ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Jejeje37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
18/11/2003, 16:47:44
quote:

Η πρώτη απόφαση για την ιστορική μετάφραση, αρχικά της Πεντατεύχου (Γένεσις - Εξοδος - Λευϊτικόν - Αριθμοί - Δευτερονόμιο), επάρθηκε στην Αίγυπτο και ακολούθησε η μετάφραση της υπολοίπου . Το όλο έργο τέθηκε υπό την αιγίδα του Πτολεμαίου Β', (285 - 246 π.Χ.), που ίδρυσε βιβλιοθήκη περιέχουσα 500.000 χειρόγραφα. Προϊστάμενος της βιβλιοθήκης διετέλεσε ο Καλλίμαχος ο Κυρηναίος, που είχε γράψει 800 τόμους και ακολούθησαν οι Ζηνόδοτος, Απολλώνιος, Ρόδιος, Ερατοσθένης κ.α.

είναι λοιπόν το πρώτο γνήσιο θα λέγαμε (εργάστηκαν καμιά 70 ειδικοί του θέματος) και έκτοτε βλέπουμε συχνά-πυκνά τις "αγαθές" προσπάθειες των θερμόαιμων του δόγματος για.........."ωραιοποίηση" των "κακών" λέξεων.............

Τίποτα το καινούργιο δηλαδή.

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία φίλε Schwabe
Με εκτίμηση

--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

MasvidalΜέλος
18/11/2003, 17:46:30
ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ.ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (Ο ΧΡΙΣΤΟΣ) ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΗ-ΟΝΤΑ.
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (ΑΓΑΠΗ...)
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΔΗΘΕΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ" ΠΟΥ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ) ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΗ (ΣΕΒΑΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ).
ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΟΝΤΑ) ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.
ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΝΟΜΙΖΩ....

18/11/2003, 22:37:34
Masvidal,

εάν τα πράγματα έμεναν στην αγάπη και την γενικότερη διδαχή της, καλά θα ήτανε. Δυστυχώς όμως ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ "ΔΕΙ" ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. Μάρτυρας μας όχι τα λόγια αυτή την φορά, ΑΛΛΑ Η ΑΔΙΕΨΕΥΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Δέν μου αρέσει να ΑΣΚΟΥΝΕ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ στην καμπούρα μου (και με τους φόρους μου!) πουλώντας κατα το δοκούν την δική τους "αλήθεια".

Τράπεζες, επιχειρήσεις, μετοχές, χρηματιστήριο, ξενοδοχεία, βίλες και εξοχικά, φρουρά ασφαλείας και πολυτελέστατα αυτοκίνητα δέν μου θυμίζουνε....ΚΑΘΟΛΟΥ εκείνες τις ιστορίες με το γαιδουράκι, τα κουρέλια και τα καλύβια τα φτωχικά.

Αλλά ούτε και οι τύποι που φορτώθηκαν μέσα στο χρυσό και τα διαμάντια (και....γυαλάκια Cartier!) με τα φουσκωμένα μάγουλα θυμίζουν τίποτα απο εκείνες τις ρακένδυτες φιγούρες των αγίων που (δήθεν!) προσκυνάνε!

Υποτίθεται ότι εαν μία καμήλα δέν χωρά μία φορά απο την πόρτα (βελόνα) τότε ενας πλούσιος ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί ΠΟΥ χωράνε??

Πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει τίποτα? Μάλλον ΟΧΙ φίλε μου.

Διότι, ας δούμε και την άλλη διάσταση. Εάν αλλάξουνε, ποιός μας λέει ότι το "ποίμνιο" θα συνεχίσει? Ποιός μας λέει οτι χωρίς την κρατική επιβολή θα συνεχίσουνε να υπάρχουνε?

Ας δούμε ΠΩΣ επικράτησαν παντού τα δόγματα και θα πάρουμε την απάντηση........

Ως τότε λοιπόν, ΑΓΩΝΑΣ!

19/11/2003, 00:36:38
Masvidal πολύ σωστή η τοποθέτησή σου, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι και κάποια από αυτά που γράφει ο Schwabe είναι αληθή και τεκμηριωμένα ιστορικά.

Αλλά φίλε Schwabe γράφεις:

quote:

Διότι, ας δούμε και την άλλη διάσταση. Εάν αλλάξουνε, ποιός μας λέει ότι το "ποίμνιο" θα συνεχίσει? Ποιός μας λέει οτι χωρίς την κρατική επιβολή θα συνεχίσουνε να υπάρχουνε?

Τι προτείνεις; Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει το κράτος επί του θέματος; Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα (όπως τη βλέπουμε και τη διαβάζουμε καθημερινά)... πιστεύεις ότι μπορεί κάποιου είδους κρατική παρέμβαση να επιλύσει το "πρόβλημα" (αν είναι πρόβλημα);; Εδώ πιστεύω ότι χρειάζονται απαντήσεις και λύσεις. Και τα... της ιστορίας καλά είναι, αλλά είναι παρελθόν... τώρα τι κάνουμε!

NeosΜέλος
19/11/2003, 12:47:17
To κράτος δεν εχει πλέον καμμια σχεση με την εκκλησία.
Πιστευω οτι ολα εξαρτουνται απο τα προσωπικά του καθ'ένος.
Με το περασμα των αιωνων ο ανθρωπος εχει αρχισει να συνηδητοποιει το τί ειναι η εκκλησια και η κάθε εκκλησια.
Ενω στα παλαιοτερα χρονια η θρησκεια ηταν νόμος (κρατικός καί πνευματικός) σημερα ο καθε ενας εχει το δικαιωμα να στηριζετε στα προσωπικά του "πιστευω".
Τι εννοώ... τον μεσαιωνα δεν ειχες την δυνατοτητα να εκφρασεις αυτο που θές για τους γνωστους σε όλους μας λόγους.
Η φανταστικη διημηουργία του "σατανα" ή "κακου" εκανε τον ανθρωπο να ζει σε ενα ψέμα και σε ενα κλίμα φόβου, το οποιο πολύ εξυπνα για λογους τάξης και διοικησης ειχε διημιουργησει η εκαστοτε εκκλησια.
Σιγα σιγα ο ρόλος της εκκλησιας αλλαξε.Απο διοικηση κρατους εγινε
σύμβουλος και τώρα τεινει να εκλειψει.

Σημερα οι εκκλησιες υπαρχουν για λόγους κουλτουρας και παραδοσης του κάθε τόπου.
Εχουν μεινει μόνο οι ιδεολογίες των θρησκειών οπου τις περισσοτερες φορές εχουν τα χαρακτηριστικά της "αγάπης" - "πνευματικής ηρεμίας" αλλα και "βίας" (*θανατος στους απιστους κτλ)

Πιστευω σε αρκετα χρόνια ο όρος θρησκεια θα εξαφανισθει, γιατι εχει παρει τον κατηφορο και επειδη ο σημερινός ανθρωπος αρχιζει να μην φοβατε κατι που υπάρχει μονο στην φαντασια του.
και δεν μιλώ μόνο για τον χριστιανισμό οπως καταλαβατε...

aenaosΜέλος
22/11/2003, 06:09:05
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΕΝΙΚΑ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.Π.Χ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ,ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ 10,100,Η 10000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΠΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑΝ ΘΕΟ,ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΥ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ,ΘΝΗΤΟΣ,ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΩΔΕΣ ΣΥΜΠΑΝ,ΜΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ,ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΨΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ..ΤΙΠΟΤΑ.ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ...ΛΑΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ;ΟΧΙ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ.ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΑΜΕ ΖΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ..ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ..ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΜΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΩΝ ΠΟΘΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΨΥΧΙΣΜΟΥ.ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΟΞΥΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ.ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ.Η ΛΟΓΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ,Η ΨΥΧΗ ΟΜΩΣ;ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ,ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ,ΕΝΑ ΑΚΛΟΝΗΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

Edited by - aenaos on 22/11/2003 06:11:00

22/11/2003, 10:39:15
Jejeje λές:

«Τι προτείνεις; Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει το κράτος επί του θέματος; Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα (όπως τη βλέπουμε και τη διαβάζουμε καθημερινά)... πιστεύεις ότι μπορεί κάποιου είδους κρατική παρέμβαση να επιλύσει το "πρόβλημα" (αν είναι πρόβλημα);; Εδώ πιστεύω ότι χρειάζονται απαντήσεις και λύσεις. Και τα... της ιστορίας καλά είναι, αλλά είναι παρελθόν... τώρα τι κάνουμε!»

Το κράτος πρέπει κατ’αρχάς να ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ. Άρα, ΤΟΥΣ ΖΥΓΟΥΣ ΛΥΣΑΤΕ!

ΣΕ ΤΙ «ΟΦΕΛΕΙ» ενα Υπουργείο Παιδίας και.....θρησκευμάτων δηλαδή? Απο πότε και ως πού έγινε η προφητολογία, η εσχατολογία και η «εξ αποκαλύψεως αλήθεια».......επιστήμη και κρατική μέριμνα!! Τι δουλειά έχει το παπαδαριό στα πανεπιστήμια εκτός απο την προπαγάνδα και την διαφύλαξη της πελατείας? Η επιστήμη ΕΡΕΥΝΑ ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΑ και δέν μπαίνει στον μονόδρομο καμίας δοτής κατάστασης.

Επομένως, ας αφήσουνε την παιδία στούς ανεξάρτητους κόλπους της φιλοσοφίας και των τεχνών και ας περιοριστούνε σε αυτό που επαίρονται:την μεταθανάτιο σωτηρία των ψυχών και τον προσηλυτισμό ποιμνίου.

Οσο αποκαλούνε «επιστήμη» τον κατηχητισμό και την ομολογία πίστεως, όπως μπορείς να συμπεράνεις, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΑ....ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ! Και αυτό είναι κάτι (η..ανεκτικότητα τους) που σε άλλους καιρούς θα ήτανε ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ....

Για ποιόν λόγο θα πρέπει να περάσω απο το παπαδαριό προκειμένου να πάρω χαρτάκι για να παντρευτώ? Για ποιόν λόγο θα πρέπει να αναγράφουνε τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ εάν είναι βαφτισμένο ενα βρέφος ή όχι? Μήπως μου ξέφυγε κάτι απο τις εντολές του Γιαχβέ περί........λειτουργίας του δημοσίου????

Αρα, είναι σαφέστατα ενα πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Όσον αφορά την ιστορία, να σημειώσουμε οτι δέν είναι καθόλου «παρελθόν». Διότι με αυτό το «παρελθόν» πιλατεύουν τα μυαλά του κοσμάκη εξηγώντας του το πώς η ιστορία έγινε.....λαϊκή παράδοση!

Χρειάζεται ενημέρωση και ξεκαθάρισμα της ιστορίας, ωστε να ξέρει ο καθένας ΠΩΣ αλλά και ΠΟΙΟΙ θέλουνε να λέγονται «προστάτες» καθώς και ενίοτε «Ελληνες»...

VIKINGΜέλος
22/11/2003, 14:54:03
Γεια σας.Ψαχνωντας καπου στο Ιντερνετ βρηκα τυχαια μια σελιδα

http://www.kafkaloudis.gr/prohgoumenes_copy(13).htm
.Εκει μπορει να βρει κανεις ενδιαφερον πραγματα και που αφορουν
την Παλαια Διαθηκη και Καινη Διαθηκη.

VIKINGΜέλος
22/11/2003, 15:08:31
quote:

πομένως, ας αφήσουνε την παιδία στούς ανεξάρτητους κόλπους της φιλοσοφίας και των τεχνών και ας περιοριστούνε σε αυτό που επαίρονται:την μεταθανάτιο σωτηρία των ψυχών και τον προσηλυτισμό ποιμνίου.

Οσο αποκαλούνε «επιστήμη» τον κατηχητισμό και την ομολογία πίστεως, όπως μπορείς να συμπεράνεις, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΑ....ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ! Και αυτό είναι κάτι (η..ανεκτικότητα τους) που σε άλλους καιρούς θα ήτανε ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ....

Για ποιόν λόγο θα πρέπει να περάσω απο το παπαδαριό προκειμένου να πάρω χαρτάκι για να παντρευτώ? Για ποιόν λόγο θα πρέπει να αναγράφουνε τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ εάν είναι βαφτισμένο ενα βρέφος ή όχι?

Πολυ σωστα φιλε Scwabe.

Η εκκλησια ειναι πλεον μια εξουσια.Δεν χρειαζεται να αναφερθω στην αμυθητη Εκκλησιαστικη περιουσια διοτι
ολοι το γνωριζουμε.Τωρα ο λογος που μεγαλος μερος του κοσμου πηγαινει
στις εκκλησιες καπου καπου ειναι ο φοβος για τον θανατο.Πιστευουν
πως με το να εξομολογηθουν σε καποιο παπα,η να προσευχηθουν ανοιγουν
οι πορτες του παραδεισου.Ειμαι σιγουρος πως αν δεν υπηρχε ο θανατος οι Εκκλησιες θα ηταν αδειες καθε μερα.

poetΜέλος
22/11/2003, 23:33:34
Μα και οι πραγματικοί Χριστιανοί, οι λίγοι ίσως ομολογουμένως που επισκέπτονται συνειδητά την εκκλησία ως χώρο άσκησης των θρησκευτικών τους αναγκών νομίζω ότι δεν έχουν και πολύ διαφορετικές απόψεις από τις δικές σας.
Θα σας πώ ότι το σημαντικότερο πρόβλημα σήμερα της εκκλησίας μας, και δεν μιλώ μόνο για των εκκλησία της Ελλάδος, είναι η εκκοσμίκευση της.
Από τους πραγματικούς Χριστιανούς καταδικάζεται το βόλεμα, η πατρολαγνεία, η τυφλή κατ'ευφημισμό υπακοή στους ηγήτορες της εκκλησίας.
Εχω ακούσει ότι 60 από τους 73 δεσποτάδες της Ελλάδος είναι μασόνοι. Έχω ακούσει ότι επίσκοπος ενώ ξεψυχούσε τα τελευταία του λόγια ήταν "καλά τη βγάλαμε σ'αυτή τη ζωή με το ψεύδος του Ιησού" και έχουν δει τα ματάκια μου πάρα μα πάρα πολλά.
Παιδιά, προσέξτε, άλλο η κατα κόσμον εκκλησία, που σήμερα μασονοκρατείται, ρουσφετολογεί, ζεί στη χλιδή παχύνεται με την αναισθησία της και επιτελεί απλά τα τυπικά της καθήκοντα, συσσωρεύει χρήματα, ζηλεύει το βατικανό, θέλει να χτίσει ξενοδοχεία, και άλλο η εκκλησία του Χριστού, η Μία Αγία και Καθολική Εκκλησία, η Εκκλησία της Αγάπης, η εκκλησία της θυσίας και του σταυρού.
Φοβάμαι που λέω τέτοια λόγια διότι φαντάζομαι ότι αρκετοί από εσάς ίσως δεν έχετε γνωρίσει αυτήν την Αγία Εκκλησία, όπως δεν την είχα γνωρίσει και εγώ. Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι και να πιστεύω ότι τα λόγια του Ευαγγελίου ήταν απλά το ψήσιμο, η σάλτσα για τη διατήρηση αυτού του καλοστημένου όπως θεωρούσα προσχηματικού θέατρου.
Ο Θεός όμως με διέψευσε, μου έδωσε την χαρά να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους που ζούν σύμφωνα με το ευαγγέλιο Του. Είχα την τύχη να γνωρίσω και να συναναστραφώ με Αγίους ανθρώπους, ανθρώπους του Σταυρού, του Μαρτυρίου, της Αγάπης, του δωσίματος. Διότι εκεί εδοξάσθη ο Χριστός, στον Σταυρό. Αυτήν την εκκλησία ίδρυσε, την οποία κατα καιρούς πολλοί προσεταιρίστηκαν για πολιτικά, οικονομικά και προσωπικά ωφέλη. Πολλοί ανά τους αιώνες. Δεν φταίει αυτή η εκκλησία για το τί γίνεται σήμερα. Εμείς φταίμε που το ανεχόμαστε. Ο Χριστός στην αρχή της Αποκάλυψης απευθύνεται στις επτά εκκλησίες και απευθύνεται με χείριστα επίθετα "μελλω σε εμμέσαι εκ του στόματος μου" λέει για την εκκλησία της Λαοδίκειας γιατί είσαι χλιαρή, ούτε ψυχρή ούτε ζεστή, καλύτερα να ήσουν ψυχρή παρά χλιαρή.
Δυστυχώς εδώ που ζούμε και όπως είναι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολα αναγνωρίσιμοι οι άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν σύμφωνα με τις διδαχές του Χριστού, και απαιτείται και κάποια τριβή με το αντικείμενο προκειμένου να αποκτήσουμε κάποια λεπτότερα ένστικτα.
Να σας πώ λοιπόν ότι η πραγματική εκκλησία του Χριστού είναι η Αγάπη, και "η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικεία συγχαίρει δε επί τη αληθεία. πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει"
Προτρέπει τους δυνατούς τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν και μή εαυτοίς αρέσκειν.
Προτρέπει να γίνουμε διάκονοι των αδελφών μας, των συνανθρώπων μας.
Προτρέπει του ιερείς να μην χρηματίζονται από την εκκλησία, αλλά όπως δωρεάν έλαβον δωρεάν δώσουσι.
Αυτό είναι το πρόβλημα μας σήμερα φίλοι μου, ότι η κατα κόσμον εκκλησία έχει πλέον μόνο ιχνοστοιχεία της διδασκαλίας του Χριστού.
Ο Χριστός είχε πει, όσα σας λένε οι Φαρισαίοι να τα κάνετε, όσα όμως κάνουν να μην τα κάνετε. Μα και σήμερα η μάστιγα της εκκλησίας μας είναι ο Φαρισαϊσμός της.
Η εκκλησία όμως εκτός από τη διδασκαλία της, επιτελεί και το λειτουργικό της έργο, και την ευχαριστούμε γι'αυτό διότι εκεί μέσα δια των μυστηρίων συνεχίζουμε να έχουμε την δυνατότητα να κοινωνούμε με τον Χριστό και δια του Χριστού με όλη την κτίση.

Φιλικά

poet

23/11/2003, 11:01:01
Poet,

θα συμφωνήσω με ενα μεγάλο μέρος των λεγομένων σου, μακάρι να είχανε όλοι οι (επαγγελματίες) χριστιανοί το ίδιο θάρρος για αυτοκριτική και κάθαρση.

Αλλά, επειδή "εδώ" ζούμε, ξέρουμε πολύυυυυυυυυυυυυυ καλά ότι αυτό μάλλον δέν θα το κάνουνε. Τουλάχιστον οικειοθελώς...

Δέν θα συμφωνήσω όμως στην διάσταση που διαχέεται απο τα γραφόμενα σου ως πρός την πραγματική ιστορικότητα των "ευαγγελίων".

Τόσο η ιουδαϊκή μήτρα της όλης αφήγησης, αλλά και όσο οι περιγραφές των αποκαλούμενων "ευαγγελιστών" περί του "Υιου του Θεού" είναι προϊόντα διαφόρων συρραφών φανταστικού περιεχομένου.

Εχουμε δεί στην διάρκεια των τελευταίων μηνών αρκετές προσπάθειες "αποδείξεων" περί της υπαρξης κάποιων στοιχείων. Ομως το 99% απο αυτά τα "στοιχεία" δέν στέκουνε ούτε στην παραμικρή επιστημονική ερευνα.

Ισως λοιπόν πολλοί να βρίσκουνε την ψυχική τους ηρεμία (μία εξόχως απλοϊκή προσέγγιση) στην θεματολογία, και σε αυτό κανείς μας δέν θα διαφωνίσει. Δικαίωμα του καθενός είναι, και οι Ελληνες υπήρξανε ΠΑΝΤΟΤΕ σύμφωνοι με την όποια λατρεία του "ΘΕΙΟΥ", να εκφράζεται μέσα απο την παράδοση που αισθάνεται βιωματικά καλύτερα.

Διότι ο "ΘΕΟΣ" για τους Ελληνες ήτανε ΕΝΑΣ. Και αυτό το απέδειξαν αλλά και το δίδαξαν με τις πράξεις τους και τα λόγια τους.

Βλέπεις ΜΟΝΟ με λόγια αγάπης δέν αποδεικνύεις τίποτα...

Δεδομένου όμως ότι εχουμε να κάνουμε με ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, επιβάλεται να είμαστε (δυστυχώς θα έλεγα..) κάποιες στιγμές επιθετικοί και δυσάρεστοι.

Εάν ακολουθήσουμε τον δρόμο της συγκάλυψης, κλείνοντας τα μάτια σε ότι προέρχεται απο τους κύκλους των "Αγίων", "Πατέρων" και γενικότερα του κατεστημένου, απλά διαιωνίζουμε την αυθαιρεσία και την εμπορευματοποίηση της χριστολογίας.

Πιστεύω ότι ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ το τι είναι αληθινό και τι όχι, αλλά (ο καθένας για τους δικούς του λόγους..) όλοι παίζουνε σιωπηλά αυτό το μαύρο και αχαρο παιχνίδι της θεουργίας.

Να'σαι καλά.

zezmpergΜέλος
24/11/2003, 07:27:21
quote:

Poet,

θα συμφωνήσω με ενα μεγάλο μέρος των λεγομένων σου, μακάρι να είχανε όλοι οι (επαγγελματίες) χριστιανοί το ίδιο θάρρος για αυτοκριτική και κάθαρση.

Αλλά, επειδή "εδώ" ζούμε, ξέρουμε πολύυυυυυυυυυυυυυ καλά ότι αυτό μάλλον δέν θα το κάνουνε. Τουλάχιστον οικειοθελώς...

Δέν θα συμφωνήσω όμως στην διάσταση που διαχέεται απο τα γραφόμενα σου ως πρός την πραγματική ιστορικότητα των "ευαγγελίων".

Τόσο η ιουδαϊκή μήτρα της όλης αφήγησης, αλλά και όσο οι περιγραφές των αποκαλούμενων "ευαγγελιστών" περί του "Υιου του Θεού" είναι προϊόντα διαφόρων συρραφών φανταστικού περιεχομένου.

Εχουμε δεί στην διάρκεια των τελευταίων μηνών αρκετές προσπάθειες "αποδείξεων" περί της υπαρξης κάποιων στοιχείων. Ομως το 99% απο αυτά τα "στοιχεία" δέν στέκουνε ούτε στην παραμικρή επιστημονική ερευνα.

Ισως λοιπόν πολλοί να βρίσκουνε την ψυχική τους ηρεμία (μία εξόχως απλοϊκή προσέγγιση) στην θεματολογία, και σε αυτό κανείς μας δέν θα διαφωνίσει. Δικαίωμα του καθενός είναι, και οι Ελληνες υπήρξανε ΠΑΝΤΟΤΕ σύμφωνοι με την όποια λατρεία του "ΘΕΙΟΥ", να εκφράζεται μέσα απο την παράδοση που αισθάνεται βιωματικά καλύτερα.

Διότι ο "ΘΕΟΣ" για τους Ελληνες ήτανε ΕΝΑΣ. Και αυτό το απέδειξαν αλλά και το δίδαξαν με τις πράξεις τους και τα λόγια τους.

Βλέπεις ΜΟΝΟ με λόγια αγάπης δέν αποδεικνύεις τίποτα...

Δεδομένου όμως ότι εχουμε να κάνουμε με ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, επιβάλεται να είμαστε (δυστυχώς θα έλεγα..) κάποιες στιγμές επιθετικοί και δυσάρεστοι.

Εάν ακολουθήσουμε τον δρόμο της συγκάλυψης, κλείνοντας τα μάτια σε ότι προέρχεται απο τους κύκλους των "Αγίων", "Πατέρων" και γενικότερα του κατεστημένου, απλά διαιωνίζουμε την αυθαιρεσία και την εμπορευματοποίηση της χριστολογίας.

Πιστεύω ότι ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ το τι είναι αληθινό και τι όχι, αλλά (ο καθένας για τους δικούς του λόγους..) όλοι παίζουνε σιωπηλά αυτό το μαύρο και αχαρο παιχνίδι της θεουργίας.

Να'σαι καλά.

Φίλοι του αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος σας χαιρετώ.
Να μια φορά φίλε Schwabe, που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Μα θέλω να ρωτήσω τον φίλο/η Poet, πως και που ανακάλυψε την Ευαγγελική αλήθεια;
Έχει μεγάλη σημασία για τα λόγια του μέλους Poet....
Αν προήρθαν από μια αίρεση του νεοιουδαϊσμού ή όχι. Γιατί φευγοντας από την όποια "πλάνη" και φορώντας στο πνεύμα σου μια άλλη, πάλη εγκλωβίζεις την νόηση σε μιά φυλακή.
Σας χαιρετώ.

hrismigΜέλος
24/11/2003, 09:54:08
quote:

Εχω ακούσει ότι 60 από τους 73 δεσποτάδες της Ελλάδος είναι μασόνοι.

Μην του λες τέτοια του Schwabe βρε...
Θα αρχίσει να πηγαίνει εκκλησία!!!

24/11/2003, 16:42:40
hrismig,

" Sine diabolo, nullus dominus "

Να'σαι καλά hrismig.

Δέν θα το παίξω το παιχνίδι όπως το έχεις μάθει..

greenΝέο Μέλος
24/11/2003, 23:36:37
quote:

Η εκκλησία όμως εκτός από τη διδασκαλία της, επιτελεί και το λειτουργικό της έργο, και την ευχαριστούμε γι'αυτό διότι εκεί μέσα δια των μυστηρίων συνεχίζουμε να έχουμε την δυνατότητα να κοινωνούμε με τον Χριστό και δια του Χριστού με όλη την κτίση.

Καλησπέρα,

ειναι προφανές σε αυτό που γράφεις ότι δεν έχεις λάβει ενεργό ρόλο σε κάποιο μυστήριο ή ότι ήσουν από τους τυχερούς.

Εαν ζήσεις την εμπειρία να πηγαίνεις στην εκκλησία και ο παπάς να σε κοιτάει στο χέρι και όχι στα μάτια, να σου ζητάει λεφτά για να ανάψει τα φώτα, για να ανάψει τον κλιματισμο το 15 Αυγουστό, και όταν τελικά έρθει η ώρα του μυστηρίου να βγαίνει από το στόμα του μια σιγανή βοή την οποία δεν μπορείς να καταλάβεις, θα αναρωτηθείς.

Που είναι το μυστήριο σε αυτό το πράγμα? Μην ξεχνάς φίλε μου ότι εσύ είσαι λογικά σκεπτόμενος και αρκετά ψαγμένος. Η πλειοψηφία του λαού όμως αγνοεί πλήρως την έννοια του μυστηρίου και του συμβολισμού του.

Παρόλο που θεωρώ τον εαυτό μου Χριστιανό Ορθόδοξο, και τρέφω μεγάλο σεβασμό προς τον Ιησού και τα διδάγματα, παρόλα αυτά θεωρώ ότι το μόνο μυστήριο αυτή τη στιγμή είναι πως δεν βάλαμε όλους τους παπάδες σε ένα πλοίο και να βγάλουμε την τάπα μεσοπέλαγα.

Φιλικά,
greeny

poetΜέλος
25/11/2003, 06:56:37
Φίλε Schwabe
γράφεις : "Εχουμε δεί στην διάρκεια των τελευταίων μηνών αρκετές προσπάθειες "αποδείξεων" περί της υπαρξης κάποιων στοιχείων. Ομως το 99% απο αυτά τα "στοιχεία" δέν στέκουνε ούτε στην παραμικρή επιστημονική ερευνα"
Επειδή μιλάμε περί έννοιας αφηρημένης (Θεός), επειδή μιλάμε περί όντος του οποίου την ύπαρξη, την ουσία και την υπόσταση του δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, καθ' όσον ελάχιστα γνωρίζουμε περι αυτών ή δεν είναι δυνατόν να χωρέσουμε στο μυαλό μας και τη φαντασία μας που είναι σκλάβος της εικόνας και των αισθήσεων ακόμα και επιστημονικά αποδεδειγμένες έννοιες όπως είναι για παράδειγμα η έβδομη διάσταση (επιστημονικά έχει αποδειχθεί η ύπαρξη 22 μέχρι τώρα και πιθανόν είναι άπειρες).
Φαντάσου λοιπόν έναν χάρτη, τον χάρτη της γής, όχι υδρόγειο αλλά επίπεδο. Κανένα σημείο του χάρτη δεν είναι λάθος, εννοώ το ελαχιστότερο κομμάτι, ο χάρτης όμως σαν σύνολο είναι λάθος, διότι αποτελεί διορθωμένη ορθή προβολή σφαίρας (που είναι η γή) σε επίπεδο χαρτί. Φαντάσου λοιπόν ότι ο χάρτης είναι το δόγμα, που θέλει να μεταφέρει σε εμάς όσο γίνεται καλύτερα την αίσθηση της πραγματικότητας. Αυτό όμως είναι πρακτικά αδύνατον, διότι το άπειρο δεν γίνεται πεπερασμένο, δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, μπορεί να μεταφερθεί στο μυαλό μας μέσω των αισθήσεων ή μέσω των αισθητηρίων του νού και να αναπλαστεί μόνο φαντασία μας που παρουσιάζει ενδείξεις απεραντότητας. Σκέψου λοιπόν ότι υπάρχουν διάφορες εκδόσεις αυτού του χάρτη, άλλες εκ των οποίων μοιάζουνε και άλλες παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές. Αυτές είναι οι διάφορες θρησκείες. Διαλέγεις λοιπόν εσύ όποια νομίζεις καλύτερη ή σου ταιριάζει ή σε βολεύει ή ακόμα ακόμα και κατα τύχη όποια σου βρεθεί μπροστά σου (για να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στη θεώρηση μας). Ο τρόπος με τον οποίο συνδιαλεγόμαστε με τον χάρτη, χρησιμοποιούμε τον χάρτη, ή ακόμα ακόμα και οι ιδέες που έχουμε για το ότι ο χάρτης δεν είναι και τόσο σωστός σ'αυτό το σημείο και θέλει μιά διόρθωση, είναι η πίστη μας. Αν και ο χάρτης λοιπόν είναι κοινός και ένας, η πίστη του καθενός μοναδική. Σημασία δεν έχει να κρίνουμε την ορθότητα ή μη του χάρτη, και αυτό θα το κάνουμε σίγουρα, γιατί αν δεν το κάνουμε είμαστε άβουλα πλάσματα, έρμαια, τεράστια σημασία όμως έχει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτό τον χάρτη, διότι μέσα από τη χρήση του καταλαβαίνουμε πολύ περισσότερα για την ποιότητα του, για την οποία διαρκώς τον τσεκάρουμε, αλλά παράλληλα δεν είμαστε χαμένοι.

Αλλού λές : Βλέπεις ΜΟΝΟ με λόγια αγάπης δέν αποδεικνύεις τίποτα...
Φυσικά, με έργα αγάπης όμως..., ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος έλεγε "αγάπα και κάνε ότι θές" και έχω ήδη πεί ότι είναι ο αγαπημένος μου.

Αλλού λες : Δεδομένου όμως ότι εχουμε να κάνουμε με ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, επιβάλεται να είμαστε (δυστυχώς θα έλεγα..) κάποιες στιγμές επιθετικοί και δυσάρεστοι.
Συμφωνώ. Αν και περισσότερο πρόκειται για τραγικές φιγούρες που απλά λυπάμαι τα χρόνια που χάσανε στο να εξυπηρετούν την πλάνη τους και ενώ είχαν την τρομακτική ευλογία να γίνουν παράδειγμα για άλλους ανθρώπους, να διαχειρίζονται πόρρους και να έχουν τη δυνατότητα ουσιαστικά να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, αυτοί κωφεύουν, δείχνουν αποκομένοι από την κοινωνία, από τα προβλήματα. Μα, αν δεν βρείς τον Θεό μέσα στον συνάνθρωπό σου, δεν είναι δυνατόν να τον βρείς μέσα σου. Όταν ο Γιούρι Γκαγκάριν, ο πρώτος κοσμοναύτης που βγήκε από την ατμόσφαιρα της γής, επέστρεψε, τον υποδέχθηκαν διάφοροι επίσημοι της Σοβιετικής Ένωσης. Ανάμεσα τους ήταν και ο Πατριάρχης της Ρωσίας. Ο Πατριάρχης του κάνει χειράψία για να τον συγχαρεί και ο Γκαγκάριν του λέει "Πάτερ, αν και πήγα τόσο ψηλά και τόσο έξω από τη γή δεν είδα κανένα Θεό". Και ο Πατριάρχης του λέει "Γιούρι, αν δεν μπόρεσες να δείς τον Θεό εδώ, ούτε εκεί θα τον δεις".

Περί της γνώσης του τί είναι αληθινό και του τί όχι να σου πώ ότι αληθινό είναι αυτό που γνωρίζει ο καθένας μας ΤΩΡΑ. Αυτό που γνωρίζουμε τώρα, στο μέλλον θα το σκεφτόμαστε όπως αυτά που γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια για παράδειγμα και γνωρίζουμε ότι ήταν λάθος. Τώρα όμως γνωρίζουμε ότι ήταν λάθος, τότε πιστεύαμε ότι είναι σωστά. Έτσι και τώρα, αυτά που γνωρίζουμε, θα αποδειχτούν λάθος από το μέλλον. Ζούμε λοιπόν την καθημερινή μας αλήθεια που αποδεικνύεται διαρκές ψέμα, και αν και γνωρίζουμε ότι θα αποδειχθεί ότι είναι ψέμα, είναι η μόναδική αλήθεια που μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον και το μέλλον είναι απέρατο.

Και γώ σε χαιρετώ και νά'σαι καλά.

25/11/2003, 12:08:15
Poet,

η αλήθεια λειτουργεί ευεργετικά φίλε μου ακόμα και εάν κανείς δέν είναι έτοιμος να την δεχθεί. Και αυτό συμβαίνει και τώρα.

Τώρα που ο κόσμος απολαμβάνει το αγαθό της ΓΝΩΣΗΣ αλλά και της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Εννοιες ΑΓΝΩΣΤΕΣ αλλά και απαγορευμένες σε δόγματα που διεκδικούνε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ "ΑΛΗΘΕΙΑ" αλλά και λατρεύουνε ΕΝΑΝ ήρωα. Τέτοια δόγματα είναι απο την φύση τους ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΚΤΟΝΑ.

Υπάρχει το ΧΑΟΣ θα λέγαμε με μία κουβέντα, μεταξύ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ και του ασιατικού μεσσιανισμού με την δικαιολογία της "εξ αποκαλύψεως".

Και τέλος, ας σκεφτούμε λίγο βαθύτερα τα λόγια του Πλουταρχου:

"ο δεισιδαίμων περί πάντων τον Θεόν αιτιάται"

Μήπως τάχα ΟΛΑ τα κακά που εχει υποστεί η ανθρωπότητα απο τις διάφορες δογματικές προσεγγίσις δέν εμπεριέχονται σε αυτά τα Σοφά λόγια??

Να'σαι καλά!

hrismigΜέλος
25/11/2003, 12:08:16

poet...Τα λόγια σου είναι...ΠΟΙΗΜΑ!!!

Edited by - hrismig on 26/11/2003 15:06:51

25/11/2003, 12:13:23
Η...καλλιτεχνική φλέβα του hrismig ΜΑΛΛΟΝ έπεσε σε λάθος σειρά!

(να και μία "άλλη" πλευρά...)

25/11/2003, 15:44:37
Καλησπέρα φίλοι μου και από μένα...

Φίλε Schwabe έγραψες

quote:

Απο πότε και ως πού έγινε η προφητολογία, η εσχατολογία και η «εξ αποκαλύψεως αλήθεια».......επιστήμη και κρατική μέριμνα!! Τι δουλειά έχει το παπαδαριό στα πανεπιστήμια εκτός απο την προπαγάνδα και την διαφύλαξη της πελατείας? Η επιστήμη ΕΡΕΥΝΑ ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΑ και δέν μπαίνει στον μονόδρομο καμίας δοτής κατάστασης.

Συμφωνώ για το ρόλο της επιστήμης. Σε σχέση πάντως με το ρόλο του παπαδαριού στα πανεπιστήμια θα επισημάνω ότι στο Πολυτεχνείο όπου φοίτησα δεν παρατήρησα κάποια παρέμβαση σε οποιαδήποτε μορφή της εκκλησίας. Και φυσικά όπως σωστά γράφεις... "η επιστήμη ερευνά αδογμάτιστα και δεν μπαίνει στο μονόδρομο καμίας δοτής κατάστασης".

quote:

Για ποιόν λόγο θα πρέπει να περάσω απο το παπαδαριό προκειμένου να πάρω χαρτάκι για να παντρευτώ? Για ποιόν λόγο θα πρέπει να αναγράφουνε τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ εάν είναι βαφτισμένο ενα βρέφος ή όχι? Μήπως μου ξέφυγε κάτι απο τις εντολές του Γιαχβέ περί........λειτουργίας του δημοσίου????

Δεν νομίζω ότι σε υποχρεώνει κάποιος να πάρεις χαρτάκι από το παπαδαριό για να παντρευτείς. Προφανώς όπως γνωρίζεις υπάρχει και η επιλογή του πολιτικού γάμου. Σχετικά με τα κρατικά έγγραφα που αναγράφουν εάν ένα παιδί είναι βαφτισμένο ή όχι. Νομίζω ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να δηλώσεις κάτι τέτοιο στο ληξιαρχείο, αν δεν δηλώσεις χριστιανός ορθόδοξος. Στο γράφω αυτό γιατί έχω ασχοληθεί με μία μελέτη στο ληξιαρχείο Αθηνών και γνωρίζω τη σχετική διαδικασία. Τα σχετικά με την αστυνομική ταυτότητα μάλλον τα γνωρίζεις. Δεν γνωρίζω πάντως κάποια κρατική υπηρεσία η οποία απαιτεί έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται εάν το παιδί είναι βαφτισμένο.

Πάντως και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.

Με εκτίμηση
--Je^3--

ΥΓ: Φίλε hrismig κρατούσες κάποιο επίπεδο στη συζήτηση μέχρι τώρα. Αν έχεις κάτι να πεις πες το. Επιχειρηματολογείς με εκφράσεις του στυλ: "Τα λόγια σου είναι...ΠΟΙΗΜΑ!!!" ή "Μην του λες τέτοια του Schwabe βρε... Θα αρχίσει να πηγαίνει εκκλησία!!!";;