά δε τους Έλληνες Εθνικούς, για τον αφανισμό της πατρώας θρησκείας τους οφείλουνε «ευγνωμοσύνη» στους εκχριστιανισμένους κατακτητές ρωμαίους, αργότερα ένεκα κοινής πίστης βαφτισμένους και ως «βυζαντινούς»....

Άα, και όσον αφορά τους Γνωστικούς και το πως κατέληξε αυτός ο μύθος περί του Χριστού στα χέρια των «χριστιανών» που σήμερα εμείς γνωρίζουμε και εσφαλμένα ως απογόνους του αρχέγονου χριστιανισμού θεωρούμε, το συγκεκριμένο βιβλίο δίνει με απλό τρόπο την περιγραφή της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΣΜΟΥ.
http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0380033

Άντε, τρέχα τώρα να ψάξεις καμιά απάντηση στον Απολογητή βρε!!

08/07/2008, 12:16:58
Γεια σου Schwabe! ακούραστε και φιλαλήθη!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

08/07/2008, 16:32:45
europaios2:
«Γεια σου Schwabe! ακούραστε και φιλαλήθη!»

Είπαμε, το χριστιανικό παραμύθι ενοχλούσε πολύ παλαιότερα, αλλά τότε είχε ακόμα δόντια το παπαδαριό. Τώρα.........ούτε η μασέλα δεν κόβει πλέον!!

15/07/2008, 08:50:35
Με συγχωρείς ρε σύ φίλε Schwabe, αλλά εσύ παριστάνεις
τον κατπινό αντιστασιακό; Δηλαδη το ...παπαδαριό που λές
δεν ντρέπεσαι να τα βάζεςι τώρα μαζί του που δεν έχει δόντια;
Τόσο άνδρας είσαι; Προς Θεού μην προσβληθείς, το λέω με την έννοια
του ότι αυτοί είναι οι αγώνες που σε ενδιαφέρουν ; με κάποιους
...τσιφούτηδες; Δεν πάς να βρεις κανέναν στο ....μπόι σου
πού' λεγε κι η σχωρεμένη η μάνα μου, γιατί κάποτε, παλιά
εννοώ, θεωρούνταν άτιμο κι άνανδρο να τα βάζεις με αδύνατο,
τώρα φαίνεται δείχνουν ανδρεία οι δολοφόνοι παιδιών, οι
επιτιθέμενοισε συνταξιούχους, κλπ.
O tempora o mores...
17/07/2008, 01:12:48
quote:
trexagireve
Δεν πάς να βρεις κανέναν στο ....μπόι σου
πού' λεγε κι η σχωρεμένη η μάνα μου, γιατί κάποτε, παλιά
εννοώ, θεωρούνταν άτιμο κι άνανδρο να τα βάζεις με αδύνατο,
τώρα φαίνεται δείχνουν ανδρεία οι δολοφόνοι παιδιών, οι
επιτιθέμενοισε συνταξιούχους, κλπ.

Καλά σου λέει ο trexagireve ρε Schwabe , που βρήκες μικρό και άμαθο τον europaios2 και τον έχεις ταράξει στις σφαλιάρες ! Άντε να βρής κανένα στο μπόϊ σου , σαν τον Απολογητή !