- Βιβλικές αμφισβητήσεις No 2 - συνέχεια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αφού κατάλαβες την πλάκα γιατί μιλάς για σοβαρό ατόπημα; Εννοείται πως δεν μίλησα σοβαρά, οπότε δεν θα εκλάβει κανείς πως κατηγόρησα την Δ.Ο για πολιτική λογοκρισία.
Όπως και να 'χει συγγνώμη αν θίχτηκε κάποιος σας. Αλλά θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη και κάποια καλόπαιδα που έχουν γράψει υβριστικά σχόλια - Dsm, Νικόμαχος, Αμεινίας(τουλάχιστον).
quote:
Ερώτηση:
Ο Bart D. Ehrman ως αυθεντία στη μελέτη της Κ.Δ όπως μας τον παρουσίασες, θεωρεί την Κ.Δ ως παραβολή μέσα σε παραβολή όπως εσύ με αστρολογικά και εσωτεριστικά σύμβολα???
Mπα...αυτά είναι για τους πιο ψαγμένους![]()
Τα ερωτήματά σου πάντως επιμένουν να είναι φαιδρά...Δεν είπαμε κομμένες οι εξυπνάδες? Δηλαδή κουράστηκα να σε βάζω στη θέση σου...
Τόνισα ότι δεν τάσσομαι καθολικά ούτε με τον έναν ή τον άλλον.
Είναι βέβαια προφανές ότι ο Ehrman είναι πολύ πιο κοντά στην αλήθεια του ζητήματος σε σχέση με τον σπουδαγμένο -πλην πορωμένο απολογητή- Craig. Οι δε γνωστές ανεδαφικές απόψεις του Craig πήραν τις απαντήσεις που τους άξιζαν, όχι μόνο από τον Ehrman αλλά και από άλλους επιστήμονες με τους οποίους είχε συζητήσει παλιότερα για άλλα θέματα…τώρα το ποιος αποστόμωσε τον άλλο και ποιος έδωσε τα καλύτερα επιχειρήματα αυτό είναι κάτι που φαίνεται αλλά και που σχολιάστηκε στο διαδίκτυο!
Μην ξεχνιόμαστε λοιπόν,
quote:ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ, ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ ΕΣΥ Ή Ο Sesostris και τότε μιλήστε περί λογικής.
Μέχρι τότε σας έχουν μείνει μόνο κάτι μπετατζήδες....
Εξακολουθείς να κάνεις την πάπια για αυτά που έλεγες…θα μάθεις όμως να μετράς τα λόγια σου εδώ...και αν δεν παραδεχτείς τη γκάφα σου συνέχεια δεν έχει
quote:
Aitherovamon
Alexandros.
Οφείλω να παρατηρήσω οτι παρεμβάσεις έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές στο παρόν θέμα,
αφορούσαν τόσο εσένα οσο και τα υπόλοιπα μέλη που δυναμίτιζαν την συζήτηση (αν δεν το είχες καταλάβει)
Το ότι έγιναν γενικά, με σκοπό να μην θίξουν κάποιον προσωπικά,
το εξέλαβε ο καθένας όπως τον συνέφερε...
το οτι τις αγνοούσατε επιδεικτικά, αυτό δε σημαίνει οτι δεν έγιναν
ούτε οτι δεν θα επαναληφθούν, αν αυτό απαιτήσουν οι καταστάσεις!
Aitherovamon εσύ ήσουν ΚΥΡΙΟΣ στην επέμβασή σου που αφορούσε όλους μας. (Σε άλλο μήνυμα σου που είχες κάνει quote μόνο δική μου ατάκα και σου ζήτησα διευκρίνηση ήσουν και πάλι ΚΥΡΙΟΣ στην απάντησή σου καθώς περιέλαβες και τους υπόλοιπους...ταραξίες).
Η amalia όμως με την (καθυστερημένη) επέμβασή της ΜΟΝΟ σε δικό μου μήνυμα, αν έχεις καταλάβει, εκθέτει τη δική σου αμερόληπτη και όσο το δυνατόν ουδέτερη στάση.
quote:
Αρκετές φορές η κατάχρηση της ελευθερίας του λόγου που προσφέρουν τα φόρουμ του esoterica.gr
υπερβαίνει τα λογικά όρια, ομοίως και η ανοχή που δίδετε.
Όσο η ανοχή είναι αμερόληπτη είναι δικό σας θέμα να ορίσετε τα όρια. Όταν όμως είναι μεροληπτική πάντα προς τη μία πλευρά υπάρχει θέμα...
quote:
Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μη σταθώ στα απαράδεκτα "ΥΓ" σου, που προσωπικά με εξόργισαν!
δεν κατάλαβα? με ποιο δικαίωμα ένα nickname απαιτεί να του επιβεβαίωση η amalia (και η κάθε "amalia")
με ποιον συγγενεύει και ποιον έχει κουμπάρο!
Υπάρχει μια λεπτή διαφορά που φαίνεται να την αγνοείς.
Δεν της είπα κάτι του στυλ "Πες μας με ποιον διάσημο και πρωτοκλασάτο Ελληνιστή/Νεοεθνικό/Νεοπαγανιστή έχεις στενή συγγένεια και με ποιο ενεργό μέλος του esoterica έχεις κουμπαριές"
Τότε θα μπορούσες να γράφεις κάτι σαν το παραπάνω.
Τώρα που έδωσα συγκεκριμένα ονόματα τα πράγματα είναι πιο απλά και πιο ξεκάθαρα.
Είτε λέω αλήθειες (σε όλα ή σε κάποια από αυτά) είτε ψέμματα και συκοφαντίες για ένα πρωτοκλασάτο μέλος της Διαχείρησης.
Αν είναι κάποιος που εκτέθηκε ή κινδυνεύει να εκτεθεί (αν εις γνώση του λέει ψέματα ή συκοφαντίες) είμαι εγώ και όχι η amalia που θα μπορούσε απλά να μου πει.
"ΔΕΝ έχω συγγένεια με το Ρασιά και είσαι κοινός συκοφάντης
ΔΕΝ είμαι κουμπάρα με το γιαπετ και είσαι ένας μεγάλος ψεύτης
ΔΕΝ έχω σπουδάσει Ψυχολογία και επειδή θεωρώ ότι το κάνεις βάσει ατζέντας για να με πλήξεις προσωπικά και να με δυσφημίσεις σε ΔΙΑΓΡΑΦΩ για μια εβδομάδα/ένα μήνα/οριστικά για να βάλεις μυαλό και ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ/ΨΕΥΔΟΜΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ που μου τα έκαναν ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ όλο το ΣΚ"
Και εγώ Aitherovamon κατόπιν τούτου ξέρω τι θα κάνω.
quote:
Είμαστε σοβαροί ?
ο αυτοπροσδιορισμός σου ως "υμέτερος" εχεις την εντύπωση οτι αυτόματα σου δίνει το δικαίωμα να αποκαλύπτεις προσωπικά στοιχεία του οποιουδήποτε (αληθινά ή φανταστικά δεν ειναι του παρόντος)
Τους όρους του "παιχνιδιού" τους ξεκαθάρισα πολύ νωρίς (28/9/2013 λίγες ημέρες μετά την εγγραφή μου) αναφερόμενος στον...γιαπέτ (!) όταν πήγε να με βγάλει υπάλληλο της ΟΟΔΕ ελλείψει άλλων επιχειρημάτων.
Κοίτα εδώ στο τέλος του μηνύματος.
Προς τιμήν του ο γιαπέτ δεν επανήλθε. Ήρθε μετά από λίγο καιρό "απρόσκλητος" ο καρντάσης Συνοδινός 1. που πήγε να ψελλίσει το ίδιο και πήρε μια προειδοποιητική βολή για τους χώρους που δραστηριοποιούνταν (Θεσσαλονίκη και Χρυσή Αυγή) και εξαφανίστηκε και αυτός μετά από λίγο ησύχως.
Η amalia ήρθε ακυρώνοντας εσένα (το οποίο λίγο με νοιάζει) και την κοινή λογική (αυτό είναι που με νοιάζει περισσότερο) και έκανε ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ.
Είναι απόλυτα λογικό, και πιστεύω ότι και εσύ και οι υπόλοιποι το καταλαβαίνετε, ότι βλέποντας τη θέση της στη Διαχείρηση και το nickname της μήπως είναι η Αμαλία που γνωρίζω διότι αυτό θα μπορούσε εν μέρει και υπό προυποθέσεις να δικαιολογήσει τη μεροληψία της εναντίον μου ακόμα και όταν τις έδειξα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι μου είχαν σύρει οι άλλοι.
quote:
Άσε τα τις διαφημιστικής πίτας και επισκεψιμότητας,
εχω την εντύπωση οτι δεν επιβαρύνει κάποια χρηματική συνδρομή τα μελη
ούτε είναι υποχρεωτική η συμμετοχή!
Το ότι δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση των μελών και ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δεν σημαίνει ότι τα ανύπαρκτα διαφημιστικά έσοδα ή τη χαμηλή επισκεψιμότητα πρέπει να τα... "αφήσω"!
Πόσο μάλλον που τα συμπεριέλαβα σ'ένα ενιαίο σκεπτικό!
Εσείς κάλλιστα μπορείτε να τα αγνοήσετε αυτά τα δεδομένα και να πορευτείτε όπως νομίζετε ότι είναι καλύτερο για το esoterica και γι'αυτόν που ΟΝΤΩΣ τελικά βάζει τα ωραία του λεφτάκια και τον συμπονώ τα μέγιστα, ιδίως στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε!
Άλλα δεν μπορείτε να μου λέτε να τα..."αφήσω"!
quote:
Σίγουρα θα υπάρχουν άλλα φόρα με πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
οπου ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει, για να έχει και το αντίστοιχα μεγάλο κοινό που αναζητά!
Μα, από άλλα fora ήρθα και σε άλλα fora συμμετέχω εκ παραλλήλου και σε άλλα fora θα βρίσκομαι σε λίγο καιρό.
Όταν κρίνω ότι δεν έχω να προσφέρω κάτι άλλο εδώ μέσα θα φύγω εκτός αν προλάβετε και με διαγράψετε πρώτοι.
Πάντως όντως το επίπεδο των αρνητών με τους οποίους είχα την τύχη να "συνομιλήσω" είναι πολύ χαμηλό (χιλιοπαιγμένες κασσέτες, copy paste απ'όπου βρούμε και χωρίς να αναφέρουμε πηγές, αναφορά πηγών που δεν έχουμε δει ή διαβάσει ποτέ, αναφορές από βιβλία μιας και μόνο φράσης που νομίζουμε ότι μας βολεύει και όλο το υπόλοιπο στον Καιάδα, άρνηση για αντεπιχειρηματολογία, άρνηση για εμφάνιση αντικειμενικής και επιστημονικής βιβλιογραφίας, επιστημονικές συζητήσεις καφενειακού επίπεδου κτλ κτλ) αλλά και επιπλέον στο μαγαζί φαίνεται να έχουν μείνει μόνο οι θαμώνες που πολύ λογικά το θεωρούν στέκι τους (και με τις ευλογίες της Διεύθυνσης)...
quote:
H πόρτα είναι ανοιχτή... κι ο jak απασχολημένος
Η αλήθεια όμως είναι ότι παρόλο που ισχύουν όλα τα παραπάνω που σας περιέγραψα περνάω απίστευτα καλά και τα μέλη με τα οποία συζητώ μου φτιάχνουν κάθε φορά το κέφι, κάτι σαν χαλάρωμα από τα άλλα fora, οπότε για πιο σίγουρο και γρήγορο αποτελέσμα σκεφτείτε αυτό της διαγραφής αν δε με θέλετε εδώ μέσα μαζί σας.
Μόλις τελειώσει ο...συμπαθής jak τα κακάκια του εδώ θα είμαι (μάλλον).
quote:ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ, ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ ΕΣΥ Ή Ο Sesostris και τότε μιλήστε περί λογικής.
Μέχρι τότε σας έχουν μείνει μόνο κάτι μπετατζήδες....
Εξακολουθείς να κάνεις την πάπια για αυτά που έλεγες…θα μάθεις όμως να μετράς τα λόγια σου εδώ...και αν δεν παραδεχτείς τη γκάφα σου συνέχεια δεν έχει
Πάρε και εσύ έναν ωραίο γρίφο πρώτα που ταιριάζει απόλυτα με την περίσταση (κλεμμένο από ΝΙΚΟΜΑΧΟ και ελπίζω να μη μου ζητήσει πνευματικά δικαιώματα)
Πώς λέγεται ένας παπάρας, που πήγε στο ισραήλ, να γίνει χατζής?
Χατζηπαπάρας!!!
Δεν το έβαλα σε quote αυτό που μου ζήτησες αλλά τι να πω, νόμιζα ότι θα το καταλάβεις.
Copy paste από το τελευταίο δικό μου μήνυμα προς εσένα (καφέ γράμματα) και ελπίζω με τη δεύτερη να το καταλάβεις όπως συνέβη και με τον Πορφύριο.
Κατάλαβες τώρα γιατί ήθελα να μου παρουσιάσεις ΣΟΒΑΡΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ???
Για να της έχει γίνει ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ και να δούμε και τα όποια ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ της εάν υπήρξαν ποτέ τέτοια.
Να σε πληροφορήσω ότι και για τα βιβλία του Bart D. Ehrman έχουν γραφτεί in response βιβλία που είναι πολύ σύνηθες στο εξωτερικό.
Δηλαδή ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Από τέτοιου είδους βιβλία και επιστημονικού επιπέδου κριτικές ο Bart D. Ehrman ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ DEBATE ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο William Lane Craig) ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ.
Στον Καλόπουλο αλλά και στους αντίστοιχους Καλόπουλους του εξωτερικού ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ διότι απλά θεωρούνται πουθενάδες.
Το αν π.χ η Ελένη Λουκά ή ο μοναχός Μάξιμος γράψει βιβλίο που να απαντά στον Καλόπουλο λίγο με νοιάζει όπως καταλαβαίνεις.
Αν πάλι δεν καταλάβες (σημ. μάααααααγος ήμουν...), μέτρα μηνύματα... (κάνε όμως λίγη υπομονή καθώς θέλω να δώσω προτεραιότητα στην amalia διότι με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η απάντησή της από τη συζήτηση για τη δική σου άγνοια που κουβαλάς χωρίς να ντρέπεσαι εδώ μέσα).
Εγώ θα το συνεχίσω πάντως θες δε θες και εσύ κάτσε και κοίταζε στη χειρότερη.
Περιμένε όμως να λήξουμε τις τελευταίες εκκρεμότητες με την amalia και έπειτα μέτρα μηνύματα όπως σου έχω ήδη πει....
Edited by - Alexandros. on 25/11/2013 18:19:44
Σκέψου πως αυτοί κάνουν κουμάντο εδώ, οπότε να τους αναγκάσουμε να κρίνουν και να ενεργήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν γίνεται.
Η συμβουλή μου είναι άσε κάποια άλλα άτομα να λένε ότι θέλουν, απλώς μην δίνεις σημασία. Έτσι και αλλιώς με αυτές τις βλακείες γεμίζουν σελίδες και χάνεται το θέμα. Ας μην χρονοτριβούμε με λογομαχίες ή με τα περί δικαιοσύνης, είναι μάταιο.
Είπες πως ακόμα αν οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως είναι αληθινά όσα γράφει, τότε αυτό δεν τα κάνει ιστορικά. Όμως και αυτοί οι μελετητές βλέπουν ιστορικά γεγονότα πίσω από αυτά που γράφει ο Ησίοδος.
Παράδειγμα στα Έργα και Ημέραι στον μύθο των γενεών, κατά αυτούς το αργυρό γένος συνδέεται με την εποχή της μητριαρχίας, ενώ το χάλκινο με την βίαιη κάθοδο των Δωριέων και την αντικατάσταση από την πατριαρχία. Επίσης στην Θεογονία, η αντικατάσταση της φυσιολατρικής λατρείας των εχθρικών Θεών του Χάους από Θεούς της Τάξης και της Ηθικής, συνδέεται με τις πρώτες περιόδους κοινωνικής συγκρότησης, οργάνωσης, εκπολιτισμού. Αλλά και η μάχη των Ολύμπιων με τους Τιτάνες είναι πράγματι θαυμαστή, όλα αυτά έχουν σχέση με την Δημιουργία του Κόσμου και την μεταβολή από χάος σε τάξη και νόμους. Παράδειγμα με την γένεση της Αφροδίτης φαίνεται να ορίζονται από τον Θεό οι βιολογικοί νόμοι της ενώσεως και η μετάβαση από την εποχή γενικού αναβρασμού στην Φύση, όταν δεν υπήρχαν νόμοι.
Τώρα στην Βίβλο δεν βλέπω παράλογο να συνοδεύονται τα θρησκευτικά μυστήρια του Χριστιανισμού και από ιστορικά γεγονότα. Αν το μυστήριο συνδέεται με τον Θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού, τότε γιατί αυτό να μην είναι αυτά μια ιστορική πραγματικότητα; Πιστεύω πως Σέσοστρι δεν είναι δυνατόν ο μύθος να μη πατάει πάνω σε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονός ανεξάρτητα αν αυτό έγινε μια φορά ή θα επαναληφθεί. Γιατί τότε οι μύθοι θα μιλούσαν για πράγματα που δεν υπάρχουν και δεν γίνονται.
quote:
Κατάλαβες τώρα γιατί ήθελα να μου παρουσιάσεις ΣΟΒΑΡΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ???Για να της έχει γίνει ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ και να δούμε και τα όποια ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ της εάν υπήρξαν ποτέ τέτοια.
Να σε πληροφορήσω ότι και για τα βιβλία του Bart D. Ehrman έχουν γραφτεί in response βιβλία που είναι πολύ σύνηθες στο εξωτερικό.
Δηλαδή ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται στο εξωτερικό μεταξύ "επιστημόνων".
Να ξαναθυμίσω εδώ την μεγάλη τάπα του Ehrman όταν λέει με λίγα λόγια πως "είναι λογικό κύριε Κραιγκ πολλοί από τους μελετητές να συμφωνούν με τα τέσσερα σημεία σας διότι η πλειοψηφία των μελετητών των ευαγγελιών πιστεύουν σε αυτά και είναι ευνοϊκά διατεθειμένοι απέναντί τους".
Και τα νήπια καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό...είναι σαν να ρωτάμε τους Ολυμπιακούς εάν η ομάδα τους ευνοούνταν συστηματικά από την διαιτησία, ή να ρωτάμε τους Παναθηναϊκούς εάν η ομάδα τους προκρίθηκε δίκαια στο Γουέμπλει.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος έξυπνος για να καταλάβει ότι η η γνώμη των περισσότερων μελετητών πάνω στο ζήτημα των ευαγγελίων είναι προφανώς μεροληπτική και γέρνει υπέρ της μιας άποψης λόγω των ίδιων των πιστεύω τους.
Οπότε μην μπεις στον κόπο να κατεβάσεις τις κλασικές απαντήσεις των μελετητών οι οποίες δεν με ενδιαφέρουν και καθόλου.
Από την άλλη βέβαια να πω ότι οι απόψεις της πλειοψηφίας των μελετητών σαφώς και έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική σου άποψη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διατυπώσει σοβαρές και τεκμηριωμένες αμφιβολίες για την αυθεντικότητα επιστολών του Παύλου ή και των ίδιων των ευαγγελίων. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας η πλάστιγγα αρκετών γέρνει υπέρ της αξιοπιστίας των κειμένων λόγω των γνωστών λόγων...
Εάν τελικά ντρέπεσαι να απολογηθείς για τη γκάφα σου δεν πειράζει, δεν σκοπεύω ούτε να σε πιέσω ούτε να σε κοροιδέψω άλλο...περίμενα τουλάχιστον λίγη τσίπα και ειλικρίνεια, αλλά μάταια....μην έχεις όμως και εσύ την εντύπωση ότι σκοπεύω να συνεχίσω να αναλώνομαι σε συζητήσεις και έριδες μαζί σου...ένας μήνας σχεδόν είναι αρκετός...και πήρες από εμένα τις απαντήσεις που ήθελες και με το παραπάνω.
quote:
Αλέξανδρε έχεις δίκιο πως έχει γίνει επέμβαση μόνο στο μήνυμά σου, ενώ άλλα υβριστικά παραμένουν. Πιστεύω πως ο λόγος είναι μάλλον μια επιείκεια προς τα άλλα άτομα, επειδή είναι πολύ καιρό στο esoterica και τα πιστεύω τους συγκλίνουν με αυτά της Δ.Ο. Και η Διαχειριστική Ομάδα άνθρωποι είναι με συναισθήματα και πιστεύω. Εσύ δεν θα έδειχνες επιείκεια στους φίλους σου αν κάνανε κάτι κακό;
Σκέψου πως αυτοί κάνουν κουμάντο εδώ, οπότε να τους αναγκάσουμε να κρίνουν και να ενεργήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν γίνεται.Η συμβουλή μου είναι άσε κάποια άλλα άτομα να λένε ότι θέλουν, απλώς μην δίνεις σημασία. Έτσι και αλλιώς με αυτές τις βλακείες γεμίζουν σελίδες και χάνεται το θέμα. Ας μην χρονοτριβούμε με λογομαχίες ή με τα περί δικαιοσύνης, είναι μάταιο.
Μιας και μιλάς για επιείκια και μεροληψία Χρίστο Ελ να σου θυμίσω ότι εσύ ανήκεις μάλλον σε αυτούς στους οποίους έχει δειχτεί επιείκια...μπορεί να μην κάνεις εδώ τις μανούρες που κάνει ο Alexandros και να μην προκαλείς όπως προκαλούν και άλλα μέλη, ωστόσο και εσύ έχεις βρίσει πολλές φορές(σαν καλός χριστιανός), και έχεις ανταποδώσει και σε βρισιές.
Να σου θυμίσω επίσης ότι πάλι σαν καλός χριστιανός έχεις εκφράσει επανειλημμένες ρατσιστικές απόψεις εναντίον πχ. των Εβραίων, υπό την ανοχή της διαχείρισης. Έχεις επίσης ζητωκραυγάσει "ζήτω" υπέρ του γνωστού ναζιστικού κόοματος (δεν θυμάμαι άλλο άτομο να έχει ζητωκραυγάσει ποτέ υπέρ ενός κόμματος στο φόρουμ αυτό). Και επίσης είσαι και το μοναδικό άτομο που είχε βγάλει από τα ρούχα του τον Κηφέα, ίσως το σοβαρότερο μέλος του φόρουμ. Όπως είχες βγάλει έξω από τα ρούχα τους και άλλους συνομιλητές με εμμονή σε απόψεις παράλογες που υποτιμούσαν τη νοημοσύνη των συνομιλητών σου. Γι'αυτό και σου είχα πει κάνε κράτει, μην βομβαρδίζεις το φόρουμ με μηνύματα διότι και δείγμα εθισμού είναι και καταλήγεις στο τέλος να σε υβρίζουν.
Όπως λέει λοιπόν και ο Χριστός στον οποίο τόσο πιστεύεις, μην κρίνεις για να μη κριθείς...και άσε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υπέρ του κατατρεγμένου αλέξανδρου...οι γκρίνιες και τα παράπονα προς τη διαχείριση είναι αστειότητες για παιδάκια....ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΝΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ.
Και να σου πω και κάτι, εγώ στο Μύθος και Θρησκεία σπανίως έγραφα διότι έβλεπα εδώ και πολλά χρόνια τι κατάσταση επικρατούσε, κυρίως μεταξύ "εθνικών"-"χριστιανών". Και δεν είναι δηλαδή μόνο ο αλέξανδρος, είναι και πολλοί άλλοι που κατά καιρούς έχουν καταχραστεί το φόρουμ και που καπελωναν ολόκληρα τα θέματα με την παρουσία και φρασεολογία τους. Και στο τέλος όλοι αυτοί έκαναν το ίδιο, τα έχωναν στους διαχειριστές και προσπαθούσαν να τους μειώσουν.
Λοιπόν κάντε επιτέλους όλοι την αυτοκριτική σας και άιντε στο καλό. Και καταλάβετε ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα είναι η αγένεια και η ασυδοσία, εκείνου που καταχράζεται έναν χώρο για να προβάλλει τα απωθημένα του (υπό μορφή "απόψεων").
Όσο για τα περί επιείκιας υπέρ των παλαιοτέρων αυτό ούτε ισχύει ούτε και θα έπρεπε να ίσχυε. Αυτό όμως που ΙΣΧΥΕΙ είναι το εξής: εγώ σαν kost τυχαίνει μέσα σε αρκετά χρόνια να έχω δώσει λίγες φορές δικαίωμα για παρατήρηση από τους συντονιστές και συνήθως μάλιστα ήμουν αυτός που δέχτηκε πρώτος επίθεση από άλλον. Ο alexandros όμως είναι ένα μέλος το οποίο μέσα σε πολύ μικρό διάστημα έχει ήδη δώσει φορές δικαίωμα για σύσταση και παρατήρηση και πρωταγωνιστεί διαρκώς σε μανούρες και αντεκκλήσεις (συν το γεγονός ότι προφανώς είναι ο Panos T που και αυτος είχε δεχτεί πολλές συστάσεις). Επίσης ο Νικόμαχος πχ. χαρακτήριστηκε σωστά από τον Αιθεροβάμμονα ότι φέρει νοοτροπία τρολ με τις ξερές ειρωνίες του. Άσε λοιπόν τις μονομερείς κρίσεις περί μεροληψίας, διότι ο καθένας κρίνεται με τα γραπτά και το ύφος του.
quote:
Λοιπόν κάντε επιτέλους όλοι την αυτοκριτική σας και άιντε στο καλό. Και καταλάβετε ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα είναι η αγένεια και η ασυδοσία, εκείνου που καταχράζεται έναν χώρο για να προβάλλει τα απωθημένα του (υπό μορφή "απόψεων").
Καταχράται.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Σωστός! Έκανα βέβαια και άλλα λάθη...δες το "ζητωκραυγάζω "ζήτω""
Η σκηνή: Ένα κοτόπουλο διασχίζει ένα δρόμο. Ερώτηση: Γιατί το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο; Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές και από πολλούς. Εμείς ρωτήσαμε μερικές διάσημες προσωπικότητες και ιδού τι μας απάντησαν...
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται η αλήθεια.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ:
Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ:
Κι όμως, τον διέσχισε...
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ:
Για να πάει στην απέναντι πλευρά.
ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ:
Ο Σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα Μέσα, όποια κι αν είναι αυτά.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ:
Ηταν ιστορικά αναπόφευκτο.
ΔΑΡΒΙΝΟΣ:
Τα κοτόπουλα, στο πέρασμα των αιώνων, επιλέχτηκαν από τη φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικώς ικανά να διασχίζουν δρόμους.
ΦΡΟΫΝΤ:
Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο
αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας και ότι η
σεξουαλικότητά σας είναι αφόρητα καταπιεσμένη.
ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ:
Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του.
ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ:
Για να πάει εκεί που κανένα άλλο κοτόπουλο δεν είχε πάει πριν.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ:
Το κοτόπουλο δεν διέσχισε όλο το δρόμο, αλλά μετά τις εκλογές η κυβέρνηση μας θα κάνει ότι είναι μπορετό για να ολοκληρωθεί η διάσχιση.
ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ:
ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στο Σύνταγμα και στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν είχα καμία σχέση με το κοτόπουλο αυτό.
ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ:
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο "ΤΣΙΚΕΝ Office 2002", που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει κλπ.
Πρέκας:
Αξιοσέβαστο κοτόπουλο, χαίρομαι που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ σου παιδεία σου επιτρέπει να περνάς τον δρόμο με το ήθος και το κάλλος των αρχαίων μας προγόνων... Είναι ντροπή και διασυρμός να χαρακτηρίζετε την Επανάσταση Χούντα και το κοτόπουλο το ξέρει.
Καρατζαφέρης:
Μόνο εγώ εδώ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ τόλμησα να πώ και να αποκαλύψω ότι το κοτόπουλο προήλθε από ισραηλίτικο αυγό.... το έφερε η Δαμανάκη που μου φώναζε στη Βουλή: Και εγώ εβραία είμαι!, το Πιάσατε το υπονοούμενο
>εεεεεεε; Έχω έξυπνους θεατές εγώ εεεεεε;
Ζουράρις:
Ω υπερφίαλην κότα, ω πουλοκλαίουσα περιπεσούσα στις υποανθρωπιστικοαναλυτικές σου διακυμάνσεις πώς θα διασχίσεις τον σπαρμένο με οιοφαινάκες υποσχέσεις δρόμο ώ κνόδαλο;
Μικρουτσικος:
Και η κότα καθώς περνούσε το δρόμο έβλεπε τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας μας. Γιατί μόνο εμείς στο BigBrother παρακολουθούμε με 456 κάμερες τον τρόπο που περνάς το δρόμο. Έτσι δεν είναι; Κλαπ κλαπ , "έτσι, έτσι"
ΕΝΑΣ ΙΝΔΟΣ:
Εμείς έχουμε αγελάδια που κάνουν το ίδιο
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ NASA:
Στείλαμε πρώτα ένα κοτόπουλο για να μελετήσουμε τις συνθήκες με σκοπό να στείλουμε έναν άνθρωπο.
Αυτό συμβαίνει όταν μιλάνε όλοι αλλά όχι το... κοτόπουλο ![]()

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΩΣ 'ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!'
ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙΑΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ,ΜΕ ΜΙΑ ΓΑΤΑ.
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ!
ΕΥΧΕΣ ,ΑΤΜΑ
Edited by - ΑΤΜΑ on 17/12/2002 03:06:16
Τι σου είναι ο...άνθωπος στ' αλήθεια; !!!!!!!!!!!!!![]()
Άραγε μοιάζουμε όλοι τόσο πολύ;
Να σαι καλά σήμερα! (και κάθε μέρα)
ΚΟΚΟ!
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!
Ολα τα κοτοπουλα σε ευχαριστουν φιλε ΤΗΟΤΗ για την προαγωγη τους σε σκεπτομενα οντα. Ζητουν την αμεση μυηση και συμετοχη σε σοβαρες συζητησεις
Υπογραφη!
Μια κοτα! !!!![]()
![]()
![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 15/12/2002 13:02:37
Μην πετάγεσαι έτσι.
Ακόμα δεν βγήκες από το αυγό σου και φωναζεις; ![]()
Λοιπόν αφού το θέλεις σε προάγουμε σε νοήμων συζητητή και σου δίνουμε την ευκαιρία να μιλήσεις για ένα αγαπημένο σου θέμα. Τι θα έλεγες να μας πεις κάποια πράγματα για το "Αυγό του Κόσμου"![]()
![]()
![]()

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=625
ικικιοκοκοκικοκοκοοοοοινους??? ![]()
κοκοιικελς!![]()
Ελεύθερη Μετάφραση!!!
![]()
Αγαπητέ ΤΗΟΤΗ, σε ευχαριστώ και σε φιλώ!!!!...μας προλαβαν αλλοι!!
Μήπως ξέρεις τι είναι Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ? ![]()
Φιλια στον ΚΕΛΣΟ.
Κι αν ναι, το έκανε πριν ή αφού περάσει το δρόμο;
Σοβαρή η παραπάνω ερώτηση και απαιτεί διαλογισμό.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΤΑ.
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΜΕ.
ΒΑΖΩ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Δεν τρωτε καλλιτερα τιποτα αλλο λεω εγω!![]()
![]()